Itho Energiewoning. De perfecte balans tussen comfort en energiebesparing.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Itho Energiewoning. De perfecte balans tussen comfort en energiebesparing."

Transcriptie

1 Itho Energiewoning De perfecte balans tussen comfort en energiebesparing.

2 Minimaal energieverbruik maximaal wooncomfort Wooncomfort, een gezond binnenklimaat en energiebesparing worden steeds belangrijker. Niet alleen de overheid stelt steeds hogere eisen, ook de bewoner weet precies wat hij wil. Om deze reden heeft Itho verschillende componenten ontwikkeld. Deze componenten zijn samengebracht in de Itho Energiewoning. Een woonconcept voor de nieuwbouw waarin met een minimum aan energieverbruik het maximale wordt gerealiseerd op het gebied van wooncomfort. Voor zowel ruimteverwarming, warm tapwater, vrije koeling als ventilatie.

3 I T H O B E W I J S T dat comfort en energiebesparing prima samengaan. Wensen en eisen van de overheid en bewoners De zorg voor duurzame kwaliteit van de woonomgeving is een belangrijke taak van de overheid. Hierbij staat de verlaging van het energieverbruik centraal met als doel het terugdringen van de CO2-uitstoot. Om dit te bereiken wil de overheid de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) verlagen. Aan de andere kant willen bewoners een comfortabel en gezond binnenklimaat. Koel in de zomer, warm in de winter zonder dat dit ten koste gaat van het warme tapwater en de ventilatie. Vaak gaan de wensen van de overheid en de bewoners niet samen. Itho Energiewoning Itho heeft daarom een concept ontwikkeld waarmee wél aan al deze eisen kan worden voldaan, de Energiewoning. Dit is een woonconcept waarin een aantal unieke componenten zijn samengebracht. Componenten die elkaar in hun werking versterken en die een minimum aan energieverbruik en een maximum aan gebruikscomfort garanderen. In de meest ideale situatie bestaat de Itho Energiewoning uit de volgende componenten: - warmtepompunit - bodemwarmtewisselaar - laag temperatuurverwarming (vloer- en/of wandverwarming) - warmteterugwinunit - tapwatervoorraadvat - douchewarmteterugwinunit - HR-wasemkap Per situatie wordt de meest optimale samenstelling gecreëerd. Wat is EPC? Het energieverbruik van een woning wordt uitgedrukt in de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Deze EPC wordt berekend op basis van verschillende eigenschappen (isolatiewaarde van wanden, vloeren, beglazing enzovoort) en installaties (bijvoorbeeld zonnecollectoren, ventilatiesystemen en verwarming) van een woning. Hoe lager het getal is, hoe energiezuiniger de woning.

4 De werking van het systeem Verwarmen De warmtepomp (1) onttrekt warmte aan de aarde via een bodemwarmtewisselaar (2). Dit is een leidingensysteem waar water doorheen loopt. Het water dat door de leidingen loopt, wordt opgewarmd tot circa 12 o C door de aardwarmte. Dit is niet genoeg om een woning te verwarmen. De warmtepompunit zorgt er daarom voor dat de temperatuur van dit water stijgt tot circa 35 o C. Vervolgens wordt deze warmte afgestaan aan de woning via de vloer- en/ of wandverwarming (laagtemperatuurverwarming) (3). 5 6 Laagtemperatuurverwarming is een onlosmakelijke keuze bij de Itho Energiewoning en wordt verzorgd door de installateur in overleg met Itho Principetekening DWTW Bereiden warm tapwater Naast het verwarmen van verschillende vertrekken in de woning, zorgt de warmtepompunit ook voor het bereiden van het warme tapwater. De warmtepomp laadt het voorraadvat (4) minimaal één keer per dag op tot zo n 62 o C om legionellagroei te voorkomen. Door toepassing van een douchewarmteterugwinunit (DWTW) (5) wordt extra energie bespaard bij de bereiding van warm tapwater. De DWTW gebruikt de warmte van het afgevoerde douchewater om het verse aanvoerwater op te warmen. Hiermee is het mogelijk zo n 40% rendement te halen. Bij grotere systemen kan de bodem ook via zonnecollectoren worden opgewarmd. De collectoren dragen dan bij aan het in stand houden van een energie nul balans in de bodem. Zij stoppen de warmte terug in de bodem die de warmtepompunit eerder aan de bodem heeft onttrokken. Koelen Het meest unieke van de Itho Energiewoning is dat deze de woning zonder hoge energiekosten kan koelen (= vrij koelen). De warmtepomp kan de temperatuur in de woning circa 4 o C onder de buitentemperatuur brengen. Hiervoor wordt de bodemtemperatuur (12 o C) gebruikt om de woning te koelen. De overtollige warmte uit de woning wordt zo ook via het afgiftesysteem en de bodemwarmtewisselaar terug in de bodem gevoerd, om zo mede de energie nul balans in de bodem te benaderen.

5 Ventileren Goede ventilatie is belangrijk om schimmels, huismijt en geurtjes te voorkomen. Daarom is in de Itho Energiewoning een ventilatiesysteem (6) opgenomen. Er kan gekozen worden voor het Itho DemandFlow systeem of warmteterugwinning met de HRU ECO-fan. Beide systemen zijn zeer energiezuinig en zorgen voor een gezond binnenklimaat. Itho adviseert graag welk systeem in welk project het beste functioneert. Voor extra ventilatie in de keuken tijdens het koken wordt een wasemkap toegepast. Om te voorkomen dat het ventilatiesysteem in onbalans raakt moet dit een motorloze wasemkap zijn. Het rendement van de meeste motorloze wasemkappen is slechts zo n 35%. Daarom heeft Itho de HR-wasemkap (7) opgenomen in de Energiewoning. Deze wasemkap heeft een speciale suppletiefan die zorgt voor een luchtgordijn rondom de kookplaat waardoor de kookdampen onder de kap blijven. Hierdoor krijgt de ventilatie-unit de kans zijn werk goed te doen. Goede afstemming op specifieke situatie De Itho Energiewoning biedt tal van mogelijkheden. Om u goed te kunnen adviseren wil Itho zo vroeg mogelijk bij een project betrokken zijn. Op deze manier kan goed worden onderzocht wat de beste combinatie van componenten is in de betreffende situatie. Daarnaast kan een goede integratie van alle aspecten worden gewaarborgd; niet alleen de bouw, maar ook de installatie, de constructie en de levering van de producten. Itho begeleidt, denkt mee en werkt nauw samen met alle betrokkenen om gezamenlijk te komen tot het gewenste resultaat: een kwalitatief goede en gezonde woning. Werking van de warmtepomp De warmte (12 o C) die uit de aarde wordt onttrokken door de bodemwarmtewisselaar wordt naar de warmtepomp geleid. Bij de verdamper in de warmtepomp (1) wordt deze warmte overgedragen aan het koudemiddel dat door de leidingen van de warmtepomp loopt. Dit koudemiddel wordt vervolgens naar de compressor (2) gevoerd. Hier wordt de temperatuur verder opgehoogd door de druk te verhogen. De temperatuur van het koudemiddel wordt op het juiste niveau gebracht om de woning te verwarmen of om het tapwater mee te bereiden. Deze warmte wordt via de warmtewisselaar (de condensor) (3) afgegeven aan het tapwatervoorraadvat of aan het laag temperatuurverwarmingssysteem om de woning te verwarmen. Nadat de warmte is afgegeven wordt de druk verlaagd en kan het proces weer opnieuw beginnen.

6 Een optimaal binnenklimaat met een uniek concept Met dit totaalconcept komt Itho tegemoet aan alle wensen en eisen van de overheid en de bewoners. De woning wordt verwarmd in de winter, gekoeld in de zomer, continu voorzien van verse lucht en er wordt voldoende warm tapwater geleverd. En dit alles tegen een zeer laag energieverbruik. We zetten de voordelen nog eens op een rij: Voor de installateur/projectontwikkelaar: - EPC < 0,5 - lage exploitatiekosten - projectbegeleiding in alle fasen - voorzien van diverse gelijkwaardigheidverklaringen en certificaten Voor de bewoner: - gezond en comfortabel binnenklimaat - laag energieverbruik - (gratis) koeling in de zomer - continu verse lucht - voldoende warm tapwater - goede afvoer van alle kookdampen - weinig onderhoud - bedrijfszeker Technische gegevens Warmtepomptype WPU-3 WPU-5 WPU-6 WPU-8 Verwarmingsvermogen kw 3,44 4,5 7,08 9,16 COP-cv- W10/35 (gesloten systeem) 6,0 6,15 5,85 6 COP-tap - Tappatroon klasse liter 2,65 2,37 2,54 2,54 Koelvermogen kw 2,3 2,6 5 5 Gewicht in kg Afmetingen h x b x d in cm 110 x 48 x x 48 x x 60 x x 60 x 60 TNO gelijkwaardigheidverklaring Ja Ja Ja Ja Kwaliteitskeur warmtepompen Ja Ja Ja Ja

7 - De verschillende componenten op een rij De Itho Energiewoning bestaat uit de volgende componenten: Warmtepomp Voorraadvat DemandFlow HR-wasemkap Warmtepompunit De warmtepomp gebruikt de bodem als accu. In de winter wordt warmte uit de grond gehaald om de woning te verwarmen. In de zomer wordt de koude uit de grond gehaald om de woning te koelen en wordt de warmte uit de woning in de bodem opgeslagen. Het warmtepompsysteem levert een energiebesparing op tot wel 60%. Bodemwarmtewisselaar De bodemwarmtewisselaar is een gesloten systeem van kunststof leidingen dat is aangesloten op de warmtepomp. Deze leidingen zijn verticaal in de grond aangebracht in de tuin en/of onder de woning. Door deze leidingen wordt water met eventueel een percentage antivries (niet giftig) rondgepompt. Door de aardwarmte wordt dit opgewarmd tot ca. 12 o C. Laag temperatuurverwarming Door de gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte en het grote aandeel stralingswarmte van een laag temperatuur afgiftesysteem, ontstaat bij de bewoner een gevoel van behaaglijkheid. Daarnaast heeft de bewoner door de lage watertemperaturen geen hinderlijke trek of tocht (convectie). Voorraadvat In het voorraadvat wordt de voorraad warm tapwater opgeslagen. Dit water wordt opgewarmd tot 62 o C. Het vat dat wordt toegepast in de Itho Energiewoning voldoet aan de KIWA-eisen. Douchewarmteterugwinunit De DWTW gebruikt de warmte van het afgevoerde douchewater om aanvoerwater op te warmen. Dit levert een energiebesparing op van zo n 40%. De DWTW kan alleen worden toegepast met een thermostatische mengkraan. Dit in combinatie met een voorraadvat zorgt voor comfortverhoging. Per douchebeurt is namelijk minder warm water uit het voorraadvat nodig en er kan dus langer worden gedoucht. Zonnecollectoren De belangrijkste functie van zonnecollectoren is de bijdrage aan het in stand houden van een energie nul balans in de bodem. Deze balans ontstaat doordat de warmte die de warmtepomp aan de bodem heeft onttrokken in de bodem wordt teruggestopt. Ventilatiesysteem Er kan gekozen worden voor het Itho DemandFlow systeem of warmteterugwinning met de HRU ECO-fan. Het DemandFlow systeem bijvoorbeeld bestaat uit een ventilator CVE ECO-fan en een centraal plenum. Dit plenum meet continu het CO 2 -percentage in iedere ruimte (de lucht uit de badkamer wordt ook op relatieve vochtigheid gemeten) en ventileert zoveel dat de luchtkwaliteit in al die ruimtes optimaal blijft. Er wordt dus weinig geventileerd als het kan en veel als het moet. HR-wasemkap De Itho HR-wasemkap is voorzien van een speciale suppletiefan. Deze inblaasventilator blaast een luchtgordijn rondom de kookplaat. Dit luchtgordijn zorgt ervoor dat de kookdampen onder de kap blijven zodat het ventilatiesysteem de kans krijgt zijn werk goed te doen. De HRwasemkap heeft een rendement van zo n 80 à 90%. Er zijn diverse modellen HR-wasemkappen, dus geschikt voor ieder interieur en ieder budget.

8 Comfortverhogende én energiezuinige klimaatsystemen. Itho bewijst dat het kan. Waar u ook leeft, woont en werkt De kans is groot dat u vrijwel dagelijks te maken heeft met de producten en diensten van Itho. Want voor al die plekken waar mensen actief zijn, ontwikkelen wij de klimaatsystemen. Van woningen tot kantoren en bedrijfshallen. Van winkels tot restaurants. En van sportcomplexen tot hotels en musea. De bewoners, gebruikers en eigenaren van al die gebouwen hebben uiteindelijk overal en altijd dezelfde twee wensen. Enerzijds willen ze het hoogst mogelijke comfort. Anderzijds willen ze het laagst mogelijke energieverbruik. Dat lijken tegenstrijdige eisen. Bij Itho hebben we ons tot doel gesteld om te bewijzen dat die twee wel degelijk samen kunnen gaan. We beschikken over de professionaliteit, de gedrevenheid en de innovatieve kracht die nodig zijn om de bewijzen daadwerkelijk te leveren: met cijfers, met testresultaten én vooral met tevreden en enthousiaste opdrachtgevers en gebruikers. Adm. de Ruyterstraat HB Schiedam Postbus AA Schiedam P54401A001/0608/'tH

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2 Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Energiezuinig door toepassing gelijkstroommotoren. Een Centrale Ventilatie-Eenheid die ruim 83% minder energie

Nadere informatie

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule Itho Daalderop 0,EPC formule nieuwbouw totaalformule 0, EPC - nieuwbouw totaalformule voor optimale energieprestatie Minimaal energieverbruik maximaal wooncomfort Wooncomfort, een gezond binnenklimaat

Nadere informatie

De vanderbeyl IGB boilerserie

De vanderbeyl IGB boilerserie De vanderbeyl IGB boilerserie duurzame cv-boilers van roestvrij staal Altijd royaal warm water, op de zaak én thuis Comfortabel hygiënisch én uiterst betrouwbaar Ervaar het royale comfort van een vanderbeyl

Nadere informatie

Codumé centrale ventilatie-unit CVEECO2

Codumé centrale ventilatie-unit CVEECO2 www.codume.eu It s in the air Codumé centrale ventilatie-unit CVEECO2 Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Energiezuinig door toepassing gelijkstroommotoren. Een Centrale Ventilatie-Eenheid

Nadere informatie

HRU ECO-fan 3 Standaard met 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging

HRU ECO-fan 3 Standaard met 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging warmteterugwinunit HRU ECO-fan 3 Standaard met 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging Standaard 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging HRU ECO-fan 3 houdt overal rekening mee Een verfrissend

Nadere informatie

Itho warmteterugwinunit HRU ECO-fan 3. 's Zomers en 's winters een comfortabel binnenklimaat.

Itho warmteterugwinunit HRU ECO-fan 3. 's Zomers en 's winters een comfortabel binnenklimaat. Itho warmteterugwinunit HRU ECO-fan 3 's Zomers en 's winters een comfortabel binnenklimaat. HRU ECO-fan 3 houdt overal rekening mee. Een verfrissend gezond binnenmilieu, optimaal wooncomfort en ook nog

Nadere informatie

Itho design ventilatoren voor sanitaire ruimten. Vocht en geurtjes mooi de baas.

Itho design ventilatoren voor sanitaire ruimten. Vocht en geurtjes mooi de baas. Itho design ventilatoren voor sanitaire ruimten Vocht en geurtjes mooi de baas. Fraaie probleemoplossers, doordacht tot in details. Itho ventilatoren zijn vocht en geurtjes mooi de baas. Waterdamp slaat

Nadere informatie

Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. wonen zonder. energierekening

Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. wonen zonder. energierekening Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat wonen zonder energierekening regeltechniek Slimme installatieconcepten voor nieuwbouw en renovatie Vandaag nog beginnen

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem A++ Uw nieuwe woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem A++ Uw nieuwe woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem A++ Uw nieuwe woning 2.800,- subsidie WPU XL A ++ A + A Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem uw nieuwe woning Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling in warme maanden door gebruik van

Nadere informatie

Itho dakventilatoren CAS en CAS 2. Met een compact programma de oplossing voor iedere situatie

Itho dakventilatoren CAS en CAS 2. Met een compact programma de oplossing voor iedere situatie Itho dakventilatoren CAS en CAS 2 Met een compact programma de oplossing voor iedere situatie Uniek programma energiezuinige dakventilatoren CAS en CAS 2. Mede door de steeds hogere isolatiegraad in bestaande

Nadere informatie

Itho warmteterugwinunit HRU ECO-fan 3. Standaard met 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging

Itho warmteterugwinunit HRU ECO-fan 3. Standaard met 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging Itho warmteterugwinunit HRU ECO-fan 3 Standaard met 100% bypass en energiezuinige vorstbeveiliging HRU ECO-fan 3 houdt overal rekening mee Een verfrissend gezond binnenmilieu, optimaal wooncomfort en ook

Nadere informatie

Itho centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT

Itho centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT Itho centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT Energiezuinig door toepassing gelijkstroommotoren Een Centrale Ventilatie- Eenheid die ruim 83% minder energie verbruikt dan gewone CVE s? Terwijl CVE ECO RFT

Nadere informatie

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel.

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel. Duurzame energie Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van duurzame energiesystemen in gebouwen. Hiermee wordt op een natuurlijke wijze duurzame energie gewonnen om de woningen te verwarmen

Nadere informatie

Warmtepomp type WPU-3 en WPU-5

Warmtepomp type WPU-3 en WPU-5 Toepassing De Itho warmtepompunit wordt toegepast in grondgebonden woningen en appartementen. De unit is een onderdeel van het Itho Energiewoning concept. Omschrijving De Itho warmtepompunits, type WPU-3

Nadere informatie

Combi Warmtepomp. type WPU-3 en WPU-5

Combi Warmtepomp. type WPU-3 en WPU-5 Combi Warmtepomp type WPU-3 en WPU-5 Introductie Bij de keus van duurzame techniek in de woningbouw staan comfort, gezondheid en energiebesparing centraal. De warmtepomp van Itho zorgt voor een optimaal

Nadere informatie

Itho HR-combiketel Kli-Max 2 Overal tegelijk warm water. En dat allemaal uit zo n kleine cv-ketel.

Itho HR-combiketel Kli-Max 2 Overal tegelijk warm water. En dat allemaal uit zo n kleine cv-ketel. CONSUMENTENBOND I T H O K L 2 I - M A X Itho HR-combiketel Kli-Max 2 Overal tegelijk warm water. En dat allemaal uit zo n kleine cv-ketel. Altijd warm en behaaglijk, Itho zorgt ervoor Itho bewijst dat

Nadere informatie

Codumé centrale ventilatie-unit ECOVE. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Codumé centrale ventilatie-unit ECOVE. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Codumé centrale ventilatie-unit ECOVE Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Energiezuinig door toepassing gelijkstroommotoren. Een Centrale Ventilatie-Eenheid die ruim 83% minder energie

Nadere informatie

Codumé warmteterugwinunit

Codumé warmteterugwinunit www.codume.eu It s in the air Codumé warmteterugwinunit HRU3BV N 's Zomers en 's winters een comfortabel binnenklimaat. HRU3BV N houdt overal rekening mee. Een verfrissend gezond binnenmilieu, optimaal

Nadere informatie

DE WERKING VAN DE WARMTEPOMP

DE WERKING VAN DE WARMTEPOMP De duurzame energiebron is onuitputtelijk, maar heeft een te laag temperatuurniveau om de CV rechtstreeks op aan te kunnen sluiten. De temperatuur zal dus eerst verhoogd moeten worden, waardoor wij onze

Nadere informatie

cenvax Installatiehandleiding BC 130 boilercontrol

cenvax Installatiehandleiding BC 130 boilercontrol cenvax Installatiehandleiding BC 130 boilercontrol cenvax BC 130 boilercontrol Beschrijving De BC 130 is uitgevoerd met een eigen transformator 24 Volt, waardoor in de interne bedrading van de ketel niets

Nadere informatie

Codumé dakventilatoren CAS en CAS 2

Codumé dakventilatoren CAS en CAS 2 Codumé dakventilatoren CAS en CAS 2 Met een compact programma de oplossing voor iedere situatie www.codume.eu It s in the air Uniek programma energiezuinige dakventilatoren CAS en CAS 2 Mede door de steeds

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1

Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1 KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1 De energie van morgen vandaag in huis Een energiezuinige woning: het kan! De verkoop van Fase 1 van Eiland van Spijk in

Nadere informatie

De vijfde generatie water/water warmtepomp

De vijfde generatie water/water warmtepomp Itho Daalderop Warmtepomp WPU 5G A +++ De vijfde generatie water/water warmtepomp Energiezuinig en comfortabel verwarming tapwater Itho Daalderop introduceert de vijfde generatie water/water warmtepompen:

Nadere informatie

De vijfde generatie water/water warmtepomp

De vijfde generatie water/water warmtepomp Itho Daalderop Warmtepomp WPU 5G A ++ De vijfde generatie water/water warmtepomp Energiezuinig en comfortabel Itho Daalderop introduceert de vijfde generatie water/water warmtepompen: de WPU 5G. Deze doorontwikkelde

Nadere informatie

nieuwe woning in Austerlitz

nieuwe woning in Austerlitz KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Austerlitz EPC0 7 woningen Thuis in het Loo De energie van morgen vandaag in huis EERB ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Westergouwe 53 woningen Wijdeblik

Een nieuwe woning in Westergouwe 53 woningen Wijdeblik KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in Westergouwe 53 woningen Wijdeblik EERB van morgen vandaag in huis De energie ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

Mozaïekpark. Groeien in het groen. Woningen Wageningen. Toelichting op het klimaatsysteem Wageningen 30 augustus 2012 Ronald Scheffer

Mozaïekpark. Groeien in het groen. Woningen Wageningen. Toelichting op het klimaatsysteem Wageningen 30 augustus 2012 Ronald Scheffer Mozaïekpark Groeien in het groen Woningen Wageningen Toelichting op het klimaatsysteem Wageningen 30 augustus 2012 Ronald Scheffer Onderwerpen NIBE organisatie Installatie in uw woning Warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis 1e fase 23 woningen Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de eerste fase met

Nadere informatie

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten Tuinen van Sion fase 13 De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten Tuinen van Sion fase 13 De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een nieuwe woning in RijswijkBuiten Tuinen van Sion fase 13 De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! Tussen 2013 en 2023

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Heerhugowaard 37 woningen in Nieuw Waard fase 3

Een nieuwe woning in Heerhugowaard 37 woningen in Nieuw Waard fase 3 KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Heerhugowaard 37 woningen in Nieuw Waard fase 3 De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de woningen in het project Nieuw

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! is gestart met de verkoop van woningen in het project. Duurzame woningen, want wordt een wijk

Nadere informatie

Wonen in De Bron. Comfortabel en energiezuinig wonen 2 december 2009 Renate van Paassen Willem Bastein

Wonen in De Bron. Comfortabel en energiezuinig wonen 2 december 2009 Renate van Paassen Willem Bastein Wonen in De Bron Comfortabel en energiezuinig wonen 2 december 2009 Renate van Paassen Willem Bastein Onderwerpen Introductie Installaties in uw woning Warmte- en koudeopslag Warmtepomp Ventilatie VENDU

Nadere informatie

De Itho Energiewoning Balans in energiebesparing en wooncomfort

De Itho Energiewoning Balans in energiebesparing en wooncomfort De Itho Energiewoning Balans in energiebesparing en wooncomfort In de Itho Energiewoning worden natuurlijke warmtebronnen zo efficiënt mogelijk gebruikt, intern geproduceerde warmte benut en afgevoerde

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer 32 woningen in Oosterheem Groene Hart fase 2

Een nieuwe woning in Zoetermeer 32 woningen in Oosterheem Groene Hart fase 2 KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer 32 woningen in Oosterheem Groene Hart fase 2 De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de woningen in het project

Nadere informatie

Itho combi warmtepomp

Itho combi warmtepomp Itho combi warmtepomp type WPU 3i/WPU 5i/WPU 55i/WPU 65i/WPU 75i voor individuele bodemwarmtewisselaar Introductie Bij de keuze voor duurzame techniek in de woningbouw staan comfort, gezondheid en energiebesparing

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom EERB van morgen vandaag in huis De energie ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Ursem 24 woningen in de Tuinen van Ursem

Een nieuwe woning in Ursem 24 woningen in de Tuinen van Ursem KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Ursem 24 woningen in de Tuinen van Ursem De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van 24 woningen in het project de Tuinen

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis Een energiezuinige woning: het kan! De verkoop van 24 woningen Engelenweide in Herwijnen is gestart.

Nadere informatie

White Paper Warmtepompsysteem

White Paper Warmtepompsysteem White Paper Warmtepompsysteem Inleiding Een warmtepompsysteem is voor veel mensen inmiddels een bekend begrip, toch ontstaat er nog steeds veel onduidelijkheid over de werking van het systeem. Dit blijkt

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Cube One HP Cool Cube en Cube One - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten -

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Waddinxveen De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Waddinxveen De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Waddinxveen De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! Tetteroo is gestart met de verkoop van 10 woningen aan de Tuinbouwweg in het project

Nadere informatie

Een nieuwe woning in project De Nieuwe Wetenschappers te Schiedam

Een nieuwe woning in project De Nieuwe Wetenschappers te Schiedam EERB KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in project De Nieuwe Wetenschappers te Schiedam EERB van morgen vandaag in huis De energie Een energieneutrale woning: het kan! In 2020 komen er in de wijk de

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop

Nadere informatie

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution systeem Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Een comfortabel binnenklimaat vergroot de kwaliteit van het leven.

Nadere informatie

Itho combi warmtepomp

Itho combi warmtepomp Itho combi warmtepomp type WPU 3c/WPU 5c/WPU 55c/WPU 65c/WPU 75c voor collectieve bron Introductie Bij de keuze voor duurzame techniek in de woningbouw staan comfort, gezondheid en energiebesparing centraal.

Nadere informatie

H e t W A d u s E P C p a k k e t

H e t W A d u s E P C p a k k e t Uw partner in duurzame energie H e t W A d u s E P C p a k k e t De ultieme oplossing voor uw woning v1.0 april 2009 Voorwoord WAdus BV is een jong en dynamisch bedrijf. Het bedrijf is opgericht in 2008

Nadere informatie

Itho Daalderop Multiboiler warmtepompsysteem. Meest kostenefficiënte hoogbouwoplossing A++

Itho Daalderop Multiboiler warmtepompsysteem. Meest kostenefficiënte hoogbouwoplossing A++ Itho Daalderop Multiboiler warmtepompsysteem Meest kostenefficiënte hoogbouwoplossing 1 A++ Multiboiler warmtepompsysteem Meest kostenefficiënte hoogbouwoplossing Het verduurzamen van de voorraad gestapelde

Nadere informatie

BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp

BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp Pagina 1 van 7 Joran van Reede MBGOO17B4..-05-2019 Pagina 2 van 7 Inleiding Voor u ligt een verslag over de installatie techniek van de Bieschbos hal. In

Nadere informatie

Duurzaam verwarmen en koelen met bodemenergie

Duurzaam verwarmen en koelen met bodemenergie Postbus 47 7710 AA Nieuwleusen Rollecate 61 7711 GG Nieuwleusen Tel. 0529 484315 fax 0529 484537 E-mail: info@luinstra.nl Internet: www.luinstra.nl K.v.K. nr. 05080406 BTW nr. NL8155.26.490.B01 IBAN: NL78RABO0127841741

Nadere informatie

Itho set schuin dakkappen. montagehandleiding type DK-DCW PAN

Itho set schuin dakkappen. montagehandleiding type DK-DCW PAN Itho set schuin dakkappen montagehandleiding type DK-DCW PAN 2 Type DKK-DCW PAN Toepasbaar Gewicht per set h* H* op type DCW dakkappen (Kg) 20 60 20 60 DK-DCW180PAN DCW180D(i) Circa 29 694 754 1200 1265

Nadere informatie

Itho Kanaalventilatoren BTV

Itho Kanaalventilatoren BTV Itho Kanaalventilatoren BTV Installatiehandleiding BTV 200 en BTV 300 (standaard uitvoering) BTV 201T, BTVZ 211T en BTV 301T (met timer) BTV 202H en BTV 302H (met hygrostaat) BTV 203HT en BTV 303HT (met

Nadere informatie

De intelligente oplossing

De intelligente oplossing De intelligente oplossing De laatste jaren zijn de energieprijzen toonbaar gestegen. Daar komt bij dat de voorraad fossiele brandstoffen ook niet onuitputtelijk is. Deze optelsom geeft aan dat we op alternatieve

Nadere informatie

UW NIEUWE APPARTEMENT DUURZAAM EN COMFORTABEL

UW NIEUWE APPARTEMENT DUURZAAM EN COMFORTABEL groen woonbastion in het centrum van Maastricht UW NIEUWE APPARTEMENT DUURZAAM EN COMFORTABEL UW NIEUWE APPARTEMENT IS ZEER DUURZAAM EN COMFORTABEL Gefeliciteerd met uw nieuwe appartement in ons project

Nadere informatie

Duurzaam klimaatsysteem

Duurzaam klimaatsysteem KLIMAATGARANT Duurzaam klimaatsysteem in Buitenhof Delft Next NRG Duurzaam klimaatsysteem in Buitenhof Delft De woningen in Buitenhof zijn voorzien van een zeer duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem.

Nadere informatie

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Gebouwen zijn steeds beter geïsoleerd. Goed voor de energierekening en het comfort in huis en op kantoor,

Nadere informatie

NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS DUURZAAM EN COMFORTABEL

NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS DUURZAAM EN COMFORTABEL NIEUWBOUW ZONDER AARDGAS DUURZAAM EN COMFORTABEL Gefeliciteerd, u gaat straks uw eigen woning (ver) bouwen! Dit betekent heel veel mogelijkheden en complexe vraagstukken. En moet u dan ook nog iets met

Nadere informatie

Itho combi warmtepomp

Itho combi warmtepomp Itho combi warmtepomp type WPU 3co/WPU 5co/WPU 55co/WPU 65co/ WPU 75co voor collectieve bron met een hoge delta T Introductie Bij de keuze voor duurzame techniek in de woningbouw staan comfort, gezondheid

Nadere informatie

Energiewoning. Gebruikershandleiding

Energiewoning. Gebruikershandleiding Energiewoning Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Pag. Inleiding 4 Componenten van de Itho Energiewoning 5 Werking van de Itho Energiewoning 6 Regeling en bediening 9 Praktische aandachtspunten 14 Onderhoud

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Rockanje, 8 XL-bungalows in De Lange Stallen fase 1B

Een nieuwe woning in Rockanje, 8 XL-bungalows in De Lange Stallen fase 1B KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Rockanje, 8 XL-bungalows in De Lange Stallen fase 1B De energie van morgen vandaag in huis Een zeer energiezuinige woning: het kan! Binnenkort start de verkoop van de

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Base Cube: HP Cool Cube en Base Cube: - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten

Nadere informatie

Itho Aqua Chef. Warm, koud én kokend water uit één kraan!

Itho Aqua Chef. Warm, koud én kokend water uit één kraan! Itho Aqua Chef Warm, koud én kokend water uit één kraan! 2 Direct kokend water met de unieke Itho Aqua Chef Multitasken in de keuken is nu wel heel eenvoudig. Want voor alles waar u kokend water voor wilt

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. product- informatie Prodinfo-Luchtwarmtepompen.indd :17

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. product- informatie Prodinfo-Luchtwarmtepompen.indd :17 1 Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen product- informatie 07.93.50.169.2Prodinfo-Luchtwarmtepompen.indd 1 04-04-12 15:17 2 Assortiment Hybride lucht / water warmtepompen HP Cube en Base Cube

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Rockanje 38 woningen De Lange Stallen

Een nieuwe woning in Rockanje 38 woningen De Lange Stallen KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Rockanje 38 woningen De Lange Stallen De energie van morgen vandaag in huis Een zeer energiezuinige woning: het kan! Binnenkort start de verkoop van 38 woningen in het

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van 18 nul op de meter woningen in project NEXUM is gestart. Duurzame

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. product-

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. product- 1 Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen product- 2 Assortiment hybride lucht/water warmtepompen HP Cube en Base Cube Itho Daalderop heeft twee vrijwel identieke hybride lucht/water warmtepompen

Nadere informatie

Climate. for life. Itho ontwikkelt systemen voor:

Climate. for life. Itho ontwikkelt systemen voor: Climate for life Bij Itho zijn we elke dag actief om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. Met vernieuwende oplossingen in klimaatsystemen. Oplossingen voor temperatuur, gezonde lucht en

Nadere informatie

Hydrolution systeem. Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning. Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem

Hydrolution systeem. Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning. Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Hydrolution systeem Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Een comfortabele binnenomgeving vergroot de kwaliteit van het leven.

Nadere informatie

nieuwe woning in project Nieuwe Haven, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Iseldoks in Doetinchem

nieuwe woning in project Nieuwe Haven, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Iseldoks in Doetinchem KLIMAATGARANT EenEPC0 nieuwe woning in project Nieuwe Haven, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Iseldoks in Doetinchem De energie EERB van morgen vandaag in huis AMSTELVEEN RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen

Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer 42 woningen De Blauwe Tuinen De energie van morgen vandaag in huis Project in Rijswijk Een energieneutrale woning: het kan! Binnenkort start de verkoop van

Nadere informatie

Kli-Max Overal tegelijk warm water. En dat allemaal uit zo n kleine cv-ketel.

Kli-Max Overal tegelijk warm water. En dat allemaal uit zo n kleine cv-ketel. HR-combiketel Kli-Max Overal tegelijk warm water. En dat allemaal uit zo n kleine cv-ketel. Itho koppelstuk type VKK In woningen met een centraal mechanisch ventilatiesysteem is het mogelijk de ventilatie-unit

Nadere informatie

Informatieblad. verwarmingsinstallatie. Comfortabel klimaatsysteem. Rokade

Informatieblad. verwarmingsinstallatie. Comfortabel klimaatsysteem. Rokade Informatieblad verwarmingsinstallatie Rokade 2011 Comfortabel klimaatsysteem Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem Duurzaamheid is een centraal thema in Rokade. Als bewoner profiteert u daarvan.

Nadere informatie

Optimaal binnenklimaat

Optimaal binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow A + Optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van

Nadere informatie

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume.

BROCHURE. Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325. Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform. www.codume. BROCHURE Balansventilatie met warmterecuperatie CODUMÉ HRU OROKO 325 Een gezond en comfortabel binnenklimaat. EPB conform www.codume.eu EEN VERFRISSEND GEZOND BINNEN- MILIEU, OPTIMAAL WOONCOMFORT EN OOK

Nadere informatie

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van centrale

Nadere informatie

De meest optimale installatie is een zuinige installatie. Daarvoor dienen 3 componenten goed op elkaar te worden afgesteld:

De meest optimale installatie is een zuinige installatie. Daarvoor dienen 3 componenten goed op elkaar te worden afgesteld: Besteco wil aan de hand van een korte, eenvoudige uitleg algemene informatie verstrekken omtrent warmtepompinstallaties en waar de aandachtspunten liggen. De meest optimale installatie is een zuinige installatie.

Nadere informatie

WOONLASTEN 4 15. Zijn de maandlasten voor huur + energie in een Passiefhuis lager dan in een normale woning? 4

WOONLASTEN 4 15. Zijn de maandlasten voor huur + energie in een Passiefhuis lager dan in een normale woning? 4 PASSIEFHUIZEN COLUMBUSKWARTIER ALMERE VEEL GESTELDE VRAGEN PASSIEFHUIZEN EN WONEN IN EEN PASSIEFHUIS 2 1. Wat is een Passiefhuis? 2 2. Wat is het voordeel van een Passiefhuis? 2 3. Wat zijn bewonerservaringen

Nadere informatie

Itho Daalderop Nul-op-de-Meter, energieneutrale en EPC < 0,4 concepten. Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat

Itho Daalderop Nul-op-de-Meter, energieneutrale en EPC < 0,4 concepten. Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat Itho Daalderop Nul-op-de-Meter, energieneutrale en EPC < 0,4 concepten Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat Slimme installatieconcepten en Nul-op-de-meter Vandaag nog beginnen

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen

Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen Uw huis is uw thuis. U komt er tot rust, besteedt er tijd met vrienden en familie. De ruimte waar u verblijft, moet daarom comfortabel en behaaglijk zijn als

Nadere informatie

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing LZTi Lucht / water warmtepompen LZTi De ideale alles-in-één oplossing De ideale alles-in-één oplossing Lucht, een eindeloze bron van energie. Een geschenk van moeder natuur dat onze aarde niet vervuilt,

Nadere informatie

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van centrale

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Een nieuwe woning in De Volgerlanden

Een nieuwe woning in De Volgerlanden KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in De Volgerlanden De energie EERB van morgen vandaag in huis ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN ENERGIE EXPLOITATIE SPIJKENISSE Rijswijk Een energieneutrale woning:

Nadere informatie

De HR OptiFor > > > A A N G E N A A M L E V E N. Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning IN EEN GEZOND BINNENKLIMAAT < < <

De HR OptiFor > > > A A N G E N A A M L E V E N. Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning IN EEN GEZOND BINNENKLIMAAT < < < energiek in duurzame klimaatconcepten De HR OptiFor Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning > > > A A N G E N A A M L E V E N IN EEN GEZOND BINNENKLIMAAT < < < Milieubewust met Ferroli producten

Nadere informatie

Itho warmteterugwinunit. HRU ECO-fan 3

Itho warmteterugwinunit. HRU ECO-fan 3 Itho warmteterugwinunit HRU ECO-fan 3 HRU ECO-fan 3 houdt overal rekening mee Een verfrissend gezond binnenmilieu, optimaal wooncomfort en HRU ECO-fan 3 ook nog eens fors op energie besparen? Met de vernieuwde

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen

Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen Bosta... a perfect fit! Waarom een warmtepomp? Fossiele brandstoffen worden schaars en daardoor kostbaar. Bovendien veroorzaakt het gebruik van fossiele brandstoffen

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Energie voor het leven

Energie voor het leven Energie voor het leven De warmtepomp van IDM verwarmt en koelt voor nu en in de toekomst Warmtepomp van Aarde... betekent voor ons allemaal zekerheid, warmte en thuis Horizontale bodemwisselaar Op een

Nadere informatie

Warmte in de koudetechniek, een hot item

Warmte in de koudetechniek, een hot item Wijbenga info sheet 5: Warmte in de koudetechniek, een hot item In het ontwerp van een koelinstallatie wordt steeds meer aandacht besteed aan het energieverbruik. Dit kan bereikt worden door een zo hoog

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. Bernissepark fase 4 in Zuidland De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. Bernissepark fase 4 in Zuidland De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Bernissepark fase 4 in Zuidland De energie van morgen vandaag in huis Duurzaam klimaatsysteem in uw nieuwe woning Uw nieuwe woning is voorzien van een zeer duurzaam en energie-zuinig klimaatsysteem.

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Den Haag 46 woningen Binck Plaats

Een nieuwe woning in Den Haag 46 woningen Binck Plaats KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Den Haag 46 woningen Binck Plaats De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van 46 woningen Binck Plaats in Den Haag is gestart.

Nadere informatie

Installatie overzicht bij EPC-concepten

Installatie overzicht bij EPC-concepten Installatie overzicht bij EPC-concepten Dit boekje geeft een overzicht van de belangrijkste installaties zoals die nu op de markt aanwezig zijn. PelserHartman probeert u een zo volledig mogelijk overzicht

Nadere informatie

M-Thermal warmtepompen

M-Thermal warmtepompen M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen De systemenen: M-Thermal Introductie Zonnecollectoren Lage temperatuur radiator M-Thermal Monobloc Monobloc unit Zonnecollector Toepassing Verwarmen, koelen,

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter Vaillant geotherm warmtepomp De betere warmtepomp Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor

Nadere informatie

Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede

Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede Vraagstelling Inventariseren van de WKO-installaties van de complexen Wachter-Valpoort en Contrefort-Chrispijn.

Nadere informatie

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen Geniet u ook zo van de zon? De warmte van de zon is niet alleen een bron voor leven maar ook een bron voor. Een MDV lucht/water

Nadere informatie