Teksten en misintenties voor de uitgave van week 43 (periode 31 oktober tot 6 november 2015) graag binnen voor 16 oktober.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Teksten en misintenties voor de uitgave van week 43 (periode 31 oktober tot 6 november 2015) graag binnen voor 16 oktober."

Transcriptie

1 Informatie parochieblad editie van 21 oktober 2015) KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 43 (periode 31 oktober tot 6 november 2015) graag binnen voor 16 oktober. HERNIEUWING ABONNEMENT PAROCHIEBLAD 2016 De overschrijvingsformulieren voor herabonnering van Kerk en Leven, beter bekend als parochieblad worden in groot Meeuwen-Gruitrode in alle brievenbussen gestoken op dinsdag 20 oktober. DE BIJZONDERE COLLECTE VAN MISSIEZONDAG in het weekend van oktober (Ellikom en Neerglabbeek). Missio voert dit jaar de campagne van missiezondag met de slogan Leg je niet neer bij armoede en heeft bijzondere aandacht voor Colombia. In dit land van contrasten hebben niet alle kinderen zicht op een goede toekomst. De Colombiaanse rijkdom is extreem ongelijk verdeeld. Daardoor komen heel wat gezinnen in armoede terecht. Vooral in de grootsteden brengt dit veel problemen met zich mee : onleefbare sloppenwijken, drugs, criminaliteit en bendevorming zijn geen uitzondering. Ook afgelegen regio s vormen een probleem. Zij zijn immers niet de prioriteit van de regering en verdwijnen in de vergeetput. Niemand lijkt te investeren in het onderwijs en de vorming van de kinderen in deze gebieden. Behalve de kerk. Het apostolisch vicariaat Tierradentro, in het zuidwesten van Colombia, is zo n regio. Er wonen zo n mensen, waarvan de helft behoort tot de inheemse bevolkingsgroepen van Colombia. De bevolking leeft er van landbouw, in die zin dat ze voorzien in hun eigen voeding. Zo slagen gezinnen erin te overleven, maar het ontbreekt hen aan financiële middelen. Scholen zijn wel aanwezig in de regio, maar heel wat gezinnen kunnen de schoolkosten niet betalen. Daarom springt de kerk bij. Gezinnen kunnen aankloppen bij het vicariaat. Medewerkers kijken dan welke hulp er nodig is, gaande van een kleine financiële bijdrage in schoolmateriaal tot het overnemen van alle schoolkosten. De geboden hulp is dus steeds op maat, in samenspraak met alle betrokkenen. Zo kunnen de kinderen van Tierradentro naar school en hebben ze zicht op een betere toekomst. Missio kent dit project bijzondere steun toe. Jij ook? ASIELZOEKERS IN MEEUWEN-GRUITRODE WAT KAN IK DOEN? Bang Jij bent bang. Ik ben bang. Jij bent bang om dood te gaan in de oorlog in jouw land. Ik ben bang dat je die oorlog meeneemt naar het mijne.

2 Jij bent bang dat de grenzen voor je neus zullen worden gesloten. Ik ben bang dat er veel mensen met verkeerde bedoelingen hier naar toe komen. Jij bent bang dat je niet welkom bent in Europa. Ik ben bang jij mijn cultuur niet zult begrijpen. Jij bent bang dat je nooit meer terug naar je huis kunt. Ik ben bang dat je nooit meer terug naar huis wilt. Jij bent bang dat wij je niet willen helpen. Ik ben bang dat jij de hulp niet zult waarderen. Jij wilt vast niet dat ik bang ben. Ik wil ook niet dat jij bang bent. Laten we er dan samen voor zorgen dat onze angsten ongegrond zijn. Copyright Sandra Gorwill (Zandvoort) We kunnen er niet naast kijken. De instroom van asielzoekers in Europa is niet tegen te houden. Ook ons land krijgt een klein gedeelte van deze instroom op zijn grondgebied. Eenmaal zij geregistreerd zijn gaan ze naar opvangcentra, zoals bvb. in Helchteren en Overpelt, of gaan ze naar lokale opvanginitiatieven (LOI) in de steden en gemeenten. Daar kunnen ze verblijven tot hun aanvraag voor asiel is onderzocht en er een beslissing over genomen is. Meeuwen-Gruitrode heeft zo een lokaal opvanginitiatief (LOI). Welzijnspunt (OCMW) beheert dit LOI en zorgt voor de begeleiding van de asielzoekers. Momenteel zijn er 27 asielzoekers opgenomen verspreid over 6 woningen. Begin november wordt er nog een woning in gebruik genomen voor 7 personen. Daarmee bereikt het zijn maximumcapaciteit. Het LOI krijgt van Fedasil (federale dienst voor asielzoekers) de nodige toelagen om de kosten van wonen, materiële uitrusting van de huishouding, voeding, medische verzorging, scholing en begeleiding te dekken. De asielzoekers ontvangen wekelijks leefgeld om drinken en eten mee te kopen. Na hun beslissing dienen zij hun woning binnen het LOI te verlaten. Bij erkenning als politiek vluchteling kunnen zij zich definitief ergens vestigen, werk zoeken, zich bijscholen, en hebben zij plichten en rechten zoals iedereen. Bij een negatieve beslissing moeten zij het land verlaten, hetzij op eigen initiatief, hetzij met hulp en steun van organisaties, hetzij op een gedwongen wijze. Wat kan ik doen? Wie nog bruikbare kleding wilt geven, kan best deze naar Sint Vincentius in Bree brengen en dit op het adres Stift 36a in Bree, elke woensdagmiddag van 13 tot 14 uur. Er is een goede samenwerking tussen de kledingsafdeling van Sint Vincentius en het LOI Meeuwen- Gruitrode om de asielzoekers (zeker bij hun aankomst) van de gepaste tweedehands kleding te voorzien.

3 Het LOI van Meeuwen-Gruitrode zoekt nog vrijwilligers om een helpende hand te zijn voor asielzoekers in de verschillende fasen van aankomst tot de definitieve bestemming. Ideaal zou zijn indien iedere asielzoeker of familie van asielzoeker een buddy of gangmaker zou kunnen hebben : iemand die hen in alle levensdomeinen begeleidt om zich optimaal thuis te voelen. Wie niet zo veel tijd heeft kan toch nuttig werk doen door deeltaken hierin op te nemen. Mogelijke taken : Huiswerkbegeleiding kinderen Nederlandse taal ouders Ouders begeleiden in de school van hun kinderen Introductie in gemeentelijke diensten : bibliotheek, bevolking, sportdienst, Introductie in de gemeente : winkels, post, bank Omgaan met huishoudtoestellen : electrisch vuur, wasmachine, microgolf, strijkijzer Leren fietsen, de bus leren nemen, huisvesting zoeken, begeleiden naar medische onderzoeken. De vrijwilliger is actief op vraag van en in nauw overleg met de maatschappelijk assistent die de begeleiding van de asielzoeker(s) professioneel opvolgt. Hij/zij is verzekerd en krijgt terugbetaling van gemaakte kosten. Wie belangstelling heeft en actief wil zijn in dit vrijwilligerswerk, kan contact opnemen met Welzijnspunt (OCMW) met Rebekka Lyssens, Dienst Individuele Hulpverlening, Tel.: 011/ , rebekka.lyssens@meeuwen-gruitrode.be CURSUS KERK EN VLUCHTELING Wat en hoe kun je als christen iets betekenen voor asielzoekers in je omgeving? Hoe kun je aan hen Gods liefde doorgeven? Deze vragen worden beantwoord tijdens de cursus Kerk en Vluchteling. Deze cursus van Gave Veste geeft je voldoende basiskennis en vaardigheden om daarna met (kandidaat)asielzoekers om te gaan en/of activiteiten te organiseren. Deze cursus wordt in 4 avonden (19.30u-22.00u) gegeven op donderdagen 19 en 26/11 en 3 en 10/12/2015 in het gebouw van de Evangelische Kerk, Linkestraat 89, 3582 Koersel Beringen. Voor meer info, consulteer : Wie wil deelnemen kan zich aanmelden, het liefst per bij via: info@gaveveste.be (of per telefoon: ). Deelnameprijs voor de 4 sessies + cursusmap : 40. RUBRIEKTITEL PAROCHIENIEUWS ELLIKOM VIERINGEN MET ALLERHEILIGEN Allerheiligen: Eucharistieviering, zondag 1 november u Namiddag: Gebedsviering voor onze overledenen om u Allerzielen: Maandag 2 november om 9.00u.

4 PRALINES OM HET VERSCHIL TE (S)MAKEN Bij gelegenheid van missiezondag bieden wij voor en na de eucharistieviering van zaterdagavond 24 oktober pralines te koop aan. We bieden je een praline van witte chocolade met mokka-praliné, een hartje van melkchocolade met krokante pralinévulling en een zwarte praline met karamel. Kostprijs: 5 euro per doosje van 100 g. MEEUWEN OVERLIJDEN Op 5 oktober is in het Woonzorgcentrum "De Boneput" in Bree Bèr Franssens overleden in de leeftijd van 85 jaar. We hebben afscheid van hem genomen tijdens de begrafenisdienst in de kerk te Meeuwen op 9 oktober. Aan zijn kinderen, kleinkinderen en allen die getroffen zijn bieden we ons oprecht meeleven aan. NEERGLABBEEK BREIEN VOOR WELZIJNSZORG Onze eerste breinamiddag van Ziekenzorg Gruitrode-Neerglabbeek zit er alweer op. Maar geen nood, misschien was je het vergeten, of was het weer te mooi om te breien, of... Het ging er gezellig aan toe, met een tas koffie en een stukje koek. Je kan nog altijd komen om samen te breien op 21 oktober en 18 november telkens van 13.30u tot 17. u, in de kleine zaal in het Cultuurpunt in Gruitrode. Brei je liever thuis, geen probleem. Tijdens de laatste breinamiddag worden alle mutsjes verzameld. We rekenen op heel veel ijverige breisters, zodat we op onze manier ons steentje weer kunnen bijdragen voor Welzijnszorg. Allen hartelijk welkom! GEBED VAN DE WEEK Dertigste zondag door het jaar (b) Schenk me een gezond lichaam Heer, en de wijsheid om het gezond te houden. Schenk me een gezonde geest Heer, die zint op wat goed is en echt, zodat ik bij het zien van het kwade niet schrik maar zoek hoe ik weer alles in orde kan brengen. Schenk me een hart dat geen verveling kent, geen ontmoediging, geen klagen, en laat niet toe dat ik me teveel zou bekommeren om dat ene dat zo opdringerig is, en dat zich ik noemt. Schenk me ogen Heer, die me toelaten te zien met het hart, te zien wie mijn tochtgenoot is. Open me de oren, zodat ik echt kan luisteren,

5 naar het woord dat Gij spreekt, naar wat anderen me vragen. En geef me geloof, om uw genade te ervaren, een greintje geluk voor mezelf, waarin ik anderen kan laten delen. EUCHARISTIEVIERINGEN ELLIKOM Zaterdag 24 oktober : Missiezondag u. Stichtingen Henri Ceyssens en Eliza Geerkens E.P. Mathieu Ceyssens E.H. Mathieu Bleukx (bijzondere intentie) Jaarmissen Theodoor Theuwissen, Maria Soors en Marie-Louise Theuwissen Elisa Truyen Overige intenties Overleden missionarissen van Ellikom Zeswekenmis Elisa Vandael (2) Maandag 25 oktober 8.00 u. Herhalingsmis GRUITRODE Geen viering in onze parochie MEEUWEN Zaterdag 24 oktober u. Stichtingen Echtgenoten Jansen-Gielen en Lambert Housen-Kerfs Jaarmissen Liza Winters Jan Kerkhofs Andere intenties Echtgenoten Bongaerts-Veestraeten, Jeanne en Cato Bongaerts Gaby Depoorter en Peter Brebels Juul Luyten en Kaatje Gielen Zondag 25 oktober u. Andere intenties Henri Verheyen Dinsdag 27 oktober 8.00 u. Stichtingen Broeder Jan Van Dyck

6 NEERGLABBEEK u. Stichtingen Maria Segers en Christiaan Paredis Lambert, Jan, Louis, Hendrik en André Paredis, Dymfna Eerdekens en Agnes Awouters en Jaak Doumen Jaarmissen Jan Klaps Andere intenties Jaak Drykoningen en Alma Jacobs en de afgestorvenen van de familie Baeten Jozef en afgestorven familieleden Vrolix Jan - Geelen Eliza Dinsdag 27 oktober 8.00 u. WIJSHAGEN Zondag 25 oktober Geen viering in onze parochie Woensdag 28 oktober 8.00 u. Vieringen van de 3de zondag PLOCKROY Zaterdag 24 oktober Geen viering in de kapel

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april. Informatie parochieblad editie van 22 april 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 52 (periode 31 december tot 6 januari 2017) graag binnen voor 16 december.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 52 (periode 31 december tot 6 januari 2017) graag binnen voor 16 december. Informatie parochieblad: editie van 21 december 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 52 (periode 31 december tot 6 januari

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 19 (periode 13 mei 19 mei 2017) graag binnen voor 5 mei.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 19 (periode 13 mei 19 mei 2017) graag binnen voor 5 mei. Informatie parochieblad: editie van 3 mei 2017 Editie: 3800 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 19 (periode 13 mei 19 mei 2017)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 32 (periode 9 tot 15 augustus) graag binnen voor vrijdag 1 augustus.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 32 (periode 9 tot 15 augustus) graag binnen voor vrijdag 1 augustus. Informatie parochieblad voor en van parochies Meeuwen-Gruitrode Voor de weken 26-27-28 (29 juni tot 13 juli) Editie van 25 juni 2014 FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 14 november tot 20 november 2015) graag binnen voor 6 november.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 14 november tot 20 november 2015) graag binnen voor 6 november. Informatie parochieblad editie van 4 november 2015 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 14 november tot 20 november

Nadere informatie

Informatie parochieblad voor de weken: (25 juli tot 12 augustus). Editie van 22 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode.

Informatie parochieblad voor de weken: (25 juli tot 12 augustus). Editie van 22 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode. Informatie parochieblad voor de weken: 29-30-31 (25 juli tot 12 augustus). Editie van 22 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode. FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 1 (periode 10 januari tot 16 januari) graag binnen voor vrijdag 2 januari.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 1 (periode 10 januari tot 16 januari) graag binnen voor vrijdag 2 januari. Informatie parochieblad editie van 24 december 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 1 (periode 10 januari tot 16 januari)

Nadere informatie

Adventscampagne 2014 Iedereen beschermd tegen armoede? Tekst uit de liturgiemap van Campagne Welzijnszorg 2014

Adventscampagne 2014 Iedereen beschermd tegen armoede? Tekst uit de liturgiemap van Campagne Welzijnszorg 2014 Informatie parochieblad: editie van 26 november 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 49 (periode 6 december tot 12 december)

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 9 augustus KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 9 augustus KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 9 augustus 2017. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 33 (periode 19 augustus 25 augustus

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 33 (periode 16 tot 22 augustus) graag binnen voor vrijdag 8 augustus.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 33 (periode 16 tot 22 augustus) graag binnen voor vrijdag 8 augustus. Informatie van en voor de parochies van Meeuwen-Gruitrode Parochieblad editie: 6 augustus 2014 FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 33 (periode 16 tot 22 augustus)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 08 (periode 28 februari tot 6 maart 2015) graag binnen voor 20 februari.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 08 (periode 28 februari tot 6 maart 2015) graag binnen voor 20 februari. Informatie parochieblad editie 16 februari 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 08 (periode 28 februari tot 6 maart 2015)

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 3 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 3 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 3 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 15 (periode 13 april 19 april 2019

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 28 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 49 (periode 8 december 14 december

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 40 (periode 7 oktober 13 oktober 2017) graag binnen voor 29 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 40 (periode 7 oktober 13 oktober 2017) graag binnen voor 29 september. Informatie parochieblad: editie van 27 september 2017. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 40 (periode 7 oktober 13 oktober

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van oktober 2017 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van oktober 2017 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van oktober 2017 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 41 (periode 14 oktober 20 oktober 2017)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 37 (periode 17 september tot 23 september 2016) graag binnen voor 9 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 37 (periode 17 september tot 23 september 2016) graag binnen voor 9 september. Informatie parochieblad: editie van 7 september 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 37 (periode 17 september tot 23

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 5 december 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 5 december 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 5 december 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Parochieblad: ABONNEMENTEN + PLAATSELIJKE REDACTIE Ellikom : Jos Ceyssens Gsm 0497/

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 11 oktober KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 11 oktober KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 11 oktober 2017. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 42 (periode 21 oktober 27 oktober

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 5 oktober 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 5 oktober 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 5 oktober 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 41 (periode 15 oktober tot 21 oktober

Nadere informatie

Informatie uit het parochieblad: editie van 13 februari KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie uit het parochieblad: editie van 13 februari KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie uit het parochieblad: editie van 13 februari 2019. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 8 (periode 23 februari

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken (periode 22 juli 11 augustus 2017) graag binnen voor 30 juni.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken (periode 22 juli 11 augustus 2017) graag binnen voor 30 juni. Informatie parochieblad: editie van 28 juni voor de periode 1 juli tot 21 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken 29-30-31

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 21 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 1 december 7 december

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 22 (periode 4 juni tot 10 juni 2016) graag binnen voor 27 mei.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 22 (periode 4 juni tot 10 juni 2016) graag binnen voor 27 mei. Informatie parochieblad: editie van 25 mei 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 22 (periode 4 juni tot 10 juni 2016) graag

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 7 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

Informatie parochieblad: editie van 7 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 7 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 46 (periode 17 november 23 november

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 3 december tot 9 december 2016) graag binnen voor 25 november.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 3 december tot 9 december 2016) graag binnen voor 25 november. Informatie parochieblad: editie van 23 november 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 3 december tot 9 december

Nadere informatie

Vrouwenpopkoor Singasong viert haar 20-jarig jubileum met Chrystal Songs

Vrouwenpopkoor Singasong viert haar 20-jarig jubileum met Chrystal Songs Informatie parochieblad: editie van 29 juni 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken 29-30 -31 (periode 23 juli tot 12

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 52 (periode 27 december tot 9 januari) graag binnen voor vrijdag 19 december.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 52 (periode 27 december tot 9 januari) graag binnen voor vrijdag 19 december. Informatie parochieblad editie van 17 december 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 52 (periode 27 december tot 9 januari)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 12 maart tot 19 maart 2016) graag binnen voor 4 maart.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 12 maart tot 19 maart 2016) graag binnen voor 4 maart. Informatie parochieblad: editie van 2 maart 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 12 maart tot 19 maart 2016)

Nadere informatie

Repair Café in t Heem te Meeuwen Zaterdag 30 juni van 13u30 tot 17u

Repair Café in t Heem te Meeuwen Zaterdag 30 juni van 13u30 tot 17u Informatie parochieblad: editie van 27 juni 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 29+30+31 (periode 21 juli 10 augustus

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 38 (periode 20 september tot 26 september) graag binnen voor vrijdag 12 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 38 (periode 20 september tot 26 september) graag binnen voor vrijdag 12 september. Parochieblad Informatie editie van 10 september 2014 Kerk & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 38 (periode 20 september tot 26 september)

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 6 februari 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 6 februari 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 6 februari 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 7 (periode 16 februari 22 februari

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 6 (periode 13 februari tot 19 februari 2016) graag binnen voor 5 februari.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 6 (periode 13 februari tot 19 februari 2016) graag binnen voor 5 februari. Informatie parochieblad: editie van 3 februari 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 6 (periode 13 februari tot 19 februari

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 20 (periode 23 mei tot 30 mei 2015) graag binnen voor 15 mei.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 20 (periode 23 mei tot 30 mei 2015) graag binnen voor 15 mei. Informatie vermeld in het parochieblad: editie van 13 mei 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 20 (periode 23 mei tot

Nadere informatie

Aandacht!! NIEUWE INDELING VAN DE WEEK-END VIERINGEN VANAF 5 SEPTEMBER 2015

Aandacht!! NIEUWE INDELING VAN DE WEEK-END VIERINGEN VANAF 5 SEPTEMBER 2015 Informatie parochieblad voor de weken 26-27-28; editie van 1 juli 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van weken 29-30-31 (periode

Nadere informatie

Bezoek van Bisschop Patrick Hoogmartens aan ons dekenaat

Bezoek van Bisschop Patrick Hoogmartens aan ons dekenaat Informatie parochieblad editie van 14 oktober 2015 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 42 (periode 24 oktober tot 30 oktober

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 23 (periode 11 juni tot 17 juni 2016) graag binnen voor 3 juni.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 23 (periode 11 juni tot 17 juni 2016) graag binnen voor 3 juni. Informatie parochieblad: editie van 1 juni 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 23 (periode 11 juni tot 17 juni 2016)

Nadere informatie

Planning vieringen tijdens Goede Week en Paasweekend

Planning vieringen tijdens Goede Week en Paasweekend Informatie parochieblad editie van 4 maart 2015 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 14 maart tot 20 maart 2015)

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 2 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 2 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 2 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 19 (periode 11 mei 17 mei 2019 graag

Nadere informatie

Informatie parochieblad editie van 5 november 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad editie van 5 november 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad editie van 5 november 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 46 (periode 15 november tot 21 november)

Nadere informatie

Jongerenontmoeting Taizé in Praag - Ervaringsverslag

Jongerenontmoeting Taizé in Praag - Ervaringsverslag Informatie parochieblad: editie van 28 januari 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 5 (periode 7 februari tot 13 februari

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 36 (periode 12 september tot 18 september 2015) graag binnen voor 4 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 36 (periode 12 september tot 18 september 2015) graag binnen voor 4 september. Informatie parochieblad: editie van 2 september 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 36 (periode 12 september tot 18 september

Nadere informatie

Planning vieringen tijdens Goede Week en Paasweekend

Planning vieringen tijdens Goede Week en Paasweekend Informatie parochieblad editie van 18 maart 2015 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 12 (periode 28 maart tot 3 april 2015)

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 1 november 2015, themadienst Mag ik dan bij je schuilen? - over vluchtelingen Met muzikale medewerking van koor Reborn o.l.v. Esther van der Heijden Koffie drinken na de dienst

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 23 maart 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 23 maart 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 23 maart 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 13 (periode 2 april tot 8 april 2016)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 8 november tot 14 november) graag binnen voor vrijdag 31 oktober.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 8 november tot 14 november) graag binnen voor vrijdag 31 oktober. Informatie parochiebl ad editie 29 oktober 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 8 november tot 14 november)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 48 (periode 29 november tot 5 december) graag binnen voor vrijdag 21 november

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 48 (periode 29 november tot 5 december) graag binnen voor vrijdag 21 november Informatie parochieblad editie van 19 november 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 48 (periode 29 november tot 5 december)

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 16 (periode 25 april tot 1mei 2015) graag binnen voor 17 april.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 16 (periode 25 april tot 1mei 2015) graag binnen voor 17 april. Informatie parochieblad editie van 15 april 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 16 (periode 25 april tot 1mei 2015) graag

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 51 (periode 26 december tot 1 januari 2015) graag binnen voor 17 december.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 51 (periode 26 december tot 1 januari 2015) graag binnen voor 17 december. Informatie parochieblad: editie van 16 december 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 51 (periode 26 december tot 1 januari

Nadere informatie

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Met deze Gebedskalender maak je een week lang elke dag tijd om naar Gods stem te luisteren. Neem de tijd om stil te zijn. Wanneer je gehaast of gejaagd

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Bijbelleesrooster 40-dagentijd

Bijbelleesrooster 40-dagentijd Jullie zijn door mijn Vader gezegend, kom en neem deel aan het koninkrijk dat al sinds de grondvesting van de wereld voor jullie bestemd is. Want ik had honger en jullie gaven mij te eten. Ik had dorst

Nadere informatie

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST VREDEHORST WEEKTEKST IK STA VOOR DE DEUR EN KLOP AAN. ALS IEMAND MIJN STEM HOORT EN DE DEUR OPENT, ZAL IK BINNENKOMEN

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 02 (periode 17 januari tot 23 januari 2014) graag binnen voor 9 januari.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 02 (periode 17 januari tot 23 januari 2014) graag binnen voor 9 januari. Informatie parochieblad; editie van 7 januari 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 02 (periode 17 januari tot 23 januari

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 24 juni 2018 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jobsteen in Skeikh Sa`ad, Syrië voorganger orgel : ds. Marjo C.A. Korpel : Guus Korpershoek 2

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 47 (periode 22 november tot 28 november) graag binnen voor vrijdag14 november.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 47 (periode 22 november tot 28 november) graag binnen voor vrijdag14 november. Informatie parochieblad editie van 12 november 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 47 (periode 22 november tot 28 november)

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 20 februari 2019. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 9 (periode 2 maart 8 maart 2019

Nadere informatie

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade.

19.00 u. Avondviering Donderdag 31 augustus. Maria, Moeder en Middelares van genade. HEILIGE PIUS X Zaterdag 26 augustus. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 27 augustus. Eenentwintiste Zondag door het jaar. Jgt. Ghislaine Mertens; Zlm. Marcel Roofthooft

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u?

Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u? Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u? Hospice De Vier Vogels is een sfeervol en kleinschalig bijna-thuis huis aan de Mathenesserlaan in Rotterdam Delfshaven waar terminaal zieken hun laatste levensfase

Nadere informatie

Informatie van en voor de parochies van de federatie Meeuwen-Gruitrode voor het Parochieblad editie 21 mei 2014.

Informatie van en voor de parochies van de federatie Meeuwen-Gruitrode voor het Parochieblad editie 21 mei 2014. Informatie van en voor de parochies van de federatie Meeuwen-Gruitrode voor het Parochieblad editie 21 mei 2014. FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 22 (periode

Nadere informatie

18 december 2015 nummer 8 AGENDA JARIGEN

18 december 2015 nummer 8 AGENDA JARIGEN 18 december 2015 nummer 8 AGENDA ma 21 dec. t/m 3 jan.dec. kerstvakantie JARIGEN 20 dec Elvera Lenders groep 1/2A 23 dec Inass Elambari groep 3 24 dec Ashley Meulmeester groep 8 26 dec Luna Baltic groep

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 28 oktober 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

Informatie parochieblad: editie van 28 oktober 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 28 oktober 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 44 (periode 7 november tot 13 november

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

B. Geef aan om welke soort vluchtelingen het gaat: 1) Zij zijn een bedreiging voor de macht van politieke leiders en worden daarom gestraft.

B. Geef aan om welke soort vluchtelingen het gaat: 1) Zij zijn een bedreiging voor de macht van politieke leiders en worden daarom gestraft. Vluchtelingen Inleiding: De afgelopen weken was de zeventienjarige Angolese asielzoeker Mauro Manuel veel in het nieuws. Als negenjarig jongetje werd hij door zijn ouders in 2002 naar Europa gestuurd.

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid 1 Petrus 4,6 Gastvrijheid Avondmaal Liturgie Voorzang: Gez 156,1.2.4 Welkom Stil gebed. Votum Zegengroet Zingen: Ps 84,1.2 Wet Zingen: Ps 135,3.12 Gebed Schriftlezing: - Genesis 18,1-10a - 1 Petrus 4,7-11

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wist u dat? September/oktober Editie 28. Stichting Perpectief. VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen

Nieuwsbrief. Wist u dat? September/oktober Editie 28. Stichting Perpectief. VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen Nieuwsbrief Stichting Perpectief September/oktober Editie 28 VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen Wist u dat? Deze maand hebben we een bezoek gebracht aan Stichting VluchtelingenWerk Oost

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

fedasil FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE OPVANG VAN ASIELZOEKERS

fedasil FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE OPVANG VAN ASIELZOEKERS fedasil FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE OPVANG VAN ASIELZOEKERS MATERIËLE HULPVERLENING IN EEN OPVANGCENTRUM 1. Verblijf in een opvangcentrum Opvangcentra zijn open structuren waar iedereen wordt verzocht

Nadere informatie

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers We zingen: (met Young Company) Met open armen Kom, als je honger hebt

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 34 (periode 23 tot 29 augustus) graag binnen voor donderdag 14 augustus.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 34 (periode 23 tot 29 augustus) graag binnen voor donderdag 14 augustus. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode, editie 13 augustus 2014. Informatie van en voor de parochies FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 34 (periode 23 tot 29 augustus)

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL

26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL 26 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER DONDERDAG 29 OKTOBER OM 16u: HERDENKINGSMOMENT IN DE FEESTZAAL Bij aangenaam herfstweer brengen wij graag een bezoekje met de bewoners die het wensen naar het kerkhof van

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Emma Boersma gedoopt. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Emma Boersma gedoopt. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Emma Boersma gedoopt Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Psalm 100 Lied 14 : 1, 2 en 3 Opwekking 642 Psalm 136 : diverse verzen ELB 452 Psalm 95 : 1 en 3 ELB 30

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 2 januari 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 2 (periode 12 januari 18 januari

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Liturgie openluchtdienst. Zondag 12 juli 2015. Thema: Een reis rond de wereld

Liturgie openluchtdienst. Zondag 12 juli 2015. Thema: Een reis rond de wereld Liturgie openluchtdienst Zondag 12 juli 2015 Thema: Een reis rond de wereld Voorganger: ds. J.W. Leurgans m.m.v. Muziekvereniging De Eendracht Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Hervormde Gemeente

Nadere informatie

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens Voorbede Na de homilie van de diaken of de priester volgt de Voorbede. In de Voorbede bidden we als geloofsgemeenschap voor de intenties die in ons hart zijn. Uiteraard gaan de beden in het geval van een

Nadere informatie

Welkom! infoavond Zedelgem

Welkom! infoavond Zedelgem Welkom! Tijdelijk noodopvangcentrum voor asielzoekers te Loppem Mensen op de vlucht: een beeld Opvang asielzoekers door Rode Kruis Vlaanderen Tijdelijk Noodopvangcentrum te Loppem Vragenronde Mensen op

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. Wat doet jou juichen? zondag 7 januari 2018 voorganger: ds Joep de Valk lector: Wiep Wegenwijs

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. Wat doet jou juichen? zondag 7 januari 2018 voorganger: ds Joep de Valk lector: Wiep Wegenwijs Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Wat doet jou juichen? zondag 7 januari 2018 voorganger: ds Joep de Valk lector: Wiep Wegenwijs organist: Erik Visser. orgelspel. luiden van de klokken en stilte.

Nadere informatie

De geboden onderhouden, is trouw zijn aan God, maar het is evenzeer trouw zijn aan onszelf, aan onze ware natuur, en aan onze diepe aspiraties.

De geboden onderhouden, is trouw zijn aan God, maar het is evenzeer trouw zijn aan onszelf, aan onze ware natuur, en aan onze diepe aspiraties. Maria, leer ons bidden! Het gebed is er niet in de eerste plaats om ons te voldoen. Ze is onteigening van onszelf om ons in de gesteltenissen te plaatsen van de Heer, Hem in ons te laten bidden. In een

Nadere informatie