Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 8 november tot 14 november) graag binnen voor vrijdag 31 oktober.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 8 november tot 14 november) graag binnen voor vrijdag 31 oktober."

Transcriptie

1 Informatie parochiebl ad editie 29 oktober 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 8 november tot 14 november) graag binnen voor vrijdag 31 oktober. MISVIERINGEN: ALLERHEILIGEN: 9 uur in Gruitrode en Wijshagen in Ellikom, Meeuwen en Neerglabbeek De avondmissen vallen overal weg. ALLERZIELEN: Gelijk op iedere zondag: 9 uur in Wijshagen uur in Meeuwen en Neerglabbeek Bijkomende viering om uur in Ellikom Naar Buiten met de Vreugde van het Evangelie - Start Werkjaar Parochiefederatie Meeuwen-Gruitrode in een gebedsviering op 21/10/2014 Kerk Wijshagen In zijn brief De vreugde van het evangelie schrijft onze Paus : Ik nodig elke christen uit, waar en in welke situatie hij zich ook bevindt, om vandaag nog zijn persoonlijke ontmoeting met Jezus Christus te hernieuwen of tenminste de beslissing te nemen zich door Hem te laten ontmoeten, Hem elke dag zonder ophouden te zoeken. Niemand moet denken dat deze uitnodiging niet voor hem is, want niemand is uitgesloten van de vreugde die de Heer brengt. Met een veertigtal waren we in de kerk van Wijshagen samen gekomen om over het thema van het nieuwe werkjaar te bezinnen, te getuigen, te bidden en goede voornemens te maken. Jezus zelf heeft ons opgeroepen om zijn blijde boodschap uit te dragen. Paus Franciscus herhaalt deze oproep en vraagt dit aan ieder gelovige ook te doen. - Tussen de getuigenissen in zongen we het lied: Staat op en wees niet bang. Hij heeft ons aangeraakt. Staat op en wees niet bang. - Wij luisterden naar Jeanne die getuigde hoe zij tot doopselcatechiste werd gevraagd en hoe zij dit engagement beleeft : haar weg van twijfel aan het welslagen van een extra taak, naar een overtuigd lid van het enthousiaste team van doopselcatechisten. Samen vonden ze vernieuwde vreugde in hun samenwerken aan de teksten voor de doopselvieringen voor de komende jaren. Daarna mochten we luisteren naar Jo, lid van de Evangelische Kerk van Meeuwen-Gruitrode : zijn omslag van ongelovige, weerspannige jongere naar een gegrepen en vervuld zijn door God. Het geloof als gave voor het leven. Zijn vreugde werkte aanstekelijk. Dan volgde het moment om verwachtingen en vragen in te brengen in de voorbede. We namen dan ook de tijd om een persoonlijk engagement te formuleren. Hieronder laten wij de lijst van die engagementen. Hieruit spreken vooral de wens naar een betere relatie met

2 God, een volgehouden en enthousiaster engagement in de parochie en een grote sociale bewogenheid voor zieken, eenzamen en al wie het moeilijk heeft in het leven. Een hernieuwde en vreugdevolle belofte van een ganse gemeenschap. Dan vroegen we om Gods zegen : Zegen ons Zegen ons met kracht : dat wij elkaar dragen, verdragen, ondersteunen, bemoedigen. Zegen ons met ontvankelijkheid : dat wij ons diepgang in het leven eigen maken. Zegen ons met durf : dat wij grenzen van angst overschrijden, de ander als ander ontmoeten. Zegen ons met eerbied : dat wij kunnen luisteren naar de ernst van andere verhalen, de zingevende grond uit de vreemde. Zegen ons met moed : dat wij durven spreken, vanuit een diep geborgen geloof. Zegen ons met geduld : dat wij eerbiedigen het ritme van elke mens die ons is toevertrouwd. Zegen ons met uw genade : dat wij getuigen zijn van uw liefdevolle zorg voor al wat bestaat. Met het lied Uw boodschap dragen hebben wij passend de gebedsviering afgesloten. Daarna konden we nog napraten bij een tas koffie en een koek, vriendelijk aangeboden door gastparochie Wijshagen. Hieronder laten wij u graag delen in de lijst van die engagementen. - Ondanks alle tegenslagen die het leven met zich meebrengt, wil ik meer proberen om me te laten bezielen door de vreugdevolle boodschap van het Evangelie. Om daartoe te komen wil ik meer in de bijbel lezen, tenslotte DE grootste inspiratiebron die we kennen. - Ik wil me inzetten om de familiebanden waar die verbleekt zijn door de jaren, persoonlijke beslommeringen enz. weer aan te halen. - Dagelijks een half uur vrijmaken voor bijbelbezinning. - Zoeken naar mensen om meer in het evangelie te verdiepen. De vreugde van het gebed van iedere dag door te geven aan mensen. - Enkele mensen in mijn omgeving die door het leven erg gekwetst zijn proberen te bemoedigen ; een luisterend oor bieden en stimuleren om God tot hun burcht te maken. - De mensen die het komende jaar mijn levenspad kruisen respectvol en waardevol benaderen. Mensen met eerbied behandelen. Elk mens is een persoonlijke creatie van God en verdient het om eervol behandeld te worden.

3 - Tijd maken voor de zwakken in onze parochie die onze aandacht nodig hebben; luisterbereidheid!! - Meer tijd nemen voor de zondagdienst. - Iedere morgen en avond even tijd maken om te bidden, om de dag met de steun van God te beginnen en s avonds dankbaar af te sluiten, maar ook het evangelie doen, aandacht voor een eenzame, een glimlach voor een voorbijganger, een luisterend oor voor wie het moeilijk heeft - Ik zal proberen nog meer op ziekenbezoek te gaan en er tijd voor maken door voor mezelf een vaste dag te nemen en indien het kan een gebed te zeggen bij de zieken. Hulp te bieden waar het me gevraagd wordt. - Een fijne toekomst tegemoet. - Verder werken in zangkoor en parochieteam om zo de vreugde van het evangelie uit te dragen. - Blijf bij het zangkoor. - Na een viering aan anderen laten merken dat we iets vreugdevols mochten horen : door een vriendelijk woord of een bemoediging of een getuigend woord! - Blijven deelnemen aan parochiale activiteiten en te hopen dat zo mooie initiatieven niet worden stopgezet! - Mij belangloos inzetten voor eenzame en zieke mensen, door hen een bezoek te brengen en vooral naar hen te luisteren, en samen lief en leed te delen! - Met veel goesting naar de kerk gaan om de mis te dienen. - Ik denk vooral aan de zieken die het heel moeilijk hebben en hen helpen in hun geloof en in hun verdriet, samen met God opdat zij zeker nog gelukkig zullen zijn. Mensen helpen is heel voornaam. - Dat ik nog zolang mogelijk mag meewerken in de parochiegemeenschap. - Ik probeer om te zien en te voelen waar iemand op mijn hulp wil rekenen. Daar wil ik dan volop op ingaan. - Tijd nemen om meer naar de eucharistie te gaan, om samen rust te vinden in gebed en geloof. - Geloven. - Ik wil om de 14 dagen een zieke bezoeken. - Ik wil een blijere christen worden en meer over mijn geloof praten met anderen. - In mijn werkkring wil de vreugde van het evangelie uitdragen. Thuis een zonnetje zijn. - Piano, Piano va Lantané. Stap voor stap naar ons doel komt men ver. - Zo regelmatig mogelijk naar zangkoor komen. Vrede en welzijn door geven. - Regelmatig naar zangkoor gaan om die boodschap uit te zingen. Enkele keren in de maand een oudere of zieke bezoeken. - Ik probeer wat meer tijd vrij te maken om m n kinderen te helpen met al hun zorgen en problemen. - Goede inzet in het zangkoor. - Ik ga proberen het komend werkjaar vooral te luisteren naar anderen en wil er zijn voor iemand die het moeilijk heeft in zijn leven. - Als vormselcatechist voor de aankomende vormelingen een weg naar geloof te banen door er voor hen te zijn, naar hen te luisteren en te vertellen over het goede van God. Als lector de mensen in de viering een warm gevoel te geven wanneer ze de dienst verlaten. - Als er negatieve dingen verteld worden over het geloof en de Kerk, wil ik dit aandachtig aanhoren, misschien nog uitleg vragen, maar nadien ook mijn positieve ervaringen inzake geloof en Kerk vertellen. Ik wil om geregeld een eenzame bezoeken.

4 Breinamiddag voor Welzijnszorg op 5 november Op woensdag 5 november van 13u30 tot 16u30 komen de leden van Ziekenzorg Gruitrode- Neerglabbeek weer samen om verder mutsjes te breien voor de projecten van Welzijnszorg. Iedereen uit de 5 parochies is er welkom om mee te helpen breien. Meebrengen : breinaalden en restjes wollen garen; kleur en dikte van het garen spelen geen rol. Een tas koffie en een tussendoortje en het gezelschap van andere mutsjesbreisters krijgt je er gratis bij. Tussendoor kijken ze naar de campagnevideo Iedereen beschermd? en krijgen toelichting waarvoor de gelden dienen. PAROCHIENIEUWS ELLIKOM Eucharistieviering op weekdagen Om de energiekosten te drukken zal de eucharistieviering op maandag in de komende maanden november, december, januari en februari niet in de kerk doorgaan maar wel in de kleine kapel in de pastorie. Christus beeld in vakkundige behandeling Op 1 juni 2014 werd in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium begonnen met de vrijlegging van de oorspronkelijke polychromie van het Christuscorpus van Ellikom. In het atelier voor gepolychromeerd houten beeldhouwwerk, dat onder de leiding staat van Dr. Emmanuelle Mercier, werden bijkomend twee conservatoren-restaurateurs halftijds aangeworven om het project uit te voeren en dit dankzij de subsidies die werden vrijgemaakt door de Koning Boudewijnstichting. De werken zelf vorderen goed, ook al zijn ze erg arbeidsintensief door het permanent gebruik van een microscoop en scalpel. Waar mogelijk worden ook producten aangewend die onschadelijk zijn voor de oorspronkelijke verflagen. Waar de grijze overschildering is weggenomen komen de originele kleuren en de fijne details, onder meer van het gelaat, opnieuw aan de oppervlakte maar boven alles treft de aanwezigheid van het bloed dat dieprode sporen trekt over het lichaam. GRUITRODE ZIEKENZORG GRUITRODE-NEERGLABBEEK De Dag van de Chronisch Zieke Mensen begonnen we met een mooie viering waar het thema eenzaamheid vooral onder de aandacht werd gebracht. Veel langdurig zieke mensen hebben weinig sociaal contact. Als Ziekenzorg roepen we iedereen op om contacten te leggen, eens een bezoekje te brengen aan of een telefoontje te doen naar een zieke buur, familielid, vriend of collega. Tijd maken voor contacten is een positieve en deugddoende zaak van iedereen. We moeten beseffen dat iedereen ziek kan worden en ongewild geconfronteerd kan worden met eenzaamheid. Het is daarom belangrijk om regelmatig eens stil te staan bij dit thema. Na de viering genoot iedereen van een lekkere tas koffie en vlaai. Het werd weer een gezellig samenzijn waar er veel gebabbeld en gelachen werd.

5 MEEUWEN ZIEKENZORG De Nationale Ziekendag voor chronische eenzame zieken was voor de afdeling Meeuwen geslaagd. Dankzij de medewerking van onze pastoor en enkele vrijwilligers hebben we er een mooie misviering van kunnen maken. Dank aan alle aanwezigen, vanwege het bestuur van Ziekenzorg Meeuwen. MISSIENIEUWS Langs deze weg willen wij allen, die meewerkten aan het pannenkoekenfeest of door hun aanwezigheid het missiewerk van P.Pol, P.Jef en P.Michel steunden, heel hartelijk danken. Wij blijven rekenen op uw vrijgevigheid en helpende handen. GEBEDSWAKE VOOR ONZE OVERLEDENEN Op ALLERHEILIGEN, zaterdag 1 november, is er om uur een gebedswake in de kerk. Wij gedenken onze overleden parochianen, speciaal hen die sedert Allerheiligen van vorig jaar van ons zijn heengegaan. Het gedachteniskruisje zal aan de families overhandigd worden om het thuis een ereplaats te geven. Betrokken families werden persoonlijk uitgenodigd en gevraagd af te spreken wie het kruisje komt afhalen. Laten wij als parochiegemeenschap samen bidden en zo verbonden blijven met de overledenen, hun nabestaanden en met elkaar. Iedereen is hartelijk welkom! 11 NOVEMBER: FEEST 65-PLUSSERS Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij op het feest van SINT MARTINUS, patroonheilige van onze parochie, een gezellig samenzijn voor onze 65-plussers. Ook dit jaar is er feest op DINSDAG 11 NOVEMBER in t Heem van tot uur. AANDACHT voor het INSCHRIJVEN: Zet zelf een stap om uw aanwezigheid te melden: * schrijf je naam op en steek in de bus in de kerk of op Dorpsstrrat 40 * doe een telefoontje op nummer of na uur * nodig elkaar uit om samen te komen, vergeet niet te verwittigen Dit is dus uw PERSOONLIJKE UITNODIGING! Wij hopen met velen samen te zijn. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! WELKOM, de parochieraad. EUCHARISTIEVIERINGEN In het weekend vieren we de feesten van Allerheiligen en Allerzielen. In Meeuwen is er op zaterdag 1 november een viering om uur. De viering van zaterdagavond om uur valt weg. Ook op de vooravond, vrijdag 31 oktober, is er geen eucharistieviering. Op zondag 2 november is er, zoals op iedere zondag, een euchristieviering om uur. GEBEDSDIENST NOVEMBER Door God gegrepen zijn kan aansporing geven tot bidden en bezinning. Iedere morgen om 8 uur, indien er geen eucharistie is, komen we samen voor gebeden en intenties. Nu bijzonder in de maand november herdenken we de overledenen van het voorbije jaar. Iedereen is welkom om de dag met de Heer te beginnen.

6 NEERGLABBEEK Doopselvieringen Tijdens de doopselviering op zondag 19 oktober werd gedoopt in Neerglabbeek: Milan, zoontje van Frank Cober en Daphne Berben. Aan de gelukkige ouders wensen we van harte proficiat! GEBED VAN DE WEEK Allerheiligen Zalig is een woord dat we niet veel meer gebruiken. Zijn er misschien maar weinig zalige momenten in ons leven? Wanneer we het dan toch nog eens gebruiken gaat het over de momenten waarop we helemaal ons zelf konden zijn. Welnu, de Heer zegt dat we helemaal ons zelf zijn, wanneer we luisteren naar Zijn woord en er naar leven. Zalig zal je zijn wanneer je arm en eenvoudig voor God staat, wanneer je je niet sterk waant zonder Hem. Zalig zal je zijn wanneer je je fout kan bekennen, wanneer je niet ongevoelig blijft voor het kwaad en het leed van zoveel mensen over de wereld. Zalig zal je zijn, wanneer je tegelijkertijd zacht en toch moedig bent, wanneer je je niet laat meeslepen door de vernietigende kracht van het geweld. Zalig zal je zijn wanneer je durft opkomen voor wat recht is, niet alleen dat van jezelf, maar vooral dat van hen die geen rechten hebben. Zalig zal je zijn wanneer je kan vergeven en vergeten, wanneer je niemand vastspijkert op zijn verleden Zalig zal je zijn wanneer je vrede brengt daar waar strijd en onenigheid heersen, waar mensen in tweedracht leven. Zalig zal je zijn wanneer je opkomt voor het goede, ook als je dat iets of zelfs veel kost.. Zalig zal je zijn wanneer je ondanks tegenkanting, durft blijven getuigen van je geloof in Jezus. Allerzielen We denken aan hen die nieuwe wegen zochten voor verlossing en gebroken-zijn, en die ons, de blinden in het leven, bij de hand hebben genomen, om ons te brengen bij de bron. We gedenken hen die de wonden van het lichaam genazen, hen die zich bogen over lijden en pijn die zochten naar genezing van lichaam en geest. Alle lieve mensen die de kilte verwarmden, en die wat dor was besproeiden, de leraren van het leven die onvermoeid liefde zochten, en vertrouwen wekten, en die de fakkel van de hoop doorgaven aan nieuwe generaties. De ruimhartigen gedenken we : zij die meeleefden met het lot van mensen, de sterken die zwakken droegen, die hen verdedigden en ondersteunden.

7 Zij die brood en leven deelden, hun tijd gaven, hun huizen openstelden, en het uithielden met de mensen tot aan de poort van de dood. We gedenken hen die zagen dat armoede en leed zich uitbreiden en die moedig hun geestkracht inzetten, opstandig predikten om de aarde anders in te richten. De ongeduldigen gedenken we, de hardlopers voor een betere wereld, de onbegrepenen, en verdacht gemaakten, Alle mensen van ver weg en dicht bij die uit liefdevuur en een geest van erbarming leefden, die mensen gedenken wij. Wij gedenken hen, omdat ze, bekend of onbekend, gingen in het voetspoor van Jezus van Nazareth. We gedenken hen omdat dit liefdevuur de enige hoop is, die onze wereld nog draagt, de enge hefboom waardoor de oude aarde uit haar berusting kan geheven worden. EUCHARISTIEVIERINGEN ELLIKOM Zaterdag 1 november: ALLERHEILIGEN uur Stichtingen Voor de overledenen van de parochie Herman Braekers Overleden familieleden Van Helden-Thijs u Gebedsviering in de kerk voor al onze overledenen, daarna gezamenlijk gebed op het kerkhof. Zondag 2 november: ALLERZIELEN uur Stichtingen : Gedachtenis van alle overleden gelovigen Christina Clerix Maandag 3 november 8.00 u. Herhalingsmis GRUITRODE Zaterdag 1 november: ALLERHEILIGEN uur: Stichtingen: Jozef Eerdekens-Corstjens en zoon. Echtgenoten Fraipont-Van Noppen,

8 Andere intenties: Lowie Vankevelaer en Treike Van Noppen Theo Dreesen Familie Heylen - Kerkhofs en zoon, schoonzoons en schoondochters Mina Eerdekens Echtgenoten Corstjens Hontis en Eduard Conings Albert Haex Jan Jacobs Mia Dreezen en Leo Kerkhofs Lambert Claes, Anne Geyskens en Louis Smeets Maandag 3 november 8.00 uur: MEEUWEN Zaterdag 1 november Allerheiligen u. Stichtingen Philippe Colaers-Paesen Jozef Luyten-Bomans Jozef en Agnes Houben-Luyten Jaarmissen Familie Vandijck-Knevels-Paesen Fons en Jef Meex Andere intenties Jaak Haex en Lena Bosmans Evens Hubert en echtgenoten Jansen-Vandijck Echtgenoten Jan Heynickx en Maria Vliegen Jef Bongaers-Luyten en Catho Geers-Bongaers en familie Familie Verdonck-Luyten Albert en Liza Hoogmartens-Evens Overleden bestuursleden van Heemkring De Reengenoten Meeuwen-Gruitrode Leo Coninx en Eliza Gielen en kinderen Renier Creemers en Aldagonda Lemmens en zoon Jan Jan Palmaers en familie Echtgenoten Antoon Moors en Too Jansen Zondag 2 november Allerzielen u. Stichtingen Echtgenoten Clerix-Magchiels Bernardine Luyten Andere intenties Jozef Magchiels en Helena Geusens, zonen, dochters, schoonzoon en schoondochter Alex Ruyters en Antoinette Schreurs Henri Verheyen Dinsdag 4 november 8.00 u. Stichtingen Echtgenoten Martens-Kerfs

9 NEERGLABBEEK Zaterdag 1 november uur: Jaarmis: Creemers Christ en Nysen Mieke Andere intenties: Edouard Hilven vanwege de geburen Mieke Paredis Roza en Lieske Berben Familie Drijkoningen-Geris Zondag 2 november uur: Stichtingen: Aldegonde en Elisa Craeghs Jaarmissen: Leo Simons Andere intenties: fam. Jaeken-Verslegers, fam. Simons-Dirkx Dinsdag 4 november 8.00 uur WIJSHAGEN Zaterdag 1 november 9.00 u. Stichtingen Jan Haex-Maria Drijkoningen Fam. Vrints-Rottier Jaarmissen Jan Van Eygen Arnold Van Eygen Overige intenties Jan Corstjens, Fam. Corstjens-Vaesen Marcel Goyens Leo Coninx en Eliza Gielen en kinderen Renier Creemers en Aldegonda Lemmens en zoon Jan Zondag 2 november 9.00 u. Stichtingen Eduard Truyen-Gertrude Weijers en Martin Overige intenties Voor de overleden zusters van OLV van 7 Weeën Marie-Jose Drees Fam. Verheyen-Janssen en Jef Corstjens Woensdag 5 november 8.00 u. Missen van zondag

10 PLOCKROY Zaterdag 1 november GEEN eucharistieviering in de kapel. Graag verwijzen wij naar de vieringen in de andere parochiekerken van onze federatie.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 52 (periode 31 december tot 6 januari 2017) graag binnen voor 16 december.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 52 (periode 31 december tot 6 januari 2017) graag binnen voor 16 december. Informatie parochieblad: editie van 21 december 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 52 (periode 31 december tot 6 januari

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 19 (periode 13 mei 19 mei 2017) graag binnen voor 5 mei.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 19 (periode 13 mei 19 mei 2017) graag binnen voor 5 mei. Informatie parochieblad: editie van 3 mei 2017 Editie: 3800 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 19 (periode 13 mei 19 mei 2017)

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 28 oktober 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

Informatie parochieblad: editie van 28 oktober 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 28 oktober 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 44 (periode 7 november tot 13 november

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag binnen voor 24 april. Informatie parochieblad editie van 22 april 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 17 (periode 2 mei tot 8 mei 2015) graag

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 33 (periode 16 tot 22 augustus) graag binnen voor vrijdag 8 augustus.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 33 (periode 16 tot 22 augustus) graag binnen voor vrijdag 8 augustus. Informatie van en voor de parochies van Meeuwen-Gruitrode Parochieblad editie: 6 augustus 2014 FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 33 (periode 16 tot 22 augustus)

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 9 augustus KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 9 augustus KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 9 augustus 2017. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 33 (periode 19 augustus 25 augustus

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 32 (periode 9 tot 15 augustus) graag binnen voor vrijdag 1 augustus.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 32 (periode 9 tot 15 augustus) graag binnen voor vrijdag 1 augustus. Informatie parochieblad voor en van parochies Meeuwen-Gruitrode Voor de weken 26-27-28 (29 juni tot 13 juli) Editie van 25 juni 2014 FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 3 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 3 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 3 april 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 15 (periode 13 april 19 april 2019

Nadere informatie

Informatie parochieblad voor de weken: (25 juli tot 12 augustus). Editie van 22 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode.

Informatie parochieblad voor de weken: (25 juli tot 12 augustus). Editie van 22 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode. Informatie parochieblad voor de weken: 29-30-31 (25 juli tot 12 augustus). Editie van 22 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode. FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 14 november tot 20 november 2015) graag binnen voor 6 november.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 14 november tot 20 november 2015) graag binnen voor 6 november. Informatie parochieblad editie van 4 november 2015 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 45 (periode 14 november tot 20 november

Nadere informatie

Informatie parochieblad editie van 5 november 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad editie van 5 november 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad editie van 5 november 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 46 (periode 15 november tot 21 november)

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 21 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 1 december 7 december

Nadere informatie

Adventscampagne 2014 Iedereen beschermd tegen armoede? Tekst uit de liturgiemap van Campagne Welzijnszorg 2014

Adventscampagne 2014 Iedereen beschermd tegen armoede? Tekst uit de liturgiemap van Campagne Welzijnszorg 2014 Informatie parochieblad: editie van 26 november 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 49 (periode 6 december tot 12 december)

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken (periode 22 juli 11 augustus 2017) graag binnen voor 30 juni.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken (periode 22 juli 11 augustus 2017) graag binnen voor 30 juni. Informatie parochieblad: editie van 28 juni voor de periode 1 juli tot 21 juli. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken 29-30-31

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 5 december 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 5 december 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 5 december 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Parochieblad: ABONNEMENTEN + PLAATSELIJKE REDACTIE Ellikom : Jos Ceyssens Gsm 0497/

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Aandacht!! NIEUWE INDELING VAN DE WEEK-END VIERINGEN VANAF 5 SEPTEMBER 2015

Aandacht!! NIEUWE INDELING VAN DE WEEK-END VIERINGEN VANAF 5 SEPTEMBER 2015 Informatie parochieblad voor de weken 26-27-28; editie van 1 juli 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van weken 29-30-31 (periode

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Vrouwenpopkoor Singasong viert haar 20-jarig jubileum met Chrystal Songs

Vrouwenpopkoor Singasong viert haar 20-jarig jubileum met Chrystal Songs Informatie parochieblad: editie van 29 juni 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de weken 29-30 -31 (periode 23 juli tot 12

Nadere informatie

Repair Café in t Heem te Meeuwen Zaterdag 30 juni van 13u30 tot 17u

Repair Café in t Heem te Meeuwen Zaterdag 30 juni van 13u30 tot 17u Informatie parochieblad: editie van 27 juni 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 29+30+31 (periode 21 juli 10 augustus

Nadere informatie

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE

FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Informatie parochieblad: editie van 28 november 2018 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 49 (periode 8 december 14 december

Nadere informatie

Informatie uit het parochieblad: editie van 13 februari KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie uit het parochieblad: editie van 13 februari KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie uit het parochieblad: editie van 13 februari 2019. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 8 (periode 23 februari

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 20 (periode 23 mei tot 30 mei 2015) graag binnen voor 15 mei.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 20 (periode 23 mei tot 30 mei 2015) graag binnen voor 15 mei. Informatie vermeld in het parochieblad: editie van 13 mei 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 20 (periode 23 mei tot

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 1 (periode 10 januari tot 16 januari) graag binnen voor vrijdag 2 januari.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 1 (periode 10 januari tot 16 januari) graag binnen voor vrijdag 2 januari. Informatie parochieblad editie van 24 december 2014 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 1 (periode 10 januari tot 16 januari)

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 38 (periode 20 september tot 26 september) graag binnen voor vrijdag 12 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 38 (periode 20 september tot 26 september) graag binnen voor vrijdag 12 september. Parochieblad Informatie editie van 10 september 2014 Kerk & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 38 (periode 20 september tot 26 september)

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Hand in hand door het leven gaan.

Hand in hand door het leven gaan. Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan. PZ Sancta Maria de pastorale dienst 1 KRUISTEKEN OPENING L: Hartelijk welkom iedereen en dank je wel voor jullie aanwezigheid bij dit sacrament van nabijheid

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Toetertoe wil je vriend zijn!

Toetertoe wil je vriend zijn! Gezinsvieringen 1 Toetertoe wil je vriend zijn! 2 Dag allemaal, Samen eucharistie vieren is Jezus dankbaar herdenken. Jezus was er vooral voor die mensen die aan de rand van de maatschappij leefden, en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 11 oktober KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 11 oktober KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 11 oktober 2017. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 42 (periode 21 oktober 27 oktober

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 2 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 2 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 2 mei 2019 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 19 (periode 11 mei 17 mei 2019 graag

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk!

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk! Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs Thema: delen maakt je rijk! Voorganger : Tina Kerssies Organist : Fokke v d Woude Welkom en mededelingen Aansteken van de liturgiekaars

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 47 (periode 22 november tot 28 november) graag binnen voor vrijdag14 november.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 47 (periode 22 november tot 28 november) graag binnen voor vrijdag14 november. Informatie parochieblad editie van 12 november 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 47 (periode 22 november tot 28 november)

Nadere informatie

Samana 2016: teksten kersttijd en advent

Samana 2016: teksten kersttijd en advent Nota Datum: 30/10/2016 Voor: Werkgroep Zingeving Volg nr.: IH Samana 2016: teksten kersttijd en advent Teksten als bouwstenen voor een bezinning, gebedsdienst of eucharistie Verwachtingen advent gebeurt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden.

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden. Bij Maria met verdriet terecht kunnen. We kunnen met onze pijn, met ons verdriet bij Maria terecht. We kunnen in gebed verwoorden wat het ons moeilijk maakt. We staan er op die manier niet meer alleen

Nadere informatie

Feest van de heilige Familie en Oudjaar. viering zondag 20 dec jaar c. Antonius van Padua..

Feest van de heilige Familie en Oudjaar. viering zondag 20 dec jaar c. Antonius van Padua.. Feest van de heilige Familie en Oudjaar. viering zondag 20 dec. 2018 jaar c. Antonius van Padua.. Genade, vrede en verbondenheid, in de naam van de Vader, Zoon en Heilige Geest. Welkom U allen op deze

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 43 (periode 31 oktober tot 6 november 2015) graag binnen voor 16 oktober.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 43 (periode 31 oktober tot 6 november 2015) graag binnen voor 16 oktober. Informatie parochieblad editie van 21 oktober 2015) KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 43 (periode 31 oktober tot 6 november

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 12 maart tot 19 maart 2016) graag binnen voor 4 maart.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 12 maart tot 19 maart 2016) graag binnen voor 4 maart. Informatie parochieblad: editie van 2 maart 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 10 (periode 12 maart tot 19 maart 2016)

Nadere informatie

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Jonggezinnedienst 24 sept 2017 10.00 uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Welkom en afkondigingen: Zingen: Heb je al een kaartje voor de koninklijk trein

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 16 (periode 25 april tot 1mei 2015) graag binnen voor 17 april.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 16 (periode 25 april tot 1mei 2015) graag binnen voor 17 april. Informatie parochieblad editie van 15 april 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 16 (periode 25 april tot 1mei 2015) graag

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 36 (periode 12 september tot 18 september 2015) graag binnen voor 4 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 36 (periode 12 september tot 18 september 2015) graag binnen voor 4 september. Informatie parochieblad: editie van 2 september 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 36 (periode 12 september tot 18 september

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 37 (periode 17 september tot 23 september 2016) graag binnen voor 9 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 37 (periode 17 september tot 23 september 2016) graag binnen voor 9 september. Informatie parochieblad: editie van 7 september 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 37 (periode 17 september tot 23

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van oktober 2017 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van oktober 2017 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van oktober 2017 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 41 (periode 14 oktober 20 oktober 2017)

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 TREFPUNT WATOU EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 Orgelspel Verwelkoming: Hartelijk welkom allemaal. Okra Watou bestaat dit jaar 50 jaar. Vandaag willen we dit gouden jubileum samen

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 3 december tot 9 december 2016) graag binnen voor 25 november.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 3 december tot 9 december 2016) graag binnen voor 25 november. Informatie parochieblad: editie van 23 november 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 48 (periode 3 december tot 9 december

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD

week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD week 16-2014 Aan al onze abonnees van harte EEN ZALIG PAASFEEST! DE STEEN IS WEGGEROLD De ochtend is nog pril, de zon gaat op in pastelkleuren als Maria van Magdala doet wat haar hart haar ingeeft: de

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 23 (periode 11 juni tot 17 juni 2016) graag binnen voor 3 juni.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 23 (periode 11 juni tot 17 juni 2016) graag binnen voor 3 juni. Informatie parochieblad: editie van 1 juni 2016. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 23 (periode 11 juni tot 17 juni 2016)

Nadere informatie

Jongerenontmoeting Taizé in Praag - Ervaringsverslag

Jongerenontmoeting Taizé in Praag - Ervaringsverslag Informatie parochieblad: editie van 28 januari 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 5 (periode 7 februari tot 13 februari

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

1. Heer, leven volgens uw wil is een moeilijke opdracht. Heer, ontferm U over ons.

1. Heer, leven volgens uw wil is een moeilijke opdracht. Heer, ontferm U over ons. Beste familieleden. Jullie kunnen de onderstaande teksten gebruiken om een eigen inbreng in de uitvaart te doen. Bespreek steeds vooraf met de voorganger (v/m) welke teksten jullie hebben gekozen of aangepast

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 52 (periode 27 december tot 9 januari) graag binnen voor vrijdag 19 december.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 52 (periode 27 december tot 9 januari) graag binnen voor vrijdag 19 december. Informatie parochieblad editie van 17 december 2014. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 52 (periode 27 december tot 9 januari)

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk Voorbereid door gemeenteleden Aanvang 19.30 uur dinsdag 11 april 2017 Sterk en dapper Sterk en dapper is jezelf, anderen en situaties accepteren.

Nadere informatie

KERK EN SCHOLENDIENST 22 mei 2016 in de tuin van Het Wooldhuis. Opnieuw beginnen

KERK EN SCHOLENDIENST 22 mei 2016 in de tuin van Het Wooldhuis. Opnieuw beginnen KERK EN SCHOLENDIENST 22 mei 2016 in de tuin van Het Wooldhuis Opnieuw beginnen voorganger: ds. Hans van Solkema i.s.m. de Linde, de Springplank en de Gouden Emmer begeleiding: Ons Genoegen ONTMOETEN welkom

Nadere informatie

Informatie parochieblad: editie van 5 oktober 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode

Informatie parochieblad: editie van 5 oktober 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode Informatie parochieblad: editie van 5 oktober 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 41 (periode 15 oktober tot 21 oktober

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 22 (periode 4 juni tot 10 juni 2016) graag binnen voor 27 mei.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 22 (periode 4 juni tot 10 juni 2016) graag binnen voor 27 mei. Informatie parochieblad: editie van 25 mei 2016 KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 22 (periode 4 juni tot 10 juni 2016) graag

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 40 (periode 7 oktober 13 oktober 2017) graag binnen voor 29 september.

Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 40 (periode 7 oktober 13 oktober 2017) graag binnen voor 29 september. Informatie parochieblad: editie van 27 september 2017. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van de week 40 (periode 7 oktober 13 oktober

Nadere informatie

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE

ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE ZATERDAG 11 januari 2014 ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN SINT-MICHIEL KUURNE OPENINGSLIED Mensen onderweg door stad en land en overzee. Dragen in hun handen vele vragen met zich mee. Bouwend aan een stad

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken Uitvaart Orde II Schrift en Gebed In de kerk intrede Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken groet en inleidend woord Genade zij u en vrede van God, onze

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 51 (periode 26 december tot 1 januari 2015) graag binnen voor 17 december.

Teksten en misintenties voor de uitgave van week 51 (periode 26 december tot 1 januari 2015) graag binnen voor 17 december. Informatie parochieblad: editie van 16 december 2015. KERK & leven Meeuwen-Gruitrode FEDERATIENIEUWS MEEUWEN-GRUITRODE Teksten en misintenties voor de uitgave van week 51 (periode 26 december tot 1 januari

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Opwekking 412 Kom tot Mij

Nadere informatie

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Afscheidsdienst voorafgaande aan de begrafenis van MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Dinsdag 26 maart 2019, 14.00 uur Welkom Aansteken gedachteniskaars door Cobie Zingen: Psalm 121:1 en 4

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Gem : ZAL ER VOOR ONS ZIJN. Voorg.: Jezus die ons voorgaat, de Heilige Geest die onze reisgenoot is,

Gem : ZAL ER VOOR ONS ZIJN. Voorg.: Jezus die ons voorgaat, de Heilige Geest die onze reisgenoot is, ORGELSPEL en LIED: NLB 536 2. De schepping die voor ons gesloten was ontsluit Gij weer, Gij opent onze ogen. O zoon van David, wees met ons bewogen, het vuur van bloed en ziel brandde tot as. 4. Gij onderhoudt

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie