brugge.be PARKEER WIJZER Een wegwijzer voor personen met een beperking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "brugge.be PARKEER WIJZER Een wegwijzer voor personen met een beperking"

Transcriptie

1 brugge.be PARKEER WIJZER Een wegwijzer voor personen met een beperking

2 PARKEERWIJZER PARKEERWIJZER VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING! In een centrumstad als Brugge is mobiliteit ongetwijfeld een belangrijk gegeven. Mobiliteit is één van de sleutels tot participatie in onze samenleving. Dichtbij een parkeerplaats vinden, zorgt voor een positieve integratie van personen met een beperking. In deze brochure vind je heel wat nuttige informatie over alle voorbehouden parkeerplaatsen in Brugge. De parkeerplaatsen worden per gemeente alfabetisch onderverdeeld en aangeduid op kaart. Daarnaast kun je informatie terugvinden over de aanvraag van een parkeerkaart voor personen met een beperking, de voorwaarden, de procedure,. Wij hopen dat deze brochure een hulpmiddel mag zijn en een vast plekje in de wagen krijgt! De parkeerwijzer is gratis te verkrijgen in het Sociaal Huis (Hoogstraat 9, 8000 Brugge), telkens van maandag tot en met vrijdag (8u0-u en op afspraak van u tot 6u). Of je kunt ons telefonisch bereiken op 050/ of via het adres dienst. welzijn@brugge.be. SCHEPEN MARTINE MATTHYS Schepen voor bevolking, burgerlijke stand, personen met een beperking en seniorenparticipatie RENAAT LANDUYT Burgemeester

3 PARKEERWIJZER INHOUDSTAFEL Voorwoord.... Wat is een parkeerkaart voor personen met een beperking?.... Procedure Wat bij verlies, diefstal, overlijden, vernietiging, beschadiging of onleesbaarheid van de kaart? Parkeerplaatsen digitaal? Waar wel en waar niet parkeren?!... 0 LIJST MET ALLE PARKEERPLAATSEN EN KAART : Brugge Centrum Sint-Jozef & Koolkerke Sint-Pieters... 0 Assebroek... - Sint-Andries Sint-Michiels Sint-Kruis Dudzele... Lissewege & Zwankendamme... Zeebrugge... -5

4 PARKEERWIJZER. WAT IS EEN PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING? Heb je een beperking? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden een voorbehouden parkeerkaart voor personen met een beperking aanvragen. Indien je zo n kaart toegewezen krijgt, dan mag je niet vergeten dat deze kaart strikt persoonlijk is. Je mag deze kaart dus enkel gebruiken als je zelf aanwezig bent in het voertuig. Bij het gebruik van de parkeerkaart dient de kaart achter de voorruit van het voertuig geplaatst te worden zodat de voorzijde (waarop de vervaldatum vermeld staat) duidelijk lees- en zichtbaar is voor de controlerende diensten. Bestuurders die een persoon met een beperking vervoeren en begeleiden, mogen voor de duur hiervan de parkeerkaart ook gebruiken. Bij misbruik kan de kaart ingehouden worden! Let op: in de brochure gaat het enkel over een parkeerkaart voor personen met een beperking en niet over een parkeerkaart voor zorgverstrekkers (verpleegkundigen, artsen, ).

5 5 PARKEERWIJZER. PROCEDURE. WAAR AANVRAGEN? Een voorbehouden parkeerkaart kun je aanvragen bij: het Sociaal Huis: loket personen met een beperking (Hoogstraat 9, 8000 Brugge).. NODIGE DOCUMENTEN? De aanvrager moet ingeschreven zijn in het bevolkingsregister van Brugge. De aanvrager dient zijn of haar identiteitskaart mee te brengen. Als de aanvraag door een volmachthouder wordt ingediend, moet hij/zij de identiteitskaart van de aanvrager voorleggen.. VOORWAARDEN? Om recht te hebben op een parkeerkaart voor personen met een beperking, moet je aan één van de volgende voorwaarden voldoen: Je hebt een blijvende invaliditeit van: 50% of meer aan je benen (onderste ledematen) 80% of meer (andere invaliditeit) Je bent volledig verlamd aan de armen of beide armen werden geamputeerd. Je bent oorlogsinvalide (burgerlijk of militair) met ten minste 50% oorlogsinvaliditeit. Je gezondheidstoestand, zelfredzaamheid of mobiliteit is sterk gedaald. ouder dan jaar: punten of meer op de schaal van zelfredzaamheid of minstens punten op vlak van mobiliteit jonger dan jaar: punten in de categorie verplaatsing of mobiliteit en verplaatsing. Je hebt toelating van de adviserend geneesheer van het ziekenfonds om een mobiliteitshulpmiddel aan te kopen. Een volmachthouder is iemand die namens de opdrachtgever handelt en beslissingen neemt in zijn naam. De Schaal van zelfredzaamheid houdt rekening met de volgende factoren: verplaatsingsmogelijkheden, mogelijkheid om voedsel te nuttigen of te bereiden, mogelijkheid om voor je persoonlijke hygiëne in te staan en zich zelf te kleden, je woning te onderhouden, De mobiliteitshulpmiddelen die in aanmerking komen zijn bepaalde manuele en elektronische rolstoelen, stasystemen en onderstellen voor zitschelp.

6 PARKEERWIJZER 6. HOE LANG DUURT HET VOOR IK MIJN PARKEERKAART ONTVANG? Situatie Ik heb al een dossier bij het FOD en heb recht op een parkeerkaart. Ik ben erkend als persoon met een handicap door een andere instelling. (Het FOD moet op basis van je attest vaststellen of je recht hebt op een parkeerkaart) Mijn handicap is nog niet erkend. (Je handicap moet eerst erkend worden. Daarna moet het FOD nagaan of je recht hebt op een parkeerkaart.) Vermoedelijke wachttijd 6 weken 6 weken 6 maanden Houd er rekening mee dat deze vermoedelijke wachttijden richtlijnen zijn. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het persoonlijk dossier kan de beslissing langer duren.

7 7 PARKEERWIJZER. WAT BIJ VERLIES, DIEFSTAL, OVERLIJDEN, VERNIETIGING, BESCHADIGING OF ONLEESBAARHEID VAN DE KAART? Voor onderstaande zaken richt men zich steeds tot het FOD Sociale zekerheid Cel parkeerplaatsen & attesten, Kruidtuinlaan 50 bus 50, 000 Brussel. Tel.: (maandag tot en met vrijdag van 8u0 u). AANVRAGEN DUPLICAAT. Bij verlies, diefstal, vernietiging, beschadiging of onleesbaarheid van de kaart kan je een duplicaat (= kopie) krijgen bij het FOD Sociale Zekerheid. Het is niet nodig om de politie hiervan op de hoogte te brengen. Het volstaat om een nieuwe aanvraag in te dienen met de vermelding dat het om een duplicaat gaat. In dit geval moet je geen bewijs van je beperking toevoegen. Vanaf dan heeft de originele kaart geen enkele waarde meer! Alleen het duplicaat is geldig.. WANNEER KAART TERUGSTUREN? De houder van de parkeerkaart stuurt de originele kaart terug bij: beschadiging of onleesbaarheid; terugvinden van de originele kaart; overlijden van de kaarthouder.. KAART VERNIEUWEN? Om je kaart te vernieuwen, dien je ongeveer 6 maanden voor de vervaldatum van de kaart een nieuwe aanvraag in. Het vernieuwen van je kaart gebeurt niet automatisch. Houd de datum dus goed in het oog! Sommige parkeerkaarten zijn levenslang geldig en moeten dus niet vernieuwd worden. De geldigheidsduur van de parkeerkaart is afhankelijk van het soort handicap dat je hebt.

8 PARKEERWIJZER 8. PARKEERPLAATSEN DIGITAAL? Je kan parkeerplaatsen voor personen met een beperking opzoeken op de volgende websites: - Onder geoloket raadplegen vind je alle concrete informatie zoals locatie, oppervlakte, rijrichting, ondergrond. Daarnaast zie je ook een foto van de parkeerplaats. Je kan filteren op gemeente, rijrichting en afmetingen. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om de parkeerplaatsen in te laden op je GPS. Voor meer informatie klik je dan op navigeer en parkeer op gps. Bij Parkeren aan de kust kan je een overzicht van de kustgemeenten terugvinden. Zo kan je doorklikken per gemeente en daar het reglement bekijken. Iedere gemeente heeft immers een ander reglement. - Na het ingeven van je bestemming in België toont deze website je alle parkeerplaatsen voor personen met een beperking in de buurt. Toepark bestaat eveneens als mobiele applicatie (= app). Beschik je over de besturingssystemen Android of ios (= besturingssysteem voor iphone, ipod, ) surf dan naar Google Play of de itunes App Store. Met deze mobiele app kan je de locatie van je parkeerplaats opslaan, zodat je aan de hand van een routebeschrijving gemakkelijk je geparkeerde auto kan terugvinden.

9 9 PARKEERWIJZER 5. WAAR WEL EN WAAR NIET PARKEREN?! 5. GRATIS EN ONBEPERKT PARKEREN IN BRUGGE. Indien je over een parkeerkaart beschikt, mag je in Brugge op heel wat plaatsen gratis en onbeperkt parkeren, namelijk: op parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking; op gewone parkeerplaatsen in de blauwe zone; op betalende parkeerplaatsen; op de randparkings (Bevrijdingslaan, Magdalenastraat ). 5. UITZONDERINGEN. Ondanks het bewijs van een voorbehouden parkeerkaart, dien je toch in onderstaande parkeervoorzieningen te betalen. In de publieke parkings uitgebaat door Interparking : Biekorf Busparking Centrum t Zand Kampeerautoterreinen & Katelijne Oesterparking Pandreitje Station Zilverpand Naaldenstraat 8, 8000 Brugge Bargeweg, 8000 Brugge t Zand, 8000 Brugge Bargeweg, 8000 Brugge Katelijnestraat, 8000 Brugge Koning Albert -laan, 8000 Brugge Gevangenisstraat 0, 8000 Brugge Buiten Begijnenvest, 8000 Brugge via Zilverstraat en Dweersstraat, 8000 Brugge Publieke parking Alfapark (Predikherenrei a, 8000 Brugge) Kiss & Ride zones aan het station (kant centrum & Sint-Michiels) Laad- en loszones: het parkeren op laad- en loszones is voor iedereen verboden.

10 PARKEERWIJZER 0 LIJST MET ALLE PARKEERPLAATSEN Deze lijst bevat alleen de parkeerplaatsen op de openbare weg. Voorbehouden parkeerplaatsen bij warenhuizen, sportcentra, Kinepolis, zijn dus niet terug te vinden in deze brochure. Om alle parkeerplaatsen zo duidelijk mogelijk voor te stellen, werden ze per deelgemeente alfabetisch gerangschikt. Door de omvang het gebied zijn sommige deelgemeenten over meerdere kaarten verdeeld. Zo staat Brugge centrum verspreid over kaarten. Om het gemakkelijker te maken, zijn verschillende symbolen gebruikt. Sommige straten of delen van een gemeente vind je niet terug in deze brochure. Dit komt omdat er in dat gebied geen parkeerplaatsen zijn voor personen met een beperking. Bij meerdere parkeerplaatsen wordt het aantal tussen haakjes vermeld. Om de brochure zo actueel mogelijk te houden, wordt deze jaarlijks bijgewerkt. De locatie en het aantal parkeerplaatsen wijzigt immers constant.

11 PARKEERWIJZER BRUGGE CENTRUM A B C Adriaan Willaertstraat thv nrs 7 en 9 [ ] Arsenaalstraat thv SNT [ 5] Augustijnenrei thv 0 Balstraat thv 6 Beenhouwersstraat thv 5 Bevrijdingslaan thv 6 Bilkske thv kerk H Familie [ ] 8 Biskajersplein (middenplein en zijkant) [ ] 9 Boeveriestraat thv kerk 0 Boeveriestraat thv dienstencentrum Van Volden Boninvest thv nr Braambergstraat thv Ombudsdienst [ ] Burg thv Stads- en provinciediensten [ ] Calvariebergstraat tegenover 8 5 E G H J Eekhoutstraat 85 Ganzenstraat thv 6 Gapaardstraat thv 7 Gentpoortvest thv 8 Gerard Davidstraat thv kerk 9 Groenestraat thv 5 0 Guido Gezellelaan hoek Leemputstraat Guido Gezelleplein thv OLV-kerk + musea [ ] Gustaaf Vincke-Dujardinstraat thv belastingskantoor [ ] Haarakkerstraat thv 9 Helmstraat 5 5 Hoogstraat thv 50 6 Jan van Eyckplein thv 8 7

12 PARKEERWIJZER BRUGGE CENTRUM K L M O P Kapelstraat (tegen Sint-Clarastraat) 8 Karel de Stoutelaan t.h.v. Graaf Visartpark 9 Katelijnevest 0 Kazernevest 6 Keizer Karelstraat thv Keizer Karelstraat thv 5 Komvest thv 9 Koningin Elisabethlaan thv 5 5 Koningin Elisabethlaan thv 67 6 Koningin Elisabethlaan thv 77 7 Korte Lane thv 8 Kwekersstraat thv 9 Lange Raamstraat thv 6 0 LeopoldII-laan thv 8 Minneboplein [ ] Moerstraat thv - [ ] Moerstraat thv 5 Naaldenstraat thv 0-6 Nieuwe Gentweg thv 57 Noord-Gistelhof thv 8 Oliebaan thv MPI Spermalie (maandag tot vrijdag van 8-8u) [ ] 9 Oude Burg thv Hof van Watervliet en Thuiszorgcentrum [ ] 50 Oude Gentweg thv 78 [ ] 5 Park [ ] 5 Peperstraat thv 9/ 5 Peterseliestraat thv 00 [ ] 5 Philipstockstraat [ ] 55 Potterierei thv 79/80 56 Prof.Dr. J. Sebrechtsstraat thv WZC Minnewater [ ] 57

13 PARKEERWIJZER R S T V W Z Rode-Haanstraat thv ministerie van financiën [ ] 58 Schuttersstraat (tegenaan Jan Boninstraat) [ ] 59 Sint-Annaplein thv 0-60 Sint-Annaplein hoek Jeruzalemstraat 6 Sint-Claradreef thv 67 6 Sint-Clarastraat thv Huize St. Clara thv 5 6 Sint-Clarastraat thv 8 6 Sint-Gillisdorpstraat tegenover 7 65 Sint-Gilliskerkhof thv kerk Sint-Gillis 66 Sint-Jakobsstraat thv Sint-Jorisstraat hoek Augustijnenrei 68 Sint-Jorisstraat thv 7 [ ] 69 Sint-Maartensplein thv kerk Sint-Walburga 70 Sint-Salvatorskerkhof [ ] 7 Spaanse Loskaai thv ziekenhuis [ ] 7 Spanjaardstraat thv 7 [ ] 7 Speelmansstraat tegenover 5 7 Stijn Streuvelsstraat pare kant tegenaan Peperstraat 75 Tornooistraat hoek Keizer Karelstraat 76 Verbrand Nieuwland thv 7 77 Verbrand Nieuwland thv 5 78 Vlamingdam thv 79 Werfstraat thv dienstencentrum t Werfje 80 Westmeers thv 5-56 [ ] 8 Woensdagmarkt [ ] 8 Wulpenstraat thv 7 8 Zakske thv 5 8

14 PARKEERWIJZER

15 5 PARKEERWIJZER

16 PARKEERWIJZER 6

17 7 PARKEERWIJZER

18 PARKEERWIJZER 8 SINT-JOZEF C F G P R Cornelis Everaertstraat thv Fort Lapin thv [ ] Gandhiplein thv nieuw aan te leggen parking Pannebekestraat thv Ronsaardbekestraat thv kerk 5 T Ter Looigemweg thv 6 KOOLKERKE A Arendstraat thv gemeenteplein 7

19 RAAT 9 PARKEERWIJZER DUDZEELSE STEENWEG RONSELARESTRAAT BRUGSE STEEN ARENDSTRAAT DAMSE WE FORTSTRAAT 7 BRUGSE STEENWEG GEMENEWEIDESTRAAT GANDHI PLEIN LEENWEG LODEWIJK COISEAUKAAI AAI CORNELIS EVERAERTSTRAAT PANNEBEKESTR. 6 RONSAARDBEKESTR. FORT LAPIN TER LOOIGEMWEG 5 KOOLKERKSE STEENWEG NOORWEEGSE KAAI DAMSE VAART-ZUID ZUIDERVAARTJE GEMENEWEIDEWEG-NOORD

20 PARKEERWIJZER 0 SINT-PIETERS B J O R S V Blankenbergse Steenweg thv kerk [ ] Jezuiëtengoed thv Oostendse Steenweg thv 8 Ruddershove thv AZ St Jan [ 5] Sint-Paulusstraat thv kerk 5 Vaartstraat thv politie en gemeentediensten 6 BLANKENB IËTENGOED SINT-PIETERSMOLENSTRAAT ELZENSTRAAT SINT-PIET ERSKERKLAAN SINT-PIETERSGROENESTRAAT OOSTENDSE STEENWEG TEMPELHOF ST. PAULUS STR. 5 BLANKENBERGSE STEENWEG POTENTESTR. VAARTSTRAAT RUDDERSHOVE T-PIETERSKAAI 6

21 PARKEERWIJZER ASSEBROEK B C D G K L M N P S V Barthelsstraat thv 7 Barthelsstraat thv 9 Bossuytlaan thv 8 Bossuytlaan thv Brugs-Kerkhofstraat (thv ingang kerkhof) 5 Camiel Van den Busschestraat thv 78 6 Collegestraat thv OLV-college 7 Dries thv 6, 8 en 0 [ ] 8 Gaston Roelandtsplein 9 Gulden Peerdenstraat thv Kerkhofblommenstraat (thv ingang kerkhof) Kleine Kerkhofstraat (thv ingang kerkhof) Koningin Elisabethsquare thv kerk [ ] Kruisboogstraat thv gemeentediensten (van 9-8u) Leliestraat thv OCMW-ontmoetingscentrum 5 Molenstraat thv 57 6 Molenstraat thv 0 7 Nijverheidsstraat thv 96 8 Pastoor Verhaegheplein thv kerk OLV Onbevlekt Ontvangen [ ] 9 Sint-Katarinastraat thv kerk 0 Sint-Kruisstraat thv 58 Vestingstraat thv 6 (maandag tot vrijdag van 7-9u) Van Steenestraat thv Vrijheidsstraat thv

22 PARKEERWIJZER NIJVERHEIDSSTRAAT COL BLEKERIJSTRAAT GENERAAL LEMANLAAN VAN STEENESTRAAT BARON RUZETTELAAN DAVERLOSTRAAT 0 9 VRIJHEIDSSTR. ST.-KATARINASTR. Peter Benoitlaan 5 0 ROZENSTRAAT 6 CAMIEL VAN DEN BUSSCHSTR. KONING BOUDEWIJNLAAN DAVERLOSTRAAT 5 BRUGS KERKHOFSTR. WEIDESTRAAT 8 DRIES VAARTDIJKSTRAAT KONGOSTRAAT CANADARING LEENHOF S-HEER BOU DEWIJNSBURG LAAN MEULESTEE SP

23 KERKLAAN PARKEERWIJZER ORTUINSTRAAT MAALSE STEENWEG COLLEGESTRAAT 7 BOSSUYTLAAN VOSSENSTEERT ENGELENDALELAAN PAALBOS T NLAAN ASTRIDLAAN 6 ENGELENDALELAAN LORREINENDREEF DRIES 7 MOLEN ASTRIDLAAN STRAAT PANNENHUISSTR LEENHOF WEIDESTRAAT MICHEL VAN HAMMESTRAAT MISPELAAR URG 9 KERKDREEF

24 PARKEERWIJZER SINT-ANDRIES A E 8-oktoberstraat thv 6 Abdijbekestraat thv 9 Albert Dyserinckstraat thv uitleenwinkel Bond Moyson Edgard De Smedtplantsoen (geordende parking aan linkerzijde Magdalenazaal) [ ] Edgard De Smedtplantsoen (geordende parking aan rechterzijde Magdalenazaal) [ ] 5 G H J K L M Gistelse Steenweg thv 8 6 Gistelse Steenweg thv 8 7 Gistelse Steenweg thv 8 8 Gistelse Steenweg thv gemeentehuis [ ] 9 Gistelse Steenweg thv Sint-Andreaskerk [ ] 0 Gistelse Steenweg tegenaan Diksmuidse Heirweg Hertsvelde thv Hoog-Brabantlaan thv provinciegebouw Abdijbeke Jan Breydellaan thv Kardinaal Cardijnstraat thv kerk 5 Korte Molenstraat thv 6 6 Lange Vesting thv 6 7 Lange Vesting thv 90 8 Magdalenastraat thv school [ ] 9 Molensteenstraat thv 9 0

25 5 PARKEERWIJZER O P S T Z Olympialaan thv J. Breydelstadion [ ] Pastoriestraat thv 9 Pastoriestraat thv 88 Peter Benoitlaan (info opvragen bij Welzijn) Sint-Baafskerkstraat thv kerk Steentje thv 0 5 Ter Lindehof thv 5 6 Ter Lindehof thv 67 7 Torhoutse Steenweg thv Magdalenaplein 8 Torhoutse Steenweg thv 8 9 Zandstraat thv 79 0 PhotoXpress - Palindra

26 PARKEERWIJZER 6 HOGEWEG LEGEWEG PASTORIESTRAAT ZANDSTRAAT 0 ZANDSTRAAT GIST KORTE MOLENSTR GISTELSE STEENWEG 5 ROBRECHT VAN VLAAN EXPRESSWEG D KON. LEOPOLD III-LAAN DERENLAAN DOORNSTRAAT OUDE SINT DOORNSTRAAT LANGE MOLENSTRAAT 0 GERSLAAN TER STRATEN DIKSMUIDSE HEERWEG RHOUTSE STENWEG

27 7 PARKEERWIJZER PETER BE LEGEWEG HERTSVELDE TER LINDEHOF 7 HOGE LANE JAN BREYDELLAAN 8 6 LEGEWEG LANGE VESTING 7 G 5 ZANDSTRAAT ROBRECHT VAN VLAAN DERENLAAN EXPRESSWEG 8 ZANDSTRAAT GISTELSE STEENWEG DIKSMUIDSE HEERWEG TORHOUTSE STENWEG MAGDALENASTRAAT ABDIJBEKESTR. 9 STATIONSLAA BARRIERESTRAA TRAAT SMUIDSE HEERWEG TITECASTRAAT RIJSELS KONING ALBERT I-LAA WEG KON. ASTRIDLAAN

28 PARKEERWIJZER 8 SINT-MICHIELS R S Rijselstraat thv gemeentehuis [ ] Rijselstraat thv 0- Spoorwegstraat thv achterkant station [ ] Spoorwegstraat thv 08

29 9 PARKEERWIJZER ABDIJBE BARRIERESTRAAT TITECASTRAAT KONING ALBERT I-LAAN RIJSELSTRAAT SPOORWEGSTRAAT ON. ASTRIDLAAN RIJSELSTRAAT KONING ALBERT I-LAAN LEISELESTRAAT PARKLAAN SINT-MICHIELSLAAN SPOORWEGSTRAAT RIJSELSTRAAT HET GROENEVELD GUSTAAF BAERTSTR. G RAAT

30 PARKEERWIJZER 0 SINT-KRUIS B D G J Brugse Mettenstraat thv 9 Dampoortstraat thv 9 Driekoningenweg thv 50 Geralaan thv ingang sportcomplex Julius Delaplacestraat thv 66 5 Julius Delaplacestraat thv K L M P S Karel Van Manderstraat thv 8 6 Lopez Gallostraat thv 7 Lopez Gallostraat thv 8 Maalse Steenweg thv [ ] 9 Maalse Steenweg thv 7 0 Maalse Steenweg thv Moerkerksesteenweg thv 8 Moerkerksesteenweg thv 7 Pastorieweg thv kerkhof 5 Peellaertplein thv kerk [ ] 6 Prins Leopoldstraat thv 7 8 Schepenbankstraat thv 9 Smulstraat thv Moerkerkse Steenweg 0

31 FOR VELTEMWEG PARKEERWIJZER KAREL VAN MANDE GERALAAN AARDE 6 DAMPOORTSTRAAT JULIUS DELAPLACESTRAAT BOOGSCHUTTERSLAAN 5 BISSCHOPSDREEF M 5 MOERKERKSE STEENWEG 9 PRINS LEOPOLDSTRAAT 8 0 LEOPOLD DEBRUYNESTRAAT MAALSE STEENWEG 0 MOERKERKSE STEENWEG BRIEVERSWEG INVALIDENSTRAAT MOERKERKSE STE ENWEG WEG 8 7 RAADSHERENLAAN BRIEVERSWEG 9 MALEHOEKLAAN 6 PIJPEWEG ISENLAAN

32 PARKEERWIJZER DUDZELE A D S Amaat Vynckestraat thv kerk Dorpsplein thv 0 Sint-Lenardsstraat thv 58 Stokerij thv CC De Polder [ ] HAVENRANDWEG-ZUID ZWAANHOFSTRAAT WESTKAPELSE STEENWEG SINT-LENARDSTRAAT DAMSE STEENWEG STAPELVOORDE HERDERSBRUGGESTRAAT WATERGANG STEENWEG DUDZEELSE

33 GIJZELEWEG PARKEERWIJZER LISSEWEGE O Onder de Toren thv kerk ZWANKENDAMME L Z Lisseweegse Steenweg thv 95 Lisseweegs Vaartje thv 0 Zwankendammestraat thv 0 BARON DE MAERELAAN WULFSBERGE DOORNWEG ZEEBRUGGELAAN LISSEWEEGS VAARTJE SCHARPHOUTSTRAAT PLUVIERSTRAAT STATIONSSTRAAT CANADEZENSTRAAT TER DOEST NAAL

34 PARKEERWIJZER ZEEBRUGGE A B H L M R S T V Adriaan de Gerlachestraat hoek Zeedijk [ 5] Bastenakenstraat thv zijkant kerk Brusselstraat thv 6 Brusselstraat thv 5 Brusselstraat thv 56 5 Harwichstraat thv 6 Londenstraat tegenaan Zeedijk [ ] 7 Marktplein thv administratief centrum 8 Rederskaai thv 6 [ ] 9 Rederskaai thv 9 0 Sint-Christianastraat thv Sint-Donaasstraat thv kerk Sint-Thomas Morusstraat thv [ ] Tijdokstraat thv Werfkaai [ ] Tijdokstraat thv Vismijnstraat [ ] 5 Vissersstraat thv 7 6

35 5 PARKEERWIJZER KUSTLAAN KUSTLAAN GRAAF JANSDIJK 9 REDERSKAAI 0 VISMIJNSTRAAT 5 6 KUSTLAAN ISABELLALAAN KUSTLAAN SINT-DONAASSTRAAT 8 HEISTSTRAAT EVENDIJK-OOST BARON DE MAEREL VEERBOOTSTRAAT ZEEDIJK BRUSSELSTR. KUSTLAAN KUSTLA KUSTLAAN BARON DE MAERELAAN VEERBOOTSTRAAT

36 PARKEERWIJZER 6 Foutje gevonden? Als een organisatie foutief (of niet) opgenomen is in deze brochure, bieden wij u hiervoor onze excuses aan. We streven ernaar om zo volledig en correct mogelijk te zijn. We nodigen u uit om correcte gegevens op te sturen naar onze dienst. Alle andere suggesties, opmerkingen en aanvullingen zijn eveneens welkom. dienst Welzijn Hoogstraat Brugge dienst.welzijn@brugge.be editie april 06 V.u. J. Coens, stadssecretaris, Burg, 8000 Brugge

en aardewerk, lampen en TL-lampen horen niet thuis in de glascontainer. Je kunt hier wel mee terecht op het containerpark.

en aardewerk, lampen en TL-lampen horen niet thuis in de glascontainer. Je kunt hier wel mee terecht op het containerpark. Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Akkoord Meer informatie GLASBOLLEN Lege glazen flessen en bokalen (wit

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken 2016 PZ BRUGGE

Overzicht Verkeersinbreuken 2016 PZ BRUGGE Overzicht Verkeersinbreuken 2016 PZ BRUGGE VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2008-2016 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 TOTAAL AANTAL OI + PV 69.396 64.498 66.927

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2017: 1e semester PZ BRUGGE

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2017: 1e semester PZ BRUGGE Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2017: 1e semester PZ BRUGGE VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT PZ BRUGGE Vergelijking 1e semester 2009-2017 2009 2010

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ BRUGGE

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester PZ BRUGGE Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018: 1e semester VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking 1e semester 2010-2018 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Nadere informatie

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Opgemaakt 06-02-2012, gebaseerd op een document van FOD Sociale Zekerheid Inhoudsopgave 1. Wat?...3 2. Waarvoor dient ze?...3 3. Heb ik recht op de parkeerkaart?...4

Nadere informatie

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP 2011-01-31 INHOUDSOPAVE 1. Wat? 2. Waarvoor dient ze? 3. Heb ik recht op de parkeerkaart? 4. Hoe kan ik de parkeerkaart aanvragen? 5. Hoe en wanneer krijg ik

Nadere informatie

RICHTING STRAAT WEDSTRIJD KM SNELSTE TRAAGSTE BRUGGE

RICHTING STRAAT WEDSTRIJD KM SNELSTE TRAAGSTE BRUGGE MARATHON RUN Startuur (Snelste loper) 9:00 Startuur (Traagste loper) 9:05 Minuten per kilometer (Snelste loper) 0:03:22 Minuten per kilometer (Traagste loper) 0:08:25 HALF MARATHON RUN Startuur (Snelste

Nadere informatie

STREET CONTEST KM FASTEST SLOWEST BRUGGE

STREET CONTEST KM FASTEST SLOWEST BRUGGE MARATHON RUN Starting time (Fastest runner) 9:00 Starting time (slowest runner) 9:05 Minutes per kilometer (Fastest runner) 0:03:22 Minutes per kilometer (slowest runner) 0:08:25 HALF MARATHON RUN Starting

Nadere informatie

DG Personen met een handicap. PARKEERKAART voor personen met een handicap

DG Personen met een handicap. PARKEERKAART voor personen met een handicap DG Personen met een handicap PARKEERKAART voor personen met een handicap Carte de stationnement pour personnes handicapées 2 1 Wat? Dit is een persoonlijke kaart die u bepaalde voordelen geeft bij het

Nadere informatie

Brugge in samenwerking met Visit Bruges

Brugge in samenwerking met Visit Bruges Foto: Toerisme Brugge / Jan D'Hondt Brugge in samenwerking met Visit Bruges Welkom in Werelderfgoedstad Brugge! Ze zijn zeldzaam, maar er bestaan plekken die al je zintuigen beroeren, die onder je vel

Nadere informatie

Diksmuidse Heerweg - Riethuisstraat Sint-Baafs Sint-Willibrord - - Sint-Donaas Gewest. Kapelweg - Zevenbergenlaan

Diksmuidse Heerweg - Riethuisstraat Sint-Baafs Sint-Willibrord - - Sint-Donaas Gewest. Kapelweg - Zevenbergenlaan P Home > Wonen & Omgeving > Straatnamen > P STRAATNAAM Paalbos (oneven nummers) CODE - AFDELING BEGINPUNT - EINDPUNT PAROCHIE POSTCODE - VRE - BEH 6092 - Assebroek Vossensteert - Sint-Kristoffel Paalbos

Nadere informatie

paarkeerkaart voor personen met een handicap

paarkeerkaart voor personen met een handicap Directie generaal Personen met een handicap Ten dienste van de burger paarkeerkaart voor personen met een handicap Table des matières PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP 1. Wat?... 3 2. Waarvoor

Nadere informatie

Art. 1. Parkeerkaart voor mensen met een handicap M.B. 07.05.99. Artikel 1

Art. 1. Parkeerkaart voor mensen met een handicap M.B. 07.05.99. Artikel 1 Art. 1 2012-0105 er (*) Artikel 1 [1 De kaart bedoeld in artikel 27.4.3. van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer, kan uitgereikt worden

Nadere informatie

Parkeerkaart voor personen met een handicap

Parkeerkaart voor personen met een handicap Parkeerkaart voor personen met een handicap Wat?...2 Waarvoor dient de parkeerkaart?...2 Heb ik recht op de parkeerkaart?...3 Hoe kan ik de parkeerkaart aanvragen?...4 Hoe en wanneer krijg ik mijn parkeerkaart?...11

Nadere informatie

Info Parkeerkaart voor personen met een beperking

Info Parkeerkaart voor personen met een beperking Info Parkeerkaart voor personen met een beperking Hoe kan ik een parkeerkaart voor personen met een beperking aanvragen? U kunt de parkeerkaart aanvragen: - bij voorkeur door gebruik te maken van het contactformulier

Nadere informatie

Brugge Bruges. v Parkeerzones en -tarieven Zones de stationnement et tarifs Parking zones and rates

Brugge Bruges. v Parkeerzones en -tarieven Zones de stationnement et tarifs Parking zones and rates Brugge Bruges v 2.0-01.06.2010 Parkeerzones en -tarieven Zones de stationnement et tarifs Parking zones and rates Contact Mobiliteitswinkel Brugge Administratief Centrum t Brugse Vrije Burg 11 8000 Brugge

Nadere informatie

parkeerkaart voor personen met een handicap

parkeerkaart voor personen met een handicap Directie generaal Personen met een handicap Ten dienste van de burger parkeerkaart voor personen met een handicap Inhoudstafel 1. Wat?... 2 2. Waarvoor dient de parkeerkaart?... 2 In België:... 2 In de

Nadere informatie

Parkeerkaart voor personen met een handicap

Parkeerkaart voor personen met een handicap Parkeerkaart voor personen met een handicap 1. Wat? Dit is een persoonlijke kaart die u bepaalde voordelen geeft bij het parkeren, als: chauffeur van het voertuig passagier. De kaart is persoonlijk: niemand

Nadere informatie

4. RUP voor herbestemming woonuitbreidingsgebied ten zuiden van de Kerkdreef

4. RUP voor herbestemming woonuitbreidingsgebied ten zuiden van de Kerkdreef 1. RUP Noorweegse Kaai Het plangebied situeert zich in Sint-Jozef, tussen de Koolkerkse Steenweg en de Damse Vaart. Het RUP omvat de vroegere fabriekssite Structo langs de Damse Vaart en de aanpalende

Nadere informatie

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen Personen met een handicap Tegemoetkomingen en andere maatregelen 1 Heb je een handicap? Heeft je kind een handicap? Dan kan je bij ons (de Directiegeneraal Personen met een handicap) terecht voor: De

Nadere informatie

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen Personen met een handicap Tegemoetkomingen en andere maatregelen 1 Heb je een handicap? Heeft je kind een handicap? Dan kan je bij ons (de Directiegeneraal Personen met een handicap) terecht voor: De

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Koning Albert I-laan - (zie op plan groene aanduiding 4 dwarsingen E )

Koning Albert I-laan - (zie op plan groene aanduiding 4 dwarsingen E ) stad brugge communicatiedienst Aan de bewoners in de buurt van de stationsomgeving kant Sint-Michiels 8200 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/ms/bb12/260 (3727) plan Juli 2012 Voorbereidende

Nadere informatie

Lijst van nieuwe straatnamen in Brugge na de fusie van 1971

Lijst van nieuwe straatnamen in Brugge na de fusie van 1971 Lijst van nieuwe straatnamen in Brugge na de fusie van 1971 Op 1 januari 1971 kwam de fusie tot stand tussen Brugge en haar randgemeenten Assebroek, Sint-Michiels, Sint-Andries, Sint-Kruis, Koolkerke en

Nadere informatie

Directie-generaal Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen

Directie-generaal Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen Directie-generaal Personen met een handicap Tegemoetkomingen en andere maatregelen 1 Heb je een handicap? Heeft je kind een handicap? Dan kan je bij ons (de Directiegeneraal Personen met een handicap)

Nadere informatie

BROCHURE inschrijven in het basisonderwijs Kleuter en lager onderwijs Brugge voor kinderen geboren in 2017 of vroeger

BROCHURE inschrijven in het basisonderwijs Kleuter en lager onderwijs Brugge voor kinderen geboren in 2017 of vroeger brugge.be FLANKEREND ONDERWIJS BELEID BROCHURE inschrijven in het basisonderwijs Kleuter en lager onderwijs Brugge voor kinderen geboren in 2017 of vroeger Basisonderwijs in Brugge School in je buurt Alle

Nadere informatie

Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap

Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap Persnota Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap 1. Plan Nieuw Kortrijk (p. 48) Een toegankelijke wereld begint bij onszelf. De adviesraad personen met

Nadere informatie

STAD BRUGGE Assebroek

STAD BRUGGE Assebroek STAD BRUGGE Assebroek Oktober 2011 Mercedes Van Volcem RUIMTE VOOR ONROEREND ERFGOED Authenticiteit Erfgoed Beschermde monumenten, stads- en dorpsgezichten stadsgezicht 1. panden met trapgevel (café De

Nadere informatie

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013 Aan de bewoners/eigenaars van de woningen in de Keurvorst Karel Theodoorstraat, Fort Zevenbergen en omgeving 8200 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

Nadere informatie

Stad Brugge Communicatie & Citymarketing 8000 BRUGGE

Stad Brugge Communicatie & Citymarketing 8000 BRUGGE Stad Brugge Communicatie & Citymarketing Aan de bewoners van de Noordzandstraat, Kopstraat en omgeving 8000 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum ccm/sm/bb15/214(2200) 1 Vanaf 10 augustus

Nadere informatie

De voorleescarrousel. fotografie: Olivier Depape

De voorleescarrousel. fotografie: Olivier Depape De voorleescarrousel fotografie: Olivier Depape 2013 Jaar van het voorlezen De voorleescarrousel neemt je op 13 november mee voor een ritje in en rond de 13 Brugse bibliotheken. De buurt opent haar deuren

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale koopwoongelegenheid. 1. Samenstelling van het gezin dat de woonst wil betrekken

Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale koopwoongelegenheid. 1. Samenstelling van het gezin dat de woonst wil betrekken Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale koopwoongelegenheid Vak in te vullen door Vivendo Datum betaling :... Ontvangen bedrag :... Magdalenastraat 20 bus 0001, B-8200 Sint-Andries 050/44 61

Nadere informatie

Parkeren in... Sint-Pieters-Woluwe

Parkeren in... Sint-Pieters-Woluwe 01 - Cover.qxp_Mise en page 1 17/11/14 15:14 Page1 V.U.: Dominique Harmel - Av. Charles Thielemanslaan 93-1150 WSP Parkeren in... Sint-Pieters-Woluwe 02 - Intro.qxp_Mise en page 1 17/11/14 15:02 Page1

Nadere informatie

BROCHURE inschrijven in het basisonderwijs

BROCHURE inschrijven in het basisonderwijs brugge.be FLANKEREND ONDERWIJS BELEID BROCHURE inschrijven in het basisonderwijs Kleuter en lager onderwijs Brugge voor kinderen geboren in 2018 of vroeger Basisonderwijs in Brugge School in je buurt Alle

Nadere informatie

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE Parkeren in uw buurt krijgt voorrang De Stad Gent vindt dat parkeerplaatsen in woonstraten

Nadere informatie

Bulletin van vragen en antwoorden 3-3 februari 2015

Bulletin van vragen en antwoorden 3-3 februari 2015 brugge.be BULLETIN Bulletin van vragen en antwoorden 3-3 februari 2015 20ste jaargang nr. 3 3 februari 2015 --------------------------------------------------------------------------------------- In het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Personen met een handicap Januari 2013

NIEUWSBRIEF Personen met een handicap Januari 2013 NIEUWSBRIEF Personen met een handicap Januari 2013 1. De tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden De tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) is een federale tegemoetkoming die toegekend wordt door

Nadere informatie

INHOUD 1. BINDENDE BEPALINGEN 3 GRS BRUGGE BINDEND GEDEELTE NEDERZETTINGSSTRUCTUUR RUIMTELIJK-ECONOMISCHE STRUCTUUR 4

INHOUD 1. BINDENDE BEPALINGEN 3 GRS BRUGGE BINDEND GEDEELTE NEDERZETTINGSSTRUCTUUR RUIMTELIJK-ECONOMISCHE STRUCTUUR 4 GRS BRUGGE BINDEND GEDEELTE - 1 INHOUD 1. BINDENDE BEPALINGEN 3 1.1. NEDERZETTINGSSTRUCTUUR 3 1.2. RUIMTELIJK-ECONOMISCHE STRUCTUUR 4 1.3. VERKEERS- EN VERVOERSSTRUCTUUR 5 1.4. NATUURLIJKE, AGRARISCHE

Nadere informatie

stad brugge communicatiedienst 8000 BRUGGE

stad brugge communicatiedienst 8000 BRUGGE stad brugge communicatiedienst Aan de bewoners van de Smedenstraat, Kegelschoolstraat en omgeving 8000 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb09/335(1205) plan 1 en plan 2 16 december

Nadere informatie

Repertorium Teams Thuisverpleging West-Vlaanderen

Repertorium Teams Thuisverpleging West-Vlaanderen Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Koning Albert II-laan 35 bus 33, 1030 BRUSSEL Tel. 02 553 35 09 - Fax 02 553 36 90 http://www.zorg-en-gezondheid.be Repertorium

Nadere informatie

Stad Brugge Sportdienst V.U. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, 8000 Brugge. brugge.be. Petanque spelen in Brugge

Stad Brugge Sportdienst V.U. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, 8000 Brugge. brugge.be. Petanque spelen in Brugge Stad Brugge Sportdienst V.U. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, 8000 Brugge brugge.be sport Petanque spelen in Brugge {2} PETANQUE E SPELEN IN BRUGGE SENIORENSPORTGIDS STAD BRUGGE {2} Voorwoord Sport

Nadere informatie

Retributiereglement op het parkeren

Retributiereglement op het parkeren Retributiereglement op het parkeren Datum vaststelling gemeenteraad : 29/04/2013-25/11/2013 Geldigheidsduur : 25/11/2013 (onbepaalde duur) De Gemeenteraad, Artikel 1. Vanaf 1 mei 2013 wordt er een retributie

Nadere informatie

Toelagereglement voor economischcommercieel

Toelagereglement voor economischcommercieel Toelagereglement voor economischcommercieel impulsbeleid vastgesteld door de gemeenteraad op 26 april 2016 bekendgemaakt op de website www.brugge.be op 27 april 2016 HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN EN

Nadere informatie

Nom de rue Straatnaam. Code postal Postcode

Nom de rue Straatnaam. Code postal Postcode FAVV - AFSCA 1 / 24 E : rue entièrement dans la zone / straat ligt volledig in het gebied EN : rue partiellement dans la zone et cette section de rue est entièrement dans la zone / straat ligt gedeeltelijk

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Parkeren bij AZ Turnhout

Patiënteninformatie. Parkeren bij AZ Turnhout Patiënteninformatie Parkeren bij AZ Turnhout 2 Inhoud Parkeertarieven... 4 Gratis parkeren voor andersvaliden... 5 Waar kunt u als andersvalide in AZ Turnhout parkeren?... 5 Hoe gaat u te werk als u parkeert

Nadere informatie

Bulletin van vragen en antwoorden mei 2015

Bulletin van vragen en antwoorden mei 2015 brugge.be BULLETIN Bulletin van vragen en antwoorden 16-12 mei 2015 20ste jaargang nr. 16 12 mei 2015 --------------------------------------------------------------------------------------- In het Bulletin

Nadere informatie

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb14/365(1385)

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb14/365(1385) Aan de bewoners/eigenaars van de Peter Benoitlaan, Hans Memlinglaan, Jan Breydellaan en omgeving 8200 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb14/365(1385) Rondpunt Jan Breydellaan/Peter

Nadere informatie

ruimte voor ondernemen

ruimte voor ondernemen ruimte voor ondernemen augustus 2011 Mercedes Van Volcem ondernemen deel II. de witte sector ziekenhuizen - Campus AZ Sint-Jan (Ruddershove) - Campus Sint-Franciscus Xaverius (Spaanse Loskaai) - AZ Sint-Lucas

Nadere informatie

STEDELIJK PARKEERBELEID. TARIEVEN EN MODALITEITEN VAN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAARTEN.

STEDELIJK PARKEERBELEID. TARIEVEN EN MODALITEITEN VAN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAARTEN. STEDELIJK PARKEERBELEID. TARIEVEN EN MODALITEITEN VAN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAARTEN. DE GEMEENTERAAD; Artikel 1. Het gemeenteraadsbesluit van 28 april 2014 houdende de tarieven en modaliteiten van de

Nadere informatie

STAD BRUGGE SPORTDIENST VU J. COENS, STADSSECRETARIS, BURG 12, B-8000 BRUGGE. Seniorensportgids

STAD BRUGGE SPORTDIENST VU J. COENS, STADSSECRETARIS, BURG 12, B-8000 BRUGGE. Seniorensportgids STAD BRUGGE SPORTDIENST VU J. COENS, STADSSECRETARIS, BURG 12, B-8000 BRUGGE DIENST Seniorensportgids {2} SENIORENSPORTGIDS STAD BRUGGE Voorwoord Beste sportieveling, Op sporten staat geen leeftijd. Jong

Nadere informatie

Stad Brugge Sportdienst V.U. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, 8000 Brugge. brugge.be. Petanque spelen in Brugge

Stad Brugge Sportdienst V.U. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, 8000 Brugge. brugge.be. Petanque spelen in Brugge Stad Brugge Sportdienst V.U. J. Coens, stadssecretaris, Burg 12, 8000 Brugge brugge.be sport Petanque spelen in Brugge SeniOrenSpOrtgiDS StaD BrUgge {2} Voorwoord Sport en bewegen is belangrijk voor jong

Nadere informatie

Retributiereglement op het parkeren

Retributiereglement op het parkeren Retributiereglement op het parkeren Datum vaststelling gemeenteraad : 29/04/2013 Geldigheidsduur : vanaf 01/05/2013 (onbepaald) De gemeenteraad, Gelet op artikel 173 van de Grondwet; Gelet op de wet betreffende

Nadere informatie

Handleiding MyHandicap

Handleiding MyHandicap Directie-generaal Personen met een handicap Handleiding MyHandicap Raadpleging van het dossier Indienen van een aanvraag Signaleren van een wijziging Meer info op www.handicap.belgium.be Maart 2018 1.

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoudstafel 1. Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid pag 1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden pag

Nadere informatie

Inhoud. Informatie. Slapen en opvang. Eten. Douche. Was. Kledij. Hoe breng ik mijn dag door? Waar vind je ons?

Inhoud. Informatie. Slapen en opvang. Eten. Douche. Was. Kledij. Hoe breng ik mijn dag door? Waar vind je ons? Brugge editie 2018 Inhoud Informatie Slapen en opvang Eten Douche Was Kledij Hoe breng ik mijn dag door? Waar vind je ons? Informatie 1 2 Inloophuis t Sas Maandag 14 tot 19 uur Dinsdag 9.30 tot 12 uur

Nadere informatie

1 van :34

1 van :34 1 van 5 22-01-13 10:34 Routebeschrijving naar Gistelse Steenweg/N367 80,7 km ca. 1 uur 56 min. Wordt geladen... 2013 Google - Kaartgegevens 2013 Google - 2 van 5 22-01-13 10:34 Vrijdagmarkt 1. Vertrek

Nadere informatie

stad brugge communicatiedienst 8000 BRUGGE

stad brugge communicatiedienst 8000 BRUGGE stad brugge communicatiedienst Aan de bewoners/eigenaars van de Eiermarkt, Geldmuntstraat, Noordzandstraat, Kopstraat en omgeving 8000 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb14/439(2150)

Nadere informatie

Bulletin van vragen en antwoorden

Bulletin van vragen en antwoorden Bulletin van vragen en antwoorden 7-26 maart 2013 18de jaargang nr. 7 26 maart 2013 ----------------------------------------------------------------------------------- In het Bulletin van Vragen en Antwoorden

Nadere informatie

AANBOD SECUNDAIR 2016-2017. brugge.be/bibliotheek

AANBOD SECUNDAIR 2016-2017. brugge.be/bibliotheek AANBOD SECUNDAIR 2016-2017 brugge.be/bibliotheek INHOUDSTAFEL Met de klas naar de bib: info en inschrijven Eerste graad Instructie Jeugdbib (1ste jaar) p. 4 Poëzieateliers (2de jaar) Tweede graad Boekenproeverij

Nadere informatie

Nationale verminderingskaart op het openbaar vervoer

Nationale verminderingskaart op het openbaar vervoer Nationale verminderingskaart op het openbaar vervoer Inhoud 1. Wat?... 2 2. Heb ik recht op de nationale verminderingskaart?... 2 3. Waarvoor dient de nationale verminderingskaart?... 2 4. Hoe kan ik mijn

Nadere informatie

Gebiedsdekkend Uitvoeringsplan Brugge

Gebiedsdekkend Uitvoeringsplan Brugge Gebiedsdekkend Uitvoeringsplan Brugge Ag0RX3Be Id: 5101 Cluster/GUP nummer: Adres: Stropstraat 1 9000 Gent Voor de bezwaren op het voorliggend gebiedsdekkend uitvoeringsplan voor het grondgebied BRUGGE

Nadere informatie

BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE

BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE BEWONERSPARKEREN KEERKAART DE GEMEENTELIJKE PAR VOOR BEWONERS D GENT MOBILITEITSBEDRIJF STA INFOBROCHURE 2 Parkeren in uw buurt krijgt voorrang FILIP WATTEEUW Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Nadere informatie

Retributiereglement inzake bewonersparkeren en gemeentelijke parkeerkaarten

Retributiereglement inzake bewonersparkeren en gemeentelijke parkeerkaarten STAD TONGEREN Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad Openbare vergadering van 26 februari 2014. Retributiereglement inzake bewonersparkeren en gemeentelijke parkeerkaarten De gemeenteraad,

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Mynexuzhealth. Toegang tot uw medisch dossier

Patiënteninformatie. Mynexuzhealth. Toegang tot uw medisch dossier Patiënteninformatie Mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier Inhoudstafel Wat is nexuzhealth?... 3 Wat is mynexuzhealth?... 3 Uw mynexuzhealth-dossier... 4 Afspraken... 4 Radiologische beelden... 4

Nadere informatie

DE STAD BRUGGE MAAKT PLANNEN

DE STAD BRUGGE MAAKT PLANNEN DE STAD BRUGGE MAAKT PLANNEN 24 gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUPs) wonen ontspannen - cultuur ontspannen sport open ruimte zorg strategisch project stationsomgeving ondernemen infrastructuur

Nadere informatie

Alveringem WoonWinkel West Sint-Rijkersstraat 19 T 058/ Woensdag van 8.45 uur tot uur

Alveringem WoonWinkel West Sint-Rijkersstraat 19 T 058/ Woensdag van 8.45 uur tot uur Gemeenten die een loket organiseren staan alfabetisch gerangschikt. Als er geen loket is in uw gemeente kunt u altijd terecht in een naburige gemeente. De loketmedewerkers helpen u graag verder. Alveringem

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid Directie-generaal Personen met een Handicap

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid Directie-generaal Personen met een Handicap Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid Directie-generaal Personen met een Handicap Wie zijn wij? Federale overheidsdienst Stelsel van tegemoetkomingen aan Personen met een handicap Medische onderzoeken

Nadere informatie

stad brugge communicatiedienst

stad brugge communicatiedienst stad brugge communicatiedienst Aan de bewoners in de buurt van het Beursplein 8000 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/ms/bb12/177 (601) Omleidingsplan per fase Mei 2012 Frees- en

Nadere informatie

STAD BRUGGE SPORTDIENST VU J. COENS, STADSSECRETARIS, BURG 12, B-8000 BRUGGE. Seniorensportgids

STAD BRUGGE SPORTDIENST VU J. COENS, STADSSECRETARIS, BURG 12, B-8000 BRUGGE. Seniorensportgids STAD BRUGGE SPORTDIENST VU J. COENS, STADSSECRETARIS, BURG 12, B-8000 BRUGGE DIENST Seniorensportgids {2} SENIORENSPORTGIDS STAD BRUGGE Voorwoord Beste sportieve Bruggeling, Als sportschepen hoop ik dat

Nadere informatie

brugge.be/sport sport 50+ Seniorensportgids

brugge.be/sport sport 50+ Seniorensportgids brugge.be/sport sport 50+ Seniorensportgids Voorwoord Beste sportieveling, Op sporten staat geen leeftijd. Jong of minder jong, sporten blijft een aangename en gezonde vrijetijdsbeleving. Meer zelfs, sporten

Nadere informatie

Assebroek 27 Januari Aan het college van Burgemeester en Schepenen

Assebroek 27 Januari Aan het college van Burgemeester en Schepenen :Jntvangen op 2 F JAN.?ll!l' BRUGSCHE GLOBETROTTERS vzw aktivia 177 BTW-nr : BE 0500.549.296 Leo Vande Zande Public Relations Astridlaan 138 8310 Assebroek GSM 0477 I 23 90 77 E-mail ; vandezandeleo@skynet.be

Nadere informatie

Inhoud. Informatie. Slapen en opvang. Eten. Douche. Was. Kledij. Hoe breng ik mijn dag door? Waar vind je ons?

Inhoud. Informatie. Slapen en opvang. Eten. Douche. Was. Kledij. Hoe breng ik mijn dag door? Waar vind je ons? Brugge editie 2016 Inhoud Informatie Slapen en opvang Eten Douche Was Kledij Hoe breng ik mijn dag door? Waar vind je ons? Informatie 1 2 Inloophuis t Sas Maandag 14 tot 19 uur Dinsdag 9.30 tot 12 uur

Nadere informatie

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Afdeling Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Koning Albert II-laan 35 bus 33, 1030 BRUSSEL Tel. 02 553 35 09 - Fax 02 553 36 90 http://www.zorg-en-gezondheid.be Repertorium

Nadere informatie

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD MODEL TEGEN EEN NIEUW MODEL INHOUDSOPGAVE Nietigheid van het rijbewijs Teruggave van het rijbewijs Duplicaat In welke omstandigheden wordt een duplicaat

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012

Openbare Bibliotheek Brugge 2011-2012 Openbare Bibliotheek Brugge aanbod basisschool 2011-2012 v.u. johan coens, burg 12, 8000 brugge - juni 2011 Geachte directie, Beste leerkracht, De bibliotheek biedt een aantal permanente diensten en activiteiten

Nadere informatie

Maak overal werk van het achterwerk

Maak overal werk van het achterwerk brugge.be maak overal werk van het achterwerk 1. Zeebrugge 3. Lissewege 2. Zwankendamme 4. Dudzele Eerste-hulp-bij-hondenpoep-box Maak overal werk van het achterwerk 5. Sint-Pieters 6. Sint-Jozef 7. Koolkerke

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoud 1 Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid... 5 1.1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)...

Nadere informatie

Vervoergebied Brugge bevolking. 276.561

Vervoergebied Brugge bevolking. 276.561 Vervoergebied Vervoergebied bevolking. 276.561 62 BEERNEM 14.550 67 KNOKKE-HEIST 33.823 63 BLANKENBERGE 18.135 68 MALDEGEM 22.129 64 BRUGGE 117.327 69 OOSTKAMP 21.543 65 DAMME 10.875 70 ZEDELGEM 21.763

Nadere informatie

FIETSFACTS. brugge.be

FIETSFACTS. brugge.be FIETSFACTS brugge.be Meten is weten' zegt men. Sinds de introductie van ons Fietsplan Brugge in 2014 hebben we trapsgewijs een versnelling hoger geschakeld. De tussentijdse evaluatie van ons fietsbeleid

Nadere informatie

Zitbankenroute. Stap in de stad! www.blankenberge.be

Zitbankenroute. Stap in de stad! www.blankenberge.be Zitbankenroute Stap in de stad! www.blankenberge.be Zitbankenroute Stap in de Stad Meer bewegen, wat heb ik eraan? Naast de positieve invloed op levenskwaliteit en gezondheid, minder kans op aandoeningen,

Nadere informatie

Zon, Zee... Zorgeloos. Toegankelijke stranden. voor iedereen

Zon, Zee... Zorgeloos. Toegankelijke stranden. voor iedereen 2014 Zon, Zee... Zorgeloos Toegankelijke stranden voor iedereen Met Zon, zee zorgeloos wil de provincie West-Vlaanderen toegankelijke stranden realiseren. We doen dit samen met Intro vzw en 6 kustgemeenten

Nadere informatie

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats Gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Gehandicapten ParkeerKaart Gehandicapten ParkeerPlaats

Nadere informatie

Tegemoetkoming voor individueel vervoer van personen met een handicap

Tegemoetkoming voor individueel vervoer van personen met een handicap Tegemoetkoming voor individueel vervoer van personen met een handicap 19de nummer in een reeks informatiebrochures voor de Oostendse bevolking (gegevens op 12 oktober 2006), een uitgave van de Voorlichtingsdienst,

Nadere informatie

Aanleg fietsers- en voetgangerstunnel Boeveriepoort

Aanleg fietsers- en voetgangerstunnel Boeveriepoort INFOMOMENT Aanleg fietsers- en voetgangerstunnel Boeveriepoort Infomoment maandag 9 november 2015 Magdalenazaal, Magdalenastraat 27, 8200 Sint-Andries INFOMOMENT VOORSTELLING PANEL de heer Renaat Landuyt,

Nadere informatie

Toelagereglement voor economischcommercieel

Toelagereglement voor economischcommercieel Toelagereglement voor economischcommercieel impulsbeleid hervastgesteld door de gemeenteraad op 27 november 2017 bekendgemaakt op de website www.brugge.be op 28 november 2017 HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Ouderen Informatie Punt

Ouderen Informatie Punt OCMW LICHTERVELDE Sociaal Huis Ouderen Informatie Punt Tegemoetkomingen Wat, wanneer, waar en hoe aanvragen DE TEGEMOETKOMING VOOR HULP AAN BEJAARDEN VOOR WIE? De tegemoetkoming kan worden aangevraagd

Nadere informatie

VDAB. Deeltijds Kunstonderwijs met een uitgiftedatum in sept Gemeentebestuur. Gemeentebestuur Ministerie van justitie of Binnenlandse Zaken

VDAB. Deeltijds Kunstonderwijs met een uitgiftedatum in sept Gemeentebestuur. Gemeentebestuur Ministerie van justitie of Binnenlandse Zaken ACADEMIE BRUGGE DKO ACADEMIE BRUGGE DKO en vermindering Bewijsstuk(ken) te bekomen bij ere studierichting weede gezinslid der dan 18 jaar* insvervangend tehuis disch Pedagogische telling dervalide Betalingsbewijs

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

BRUGGE. 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer. Vervoergebied Brugge bevolking. 276.020

BRUGGE. 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer. Vervoergebied Brugge bevolking. 276.020 BRUGGE 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer Vervoergebied Brugge bevolking. 276.020 62 BEERNEM 14.545 67 KNOKKE-HEIST 33.777 63 BLANKENBERGE 18.088 68 MALDEGEM 22.014 64 BRUGGE 117.025 69 OOSTKAMP 21.392

Nadere informatie

3 e SPOOR TUSSEN BRUGGE EN VERTAKKING DUDZELE

3 e SPOOR TUSSEN BRUGGE EN VERTAKKING DUDZELE 3 e SPOOR TUSSEN BRUGGE EN VERTAKKING DUDZELE Brugge 4 oktober 2010 Kristin Berckmans Buurtbewonerscommunicatie Overzicht van de presentatie 1. Film: derde spoor tussen Brugge en vertakking 2. Het ontwerp

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER / Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 fax 050/32.09.52 e-mail: info@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of KOOPAPPARTEMENT

Nadere informatie

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013 De Wmo en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats januari 2013 De Wmo en de aanvraag van gehandicapten parkeerkaart en - De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt

Nadere informatie

Lichtervelde Lichtervelde

Lichtervelde Lichtervelde Bewegen is de nummer één als het op gezondheid aankomt. Als je dit samen kan doen met familie/ vrienden/collega s geeft dit een extra boost! Wil je een uitdaging aangaan met hen om meer te bewegen? Dat

Nadere informatie

JEUGD VRIJE TIJDSGIDS. jeugddienstbrugge.be

JEUGD VRIJE TIJDSGIDS. jeugddienstbrugge.be JEUGD VRIJE TIJDSGIDS jeugddienstbrugge.be Inhoud Pag. 00 3 Woord vooraf Pag. 4 Jeugddienst Brugge Pag. 00 6 Over de Brugse jeugddienst Pag. 0 8 Wij hebben je hulp nodig Pag. 9 Ken je de Brugse Jeugdraad?

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3

REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3 HOOFDSTUK 15 BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE MAAT- REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3 INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MATERIËLE FOUTEN... 2 1. Foute geldigheidsduur... 2 2. Afgifte vóór

Nadere informatie

Bulletin van vragen en antwoorden 5-17 februari 2015

Bulletin van vragen en antwoorden 5-17 februari 2015 brugge.be BULLETIN Bulletin van vragen en antwoorden 5-17 februari 2015 20ste jaargang nr. 5 17 februari 2015 --------------------------------------------------------------------------------------- In

Nadere informatie