21 April. Gebed om rechtvaardiging in de ogen van trotse vijanden. Psa. 35. Een lied van David.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "21 April. Gebed om rechtvaardiging in de ogen van trotse vijanden. Psa. 35. Een lied van David."

Transcriptie

1 21 April Psa. 35 Gebed om rechtvaardiging in de ogen van trotse vijanden. Een lied van David. HERE, als sommigen met mij argumenteren, wilt U dan voor mij antwoorden? Als iemand mij aanvalt, vecht U dan voor mij terug. Neem Uw wapens en kom mij te hulp! Ga in de aanval tegen mijn achtervolgers. Laat mij weten dat U mij zult verlossen! Laat hen, die mij willen doden, maar voor schut staan. Laat hen, die slechte plannen tegen mij beramen, maar beschaamd afdruipen. Verstrooi hen als kaf in de wind, op het moment dat Uw Engel hen neerslaat. Zij gaan op donkere, glibberige wegen en de Engel van de HERE achtervolgt hen daarop. Want zonder aanleiding spanden zij een net voor mij en groeven een valkuil om mij in te vangen. Ik hoop dat zij zonder het te merken, zelf omkomen. Dat zij in hun eigen kuil zullen vallen. Ik verheug mij in de HERE; ik zing een loflied over Zijn hulp en bevrijding. Alles in mij juicht: HERE, wie kan U evenaren? U bevrijdt arme en beproefde mensen van hen die de overmacht hebben en hen beroven. Leugenachtige getuigen nemen het woord en vragen mij dingen die ik helemaal niet weet. Zij vergelden goed met kwaad. Mijn ziel is eenzaam geworden. Zelf heb ik mij direct in rouwkleding gestoken toen zij ziek waren. Ik vernederde mij voor U met vasten en gebed. Ik liep rond alsof het mijn broer of mijn vriend betrof; ik ging in het zwart alsof mijn moeder was gestorven; ik vernederde mij. Toen ik zo rondliep, lachten zij om mij en liepen te hoop om mij te zien. Vechtjassen, die ik niet eens kende, drongen zich aan mij op. Zij maakten mij onophoudelijk bespottelijk. Een heel stel ongelovige, spotlustige lieden bedreigde mij. Here, hoe lang laat U hen nog hun gang gaan? Verlos mij toch, ik ben eenzaam. Laten zij mij niet verslinden. Als U dat doet, zal ik temidden van alle gelovigen U loven. U prijzen waar iedereen bij is. Laten mijn valse tegenstanders toch geen plezier over mij hebben! Er zijn er die mij zonder reden haten! Zij zijn niet op vrede uit. Zij maken slechte plannen, gericht tegen hen die in rust en stilte leven. Zij bedreigen mij en zeggen: "Ha! Wij hebben het wel gezien!"

2 U ziet alles, HERE, wilt U optreden? Och Here, laat mij niet in de steek! Sta op en vecht voor mijn recht; God, mijn Here, voert U voor mij het woord in de rechtzaal. Laat Uw recht over mij beslissen, HERE, mijn God; zodat zij geen leedvermaak over mij kunnen hebben. Dat zij niet kunnen denken: "Ha! Nu gebeurt wat wij willen! Wij hebben hem eronder gekregen!" Laten zij zich maar schamen, al die mensen die op mijn ondergang zitten te wachten. Ik hoop dat allen die mij verachten, te schande worden gezet. Maar ik wil dat alle mensen die verlangen naar mijn vrijspraak, zullen juichen en zich verheugen. Dat zij voortdurend de HERE zullen grootmaken en zeggen: "De HERE trekt Zich het lot van Zijn geliefde dienaar aan." Zelf zal ik dag in, dag uit over Uw rechtvaardigheid spreken en U loven en prijzen. Psa. 41 Gebed voor zwakken en mensen die door hun vrienden verraden zijn. Een psalm van David voor de koordirigent. Gelukkig is de man die voor de kleinen zorgt; als hemzelf eens onheil treft, zal de HERE hem helpen. De HERE zal hem beschermen en in leven laten. Anderen zullen hem prijzen. Zijn vijanden krijgen hem er niet onder. Als hij ziek wordt, zal de HERE hem steunen; tijdens zijn ziekte wordt hij door U veranderd. Ik zei: "HERE, geef mij Uw genade. Genees mij, want ik ben U niet gehoorzaam geweest. Mijn tegenstanders roddelen over mij en zeggen: "Wanneer denk je dat hij sterft? Eindelijk is hij dan verdwenen." Wanneer iemand mij opzoekt, spreekt hij met gladde tong. In zijn hart haat hij mij en zodra hij weer weg is, vertelt hij links en rechts leugens. Zij die mij haten, steken hun hoofden bij elkaar en fluisteren over mij: "Heb je het al gehoord? Hij heeft een dodelijke ziekte. Hij zal nooit meer van zijn ziekbed afkomen." Zelfs mijn beste vriend, die ik volledig vertrouwde en die regelmatig bij mij at, heeft zich tegen mij gekeerd. HERE, wilt U mij genade schenken en mij beter maken? Dan zal ik het hun vergelden! Wanneer mijn tegenstander geen plezier meer over mij heeft, is dat voor mij de bevestiging dat U met liefde voor mij zorgt. U geeft mij echter kracht, omdat ik niet tegen U gezondigd heb. U houdt mij voor altijd heel dicht bij U. Geprezen zij de HERE, de God van Israël! Tot in alle eeuwigheid. Amen.

3 Psa. 43 Gebed om wijsheid in tijden van tegenstand. Zorgt U voor mijn recht, God, en voert U mijn verdediging tegen een goddeloos volk; laat mij niet in de handen van oneerlijke mensen vallen. U bent immers de God tot Wie ik kan vluchten? Waarom helpt U mij niet? Waarom moet ik in rouw lopen omdat mijn vijanden mij voortdurend onderdrukken? Stuur Uw licht en Uw waarheid om mij te begeleiden. Laten zij mij naar Uw heiligdom en naar Uw woningen brengen. Want dan kan ik weer naar Uw altaar gaan; naar U, Die de God van mijn vreugde bent. Ik wil U lofzingen met mijn citer. U bent mijn God! Waarom ben ik toch zo onrustig en terneergeslagen? Ik wil op God vertrouwen; Hem wil ik lofprijzen, want Hij is mijn bevrijder en mijn God! Psa. 46 Beschutting en kracht in de God die over alle volken heerst. Een lied van de Korachieten voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van 'De Jonkvrouwen'. Bij God vinden wij bescherming. Hij is onze kracht. In de moeilijkste omstandigheden bleek Hij ons altijd te hulp te komen. Daarom kennen wij ook geen angst; al nam de aarde een andere positie in en al scheurden de bergen, die op de zeebodem staan. Laat het water maar bruisen en kolken; laten de bergen maar wankelen door de kracht van het water. Jeruzalem verblijdt zich over haar rivier; de stad van God, die het heiligste huis van de Allerhoogste God is. God woont in haar; zij zal niet snel ten onder gaan. Elke dag opnieuw helpt God haar. Volken voeren oorlogen en koninkrijken wankelen, maar wanneer God Zijn stem verheft, krimpt zelfs de aarde ineen. De Almachtige HERE is met ons. De God van Jakob beschermt ons. Kom maar en kijk naar alles wat de HERE heeft gedaan. Hij richt verwoestingen aan op aarde. Hij laat overal de oorlogen ophouden, breekt de wapens doormidden en verbrandt de strijdwagens. Word rustig en wees u ervan bewust dat Ik God ben. Ik ben de Hoogste onder alle volken, de Grootste op de hele aarde. De Almachtige HERE is met ons. De God van Jakob beschermt ons. Psa. 55 De zielsangst die wordt opgewekt door ontrouwe kameraden. Een leerzaam gedicht van David voor de koordirigent. Te begeleiden door een snaarinstrument. O God, luister naar mijn gebed. Wend U niet van mij af als ik tot U smeek.

4 Geef mij Uw aandacht en geef mij Uw antwoord; ik ben onrustig en zwerf rusteloos rond, kreunend in mijn ellende. Dat komt allemaal door het rumoer van de vijand, doordat de ongelovige mij kwelt. Zij storten mij in het ongeluk en vallen mij woedend aan. Mijn hart begeeft het bijna; doodsangst overvalt mij. Angst en beven zijn mijn deel en de schrik verlamt mij. Ik zeg nu zelfs: Och, kon ik maar vliegen als een duif, dan ging ik weg en zocht elders een plek om te wonen. Dan zou ik ver weg vliegen en in de woestijn overnachten. Ik zou snel een plaats vinden die mij tegen de rukwinden en stormen beschut. Breng hen in de war, Here, geef dat zij elkaar niet meer verstaan. Want er is alleen nog maar geweld en ruzie in de stad. Dag en nacht dwalen zij door de stad en over haar muren. Er is veel ongeluk en moeite waar te nemen. Er is zonde in de stad; op pleinen en in straten, overal is terreur en bedrog. Mijn tegenstander die mij belaagt, is geen vijand van buitenaf; dat zou ik nog wel kunnen verdragen. Het is niet iemand die mij altijd al haatte, die nu tegen mij opstaat, want dan zou ik nog wel een schuilplaats weten te vinden. Maar het is een goede vriend, iemand als ik die ik altijd heb vertrouwd. Wij gingen zo vertrouwelijk met elkaar om; samen gingen we met alle feestgangers naar Gods huis. Hij heeft de dood verdiend; laat hij maar levend ervaren dat God niet bij hem is. Hij woont temidden van slechtheid, zijn innerlijk is er vol van. Maar ik weet wat ik moet doen: ik roep naar God; de HERE zal mij bevrijden. 's Morgens, 's middags en 's avonds bid en smeek ik, ik stort mijn hart voor Hem uit. Hij luistert naar mij. Hij bevrijdt mijn ziel en geeft mij vrede, ondanks de strijd die om mij heen woedt. Velen keren zich tegen mij. De Allerhoogste God zit op de troon en luistert naar mij. Hij zal mijn tegenstanders vernietigen, al die mensen die van God niet willen weten en Hem niet willen kennen. De tegenstander valt de mensen aan met wie hij eerder vrede sloot; hij negeert zijn afspraken. Zijn woorden zijn glad en vriendelijk, maar in zijn hart gloeit de wraak. Zijn uitspraken zijn tegemoetkomend en strelen het gehoor, maar in feite zijn het getrokken zwaarden.

5 Breng al uw moeilijkheden bij de HERE. Hij zorgt altijd voor u. Hij zal nooit toelaten dat een volgeling van Hem struikelt of valt. O God, ik weet dat U Uw tegenstanders zult vernietigen; allen die uit zijn op bloedvergieten en bedriegen. Zij zullen niet oud worden. Maar ik stel heel mijn vertrouwen op U. CHRONOLOGIE EN COMMENTAAR The Daily Bible, Copyright 1984 Harvest House Publishers, Eugene, Oregon Met toestemming gebruikt. Nadruk en reproductie is in geen enkele vorm toegestaan. BIJBELTEKSTEN HET BOEK, Copyright 1979, 1988, 2007 van Biblica, Inc. Gebruikt met toestemming van Biblica, Inc. Alle rechten wereldwijd voorbehouden.

20 April. Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Gebed om redding van vijanden. Psa. 13. Een psalm van David voor de koordirigent. Psa.

20 April. Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Gebed om redding van vijanden. Psa. 13. Een psalm van David voor de koordirigent. Psa. 20 April Psa. 13 Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Een psalm van David voor de koordirigent. HERE, bent U mij helemaal vergeten? Wanneer komt U mij weer tegemoet? Moet ik nog lang naar U

Nadere informatie

23 April. Dringende behoefte aan Gods redding. Gebed om Gods aanwezigheid, zelfs op hoge leeftijd. Psa. 70

23 April. Dringende behoefte aan Gods redding. Gebed om Gods aanwezigheid, zelfs op hoge leeftijd. Psa. 70 23 April Psa. 70 Dringende behoefte aan Gods redding. Een lied van David voor de koordirigent. Bij het gedenkoffer. O God, kom mij snel bevrijden! Help mij toch, HERE! Laat de mensen die mij willen ombrengen,

Nadere informatie

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang 29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang In de volgende groep van 36 psalmen vinden we een grenzeloos prijzen van de Heer van de schepping en de vele wonderen die Hij heeft verricht. Zij bevatten een diepe

Nadere informatie

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'.

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'. 1 Mei Psa. 75 Lof voor de grote Rechter van de aarde. Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'. Wij loven en prijzen Uw naam, o God, want Uw naam is onder

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten.

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten. 28 April Psa. 76 Gods toorn over kwaad moet enorm gevreesd worden. Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten. Iedereen in Juda kent God. Heel Israël eert en

Nadere informatie

6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken

6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken 6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken De volgende 16 psalmen bevatten een verscheidenheid aan sentimenten, die vanuit het hart van een gelovige aan zijn God worden uitgedrukt. In deze groep psalmen

Nadere informatie

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart.

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 108 1 Een lied van David. God geeft mij moed 2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 3 Ik wil mijn harp laten klinken, ik wil de zon wakker maken met mijn lied. 4 Heer,

Nadere informatie

30 September. Israëls herstel na de straf. Psa. 107

30 September. Israëls herstel na de straf. Psa. 107 30 September Psa. 107 Israëls herstel na de straf. Prijs de HERE! Hij is een goede God. Want Zijn goedheid en liefde blijven eeuwig bestaan. Laat ieder die door de HERE is bevrijd, dit blijven zeggen.

Nadere informatie

26 April Psalmen over Rechtschapenheid en Boosaardigheid

26 April Psalmen over Rechtschapenheid en Boosaardigheid 26 April Psalmen over Rechtschapenheid en Boosaardigheid Eén van de steeds terugkerende thema's van de Schriftteksten is de inherente superioriteit van rechtschapenheid over boosaardigheid. Maar vaak lijken

Nadere informatie

De angst van een stervend mens die zich afvraagt of God hem hoort.

De angst van een stervend mens die zich afvraagt of God hem hoort. 24 April Psa. 88 De angst van een stervend mens die zich afvraagt of God hem hoort. Een psalm van de Korachieten voor de koordirigent. Te zingen bij ziekte en droefheid. Het leerzame gedicht werd gemaakt

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING Orde voor de dienst bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar Ontmoetingskerk Noordeloos 20 november 2016 Thema: Wees ons nabij Voorgangers: drs. Lizanne Bak en ds. Annette Driebergen Organist: Pim

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

Ik heb u altijd duidelijk verteld wat zou gaan gebeuren, zodat u het allemaal goed kon begrijpen.

Ik heb u altijd duidelijk verteld wat zou gaan gebeuren, zodat u het allemaal goed kon begrijpen. 16 Juli Jes. 48:16-19 ISRAEL MOET NU LUISTEREN. Kom dichterbij en luister goed. Ik heb u altijd duidelijk verteld wat zou gaan gebeuren, zodat u het allemaal goed kon begrijpen. En nu heeft de HERE God

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Zijn goedheid duurt in eeuwigheid!" 2. Laat Arons huis Gods goedheid loven, En zeggen: "Roemt Gods majesteit! Zijn goedheid gaat het al te boven;

Zijn goedheid duurt in eeuwigheid! 2. Laat Arons huis Gods goedheid loven, En zeggen: Roemt Gods majesteit! Zijn goedheid gaat het al te boven; Gez. 329: 1 2 3 1. Grote God, Gij hebt het zwijgen met uw eigen, met uw lieve stem verstoord. Maak de weg tot U begaanbaar, wees verstaanbaar; spreek Heer, uw gemeente hoort. 2. Heer, uw boodschap staat

Nadere informatie

Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem!

Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem! 4 Mei Psa. 122 Lof voor Jeruzalem en het huis van de Heer. Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem! Jeruzalem

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

Ik groet het licht. De psalmen uit hun schaduw. Francien van de Beek

Ik groet het licht. De psalmen uit hun schaduw. Francien van de Beek Ik groet het licht De psalmen uit hun schaduw Francien van de Beek Boek I, psalm 1-41, bevat voornamelijk psalmen waarin de worsteling die een mens doormaakt op velerlei wijze beschreven en/of bezongen

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

25:26 De rechtvaardige die faalt voor de ogen van de goddelozen, lijkt op een fontein, die modder spuit, of op een verstopte bron.

25:26 De rechtvaardige die faalt voor de ogen van de goddelozen, lijkt op een fontein, die modder spuit, of op een verstopte bron. 22 Mei Onenigheid en geschillen Uitlokken van zondigheid Spr. 1:10-19 Mijn zoon, als slechte mensen proberen je om te praten, ga dan niet overstag. Ook niet als zij zeggen: "Kom op, we nemen er een stel

Nadere informatie

3. Ik zal mij naar uw Huis begeven. Door uwe goedertierenheid word ik uw tempel ingeleid en buig mij, Koning van mijn leven, in vrees en beven.

3. Ik zal mij naar uw Huis begeven. Door uwe goedertierenheid word ik uw tempel ingeleid en buig mij, Koning van mijn leven, in vrees en beven. Ps. 5: 1, 2 en 3 NB 1. Laat mij, mijn Koning tot U spreken. Vroeg in de morgen kom ik, Heer, en leg mijn noden voor U neer. Hoor naar mijn zuchten en mijn smeken: wacht uw teken! 2. Gij hebt een afschuw

Nadere informatie

Psalmen kaarten. Wilfried

Psalmen kaarten. Wilfried Psalmen kaarten Wilfried Er was ooit een lied van iemand die bad met zijn kaarten. Vandaag is dit werkelijkheid geworden. Spelenderwijs leer je de psalmen kennen van inhoud. En voor wie wil kan je ook

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. Leo Lommers =====================================================================================================================================================================================

Nadere informatie

Zondag 2 December Eerste zondag van advent. Voorganger: Ds. L. v. d. Veer. Organist: Mans Kuipers

Zondag 2 December Eerste zondag van advent. Voorganger: Ds. L. v. d. Veer. Organist: Mans Kuipers Zondag 2 December 2018 Eerste zondag van advent Voorganger: Ds. L. v. d. Veer Organist: Mans Kuipers Liederen in deze dienst: Eerste psalm Ps. 25 : 1 Lied: 454 Ps. 25: 10 Lied 435: 1 en 2 Slotlied Lied:

Nadere informatie

19 April Het Boek der Psalmen

19 April Het Boek der Psalmen 19 April Het Boek der Psalmen David is weliswaar niet perfect, maar hij heeft een zuiver hart. Dit kan wellicht het best gezien worden in de vele liederen (of psalmen) die hij schrijft. De inhoud van zijn

Nadere informatie

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag.

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Hartelijk welkom Ik wil juichen voor U Opwekking 589 Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Ik erken: U, Heer, bent God en

Nadere informatie

De woorden van een dwaas zijn als een zweep, die anderen maar ook de dwaas zelf ranselt; de wijze wordt echter beschermd door wat hij zegt.

De woorden van een dwaas zijn als een zweep, die anderen maar ook de dwaas zelf ranselt; de wijze wordt echter beschermd door wat hij zegt. 21 Mei Beheersing van de Tong Wijze en dwaze woorden Spr. 14:3 De woorden van een dwaas zijn als een zweep, die anderen maar ook de dwaas zelf ranselt; de wijze wordt echter beschermd door wat hij zegt.

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

27 April. Erkenning van ware godsdienst in een rechtschapen leefstijl. Psa. 40. Een psalm van David voor de koordirigent.

27 April. Erkenning van ware godsdienst in een rechtschapen leefstijl. Psa. 40. Een psalm van David voor de koordirigent. 27 April Psa. 40 Erkenning van ware godsdienst in een rechtschapen leefstijl. Een psalm van David voor de koordirigent. Met verlangen keek ik uit naar de HERE; toen boog Hij Zich tot mij over en hoorde

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

Het mooie van de vreugde des Heeren. Wie naar de HEER opzien, stralen van vreugde!

Het mooie van de vreugde des Heeren. Wie naar de HEER opzien, stralen van vreugde! Het mooie van de vreugde des Heeren Wie naar de HEER opzien, stralen van vreugde! Definitie Vreugde of blijdschap is een posi

Nadere informatie

(tegenstem dames:) Wij juichen, tot eer van onze God, die ons liefheeft. Wij juichen, tot eer van onze God.

(tegenstem dames:) Wij juichen, tot eer van onze God, die ons liefheeft. Wij juichen, tot eer van onze God. -Intro beelden opwekking plus VO -Samenzang lied Opwekking 174/Juicht, want Jezus is Heer Juicht, want Jezus is Heer, kinderen Sions, verblijdt u ter ere van Hem, die ons liefheeft. Hij is verrezen en

Nadere informatie

10 September. Bildad. GOD IS RECHTVAARDIG. Toen zei de Suhiet Bildad tegen Job: BEROEP OP GELEERDHEID. ZEKERHEID WORDT IN GOD GEVONDEN.

10 September. Bildad. GOD IS RECHTVAARDIG. Toen zei de Suhiet Bildad tegen Job: BEROEP OP GELEERDHEID. ZEKERHEID WORDT IN GOD GEVONDEN. 10 September Job 8:1-7 Bildad GOD IS RECHTVAARDIG. Toen zei de Suhiet Bildad tegen Job: "Hoe lang ga je zo nog door, Job, en blaas je woorden uit als een stormwind? Wil je zeggen dat God onrechtvaardig

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

# 2. Zijn werk. # 1. Zijn vrouw. Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Zegen het werk van zijn handen. # 3.

# 2. Zijn werk. # 1. Zijn vrouw. Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Zegen het werk van zijn handen. # 3. # 1. Zijn vrouw Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Wie zal een deugdelijke vrouw vinden? Haar waarde gaat die van robijnen ver te boven. { Spreuken 31:10} # 2. Zijn werk Zegen

Nadere informatie

18 September Psalmen van een Volk in Ballingschap

18 September Psalmen van een Volk in Ballingschap 18 September Psalmen van een Volk in Ballingschap Een aantal sentimenten die door Job worden uitgedrukt, zijn terug te vinden in een aantal psalmen die betrekking hebben op het volk van Israël in ballingschap.

Nadere informatie

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN GEBEDEN n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN nze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij Uw naam. Uw Rijk Kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden

Nadere informatie

Psalm 1. 6 De Heer beschermt mensen die leven zoals hij het wil. Maar met slechte mensen loopt het verkeerd af. Psalm 2

Psalm 1. 6 De Heer beschermt mensen die leven zoals hij het wil. Maar met slechte mensen loopt het verkeerd af. Psalm 2 Psalm 1 Twee manieren van leven 1 Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen, die nee zegt tegen hun verkeerde plannen. Als slechte mensen spotten met God, doet hij niet mee. 2 Maar hij is

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

8 December. Over de Joodse ervaring. "Ik ben vriendelijk voor wie Ik wil; en Ik ontferm Mij over wie Ik wil."

8 December. Over de Joodse ervaring. Ik ben vriendelijk voor wie Ik wil; en Ik ontferm Mij over wie Ik wil. 8 December Rom. 9:1-5 Rom. 9:6-13 Rom. 9:14-18 Over de Joodse ervaring ZORGEN OM JOODS ERFGOED. Er is één ding dat mij veel verdriet doet. Het is een onophoudelijke pijn in mijn hart. Christus weet dat

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164

Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 Lezen : Matteüs 5 : 1-16 Tekst : Matteüs 5 : 3-10 Lied 21 : 1, 5 en 6 Psalm 1 Gezang 163 Gezang 164 JAC 12-16 ORGANISEERD: VRIJDAG 07 NOVEMBER 19:30 Verzamelen in het Ichtus Hus Deelname 2,- (drinken

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

1 Habakuk was een profeet. God liet hem in een droom weten wat er zou gebeuren.

1 Habakuk was een profeet. God liet hem in een droom weten wat er zou gebeuren. Habakuk 1 1 Habakuk was een profeet. God liet hem in een droom weten wat er zou gebeuren. Habakuk stelt vragen aan God Habakuk begrijpt niet wat God doet 2 Habakuk zei: Heer, hoe lang moet ik nog om hulp

Nadere informatie

Liturgie zondag 2017 Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Zang: Mariette Nijs

Liturgie zondag 2017 Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Zang: Mariette Nijs Liturgie zondag 2017 Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Zang: Mariette Nijs Welkom door de ouderling Stil gebed Zingen 'Votum en groet' (Sela - Hemelhoog 495 / 1x Mariette en 1x samen) Onze

Nadere informatie

Avondgebeden in de stille week. Gebrokenheid heel maken

Avondgebeden in de stille week. Gebrokenheid heel maken Avondgebeden in de stille week Gebrokenheid heel maken Protestantse wijkgemeente Apeldoorn-Noordoost Julianakerk 2018 2 Maandag 26 maart We komen binnen in stilte Orgelspel: Ik wil mij gaan vertroosten

Nadere informatie

1 februari uur JH Smit. Liturgie bij Leerdienst Het doel van God. Votum: gezongen Groet Amen: gezongen. LvdK 434, (LB 868) Gebed.

1 februari uur JH Smit. Liturgie bij Leerdienst Het doel van God. Votum: gezongen Groet Amen: gezongen. LvdK 434, (LB 868) Gebed. 1 februari 17.00 uur JH Smit Liturgie bij Leerdienst Het doel van God Votum: gezongen Groet LvdK 434, 1.2.5 (LB 868) Gebed Woord Startvragen (zie ppt) Preek (Schriftlezingen in preek: o Deut. 8,7-9 en

Nadere informatie

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music Familie naar Psalm 133 2012 Celmar Music Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen om elkaar geven, en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind leven.

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Giemel Ik ben Uw dienaar; bewaart U mij,

Giemel Ik ben Uw dienaar; bewaart U mij, 3 Mei Psa. 119 Lof voor inzicht uit Gods wetten en leiding door Gods wetten. א Alef Gelukkig zijn de mensen die een zuiver leven leiden en zich houden aan de wet van de HERE. Gelukkig zijn de mensen die

Nadere informatie

Eredienst van gebed, zang en bemoediging

Eredienst van gebed, zang en bemoediging Eredienst van gebed, zang en bemoediging Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers. Zingen: Psalm 116 vers 7, 8 en 10

Nadere informatie

3 september uur J v Benthem orgel/piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters. Verwachting en groet. GK psalm 67:1,2.

3 september uur J v Benthem orgel/piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters. Verwachting en groet. GK psalm 67:1,2. 3 september 2017 17.00 uur J v Benthem orgel/piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Verwachting en groet GK psalm 67:1,2 Gebed Schriftlezing en tekst: Psalm 137 GK psalm 79:3 en 4 Preek Psalmen

Nadere informatie

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd Welkom Zingen: OTH 204 - kom tot de Vader Votum en groet Zingen: OTH187 - maak mij rein voor u Gebed Gezongen geloofsbelijdenis: Opwekking 426 Ja, ik geloof in Jezus Schriftlezing: Psalm 27 Zingen: OTH

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Belijden GK 71 Opwekking GK 91 orgelmeditatie Luisteren Brood en wijn

Belijden GK 71 Opwekking GK 91 orgelmeditatie Luisteren Brood en wijn Morgendienst Votum - groet Ps 121: 1,2 Tien Woorden Ps 121: 3,4 Schriftlezing Psalm 9: 1-11 Ps 9: 1, 7, 8 Prediking Psalm 9: 10a GK 163 Dank en voorbede Collecte Ps 57: 5,6 Heilig avondmaal Formulier 3

Nadere informatie

die in de hemelen zijt mag dat?! Nieuwe Kerkviering Moederdag 12 mei 2019 Met medewerking van Glorify

die in de hemelen zijt mag dat?! Nieuwe Kerkviering Moederdag 12 mei 2019 Met medewerking van Glorify Onze Moeder die in de hemelen zijt mag dat?! Nieuwe Kerkviering Moederdag 12 mei 2019 Met medewerking van Glorify band en gospelkoor uit Middelburg ds. Freek Schipper werkgroep Nieuwe Kerkvieringen 1 Welkom

Nadere informatie

Gezongen vesper zondag 12 februari Thema: Verliezen en Vinden

Gezongen vesper zondag 12 februari Thema: Verliezen en Vinden Gezongen vesper zondag 12 februari 2017 Thema: Verliezen en Vinden Met medewerking van: De Stefanuscantorij o.l.v. Heleen Steenbergen Begeleiding: Jan Braakman (orgel) Muziek: Karin Slijkhuis (blokfluit)

Nadere informatie

Harmina Leeuwis- Lutter

Harmina Leeuwis- Lutter Dienst van Woord en gebed voorafgaand aan de begrafenis van zuster Harmina Leeuwis- Lutter Geboren op 17 augustus 1946 Overleden op 26 september 2016 Predikant: ds. S.P. Roosendaal Organist: br. B. de

Nadere informatie

Inzameling van de gaven (tijdens collecte Heer, wij kijken omhoog, Sela; zie onder)

Inzameling van de gaven (tijdens collecte Heer, wij kijken omhoog, Sela; zie onder) 25 maart 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Piet Noort schriftlezing: Annemarie Kreling Moment van stilte Belijdenis van afhankelijkheid en groet Opw. 640 (Ik hef mijn ogen op naar de bergen) Gebed Johannes

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest en Lazarus Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

3 juni uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling

3 juni uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling 3 juni 2018 17.00 uur P Boonstra orgel: Geert Burgler schriftlezing: Annemarie Kreling Votum Zegengroet GK 18: 1 en 9. Formulier 5 GK06 gz162: 1 en 4 (tijdens viering) Dankzegging. Lezen: Rom. 5: 1-11

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om 10.30 uur Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Openingsvers O HEER, open mijn lippen. Mijn mond zal

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum.

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum. Mededelingen Zingen: Gezang 21: 1 en 4 Votum Groet Zingen: Opwekking 672 Micha-zondag Thema: De knop om. Heerser over alle dingen God van de oneindigheid van Uw liefde wil ik zingen buigen voor Uw majesteit

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen als Intochtslied: Lied 319: 1, 5, 6 en 7 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 51: 1 en 2 Gebed om ontferming Wij zingen: Lied

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Efeziërs 1. Begin van de brief

Efeziërs 1. Begin van de brief Efeziërs 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Efeze 1 Dit is een brief van Paulus aan de christenen in de stad Efeze. Ik ben een apostel van Jezus Christus. Dat is Gods wil. Jullie horen

Nadere informatie

19 September. Gebed van het volk als van een aangeslagen mens. Psa. 102

19 September. Gebed van het volk als van een aangeslagen mens. Psa. 102 19 September Psa. 102 Gebed van het volk als van een aangeslagen mens. Deze psalm is het gebed van iemand die in diepe ellende zit, geen raad meer weet en zijn hart uitstort bij de HERE. HERE, luister

Nadere informatie

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit)

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) O N T M O E T E N D Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) Intochtslied NLB 150: 1, 2 staande 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Liturgie 7 augustus 2016 Morgendienst

Liturgie 7 augustus 2016 Morgendienst Liturgie 7 augustus 2016 Morgendienst Psalm 75 1. U alleen, U loven wij; ja wij loven U, o HEER; want Uw naam, zo rijk van eer, is tot onze vreugd nabij; dies [= dus] vertelt men in ons land, al de wond'ren

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

21 mei uur AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Mijndert Blijdorp. Welkom. Votum en zegengroet. GK psalm 147: 1 = LB 147: 1.

21 mei uur AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Mijndert Blijdorp. Welkom. Votum en zegengroet. GK psalm 147: 1 = LB 147: 1. 21 mei 2017 17.00 uur AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Mijndert Blijdorp Welkom Votum en zegengroet GK psalm 147: 1 = LB 147: 1 Inleiding op Psalm 51 en Zondag 3. Lezen: Psalm 51 Zingen: GK psalm

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Voor den opperzangmeester, Altáscheth; een psalm, een lied, voor Asaf.

Voor den opperzangmeester, Altáscheth; een psalm, een lied, voor Asaf. 1 Mei Psa. 75 Lof voor de grote Rechter van de aarde. Voor den opperzangmeester, Altáscheth; een psalm, een lied, voor Asaf. Wij loven U, o God; wij loven, dat Uw Naam nabij is; men vertelt Uw wonderen.

Nadere informatie

kort voor zijn heengaan heeft Jezus tijdens een maaltijd met zijn leerlingen

kort voor zijn heengaan heeft Jezus tijdens een maaltijd met zijn leerlingen Noordeloos liturgie Orgelspel Mededelingen en welkom We zingen lied 283 Votum en groet Psalm 87 Gebed voor de nood van de wereld Na elke gebedsintentie zingen we na zo bidden wij U : gezang 367 d Glorialied:

Nadere informatie

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Tekst lied van de maand bovenbouw 2017-2018 September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Ik hef mijn ogen op naar de bergen, waar komt mijn hulp vandaan? ik hef

Nadere informatie

Orde van dienst voor de avondgebeden in de Stille Week voorafgaand aan Pasen Thema: De Rotsen gaan open

Orde van dienst voor de avondgebeden in de Stille Week voorafgaand aan Pasen Thema: De Rotsen gaan open Orde van dienst voor de avondgebeden in de Stille Week voorafgaand aan Pasen 2018 Thema: De Rotsen gaan open De harde stenen muur voor je. De steen op je maag. De steen waaraan je je vreselijk stoot. De

Nadere informatie

27:3 Een steen is zwaar, en het zand gewichtig; maar de toornigheid des dwazen is zwaarder dan die beide.

27:3 Een steen is zwaar, en het zand gewichtig; maar de toornigheid des dwazen is zwaarder dan die beide. 22 Mei Onenigheid en geschillen Uitlokken van zondigheid Spr. 1:10-19 Mijn zoon! indien de zondaars u aanlokken, bewillig niet; indien zij zeggen: Ga met ons, laat ons loeren op bloed, ons versteken tegen

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia, David,

De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia, David, WAT WIL GOD? Terug naar de schepping en de Schepper! God zag dat het goed was! Gods (oorspronkelijke) bedoeling! Intieme omgang met Zijn gelijke! De mens faalt (steeds weer)! Adam, Israël, Simson, Elia,

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 02 juni 2019, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Ds. E.J. Prins (Daarle). Art Muis Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

AVONDGEBED Zondag 17 MAART, aanvang 17:00 uur. O Haupt voll Blut und Wunden M. Reger ( )

AVONDGEBED Zondag 17 MAART, aanvang 17:00 uur. O Haupt voll Blut und Wunden M. Reger ( ) AVONDGEBED Zondag 17 MAART, aanvang 17:00 uur. Voorganger: Muzikale medewerking: Ds. G. de Goeijen Bram Jaspers, Kleinkoor o.l.v. Henk Linker Orgelspel Welkom en muzikale voorbereiding Stilte O Haupt voll

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 NLB 554 Lied 328 NLB 25d Psalm 63 : 2 en 3 Psalm 146 : 3, 4 en 5 NLB 342 Lied 477 : 1 en 2 Nieuw Liedboek 554: 1, 2, 3 en 4 Intochtslied

Nadere informatie

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God.

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Hartelijk welkom Zegen, aanbidding - Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Opwekking 454 Elke tong in

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Een veelkleurig mozaïek!

Een veelkleurig mozaïek! Orde voor de eredienst op zondag 24 juni 2018 in de Wilhelminakerk Een veelkleurig mozaïek! Voorganger: ds. Peter van den Berg Organist: Jan Meurs Lector: Marieke Gersdorf Ambtsdrager: Fred Heidinga OM

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 2 april 2017 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: I. Timmerman (orgel), JK3 Kindernevendienst:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Gedachtenis zondag. : mw. A. Dertien

Welkom in de Menorah. Gedachtenis zondag. : mw. A. Dertien Welkom in de Menorah Gedachtenis zondag Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Boven : dhr. H. Dorsman : mw. A. Dertien Gedachteniszondag 2015. Thema schuilen bij God

Nadere informatie