Genesis 12:1. De HEER zei tegen Abram:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Genesis 12:1. De HEER zei tegen Abram:"

Transcriptie

1 Genesis 12:1 De HEER zei tegen Abram:

2 Genesis 12:1 De HEER zei tegen Abram: Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten,

3 Genesis 12:1 De HEER zei tegen Abram: Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen.

4 Marcus 4: Luister. Iemand ging eens naar zijn land om te zaaien. 4 Tijdens het zaaien viel een deel van het zaad op de weg, en de vogels kwamen en aten het op. 5 Een ander deel viel op rotsachtige grond, waar maar weinig aarde was, en het schoot meteen op omdat het niet diep in de grond kon doordringen; 6 en toen de zon opkwam verschroeide het jonge groen, en omdat het geen wortel had droogde het uit. 7 Weer ander zaad viel tussen de distels, en de distels schoten op en verstikten het en het bracht geen vrucht voort.

5 Marcus 4: Maar er waren ook zaadjes die in goede grond vielen en wel vrucht voortbrachten: ze schoten op en groeiden en droegen vrucht. Sommige leverden het dertigvoudige op, andere het zestigvoudige en weer andere het honderdvoudige. 9 En hij zei: Wie oren heeft om te horen, moet goed luisteren! 10 Toen hij weer alleen was met zijn volgelingen en met de twaalf, stelden ze hem vragen over de gelijkenissen. 11 Hij zei tegen hen: Aan jullie is het geheim van het koninkrijk van God onthuld;

6 Marcus 4:3-20 maar zij die buiten blijven staan, krijgen alles te horen in gelijkenissen, 12 opdat ze scherp zien, maar geen inzicht hebben, opdat ze goed horen, maar niets begrijpen, anders zouden ze zich bekeren en vergeving krijgen. 13 Hij zei tegen hen: Begrijpen jullie deze gelijkenis niet? Hoe zullen jullie alle andere gelijkenissen dan begrijpen? 14 De zaaier zaait het woord. 15 Sommigen zijn als het zaad dat op de weg valt:

7 Marcus 4:3-20 het woord wordt wel gezaaid, maar wanneer ze het gehoord hebben, komt meteen Satan om het woord weg te graaien dat in hen gezaaid is. 16 Anderen zijn als het zaad dat op rotsgrond is gezaaid: wanneer zij het woord hebben gehoord, nemen ze het meteen met vreugde in zich op, 17 maar in hen schiet het geen wortel, ze zijn te oppervlakkig, en als ze vanwege het woord worden beproefd of vervolgd, houden ze geen ogenblik stand. 18 Weer anderen zijn als het zaad dat tussen de distels is gezaaid:

8 Marcus 4:3-20 ze hebben het woord wel gehoord, 19 maar de zorgen om het dagelijks bestaan en de verleiding van de rijkdom en hun verlangens naar allerlei andere dingen komen ertussen en verstikken het woord, zodat het zonder vrucht blijft. 20 Maar er zijn ook mensen die zijn als het zaad dat op goede grond is gezaaid: zij horen het woord en aanvaarden het en dragen vrucht, sommigen dertigvoudig, anderen zestigvoudig en weer anderen honderdvoudig.

9 Marcus 4:15 Sommigen zijn als het zaad dat op de weg valt: het woord wordt wel gezaaid, maar wanneer ze het gehoord hebben, komt meteen Satan om het woord weg te graaien dat in hen gezaaid is.

10 Marcus 4: Anderen zijn als het zaad dat op rotsgrond is gezaaid: wanneer zij het woord hebben gehoord, nemen ze het meteen met vreugde in zich op, 17 maar in hen schiet het geen wortel, ze zijn te oppervlakkig, en als ze vanwege het woord worden beproefd of vervolgd, houden ze geen ogenblik stand.

11 Marcus 4: Weer anderen zijn als het zaad dat tussen de distels is gezaaid: ze hebben het woord wel gehoord, 19 maar de zorgen om het dagelijks bestaan en de verleiding van de rijkdom en hun verlangens naar allerlei andere dingen komen ertussen en verstikken het woord, zodat het zonder vrucht blijft.

12 1 Korintiërs 13:11 Toen ik nog een kind was sprak ik als een kind, dacht ik als een kind, redeneerde ik als een kind. Nu ik volwassen ben heb ik al het kinderlijke achter me gelaten.

13 Galaten 5: Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. 25 Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst.

14 Marcus 4:20 Maar er zijn ook mensen die zijn als het zaad dat op goede grond is gezaaid: zij horen het woord en aanvaarden het en dragen vrucht, sommigen dertigvoudig, anderen zestigvoudig en weer anderen honderdvoudig.

15 Marcus 4:9 Wie oren heeft om te horen, moet goed luisteren!

16 Filippenzen 2:14 Doe alles zonder morren en tegenspreken.

17 Efeziërs 5:1-2 1 Volg dus het voorbeeld van God, als kinderen die hij liefheeft, 2 en ga de weg van de liefde, zoals Christus, die ons heeft liefgehad en zich voor ons gegeven heeft als offer, als een geurige gave voor God.

18 Filippenzen 4:8 Broeders en zusters, schenk aandacht aan alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient.

19 1 Thessalonicenzen 5:17 Bid onophoudelijk.

20 1 Thessalonicenzen 5:18 Dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.

21 Colossenzen 3:16 Laat Christus woorden in al hun rijkdom in u wonen.

22 Spreuken 19:17 Wie barmhartig is voor een arme leent aan de Heer.

23 Colossenzen 3:2 Richt u op wat boven is, niet op wat op aarde is.

24 Efeziërs 4:32 Wees goed voor elkaar en vol medeleven; vergeef elkaar zoals God u in Christus vergeven heeft.

25 Colossenzen 4:2 Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar.

26 Colossenzen 4:6 Laat uw woord altijd aangenaam zijn.

27 Colossenzen 3:18 Vrouwen, erken het gezag van uw man.

28 1 Petrus 1: Wees als gehoorzame kinderen en geef niet opnieuw toe aan de begeerten waardoor u vroeger, toen u nog onwetend was, werd beheerst, 15 maar leid een leven dat in alle opzichten heilig is, zoals hij die u geroepen heeft heilig is.

29 Spreuken 3:5-6 5 Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. 6 Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.

Maak discipelen (leerlingen van Jezus)

Maak discipelen (leerlingen van Jezus) Maak discipelen (leerlingen van Jezus) Inleiding Mt. 28:16-20 en Mk. 1-3 Gelijkenis van de zaaier, het zaad en de akker Mk. 4:1-9 (Mt. 13:1-9, Lk. 8:4-8) Waarom spreekt Jezus in gelijkenissen? Mk. 4:10-13

Nadere informatie

Intochtspsalm: 118: 1 ( Laat ieder s Heren goedheid prijzen )

Intochtspsalm: 118: 1 ( Laat ieder s Heren goedheid prijzen ) Orde van dienst voor 14 mei 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Remco van Donk Lector: Yvonne Lamberts Toenadering Orgelspel Verstilling

Nadere informatie

26 november uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Annemarie Kreling

26 november uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Annemarie Kreling 26 november 2017 10.00 uur AO Reitsema orgel: Peter Sneep schriftlezing: Annemarie Kreling Mededelingen Belijdenis en groet Amen LB 413:1, 3 = LvdK 444:1,3 (Grote God, wij loven U) Geboden: zingen LB 310

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Welkom Zingen Psalm 27: 1 en 2 Mijn licht, mijn heil is Hij, mijn God en Here! Waar is het duister dat mij onheil baart? Mijn hoge burcht is Hij, niets kan mij deren, in zijn bescherming ben ik wel bewaard!

Nadere informatie

Voor de eredienst op Zondag 29 juli 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

Voor de eredienst op Zondag 29 juli 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voor de eredienst op Zondag 29 juli 2018 om 10.00 uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voorganger : ds. E. van der Meulen Ouderling van dienst: mevrouw Gea Elzing-Olthof Diaken van dienst : mevrouw

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 16 juli, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 16 juli, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 16 juli, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Geef de wereld (een) kleur! Voorgangers: Ds. J.W. Drost (Protestantse gemeente Lochem) en Mevr. T. Roosenbeek (Apostolisch genootschap)

Nadere informatie

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER!

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER! 50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen Deel 1 EEN WONDER! 1 Vreugde Hoi, ik ben Joy. Dat is het Engels voor vreugde, blijdschap.

Nadere informatie

Ochtenddienst 5 juni 2016

Ochtenddienst 5 juni 2016 Ochtenddienst 5 juni 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Joël Terdu Welkom Mededelingen door ouderling Edwin Mallegrom. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief. Stil gebed

Nadere informatie

ten einde gebracht had, enz. De gelijkenis van de zaaier

ten einde gebracht had, enz. De gelijkenis van de zaaier - 1 - De gelijkenis van de zaaier De roeping van Mattheüs: Mt. 9:9 ook genoemd Levi: Luc. 5:27. Hij was één van de 12 apostelen: Mt. 10:1/4 We gaan iets lezen in Mattheüs. Mattheüs is een bekeerde tollenaar,

Nadere informatie

Het Koninkrijk van God

Het Koninkrijk van God Bijbelstudieserie met als thema: Het Koninkrijk van God maart 2018 Baptisten Gemeente De Fontein Ds. J. van der Zeeuw Kruitmolenlaan 70 Prinsenlaan 75 4337 KS MIDDELBURG 4336 HK MIDDELBURG Tel. 0118 370005

Nadere informatie

Inhoud. Index van besproken teksten 134

Inhoud. Index van besproken teksten 134 Inhoud 1 Inleiding 7 2 Jezus gaat vertellen, maar waarom? 8 3 De zaaier 13 4 Het onkruid 20 5 Klein 27 6 De betrouwbare dienaar 35 7 De tien meisjes 42 8 De talenten 49 9 De liefdadige vijand 60 10 Een

Nadere informatie

De kracht van Zijn vrede in jou

De kracht van Zijn vrede in jou De kracht van Zijn vrede in jou Romeinen 5: 1 Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof, hebben vrede bij God door onze Heere Jezus Christus. 2 Door Hem hebben wij ook de toegang verkregen door het geloof

Nadere informatie

Kolossenzen 3:5-15 (NBV) VOLMAAKTE EENHEID?!

Kolossenzen 3:5-15 (NBV) VOLMAAKTE EENHEID?! Kolossenzen 3:5-15 (NBV) 5 Laat dus wat aards in u is afsterven: ontucht, zedeloosheid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht hebzucht is afgoderij, 6 want om deze dingen treft Gods toorn degenen

Nadere informatie

10 maart uur AA Kramer piano: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries

10 maart uur AA Kramer piano: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries 10 maart 2019 17.00 uur AA Kramer piano: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK ps126 Inleiding: Dordtse Leerregels. Lezen: Matth. 13: 1-23 LB 841 (LvK

Nadere informatie

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep Galaten 5: 13 en 14, 16 en 17, 22 tot 25 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele

Nadere informatie

Vossen in de wijngaard. & het verhaal van de Zaaier

Vossen in de wijngaard. & het verhaal van de Zaaier Vossen in de wijngaard & het verhaal van de Zaaier Schattige vosjes Vang de vossen Vang voor ons de vossen, de kleine vossen die de wijngaarden te gronde richten, nu onze wijngaarden bloeien. Hooglied

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke bezinning Schriftwoord van de zondag Intochtslied: Psalm 44: 1 en 11

De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke bezinning Schriftwoord van de zondag Intochtslied: Psalm 44: 1 en 11 19 februari 2017; Heilig Avondmaal; Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Piet George Klootwijk alle liederen uit het Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Fort Europa Kerkweg 7 Oldeholtwolde OECUMENISCHE DIENST. THEMA: Zorg om de Schepping. DATUM: 18 oktober TIJDSTIP: uur

Fort Europa Kerkweg 7 Oldeholtwolde OECUMENISCHE DIENST. THEMA: Zorg om de Schepping. DATUM: 18 oktober TIJDSTIP: uur Fort Europa Kerkweg 7 Oldeholtwolde OECUMENISCHE DIENST THEMA: Zorg om de Schepping DATUM: 18 oktober 2009 TIJDSTIP: 12.00 uur VOORGANGERS: Ds. J.C. Overeem, Pastor F. de Smit Muzikale begeleiding door

Nadere informatie

O e c u m e n i s c h e

O e c u m e n i s c h e O e c u m e n i s c h e Naar de wijze van TAIZÉ 16 juni 2019 Verhalen jj jjjjj Hartelijk welkom in deze viering. Met elkaar willen we ons openstellen voor de Heilige Geest door te luisteren naar de Heilige

Nadere informatie

Zondag 13 juli 2014 gelijkenis van de zaaier bij Mattheüs 13 : 1-9, 18-23

Zondag 13 juli 2014 gelijkenis van de zaaier bij Mattheüs 13 : 1-9, 18-23 Zondag 13 juli 2014 gelijkenis van de zaaier bij Mattheüs 13 : 1-9, 18-23 Hoofdstuk 13 van het Mattheüs-evangelie wordt wel de gelijkenisrede genoemd. Er staan maar liefst zeven gelijkenissen in. Een gelijkenis

Nadere informatie

Welkom in de Menorah

Welkom in de Menorah Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : ds. L. Adema : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. C. Laanstra Lied voor de dienst: Lied 545: 1, 2, 3, 4 en 5 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Lucas 8 vs 4-15 vertrapt op de rots verdorde midden van de dorens verstikten goede aarde vrucht zaad Woord van God horen vasthouden volharding

Lucas 8 vs 4-15 vertrapt op de rots verdorde midden van de dorens verstikten goede aarde vrucht zaad Woord van God horen vasthouden volharding Na het getuigenis van de dopeling Graag wil ik met jullie stilstaan bij een gelijkenis van Jehosjoea (Jesjoea, Jezus) die hij heeft uitgesproken tijdens zijn rondwandeling op aarde ruim 2000jr geleden.

Nadere informatie

Samen één in de liefde van Christus

Samen één in de liefde van Christus Samen één in de liefde van Christus Eerst twee voorbeelden: Je bent verliefd Je hebt elkaar lief Hoe laat je dat aan elkaar merken? * door een complimentje; * door tijd en aandacht; * door iets leuks te

Nadere informatie

Opwekking 771. Votum & groet Opwekking 763. Gebed

Opwekking 771. Votum & groet Opwekking 763. Gebed Opwekking 771 Votum & groet Opwekking 763 1. Heer, ik kom en beken, nu ik hier dicht bij U ben: zonder U val ik uiteen; leid mijn hart door stormen heen. Wij zijn gekomen - voor een ontmoeting met U en

Nadere informatie

Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede

Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede ZEGEN EN ZEGENEN Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede NT: eulogeo. Goede woorden spreken * eu = goed * logos = woord God

Nadere informatie

Markus 4:10-20 / Gehouden op 230111 / p. 1 WERKEN AAN JE HART

Markus 4:10-20 / Gehouden op 230111 / p. 1 WERKEN AAN JE HART Markus 4:10-20 / Gehouden op 230111 / p. 1 WERKEN AAN JE HART Liturgie: Votum & groet Zingen: Lied 434:1.2 (liedboek) Wet Zingen: Gezang 155:1.3.4 Gebed Schriftlezing: Mk. 4:1-9 Preek: Mk. 4:10-20 Zingen:

Nadere informatie

BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God. Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk

BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God. Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk 1 GEBED 2 Welkom Hoe versterk ik mijn relatie met God Methodes en technieken delen hoe dit te bereiken

Nadere informatie

10 En de discipelen kwamen naar Hem toe en zeiden tegen Hem: Waarom spreekt U tot hen door gelijkenissen? Matt.13: 10

10 En de discipelen kwamen naar Hem toe en zeiden tegen Hem: Waarom spreekt U tot hen door gelijkenissen? Matt.13: 10 1 Op die dag verliet Jezus het huis en ging bij de zee zitten. 2 En veel menigten verzamelden zich om Hem heen, zodat Hij in een schip ging zitten; en heel de menigte stond op de oever. 3 En Hij sprak

Nadere informatie

8 tips voor een gelukkiger leven. Sint-Niklaas 17/03/13

8 tips voor een gelukkiger leven. Sint-Niklaas 17/03/13 8 tips voor een gelukkiger leven Sint-Niklaas 17/03/13 1. Vergeef jezelf en anderen. Romeinen 4,7 Gelukkig is de mens wiens onrecht is vergeven, wiens zonden zijn bedekt; (citaat uit Ps32:1-2) Efeziërs

Nadere informatie

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw?

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw? Spreuken 3,3 Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Spreuken 14,22 Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde

Nadere informatie

Als ik het goed heb heeft Marcel het een paar jaar geleden in een boodschap over godsvertrouwen gehad.

Als ik het goed heb heeft Marcel het een paar jaar geleden in een boodschap over godsvertrouwen gehad. Als ik het goed heb heeft Marcel het een paar jaar geleden in een boodschap over godsvertrouwen gehad. Omdat het voor de kwaliteit van ons leven, zeker ons geestelijk leven zo belangrijk is- wij worden

Nadere informatie

Markus verhaal. de nieuwe Exodus

Markus verhaal. de nieuwe Exodus Markus verhaal de nieuwe Exodus injezus Overzicht Proloog (1:1-14/15) Jezus en Jesaja s nieuwe exodus verlossing (1:14/15-8:21/30) Jahweh s overwinning aangekondigd (1:14/15 45) Nieuwe wijnzakken: onenigheid

Nadere informatie

Oasemoment 'De zaaier' Emmaüsparochie - donderdag 21 mei 2015

Oasemoment 'De zaaier' Emmaüsparochie - donderdag 21 mei 2015 Oasemoment 'De zaaier' Emmaüsparochie - donderdag 21 mei 2015 Verhaal Vannacht had ik een rare droom. Ik wandelde door het dorp en zag opeens een winkeltje dat ik nooit eerder gezien had. Op de ruit stond

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande

1 Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande 1 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 19 februari 2017 Tafeldienst Voorganger: Clementine van Polvliet Thema: Woorden zaaien m.m.v. Arjen Noordzij, orgel

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE BOER EN HET ZAAD

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE BOER EN HET ZAAD Bijbel voor Kinderen presenteert DE BOER EN HET ZAAD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE BOER EN HET ZAAD

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE BOER EN HET ZAAD Bijbel voor Kinderen presenteert DE BOER EN HET ZAAD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

1 Johannes 4:10 (HSV)

1 Johannes 4:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door God geliefd Hierin is de liefde, niet dat wij God lief hebben gekregen, maar dat Hij ons liefhad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden. 1 Johannes 4:10 (HSV)

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugd ouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugd ouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugd ouderling Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en 8 Psalm 33 vers 2 en

Nadere informatie

Liturgie 12 maart 2017 Biddag

Liturgie 12 maart 2017 Biddag Liturgie 12 maart 2017 Biddag Voor arbeid die ik doe, Wilt U de krachten geven Voor alles wat ik zaai, Wilt U de groeikracht geven Voor woorden die ik spreek, Wilt U de harten openen. Dat k vruchtbaar

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 februari 2017 Sexagesima Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 februari 2017 Sexagesima Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 februari 2017 Sexagesima Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: prop. drs. Henk Steinvoort Ouderling van dienst: Monique de Kruijf Diaken van dienst: Izabella Hus Organist:

Nadere informatie

Vreugde en vrede Christengemeente Bethel 21 oktober 2018

Vreugde en vrede Christengemeente Bethel 21 oktober 2018 Vreugde en vrede Christengemeente Bethel 21 oktober 2018 Galaten - de boodschap Houdt je aan de regels en je verdient.. Je bent vrij om nee tegen de zonde te zeggen! Ik ben vrij dus ik mag.. Lezen: Gal.

Nadere informatie

Ik heb intussen wel begrepen dat ik toen niet helemaal doorhad wat de Heer Jezus met de gelijkenissen wilde en wil doorgeven.

Ik heb intussen wel begrepen dat ik toen niet helemaal doorhad wat de Heer Jezus met de gelijkenissen wilde en wil doorgeven. Op de lagere school zat kreeg ik zoals de meeste onder ons gewijde geschiedenis. Het gedeelte over de parabel s vond ik bijzonder interessant, vooral omdat in ons leerboek daarbij heel mooie tekeningen

Nadere informatie

Kracht van lofprijs & dankzegging 31/7/16

Kracht van lofprijs & dankzegging 31/7/16 Johannes 4:23-24 Maar de tijd komt en is nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt wie Hem zo aanbidden. God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem

Nadere informatie

Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de hele wet vervuld.

Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de hele wet vervuld. Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de hele wet vervuld. Prijs en dank God Bid met en voor elkaar Romeinen1:18 32 1 Op welke manier kan ieder mens zien dat

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF DORPSKERK DE BILT

ZONDAGSBRIEF DORPSKERK DE BILT ZONDAGSBRIEF DORPSKERK DE BILT 16-02-2014 Erediensten 16-02- 14 Ds. W.G. v.d. Top Hazerswoude Ds. G.H. Abma Gouda 23-02- 14 Ds. M.P.D. Barth, Barneveld Ds. G.J. Codée 02-03- 14 Ds. G.J. Codée Ds. H. de

Nadere informatie

Keuzes die je maakt!

Keuzes die je maakt! Keuzes die je maakt! Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Alina van Wilgenburg Organist: Wieger Jan Schaap / Rik Nijs Intochtslied: Psalm 100: 1,2,4 2. Roept uit met blijdschap: God is Hij. Hij schiep

Nadere informatie

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, wat een God is Hij!

Hallelujah, hallelujah, hallelujah, wat een God is Hij! Voorganger: Ds J. Zondag m.m.v. een gelegenheidscombo Orde van dienst voor de Bevestiging van het huwelijk van Bart Gijzenberg en Jennifer Vessies Welkom, bemoediging en groet Opwekking 32: Dit is de dag

Nadere informatie

Bijbelteksten Feest van Genade

Bijbelteksten Feest van Genade Week 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God. (Psalm 42:2) Mozes sloeg steeds buiten het kamp, op ruime afstand ervan, een tent op die hij de ontmoetingstent noemde.

Nadere informatie

Orgelspel. Welkom en afkondigingen

Orgelspel. Welkom en afkondigingen OREN OM TE HOREN Themadienst waarin 2 kinderen afscheid nemen van zondagsschool Ruth ; afsluiting winterwerk. t Harde, zondag 6 april 2014 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang:

Nadere informatie

Groei-pijn. Jak. 1: 2,3 (HSV)

Groei-pijn. Jak. 1: 2,3 (HSV) 2 Acht het enkel vreugde, mijn broeders, wanneer u in allerlei beproevingen terechtkomt, 3 want uw weet dat de beproeving van uw geloof volharding teweeg brengt. Jak. 1: 2,3 (HSV) Hebr. 12: 1-29 (HSV)

Nadere informatie

H. Geest. Sint Niklaas 05/10/14

H. Geest. Sint Niklaas 05/10/14 H. Geest Sint Niklaas 05/10/14 Thalys Thalys techniek 383 ton 200m lang 320km/u 25 KV 8800 KW 120 Eerste klasse, 257 tweede klasse Brussel - Marseille: 4u30 De H. Geest als merkteken Joël 3,1 Daarna zal

Nadere informatie

Marcus 4,18-19 Werk of geen werk, oogst of geen oogst: wees vruchtbare grond

Marcus 4,18-19 Werk of geen werk, oogst of geen oogst: wees vruchtbare grond Marcus 4,18-19 Werk of geen werk, oogst of geen oogst: wees vruchtbare grond Biddag Liturgie Voorzang: Gez 149 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 31,1.11.14 Gebed Lezen: Marcus 4,1-20 Zingen: LB 328,1.3

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Wat verlangt God van ons?

Wat verlangt God van ons? Wat verlangt God van ons? Inleiding Als we het hebben over wat God van ons verlangt, dan kan die vraag kort beantwoord worden met geloof en gehoorzaamheid. Maar de vervolgvraag die we ons dan moeten stellen,

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

- 1 - Werkelijk vrij. Want de zonde zal over u niet heersen. U bent namelijk niet onder de wet, maar onder de genade.

- 1 - Werkelijk vrij. Want de zonde zal over u niet heersen. U bent namelijk niet onder de wet, maar onder de genade. - 1 - Werkelijk vrij Wij zijn, zoals Galaten 5:13 het noemt, tot vrijheid geroepen. We zullen achtereenvolgens behandelen: * Geen slaaf meer van de zonde. * Geen slaaf meer van mensen. * Geen slaaf meer

Nadere informatie

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV)

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door Jezus gezocht Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) 1. Door Jezus gezocht De Mensenzoon is gekomen om te

Nadere informatie

Van harte welkom om hier samen het Woord van de Heer te komen vieren, in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Van harte welkom om hier samen het Woord van de Heer te komen vieren, in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. (13 07 2008 ) Begroeting Van harte welkom om hier samen het Woord van de Heer te komen vieren, in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Goede Vrienden, Vandaag vertelt

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Wat moeten wij nog doen onder de genade

Wat moeten wij nog doen onder de genade Wat moeten wij nog doen onder de genade 1 Johannes 3: 7 Kinderkens, laat niemand u misleiden. Wie de rechtvaardigheid doet, is rechtvaardig, gelijk Hij rechtvaardig is; Mattheüs 28: 19 Ga dan heen, onderwijs

Nadere informatie

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13 Waaraan herken je een christen? Aan het visje achterop zijn auto? Aan het kruisje om haar hals? Aan de juiste theologie? Waaraan herken je een christen? Aan de leerling herken je de leraar. Jezus is het

Nadere informatie

Les 1: het kruis, bekering en geloof

Les 1: het kruis, bekering en geloof Les 1: het kruis, bekering en geloof Deel 1: Terugkijken 1. Omzien naar elkaar Iedereen vat kort samen hoe de afgelopen week is geweest. 2. Aanbidding Dank en prijs God met gebed en zang. 3. Visie Ontwikkel

Nadere informatie

314 :1,2,3 92 :1,3,7 705 :1,2,3,4. Verkondiging. Collecten. Zegen GAL 5:1,13-16 MAT 18: Opw :125. Opw :493. Welkom en Afkondigingen >

314 :1,2,3 92 :1,3,7 705 :1,2,3,4. Verkondiging. Collecten. Zegen GAL 5:1,13-16 MAT 18: Opw :125. Opw :493. Welkom en Afkondigingen > 314 :1,2,3 Welkom en Afkondigingen > 314 :1,2,3 Intochtslied (Staande): 314:1,2,3 > 1/2 314 :1,2,3 2/2 314 :1,2,3 1/2 314 :1,2,3 2/2 314 :1,2,3 1/2 314 :1,2,3 2/2 314 :1,2,3 Stil Gebed, Votum en Zegengroet

Nadere informatie

19 maart uur W Hoorn orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis

19 maart uur W Hoorn orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis 19 maart 17.00 uur W Hoorn orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis Votum en zegengroet Zingen: GK psalm 103: 1 en 9 = LB 103:1, 9 Gebed Lezen: Efeziërs 4,25-5,2 Lezen: 1 Kor. 13,1-13 Zingen: LB

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

*** Jongens en meisjes, broeders en zusters, gemeente van onze Here Jezus Christus,

*** Jongens en meisjes, broeders en zusters, gemeente van onze Here Jezus Christus, Horen, zien en doen! Liturgiesuggesties: Opwekking 507, 462 en 472 Psalm 134: 1 en 2 Opwekking 556 Mattheüs 13: 1-9 en 16-23 Opwekking 461 Na verkondiging: Opwekking 518 Geloofbelijden met Opwekking 426

Nadere informatie

Je bent geschapen om God te dienen

Je bent geschapen om God te dienen Wat hebben we de afgelopen weken gehoord? 1. Waarom ben ik hier op aarde? 2. We zijn er voor God. 3. En daarom heeft God hier op aarde zijn gezin bedacht. 4. In zijn gezin kunnen wij leren Hem te dienen.

Nadere informatie

Geestelijke groei. Psalm 1:3 (NBV)

Geestelijke groei. Psalm 1:3 (NBV) Geestelijke groei Een discipelschapstraining om christenen toe te rusten voor het werk in zijn dienst, tot opbouw van het Lichaam van Christus (Efeziërs 4:11-16) 22 STILLE TIJD Thema: Geestelijke groei

Nadere informatie

Geven vanuit Bijbels perspectief

Geven vanuit Bijbels perspectief 1 1. God is eigenaar van alle dingen! En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee,

Nadere informatie

10 maart / 10.30

10 maart / 10.30 10 maart 2019 9.00 / 10.30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Michiel Nieboer / Rick van Emous Organist: Lydia Pieper-van den Broek / W.J. Schaap Lector: Evert Lubbersen / Rianne Vedder Koster: Hans

Nadere informatie

Leer je nieuwe zelf kennen. Zondag 10 februari 2019

Leer je nieuwe zelf kennen. Zondag 10 februari 2019 Leer je nieuwe zelf kennen Zondag 10 februari 2019 Een nieuwe schepping 2 Korintiërs 5:17-18 17 Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is

Nadere informatie

Omgaan met geld. Laurens Touwen, zondag 11 januari 2015

Omgaan met geld. Laurens Touwen, zondag 11 januari 2015 Omgaan met geld Laurens Touwen, zondag 11 januari 2015 Geef je niet dan leef je niet! Karakter van God: Hij is een Gever!! Wat van God komt past bij het leven Geld speelt voor ieder een belangrijke rol.

Nadere informatie

Dit is de Christian Science Bijbel Les voor zondag 12 Maart, Onderwerp: Substantie.

Dit is de Christian Science Bijbel Les voor zondag 12 Maart, Onderwerp: Substantie. Dit is de Christian Science Bijbel Les voor zondag 12 Maart, 2017. Onderwerp: Substantie. Gouden tekst: Efezen 5:9,10. want de vrucht van de Geest bestaat uit goedheid en rechtvaardigheid en waarheid en

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

... NAAR EEN BETERE WERELD

... NAAR EEN BETERE WERELD ... NAAR EEN BETERE WERELD Wat ik waardevolle Wat mijn groep waardeafspraken vind... volle afspraken vindt... Wat God waardevolle afspraken vindt... TIEN WOORDEN VAN GOD Ik ben jullie enige God. Als je

Nadere informatie

Bedenk de dingen die boven zijn.. niet die op de aarde zijn. Johannes 3: 3-6

Bedenk de dingen die boven zijn.. niet die op de aarde zijn. Johannes 3: 3-6 Johannes 3: 3-6 3 Jezus zei: Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien. 4 Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is? vroeg Nikodemus. Hij kan toch

Nadere informatie

De vrucht van de Geest

De vrucht van de Geest De vrucht van de Geest Jozua nu was oud en op dagen gekomen, en de HEERE zei tegen hem: U bent zelf oud geworden en op dagen gekomen, en er is nog zeer veel land overgebleven om dat in bezit te nemen..

Nadere informatie

25 juni uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Nora Rodenhuis. Orde van dienst: Inleiding. Votum en zegengroet

25 juni uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Nora Rodenhuis. Orde van dienst: Inleiding. Votum en zegengroet 25 juni 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Nora Rodenhuis Orde van dienst: Inleiding Votum en zegengroet GK psalm 147: 1 = LB 147: 1 Wet GK gezang155 Kinderen: herten GK gezang 158 Toppers

Nadere informatie

Identiteit. Παση = pasei = Alle, elke

Identiteit. Παση = pasei = Alle, elke Identiteit Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend. (Ef. 1: 3 NBV) Gezegend zij de God en Vader

Nadere informatie

# 2. Zijn werk. # 1. Zijn vrouw. Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Zegen het werk van zijn handen. # 3.

# 2. Zijn werk. # 1. Zijn vrouw. Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Zegen het werk van zijn handen. # 3. # 1. Zijn vrouw Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Wie zal een deugdelijke vrouw vinden? Haar waarde gaat die van robijnen ver te boven. { Spreuken 31:10} # 2. Zijn werk Zegen

Nadere informatie

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Groeien naar volwassenheid Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Wat is (geestelijke) volwassenheid? Teleios: volgroeid, volwassen, voltooid, volmaakt, volledig Efeze 4:13 totdat wij allen komen

Nadere informatie

Ik werd een kind van God (Johannes 1:12; 1 Johannes 3:1-2)

Ik werd een kind van God (Johannes 1:12; 1 Johannes 3:1-2) Les 9 - Redding Ik werd een kind van God Ik werd gerechtvaardigd In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Ik werd een kind van God (Johannes 1:12; 1 Johannes 3:1-2) In 1 Johannes

Nadere informatie

De geboden onderhouden, is trouw zijn aan God, maar het is evenzeer trouw zijn aan onszelf, aan onze ware natuur, en aan onze diepe aspiraties.

De geboden onderhouden, is trouw zijn aan God, maar het is evenzeer trouw zijn aan onszelf, aan onze ware natuur, en aan onze diepe aspiraties. Maria, leer ons bidden! Het gebed is er niet in de eerste plaats om ons te voldoen. Ze is onteigening van onszelf om ons in de gesteltenissen te plaatsen van de Heer, Hem in ons te laten bidden. In een

Nadere informatie

Intro: de scheiding wordt zichtbaar in vier manieren van luisteren:!

Intro: de scheiding wordt zichtbaar in vier manieren van luisteren:! Votum / zegengroet Zoetermeer 23-3-2014 9.30 Openingslied Psalm 111 : 1 en 4 Wet Galaten 5 : 13-23 Kinderlied Gebed om opening Gods Woord / voorbeden 1e Schriftlezing Marcus 4 : 1-9 Lied na de schriftlezing

Nadere informatie

Doopdienst Sionskerk Nunspeet

Doopdienst Sionskerk Nunspeet Doopdienst Sionskerk Nunspeet 15 januari 2017 10.00 uur Voorganger: ds. David Rodenburg Organist: Wouter Rouvoet Welkom en mededelingen Moment van stilte Zingen (staande): Ps. 92: 1, 2 Waarlijk, dit is

Nadere informatie

Het mooie van de vreugde des Heeren. Wie naar de HEER opzien, stralen van vreugde!

Het mooie van de vreugde des Heeren. Wie naar de HEER opzien, stralen van vreugde! Het mooie van de vreugde des Heeren Wie naar de HEER opzien, stralen van vreugde! Definitie Vreugde of blijdschap is een posi

Nadere informatie

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus Cursus de Bergrede Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus 1 Opwekking 520 1 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart Leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 31 vers 1, 6 en 15 Psalm 31 vers 1, 6 en 15 Psalm 31 vers 1, 6 en 15 Psalm 31 vers 1, 6 en 15 Psalm 31 vers 1, 6 en 15

Nadere informatie

Luk. 8, preek - NGKE

Luk. 8, preek - NGKE Luk. 8, 1-15 - preek - NGKE - 24-4- 16 Resultaat Twintigersdip Ik schrok er echt van een paar maanden geleden. In onze nieuwe gemeentegids viel me voor het eerst de twintigersdip op: in de leeftijdsopbouw

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN vijftiende zondag A (10/07/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN vijftiende zondag A (10/07/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN vijftiende zondag A (10/07/2011) Begroeting Goede vrienden, Gods woord valt niet altijd in goede aarde. Met zijn parabel houdt Jezus ons vandaag een spiegel voor. Op die manier wil Hij

Nadere informatie

Plaatje van een ridder die verslagen op de grond ligt en zich overgeeft met een witte vlag.

Plaatje van een ridder die verslagen op de grond ligt en zich overgeeft met een witte vlag. WAT IK HEB Plaatje van een ridder die verslagen op de grond ligt en zich overgeeft met een witte vlag. https://www.123rf.com/photo_6354009_defeated-knight-lays-immobilized-after-the-tournament.html 1Co

Nadere informatie

11e zondag B, het mosterdzaadje Kinderviering 14 juni 2009

11e zondag B, het mosterdzaadje Kinderviering 14 juni 2009 11e zondag B, het mosterdzaadje Kinderviering 14 juni 2009 Intredeprocessie: voorgangers en enkele kinderen met zaadjes en plantjes - lied: Wil je wel geloven welkom en kruisteken Schuldbeden 1. Het is

Nadere informatie

U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed.

U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed. 1 Bekleden met Dopen is je met Christus bekleden. Galaten 3:27 U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed. 2 Graf Dopen is met Hem begraven worden, met Hem opstaan

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Preek over de opdracht: Laat de Geest u vervullen (Efeziërs 5:18b) Van drs Ton de Ruiter. Lees vooraf eerst: Efeziërs 5:1,2 en 5:15-33 en 6:1-10

Preek over de opdracht: Laat de Geest u vervullen (Efeziërs 5:18b) Van drs Ton de Ruiter. Lees vooraf eerst: Efeziërs 5:1,2 en 5:15-33 en 6:1-10 Preek over de opdracht: Laat de Geest u vervullen (Efeziërs 5:18b) Van drs Ton de Ruiter. Lees vooraf eerst: Efeziërs 5:1,2 en 5:15-33 en 6:1-10 Bedrinkt u niet (5:18a) is duidelijk een opdracht waar we

Nadere informatie

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN?

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? Net zoals er natuurkundige wetten zijn die het leven bepalen zijn er ook een aantal geestelijke wetten die onze relatie met God bepalen. 1. God heeft je lief en wil graag

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 16 07 2017 Begroeting Goede vrienden, Gods Woord valt niet altijd in goede aarde. Met zijn parabel houdt Jezus ons vandaag een spiegel voor. Op die manier wil Hij ons persoonlijk aanspreken en roepen.

Nadere informatie