Fronius CL. Centrale FV-inverter met Fronius MIX -concept

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fronius CL. Centrale FV-inverter met Fronius MIX -concept"

Transcriptie

1 Fronius CL Centrale FV-inverter met Fronius MIX -concept

2 Modulair systeem. Maximale opbrengst. De Fronius CL combineert krachtige vermogenselektronica met de unieke, modulaire systeemopbouw van maximaal 15 identieke vermogensmodules in het MIX -concept. De voordelen van dit doordachte samenspel zijn maximale opbrengst en de hoogste betrouwbaarheid. Dit maakt de Fronius CL tot de optimale centrale inverter voor PV-installaties tot enkele honderden kilowatts. Andere pluspunten zijn de exacte MPP-tracking van de Module Managers, de automatische trafo-omschakeling en nog veel meer. Hiermee is de Fronius CL een allrounder in de hogere klasse, die hoge prestaties over de langere termijn garandeert.

3 Uniek systeemontwerp in het Fronius MIX -concept In de Fronius CL werken maximaal 15 vermogensmodules, die met elkaar grootse zaken tot stand brengen. Deze combinatie van meerdere vermogensmodules biedt vele voordelen: Maximale opbrengst in deellastgebieden, hoge systeemstabiliteit, lange levensduur en eenvoudig onderhoud. Het hoogste rendement bij deellast. 9, 12 of 15 identieke vermogensmodules verdelen binnen het MIX -concept beurtelings het werk. Afhankelijk van de instraling worden de afzonderlijke Power Racks volautomatisch in- of uitgeschakeld. Daardoor wordt de capaciteit ten volle benut, de opbrengst is daardoor steeds maximaal ook bij regen, bewolking of schemering. Onovertroffen betrouwbaarheid. Omdat in de Fronius CL meerdere kleinere vermogensmodules samenwerken, wordt een redundant systeem gecreëerd. Mocht een vermogensmodule uitvallen, dan nemen andere de functie over. Ter vergelijking: Is bij monolithische systemen de vermogensmodule defect, dan valt de complete installatie uit, hetgeen leidt tot aanzienlijke opbrengstverliezen. Door het Fronius MIX -concept blijft ook bij een defecte vermogensmodule de inverter normaal werken en is de opbrengst verzekerd. Langere levensduur. Welke en hoeveel Power Racks in de deellastgebieden in- en uitgeschakeld worden, berekent de regelunit zelfstandig aan de hand van de bedrijfsuren van de vermogensmodules. Hierdoor worden de printplaten gelijkmatig belast. De bedrijfsuren van de afzonderlijke vermogensmodules nemen af, waardoor de levensduur van de inverter toeneemt. Snelle servicemogelijkheid. Door het schuifladenprincipe kunnen de vermogensdelen in geval van service eenvoudig volgens het Plug&Play principe worden vervangen. Dit zorgt voor de hoogste servicevriendelijkheid en de snelste reactiesnelheid in de markt. Tot 15 identieke vermogensmodules in de Fronius CL vormen een redundant systeem. Een doordacht concept voor de hoogste betrouwbaarheid. 95% 90 % 85% 80 % 75 % Inverter zonder MIX -concept Fronius CL met MIX -concept Meeropbrengst Rendement Nominale uitgangscapaciteit in % (P AC ) Het Fronius MIX -concept: Maximaal rendement ook bij regen, bewolking of schemering. Afhankelijk van de instraling schakelen de vermogensmodules in of uit, de opbrengst is altijd maximaal.

4 Opbrengstgerichte vermogenselektronica De Fronius CL is geconstrueerd voor continue hoge prestaties. De slimme combinatie van automatische trafo-omschakeling, de precieze Fronius Module Manager, het innovatieve ventilatieconcept en de voordelen van de hoogfrequent-trafotechnologie maken hem tot een van de krachtigste inverters in zijn klasse. Automatische trafo-omschakeling. De Fronius CL biedt een gelijkmatig hoog rendement over het gehele ingangsspanningsbereik. Door de automatische trafo-omschakeling beschikt de Fronius-inverter over drie rendementspieken. Ter vergelijking: Apparaten zonder trafo-omschakeling beschikken over slechts één rendementspiek. Waarbij met toenemende ingangsspanningen het rendement gestaag afneemt.

5 Exacte MPP-Tracking. De Fronius Module Manager vindt altijd het exacte punt van de maximumopbrengst (MPP). Zelfs bij de in dit opzicht pretentieuze dunnefilmmodules. In totaal wordt door de Fronius Module Manager een buitengewone MPP-aanpassingsrendement van 99,9 % bereikt. Hiermee is verzekerd dat uit elke zonnestraal de maximale opbrengst wordt gewonnen. kristallijn MPP Stroom amorf MPP Spanning Amorfe (dunnefi lm-)modules vertonen vlakkere rendementsreferentielijnen. Conventionele inverters hebben het daarom moeilijk het Maximum Power Point (MPP) te bepalen. De intelligente Module Manager van Fronius vindt altij d het exacte MPP. Hoogfrequent-trafotechnologie. Hoog vermogen bij gering gewicht en compacte afmetingen: De toepassing van de beproefde hoogfrequent-trafotechnologie zorgt voor uitstekende vermogensresultaten. De toegepaste galvanische scheiding in de Fronius CL voldoet wereldwijd aan de strengste veiligheidsnormen. Krachtige Power Racks met een gelijkmatig hoog rendement door de automatische trafo-omschakeling, exacte MPP-Tracking en een intelligent koelconcept. Intelligente koeling. Met het innovatief ventilatieconcept zijn stof en vocht in de omgeving van de vermogensmodule uitgesloten. De voor de koeling benodigde lucht wordt door twee ventilatoren aan de voorzijde van het apparaat aangezogen en via een gesloten kanaal door de afzonderlijke Power Racks gestuwd. De printplaten komen dus nooit in contact met de buitenlucht. Binnen de hermetisch afgegrendelde vermogensmodules zorgt een kleine ventilator voor een gelijkmatige koeling. Dit doordachte systeem verhoogt de bedrijfszekerheid en de levensduur van de inverter.

6 Eenvoudige planning, simpele installatie De Fronius CL is voor de praktijk geconstrueerd. Door zijn fl exibele toepassingsmogelijkheden kan hij voor veelsoortige taken worden ingezet. Zijn installatievriendelijkheid is te zien aan talrijke details, die de montage en het aansluiten vereenvoudigen. Breed ingangsspanningsbereik. Uiteenl opende moduleconfiguraties mogelijk: Het brede ingangsspanningsbereik zorgt voor een hoge fl exibiliteit bij de systeemconfiguratie. Geïntegreerde optie voor aarding. De Fronius CL is compleet uitgevoerd. Moeten de modules hetzij positief, hetzij negatief worden geaard, neem dan eenvoudig de interne aardehouder uit en breng de zekering aan. Optionele luchtafvoer. Wordt de Fronius CL in een gesloten ruimte opgesteld, dan kan de gebruikte lucht via een gesloten buis worden afgevoerd om te voorkomen dat de omgevingslucht sterk wordt opgewarmd. Via een geïntegreerd relaiscontact kan bovendien een externe ventilator worden aangestuurd, die de lucht naar buiten zuigt. Geringe hoogte. Met een hoogte van slechts 183 cm (met sokkel) kan de Fronius CL ook in lage ruimtes worden ondergebracht. Deze compacte constructie wordt verkregen door de vermogensmodules in de inverter in drie rijen te plaatsen. Gering installatiegewicht. Voor de installatie kunnen de Power Racks heel eenvoudig worden verwijderd. Hierdoor wordt het gewicht van de Fronius CL verlaagd en kan het huis eenvoudiger worden verplaatst. Later worden de Racks weer teruggeplaatst en kan de inverter direct met het werk beginnen. Installatie eenvoudig gemaakt: Voor het transport kunnen de Power Racks eenvoudig worden verwij derd. In het ruime aansluitgedeelte kunnen ook kabels met grote doorsneden goed worden aangesloten. Ruime vrij heid voor aansluitingen. Voor de aansluitingen en bekabeling werd voldoende plaats voor grote kabeldiameters vrijgehouden. Het installeren wordt zo comfortabeler en overzichtelijker.

7 Omvangrijke systeemmonitoring Controle op de installatie is bij inverters van deze omvang absoluut noodzakelijk. Met het omvangrijke Fronius DATCOM-systeem kan een complete systeemmonitoring worden opgebouwd, van omvangrijke dataregistratie, analyse en visualisatie tot monitoring op afstand. 100 % DATCOM compatible. Bij de Fronius CL kan van alle mogelijkheden voor professionele systeemmonitoring in het omvangrijke Fronius DATCOMsysteem gebruik worden gemaakt. De Fronius Com Card evenals de Signal Card-functie zijn al geïntegreerd. Andere componenten als een datalogger, sensoren en vele andere kunnen naderhand worden gemonteerd. Daarmee kan hij aan alle eisen voldoen. Fronius String Control. De maatwerkoplossing voor stringmonitoring. Fronius String Control vergelijkt voortdurend de stroom van de aangesloten stings met elkaar. Zo kunnen fouten in het systeem (veroorzaakt door knaagschade van kleine dieren bij kabels, uitval van modules, etc.) al in een vroeg stadium worden herkend en gelokaliseerd. Op deze wijze worden geleidelijk toenemende opbrengstverliezen voorkomen. Geïntegreerde Com Card. De Fronius CL is uitgerust met drie optionele DATCOM-slots; één daarvan is standaard voorzien van een Fronius Com Card. Hierdoor kan de professionele systeemmonitoring direct worden geïnstalleerd. Geïntegreerde Interface Card-functie. Door het uitlezen van de installatiedata in het open dataprotocol vormt de toepassing van componenten van derden voor het monitoren van de installatie geen enkel probleem. De Fronius String Control herkent storingen in het gehele systeem. Op deze wijze worden geleidelijk toenemende opbrengstverliezen voorkomen. Geïntegreerde Signal Card-functie. Het praktische meldcontact om gebruik te maken van bij v. een audiovisueel alarmsignaal, om externe componenten (bij v. ventilatoren, lampen, etc.) aan te sturen of statusveranderingen aan het systeem te melden.

8 Fronius CL in een oogopslag Vanzelfsprekend zijn alle Fronius CL-apparaten van het -teken voorzien en voldoen zij aan alle landspecifieke richtlijnen en normen. Meer informatie, de certificaten en details over installatieanalyse en -controle met behulp van het Fronius DATCOM-systeem vindt u op INGANGSGEGEVENS Fronius CL 36.0 Fronius CL 48.0 Fronius CL 60.0 DC-maximum vermogen 38,6 kw 51,4 kw 64,5 kw Max. ingangsstroom (I dc max ) 167,8 A 223,4 A 280,2 A Max. ingangsspanning (U dc max ) 600 V MPP-spanningsbereik (U mpp min - U mpp max ) V UITGANGSGEGEVENS AC-nominaal vermogen (P ac,r) 36 kw 48 kw 60 kw Max. uitgangsvermogen 36 kw 48 kw 60 kw Max. uitgangsstroom (I ac max ) 52,2 A 69,6 A 87,0 A Max. rendement 95,9 % 95,9 % 95,9 % Euro. rendement (η EU ) 95,3 % 95,4 % 95,5 % MPP-aanpassingsrendement > 99,9 % Netaansluiting 3~NPE 400 V/230 V Frequentie (f r) 50 Hz / 60 Hz Vervormingsfactor < 3 % Vermogensfactor (cos ϕ ac,r) 0,85-1 ind./cap. Verbruik in stand-by ('s nachts) 11,4 W 11,6 W 12,2 W Voedingsspanning vanaf 80 W 95 W 120 W ALGEMENE GEGEVENS Afmetingen (hoogte x breedte x diepte) incl. sokkel (100 mm) 1830 x 1105 x 722 mm Gewicht 248 kg 276 kg 303 kg Beschermingsgraad IP 20 Inverterconcept HF-trafo Koeling geregelde luchtkoeling Montage Binnenmontage Omgevingstemperatuurgebied van -20 C tot +50 C Toelaatbare luchtvochtigheid 0 % tot 95 % BEVEILIGINGEN DC-isolatiemeting Waarschuwing bij R ISO < 500 kohm Gedrag bij overbelasting Werkpuntverschuiving, vermogensbegrenzing DC-scheidingsschakelaar geïntegreerd INTERFACE 2x RJ45 bus (RS485) Solar Net-interface, interface protocol BIJZONDERHEDEN Fronius CL-apparaten voor Duitsland worden uitsluiten met een handbediende AC-scheidingsschakelaar geleverd. Tekst en afbeelding komen overeen met de technische stand van zaken bij het ter perse gaan van deze tekst. Wijzigingen voorbehehouden. Zonder schriftelijke toestemming van Fronius International GmbH mag dit document noch in zijn geheel, noch gedeeltelijk worden gekopieerd, of op een andere wijze worden vermenigvuldigd. FRONIUS INTERNATIONAL GMBH Buxbaumstraße 2, 4600 Wels, Austria PV@fronius.com 40,0006,3032,NL v as03

Fronius IG Plus. De nieuwe generatie netgekoppelde PV-inverter.

Fronius IG Plus. De nieuwe generatie netgekoppelde PV-inverter. Fronius IG Plus De nieuwe generatie netgekoppelde PV-inverter. Maximale opbrengst. Bij elk weertype. De eerste allrounder. Betrouwbaar en maximale zekerheid van een goede opbrengst. Sterke uitbreiding

Nadere informatie

TrafolozePV-invertermetstandaardsysteemmonitoring

TrafolozePV-invertermetstandaardsysteemmonitoring Fronius IG TL TrafolozePV-invertermetstandaardsysteemmonitoring Toekomst insteken. Rendement veiligstellen. De consequente uitbreiding van een succesvolle familie: De Fronius IG TL combineert alle voordelen

Nadere informatie

Fronius IG. Centrale PV-inverter POWERING YOUR FUTURE

Fronius IG. Centrale PV-inverter POWERING YOUR FUTURE Fronius IG Centrale PV-inverter POWERING YOUR FUTURE De eigen zonne-energiecentrale Zonnecellen zitten constant in de lift. Dat doet de natuur plezier, de energiebalans ook. Tijdens de ontwikkeling van

Nadere informatie

/ De alleskunner met maximaal rendement. TECHNISCHE GEGEVENS FRONIUS IG PLUS (25 V-1, 30 V-1, 35 V-1, 50 V-1, 55 V-1, 60 V-1)

/ De alleskunner met maximaal rendement. TECHNISCHE GEGEVENS FRONIUS IG PLUS (25 V-1, 30 V-1, 35 V-1, 50 V-1, 55 V-1, 60 V-1) / Acculaadsystemen / Lastechniek / Solarelektronica FRONIUS IG PLUS / De alleskunner met maximaal rendement. / Fronius MIX -concept / HF-trafoomvorming / Printplaat vervangen / WLAN-interface / Smart Grid

Nadere informatie

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / Dynamic Peak Manager. / Smart Grid Ready

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / Dynamic Peak Manager. / Smart Grid Ready / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Fronius Symo / De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. N W E S / SnapINverter Technologie / Geïntegreerde gegevenscommunicatie / SuperFlex

Nadere informatie

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS SYMO / De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. N W E S / Eenvoudig te vervangen printplaten / SnapINverter Technologie / Geïntegreerde

Nadere informatie

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / SuperFlex Design. / Dynamic Peak Manager / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS SYMO / De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. N W E S / Eenvoudig te vervangen printplaten / SnapINverter Technologie / Geïntegreerde

Nadere informatie

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / Dynamic Peak Manager. / Smart Grid Ready

/ De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. / Dynamic Peak Manager. / Smart Grid Ready / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS SYMO / De driefasige inverter voor maximale flexibiliteit. N 1 W E S / SnapINverter Technologie / Geïntegreerde gegevens communicatie / SuperFlex

Nadere informatie

Fronius IG. PV-inverter POWERING YOUR FUTURE

Fronius IG. PV-inverter POWERING YOUR FUTURE Fronius IG PV-inverter POWERING YOUR FUTURE Dingen eenvoudig maken is het moeilijkste De solarelektronica revolutioneren: Deze pretentieuze uitdaging heeft Fronius zich gesteld en er werd een volledig

Nadere informatie

DRIEFASIG FRONIUS ENERGY PACKAGE

DRIEFASIG FRONIUS ENERGY PACKAGE / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging FRONIUS ENERGY PACKAGE / De individuele opslagoplossing voor 24 uur zon. / Eenvoudig te vervangen printplaten / SnapINvertertechnologie / Geïntegreerde

Nadere informatie

Fronius DATCOM. Het datacommunicatiesysteem voor het bewaken van PV-installaties

Fronius DATCOM. Het datacommunicatiesysteem voor het bewaken van PV-installaties Fronius DATCOM Het datacommunicatiesysteem voor het bewaken van PV-installaties Maximale opbrengst altijd in het overzicht Bij de ontwikkeling van de PV-inverter heeft Fronius de technologieën opnieuw

Nadere informatie

DRIEFASIG FRONIUS ENERGY PACKAGE. EFFICIËNT / Krachtige lithium-ijzerfosfaat-technologie / Hoge system efficiëntie

DRIEFASIG FRONIUS ENERGY PACKAGE. EFFICIËNT / Krachtige lithium-ijzerfosfaat-technologie / Hoge system efficiëntie / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging ENERGY PACKAGE / De individuele opslagoplossing voor 24 uur zon. / SnapINverter Technologie / Geïntegreerde gegevenscommunicatie / Dynamic Peak Manager

Nadere informatie

015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2. Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER. Product-Information

015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2. Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER. Product-Information 015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2 Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER Product-Information 015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 3 015.012/Exendis

Nadere informatie

SUNNY TRIPOWER 5000TL 12000TL 5000TL 12000TL. De meest complete driefasige omvormer ideaal voor alle situaties

SUNNY TRIPOWER 5000TL 12000TL 5000TL 12000TL. De meest complete driefasige omvormer ideaal voor alle situaties SUNNY TRIPOWER 5000TL 12000TL STP 5000TL-20 / STP 6000TL-20 / STP 7000TL-20 / STP 8000TL-20 / STP 9000TL-20 / STP 10000TL-20 / STP 12000TL-20 NIEUW Nu ook in 10 en 12 kw beschikbaar! Rendabel Flexibel

Nadere informatie

DRIEFASIG FRONIUS ENERGY PACKAGE. EFFICIËNT / Krachtige lithium-ijzerfosfaat-technologie / Hoge system efficiëntie

DRIEFASIG FRONIUS ENERGY PACKAGE. EFFICIËNT / Krachtige lithium-ijzerfosfaat-technologie / Hoge system efficiëntie / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging ENERGY PACKAGE / De individuele opslagoplossing voor 24 uur zon. 100 0 / SnapINverter Technologie / Geïntegreerde gegevenscommunicatie / Dynamic Peak

Nadere informatie

Compacte PV-generatorbewaking

Compacte PV-generatorbewaking Productdetails Uitrustingskenmerken en montagemogelijkheden voor SUNNY STRING MONITOR SSM Compacte PV-generatorbewaking De Sunny String Monitor SSM is speciaal ontworpen voor de bewaking van grote PV-generatoren.

Nadere informatie

Maximaal rendement functioneel design

Maximaal rendement functioneel design MasterSol CS serie Maximaal rendement functioneel design Zeer hoog rendement Robuust Functioneel design Geschikt voor alle zonnepanelen Snelle, eenvoudige montage T H E P O W E R T O B E I N D E P E N

Nadere informatie

Maximale opbrengst functioneel design

Maximale opbrengst functioneel design SunMaster CS Maximale opbrengst functioneel design Zeer hoge opbrengst Functioneel design Trafoloze technologie Snelle, eenvoudige montage SunMaster CS series: Central String omvormer voor iedere installatie

Nadere informatie

Technische bedrijfsgegevens zonne-energieomvormer PIKO. Technische bedrijfsgegevens. KOSTAL omvormers

Technische bedrijfsgegevens zonne-energieomvormer PIKO. Technische bedrijfsgegevens. KOSTAL omvormers Technische bedrijfsgegevens zonne-energieomvormer PIKO Technische bedrijfsgegevens PIKO 3.0 3.6 4.2 5.5 8.3 10.1 KOSTAL omvormers Technische bedrijfsgegevens geldig vanaf softwarestand 3.58 IMPRESSUM KOSTAL

Nadere informatie

Sunny Tripower 5000TL 12000TL

Sunny Tripower 5000TL 12000TL 5000TL 12000TL STP 5000TL-20 / STP 6000TL-20 / STP 7000TL-20 / STP 8000TL-20 / STP 9000TL-20 / STP 10000TL-20 / STP 12000TL-20 Rendabel Flexibel Communicatief Eenvoudig Maximaal rendement van 98,3 % Schaduwbeheer

Nadere informatie

Omvormers voor zonne-energie Productcatalogus

Omvormers voor zonne-energie Productcatalogus Omvormers voor zonne-energie Productcatalogus Omvormers voor zonne-energie, bewaking en ondersteuning voor residentiële / commerciële installaties en energiecentrales EU Inhoud Over ons 2 SOLIVIA omvormers

Nadere informatie

Communicatieverdeler voor grote PV-installaties voor SUNNY CENTRAL, SUNNY MINI CENTRAL of SUNNY TRIPOWER

Communicatieverdeler voor grote PV-installaties voor SUNNY CENTRAL, SUNNY MINI CENTRAL of SUNNY TRIPOWER COM-C Communicatieverdeler voor grote PV-installaties voor SUNNY CENTRAL, SUNNY MINI CENTRAL of SUNNY TRIPOWER Inhoud De communicatieverdeler COM-C van SMA Solar Technology AG dient voor de bekabeling

Nadere informatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Het Upsilon cascade systeem is snel en simpel te installeren omdat het gemaakt is vanuit het Plug & Play principe. Dankzij de diversiteit in configuratiemogelijkheden

Nadere informatie

OPLOSSINGEN VAN FRONIUS VOOR COMMERCIËLE TOEPASSINGEN DRIE FACTOREN DIE UW INSTALLATIE EFFICIËNTER MAKEN

OPLOSSINGEN VAN FRONIUS VOOR COMMERCIËLE TOEPASSINGEN DRIE FACTOREN DIE UW INSTALLATIE EFFICIËNTER MAKEN / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging OPLOSSINGEN VAN FRONIUS VOOR COMMERCIËLE TOEPASSINGEN DRIE FACTOREN DIE UW INSTALLATIE EFFICIËNTER MAKEN DE FRONIUS ECO DE VOORDELIGERE OPTIE OMDAT KWALITEIT

Nadere informatie

Enfinity omvormers re-inventing the inverter

Enfinity omvormers re-inventing the inverter NL Enfinity omvormers re-inventing the inverter www.enfinity.be Kies voor een compleet kwalitatief en kostenefficiënt PV systeem! Naast een uitgebreid assortiment Enfinity zonnepanelen en montagesystemen

Nadere informatie

SOLON SOLfixx. Fotovoltaïsch systeem voor platte daken.

SOLON SOLfixx. Fotovoltaïsch systeem voor platte daken. SOLON SOLfixx Black / Blue NL SOLON SOLfixx. Fotovoltaïsch systeem voor platte daken. Meer rendement per vierkante meter. Hoog oppervlakterendement Geschikt voor lichtbouw daken vanaf een belastingsreserve

Nadere informatie

MX- serie omvormers. voordelen. eigenschappen. kwaliteitscertificaten

MX- serie omvormers. voordelen. eigenschappen. kwaliteitscertificaten MX- serie omvormers voordelen De M-Extreme serie (MX) omvormers van Autarco behoren kwalitatief tot de beste en meest duurzame in zijn klasse. Een hoogwaardige, volledig gerobotiseerde productie zorgt

Nadere informatie

KOMFORT ELWA PAKKET. Warm tapwater bereiden met pv-panelen. » Plug & Play oplossing» Efficiënt en duurzaam» Flinke besparing op geld en CO 2

KOMFORT ELWA PAKKET. Warm tapwater bereiden met pv-panelen. » Plug & Play oplossing» Efficiënt en duurzaam» Flinke besparing op geld en CO 2 » Plug & Play oplossing» Efficiënt en duurzaam» Flinke besparing op geld en CO 2 -uitstoot» Voor gebruik i.c.m. een (combi-)warmtepomp of (combi-)cv-ketel» Toekomstproof KOMFORT ELWA PAKKET Warm tapwater

Nadere informatie

Mass Combi Ultra 24/ (230 V)

Mass Combi Ultra 24/ (230 V) Mass Combi Ultra 24/3500-100 (230 V) Artikelnummer: 38023500 De Mass Combi Ultra serie bestaat uit diverse modellen, variërend van 3000 tot 3500 Watt. Voor hogere vermogens tot 35 kw kan de Combi Ultra

Nadere informatie

De toekomst is zeker. met Nefit Zonnestroom. Begrippenlijst

De toekomst is zeker. met Nefit Zonnestroom. Begrippenlijst N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m De toekomst is zeker met Nefit Zonnestroom Begrippenlijst Autonoom systeem (standalone) - op zichzelf staand systeem bestaand uit zonnepanelen, regelunit en

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING spanningsindicator. voedingsschakelaar. AC uitgangs stopcontact krokodilleklemmen. ventilator 2. VERBINDINGEN

1. BESCHRIJVING spanningsindicator. voedingsschakelaar. AC uitgangs stopcontact krokodilleklemmen. ventilator 2. VERBINDINGEN 1. BESCHRIJVING spanningsindicator voedingsschakelaar AC uitgangs stopcontact krokodilleklemmen ventilator 2. VERBINDINGEN Verbind het rode snoer met de "+" van de batterij (rode aansluiting) en met het

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie

Technische documentatie

Technische documentatie Technische documentatie bluesmart-lezer BS TE SR Voor contactloos uitlezen van bluesmart-sleutels, -kaarten en HSH-sleutels. De lezer beschikt over twee relaiscontacten in een externe stuurunit. Identmedia

Nadere informatie

Technische Informatie Temperatuurderating voor Sunny Boy en Sunny Tripower

Technische Informatie Temperatuurderating voor Sunny Boy en Sunny Tripower Technische Informatie Temperatuurderating voor Sunny Boy en Sunny Tripower Bij temperatuurderating reduceert de omvormer het vermogen om componenten tegen oververhitting te beschermen. Dit document licht

Nadere informatie

Q CELLS ZONNE-ENERGIE- BUFFER Q.HOME+ ESS-G1

Q CELLS ZONNE-ENERGIE- BUFFER Q.HOME+ ESS-G1 Q CELLS ZONNE-ENERGIE- BUFFER Q.HOME+ ESS-G1 ALL-IN-ONE BUFFEROPLOSSING OMVORMER, BATTERIJ EN BEHEERSYSTEEM MET HET Q CELLS Q.HOME+ ESS-G1 ENERGIEBUFFERSYSTEEM KUNT U DE ENERGIE DIE OVERDAG DOOR DE ZON

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

Productoverzicht omvormers voor zonne-energie. Omvormers voor zonne-energie, bewaking en service voor zonne-energie-installaties in alle vermogens

Productoverzicht omvormers voor zonne-energie. Omvormers voor zonne-energie, bewaking en service voor zonne-energie-installaties in alle vermogens Productoverzicht omvormers voor zonne-energie Omvormers voor zonne-energie, bewaking en service voor zonne-energie-installaties in alle vermogens www.solar-inverter.com SOLIVIA Monitor Bewaak uw zonne-installatie

Nadere informatie

Dit zijn de argumenten die spreken voor de generatoren van Wacker Neuson. Generatorcompetentie tot in de kleinste details.

Dit zijn de argumenten die spreken voor de generatoren van Wacker Neuson. Generatorcompetentie tot in de kleinste details. Generatoren Dit zijn de argumenten die spreken voor de generatoren van Wacker Neuson. Generatorcompetentie tot in de kleinste details. 1. Volle energie in iedere situatie. Een betrouwbare stroomvoorziening

Nadere informatie

Voedingen en breedbereik voedingen laag stand-by verbruik en hoog rendement

Voedingen en breedbereik voedingen laag stand-by verbruik en hoog rendement I Voedingen en breedbereik voedingen laag stand-by verbruik en hoog rendement I Voedingen en breedbereik voedingen Breedbereik voedingen WNT12 Voedingen SNT12 Voedingen SNT14 Voedingen SNT61 Technische

Nadere informatie

SAJ Enkelfasige Omvormer voor zonne-energie

SAJ Enkelfasige Omvormer voor zonne-energie SAJ Enkelfasige Omvormer voor zonne-energie Sununo Plus K/.5K Nieuw VOORDELEN Flexibel en efficiënt Geoptimaliseerd globaal MPPT algoritme, MPPT efficiëntie hoger dan 99.5% Max. efficiëntie van 97.2%,

Nadere informatie

SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate

SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate Agenda 1 Product Portfolio 2 Sunny Boy 240 / Sunny Multigate en toepassingen 3 Waarom kiezen voor SMA? 4 Installatie micro-omvormer systeem 5

Nadere informatie

E Geschakelde voeding 24 V DC

E Geschakelde voeding 24 V DC 1 Jumper single-/parallelbedrijf 2 potentiometer 24...28 V DC 3 LED DC-ok 4 LED Overload 5 aansluitklemmen DC-ok Uitgang 6 aansluitklemmen Shut-Down ingang Elektrische eigenschappen Frequentie AC [Hz]

Nadere informatie

Meten aan E+PV installaties

Meten aan E+PV installaties Meten aan E+PV installaties Hoe en waarom meten aan E+PV installaties? KWx BV - 2013 1 #zonnepanelen trending topic KWx BV - 2013 2 #zonnepanelen trending topic KWx BV - 2013 3 Zonnestroom is elektrotechniek!

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen

Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen 1.11.2000 NL Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen L 279/33 RICHTLIJN 2000/55/EG VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 18 september 2000 inzake de energierendementseisen voor voorschakelapparaten

Nadere informatie

Toebehoren voor Sunny Central COMMUNICATION CABINET (COM-C)

Toebehoren voor Sunny Central COMMUNICATION CABINET (COM-C) Toebehoren voor Sunny Central COMMUNICATION CABINET (COM-C) Technische beschrijving COM-C-TNL084210 98-4012510 Versie 1.0 NL Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Productdetails....................................

Nadere informatie

MDV Blue. Dakventilator

MDV Blue. Dakventilator MDV Blue Dakventilator WWW.MARKCLIMATE.COM INHOUD DE MARK MDV BLUE 2 AC OF EC? 3 TECHNISCHE GEGEVENS 4 AFMETINGEN 7 ACCESSOIRES & AANBOUWELEMENTEN 8 MONTAGE- & PLAATSINGSSUGGESTIES 10 INSTALLATIE 11 REGELINGEN

Nadere informatie

Correcties. MOVIDRIVE MDX61B Besturingskaart MOVI-PLC DHP11B. Uitgave 09/2005 FA / NL

Correcties. MOVIDRIVE MDX61B Besturingskaart MOVI-PLC DHP11B. Uitgave 09/2005 FA / NL Motorreductoren \ Industrial Gears \ Aandrijfelektronica \ Aandrijfautomatisering \ Service MOVIDRIVE MDX61B Besturingskaart MOVI-PLC DHP11B FA361510 Uitgave 09/2005 11456671 / NL Correcties SEW-EURODRIVE

Nadere informatie

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules!

Remeha. Tzerra. Van binnen. buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Remeha Tzerra Van binnen buitengewoon Opgebouwd uit slechts 5 hoofdmodules! Even simpel als revolutionair De Remeha Tzerra is een splinternieuwe compacte, betaalbare, energiezuinige condensatieketel, leverbaar

Nadere informatie

STOW mobile. De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet.

STOW mobile. De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet. STOW mobile De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet. mobiele pallet stellingen De Stow Mobile verrijdbare stelling is een systeem met hoge dichtheid

Nadere informatie

MX- serie omvormers. voordelen. eigenschappen. kwaliteitscertificaten

MX- serie omvormers. voordelen. eigenschappen. kwaliteitscertificaten MX- serie omvormers voordelen De M-Extreme serie (MX) omvormers van Autarco behoren kwalitatief tot de beste en meest duurzame in zijn klasse. Een hoogwaardige, volledig gerobotiseerde productie zorgt

Nadere informatie

NEA H 24 V & NEA H 230 V REHAU RUIMTETHERMOSTAAT BEDIENINGSINSTRUCTIE EN MONTAGEHANDLEIDING

NEA H 24 V & NEA H 230 V REHAU RUIMTETHERMOSTAAT BEDIENINGSINSTRUCTIE EN MONTAGEHANDLEIDING NEA H 24 V & NEA H 230 V EHAU UIMTETHEMOSTAAT BEDIENINGSINSTUCTIE EN MONTAGEHANDLEIDING DE EN CZ ES F G HU IT NL PL O S U SE T www.rehau.nl - www.rehau.be Inhoud Leveringsomvang...........142 Inleiding...............143

Nadere informatie

Intelli Air Valve (iav)

Intelli Air Valve (iav) Intelli Air Valve (iav) Slimme regelklep met CO 2 - of vochtmeting NIEUW Compacte oplossing voor collectieve wooneenheden Snelle & eenvoudige installatie én onderhoud Ø 125 mm & Ø 160 mm Centrale of zonale

Nadere informatie

OVERDIMENSIONEREN MET SMA OMVORMERS

OVERDIMENSIONEREN MET SMA OMVORMERS OVERDIMENSIONEREN MET SMA OMVORMERS ZONNESTROOMINSTALLATIE TECHNISCHE PARAMETERS PANELEN V MPP = 30,3V V OC = 37,5V KARAKTERISTIEKE CURVE VAN EEN PV MODULE: I-V CURVE EN MAXIMUM POWER POINT (MPP) P MPP

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS).

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS). quas lar Een uiterst betrouwbaar systeem De SOLYNDRA Solar module bestaat uit twee coaxiale cilinders. De binnenste cilinder wordt ommanteld door de CIGS-zonnecel die op haar beurt beschermd wordt door

Nadere informatie

Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq.

Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq. Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq. PROFESSIONALS IN PERSLUCHT RCE 55-90 kw Betrouwbaarheid Deze nieuwe lijn schroefcompressoren uit de "RCE" serie is tot stand gekomen door gebruik van

Nadere informatie

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL De CWL-serie omvat toestellen met een luchtdebiet van 50-400 m³/h. Zij kunnen gebruikt worden in particuliere woningen, appartementsgebouwen en

Nadere informatie

Opstellingsvoorwaarden

Opstellingsvoorwaarden Opstellingsvoorwaarden voor SUNNY CENTRAL 350 Inhoud In dit document worden de afmetingen, de minimale afstanden die moeten worden aangehouden, de hoeveelheden voor luchttoevoer en -afvoer die voor een

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Temperatuur - luchtvochtigheid PCE-1 WMS Uitbreidbaar temperatuur en vochtigheid - Meetsysteem bijvoorbeeld Magazijn of Productie hal (maximaal 100 meetpunten worden bewaakt) Het meetsysteem voor magazijn

Nadere informatie

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Het juiste koelsysteem voor uw technische ruimte In technische

Nadere informatie

SCHITTERENDE PERSPECTIEVEN COMPRESSORKOELKASTEN MET RVS-LOOK FRONT

SCHITTERENDE PERSPECTIEVEN COMPRESSORKOELKASTEN MET RVS-LOOK FRONT 50 Compressorkoelkasten 5 4 Geschikt voor de tropen! Uitstekende koelprestaties bij een buitentemperatuur van +43 C 3 1 2 6 SCHITTERENDE PERSPECTIEVEN COMPRESSORKOELKASTEN MET RVS-LOOK FRONT De exclusieve

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Femtogrid Controller Box (Vestas VTC 25-002) Installatiehandleiding Toepassing: Femtogrid Solar en/of Wind Optimizers in combinatie met DC Grid òf AC Grid met non-femtogrid inverter(s) Doc vestas-ih Rev

Nadere informatie

Stroomaggregaten van Wacker Neuson daar kunt u op vertrouwen: Stroomaggregaatcompetentie tot in de kleinste details.

Stroomaggregaten van Wacker Neuson daar kunt u op vertrouwen: Stroomaggregaatcompetentie tot in de kleinste details. Stroomaggregaten Stroomaggregaten van Wacker Neuson daar kunt u op vertrouwen: Stroomaggregaatcompetentie tot in de kleinste details. 1. Volledige energie bij iedere toepassing. Een betrouwbare energietoevoer

Nadere informatie

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE NIEUW De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom voor uw wensen het hele jaar

Nadere informatie

Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk

Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk Inhoud van een compleet monofasig systeem van 16 kwh. Het totale systeem GREEN ROCK, het zout water opslagsysteem is verkrijgbaar

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Analoge ingangsmodul 4-kanaals

Bedieningshandleiding. Analoge ingangsmodul 4-kanaals Bedieningshandleiding 1. Veiligheidsinstructies Attentie! Inbouw en montage van elektrische apparaten mogen uitsluitend door een landelijk erkend installatiebedrijf worden uitgevoerd! Daarbij de geldende

Nadere informatie

SPECIFICATIES Parameter Nominale ingangsspanning Ingangsstroom Bij 230 VAC ingangsspanning Uitgangsspanning, VDC Absorptie / Boost, uo" Druppelspanning/ Onderhoud, "U"* Maximale bulklaadstroom, 1 Normale

Nadere informatie

Productoverzicht omvormers voor zonne-energie. Omvormers voor zonne-energie, bewaking en service voor zonne-energie-installaties in alle vermogens

Productoverzicht omvormers voor zonne-energie. Omvormers voor zonne-energie, bewaking en service voor zonne-energie-installaties in alle vermogens Productoverzicht omvormers voor zonne-energie Omvormers voor zonne-energie, bewaking en service voor zonne-energie-installaties in alle vermogens www.solar-inverter.com SOLIVIA Monitor Bewaak uw zonne-installatie

Nadere informatie

SUNNY TRIPOWER CORE 1 STANDS ON ITS OWN. SMA Solar Technology AG

SUNNY TRIPOWER CORE 1 STANDS ON ITS OWN. SMA Solar Technology AG SUNNY TRIPOWER CORE 1 STANDS ON ITS OWN SMA Solar Technology AG DE KRACHTLIJNEN De Sunny Tripower CORE1 is de eerste staande omvormer ter wereld voor commerciële daken, carports en zonnestroomprojecten

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

ABB i-bus KNX Analoge uitgang,4-voudig, DIN-railapparaat, 0-10 V,0-20 ma AA/S 4.1.2, 2CDG110202R0011

ABB i-bus KNX Analoge uitgang,4-voudig, DIN-railapparaat, 0-10 V,0-20 ma AA/S 4.1.2, 2CDG110202R0011 Technische gegevens 2CDC505168D3101 ABB i-bus KNX Beschrijving De analoge uitgang wordt via KNX-ontvangen telegrammen omgezet naar analoge uitgangssignalen. Het apparaat beschikt over 4 uitgangen. De analoge

Nadere informatie

Luchtbehandelingsapparaat Airblock FG

Luchtbehandelingsapparaat Airblock FG Luchtbehandelingsapparaat Airblock FG Dubbel zo sterk met twin-techniek De twin-techniek zorgt voor geoptimaliseerde luchtgeleiding en een grote vermogensdichtheid met toch een vlakke constructie. Het

Nadere informatie

OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE

OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE De veilige & compacte oplossing! OPSTEEK AANDRIJVINGEN SIK-SERIE Voor het aansturen van roldeuren en rolhekken welke tegen een valbeweging beveiligd moeten zijn en waar een beperkte montageruimte aanwezig

Nadere informatie

MultiPlus-II 48/3000/ V (voorheen MultiGrid-II)

MultiPlus-II 48/3000/ V (voorheen MultiGrid-II) 28-05-2018 MultiPlus-II 48/3000/35-32 230V (voorheen MultiGrid-II) Vergelijking met de MultiGrid 48/3000/35-50 230V en installatie suggesties 1. Specificaties MultiPlus-II 48/3000/35 230V MultiGrid 48/3000/35-50

Nadere informatie

Draai de schroeven goed aan zodat u een optimale verbinding bekomt.

Draai de schroeven goed aan zodat u een optimale verbinding bekomt. 1. BESCHRIJVING spanningsindicator voedingsschakelaar AC uitgangsstopcontact krokodilleklemmen 2. VERBINDINGEN Verbind het rode snoer van het "+" stopcontact (rode aansluiting) van de batterij met het

Nadere informatie

Beschrijving. De spanningsuitgang is beveiligd tegen kortsluiting en overbelasting. De tweekleurige LED geeft de status van het apparaat weer.

Beschrijving. De spanningsuitgang is beveiligd tegen kortsluiting en overbelasting. De tweekleurige LED geeft de status van het apparaat weer. Technische gegevens 2CDC501067D3101 ABB i-bus KNX Beschrijving De KNX-voedingen genereren en bewaken de KNX-systeemspanning (SELV). Met de geïntegreerde smoorspoel wordt de buslijn van de voeding losgekoppeld.

Nadere informatie

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE 365 dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom

Nadere informatie

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Persmap Januari 2014 ARIANEXT, EEN COMPLEET GAMMA WARMTEPOMPEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN Chaffoteaux vergroot zijn gamma multi-energiesystemen voor de verwarming

Nadere informatie

ABB i-bus KNX Jaloezie-/rolluikactor x-voudig, 230 V AC, DIN-rail JRA/S x.230.1.1, 2CDG1101xxR0011

ABB i-bus KNX Jaloezie-/rolluikactor x-voudig, 230 V AC, DIN-rail JRA/S x.230.1.1, 2CDG1101xxR0011 Technische gegevens 2CDC506065D3102 ABB i-bus KNX Beschrijving De 2-, 4- en 8-voudige jaloezie-/ rolluikactor stuurt van elkaar onafhankelijke 230 V AC-aandrijvingen aan voor het positioneren van jaloezieën,

Nadere informatie

Zehnder ComfoFan Opti-Air Energiebesparende vraaggestuurde woonhuisventilatie

Zehnder ComfoFan Opti-Air Energiebesparende vraaggestuurde woonhuisventilatie Belangrijke kenmerken Hoofdcomponent van het vraaggestuurd ventilatiesysteem C van Zehnder - ComfoFan Opti- Air Intelligente vraagsturing via hygro-presence sensoren en/of CO2-sensoren (i.f.v. gekozen

Nadere informatie

Profiteer maximaal van uw solarsysteem

Profiteer maximaal van uw solarsysteem Monitoring Profiteer maximaal van uw solarsysteem Historie en ontwikkeling van opbrengsten Bewaking & alarmering Voor PC, laptop of iphone Oplossingen voor 500 W tot 200 kwatt installaties Monitoring:

Nadere informatie

ZONNEPANELEN & OMVORMERS

ZONNEPANELEN & OMVORMERS DMEGC 275 Wp poly black frame Kenmerken Module efficiency: 16.80% Hoge prestaties bij weinig licht in de ochtenden, avonden en op bewolkte dagen. DMEGC garandeert bij aflevering de aangegeven wattpiek

Nadere informatie

ZONNEPANELEN & OMVORMERS

ZONNEPANELEN & OMVORMERS DMEGC 275 Wp poly black frame Kenmerken Module efficiency: 16.80% Hoge prestaties bij weinig licht in de ochtenden, avonden en op bewolkte dagen. DMEGC garandeert bij aflevering de aangegeven wattpiek

Nadere informatie

TOUCH FREE HYGIENE. miscea KITCHEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT

TOUCH FREE HYGIENE. miscea KITCHEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT TOUCH FREE HYGIENE miscea KITCHEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT miscea KITCHEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT 2 Het nieuwe miscea KITCHEN assortiment van sensor gestuurde systemen geeft een geheel nieuwe

Nadere informatie

HQ-PURE150/12 (F) HQ-PURE150/24 (F) 150 WATT DC NAAR AC ZUIVERE SINUSGOLF INVERTER

HQ-PURE150/12 (F) HQ-PURE150/24 (F) 150 WATT DC NAAR AC ZUIVERE SINUSGOLF INVERTER NEDERLANDSE GEBRUIKSAANWIJZING HQ-PURE150/12 (F) HQ-PURE150/24 (F) 150 WATT DC NAAR AC ZUIVERE SINUSGOLF INVERTER LEES VÓÓR GEBRUIK DE INSTRUCTIES! Nuttige toepassingen Geschikt voor notebookcomputers,

Nadere informatie

miscea LIGHT SNEL. SCHOON. EENVOUDIG. the new standard

miscea LIGHT SNEL. SCHOON. EENVOUDIG. the new standard miscea LIGHT SNEL. SCHOON. EENVOUDIG. the new standard miscea LIGHT SNEL. SCHOON. EENVOUDIG. Wist u dat 78% van de gebruikers van openbare sanitaire ruimtes de voorkeur heeft om contactloze dispensers

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING 2. VERBINDINGEN

1. BESCHRIJVING 2. VERBINDINGEN 1. BESCHRIJVING spanningsindicator AC uitgangsstopcontact krokodilleklemmen voedingsschakelaar 2. VERBINDINGEN Verbind de inverter met de sigarettenplug voor apparaten van 0-150W of rechtstreeks met de

Nadere informatie

SLV CONTROL BY TRUST

SLV CONTROL BY TRUST 778 MAXIMALE FLEXIBILITEIT Licht of jaloezieën heel comfortabel op afstand bedienen? Schakelaars naderhand plaatsen waar ze nodig zijn? En zelfs meer apparatuur in het systeem integreren? En dat zonder

Nadere informatie

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften POM ( MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften Inhoudstafel VEILIGHEIDS - & VOORZORGSMAATREGELEN 3 PRODUCTBESCHRIJVING 4 GEBRUIKSTOEPASSING 4 TECHNISCHE GEGEVENS 4 STANDAARDEN 4 OPERATIONELE DIAGRAMMEN

Nadere informatie

Natuurlijk en slim verwarmen

Natuurlijk en slim verwarmen LIVING Environment Systems Natuurlijk en slim verwarmen met de modernste lucht/water-warmtepomptechnologie ZUINIG, MILIEUVRIENDELIJK EN TOEKOMSTGERICHT 3 Ecodan Next Generation Ecodan 100% ontworpen door

Nadere informatie

ABB i-bus KNX KNX-voeding met diagnosefunctie, 320 ma/640 ma, DIN-rail SV/S 30.320.2.1, 2CDG110145R0011, SV/S 30.640.5.

ABB i-bus KNX KNX-voeding met diagnosefunctie, 320 ma/640 ma, DIN-rail SV/S 30.320.2.1, 2CDG110145R0011, SV/S 30.640.5. Technische gegevens 2CDC501052D3101 ABB i-bus KNX Beschrijving De KNX-voedingen genereren en bewaken de KNX-systeemspanning (SELV). Met de geïntegreerde smoorspoel wordt de buslijn van de voeding losgekoppeld.

Nadere informatie

User Manual. 99-2908 DMX Universal Demux 8 channel Switch / PWM / Servo / Strobe / Binair

User Manual. 99-2908 DMX Universal Demux 8 channel Switch / PWM / Servo / Strobe / Binair User Manual 99-2908 DMX Universal Demux 8 channel Switch / PWM / Servo / Strobe / Binair Omschrijving De DMX Universele Demux is uitstekend geschikt voor het aansturen van diverse. Aan de uitgang staan

Nadere informatie

B680H: de nieuwe hydraulische slagboom 24V. Innovatie in actie.

B680H: de nieuwe hydraulische slagboom 24V. Innovatie in actie. B680H: de nieuwe hydraulische slagboom 24V. Innovatie in actie. Uniek in vier opzichten. Betrouwbaarheid en veilige prestaties Het hart van de B680H is een Hybrid waarmee, samen met de veren met oneindige

Nadere informatie

ELEGANT. ROBUUST. DUURZAAM. DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN MADE IN GERMANY

ELEGANT. ROBUUST. DUURZAAM. DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN MADE IN GERMANY ELEGANT. ROBUUST. DUURZAAM. DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN MADE IN GERMANY Particulier SOLARWATT 60P STYLE De innovatieve glas-glas generatie zonnepanelen Super lichtgewicht, dankzij glas van slechts

Nadere informatie

Modulair, eenvoudig en efficiënt

Modulair, eenvoudig en efficiënt GEBIED INDU CONTILINE Modulair, eenvoudig en efficiënt De INDU CONTILINE is ontwikkeld om een snelle terugverdientijd voor low bay verlichtingstoepassingen te bieden. Het combineert prestaties, esthetica,

Nadere informatie

Systeemoverzicht. Bedraad systeem. Draadloos systeem. EIB bus systeem

Systeemoverzicht. Bedraad systeem. Draadloos systeem. EIB bus systeem Systeemoverzicht Bedraad systeem Standaard systeem voor een breed scala aan toepassingen zoals ruimte- en zoneregeling alsmede een verwarmen/koelen regeling. Het bedrade systeem is zowel toepasbaar voor

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS Oproepsysteem 834

Bedieningshandleiding. Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS Oproepsysteem 834 Bedieningshandleiding Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS 2973 00 Oproepsysteem 834 Veiligheidsaanwijzingen Inbouw en montage van elektrische apparaten mogen uitsluitend worden uitgevoerd door een elektrotechnicus.

Nadere informatie

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op   Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 GPRS-A Universele monitoringsmodule Quick start De volledige handleiding is verkrijgbaar op www.osec.nl Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Analoge ingang 4-kanaals

Bedieningshandleiding. Analoge ingang 4-kanaals Bedieningshandleiding 1. Systeminformatie Dit apparaat is een product van het KNX/EIB-systeem en voldoet aan de KNX-richtlijnen. Voor een goed begrip is gedetailleerde vakkennis door KNX/EIBscholing een

Nadere informatie

OTi DALI 75/ / CH

OTi DALI 75/ / CH OTi DALI 75/220 240/24 1 4 CH CV Voedingen met DALI Toepassingsgebieden Geschikt voor armaturen van de beschermingsklasse I en II Geschikt voor afzonderlijke montage Geschikt voor applicaties binnen Productvoordelen

Nadere informatie