Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen"

Transcriptie

1 Plaatsbezoek Petegem 12 september 2013 Centrumlaan: wijkkapel Niet opgenomen in KGK jaarboek (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) Niet opgenomen in inventaris (Inventaris bouwkundig Erfgoed) Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen In zeer goede staat. Werd gebouwd bij de aanbouw van de wijk ( ). Het bestaat uit 2 muurtjes met daartussen een nis waarin een Mariabeeld staat. De overheersende kleur is wit. In de rechterzijde werd een arduinen plaat uitgewerkt met oa vermelding Nationale maatschappij voor de kleine landeigendom

2

3 Ommegangstraat Kapel van OLV Onbevlekte Ontvangenis Neoclassistische kenmerken, gebouwd in 1873 op grond van Leander Provoost, op verzoek van Prosper Van Eechaute en zijn vrouw C.L. De Branbandere. Door erflating in 1910 eigendom geworden van E.H. Kanunnik Maere, en door hem in 1927 verkocht aan Achillus van Eeckhaute. De kapel is nu eigendom van de kerkfabriek van de Sint-Martinusparochie. 33 m² oppervlakte. Voorgevel voorzien van Toscaanse pilastersmet klassiek hoofdgestel en driehoekig fronton. Rodnboogdeur en rondboogvensters in de zijgevels met gekleurd brandglas. Binnenin een altaar met nagemaakte stenen grot, waarin een plaasteren beeld van OLV van Lourdes. (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) Kapel van O.-L.-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis. Aanleunend tegen een nieuwe bouw, beschilderde bakstenen kapel van één trav. onder zadeldak (leien, n straat), van ca en opgericht als dankbetuiging doorde familie Van Eechaute. Voorgevel met aflijnende Toscaanse pilasters die een eenvoudig klassiek hoofdgestel en driehoekig fronton ondersteunen. Rondboogdeur met waaier in glas-in-lood, onder bekronend waterlijstje. Rondboogvenster met glas-in-lood in de zijgevels. Interieur met namaakgrot en plaasteren O.-L.-Vrouw van Lourdes beeldje. BOMBEKE M., De kapel in de Ommegangstraat en de familie Van Eechaute, (Bijdragen tot de geschiedenis der stad Deinze en van het land aan Leie en Schelde, L, 1983, p ). (Inventaris Bouwkundig Erfgoed) Kapel was op slot bij het bezoek. Kapel werd recent geschilderd. Het dak bestaat uit eternit leien. De kapel staat in goede conditie.

4

5

6 Machelenbinnenweg Kalvariekruis Kalvariekruis dat vroeger toebehoorde aan de familie Van Eeckhaute en nu in het bezit is van de kerkfabriek van Petegem Sint Martinus. (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) de sokkel is doorbarsten waarschijnlijk door de metalen pin van het kruis. De beplanting moet dringend worden bij gesnoeid. De linkerarm ontbreekt. Het beeld en kruis kunnen al een likje verf verdragen. Materiaal van het kruis ziet er ok uit. Kruis staat op lood. Beton met ijzer in, ijzer roest waardoor de sokkel opengebarsten is.

7 Molenstraat Op de hoek van de Torenstraat staat een kapel in metselwerk. Binnenin een kruis. Dit kalvariekruis stond eertijds op een sokkel, op de hoek van de Kortrijksesteenweg en de Molenstraat. (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) oude Christusfiguur. De kapel staat in perfecte staat, nieuw met recente deur. De kapel wordt heel goed onderhouden door mensen uit de buurt. Er is een levende verering in de meimaand. Er liggen gerecupereerde Vlaamse/Hollandse/Boomse pannen op het dak. Kaarsen staan te branden en er staan verse bloemen. Waarschijnlijk is de achterzijde kapel origineel. Enige punt: de begroeiing wat bijsnoeien.

8

9 Hoek Gaversesteenweg-Kakelstraat Eenvoudig betonnen kapelletje met Mariabeeld en Kindje Jezus (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) Betonnen staakkapel. Ruitje kan naar voor geschoven worden. Het ruitje zit in ijzer gevat. Men schat rond eind 1950 begin 1960, in de bloeiperiode van het beton. Er werd de vergelijking gemaakt met een voederhuisje. Een zadeldakje, het plankje is bevestigd met een hoekijzertje. Het kapelletje staat vlak voor de achterzijde van een tuin Er staan zaailingen van een notelaar, wellicht toevallig.

10 Bredestraat 71 Mariabeeld op gemetste sokkel op het privéterrein van een hoeve (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) verdwenen, enkel de sokkel was terug te vinden achter de haag.

11 Krekelstraat een heel hoge boomkapel aan een Hollandse Linde. Deze fungeerden als welkomstbomen. De multiplex of triplex komt los. Er zit een bloemenkrans met mariabeeldje in de kapel. er dient eens gesnoeid te worden rond de kapel. Deze kapel was helemaal in het blauw geverfd. Is dit normaal gezien niet eerder wit?

12

13 Plaatsbezoek Astene 12 september 2013 Wallebeekstraat-Patersstraat: Kapel OLV van 7 weeën Kapel OLV van zeven Weeën. Eigendom van de Kerkfabriek van Sint Amandus Astene. Op de hoek van de Paetersstraat staat een bakstenen kapel, gebouwd in 1908 door aannemer J. De Backer, en die wederopgebouwd werd na WOI, zonder klokkentorentje zoals oorspronkelijk. Neogotisch getint bouwtype, op rechthoekige plattegrond, met drie traversen, onder zadeldak met pannen gedekt. Voorpuntgevel met spitsboog. De deur met in bovenlicht de tekst: Langs dezen weg zet gene voet of zegt Maria Wees gegroet. Zijgevel met spitsboogvenstertjes. Ineterieur met gepolychromeerd piëtabeeld, en op de achterwand geschilderde tekst: OLV van Zeven Weeën BVO. (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) Idem tekst Inventaris Bouwkundig Erfgoed Enkele jaren terug werden de funderingen verstevigd achteraan. Er staat een mooie meidoornhaag rond. De nieuwe electriciteitscabine (vlak naast de kapel) overheerst de site gelukkig niet. Er staat een smeedijzeren kruis bovenaan op het dak. Recent werd het interieur geschilderd. Ook de omgeving dichtbij de kapel werd deftig aangelegd.

14

15

16 Pontstraat (kant Leie) Gewit bakstenen Mariakapelletje, onder pannendakje. Mariabeeldje. Tekst Ave Maria in ijzeren letters. (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) Idem tekst Inventaris Bouwkundig Erfgoed Getraliede spitsboognis met Goed onderhouden. De sparren die errond staan zouden beter vervangen worden door lindebomen. De letters werden meegeschilderd met de ondergrond waardoor de leesbaarheid er niet op verbeterd is. Er ligt een stevig dakje op en er staan bloemetjes voor. Het helt lichtjes naar voor, maar er is geen dreiging. De bakstenen onder de dakboog werden reeds vernieuwd.

17 Vrouwenstraat Kapel OLV van Bijstand Bakstenen kapel uit de XXste eeuw, op vierkante plattegrond met halve cirkelvormige sluiting, onder leiendak. Art-Deco vormgeving, met smalle rondboogvensters, een smeedijzeren deur in een zwarte geglazuurde baksteenomlijsting en smeedijzeren vensterkorven. Tekst: Onze Lieve Vrouw van Bijstand, in glas in lood, aangebracht in vensters. Interieur met altaar en gekleurde faiencetegels. (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) Idem tekst Inventaris Bouwkundig Erfgoed Één van de mooiste kapellen op Deins grondgebied! Er zit een mooie breedte/diepteverhouding in de kapel. Glas in lood, een schuine voeg, omlijsting ronde vensters is gebarsten. Hekwerk heeft duw gekregen bij de werkzaamheden. Het staat op een kruispunt van wegen. Het hekwerk is gegolfd. Er zijn verschillende kleuren bakstenen en een koperen gootje. Het heeft er alle schijn van (smeedwerk, gebruikte materialen) dat dit geen goedkoop kapelletje geweest is. De omlijsting van de deur en het venster bestaat uit gebakken klei (tegel). De dwarsvoegen zijn roze gekleurd, wat de horizontale voegen en lijnen accentueert. Er is ook een offerblok aanwezig. Het smeedwerk werd gedaan door Kunst en ornamentssmid, Werkhuis Calberson Eke (bij Gent). Het altaard werd afgewerkt met veelkleurige en felle faiencesteentjes. Er stond een brandende noveenkaars en enkele led-theelichtjes.

18

19 Nieuwstraat: Kapel van de Boerinnenbond Sierlijk maar klein kapelletje aan de linkse kant van de straat, komende van de kerk, tegen de omheining aan. Geplaatst door de toenmalige lokale Boerinnenbond, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van deze laatste in (KGK jaarboek 1998, gegevens uit 1996) Staakkapel, uitgecementeerd. Waarschijnlijk kunststeen (imitatie natuursteen). Jammer dat de kledingcontainer veel te dicht bij de kapel staat. Het is een mooie uitwerking met sierzuiltjes en kruisjes. Er is de verwijzing naar de Boerinnenbond (BB). Er is ook een vaandeltje ( ). Het gaatje van het wijwatervatje vooraan zit verstopt. Het water kan zo niet weglopen.

20 Vrouwenstraat deurkapelletje Ter hoogte van nr 20 zit een huiskapelletje boven de deur.

Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen

Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen Plaatsbezoek Vinkt 4 april 2012 Deinzestraat 14: OLV van bijstand Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen Rechts van de straat, richting Deinze, aan de rand van het dorpscentrum, staat een kapel

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 3

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 3 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM054 Naam monument : Fatimakapel Adres : Napoleonsweg 3 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1612 Coördinaten

Nadere informatie

: onbekend, houten kruisbeeld vermoedelijk van beeldhouwer Tiessen uit Roermond

: onbekend, houten kruisbeeld vermoedelijk van beeldhouwer Tiessen uit Roermond Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM060 Naam monument : Aerenkapel Adres : Moosterstraat bij 15 Postcode en plaats : 6012 RC Haler Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie G nr(s) 145 Coördinaten

Nadere informatie

Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen

Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen Plaatsbezoek Bachte Maria Leerne 2 april 2014 Leernsesteenweg: engelbeeld in zaal Dutry Niet opgenomen in KGK jaarboek (KGK jaarboek 1998, gegevens uit

Nadere informatie

Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen

Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen Werkgroep Religieus Erfgoed Plaatsbezoek kapellen Plaatsbezoek Grammene 15 juli 2013 Grijsbulckstraat 21: OLV van Altijd-durende Bijstand Op de zuidhoek van het omhaagde Kapelhof staat een gemetste kapel

Nadere informatie

Typering van het monument: Kapel met neogotische stijlinvloeden die is opgericht ter nagedachtenis van Angelina Cuypers.

Typering van het monument: Kapel met neogotische stijlinvloeden die is opgericht ter nagedachtenis van Angelina Cuypers. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM041 Naam monument : Lourdeskapel Adres : Kuiperweg hoek Veldstraat Postcode en plaats : 6096 BJ Grathem Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie V nr(s)

Nadere informatie

Kapellenwandeling Oosterzele-Gijzenzele-Landskouter-Oosterzele: 10 km

Kapellenwandeling Oosterzele-Gijzenzele-Landskouter-Oosterzele: 10 km Kapellenwandeling Oosterzele-Gijzenzele-Landskouter-Oosterzele: 10 km START: Parking IZOO, Dorp Oosterzele Tota Pulchra, vroeger klooster van de Zusters Apostolinnen van Gent, nu kleuter- en lager onderwijs.voorgevel

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Napoleonsweg 72. Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM053 Naam monument : "De Kamp" Adres : Napoleonsweg 72 Postcode en plaats : 6081 AE Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3891 Coördinaten

Nadere informatie

Kapellekes in Meensel-Kiezegem : Het kapelletje van Spikdoorn.

Kapellekes in Meensel-Kiezegem : Het kapelletje van Spikdoorn. Kapellekes in Meensel-Kiezegem : Het kapelletje van Spikdoorn. https://inventaris.onroerenderfgoed.be vermeldt over deze kapel het volgende : Beknopte karakterisering: Typologie : betreedbare kapellen

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Wagenberg, Brouwerijstraat 3 Woonhuis met garage, ca. 1910. Kenmerken van Jugendstil. Rijk gedetailleerde voorgevel in rode strengperssteen met speklagen

Nadere informatie

Kadastrale aanduiding : NEE00 sectie N nr(s) 279 Coördinaten : x: y: : Traditionele bouwstijl met invloeden van de neogotiek

Kadastrale aanduiding : NEE00 sectie N nr(s) 279 Coördinaten : x: y: : Traditionele bouwstijl met invloeden van de neogotiek Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM103 Naam monument : Isidoruskapel Adres : Gendijk 2b (hoek Rohrstraat) Postcode en plaats : 6086 NC Neer Kadastrale aanduiding : NEE00 sectie N nr(s)

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 509825 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl - Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 491711 Smallepad 5 Kruiswegpark Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 491726, 491720, 491714 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Complexomschrijving:

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Made Adelstraat 17 Karakteristiek woonhuis onder Mansardedak, ca. 1930. Detailleringen in o.a. het metselwerk zijn kenmerkend voor de bouwperiode en omgeving.

Nadere informatie

Typering van het monument: Open, witte Heilig Hartkapel die is gebouwd tijdens de opkomst van de Heilig Hartdevotie.

Typering van het monument: Open, witte Heilig Hartkapel die is gebouwd tijdens de opkomst van de Heilig Hartdevotie. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM046 Naam monument : H. Hartkapel Adres : Hoek Markt - Gulden Eind Postcode en plaats : 6096 AL Grathem Kadastrale aanduiding : GTM00 sectie C nr(s)

Nadere informatie

CATALOGUS GRAFMONUMENTEN VOOR HERGEBRUIK. www.stad.gent/redeengraf

CATALOGUS GRAFMONUMENTEN VOOR HERGEBRUIK. www.stad.gent/redeengraf CATALOGUS GRAFMONUMENTEN VOOR HERGEBRUIK wwwstadgent/redeengraf INHOUD In deze catalogus vindt u een overzicht van grafmonumenten die u kan hergebruiken als laatste rustplaats voor u en/of uw familie Bij

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359.

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM006 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 35 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten

Nadere informatie

LEGENDE. per eeuw > kleur aanduiding idem aan plannen. Datering. Bouwhistorische waarde zeer waardevol. Geen historische waarde

LEGENDE. per eeuw > kleur aanduiding idem aan plannen. Datering. Bouwhistorische waarde zeer waardevol. Geen historische waarde LEGENDE Datering per eeuw > kleur aanduiding idem aan plannen Bouwhistorische waarde Rood Oranje Geel zeer waardevol waardevol Geen historische waarde Bouwfysische status groen geel oranje rood zeer goede

Nadere informatie

Bouwmassa: De kapel heeft een rechthoekige plattegrond, haaks op de weg en is gedekt met een zadeldak, haaks op de weg.

Bouwmassa: De kapel heeft een rechthoekige plattegrond, haaks op de weg en is gedekt met een zadeldak, haaks op de weg. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM090 Naam monument : Bruggerkapelletje Adres : Kallestraat bij 11 Postcode en plaats : 6013 RM Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie N nr(s)

Nadere informatie

Inventaris van kapellen en ander klein devotioneel erfgoed in Maldegem Categorie Beschrijving Site straat + nr. Postcode Gemeente Kapel, deel van

Inventaris van kapellen en ander klein devotioneel erfgoed in Maldegem Categorie Beschrijving Site straat + nr. Postcode Gemeente Kapel, deel van Inventaris van kapellen en ander klein devotioneel erfgoed in Maldegem Categorie Beschrijving Site straat + nr. Postcode Gemeente Kapel, deel van gebouw Kapel van broeders van Hiëronimieten Voormalig klooster

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

Rozenvendreef 1, Roosendaal

Rozenvendreef 1, Roosendaal Rozenvendreef 1, Roosendaal Bouwjaar: midden/einde 18e eeuw Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Bouwjaar: Rozenvendreef 1, 4707 PD Roosendaal Boerderijcomplex midden/einde 18e eeuw Architect: Soort

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM086 Naam monument : Pand 'Schlangen' Adres : Rijksweg 1 Postcode en plaats : 6085 AA Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1993 Coördinaten

Nadere informatie

Belmermeer 3 Broek in Waterland

Belmermeer 3 Broek in Waterland Belmermeer 3 Broek in Waterland opmerkingen: Stolp, circa 1900. Oorspronkelijke wanden. Oorspronkelijke ramen, naast extra toegevoegde ramen en gevelopeningen. Imposante kap met oude Hollandse pannen.

Nadere informatie

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

: langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf Gemeentelijk monument nr. : OVERB 1 Adres : De Hucht 30 Plaats : Overberg Kadastrale aanduiding : AMR02 G 00825 Bouwjaar : 1883 Type : langhuisboerderij met aangebouwd bakhuisje en omliggend groen erf

Nadere informatie

Belmermeer 3 Broek in Waterland

Belmermeer 3 Broek in Waterland Belmermeer 3 Broek in Waterland opmerkingen: Stolp, circa 1900. Oorspronkelijke wanden. Oorspronkelijke ramen, naast extra toegevoegde ramen en gevelopeningen. Imposante kap met oude Hollandse pannen.

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 516185 Smallepad 5 Pastorie en stookhut Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 516187, 516186 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Hoofdweg

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie

Bouwstijlen van kerken in Nederland. De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal:

Bouwstijlen van kerken in Nederland. De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal: Bouwstijlen Bouwstijlen van kerken in Nederland De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal: Oudste stenen gebouw Romaans Gotiek Neogotiek Renaissance Neorenaissance Classicisme

Nadere informatie

1 ste OPDRACHT - Maquette

1 ste OPDRACHT - Maquette Naam... Klas... 1 ste OPDRACHT - Maquette 1a Zet de maquette van de Domkerk voorzichtig in elkaar, zoals hij te zien is op de plattegrond hieronder. 1b Zet de nummers op de juiste plaats in de tekening

Nadere informatie

GEMEENTE APELDOORN Kerklaan 14/16

GEMEENTE APELDOORN Kerklaan 14/16 gebouwnummer : 324 straat + huisnr. : Kerklaan 14/16 postcode + plaats : 7311 AE APELDOORN naam object : Apotheek kad.aanduiding : bescherming : gemeentelijk monument deelgebied nr. waardevol gebied :

Nadere informatie

BIJLAGE 1 Natuuronderzoek

BIJLAGE 1 Natuuronderzoek BIJLAGE 1 Natuuronderzoek BIJLAGE 2 Wateradvies BIJLAGE 3 Overzicht rijksmonumenten 1 Badweg 30 (Opduin) Zomerhuis Gebouwd in 1913 Twee bouwlagen in kubusvorm; gevels

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM007 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 45 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 675 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 513827 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Machinegebouw Aantal

Nadere informatie

1, Kapel aan de Pollarebaan. A) Ligging Kadastrale gegevens : Sectie A 744 x Staat en Nr. : Pollarebaan 108

1, Kapel aan de Pollarebaan. A) Ligging Kadastrale gegevens : Sectie A 744 x Staat en Nr. : Pollarebaan 108 BIDHUISJES LANGSHEEN POLLARE-DORP, POLLAREBAAN SCHUITSTRAAT EN DE ST.KRISTOFPELSTRAAT In deze bijdrage willen wij een licht werpen op de kapelletjes langsheen bovengenoemde wegen. Deze bestaande, al dan

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 527199 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen 2 527200,

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521251 Smallepad 5 Woonhuis/tabakskerverij Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 521253, 521252 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525394 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Rotterdam, Amsterdam,

Nadere informatie

Bouwjaar : 1950-1952 Score : 13

Bouwjaar : 1950-1952 Score : 13 Plantage 153, Oude Wetering Gemeentelijk monument Alkemade Oorspr. functie : Starttoren Huidige functie : Kantoor Omschrijving : Vierkante bakstenen toren op betonnen basis. Doorsnede naar boven verjongend.

Nadere informatie

Monumentnummer*:

Monumentnummer*: Monumentnummer*: 526557 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Status: rijksmonument Inschrijving

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 525108 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Joodse begraafplaats Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

GEMEENTE SLUIS. Voorontwerpbestemmingsplan. Nieuwstraat 79 Sluis. Bijlagenboek

GEMEENTE SLUIS. Voorontwerpbestemmingsplan. Nieuwstraat 79 Sluis. Bijlagenboek GEMEENTE SLUIS Voorontwerpbestemmingsplan Nieuwstraat 79 Sluis Bijlagenboek gemeente titel projectnummer datum status Voorontwerp ontwerp vaststelling Sluis Bestemmingsplan Nieuwstraat 79 Sluis GS4015

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 522705 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Sonneheerdt Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel :

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Donkerelaan 20 Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Naam object : Oude Dorpshuis Bouwjaar : 1929 Architect : H.W.

Nadere informatie

INVENTARIS VAN HET BOUWKUNDIG ERFGOED

INVENTARIS VAN HET BOUWKUNDIG ERFGOED PAGINA 1/7 Louis Titecastraat 21 tot 53 (foto 2002). Brussels Hoofdstedelijk Gewest INVENTARIS VAN HET BOUWKUNDIG ERFGOED SINT-PIETERS-WOLUWE Louis Titecastraat 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 39,

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE IMPACT VAN DE WERKEN OP DEZE ERFGOEDELEMENTEN EN -KENMERKEN

BESCHRIJVING VAN DE IMPACT VAN DE WERKEN OP DEZE ERFGOEDELEMENTEN EN -KENMERKEN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG: Verbouwingen aan Stadsvilla: vernieuwen schrijnwerk en vergroten dakkapel Ligging: Onze-Lieve-Vrouwstraat 46, 3000 Leuven Kadastrale gegevens: LEUVEN afdeling 4, sectie D, perceel

Nadere informatie

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn De bescherming betreft de voormalige tuinderswoning uit 1929 aan de Lookwatering 1. De recente serre valt niet onder de bescherming. De tuinderswoning is gelegen in het

Nadere informatie

Kaart met bescherming

Kaart met bescherming Kaart met bescherming Gemeentelijke Monumentenlijst monumentnr. GM229 Pagina 4 van 4 - 2 - gelet op: de verordening Cultuurhistorie Sittard-Geleen 2008 ; besluit: Het object Veestraat 72 te Sittard op

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 527199 Smallepad 5 Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 527201, 527200 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Grindweg 97 Complexomschrijving:

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Stationstraat 17. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM017 Naam monument : n.v.t. Adres : Stationstraat 17 Postcode en plaats : 6095 BR Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 85 Coördinaten

Nadere informatie

Actualisatie lijst karakteristieke objecten. 4.5 Linden. Croonen Adviseurs

Actualisatie lijst karakteristieke objecten. 4.5 Linden. Croonen Adviseurs 4.5 219 220 Adres De Berg 6 x/y coördinaten 185.373/417.882 Boerderij met dwarshuis Bouwjaar 1930-1940 -Zadeldak met muldenpannen, stalgedeelte met wolfsdak -Traditionalistische bouwstijl -Stalen stalramen

Nadere informatie

Monumentnummer*:

Monumentnummer*: Monumentnummer*: 516738 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Status: rijksmonument Inschrijving

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 230 postcode + plaats : 8096 CH OLDEBROEK naam object : kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie AF, nr. 275 bescherming : gemeentelijk monument registratienummer

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 507235 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Graven Couberg Kerkhof Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Plantagebaan , Wouwse Plantage. Bouwjaar: vierde kwart 19e eeuw

Plantagebaan , Wouwse Plantage. Bouwjaar: vierde kwart 19e eeuw Plantagebaan 194-196, Wouwse Plantage Bouwjaar: vierde kwart 19e eeuw Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Bouwjaar: Plantagebaan 194-196, 4724 AE Wouwse Plantage Boerderij met woonhuis/schuur vierde

Nadere informatie

Molenstraat 29, Roosendaal

Molenstraat 29, Roosendaal Molenstraat 29, Roosendaal Bouwjaar: 1893 Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Molenstraat 29, 4701 JM Roosendaal Woonhuis Bouwjaar: 1893 Architect: Soort monument: C. van Gastel Gemeentelijk Monumentnummer:

Nadere informatie

Kerkplein 2. : Neorenaissancetrant Oorspronkelijke functie : Pastorie. Datum foto : 20-07-2010

Kerkplein 2. : Neorenaissancetrant Oorspronkelijke functie : Pastorie. Datum foto : 20-07-2010 Kerkplein 2 Straat en huisnummer : Kerkplein 2 Postcode en plaats : 2061 JC Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F73 Complexonderdeel : Nederlands Hervormde Kerk Bloemendaal Naam object : Bouwjaar : 1875

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl.

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM081 Naam monument : Pand 'Peeters' Adres : Kasteelstraat 9 Postcode en plaats : 6085 BH Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 2105 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 509768 Smallepad 5 Woningcomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 509770, 509769 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Mevrouw v

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Voormalige gemeente Jacobswoude

Voormalige gemeente Jacobswoude Voormalige gemeente Jacobswoude Volgnr 1 Jacobswoude Leimuiden Plaatselijke aanduiding Willem van de Veldenweg 69 Kadastrale aanduiding Leimuiden, sectie A, nr. 3047 Woonhuis bij school Woonhuis Bouwstijl

Nadere informatie

EMMASTRAAT 77. Algemeen

EMMASTRAAT 77. Algemeen EMMASTRAAT 77 Algemeen Emmastraat 77 (oorspronkelijk nummer 75), gelegen op de hoek met de Toussaintstraat, en Emmastraat 79 (oorspronkelijk nummer 77) zijn twee royale herenhuizen van twee bouwlagen,

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 516227 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Begraafplaatscomplex met woning Aantal

Nadere informatie

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6)

Nederasselt. Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Nederasselt Eindsestraat 1 (MIP lijst 1396; NED6) Woning gebouwd rond 1930 metselwerkgevel, houten kozijnen en keramische dakpannen In de voorgevel is een erker aangebracht waarvan het dak als luifel doorloopt

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 525375 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Hofje van Belois Aantal

Nadere informatie

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur Molenweg 1 Langgevelboerderij, ca. 1850. Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. Het gebouw is volledig in gebruik als woonhuis. Hiertoe zijn in het dak van het voormalige bedrijfsgedeelte dakramen aangebracht.

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525745 Smallepad 5 Schoolcomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 525761, 525743 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Jan Smitzlaan

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: : Berikstraat 11a

Kerngegevens gemeentelijk monument: : Berikstraat 11a Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM020 Naam monument : n.v.t. Adres : Berikstraat 11a Postcode en plaats : 6082 AM Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie C nr(s) 1124 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek.

Typering van het monument: Vrijstaand negentiende-eeuws woonpand van twee bouwlagen met karakteristiek dakoverstek. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM027 Naam monument : n.v.t. Adres : Heerweg 2 en 4 Postcode en plaats : 6082 AC Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2109 Coördinaten

Nadere informatie

Het archeologisch onderzoek van de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën te Vreren (Tongeren)

Het archeologisch onderzoek van de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën te Vreren (Tongeren) Het archeologisch onderzoek van de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën te Vreren (Tongeren) Opdrachtgever: Kerkfabriek Sint-Medarus December 2008 - januari 2009 Caroline Vandegehuchte (bouwhistorica)

Nadere informatie

Monumentnummer*:

Monumentnummer*: Monumentnummer*: 512808 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Status: rijksmonument Inschrijving

Nadere informatie

S I N T - J A N S W A N D E L I N G Bijlage 4 DE KAPELLETJES 1/5

S I N T - J A N S W A N D E L I N G Bijlage 4 DE KAPELLETJES 1/5 Bijlage 4 DE KAPELLETJES 1/5 Kruisbeeld aan de kerk + gedenksteen ter nagedachtenis van Augustinus Ambrosius Rosseeuw. Was van 1816 tot 1837 pastoor van Kachtem. Onder zijn bestuur kreeg de kerk in 1830

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak.

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM021 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 14 Postcode en plaats : 6082 AP Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2231 Coördinaten

Nadere informatie

Monumentbeschrijving. Kerkstraat 77 Westerbeek. Drs. Elke de Rooij

Monumentbeschrijving. Kerkstraat 77 Westerbeek. Drs. Elke de Rooij Monumentbeschrijving Kerkstraat 77 Westerbeek Drs. Elke de Rooij Westerbeek, Kerkstraat 77 (gemeente Sint Anthonis) Algemene gegevens Oorspronkelijke functie : boerderij Huidige functie : woonhuis Bouwjaar

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

Zwiepseweg 27. Adviesnummer 210 Adres Zwiepseweg 27. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing. 4-2-1997 monumentenlijst

Zwiepseweg 27. Adviesnummer 210 Adres Zwiepseweg 27. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing. 4-2-1997 monumentenlijst Terug Zwiepseweg 27 Adviesnummer 210 Adres Zwiepseweg 27 Woonplaats 7241 GM LOCHEM Monument type Woonhuis Naam monument - Huidige functie Woonhuis Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing 4-2-1997

Nadere informatie

Kruittoren. Ω Hoogte: ca. 18 m Ω Bouwjaar: ca Ω Muurdikte: ruim 1 m Ω Basisvorm: vierkant

Kruittoren. Ω Hoogte: ca. 18 m Ω Bouwjaar: ca Ω Muurdikte: ruim 1 m Ω Basisvorm: vierkant Informatiekaart Kruittoren Kruittoren De Kruittoren staat aan de noordzijde van de Nieuwstad, naast het spoor, in een verloren hoekje. Circa 700 jaar geleden werd deze hoektoren gebouwd bij het verbeteren

Nadere informatie

Nr Wat Beschrijving Gebruikswaarde Culturele waarde Locuswaarde Beoordeling. Grote erfgoedwaarde (perceel 459e) Relatief grote gebruikswaarde

Nr Wat Beschrijving Gebruikswaarde Culturele waarde Locuswaarde Beoordeling. Grote erfgoedwaarde (perceel 459e) Relatief grote gebruikswaarde Dorp 1 Gemeentehuis en voormalige onderwijzerswoning Opgenomen in de inventaris : (perceel 459e) Onroerend Erfgoed Breed en diep perceel Historische waarde: erkend beeldbepalend gebouw op Afbraak is niet

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Kerkstraat 2. Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten : x: y:

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Kerkstraat 2. Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten : x: y: Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM084 Naam monument : Pand 'Delhoofen' Adres : Kerkstraat 2 Postcode en plaats : 6085 AX Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1534 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 510655 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 518263 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Openbare Handelsschool

Nadere informatie

Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving)

Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving) Sparrenlaan 9 (uitbreiding bestaande beschrijving) Straat en huisnummer : Sparrenlaan 9 Postcode en plaats : 2111 AE Aerdenhout Kadastrale aanduiding : B3856 Complexonderdeel : Naam object : Antonius van

Nadere informatie

VRAAG 1.1 VRAAG 1.2. e) (= 0,007) f) (= 0,708) g) (= 1,413) h) (= 141,30) Oplossing: Schaal is = 0,007 =

VRAAG 1.1 VRAAG 1.2. e) (= 0,007) f) (= 0,708) g) (= 1,413) h) (= 141,30) Oplossing: Schaal is = 0,007 = VRAAG 1.1 Naast de Sint-Michielskerk vind je een perfect schaalmodel van deze kerk. De kerk bezit één van de grootste orgels van West-Vlaanderen. Op welke schaal is deze miniatuurkerk gemaakt, als je weet

Nadere informatie

Voormalig zusterklooster Moerdijk. Steenweg 41, Moerdijk

Voormalig zusterklooster Moerdijk. Steenweg 41, Moerdijk Voormalig zusterklooster Moerdijk Steenweg 41, Moerdijk Foto's Voormalig zusterklooster Moerdijk Kenmerken Adres Steenweg 41 Huidige functie Woonhuis Postcode/plaats Oorspronkelijke functie Bouwjaar MIP-code

Nadere informatie

Typering van het monument: Trafohuisje met afbeelding van Maria, waarvan de bouwstijl is aangepast aan de omgeving.

Typering van het monument: Trafohuisje met afbeelding van Maria, waarvan de bouwstijl is aangepast aan de omgeving. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM092 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 13 Postcode en plaats : 6014 AE Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1237 Coördinaten

Nadere informatie

Arch& Teco. Gronplan gelijkvloers + tuin _ 1: Pastorij Berchem. A r c h i t e c t u r e + P l a n n i n g D 0.4 R D 0.

Arch& Teco. Gronplan gelijkvloers + tuin _ 1: Pastorij Berchem. A r c h i t e c t u r e + P l a n n i n g D 0.4 R D 0. 0 9 462 49 40 41 41 59 3 48 3 24 194 3 8 1 144 316 324 9 1 53 419 24 32 491 2 492 5 53 8 199 199 199 99 0 93 0 228 152 60 2 15 68 90 159 3 9 143 3 55 83 2 30 156 D 0.4 1 R 0. 56 259 55 9 263 2 3 te vervangen

Nadere informatie

Gemeentelijk monument nr. : LEE 1. Adres : Maarsbergseweg 21-23. Kadastrale aanduiding : LSM00 B 00588 G 0000. : 1929-1933 en later

Gemeentelijk monument nr. : LEE 1. Adres : Maarsbergseweg 21-23. Kadastrale aanduiding : LSM00 B 00588 G 0000. : 1929-1933 en later Gemeentelijk monument nr. : LEE 1 Adres : Maarsbergseweg 21-23 Plaats : Leersum Kadastrale aanduiding : LSM00 B 00588 G 0000 Bouwjaar Type : 1929-1933 en later : Industrieel complex Omschrijving Inleiding

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM001 Naam monument : n.v.t. Adres : Beemderhoekweg 1 Postcode en plaats : 6095 NS Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie D, nr(s) 292 Coördinaten

Nadere informatie

Te koop. Authentieke vrijstaande woning gelegen in het hart van Oud-Beijerland. Koninginneweg 65, 3261 CB Oud-Beijerland

Te koop. Authentieke vrijstaande woning gelegen in het hart van Oud-Beijerland. Koninginneweg 65, 3261 CB Oud-Beijerland Te koop Authentieke vrijstaande woning gelegen in het hart van Oud-Beijerland Koninginneweg 65, 3261 CB Oud-Beijerland Authentiek en klassiek wonen, maar de luxe van nu? Kom kijken en laat u verrassen

Nadere informatie

Lage Duin en Daalseweg 31

Lage Duin en Daalseweg 31 Lage Duin en Daalseweg 31 Straat en huisnummer : Lage Duin en Daalseweg 31 Postcode en plaats : 2061 BB Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A10613 Complexonderdeel : Duin en Daal Naam object : Zwitserse

Nadere informatie

Brugstraat 35, Roosendaal

Brugstraat 35, Roosendaal Brugstraat 35, Roosendaal Bouwjaar: 1921 Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Brugstraat 35, 4701 LB Roosendaal Woonhuis / Notariskantoor Bouwjaar: 1921 Architect: Soort monument: Jac. Hurks Gemeentelijk

Nadere informatie

Zelfreflectierapport Villa des Roses

Zelfreflectierapport Villa des Roses Zelfreflectierapport Villa des Roses Individuele taak opleidingsondersdeel architectuurtypologie Abdoulaye Declerck 1MAK 1b1 COÖRDINATEN Villa des Roses Klokstraat 59050 Gentbrugge Inleiding Villa Des

Nadere informatie

Typering van het monument: Gave twintigste-eeuwse hallenhuisboerderij met aanbouwen onder een zadeldak met wolfseinden.

Typering van het monument: Gave twintigste-eeuwse hallenhuisboerderij met aanbouwen onder een zadeldak met wolfseinden. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM070 Naam monument : Relinquendum Adres : Geusert 2 Postcode en plaats : 6093 NR Heythuysen Kadastrale aanduiding : HHS00 sectie N nr(s) 1012 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 521988 Smallepad 5 - Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 2 521989, 521990 Hoofdadres van hoofdobject: Kerkhofweg 18 Complexomschrijving: Inleiding Aan de westkant

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 518209 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complex St. Luciastraat Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Oorspronkelijke functie : paardenstalling (begane grond) en feestzaal (verdieping)

Oorspronkelijke functie : paardenstalling (begane grond) en feestzaal (verdieping) Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM015 Naam monument : Phillokaal Adres : Gats 1a Postcode en plaats : 6131 EM Sittard Kadastrale aanduiding : STD00 sectie F nr(s) 2291 Coördinaten

Nadere informatie

CATALOGUS GRAFMONUMENTEN VOOR HERGEBRUIK.

CATALOGUS GRAFMONUMENTEN VOOR HERGEBRUIK. CATALOGUS GRAFMONUMENTEN VOOR HERGEBRUIK wwwstadgent/redeengraf INHOUD In deze catalogus vindt u een overzicht van grafmonumenten die u kan hergebruiken als laatste rustplaats voor u en/of uw familie Bij

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon.

Typering van het monument: Voormalige directeurswoning en het smeedijzeren hekwerk van de voormalige Huyben s Bierbrouwerij De Kroon. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM077 Naam monument : voormalige brouwerij Huybens De Kroon Adres : Dorpstraat 55 en 57 Postcode en plaats : 6085 BE Horn Kadastrale aanduiding : HOR02

Nadere informatie