Reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Gemeenschap. Regels van toepassing vanaf 3 juli 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Gemeenschap. Regels van toepassing vanaf 3 juli 2004"

Transcriptie

1 Reizen met honden, katten of fretten binnen de Europese Gemeenschap Regels van toepassing vanaf 3 juli 2004 Laatste nieuws : de datum van inwerkingtreding van het reglement is uitgesteld geworden naar 1 oktober De regels voor het verkeer van honden, katten en fretten ( gezelschapsdieren) tussen de lidstaten van de Europese Gemeenschap werden geharmoniseerd. Deze regelgeving (EU verordening 998/2003/EG) wordt van kracht op 3 juli De hond, kat of fret uit de Europese Unie dient vanaf die datum, wanneer hij deelneemt aan het intracommunautaire verkeer, geïdentificeerd, gevaccineerd tegen hondsdolheid en in het bezit van een gestandaardiseerd en door de dierenarts ingevuld paspoort te zijn. Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Ierland mogen voorlopig hun huidige strengere nationale wetgeving nog handhaven. In België zal dit paspoort ook binnen de landsgrenzen aangewend worden als bewijs van de identificatie en de registratie van honden. Voor katten en fretten zal het paspoort enkel nodig zijn voor reizen buiten België. I / Algemene regels Voor het reizen binnen de Europese Gemeenschap met honden, katten en fretten gaan vanaf 3 juli 2004 volgende algemene regels gelden: een paspoort, een verplichte identificatie en een vaccinatie tegen hondsdolheid. Voor bepaalde landen is bijkomend een behandeling tegen wormen en/of teken vereist (zie II 2) 1 Paspoort : Honden, katten en fretten dienen te beschikken over een paspoort. Het model van dit paspoort is hetzelfde in alle landen die lid zijn van de Europese Gemeenschap en vervangt alle tot hiertoe gebruikte paspoorten en soortgelijke documenten. Het vermeldt de identificatie van het dier (microchip of tatoeage), de beschrijving van het dier en de naam en het adres van de eigenaar. Het zal afgeleverd worden op het ogenblik van de identificatie of na vaccinatie tegen hondsdolheid. Deze vaccinatie kan slechts uitgevoerd worden na de controle van de identificatie van het dier. Voor geïdentificeerde dieren met nog een geldig vaccinatiecertificaat van het oud regime gelden overgangsmaatregelen(zie punt 3.1) 2 Identificatie: Eigenaren die hun hond, kat of fret willen meenemen op reis zijn verplicht, indien dit nog niet gebeurd is, een identificatie bij hun dier te laten aanbrengen. In België wordt de elektronische transponder (microchip) gebruikt die onderhuids wordt aangebracht door de dierenarts. Naast de chip is tatoeage voorlopig ook als identificatie toegestaan behalve voor dieren die reizen naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland of Zweden. 3 Vaccinatie tegen hondsdolheid: Honden, katten en fretten dienen na de leeftijd van 3 maand ingeënt te zijn tegen hondsdolheid. 3.1 De dieren werden ingeënt voor 3 juli 2004 Het oude vaccinatiecertificaat voor honden en katten (voor zover deze geïdentificeerd zijn zie punt 2) blijft geldig voor zover de geldigheidsduur van het certificaat zoals vastgelegd in de wetgeving van kracht voor 3 juli 2004, niet overschreden is.

2 Nog geldig vaccinatieattest : - voor UK en Ierland : enkel document afgeleverd door de dierenarts en gevalideerd door de inspecteur-dierenarts voor 3 juli 2004; - voor Zweden : model vaccinatieattest zoals bepaald door Zweden en gevalideerd door de inspecteur-dierenarts voor 3 juli 2004; - voor andere landen van de EG : officieel vaccinatiecertificaat afgeleverd voor 3 juli 2004 en waarvan de geldigheidsduur ( 1 jaar na vaccinatie) nog niet verstreken is op het ogenblik dat de reis wordt aangevat. Opgelet : indien U op reis gaat naar een land dat niet voorkomt op de lijst in verordening 592/2004 en terugkeert na 3 juli 2004 dient de bloedtest zoals beschreven in punt II 4 uitgevoerd te worden voor het vertrek!! 3.2 De dieren worden ingeënt na 3 juli 2004 (primo-vaccinatie of herhalingsvaccinatie) De dierenarts noteert deze inenting in het paspoort na de identificatie van het dier te hebben gecontroleerd. De geldigheidsduur van de inenting hangt af van het gebruikte vaccin en kan dus langer zijn dan één jaar. II / Bijzondere regels 1 Dieren jonger dan 3 maanden Wie zijn dier dat jonger is dan 3 maand wil meenemen, dient eerst te informeren bij het land van bestemming of dit land dit toelaat. 2 Reizen naar het Verenigd Koninkrijk,Ierland, Zweden en Finland : Deze landen mogen hun bestaande nationale wetgeving verder blijven toepassen. Voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland Het pet travel scheme. D.w.z.enkel honden en katten die tenminste 6 maand in West Europa hebben verbleven, enkel identificatie met een microchip toegestaan, bloedafname na vaccinatie voor de bepaling van de antistoftiter gevolgd door een klinisch onderzoek 6 maanden na de bloedafname. Het onderzoek van het bloedstaal dient te gebeuren in het Pasteur Instituut (WIV). Voor honden en katten die werden ingevoerd uit een land dat geen lid is van de Europese gemeenschap dienen al deze onderzoeken in België te gebeuren. Er is tevens een behandeling tegen wormen en teken vereist die dient uitgevoerd te worden tussen 48 en 24 uur voor het vertrek. Deze laatste behandeling dient tevens geattesteerd te worden door de dierenarts. Voor Zweden Bloedtest vereist tussen de 4 en de 12 maand na vaccinatie voor bepaling van de antistoftiter. Het onderzoek van het bloedstaal dient te gebeuren in het Pasteur Instituut (WIV) Ook voor dit land is een behandeling tegen wormen en teken vereist welke dient uitgevoerd te

3 worden tussen de 48 en 24 uur voor het vertrek. Deze laatste behandeling dient tevens geattesteerd te worden door de dierenarts. Nb : Het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden moeten hun nationale wetgeving voor het verkeer met fretten nog mee delen. De vaccinatie is vereist, de bloedtest evenwel niet. Voor Finland Naast de vaccinatie is ook een wormbehandeling vereist. 3 Reizen naar een land dat geen lid is van de Europese Gemeenschap De voorwaarden worden bepaald door het land van bestemming. Indien er onduidelijkheid bestaat over de juiste voorwaarden dient men zich te informeren bij de ambassade van het betrokken land. 4 Wederinvoer in de Europese Gemeenschap na een reis naar een land dat geen lid is van de Europese Gemeenschap en dat niet voorkomt op de lijst die door de EG wordt vastgelegd De voorlopige lijst vindt U in verordening 592/2004 van de Commissie van 30 maart.wil men na de reis vlot kunnen terugkeren vanuit een land dat niet voorkomt op deze lijst dan dient bij zijn hond of kat een bloedtest te laten uitvoeren voor vertrek. Deze bloedtest dient te gebeuren ten minste 30 dagen na de vaccinatie. Het onderzoek van het bloedstaal dient te gebeuren in het Pasteur Instituut (WIV). 5 Reizen naar België vanuit een land dat geen lid is van de EG De dieren dienen vergezeld te zijn van een individueel certificaat waarvan het model op Europees niveau werd vastgelegd. De gezondheidsvoorwaarden verschillen naargelang het land van herkomst. Voor België is enkel een vaccinatie tegen hondsdolheid en geen bloedonderzoek vereist voor landen die voorkomen op de Europese lijst ( EG 592/2004). Voor de andere landen is tevens een bloedtest vereist die dient te uitgevoerd 30 dagen na de vaccinatie en 3 maanden voor de aankomst. Deze bloedtest dient uitgevoerd te zijn in en daartoe erkend labo Deze lijst kan geraadpleegd worden op het volgende internetadres: Dit certificaat blijft 4 maanden geldig te rekenen vanaf de datum van ondertekening van het certificaat door de bevoegde dierenarts. Het resultaat van deze bloedtest blijft het ganse leven van het dier geldig, op voorwaarde dat de vaccinatie tegen hondsdolheid regelmatig en binnen de geldigheidsduur van de vorige vaccinatie wordt uitgevoerd. III / Wanneer wordt een paspoort afgeleverd? Bij nog niet geïdentificeerde dieren: op het ogenblik van de identificatie zal de identificeerder een paspoort afleveren. Bij reeds geïdentificeerde dieren die nog niet gevaccineerd zijn of waarvan de geldigheidduur van het vaccinatieattest verstreken is: op het ogenblik van de eerstvolgende vaccinatie zal de dierenarts na controle van de identificatie en na de vaccinatie een paspoort afleveren.

4 Bij reeds geïdentificeerde dieren met nog een geldig vaccinatieattest): Deze dieren dienen tijdens de overgangsregeling niet te beschikken over een paspoort. Het oude nog geldige vaccinatieattest volstaat. (zie 3.1!!) Indien men dit wenst kunnen de oude registratiedocumenten tegen een vergoeding via de dierenarts ingeruild worden tegen een Europees paspoort. Het nog geldige vaccinatieattest hoeft niet overgenomen in het paspoort. Wel dient dit vaccinatiecertificaat op reis meegenomen samen met het paspoort. IV / Documenten niet in orde? Als de papieren van het gezelschapsdier niet in orde zijn, kan het dier in bewarend beslag worden genomen. Gevolgen kunnen zijn: 1) het dier wordt in quarantaine geplaatst totdat het voldoet aan de gezondheidsvoorschriften 2) het dier wordt teruggezonden naar het land van herkomst. Als quarantaine of terugzenden geen opties zijn, kan in het uiterste geval euthanasie op het dier worden toegepast. Alle extra kosten zijn ten laste van de eigenaar van het dier.

5 Niet-commerciële vervoer Overzicht Europese wetgeving - Verordening (EG) Nr. 998/2003 van het Europees Parlement en de Raad van 26 mei 2003 inzake veterinairrechtelijke voorschriften voor niet commerciële verkeer van gezelschapsdieren en houdende wijziging van Richtlijn 92/65/EEG van de Raad. - Beschikking 203/803/EG van de Commissie van 26 november 2003 tot vaststelling van een modelpaspoort voor het intracommunautair verkeer van honden, katten en fretten. - Beschikking 2004/203/EG van de Commissie van 18 februari 2004 tot vaststelling van een modelcertificaat voor het niet-commerciële verkeer van honden, katten en fretten uit derde landen. - Rectificatie van Beschikking 2004/203/EG van de Commissie van 18 februari 2004 tot vaststelling van een modelcertificaat voor het niet-commerciële verkeer van honden, katten en fretten uit derde landen (Publicatieblad van de Europese Unie L 65 van 3 maart 2004). - Verordening (EG) Nr. 592/2004 van de Commissie van 30 maart 2004 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 998/2003 van het Europees Parlement en de Raad wat de lijst van landen en gebieden betreft. - Beschikking 2004/233/EG van de Commissie van 4 maart 2004 tot machtiging van bepaalde laboratoria om de doelmatigheid van antirabiësvaccinatie bij sommige als huisdier gehouden carnivoren te controleren. - Beschikking 2000/258/EG van de Raad van 20 maart 2000 houdende aanwijzing van een specifiek instituut dat verantwoordelijk is voor de vaststelling van de criteria die nodig zijn voor de normalisatie van de serologische tests om de doelmatigheid van antirabiësvaccins te controleren Overgangsmaatregelen - Beschikking 2004/301/EG van de Commissie van 30 maart 2004 houdende afwijkingen van de Beschikkingen 2003/803/EG en 2004/203/EG ten aanzien van de vorm van certificaten en paspoorten voor het niet-commerciële verkeer van honden, katten en fretten, en tot wijziging van Beschikking 2004/203/EG. Commerciële vervoer - Richtlijn 92/65/EEG van de Raad van 13 juli 1992 tot vaststelling van de veterinairrechtelijke voorschriften voor het handelsverkeer en de invoer in de Gemeenschap van dieren, sperma, eicellen en embryo s waarvoor ten aanzien van de veterinairrechtelijke voorschriften geen specifieke communautaire regelgeving als bedoeld in bijlage A, onder I, van Richtlijn 90/425/EEG geldt. - Verordening (EG) Nr. 599/2004 van de Commissie van 30 maart 2004 tot vaststelling van een geharmoniseerd model voor een certificaat en inspectieverslag voor het intracommunautaire handelsverkeer in dieren en producten van dierlijke oorsprong. Invoer - Beschikking.van de Commissie tot vaststelling van een model van gezondheidscertificaat voor de invoer in de Gemeenschap van honden, katten en fretten voor handelsdoeleinden. (*) - Beschikking..van de Commissie houdende vaststelling van een gezondheidscertificaten voor verkeer zonder commercieel oogmerk in de Gemeenschap en de invoer uit derde landen van dieren van Annex I deel C van de Verordening (EG) 998/2003 (*) (*) nog niet gepubliceerd)

(Voor de EER relevante tekst) (2011/874/EU)

(Voor de EER relevante tekst) (2011/874/EU) 23.12.2011 Publicatieblad van de Europese Unie L 343/65 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 15 december 2011 tot vaststelling van de lijst van derde landen en gebieden waaraan een machtiging is verleend

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE 23.2.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 50/51 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 17 februari 2012 tot wijziging van bijlage E bij Richtlijn 92/65/EEG van de Raad, wat betreft de modellen van

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE L 281/14 Publicatieblad van de Europese Unie 23.10.2013 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 21 oktober 2013 tot wijziging van deel 1 van bijlage E bij Richtlijn 92/65/EEG van de Raad wat betreft het

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 -

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - Ministerieel besluit houdende de veterinairrechtelijke voorschriften voor het handelsverkeer en de invoer uit derde landen van honden en

Nadere informatie

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 5.3.2012 COM(2012) 90 final 2012/0040 (COD) Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 92/65/EEG van de Raad wat betreft de

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de informatie gevraagd aan de erkende dierenartsen bij vaststelling van het illegaal binnenbrengen van honden,

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 94/44 31.3.2004 VERORDENING (EG) Nr. 599/2004 VAN DE COMMISSIE van 30 maart 2004 tot vaststelling van een geharmoniseerd model voor een certificaat en inspectieverslag voor het intracommunautaire handelsverkeer

Nadere informatie

Honden op het spreekuur

Honden op het spreekuur Honden op het spreekuur Op reis met de hond Wanneer u uw hond mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. Recent zijn de regels van enkele landen aangepast,

Nadere informatie

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT DE RAAD Straatsburg, 19 mei 2010 (OR. en) 2009/0077 (COD) LEX 1123 PE-CONS 7/1/10 REV 1 AGRILEG 26 CODEC 198 VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD TOT WIJZIGING

Nadere informatie

Op reis met de hond Noorwegen

Op reis met de hond Noorwegen Wanneer u uw hond mee naar het buitenland wilt nemen, krijgt u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. Recent zijn de regels van enkele landen aangepast, hieronder een korte samenvatting van

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 129/28 UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2015/819 VAN DE COMMISSIE van 22 mei 2015 tot wijziging van bijlage F bij Richtlijn 64/432/EEG van de Raad met betrekking tot het formaat van de modelgezondheidscertificaten

Nadere informatie

In bijlage dezes gaat de ontwerp-verordening die is voortgekomen uit de behandeling door de groep.

In bijlage dezes gaat de ontwerp-verordening die is voortgekomen uit de behandeling door de groep. Conseil UE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 25 februari 2002 (04.03) (OR. fr) PUBLIC 656/02 Interinstitutioneel dossier: CODEC 2000/02 LIMITE AGRILEG 32 CODEC 237 RESULTAAT BESPREKINGEN van: de Groep

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL GEZONDHEID EN VOEDSELVEILIGHEID Brussel, 27 februari 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET VERENIGD KONINKRIJK EN EU-REGELS OP HET GEBIED VAN

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) 20.1.2017 L 16/37 UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2017/98 VAN DE COMMISSIE van 18 januari 2017 tot wijziging van de bijlage bij Uitvoeringsbesluit 2013/519/EU wat betreft het modeldiergezondheidscertificaat voor

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT. Zittingsdocument

EUROPEES PARLEMENT. Zittingsdocument EUROPEES PARLEMENT 1999 Zittingsdocument 2004 C5-00309/2002 2000/0221(COD) NL 01/07/2002 Gemeenschappelijk standpunt met het oog op de aanneming van de verordening van het Europees Parlement en de Raad

Nadere informatie

Veel gestelde vragen (FAQ) Identificatie van paarden

Veel gestelde vragen (FAQ) Identificatie van paarden Veel gestelde vragen (FAQ) Identificatie van paarden 1/ In welke mate gelden de identificatievoorschriften uit het koninklijk besluit van 16 juni 2005 voor uit het buitenland afkomstige paarden? Wat wordt

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE LEDEN

MEDEDELING AAN DE LEDEN EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie verzoekschriften 10.11.2010 MEDEDELING AAN DE LEDEN Betreft: Verzoekschrift 0117/2010, ingediend door Angeliki Charokopou (Griekse nationaliteit), namens 19 Griekse

Nadere informatie

In dit document zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje.

In dit document zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje. Je hond mee op vakantie nemen naar het buitenland vraagt enige voorbereiding en organisatie: het dier moet niet alleen in orde zijn met de buitenlandse regelgeving, er zijn ook heel wat parasieten waar

Nadere informatie

REISHANDLEIDING KLEINE HUISDIEREN OP REIS IN DE EUROPESE UNIE

REISHANDLEIDING KLEINE HUISDIEREN OP REIS IN DE EUROPESE UNIE REISHANDLEIDING KLEINE HUISDIEREN OP REIS IN DE EUROPESE UNIE Deze uitneembare handleiding geeft een duidelijk overzicht van de wettelijke vereisten rond het reizen zonder commercieel doel met honden,

Nadere informatie

SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5

SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5 SGIU-001 bijlage 9.1.8b Bijlage 5 Invulvoorbeeld Traces certificaat mestschapen/mestgeiten II. Informatie over de gezondheid Ondergetekende, officieel dierenarts, verklaart dat de in dit certificaat beschreven

Nadere informatie

COMMISSIE. (Voor de EER relevante tekst) (2009/712/EG)

COMMISSIE. (Voor de EER relevante tekst) (2009/712/EG) 19.9.2009 Publicatieblad van de Europese Unie L 247/13 COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 18 september 2009 ter uitvoering van Richtlijn 2008/73/EG van de Raad wat betreft informatiepagina's op

Nadere informatie

DIEREN IB.AA Algemeen Maart Code FAVV Titel van het certificaat Totaal aantal pagina s

DIEREN IB.AA Algemeen Maart Code FAVV Titel van het certificaat Totaal aantal pagina s I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-code Land Honden 010619 / Katten 010619 II. Algemene certificaten Code FAVV Titel van het certificaat Totaal aantal pagina s EX.VTL.AA.17.02 Veterinair certificaat

Nadere informatie

Wijziging Regeling handel levende dieren en levende producten

Wijziging Regeling handel levende dieren en levende producten LNV Wijziging Regeling handel Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 7 juli 2005, nr. TRCJZ/2005/2068, houdende wijziging van de Regeling handel ter implementatie van richtlijn

Nadere informatie

PUBLIC RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 13 december 2002 (17.12) (OR. fr) 15363/02 Interinstitutioneel dossier: 2000/0221 (COD) LIMITE

PUBLIC RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 13 december 2002 (17.12) (OR. fr) 15363/02 Interinstitutioneel dossier: 2000/0221 (COD) LIMITE Conseil UE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 13 december 2002 (17.12) (OR. fr) 15363/02 Interinstitutioneel dossier: 2000/0221 (COD) LIMITE PUBLIC AGRILEG 262 CODEC 1618 INGEKOMEN DOCUMENT van: de heer

Nadere informatie

Vertaling. Overwegende:

Vertaling. Overwegende: Vertaling Protocol van akkoord over de voorwaarden voor de grensoverschrijdende handel in slachtdieren en slachtpluimvee tussen het Koninkrijk België, het Groothertogdom Luxemburg en de Franse Republiek.

Nadere informatie

L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE

L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie 25.11.2006 II (Besluiten waarvan de publicatie niet voorwaarde is voor de toepassing) COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 17 november 2006 tot wijziging

Nadere informatie

MEDEDELING AAN DE LEDEN

MEDEDELING AAN DE LEDEN EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie verzoekschriften 26.10.2011 MEDEDELING AAN DE LEDEN Betreft: Verzoekschrift 0117/2010, ingediend door Angeliki Charokopou (Griekse nationaliteit), namens 19 Griekse

Nadere informatie

AGRIBEX 2013 Conditions sanitaires Sanitaire voorwaarden Version/versie 25/09/2013

AGRIBEX 2013 Conditions sanitaires Sanitaire voorwaarden Version/versie 25/09/2013 1. Algemene voorwaarden a. Op de verzameling zijn alleen dieren toegelaten die in orde zijn met de huidige Europese en Belgische wetgeving. b. Transport: i. Elke vervoerder moet een toelating hebben om

Nadere informatie

Vraag en antwoord inzake nieuwe regels voor reizen met huisdieren en huisdierenpaspoorten

Vraag en antwoord inzake nieuwe regels voor reizen met huisdieren en huisdierenpaspoorten Vragen en antwoorden nieuwe regels voor reizen met huisdieren en huisdierenpaspoorten voor EU-burgers die binnen of buiten de EU reizen Inleiding Vanaf 29 december 2014 verandert de wetgeving inzake het

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de voorschriften voor de nationale handel, het handelsverkeer en de invoer van sperma, eicellen en embryo s van

Nadere informatie

Vervoer van dieren. Dit beleid is een aanvulling op de Algemene vervoersvoorwaarden Eurotunnel.

Vervoer van dieren. Dit beleid is een aanvulling op de Algemene vervoersvoorwaarden Eurotunnel. Vertaling ter informatie verstrekt - alleen de Franse en Engelse versies hebben een dwingend juridisch karakter. Vervoer van dieren Dit beleid is een aanvulling op de Algemene vervoersvoorwaarden Eurotunnel

Nadere informatie

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II

komen uit een beslag dat (beslagen die) officieel brucellosevrij is (zijn), en [II [II Deze optie aanvinken. II [II Code K-LV-RNDIU-01b1 Versie 1 Ingangsdatum 03-09-2018 pag. 1 van 5 Voorbeeld invullen Traces deel II runderen II. Informatie over de gezondheid hetzij (2)hetzij II.1. hetzij [Ondergetekende, officieel

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst) (2014/798/EU)

(Voor de EER relevante tekst) (2014/798/EU) L 330/50 UITVOERINGSBESLUIT VAN DE COMMISSIE van 13 november 2014 tot wijziging van bijlage F bij Richtlijn 64/432/EEG van de Raad met betrekking tot het formaat van de modelgezondheidscertificaten voor

Nadere informatie

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat. 26.7.2013 Publicatieblad van de Europese Unie L 201/31 VERORDENING (EU) Nr. 717/2013 VAN DE COMMISSIE van 25 juli 2013 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 wat betreft de vermeldingen inzake

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje.

In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste zaken nog even op een rijtje. Je hond mee op vakantie nemen naar het buitenland vraagt enige voorbereiding en organisatie: het dier moet niet alleen in orde zijn met de buitenlandse regelgeving, er zijn ook heel wat parasieten waar

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot het toekennen van een statuut verwaarloosbaar of gecontroleerd risico op klassieke scrapie, noodzakelijk in het

Nadere informatie

Bijlage IV: VETERINAIRRECHTELIJKE VOORWAARDEN VOOR HET IN BELGIE BINNENBRENGEN VAN HONDEN, KATTEN OF FRETTEN

Bijlage IV: VETERINAIRRECHTELIJKE VOORWAARDEN VOOR HET IN BELGIE BINNENBRENGEN VAN HONDEN, KATTEN OF FRETTEN Bijlage IV: VETERINAIRRECHTELIJKE VOORWAARDEN VOOR HET IN BELGIE BINNENBRENGEN VAN HONDEN, KATTEN OF FRETTEN Binnenbrengen vanuit een andere lidstaat Binnenbrengen vanuit een derde land Niet-commercieel

Nadere informatie

DFDS Seaways Algemene voorwaarden voor vervoer huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dierenreisschema)

DFDS Seaways Algemene voorwaarden voor vervoer huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dierenreisschema) DFDS Seaways Algemene voorwaarden voor vervoer huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dierenreisschema) Boekingsvoorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn een aanvulling op -en moeten samen

Nadere informatie

DFDS Seaways Algemene Voorwaarden voor Vervoer Huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dieren Reis Schema)

DFDS Seaways Algemene Voorwaarden voor Vervoer Huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dieren Reis Schema) DFDS Seaways Algemene Voorwaarden voor Vervoer Huisdieren Volgens het reglement van PETS (Pet Travel Scheme Dieren Reis Schema) Boekingsvoorwaarden 1. Deze voorwaarden zijn een aanvulling op -en moeten

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 57585 16 oktober 2018 Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 6 oktober 2018, nr. WJZ/16112690,

Nadere informatie

oktober 2013 Veterinair certificaat voor de uitvoer van fokrunderen afkomstig uit België naar Marokko

oktober 2013 Veterinair certificaat voor de uitvoer van fokrunderen afkomstig uit België naar Marokko I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-Code Land Runderen 0102 II. Bilateraal certificaat Code FAVV EX.VTL.MA.05.01 Titel van het certificaat Veterinair certificaat voor de uitvoer van fokrunderen

Nadere informatie

oktober 2013 Veterinair certificaat voor de uitvoer naar Marokko van runderen bestemd voor de vetmesting afkomstig uit België

oktober 2013 Veterinair certificaat voor de uitvoer naar Marokko van runderen bestemd voor de vetmesting afkomstig uit België I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-Code Land Runderen 0102 II. Bilateraal certificaat Code FAVV EX.VTL.MA.04.01 Titel van het certificaat Veterinair certificaat voor de uitvoer naar van runderen

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 5.6.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 144/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 468/2012 VAN DE COMMISSIE van 1 juni 2012 tot wijziging van Verordening

Nadere informatie

Augustus Deze instructiebundel beschrijft de modaliteiten inzake pre-attestatie en precertificatie.

Augustus Deze instructiebundel beschrijft de modaliteiten inzake pre-attestatie en precertificatie. I. Toepassingsgebied Omschrijving van het product GN-code Land Broedeieren Levende dieren Sperma Embryo s Eicellen Producten van dierlijke oorsprong bestemd voor humane consumptie Diervoeders Levensmiddelen

Nadere informatie

want hondsdolheid in je koffers maakt dodelijke slachtoffers

want hondsdolheid in je koffers maakt dodelijke slachtoffers Steek niks liefs in je valies... want hondsdolheid in je koffers maakt dodelijke slachtoffers Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Wat is hondsdolheid? Hondsdolheid is een zoönose

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

Instructie export varkenssperma en embryo s naar EU-lidstaten. code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 7

Instructie export varkenssperma en embryo s naar EU-lidstaten. code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum pag. 1 van 7 code VRKES-01 versie 02 ingangsdatum 19-10-2018 pag. 1 van 7 Versie Goedkeuring datum Wijzigingen ten opzichte van vorige versie 02 01-08-2018 Lay-out cf. voorgeschreven sjabloon en algemene/taalkundige

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende de uitvoering van het protocol voor het grensoverschrijdend handelsverkeer van slachtdieren tussen België, Frankrijk en

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 29.11.2007 COM(2007) 761 definitief 2007/0266 (ACC) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD over het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité EG-Faeröer

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. Erkende quarantainevoorzieningen voor vogels afkomstig uit 3 e landen code OVQV-01 versie 02 ingangsdatum 08-01-2014 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 02 December 2013 Aanpassing aan NVWA sjabloon en enkele correcties 1 Onderwerp Vogels, die ingevoerd worden uit 3e-landen,

Nadere informatie

(Wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 28.6.2013 Publicatieblad van de Europese Unie L 178/1 I (Wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 576/2013 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 12 juni 2013 betreffende het niet-commerciële

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 29.2.2008 COM(2008) 120 definitief 2008/0046 (CNS) Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD tot vereenvoudiging van de procedures voor het opstellen en publiceren

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 104/37 COMMISSIE

Publicatieblad van de Europese Unie L 104/37 COMMISSIE 21.4.2007 Publicatieblad van de Europese Unie L 104/37 COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 16 april 2007 tot vaststelling van nieuwe veterinaire certificaten voor levende dieren, sperma, embryo

Nadere informatie

25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden

25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden FILIP, Koning der Belgen,

Nadere informatie

L 249/20 Publicatieblad van de Europese Unie

L 249/20 Publicatieblad van de Europese Unie L 249/20 Publicatieblad van de Europese Unie 23.7.2004 BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 15 juli 2004 tot uitvoering van Richtlijn 64/432/EEG van de Raad voor wat betreft aanvullende garanties voor het

Nadere informatie

Invulvoorbeeld Traces certificaat fokschapen met dubbel ARR genotype naar Denemarken, Finland, Oostenrijk, Slovenië of Zweden.

Invulvoorbeeld Traces certificaat fokschapen met dubbel ARR genotype naar Denemarken, Finland, Oostenrijk, Slovenië of Zweden. Bijlage 4.1 Invulvoorbeeld Traces certificaat fokschapen met dubbel ARR genotype naar Denemarken, Finland, Oostenrijk, Slovenië of Zweden. II. Informatie over de gezondheid Ondergetekende, officieel dierenarts,

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. 3 Begrippen. 4 Benodigdheden

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis. 3 Begrippen. 4 Benodigdheden code RNDIU-03 versie 14 ingangsdatum 29-08-2017 pag. 1 van 5 Versie datum toelichting 09 08-01-2016 Bremen, Hessen en Nedersaksen zijn art 10 geworden 10 26-02-2016 Toevoeging over IBR verklaring herkomstbedrijf

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 171/100 26.6.2019 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1084 VAN DE COMMISSIE van 25 juni 2019 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 wat betreft de harmonisatie van de lijst van erkende of geregistreerde

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de informatie gevraagd aan de erkende dierenartsen bij vaststelling van het illegaal binnenbrengen van honden,

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie d.d BIJLAGE III

Publicatieblad van de Europese Unie d.d BIJLAGE III BIJLAGE III Instructies en toelichtingen http://www.emis.vito.be Publicatieblad van de Europese Unie d.d. 19-06-2006 1. De administratieve instantie van afgifte geeft elk certificaat een uniek nummer.

Nadere informatie

VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordening

VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordening VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004, (EG) nr. 854/2004 en (EG) nr. 882/2004 van het

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 249 Winnen, behandelen, bewaren en opslag van varkenssperma bestemd voor het intracommunautair handelsverkeer

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 14.1.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 12/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van 11 januari 2012 tot vaststelling van voorschriften voor

Nadere informatie

BESLUIT VAN DE COMMISSIE. van 12 januari 2011.

BESLUIT VAN DE COMMISSIE. van 12 januari 2011. L 19/20 Publicatieblad van de Europese Unie 22.1.2011 BESLUIT VAN DE COMMISSIE van 19 januari 2011 tot vaststelling van bepaalde beschermende maatregelen tegen mond-en-klauwzeer in Bulgarije (Kennisgeving

Nadere informatie

IB.CN December Veterinair certificaat voor de uitvoer van siervogels

IB.CN December Veterinair certificaat voor de uitvoer van siervogels I. TOEPASSINGSGEBIED Productomschrijving GN-Code Land Siervogels 0106 II. BILATERALE CERTIFICATEN Code FAVV EX.VTL.CN.04.01 Titel van het certificaat Veterinair certificaat voor de uitvoer van siervogels

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie Nr. 1393 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BUITENLANDSE

Nadere informatie

Wijziging Regeling handel levende dieren en levende produkten

Wijziging Regeling handel levende dieren en levende produkten Wijziging Regeling handel levende dieren en levende produkten LNV «Gezondheids- en welzijnswet voor dieren, Visserijwet 1963» 30 januari 1995/Nr. J. 95440 Directie Juridische zaken De Minister van Landbouw,

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE 2004D0292 NL 19.07.2005 002.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 30 maart 2004 betreffende

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2012R0028 NL 25.06.2012 001.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2252 Kort en lang transport van landbouwhuisdieren - Traceerbaarheid (Identificatie

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 -

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - MINISTERIEEL BESLUIT BETREFFENDE DE VETERINAIRRECHTELIJKE VOORSCHRIFTEN VOOR BEWEGINGEN, DE INVOER EN HET VERKEER VAN PAARDACHTIGEN 29.09.1992

Nadere informatie

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 30.8.2011 COM(2011) 524 definitief 2011/0228 (COD) C7-0229/11 NL Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 64/432/EEG van

Nadere informatie

Het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie,

Het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie, MINISTERIELE BESCHIKKINGEN 2909 138e aanv. Basisteksten/1990-2 BESCHIKKING van het Comité van Ministers van de Benelux Economische Unie inzake de grensbeweiding van runderen aan de intra-benelux-grenzen

Nadere informatie

Voor dierlijke producten verwijst dat begrip naar het land waarin het product geheel is verkregen, hetgeen, toegepast op vlees, betekent: het land waa

Voor dierlijke producten verwijst dat begrip naar het land waarin het product geheel is verkregen, hetgeen, toegepast op vlees, betekent: het land waa UITVOERINGSVERORDENING (EU) VAN DE COMMISSIE van 13 december 2013 tot vaststelling van de regels voor de toepassing van Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad, wat betreft

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Nederland en met het Groothertogdom Luxemburg.

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Nederland en met het Groothertogdom Luxemburg. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Nederland en met het Groothertogdom Luxemburg. Referentie PCCB/S2/HVB/1046457 Datum 16/05/2013

Nadere informatie

titel Certificering overige dieren code OVEUV-05 versie 03 ingangsdatum 06-03-2014 pag. 1 van 11

titel Certificering overige dieren code OVEUV-05 versie 03 ingangsdatum 06-03-2014 pag. 1 van 11 code OVEUV-05 versie 03 ingangsdatum 06-03-2014 pag. 1 van 11 versie datum toelichting 02 1-11-2013 Aanpassing aan nieuwe sjabloon 03 6-3-2014 Bijlage formulier tuberculinatie toegevoegd 1 Onderwerp Deze

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE DE VETERINAIRRECHTELIJKE VOORSCHRIFTEN VOOR DE INVOER EN HET VERKEER VAN SCHAPEN EN GEITEN 10.08.2005 (B.S. 25.08.

KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE DE VETERINAIRRECHTELIJKE VOORSCHRIFTEN VOOR DE INVOER EN HET VERKEER VAN SCHAPEN EN GEITEN 10.08.2005 (B.S. 25.08. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen - 1 - KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE DE VETERINAIRRECHTELIJKE VOORSCHRIFTEN VOOR DE INVOER EN HET VERKEER VAN SCHAPEN EN GEITEN 10.08.2005 (B.S.

Nadere informatie

http://www.emis.vito.be Publicatieblad van de Europese Unie d.d. 19-06-2006 BIJLAGE I

http://www.emis.vito.be Publicatieblad van de Europese Unie d.d. 19-06-2006 BIJLAGE I BIJLAGE I Instructies en toelichtingen http://www.emis.vito.be Publicatieblad van de Europese Unie d.d. 19-06-2006 1. Volledige naam en adres van de feitelijke (weder)uitvoerder, niet van een agent. In

Nadere informatie

Ondergetekende, officieel dierenarts, verklaart dat de in dit certificaat beschreven dieren aan de volgende voorwaarden voldoen:

Ondergetekende, officieel dierenarts, verklaart dat de in dit certificaat beschreven dieren aan de volgende voorwaarden voldoen: code K-LV-SGIU-01b6.6 versie 1 ingangsdatum 01-10-2018 pag. 1 van 7 Bijlage 6.6 Voorbeeld deel II Tracescertificaat fokschapen en fokgeiten van bijzondere rassen naar lidstaten zonder een verwaarloosbaar

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2006D0415 NL 16.12.2011 007.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 14 juni 2006 betreffende

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie VERORDENINGEN 4.2.2017 NL L 31/13 VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/193 VAN DE COMMISSIE van 3 februari 2017 tot wijziging van bijlage II bij Beschikking 2007/777/EG en bijlage I bij Verordening (EG) nr.

Nadere informatie

BESLUIT VAN DE COMMISSIE

BESLUIT VAN DE COMMISSIE L 155/48 Publicatieblad van de Europese Unie 22.6.2010 BESLUIT VAN DE COMMISSIE van 18 juni 2010 tot vaststelling van beschermende maatregelen in verband met infectieuze anemie bij paardachtigen in Roemenië

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Deze maand in de nieuwsbrief. HuisdierenZorgPlan. Gebitten van knaagdieren.. Waarom vaccineren?. Uw huisdier mee op vakantie. We zijn er pas mee gestart maar er is veel belangstelling

Nadere informatie

*De vakantie check en de eisen zijn gebaseerd op de door de VWA uitgegeven invoereisen van januari 2013.

*De vakantie check en de eisen zijn gebaseerd op de door de VWA uitgegeven invoereisen van januari 2013. Op vakantie met uw huisdier Bedankt voor het downloaden. Dit document helpt u goed voorbereid op vakantie te gaan. De vakantie check geldt enkel voor het recreatief vervoeren van huisdieren. Voor import

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis code RNDIU-03 versie 13 ingangsdatum 22-03-2017 pag. 1 van 5 Versie datum toelichting 02 10-10-2013 Aanpassing aan sjabloon en 1 correctie over testmogelijkheden 04 30-10-2013 Correctie onder 5.1, deense

Nadere informatie

Vu l avis de l Inspecteur des Finances, donné le 4 juin 2014;

Vu l avis de l Inspecteur des Finances, donné le 4 juin 2014; FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU [C 2014/24300] 9 JULI 2014. Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 8 mei 2006 houdende

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk.

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk. Referentie PCCB/S2/HVB/900069 Datum 14/08/2012 Huidige versie 1.0 Van toepassing

Nadere informatie

Zittingsdocument ONTWERPRESOLUTIE. naar aanleiding van een verklaring van de Commissie. ingediend overeenkomstig artikel 123, lid 2, van het Reglement

Zittingsdocument ONTWERPRESOLUTIE. naar aanleiding van een verklaring van de Commissie. ingediend overeenkomstig artikel 123, lid 2, van het Reglement Europees Parlement 2014-2019 Zittingsdocument B8-0256/2016 17.2.2016 ONTWERPRESOLUTIE naar aanleiding van een verklaring van de Commissie ingediend overeenkomstig artikel 123, lid 2, van het Reglement

Nadere informatie

Certificering overige dieren (OVEUV-05) 19 juni 2012 Versie: 1.2.1 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED

Certificering overige dieren (OVEUV-05) 19 juni 2012 Versie: 1.2.1 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie beschrijft de procedures bij het verzenden van dieren, die niet genoemd worden in RL64/432, RL2009/156 en RL91/68, vanuit Nederland bestemd voor het intracommunautair

Nadere informatie

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending

Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending Certificaat voor de intracommunautaire handel Deel I: Informatie betreffende de aangeboden zending I.1 Verzender I.2 Referentienummer certificaat I.2.a. Locaal referentienummmer: I.3 Bevoegde centrale

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 23 november 2017 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 23 november 2017 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 23 november 2017 (OR. en) 14839/17 AGRILEG 231 DELACT 231 BEGELEIDENDE NOTA van: ingekomen: 21 november 2017 aan: Nr. Comdoc.: Betreft: de heer Jordi AYET PUIGARNAU,

Nadere informatie

(3) Het verslag bevat feedback over de ervaringen met de overgangsmaatregelen van Verordening (EG) nr. 2076/2005 van de Commissie (4). In het verslag

(3) Het verslag bevat feedback over de ervaringen met de overgangsmaatregelen van Verordening (EG) nr. 2076/2005 van de Commissie (4). In het verslag VERORDENING (EU) VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de toepassing van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004 en (EG) nr. 854/2004 van het Europees Parlement

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Regeling handel levende dieren en levende producten wordt als volgt gewijzigd:

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Regeling handel levende dieren en levende producten wordt als volgt gewijzigd: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33820 21 november 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 20 november 2014, nr. WJZ / 14164072,

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 28.02.2006 COM(2006) 89 definitief Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren (door de Commissie ingediend)

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk.

Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de grensbeweiding met Frankrijk. Referentie PCCB/S2/HVB/900069 Datum 16/05/2013 Huidige versie 2.0 Van toepassing

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 29/24 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/186 VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor het binnenbrengen in de Unie van zendingen uit bepaalde derde landen wegens

Nadere informatie

Richtlijn 2006/112/EG betreffende het gemeenschappelijke stelsel van belasting over de toegevoegde waarde / 19

Richtlijn 2006/112/EG betreffende het gemeenschappelijke stelsel van belasting over de toegevoegde waarde / 19 INHOUD Richtlijn 2006/112/EG betreffende het gemeenschappelijke stelsel van belasting over de toegevoegde waarde / 19 Inleiding / 19 Titel I Voorwerp en toepassingsgebied / 30 Titel II Geografisch toepassingsgebied

Nadere informatie