Handleiding XXL Minimaxx rolstoel. XXL Minimaxx rolstoel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding XXL Minimaxx rolstoel. XXL Minimaxx rolstoel"

Transcriptie

1 L Minimaxx rolstoel Handleiding L Minimaxx rolstoel

2 Handleiding L Minimaxx rolstoel Inhoudsopgave 1. Speciale adviezen 1.1. Het transporteren van een rolstoel met gebruiker in een gemotoriseerd transportmiddel Gebruiksmogelijkheden 2. Veiligheidsinstructies 3. Veilig gebruik van de rolstoel 3.1. Stabiliteit en balans 4. Onderdelen van de rolstoel 5. Assemblage van uw rolstoel 6. Veiligheidsinspectie 7. Operationele richtlijnen en aanpassingen 7.1. Benodigde gereedschap 7.2. Beremming achterwielen 7.3. Het zwaartepunt van de rolstoel aanpassen 7.4. Hoogte van de duwhandvatten aanpassen 7.5. Bekleding rugsteun 7.6. Voetsteunen 7.7. Achterwielen 7.8. Accessoires 8. Onderhoud en opslag 8.1. Schoonmaken 8.2. Onderhoudsprocedure 9. Algemene richtlijnen en Garantie WAARSCHUWING Zorg dat u voor gebruik van dit hulpmiddel deze handleiding volledig heeft doorgelezen en begrepen. Wanneer u de instructies en richtlijnen onvoldoende begrijpt dient u voor zelfstandig gebruik contact op te nemen met een daarvoor opgeleide hulpverlener die bekend is met dit hulpmiddel. Het negeren van instructies en richtlijnen voor dit hulpmiddel kan verwonding of defect aan het hulpmiddel veroorzaken. Voor een optimaal gebruiksgemak en veiligheid adviseren wij u deze handleiding regelmatig na te lezen.

3 Handleiding L Minimaxx rolstoel 1. Speciale adviezen WAARSCHUWING instructies dienen altijd te worden opgevolgd om schade en ongevallen te voor komen Het transporteren van een rolstoel met gebruiker in een gemotoriseerd transportmiddel. Preston Ability B.V. adviseert om gebruikers niet in een rolstoel te laten zitten bij het plaatsen van de stoel in een gemotoriseerd transportmiddel, gezien het feit dat de stoel niet getest is op vallen Gebruiksmogelijkheden De Minimaxx rolstoel heeft een robuust ontworpen design en is bedoeld voor gebruikers met een lichaamsgewicht tot 325kg en is geschikt voor gebruikers met verscheidende aandoeningen. Doordat de rolstoel aangepast kan worden waarbij de achterwielen het meeste gewicht dragen is de rolstoel eenvoudig (zelfstandig) te verrijden. De duwhandvatten zijn ontworpen om een hulpverlener middels gebruikmaking van zijn/haar lichaamsgewicht de rolstoel eenvoudig te draaien en te duwen. De voetsteunen kunnen elk 100kg weerstaan. Daarbij kunnen ze in de breedte aangepast worden waardoor het mogelijk is de benen bij elkaar of uit elkaar te houden bij gebruik. De rolstoel kan zowel binnen als buitenshuis worden gebruikt. Wij adviseren om de rolstoel te gebruiken in temperaturen tussen -5 C en +40 C, omdat het materiaal van de rolstoel anders enigszins oncomfortabel kan aanvoelen. 2. Veiligheidsinstructies WAARSCHUWING Voer bij het eerste gebruik van uw rolstoel een aantal oefeningen uit samen met uw therapeut of andere hulpverlener om duidelijk te trainen en te ervaren hoe u op veilige manier de rolstoel kunt gebruiken. Hierdoor leert u hoever uw reikwijdte is, hoever u voorwaarts kunt leunen, hoe u in/uit uw rolstoel kunt gaan en raakt u in zijn geheel bekend met de veilige gebruiksmarges van uw rolstoel. Voor een veilig gebruik van uw rolstoel dient u ervoor te zorgen dat u; NIET naar voorwerpen reikt waarbij u eerst zich voorwaarts op de zitting moet verplaatsen NIET voorwerpen opraapt van de vloer waarbij u beneden uw knieën moet reiken NIET naar voorwerpen reiken die achterwaarts van de rugleuning van de rolstoel zijn PROBEER NIET uw gewicht/lichaam te verplaatsen bij het reiken naar een voorwerp, omdat dit omkiepen KAN veroorzaken GEBRUIK NOOIT een trap om de afstand tussen twee hoogtes met een rolstoel te overbruggen PROBEER NIET een in beweging zijnde rolstoel te stoppen middels de parkeerremmen ZORG ER VOOR dat de achterwielen altijd beremd zijn indien een transfer in/uit de rolstoel wordt gedaan NIET drempels en/of hellingen overbrugt met een steilheid van meer dan 9o NIET drempels en/of hellingen overbrugt die bedekt zijn met ijs, olie of water NIET over obstakels te rijden die een oneffen oppervlak hebben, etc. Hierdoor kan de rolstoel omkiepen wat tot persoonlijk letsel kan leiden NOOIT ongeautoriseerde (lees; niet leverancierseigen) onderdelen gebruikt voor reparaties, aangezien hiermee de garantie per direct vervalt.

4 Handleiding L Minimaxx rolstoel NOOIT de rolstoel tilt aan een afneembaar onderdeel (zoals armleuningen, wielen, zitting, voetsteunen, e.a.) NIET de anti kiep steunen verwijdert NIET de voetsteunen al opstap voor het in/uit de rolstoel verplaatsen gebruikt NIET de rolstoel zonder hulp van een tweede persoon tilt NOOIT op het frame gaat staan Oneigenlijk gebruik van de rolstoel De MINIMA rolstoel is niet ontworpen en/of getest om te gebruiken bij gewichtsbeperkende of conditie vergrotende inzet. Wanneer de rolstoel bij dit soort activiteiten wordt ingezet onthoudt Preston Ability B.V. zich van elke vorm van verantwoordelijk voor mogelijke risico s en persoonlijk letsel. Bovendien vervalt bij dit gebruik de garantie volledig en onmiddellijk. 3. Veilig gebruik van de rolstoel Het veilig gebruiken van de Minimaxx rolstoel is afhankelijk van de alertheid van zowel de gebruiker als de hulpverlener voor mogelijke gevaren. Het verdient de aanbeveling om met een hulpverlener/therapeut de verschillende technieken die noodzakelijk zijn te trainen. Denk hierbij aan in/uit de stoel verplaatsen, voorwerpen te pakken op reikafstand, etc. Hierdoor worden de mogelijkheden en onmogelijkheden van de rolstoel duidelijk en kunnen gevaren worden beperkt en/of voorkomen. Het is met name van belang om elke transfer techniek met de stoel goed getraind te hebben zodat de uiteenlopende situaties in het dagelijks leven kunnen worden 3.1. Stabiliteit en balans Om de rolstoel zo stabiele mogelijk te houden in allerlei situaties is het noodzakelijk om een goede balans te behouden. De rolstoel is ontworpen om in situaties van alledag stabiel en rechtop te blijven, vooropgesteld dat de je niet voorbij het zwaartepunt van de stoel reikt. Bijna elke handeling in de rolstoel zorgt ervoor dat het zwaartepunt van de rolstoel verplaatst. Bij veel activiteiten is het noodzakelijk om ergens naartoe te reiken, te leunen of je in/uit de rolstoel te verplaatsen. Deze handelingen zorgen voor een normale verplaatsing van het balanspunt, het zwaartepunt en het lichaamsgewicht.

5 Handleiding L Minimaxx rolstoel Om uw persoonlijke limieten te bepalen (altijd afhankelijk van uw persoonlijke postuur en gewicht) dient u alle vormen van leunen, reiken en verplaatsen te oefenen met een daarvoor gekwalificeerde hulpverlener voordat u de rolstoel zelfstandig gaat gebruiken. LEUN NIET voorwaarts verder dan de lengte van de armleuning. Zorg ervoor dat de wielen voorwaarts gericht zijn wanneer u naar voren leunt. Dit kunt u bewerkstelligen door de rolstoel een stukje naar voren te rijden en vervolgens in een rechte lijn naar achteren te rijden. WAARSCHUWING: Kiep de rolstoel nooit zonder begeleiding en gebruik altijd de anti kiep. 4. Onderdelen van de rolstoel Verwijderbare armsteunen 2. Polstering armsteunen 3. Zitframe 4. Anti kiep steunen 5. Voetsteunen 6. Duwhandvatten 7. Voorwielen 8. Zitkussen 9. Rugleuning 10. Achterwielen 11. Basisframe 12. Handbediening achterwielen 13. Handremmen

6 Handleiding L Minimaxx rolstoel 5. Assemblage van uw rolstoel Inspecteer bij het verkrijgen en openen van de doos de inhoud voor mogelijke transportschade. Neem direct contact op met de transporteur en/of uw leverancier indien er transportschade wordt aangetroffen. Controleer of de verpakking de volgende standaard onderdelen bevat: 1 Minimaxx frame voorzien van 2 voorwielen 2 Twee achterwielen, voorzien van hoepels en Quick release assen 3 Twee anti tip buizen 4 Twee Quick release armleuningen 5 Voetsteunen 6 Zitframe Assembleren 1. Verwijder alle onderdelen uit de verpakking en plaats ze op de vloer. 2. Installeer de achterwielen door de Quick release knop te activeren (in te drukken) aan de buitenzijde van het wiel en duw de as in de ontvangstmogelijkheid. LET OP: Kiep de rolstoel zodat de achterwielen van de grond zijn en trek aan alle wielen om zeker te zijn dat deze goed vast zitten. 3. Plaats de twee anti-kiep buizen aan de achterzijde van de rolstoel in de meest achterwaarts liggende gaten. 4. Plaats de armleuningen in de daarvoor bedoelde ontvangstmogelijkheid, door de Quick release knop op de metalen pin in te duwen. Herhaal dit voor de andere zijde. Zorg ervoor dat de pin aan de voorzijde van de armleuning in het daarvoor bedoelde gat van het frame wordt geplaatst. LET OP: Trek stevig aan de armleuning om er zeker van te zijn dat deze goed vastzitten. 5. Plaats de voetsteunen aan beide zijden aan de voorkant van de rolstoel. 6. Pas de breedte van de voetsteunen naar wens aan. De moeren onder de voetsteunen dienen altijd correct in de daarvoor bestemde gaten te worden geplaatst.

7 Handleiding L Minimaxx rolstoel 6. Veiligheidsinspectie ONDERWERP INITIEEL WEKELIJKSE CONTROLE/ AANPASSING MAANDELIJKSE CONTROLE/ AANPASSING PERIODIEKE CONTROLE/ AANPASSING Algemeen Rolt de rolstoel rechtdoor Remmen achterwielen Draaien de wielen vrij bij het ronddraaien Roterende delen zijn vrij van vuil De remmen zijn stevig maar eenvoudig te bedienen Bekleding rugsteun Controleer voor scheuren en beschadigde banden Verzeker u ervan dat de banden stevig bevestigd zitten Achterwielen Quick release assen sluiten correct Bij het ronddraaien van de wielen is geen slag of zijwaartse beweging zichtbaar Voorwielen Controleer de weerstand door het wiel rond te draaien. Hierbij dient het wiel geleidelijk tot stilstand te komen. De velgen dienen schoon en vrij van olie te zijn NB: Wielen en banden dienen periodiek gecontroleerd te worden voor scheuren en slijtage en dienen indien noodzakelijk te worden vervangen Banden Controleer op slijtage NB: Wielen en banden dienen periodiek gecontroleerd te worden voor scheuren en slijtage en dienen indien noodzakelijk te worden vervangen Schoonmaken Reinig de armleuningen en rugsteun

8 Handleiding L Minimaxx rolstoel 7. Operationele richtlijnen en aanpassingen De navolgende instructies verklaren hoe u uw rolstoel individueel kunt aanpassen. Wees bewust van de oorspronkelijke instelling alvorens u een aanpassing doet. Na het aanbrengen van een aanpassing is het belangrijk om alle onderdelen intensief te controleren op correcte en veilige montage. Zorg dat bij het vastdraaien van de bouten er geen overdadige kracht op het frame wordt uitgeoefend om schade aan het frame te voorkomen Benodigde gereedschap Imbus sleutels; 5mm, 6mm, 8mm Steeksleutel: 30mm, 13mm, 10mm Kruiskop schroevendraaier 7.2. Beremming achterwielen De remmen op de achterwielen worden in gang gezet door de hendel naar voren te halen. Om de rem aan te passen dienen de twee bouten die door de klem met remhendel gaan aangedraaid te worden. Verplaats de klem met remhendel ver genoeg voor/achterwaarts zodat de remschoen ongeveer 3-5mm in de band drukt. Verzeker u ervan dat de bouten stevig zijn aangedraaid zodat de klem op de gewenste positie blijft. Test de remmen rolstoel uitvoerig voordat u deze weer gebruikt. Wanneer wordt geconstateerd dat een wiel beschadigd is door scheuren en/of slijtage dient deze DIRECT te worden vervangen. Let op: indien het achterwiel wordt aangepast dient altijd ook de beremming te worden aangepast. NOTABENE Bij het verplaatsen in/uit de rolstoel Minimaxx dienen beide wielen beremd te zijn Het zwaartepunt van de rolstoel aanpassen Het is mogelijk om de positie van het achterwiel ten opzichte tot het zwaartepunt van de stoel aan te passen, waardoor het rijden van de stoel wordt vergemakkelijkt. Verwijder de achterwielen door het indrukken van de Quick Release assen en ze van de assen af te trekken. Verwijder de moer aan de binnenzijde van de as en plaats de as buis op de gewenste positie op het frame. Plaats de moer weer aan de binnenzijde en installeer de wielen zoals aangegeven in hoofdstuk 5 Assemblage 7.4. Hoogte van de duwhandvatten aanpassen Het is mogelijk om de hoogte van de handvatten aan te passen in stappen van 2,5cm. Gebruik hiervoor een 5mm Inbussleutel en draai de inbusbouten los en na het uittrekken van de buis op de gewenste hoogte weer aan Bekleding rugsteun De bekleding van de rugsteun kan worden aangepast door de eenvoudigweg de (klittenband) banden los te maken. Maak alleen de banden los, niet de gespen. De gebruiker dient nu in de stoel plaats te nemen zodat het bovenste deel van de rugsteun het bovenste deel van de rug ondersteunt. Maak nu de banden vast om ondersteuning aan het onderste deel van de rug te bieden. Gebruikers met overtollig weefsel of sacraal niveau zullen ervaren dat deze instelling van de rug zorgt voor een optimale ondersteuning van de lumbaal.

9 Handleiding L Minimaxx rolstoel 7.6. Voetsteunen Installeer de voetsteunen in de ontvangstmogelijkheid aan elke zijde aan de voorkant van de rolstoel. 1. Pas de lengte van de voetsteunen aan terwijl de gebruiker in de stoel zit met zijn voeten rustend op de steunen. Gebruik een 13mm om de moersleutel om de schroeven op de voetsteun aan te draaien.. 2. Verwijder de bouten en verplaats de voetplaat naar beneden. Plaats de schroef terug in de buizen en draai hem vast. De voetsteun moet minimaal 6cm boven de grond geplaatst worden. LET OP Het correct instellen van de voetplaten is noodzakelijk om te veel druk op de benen en voeten van de gebruiker en daarmee mogelijke klachten - te voorkomen. WAARSCHUWING GA NIET OP DE VOETPLATEN STAAN. Wanneer u op de voetplaten gaat staan kan de rolstoel omkiepen, waardoor u mogelijk valt en zich bezeert. PROBEER NIET om de rolstoel op te tillen middels het vasthouden van de voetsteunen. Deze zijn specifiek ontwikkeld om monteerbaar en wegklapbaar te zijn. DE VOETSTEUNEN dienen weg geklapt te zijn wanneer de gebruiker in/uit de rolstoel stapt Achterwielen De achterwielen bestaan uit massieve urethaan wielen van 24 met een 5/8 as. Installeren/verwijderen van de achterwielassen 1. Duw de kleine ontgrendelpin aan het einde van de Quick release assen in en trek het wiel van het frame af. 2. Duw de ontgrendelpin weer in en trek de as uit het wiel 3. Herhaal stap 1 en 2 voor het andere wiel 4. Om de achterwielen weer te installeren dient u stap 1 en 2 omgekeerd uit te voeren. WAARSCHUWING Controleer dat de kleine ontgrendelpin volledig uitgeschoven is voordat u de rolstoel in gebruik neemt. Controleer dit door even aan het wiel te trekken. Zorg dat de ontgrendelpin vrij blijft van vuil en viezigheid. Aanpassen van het Quick release mechanisme 1. Plaats de quick release assen in de wielbasis en installeer het wiel zoals hierboven vermeld. 2. Controleer dat de ontgrendelpinnen volledig teruggesprongen zijn aan de binnenkant van de as en dat het kleine knopje aan de buitenzijde uitgesprongen is. 3. Wanneer er te veel speling op de wielen staat, of wanneer de ontgrendelpinnen niet volledig zijn teruggesprongen, dient de moer aan de buitenzijde van de assen te worden aangepast. WAARSCHUWING De ontgrendelpinnen MOETEN aan de binnenzijde van het rolstoelframe en de as buis uitsteken, omdat anders de wielen niet volledig veilig zijn bevestigd. Zorg dat de ontgrendelpin vrij blijft van vuil en viezigheid Accessoires Met diverse individuele accessoires kunt u de rolstoel volledig aanpassen. Informeer bij uw dealer naar de mogelijkheden.

10 Handleiding L Minimaxx rolstoel 8. Onderhoud en opslag 8.1. Schoonmaken Het verdient aanbeveling om alle onderdelen van de rolstoel regelmatig schoon te maken omdat dit zowel het behoudt van uw rolstoel ten goede komt. Alle onderdelen mogen met normale schoonmaakmiddelen worden gereinigd. Indien noodzakelijk kan de stof worden behandeld een reinigingsproduct voor stof. Gebruik in geen enkel geval oplosmiddelen. De stoel kan ook worden gereinigd met alcohol. NOTABENE Het onderdompelen van de rug- en zitdelen in water zullen de brandwerendheid vertragen Onderhoudsprocedure 1. Controleer of alle bouten en moeren stevig zijn aangedraaid, voordat u de Minimaxx rolstoel gebruikt. Controleer alle onderdelen tevens op slijtage en/of defecten en vervang onderdelen indien noodzakelijk. Controleer of de rolstoel correct is afgesteld op de gebruiker. 2. Houdt de quick release assen vrij van vuiligheid om te voorkomen dat de vergrendeling niet correct sluit. Zie ook 7.7. achterwielen voor een correcte montage. 3. Voorzie de quick release assen minimal één maal per maand van een vet. (gebruik hiervoor 3-in-1 olie of een vergelijkbaar product) 4. Controleer de wielen en banden regelmatig voor scheuren en andere defecten en vervang onderdelen indien noodzakelijk 5. Controleer regelmatig dat de hoepels veilig en correct op de wielen zijn gemonteerd. Minimaxx opgevouwen

11 Handleiding L Minimaxx rolstoel 9. Algemene richtlijnen en Garantie Neemt u bij twijfel altijd contact op met uw leverancier. In bepaalde situaties dient de rolstoel door de leverancier gecontroleerd en geïnspecteerd te worden. Dit is in het bijzonder van toepassing indien er sprake is van; Scheuren of andere vorm van defect aan het frame Scheuren of andere vorm van defect aan de lasnaden Neemt u voordat u een rolstoel terugstuurt naar de leverancier altijd eerst contact met hen op. Het retourneren naar de importeur verloopt altijd via een dealer. Zorgt u ervoor dat de rolstoel goed tegen transportschade is beschermd, bijvoorbeeld door deze in een doos te verpakken. Preston Ability B.V. erkent geen enkele verantwoordelijkheid voor transportschade Garantie De Minimaxx rolstoel kent een garantieperiode vanaf moment van aanschaf (factuurdatum is leidend) één jaar op onderdelen vijf jaar op basis frame Schade die volgens de importeur binnen de richtlijnen van garantie valt zal worden hersteld en/of vervangen. Indien noodzakelijk kan er ook een volledige vervanging van de rolstoel plaatsvinden. Bij elke vorm van schade die voortkomt uit incorrect, ondeskundig en niet volgens de handleiding aangegeven instructies gebruik van de rolstoel vervalt per direct uw recht op garantie.

12 L Rehab Fuglebaekvej 1D 2770 KASTRUP Tel: Fax: Denemarken Jachtwagen AM Zeewolde Tel: 0031 (0) Fax: 0031 (0) Nederland

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5 Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTIMOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN. Algemene

Nadere informatie

www.active-walker.com

www.active-walker.com www.active-walker.com 1 EEN INHOUD 1. Inhoud 2. Inleiding 6. Montage en vervoer 7. Persoonlijke veiligheid 3. Beschrijving onderdelen 4. Onderhoud 5. Instellingen voor comfort 8. Werking 9. Specificaties

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M5

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M5 Gebruiksaanwijzing MultiMotion M5 Versie 1.2 juli 2018 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN DEZE ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN.

Nadere informatie

Handleiding MultiMotion Trollimaster

Handleiding MultiMotion Trollimaster Handleiding MultiMotion Trollimaster 1 Algemene toelichting op uw rollator U heeft zojuist een opvouwbare, lichtgewicht rollator gekocht. Deze rollator is bedoeld voor gebruik binnens- en buitenshuis en

Nadere informatie

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier:

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Mondo gasveer Medross Rehab B.V. Dommelstraat 6B 5347 JL OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl Internet: www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee

Nadere informatie

Olympos. Handleiding Olympos rollator

Olympos. Handleiding Olympos rollator Olympos Handleiding Olympos rollator INHOUDS OPGAVE 1 - Welkom 2 - Garantie 3 - Onderdelen OLYMPOS rollator 4 - Technische gegevens 5 - Veiligheid 6 - Assembleren / aanpassing Uitklappen Inklappen Verlagen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M9

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M9 Gebruiksaanwijzing MultiMotion M9 Versie 1.2 juli 2018 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN DEZE ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN.

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic & Classic

Handleiding Euroflex Basic & Classic Handleiding Euroflex Basic & Classic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Action3 Kom in actie! Action3

Action3 Kom in actie! Action3 Invacare Action 3 Kom in actie! De Invacare Action 3 biedt een maximale mobiliteit doordat deze gemakkelijk is aan te passen aan de gebruiker. De verbeterde ergonomie en rijeigenschappen garanderen de

Nadere informatie

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier:

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Trippelstoel Medross Rehab B.V. Scheldestraat 4F 5347 JD OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee verklaart

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset

INHOUDSOPGAVE. Voetenplaat. Monteren van de adapterplaat 1:1 6:1. Spatborden Taxifixatieset INHOUDSOPGVE Editie 1 2009 11 23 NL 1201-1 Monteren van de adapterplaat 1:1 Voetenplaat 6:1 Diepte verstelling zitunit Stoelverkanteling Verstellen van de duwbeugel Positionering van de wielen Positionering

Nadere informatie

Troja Classic. Handleiding Troja Classic rollator

Troja Classic. Handleiding Troja Classic rollator Troja Classic Handleiding Troja Classic rollator Wij heten u welkom als gebruiker van de TOPRO Rollator! Elk product van TOPRO is ontwikkeld, ontworpen en gemaakt in Noorwegen. Het geavanceerde productiemateriaal,

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic

Handleiding Euroflex Basic Handleiding Euroflex Basic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se RevaMed B.V. telefoon + 31 (0)

Nadere informatie

Handleiding. Mondo elektrisch. Naam leverancier:

Handleiding. Mondo elektrisch. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Mondo elektrisch Medross Rehab B.V. Dommelstraat 6B 5347 JL OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl Internet: www.medross.nl CE VERKLARING

Nadere informatie

Handleiding. Functionele inspectie. Lees altijd de instructies. Max. 150 kg/330 lbs. ReTurn7400. ReTurn7500

Handleiding. Functionele inspectie. Lees altijd de instructies. Max. 150 kg/330 lbs. ReTurn7400. ReTurn7500 Handleiding ReTurn7500 ReTurn7400 Max. 150 kg/330 lbs De ReTurn7500 en ReTurn7400 worden binnen gebruikt voor korte verplaatsingen tussen rolstoel en bed, rolstoel en toilet/ verplaatsbaar toilet/rolstoel

Nadere informatie

excelcare ExcelCare XL-90 S/M/L Gebruikershandleiding Lees instructies voor gebruik

excelcare ExcelCare XL-90 S/M/L Gebruikershandleiding Lees instructies voor gebruik excelcare Gebruikershandleiding ExcelCare XL-90 S/M/L Lees instructies voor gebruik Gebruikershandleiding XL-90 Pagina 1 Inhoud 1. LABEL VAN DE ROLLATOR... 2 2. ONDERDELEN VAN UW ROLLATOR... 3 3. GEBRUIK

Nadere informatie

Handleiding MultiMotion Trollimaster RA60-RA66 Versie 1.1-1/6/2018

Handleiding MultiMotion Trollimaster RA60-RA66 Versie 1.1-1/6/2018 Handleiding MultiMotion Trollimaster RA60-RA66 Versie 1.1-1/6/2018 1 Algemene toelichting op uw rollator N.B. Deze rollator zal geïnstalleerd moeten worden door een competent persoon. Overschrijdt het

Nadere informatie

Handleiding MultiMotion Light

Handleiding MultiMotion Light Handleiding MultiMotion Light Versie 1.1 oktober 2018 1 Voor gebruik Verwijder zorgvuldig alle verpakkingen. Vermijd het gebruik van messen of andere scherpe instrumenten, omdat dit het product kan beschadigen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Flexo

Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Flexo Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Flexo Belangrijk: Lees deze instructies eerst goed door voordat u de Flexo in gebruik neemt! Datum ingebruikneming Gebruiker Naam Adres Manufactured by: Lopital

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Douche/toilet-rolstoel Tango

Gebruikershandleiding. Douche/toilet-rolstoel Tango Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Tango Belangrijk: Lees deze instructies eerst goed door voordat u de Elexo in gebruik neemt! Datum..................................................................

Nadere informatie

Transport trolley van beademde patiënten

Transport trolley van beademde patiënten Transport trolley van beademde patiënten NL Handleiding Version 1.0 2012 Jansen Medicars Jansen Medicars P.O. Box 49 3600 AA Maarssen Netherlands 2012 Jansen Medicars Tel. +31 30 2613500 Fax. +31 30 2616714

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1 Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1 Versie 1.2 juli 2018 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN DEZE ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M6

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M6 Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M6 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTIMOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN. Algemene

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Loophulp

Gebruiksaanwijzing Loophulp Gebruiksaanwijzing Loophulp Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06 Inhoud Contactgegevens fabrikant... 1 Conformiteit... 2 Inleiding... 2 Levering... 2 Bestemd gebruik... 3 Veiligheidsmaatregelen...

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen.

Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Gebruikershandleiding Original/Novel Jogger-Stroller Set Waarschuwing Gebruik de DoggyRide Jogger-Stroller Set niet voordat u deze handleiding aandachtig heeft door gelezen. Algemeen Gefeliciteerd met

Nadere informatie

ReTurn7500/ReTurn7400 SystemRoMedic TM

ReTurn7500/ReTurn7400 SystemRoMedic TM ReTurn7500/ReTurn7400 User manual English Bruksanvisning Svenska Brukermanual Norsk Brugsvejledning Dansk Käyttöohje Suomi Gebrauchsanweisung Deutsch Handleiding Nederlands Manuel d utilisation Français

Nadere informatie

Handleiding MultiMotion Double

Handleiding MultiMotion Double Handleiding MultiMotion Double Versie 1.1 Juli 2018 1 Voor gebruik Verwijder zorgvuldig alle verpakkingen. Vermijd het gebruik van messen of andere scherpe instrumenten, omdat dit het product kan beschadigen.

Nadere informatie

5.1S Opvouwbare halterbank. Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Neem de volgende waarschuwingen in acht voordat u dit toestel in gebruik neemt:

5.1S Opvouwbare halterbank. Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Neem de volgende waarschuwingen in acht voordat u dit toestel in gebruik neemt: 5.1S Opvouwbare halterbank Gebruikershandleiding 8019031.061518.A Belangrijke veiligheidsvoorschriften - Neem de volgende waarschuwingen in acht voordat u dit toestel in gebruik neemt: Dit pictogram wijst

Nadere informatie

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype)

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) (Dutch) DM-HB0001-05 Dealerhandleiding Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) RACE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 Trekking HB-T670 FH-T670

Nadere informatie

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt!

Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Inleiding Vriendelijke bedankt voor de aanschaf van de NRGBike loopfiets. We hopen dat het u verder brengt! Mochten er vragen zijn omtrent gebruik, onderhoud of reparatie dan verwachten wij dat deze handleiding

Nadere informatie

Aquatec. Ocean. Ocean, Ocean Vip, Ocean Dual Vip, Ocean E-Vip

Aquatec. Ocean. Ocean, Ocean Vip, Ocean Dual Vip, Ocean E-Vip Aquatec Ocean Ocean, Ocean Vip, Ocean ual Vip, Ocean -Vip van 964 tot 1094 mm van 680 tot 810 mm 934 mm 730 mm 370 mm 459 mm (539 en version XL) 485 mm 450 mm 560 mm van 480 tot 600 mm Stabiel, stalen

Nadere informatie

Carbon Ultralight BLIJF DE WERELD ONTDEKKEN

Carbon Ultralight BLIJF DE WERELD ONTDEKKEN Carbon Ultralight BLIJF DE WERELD ONTDEKKEN Gefeliciteerd met uw nieuwe Carbon Ultralight. Dit is de lichtste rollator ter wereld! Om alle mogelijkheden van uw Carbon Ultralight te benutten is het belangrijk

Nadere informatie

HEPRO WERKSTOELEN INHOUDSOPGAVE HEPRO AS. Algemene informatie MATERIALEN EN ONDERDELEN

HEPRO WERKSTOELEN INHOUDSOPGAVE HEPRO AS. Algemene informatie MATERIALEN EN ONDERDELEN HEPRO WERKSTOELEN HEPRO WERKSTOELEN INHOUDSOPGAVE Hepro Universal, elektro Pagina 3 Hepro Tilto, elektro & gasso Pagina 4 Hepro Coxit, elektro & gasso Pagina 5 Hepro Standaard, elektro & gasso Pagina 6

Nadere informatie

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding... 2 1.2 Gebruikte symbolen... 2 1.3 Inhoud verpakking... 2 1.4 De Bea... 3 1.5 Aandachtspunten...

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding... 2 1.2 Gebruikte symbolen... 2 1.3 Inhoud verpakking... 2 1.4 De Bea... 3 1.5 Aandachtspunten... Inhoud 1 Inleiding 1.1 Deze handleiding... 2 1.2 Gebruikte symbolen... 2 1.3 Inhoud verpakking... 2 1.4 De Bea... 3 1.5 Aandachtspunten... 4 2 Beschrijving 2.1 Overzicht Bea... 5 2.2 Technische gegevens...

Nadere informatie

Orderformulier & prijslijst 2015 (brutoprijzen in euro's excl. 6% BTW)

Orderformulier & prijslijst 2015 (brutoprijzen in euro's excl. 6% BTW) Orderformulier & prijslijst 2015 (brutoprijzen in euro's excl. 6% BTW) 15-01 Geldig vanaf: Dealer: Referentie: 1 januari 2015 2015 VAN OS MEDICAL B.V. Koperslagerij 3, 4651 SK Steenbergen, Nederland Tel.:

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING HET BESTELLEN VAN ONDERDELEN VRAGEN? WAARSCHUWING

GEBRUIKSAANWIJZING HET BESTELLEN VAN ONDERDELEN VRAGEN? WAARSCHUWING HET BESTELLEN VAN ONDERDELEN Om vervang onderdelen voor uw loopband te bestellen, neem dan a.u.b. contact op met de winkel waar u dit apparaat hebt gekocht. Zorg ervoor dat u de volgende informatie bij

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

MultiMotion Double. Gebruiksaanwijzing en instructies. Dubbel opvouwbare rollator. Versie 1.1 november

MultiMotion Double. Gebruiksaanwijzing en instructies. Dubbel opvouwbare rollator. Versie 1.1 november MultiMotion Double Dubbel opvouwbare rollator Gebruiksaanwijzing en instructies Versie 1.1 november 2017 1 N.B. Deze rollator zal geïnstalleerd moeten worden door een competent persoon. Overschrijdt het

Nadere informatie

325 kg 76 cm cm 71 cm 55 cm 72 cm 100 mm 125 mm

325 kg 76 cm cm 71 cm 55 cm 72 cm 100 mm 125 mm INHOUD Mobiliteit... 2 XXL-Rehab opstap hulp... 2 XXL-Rehab rollator King... 3 XXL-Rehab Rollator Support... 5 XXL-Rehab looprek... 7 XXL-Rehab krukken... 9 MOBILITEIT XXL-REHAB OPSTAP HULP Technische

Nadere informatie

Langer thuis wonen! GRIPO ALU grijppaal voor een gemakkelijker dagelijks leven. Functionele hulpmiddelen

Langer thuis wonen! GRIPO ALU grijppaal voor een gemakkelijker dagelijks leven. Functionele hulpmiddelen Langer thuis wonen! GRIPO ALU grijppaal voor een gemakkelijker dagelijks leven Functionele hulpmiddelen www.prestonability.com Één systeem - ontelbare mogelijkheden GRIPO ALU een veilige ondersteuning

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1 Gebruiksaanwijzing MultiMotion M1 Versie 1.2 juli 2018 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTI-MOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Bloedafnamestoel ARTERIA Bloedafnamestoel Arteria Gebruikershandleiding Belangrijk: Lees deze instructies eerst goed door voordat u de Arteria in gebruik neemt! Datum Gebruiker Naam

Nadere informatie

bronco Nederlandse gebruiksaanwijzing Bronco.indd :21:57

bronco Nederlandse gebruiksaanwijzing Bronco.indd :21:57 bronco TM ederlandse gebruiksaanwijzing 2010 R82 /S. ll rights reserved. The R82 logo and the ronco are registered trademarks of R82 /S. 05.2011 ronco.indd 1 19-05-2011 13:21:57 Inhoudsopgave Veiligheid...4

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES CLASSIC / DELUXE LEES DEZE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK 03/04/2019 WAARSCHUWINGEN VOOR GEBRUIK

HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES CLASSIC / DELUXE LEES DEZE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK 03/04/2019 WAARSCHUWINGEN VOOR GEBRUIK HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES CLASSIC / DELUXE LEES DEZE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK 0/04/09 WAARSCHUWINGEN VOOR GEBRUIK 6 FT -,85m 8 FT -,44m 0 FT -,05m FT -,66m FT - 4,00m 4 FT - 4,7m 75 kg 75 kg 50 kg

Nadere informatie

Onderstaand de vertaling van de tekst van de waarschuwingsstickers die u op de AB Prince Pro vindt.

Onderstaand de vertaling van de tekst van de waarschuwingsstickers die u op de AB Prince Pro vindt. GEBRUIKSAANWIJZING Inhoudsopgave: Waarschuwingsstickers 2 Belangrijke veiligheidsaanwijzingen 3 Onderdelenlijst 5 Montage instructies 6 Onderstaand de vertaling van de tekst van de waarschuwingsstickers

Nadere informatie

7 jaar garantie!! ROLLATORS. Topro Benelux. Importeur: Preston Ability. Tel NL 0031 (0) Tel BE 0032 (0)

7 jaar garantie!! ROLLATORS. Topro Benelux. Importeur: Preston Ability. Tel NL 0031 (0) Tel BE 0032 (0) 2016 7 jaar garantie!! ROLLATORS Topro Benelux Importeur: Preston Ability Tel NL 0031 (0)36 53 53 580 Tel BE 0032 (0)14 75 73 40 2016 Topro rollators, uw vrijheid, uw mobiliteit, uw gemak! Geproduceerd

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Gebruik... 3 2. Gebruik en onderhoud... 3 3. Technische kenmerken... 5 4. Smering... 5 5. Accessoires... 5 6. Geleverde delen... 5 7. Onderdelenlijst en -tekening... 6 CE Certifikaat van overeenstemming...

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 2, 2015 Tilly Light BV 2 Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 9 Eerste gebruik 10 Op de auto plaatsen 14 Fietsen plaatsen 17 Rijden 22

Nadere informatie

Turner PRO. User manual. BM61099 Rev B

Turner PRO. User manual. BM61099 Rev B Turner PRO User manual BM6099 Rev B 06-09- Algemeen Labels en symbolen Productlabel: Het label bevat het artikelnummer en het serienummer (streepjescodes) De EAN-code bevat: Conformiteitsverklaring De

Nadere informatie

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES

HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES HANDLEIDING ZONNESCHERM 4X3M MONTAGEINSTRUCTIES Artikelnummer: OD 210070 Modelnummer: 328.370 LEES DE ONDERSTAANDE INSTRUCTIES VOOR ASSEMBLAGE EN BEWAAR ZE. 1. SCHEID EN IDENTIFICEER ALLE ONDERDELEN EN

Nadere informatie

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions

Awning Instructions. Drop Arm Awning Instructions Awning Instructions Drop Arm Awning Instructions Nederlands Uitvalscherm Instructies Inhoud Waarschuwing 1.0m 3.0m Uitvalschermen 8 x Spreidbouten (2 per beugel) 2 x Wandbeugels 2 x Beugelplaatjes 1 x

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gefeliciteerd met de aankoop van deze WheelzAhead rollator! Voordat u gebruik gaat maken van uw rollator, vragen wij u en uw eventuele begeleider eerst bijgaande handleiding aandachtig

Nadere informatie

APOLLO AIR COMFORT DELUXE-E

APOLLO AIR COMFORT DELUXE-E APOLLO AIR COMFORT DELUXE-E www.sarkow.nl / e-mail: info@sarkow.nl Gebruik De Apollo Air Comfort Deluxe-E (hierna te noemen Apollo) is ontwikkeld om de passiever wordende mens langer te mobiliseren. De

Nadere informatie

Handleiding Powerpack. Powerpack duwondersteuning

Handleiding Powerpack. Powerpack duwondersteuning Powerpack duwondersteuning Handleiding Powerpack INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMENE INSTRUCTIES 2 INSTRUCTIES VOOR MONTAGE 3 AANVULLENDE MONTAGE ADVIEZEN 4 DE BEDIENINGSUNIT 5 DE POWERPACK IN GEBRUIK 6 ACCU 7 OPLADEN

Nadere informatie

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 1 2 3 4 5 Inhoud 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter Gefeliciteerd

Nadere informatie

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding 3 1.1.1 Doel van deze handleiding 3 1.1.2 Wat vindt u in deze handleiding? 3 1.2 De Bea 3

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding 3 1.1.1 Doel van deze handleiding 3 1.1.2 Wat vindt u in deze handleiding? 3 1.2 De Bea 3 Inhoud 1 Inleiding 1.1 Deze handleiding 3 1.1.1 Doel van deze handleiding 3 1.1.2 Wat vindt u in deze handleiding? 3 1.2 De Bea 3 2 Gebruik van de Bea 2.1 Vóór ingebruikname 5 2.2 Aanwijzingen voor gebruik

Nadere informatie

Play Trend L.A. Glove Europe E-Mail : info@trapido.biz Tel : 0049(0)2821980343

Play Trend L.A. Glove Europe E-Mail : info@trapido.biz Tel : 0049(0)2821980343 1 Gebruiksaanwijzing en veiligheid Inhoud: 1. Introductie 2. Voor het eerste gebruik 3. Controle voor gebruik 4. Wielen en lagers 5. Rijden met de TRAPIDO 6. Veiligheids tips voor de TRAPIDO 7. Onderhoud

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MultiMotion M1 Versie 1.1 Laatste herziening

Gebruikershandleiding MultiMotion M1 Versie 1.1 Laatste herziening Gebruikershandleiding MultiMotion M1 Versie 1.1 Laatste herziening 10-07-2017 www.muli-moion.nl 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTI-MOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER,

Nadere informatie

Excel G3 Kinderuitvoering

Excel G3 Kinderuitvoering Excel G3 Kinderuitvoering Opvouwbare lichtgewicht kinderrolstoel Een eenvoudig opvouwbare en compacte lichtgewicht meeneem kinderrolstoel, bijzonder praktisch inzetbaar voor incidenteel gebruik. Wordt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding regenscherm

Gebruikershandleiding regenscherm Gebruikershandleiding regenscherm Regen of zonneschijn zijn prima met ScooterPac. Lees de handleiding om het meeste uit Uw opvouwbare regenscherm te halen. Inhoudsopgave 1 Waarschuwingen en veiligheidsinstructies

Nadere informatie

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl Lees mij eerst! 1Lees deze handleiding zorgvuldig voor de laadbrug te gebruiken. De handleiding omschrijft

Nadere informatie

Invacare Atlas Lite Plus Gebruiksaanwijzing

Invacare Atlas Lite Plus Gebruiksaanwijzing Invacare tlas Lite Plus Gebruiksaanwijzing INNOVTION IN HELTHCRE Inleiding U heeft net een rolstoel gekocht uit het Invacare programma die u handmatig kan bedienen of die geduwd kan worden. Met dit model

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Excel G-Lightweight & G-Lightweight + Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Algemene introductie 4 1. Identificatie 6 2. Algemene informatie 7 2.1 Componenten en opbouw van uw G-Lightweight 7 2.2 Componenten

Nadere informatie

2015 / Topro Benelux. 7 jaar garantie!! ROLLATORS. Tel NL 0031 (0) Tel BE 0032 (0) Importeur: Preston Ability

2015 / Topro Benelux. 7 jaar garantie!! ROLLATORS. Tel NL 0031 (0) Tel BE 0032 (0) Importeur: Preston Ability 2015 / 2016 7 jaar garantie!! ROLLATORS Topro Benelux Importeur: Preston Ability Tel NL 0031 (0)36 53 53 580 Tel BE 0032 (0)14 75 73 40 2015 / 2016 Topro rollators, uw vrijheid, uw mobiliteit, uw gemak!

Nadere informatie

Invacare Variable Plus

Invacare Variable Plus Invacare Variable Plus Veelzijdig in functionaliteit Als waardig opvolger van de Invacare Variable kent de Invacare Variable Plus meer functionaliteit. Het maximaal toelaatbare gebruikersgewicht van 120

Nadere informatie

RENALCHAIR 410 CE. Handleiding RENALCHAIR 410 CE

RENALCHAIR 410 CE. Handleiding RENALCHAIR 410 CE RENALCHAIR 410 CE Handleiding RENALCHAIR 410 CE Inhoudsopgave Garantievoorwaarden blz. 3 Beschrijving - Algemeen blz. 4 - Installatie blz. 5 - Onderhoudsvoorschriften bekleding blz. 7 Technische gegevens

Nadere informatie

Handleiding voor monteren, demonteren en gebruik

Handleiding voor monteren, demonteren en gebruik Handleiding voor monteren, demonteren en gebruik D000A Productbeschrijving: Licht rollend individueel platform «PIRL» Conform de norm NF P 9-. Voor individueel gebruik. poten apart verstelbaar. Beveiligde

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Nederlands

Gebruiksaanwijzing. Nederlands Gebruiksaanwijzing Nederlands 1 Gebruiksaanwijzing Beste gebruiker, Hartelijk dank dat u voor dit product heeft gekozen! Wij hopen oprecht dat u zult profiteren van een grotere mobiliteit dankzij uw Trionic

Nadere informatie

HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1

HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1 HANDLEIDING 2013 SP12 NCX geveerde zadelpen V2.1 INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE INFORMATIE BETREFFENDE VEILIGHEID...1 VOORAFGAANDE AAN IEDERE RIT!...2 INSTALLATIE-INSTRUCTIES...2 UW ZADEL MONTEREN...3 DE VEERSPANNING

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Travixx rollator

Gebruikershandleiding. Travixx rollator Travixx rollator ALVORENS U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW NIEUWE TRAVIXX ROLLATOR DIENT U EERST DE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN EN TE BEGRIJPEN. Algemene introductie U heeft zojuist een Travixx gekocht

Nadere informatie

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11

Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG CN-HG600-11 (Dutch) DM-CN0001-05 Ketting (11-speed) Dealerhandleiding CN-9000 CN-6800 CN-HG901-11 CN-HG900-11 CN-HG701-11 CN-HG700-11 CN-HG601-11 CN-HG600-11 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

CL10 MAGNETISCHE LIFTER CL11 MAGNETISCHE LIFTER

CL10 MAGNETISCHE LIFTER CL11 MAGNETISCHE LIFTER PUTDEKSEL LIFTERS CL10 MAGNETISCHE LIFTER Lifter met 16 krachtige diodinium magneten, op rechthoekige basis en met een telescopische handgreep. Tilt gietijzeren en metalen putdeksels/ roosters tot 300kg

Nadere informatie

Focus Adapt Focus combineert zitcomfort met uitstekende rijeigenschappen Focus Focus

Focus Adapt Focus combineert zitcomfort met uitstekende rijeigenschappen Focus Focus Rea Focus Adapt Rea Focus combineert zitcomfort met uitstekende rijeigenschappen Rea Focus is een handbewogen rolstoel voor continu dagelijks gebruik. De instelbaarheid, welke veelzijdig en eenvoudig is,

Nadere informatie

Verrijdbare doucheen toiletstoelen

Verrijdbare doucheen toiletstoelen Invacare / Aquatec Verrijdbare doucheen toiletstoelen Tot 180 kg Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean ual Vip en Ocean -Vip e verrijdbare douche- en toiletstoelen van de Aquatec Ocean Serie bieden

Nadere informatie

Excel G3 Kinderuitvoering

Excel G3 Kinderuitvoering Excel G3 Kinderuitvoering Opvouwbare lichtgewicht kinderrolstoel Een eenvoudig opvouwbare en compacte lichtgewicht meeneem kinderrolstoel, bijzonder praktisch inzetbaar voor incidenteel gebruik. Wordt

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Crozz-three

Gebruiksaanwijzing Crozz-three Gebruiksaanwijzing Crozz-three Versie 1.1 2009 Jansen Medicars Jansen Medicars Postbus 49 3600 AA Maarssen Netherlands Tel. +31 30 2613500 Fax. +31 30 2616714 URL www.medicars.com 2009 Jansen Medicars

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES

HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES HANDLEIDING VOOR DE INSTRUCTIES LUXE SEMI-PRO 04/04/09 LEES DEZE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK WAARSCHUWINGEN VOOR GEBRUIK SPRONGEN / Basis sprong / Controle sprong 3/ Op handen en voeten springen 4/ Knisprong

Nadere informatie

Remschijfnaaf voor wegfiets

Remschijfnaaf voor wegfiets (Dutch) DM-HB0004-01 Dealerhandleiding Remschijfnaaf voor wegfiets HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie bedoeld voor professionele fietsmonteurs.

Nadere informatie

Voornaaf/ cassettenaaf (schijfrem)

Voornaaf/ cassettenaaf (schijfrem) (Dutch) DM-HB0005-03 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voornaaf/ cassettenaaf (schijfrem) HB-M4050 FH-M4050 HB-M3050 FH-M3050 HB-RM33 FH-RM33 FH-RM35 HB-TX505

Nadere informatie

6:2 Samenvatting en aanvullende informatie

6:2 Samenvatting en aanvullende informatie Handleiding Zitzi Flipper Pro NL1101-1 Zitzi Flipper Pro Gasveer Zitzi Flipper Pro Electrisch Inhoudsopgave Zitzi Flipper Pro Editie nr. 1 13-02-2009 2:1 Instellen van de hoogte - Gasveer 6:2 Samenvatting

Nadere informatie

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction 1 Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction Handleiding Klinkerknipper UL-1500-1021-000 1 Voorwoord Wij feliciteren u met de aanschaf van uw klinkerknipper, die veel zaag- en slijpwerk

Nadere informatie

Turner PRO. User manual. BM61099 Rev B

Turner PRO. User manual. BM61099 Rev B Turner PRO User manual BM6099 Rev B 06-09- Algemeen Labels en symbolen Productlabel: Het label bevat het artikelnummer en het serienummer (streepjescodes) De EAN-code bevat: Conformiteitsverklaring De

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Solo toiletlift

Installatie- en gebruikershandleiding Solo toiletlift Voor installatie: Controleer het product Neem direct contact op met uw leverancier indien blijkt dat de Solo toiletlift beschadigd is tijdens het transport. Controleer de inhoud van de doos - Solo toiletlift

Nadere informatie

Etac M100; doordachte eenvoud

Etac M100; doordachte eenvoud Etac M100 Etac M100 Een unieke en verrassende kruisframe-rolstoel met een grote functionaliteit. Een doordacht ontwerp met gevoel voor design en eenvoud, tot in het kleinste detail. 2 Etac M100; doordachte

Nadere informatie

Gelieve het correcte vak aan te kruisen volgens de opgemeten heupbreedte in zit: 35 cm 48 cm

Gelieve het correcte vak aan te kruisen volgens de opgemeten heupbreedte in zit: 35 cm 48 cm -X Frame - Frame EVO AE Bestelbon International 2018 EVO Dealer: Datum: Dealer referentie / Naam klant: Ordernummer: Anglikerstrasse 20 CH-5610 Wohlen Phone: +41 56 618 44 11 Fax: +41 56 618 44 10 e-mail:

Nadere informatie

Jolly jump trampoline. gebruiksaanwijzing

Jolly jump trampoline. gebruiksaanwijzing Jolly jump trampoline gebruiksaanwijzing INLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van jouw Jolly Jump trampoline! In deze gebruiksaanwijzing vind je alle informatie die je nodig hebt om nog jaren plezier

Nadere informatie

(INGROUND TRAMPOLINE)

(INGROUND TRAMPOLINE) GEBRUIKERSHANDLEIDING VEILIGHEIDSNET (INGROUND TRAMPOLINE) Toezicht door volwassene: Montage door volwassene vereist. Toezicht door volwassene vereist op kinderen die het veiligheidsnet gebruiken. Bescherm

Nadere informatie

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller METREA SL-U5000

Dealerhandleiding. WEG MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller METREA SL-U5000 (Dutch) DM-UASL001-01 Dealerhandleiding WEG MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller METREA SL-U5000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Zitzi Flipper Pro

INHOUDSOPGAVE Zitzi Flipper Pro Handleiding Zitzi Flipper Pro BR1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Gasveer Zitzi Flipper Pro Electrisch INHOUDSOPGAVE Zitzi Flipper Pro Ed nr 5 2014-04-03 2:1 Instellen van de hoogte - Gasveer 6:1 Onderhoudsinstructies

Nadere informatie

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG

Draaibare en kantelbare muurbeugel APM-70 INSTALLATIE HANDLEIDING 35 KG INSTALLATIE HANDLEIDING Draaibare en kantelbare muurbeugel Waarschuwing! overschrijd nooit het maximale gewicht! Ernstig letsel kan hier tot gevolg van hebben. APM-70 35 KG VERSIE 1.0 JUL 2013 Lees eerst

Nadere informatie

Caliper rem met dubbel scharnierpunt

Caliper rem met dubbel scharnierpunt (Dutch) DM-BL0001-03 Dealerhandleiding Caliper rem met dubbel scharnierpunt BR-4700 BR-4600 BR-3500 BR-2400 BL-R780 BL-4700 BL-4600 BL-3500 BL-2400 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste

Nadere informatie

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700

DM-SL (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Schakelversteller. RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 (Dutch) DM-SL0006-02 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Schakelversteller RAPIDFIRE Plus 11-speed SL-RS700 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP...

Nadere informatie

Roll ngo.

Roll ngo. Roll ngo info@rollngo.nl www.rollngo.nl Gebruikershandleiding model de luxe Wij willen u bedanken voor het kopen van het model de luxe. Het is belangrijk dat u eerst de handleiding leest voor gebruik.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MultiMotion AIR Versie 1.1 Laaste herziening

Gebruikershandleiding MultiMotion AIR Versie 1.1 Laaste herziening Gebruikershandleiding MultiMotion AIR Versie 1.1 Laaste herziening 17-8-2017 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTIMOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype)

Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) (Dutch) DM-MEHB001-01 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voornaaf/cassettenaaf (standaardtype) HB-TX500 FH-TX500 FH-TY500 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen (Dutch) DM-HB0003-04 Dealerhandleiding RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR MULTIPLE GUITAR CORNER STAND RS B/1 FP & RS B/1 FP

HANDLEIDING VOOR MULTIPLE GUITAR CORNER STAND RS B/1 FP & RS B/1 FP HANDLEIDING VOOR MULTIPLE GUITAR CORNER STAND RS 20885 B/1 FP & RS 20887 B/1 FP RockStand Multiple Guitar Corner Stands RS 20885 B/1 FP & RS 20887 B/1 FP Gefeliciteerd met je aanschaf van de RockStand

Nadere informatie

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies

zonweringkoopjehier.com - Uitval Schermen - Installatie instructies Contents Inhoud Waarschuwing 1,0 m - 3,0m Zonwering 8 x Expansie bouten (2 per beugel) ** 2 x muurbeugel 2 x Verankerings plaaten 1 x Zonwering 1 x Hand greep Bevestigings Set Bouten M6 Bouten M8 Uitbreiding

Nadere informatie

NUTTIGE HULPMIDDELEN. Kruiskopschroevendraaier. Set inbussleutels. Moersleutel

NUTTIGE HULPMIDDELEN. Kruiskopschroevendraaier. Set inbussleutels. Moersleutel NUTTIGE HULPMIDDELEN Kruiskopschroevendraaier Set inbussleutels Moersleutel STAP 1 Verwijder alle verpakkingsmateriaal Verwijder alle verpakkingsmateriaal ter voorbereiding van montage Houd er rekening

Nadere informatie