Deel 3: Kids en Oranje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deel 3: Kids en Oranje"

Transcriptie

1 Juni 2014 Deel 3: Kids en Oranje

2 Wat gaat het worden? Wat gaat het worden? Dé centrale vraag waarin de betrokkenheid bij en de liefde voor voetbal als geen ander in samenkomen. ING gaat met de WKpool, samen met al die 17 miljoen Oranjefans, antwoord geven op deze vraag. Maar bij Nederlandse kinderen leeft deze vraag uiteraard ook. Wat denken zij dat het gaat worden? 91% van de kinderen denkt dat Oranje ten minste de groepsfase overleeft De kinderen denken dat Louis van Gaal en zijn mannen het ver gaat schoppen tijdens het Wereldkampioenschap in Brazilië. Minder dan 1 op de 10 (9%) kinderen denkt dat het Nederlands Elftal in de groepsfase zal stranden. Tips voor invullen van WK-pool 1. Zet je oranje-bril af. 2. Durf af te wijken. 3. Vertrouw niet teveel op je geheugen. 4. Geef toeval een kans. 5. Geef vooraf niet teveel prijs. Bron: deel 1 De helft van de kinderen denkt dat wij in de halve of kwart finale gaan stranden. 1 op de 4 kinderen denkt dat wij in de kwart finale stranden, en evenveel kinderen denken dat de halve finale het eindstation zal zijn. Kinderen hopen dat Oranje kampioen wordt, maar denken Brazilië De Nederlandse kinderen hopen heel erg dat Nederland kampioen wordt tijdens het Wereldkampioenschap. Maar liefst 92% van de kinderen hoopt dit. Ze hebben hun oranjebril niet opgezet bij de vraag Wat gaat het worden?, want 1 op de 4 kinderen denkt dat Nederland er met de beker vandoor zal gaan. De meeste Nederlandse kinderen denken dat Brazilië wereldkampioen wordt. Brazilië wordt door 27% van de kinderen als favoriet gekozen. Ook Spanje krijgt, na Nederland, een goede kans met 24%. 7% van de kinderen verwacht dat wij hetzelfde zullen gaan meemaken als in 2010, namelijk de WK-finale verliezen. Meisjes zijn een stuk positiever over het Nederlands Elftal dan jongens. 41% van de meisjes denkt dat Oranje kampioen wordt. Maar het zijn ook de meisjes die Brazilië (26%) en Spanje (19%) ook een goede kans geven. De jongens zijn een stuk kritischer over het Nederlands Elftal. Zij zeggen niet met een overduidelijke meerderheid dat een bepaald land gaat winnen. Ongeveer evenveel jongens geven zowel Brazilië,

3 als Nederland als Spanje de kans om het Wereldkampioenschap te winnen. Kinderen hebben 39 euro over voor een WK-kaartje De Nederlandse kinderen zouden graag bij een wedstrijd van het Nederlands Elftal willen zijn. Zij zouden maar liefst 39 euro van hun zakgeld willen besteden om een kaartje te kopen voor een wedstrijd van het Nederlands Elftal tijdens het Wereldkampioenschap in Brazilië. Dat is precies hetzelfde als dat de gemiddelde Nederlander over heeft voor een wedstrijd. Zo bleek uit het eerste deel van WKnomie14. Gemiddeld zakgeld van kinderen Hoeveel is 39 euro eigenlijk voor kinderen? Het gemiddelde zakgeld van kinderen is: - 8 en 9 jaar: 7,20 per maand; - 10 jaar: 8,30 per maand; - 11 jaar: 10,10 per maand; - 12 jaar: 17,10 per maand. Bron: Nibud Op basis van de cijfers van Nibud blijkt dus dat kinderen wel 2 tot 6 maanden zakgeld over hebben voor een WKkaartje van het Nederlands Elftal. De jongens hebben er meer voor over dan meisjes: 51 tegen 28 euro. Voor een 8- jarige jongen is dat bijna een half jaar zakgeld! Mocht het hun lukken om voor dit geld een kaartje te kopen, dan neemt 48% van de kinderen het liefst hun vader mee naar deze wedstrijd. 17% gaat het liefst met de beste vriend/vriendin en 12% zou gaan met mama. Ik word liever Wereldkampioen dan dat ik een nieuwe telefoon of één jaar dubbel zakgeld krijg Wereldkampioen worden is ook een grote droom van veel Nederlandse kinderen. Als we kinderen de keuze geven om óf Wereldkampioen te worden óf een nieuwe mobiele telefoon te krijgen, dan wordt 1 op de 3 kinderen liever kampioen. Vooral jongens zouden de nieuwe mobiele telefoon laten schieten, maar liefst 42% tegenover 21% van de meisjes. Ook als we kinderen de keuze geven tussen Wereldkampioen worden of een jaar dubbel zakgeld dan kiest 1 op de 4 kinderen liever voor het Wereldkampioenschap! Weer zijn het de jongens die het liever willen dan de meisjes. 1 op de 3 jongens kiest liever voor het Wereldkampioenschap dan meisjes (17%).

4 Kinderen in de schoenen van de bondscoach Onder leiding van bondscoach Louis van Gaal gaat Oranje voor een succesvol WK. Onder andere op basis van de vlekkeloze kwalificatie lijken de voortekenen goed. Hoe heeft Louis van Gaal het gedaan volgens de kinderen? En wat vinden zij van de selectie die hij meeneemt naar Brazilië? Hebben zij nog enkele tips voor hem? Kinderen geven Louis van Gaal een dikke voldoende: 7,2 De Nederlandse kinderen van 8 tot en met 12 jaar zijn erg tevreden over hoe Louis van Gaal het gedaan heeft. Als kinderen hem een schoolcijfer moesten geven voor de prestaties van de afgelopen jaren, dan geven zij hem een dikke voldoende: namelijk een 7,2. Eén op de tien kinderen geeft hem zelfs een 9 of hoger! De kinderen die zichzelf een echte voetbalfan noemen, volgen het voetbal natuurlijk op de voet. Zij hebben Louis van Gaal de afgelopen jaren ongetwijfeld goed gevolgd en dat pakt goed uit voor zijn rapportcijfer. De echte voetbalfans geven hem namelijk gemiddeld een 7,5. De bondscoach heeft druk gepuzzeld over de spelers die hij mee gaat nemen naar het WK. Ook is er veel discussie over het systeem gebruikt moet worden om Spanje in de eerste wedstrijd te verslaan. Nederlandse kinderen hebben daar natuurlijk ook een mening over. Nederlandse kinderen zouden Stekelenburg meenemen De Nederlandse kinderen zouden een andere keeper meenemen dan Louis van Gaal heeft gekozen. 40% ziet het liefst Maarten Stekelenburg de ballen van onder andere Spanje, Chili en Australië uit het Nederlandse doel houden. De keeper die van Louis van Gaal rugnummer 1 heeft gekregen, Jasper Cillessen, is volgens 16% van de kinderen de beste keeper. Verdediging ook voor kinderen een hersenkraker Louis van Gaal loopt al weken met de moeilijke keuze wie hij in de verdediging mee moet nemen. Ook de kinderen hebben het moeilijk met deze keuze. Op de vraag wie op dit moment de beste verdediger is kon 38% van de kinderen geen antwoord geven. Als Gregory van der Wiel niet geblesseerd was geweest, dan had 1 op de 4 kinderen hem het liefst opgesteld, maar Ron Vlaar (17%) en Joël Veltman (12%) kunnen ook in de basis. Op het middenveld is Wesley Sneijder de absolute favoriet van 58% van de kinderen. Bij zowel de jongens als de meisjes is, op een afstandje, Rafaël van der Vaart de nummer 2 (21%).

5 In de aanval is de spits van Manchester United Robin van Persie de favoriet. 42% van de kinderen ziet het liefst Robin van Persie in de spits staan. Ook Arjen Robben is erg populair bij de kinderen, hij staat met niet al te grote afstand (34%) op de nummer 2. Robin van Persie wordt topscorer De meeste kinderen (38%) denken dat Robin van Persie de topscorer wordt. Iets meer dan 1 op de 4 (29%) denkt dat het Wesley Sneijder wordt. En 18% denkt dat Arjen Robben de meeste doelpunten gaat scoren. De jongens en meisjes van Nederland verschillen heel erg van mening over de top 3. De jongens zijn overtuigd dat het Robin van Persie wordt (41%) die zorgt dat Nederland het ver gaat schoppen, terwijl de meisjes juist denken dat Wesley Sneijder het vaakst de keepers zal passeren (39%). Meisjes hebben wel vertrouwen in Robin van Persie, hij staat met 25% dicht achter Wesley Sneijder. WK-doelpunten van huidige selectie (bron: 3 juni 2014) Speler Goals 1. Wesley Sneijder 5 2. Arjen Robben 3 3. Robin van Persie 2 4. Klaas-Jan Huntelaar 1 5. Dirk Kuijt 1 Jongens: 1. Robin van Persie (41%) 2. Arjen Robben (21%) 3. Wesley Sneijder (19%) Meisjes: 1. Wesley Sneijder (39%) 2. Robin van Persie (34%) 3. Arjen Robben (15%)

6 Jonge voetbalfans Op donderdag 12 juni begint het Wereldkampioenschap voetbal dan toch echt. Nederland kleurt steeds meer Oranje en er wordt van het schoolplein tot bij de waterautomaat gesproken over het Nederlands Elftal. En natuurlijk vraagt iedereen zich af wat het gaat worden. Hoe staat dat met de Nederlandse kinderen van 8 tot en met 12 jaar? Hoe ver denken zij dat Nederland komt? En zijn zij tevreden over de prestaties Louis van Gaal en de 23 mannen die hij meeneemt? Zijn jongens nog steeds grotere voetbalfans dan meisjes? Dat jongens grotere voetbalfans zijn dan meisjes is al lang bekend, en dit onderzoek bevestigt dat ook weer. Van de jongens noemt 39% zichzelf een grote voetbalfan en van de meisjes geeft 7% zichzelf deze titel. Dat betekent niet dat meisjes helemaal geen voetbalfan zijn. Zo goed als de helft van de meisjes (49%) zegt een klein beetje voetbalfan te zijn. Dat betekent dat 45% van de meisjes helemaal niet van voetbal houdt, tegenover 23% van de jongens. Voetballen op het schoolplein Het populairste plekje om te voetballen is op het schoolplein. Een op de drie kinderen geeft aan dit te doen. Ook op de straat voetballen is erg populair, slechts 1% minder geeft aan dit te doen. Bij een voetbalclub voetballen is iets minder populair, maar dat doet wel 23% van de kinderen. Spelen in Oranje: De droom van iedere jongen? Het is een jongensdroom: spelen in het Nederlands Elftal. En dan het liefst in de WK-finale tegen Duitsland waarin jij de beslissende penalty benut. Voor 42% van de jongens is dat inderdaad een droom, zij zouden heel graag in het Nederlands Elftal willen spelen. Onder meisjes is het enthousiasme minder groot: 14% in het Nederlands Elftal willen spelen. De beste meisjes moeten mee naar Brazilië! Het vrouwenvoetbal wordt steeds populairder. Natuurlijk is er ook een Nederlands vrouwenelftal, maar als het aan 7 op de 10 kinderen ligt zouden meisjes ook mee mogen doen aan het Wereldkampioenschap waar nu alleen voor mannen aan meedoen. Vrouwenvoetbal groeit spectaculair In 1998 stond de teller op ruim leden, van wie meisjes. Inmiddels is dit bijna verdubbeld, tot ruim vrouwelijke leden in Er zijn inmiddels meer meisjes dan volwassen voetbalvrouwen lid van de KNVB. Bron: KNVB Kinderen willen het WK niet missen Voornamelijk de jongens in deze leeftijd gaan goed voor het WK zitten. 28% van de jongens en 11% van de meisjes gaan alle wedstrijden van het Nederlands Elftal kijken. 56% van de jongens en 62% van de meisjes geeft aan sommige wedstrijden te gaan kijken. Slechts 1 op de 6 jongens slaat het WK over en gaat geen enkele wedstrijd kijken, tegenover 1 op de 4 van de meisjes.

7 Schoolvak Rekenen moet wijken om naar het WK te kunnen kijken 4 op de 5 kinderen gaat naar minstens één wedstrijd van het Nederlands Elftal kijken. Als dit tijdens schooltijd zou zijn dan zou 22% van de kinderen het liefst Rekenen daarvoor missen. 17% van de kinderen mist het liefst Begrijpend Lezen, en 12% van de kinderen zou het liefst Taal missen. Toch lijken de kinderen schoolvakken leuk, dan wel belangrijk te vinden: slechts 2% van de kinderen zou alle vakken willen missen. Disclaimer De in deze publicatie neergelegde opvattingen zijn gebaseerd op de door ING vergaarde informatie en door ING betrouwbaar geachte bronnen. Deze gegevens zijn op zorgvuldige wijze in onze analyses verwerkt. Noch de ING, noch medewerkers van de bank kunnen aansprakelijk worden gesteld voor de in deze publicatie eventueel aanwezige onjuistheden. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. ING aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de publicaties of voor informatie die op of via de sites wordt verstrekt. Auteursrecht en rechten ter bescherming van gegevensbestanden zijn van toepassing op deze publicatie. Niets in deze publicatie mag worden gereproduceerd, verspreid of gepubliceerd zonder de uitdrukkelijke vermelding van de ING als bron van deze informatie. De afnemer van deze informatie is verplicht aanwijzingen van de ING betreffende het gebruik van de informatie op te volgen. Nederlands recht is van toepassing.

juni 2012 EK-nomie 2012 Deel 3: Kids en Oranje EK-nomie

juni 2012 EK-nomie 2012 Deel 3: Kids en Oranje EK-nomie 2012 Deel 3: Kids en Oranje ING, Jonge voetbalfans, actief en passief Met het Europees kampioenschap voor de deur kleurt heel Nederland de komende dagen (nog meer) Oranje. Het lijkt alsof heel Nederland

Nadere informatie

6 juni 2019 Auteur: Lisette van Vliet. WK-vrouwenvoetbal

6 juni 2019 Auteur: Lisette van Vliet. WK-vrouwenvoetbal 6 juni 2019 Auteur: Lisette van Vliet WK-vrouwenvoetbal Samenvatting 'Oranje leeuwinnen halen minimaal halve finale' Vlak voor de start van het WK voetbal blijkt dat het vertrouwen in de vrouwen van Oranje

Nadere informatie

Doe mee met de WK Poule van SSSfinance

Doe mee met de WK Poule van SSSfinance Doe mee met de WK Poule van SSSfinance Speel voor de fun mee en win leuke prijzen. De kosten voor het meedoen zijn 7,50. Deelname aan deze poule is alleen bestemd voor (personeel van) de klanten van SSSfinance.

Nadere informatie

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden.

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden. Naam:. Wat vul je in? Kies uit: tegen in van met op naast onder over - aan Alle spelers gaan.. trainingskamp. Het wk begint.. een openingsceremonie. Verschillende landen spelen.. elkaar. Eén keer.. de

Nadere informatie

19. De achtste finale: supersub Huntelaar

19. De achtste finale: supersub Huntelaar 19. De achtste finale: supersub Huntelaar Zondag 29 juni 2014. Nederland-Mexico, 88ste minuut van de wedstrijd. Stand 0-1 voor Mexico. Arjen Robben staat klaar om de corner te nemen. Louis van Gaal heeft

Nadere informatie

Heb je zin in het EK voetbal 2012? Welke wedstrijden van het EK voetbal ga je kijken? Heel veel zin 47,2% Redelijk veel zin 32,9% Weinig zin 10,9%

Heb je zin in het EK voetbal 2012? Welke wedstrijden van het EK voetbal ga je kijken? Heel veel zin 47,2% Redelijk veel zin 32,9% Weinig zin 10,9% Heb je zin in het EK voetbal 2012? Heel veel zin 47,2% Redelijk veel zin 32,9% Weinig zin 10,9% Helemaal geen zin 6,7% Weet niet / geen mening 2,2% Welke wedstrijden van het EK voetbal ga je kijken? Ik

Nadere informatie

ING International Survey. De ik -generatie: Grip op financiële doelstellingen en eigen dromen nastreven

ING International Survey. De ik -generatie: Grip op financiële doelstellingen en eigen dromen nastreven april 2014 De ik -generatie: Grip op financiële doelstellingen en eigen dromen nastreven Deze enquête is samengesteld door Ipsos namens ING Grote belangstelling voor geldzaken, maar het beheren van geld

Nadere informatie

Case: Ontwerp een Jumbo WK bierkratten actiesite nb. Houd je aan de briefing voeg geen functies/opties toe en laat niets weg.

Case: Ontwerp een Jumbo WK bierkratten actiesite nb. Houd je aan de briefing voeg geen functies/opties toe en laat niets weg. Case: Ontwerp een Jumbo WK bierkratten actiesite nb. Houd je aan de briefing voeg geen functies/opties toe en laat niets weg. Briefing Jumbo supermarkten (jumbosupermarkten.nl) wil in samenwerking met

Nadere informatie

Het WK-Voetbal door een economische bril

Het WK-Voetbal door een economische bril ING #WKnomie14 ING Economisch Bureau Het WK-Voetbal door een economische bril De aftrap van het WK-voetbal in Brazilië komt steeds dichterbij. Zoals bij elke eindronde brengt het ING Economisch Bureau

Nadere informatie

DE POULEWEDSTRIJDEN. 6. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 7.

DE POULEWEDSTRIJDEN. 6. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 7. DE POULEWEDSTRIJDEN do 12 juni 22.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Brazilie-Kroatie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Neymar? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele kaarten krijgt

Nadere informatie

6 juli Onderzoek:

6 juli Onderzoek: 6 juli 2018 Onderzoek: WK Voetbal 2018 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag

Nadere informatie

De mannen van Arjen Robbeneiland

De mannen van Arjen Robbeneiland De mannen van Arjen Robbeneiland Eerste druk, juni 2012 2012 Hans van den Berg isbn: 978-90-484-2477-1 nur: 401 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming

Nadere informatie

SPECO Sport & Media Essay: Vrouwenvoetbal Waarom investeert de KNVB zoveel geld in het vrouwenvoetbal?

SPECO Sport & Media Essay: Vrouwenvoetbal Waarom investeert de KNVB zoveel geld in het vrouwenvoetbal? SPECO Sport & Media Essay: Vrouwenvoetbal Waarom investeert de KNVB zoveel geld in het vrouwenvoetbal? Modulecode: Modulenaam: G11023 Sportbusiness; Wereld van de sport Studentnummer: 2740273 Studentnaam:

Nadere informatie

20. De weg naar de troostfinale

20. De weg naar de troostfinale 20. De weg naar de troostfinale De doelstelling van de KNVB was het behalen van de halve finale. Maar Van Gaal ging voor meer. Niets minder dan de winst was zijn ultieme doel. Dat lukte niet. Met de derde

Nadere informatie

1 Wie wordt er in Brazilië wereldkampioen voetbal?l

1 Wie wordt er in Brazilië wereldkampioen voetbal?l WK 2014 meting 1 juli 50% 45% 40% 1 Wie wordt er in Brazilië wereldkampioen voetbal?l 44% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% 21% 12% 12% 2% 3% 2% 0% 2% Argentinië België Brazilië Colombia Costa Rica Duitsland

Nadere informatie

Rapportage TIP Roermond Raadpleging juni 2018

Rapportage TIP Roermond Raadpleging juni 2018 Rapportage TIP Roermond Raadpleging 21 14 juni 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 2 1. Onderzoeksverantwoording Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Toponderzoek Fout!

Nadere informatie

VERGULDE VOS WK POOL

VERGULDE VOS WK POOL VERGULDE VOS WK POOL Deelnameregels en puntentelling Algemeen: Iedereen kan aan deze pool deelnemen. Deelname kost 10,00 per persoon, te voldoen bij Arjen of Denise bij het inleveren van dit formulier.

Nadere informatie

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016 PUNTEN VRAAG ANTWOORD Thema: Wit 2 Het is vandaag Witte Donderdag. Welke Zeeuwse club speelt helemaal in het wit (van top tot teen dus)? 4 Wit is de kleur van de

Nadere informatie

ToToArie ek2012 WedsTrijdboeKje

ToToArie ek2012 WedsTrijdboeKje TotoArie EK2012 Wedstrijdboekje DE POULEWEDSTRIJDEN ANTWOORDEN vr 8 juni 18.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Polen-Griekenland 1. ruststand 2 pnt 1 2. eindstand 5 pnt 2 3. Hoeveel doelpunten vallen er in

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

10 juni 2016. Onderzoek:

10 juni 2016. Onderzoek: 10 juni 2016 Onderzoek: 2016 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van

Nadere informatie

Inleiding. 4 vs 4. presents

Inleiding. 4 vs 4. presents Pag. 1 presents Doet jou school ook mee aan het 4 vs 4 Basisscholen toernooi of willen jullie hieraan ook meedoen. Het 4 vs 4 toernooi word de 1 e keer op een woensdag middag in Almere Haven gehouden.

Nadere informatie

GEORGANISEERD DOOR SPELERSGROEP KFC EKSEL

GEORGANISEERD DOOR SPELERSGROEP KFC EKSEL GEORGANISEERD DOOR SPELERSGROEP KFC EKSEL INSTRUCTIES Deelname Winst - Je deelname is geldig indien: o je het formulier volledig ingevuld hebt (met ook je naam op elke bladzijde) o je het formulier hebt

Nadere informatie

Thema: WK voetbal in Brazilië. Handleiding en opgaven niveau A1. Opgave 1: Samen

Thema: WK voetbal in Brazilië. Handleiding en opgaven niveau A1. Opgave 1: Samen Handleiding en opgaven niveau A1 Thema: WK voetbal in Brazilië Een uitgebreide uitgeschreven aanpak vindt u in de Instapmodules: www.nieuwsbegrip.nl Download & prints Instapmodules Nieuwsrekenen. materiaal

Nadere informatie

18. Winnaar poule B: gevoel wint van de ratio

18. Winnaar poule B: gevoel wint van de ratio 18. Winnaar poule B: gevoel wint van de ratio 23 Juni 2014. Na overwinningen op Australië en Chili is het Nederlands elftal groepswinnaar van groep B. Met 9 punten en een doelsaldo van +7 is het de beste

Nadere informatie

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Geboren: 1944, Breskens Toptijd: 1962-1983 Clubs: Velox, Xerxes, Feyenoord, AZ 67, Chicago Sting, FC Utrecht Positie

Nadere informatie

AJAX THE GAME. De spelerskaarten

AJAX THE GAME. De spelerskaarten Spelregels 00429 AJAX THE GAME Inleiding: Welkom in de Arena. In dit stadion zul je als coach vele wedstrijden spelen. Voor jongere spelers is het raadzaam hulp in te roepen bij het lezen van de spelregels.

Nadere informatie

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals PROGRAMMABOEKJE Zaterdag 7 september 2013 Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- Pim Mulier sportpark DSS - Ex-internationals Welkom Trainer DSS DSS van 7 oktober 1919 is bijna 94 jaar oud en, met ruim 1200 leden, één

Nadere informatie

Rapportage TIP Weert Raadpleging juni Inhoudsopgave. Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018

Rapportage TIP Weert Raadpleging juni Inhoudsopgave. Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 Inhoudsopgave Rapportage TIP Weert Raadpleging 18 14 juni 2018 Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 1 Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 We sluiten de vragenlijst af met een luchtig onderwerp dit keer.

Nadere informatie

Kaderavond E & F pupillen

Kaderavond E & F pupillen Kaderavond E & F pupillen Het gaat niet om winnen maar om winst boeken ksvbwo oktober 2012 1 Doelstelling Leren voetballen met plezier Trainen en coachen geschieden op opvoedkundig verantwoorde wijze Pupillentrainer

Nadere informatie

SCISKILL ANALYSE NEDERLANDS ELFTAL

SCISKILL ANALYSE NEDERLANDS ELFTAL SCISKILL ANALYSE 18-01-2017 A report by: SCIENCE SERVING FOOTBALL INLEIDING SciSports heeft de selectie van het Nederlands Elftal geanalyseerd op basis van de SciSkill index. De SciSkill index score (een

Nadere informatie

ADVERTEER GRATIS! ALS ORANJE KAMPIOEN WORDT GA VOOR DE WINST MET DE EK ACTIE VAN HET AD>>

ADVERTEER GRATIS! ALS ORANJE KAMPIOEN WORDT GA VOOR DE WINST MET DE EK ACTIE VAN HET AD>> ADVERTEER GRATIS! ALS ORANJE KAMPIOEN WORDT GA VOOR DE WINST MET DE EK ACTIE VAN HET AD>> PROFITEER MEE VAN HET ORANJESUCCES AD trakteert deze zomer Als de nummer 1 sportkrant van Nederland zijn wij gek

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Rapportage TiP Venlo raadpleging juni Inhoudsopgave. Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018

Rapportage TiP Venlo raadpleging juni Inhoudsopgave. Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 Rapportage TiP Venlo raadpleging 18 14 juni 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 1 Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 De vragenlijst bevat dit keer een onderwerp met

Nadere informatie

GEORGANISEERD DOOR SPELERSGROEP KFC EKSEL

GEORGANISEERD DOOR SPELERSGROEP KFC EKSEL GEORGANISEERD DOOR SPELERSGROEP KFC EKSEL INSTRUCTIES Deelname Winst - Je deelname is geldig indien: o je het formulier volledig ingevuld hebt (met ook je naam op elke bladzijde) o je het formulier hebt

Nadere informatie

GOAL! Op een andere manier aandacht voor het WK voetbal in Brazilië.

GOAL! Op een andere manier aandacht voor het WK voetbal in Brazilië. GOAL! Op een andere manier aandacht voor het WK voetbal in Brazilië. Het WK Voetbal 2014 wordt gehouden in Brazilië. Levendig Uitgever heeft daarvoor speciaal een boek van een Braziliaanse fotograaf, Caio

Nadere informatie

1 e prijs 40% v/d inleg 2 e prijs 30% 3 e prijs 15% Bij een gelijke eindscore worden de prijzen verdeeld over de winnaars.

1 e prijs 40% v/d inleg 2 e prijs 30% 3 e prijs 15% Bij een gelijke eindscore worden de prijzen verdeeld over de winnaars. WK POULE - BOEKJE Inschrijving Man / Vrouw Voornaam Achternaam Adres Woonplaats Telefoon E-mail : : : : : : Ps. Maak een kopie van dit boekje voor je eigen controle. Prijzen 1 e prijs 40% v/d inleg 2 e

Nadere informatie

Handleiding niveau AA

Handleiding niveau AA Handleiding niveau AA Vooraf Het WK voetbal gaat deze week van start. Verschillende scholen hebben aangegeven hierover een tekst te willen. Daarom besteedt Nieuwsbegrip er deze week aandacht aan. De strategie

Nadere informatie

WK 2015 EDITIE. interviews statistieken wedstrijdschema en meer. MANON MELIS We gaan voor het hoogst haalbare

WK 2015 EDITIE. interviews statistieken wedstrijdschema en meer. MANON MELIS We gaan voor het hoogst haalbare VOETBAL CENTRAAL ALLES OVER DE WK-DROOM VAN JOUW FAVORIETE ORANJELEEUWINNEN! WK 2015 EDITIE MANON MELIS We gaan voor het hoogst haalbare VIVIANNE MIEDEMA Schiet met scherp bij Oranje ANOUK HOOGENDIJK Quote?

Nadere informatie

HET DEELNAME FOMULIER WK2018 (Rusland)

HET DEELNAME FOMULIER WK2018 (Rusland) WK2018 KNVB Voetbal pool HET DEELNAME FOMULIER WK2018 (Rusland) Wereldkampioenschap 2018 Rusland 4-4-2018 14-6-2018 71 Groep A Groep B Groep C Groep D Rusland Portugal Frankrijk Argentinië Saoedi-Arabië

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Pronostiek WK Deelnemen via of via dit formulier

Pronostiek WK Deelnemen via   of via dit formulier Pronostiek WK 2018 Deelnemen via www.geel-rood.be/wk2018 of via dit formulier Voorspel uitslagen groepswedstrijden en ploegen die zich plaatsen voor volgende ronde tot de kampioen! Uitgebreide informatie

Nadere informatie

thema 2 week 1 sport Dit ga je dit thema leren Je leert hoe taal in sport wordt gebruikt. Je bedenkt een nieuwe sport, met bijbehorende spelregels.

thema 2 week 1 sport Dit ga je dit thema leren Je leert hoe taal in sport wordt gebruikt. Je bedenkt een nieuwe sport, met bijbehorende spelregels. themawoorden C 3 1 5 2 4 het attribuut Voorwerp dat bij iets of iemand hoort als hulpmiddel. de commentator Iemand die aan het publiek vertelt en uitlegt wat er gebeurt. demarreren Ineens zo hard wegfietsen

Nadere informatie

AANVALLEND DENKEN. Goede morgen Samen willen we winnen dus zullen we aanvallend moeten denken. 12/10/2013 Jan Nelen

AANVALLEND DENKEN. Goede morgen Samen willen we winnen dus zullen we aanvallend moeten denken. 12/10/2013 Jan Nelen Goede morgen Samen willen we winnen dus zullen we aanvallend moeten denken 1. Waarom deze clinic 2. Diverse uitspraken 3. Samenstelling aanval 4. Mogelijkheden 5. Oefenstof 6. Overleg AGENDA WAAROM DEZE

Nadere informatie

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in.

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in. WK-QUIZ 2014 6 Ronden: (100 punten te verdienen) 1. WK Weetjes (16) 2. Voetbal Quotes (16) 3. WK Landen (16) 4. Wie is het? (16) 5. WK 2014 (20) 6. Voetbalvrouwen (16) Vul hier je naam in: Vul je antwoorden

Nadere informatie

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP!

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Datum: 27-2-2013 Auteur: Herman Pasman, Technisch Jeugd Coördinator Voetbal Voetbal is een complex spel doordat er

Nadere informatie

TS050634KNV ca. 56 stuks KNVB -L- Oranje Leeuwen, Orange Shirt. TS050634KNV ca. 56 stuks KNVB -M- Oranje Leeuwen, Orange Shirt

TS050634KNV ca. 56 stuks KNVB -L- Oranje Leeuwen, Orange Shirt. TS050634KNV ca. 56 stuks KNVB -M- Oranje Leeuwen, Orange Shirt Kavel 33 TS050634KNV ca. 56 stuks KNVB -L- Oranje Leeuwen, Orange Shirt TS050634KNV ca. 56 stuks KNVB -M- Oranje Leeuwen, Orange Shirt TS050634KNV ca. 33 stuks KNVB -S- Oranje Leeuwen, Orange Shirt TS050634KNV

Nadere informatie

Het ALLESboek over. voetbal AllesVoetbal najr18.indd :37

Het ALLESboek over. voetbal AllesVoetbal najr18.indd :37 Het ALLESboek over voetbal 1824 AllesVoetbal najr18.indd 1 16-08-18 11:37 Wil jij altijd álles weten? Lees dan nog meer Allesboeken! Het Allesboek over Voetbal Het Allesboek over Piraten Het Allesboek

Nadere informatie

En dit is Catenaccio!

En dit is Catenaccio! En dit is Catenaccio! Data gebruiken om mythes te ontkrachten Mulder over Oranje De data over Oranje Fred vs Duitsland Hoijtink (Trouw): Pirlo 'bewoog zich nog maar over een bar klein gedeelte van 't

Nadere informatie

Welkom! Informatieavond:

Welkom! Informatieavond: Welkom! Informatieavond: Startsituatie : Het moet echt anders! Startsituatie : We leren kinderen niet meer voetballen Minder voetballen op straat Ouders die trainer zijn Overspelen? Posities? Weinig inzicht

Nadere informatie

G. Het verbeteren van het verdedigen

G. Het verbeteren van het verdedigen G. Het verbeteren van het verdedigen Verdedigen over een heel veld is geen gemakkelijke opgave. De ruimte moet voor de tegenstander klein worden gehouden, maar hoe doe je dat? Ook wordt er in dit thema

Nadere informatie

vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw

vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw Algemene Voetbalvisie 8 tegen 8 Mo11 en Jo11 en Jo12 Toegepaste (basis)principes binnen 8 tegen 8 De jeugd van vv Bergambacht speelt in dubbel ruit met accent

Nadere informatie

Oranje rijp voor nieuw Europees goud

Oranje rijp voor nieuw Europees goud Persbericht Oranje rijp voor nieuw Europees goud Met een relatief onervaren selectie is Nederland dit jaar bijna wereldkampioen voetbal geworden. Econometristen van de Groningse universiteit hebben uitgerekend

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1.1 Welke drie Eredivisie teams werden dit seizoen door een club uit een lagere divisie uitgeschakeld in de KNVB-beker? 1.2 Welke twee Nederlanders maakten

Nadere informatie

DNA van de Sportfan 2014

DNA van de Sportfan 2014 DNA van de Sportfan 2014 Van sportbeleving tot sportsponsoring in Nederland. preview port eleving De manier waarop fans sport beleven verandert continu. Er ontstaan nieuwe middelen om wedstrijden te bekijken

Nadere informatie

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16.

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16. POULEWEDSTRIJDEN vrijdag 10 juni 21.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Frankrijk-Roemenie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Antoine Griezmann? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele

Nadere informatie

Darten. De geschiedenis van het dart spel

Darten. De geschiedenis van het dart spel Darten Mijn spreekbeurt gaat over darten. Al twee jaar vind ik dat een erg leuke sport om naar te kijken op tv. Dat komt vooral omdat er veel aandacht voor is op de tv en de Nederlandse mannen en vrouwen

Nadere informatie

Trainingsprogramma C-junioren

Trainingsprogramma C-junioren Trainingsprogramma C-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

EERSTE RONDE: INSCHRIJFFORMULIER: PERSOONLIJKE GEGEVENS. Timo. Voornaam: Vogels. Achternaam:

EERSTE RONDE: INSCHRIJFFORMULIER: PERSOONLIJKE GEGEVENS. Timo. Voornaam: Vogels. Achternaam: INSCHRIJFFORMULIER: PERSOONLIJKE GEGEVENS Voornaam: Achternaam: Timo Vogels EERSTE RONDE: Opdracht: Voorspel, voor elke poulewedstrijd, op welke wijze het eerste doelpunt door Nederland wordt gescoord.

Nadere informatie

(Ned.tijd) uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok

(Ned.tijd) uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum Tijd Activiteit 03-08 21.00 uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok 04-08 21.00 uur Hongarije Nederlands beach

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerlingen kiest een afspeellijn die niet verdedigd wordt. - De leerling doet bij iemand is hem, niemand is hem, pogingen om de bal te pakken. - De leerling staat

Nadere informatie

Jan en Bob Dijkgraaf. De bal is rond. De ergste voetbalclichés vertaald in normaal Nederlands

Jan en Bob Dijkgraaf. De bal is rond. De ergste voetbalclichés vertaald in normaal Nederlands Jan en Bob Dijkgraaf De bal is rond De ergste voetbalclichés vertaald in normaal Nederlands BBNC uitgevers Rotterdam, 2010 Inleiding Voetballers, voetbaltrainers en voetbalkenners zijn de Koningen van

Nadere informatie

01 CRUYFF COURTS. Cruyff Courts Geef kinderen hun speelruimte terug

01 CRUYFF COURTS. Cruyff Courts Geef kinderen hun speelruimte terug 01 CRUYFF COURTS Cruyff Courts Geef kinderen hun speelruimte terug De behoeftes van kinderen zijn niet veranderd, maar de wereld waarin ze opgroeien wel 02 CRUYFF COURTS We horen en lezen overal dat kinderen

Nadere informatie

Powered by TCPDF (

Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) W K 2 0 1 8 TOTOARI E POULEW EDSTRI JDEN donderdag 14 juni 17.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Rusland-Saudi Arabië 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Uit welk

Nadere informatie

Spelregels WK poule 2014 Scorito.com

Spelregels WK poule 2014 Scorito.com Spelregels WK poule 2014 Scorito.com 1. Vooraf 1.1 WK poule 2014 bestaat uit 2 delen De WK poule 2014 bestaat uit 2 delen. Eerst geef je jouw voorspelling op voor de gehele groepsfase. Als vervolgens de

Nadere informatie

Titels week 24 2016 EK voetbal 2016

Titels week 24 2016 EK voetbal 2016 Titels week 24 2016 EK voetbal 2016 Alles over voetbal Nieländer, Peter Wat is voetbal, hoe ziet een speelveld eruit, aan welke regels moet je je houden? Antwoorden op veel vragen over voetbal. Met veel

Nadere informatie

Hockey: Centrumspits van Amsterdam Mirco Pruyser debuteert op 25ste in Oranje Goaltjesdief moet zich net iets meer bewijzen

Hockey: Centrumspits van Amsterdam Mirco Pruyser debuteert op 25ste in Oranje Goaltjesdief moet zich net iets meer bewijzen Hockey: Centrumspits van Amsterdam Mirco Pruyser debuteert op 25ste in Oranje Goaltjesdief moet zich net iets meer bewijzen SANDER COLLEWIJN Op zijn 25ste mag Mirco Pruyser eindelijk laten zien wat hij

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Handbal Ik hou mijn spreekbeurt over handbal omdat ik zelf aan deze sport doe en ik het een mooie sport vind. Ik ga het vandaag hebben over wat handbal precies inhoudt, de leeftijdsindeling, de wedstrijden,

Nadere informatie

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum Arjen Robben Arjen Robben (23 januari 1984 te Bedum). van V.V. Bedum tot één van de beste spelers van de wereld. In zijn jonge voetbaljaren speelt Robben bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Bedum.

Nadere informatie

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? Het creëren van kansen en het scoren Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? i. Het creëren van kansen en het scoren Duel 1 tegen 1

Nadere informatie

Spelregels WK Master 2014

Spelregels WK Master 2014 Spelregels WK Master 2014 In veel opzichten lijkt WK Master 2014 op Teammaster. Het principe is hetzelfde: als een speler scoort, scoor jij ook! De belangrijkste regels: Tijdens de groepswedstrijden mag

Nadere informatie

GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!!

GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!! GROEP VAN DE WEEK!! GROEP 5 B!! Wij zitten in groep 5 B in het schooljaar 2014/2015. Marvin-Kirsten-Adesh-Tim-Ise-Bart-Phéline-Lotte-Oumaima-Vera-Louise-Sanne-Bloem Esra-Madelief-Ilona-Niimo-Yuri-Thomas-Denise-Roos-Thijmen-Remco-Bas-Pepijn

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: 1; Voetbal 2; Beroemd 3;

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: 1; Voetbal 2; Beroemd 3; Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Voetbal 2; Beroemd 3; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten Waarom denk je dat? Wat staat

Nadere informatie

WK 2014, de voetbalnormen

WK 2014, de voetbalnormen WK 2014, de voetbalnormen Normalisatie: de wereld op één lijn. WK 2014, normen op en rond het veld Brazilië is er net op tijd klaar voor. De bouw van de stadions en infrastructuur is op z n zachtst gezegd

Nadere informatie

is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia

is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia Voor Miranda, Ydwine en Alle 2018 Voetbal Nur 282/GGP051701 Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. Tekst: Fred Diks Illustraties: ivan & ilia Omslagontwerp: Design

Nadere informatie

Lucas 2:25-35 Heb je geduld?

Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

WK Voetbal Zeker 1,2 miljoen Nederlanders nemen vrij voor eerste wedstrijd Oranje

WK Voetbal Zeker 1,2 miljoen Nederlanders nemen vrij voor eerste wedstrijd Oranje WK Voetbal 2010 Zeker 1,2 miljoen Nederlanders nemen vrij voor eerste wedstrijd Oranje WK 2010: Nederlanders veel respect voor Engelse teamspirit en Duitse Kampfgeist 1,9 miljoen Nederlanders geloven in

Nadere informatie

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Barbieworld - Ontdek de wereld achter het succes van Barbie! Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Laat de leeuw niet in z'n hempie staan. Als

Nadere informatie

Een spreekbeurt over ADO Den Haag

Een spreekbeurt over ADO Den Haag Een spreekbeurt over ADO Den Haag Wij ontvangen veel berichten van kinderen die graag een spreekbeurt over ADO Den Haag willen houden. Zij weten alleen niet waar of hoe ze moeten beginnen. Wij helpen je

Nadere informatie

De trein van het leven

De trein van het leven De trein van het leven Eerste druk, december 2009 2009 Hans Cieremans isbn: 978-90-484-0933-4 nur: 306 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Het WK 2019 volg je bij de NOS

Het WK 2019 volg je bij de NOS Het WK volg je bij de NOS De NOS doet van vrijdag 7 juni tot en met zondag 7 juli, van de eerste tot de laatste minuut, verslag van het WK voetbal voor vrouwen. Vijfentwintig voetbaldagen in precies een

Nadere informatie

1 Gaat u WK wedstrijden voetbal kijken dit jaar?

1 Gaat u WK wedstrijden voetbal kijken dit jaar? Wereld Kampioenschappen Voetbal 2018 De vragenlijst bevat dit keer een onderwerp met een ludiek tintje. Op 14 juni zal de openingswedstrijd van het wereld kampioenschap voetbal (WK) worden afgetrapt in

Nadere informatie

Tom Knipping & Iwan van Duren. Ik ben. getrouwd met VOETBAL. en ga VREEMD. met mijn vrouw VOETBAL INTERNATIONAL

Tom Knipping & Iwan van Duren. Ik ben. getrouwd met VOETBAL. en ga VREEMD. met mijn vrouw VOETBAL INTERNATIONAL Tom Knipping & Iwan van Duren Ik ben getrouwd met VOETBAL en ga VREEMD met mijn vrouw VOETBAL INTERNATIONAL Speel voor de naam op de voorkant van het shirt, en ze zullen zich de naam op de achterkant herinneren.

Nadere informatie

Vara - Kassa 3 Resultaten Aflevering 13 Zomervakantie 1 31 Juli 2007

Vara - Kassa 3 Resultaten Aflevering 13 Zomervakantie 1 31 Juli 2007 Vara - Kassa 3 Resultaten Aflevering 13 Zomer 1 31 Juli 2007 1 onderzoeksgegevens mogen alleen gebruikt worden onder vermelding van YoungVotes en de VARA Factsheet Jongeren en Aan 592 jongeren in de leeftijd

Nadere informatie

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007

Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15 Analyse van het Wereldkampioenschap Jeugd Jongens Volleybal 2007 Evaluatie van de spelonderdelen AUTEUR(S) VANMEDEGAEL STEVEN,

Nadere informatie

Atlantis Kerstkorfbaltoernooi 2016

Atlantis Kerstkorfbaltoernooi 2016 Atlantis Kerstkorfbaltoernooi 06 Programmaboekje Beste kinderen en begeleiders, Welkom bij het Atlantis Kerstkorfbaltoernooi 06. Op woensdagochtend 8 december wordt er een spelochtend voor de groepen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het meisjes- en vrouwenvoetbal in district Zuid II

Nadere informatie

JONG-BRABANT SEIZOEN 2011-2012

JONG-BRABANT SEIZOEN 2011-2012 F3 JONG-BRABANT SEIZOEN 2011-2012 OVER NIEUWE MAATJES, TRAINERS, FRIETJES EN PITTIGE WEDSTRIJDEN Het is altijd spannend aan het begin van het seizoen: wie spelen er in mijn team en wie zijn mijn trainers?

Nadere informatie

Sporten en bewegen is Gezond en Leuk. Samen spelen

Sporten en bewegen is Gezond en Leuk. Samen spelen Sporten en bewegen is Gezond en Leuk Hartelijk welkom jongen, meiden, familie en andere fans en liefhebbers. Vandaag houdt Kleurrijke Stad voor de 13 e keer het Wereldkampioenschap voetbal voor basisscholen.

Nadere informatie

Voetbal : 1999 SOCCER BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/10

Voetbal : 1999 SOCCER BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/10 Barbieworld - Ontdek de wereld achter het succes van Barbie! Voetbal : 1999 SOCCER BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/10 Hup Holland Hup De uit de Verenigde Staten afkomstige

Nadere informatie

Voetbalquiz. 11 editie!!!

Voetbalquiz. 11 editie!!! Voetbalquiz 11 editie!!! FINALE Voetbalquiz 20 januari 2018 Fift-fifty Waar? - Niet Waar? Vraag 1: Olympia 60 Kampioen in 1981/ 82!!!! Seizoen 81/82: Olympia 1 wint dubbel, ook de beker! A) Waar B) Niet

Nadere informatie

Auditieve oefeningen toegespitst op het ÀK voetbal

Auditieve oefeningen toegespitst op het ÀK voetbal Auditieve oefeningen toegespitst op het ÀK voetbal Auditieve sánthese: Uitvoering: lees de lettergrepen voor. Laat op de plaats van de streepjes een korte pauze vallen. De kinderen noemen dan het woord.

Nadere informatie

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Beste scheidsrechter, Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Rooster Het rooster wanneer jullie mogen fluiten

Nadere informatie

OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT

OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT AANVALLERS VERDEDIGERS Hidde van Boven Rob Overkleeft KNVB OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN 2012-2013

Nadere informatie

Bèkse WK Pool 2014 Powered by BPQ & RKVV Volharding. Bem Vindos!

Bèkse WK Pool 2014 Powered by BPQ & RKVV Volharding. Bem Vindos! Bèkse WK Pool 2014 Powered by BPQ & RKVV Volharding Bem Vindos! Oftewel: Welkom... bij de enige echte Bèkse WK Pool 2014! Deze WK Pool wordt mede mogelijk gemaakt door de Bèkse PubQuiz en RKVV Volharding.

Nadere informatie

Waar: VV Berkum. Wanneer: 16 juni Tijd: 08.15u-12.30u

Waar: VV Berkum. Wanneer: 16 juni Tijd: 08.15u-12.30u Waar: VV Berkum Wanneer: 16 juni 2018 Tijd: 08.15u-12.30u Beste pupillen en jullie ouders/verzorgers van VV Berkum, Het voetbalseizoen 2017/2018 is alweer bijna afgelopen. Voor VV Berkum sportief gezien

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN

WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN WEDSTRIJDREGLEMENTEN SEIZOEN 2017-2018 SPELREGELS KNVB SCHOOLVOETBAL 11 TEGEN 11 SCHOOLTEAMS: GROEP 7/8 Deze reglementen gelden vanaf de eerste voorronde tot en met de nationale finales KNVB Schoolvoetbal

Nadere informatie

QUIZ Spelregels Wijs een jurylid aan: die bepaalt wie antwoord mag geven en houdt de stand bij.

QUIZ Spelregels Wijs een jurylid aan: die bepaalt wie antwoord mag geven en houdt de stand bij. Tip! Speel de quiz klassikaal op het digitale schoolbord! QUIZ Spelregels Wijs een jurylid aan: die bepaalt wie antwoord mag geven en houdt de stand bij. Wijs een vragensteller aan: die stelt de vraag

Nadere informatie