Introductie Heliski Safari door de Wildernis van Kamtsjatka

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductie Heliski Safari door de Wildernis van Kamtsjatka"

Transcriptie

1

2 Introductie Heliski Safari door de Wildernis van Kamtsjatka Hou je van avontuur, ruige natuur en diepe poedersneeuw? Ga dan met ons mee naar het Russische schiereiland Kamtsjatka. Al duizenden jaren stroomt hier lava uit het binnenste van de aarde vlak onder het oppervlak van de Siberische toendra. De hierdoor ontstane bergen en vulkanen zijn bedekt met een dikke laag sneeuw. Vanuit een centraal gelegen hotel vlieg je met een helikopter naar alle uithoeken van het vulkanische schiereiland, waaronder ook de Koerilen Eilanden. Onder begeleiding van ervaren gidsen wordt het programma geheel afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. De routes worden van dag tot dag gekozen op basis van weer- en sneeuwcondities, om zo comfort en veiligheid te waarborgen. Ontdek samen met Epique het wilde Kamtsjatka. Als gespecialiseerde touroperator kennen wij het gebied en de lokale organisatie goed en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is. Daal af van vulkanen tot je met je schoenen in de Stille Oceaan staat. Slalom in de diepe poeder tussen dunne berkenbomen. Spot wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving, waaronder bruine beren, walvissen, zeeleeuwen en zeearenden. Proef verse zalm, kaviaar en wodka en ontmoet inheemse stammen als de Koryiak en Itelmen. Een onvergetelijk avontuur voor iedere liefhebber van poederskiën en snowboarden.

3 Programma (van dag tot dag) Dag 1 en 2: Amsterdam naar Petropavlovsk-Kamtsjatski (zaterdag en zondag) Vertrek zaterdagochtend vanaf Schiphol (AMS) via Moskou Sheremetyevo (SVO) naar Petropavlovsk (PKC). Aankomst zondagochtend in Petropavlovsk-Kamtsjatski. Met busjes wordt de groep in dertig minuten naar het hotel gebracht. We maken kennis met het team en er volgt een uitgebreide bespreking over de dagprogramma s en veiligheid. Dag 3 t/m 8: 6-daagse Heli Safari (maandag t/m zaterdag) Naast afdalingen in de omgeving van het hotel, worden er tijdens deze reis meerdere safari s gemaakt naar de uithoeken van het schiereiland. Een afwisselend programma waarin de route van dag tot dag wordt besproken en bepaald. Met een eigen helikopter hebben we veel vrijheid en zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zal zowel in het hotel als in externe accommodaties worden overnacht. Dag 9: Petropavlovsk-Kamtsjatski - Amsterdam (zondag) Zondagochtend wordt er na het ontbijt uitgecheckt. Met personenbusjes rijden we van het hotel naar de luchthaven van Petropavlovsk. Bij aankomst op de luchthaven kan iedereen op eigen gelegenheid de reis voortzetten. Indien je direct terugvliegt naar Amsterdam, dan kom je daar zondagmiddag aan.

4 Programma (in detail) Ring van Vuur Kamtsjatka is onderdeel van de Ring van Vuur : een hoefijzervormig gebied rondom de Grote Oceaan dat meer dan 450 vulkanen telt. Alleen al in het zuiden van Kamtsjatka liggen er 160 vulkanen, waarvan 29 actief. Deze toppen van soms wel meter liggen op maximaal 45 minuten vliegen van het hotel. Je daalt er tot hoogtemeters af op steilheden van graden en 3 tot 7 kilometer lang. Kaap Lopatka en de Koerilen Eilanden Een van de vluchten gaat naar Kaap Lopatka, het meest zuidelijke deel van Kamtsjatka. Vanuit hier vliegen we door naar de Koerilen Eilanden. Midden in de Stille Oceaan rijzen hier de vulkanen uit de zee. In 2009 werd hier voor het eerst geskied. Er zijn afdalingen van hoogtemeters tot aan de zee. Wilde dieren en inheemse stammen Kamtsjatka heeft unieke en woeste natuur te bieden. In het noorden ontmoet je de rendierherders uit Koryak North. Zij leven van de jacht en laten je graag proeven van hun verse vangst. In het Noordoosten, bij de Olyutorsky Baai, baden er duizenden zeeleeuwen. Aan de westkust van de Okhotsk Zee, kun je walvissen of Steller zeearenden spotten. En in het zuiden, bij het Koerilenmeer, woont de koning van Kamtsjatka; de bruine beer.

5 Locatie Het schiereiland Kamtsjatka (Russisch: полуо стров Камча тка) ligt in het Russische Verre Oosten tussen de Zee van Ochotsk en de Bering Zee. Wij verblijven in Patunka, de vallei van de geisers. Patunka ligt op dertig minuten afstand van het vliegveld, 45 minuten van de grote stad Petropavlovsk- Kamtsjatski en op 20 minuten afstand ligt de kleine stad Elizovo. Petropavlovsk is de hoofdstad van Kamtsjatka en heeft inwoners. Het landschap is ruig en ongerept en kent nog geen massatoerisme. Je kunt er nog nooit geskiede afdalingen en couloirs ontdekken. De rode stippen op de kaart zijn allen besneeuwde bergtoppen waar vanaf geskied kan worden. Kamtsjatka heeft een oppervlakte van km 2 (net iets meer dan Zweden), en daarmee het grootste schiereiland van Oost-Azië. Het steekt vanuit Oost-Siberië ongeveer kilometer de Stille Oceaan in en is tot 450 kilometer breed. De zuidelijkste punt wordt gevormd door Kaap Lopatka. Vanuit hier vormt de eilandenketen de Koerilen een verlenging naar Japan. Het schiereiland is aan de oostzijde erg grillig, met vele grote baaien en golven. Tussen deze baaien steken zich rotsachtige punten uit. Over het schiereiland lopen drie grote bergketens. De hoogste berg is de actieve stratovulkaan Kljoetsjevskaja Sopka met meter, tevens het hoogste punt van Rusland buiten de Grote Kaukasus. Het schiereiland dankt zijn naam aan de 758 kilometer lange rivier Kamtsjatka, die vanuit het centrale gebergte naar de oostkust loopt.

6 Terrein & Sneeuw Het terrein in Kamtsjatka kenmerkt zich door grote toendravlakten met vulkanen of vulkanische vormen, ruige kustlijnen met enorme fjorden, rotspartijen en stenen stranden. Tot 500 meter boven de zeespiegel vindt je er dun beboste hellingen met berkenbomen, bedekt onder een dikke laag poeder. Op de vulkanen zijn vooral veel grote lijnen te rijden en naar wens steile passages. Zo is er een afdaling van de Koryaksky Vulkaan (3.456 m) met een gemiddelde steilheid van 35 graden en een lengte van zeven kilometer. Meer naar de kust worden de lijnen speelser met veel verval, bomen, drops en pillows. Vooral de afdalingen van de actieve (soms rokende) vulkanen of in de kraters zijn erg bijzonder. Kamtsjatka heeft een subarctisch klimaat. Dit is een landklimaat dat wordt gekarakteriseerd door zeer koude en lange winters en korte, maar warme zomers. In de winter blaast de koude arctische wind vanuit Siberië over de zee van Ochotsk naar het vaste land en de Koerilen Eilanden. Dit zorgt ervoor dat het sneeuwt van oktober t/m eind mei. Omdat het in november t/m februari nogal koud is, zijn de beste maanden maart, april en mei. Het weer is dan milder, maar met veel neerslag. Er valt per seizoen gemiddeld vijftien tot twintig meter sneeuw. Het kan er ook hard waaien. De koude zeelucht is vochtig waardoor de sneeuw erg compact en stabiel is. Door weer, wind en bijvoorbeeld een warme ondergrond (vulkaan) zijn de sneeuwcondities erg gevarieerd, maar bovenal goed tot perfect.

7 Reis & Verblijf Je vliegt op eigen gelegenheid via Moskou Sheremetyevo (SVO) naar Petropavlovsk (PKC). Aankomst is zondagochtend om 9:25 uur. We verzamelen op de luchthaven en rijden met busjes naar het hotel. De reis van Amsterdam naar Petropavlovsk duurt ongeveer achttien uur. Al het lokale vervoer in Kamtsjatka wordt door Epique georganiseerd en is bij de prijs inbegrepen. We verblijven in Hotel Antarius, gebouwd in 2004 en voorzien van alle moderne gemakken en faciliteiten. Er zijn ruime tweepersoonskamers met eigen badkamer en toilet. Verder heeft het een thermaal buitenzwembad, sauna, massageruimte en draadloos internet. Eenpersoonskamers zijn mogelijk indien beschikbaar en tegen meerprijs. Daarnaast is er een restaurant en een bar met een pooltafel en genoeg ruimte om te ontspannen onder het genot van een drankje. Ontbijt en avondeten worden dagelijks verzorgd door het hotel. Voor een gezellig avondje stappen gaan we naar Elizovo en Petropavlovsk. Daar proeven we de wodka, kaviaar en gerookte wilde zalm. Voor de safari s gebruiken we het hotel als uitvalsbasis en overnachten we twee of drie keer in het buitengebied. Het leven is hier eenvoudig en puur. We vliegen vanuit daar verder en/of maken afdalingen in die omgeving. De accommodaties worden volledig verzorgd en zijn bij de reis inbegrepen. s Middags pauzeren we op de berg. In de helikopter zit een uitgebreide lunch waar uiteraard ook de wodka en kaviaar niet mag ontbreken. Tijdens een bezoek aan een inheemse stam wordt de lokale daghap geserveerd.

8 Niveau Voor het skiën of snowboarden tijdens deze heli safari is ervaring in het terrein noodzakelijk. Hoe graag we het ook zouden willen, helaas kunnen we niet iedereen mee laten poederen. Om te beginnen is een goede basistechniek belangrijk. Hieronder verstaan we: gecontroleerd en op tempo een rode off-piste helling kunnen afdalen met zowel lange als korte bochten. Hierbij kan het helpen als je speciale (brede) ski s of snowboards gebruik, welke een groter drijfvermogen hebben. De omstandigheden en het terrein verschillen van wijd tot smal en van vlak tot stijl. We skiën en snowboarden in grote wanden, door open velden en tussen de bomen. Sneeuwcondities variëren van vlak en hard tot schouderdiepe poeder. De gidsen overleggen met de piloot en beslissen al tijdens het omhoog vliegen wat de meeste geschikte routes zijn. Met zo'n enorm gebied is er volop keuze en zijn er altijd goede afdalingen te maken. Een dag op pad met een gids vraagt meer energie en concentratievermogen dan een dag zelf skiën of snowboarden. We dagen je uit en laten niet alleen het lichaam maar ook de geest hard werken. Grenzen zijn persoonlijk en daarom is het belangrijk dat jij je grenzen kent en aan ons kenbaar maakt. Zo kunnen wij de beste route voor je uitzoeken en jou veilig en comfortabel laten afdalen. Van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij of zij kan werken met diens eigen standaard lawine-uitrusting en hulp kan verlenen bij een ongeval. Daarnaast is een basisniveau EHBO met reanimatie gewenst.

9 Begeleiding Tijdens deze reis wordt je begeleid door ons ervaren team van gediplomeerde en gelicensieerde begeleiders. Al onze begeleiders zijn in Oostenrijk opgeleid tot gediplomeerd en gelicensieerd ski-, snowboardleraar en tevens gids. Dit betekent dat ze niet alleen opgeleid-, maar ook bevoegd zijn om jou van beginner tot expert te trainen en te gidsen. Bovendien spreken ze gewoon Nederlands! Ze spreken Nederlands, dus er is geen taalbarrière. Omdat ze midden in het werkveld staan zijn ze perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Jouw comfort en veiligheid is waar zij naar handelen. Ze zijn er om jou te helpen, te trainen en maximaal te laten genieten van jouw vakantie. De gidsen controleren dagelijks de weersvoorspellingen, de toestand van de sneeuw en de lawine situatie. Iedere gids is uitgerust met een uitgebreid EHBO-pakket. Daarnaast staan zij direct in contact met de hulpinstanties. Dankzij een goede voorbereiding en het gebruik van de nieuwste veiligheidsmaterialen, zorgen de gidsen voor een veilig en onvergetelijk avontuur. Onze begeleiders streven er altijd naar om jou een zo positief/leerzaam mogelijke ervaring te bieden. Heb je iets op- of aan te merken? Laat het ons direct weten, dan kunnen wij hier werk van maken.

10 Groepen Bij Epique geloven wij in persoonlijke aandacht. Er kunnen maximaal twaalf personen mee met deze reis. Dit zijn twee groepen van zes personen. Iedere groep wordt begeleid door twee gidsen: een voorop (lead-guide) en een gids achterop (tail-guide). We hanteren deze maximale groepsgrootte vanwege de beschikbare plaatsen in de helikopter, maar ook vanwege jouw en onze veiligheid. Ook biedt dit de groep de mogelijkheid om meer poeder te kunnen rijden, omdat er weinig tot geen wachttijden zijn. We zullen de groepen samenstellen aan de hand van skills en conditie. Skiërs en snowboarders passen soms goed samen en we kunnen, indien nodig, deelnemers laten doorwisselen.

11 Veiligheid Voor jouw (en onze) veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen, zoals lawinepiepers en (ballon)rugzakken, met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je goed voorbereid en in staat om hulp te verlenen in het geval van een lawine-ongeval. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van deze reis. Afhankelijk van het niveau van de groep en individu, zal hier extra aandacht aan worden besteed. Voor iedere deelnemer is er een ballonrugzak met schep, sonde en een lawine pieper beschikbaar. Het gebruik van deze materialen is kosteloos. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we je aan om een persoonlijke EHBO-kit mee te nemen. Je mag je eigen veiligheidsmateriaal gebruiken, mits deze voldoet aan de geldende normen. Tijdens deze reis kom je in ongerepte en onbewoonde gebieden. Onze grootste zorg en prioriteit gaat uit naar het minimaliseren van risico s en het voorkomen van ongevallen. Indien er zich onverhoopt toch iets voordoet, dan kunnen we ter plaatse voldoende hulp bieden. Dankzij moderne communicatiemiddelen, waaronder een satelliettelefoon, kunnen we direct contact maken met lokale instanties.

12 Materiaal Goede spullen zijn een absolute voorwaarde voor een geslaagd avontuur. Aan je materiaal mag het niet liggen: jouw succes en plezier hangen hiervan af. In Kamtsjatka heb je stabiliteit, float en draaigemak nodig. Laat de tandenstokers daarom thuis. Lang, breed, rocker Allemaal super, maar neem vooral materiaal mee wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst waar alle noodzakelijke spullen op staan. Het gebruik van veiligheidsmaterialen zoals rugzak, schep, sonde en lawinepieper is bij de prijs inbegrepen. Ski s/snowboard, stokken, schoenen en bindingen dien je zelf mee te nemen. Je hoeft niet alles zelf aan te schaffen; probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels prima spullen van verschillende merken, soorten en maten. Het is niet mogelijk om in Rusland spullen te huren. Alle huurkosten zijn voor eigen rekening. Daarnaast raden we je aan om voldoende reserveonderdelen mee te nemen. Eventuele gebreken kunnen dan direct verholpen worden. Test het materiaal voordat je het meeneemt en controleer (als je gaat vliegen) bij de betreffende vliegmaatschappij of er extra kosten zijn bij het vervoeren. Heb je vragen over (je eigen) materiaal of over de aanschaf/huur van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag!

13 Helikopter Op deze reis vlieg je met een MIL Mi-8. Dit is een grote twin-turbine transporthelikopter en één van 's werelds meest gebruikte helikopters voor zowel militaire als civiele doeleinden. De MI-8 biedt plaats voor maximaal 24 passagiers en wordt gevlogen door twee piloten. Ski s en snowboards gaan mee in het grote toestel, waardoor het lijkt op een verwarmde, vliegende bus. Je kunt ook spullen meenemen en achterlaten in de helikopter. Denk aan extra kleding of een ander paar ski s. Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawinesituatie. Bij mogelijke gevaren zijn de gidsen en piloten verplicht om het vliegen te beperken of te beëindigen. Dit kan betekenen dat je later begint, tussentijds of eerder stopt.

14 Down Days Bij bepaalde omstandigheden is het mogelijk dat er om veiligheidsredenen niet kan worden gevlogen. Dit gaat m.n. om sterke wind, mist of bewolking, hevige sneeuwval of een combinatie van deze factoren. De zogenaamde down time of down days horen helaas ook bij het heli-skiën en boarden. De diepe sneeuw moet immers een keer vallen om erin te kunnen knallen. Gemiddeld is er één down day per week. Een down day hoeft geen straf te zijn. Na een paar dagen poederen kan het ook een welkom dagje uitrusten zijn. Of een paar uur relaxen voor de eerste afdalingen van de dag. Hier onder een paar suggesties: Trektocht met hondenslee of sneeuwscooter Maak een fantastische tocht door de ongerepte toendra met een hondenslee of met sneeuwscooters. Met tweetallen kun je afwisselend sturen en skiën. Skitoeren of naar het skigebied Vanaf het hotel kun je met vellen of sneeuwscooter omhoog of een bezoek brengen aan het lokale skigebied. Ontdek Petropavlovsk Een bezoek aan de hoofdstad Petropavlovsk. Er zijn verschillende musea, een grote vismarkt en een historisch centrum met goede restaurants, en leuke barretjes. Perfect voor een avondje stappen!

15 Restitutie & Extra Vluchten Bij bepaalde weersomstandigheden wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen. Dit gaat met name om sterke wind, mist of bewolking, hevige sneeuwval of een combinatie van deze factoren. Indien aan het einde van de reis de garandeerde hoogtemeters of uren niet opgemaakt zijn vanwege slecht weer of mechanische problemen (dit zijn de enige twee geldige redenen), dan zullen de berekende kosten aan je worden terugbetaald of bewaard als tegoed voor volgende keer. Voor deze trip is tien uur netto vliegtijd berekend. Deze tijd gaat in zodra de helikopter opstijgt en stopt zodra hij landt of ons afzet. Per niet-gevlogen vlieguur wordt er 450 per deelnemer uitgekeerd (restitutie). Indien de vlucht wel mogelijk is, maar de deelnemer besluit niet gebruik te maken van de vlucht, is er geen restitutie mogelijk. Deze vlucht wordt dan als gemaakt gezien. In het beste geval wordt er meer gevlogen en afgedaald dan gepland. De kosten voor extra gemaakte vluchten zijn 450 per uur. Tijdens deze safari wordt er bij goede omstandigheden gemiddeld 5 uur meer gevlogen. Je kunt zelf aangeven of je meer wilt vliegen/afdalen en hoeveel je wilt bijbetalen.

16 Verzekering Voor onze reizen in het buitenland is het verplicht om een reis- en ongevallenverzekering met internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je al verzekerd? Informeer dan tijdig zelf bij je verzekeringsmaatschappij of hooggebergterisico voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt. Wij raden sterk aan om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Epique heeft hier als reisorganisatie helaas geen invloed op en zal daarom de reissom niet kunnen restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurd is helaas niet weg te nemen, maar met een annuleringsverzekering kun je wel onverwachte financiële teleurstelling voorkomen

17 Kostenoverzicht Type reis: Heli Safari Periode: Zaterdag 22 t/m zondag 30 April 2017 (9 dagen) Aantal personen: 12 (2 groepen van 6) Locatie: Kamtsjatka, Rusland Inclusief 6 dagen heli safari Maandag t/m zaterdag ( ) 3 berg/skigidsen per groep van 12 personen 10 vlieguren verdeeld over 6 dagen ( afdaalmeters) Picknick lunches op de berg Sauna, thermaal buitenzwembad en helikopter voor de deur Foto- en/of video materiaal wordt gemaakt, verzameld en gedeeld Uniek Epique aandenken 7 overnachtingen Hotel met ontbijt en gedeelde tweepersoonskamer Transfers Veiligheidsmateriaal Alle het vervoer ten behoeve van programma Rugzak met schep, sonde en lawinepieper Totaal per persoon Exclusief Ski & board materialen Off-piste / Freeride ski s of snowboard met schoenen en skistokken Verzekeringen Internationale reis/ongevallen en annuleringverzekering Visa Aanvraag via het Russische Consulaat in Nederland ( 35 > 10 werkdagen) Eenpersoonskamer Op aanvraag, indien beschikbaar en tegen meerprijs ( 350 p.w.) Extra vlieguren (Indien de 10 uur op zijn) Kosten zijn 450 per uur per persoon Vluchten Amsterdam (AMS) Petropavlovsk (PKC) Amsterdam (AMS) (v.a. 850) Eten en drinken Lunch, diner, après-ski en overige consumpties Dit voorstel is geldig t/m 15 juli Meer informatie Heb je nog vragen/opmerkingen over deze of een andere reis of training met Epique? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER 2017 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2017 1 van 9 Programma In november zullen we opnieuw afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 9 T/M 13 NOVEMBER 2016 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2016 1 van 9 Programma In november zullen wij afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

Programma. Programma:

Programma. Programma: Skitrip Stubaier Gletsjer AT 14 t/m 18 november 2018 Programma Op 14 november 2018 reizen we naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw te maken.

Nadere informatie

Programma (vervolg) Dag 6: Lyngen Zuid - Tromsø Mainland (zaterdag 29 april 2017)

Programma (vervolg) Dag 6: Lyngen Zuid - Tromsø Mainland (zaterdag 29 april 2017) Introductie Ver boven de poolcirkel liggen de besneeuwde fjorden van Noorwegen. Een perfecte plek voor een nieuw ski- en snowboard avontuur. Bij deze reis draait het om ontdekken, natuur, cultuur, vrijheid

Nadere informatie

FIRNWEEK FREERIDE LES 3 VALLÉES FRANKRIJK 11 T/M 18 MAART Firn & Freeride Les 3 vallées Frankrijk Indoorskiassen van 10

FIRNWEEK FREERIDE LES 3 VALLÉES FRANKRIJK 11 T/M 18 MAART Firn & Freeride Les 3 vallées Frankrijk Indoorskiassen van 10 FIRNWEEK FREERIDE LES 3 VALLÉES FRANKRIJK 11 T/M 18 MAART 2017 Firn & Freeride Les 3 vallées Frankrijk Indoorskiassen 2016 1 van 10 Introductie In maart 2017 zullen wij afreizen naar Les Trois Valées in

Nadere informatie

Catskiën in Macedonië. 9 t/m 14 januari 2019

Catskiën in Macedonië. 9 t/m 14 januari 2019 Catskiën in Macedonië 9 t/m 14 januari 2019 Freeriden in Macedonië Adventure skiën op een compleet andere manier! Met een snowcat een waanzinnig en groot ongerept terrein ontdekken met de oudste catskiing

Nadere informatie

RONDREIS KAMTSJATKA: BEREN + ZALMEN + VULKANEN

RONDREIS KAMTSJATKA: BEREN + ZALMEN + VULKANEN RONDREIS KAMTSJATKA: BEREN + ZALMEN + VULKANEN Dag 1 Aankomst in Petropavlovsk-Kamchatky De vertegenwoordiger van Mister Moscow begeleidt je van het vliegveld van Petropavlovsk- Kamchatky naar je hotel

Nadere informatie

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE INCLUSIEF SKI PASSEN Extra korting voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging! WELKOM!

Nadere informatie

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. Deze regio die bekend staat omwille van de vele

Nadere informatie

SkiSafari Dolomiti 2017

SkiSafari Dolomiti 2017 10-daagse skireis naar de Italiaanse Dolomieten Onbezorgd tochten maken op de fantastische pistes van de Dolomieten. Elke dag ski je op nieuwe pistes en geniet je van de magnifieke uitzichten. Skiën doe

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD

TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD Dag 01 Aankomst in Yuzhno-Sakhalinsk De meeste vluchten vanuit Moskou komen vroeg in de ochtend aan in Yuzhno-Sakhalinsk. Op het vliegveld word je

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2016 al voor de 9 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2018 al voor de 11 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

Freeride cursus. volpension. Locatie:

Freeride cursus. volpension. Locatie: Freeride cursus Locatie: Vanuit NSAC- chalet Periode: 23 t/m 30 maart 2013 Aantal deelnemers: 9 Prijs: 715,- Incl.: Hoofdinstructeur,Toerski- instructeur, skipas, 7 dagen volpension Deze cursus op T2 niveau

Nadere informatie

ESPAÑA EXCLUSIVA PROGRAMMA SNOW EXTREME ANDORRA GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA INCLUSIEF SKI PASSEN SNOW EXTREME IN ANDORRA

ESPAÑA EXCLUSIVA PROGRAMMA SNOW EXTREME ANDORRA GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA INCLUSIEF SKI PASSEN SNOW EXTREME IN ANDORRA ESPAÑA EXCLUSIVA PROGRAMMA SNOW EXTREME ANDORRA SNOW EXTREME IN ANDORRA GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA INCLUSIEF SKI PASSEN ESPAÑA EXCLUSIVA IS PARTNER VAN DE SKIHUT WELKOM BESTE WINTERSPORT

Nadere informatie

Finland Winter Wintersport dagen Belevenisweek Levi, Lapland

Finland Winter Wintersport dagen Belevenisweek Levi, Lapland Finland Winter Wintersport 2017 8-dagen Belevenisweek Levi, Lapland Vertrek elke zondag 22 januari t/m 12 maart 2017 De voorjaarsvakantie voor zowel het noorden als midden- en zuid Nederland, met vertrek

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 6-daagse skitocht 6-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Châtel Winter 2009-2010

Châtel Winter 2009-2010 Wintersport in Frankrijk Frankrijk is het land van de uitgestrekte skigebieden. Het Mekka voor de echte ski- en snowboardliefhebbers. De single wintersport in Frankrijk staat voor sneeuwzekerheid en eindeloze

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2015 al voor de 10 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

De begeleiding van Snowcamp

De begeleiding van Snowcamp Snowcamp 2019 De begeleiding van Snowcamp Docenten vanuit school: Elke Snowcamp groep krijgt minimaal 1 persoonlijke Snowcamp mentor Mevr. Jouzy Dhr. van de Meer Dhr. de Wit Dhr. van Veen Mevr. Groen

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden in de maanden december t/m april. Data zijn flexibel. 8-daagse skitocht 8-daagse ski-tocht door het winterse fjäll-landschap rond het meer Grövelsjön. De tocht leidt ons in 6 dagen rond het Grövelsjön-meer, met het begin- en eindpunt in het vakantiedorpje

Nadere informatie

Wildernistocht door Zweeds Lapland

Wildernistocht door Zweeds Lapland Wildernistocht door Zweeds Lapland herfstprogramma 2016 17-24 september aanmelden via yuriklaver@gmail.com INTRODUCTIE Beste lezer, voor je ligt het herfstprogramma van een reis door de magistrale wildernis

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

The most fun a human being can have standing up! is een van de vele one-liners die voortvloeit uit de rijke geschiedenis van CMH.

The most fun a human being can have standing up! is een van de vele one-liners die voortvloeit uit de rijke geschiedenis van CMH. Een lodge gevuld met Nederlanders en onze agent/freeride skiër Paul de Groot. Dat kan alleen maar goed gaan toch? Gelukkig bleek dit al een succesformule te zijn en hebben we een paar historische trips

Nadere informatie

Salou trainingskamp brochure 16/17

Salou trainingskamp brochure 16/17 Saloutrainingskampen.nl Salou trainingskamp brochure 16/17 Salou Salou is al jarenlang een van de toeristische trekpleisters van Catalonië. Bekend van haar lange reeks stranden, de promenade, een goede

Nadere informatie

STUDENTEN GROEPEN jr. WINTER GROEPSREIZEN

STUDENTEN GROEPEN jr. WINTER GROEPSREIZEN STUDENTEN GROEPEN 18-25 jr. WINTER GROEPSREIZEN WWW.UCPA.NL WAAROM KIES JIJ UCPA.NL MAXIMAAL GENIETEN De accommodaties liggen midden in de mooiste skigebieden Centrale ruimtes om te relaxen na een dag

Nadere informatie

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG 6 7 ISCHGL VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG ALGEMEEn Ischgl is één van de meest bekende skidorpen in de Alpen. Het ligt op 75 minuten rijden van de luchthaven van Innsbrück en is op vrij korte tijd uitgegroeid

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW!

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! Ga op avontuur in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Fritjof Nansen en ervaar hoe het is om te leven in een wereld van sneeuw en ijs. Tijdens

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 X- PLORE OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 06 aug 14 sept Groenlandse ijskap 35 dagen LIVING AND CREATING ADVENTURE Groenlandse ijskap oversteek In augustus vertrekt er een bijzondere expeditie naar Groenland.

Nadere informatie

Winterreis Tsjechië 28 januari tot en met 2 februari 2019

Winterreis Tsjechië 28 januari tot en met 2 februari 2019 Reisinformatie Winterreis Tsjechië 28 januari tot en met 2 februari 2019 Pagina 1 van 5 Hieronder vind je extra informatie van je reis Verblijf Omschrijving Ertsgebergte Eenvoudig Pension Op slechts 750

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 12 tot 15 februari 2015 Na vijf poollichtreizen naar IJsland zoeken we het in 2015 nog hogerop, naar het noorden van Finland. Een streek die we kennen onder de naam Lapland.

Nadere informatie

Hieronder volgt een week verslag van Imme Ruarus, commissielid Combiweek Dag 1: zaterdag 30 januari 2016

Hieronder volgt een week verslag van Imme Ruarus, commissielid Combiweek Dag 1: zaterdag 30 januari 2016 Na de jaarwisseling komen de donkere maanden januari en februari, veel te vroeg om alweer met je hoofd bij het klimmen te zitten helaas. Gelukkig organiseren we met de USAC jaarlijks de Combiweek om deze

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

wepowder heliskitrip 2020

wepowder heliskitrip 2020 wepowder heliskitrip 2020 25 januari 29 januari CMH Revelstoke wepowder heliskitrip 2020 In 2020 zal Cloud9 Travel in samenwerking met wepowder voor de achtste keer op rij een geweldige heliskitrip naar

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Alaska KENAI & CHUGACH GEBERGTE (gevorderden) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele Dirk.vanda@gmail.com Tel. 0478.95.95.13 PERIODE:

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Door middel van deze nieuwsbrief, willen wij namens de organisatie, jullie informeren over de wintersportreis naar Saalbach Hinterglemm (Oostenrijk) die in de voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Mae Hong Son Loop Cycling Tour

Mae Hong Son Loop Cycling Tour Fietsen op het dak van Thailand Waanzinnige begeleide fietstocht voor de sportieve en energieke fietser door de bergen van Thailand. Inclusief de beklimming van Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand

Nadere informatie

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Meer over: Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil 27 apr - 4 mei, 2018 RVR14-18

Nadere informatie

Hike-to-Ride cursus. Locatie:

Hike-to-Ride cursus. Locatie: Hike-to-Ride cursus Locatie: Vanuit NSAC-chalet Periode: t/m maart 2014 Aantal deelnemers: 6-8 Prijs: 480,- Incl.: Hoofdinstructeur, Toerski-instructeur, 7 dagen volpension Je bent al bekend met het skiën/boarden

Nadere informatie

Voor STUDENTEN, door STUDENTEN

Voor STUDENTEN, door STUDENTEN Studievereniging VENAE Voor STUDENTEN, door STUDENTEN INHOUD, INLEIDING, VENAE naar de sneeuw!! - Waar? - Wanneer? HET DORP, informatie over het dorp en de accommodatie - Dorp - Appartementen GEBIED, Skiën

Nadere informatie

Hike-to-Ride cursus. Locatie: Deze cursus vindt plaats in St Leonhard in Pitztal

Hike-to-Ride cursus. Locatie: Deze cursus vindt plaats in St Leonhard in Pitztal Hike-to-Ride cursus Locatie: Vanuit NSAC-chalet Periode: 14 t/m 21 maart 2015 Aantal deelnemers: 6-8 Prijsindicatie: 440,- Incl.: Hoofdinstructeur, Toerski-instructeur, 7 dagen volpension Je bent al bekend

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

56 SPOTGUIDE SNOW CANADESE CHAMPAGNE HELISKIËN IN BRITISH COLUMBIA SPOTGUIDE

56 SPOTGUIDE SNOW CANADESE CHAMPAGNE HELISKIËN IN BRITISH COLUMBIA SPOTGUIDE 56 SPOTGUIDE SPOTGUIDE CANADESE CHAMPAGNE HELISKIËN IN BRITISH COLUMBIA Na het opstijgen kijk ik op het kleine beeldscherm in de hoofdsteun voor me. Een klein vliegtuigje boven de Noordzee op de wereldkaart

Nadere informatie

ISO SYÖTE ADVENTURE WEEK - AANRADER!

ISO SYÖTE ADVENTURE WEEK - AANRADER! ISO SYÖTE ADVENTURE WEEK - AANRADER! Tijdens deze avonturenweek geniet je van de meest fotogenieke winteromgeving in Fins Lapland tijdens een sneeuwschoenwandeling, een 2-daagse hondensledetocht met overnachting

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

WELKOM. Presentatie Nordwin College Leeuwarden

WELKOM. Presentatie Nordwin College Leeuwarden WELKOM Presentatie Nordwin College Leeuwarden PROGRAMMA VAN VANAVOND Organisatie De reis Het skigebied Het hotel Programma Voorbereiding Overige informatie Vragen ORGANISATIE DeSkireis.nl 2007 1 ste (vrienden)reis

Nadere informatie

Hebben jullie nog vragen na het lezen van deze brief dan zijn wij uiteraard bereikbaar per mail of telefonisch T ).

Hebben jullie nog vragen na het lezen van deze brief dan zijn wij uiteraard bereikbaar per mail of telefonisch T ). Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Door middel van deze nieuwsbrief, willen wij namens de organisatie, jullie informeren over de wintersportreis naar Saalbach Hinterglemm (Oostenrijk) die in de voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij!

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Yoga Retreat at Sea 16-18 november 2018 Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Voel je vitaal bij ROOTZ! Vitale groet,

Nadere informatie

Tenerife: heerlijk voor een yoga vakantie. Datum

Tenerife: heerlijk voor een yoga vakantie. Datum Heerlijk, helemaal ontspannen! En eindelijk kennismaken met yoga en mindfulness Ik wil graag ECHT mijn batterij opladen, zonder man of kinderen! Zalig om even te unpluggen en met helemaal niemand rekening

Nadere informatie

PERSOONLIJKE UITNODIGING

PERSOONLIJKE UITNODIGING PERSOONLIJKE UITNODIGING Beste Wintersporter, Sliedrecht, 3 oktober 2016 Na een aantal jaren van jammerlijke afwezigheid, eindelijk weer eens goed nieuws te melden vanuit uw favoriete reisbureau! WE GAAN

Nadere informatie

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique BUSH & BEACH 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique Profiel - Self drive of begeleid - Safari - Tropisch en romantisch strand - Duiken en Snorkelen - Honeymoon bestemming Genieten

Nadere informatie

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel.

Deze reis kan geboekt worden van 15 december t/m maart. Data zijn flexibel. Winter-avontuur 5-daags winter-avontuur in Dalarna, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur in de sneeuw kamperen we 5 dagen in de winterse bossen van Midden- Zweden. We slapen in een grote tipi-tent die verwarmd

Nadere informatie

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. Rusland Siberië. Khamar-Daban gebergte Baikal regio (gevorderden niet vergletsjerd terrein)

BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE. Rusland Siberië. Khamar-Daban gebergte Baikal regio (gevorderden niet vergletsjerd terrein) BACKCOUNTRY TOURSKI STAGE Rusland Siberië Khamar-Daban gebergte Baikal regio (gevorderden niet vergletsjerd terrein) BEGELEIDERS: Rik De Clercq Rik.De.Clercq1@pandora.be tel. 0486.13.44.00 Dirk Van Daele

Nadere informatie

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Meer over: Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil 29 apr - 6 mei, 2018 NOO12-18

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

Schoolreizen schooljaar

Schoolreizen schooljaar Schoolreizen schooljaar 2018-2019 OF Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Na het succesvolle Wintersportkamp in 2016, willen we dit jaar weer proberen een Wintersportkamp voor de leerlingen uit de

Nadere informatie

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een WISPO 2013 Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een wintersport vakantie, genaamd de WISPO. De WISPO commissie 2013 heeft dit jaar een reis georganiseerd

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Finland Winter Dagje extra 9-Dagen Belevenisweek Levi, Lapland

Finland Winter Dagje extra 9-Dagen Belevenisweek Levi, Lapland Finland Winter Dagje extra 9-Dagen Belevenisweek Levi, Lapland Vertrek zaterdag 14 januari 2017 VOL! Helaas is deze vertrekdatum volgeboekt. U kunt wél naar Ruka op 15 januari. Voordelig Lapland ontdekken

Nadere informatie

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Informatieavond Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Inhoud presentatie De organisatie Reisgegevens Meenemen Programma Bekostiging Inclusief / exclusief Regels / Afspraken Adresgegevens Hotel

Nadere informatie

Canada Heli ski trips 2018

Canada Heli ski trips 2018 Canada Heli ski trips 2018 Beleef het Canadese Poeder... Heli-skiën in Canada is niet voor niets de natte droom van praktisch elke echte skiër of boarder : als de weergoden niet tegenwerken beleef je daar

Nadere informatie

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade Chris Oxlade Chris Oxlade Anita Ganeri Anita Ganeri Boeken in deze serie e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 e-book: 978-94-6175-822-4 gebonden versie: 978-94-6175-285-7 e-book:

Nadere informatie

Hotel**** Mayrhofen www.wensbusinessevents.nl ski, summer & city Hotel: Hotel****, Mayrhofen- Oostenrijk ARRANGEMENT Registratiesysteem Aankomst: 21 januari 2017 Vertrek: 24 januari 2017 Prijs per persoon:

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN 8-daagse skivakantie Oostenrijk van 22-12-2012 tot 30-03-2013 Aanvang op zaterdag Hartelijk dank

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302.V2 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

WINTERSPORTREIS 2019 Zondag 3 maart 2019 t/m vrijdag 8 maart 2019

WINTERSPORTREIS 2019 Zondag 3 maart 2019 t/m vrijdag 8 maart 2019 WINTERSPORTREIS 2019 Zondag 3 maart 2019 t/m vrijdag 8 maart 2019 Inhoud Tijden van vertrek, aankomst en reisdoel... 3 Reisorganisatie... 3 Begeleiding... 4 Programma... 5 Wat je moet meenemen?... 6 Helm...

Nadere informatie

Calpe 2018, fietsreis met The Cycling Expert

Calpe 2018, fietsreis met The Cycling Expert Calpe 2018, fietsreis met The Cycling Expert Ook in 2018 gaan we weer naar Calpe, aan de Costa Blanca. Dit gebied is het ideale trainingsgebied voor wielrenners in de maanden dec-maart. De temperaturen

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen per bus

Tirol Wörgl 8 dagen per bus Tirol Wörgl 8 dagen per bus groepsreis wandelvakantie vanaf 449 Wandelvakantie in Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Classic Car Travel Europe Juni Ierland 19 juni t/m 2 juli 2020 In Hoek van Holland begint deze wondermooie reis door Engeland en Ierland. Met de Ferry varen

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen 1 8 Daagse rondreis op Corsica (Fr.), inclusief: Retour vliegticket Köln-Bonn / Corsica Vertrek Köln-Bonn 12 april 2014 (o.v.b.) Vertrek Corsica 19 april 2014 (o.v.b.) Overnachting in hotels Half pension

Nadere informatie

Rome Begeleiders: dhr. J. van Herk mevr. M. Koning

Rome Begeleiders: dhr. J. van Herk mevr. M. Koning Rome 2019 Begeleiders: dhr. J. van Herk mevr. M. Koning Heenreis In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus vertrekken we om 02:00 uur ( s nachts!) van school. We gaan met de bus naar Amsterdam

Nadere informatie

Fascinerend Zweden! 13 16/17 juni ATC Nederland Veilig op reis met Pelikaan Reizen!

Fascinerend Zweden! 13 16/17 juni ATC Nederland Veilig op reis met Pelikaan Reizen! Fascinerend Zweden! 13 16/17 juni 2017 ATC Nederland 161109-04 Veilig op reis met Pelikaan Reizen! Zweden is het grootste land van het Scandinavisch schiereiland. Het land strekt zich uit van de gematigde

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (15:00-17:00) elke dag Ervaar de kraakheldere winterdag tijdens een rit per sneeuwscooter

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

Prijs. Skisafari 1: Calgary Fernie Panorama Kicking Horse Banff Calgary

Prijs. Skisafari 1: Calgary Fernie Panorama Kicking Horse Banff Calgary Skisafari 1: Calgary Fernie Panorama Kicking Horse Banff Calgary Combineer vier uitdagende skibestemmingen tot één ski safari en al uw dromen op het gebied van wintersport worden werkelijkheid! Deze ski

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Fulufjället

Fjäll-wandeling: Fulufjället Fjäll-wandeling: Fulufjället 5-daagse wandeling in nationaalpark Fulufjället, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur wandelen we 5 dagen over de verlaten, woeste hoogvlakte die het nationaalpark Fulufjället

Nadere informatie

Sever Ceska 8 dagen. singlereis wandelreis vanaf 695. Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië

Sever Ceska 8 dagen. singlereis wandelreis vanaf 695. Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië Sever Ceska 8 dagen singlereis wandelreis vanaf 695 Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië Tsjechië is een perfect wandelland: vanwege de combinatie van natuur en klimaat, de overzichtelijke

Nadere informatie

ADVENTURE WEEKEND IN DE ARDENNEN

ADVENTURE WEEKEND IN DE ARDENNEN ADVENTURE WEEKEND IN DE ARDENNEN Echt even lekker een weekendje weg Compleet verzorgd weekend vol Outdoor activiteiten Ardennen ontdekken, genieten en lekker sportief bezig zijn Prachtige in de natuur

Nadere informatie

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 24 MEI - 29 MEI Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 5 dagen genieten van de mooiste stukjes van Europa, ongerepte natuur en adembenemende rijderswegen. De Adriatic

Nadere informatie