Edennieuws december 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Edennieuws december 2015"

Transcriptie

1 Van onze directeur Edennieuws december Overzicht van de afstamming van Jezus Christus, zoon van David, zoon van Abraham. 2 Abraham verwekte Isaak, Isaak verwekte Jakob, Jakob verwekte Juda en zijn broers, 3 Juda verwekte Peres en Zerach bij Tamar, Peres verwekte Chesron, Chesron verwekte Aram, 4Aram verwekte Amminadab, Amminadab verwekte Nachson, Nachson verwekte Salmon, 5 Salmon verwekte Boaz bij Rachab, Boaz verwekte Obed bij Ruth, Obed verwekte Isaï, 6 Isaï verwekte David, de koning. David verwekte Salomo bij de vrouw van Uria, 7Salomo verwekte Rechabeam, Rechabeam verwekte Abia, Abia verwekte Asaf, 8 Asaf verwekte Josafat, Josafat verwekte Joram, Joram verwekte Uzzia, 9 Uzzia verwekte Jotam, Jotam verwekte Achaz, Achaz verwekte Hizkia, 10 Hizkia verwekte Manasse, Manasse verwekte Amos, Amos verwekte Josia, 11 Josia verwekte Jechonja en zijn broers ten tijde van de Babylonische ballingschap. 12 Na de Babylonische ballingschap verwekte Jechonja Sealtiël, Sealtiël verwekte Zerubbabel, 13 Zerubbabel verwekte Abiud, Abiud verwekte Eljakim, Eljakim verwekte Azor, 14 Azor verwekte Sadok, Sadok verwekte Achim, Achim verwekte Eliud, 15 Eliud verwekte Eleazar, Eleazar verwekte Mattan, Mattan verwekte Jakob, 16 Jakob verwekte Jozef, de man van Maria. Bij haar werd Jezus verwekt, die Christus genoemd wordt. 17 Van Abraham tot David telt de lijst dus veertien generaties, van David tot de Babylonische ballingschap veertien generaties, en van de Babylonische ballingschap tot Christus veertien generaties. (Mattheus 1: 1-17) Kerst gluurt om de hoek het Kerstkind kijkt je aan met vragende ogen. Vrouwen van alle tijden van alle plaatsen scharen zich rond de kribbe. Kom, kniel neer aanbid onze Kurios en Koning! (Annemarie van Heijningen) Niet alleen de kinderen, maar ook het team van EBS Eden heeft de afgelopen 4 weken een adventsproject gevolgd. Aan het begin van iedere dag staken we kaarsen aan, waren we stil en lazen we over Rachab, Naomi, Hanna, Elisabeth en Maria; allemaal vrouwen uit de afstammingslijn van Jezus of vrouwen waar vandaan een andere lijn richting Jezus te trekken is; vrouwen rond de kribbe. Vrouwen die allemaal moeilijke periodes hebben meegemaakt, maar allemaal in hun geloof op God vertrouwden. We ervaren het als erg mooi en waardevol om zo met elkaar, als team van deze prachtige school, toe te mogen leven naar het Kerstfeest! Laten we dit jaar allemaal stil zijn rond de kribbe, onze Koning aanbidden en iedereen vertellen over het mooiste geschenk!

2 Namens het gehele team van EBS Eden wens ik u gezegende Kerstdagen toe! Ditmaal hebben we een lange nieuwsbrief. Ik wens u veel leesplezier toe! Hartelijke groeten van meester Johan Nieuwkoop Vanuit het team: Meester Nico Onstein: Meester Nico Onstein heeft onlangs bij ons aangegeven dat hij onze school per 1 januari 2016 gaat verlaten. Hij heeft ervoor gekozen om een baan aan te nemen op Speciaal Onderwijsschool 'De Voorde' te Zoetermeer. Dit is een school die gespecialiseerd is in spraak- en taalstoornissen. Meester Nico heeft op deze school in het verleden ook stage gelopen. We betreuren het vertrek van meester Nico. We wensen hem Gods zegen en een fijne tijd toe op zijn nieuwe school. Juf Naomi Slot: Juf Naomi Slot is al geruime tijd ziek. We kunnen u nu meedelen dat juf Naomi in blijde verwachting is. Zij en haar man verwachten hun tweede kindje half april. Na een spannende startperiode van de zwangerschap, vraagt de zwangerschap nu veel van haar energieniveau. Indien mogelijk komt juf Naomi de komende periode enkele uren arbeidstherapeutisch werken. Zij zal tot aan haar verlof niet meer voor groep 6 staan. We feliciteren juf Naomi en haar man met de zwangerschap! Ook wensen we juf Naomi sterkte en Gods nabijheid toe tijdens deze zwangerschap en hopen dat ze binnenkort weer meer energie mag krijgen! Juf Janneke Bulten: Juf Janneke Bulten maakt op dit moment een moeilijke periode door. Haar vader is op 29 november overleden, na een ziekbed van enkele weken. We wensen juf Janneke en haar familie heel veel sterkte en Gods nabijheid toe! Juf Martijntje van Baarle: Juf Martijntje van Baarle gaat meteen na de Kerstvakantie met zwangerschapsverlof. We wensen juf Martijntje goede en gezegende laatste zwangerschapsweken toe! Samen met groep 4 wachten we in spanning af wanneer het derde kindje van juf Martijntje en haar man Danny geboren wordt Nieuwe gezichten: De komende periode zult u enkele nieuwe gezichten zien binnen onze school. Juf Yvonne Capelle (nu al werkzaam binnen de kleuterbouw als invaller) zal het zwangerschapsverlof van juf Martijntje van Baarle invullen. Meester Geert Jan van den Broek volgt meester Nico Onstein op in groep 6 en juf Chenanja van Immerzeel vervangt de uren ouderschapsverlof van juf Jacomien van Zomeren in groep 3. Hieronder stellen zij zich alle drie aan u voor:

3 Goedendag, Aangezien ik een nieuw gezicht ben binnen de school is mij gevraagd om mezelf even voor te stellen. Ik ben meester Geert Jan van den Broek, 25 jaar en getrouwd met Johanneke. In februari verwachten we ons eerste kindje. We zijn woonachtig in Sliedrecht. Ik heb veel interesse voor Israël, knutsel graag aan de auto of de motor en stap geregeld op de racefiets voor een sportief rondje in de Alblasserwaard. Vanaf 1 januari mag ik les komen geven op Ebs Eden aan groep 6. De kinderen hebben mijn gezicht in de klas al een paar keer voorbij zien komen. Ik heb er veel zin in om binnen de school te komen werken en in de komende weken zal ik me hier ook op voorbereiden. Vanaf januari zult u mij in de school zien rondlopen en dan hoop ik met sommigen van u ook nader kennis te maken. Hallo, mag ik me even voorstellen? Ik ben Yvonne Capelle en ben al meer dan 20 jaar werkzaam in het onderwijs. Sommigen van jullie hebben me al vaker op Ebs Eden gezien, omdat ik al een poosje bij de kleuters inval. Na de kerstvakantie mag ik het zwangerschapsverlof van juf Martijntje gaan doen. Ook voor deze kinderen ben ik geen onbekende, omdat ik al een keer bij hun heb ingevallen. Maar nu nog wat meer over mezelf. Ik ben getrouwd met Richard en woon samen met hem, mijn zoon Wesley van 21 en mijn dochter Kimberley van 19 in Nieuw-Lekkerland. Ik ben betrokken bij Evangelische gemeenschap Alblasserwaard in Alblasserdam, waar ik gastvrouw en kringleider ben. Anderhalf jaar geleden heb ik aangegeven om te willen invallen bij Ebs Eden en ben blij dat deze kans me nu geboden wordt. Naast deze baan werk ik ook nog op een andere school in Barendrecht. Ik heb er erg veel zin in om me meer in te kunnen gaan zetten op onze school en nodig u van harte uit om me aan te spreken als u meer van me wilt weten. Yvonne Capelle. Hoi, ik ben Chenanja van Immerzeel Na jaren in de zending gewerkt te hebben ben ik in Nederland mijn man tegen gekomen. Samen hebben we drie meiden van 2, 4 en 7 jaar. Ze zitten alle drie op Ebs Eden. Als onderwijsassistent hoop ik een goede aanvulling te zijn voor het team. Het kunnen bieden van individuele aandacht of het werken in kleine groepjes geeft me de mogelijkheid om de kinderen te observeren en te ondersteunen in hun schoolwerk en hun zijn. Ik kijk er naar uit om samen met de juffen van groep 3 de kinderen te zien ontwikkelen in wie ze zijn, wat ze leuk vinden, in dat wat ze allemaal kunnen.

4 Nieuws vanuit... Hierbij dragen we als peuteropvang graag een stukje bij over onze groep. We sluiten als peuteropvang zoveel mogelijk aan bij het thematisch onderwijs van Eden, zo volgen wij nu het thema Feest. Dat thema is ons op het lijf geschreven, wij en de peuters vieren graag feest! Het verjaardagsfeest van Beer, het openingsfeest met ballonnen en pannenkoeken, het Sinterklaasfeest en we zijn begonnen met Advent. Onze peuters worden snel groot, sommigen zijn al doorgestroomd (of gaan doorstromen) naar groep 1 van Juf Jorien. We weten zeker dat Rivka, Tobias, Anne-Sophie, Faith en Carlijn het naar hun zin zullen hebben in groep 1. Gelukkig zijn er ook nieuwe peuters gestart: Elianne en Yentl vinden al aardig hun weg op de peuteropvang, het is bijzonder om te zien hoe de oudere peuters de jonge peuters helpen. Groetjes van Juf Josée, Juf Janine en Juf Christa Onze BSO De eerste workshops zijn alweer voorbij. De boswachter is langs geweest en we zijn met zijn allen druk aan de slag gegaan met hout; zagen, timmeren, verven etc. De enthousiaste reacties zijn ook erg leuk. Kinderen die je onder het eten al nieuwe contacten ziet maken, elkaar ziet helpen, gesprekken beginnen en daarvan ook genieten. Dat is mooi en leuk om te zien als leidster. Dat is toch waar we deze middagen voor organiseren! Verder is er ook weer een studiedag geweest, ook toen was het gezellig met elkaar. We zijn met zijn allen op stap gegaan naar het Weizigtpark. Het mooie weer, de speeltuin, de dieren, maakten alles tot een leuke dag. De laatste workshops staan ook alweer voor de deur. Ze zijn goed gevuld. Leuk! Bedankt voor jullie enthousiaste opgaves! Tot ziens bij 1 van de workshops of op de BSO Terugblik: Opening schoolgebouw Wat hebben we met z n allen genoten van een prachtige openingsdag op 13 november en een gezellige voorstelling van Schaap 507 op zaterdagochtend 14 november! Een impressie van beide dagen kunt u hieronder zien. De eerste ballonkaartjes zijn teruggekomen op school. Er zit zelfs een kaartje bij uit een ander land. In de maand januari zullen we bekend maken wie de ballonnenwedstrijd heeft gewonnen. We bedanken iedereen die ons op de één of andere manier geholpen heeft tijdens beide dagen!

5 Sint In de weken voor Sint en op 4 december hebben we op bescheiden wijze aandacht besteed aan Sint. Ons doel was dat voornamelijk de gezelligheid in deze periode centraal zou staan. Volgens ons is dat gelukt: in de groepen is geknutseld over Sint, sommige groepen hebben onder leiding van meester Brammert heerlijke gevulde speculaas gebakken (u had op deze dag de school echt moeten ruiken!) De peuters tot en met groep 4 hadden gevulde schoenen en groep 5 t/m 8 hadden surprises voor elkaar gemaakt. Op deze plaats willen we onze Sintcommissie bedanken voor hun inzet. Ook bedanken we de oudercommissie van de Toekomst. Zij hebben met hun versieringen en dagindeling van 4 december echt rekening gehouden met onze invulling van Sint. Advent De afgelopen 4 weken hebben we met alle groepen (van peuters t/m groep 8) gewerkt rondom het adventsproject: Het mooiste geschenk. Iedere week ging er een pakje open dat paste bij de Bijbelverhalen van die week. Ook werden iedere dag de adventskaarsen aangestoken. Iedere week kwam er een kaars bij en zo zijn we steeds dichter bij het Kerstfeest uitgekomen. Ook kunt u ons thema terugzien op alle lokaalramen. Zo laten we ook naar buiten toe zien waar wij als school voor staan en wat we willen uitdragen. Het is mooi om zo heel bewust met de kinderen toe te leven naar het Kerstfeest.

6 Ouderraad Sinds enkele weken heeft Ebs Eden een heuse ouderraad. De ouderraad bestaat uit de volgende zes moeders: Elke Stam, Judith Schulten, Jessica Klap, Fieneke Lotgerink, Joke Couweleers en Lydia Bakker. We zijn erg blij met deze moeders! Hun talenten hebben ze al ingezet ter ondersteuning van de Kerstcommissie: de school is prachtig versierd in kerstsfeer. De kinderen en het team genieten hier iedere dag van. Om optimaal te kunnen draaien zoekt de ouderraad nog 4 nieuwe leden. Wilt u ook hand- en spandiensten verrichten aan school in een gezellig team van ouders; geef u dan op bij meester Johan Nieuwkoop.

7 Wat komen gaat: Kerstviering: Aanstaande donderdag 17 december vieren we vanaf uur tot uur met elkaar het Kerstfeest in de Zuidhovenkerk, Zuidhovenlaantje 4. Het thema van deze Kerstviering is: 'Het mooiste geschenk!' Tijdens de viering zullen de kinderen zelf een actieve bijdrage leveren. Wij vinden het erg fijn als u naar de Kerstviering komt. I.v.m. rust en aandacht tijdens de viering, vragen we u om voor jongere kinderen die niet bij ons op school zitten oppas te regelen. Deze week ontvangt u via Schoudercom extra informatie over de Kerstviering. We willen u al wel wijzen op het volgende bericht van de koster van de Zuidhovenkerk: De kerk staat midden in woonwijk Zuidhoven waar beperkt parkeergelegenheid is. Er wordt gehandhaafd als auto's fout geparkeerd staan! Daarom verzoeken wij u zoveel mogelijk op de fiets te komen of, als parkeren bij de kerk niet meer kan, te parkeren op het terrein van de tennisvereniging. U kiest daartoe de afslag naar Zuidhoven bij zorgcentrum Vreedonk aan de laan der VN. Voor het parkeren van de fiets dient u de verlichte fietsenstalling achter de kerk te gebruiken, zodat het voorplein op last van de brandweer leeg blijft. Praktische zaken: Truien TMO: Op dit moment kunnen we nog niet spreken van een strenge winter. We merken tijdens de TMO-pauze dat de kinderen die in het sport-spelvak spelen het snel warm krijgen en hun dikke winterjas willen uitdoen. Zou u daarom een dikke trui, sportjasje of iets dergelijks mee willen geven aan de kinderen die in het sport-spelvak spelen? I.p.v. hun winterjas kunnen zij dit kledingstuk dan aantrekken. Natuurlijk geldt dit alleen als de temperatuur op dit niveau blijft. Intercom: Graag laten we u weten dat het probleem rondom onze deurbel definitief is opgelost! Sinds afgelopen vrijdag hebben we een intercomsysteem. Als u naar binnen wilt, kunt u op de knop van de intercom drukken (rechts naast onze deur). Wij zullen u dan te woord staan en vervolgens middels een afstandsbediening de deur voor u ontgrendelen. Fruit en gezond trakteren Al enkele weken krijgen de kinderen op dinsdag, woensdag en donderdag schoolfruit. We zullen dit na de Kerstvakantie voortzetten op dezelfde dagen. Op kunt u meer informatie lezen over schoolfruit. Via deze site is ook een ouderbrochure te downloaden. We willen u erop wijzen dat in de schoolgids vermeld staat dat wij er wel de voorkeur aan geven als kinderen op gezonde dingen trakteren. De laatste tijd zien we dat het aantal gezonde traktaties afneemt. We willen u vragen om hierop te letten.

8 Schooltijd Opnieuw willen we u wijzen op het volgende: We willen u verzoeken om de kinderen 's ochtends op tijd op school te brengen. De inloop is van uur. De lesdag begint echt om uur. Het is de bedoeling dat dan alle kinderen in het lokaal aanwezig zijn. Op deze manier kunnen wij onze lesdagen zo effectief mogelijk invullen. Alvast bedankt voor uw medewerking. 16 december 17 december 18 december 19 december t/m 03 januari 05 januari 18 januari 05 februari 08 t/m 12 februari 12 februari 15 februari 18 februari 22 t/m 26 februari Workshop BSO Kerstviering Rapporten mee Kerstvakantie Start nieuwe kleuters MR-vergadering (vanaf uur) Koffieochtend Oudergesprekken TOPavond MR-vergadering (vanaf uur) Presentatiemiddag Voorjaarsvakantie

zondag 11 december 2016

zondag 11 december 2016 ORDE VAN DIENST zondag 11 december 2016 3 e Advent Voorganger: Ds. Ruben van Zwieten Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Leo Endedijk Diaken van dienst: Corine Waaning PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE

Nadere informatie

Matteüs in Gewone Taal

Matteüs in Gewone Taal Matteüs in Gewone Taal Nederlands Bijbelgenootschap Matteüs in Gewone Taal Een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap Ontwerp omslag: IDD Concept Communicatie Creatie, Ommen Ontwerp lay-out en opmaak

Nadere informatie

Bijbel in een jaar. Nieuwe Bijbelvertaling Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem

Bijbel in een jaar. Nieuwe Bijbelvertaling Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem Bijbel in een jaar Nieuwe Bijbelvertaling Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem 1 Bijbel in een jaar Nieuwe Bijbelvertaling 1e druk 2018 ISBN 9789089121516 NUR 701 Ontwerp omslag en lay-out: 2k/denmark,

Nadere informatie

Woord vooraf. Het Nieuwe Testament vertelt het verhaal van Jezus en zijn volgelingen. Dit is een verhaal over geloof, vertrouwen en liefde.

Woord vooraf. Het Nieuwe Testament vertelt het verhaal van Jezus en zijn volgelingen. Dit is een verhaal over geloof, vertrouwen en liefde. Woord vooraf Het Nieuwe Testament vertelt het verhaal van Jezus en zijn volgelingen. Dit is een verhaal over geloof, vertrouwen en liefde. Het gaat allereerst om geloof. De boeken van het Nieuwe Testament

Nadere informatie

BIJBELTEKSTEN FOTOWEDSTRIJD 2015. BIJBEL&CULTUUR EN KERK&LEVEN federatie Blankenberge

BIJBELTEKSTEN FOTOWEDSTRIJD 2015. BIJBEL&CULTUUR EN KERK&LEVEN federatie Blankenberge BIJBELTEKSTEN FOTOWEDSTRIJD 2015 BIJBEL&CULTUUR EN KERK&LEVEN federatie Blankenberge Lucas hoofdstuk 1 tot 2 Hoofdstuk 1 [1] VELEN hebben zich er al toe gezet het verhaal te doen van wat zich bij ons heeft

Nadere informatie

2152 BE Nieuw-Vennep 23 december tel

2152 BE Nieuw-Vennep 23 december tel Het Mozaïek Nieuwstraat 43 Nieuwsbrief 2152 BE Nieuw-Vennep 23 december 2016 www.basisschoolhetmozaiek.nl directie.mozaiek@jl.nu tel. 0252 672694 Data: 27 en 28 dec Basketball scool maandag 9 januari start

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: SBO De Brug Zwanengat XC Vianen

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: SBO De Brug Zwanengat XC Vianen NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Ouderraad Kerst Vrijdag 22-12-2017 Maandag 8-1-2018 Vuurwerk Team Ouderbijdrage Staking Juf Machteld Adventsproject Discozwemmen Kalender december Kalender januari Wist u dat????

Nadere informatie

LES 1 DE KONING WORDT GEBOREN KERN VAN DE LES DOELSTELLINGEN VAN DE LES MEMORIEVERS TOEPASSINGEN VOLGENDE WEEK MATTEÜS 1:1-25

LES 1 DE KONING WORDT GEBOREN KERN VAN DE LES DOELSTELLINGEN VAN DE LES MEMORIEVERS TOEPASSINGEN VOLGENDE WEEK MATTEÜS 1:1-25 KERSTLES 1 DE KONING WORDT GEBOREN LES 1 DE KONING WORDT GEBOREN MATTEÜS 1:1-25 KERN VAN DE LES Kinderen zullen Gods genade in de menselijke geschiedenis zien door de geboorte van de Zoon van God. DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

25 december 2013, 9.30 uur

25 december 2013, 9.30 uur 25 december 2013, 9.30 uur Nieuwsbrief van de Wijkgemeente Martinikerk Groningen Van harte welkom in de kerstdienst van de Wijkgemeente Martinikerk. Als wijkgemeente komen we hier elke zondag en op feestdagen

Nadere informatie

THEMA Herfst. Herfst Herfst Herfst Sinterklaas Sinterklaas Kerst Kerst Kerstviering met ouders

THEMA Herfst. Herfst Herfst Herfst Sinterklaas Sinterklaas Kerst Kerst Kerstviering met ouders DATUM 25-27/10 01-03/11 08-10/11 15-17/11 22-24/11 29-01/12 06-08/12 13-15/12 20-22/12 27-12-2016/ 5-1-2017 BIJBELVERHAAL Jozef verkocht Jozef onderkoning Mozes Samuël Vrije verwerking Vrije verwerking

Nadere informatie

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9 Agenda 7 december Groep 1/2 vrij Nieuws Hij komt, Hij komt 10 + 17 december SMW Maar dan nu alle aandacht voor onze Koning die gekomen is. Als klein kindje geboren

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Vrijdag 21 dec. Maandag 7 jan. Dinsdag 8 jan. Woensdag 9 jan. Woensdag 9 jan. Donderdag 24 jan. 12.00u. start kerstvakantie Studiedag leerkrachten, kinderen zijn vrij. Weer naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s),

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Hierbij de nieuwsbrief van december. Voor mij de eerste nieuwsbrief van De Regenboog. Op 5 december ben ik op De Regenboog gestart. Voor de kinderen en het team was

Nadere informatie

WEERBARSTIG BLIJVEN VERTROUWEN IN DE HOOP In het voetspoor van JOZEF, de RECHTVAARDIGE

WEERBARSTIG BLIJVEN VERTROUWEN IN DE HOOP In het voetspoor van JOZEF, de RECHTVAARDIGE 1 HET VEER Viering 23 december 2018 WEERBARSTIG BLIJVEN VERTROUWEN IN DE HOOP In het voetspoor van JOZEF, de RECHTVAARDIGE Start en aanzet Van harte welkom lieve mensen op de vierde viering van dit werkjaar,

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5

Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5 Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5 Het is kerstvakantie. De gezellige tijd van kerst, lichtjes en feestdagen komt eraan. In de klas hebben we het ook gezellig gemaakt. De kerstboom

Nadere informatie

Ave Maria. - meer dan een kerstspel - Michael Müller-Engelhardt

Ave Maria. - meer dan een kerstspel - Michael Müller-Engelhardt Ave Maria - meer dan een kerstspel - Michael Müller-Engelhardt Michael Müller- Engelhardt Kontakt: info@engelhardt.nl 06 4775 9099 1 ERSTER AKT leeg podium, muziek, schapen komen, herders, alles slaapt,

Nadere informatie

De Bijbelverhalen In de kleutergroepen In de groepen 3 t/m 8 Ontelbaar.

De Bijbelverhalen In de kleutergroepen In de groepen 3 t/m 8 Ontelbaar. De Bijbelverhalen In de kleutergroepen wordt er deze week verteld over de geboorte van Jezus. Hij werd geboren in een stal in Bethlehem. De herders in het veld kregen het geboortebericht te horen van een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord. Agenda. Nummer 4 dec Pagina 1 van 5. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord. Agenda. Nummer 4 dec Pagina 1 van 5. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Voorwoord Special Heroes We laten een kind! Even voorstellen Schoolfruit Verkeer Sinterklaas Kerst Oproepje Verjaardagen Agenda Beste ouder(s)/verzorger(s) Het jaar

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Nummer 8, juni Aanstaande maandag zijn we weer vrij, dan is het Pinksteren. Met Pinksteren denken we aan de Heilige Geest die is gekomen.

Nummer 8, juni Aanstaande maandag zijn we weer vrij, dan is het Pinksteren. Met Pinksteren denken we aan de Heilige Geest die is gekomen. Nieuwsbrief Nummer 8, juni 2019 Na een week van kamp en schoolreis waren we twee dagen vrij. Op donderdag was het Hemelvaart. Dat is de dag waarop Jezus naar de hemel ging. Jezus lijkt dan verdwenen, maar

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

23 december 2016 (nr 5) Kerstviering

23 december 2016 (nr 5) Kerstviering 23 december 2016 (nr 5) Kerstviering We kijken terug op een geslaagde kerstwandeling door de wijk en een mooie kerstviering op het plein. Fijn dat u aanwezig was! Iedereen die hieraan heeft bijgedragen,

Nadere informatie

Mattheüs. Mattheüs 1 1

Mattheüs. Mattheüs 1 1 Mattheüs INLEIDING Mattheüs is het eerste van de vier Evangeliën. Een evangelie is een boek waarin het leven van Jezus wordt beschreven en dat als doel heeft de lezer op te roepen in Jezus als de Christus,

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

De voorouders van Jezus 1 Jezus Christus kwam uit de familie van David en Abraham. Hier volgt de lijst van zijn voorouders.

De voorouders van Jezus 1 Jezus Christus kwam uit de familie van David en Abraham. Hier volgt de lijst van zijn voorouders. Matteüs 1 De voorouders van Jezus 1 Jezus Christus kwam uit de familie van David en Abraham. Hier volgt de lijst van zijn voorouders. Van Abraham tot David 2 Abraham was de vader van Isaak. Isaak was de

Nadere informatie

Waarom heten wij 'Huis van David'? (Deel 1)

Waarom heten wij 'Huis van David'? (Deel 1) Waarom heten wij 'Huis van David'? (Deel 1) Waarom heten wij Huis van David? Omdat Hij uit het Huis van David kwam, de Zoon van God. En omdat wij Zijn Naam willen verkondigen overal waar wij komen, Jezus

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 5 december 2014 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 6 Oud Papier NIEUWS UIT DE HEMEL

Nadere informatie

1 december Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

1 december Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 6 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het team

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie

Evangelie volgens Matteüs

Evangelie volgens Matteüs Evangelie volgens Matteüs 1 Geslachtslijst van Jezus Christus, zoon van David, zoon van Abraham. 2 Abraham was de vader van Isaäk, Isaäk van Jakob, Jakob van Juda en zijn broers; 3 Juda was de vader van

Nadere informatie

5.2. Kerstkring Advent

5.2. Kerstkring Advent 5.2. Kerstkring 5.2.1. Advent Advent is toekomst openhouden De wacht houden bij de menswording van ieder mensenkind. Om die menswording mogelijk te maken, moeten wij zoveel mogelijk Armoede uitsluiten.

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 23 december 2016

weekinfo Datum: vrijdag 23 december 2016 weekinfo Datum: vrijdag 23 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus is zijn naam, Lucas 2:21 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Twaalfjarige Jezus, Lucas 2:41-52 Agenda: 23 december 12 uur

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits:

In deze Nieuwsflits: In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Bibliotheek Entreetoets groep 7 en eindtoets groep 8 Stakingsdag DJ Workshop BSO de Zeven Dwergen Poppentheater Appel Moes Korte berichten Dikke

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 23 december 2016

Nieuwsbrief. 23 december 2016 Nieuwsbrief 23 december 2016 CBS Het Talent Achterdijkshoorn 9 2635 MK Den Hoorn tel: 015-2626285 E: info@cbshettalent.nl W: www.cbshettalentdenhoorn.nl directeur: M. Faber Beste ouders/verzorgers, Dit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Juf Hélène 25 oktober jarig! Van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag gewenst! Juf Eva Na de herfstvakantie zal juf Eva ook op vrijdagmorgen weer in groep 3b gaan werken. Juf Lydia

Nadere informatie

Nieuwsbrief vierde kwartaal Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent

Nieuwsbrief vierde kwartaal Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent Nieuwsbrief vierde kwartaal 2018 Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent 'Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Het wonder komt heel zachtjes aan, kerstkind wil naar binnen gaan.

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Aan alle ouders/verzorgers van kinderen van De Morgenster, Advent 'Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Het wonder komt heel zachtjes aan, kerstkind wil naar binnen gaan. Stil

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Jaargang 18, nummer 4, 21 december 2012

Jaargang 18, nummer 4, 21 december 2012 Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Bijbelverhalen: Jaargang 18, nummer 4, 21 december 2012 Week 2: 7 t/m 13 januari 2013 Dat belooft

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 16 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 22-12-2016 Kerst met de hele school Beste ouders/verzorgers, In deze donkere dagen voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

>1* Ongelofelijk. Surfen1

>1* Ongelofelijk. Surfen1 W O N D E RWONDER Z ZIEN IEN >1* Ongelofelijk ik Surfen1 27 1 Bekijk de foto s op de vorige bladzijde en noteer enkele vragen die bij je opkomen. 2 Lees de vragen van je medeleerlingen. Welke vragen vind

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Beste ouders/verzorger(s), Met een mooie groep belangstellenden vierden we afgelopen donderdag het paasfeest. Het was mooi om dit met jullie samen te

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Geachte ouders, Nieuwsbrief 11 21 november 2017 Deze week: * Schoolfruit * Sinterklaas * Kerst * We vinden het fijn om dit jaar Kerst met de ouders en kinderen te vieren. Het kerstfeest staat gepland op

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De opbrengst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Beste ouders, Hierbij de zevende nieuwsbrief van dit schooljaar met daarin nieuws en wetenswaardigheden vanuit ons Integraal Kind Centrum. Maandag

Nadere informatie

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 01 nieuwsbrief voor ouders 2018 2019 Agenda 22 oktober t/m 28 oktober: Herfstvakantie Vrijdag 9 november: Nationaal schoolontbijt 4 december: Sinterklaas Vrijdag 21 december: kerstontbijt.

Nadere informatie

Zegveld, december 2018

Zegveld, december 2018 Zegveld, december 2018 Uitzien en verwachten! Woensdag 5 december vieren we Sinterklaas. Vol verwachting klopt ons hart! Kinderen zijn er volop mee bezig. Zeker in de onderbouw. De mooiste weken van het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 CBS De Marliaantjes 2

Nieuwsbrief 9 CBS De Marliaantjes 2 Nieuwsbrief nr. 9 18 december 2015 Agenda 21 december 1 januari Kerstvakantie Maandag 4 januari Contactavond Dinsdag 5 januari Kriebelteam Adviesgesprekken VO groep 8 Woensdag 6 januari Adviesgesprekken

Nadere informatie

Voor meer foto s zie binnenkort onze site! Gdict

Voor meer foto s zie binnenkort onze site! Gdict De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda december 2017: Dinsdag 5 december:

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Esther van der Schee

Met vriendelijke groet, Esther van der Schee Datum: 22-12- 2017 Nieuwsbrief: 5 Jaargang: 20 Beste ouders / verzorgers, Kerstfeest vieren we al heel lang. Vroeger werd het anders gevierd als nu. Toen ging bijna iedereen naar de kerk om middernacht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Ik wens iedereen heel goede dagen en hoop iedereen maandag 4 januari weer op school terug te zien.

Ik wens iedereen heel goede dagen en hoop iedereen maandag 4 januari weer op school terug te zien. * Willaertstraat 2 3314 WZ Dordrecht * Telefoon: 078-8905525 * prinsbernhardschool@h3o.nl * www.prinsbernhardschooldordrecht.nl * Jaargang 10 nummer 4 (11-12- 15) Geachte ouders/verzorgers en beste jongens

Nadere informatie

vr 21 december - vrije middag vanaf 12:30 uur

vr 21 december - vrije middag vanaf 12:30 uur NIEUWSBRIEF December 2018 AGENDA ma 03 december - bezoek gemeente wo 05 december - Sinterklaasfeest do 20 december - kerstviering vr 21 december - vrije middag vanaf 12:30 uur ma 24 december - vrijdag

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 6 dec no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 6 dec no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 6 dec. 2016 no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Het Sinterklaasfeest was weer geslaagd. Bedankt Sint&Pieten&Ouderraad! Groep 1/2 De kinderen hebben er van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders,

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders, NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012 1.Beste ouders, December is altijd een drukke maand op school. We zijn op school druk in de weer met allerlei activiteiten rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus december 2016 nr. 106

Nieuwsbrief Cursus december 2016 nr. 106 Nieuwsbrief Cursus 2016-2017. 7 december 2016 nr. 106 Agenda Lukas 1: 31-32 Je zult zwanger worden en een zoon krijgen. Je moet hem Jezus noemen. Jezus zal heel belangrijk zijn. Hij zal Zoon van de allerhoogste

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 14 Maandag 5 vrijdag 9 december Voor de ouders, Woensdag 23 november is juf Margien geopereerd aan haar ogen. Het herstelproces verloopt wat minder voorspoedig dan verwacht, daarom zal zij

Nadere informatie

Talenten laten groeien. de Ambelt. NIEUWSBRIEF t Ravelijn Steenwijk. In deze nieuwsbrief: Uitgave 5 December 2015

Talenten laten groeien. de Ambelt. NIEUWSBRIEF t Ravelijn Steenwijk. In deze nieuwsbrief: Uitgave 5 December 2015 NIEUWSBRIEF t Ravelijn Steenwijk Uitgave 5 December 2015 In deze nieuwsbrief: Lichtpuntjes. Wat hebben we genoten van het kerstfeest op school. Een levende kerststal, leerlingen in hun mooiste kleding,

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Kerstvieringen We kijken terug op twee heel mooie kerstvieringen. Op woensdagavond in de school. Wat zag de zaal er prachtig uit en goed om te zien

Nadere informatie

23 DECEMBER 2016 / NUMMER

23 DECEMBER 2016 / NUMMER WEEKBRIEF 23 DECEMBER 2016 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Dit is de laatste nieuwsbrief van 2016. U hebt er dit jaar zo n 40 stuks ontvangen en daardoor kunnen meeleven met het

Nadere informatie

Sinterklaas. schooljaar aflevering 07. In deze Nieuwsflits: Sinterklaas. Kerst Oudergesprekken Voorstellen Wist je dat?

Sinterklaas. schooljaar aflevering 07. In deze Nieuwsflits: Sinterklaas. Kerst Oudergesprekken Voorstellen Wist je dat? schooljaar 2016-2017 aflevering 07 Sinterklaas Kerst Oudergesprekken Voorstellen Wist je dat? In deze Nieuwsflits: Sinterklaas Donderdag 1 december komen de Pieten weer Pietengym geven. Groep 1 t/m 8 krijgen

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Belangrijke data. Sinterklaasviering. Verkeersveiligheid: help mee voor onze kinderen!

Belangrijke data. Sinterklaasviering. Verkeersveiligheid: help mee voor onze kinderen! NUMMER 6 JAARGANG 32 1 december 2017 Belangrijke data Di. 5 december 2017 Woe. 6 december 2017 Di. 12 december 2017 Di. 19 december 2017 Sinterklaasviering continurooster tot 14. 00 uur Inloop mogelijkheid

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr november kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. Kinderen vanaf uur vakantie! Nieuwsbrief op de site

Nieuwsbrief. nr november kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. Kinderen vanaf uur vakantie! Nieuwsbrief op de site Nieuwsbrief nr. 4 26 november 2010 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer vr. 26 november Surpriseavond 18.30-19.15 uur di. 30 november Schoen zetten op school vr. 3 december Sinterklaas op school, de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke

Nieuwsbrief Kleine-Ikke Nieuwsbrief Kleine-Ikke December 2016 Jaargang 201 6, nummer 18 Inhoud Beste ouders 1 Sluitingsdagen 2015/2016 1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van Kleine-Ikke. Via deze weg houden

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Uitleg in een droom Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 18 december 2016 (vierde advent)

Uitleg in een droom Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 18 december 2016 (vierde advent) Uitleg in een droom Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 18 december 2016 (vierde advent) 1 ste schriftlezing: Jesaja 7:10-17 2 de schriftlezing: Mattheüs 1:18-25 1 OVERWEGING Lieve mensen, Vroeg of laat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 Basisschool De IJsbreker Amsterdam, 7 januari 2019 Beste ouders/ verzorgers, VOORWOORD Vandaag ontvangt u van ons de allereerste nieuwsbrief van 2019. Dus

Nadere informatie

Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat December 2018 Nummer 5

Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat December 2018 Nummer 5 Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat December 2018 Nummer 5 Uit het team Juf Suzan moet helaas op doktersadvies de komende weken rust houden en zal dus in het jaar 2018 niet meer bij ons in groep

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.15

Jaargang december 2017 nr.15 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Wingerd nieuws Op weg naar Pasen

Wingerd nieuws Op weg naar Pasen Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Op weg naar Pasen In de weken voor Pasen horen we verhalen over mensen die bij Jezus in de buurt waren. Zij vertellen wat ze met hem meegemaakt

Nadere informatie

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer /

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer / KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda 076-5650828 kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl www.burchtgaarde.nl Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer 8 2016/2017 09-12-2016 Algemeen Sint op school

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 Fijne feestdagen Een gelukkig en gezond 2016 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA JANUARI Week 02 Ma 04 1 e schooldag nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

Trefwoord. No 7 22 november 2017

Trefwoord. No 7 22 november 2017 No 7 22 november 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 22 november Sinterklaas is in het land. Wat een feest!.

Nadere informatie