Minivrienden beleidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Minivrienden beleidsplan"

Transcriptie

1 Minivrienden beleidsplan

2 Uitgangspunten mini-vrienden voetbal: Voetbal voor minivrienden bij DEV Doorn is bedoeld voor kinderen die beginnen met voetballen in de leeftijdcategorie 4 tot 7 jaar oud. Het motto hierbij is voetballen leer je door te voetballen. Belangrijk bij dit motto is dat de leerbaarheid en het plezier van het voetbalspel wordt vergroot door het voetbal voor deze kinderen te vereenvoudigen en overzichtelijker te maken. Het principe wat zich het meest leent om het voetballen te ontwikkelen is 4 tegen 4 (of 5 tegen 5) zonder keeper. Het zorgt voor heel veel balcontact en het bevordert de spelvreugde en de ontwikkeling van het kind. En daar gaat het tenslotte om. Kinderen in deze leeftijd zijn naast het doelpunten maken, vooral gericht op het in het bezit houden van de bal, het pingelen en het schieten op doel. In de trainingen ligt daarom het accent op het leren omgaan met de bal in basisvormen, waarbij er zoveel mogelijk in kleine aantallen wordt geoefend. In het partijspel kunnen verschillende accenten worden gelegd, waarin de handelingen van de kinderen met de bal benadrukt worden (zoals dribbelen, passeren en schieten). Het doel van het minivrienden voetbal is dat de kinderen plezier hebben in het voetballen, de basisbeginselen van het voetbal leren en hun balgevoel en balbeheersing ontwikkelen. We doen dat bij DEV Doorn in 2 stappen. De kinderen van 4 en 5 jaar nemen op de zaterdag deel aan de training voor de minivrienden en de kinderen van 6 en 7 nemen op de woensdagavond deel aan de training voor de minivrienden en spelen op zaterdag in de mini champions league. Kennismaken met voetbal: Als een kind, in de genoemde leeftijdscategorie, kennis maakt met voetbal dan mag hij/zij meedoen met de minivrienden bij DEV Doorn. Hij/zij mag 3x meetrainen om vervolgens te besluiten of hij/zij door wil gaan en lid wil worden. Lidmaatschap voor de minivrienden is.. Trainingen: De trainingen voor de 4 en 5 jarigen vinden plaats op zaterdag van 9.30 tot uur. De trainingen voor de 6 en 7 jarigen zullen op de woensdagavond van uur plaatsvinden. De trainingen worden gegeven door 2 vaste trainers, die bijgestaan worden door 2/3 assistenten. Het streven hierbij is dat per groepje van maximaal 5 kinderen, 1 assistent de oefeningen doet, bijgestaan door de trainer. De trainingen worden gegeven in een vast patroon: - Warming up (met bal) - Overschieten - Dribbelen - Drinkpauze - Partijvorm - Afsluiten met een penalty op de trainer.

3 De kinderen trainen in gekleurde hesjes (max. 5 kinderen per hesjeskleur). De bijbehorende trainer heeft hetzelfde kleur hesje aan voor de duidelijkheid. Tijdens de training van de minivrienden is het clubhuis open, zodat de ouders terwijl ze blijven kijken kunnen genieten van een bakje koffie e.d. Minivrienden champions league: De kinderen van 6 en 7 jaar trainen op woensdag en spelen op zaterdag in de mini champions league. De mini champions league is een onderlinge competitie van teams met namen van een grote Europese topclub. De teams zullen ook spelen in kleding van de topclub. De kleding wordt beschikbaar gesteld door de vereniging. Ouders krijgen dit tenue in bruikleen en aan het einde van de seizoenshelft, wordt het weer ingeleverd. We maken hiervoor een bruikleenovereenkomst. De teams spelen in kleding van Europese topclubs als: FC Barcelona, Manchester United, AC Milan, Bayern Munchen, Real Madrid enz. Er zullen tenues aangeschaft worden voor maximaal 5 kinderen per team. Materiaal voor trainingen en mini champions league: - Kleine veldjes (hoeveelheid afhankelijk van het aantal teams). - Kleine doeltjes. - Hoedjes en pionnen - Gekleurde hesjes. - Bidons voor water tijdens de trainingen/wedstrijden. - Fluitjes. - Stopwatch. - Champions league kleding - Ballen (minimaal voor ieder 1) - Ballenzakken (om de ballen te transporteren en niet kwijt te raken) Trainers: Er zijn twee vaste trainers, John Veldhuizen en Robert Ruitenbeek, en diverse assistenten. Van de 2 vaste trainers is er één het aanspreekpunt voor de 4/5 jarigen en één het aanspreekpunt voor de 6/7 jarigen. De assistenten worden gerekruteerd uit ouders of jeugdleden. Voor de assistenten zal worden gebruikt gemaakt van een roulatieschema, wie wanneer helpt. De trainers hebben dit schema in hun beheer. Trainers moeten kunnen communiceren op kindniveau. Kinderen op deze leeftijd hebben onderstaande kenmerken: - Kinderen hebben aandacht/overwicht nodig. - Structuur - Speels. - Snel afgeleid. - Duidelijkheid. - Leergierigheid.

4 Communicatie gaat het beste als je op ooghoogte van de kinderen communiceert en de kindertaal spreekt (vooral niet te moeilijke taal gebruiken). Belangrijk in de communicatie met kinderen is positieve communicatie, oftewel voortdurende complimenten maken. De trainers bepalen welk kind in welk team speelt. Er wordt rekening gehouden met een zoveel mogelijk gelijkwaardige sterkte van de teams. Na de winterstop worden de teams opnieuw ingedeeld. De kinderen die er aan toe zijn, worden dan evt. overgeheveld naar de F pupillen. De trainers houden per training bij wie er is komen trainen. Op zaterdag zijn de trainers aanwezig tijdens de wedstrijden van de mini champions league, om te fluiten/begeleiden. De stand van de mini champions league wordt bijgehouden op een scorebord in de kantine en op de minivrienden pagina op de website. Spelregels: Er wordt gespeeld met afwijkende regels. Ook de (voetbal)-begeleiding is anders dan bij oudere kinderen. Dit hangt samen met de leeftijdskenmerken in deze categorie. - Er wordt gespeeld met kleine teams op een kwart voetbalveld met aangepaste doeltjes. - Als de bal over de zijlijn is gegaan, wordt het spel hervat met een intrap op de zijlijn naar een medespeler. Er wordt dus niet ingegooid. De tegenstander moet 3 meter afstand houden. - Vrije trappen en corners worden genomen door naar een medespeler te schieten. Ook hier 3 meter afstand houden. - Strafschoppen worden in principe niet gegeven. - De wedstrijden duren 2 x 10 minuten. - Na afloop worden er penalty s genomen. - Na elk gescoord doelpunt geef je, je ploeggenoten een high five (elkaar een compliment geven). - Na de wedstrijd de tegenstander een handje geven. - De scheidsrechter bedanken voor het fluiten. - Om de beurt inschieten als een bal over de zijlijn gaat. Spelleiders/begeleiders: Elke team heeft een vaste begeleider, dit is de voorwaarde om als team mee te kunnen doen in de minivrienden champions league. De begeleider zorgt ervoor dat de kinderen zaterdag met de wedstrijden op tijd zijn, ze moedigen de kinderen aan (we werken alleen met complimenten), houden de stand bij, zorgen dat het team drinken krijgt na de wedstrijd en bewaken de regels als high five na het scoren van een doelpunten en een handje geven na de wedstrijd. Ook is het belangrijk dat ze bewaken dat de kinderen elkaar respecteren, en de kinderen zich positief over elkaar uitlaten. Ouders: Van ouders vragen we de volgende belangrijke zaken: - Reageer als ouders niet op de beslissingen van de spelleiders.

5 - Positief aanmoedigen mag natuurlijk altijd, maar laat het coachen van de kinderen aan de begeleiders over. - Ga niet op de scheidslijnen van de veldjes staan als er meerdere veldjes naast elkaar liggen. - Het is sneu en soms koud voor kinderen om langs de kant te staan. Van ouders vragen we dus om mee te werken als aan u gevraagd wordt of uw kind in een ander team kan meespelen. Dat is soms noodzakelijk om de organisatie soepel te laten verlopen of om de samenstelling van een team evenwichtiger te laten zijn. - Het is de bedoeling dat de kinderen zich een half uur van tevoren verzamelen in de kleedkamer. De wedstrijdjes in de mini-champions league moeten op tijd starten vanwege het volle programma op de zaterdag.

6 Minivrienden info Voor wie: Mini voetbal is voor zowel jongens als meisjes van 4, 5, 6 en 7 jaar. Doel: Bij de minivrienden staat plezier voorop. Via de minivrienden willen wij ervoor zorgen dat deze voetballers straks doorstromen naar de F pupillen en dat ze hiervoor al een basis hebben gelegd. Deze kinderen zullen spelenderwijs leren omgaan met de bal, maar ook goed leren omgaan met elkaar zoals dat in een teamsport hoort. Respect voor elkaar en voor anderen. Opzet: De kinderen van 4 en 5 zullen op zaterdag van 9.30 tot uur trainen. De kinderen van 6 en 7 zullen op woensdag van tot uur trainen en op zaterdag van 9.30 tot uur wedstrijdjes spelen in de champions league. In september wordt er alleen getraind. Na een maand trainen worden de kinderen ingedeeld in teams. In oktober, november en december wordt er op de woensdag getraind en worden er op de zaterdag wedstrijdjes gespeeld in de champions league. In januari zal er niet getraind en gespeeld worden en zullen alle voetballers genieten van een welverdiende winterstop. In de winterstop worden de kinderen die er aan toe zijn doorgeschoven en worden er bij de 6 en 7 jarigen weer nieuwe teams ingedeeld. In februari, maart en april wordt er weer een nieuwe champions league afgewerkt. In mei kunnen er evt. toernooien plaatsvinden. Speluitleg: De 6 en 7 jarigen zullen 4 tegen 4 gaan spelen op een veld van 25 bij 35 meter. Deze mini champions league velden worden speciaal aangelegd voor de minivrienden. Er is gekozen voor 4 tegen 4 omdat de kinderen daarbij veel aan de bal komen, er veel doelpunten worden gemaakt wat de spelvreugde weer ten goede komt en het alle bedoelingen van het voetbal in zich heeft. Wij creëren een veilige en niet complexe leeromgeving waar uw kind zich prettig voelt en daardoor met plezier leert voetballen. Kleding: De teams zullen gaan spelen in het tenue van een echte champions league club. Dit tenue zal de voetballer in bruikleen krijgen van DEV Doorn. Het tenue bestaat uit een broekje en een shirtje. De Dev Doorn voetbalkousen zullen zelf moeten worden gekocht en zijn verkrijgbaar bij van de Berg Sport 2000 op de Traaij in Driebergen.

7 Wij vinden de veiligheid van de voetballer erg belangrijk en daarom stellen wij scheenbeschermers, voetbalschoenen en verdere sportkleding verplicht bij zowel de trainingen als de wedstrijden. Faciliteiten De kantine zal tijdens de trainingen en wedstrijdjes van de mini champions league open zijn. Er staan automaten zodat u onder het genot van een kopje koffie, thee of een gekoeld drankje kunt genieten van de minivrienden. Hulp: DEV Doorn kan niet zonder uw hulp. Wij zoeken voor elk team een leider/leidster. Lijkt het u leuk om het team van uw kind te begeleiden op de zaterdagen? Laat het ons weten bij de inschrijving van uw kind voor de mini-champions league, dan kunnen wij er evt. rekening mee houden bij de teamindeling. Vragen en aanmelden: Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u ons mailen op michelvanaken@devdoorn.nl. Uieraard kunt u ook terecht bij de hoofdtrainers van de minivrienden John Veldhuizen en Robert Ruitenbeek. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op onze website, Het aanmeldformulier kunt u mailen naar, of bezorgen bij: Nico Lantinga Perengaard LX Doorn nicolantinga_3@hotmail.com

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen

Jeugd beleidsplan SGO. Seizoen Jeugd beleidsplan SGO Seizoen 2018 2019 Introductie Sinds 2014 heeft SGO weer jeugdvoetballers binnen zijn vereniging. Met de introductie van kaboutervoetbal is het gelukt om in 2014 met deze spelers competitie

Nadere informatie

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE Georganiseerd door FC Almere Beste jongens, meisjes, leerkrachten en toeschouwers, Football Club Almere heet u van harte welkom op Sportpark de Marken, waar

Nadere informatie

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers!

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Tegenwoordig kunnen kinderen al op vroege leeftijd lid worden van een voetbalvereniging. Bij FC Meppel, Alcides en MSC is het mogelijk om vanaf 4 jaar

Nadere informatie

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen.

Bij D.V.O.L. trainen Mini s in de leeftijd 5 en 6 jaar. In het jaar dat de Mini 7 jaar wordt, stroomt deze door naar de F-pupillen. LEEFTIJDSCATEGORIE MINI-PUPILLEN In dit hoofdstuk worden de leeftijdskenmerken van de Mini-pupil, de spelregels, de afspraken en van deze leeftijdscategorie, de voetbaltechnische doelstelling en de belangrijkste

Nadere informatie

Het nieuwe pupillenvoetbal Plezier en ontwikkeling voorop

Het nieuwe pupillenvoetbal Plezier en ontwikkeling voorop Het nieuwe pupillenvoetbal Plezier en ontwikkeling voorop De Winnaars van morgen Ik vind het een goede zaak Willem van Hanegem Wat gaat er veranderen? Seizoen 2017/ 18 Onder 8 en onder 9 starten met de

Nadere informatie

Champions League Toernooi

Champions League Toernooi Champions League Toernooi 2017 JO11 Sponsering: Locatie: Veendam 1894, Stadion Organisatie: Toernooien commissie Datum: Zaterdag 3 juni 2017 Aanvang E: 13.00 uur Toernooi informatie: Contactgegevens toernooiorganisatie:

Nadere informatie

Wedstrijdtraject O8 en O9: Moment Organisatie Inhoud. Doelstelling/Accent (Wat wil je deze wedstrijd belangrijk maken?) voor de wedstrijd bepalen.

Wedstrijdtraject O8 en O9: Moment Organisatie Inhoud. Doelstelling/Accent (Wat wil je deze wedstrijd belangrijk maken?) voor de wedstrijd bepalen. Wedstrijdtraject O8 en O9: Moment Organisatie Inhoud Voorbereiding Omkleden Wedstrijdbespreking Doelstelling/Accent (Wat wil je deze wedstrijd belangrijk maken?) voor de wedstrijd bepalen. Nadenken over

Nadere informatie

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER

VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER VOETBALTECHNISCH JEUGDPLAN BSV BOEIMEER De prestatie in het voetballen is nooit een constante. De ene week lukt alles in een wedstrijd, terwijl de volgende week tegen een veel sterkere tegenpartij er niets

Nadere informatie

Training kaboutergroep:

Training kaboutergroep: Training kaboutergroep: De kaboutergroep bestaat uit 36-56 jongens en/of meisjes die op een speelse manier in contact komen met de voetbalsport. Met meerdere trainers wordt de totale groep tijdens de training

Nadere informatie

INTRODUCTIE-KIT MINI S & LANDENTEAMS. augustus 2014

INTRODUCTIE-KIT MINI S & LANDENTEAMS. augustus 2014 INTRODUCTIE-KIT MINI S & LANDENTEAMS augustus 2014 Inhoud 1. Onze visie op het jeugdvoetbal... 1 2. Onze organisatie voor het jeugdvoetbal... 1 3. Zonder hulp van de ouders gaat het niet... 1 Coach/leider...

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Champions League Toernooi

Champions League Toernooi Champions League Toernooi 2017 JO9 Sponsering: Locatie: Veendam 1894, Stadion Organisatie: Toernooien commissie Datum: Zaterdag 3 juni 2017 Aanwezig: 8.30 uur Toernooi informatie: Contactgegevens toernooiorganisatie:

Nadere informatie

PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD. Geveldoek dia - afbeelding

PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD. Geveldoek dia - afbeelding PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD Geveldoek dia - afbeelding Wat gaat er veranderen? Seizoen 2018/ 19 Onder 10 start met 6 tegen 6 wedstrijdvorm Onder 11 en onder 12 gaan de nieuwe wedstrijdvorm 8 tegen

Nadere informatie

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop!

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop! Informatieavond vv Sweel Plezier en ontwikkeling voorop! Wat bespreken we vanavond: Organisatie jeugdvoetbal vv Sweel Clubregels voor jeugdspelers vv Sweel Clubregels voor ouders van jeugdspelers Introductie

Nadere informatie

Klaar voor de aftrap FC Engelen

Klaar voor de aftrap FC Engelen Klaar voor de aftrap 2018 2019 FC Engelen ---------- Beste ouders, Het seizoen 2017-2018 is inmiddels voorbij en de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn in volle gang. En dat lijkt ons een geschikt

Nadere informatie

Mini-pupillen ontdekken het voetbal: Zo kan het!

Mini-pupillen ontdekken het voetbal: Zo kan het! Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Mini-pupillen ontdekken het voetbal: Zo kan het! 1. Vooraf In deze brochure is in het kort veel informatie over Mini-pupillen weergegeven binnen het kader van het project

Nadere informatie

VSN Voetbaldagen 2017

VSN Voetbaldagen 2017 Maandag 14 augustus 09.00 uur Ontvangst deelnemers Groepsindeling en plaatsing in kleedlokalen Kennismaking leiders/deelnemers Uitreiking tenue 09.30 uur Officiële opening met muziek en presentatie groepen

Nadere informatie

VSN Voetbaldagen uur Ontvangst deelnemers Groepsindeling en plaatsing in kleedlokalen Kennismaking leiders/deelnemers Uitreiking tenue

VSN Voetbaldagen uur Ontvangst deelnemers Groepsindeling en plaatsing in kleedlokalen Kennismaking leiders/deelnemers Uitreiking tenue Maandag 17 augustus 09.00 uur Ontvangst deelnemers Groepsindeling en plaatsing in kleedlokalen Kennismaking leiders/deelnemers Uitreiking tenue 09.30 uur Officiële opening met muziek en presentatie groepen

Nadere informatie

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie.

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Ksk Wavria LEERPLAN Leerplan U6 Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Algemeen De ontwikkeling van de spelers is belangrijker dan het resultaat van het team. Positief coachen is

Nadere informatie

Informatie brochure. Voorjaar Minipupillen. Versie : 1.0

Informatie brochure. Voorjaar Minipupillen. Versie : 1.0 Informatie brochure Voorjaar 2014 Minipupillen Versie : 1.0 1. Inleiding In deze informatie brochure geven wij u algemene informatie over de trainingen en wedstrijden van uw kind. Een belangrijk uitgangspunt

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen

Bijlage 1: Opleidingsplan. a. Visie op de manier van voetballen (speelstijl) b. Visie op (steeds beter) leren voetballen Bijlage 1: Opleidingsplan In het jeugdbeleidsplan paragraaf 4. is een visie weergegeven op het voetballen binnen onze vereniging. Voor de spelers gaat het daarbij om winnen van een tegenpartij die ook

Nadere informatie

Het nieuwe pupillenvoetbal: Plezier en ontwikkeling voorop

Het nieuwe pupillenvoetbal: Plezier en ontwikkeling voorop Het nieuwe pupillenvoetbal: Plezier en ontwikkeling voorop Wanneer je aan kinderen vraagt wat het leukste aan voetballen is, zeggen zij: scoren, acties maken, veel aan de bal zijn en samen spelen. Wanneer

Nadere informatie

Jeugdafdeling Nevelo. Mini`s, F en E

Jeugdafdeling Nevelo. Mini`s, F en E Jeugdafdeling Nevelo Mini`s, F en E 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding blz. 3 2. Handige tips voor trainers blz. 4 3. Verklaring tekens blz. 5 4. Warming up blz. 6 5. Mikken en scoren a. Spekkie spel blz. 9

Nadere informatie

SEIZOEN 2019/ 20 SPELREGELS PUPILLENVOETBAL 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8

SEIZOEN 2019/ 20 SPELREGELS PUPILLENVOETBAL 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8 SEIZOEN 2019/ 20 SPELREGELS PUPILLENVOETBAL 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8 1 WANNEER KINDEREN PLEZIER IN HET SPEL HEBBEN, VOETBALLEN ZE VAKER EN WORDEN ZE STEEDS BETER. JAN DIRK VAN DER ZEE, DIRECTEUR AMATEURVOETBAL

Nadere informatie

HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL: PLEZIER EN ONTWIKKELING VOOROP

HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL: PLEZIER EN ONTWIKKELING VOOROP HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL: PLEZIER EN ONTWIKKELING VOOROP KNVB.NL/PUPILLENVOETBAL1718 HET NIEUWE PUPILLENVOETBAL: PLEZIER EN ONTWIKKELING VOOROP Wanneer je aan kinderen vraagt wat het leukste aan voetballen

Nadere informatie

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F-tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F-tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F-tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle stick gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd; Coachcursus-leider

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 3/4 13.20-15.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 3/4 13.20-15.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

Aan alle trainers van SV Venray afdeling F - E jeugd

Aan alle trainers van SV Venray afdeling F - E jeugd Aan alle trainers van SV Venray afdeling F - E jeugd Bij deze de trainingen voor de periode 4 september t/m 18 september. VELD 11 VELD 12 JO9-3 JO9-4 Mini F Mini F Oef. 1 Oef. 2 Oef. 1 Oef. 2 JO9-5 Mini

Nadere informatie

DE NIEUWE WEDSTRIJDVORM

DE NIEUWE WEDSTRIJDVORM DE NIEUWE WEDSTRIJDVORM 6 TEGEN 6 1 WANNEER KINDEREN PLEZIER IN HET SPEL HEBBEN, VOETBALLEN ZE VAKER EN WORDEN ZE STEEDS BETER. JAN DIRK VAN DER ZEE, DIRECTEUR AMATEURVOETBAL Wanneer je aan kinderen vraagt

Nadere informatie

4x4 Toernooi

4x4 Toernooi 4x4 Toernooi 2016-2017 Schoolsportagenda Datum: Woensdag 12 april 2017 Tijd: Groep 3/4 13.30-15.15 uur Locatie: v.v. O.N.B. Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl 0512 58 36 66

Nadere informatie

4x4 Toernooi

4x4 Toernooi 4x4 Toernooi 2016-2017 Schoolsportagenda Datum: Woensdag 12 april 2017 Tijd: Groep 5/6 15.30-17.15 uur Locatie: v.v. O.N.B. Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl 0512 58 36 66

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 5/6 15.20-17.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 5/6 15.20-17.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

Klaar voor de aftrap FC Engelen

Klaar voor de aftrap FC Engelen Klaar voor de aftrap 2018 2019 FC Engelen ---------- Beste ouders, Het seizoen 2017-201 is inmiddels voorbij en de voorbereiding op het nieuwe seizoen is reeds begonnen enn dat lijkt ons een geschikt moment

Nadere informatie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie HBSS Schoolvoetbalcompetitie Plezier, samenwerken en scoren Voetbal jij graag buiten op het pleintje, tijdens gym of vind je voetbal gewoon superleuk? Dan is de tofste zaalvoetbalcompetitie van Schiedam

Nadere informatie

Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd

Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd De trainingen voor de periode Start tweede trainingsblok van 4 weken 29 maart F-teams / 01 april 2016 E-teams 05 april F-teams / 08 april

Nadere informatie

Hier bij het zaalvoetbalprogramma seizoen Enkele aanvullende informatie, neem dit ook door met de mensen die ordedienst hebben.

Hier bij het zaalvoetbalprogramma seizoen Enkele aanvullende informatie, neem dit ook door met de mensen die ordedienst hebben. Sportvrienden, Hier bij het zaalvoetbalprogramma seizoen 2016-2017. Enkele aanvullende informatie, neem dit ook door met de mensen die ordedienst hebben. Let op: Helaas is de Gansehof geen sponsor meer.

Nadere informatie

We heten alle deelnemers en begeleiding ook namens de sponsor Hoi Pippeloi van harte welkom deze dag.

We heten alle deelnemers en begeleiding ook namens de sponsor Hoi Pippeloi van harte welkom deze dag. Locatie: Veendam 1894, Kunstgras Organisatie: Janneke en Daniëlla Datum: Zondag 17 juni 2018 Op zondag 17 juni 2018 wordt er voor de eerste keer het afsluitend intern gemixt Champions League voetbaltoernooi

Nadere informatie

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013

Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Introductieavond nieuwe leden Jeugdafdeling DVG 03 September 2013 Welkom De vereniging DVG Organisatie DVG Programma Wat mag u verwachten van DVG? Rollen coördinatoren, Technische Commissie Jeugd, leiders

Nadere informatie

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios Als technisch hart Dios proberen wij onze jeugdleden (uw kinderen) dat te bieden, waar hij/zij behoefte aan heeft. Ons streven is, om elk jeugdlid binnen onze club te laten voetballen op zijn/haar niveau,

Nadere informatie

Toernooi Mini Pupillen v.v. Wieldrecht

Toernooi Mini Pupillen v.v. Wieldrecht Toernooi Mini Pupillen v.v. Wieldrecht Zaterdag 14 mei 2016 Deelnemende teams v.v. Wieldrecht MP1, MP2, MP3, MP4, MP6 Beek Vooruit MP9 v.v. Dubbeldam MP1, MP3, MP4 RCD MP1, MP2, MP3 TVC Breda MP4 v.v.

Nadere informatie

Winter Westerkwartier Toernooi

Winter Westerkwartier Toernooi Winter Westerkwartier Toernooi 2015 Deelnemende verenigingen Editie 3 INHOUDSOPGAVE Voorwoord pagina 2 Spelregels en regelementen pagina 3 Basisspelregels pagina 4 Teamspelregels pagina 4 Poule indeling

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Winter Westerkwartier Toernooi

Winter Westerkwartier Toernooi Winter Westerkwartier Toernooi http://winterwesterkwartiertoernooi.jouwweb.nl 2016 Deelnemende verenigingen Editie 3 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Spelregels en regelementen... 3 Basis spelregels... 4 Poule

Nadere informatie

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT Henri Wolf, versie 1.0, 04-07-2012 KABOUTERS BIJ UVV Hoe en waarom doen we het zo...?

Nadere informatie

4x4 Toernooi Schoolsportagenda

4x4 Toernooi Schoolsportagenda 4x4 Toernooi 2018 Schoolsportagenda Datum: Woensdag 18 april 2017 Tijd: Groep 3/4 13.20-15.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie:

Nadere informatie

4x4 Toernooi Schoolsportagenda

4x4 Toernooi Schoolsportagenda 4x4 Toernooi 2018 Schoolsportagenda Datum: Woensdag 18 april 2018 Tijd: Groep 5/6 15.20-17.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie:

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Op zaterdag 16 juni 2018 wordt er voor de tweede keer het afsluitend intern Champions League voetbaltoernooi gehouden voor JO-9 en JO-11.

Op zaterdag 16 juni 2018 wordt er voor de tweede keer het afsluitend intern Champions League voetbaltoernooi gehouden voor JO-9 en JO-11. Locatie: Veendam 1894, Veld 9(het achterste trainingsveld) Organisatie: Janneke en aniëlla atum: Zaterdag 16 juni 2018 Op zaterdag 16 juni 2018 wordt er voor de tweede keer het afsluitend intern hampions

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen Beste allen, Het seizoen 2016-2017 loopt op het eind. En het was een mooi jaar. Twee teams in JO11 zijn kampioen geworden. De JO11-1 in de hoofdklasse en de JO11-2 in

Nadere informatie

Doelstelling leren voetballen jeugd:

Doelstelling leren voetballen jeugd: Doelstelling leren voetballen jeugd: Over de visie van de KNVB op het leren voetballen bestaan nog vaak misverstanden. Om aan alle onduidelijkheid een eind te maken leggen we hier kort en bondig uit wat

Nadere informatie

programma Ome Gerrit Toernooi

programma Ome Gerrit Toernooi programma Ome Gerrit Toernooi zaterdag 2 juni 2018 JO8, JO9, JO10 en JO11 v.v. Albatross - Sportpark Ugchelen - Brouwersmolenweg 440-7339 EE Ugchelen WELKOM BIJ ALBATROSS even paar regeltjes want we zijn

Nadere informatie

PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD. Geveldoek dia - afbeelding

PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD. Geveldoek dia - afbeelding PUPILLEN IN BEELD EN AAN HET WOORD Geveldoek dia - afbeelding Willem van Hanegem Ik vind het een goede zaak Wat gaat er veranderen? Seizoen 2017/ 18 Onder 8 en onder 9 starten met de nieuwe wedstrijdvorm

Nadere informatie

Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930

Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930 Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930 Spelsysteem 4V4 bij 07( Mini-PUP) Spelsysteem ( 2v2 ) Twee veldjes op een half veld. Afmeting 40/30 meter lang en 30/20 breed. 3 bij 1 meter doelen. Van elke

Nadere informatie

informatie-avond Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 maandag 11 juni 2012 19.30 21.00 uur

informatie-avond Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 maandag 11 juni 2012 19.30 21.00 uur informatie-avond Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 maandag 11 juni 2012 19.30 21.00 uur Henri Wolf, versie 2.0, 30-05-2012 Agenda: 1. Voorstellen 2. UVV en locatie 3. Kaboutervoetbal 4. Competitie

Nadere informatie

PROGRAMMA DRIEBAN ZAALVOETBAL TOERNOOI JANUARI 2011 W.S.W. - SCHELLINKHOUT - DE VALKEN. Locatie: Sporthal "De Banne"

PROGRAMMA DRIEBAN ZAALVOETBAL TOERNOOI JANUARI 2011 W.S.W. - SCHELLINKHOUT - DE VALKEN. Locatie: Sporthal De Banne PROGRAMMA DRIEBAN ZAALVOETBAL TOERNOOI JANUARI 2011 W.S.W. - SCHELLINKHOUT - DE VALKEN Locatie: Sporthal "De Banne" Teamopgaven De Valken Mini Pupillen MP1 MP2 MP3 F-Pupillen 1e jaars F4 F5 F6 F7 F-Pupillen

Nadere informatie

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP!

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Datum: 27-2-2013 Auteur: Herman Pasman, Technisch Jeugd Coördinator Voetbal Voetbal is een complex spel doordat er

Nadere informatie

Normen en Waarden. Beste Leden, supporters en ouders van onze jeugdleden,

Normen en Waarden. Beste Leden, supporters en ouders van onze jeugdleden, Normen en Waarden Beste Leden, supporters en ouders van onze jeugdleden, Hier treft u aan, doelgroepgericht, onze normen en waarden bij DVG. Waarom aandacht geven aan dit tegenwoordig veelvuldig genoemde

Nadere informatie

Introductie KIT SPEEDY S, CHAMPIONS & DELTA TIGERS

Introductie KIT SPEEDY S, CHAMPIONS & DELTA TIGERS Introductie KIT SPEEDY S, CHAMPIONS & DELTA TIGERS Versie: Juni 2015 Inhoud van deze Introductie KIT Hoofdstuk Pagina 1. Onze visie op het jeugdvoetbal... 3 2. Onze organisatie voor de Speedy s, Champions

Nadere informatie

Informatieboekje JO5 seizoen

Informatieboekje JO5 seizoen Informatieboekje JO5 seizoen 2017 2018 Algemene informatie Peutervoetbal 2017-2018 Peutervoetbal = JO5 = Jeugd onder 5 jaar Trainingsdag en tijden: Zaterdag 10:15u aanwezig 10:30u 11:30u training Trainers:

Nadere informatie

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO6 - Welpen

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO6 - Welpen 2017 PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO6 - Welpen Versie 3.0 Augustus 2017 Status: Definitief Auteur: Jos van Maurik INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord. 3 2. Wat is voetbal voor de Welpen zelf? 4 3. Welpen; wie

Nadere informatie

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet

F- tallen bijeenkomst. Welkom in de wereld die hockey heet Welkom bij HCZwolle F- tallen bijeenkomst Welkom in de wereld die hockey heet F- tal team en spelbegeleider zijn bij HCZwolle s"ck gaaf! Programma: Inleiding Marlou Schuit Jongste Jeugd HC Zwolle/DBC Jongste

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum Informatie Voetbalschool v.v. Kollum De Voetbalvereniging Kollum start een voetbalschool om haar jongste jeugdspelers te helpen om een completere voetballer te worden. De clubmensen achter deze voetbalschool

Nadere informatie

DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8

DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8 DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8 1 WANNEER KINDEREN PLEZIER IN HET SPEL HEBBEN, VOETBALLEN ZE VAKER EN WORDEN ZE STEEDS BETER. JAN DIRK VAN DER ZEE, DIRECTEUR AMATEURVOETBAL 2 Wanneer je

Nadere informatie

Informatieboekje Toyota Wagenmaker Worldcup

Informatieboekje Toyota Wagenmaker Worldcup Informatieboekje Toyota Wagenmaker Worldcup 2011-2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen... 4 2.1 Voordelen spelers en ouders... 4 2.2 Voordelen WSV... 5 3. Teamsamenstelling... 6 3.1 Indelingswedstrijden...

Nadere informatie

Scheidsrechters De vereniging welke de toernooileiding verzorgt dient voor scheidsrechters te zorgen.

Scheidsrechters De vereniging welke de toernooileiding verzorgt dient voor scheidsrechters te zorgen. Algemene zaken 27e RABOBANK VIDOZA Jeugdtoernooi 2015 Toernooicomissie samenstelling: Scherpenzeel : Renswoude : Advendo : Valleivogels : Woudenberg : Remco van Kommer tel. 06 52407596 Scherpenzeel Henk

Nadere informatie

Kenmerken kabouters. Algemene regels. Versie 1.2 Pagina 1

Kenmerken kabouters. Algemene regels. Versie 1.2 Pagina 1 Kenmerken kabouters en Algemene regels Augustus 2012 Versie 1.2 Pagina 1 Algemene regels kaboutervoetbal - Alle kinderen zitten om 9.10 uur klaar in de kleedkamer. - Alle kinderen gaan gezamenlijk met

Nadere informatie

HANDBOEK Champions, World- en Dios League

HANDBOEK Champions, World- en Dios League HANDBOEK Champions, World- en Dios League O9 en O8 pupillen + Champions-, World- en Dios League (nb najaar 2016 tijdelijk geen WL en DL maar een Olympic League) Dit is de groep van de jongste voetballertjes,

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN

TECHNISCH BELEIDSPLAN TECHNISCH BELEIDSPLAN. Technisch beleidsplan Fc. Eindhoven av seizoen 2013-2014 tm seizoen 2018-2019 1 Woord vooraf Waarom een Technisch beleidsplan Het voetballandschap zal de komende jaren drastisch

Nadere informatie

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus

Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Jeugd Opleidingsplan SV Lycurgus Deel 3 Hoe leer je voetballen? Mark Boterman Versie 1.0 (oktober 2014) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Visie op leren voetballen... 2 2 Vooral veel voetballen... 2 3

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Inleiding. 4 vs 4. presents

Inleiding. 4 vs 4. presents Pag. 1 presents Doet jou school ook mee aan het 4 vs 4 Basisscholen toernooi of willen jullie hieraan ook meedoen. Het 4 vs 4 toernooi word de 1 e keer op een woensdag middag in Almere Haven gehouden.

Nadere informatie

tegen 4 toernooi categorie F & E jeugd v.v. Riethoven. Peter Jonkman v.v.riethoven

tegen 4 toernooi categorie F & E jeugd v.v. Riethoven. Peter Jonkman v.v.riethoven 2009-2010 4 tegen 4 toernooi categorie F & E jeugd v.v. Riethoven Peter Jonkman v.v.riethoven 2009-2010 DRAAIBOEK 2009-2010 ACTIVITEIT: voetbaltoernooi 4 tegen 4 voor categorie E en F WANNEER: Zaterdag

Nadere informatie

Ouderavond JO9 11 juni 2019

Ouderavond JO9 11 juni 2019 Ouderavond JO9 11 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Nieuwe pupillenvoetbal Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen

Nadere informatie

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011

Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Beter leren voetballen D-E-F pupillen Estria // april 2011 Programma 19.00 uur 19.30 uur 20.30 uur 20.45 uur 21.15 uur 21.30 uur Voorstellen - Inleiding - Taakverdeling Praktijk "Beter leren voetballen

Nadere informatie

WILLEM NOORDAM UKKENTOERNOOI 2016

WILLEM NOORDAM UKKENTOERNOOI 2016 WILLEM NOORDAM UKKENTOERNOOI 2016 PROGRAMMABOEKJE 16 APRIL 2016 Na de successen van het de eerste Full Speed Ukkentoernooien in 2011, 2012, 2013, 2014 & 2015 zijn de voorbereidingen van het Willem Noordam

Nadere informatie

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2018

Schoolvoetbal FC DRIEBERGEN, april Programma Schoolvoetbal 2018 Programma Schoolvoetbal 2018 Driebergen, april 2018 Beste deelnemers en toeschouwers, Ook dit jaar zijn de leerlingen, leraren en hun ouders of verzorgers van de scholen uit Driebergen van harte welkom

Nadere informatie

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018

Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior. 2 oktober 2018 Ouderavond Middenbouw Sportclub Excelsior 2 oktober 2018 Welkom Presentatie Technisch beleidsplan 2018-2025 Kort vragenrondje Korte pauze Presentatie Excelsior 4All Vragenrondje Afronding Stichting Woudestein

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Mini-F Competitie. Deelnemende clubs VOORJAAR 2015 27 januari 2015

Mini-F Competitie. Deelnemende clubs VOORJAAR 2015 27 januari 2015 Deelnemende clubs VOORJAAR 2015 27 januari 2015 Club Contactpersoon Email Mobiel Starttijd Sportclub Monster (A) Jack v Beek Jack.vanbeek@sportclubmonster.nl 06-22477986 09:00 Naaldwijk (B) Wouter van

Nadere informatie

MidWinterCompetitie Beren-teams RHV Leonidas seizoen

MidWinterCompetitie Beren-teams RHV Leonidas seizoen MidWinterompetitie eren-teams RHV Leonidas seizoen 2016-2017 RHV Leonidas MidWinterompetitie eren-teams seizoen 2016-2017 Midwintercompetitie 2016-2017 e komende 6 zaterdagen spelen de eren de Leonidas

Nadere informatie

Wedstrijdvorm 6 tegen 6

Wedstrijdvorm 6 tegen 6 Wedstrijdvorm 6 tegen 6 Onder 8, 9 en 10 Aantal spelers Leeftijd Veldafmeting Doelformaat 6 tegen 6 Onder 8, 9 en 10 42,5m x 30m Pupillendoel (5m x 2m) Balformaat Spelduur O.8 en O.9 Spelduur O.10 Keeper

Nadere informatie

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO8- JO9-pupillen. Versie 3.0 Augustus 2017 Status: Definitief Auteur: Jos van Maurik

PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO8- JO9-pupillen. Versie 3.0 Augustus 2017 Status: Definitief Auteur: Jos van Maurik 2017 PVC Voetbal Technisch Jeugdplan JO8- JO9-pupillen Versie 3.0 Augustus 2017 Status: Definitief Auteur: Jos van Maurik INHOUDSOPGAVE: 1. Voorwoord. 3 2. Wat is voetbal? 4 3. JO8- en JO9-pupillen; wie

Nadere informatie

Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit?

Uitgangspunt: plezier en ontwikkelen staan bovenaan. Daarna komt het winnen. Hoe bereiken we dit? Technisch jeugdplan Met plezier leren voetballen. Plezier en spelvreugde staan voorop, maar we willen spelers beter leren voetballen, waarbij het principe dat techniek de basis van het voetbalspel is,

Nadere informatie

informatie-avond Kaboutervoetbal (K1) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT

informatie-avond Kaboutervoetbal (K1) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT informatie-avond Kaboutervoetbal (K1) seizoen 2012 2013 Agenda: 1. Voorstellen 2. UVV en locatie 3. Kaboutervoetbal 4. Competitie 5. Taken 6. Activiteiten / voorlopige jaarplanning 7. Uitrusting 8. Spelregels

Nadere informatie

Mini-F Competitie. Jack v Beek Sportclub Monster 3/4 teams. Naaldwijk 2 teams

Mini-F Competitie. Jack v Beek Sportclub Monster 3/4 teams. Naaldwijk 2 teams Deelnemende clubs WESTLAND COMPETITIE Club Contactpersoon Email Mobiel Sportclub Monster 3/4 teams Jack v Beek Jack.vanbeek@sportclubmonster.nl 06-83523956 Naaldwijk 2 teams Verburch 2 teams Quintus 1/2

Nadere informatie

4. Deelnemende teams. 5. Speeldata. 6. Wedstrijdprogramma. De volgende teams nemen deel aan de pilot competitie voor E -pupillen

4. Deelnemende teams. 5. Speeldata. 6. Wedstrijdprogramma. De volgende teams nemen deel aan de pilot competitie voor E -pupillen 4. Deelnemende teams De volgende teams nemen deel aan de pilot competitie voor E -pupillen AFC Ajax E1 AFC Ajax E2 AZ-FCM/Dichtbij.nl E1 DCG-AORC/Lebo Vastgoed E1 HV/Veerhuys E1 Koninklijke HFC E1 Heerhugowaard

Nadere informatie

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Beste scheidsrechter, Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Rooster Het rooster wanneer jullie mogen fluiten

Nadere informatie

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN F-pupillen DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN Ter herinnering: Doelstellingen voor F-pupillen - datgene wat geleerd moet worden Beginnende F-pupillen - 5/6 jaar o Leren beheersen van de bal. Passen binnenkant

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FC MEPPEL OPGERICHT 24-2-1930 KONINKLIJK GOEDGEKEURD 20-7-1972 Clubhuis, sportpark Ezinge Telefoon 0522-255252 www.fcmeppel.nl, e-mail: fcmeppel@fcmeppel.nl Technisch jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

JEUGDVOETBALTOERNOOI Deelnemende Clubs. Pagina 2

JEUGDVOETBALTOERNOOI Deelnemende Clubs. Pagina 2 Pagina 1 Deelnemende Clubs Pagina 2 Beste deelnemer, Van harte welkom bij de 2018 editie van het VSC Jeugdvoetbaltoernooi! In dit programmaboekje vindt u alle informatie die nodig is om aan het toernooi

Nadere informatie

Algemene informatie E en F categorie

Algemene informatie E en F categorie Algemene informatie E en F categorie 7-jarigen spelen in de F-categorie. Je speelt in een vast team van 8 meisjes of jongens. Er is 1 keer per week training (meestal op woensdag) en 1 keer per week een

Nadere informatie

OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT

OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT OEFENVORMEN NAAM : BAL PION DOEL LOPEN ZONDER BAL DRIBBELEN MET BAL PASS OF SCHOT AANVALLERS VERDEDIGERS Hidde van Boven Rob Overkleeft KNVB OEFENVORMENBOEKJE V.V. DE MEERN BETROKKEN SEIZOEN 2012-2013

Nadere informatie