N I E U W S B R I E F 1 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B R I E F 1 1"

Transcriptie

1 S I N T - V I N C E N T I U S S C H O O L, H O G E S T R A A T K A C H T E M N I E U W S B R I E F J U L I Beste ouders, Deze nieuwsbrief vervangt het vroegere schoolkrantje bij het einde van het schooljaar. Op vraag van het oudercomité en vele ouders sturen wij U nu reeds, nog voor de vakantie, de nodige gegevens in verband met de organisatie voor volgend schooljaar. Pas op, er volgt geen herinnering meer eind augustus! Houd daarom deze nieuwsbrief goed bij en wil minstens de moed opbrengen om zeker alle informatie grondig door te lezen, waarvoor dank. Het schooljaar start op dinsdag 1 september! De uurregeling blijft ongewijzigd: uur en uur (vrijdag tot 15 uur); woensdag tot De voor- en naschoolse opvang start vanaf de eerste schooldag: vanaf 7.00 uur; tot uur ; de woensdagmiddag tot uur. De voor- en naschoolse opvang dient helemaal opnieuw bekeken te worden omwille van de verbouwingen aan het Brugske. Op 3 juli is er aanbesteding en als alles goed loopt starten de werken rond 1 september. Deze verbouwing zal zeker zijn impact hebben op het dagelijkse leven op school binnen de eerste maanden : minder speelruimte op de speelplaats, andere organisatie van refter en opvangdiensten. De school blijft dezelfde dienstverlening aan de ouders aanbieden; alleen ligt op vandaag nog niet alles vast. Hou daarom rond 20 augustus de schoolwebsite in het oog! Naast de klassenverdeling zullen tegen die datum ook de nodige afspraken rond opvang meegedeeld worden. De regeling voor de rijen van voetgangers en fietsers blijft ongewijzigd. Het systeem van het gebruik van de speelplaatsen blijft volgend schooljaar ongewijzigd. Vanaf 8.00 uur gaan 2 deuren open : de witte poort voor de fietsers en de kleuters; de groene poort op de grote speelplaats voor de leerlingen van 1 e tot en met het 6 e leerjaar. Elke leeftijdsgroep behoudt zijn eigen, vaste speelplaats : nieuwe speelplaats voor kleuters, de grote speelplaats voor het lagere. De schoolraad, het schoolbestuur, de leerkrachten en het oudercomité vragen alle ouders uitdrukkelijk om zich niet op te houden binnen de witte poort, noch binnen de groene poort, maar de volledige speelplaatsen aan de kinderen te laten. Dit zal ook noodzakelijk blijken nu er steeds meer kinderen op elke speelplaats zullen aanwezig zijn en de speelruimte door de bouwwerf nog eens extra kleiner wordt. Ouders die nog wat willen napraten kunnen hiervoor de parking voor het Brugske gebruiken. Heb je dringende berichten of vragen voor de kleuterleidsters, dan verzoeken wij iedereen om zoveel mogelijk gebruik te maken van het heen- en weerschriftje van de kleuters of een boodschap mee te geven in het schooltasje.

2 Bij het belteken s morgens en s middags dienen de kleuterleidsters zoveel mogelijk hun volle aandacht te geven aan de kinderen. Hoe meer ouders de kleuterleidsters nog wensen aan te spreken hoe meer wanorde er voor de kinderen ontstaat en hoe chaotischer de start van de dag verloopt. Daarom deze belangrijke oproep tot medewerking : wij zullen de kinderen kleuters aanleren vanaf het nieuwe poortje kan ik het al alleen. De fietsende kinderen kunnen na het stallen van hun fiets in het fietsenrek, door hetzelfde poortje doorstappen naar de eigen speelplaats van het lagere. Bij het verlaten van de school verzamelen alle kleuters die opgehaald worden onder het afdak op de grote speelplaats. De kleuters worden daar door de ouders/grootouders opgehaald. De kinderen van de lagere afdeling gaan in hun rij staan of komen tot aan de zwarte poort, waar ze opgehaald worden door ouders/grootouders. Enkel de fietsers verlaten de school via de witte poort s middags en s avonds. Het aantal kinderen dat over de middag op school blijft eten groeit jaar na jaar. Op het einde van dit schooljaar reeds tot 170 kinderen. Om al deze kinderen te kunnen bedienen zal er tijdens de verbouwingswerken met shifts moeten gewerkt worden op 2 locaties. Ook hieromtrent volgt meer uitleg rond 20 augustus. Dinsdag 1 september om uur, als de kinderen naar de klas zijn, wordt in de gymzaal informatie gegeven over het lestijdenpakket, de klasverdeling en de toewijzing van de ambten, alsook de wijzigingen in de schoolorganisatie voor alle geïnteresseerde ouders. Welkom. KLASVERDELING Behoudens grote volksverhuizingen of bijkomende verrassingen vanuit het departement onderwijs ziet de klassenverdeling voor volgend schooljaar eruit als volgt, onder voorbehoud : Daarenboven zijn wij binnen de scholengemeenschap afhankelijk van de andere scholen wat de personeelsformatie betreft. Afhankelijk van de situatie in andere scholen zijn verschuivingen nog mogelijk.

3 Klas Titularis : lagere afdeling Aantal leerlingen 1A Mevr. Hilde Verstaen 16 1B Mevr. Ina Breemeersch 16 2A Mevr. Martine Vanneste 20 2B Mevr. Elise Verhulst 20 3A Mevr. Katelijn Verbeke + mevr. Nele Soenes 15 3B Mevr. Lieselot Witdouck 15 4A Mevr. Veronique Devriese 21 4B Mevr. Lies Priem 19 5A Mevr. Mia Follebout 23 5B Mevr. Ine Buyck 21 6 Mevr. Nadine D Hondt 26 Zorg ICT ICT Adm Adm LO fulltime zorgcoördinator : mevr. Dominique Vancraeynest De hr. Walter Werbrouck De Hr. Dieter Rebry Administratie : mevr. Christine Administratie : boekhouden mevr. Anja Vanhoutte Mevr. Katrien Pillen Kleuterafdeling : geschatte aantal kleuters en vooropgestelde planning Klas Geboortejaar Aantal kls Lkr Muizen Mevr. Conny Apen Mevr. Viviane Beren Mevr. Elly/mevr. Eline Kikkers Mevr. Nele Leeuwen Mevr. Frieda Vissen Mevr. Hilde De definitieve klasverdeling in de kleuterafdeling kan pas gebeuren nadat alle inschrijvingen gebeurd zijn. In elke vakantie kunnen een aantal inschrijvingen de vooropgestelde planning nog doen wijzigen, zowel voor de kleuterafdeling als voor het lagere. De voorgestelde planningen zijn dan ook onder voorbehoud. Pas naar het einde van de vakantie kunnen wij de definitieve klasverdeling bekend maken. Wij doen het mogelijke/onmogelijke om de klaslijsten vanaf 21 augustus te publiceren op de website van de school :

4 Bijkomende wetenswaardigheden : De 2 klassen van onze jongste kleuters verwachten ook volgend schooljaar een aangroei van 32 kleuters. Om het schooljaar vlot te kunnen starten, lijkt het ons nuttig hieronder een opsomming te geven van wat uw kind nu echt nodig heeft en wat het nuttig kan gebruiken! Uit ervaring weten we dat kinderen eerder te veel dan te weinig materiaal hebben. Zie ook onze belanrijke bijdrage inzake kosteloosheid iets verder in deze schoolkrant. Wat krijgen alle leerlingen(lagere afdeling) van de school? alle schriften en handboeken die ze tijdens het schooljaar zullen gebruiken werkschriften catechese, taal en wiskunde een schoolagenda voor dagelijks gebruik één gewone blauwe, rode en groene balpen één zacht schrijfpotlood één potloodgum één potloodslijper één meetlat 1 mapje met elastiek (formaat A4): vanaf het 4de leerjaar: een blok cursuspapier (A4 formaat) De school heeft in de klassen voldoende voorraad van onderstaande spullen en stelt deze ter beschikking voor gebruik op school. een geodriehoek (vanaf het derde leerjaar); een passer een rekenmachine een reeks kleurpotloden een lijmstift, een schaar verf Volgende spullen kunnen vrij door de ouders aangeschaft worden en dienen daarom ook als facultatief of vrijblijvend beschouwd te worden. Het staat de ouders natuurlijk vrij ook spullen uit de bovenstaande rubrieken zelf aan te schaffen. Een schooltas een schooletui voor het opbergen van het schrijfgerief 2 ringmappen (formaat A4) voor het opbergen van losse kopieerbladen van taal, wiskunde en wereldoriëntatie: 3 mappen vanaf het 3 de leerjaar een reeks kleurstiften, gewoon formaat (max 6 kleuren) markeerstiften (vanaf het 3de leerjaar); 2 kleuren volstaan : geel en groen een goeie vulpen voor wie er netjes en gemakkelijk mee kan schrijven;

5 een abonnement op een van de bekende kindertijdschriften: Zonnekind, Zonnestraal of Zonneland een abonnement op jeugdlectuur (voor eventuele abonnementen : zie inlichtingenblad dat op de eerste schooldag wordt meegegeven. Wijzigingen vanaf het schooljaar Ook volgend schooljaar maakt onze school deel uit van de scholengemeenschap de K.L.E.I. Onze partners binnen deze groep blijven de vrije basisscholen van Emelgem, Ingelmunster en Lendelede. Door schaalvergroting en samenleggen van expertise binnen verschillende scholen hopen wij hierdoor onze kwaliteit nog te kunnen verhogen. Fietsveiligheid : De verplichting aan de fietsers om de fluo-jasjes te dragen is afgelopen schooljaren goed opgevolgd en blijft behouden voor eenieders veiligheid. Ook volgend schooljaar bieden wij u de fluojasjes gratis aan. Omdat in deze tijden scholen links en rechts en via de politiezone RIHO gratis jasjes krijgt toegespeeld, krijgen allen de kinderen van het eerste leerjaar en nieuwe leerlingen een gratis jasje. We werken niet langer met een waarborg. Wie het jasje verliest of laat teloor gaan zal zelf voor een ander jasje dienen te zorgen. Het dragen ervan wordt immers verplicht zowel voor de kinderen die te voet als per fiets naar school komen. Dit is op de schoolraad van 23 juni beslist. Wij herinneren iedereen eraan dat in ons schoolreglement is opgenomen dat kinderen pas vanaf het derde leerjaar zonder volwassen begeleider naar school mogen komen per fiets. Foto s eerste communie : nabestelling worden eerstdaags door de fotograaf aan huis geleverd. klasdoorbrekende wiskunde in 2 niveaugroepen evaluatie en bestendiging Het idee van 'onderwijs op maat van de kinderen' heeft ons reeds 4 schooljaren terug doen besluiten om naast het niveaulezen ook ons wiskunde-onderwijs in niveaugroepen aan te bieden. Kinderen verschillen nu eenmaal enorm en verschillende kinderen vragen een verschillende aanpak. Rekening houden met verschillen tussen kinderen noemen wij in onderwijstermen : differentiëren. Zo kan de klasleerkracht beslissen bepaalde kinderen meer of minder oefeningen te laten maken, of moeilijker of andere opgaven te voorzien voor wie heel snel leert. Na enkele jaren werken zijn zowel kinderen, leerkrachten, ouders en directie het er gezamenlijk over eens dat dit een goeie manier van werken is die we graag in de toekomst willen verder zetten. Het is goed om weten dat alle leerkrachten zich in team hebben uitgesproken voor deze manier van werken! Alle leerkrachten, de schoolraad en oudercomité staan voluit achter deze gedifferentieerde preventieve aanpak in hun wiskundeonderwijs.

6 Wijzigingen in het schoolreglement Telkens op het einde van het schooljaar worden afspraken die op schoolniveau wijzigen aan alle ouders meegedeeld via vervangbladen in het schoolreglement. Meestal ligt een gewijzigde wetgeving hieraan ten grondslag of interne wijzigingen. U heeft op donderdag 25 juni de vervangbladen ontvangen. Wijzigingen die goedgekeurd zijn door schoolbestuur en schoolraad zijn voor iedereen geldig. Vanaf september krijgen wij opnieuw op ons secretariaat voor anderhalve dag in de week assistentie vanuit de opleiding kantoor uit de school De Pelichy onder de vorm van langlopende stage. Wie aan onze school zal toegewezen worden is tot op vandaag niet bekend. Wij zullen u ten gepasten tijde hieromtrent informeren. Tot dinsdag 1 september! Vergeet ook niet : op dinsdag 30 juni begint de vakantie voor de kinderen om uur Er is geen naschoolse opvang voorzien. Er worden ook geen maaltijden meer voorzien. Verder wensen wij iedereen een prettige vakantie toe! kleutersportdag kunsttentoonstelling

7 Lijst met materialen Wat de school aankoopt in voldoende aantallen en ook aan de school blijft toebehoren Wat de school aankoopt voor elk kind van het lagere en eigendom wordt van de kinderen Wat ouders zelf dienen aan te kopen, waar ouders zelf over beslissen en waar de school niet in tussen komt Bewegingsmateriaal Ballen, touwen, (klim) toestellen, driewielers, Eigen fiets Constructiemateriaal Karton, hout, hechtingen, gereedschap, katrollen, tandwielen, bouwdozen, Lesmateriaal Handboeken, schriften, werkboeken en blaadjes voor taal, wiskunde, godsdienst, wereldoriëntatie, fotokopieën, software, één gewone blauwe, rode en groene balpen één zacht schrijfpotlood één potloodgum één potloodslijper 1 mapje met elastiek (formaat A4): vanaf het 4de leerjaar: een blok cursuspapier (A4 formaat) een abonnement op de bekende kindertijdschriften: Zonnekind, Zonnestraal of Zonne-land een abonnement op jeugdlectuur (voor eventuele abonnementen : zie inlichtingenblad dat op de eerste schooldag wordt meegegeven.) een meetlat ICT-materiaal Computers inclusief internetverbindingen, TV, radio, telefoon, digitale schoolborden, Informatiebronnen (Verklarend) woordenboek, (kinder)krant, jeugdencyclopedie, documentatiecentrum, cd-rom, dvd, klank- en beeldmateriaal, Kinderliteratuur Prentenboeken, (voor) leesboeken, kinderromans, poëzie, strips, Knutselmateriaal Lijm, schaar, grondstoffen, textiel, Leer- en ontwikkelingsmateriaal Spelmateriaal, lees- en rekenmateriaal, denkspellen, materiaal voor socioemotionele ontwikkeling, Meetmateriaal graadboog, geodriehoek, tekendriehoek, klok (analoog en digitaal), thermometer, weegschaal, Multimediamateriaal Audiovisuele toestellen, fototoestel, casetterecorder, DVD-speler,

8 Mededeling vanuit het CLB Geachte Ouders, Betreft: luisjes Dit schooljaar hebben de leerkrachten zich ingezet als kriebelteam. Na iedere vakantie werd er gecontroleerd op luisjes of neetjes met als doel verdere besmetting in te dijken. Het kriebelteam heeft daarin zeer goede resultaten behaald. Tijdens de vakantie is het gevaar voor besmetting echter opnieuw groter door contact met andere kinderen via de speelpleinwerking, de kampen, enz. Via de website van de school kunt u een power-point vinden met uitleg over de luizen: Hoe ziet een luis eruit? Hoe ziet een neet eruit? Hoe gebeurt de besmetting? Hoe spoort u een luis op (Nat-kammmethode)? Hoe behandelt u uw kind als het besmet is? Wij danken u alvast voor uw medewerking om het volgende schooljaar luizenvrij van start te gaan. Met vriendelijke groeten Het kriebelteam en het CLB Meensestraat Izegem Vrij CLB Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding Tel. (051) Fax (051) izegem@clb-net.be

9 SCHRIJF DIT ALVAST IN JE AGENDA ZONDAG 18 oktober SPORTIEF ONTBIJT SPORTHAL ST.-VINCENTIUSSCHOOL KACHTEM Bedoeling is op een leuke manier het verband tussen eten en bewegen te ervaren. Ontbijt We starten de dag met een lekker evenwichtig en gevarieerd ontbijt Sport Na een gezond ontbijt: op een speelse en veilige manier bewegen samen met uw kinderen. Er is keuze tussen fiets- en wandeltochten: er is een wandeltocht over een afstand van 5 km, fietsers kiezen tussen een afstand van 6, 15 of 30 km. Ook niet-sportievelingen komen dus aan hun trekken.

10 DATA OM TE ONTHOUDEN Di 1 september Start nieuwe schooljaar ma 7 september Ouderavond kleuterafdeling ma 14 september Oudercomité algemene vergadering ma 14 tot vrij 18 sept Bosklassen 6 e leerjaar Di 22 september STRAPdag (stappen en trappen) Vrij 25 september Pedagogische studiedag ma 5 oktober Plaatselijke vrije dag Do 8 oktober schoolraad Zon 18 oktober Sportief ontbijt Week 12 oktober veiligheidsweek Woe 21 oktober Pedagogische studiedag 31 okt-8 nov herfstavakantie Vrij 13 november voorleesavond ma 16 nov-20 nov Sportklassen 4e leerjaar Do 26 november Oudercomité : zorgbeleid op school 19 dec 3 jan kerstvakantie Zat 6 en zon 7 feb kaarting feb krokusvakantie Zat 13 maart Wandeldag Zat 27 en zon 28 maart kindermusical april Boerderijklassen 2e leerjaar ma 3 mei Plaatselijke vrije dag Zat 8 mei H. Vormsel Zat 29 mei Eerste communie di 22 juni Schoolraad Woe 30 juni Start zomervakantie Voor de meeste bovenstaande activiteiten volgt nog een afzonderlijk schrijven in de loop van het schooljaar.

11 Enkele sfeerbeelden van afgelopen activiteiten... carnaval Project Indië poetsen toneel Winnende klas kaartenverkoop : heerlijke chocoladetaart Kunstwerken maken

Kostenbijdrage Gemeentelijk Basisonderwijs Schooljaar

Kostenbijdrage Gemeentelijk Basisonderwijs Schooljaar Kostenbijdrage Gemeentelijk Basisonderwijs Schooljaar 2018-2019 Inleiding Schoolkosten worden, gelet op de omzendbrief kostenbeheersing in het basisonderwijs, opgesplitst in 5 categorieën: 1. Materialen

Nadere informatie

ballen, touwen, (klim)toestellen, driewielers, karton, hout, hechtingen, gereedschap, katrollen, tandwielen, bouwdozen,

ballen, touwen, (klim)toestellen, driewielers, karton, hout, hechtingen, gereedschap, katrollen, tandwielen, bouwdozen, Bijdrageregeling In het GO! betaalt u geen inschrijvingsgeld voor uw kind, noch bijdragen voor kosten die nodig zijn om ontwikkelingsdoelen na te streven of de eindtermen te behalen. De materialen die

Nadere informatie

De Kleuterkouter Vrije Kleuterschool

De Kleuterkouter Vrije Kleuterschool De Kleuterkouter Vrije Kleuterschool Julie Billiartplein 2 052 45 03 88 B.V.A.wijk F 132 052 44 65 35 9240 Zele kleuter.kouter@myonline.be kleuterkouterbva@fulladsl.be Bijlage: Mededelingen schooljaar

Nadere informatie

Beste ouders, Ook met opmerkingen of ideeën aangaande de uitgaven of de schoolrekeningen bent u altijd welkom bij de directie of op ons secretariaat.

Beste ouders, Ook met opmerkingen of ideeën aangaande de uitgaven of de schoolrekeningen bent u altijd welkom bij de directie of op ons secretariaat. Sint-Jozefscollege Aarschot, september 2018 Basisonderwijs Bekaflaan 65 3200 Aarschot Tel.: 016/551134 Beste ouders, Een nieuw schooljaar brengt onvermijdelijk een aantal kosten met zich mee. Schoolbenodigdheden,

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

Deze mededelingen horen bij het schoolreglement. U doet er goed aan deze informatie te bewaren.

Deze mededelingen horen bij het schoolreglement. U doet er goed aan deze informatie te bewaren. De Kleuterkouter Vrije Kleuterschool Julie Billiartplein 2 052 45 03 88 B.V.A.wijk F 132 052 44 65 35 9240 Zele kleuter.kouter@myonline.be kleuterkouterbva@fulladsl.be Bijlage: Mededelingen schooljaar

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

Money, money, money. Over wat de school kost en hoe je hulp kan vragen. Leren in Antwerpen. Les. 6 tot 18 Ouders. 60 Minuten

Money, money, money. Over wat de school kost en hoe je hulp kan vragen. Leren in Antwerpen. Les. 6 tot 18 Ouders. 60 Minuten Leren in Antwerpen Les 1 2 3 4 5 Money, money, money Over wat de school kost en hoe je hulp kan vragen 60 Minuten 6 tot 18 Ouders Opgelet Deze les heeft een voorbereiding nodig Beginsituatie Indien de

Nadere informatie

(lagere school) 1. Terug naar school: donderdag 1 september 2016

(lagere school) 1. Terug naar school: donderdag 1 september 2016 Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief september 2016 (lagere school) 1. Terug naar school: donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis?

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis? (Bijlage bij het schoolreglement) De schoolrekening. I. Wat is gratis en wat dient betaald te worden? Het decreet basisonderwijs bepaalt dat aan u geen bijdragen kunnen gevraagd worden voor alles wat verband

Nadere informatie

LEREN IN ANTWER- PEN. Les. Money, money, money. Over wat de school kost. 6 tot 18 Ouders. 60 Minuten. Opgelet Deze les heeft een voorbereiding

LEREN IN ANTWER- PEN. Les. Money, money, money. Over wat de school kost. 6 tot 18 Ouders. 60 Minuten. Opgelet Deze les heeft een voorbereiding LEREN IN ANTWER- PEN Les Money, money, money Over wat de school kost 60 Minuten 6 tot 18 Ouders Opgelet Deze les heeft een voorbereiding BEGINSITUATIE Indien de deelnemers nog geen module volgden (samen),

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

(lagere school) 1. Terug naar school: vrijdag 1 september 2017

(lagere school) 1. Terug naar school: vrijdag 1 september 2017 GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be Infobrief september 2017 (lagere school) 1. Terug naar school: vrijdag 1 september

Nadere informatie

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen.

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen. MAVO leerjaar 3 & 4 Beste leerling, Het schooljaar is bijna ten einde en een welverdiende zomervakantie is in zicht. In dit boekje informeer ik jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2009 NB 1

NIEUWSBRIEF september 2009 NB 1 NIEUWSBRIEF september 2009 NB 1 Fax 051/31 15 54 E-mail directie.vincentiusschool@telenet.be e-mail secretariaat secretariaat.vincentiusschool@telenet.be Website www.sint-vincentiusschool.be 1. activiteitenkalender

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L 1 september 2015 ALTENA Beste ouders, Hopelijk hebben jullie met jullie gezin genoten van de vakantie en zijn de kinderen weer klaar om het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen.

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen. VWO leerjaar 3 Beste leerling, Het schooljaar is bijna ten einde en een welverdiende zomervakantie is in zicht. In dit boekje informeer ik jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot het nieuwe

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan De maand juni is traditiegetrouw een drukke maand. Maatregelen in verband met het komende schooljaar moeten reeds genomen worden en natuurlijk hebben

Nadere informatie

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen.

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen. M2 Beste leerling, Het schooljaar is ten einde en een welverdiende zomervakantie is begonnen. In dit boekje informeer ik jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Schoolkalender 2015-2016 van de

Schoolkalender 2015-2016 van de Schoolkalender 2015-2016 van de Openbare Basisschool Voorwoord Voor u ligt de nieuwe kalender voor het schooljaar 2015-2016. Hierin vindt u veel handige informatie over schooltijden en vakanties en de

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 Schooljaar 2014-2015 Om te beginnen De eerste schooldag van dit schooljaar ligt al een tijdje achter ons en we hopen dat alle kinderen goed gestart

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen.

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen. K2 Beste leerling, Het schooljaar is ten einde en een welverdiende zomervakantie is begonnen. In dit boekje informeer ik jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief start schooljaar 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Jos en Fientje, de figuurtjes van ons vorig jaarthema, zijn als

Nadere informatie

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR 2010-2011 OUDERCOMITÉ Met een voor uw kind 1. Aanwezigen Dominique RYNGAERT, Hilde BEERNAERT, Johan LOGGHE, Joris ROOSE, Daisy HUBRECHTS, Mieke DEROUS,

Nadere informatie

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli 2017 Betreft: informatie schooljaar 2017-2018 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Met nog een groot deel

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord APRIL 2018

Hang mij op het prikbord APRIL 2018 Hang mij op het prikbord APRIL 2018 MA 16 -Welkom aan alle nieuwe kleuters en hun ouders! -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar -Techniekkoffers voor 5A i.s.m. KOGEKA Geel -Oefenen fietsexamen met agent

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie.

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. NIEUWSBRIEF 3 Week van 17 september tot en met zondag 23 september 2018 Drongen, 15 september 2017 Beste ouder(s) Dag leerlingen Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Klassenindeling De klassenindeling is bekend gemaakt tijdens de kennismakingsmiddag op woensdag 19 juni 2019.

Klassenindeling De klassenindeling is bekend gemaakt tijdens de kennismakingsmiddag op woensdag 19 juni 2019. BK(K)1 Beste leerling, Het laatste schooljaar op de basisschool is ten einde en een welverdiende zomervakantie is begonnen. In deze mail informeer ik jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/ A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/457.03.43 www.altena.be Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen. Onze kleuterschool start

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6

HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6 HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6 Beste leerling, Het schooljaar is bijna ten einde en een welverdiende zomervakantie is in zicht. In dit boekje informeren wij jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking

Nadere informatie

In dit nummer: Kameleon jaargang 12 nummer 6 pagina 1. Samen maakten we er een mooi schoolfeest van. bedankt voor je aanwezigheid!

In dit nummer: Kameleon jaargang 12 nummer 6 pagina 1. Samen maakten we er een mooi schoolfeest van. bedankt voor je aanwezigheid! Kameleon jaargang 12 nummer 6 pagina 1 In dit nummer: Kosteloos onderwijs 2 Hier valt eventjes... 3 Inschrijvingen 3 Wist je dat... 4 Noteer alvast 4 Parochienieuws 5 Een woordje uitleg 5 Sponsors schoolfeest

Nadere informatie

An Van Neste. Greet Meersman Mieke Botterman Marleen Desmet Veerle Wittevrongel Astrid Dhont Jessica Bijn Vanessa Van Reybrouck Veerle Desmet

An Van Neste. Greet Meersman Mieke Botterman Marleen Desmet Veerle Wittevrongel Astrid Dhont Jessica Bijn Vanessa Van Reybrouck Veerle Desmet PERSONEELSBEZETTING 2016-2017 Directeur An Van Neste Peuterklas 1 ste kleuter 2 de kleuter 3 de kleuter Ambulant kleuter Bewegingsopvoeding kleuter Kinderverzorgster Zorg kleuter Greet Meersman Mieke Botterman

Nadere informatie

ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR

ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR 2015-2016 Beste ouders, Mogen we vragen om de stroken 1, 2, 3 en 4 ingevuld & ondertekend terug te bezorgen aan de klasleerkracht vóór dinsdag 8 september 2015. Strook

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli-aug 2016

Nieuwsbrief juli-aug 2016 Nieuwsbrief juli-aug 2016 Sint-Johannaschool Torenstraat 30 2160 Wommelgem T: 03/353.78.28 F: 03/354.21.75 sint.johanna@skynet.be www.sint-johanna.be De grote vakantie komt er aan De weergoden hebben het

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Goed gevoel - nieuws

Goed gevoel - nieuws Nieuwsint-Jozef Schooljaar 2016-2017 september 2016 Beste ouders en kinderen, Goed gevoel - nieuws De start van het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Het vijfde leerjaar mag het nieuwe schooljaar aanvangen

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun!

PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI. Basisschool St.- Lodewijkscollege Christus-Koning PPP * K. Mercierstraat 56 * 8000 Brugge. Hartelijk dank voor uw steun! PPP 1. SAMEN VOOR BANGLABARI Hartelijk dank voor uw steun! 2. INFODAG: WELKOM OP ZATERDAG 21 APRIL 9u30-12u De schoolpoorten van De Wimpel en Pim Pam Poen staan op zaterdag 21 april van 9.30u - 12.00u

Nadere informatie

Verschillende ouders vragen ons een overzicht van de schoolbenodigdheden zodat ze dit materiaal voor de drukte van de eerste schoolweek kunnen kopen.

Verschillende ouders vragen ons een overzicht van de schoolbenodigdheden zodat ze dit materiaal voor de drukte van de eerste schoolweek kunnen kopen. Geachte ouder, Beste leerling, Verschillende ouders vragen ons een overzicht van de schoolbenodigdheden zodat ze dit materiaal voor de drukte van de eerste schoolweek kunnen kopen. We hebben dus de benodigdheden

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar G.V. Basisschool Hamont-Lo t Eindtreintje Schooljaar 2014 2015 Schooltreintje einde schooljaar 2014-2015 pagina 1 Voorwoord Beste kinderen, ouders en sympathisanten van onze school, Schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/ A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/457.03.43 www.altena.be Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en we zijn er helemaal

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be> Schoolinterne afspraken kleuterafdeling Samen leven, samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Dinsdag 27 augustus Je wordt om 8.45 uur op school verwacht voor de introductiedag. Op de roosterborden komt te staan in welk lokaal je moet zijn.

Dinsdag 27 augustus Je wordt om 8.45 uur op school verwacht voor de introductiedag. Op de roosterborden komt te staan in welk lokaal je moet zijn. Oog voor elkaar! Locatie Quintus (havo en vwo) Mr. Groen van Prinstererlaan 98 Postbus 186 9400 AD Assen tel (0592) 333 130 quintus@dr.nassaucollege.nl www.dr.nassaucollege.nl Aan de leerlingen die nieuw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Antwerpen, 4 september 2013. Geachte ouders,

Antwerpen, 4 september 2013. Geachte ouders, Antwerpen, 4 september 2013 Geachte ouders, Hopelijk zijn alle kinderen goed gestart aan het nieuwe schooljaar en voelen ze zich al een klein beetje thuis bij hun nieuwe juf of meester. Na het eerste dikke

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 W44 Nacontrole hoofdluis 02-11 Tafeltjesmiddag 09-11 Nationaal Schoolontbijt 17-11 Groep 2 vrij Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!!

Goeiedag ouders, leerkrachten en kinderen!!! Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 16/2012-2013 Week van de goeiedag In dit nummer: Misschien heb je het al gehoord op tv of op de radio maar de week van 21 tot 27 mei is omgetoverd tot week

Nadere informatie

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers,

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers, 16 JULY 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 * STARTBRIEF * Lestijden 2018-2019 Bergschenhoek, 16 juli 2018 Beste ouders/verzorgers, Wij verheugen ons op de komst van uw kind aankomend schooljaar op Wolfert Lansing

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken 28/11/12 Vrij voor de leerlingen Pedagogische Studiedag voor de juffen!!! Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken Maa 1 okt Don 4 okt Vrij 5 okt Maa 8 okt Dins

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016

NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016 NIEUWSBRIEF SINTE-MARIASCHOOL September 2016 BELANGRIJKE DATA 1 september: start nieuwe schooljaar 5 september: schoolfotograaf 6 september: turnen 1A en 1B 6 september: info-avond lagere school om 19.30u

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Nieuwe contactgegevens

Nieuwe contactgegevens Nieuwe contactgegevens secretariaat@basisschoolimpuls.be www.basisschoolimpuls.be Beweging Dorpsschool Kind centraal Basisschool Impuls Totaal aantal kinderen: 235 Kleuterschool: 84 Lagere school: 151

Nadere informatie

Afspraken omtrent Agenda oktober fotografie :

Afspraken omtrent Agenda oktober fotografie : MARKEGEM Agenda oktober donderdag 5 oktober : dag van de leerkracht! vrijdag 6 oktober : pedagogische studiedag : GEEN SCHOOL! maandag 9 oktober : vrije dag : GEEN SCHOOL! vrijdag 13 oktober nm : fietscontrole

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Informatieavond september SBS Kermt

Informatieavond september SBS Kermt Informatieavond september 2011 SBS Kermt - 2011 1 Schoolorganisatie 2011-2012 Organisatie en ondersteuning: SBS Kermt 2011 2 Schoolorganisatie 2011-2012 Kleuterschool: SBS Kermt - 2011 3 Schoolorganisatie

Nadere informatie

1. Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering

1. Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering Aanwezig: Deborah Godefroidt Dirk Vanmarcke Regine Deplancke Eveline Van den Broeke Frank Roels Geert Vercaemst Verontschuldigd: Frank De Clercq Gwennaëlle Verhue Auteur: Geert Vercaemst Verwelkoming De

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

Bewaar deze bundel best het hele schooljaar

Bewaar deze bundel best het hele schooljaar Wezembeek-Oppem, juni 2019 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen over

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL VBS T KLAVERTJE - KOERSEL klavertje@vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 www.vbskoersel.be 2 0 1 9 Beste ouders, sympathisanten, Schooljaar 18-19 loopt op zijn laatste benen

Nadere informatie

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2017-2018 INFO-BROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Technisch Instituut Sint-Jozef Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473

Nadere informatie

Vakantiegroet van de directie

Vakantiegroet van de directie Vakantiegroet van de directie Beste leerling De vakantie is nog niet voorbij en toch krijg je al nieuws uit de school. Stilaan komt hier alles opnieuw op gang, maar voor jou mag de vakantiestemming gelukkig

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Maandag 2 september gaat onze schoolpoort weer open. De klassen en de speelplaats zijn helemaal opgefleurd om jullie kinderen te verwelkomen.

Maandag 2 september gaat onze schoolpoort weer open. De klassen en de speelplaats zijn helemaal opgefleurd om jullie kinderen te verwelkomen. 28 augustus 2019 Beste ouders, Maandag 2 september gaat onze schoolpoort weer open. De klassen en de speelplaats zijn helemaal opgefleurd om jullie kinderen te verwelkomen. Een nieuw schooljaar brengt

Nadere informatie

Welkom in de EERSTE klas

Welkom in de EERSTE klas Welkom in de EERSTE klas Dit is de materiaallijst voor een goede start in het eerste leerjaar :! goede boekentas! vervoermap in stevig materiaal! Ringmap met rug ongeveer 5 cm (zonder hendel classeur )!

Nadere informatie

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ Infobrochure GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ 70 12 48 e-mail: bs.staden@g-o.be Schooljaar 2018-2019 Beste ouders, Hartelijk dank voor de belangstelling die u toont

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 17

NIEUWS UIT DE SCHOOL 17 Vrijdag 24 juni 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 17 Maaltijden en facturen Gisteren was de laatste keer van dit schooljaar dat de leerlingen volle maaltijd kregen op school. Maandag 27 juni is er dus geen volle

Nadere informatie

Bepaal je eigen ruimte!

Bepaal je eigen ruimte! Bepaal je eigen ruimte! Locatie Quintus (havo en vwo) Mr. Groen van Prinstererlaan 98 Postbus 186 9400 AD Assen tel (0592) 333 130 fax (0592) 333 134 quintus@dr.nassaucollege.nl www.dr.nassaucollege.nl

Nadere informatie

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45 BIJDRAGELIJST VOOR HET SCHOOLJAAR 2015 2016 VERPLICHTE ACTIVITEITEN: Vanuit ons opvoedingsproject kiest de school om een aantal verplichte, maar kwaliteitsvolle activiteiten aan te bieden. Wij vragen een

Nadere informatie