C:\Users\gderousselle\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\K9ORUFVY\Bijlage_3_advies.doc

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "C:\Users\gderousselle\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\K9ORUFVY\Bijlage_3_advies.doc"

Transcriptie

1 Model van de adviezen van de Coördinatiecommissie Versie 18/09/2014 Num Sleutelwoord Advies 1 Seingevers 2 Niet-conforme documenten De Coördinatiecommissie voor de Bouwplaatsen kan op basis van de haar beschikbare documenten geen advies uitbrengen. De aanvrager zal zich bij een volgende zitting aanmelden nadat hij contact heeft opgenomen met het Secretariaat (tel : 02/ Fax : 02/ e- mail : ccc@gob.irisnet.be ) om een nieuwe afspraak te maken. 3 Nieuwe afspraak De aanvrager zal zich bij een volgende zitting aanmelden nadat hij contact heeft opgenomen met het Secretariaat (tel : 02/ Fax : 02/ ccc@gob.irisnet.be ) om een nieuwe afspraak te maken. 4 Inname openbaar domein De Commissie Coördinatie Werken vestigt de aandacht van de aanvrager op het feit dat de inname van het openbaar domein voor privédoeleinden nooit wordt toegestaan voor lange periodes. 5 Voetgangerstraject (met Het traject voorbehouden voor voetgangers en personen met beperkte mobiliteit dat onder de stelling wordt voorzien, moet zowel in de hoogte als in de breedte beveiligd worden. De voorziene beveiliging mag de sociale controle niet verhinderen. Ze moet duidelijk aangegeven worden, verlicht zijn en toegankelijk zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. De nuttige breedte moet minimum 1,50m bedragen en de vrije hoogte moet minimum 2,50m zijn. Ze moet toegankelijk zijn vanaf de gebruikelijke trajecten (voetpaden, ) door middel van hellingen en andere voorzieningen. Aan weerszijden van de werfzone of van andere punten die een gevaar vormen (bijvoorbeeld de doorgang van werftoestellen) dienen seingevers te staan die er voor zorgen dat de veiligheid van de weggebruikers verzekerd is, onder andere tijdens het laden en lossen van materiaal. 6 Voetgangerstraject (zonder Het traject voorbehouden voor voetgangers en personen met beperkte mobiliteit moet zowel in de hoogte als in de breedte beveiligd worden. De voorziene beveiliging mag de sociale controle niet verhinderen. Ze moet duidelijk aangegeven worden, verlicht zijn en toegankelijk zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. De nuttige breedte moet minimum 2,00m bedragen en de vrije hoogte moet minimum 2,50m zijn. Ze moet toegankelijk zijn vanaf de gebruikelijke trajecten (voetpaden, ) door middel van hellingen en andere voorzieningen. Aan weerszijden van de werfzone of van andere punten die een gevaar vormen (bijvoorbeeld de doorgang van werftoestellen) dienen seingevers te staan die er voor zorgen dat de veiligheid van de weggebruikers verzekerd is, onder andere tijdens het laden en lossen van materiaal.

2 7 Gemengd traject (met Het gemengde traject «voetgangers/fietsers» dat onder de stelling wordt voorzien, moet een minimale breedte hebben van 2,20m en een vrije hoogte van minimum 2,50m. Het traject moet duidelijk aangegeven worden, verlicht zijn en toegankelijk zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. Het moet toegankelijk zijn vanaf de gebruikelijke trajecten (voetpaden, fietspaden, ) door middel van hellingen en andere voorzieningen. Aan weerszijden van de werfzone of van andere punten die een gevaar vormen (bijvoorbeeld de doorgang van werftoestellen) dienen seingevers te staan die er voor zorgen dat de veiligheid van de weggebruikers verzekerd is, onder andere tijdens het laden en lossen van materiaal. 8 Gemengd traject (zonder Het gemengde traject «voetgangers/fietsers» moet een minimale breedte hebben van 2,20m en een vrije hoogte van minimum 2,50m. Het traject moet duidelijk aangegeven worden, verlicht zijn en toegankelijk zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. Het moet toegankelijk zijn vanaf de gebruikelijke trajecten (voetpaden, fietspaden, ) door middel van hellingen en andere voorzieningen. Aan weerszijden van de werfzone of van andere punten die een gevaar vormen (bijvoorbeeld de doorgang van werftoestellen) dienen seingevers te staan die er voor zorgen dat de veiligheid van de weggebruikers verzekerd is, onder andere tijdens het laden en lossen van materiaal. 9 Fysieke bescherming Fiets- en voetgangerstrajecten die tijdelijk op de rijweg worden voorzien, moeten over de ganse lengte worden beveiligd en afgebakend. Bij het begin van het traject dient een duidelijk aangegeven fysiek obstakel geplaatst te worden om de gebruikers te beschermen. 10 MIVB Haltes en omleiding De aanvrager dient contact op te nemen met de MIVB (Dienst Vooruitzichten Verkeersstoringen van de MIVB Tel : 02/ Fax : 02/ of 02/ ppt-vvs@stib.irisnet.be) om een omleiding te organiseren of om de toegang tot de haltes van het openbaar vervoer te organiseren. 11 Mobiris De aanvrager dient contact op te nemen met het MOBIRIS-Centrum (24u/24 7d/7) voor het operationeel verkeersmanagement (Tel: 070/ Fax: 02/ Mail: mobiris@gob.irisnet.be) om het Centrum op de hoogte te brengen van de effectieve data, uren en verkeersimpact van de interventies en de dynamische informatiepanelen te activeren. 12 Zone (Opslag) De opslag van materialen op het openbaar domein wordt niet toegelaten. De toegelaten zones zijn enkel laad- en loszones. 13 Eindejaar Om de omwonenden en de weggebruikers optimaal te laten genieten van de eindejaarsfeesten, wordt de site ten laatste op 20 december vrijgemaakt van alle materiaal en gereedschap.

3 14 Verlenging De Coördinatiecommissie voor de Bouwplaatsen geeft haar goedkeuring voor de aanvraag tot verlenging tot op voorwaarde dat de vroegere voorwaarden worden nageleefd. 15 Gedeeltelijke toelating De Coördinatiecommissie voor de Bouwplaatsen geeft haar goedkeuring voor de uitvoering van de werken tot.. Minstens 3 weken voor het verstrijken van deze termijn moet de aanvrager een aanvraag tot verlenging indienen. 16 Positief advies buiten Commissie De Coördinatiecommissie voor de Bouwplaatsen neemt akte van en keurt het dringend advies goed dat de Voorzitter conform aan zijn delegatie van bevoegdheid heeft uitgebracht. 17 Geleide boringen Ingevolge de beslissingen van de Directie Beheer en Onderhoud opgesteld in de nota s AED/DGE/11355i7893 van 22 augustus 2008 en DGE/AED/11355/7893 van 20 november 2008, is het gebruik van geleide boringen onderworpen aan een bijzondere procedure waarvan de modaliteiten zijn opgenomen in het bestand «huidige algemene voorwaarden en procedure voor oversteken 21/11/08», beschikbaar onder de rubriek «Algemene voorwaarden» op de website De aanvrager dient, VOOR aanvang van de werken, het akkoord te bekomen van de DBO. Zijn aandacht wordt eveneens gevestigd op de specifieke modaliteiten van de boringen, die hij moet respecteren bij werken en opzetten met de DBO naast de procedures omtrent de coördinatie van de bouwplaatsen. Voor verdere inlichtingen en technische vragen, kunt u contact opnemen met de Cel Onderhoud (M. Reeners vreeners@gob.irisnet.be fax ). 18 Seingevers + voetgangers (met Het traject voor voetgangers dat onder de stelling wordt voorzien, moet zowel in de hoogte als in de breedte beveiligd worden. De voorziene beveiliging mag de sociale controle niet verhinderen. Ze moet duidelijk aangegeven worden, verlicht zijn en toegankelijk zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. De nuttige breedte moet minimum 1,50m bedragen en de vrije hoogte moet minimum 2,50m zijn. Ze moet toegankelijk zijn vanaf de gebruikelijke trajecten (voetpaden, ) door middel van hellingen en andere voorzieningen. 19 Seingevers + voetgangers (zonder Het traject voorbehouden voor voetgangers moet zowel in de hoogte als in de breedte beveiligd worden. De voorziene beveiliging mag de sociale controle niet verhinderen. Ze moet duidelijk aangegeven worden, verlicht zijn en toegankelijk zijn voor personen met een beperkte mobiliteit. De nuttige breedte moet minimum 1,50m bedragen en de vrije hoogte moet minimum 2,50m zijn. Ze moet toegankelijk zijn vanaf de gebruikelijke trajecten (voetpaden, ) door middel van hellingen en andere voorzieningen.

4 De Lijn Haltes+ Omleiding TEC Administratieve boetes Advies fietsersdoorgang Sociale Controle Advies Taxi s Advies Secretariaat Advies DBDMH De aanvrager dient contact op te nemen met De Lijn (Afdeling Omleiding en Speciale Diensten: Mr. Luc Daniëls, Tel Fax , luc.daniels@delijn.be) om de toegang tot de haltes van het openbaar vervoer te organiseren. De aanvrager dient contact op te nemen met de openbare vervoersmaatschappij TEC (Dhr. Cédric Demaret. Tel. : 010/ , Fax. : 010/ , gestionnaires.brabant@tec-wl.be) om het plaatsen van de nodige voorzieningen te organiseren zodat de toegang tot de haltes van het openbaar vervoer verzekerd is. Conform aan het artikel 14 2 van het Overheidsbesluit van 16 juli 1998 betreffende de coördinatie en organisatie van werven op de openbare in het Brussels Hoofdstedelijk gewest, kan de betrokken wegbeheerder aan de aanvrager een administratieve boete opleggen in de hieronder gespecifieerde gevallen. Wanneer de artikels 11,12 alinea 3, 13 en 16 van de ordonnantie van 5 maart 1998 betreffende de coördinatie en organisatie van werven op de openbare weg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of andere voorwaarden van de werfvergunning niet worden gerespecteerd, zal de boete 3000 EUR bedragen. In het geval van een slechte uitvoering van de bijkomende werken conform aan artikel 18 alinea 1 van de ordonnantie van 5 maart 1998, of van de herstelling in de oorspronkelijke staat van de ingenomen ruimten, en in toepassing van het artikel 21 van de ordonnantie van 5 maart 1998, zal de boete respectievelijk 4000 EUR en 5000 EUR bedragen. Het traject voor de fietsers zal een nuttige breedte van minimum 1,50m en een vrije hoogte van minimum 2,50m hebben. Het moet duidelijk aangegeven worden en verlicht zijn. Het moet toegankelijk zijn vanaf de gebruikelijke trajecten (voetpaden, ) door middel van hellingen en andere voorzieningen waarbij een vlotte doorgang van de fietsers gegarandeerd wordt. De geplaatste installatie (selftainer, werfkeet, ) mag de sociale controle niet verhinderen. De aanvrager zal de directie Taxi s van Brussel Mobiliteit (Mevr. Kathy Soeten- tel. 02/ ksoetens@gob.irisnet.be) contacteren om de verplaatsing van de voor taxi s voorziene zones te organiseren. De aanvrager zal contact opnemen met het Secretariaat van de Coördinatiecommissie Bouwplaatsen ( tel: 02/ fax: 02/ ; coordimail@gob.irisnet.be). De aanvrager zal contact opnemen met de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (DBMDH- tel: 02/ fax : 02/ info@firebru.irisnet.be).

5 28 29 Signalisatie Ring Vlaams-Brabant Gewestelijke Agentschap voor Netheid Voor het plaatsen van werfsignalisatie op de Gewestwegen in Vlaams-Brabant, moet de aanvrager het schriftelijk akkoord verkrijgen van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant (contact: Raf Van Den Broeck, tel: 016/ fax : 016/ rafael.vandenbroeck@mow.vlaanderen.be). De aanvrager zal contact opnemen met de Gewestelijke Agentschap voor Netheid om een omleiding te organiseren of een installatie te plaatsen om de toegankelijkheid van de plaats van de vuilnisophaling te verzekeren.

Aanvraag voor: AANVRAAGTERMIJN Respecteer de aanvraagtermijn AANVRAGER. OPDRACHTGEVER (invullen indien anders dan de aanvrager)

Aanvraag voor: AANVRAAGTERMIJN Respecteer de aanvraagtermijn AANVRAGER. OPDRACHTGEVER (invullen indien anders dan de aanvrager) pagina 1/6 GEMEENTEBESTUUR DE HAAN Gedeelte in te vullen door het bestuur Datum: Behandelend ambtenaar: Dossiernr.: / Aanvraag voor: - inname van het openbaar domein - het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen

Nadere informatie

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Aanvraag voor het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg Gemeentebestuur Sint-Laureins Adres: Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel: 09/218 76.40 Fax: 09/379.07.77 E-mail: logistiek@sint-laureins.be Datum: Behandelend ambtenaar: Dossier nr:.. Aanvraag voor

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wichelen

Gemeentebestuur Wichelen Gemeentebestuur Wichelen Sociaal Huis Oud Dorp 2 9260 Wichelen - Tel. 052/43.24.22 Fax. 052/43.04.25 email : Ann.demeyer@wichelen.be Openinguren : van maandag tot vrijdag : van 8.00u tot 12.00u dinsdagavond

Nadere informatie

Gemeentebestuur Stad Eeklo Adres: Industrielaan 2, B-9900 EEKLO Tel: 09 218 28 10 Fax: 09 218 28 11

Gemeentebestuur Stad Eeklo Adres: Industrielaan 2, B-9900 EEKLO Tel: 09 218 28 10 Fax: 09 218 28 11 Gemeentebestuur Stad Eeklo Adres: Industrielaan 2, B-9900 EEKLO Tel: 09 218 28 10 Fax: 09 218 28 11 E-mail: mobiliteit@eeklo.be Datum: Behandelend ambtenaar: Dossier nr:.. Werkopdracht nr... 1 Aanvraag

Nadere informatie

2. [De aanvraag dient te gebeuren aan de hand van de onlinesoftware spotbooking, dat de gemeente via haar website ter beschikking stelt.

2. [De aanvraag dient te gebeuren aan de hand van de onlinesoftware spotbooking, dat de gemeente via haar website ter beschikking stelt. Wijziging gemeentelijk reglement aangaande inname van het openbaar domein in functie van werven en/of verkeersbelemmeringen en straptoets (goedgekeurd in zitting van 15 december 2014 en gewijzigd in zitting

Nadere informatie

ADVIES. Ontwerpbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende uitvoering van de ordonnantie van XXX betreffende vrije vloot fietsdelen

ADVIES. Ontwerpbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende uitvoering van de ordonnantie van XXX betreffende vrije vloot fietsdelen ADVIES Ontwerpbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende uitvoering van de ordonnantie van XXX betreffende vrije vloot fietsdelen 5 juli 2018 Economische en Sociale Raad voor het Brussels

Nadere informatie

Wanneer is er sprake van een inname? Het openbaar domein wordt als ingenomen beschouwd van zodra het normaal gebruik (deels) verhinderd wordt.

Wanneer is er sprake van een inname? Het openbaar domein wordt als ingenomen beschouwd van zodra het normaal gebruik (deels) verhinderd wordt. AANVRAAG TIJDELIJKE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN Contactgegevens bevoegde dienst Dienst Infrastructuur Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem infrastructuur@lovendegem.be 09 370 70 34 (administratie) 09 370

Nadere informatie

IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V

IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V LOKALE POLITIE BRUGGE dienst Verkeersbelemmeringen voorbehouden aan de politie IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING tot het bezetten van het openbaar domein en het aanbrengen van verkeerstekens

Nadere informatie

De controle op de bouwplaatsen

De controle op de bouwplaatsen De controle op de bouwplaatsen Oktober 2014 Olivier Van Craenenbroek Directeur Directie Coördinatie van de Bouwplaatsen www.gob.irisnet.be/mobiliteit 7 november 2014 1 Presentatieplan I. De actoren II.

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018

Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom. Informatievergadering 3 oktober 2018 Heraanleg Frans De Schutterlaan Boom Informatievergadering 3 oktober 2018 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Waarom werken? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op de werf

Nadere informatie

N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17. Infovergadering 8 november 2016

N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17. Infovergadering 8 november 2016 N47 in Lokeren en Zele: heraanleg aan op- en afritten E17 Infovergadering 8 november 2016 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUIT BURGEMEESTER Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING BESLUIT BURGEMEESTER Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING BESLUIT BURGEMEESTER Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BESLUIT BURGEMEESTER INZAKE VERLENGING TOELATING VOOR HET SIGNALEREN VAN WERKEN EN VERKEERSBELEMMERINGEN OP DE OPENBARE WEG

Nadere informatie

BESLUIT BETREFFENDE DE UITVOERING VAN BOUWPROJECTEN OP DE OPENBARE WEG HOE DE OPENBARE WEG BERIJDBAAR HOUDEN TIJDENS DE UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN

BESLUIT BETREFFENDE DE UITVOERING VAN BOUWPROJECTEN OP DE OPENBARE WEG HOE DE OPENBARE WEG BERIJDBAAR HOUDEN TIJDENS DE UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN BESLUIT BETREFFENDE DE UITVOERING VAN BOUWPROJECTEN OP DE OPENBARE WEG OF HOE DE OPENBARE WEG BERIJDBAAR HOUDEN TIJDENS DE UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN (December 2013) Olivier Van Craenenbroek Secretaris

Nadere informatie

Signaleren van werken en verkeersbelemmeringen. André Trouwen

Signaleren van werken en verkeersbelemmeringen. André Trouwen Signaleren van werken en verkeersbelemmeringen André Trouwen Reglementering 1. Wet betreffende de politie over het wegverkeer (gecoördineerd door het K.B. van 16.03.1968) 2. Koninklijk Besluit van 01.12.1975

Nadere informatie

de bouwplaatsen op de openbare weg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

de bouwplaatsen op de openbare weg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 1 Ordonnantie van 3 juli 2008 betreffende Ordonnantie van 3.07.2008: op de openbare weg - Brussels Hoofdstedelijk Gewest Te volgen richtlijnen voor de niet-institutionele verzoekers de bouwplaatsen op

Nadere informatie

Aanvraag voor het signaleren van werken en Verkeersbelemmeringen op de openbare weg

Aanvraag voor het signaleren van werken en Verkeersbelemmeringen op de openbare weg Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 www.lovendegem.be Aanvraag voor het signaleren van werken en Verkeersbelemmeringen op de openbare weg Aanvrager Opdrachtgever veiligheidscoördinator Verantwoordelijke

Nadere informatie

ADVIES. Voorontwerp van ordonnantie betreffende bouwplaatsen op de openbare weg. 21 september 2017

ADVIES. Voorontwerp van ordonnantie betreffende bouwplaatsen op de openbare weg. 21 september 2017 ADVIES Voorontwerp van ordonnantie betreffende bouwplaatsen op de openbare weg 21 september 2017 Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bischoffsheimlaan 26 1000 Brussel Tel

Nadere informatie

1. Definitie en categorisering van een halte

1. Definitie en categorisering van een halte 1. Definitie en categorisering van een halte 1. 1 Definitie van een halte voor het bovengronds net Wettelijk spreekt men van een halte door de aanwezigheid van een halteplaat, momenteel steeds bevestigd

Nadere informatie

IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V

IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V LOKALE POLITIE BRUGGE dienst Verkeersbelemmeringen voorbehouden aan de politie IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING tot het bezetten van het openbaar domein en het aanbrengen van verkeerstekens

Nadere informatie

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN (AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN Artikel 1. Met ingang van het dienstjaar 2008 dient een retributie betaald

Nadere informatie

Herinrichting Woluwelaan Verlenging tramlijn 94

Herinrichting Woluwelaan Verlenging tramlijn 94 Herinrichting Woluwelaan Verlenging tramlijn 94 Doelstellingen 1. Openbare ruimte opwaarderen en levenskwaliteit verhogen 2. Intermodaliteit bevorderen 3. Tramlijn 94 verlengen en een duurzame mobiliteit

Nadere informatie

Aanvraag van een/de parkeerkaart(en) «BEDRIJF EN ZELFSTANDIGE»

Aanvraag van een/de parkeerkaart(en) «BEDRIJF EN ZELFSTANDIGE» Koekelberg - Per post : H. Vanhuffelplein 6 - Per fax : 02/414.10.71 - Per mail : bevolking@koekelberg.irisnet.be - Af te geven aan de Dienst Bevolking van het Gemeentehuis Aanvraag van een/de parkeerkaart(en)

Nadere informatie

Fietsen in voetgangerszones

Fietsen in voetgangerszones Enkel kinderen jonger dan 9 jaar op een kinderfiets zijn toegelaten op het voetpad, omdat kinderfietsen volgens de wet als speelgoed worden beschouwd. Als je de rijbaan wil oversteken op het zebrapad,

Nadere informatie

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Doelgroep

Nadere informatie

de bouwplaatsen op de openbare weg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

de bouwplaatsen op de openbare weg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 1 Ordonnantie van 3 juli 2008 betreffende Ordonnantie van 3.07.2008 de op de openbare weg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Te volgen richtlijnen voor de institutionele verzoekers de bouwplaatsen

Nadere informatie

Heraanleg N132 Beerse en Merksplas. Informatievergadering 28 augustus 2017

Heraanleg N132 Beerse en Merksplas. Informatievergadering 28 augustus 2017 Heraanleg N132 Beerse en Merksplas Informatievergadering 28 augustus 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Wat, waar en waarom? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 14 april 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen. Informatievergadering 9 februari 2017

Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen. Informatievergadering 9 februari 2017 Heraanleg Bisschoppenhoflaan Antwerpen Informatievergadering 9 februari 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Wat, waar, waarom? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op

Nadere informatie

ASBEST. Wijzigingen in de asbestwetgeving in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

ASBEST. Wijzigingen in de asbestwetgeving in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest INLEIDING ASBEST Wijzigingen in de asbestwetgeving in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Vanaf 1 juli 2008 treedt een nieuw besluit in werking betreffende de werven voor de verwijdering en de inkapseling

Nadere informatie

AANVRAAG TOELATING OMEEN FEESTDRUKTE TE ORGANISEREN (documenten bijvoegen om gebruik te maken van het openbaar domein) 1. Naam :... adres :.........

AANVRAAG TOELATING OMEEN FEESTDRUKTE TE ORGANISEREN (documenten bijvoegen om gebruik te maken van het openbaar domein) 1. Naam :... adres :......... AANVRAAG TOELATING OMEEN FEESTDRUKTE TE ORGANISEREN (documenten bijvoegen om gebruik te maken van het openbaar domein) Datum van de feestdrukte :... Gegevens betreffende de organisator(en) : 1. Naam :............

Nadere informatie

HERINRICHTING DEEL NEKKERSPOELSTRAAT DEEL GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT

HERINRICHTING DEEL NEKKERSPOELSTRAAT DEEL GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT HERINRICHTING DEEL NEKKERSPOELSTRAAT DEEL GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT Projectgebied Volledige heraanleg(gevel tot gevel) Aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel Verharding: Rijweg asfalt Voetpad in betonstraatstenen

Nadere informatie

Kapelle op den Bos Aan de ouders en leerlingen. Verkeershinder door werken op de A12. Geachte ouders Beste leerling

Kapelle op den Bos Aan de ouders en leerlingen. Verkeershinder door werken op de A12. Geachte ouders Beste leerling Kapelle op den Bos 2014 03 27 Aan de ouders en leerlingen Verkeershinder door werken op de A12 Geachte ouders Beste leerling Volgende week op maandag 31 maart start een nieuwe fase van de werken in de

Nadere informatie

Basisprincipes voor een goede signalisatie bij wegenwerken. André Trouwen Kortrijk 12 juni 2008

Basisprincipes voor een goede signalisatie bij wegenwerken. André Trouwen Kortrijk 12 juni 2008 Basisprincipes voor een goede signalisatie bij wegenwerken André Trouwen Kortrijk 12 juni 2008 .............................. Hoofdprincipes Weggebruikers waarschuwen voor de hindernis Werknemers binnen

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 22 juli 2019 Westerlo - Overheidsopdrachten 2 2019_BB_00538 Signalisatievergunning. Goorkenshof 11 - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Aanvraag van een virtuele parkeerkaart(en) «ONDERWIJS»

Aanvraag van een virtuele parkeerkaart(en) «ONDERWIJS» Koekelberg - Per post : H. Vanhuffelplein 6 - Per fax : 02/414.10.71 - Per mail : bevolking@koekelberg.irisnet.be - Af te geven aan de Dienst Bevolking van het gemeentehuis Aanvraag van een virtuele parkeerkaart(en)

Nadere informatie

IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V

IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V LOKALE POLITIE BRUGGE Unit Verkeersbelemmeringen voorbehouden aan de politie IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING tot het bezetten van het openbaar domein en het aanbrengen van verkeerstekens

Nadere informatie

Werken Vosseschijnstraat. Renovatie toplaag asfalt, enkele spooroverwegen en plaatselijke ingrepen aan fietspaden en wegbermen

Werken Vosseschijnstraat. Renovatie toplaag asfalt, enkele spooroverwegen en plaatselijke ingrepen aan fietspaden en wegbermen Werken Vosseschijnstraat Renovatie toplaag asfalt, enkele spooroverwegen en plaatselijke ingrepen aan fietspaden en wegbermen Agenda 1. Voorstelling 2. Project Werfzone Uitleg project Wat gaan we doen?

Nadere informatie

Spoorwerken in het kader van de stationsvernieuwing Gent-Sint-Pieters:

Spoorwerken in het kader van de stationsvernieuwing Gent-Sint-Pieters: Spoorwerken in het kader van de stationsvernieuwing Gent-Sint-Pieters: Verbreden spoorwegtalud A. Musschestraat Vernieuwen brug Krijgslaan Renoveren brug Kortrijksesteenweg Aanleg dienstpaden Kristin Berckmans

Nadere informatie

Tips bij het gebruiken van de busstroken en «bijzondere overrijdbare beddingen» door de taxi s.

Tips bij het gebruiken van de busstroken en «bijzondere overrijdbare beddingen» door de taxi s. Tips bij het gebruiken van de busstroken en «bijzondere overrijdbare beddingen» door de taxi s. V.U. : Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Directie der Taxi s M. Popescu CCN, Vooruitgangstraat

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

Persmededeling. Doornik: Renovatie- en beveiligingswerken van de Boulevard de Marvis (R52) beginnen op 7 augustus e.k.

Persmededeling. Doornik: Renovatie- en beveiligingswerken van de Boulevard de Marvis (R52) beginnen op 7 augustus e.k. Persmededeling Doornik: Renovatie- en beveiligingswerken van de Boulevard de Marvis (R52) beginnen op 7 augustus e.k. 7 juli 2017 Maxime PREVOT, Waals minister van Openbare werken, en SOFICO mogen u met

Nadere informatie

Herinrichting Brusselsesteenweg (N202) Wolvertemsesteenweg (N211) Grimbergen

Herinrichting Brusselsesteenweg (N202) Wolvertemsesteenweg (N211) Grimbergen Herinrichting Brusselsesteenweg (N202) Wolvertemsesteenweg (N211) Grimbergen 2016 2018 1 Verloop infoavond 1. Presentatie Toelichting herinrichting 2. Individuele vragen U kan na de presentatie de projectingenieurs

Nadere informatie

Van 28 november tot 23 december 2011

Van 28 november tot 23 december 2011 Verloop werken Heraanleg De Keyserlei Van 28 november tot december 2011 Nieuwe riool collector De aannemer start met het vernieuwen van de rioleringen. Eerste werk is het bouwen van een grote nieuwe collector

Nadere informatie

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring De gemeenteraad, gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; gelet op de wet van 24 juni

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

WELKOM. Infoavond Bevrijdingsstraat St-Lenaartsesteenweg. 10 juni 2015

WELKOM. Infoavond Bevrijdingsstraat St-Lenaartsesteenweg. 10 juni 2015 WELKOM Infoavond Bevrijdingsstraat St-Lenaartsesteenweg 10 juni 2015 Project van Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid (AWV) - Rijweg en fietspad Vanavond Met wie heeft u te maken? Vanavond

Nadere informatie

HERINRICHTING GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT fase 2

HERINRICHTING GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT fase 2 HERINRICHTING GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT fase 2 HERINRICHTING GROTE NIEUWEDIJKSTRAAT fase 2 o Inleiding o Voorstelling werken o Werkwijze o Afkoppelingen o Omleiding en communicatie Voorstelling werken: projectgebied

Nadere informatie

Toelichting De Werkvennootschap. ir. Tom Roelants

Toelichting De Werkvennootschap. ir. Tom Roelants Toelichting De Werkvennootschap ir. Tom Roelants 1 Overzicht 1. De rol van AWV 2. Vroegere samenwerking met Via Invest 3. Nieuwe samenwerking met De Werkvennootschap 2 De rol van AWV 3 De visie en missie

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14478 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

Bouwplaatsen op de openbare weg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bouwplaatsen op de openbare weg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 1 Ordonnantie van 3.07.2008: de bouwplaatsen op de openbare weg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Alles wat u moet weten Bouwplaatsen op de openbare weg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Alles

Nadere informatie

Heraanleg Schotensteenweg Brecht. Informatievergadering 24 januari 2017

Heraanleg Schotensteenweg Brecht. Informatievergadering 24 januari 2017 Heraanleg Schotensteenweg Brecht Informatievergadering 24 januari 2017 1 Inhoud Wie voert de werken uit? Waarom werken? Timing en fasering van de werken Hinder en bereikbaarheid Samenleven op de werf Communicatie

Nadere informatie

ADVIES. 20 september 2018

ADVIES. 20 september 2018 ADVIES Ontwerp van besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van [ ] betreffende de forfaitaire schadevergoeding voor handelszaken die getroffen worden door een bouwplaats op de openbare weg 20

Nadere informatie

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering,

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering, 9864 MONITEUR BELGE 29.01.2019 BELGISCH STAATSBLAD BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST [C 2019/10473] 17 JANUARI 2019. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende uitvoering van de ordonnantie

Nadere informatie

Van 7 november tot 10 november 2011

Van 7 november tot 10 november 2011 Verloop werken Heraanleg De Keyserlei Van 7 november tot 10 november 2011 Leegmaken van de straat Eerste werk is het leegmaken van de straat, het rooien van de bomen en het weghalen van het huidige straatmeubilair.

Nadere informatie

1. VEREENVOUDIGEN EN HARMONISEREN

1. VEREENVOUDIGEN EN HARMONISEREN 04 1. VEREENVOUDIGEN EN HARMONISEREN 1. VEREENVOUDIGEN EN HARMONISEREN HARMONISERING Integratie Publieke verantwoordelijkheid parking.brussels zet in op een harmonisering en vereenvoudiging van de parkeerregels

Nadere informatie

Toelatingsaanvraag in het kader van de organisatie van een evenement in een openbare ruimte

Toelatingsaanvraag in het kader van de organisatie van een evenement in een openbare ruimte Gemeente SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Toelatingsaanvraag in het kader van de organisatie van een evenement in een openbare ruimte Volledig en correct ingevuld terugsturen naar de dienst : Strategie Mobiliteit

Nadere informatie

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art.

Zitting van maandag 11 maart Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur - art. Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 11 maart 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

ADVIES. 15 september 2016

ADVIES. 15 september 2016 ADVIES Voorontwerp van besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering dat het gebruik van pesticiden, die fipronil of neonicotinoïden bevatten, verbiedt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 15 september

Nadere informatie

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. Infoavonden 17 oktober 2016 en 01 juni 2017, Herent

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. Infoavonden 17 oktober 2016 en 01 juni 2017, Herent Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken Infoavonden 17 oktober 2016 en 01 juni 2017, Herent 1 Verloop infoavond 1. Voorstelling sprekers 2. Presentatie Toelichting herinrichting

Nadere informatie

IN: TB P F TB DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING

IN: TB P F TB DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING LOKALE POLITIE BRUGGE dienst Verkeersbelemmeringen voorbehouden aan de politie IN: TB P F TB DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING voor het aanbrengen van VERKEERSTEKENS naar aanleiding van hetzij het uitvoeren

Nadere informatie

GEMEENTE SINT JANS MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE ORGANISATIE VAN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN

GEMEENTE SINT JANS MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE ORGANISATIE VAN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN GEMEENTE SINT JANS MOLENBEEK REGLEMENT BETREFFENDE DE ORGANISATIE VAN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN Artikel 1 : Definities In de zin van het onderhavige reglement dient men te verstaan onder : rommelmarkt

Nadere informatie

Zitting van maandag 13 mei Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 13 mei Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 13 mei 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. mevrouw Herlinde Trenson, de heer Dirk De Smul,

Nadere informatie

ADVIES UITGEBRACHT DOOR DE ECONOMISCHE EN SOCIALE RAAD VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST TIJDENS ZIJN ZITTING VAN 20 SEPTEMBER 2001

ADVIES UITGEBRACHT DOOR DE ECONOMISCHE EN SOCIALE RAAD VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST TIJDENS ZIJN ZITTING VAN 20 SEPTEMBER 2001 ADVIES UITGEBRACHT DOOR DE ECONOMISCHE EN SOCIALE RAAD VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST TIJDENS ZIJN ZITTING VAN 20 SEPTEMBER 2001 inzake het voorontwerp van ordonnantie tot wijziging van de ordonnantie

Nadere informatie

Dienstorder MOW/AWV/2013/12

Dienstorder MOW/AWV/2013/12 Dienstorder MOW/AWV/2013/12 19 augustus 2013 Titel: Kostprijs, vergoeding en aanvraagprocedure voor het verkrijgen van verkeersparameters bij het Agentschap Wegen en Verkeer Voorgesteld door: (stuurgroep)

Nadere informatie

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest

My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest My Bikeworld 2017: 10 Quick wins voor het Brussels Gewest Met My Bikeworld wil de Fietsersbond fietsers actief een stem geven. Het project werd gerealiseerd met de steun van het Brussels Gewest, de Nationale

Nadere informatie

PROVINCIALE COMMISSIE VERKEERSVEILIGHEID LIMBURG. Sven Lieten 10/10/14 Anna Bijns

PROVINCIALE COMMISSIE VERKEERSVEILIGHEID LIMBURG. Sven Lieten 10/10/14 Anna Bijns PROVINCIALE COMMISSIE VERKEERSVEILIGHEID LIMBURG Sven Lieten 10/10/14 Anna Bijns Overzicht programma 1. Visie 2. Doel PCV 3. Samenstelling 4. Werking 5. Procedure 6. formulering advies 7. TV3V 8. voorbeelden

Nadere informatie

OVERSTEEKPLAATSEN VOOR VOETGANGERS OP TRAMSPOREN: VAN VERKEERSVEILIGHEIDS- INSPECTIES TOT OPLOSSINGEN

OVERSTEEKPLAATSEN VOOR VOETGANGERS OP TRAMSPOREN: VAN VERKEERSVEILIGHEIDS- INSPECTIES TOT OPLOSSINGEN OVERSTEEKPLAATSEN VOOR VOETGANGERS OP TRAMSPOREN: VAN VERKEERSVEILIGHEIDS- INSPECTIES TOT OPLOSSINGEN Françoise GODART, Benoît DUPRIEZ 11 september 2013 2 Context Voetgangersongevallen tram ernstig en

Nadere informatie

Informatievergadering Gasmeterlaan - Nieuwevaart. Start van de werken

Informatievergadering Gasmeterlaan - Nieuwevaart. Start van de werken Informatievergadering Gasmeterlaan - Nieuwevaart Start van de werken Toelichting plannen Studiebureau Grontmij Dhr. Thierry De Wilde Gasmeterlaan Nieuwevaart Inhoud Aanleiding Projectafbakening Doelstellingen

Nadere informatie

11 JULI 2011 Koninklijk besluit betreffende de veiligheidsinrichtingen aan overwegen op de spoorwegen

11 JULI 2011 Koninklijk besluit betreffende de veiligheidsinrichtingen aan overwegen op de spoorwegen 11 JULI 2011 Koninklijk besluit betreffende de veiligheidsinrichtingen aan overwegen op de spoorwegen B.S. 20 juli 2011 ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze

Nadere informatie

KRINKELS. LANDSCHAPSAANNEMER aanleg & onderhoud

KRINKELS. LANDSCHAPSAANNEMER aanleg & onderhoud KRINKELS LANDSCHAPSAANNEMER aanleg & onderhoud Signalisatie bij hakhoutwerken langs autosnelwegen en gewestwegen Ir David Claes Krinkels NV Waarom gaan we signalisatie aanbrengen? Weggebruikers tijdig

Nadere informatie

Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde

Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde Weefstrook E40 en oprit R4 in Zwijnaarde Infovergadering 13 maart 2018 1 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Agentschap Wegen en Verkeer 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +-6900 km

Nadere informatie

Taksreglement betreffende het tijdelijk bezetten van het openbaar domein.

Taksreglement betreffende het tijdelijk bezetten van het openbaar domein. Taksreglement betreffende het tijdelijk bezetten van het openbaar domein. De gemeenteraad, in openbare vergadering van 11/12/2017, heeft het ondervermeld reglement goedgekeurd. Dit reglement werd bekendgemaakt

Nadere informatie

3 FICHES ZACHTE MOBILITEIT. Planeco bvba Gemeentelijk Mobiliteitsplan van Etterbeek Projectfiches juli 10 - p.42

3 FICHES ZACHTE MOBILITEIT. Planeco bvba Gemeentelijk Mobiliteitsplan van Etterbeek Projectfiches juli 10 - p.42 3 FICHES ZACHTE MOBILITEIT Planeco bvba Gemeentelijk Mobiliteitsplan van Etterbeek Projectfiches juli 10 - p.42 PROJECTFICHE NR. 3 Fietsnetwerk DOELSTELLING(EN) Zachte verplaatsingen aanmoedigen door de

Nadere informatie

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING OPGELET: 1) Enkel de werken die plaats vinden in de toekomst kunnen het onderwerp vormen van een vraag

Nadere informatie

Heraanleg kruispunt Driekoningen. Infovergadering 16 november 2016

Heraanleg kruispunt Driekoningen. Infovergadering 16 november 2016 Heraanleg kruispunt Driekoningen Infovergadering 16 november 2016 www.wegenenverkeer.be/sint-niklaas Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN FEDICT DIENSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN FEDICT DIENSTEN ALGEMENE VOORWAARDEN FEDICT DIENSTEN Doel van het document: De algemene voorwaarden voor Fedict diensten bevatten de standaardvoorwaarden voor het gebruik van alle Fedict diensten. Ze worden aangevuld

Nadere informatie

ADVIES. Ontwerp van ordonnantie tot wijziging van de ordonnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verontreinigde bodems

ADVIES. Ontwerp van ordonnantie tot wijziging van de ordonnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verontreinigde bodems ADVIES Ontwerp van ordonnantie tot wijziging van de ordonnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verontreinigde bodems 15 september 2016 Economische en Sociale Raad voor het Brussels

Nadere informatie

Werken aan de Hallepoorttunnel. Presentatie januari 2017

Werken aan de Hallepoorttunnel. Presentatie januari 2017 Werken aan de Hallepoorttunnel Presentatie januari 2017 Inhoud De Hallepoorttunnel Voornaamste kenmerken van de tunnel Werkzaamheden Waarom renoveren? Inhoud van de werken Algemene Planning Fasering van

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 57/2013 van 27 november 2013 Betreft: Adviesaanvraag inzake het voorontwerp van decreet houdende de uitwisseling van informatie over een inname van het openbaar domein in het Vlaamse Gewest

Nadere informatie

IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V

IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V LOKALE POLITIE BRUGGE dienst Verkeersbelemmeringen voorbehouden aan de politie IN: TB P F EM DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING tot het bezetten van het openbaar domein en het aanbrengen van verkeerstekens

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Frequentietabellen

BIJLAGE 1: Frequentietabellen BIJLAGE 1: Frequentietabellen UW VERVOERMIDDELEN 1. Geef aan hoe vaak u de volgende vervoermiddelen gebruikt. 1.1 Auto als bestuurder Aantal Gewogen Nooit of minder dan één keer per jaar 1.144 8,8 9,1

Nadere informatie

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST MINISTERIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST N. 2009 1380 26 MAART 2009. Ordonnantie tot wijziging van de ordonnantie van 5 juni 1997 betreffende de milieuvergunningen (1) [C 2009/31188] Het Brussels

Nadere informatie

de bouwplaatsen op de openbare weg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

de bouwplaatsen op de openbare weg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 1 Ordonnantie van 3 juli 2008 betreffende Ordonnantie van 3.07.2008: de op de openbare weg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Te volgen richtlijnen voor de beheerder de bouwplaatsen op de openbare

Nadere informatie

Torenlaan (N76) Situering projectzone N76. Aanleg op- en afrittencomplex. Opglabbeek. Socialestraat. Torenlaan Lucien Londotstraat.

Torenlaan (N76) Situering projectzone N76. Aanleg op- en afrittencomplex. Opglabbeek. Socialestraat. Torenlaan Lucien Londotstraat. Situering projectzone Opglabbeek Socialestraat N76 Torenlaan Lucien Londotstraat Opglabbekerzavel Cockerillplaats De Macarstraat Marcel Habetslaan Oud Kolenspoor Arbeidsstraat Genk centrum Project in een

Nadere informatie

a. op de plaatsen die afgebakend zijn door wegmarkeringen of door een wegbedekking in een andere kleur en waar de letter "P" aangebracht is;

a. op de plaatsen die afgebakend zijn door wegmarkeringen of door een wegbedekking in een andere kleur en waar de letter P aangebracht is; Reglement 20170619-008 Politieverordening betreffende de gemeentelijk administratieve sancties voor overtredingen betreffende het stilstaan en parkeren en overtredingen betreffende de verkeersborden C3

Nadere informatie

REGLEMENT SPEELSTRAAT

REGLEMENT SPEELSTRAAT REGLEMENT SPEELSTRAAT Artikel 1 : wetgeving Koninklijk Besluit d.d. 9/10/1998 tot wijziging van het Koninklijk Besluit d.d. 01/12/1975 houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en

Nadere informatie

Artikel 4 In voetgangerszones is het parkeren verboden. Deze overtreding van de eerste categorie kan worden bestraft met een administratieve

Artikel 4 In voetgangerszones is het parkeren verboden. Deze overtreding van de eerste categorie kan worden bestraft met een administratieve POLITIEVERORDENING BETREFFENDE DE GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES VOOR OVERTREDINGEN BETREFFENDE HET STILSTAAN EN HET PARKEREN EN OVERTREDINGEN BETREFFENDE DE VERKEERSBORDEN C3 EN F103, VASTGESTELD

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV Verkeersreglement E.M. Treur en Zn. BV Versie 1 Januari 2012 Inhoudsopgave 1. Doel/toepassingsgebied 2. Definities 3. Verantwoordelijkheden 4. Maatregelen 4.1 Algemeen 4.2 Toelating tot het besturen van

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 7 juni 2017

PERSBERICHT Brussel, 7 juni 2017 PERSBERICHT Brussel, 7 juni 2017 Verkeersongevallen 2016 in detail: oorzaken, leeftijd, & type weggebruiker, plaats & tijd ongeval De Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium publiceert vandaag

Nadere informatie

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer. Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2;

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer. Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer De Raad, Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; Gelet op de wet van 24 juni 2013 betreffende de

Nadere informatie

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen Infovergadering 26 september 2016 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke AWV Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +-6900 km gewestwegen,

Nadere informatie

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. 17 oktober 2016, Winksele

Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken. 17 oktober 2016, Winksele Herinrichting Mechelsesteenweg (N26) tussen Omleiding Herent en grens Buken 17 oktober 2016, Winksele 1 Verloop infoavond 1. Voorstelling sprekers 2. Presentatie Toelichting herinrichting 3.Algemene vragenronde

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00793 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2015/01099 - zaak van de wegen - Goedkeuring

Nadere informatie

Rol van de Politie bij wegenwerken en evenementen

Rol van de Politie bij wegenwerken en evenementen Rol van de Politie bij wegenwerken en evenementen Adviesfunctie Draagwijdte van het advies Faciliteren versus minder hinder Voorzien in plan B / incidenten en calamiteiten Afstemmen met andere (hulp)diensten

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmeting Kanaalstraat Datum tum: 23 augustus 2013 Er werd een verkeersmeting uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels. Voorstel van de Gemeentelijke

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie