Activiteitenkalender obs De Stroom Rijnlaan HZ Helmond Tel.nr

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activiteitenkalender obs De Stroom Rijnlaan HZ Helmond Tel.nr"

Transcriptie

1 Activiteitenkalender obs De Stroom Rijnlaan HZ Helmond Tel.nr

2 Beste ouders, Voor u ligt de activiteitenkalender van openbare basisschool De Stroom voor het schooljaar In deze kalender vindt u allerlei praktische informatie die voor u als ouder van belang is. De kalender is bedoeld als naslagwerk, op deze manier bent u altijd op de hoogte van de activiteiten die op onze school plaatsvinden. In onze kalender spreken wij steeds over ouders. Met ouders bedoelen wij alle volwassenen die de zorg voor onze kinderen hebben. Wij hopen dat de kalender in een behoefte zal voorzien en dat u er met plezier in zult lezen. Mocht u nog vragen hebben, dan bent u vanzelfsprekend altijd van harte welkom. Met vriendelijke groet, Helen Vink directeur

3 Wie zijn wij? Directeur Helen Vink Aanwezig op: maandag, dinsdag en donderdag Directieondersteuning & Interne begeleiding Riky Bakermans Aanwezig op: dinsdagochtend, woensdag en donderdag. Groepsleerkrachten werkdagen Marion van Beerendonk 1-2 maandag en dinsdag Therris Vogels 1-2 woensdag, donderdag en vrijdag Helen Schouten 3 maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag Marlies Vaes 4-5 maandag, dinsdag, en donderdag Andrea IJzendoorn 4-5 woensdag en vrijdag Mirjam van Avendonk 6-7 maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag Andrea IJzendoorn 6-7 donderdag Robin Lemmen 8 maandag, dinsdag en woensdag Rita Wijtmans 8 donderdag en vrijdag Ter ondersteuning van ons onderwijs is juf Rita op maandagochtend aanwezig. Juf Marion is op woensdagochtend en donderdag aanwezig voor ondersteunende taken. Juf Helen Schouten is op vrijdagmiddag ambulant. Zij vervult dan ICT taken.

4 Administratie Lydia Coumans Aanwezig op: maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend. Conciërge Ivonne v/d Waarsenburg Aanwezig op: dinsdag, woensdag en donderdag. Bovenschools cultuurspecialist Marvin Corneille Aanwezig op: vrijdagochtend en een keer per twee weken op donderdagmiddag.

5 Schooltijden Voor het schooljaar zijn de schooltijden als volgt vastgesteld: Groepen 1 tot en met 4 Maandag uur en uur Dinsdag uur en uur Woensdag uur Donderdag uur en uur Vrijdag uur Groepen 5 tot en met 8 Maandag uur en uur Dinsdag uur en uur Woensdag uur Donderdag uur en uur Vrijdag uur en uur Elke ochtend om 8.20 uur en s middags om uur gaat de bel en kunt u samen met uw kind naar de klas gaan. De leerkrachten zijn op dat moment ook aanwezig in de groep. U bent dan van harte welkom in de klas. Waar gaan de kinderen naar binnen? - De kleuters gebruiken de ingang bij de kleutergroep. - De groepen 3 t/m 8 gebruiken de deur bij de fietsenstalling. Wanneer u uw kind komt ophalen (om uur of om uur), verzoeken wij u om buiten te wachten. De leerkrachten zorgen ervoor dat uw kind op tijd naar buiten komt. De poorten bij de verschillende ingangen van de school zijn s morgens en s middags voor school geopend. Na aanvang van de lessen worden deze gesloten, behalve de hoofdpoort en de tussenpoort naar het speelveld. Als de school uitgaat, zijn alle poorten weer open.

6 Wanneer u onder schooltijd de school bezoekt, vragen wij u om altijd de hoofdingang te gebruiken. Zo hebben wij goed zicht op wie er in of uit de school loopt. Vrijdagmiddag Op vrijdagmiddag zijn alleen de groepen 5 tot en met 8 op school aanwezig. Om deze reden is de hoofdingang én de ingang bij de kleuters dan gesloten. Wij vragen u vriendelijk om op vrijdagmiddag de deur bij de gymzaal te gebruiken. Telefonisch zijn we op vrijdagmiddag gewoon bereikbaar.

7 Vakantie rooster Herfstvakantie: t/m Kerstvakantie: t/m Carnavalsvakantie: t/m e Paasdag: Meivakantie: t/m e Pinksterdag: Zomervakantie: t/m Extra vrije ochtenden voor groep 1-2 Op de volgende ochtenden hebben de kinderen van groep 1-2 vrij: Vrijdag 2 oktober 2015 Vrijdag 29 januari 2016 Vrijdag 11 maart 2016 Vrijdag 17 juni 2016 Studiemomenten voor het team Op een aantal dagen in het schooljaar zijn er voor het team studiemomenten gepland. De kinderen zijn dan vrij. Studiemiddagen schooljaar Maandag 21 september 2015 Donderdag 5 november 2015 Dinsdag 19 januari 2016 Donderdag 24 maart 2016 Dinsdag 17 mei 2016 Donderdag 9 juni 2016

8 De kinderen zijn op deze dagen om uur uit. Studiedagen in het schooljaar Woensdag 7 oktober 2015 Vrijdag 15 juli 2016 De kinderen zijn de hele dag vrij. Extra studiedagen groep 1-2 (3) Woensdag 18 november 2015 (1-2) Woensdag 24 februari 2016 (1-2 en 3) Ziekte en verzuim Wanneer uw kind door ziekte of om een andere reden niet op school kan komen kunt u uw kind telefonisch afmelden. Wilt u dit voor half 9 s ochtends doen? Ons telefoonnummer is Wanneer wij om 9.00 uur nog niets gehoord hebben ten aanzien van de afwezigheid van uw kind, nemen wij contact met u op. Wanneer een kind een ziekte heeft die besmetting kan opleveren voor andere kinderen, dan gaan wij ervan uit dat ouders de leerkrachten en/of de directie hiervan z.s.m. op de hoogte stellen. Voor vragen over besmetting kunt u contact opnemen met de GGD of de vraag voorleggen aan de conciërge. Uw kind kan natuurlijk ook onder schooltijd ziek worden of gewond raken. Als een kind op school ziek wordt, proberen we de ouders te bereiken. Dit gebeurt bij voorkeur telefonisch. Wij vragen u dan het kind van school te komen ophalen. Als wij geen gehoor krijgen, blijft uw kind op school. Als uw kind dusdanig ziek is, dat verzorging onmiddellijk nodig is, dan schakelen wij medische hulp in en zal de school voor begeleiding zorgen totdat deze overgenomen kan worden door de ouders.

9 Bewegingsonderwijs In groep 1-2 komt het "bewegen" elke dag aan bod. Afhankelijk van het weer, gebeurt dit buiten of in de speelzaal. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 krijgen 1 keer per week bewegingsonderwijs. Het rooster voor komend schooljaar is als volgt: Maandagmiddag: Groep 6-7 Dinsdagochtend: Groep 3 en 4-5 Dinsdagmiddag : Groep 8 Wat heeft uw kind nodig voor de gymles Gymschoenen met lichte zolen (voor kleuters zo mogelijk zonder veters). Zwarte zolen zijn niet toegestaan in de gymzaal. De gymschoenen van de kleuters krijgen op school een plaatsje. Sportkleding: korte broek en t-shirt, turnpakje etc. De kleuters gymmen in hun onderbroek en hemd, voor hen is sportkleding dus niet nodig. Een handdoek (voor de groepen 3 t/m 8). Na de gymles gaan de kinderen douchen. Een tas voor de gymspullen. Jibb (Jeugd in Beweging Brengen) Al enkele jaren komt een sportprofessional van Jibb twaalf keer per jaar een sportclinic geven in de gymles van groep 3 t/m 8. Vanaf dit schooljaar komt Jibb op onze school ook een cyclus van 20 lessen bewegingsonderwijs voor kleuters verzorgen. Aan het einde van de cyclus krijgen de kinderen een beweegdiploma. Beweegdiploma is een nieuw initiatief van Jibb. De Stroom is een van de eerste scholen die hiermee aan de slag gaat in Helmond. Daarnaast organiseert Jibb na schooltijd en tijdens schoolvakanties in de wijk, bij sportverenigingen, sport en beweegactiviteiten om uw kind in beweging te brengen en om te kijken welke sport het beste bij uw kind past. Wilt u graag meer informatie over Jibb of het actuele aanbod zien? Ga naar

10 Ouders en school Een goed contact tussen ouders en school vinden we erg belangrijk. Samen staan we voor een optimale ontwikkeling van uw kind. Meedenken, meepraten en hulp van uw kant helpen ons daarbij. Een goede samenwerking tussen school en thuis bevordert het welbevinden van een kind. Daarom is het van belang dat wij u regelmatig informeren over alle belangrijke gebeurtenissen op school maar ook over het wel en wee van uw kind. Van onze kant stellen wij het op prijs als u ons van belangrijke gebeurtenissen thuis op de hoogte houdt. Gedurende het jaar worden er op De Stroom verschillende activiteiten georganiseerd waarbij ouders van harte welkom zijn. Ook kunnen we bij een aantal onderwijsactiviteiten regelmatig ouderhulp gebruiken. We hopen u hierbij dan ook regelmatig in de school te mogen ontmoeten. Website en Facebookpagina De website ( is bedoeld voor ouders en belangstellenden die zich een beeld willen vormen van De Stroom als school. U kunt via de website de schoolgids en de meest recente InformatieStroom raadplegen. We zijn op dit moment volop aan de slag met het ontwerpen van een nieuwe, betere website. Medio oktober 2015 gaat hij de lucht in! Op onze facebookpagina, die u ook via de website kunt bezoeken, vindt u regelmatig foto s van activiteiten die plaatsvinden in de verschillende groepen. Een regelmatig bezoek aan deze pagina, geeft u een beeld van waar we op school mee bezig zijn. Onze nieuwsbrief: De InformatieStroom Elke maandag ontvangt u onze nieuwsbrief, De InformatieStroom, waarin we de belangrijkste berichten, nieuwtjes en vragen voor de komende week voor u verzamelen. Op onze website en onze facebookpagina is deze nieuwsbrief ook te lezen en te downloaden.

11 Groepsinformatieavond Aan het begin van het schooljaar vindt de jaarlijkse informatieavond plaats. De avond start met een algemeen gedeelte waarin u wordt geïnformeerd over de accenten van onze school voor het komend schooljaar. Tijdens het tweede deel van de avond wordt door de leerkracht(en) van uw kind(eren) informatie gegeven over het onderwijsprogramma en de activiteiten van dit jaar. Ook worden op deze avond veel praktische zaken besproken, die voor de groep van toepassing zijn. Deze avond is tevens een goede gelegenheid om kennis te maken met de leerkracht(en) en met andere ouders uit de groep van uw kind. De informatieavond staat dit schooljaar gepland op dinsdag 15 september 2015 van uur uur. U ontvangt voor deze avond een persoonlijke uitnodiging.

12 Inloopochtend Wij vinden het belangrijk dat ouders een goed beeld krijgen van De Stroom. Daarom worden er gedurende het schooljaar een aantal "inloopochtenden" georganiseerd. Tijdens deze inloopochtenden kunt u zien hoe er in de groepen gewerkt wordt, wat de kinderen doen, hoe het lokaal daarop is ingericht en hoe de leerkrachten hun lessen geven. Het is erg de moeite waard om uw eigen kind(eren) in de groep aan het werk te zien. Dit geeft u ook meteen weer informatie over het onderwijs op de Stroom. De inloopochtenden zijn er natuurlijk ook voor ouders van toekomstige leerlingen van onze school. Naast een gesprek met de directeur, een rondleiding en informatie op papier, is de dagelijkse schoolpraktijk en het proeven van de sfeer een erg belangrijk onderdeel om een schoolkeuze te kunnen maken. We nodigen iedereen dan ook van harte uit op onze inloopochtenden. De ochtenden starten om 9.00 uur en eindigen om uur. De inloopochtenden staan komend schooljaar gepland op de volgende data: Dinsdag 22 september 2015 Woensdag 4 november 2015 Donderdag 10 december 2015 Dinsdag 26 januari 2016 Dinsdag 5 april 2016 Donderdag 26 mei 2016 Woensdag 29 juni 2016 Wanneer u onze inloopochtend(en) wilt bezoeken, verzoeken wij u om dit bij de administratie of via het inschrijfformulier op onze website te melden. Op deze manier weten we op hoeveel personen we kunnen rekenen. Ouderraad (OR) Alle ouders van de school zijn verenigd in de oudervereniging van De Stroom die wordt aangestuurd door de ouderraad. Vanuit de ouderraad worden allerlei activiteiten, die buiten het gewone onderwijsprogramma vallen, georganiseerd en/of ondersteund. Voorbeelden van dit soort activiteiten zijn; sinterklaasviering, kerstviering, carnaval, avondvierdaagse en de inloopavond. De ouderraad is dan ook een onmisbare schakel tussen school en ouders.

13 De ouderraad beheert de ouderbijdrage en zorgt ervoor dat de gelden op een verantwoorde manier ten goede komen aan de leerlingen van de school. De ouderraad komt 7 keer per jaar bijeen voor een vergadering. Tijdens de vergaderingen van de ouderraad is altijd een vertegenwoordiger van het team aanwezig. Mocht u interesse hebben om lid te worden van de ouderraad dan kunt u contact opnemen met mevr. Yfke van Dijk-Hendriks (OR@vandijk-hendriks.net), voorzitter van de ouderraad. De Ouderbijdrage Het organiseren van activiteiten kost geld. De financiën die wij via het rijk en de gemeente ontvangen zijn niet toereikend om juist de speciale activiteiten te bekostigen. Vandaar dat de school, uit naam van de oudervereniging, aan alle ouders jaarlijks om een vrijwillige bijdrage vraagt. Uiteraard proberen wij deze bijdrage zo laag mogelijk te houden. De hoogte van de ouderbijdrage voor dit schooljaar is vastgesteld op 20,- per kind. U ontvangt aan het begin van het schooljaar informatie over de manier waarop u dit bedrag kunt overmaken aan de ouderraad. Medezeggenschapsraad ( MR) Iedere school kent een medezeggenschapsraad die ervoor zorgt dat ouders en leerkrachten mee bepalen hoe het beleid op school eruit ziet. Voor belangrijke besluiten die het bestuur van de school wil nemen, moet instemming of advies worden gevraagd aan de medezeggenschapsraad. De medezeggenschapsraad bestaat op onze school uit twee ouders en twee personeelsleden. De leden worden gekozen door het team en de ouders. Ouder- en teamafgevaardigden worden in principe voor drie jaar gekozen. De medezeggenschapsraad vergadert ongeveer 7 keer per jaar. Middels onze nieuwsbrief en de website wordt u op de hoogte gehouden over de besproken onderwerpen van de medezeggenschapsraad. De afgevaardigden namens het team zijn: Mirjam van Avendonk-Foolen (groep 6-7) Marion van Beerendonk (groep 1-2) De afgevaardigden namens de ouders zijn: Mevr. Maaike v.d. Waarsenburg Dhr. Fred van Kemenade

14 Heeft u gedurende het schooljaar vragen aan of over de medezeggenschapsraad dan kunt u altijd bij een van de leden terecht. U bent ook altijd van harte welkom bij de vergaderingen van de medezeggenschapsraad. Meldt u zich dan wel van te voren even aan bij een van de leden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) De GMR is de overkoepelende MR van alle scholen van OBS Helmond. De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad besluit / adviseert over bovenschoolse aangelegenheden. We zijn voor onze school op zoek naar een nieuwe ouder die de taak van afgevaardigde voor de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad op zich wil nemen. Namens het team is juf Riky Bakermans afgevaardigde voor de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. Heeft u interesse voor de taak van afgevaardigde voor de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad dan kunt u contact opnemen met juf Riky.

15 Podiumuur Het podiumuur is, naast de inloopochtenden, een van de momenten, waarop de kinderen laten zien waar ze mee bezig zijn op school. Tijdens het podiumuur wisselen de kinderen hun (werk)ervaringen uit in de vorm van liedjes, verhalen, dans, toneel, playback etc.. Ouders, opa s, oma s en andere belangstellenden zijn hierbij natuurlijk van harte welkom. De podiumuren vinden dit schooljaar op de volgende data plaats: Donderdag 22 oktober 2015 Woensdag 2 december 2015 Vrijdag 5 februari 2016 Vrijdag 1 april 2016 Donderdag 16 juni 2016 De tijden waarop de podiumuren plaatsvinden kunt u ruim van tevoren lezen in de InformatieStroom. Cultuureducatie en creatieve vorming Op De Stroom vinden wij het belangrijk dat onze kinderen zich ontwikkelen naar eigen kunnen, interesses en talenten. Niet alleen op gebied van de zogenoemde leervakken, maar ook voor wat betreft de creatieve vormingsgebieden. In het schooljaar dat voor ons ligt gaan we met het team een ontwikkelingstraject aan omtrent cultuureducatie en creatieve vorming. Dit traject, CMK genaamd, wordt begeleid door Marvin Corneille. Marvin is de cultuurspecialist van alle openbare scholen in Helmond. Op vrijdagochtend en om de week op donderdagmiddag is Marvin op onze school aanwezig. Talentenmiddagen & inloopavond Om onze leerlingen zich te laten ontwikkelen naar eigen kunnen, interesses en talenten op het creatieve vormingsgebied, komt dit structureel in ons onderwijs aan bod. Wij vinden daarnaast dat het leerzaam is voor de kinderen om op een andere manier hun talenten te ontdekken. We organiseren hiervoor o.a. onze talentenmiddagen.

16 Tijdens deze middagen kunnen de kinderen kiezen uit een gevarieerd aanbod van workshops. Voorbeelden van workshops uit het verleden zijn yoga, handbal, schaken, blokfluiten, kleding maken, schaken, toneel spelen en programmeren op de computer. Dit schooljaar organiseren we de talentenmiddagen in februari en maart. Uiteraard bent u en alle andere belangstellenden van harte welkom om de resultaten te komen bekijken tijdens de inloopavond van 3 maart 2016! De talentenmiddagen en inloopavond vinden op de volgende data plaats: Talentenmiddag 1: Donderdag 25 februari 2016 Talentenmiddag 2: Donderdag 3 maart 2016 Inloopavond: Donderdag 3 maart 2016 van uur uur

17 Rapportage Elk schooljaar worden alle ouders tweemaal uitgenodigd voor een voortgangsgesprek over de ontwikkeling van hun kind. Deze gesprekken vinden plaats in november en maart. Echter: Voor kinderen van groep 8 wordt in februari het schooladvies voor het voortgezet onderwijs gegeven. Tijdens een gesprek, waarvoor zowel de ouders als de leerling worden uitgenodigd, wordt dit schooladvies verhelderd. Dit gesprek is in plaats van het tweede voortgangsgesprek. Voor de kinderen van groep 7 wordt, nadat de uitslag van de entreetoets bekend is (eind mei), een voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs gegeven. Daarnaast ontvangen alle ouders tweemaal per jaar een schriftelijke rapportage (rapport) over de vorderingen van hun kind. Het kan zijn dat de leerkracht(en) van uw kind het rapport mondeling wil toelichten. U krijgt dan een schriftelijke uitnodiging bij het rapport. Wanneer u geen uitnodiging heeft ontvangen en toch graag het rapport wilt bespreken met de leerkracht(en), dan kan dat natuurlijk ook. In maart en gelijktijdig met het tweede rapport ontvangt u ook een toetsverslag. Hierop kunt u zien hoe uw kind gescoord heeft op de Cito-toetsen. De rapporten gaan mee op de volgende data: Donderdag 21 januari e Rapport Donderdag 24 maart 2016 Toetsverslag Dinsdag 5 juli e Rapport & toetsverslag De gesprekken worden gehouden op: 9 en 12 november 2015 Voortgangsgesprekken 2 en 4 februari 2016 Rapportgesprekken voor groep 1 t/m 7 2 en 4 februari 2016 Schooladviesgesprekken voor groep 8

18 29 en 31 maart 2016 Voortgangsgesprekken 30 mei en 2 juni 2016 Voorlopige adviesgesprekken voor groep 7 12 juli 2016 Rapportgesprekken voor groep1 t/m 7 Natuurlijk kunt u altijd de leerkracht(en) van uw kind aanspreken als u vragen heeft over de ontwikkeling van uw kind. Loop gerust even binnen om hiervoor een afspraak te maken. Huiswerk In de groepen 7 en 8 krijgen de kinderen elke week een aantal huiswerkopdrachten. In de andere groepen vindt dit op incidentele basis plaats. De inhoud van het huiswerk geven we op de volgende manier vorm: Taken als een werkstuk maken, voorbereiding voor een kring, spreekbeurten etc. Leertaken als topografie, wereldoriëntatie, dicteewoorden en training van de tafeltjes. Werkbladen rekenen / taal / begrijpend lezen. Sommige kinderen kunnen, tijdelijk, specifiek gerichte opdrachten meekrijgen. Dergelijke opdrachten worden altijd met de ouders besproken. De voorbereiding op het huiswerk maken wordt zoveel mogelijk op school gedaan. Op de klassikale informatieavond van de betreffende groepen zal ook aandacht aan dit onderwerp worden geschonken.

19 Bibliotheek op School Sinds het schooljaar is op onze school een Bibliotheek op School ingericht: een collectie boeken voor al onze leerlingen en voor kinderen die nu op peuterspeelzaal Ieniemienie zitten. De Bibliotheek op School is ingericht door Bibliotheek Helmond- Peel. De bibliotheek zorgt voor een collectie boeken en biedt organisatorische ondersteuning. Daarnaast biedt de bibliotheek advies bij leesbevorderingsactiviteiten. Het beheer van de bibliotheek op school is in handen van vrijwilligers. Dit zijn enthousiaste ouders van onze kinderen. Zij kunnen helpen bij het zoeken van boeken, een leesadvies geven en het reserveren van boeken. De vrijwilligers worden ondersteund door de leescoördinator van de Bibliotheek Helmond-Peel: Bert Golstein. Alle kinderen van onze school krijgen vanuit Bibliotheek Helmond-Peel een bibliotheekpasje. Met deze pas kunnen ze op school boeken lenen maar ook bij de centrale bibliotheek in het centrum van Helmond. De Bibliotheek op School is geopend op woensdagochtend van uur tot uur. De kinderen krijgen, een keer per drie weken, de gelegenheid om onder schooltijd boeken te lenen. Daarnaast kunnen ze elke week op woensdag na schooltijd terecht in de bibliotheek. Wanneer de groep van uw kind aan de beurt is om onder schooltijd boeken te lenen, kunt u lezen in de InformatieStroom.

20 Fruit Elke morgen mogen de kinderen groenten, fruit en/of iets te drinken mee naar school nemen. Voor alle kinderen is er rond uur gelegenheid om dit in alle rust te nuttigen. Verjaardag Wanneer een kind jarig is, wordt dit in de groep natuurlijk ook gevierd. Meestal hoort daar een (kleine) traktatie bij. We willen u vragen liever geen snoepgoed te gebruiken. Fruit, worst, een zelfgemaakte kleinigheid enz. zijn goede alternatieven. De leerkracht van uw kind deelt gewoon mee in de traktatie voor de kinderen. Overblijven We zijn heel blij en trots op de manier waarop de tussenschoolse opvang (overblijven) op onze school geregeld is. Dankzij de hulp van een aantal vrijwilligers is er op onze school de gelegenheid om elke hele schooldag over te blijven. Naast tijd om rustig een boterham te eten en iets te drinken worden er tijdens het overblijven activiteiten aangeboden. De kinderen kunnen zich op deze manier lekker ontspannen en nieuwe energie opdoen voor het middagprogramma op school. Hoe wordt het overblijven op onze school georganiseerd? Overblijfkaarten Deelname aan het overblijven is mogelijk door vooraf overblijfkaarten te kopen. Elke maandagochtend tussen 8.20 uur en 8.45 uur kunt u overblijfkaarten kopen bij juffrouw Annelies in de hal van de school. Overblijfkaarten (met 8 bonnen) kosten 14,-. Het is fijn wanneer u met gepast geld betaalt. De overblijfbon is goed voor één keer overblijven. De kaarten blijven geldig, ook in het volgende schooljaar. Niet gebruikte kaarten mogen op school weer ingeleverd worden. U krijgt dan uw geld weer terug.

21 Heeft u een overblijfkaart gekocht, dan kunt u hiervan elke keer een bon afknippen en aan uw kind meegeven. U levert de overblijfbon op de dag van overblijven in bij de leerkracht van uw kind. U dient per kind een aparte overblijfbon in te vullen. U wordt verzocht om, naast de naam en de groep van het kind, een telefoonnummer op te geven waar u (of een vervanger) bereikbaar bent tijdens het overblijven. Het overblijven: Uw kind brengt zelf een lunchpakket en iets te drinken mee. We brengen geen snoep mee naar het overblijven. Om uur gaan alle kinderen die overblijven naar hun eigen overblijfruimte. Er wordt gezamenlijk gegeten. De kinderen ruimen hun eigen spullen na het eten weer op. Na het opruimen gaan we met de kinderen naar buiten. Tijdens het overblijven mogen de kinderen de speelplaats niet verlaten. Als de overblijftijd is verstreken, helpt iedereen met het opruimen van de gebruikte speelspullen. Tijdens het overblijven blijven de kinderen in de overblijfruimte of buiten. We verwachten van de kinderen dat ze zich aan de regels van de overblijfkracht houden. Wanneer een kind zich niet houdt aan de regels van het overblijven wordt dit gemeld aan de groepsleerkracht. Wanneer dit zich herhaaldelijk voordoet, neemt de directeur contact op met de ouders. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u verdere inlichtingen inwinnen bij de directie van de school. Uiteraard kunt u voor verdere informatie ook contact opnemen met de coördinator overblijven van onze school, mevr. Annelies Hoogeveen. Coördinator overblijven Onze coördinator overblijven, mevr. Annelies Hoogeveen, is persoonlijk bereikbaar op maandagochtend in de aula van de school van 8.20 uur uur. Zij is telefonisch ook bereikbaar op telefoonnummer

22 Buitenschoolse opvang De buitenschoolse opvang wordt op onze school verzorgd door BSO de Zeespiegel. De Zeespiegel is een onderdeel van Spring kinderopvang. De Zeespiegel is gevestigd in het gebouw van Scouting Brouwhuis. Meer informatie over Spring kinderopvang en de Zeespiegel kunt u vinden op onze website en in de schoolgids. Kampactiviteiten Op onze school gaat groep 8 elk jaar op schoolkamp. Dit schoolkamp vormt een mooie afsluiting van de basisschooltijd van de kinderen. Wanneer er sprake is van een combinatiegroep 7-8, dan gaat die groep als geheel op kamp. In principe hebben we voor de groepen 3 tot en met 7 elk schooljaar een kampdag. De kinderen gaan dan een dagje op stap en komen vroeg op de avond weer terug op school. We zien het schooljaar echter als overgangsjaar en we hebben met het team besloten om een tweedagen tellend kamp voor groep 6-7 te verzorgen. Het schoolkamp voor groep 8 vindt plaats van maandag 4 tot en met donderdag 7 juli. Het schoolkamp voor groep 6-7 vindt plaats van donderdag 7 tot en met vrijdag 8 juli. De kampdag voor groep 3 t/m 5 vindt plaats op donderdag 30 juni.

23 Excursies Regelmatig gaan we met de kinderen op stap. Deze excursies hebben meestal te maken met onderwerpen waar op dat moment in de klas aandacht aan wordt besteed. U begrijpt, dat hiervoor regelmatig een beroep op de ouders gedaan moet worden om de kinderen naar de plaats van bestemming te brengen (met de auto) of te begeleiden (te voet of met de fiets). Voor vervoer met uw auto gelden de voorwaarden van uw eigen autoverzekering. Per gelegenheid kunt u aanspraak maken op een kilometervergoeding van 0.19 per kilometer. Dit kunt u declareren bij de betreffende leerkracht. Schoolplein Elke dag wordt de speelplaats volop gebruikt. Tijdens de ochtendpauze maken we, naast de speelplaats, ook gebruik van het grasveld bij de Zonnesteen, het klimtoestel en de schelpenbak. Ook na schooltijd zijn kinderen van harte welkom om op het schoolplein te spelen. Het hek wordt afgesloten op tijden dat er niemand meer op school is. Fietsen Omdat we slechts beperkte plaats in de fietsenstalling hebben vragen we u om zoveel als mogelijk te voet naar school te komen. De school is voor de meeste kinderen makkelijk te voet te bereiken. Mocht de afstand tussen thuis en school te groot zijn dan begrijpen wij dat u met de fiets komt. Kinderen kunnen hun fiets in de fietsenstalling plaatsen. De fietsenstalling wordt onder schooltijd altijd afgesloten. U zult begrijpen dat op de speelplaats niet gefietst mag worden. Dat kan immers onnodig gevaar voor anderen opleveren.

24 Haarcontrole Op de eerste maandag na iedere vakantie worden de kinderen gecontroleerd op de aanwezigheid van hoofdluis. Wanneer er in de groep van uw kind luizen of neten zijn geconstateerd, wordt u daarover schriftelijk op de hoogte gebracht. Ouders van kinderen waarbij neten/luizen zijn geconstateerd worden persoonlijk, telefonisch, op de hoogte gebracht. Na twee weken volgt er een nacontrole. De haarcontrole wordt uitgevoerd door enkele vaste ouders. Zij hebben hiervoor een training gehad van een deskundige van de GGD. Meer informatie over de behandeling van luizen kunt u vinden op onze website. Verzekeringen De scholen sluiten geen speciale verzekering af. Ook niet bij schoolreisjes etc. Indien ouders een ziektekostenverzekering hebben met een eigen risico kan het zinvol zijn om een aparte schoolongevallenverzekering af te sluiten. Wij gaan er vanuit dat u en uw kinderen verzekerd zijn inzake de wettelijke aansprakelijkheid jegens derden (W.A.-verzekering) en tegen ziektekosten. Indien u wel een speciale verzekering wenst voor uw kind dient u dit zelf te regelen. Het bestuur heeft wel een verzekering afgesloten voor leerkrachten, overblijfkrachten, conciërges of ouders die meehelpen op school inz. de wettelijke aansprakelijkheid jegens derden. Regelmatig vragen wij of ouders mee willen rijden met de auto bij excursies. Bij deze ritten gelden de voorwaarden van uw eigen autoverzekering. Gymzaal te huur Ook buiten de schooltijden wordt de gymzaal dagelijks gebruikt door verenigingen en andere groepen die er hun sport bedrijven. Wilt u ook gebruik maken van de zaal, dan kunt u hierover contact op nemen met de administratie van de school.

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen Schooljaar 2018-2019 Vakanties en vrije dagen/dagdelen Herfstvakantie 15-10-2018 / 19-10-2018 Kerstvakantie 24-12-2018 / 04-01-2019 Carnaval 04-03-2019 / 08-03-2019 Meivakantie 22-04-2019 / 03-05-2019

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen

Schooljaar Vakanties en vrije dagen/dagdelen Schooljaar 2017-2018 Vakanties en vrije dagen/dagdelen Kermis 11-09-2017 Herfstvakantie 16-10-2017 / 20-10-2017 Sinterklaas 06-12-2017 Kerstvakantie 25-12-2017 / 05-01-2018 Carnaval 12-02-2018 / 16-02-2018

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders...

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... Voorblad deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 3 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad

Nadere informatie

OBS de Straap Twentehof KG Helmond

OBS de Straap Twentehof KG Helmond Augustus 2018 De klassenverdeling 1/2a Juf Richelle en Juf Manon 1/2b Juf Els en Juf Chantal 1/2nt2 Juf Mariëtte en Juf Ilja 3 Juf Noortje en Juf Chantal 4a Juf Astrid en Juf Manon 4b Juf Marlies en Juf

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

school voor speciaal basisonderwijs

school voor speciaal basisonderwijs school voor speciaal basisonderwijs activiteitenkalender voor het schooljaar 1-1 Schoolkalender 1-1 Een nieuw schooljaar, een nieuwe kalender! Deze schoolkalender is een aanvulling op onze schoolgids.

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

OBS de Straap, Twentehof 200, 5709KG, Helmond Web: &

OBS de Straap, Twentehof 200, 5709KG, Helmond Web:   & 0492-556313. Web: www.destraap.nl & E-mail: destraap@destraap.nl Kleuterwerkjes Augustus 2017 1 2 3 4 5 6 De klassenverdeling: 1/2 juf Ilja/ juf Mariëtte 1/2 juf Manon/ juf Richelle 1/2 juf Els 3a juf

Nadere informatie

Samen je toekomst ontwikkelen

Samen je toekomst ontwikkelen 2018-2019 Samen je toekomst ontwikkelen Beste ouders en verzorgers, Graag willen wij u informeren over de plannen voor het nieuwe schooljaar. Voor u ligt daarom de ouderkalender 2018-2019. In deze kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

MAANDMEMO augustus 2016

MAANDMEMO augustus 2016 MAANDMEMO augustus 2016 Welkom allemaal! Na hopelijk een heerlijke zomervakantie zullen de schooldeuren aanstaande maandag weer opengaan. Afgelopen week hebben de medewerkers alles in de school klaar gezet

Nadere informatie

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg 2019-2020 Schoolkalender Basisschool Hubertus Jagerslaan 55 5042 LJ Tilburg 013-4672792 bs.hubertus@xpectprimair.nl De lessen beginnen.. De leerkrachten starten elke dag om 08:30 uur met de lessen. Het

Nadere informatie

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids Verkorte schoolgids 2013-2014 O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat 1 4461 RE Goes 0113-214568 Hierbij ontvangt u de belangrijkste informatie uit de schoolgids voor het schooljaar 2013-2014. De

Nadere informatie

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg

Schoolkalender. Basisschool Hubertus. Jagerslaan LJ Tilburg 2018-2019 Schoolkalender Basisschool Hubertus Jagerslaan 55 5042 LJ Tilburg 013-4672792 bs.hubertus@xpectprimair.nl De lessen beginnen.. De leerkrachten starten elke dag om 08:30 uur met de lessen. Het

Nadere informatie

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon:

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: kalender schooljaar 2015-2016 Augustus 2015 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 5 Eerste schooldag Op 31 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo

Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Schoolgids 2016/2017 deel A VSO Het Mozaïek Almelo Datum vaststelling Attendiz: juni 2016 Datum instemming MR: juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 5 Gymnastiek 5 Informatie aan gescheiden ouders

Nadere informatie

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 Woord vooraf Dit informatieboekje is een bijlage bij de schoolgids. In de schoolgids wordt uitgebreid de structuur van de school in al haar facetten

Nadere informatie

BESTE OUDERS, SCHOOLTIJDEN

BESTE OUDERS, SCHOOLTIJDEN Welkom BESTE OUDERS, Wij willen u nogmaals heel hartelijk welkom heten op Daltonschool Het Lover! In dit boekje vindt u vooral informatie over de praktische zaken waar u als ouder mee te maken krijgt en

Nadere informatie

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus Kleutergids Kindcentrum St. Willibrordus 2018-2019 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2017-2018 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De start

Nadere informatie

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom.

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom. Basisschool St.Bernardus Loo 109 5571 KP Bergeijk 0497-571235 Jij bent welkom Email: infostbernardus@skozok.nl www.stbernardus.nl Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten bij ons

Nadere informatie

SPORCKTKALENDER

SPORCKTKALENDER SPORCKTKALENDER 2018-2019 augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Sporcktinfo 1 16 17 18 19 20 Eerste schooldag 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Sporcktinfo 2 30 31 Op 20 augustus start het nieuwe

Nadere informatie

Informatiefolder. Schooltijden. Hoofdweg AC Bellingwolde

Informatiefolder.   Schooltijden. Hoofdweg AC Bellingwolde Informatiefolder Hoofdweg 77 9695 AC Bellingwolde 0597-532374 obswesterschool@sooog.nl Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2018-2019 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 2, 21 augustus 2019 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen maandag zijn wij gezamenlijk het schooljaar gestart en heb ik al heel veel ouders en kinderen de hand kunnen schudden. Diezelfde ochtend

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders,

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, jaarboekje 2013-2014 Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, Dit is het informatieboekje voor het schooljaar 2013-2014. U vindt hierin gegevens die specifiek betrekking hebben op dit schooljaar. In

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair.

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair. kalender schooljaar 2014-2015 Augustus 2014 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 25 augustus start het nieuwe schooljaar om

Nadere informatie

Informatiefolder

Informatiefolder O b s We s te rs c h o o l Informatiefolder 2016-2017 Algemene gegevens Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2016-2017 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische zaken. Uitgebreide

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

SCHOOLGIDS Deel A

SCHOOLGIDS Deel A SCHOOLGIDS 2016-2017 Deel A LOCATIES : SPORTLAAN BENTHEIMERSTRAAT Sportlaan 8-10 Bentheimerstraat 1 7552HA Hengelo 7573CW Oldenzaal 0880-203704 0880-2013810 info.pentacollege-attendiz.nl info.pentacollege-attendiz.nl

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

2015-2016. De Gerardusschool. Praktische schoolgids

2015-2016. De Gerardusschool. Praktische schoolgids De Gerardusschool Praktische schoolgids 2015-2016 Actualiteit van de School Website: www.gerardusschool.nl Facebook: www.facebook.com/degerardus Twitter: https://twitter.com/gerardusschool augustus 2015

Nadere informatie

Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus

Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus Draaiboek Tijdelijke huisvesting Sint Franciscus 2015-2016 Inhoudsopgave: 1. Inleiding. 2. Aantallen groepen, aantallen leerlingen per leerjaar en per groep. 3. Plattegronden van BS de Bongerd. 4. Lestijden

Nadere informatie

SPORCKTKALENDER. Elke dag samen een beetje beter. Basisschool De Sporckt. Meerssentraat 1B 5045 JB Tilburg

SPORCKTKALENDER. Elke dag samen een beetje beter. Basisschool De Sporckt. Meerssentraat 1B 5045 JB Tilburg SPORCKTKALENDER 2019-2020 augustus 2019 1 2 3 4 Zomervakantie 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Sporcktinfo #1 15 16 17 18 19 Eerste schooldag 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Sporcktinfo #2 OR 29 30 31 Op 19 augustus

Nadere informatie

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli Juli 1 2 Eindejaarsfeest Bewegen is gezond 3 4 5 6 28 7 8 OC 9 10 11 Rapport groep 3 t/m 8 Musical groep 8a 12 13 29 rapportgesprekken groep 1-2 14 Musical groep 8b 15 Verrassingsdag en barbeque groep

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer,

Inleiding. Beste lezer, Schoolgids Penta College deel A 2017/2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Foto s 4 Gymnastiek 4 Informatie aan gescheiden ouders 4 Medezeggenschapsraad (MR) 4 Ouderbijdrage 5 Oudercontacten/ouderavonden 5 Periodieke

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Stella Nova kalender

Stella Nova kalender Stella Nova kalender 2016-2017 Geachte ouders en/of verzorgers, beste kinderen. Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2016-2017, waarin u allerlei informatie kunt vinden, onder andere over de activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, , Kalender

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, ,  Kalender Obs. De Wynbrekker,,, 0514-541242,, www.obsdewynbrekker.nl, Kalender 2016-2017 A U G U S T U S 2 0 1 6 1 Vakantie 2 3 4 5 6 7 8 Vakantie 9 10 11 12 13 14 15 Vakantie 22 Vakantie 16 17 18 19 20 21 23 24

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN LEERLINGEN IN GROEP 3 T/M 8 Schooljaar 2019-2020 Samenwijs Willibrordus Opvang & Onderwijs Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013 504 6165 www.stichtingsamenwijs.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief van obs De Goudvink

Nieuwsbrief van obs De Goudvink Nieuwsbrief van obs De Goudvink schooljaa r 2016-2017 Inhoud Belangrijke data Voorwoord Sportiefste school Gymschoenen Luizenzakken Pauzehap Gymtijden Start schooldag Snappet HVO Nieuwsbrief 2 september

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Openbare basisschool "Koningin Beatrix" Graafschapsstraat 2 4116 GE Buren Tel.: 0344 571263 schoolleider: Jacqueline de Fouw Email: info@beatrixschool-buren.nl Website: www.beatrixschool-buren.nl Geachte

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L Vrijdag 1 juli 2016 Nummer 11 Vanuit de directie Nog een weekje en dan kunnen wij gaan genieten van de zomervakantie. Groep 8 is druk bezig met het oefenen

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteenbussum.nl info@hoeksteenbussum.nl September 2017 Informatie Kleuters

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Telefoonnummer van de school: ORGANISATIE VAN DE SCHOOL: Directeur: Gerard Jager Tel:

Telefoonnummer van de school: ORGANISATIE VAN DE SCHOOL: Directeur: Gerard Jager Tel: AUGUSTUS/SEPTEMBER 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Za Zo Extra informatie 29/8 30/8 31/8 1/9 2/9 3/9 4/9 EERSTE SCHOOLDAG Oudergeleding mr 8.30 5/9 6/9 7/9 8/9 9/9 10/9 11/9. Telefoonnummer

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Grote Duizendpoot AGENDA. Duizendpoot met informatie voor schooljaar Wenuurtje

Grote Duizendpoot AGENDA. Duizendpoot met informatie voor schooljaar Wenuurtje Grote Duizendpoot Mededelingenblad voor ouders / verzorgers RK Basisschool De Borghoek Jaargang 0 no. 19 juli 2017 Beste ouders / verzorgers, Voor u ligt de laatste Duizendpoot van het schooljaar. Deze

Nadere informatie

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo kalender schooljaar 2016-2017 September 2016 30 31 2 1 2 3 4 Tilburg Ten Miles 5 6 7 8 9 10 11 Eerste schooldag Kick off studenten 12 13 14 15 16 17 18 Informatieavond Groep 1-2 en 5 19 20 21 22 23 24

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2015-2016 Welkom op de St. Willibrordusschool Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open.

Nadere informatie

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school 7. DE OUDERS 7.1 Het belang van betrokkenheid van ouders Zoals al eerder beschreven vinden wij de betrokkenheid van ouders bij onze school van groot belang. Met name naar de pedagogische kant (sociaal-emotioneel,

Nadere informatie

Ouderkalender Basisschool Klinkers

Ouderkalender Basisschool Klinkers Ouderkalender Basisschool Klinkers 2013-2014 augustus 2013 Maandelijks houdt de MR een vergadering op school. Dit is ook de avond dat de ouderraad vergadert. Via de klinkerlink wordt u op de hoogte gehouden

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Praktische informatiegids

Praktische informatiegids Praktische informatiegids 2017-2018 De verkorte schoolgids bevat de actuele gegevens, namen, adressen en activiteiten van dit schooljaar. Een school met oog voor kinderen. Basisschool Oventje Voor-Oventje

Nadere informatie

Kalender bs. Klinkers 2012-2013

Kalender bs. Klinkers 2012-2013 Kalender bs. Klinkers 2012-2013 augustus 2012 In de eerste week van het schooljaar worden er MR-verkiezingen gehouden. Maandelijks houdt de MR een vergaring op school. Dit is ook de avond dat de ouderraad

Nadere informatie

Schoolgids in het kort

Schoolgids in het kort Schoolgids 2018-2019 in het kort Deze korte gids is gemaakt voor het gemak van de ouders of verzorgers om alles even bij elkaar te hebben. Het is een korte samenvatting van de belangrijkste weetjes uit

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Leerkrachten groep 1-2 De Kameleon 01-10-2017 Inhoudsopgave 1 WELKOM OP ONZE SCHOOL... 2 2 WENBELEID... 2 3 DE EERSTE SCHOOLDAG... 2 4 BRENGEN EN HALEN VAN KINDEREN... 3 5 PARKEREN...

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE CV juf Lian 4 5 meneer Bert jarig 6 Nieuwsbrief 2 7 Studiedag; alle kinderen zijn vrij Skateclinic Inloopkwartiertje

ZOMERVAKANTIE CV juf Lian 4 5 meneer Bert jarig 6 Nieuwsbrief 2 7 Studiedag; alle kinderen zijn vrij Skateclinic Inloopkwartiertje INFORMATIEKALENDER 2018-2019 augustus september ZOMERVAKANTIE 1 2 3 CV juf Lian 4 5 meneer Bert jarig 6 Nieuwsbrief 2 7 Studiedag; alle kinderen zijn vrij 8 9 10 Skateclinic 11 12 Inloopkwartiertje 13

Nadere informatie

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl

Stefanusschool Kinkelenburglaan 4 4003 TL TIEL T: 0344 63 54 85 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Stefanusschool Kinkelenburglaan 00 TL TIEL T: 0 E: directie@stefanusschool.nl www.stefanusschool.nl Behorende tot Stichting Katholieke Onderwijsbelangen Rivierenland augustus 0 0 week week week 0 0 week

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 juli

Nieuwsbrief 8 juli Nieuwsbrief 8 juli 2015-2016 Data: 9 juli: Oud Papier: succes deze laatste keer van het schooljaar! 11 juli: Tour de Funbus van 10.00-12.00 op school Prijs voor winnaar Fiets- en Loopweken! En dat is De

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel

SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel 2017 2018 SCHOOLKALENDER O.B.S. de Singel Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de kalender van het schooljaar 2017-2018. Dit schooljaar zijn de kinderen verdeeld over 10 groepen en een peutergroep.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy September 2018 Schooljaar 2018-2019. We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie gehad heeft. Maandag 3 september openen de schooldeuren weer voor een nieuw schooljaar. Uiteraard mogen ouders s ochtends

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Basisschool. De Weerijs. Kalender

Basisschool. De Weerijs. Kalender Basisschool De Weerijs Kalender 2018-2019 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

Jaargebonden informatie schooljaar

Jaargebonden informatie schooljaar Jaargebonden informatie schooljaar 2018-2019 OBS t Vogelnest Leeuwerik 3 2411 KR Bodegraven 0172 614 330 Email: info.tvogelnest@stichtingklasse.nl Website: www.tvogelnest.nl OBS t Vogelnest @obstvogelnest

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Februari 2019 Via deze Nieuwsflits informeren we u graag weer over wat er leeft in ons kindcentrum (op school en de kinderopvang). Deze

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2016-2017 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar

Groep 1 en 2 Schooljaar Groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 In dit boekje hebben wij de praktische zaken, waar u als ouder van uw kleuter mee te maken krijgt, toegelicht. Mocht u vragen hebben of meer willen weten over de gang

Nadere informatie

DE WELLE VISIE OP MAATSCHAPPELIJKE POSITIONERING DE MISSIE VAN DE SCHOOL

DE WELLE VISIE OP MAATSCHAPPELIJKE POSITIONERING DE MISSIE VAN DE SCHOOL DE WELLE DE MISSIE VAN DE SCHOOL De Welle wil een school zijn die staat voor: Kwaliteit Betrokkenheid Identiteit Veiligheid De Welle is een school waar ieder kind uniek mag zijn, waar het onderwijs samen

Nadere informatie

Activiteiten en praktische zaken van A tot Z

Activiteiten en praktische zaken van A tot Z Activiteiten en praktische zaken van A tot Z Activiteitencommissie De activiteitencommissie bestaat uit ouders van leerlingen die zich structureel in willen zetten bij het organiseren van activiteiten

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te maken, treft u hieronder

Nadere informatie

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal KALENDER 2014-2015 augustus 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Inloopuur nieuwe klaslokaal 11.00-12.00 uur Eerste schooldag Luizencontrole 1 25 26 27 28 29 30 31 22 augustus

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge

De Nobelaer. Julianastraat 13 Oude-Tonge De Nobelaer Julianastraat 13 Oude-Tonge Welkom! U brengt uw kind voor het eerst naar de basisschool. Een belangrijk moment voor uw kind en voor uzelf! De meeste kinderen vinden het een geweldige uitdaging

Nadere informatie

Ik ga naar de basisschool!

Ik ga naar de basisschool! Ik ga naar de basisschool! Informatieboekje voor groep 1 en 2 van Basisschool De Wegwijzer Welkom op de Wegwijzer! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede, leerzame en leuke tijd te geven.

Nadere informatie

Kalender Basisschool. De Weerijs

Kalender Basisschool. De Weerijs Kalender 2019-2020 Basisschool De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een bruisende school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw straalt

Nadere informatie

Vakantierooster en vrije dagen schooljaar

Vakantierooster en vrije dagen schooljaar FlexFlits Nr. 11 4 juli 2019 Vakantierooster en vrije dagen schooljaar 2019-2020 Herfstvakantie ma 14-10-2019 t/m vr 18-10-2019 Kerstvakantie ma 23-12-2019 t/m vr 03-01-2020 Carnavalsvakantie ma 24-02-2020

Nadere informatie