GEREALISEERDE PROJECTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEREALISEERDE PROJECTEN"

Transcriptie

1 GEREALISEERDE PROJECTEN Eco-Vloer toegepast in de wachtruimte van de nieuwe ligboxenstal van Nico en Corina Van Vliet in Schipluiden, Nederland. De koeien lopen de wachtruimte, die onder 3% helling ligt, bijzonder vlot op. Bij Adrion van Beek in Breda wordt de Eco-Vloer toegepast in combinatie met diepstrooiselboxen gevuld met gedroogde mest. In combinatie met de Lely mestrobot met waterverneveling is de mestdoorlaat perfect. Jan de la Chapelle uit Lindö in Finland was in 2012 op zoek naar een goede roostervloer voor zijn nieuwe melkveestal. Na bezichting van 3 melk veebedrijven uitgerust met Eco-Vloer was de investering in de Eco-Vloer een bewuste keuze. Jan is erg blij met zijn keuze voor de Eco-Vloer. De koeien doen het uitstekend in de stal die plaats biedt aan 180 melkkoeien. In overleg met bouwbedrijf Invepro uit Houten, Nederland, koos familie Korts voor de Eco-Vloer. In de nieuwe ligboxenstal wordt automatisch gemolken met 3 melkrobots. Jan Vlooswijk uit Benschop, Nederland, geeft elke weekdag les in zijn melkveestal. De Eco-Vloer biedt erg veel grip en de koeien laten de tocht prima zien. Jan is bijzonder tevreden over de activiteitsgraad van de koeien op de Eco-Vloer. Dirk-Jan van den Tillaart bouwde in 2013 een nieuwe ligboxenstal voor 900 koeien in Hohenziatz, Duitsland. De helft van de stal is voorzien met Eco-Vloer, de andere helft met traditionele betonroosters. De koeien op de Eco-Vloer doen het merkelijk beter dan die op de traditionele betonroosters.

2 WAAROM ECO-VLOER DE KOEVRIENDELIJKE ECO-VLOER De Eco-Vloer is ontwikkeld op basis van de behoeften van melkveehouders en melkkoeien. De vloer is vlak, vrij van scherpe kanten en zeer goed beloopbaar dankzij de combinatie van beton met rubber. De Eco-Vloer is een roostervloer die geschoven kan worden door zowel mestrobots als vaste schuiven. Dat verzekert zuivere en droge klauwen. Een waterneveling bij het schuiven is aan bevolen voor de beste resultaten. 78 melkveebedrijven werden recent uitgebreid onderzocht. De melkveehouders hebben een gemiddelde ervaring van 2 jaar en zijn bijzonder tevreden over de Eco-Vloer. De Eco-Vloer verbetert de klauwgezondheid, de koeien vertonen een hoge activiteit en de tochtigheid wordt goed waargenomen. De klanten noteerden een sterke stijging in levensproductie dankzij een lager vervangingspercentage. Ook het dagelijks management wordt eenvoudiger doordat er minder klauwproblemen zijn. EEN ANTWOORD OP DE BEHOEFTE VAN MELKVEE- HOUDERS - Hoge activiteit dankzij goede beloopbaarheid - Mechanische klauwbeschadigingen vermijden door de afwezigheid van scherpe randen - Een goed contactoppervlak tussen vloer en klauw zorgt voor een optimale drukverdeling - Goede zuiverheid garandeert droge klauwen - Eco-Vloer is een roostervloer dus geschikt voor reiniging door zowel mestrobots als vaste mestschuiven - Optioneel in te bouwen dichtingskleppen garanderen toekomst van uw bedrijf dankzij de lage emissiefactor - 78 boeren met gemiddeld 24 maanden gebruikservaring noteerden een stijging van de levensduur met 7 maanden. Dit betekent een gegarandeerd kort terugverdieneffect. -

3 OPBOUW VAN DE ECO-VLOER Bekijk het integrale productieproces van de Eco-Vloer op onze website andersbeton.com. GEPROFILEERD AFGEROND BETONROOSTER Het betonrooster is voorzien van sparingen voor de rubberen inserts en standaard berijdbaar met 4 ton aslast (optioneel tot 10 ton aslast). Het oppervlak is leerd en alle zijkanten zijn afgerond. RUBBEREN INSERTS De rubberen inserts worden in de sparingen van de beton roosters geplaatst. De toegepaste rubberkwaliteit is bijzonder hoog omdat een lange levensduur voorop staat. Bovendien zijn de inserts voorzien van twee staven uit glasvezelcomposiet. Zodoende is het geheel inert voor stalomstandigheden. DICHTINGSKLEPPEN De Eco-Vloer kan voor of na ingebruikname voorzien worden van dichtingskleppen. De Eco-Vloer met dichtingskleppen is als emissiearme stalvloer met een sterke emissiereductie. De dichtingskleppen komen niet onder het betonrooster uit. De emissiefactor van de Eco-Vloer conform BWL V4 bedraagt 5.2 kg NH3 per dierplaats per jaar bij beweiden en 6.0 kg bij permanent opstallen.

4 MAATVOERING & DUURZAAMHEID MAATVOERING Type Type LENGTE BREEDTE HOOGTE GEWICHT REF. NUMMER Aslast: kg (wielbasis 180cm wielprent 30x40cm) kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg kg De aangegeven gewichten zijn inclusief de rubberen inserts. LENGTE BREEDTE HOOGTE GEWICHT REF. NUMMER Aslast: kg (wielbasis 200cm wielprent 40x40cm) kg kg kg kg kg kg kg kg Aslast: kg (wielbasis 200cm wielprent 40x40cm) kg kg kg kg DUURZAAMHEID Bekijk de duurzaamheidsvideo op onze website andersbeton.com. De duurzaamheid van de Eco-Vloer wordt gewaarborgd door zijn ontwerp: een combinatie van beton met rubber op hetzelfde niveau. Het beton beschermt het rubber tegen slijtage door de mestschuif. De schuif rijdt steeds over zowel beton als rubber. Het rubber is van bijzonder hoge kwaliteit. Wij inspecteren regelmatig de rubberen inserts in de praktijk. Hiernaast ziet u een foto van twee verschillende inserts. De insert boven is nieuw, de insert eronder heeft drie jaar aan de uitgang van een melkrobot gelegen. Dit komt overeen met een levensduur van 10 jaar onder normale omstandigheden. Er is geen slijtage zichtbaar aan het rubber. De rubberen inserts zijn uitgebreid onderzocht door DLG op slijtage, zuurbestendigheid en indrukbaarheid met erg positieve resultaten op alle onderdelen. Wij bezorgen u het testrapport op aanvraag. Op de rubberen inserts van de Eco-Vloer bieden wij een volledige garantie van 5 jaar zonder afschrijving. Onze garantiebepalingen zijn omschreven in de algemene verkoopsvoorwaarden.

5 ERVARINGSONDERZOEK NEDERLAND

6 METEN IS WETEN Anders Beton heeft in samenwerking met de KDG Hogeschool Antwerpen 78 melkvee-bedrijven onderzocht. Elk bedrijf is ter plaatse beoordeeld in de periode maart tot mei Op deze bedrijven lopen melkkoeien gemiddeld al 24 maanden op de Eco-Vloer. De beloopbaarheid, slipvastheid, activiteit en het tochtgedrag werd specifiek onderzocht. BEOORDELINGEN De bevindingen zijn over de hele lijn bijzonder positief. - 97% raadt collega-veehouders aan om in de Eco-Vloer te investeren. - 95% zou de Eco-Vloer zeker opnieuw kopen bij uitbreiding. - 92% is inmiddels overtuigd dat de Eco-Vloer de CONCLUSIES - De Eco-Vloer scoort 30% beter dan de vorige vloer (95% traditionele betonroosters) op activiteit, tochtigheidsdetectie en slipvastheid. - >5% daling van ernstig kreupele koeien. - De klauwen worden 2 keer per jaar behandeld. - Hoe hoger de bezettingsgraad in de stal hoe beter de mestdoorlaat. Bij dichte vloeren is dit net omgekeerd. - Dankzij de combinatie van rubber en beton is de Eco- Vloer ook tijdens de vorstperiode goed beloopbaar. - 95% heeft geen aanvullende mestafstorten voorzien in de stal.

7 GETEST & GOEDGEKEURD Adrion van Beek - Melkveebedrijf DE RITH HOLSTEINS Breda, Nederland Als je goed bent voor de koeien, zijn de koeien ook goed voor jou. Ik heb bewust voor de Eco-Vloer gekozen omdat ik 25 jaar ervaring heb in de vee verbetering. Ik heb altijd gewerkt als inspecteur bij het stamboek en daar heb ik aandacht gehad voor omgeving en comfort. Een ideale vloer moet een combinatie zijn van beton en rubber. De koeien gebruiken de klauwen veel gelijkmatiger van binnen naar buiten. Ze zijn veel mobieler en mobiele koeien gaan sneller naar het voerhek, de boxen en gaan sneller liggen. Een koe die staat die maakt geen melk aan. Een koe moet eten, drinken, krachtvoer innemen en liggen en dat heeft alles te maken met goed beenwerk. De koeien maken grotere stappen en lopen duidelijk natuurlijker. Dat komt ook tot uiting bij de laatste stamboek inspectie. Het hoogste onderdeel van alle onderdelen van de koe is het beenwerk. Dat stemde mij enorm tot tevredenheid en dat geeft ook aan dat de koeien goed lopen en ontspannen zijn want anders kom je niet tot dat resultaat. Ik adviseer deze vloer voor collega veehouders puur omdat onze ervaring goed is. Deze vloer werkt perfect. Alexander Hemberger - Hemberger GBR Limbach, Duitsland De Eco-Vloer maakt zijn belofte al na vier maanden waar. Door de combinatie beton en rubber ontstaat een zeer goede anti-slip eigenschap en een zeer goed loopgedrag. In vergelijking met onze oude stal tonen de dieren een duidelijk intensievere activiteit, tochtigheid wordt duidelijker getoond waardoor een betere tochtigheidsdetectie kan gebeuren. Zo zal ook de tussenkalftijd kleiner worden. Doordat wij een kleinere tussenkalftijd en minder uitval hebben, blijven de koeien uiteindelijk langer leven. Het resultaat zal zijn dat onze koeien op de Eco-Vloer ouder zullen worden dan op onze vorige stalvloer. Zo zullen uiteraard ook minder dieren behandeld moeten worden. De dieren lopen comfortabel over de Eco-Vloer. Ze zijn zeker als ze er over lopen en de passen zijn ook duidelijk groter. De dieren bewegen zich zo vlot dat ik haast zou zeggen dat we met de Eco-Vloer de weide in de stal gehaald hebben. Wij hebben de Eco-Vloer gekocht voor een beter klauwgezondheid. Vandaag moeten we zeggen dat dit reeds na 4 maanden merkbaar is.

8 Erik Vugts - Melkveebedrijf VUGTS Haaren, Nederland Als de klauwen goed blijven, blijven de koeien langer lopen. De verwachtingen zijn zeker uitgekomen. De beloopbaarheid is zeer goed, mestdoorlaat is goed, tochtige koeien laten het goed zien. Het bevalt me heel goed. De koeien hebben ontzettend veel grip vanwege het rubber. Het rubber en beton is een zeer goede combinatie. De koeien slijten toch de klauwen en hebben mooi grip op de rubber. Dit is het allermooiste van de Eco-Vloer. Sinds we deze vloer hebben, hebben we veel minder witte lijn aandoeningen en zoolzweren. De vloer geeft mee als de koe met de klauw op de spleet staat dat was voorheen met de traditionele betonroosters niet. Vanwege het draaien had je kans op scheuren in de klauw en dat gaf witte lijn defecten en dat is nu zo goed als over. Ik heb hem vergeleken met verschillende dichte vloeren wat ik echt niet wilde en op basis daarvan heb ik een overtuigde keuze voor de Eco- Vloer gemaakt. De vloer is in alle seizoenen perfect, maar je moet wel een mestrobot met water voorzien die ervoor zorgt dat de mest niet uitsmeert maar strak schoon geschoven wordt en dat is van belang. De verwachting is wel dat de levensduur van de koeien omhoog gaat. Doordat de koeien hun klauwen goed blijven, blijven ze langer lopen. Heel moeilijk om in euro s uit te tellen, maar de verwachting is dat de vloer zijn geld dik opbrengt. Jeroen Van Creij - Van Creij Dairy Haps, Nederland De Eco-Vloer is de beste vloer die op de markt is. Wij hebben voor de Eco-Vloer gekozen omdat hij ons erg aansprak. Wij zijn op verschillende plaatsen gaan kijken. De koeien liepen overal vlot over de vloer en we zagen dat de mest ook goed de put in ging. Hij sprak ons heel erg aan vanwege het comfort van de koeien op de vloer, het klauwgebruik, hoe de koeien er op lopen en de klauwgezondheid die aanzienlijk verbeterd wordt. Ik denk dat de combinatie van beton en rubber een stuk beter is voor de klauwen. Sinds dat we hem in gebruik hebben genomen, hebben we minder last van kreupele koeien en misschien kan je het ook wel merken qua geur. De vloer heeft zeker invloed op de gemiddelde levensduur en het vervangingspercentage van de koeien. Een vloer waar een koe op uitglijdt of zich niet prettig bij voelt daar is niemand bij gebaat. Als ze uitglijden op traditionele betonroosters en er gebeurt iets dan ben je die koe wel kwijt. Ik denk dat dit bij de Eco-Vloer een stuk minder is. De ervaring die we met de Eco-Vloer hebben is dat de koeien er heel vlot op lopen. De klauwgezondheid van de koeien is in onze ogen veel verbeterd. We denken dat de Eco-Vloer zich vanzelf terug verdient. Als wij zouden uitbreiden zouden we zeker terug voor de Eco-Vloer kiezen omdat hij ons goed bevalt en aanspreekt. Ik raad ook zeker andere veehouders aan om voor de Eco-Vloer te kiezen omdat het de beste vloer is die op de markt is.

9 GETEST & GOEDGEKEURD MEER VOEDSEL. LAGERE MILIEUDRUK. De veehouderij is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de ammoniakemissie. De Europese Unie legt de lidstaten daarom strenge emissienormen op die periodiek aangescherpt worden. De Eco-Vloer is doorgemeten en realiseert een sterke emissiereductie. Het is de stalvloer met de laagst bemeten emissiefactor. Ook de koeien varen er wel bij. De Eco-Vloer is het best verkochte emissiearme vloersysteem voor melkvee in Europa. En met reden. De vloer heeft bewezen het welzijn sterk te verhogen. Onderzoek leert dat de klauwgezondheid er sterk op vooruit gaat. De koeien vinden de Eco-Vloer aangenaam te belopen en tonen veel activiteit en natuurlijk gedrag. Hierdoor daalt het vervangingspercentage en stijgt de gemiddelde levensproductie. Melkveehouders produceren dan meer melk met minder dieren. Dit betekent een sterke reductie van broeikasgassen. De Eco-Vloer is dus niet alleen goed voor uw koeien, maar ook voor het milieu.

10 Wybren Jongbloed, Commercial Product Specialist Lely Discovery: De Discovery SW 90 mestrobot doet het uitstekend op de Eco-Vloer. Het is een mooie combinatie om tot een zo zuiver mogelijke vloer te komen. Een mooi en belangrijk pluspunt is dat onze mest robot 25% meer vierkante meters vloer kan reinigen tegenover de meeste dichte vloeren.

ECO. niet toevallig beter. Tweede editie ANDERSBETON. niet toevallig beter

ECO. niet toevallig beter. Tweede editie ANDERSBETON. niet toevallig beter ECO niet toevallig beter. 2015 Tweede editie ANDERSBETON niet toevallig beter VOORWOORD OFFICIEEL GOEDGEKEURDE EMISSIEARME STALVOER ECO VERBETERDE KLAUWGEZONDHEID LANGERE LEVENSDUUR ANDERS BETON Dank u

Nadere informatie

ECO RUNDVEEPROGRAMMA. niet toevallig beter. Derde editie ANDERSBETON. niet toevallig beter

ECO RUNDVEEPROGRAMMA. niet toevallig beter. Derde editie ANDERSBETON. niet toevallig beter ECO niet toevallig beter. RUNDVEEPROGRAMMA 2015 Derde editie ANDERSBETON niet toevallig beter VOORWOORD OFFICIEEL GOEDGEKEURDE EMISSIEARME ROOSTERVLOER ECO-VLOER VERBETERDE KLAUWGEZONDHEID 20% HOGERE LEVENSPRODUCTIE

Nadere informatie

Voor een duurzame toekomst

Voor een duurzame toekomst Voor een duurzame toekomst Complete leverancier van bewezen kwaliteit Den Boer Beton is een flexibele en marktgerichte organisatie en decennia lang een begrip onder professionals in de agrarische sector.

Nadere informatie

emissiearme vloersystemen

emissiearme vloersystemen emissiearme vloersystemen agina 12013 van 24 2 Swaans Beton emissiearme vloersystemen 2013 Inhoudsopgave Nieuwbouwstallen melkvee mestspleet per emissie * RAV-nummer type Patent Comfort Vloer (PCV) 170

Nadere informatie

Emissiearme Duurzaamheidsvloer

Emissiearme Duurzaamheidsvloer Emissiearme Duurzaamheidsvloer Duurzaamheidsvloer D-1 De Duurzaamheidsvloer D-1 is een vlakke vloer met om de 1,20 meter een mestspleet van max. 4 cm welke voorzien is van een klepsysteem. Dit geeft een

Nadere informatie

Wetenschappelijke factsheet

Wetenschappelijke factsheet Wetenschappelijke factsheet Rubberen sleufvloer (Melkvee) maatregel in officiële Nederlandse procedures (bijvoorbeeld Rav) dat wil zeggen ingediend, voorfase indienen (proefstatus), afgewezen (inclusief

Nadere informatie

Emissiearme Stalvloersystemen

Emissiearme Stalvloersystemen Emissiearme Stalvloersystemen 1 Over ons Al 55 jaar staat Swaans Beton voor hoogwaardige prefab betonproducten met uiterst moderne fabrieken in Heeze en Weert. Wij leveren een breed programma van vooral

Nadere informatie

Voor iedere boer een vloer

Voor iedere boer een vloer Thema koecomfort NKGC 18 november 2014 Voor iedere boer een vloer Eric Pijnappels DLV Bouw, Milieu & Techniek www.dlv.nl Voor iedere boer een vloer Actualiteiten vergunningen Emissiearme stalsystemen Dichte

Nadere informatie

Ligboxenstal met roostervloer voorzien van cassettes in de roosterspleten en mestschuif Melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar

Ligboxenstal met roostervloer voorzien van cassettes in de roosterspleten en mestschuif Melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar Nummer systeem Naam systeem Diercategorie Rav-code A 1.13 BWL2010.34.V7 Systeembeschrijving van December 2018 Ligboxenstal met roostervloer voorzien van cassettes in de roosterspleten en mestschuif Melk-

Nadere informatie

Koematrassen en rubbermatten

Koematrassen en rubbermatten Koematrassen en rubbermatten Huber N20/25 rubber op rol De comfortabele rubbermatten N20 (20 mm dik) en N25 (25 mm dik) zijn met grote en kleine noppen uitgevoerd. Deze noppen zorgen ervoor dat de rubbermatten

Nadere informatie

RUNDVEE PRODUCTENFOLDER. niet toevallig beter. Januari ANDERSBETON. niet toevallig beter

RUNDVEE PRODUCTENFOLDER. niet toevallig beter. Januari ANDERSBETON. niet toevallig beter RUNDVEE niet toevallig beter. PRODUCTENFOLDER 2017 Januari ANDERSBETON niet toevallig beter VOORWOORD HOGE EMISSIEREDUCTIE MEER WINST DOOR MEER WELZIJN ECO-VLOER OPTIMAAL BELOOPBAAR VOOR KOE EN BOER ANDERS

Nadere informatie

En een ondertite l, bijvoorb eeld de. Emissiearme vloersystemen voor de melkveehouderij 2015

En een ondertite l, bijvoorb eeld de. Emissiearme vloersystemen voor de melkveehouderij 2015 En een ondertite l, bijvoorb eeld de Emissiearme vloersystemen voor de melkveehouderij 2015 A1.1 Grupstal voor drijfmest, emiterend mestoppervlak van grup en kelder maximaal 1,2 m2 per dierplaats 5,7 kg

Nadere informatie

Monteny Milieuadvies. Gert-Jan Monteny

Monteny Milieuadvies. Gert-Jan Monteny Monteny Milieuadvies Beperking ammoniakemissie melkveestallen: een overzicht van mogelijke systemen, met accent op dichte vloeren Een presentatie tbv de netwerkbijeenkomst op 8 december 2011 Gert-Jan Monteny

Nadere informatie

ALS BETON NIET ANDERS, MAAR BETER MOET! MEADOWFLOOR

ALS BETON NIET ANDERS, MAAR BETER MOET! MEADOWFLOOR ALS BETON NIET ANDERS, MAAR BETER MOET! MEADOWFLOOR DE PROFLEX MEADOWFLOOR, DÉ NIEUWE STANDAARD VOOR DIER- EN MILIEUVRIENDELIJKE RUNDVEEVLOEREN Proflex Betonproducten is een bedrijf met medewerkers met

Nadere informatie

Werkingsprincipe DE TECHNISCHE UITVOERING VAN HET SYSTEEM

Werkingsprincipe DE TECHNISCHE UITVOERING VAN HET SYSTEEM Nummer systeem Naam systeem BWL 2010.35.V3 Ligboxenstal met geprofileerde vlakke vloer met hellende sleuven, regelmatige mestafstorten voorzien van afdichtflappen, met mestschuif Melk- en kalfkoeien ouder

Nadere informatie

Systeembeschrijving van Oktober Vervangt BWL V2 van oktober 2012

Systeembeschrijving van Oktober Vervangt BWL V2 van oktober 2012 Nummer systeem Naam systeem Diercategorie BWL 2010.36.V3 Systeembeschrijving van Oktober 2013 Ligboxenstal met geprofileerde vlakke vloer met hellende sleuven, regelmatige mestafstorten voorzien van emissiereductiekleppen

Nadere informatie

NETWERKGROEP DE KELDER TE BOVEN

NETWERKGROEP DE KELDER TE BOVEN NETWERKGROEP DE KELDER TE BOVEN 13-7-2011 Regelgeving: Landelijk: Besluit Huisvesting Emissie arm is < 9,5 kg NH3/koe/jaar Opstallen + roostervloer = 11 kg NH3/koe/jaar Beweiden + roostervloer = 9,5 kg

Nadere informatie

V1 en V3 Groove vloeren. Emissiearme en welzijnsvriendelijke rubberen vloersystemen voor melkvee

V1 en V3 Groove vloeren. Emissiearme en welzijnsvriendelijke rubberen vloersystemen voor melkvee V1 en V3 Groove vloeren Emissiearme en welzijnsvriendelijke rubberen vloersystemen voor melkvee Waarom V17 agro? Wij staan voor het snel en eenvoudig verbeteren van dierenwelzijn in de stal. Daarnaast

Nadere informatie

Rav-code A 1.28 Systeembeschrijving van December Vervangt BWL van augustus Werkingsprincipe

Rav-code A 1.28 Systeembeschrijving van December Vervangt BWL van augustus Werkingsprincipe Nummer systeem Naam systeem Diercategorie Rav-code A 1.28 BWL 2015.05.V1 Systeembeschrijving van December 2018 Ligboxenstal met roostervloer, voorzien van rubber matten en composiet nokken met een hellend

Nadere informatie

En een ondertite l, bijvoorb eeld de. Emissiearme vloersystemen voor de melkveehouderij 2014

En een ondertite l, bijvoorb eeld de. Emissiearme vloersystemen voor de melkveehouderij 2014 En een ondertite l, bijvoorb eeld de Emissiearme vloersystemen voor de melkveehouderij 2014 A1.1 Grupstal voor drijfmest, emiterend mestoppervlak van grup en kelder maximaal 1,2 m2 per dierplaats 4,3 kg

Nadere informatie

DE TECHNISCHE UITVOERING VAN HET SYSTEEM

DE TECHNISCHE UITVOERING VAN HET SYSTEEM Nummer systeem Naam systeem BWL 2010.35.V5 Ligboxenstal met geprofileerde vlakke vloer met hellende sleuven, regelmatige mestafstorten voorzien van afdichtflappen, met mestschuif Melk- en kalfkoeien ouder

Nadere informatie

Rav-code A 1.27 Systeembeschrijving van December Vervangt BWL V2 van juli Werkingsprincipe

Rav-code A 1.27 Systeembeschrijving van December Vervangt BWL V2 van juli Werkingsprincipe Nummer systeem Naam systeem Diercategorie Rav-code A 1.27 BWL 2014.02.V3 Systeembeschrijving van December 2018 Ligboxenstal met roostervloer met hellende groeven of hellend gelegd, voorzien van afdichtkleppen

Nadere informatie

Rav-code A 1.23 Systeembeschrijving van. Juli Vervangt BWL V2 van april Werkingsprincipe

Rav-code A 1.23 Systeembeschrijving van. Juli Vervangt BWL V2 van april Werkingsprincipe Nummer systeem Naam systeem Diercategorie Rav-code A 1.23 Systeembeschrijving van BWL 2013.04.V3 Ligboxenstal met geprofileerde vloerplaten met sterk hellende langssleuven met urine-afvoergat en hellende

Nadere informatie

Emissiearme systemen voor de melkveehouderij

Emissiearme systemen voor de melkveehouderij Emissiearme systemen voor de melkveehouderij A1.1 Grupstal met drijfmest, emitterend mestoppervlak van grup en kelder max. 1,2 m² per koe 4,3 kg NH3 per dierplaats per jaar Grupstal A1.2 Loopstal met hellende

Nadere informatie

Ligboxenstal met dichte hellende vloer, met profilering, met snelle gierafvoer met mestschuif Melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar

Ligboxenstal met dichte hellende vloer, met profilering, met snelle gierafvoer met mestschuif Melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar Nummer systeem Naam systeem Diercategorie Rav-code A 1.6 BWL 2009.11.V5 Systeembeschrijving van December 2018 Ligboxenstal met dichte hellende vloer, met profilering, met snelle gierafvoer met mestschuif

Nadere informatie

V# Groove vloeren. Rubberen mestgang vloeren met actieve afvoer van urine

V# Groove vloeren. Rubberen mestgang vloeren met actieve afvoer van urine V# Groove vloeren Rubberen mestgang vloeren met actieve afvoer van urine Zijaanzicht van de rubberen vloer 20 mm 102 mm 25,5 mm 102 mm 25,5 mm 102 mm De vloer is verkrijgbaar drie versies V1 Groove: Dicht,

Nadere informatie

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij Samen werken aan groei Emissiearme systemen voor de melkveehouderij 2018 01 24 Samen werken aan groei A 1.1 5,7 kg NH 3 Grupstal met drijfmest, emitterend mestoppervlak van grup en kelder max. 1,2 m² per

Nadere informatie

Ligboxenstal met sleufvloer met noppen en mestschuif

Ligboxenstal met sleufvloer met noppen en mestschuif Rav-nummer BWL 2010.14.V5 Naam systeem Ligboxenstal met sleufvloer met noppen en mestschuif Diercategorie Melk- en kalfkoeien Rav-code A 1.8 Systeembeschrijving van December 2018 Vervangt BWL 2010.14.V4

Nadere informatie

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij Samen werken aan groei Emissiearme systemen voor de melkveehouderij 20170413 Samen werken aan groei A 1.1 5,7 kg NH 3 Grupstal met drijfmest, emitterend mestoppervlak van grup en kelder max. 1,2 m² per

Nadere informatie

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij

Samen werken aan groei. Emissiearme systemen voor de melkveehouderij Emissiearme systemen voor de melkveehouderij 2019 06 02 A 1.1 5,7 kg NH 3 Grupstal met drijfmest, emitterend mestoppervlak van grup en kelder max. 1,2 m² per koe. Voorlopige emissiefactor: 10,2 kg NH 3

Nadere informatie

Beoordeling V# Groove vloeren m.b.t. de invloed op klauwgezondheid, het gedrag van de dieren en de emissie van gassen

Beoordeling V# Groove vloeren m.b.t. de invloed op klauwgezondheid, het gedrag van de dieren en de emissie van gassen Beoordeling V# Groove vloeren m.b.t. de invloed op klauwgezondheid, het gedrag van de dieren en de emissie van gassen 1- Resultaten gezondheid/ gedrag Deze studie is uitgevoerd door I D E L E : hét geaccrediteerde

Nadere informatie

Rav-code A 1.14 Systeembeschrijving van April Vervangt BWL V6 van december Werkingsprincipe

Rav-code A 1.14 Systeembeschrijving van April Vervangt BWL V6 van december Werkingsprincipe Nummer systeem Naam systeem Diercategorie Rav-code A 1.14 BWL 2010.35.V7 Systeembeschrijving van April 2019 Ligboxenstal met geprofileerde vlakke vloer met hellende sleuven, regelmatige mestafstorten voorzien

Nadere informatie

Compoststal in Amerika; 2 keer per dag bewerken Gedroogde mest stal in Israël ( de wei in de stal )

Compoststal in Amerika; 2 keer per dag bewerken Gedroogde mest stal in Israël ( de wei in de stal ) Een greep uit nieuwe ontwikkelingen huisvesten van melkvee Huisvesting van melkvee staat momenteel sterk in de belangstelling bij melkveehouders, beleid en het onderzoek. Vanuit verschillende onderzoekprojecten

Nadere informatie

Systeembeschrijving van Oktober Vervangt BWL van oktober Werkingsprincipe

Systeembeschrijving van Oktober Vervangt BWL van oktober Werkingsprincipe Nummer systeem Naam systeem Diercategorie BWL 2012.04.V1 Systeembeschrijving van Oktober 2013 Ligboxenstal met V-vormige vloer van geprofileerde vloerelementen in combinatie met een gierafvoerbuis en met

Nadere informatie

Emissiearme systemen voor de melkveehouderij

Emissiearme systemen voor de melkveehouderij Emissiearme systemen voor de melkveehouderij 2015 09 03 A 1.1 5,7 kg NH 3 Grupstal met drijfmest, emitterend mestoppervlak van grup en kelder max. 1,2 m² per koe. Voorlopige emissiefactor: 10,2 kg NH 3

Nadere informatie

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel

Nedap RealTime Tochtdetectie Halslabel Nedap Tochtdetectie Nedap Tochtdetectie Visuele tochtdetectie op grote bedrijven is lastig Het is niet efficiënt en onvoldoende betrouwbaar. Met Nedap Tochtdetectie is het mogelijk om grote melkveestapels

Nadere informatie

Bijlage: Aanpassingen stal voor afvoer verse mest

Bijlage: Aanpassingen stal voor afvoer verse mest Bijlage: Aanpassingen stal voor afvoer verse mest 1 Opslag dagverse mest bij rundveeligboxstal Dagverse mest heeft de hoogste biogaspotentie. Bij vergisting is zodoende het advies om met name dagverse

Nadere informatie

Berekening ammoniakemmissie en depositie Hoedjes

Berekening ammoniakemmissie en depositie Hoedjes Berekening ammoniakemmissie en depositie Hoedjes a. Algemeen Deze ammoniakberekening heeft betrekking op het melkveebedrijf van T.J. Hoedjes, Hoofdweg 57, 1795 JB, De Cocksdorp. Ondernemers hebben plannen

Nadere informatie

Bijlage 1, onderdeel A 1, diercategorie melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar, wordt als volgt gewijzigd:

Bijlage 1, onderdeel A 1, diercategorie melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar, wordt als volgt gewijzigd: Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, van..., nr. IENW/BSK-2019/140823, tot wijziging van de Regeling ammoniak en veehouderij in verband met de actualisering van bijlage 1

Nadere informatie

VARKENS PRODUCTENFOLDER. niet toevallig beter. Januari ANDERSBETON. niet toevallig beter

VARKENS PRODUCTENFOLDER. niet toevallig beter. Januari ANDERSBETON. niet toevallig beter VARKENS niet toevallig beter. PRODUCTENFOLDER 2018 Januari ANDERSBETON niet toevallig beter TRILBETON ROOSTERS Uitstekende mestdoorlaat dankzij slim cassettemodel 50 % mestdoorlaat ter hoogte van de casettebalken

Nadere informatie

VAN DER MEER. Inwerkingtreding Besluit Huisvesting. Oosterwolde, 11 augustus 2008

VAN DER MEER. Inwerkingtreding Besluit Huisvesting. Oosterwolde, 11 augustus 2008 Inwerkingtreding Besluit Huisvesting Oosterwolde, 11 augustus 2008 Op 1 april jongstleden is het Besluit ammoniakemissie huisvesting veehouderij (Besluit huisvesting) inwerking getreden. Het Besluit huisvesting

Nadere informatie

DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk

DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk DeLaval waterdrinkbakken Meer water betekent meer melk 2 Meer water betekent al haar drinkbehoeftes kennen Verhoogde wateropname verbetert de melkproductie Melk bestaat uit bijna 90% water, dus het is

Nadere informatie

Rav-code A 1.18 Systeembeschrijving van December Vervangt BWL V3 van april Werkingsprincipe

Rav-code A 1.18 Systeembeschrijving van December Vervangt BWL V3 van april Werkingsprincipe Nummer systeem Naam systeem Diercategorie Rav-code A 1.18 BWL 2012.04.V4 Systeembeschrijving van December 2018 Ligboxenstal met V-vormige vloer van geprofileerde vloerelementen in combinatie met een gierafvoerbuis

Nadere informatie

Integraal Duurzame Veestapel Integraal denken en werken op bedrijfsniveau met oog voor klimaat

Integraal Duurzame Veestapel Integraal denken en werken op bedrijfsniveau met oog voor klimaat - Eindrapportage aan de provincie Drenthe - Integraal Duurzame Veestapel Integraal denken en werken op bedrijfsniveau met oog voor klimaat Projectbeheerder: ETC Adviesgroep Mevr. I. Rameijer i.rameijer@etcnl.nl

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen. Veel onderzoek. Wat kunt u verwachten? Wat kost mastitis. Theorie en praktijk ( /koe/jaar) Economie van diergezondheid

Nieuwe ontwikkelingen. Veel onderzoek. Wat kunt u verwachten? Wat kost mastitis. Theorie en praktijk ( /koe/jaar) Economie van diergezondheid Nieuwe ontwikkelingen Economie van diergezondheid Henk Hogeveen Leerstoelgroep Bedrijfseconomie, Wageningen Universiteit Departement Gezondheidszorg Landbouwhuisideren, Universiteit Utrecht Antibiotica

Nadere informatie

Melkproductie High-techbedrijf 1999

Melkproductie High-techbedrijf 1999 Melkproductie High-techbedrijf 1999 Iris Arendzen en Ton van Scheppingen Op het High-techbedrijf (HTB) wordt de doelstelling melken met een lage kostprijs ingevuld door veel liters per man, per ha en per

Nadere informatie

Taak 2: Stalinrichting Niveau 3 en 4

Taak 2: Stalinrichting Niveau 3 en 4 Taak 2: Stalinrichting Niveau 3 en 4 Denken-Delen-Uitwisselen Waar moet je zoal aan denken, wat moet je weten, wat moet je geregeld hebben voordat je kunt beginnen met het bouwen van een nieuwe stal? 1.

Nadere informatie

VERWERKINGS- EN GEBRUIKERSVOORSCHRIFTEN EMISSIEARME STALVLOEREN

VERWERKINGS- EN GEBRUIKERSVOORSCHRIFTEN EMISSIEARME STALVLOEREN U bent zojuist in het bezit gekomen van een product, welke met zorg is geproduceerd op basis van BRL 2812, Agrarische betonproducten. Voordat u deze producten gaat verwerken, is het van belang onderstaande

Nadere informatie

Happy Cow Project i.s.m. Rabobank Maas en Waal en CowSignals Training Company. Evaluatie

Happy Cow Project i.s.m. Rabobank Maas en Waal en CowSignals Training Company. Evaluatie Happy Cow Project i.s.m. Rabobank Maas en Waal en CowSignals Training Company Evaluatie Conclusie Happy Cow Project: april 2013 Happy Cow Project succesvol afgesloten! Bijna alle deelnemers hebben reeds

Nadere informatie

Rubbermat op de rol voor. ligboxen loopgangen melkstallen

Rubbermat op de rol voor. ligboxen loopgangen melkstallen Rubbermat op de rol voor ligboxen loopgangen melkstallen Huber: de grootste fabrikant in Europa voor rubbermat op de rol! Onze geschiedenis 1925 als vulkaniseerbedrijf opgericht door Anton Huber sr. in

Nadere informatie

Vrijloopstal - Compoststal

Vrijloopstal - Compoststal Vrijloopstal - Compoststal De vrijloopstal op basis van compostbodem staat volop in de belangstelling. Dit vanwege de aandacht voor diergezondheid & dierwelzijn (de koeien kunnen er vrij rondlopen), emissies,

Nadere informatie

over DE KOE Een koe heeft grote oren die in alle richtingen kunnen draaien. Zo horen ze goed als er gevaar dreigt.

over DE KOE Een koe heeft grote oren die in alle richtingen kunnen draaien. Zo horen ze goed als er gevaar dreigt. over DE KOE Een koe heeft grote oren die in alle richtingen kunnen draaien. Zo horen ze goed als er gevaar dreigt. Een koe kan uitstekend ruiken. Als het voer een beetje stinkt, laat zij het liggen. Wat

Nadere informatie

DIGIDERM REKEN DEFINITIEF AF MET KLAUWPROBLEMEN

DIGIDERM REKEN DEFINITIEF AF MET KLAUWPROBLEMEN DIGIDERM REKEN DEFINITIEF AF MET KLAUWPROBLEMEN WWW.AGROLOGIC.BE BASIS MANAGEMENT ALGEMEEN ĶĶKoop koeien van bedrijven met bekende, Mortellaro (digitale dermatitis) vrije geschiedenis. ĶĶVoorkom insleep:

Nadere informatie

Ammoniakemissiearme Vloeren Beschrijving van EA-Vloeren

Ammoniakemissiearme Vloeren Beschrijving van EA-Vloeren Ammoniakemissiearme Vloeren Beschrijving van EA-Vloeren STIJN BOSSIN 24-6-2015 Deze studie werd gemaakt door het Innovatiesteunpunt en kadert in het demonstratieproject Duurzame Landbouw "Goed GeRUND"

Nadere informatie

Gezonde koeien en vruchtbare bodems met stro in de box

Gezonde koeien en vruchtbare bodems met stro in de box Gezonde koeien en vruchtbare bodems met stro in de box Stro is een perfect materiaal als strooisel voor in de ligboxen van onze koeien. Het is zacht en droog voor het melkvee, het zorgt voor een toename

Nadere informatie

Mag het een liter méér zijn?

Mag het een liter méér zijn? Arbeidsvriendelijke stalconcepten voor melkvee SBB Agro Bouwadvies Arbeidsvriendelijke stalconcepten Inhoud Inplanting van gebouwen looplijnen Bouwen in functie van gezonde koeien Arbeidsbesparende technieken

Nadere informatie

Arbeidsefficiëntie op melkveebedrijven

Arbeidsefficiëntie op melkveebedrijven Arbeidsefficiëntie op melkveebedrijven Leader+ project Sterk met Melk Inhoud Verschillen in arbeidsefficiëntie Bedrijfsomvang Specialisatie Melken Voeren Veeverzorging Jongvee Teelten Onderhoud machines,

Nadere informatie

SPECIAL HUISVESTING XXXXX. Ammoniakbeleid B zet aandeel jongvee verder onder dr. veeteelt APRIL XA07_special stalvloeren.

SPECIAL HUISVESTING XXXXX. Ammoniakbeleid B zet aandeel jongvee verder onder dr. veeteelt APRIL XA07_special stalvloeren. SPECIAL HUISVESTING XXXXX Ammoniakbeleid B zet aandeel jongvee verder onder dr 24 XA07_special stalvloeren.indd 24 16-04-18 16:06 Melkveehouders in Noord-Brabant moeten de ammoniakemissie uit hun stallen

Nadere informatie

Diercategorie R-1 Melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar

Diercategorie R-1 Melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar PAS combinatietabel Diercategorie R-1 Melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar PAS maatregel MINIMAAL AANTAL UREN BEWEIDEN (PAS R-1.1): 0 700 1400 2100 2800 Code(s) Omschrijving Looppaden volledig voorzien

Nadere informatie

Duurzame landbouw Gezond voedsel - Vitaal platteland. Studiedag NVTL. Frits van der Schans. 11 maart 2014

Duurzame landbouw Gezond voedsel - Vitaal platteland. Studiedag NVTL. Frits van der Schans. 11 maart 2014 Duurzame landbouw Gezond voedsel - Vitaal platteland Studiedag NVTL Weidegang Frits van der Schans 11 maart 2014 Uitnodiging - Wat is weidegang precies? - Hoe belangrijk is het en hoe belangrijk vinden

Nadere informatie

Waterbedden. De voordelen van comfort

Waterbedden. De voordelen van comfort Waterbedden De koe en haar rust Een gezonde koe in een goede omgeving rust tot wel 14 uren per dag. Als ze ongestoord, veilig en comfortabel ligt te herkauwen is een koe in haar element en produceert ze

Nadere informatie

Na volledig invullen van de enquête neemt een assistente of uw bedrijfseigen dierenarts contact met u op om een afspraak te maken voor het BGP 2017.

Na volledig invullen van de enquête neemt een assistente of uw bedrijfseigen dierenarts contact met u op om een afspraak te maken voor het BGP 2017. Inleiding Beste veehouder/ veehoudster, Binnenkort bent u weer toe aan de update van uw BGP en BBP! Om zoveel mogelijk uit uw BGP te halen en kosten zo laag mogelijk te houden verzoeken we u vriendelijk

Nadere informatie

Roosterwals Dé slimme methode voor het reinigen van de stalvloer

Roosterwals Dé slimme methode voor het reinigen van de stalvloer Roosterwals Dé slimme methode voor het reinigen van de stalvloer Ebbers Roosterwals Scarab: Melkveehouders stellen hoge eisen aan de hygiëne in de stal. Zij weten dat een schone stal een belangrijke voorwaarde

Nadere informatie

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Anthonie Fokkerstraat 1 a 3772 MP Barneveld (0342) 47 42 55 (0342) 47 42 81 info@vanwestreenen.nl Varsseveldseweg 65d 7131 JA Lichtenvoorde (0544) 37 97 37 (0544) 37 83 64 info@vanwestreenen.nl Melding

Nadere informatie

Vergroting agrarisch bouwperceel Bleeksestraat 8 te Wehl

Vergroting agrarisch bouwperceel Bleeksestraat 8 te Wehl Vergroting agrarisch bouwperceel Bleeksestraat 8 te Wehl Het gaat hier om het vergroten van het bouwvlak met de bestemming Agrarisch. Gebleken is dat een uitbreiding van het agrarische bedrijf bedrijfseconomisch

Nadere informatie

Lezingen-aanbod Valacon seizoen

Lezingen-aanbod Valacon seizoen Voor meer informatie over ons programma kunt u contact opnemen via info@valacon.nl Lezingen-aanbod Valacon seizoen 2015-2016 U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een van onze specialisten via www.valacon.nl

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49500 21 september 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van 19 september 2016, nr. IENM/BSK-2016/186449,

Nadere informatie

Voorwoord. Nieuwsbrief Demoproject Gezonde klauwen op stal. Januari In dit nummer: Projectpartners: Beste lezer,

Voorwoord. Nieuwsbrief Demoproject Gezonde klauwen op stal. Januari In dit nummer: Projectpartners: Beste lezer, Projectpartners: Januari 2017 Nieuwsbrief Demoproject Gezonde klauwen op stal Voorwoord Beste lezer, In het kader van het ADLO demonstratieproject Gezonde klauwen op stal bezorgen we u de vierde nieuwsbrief.

Nadere informatie

Elementen voor stalvloeren en bewaarplaatsen

Elementen voor stalvloeren en bewaarplaatsen Den Boer Beton Den Boer Beton is een flexibele en marktgerichte organisatie en decennia een begrip onder professionals in de agrarische sector. Kwaliteit, innovatie én duurzaamheid staan bij Den Boer Beton

Nadere informatie

GEA Ligbedsystemen. Maximaal comfort en optimale hygiëne voor het welzijn van uw koeien

GEA Ligbedsystemen. Maximaal comfort en optimale hygiëne voor het welzijn van uw koeien GEA Ligbedsystemen Maximaal comfort en optimale hygiëne voor het welzijn van uw koeien 2 Ligbedsystemen Ligbedsystemen GEA Ligbedsystemen Koecomfort en welzijn zijn steeds belangrijker op een melkveebedrijf.

Nadere informatie

Aandrijfstations Mestschuifsystemen Over en onder roosters Alle soorten vloeren (ook emissie arme vloeren) LJM Agro

Aandrijfstations Mestschuifsystemen Over en onder roosters Alle soorten vloeren (ook emissie arme vloeren) LJM Agro NL Aandrijfstations Mestschuifsystemen Over en onder roosters Alle soorten vloeren (ook emissie arme vloeren) LJM Agro Het recht op het aanbrengen van wijzigingen is voorbehouden. Copyright 2012 Lind Jensens

Nadere informatie

VERWERKINGS- EN GEBRUIKERSVOORSCHRIFTEN EMISSIEARME STALVLOEREN G-SERIE

VERWERKINGS- EN GEBRUIKERSVOORSCHRIFTEN EMISSIEARME STALVLOEREN G-SERIE U bent zojuist in het bezit gekomen van een product, welke met zorg is geproduceerd op basis van BRL 2812, Agrarische betonproducten. Voordat u deze producten gaat verwerken, is het van belang onderstaande

Nadere informatie

Hoe duurzamer, hoe minder werk en hoe meer werkplezier?

Hoe duurzamer, hoe minder werk en hoe meer werkplezier? Hoe duurzamer, hoe minder werk en hoe meer werkplezier? Een langere levensduur is het resultaat van een goede gezondheid, een goede productie, een goed karakter en een goede vruchtbaarheid. Dat scheelt

Nadere informatie

Lagekostenbedrijf: compacte bouw verlaagt

Lagekostenbedrijf: compacte bouw verlaagt Lagekostenbedrijf: compacte bouw verlaagt investering Frits Mandersloot De stal van het Lagekostenbedrijf is klaar. Op 25 september 1997 openden de heer Vogelaar, voorzitter van de vakgroep Melkveehouderij

Nadere informatie

Demonstratie mestrobots Hooibeekhoeve

Demonstratie mestrobots Hooibeekhoeve 1 Demonstratie mestrobots Hooibeekhoeve Deze demonstratieproef mestrobots kadert in het demonstatieproject Gezonde klauwen op stal. Dit project wordt gesubsidieerd vanuit het departement Landbouw en Visserij

Nadere informatie

G2 vloer. G3 vloer. G3.3 vloer. G4 vloer. Emissiearme Stalvloersystemen. G6 vloer

G2 vloer. G3 vloer. G3.3 vloer. G4 vloer. Emissiearme Stalvloersystemen. G6 vloer G2 vloer G3 vloer G3.3 vloer G4 vloer G6 vloer Emissiearme Stalvloersystemen 1 Al ruim vijftig jaar staat Swaans Beton voor hoogwaardige prefab beton- producten met fabrieken in Heeze en Weert die tot

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving dierhouderij en -verzorging productiedieren CSPE KB

landbouw en natuurlijke omgeving dierhouderij en -verzorging productiedieren CSPE KB Examen VMBO-KB 2015 gedurende 200 minuten landbouw en natuurlijke omgeving dierhouderij en -verzorging productiedieren CSPE KB Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens

Nadere informatie

Vloeren met mestscheiding in vrijloopstallen

Vloeren met mestscheiding in vrijloopstallen Vloeren met mestscheiding in vrijloopstallen september 2015 Livestock Research rapport 908 In vrijloopstallen worden de functiegebieden liggen en lopen niet meer gescheiden zoals in ligboxstallen, maar

Nadere informatie

Zuiver Voer. voor de melkveehouderij

Zuiver Voer. voor de melkveehouderij Zuiver Voer voor de melkveehouderij Gezond hard melken Op een efficiënte wijze een hoog productieniveau behalen en tegelijkertijd de gezondheid van uw dieren managen. Dat is uw uitdaging. Op veel dingen

Nadere informatie

LIGBEDDEN. 22 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com

LIGBEDDEN. 22 Tel. (+31)(0)346 35 19 34 Fax. (+31)(0)346 35 47 41 www.beerepootagri.com LIGEDDEN eerepootgri weet als geen ander wat het belang is van een een goede rustplaats voor uw koeien. Datgene wat een koe namelijk het liefst doet is liggen. Daarom moeten we zorgen dat de ligplaatsen

Nadere informatie

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer

Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Melding Activiteitenbesluit milieubeheer Aanvrager: Gj Wunderink, Gj Wunderink-Gotink, Gd Wunderink en Be Wunderink Strodijk 23 7251 RS VORDEN INHOUDSOPGAVE Uitwerking van de melding Activiteitenbesluit

Nadere informatie

Ammoniak en broeikasgassen

Ammoniak en broeikasgassen Ammoniak en broeikasgassen Verdere reductie mogelijk? 27 november 2012, Karin Groenestein AOC Terra Cursus Milieu in de veehouderij http://www.cio-scholen.nl/lesmateriaal_lachgas.htm Globe Al Gore: Breng

Nadere informatie

Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van..., nr. IENM/BSK-2015/, tot wijziging van de Regeling ammoniak en veehouderij

Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van..., nr. IENM/BSK-2015/, tot wijziging van de Regeling ammoniak en veehouderij HOOFDDIRECTIE BESTUURLIJKE EN JURIDISCHE ZAKEN Regeling van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, van..., nr. IENM/BSK-2015/, tot wijziging van de Regeling ammoniak en veehouderij De Staatssecretaris

Nadere informatie

Maximaal weidegras. Stripweiden A-B-A. Graslandkalender. Gras Arbeidsgemak Weidevakmanschap Melkproductie. Max. 2 koeien per ha

Maximaal weidegras. Stripweiden A-B-A. Graslandkalender. Gras Arbeidsgemak Weidevakmanschap Melkproductie. Max. 2 koeien per ha Maximaal Gras Arbeidsgemak Weidevakmanschap Melkproductie Max. 2 koeien per ha 2 kg ds bijvoeding per dag/koe 13 kg ds opname vers gras Stripweiden 18 uur weiden Stripweiden A-B-A Voorbeeld bij 120 koeien,

Nadere informatie

(Tekst geldend op: 12-02-2011)

(Tekst geldend op: 12-02-2011) (Tekst geldend op: 12-02-2011) Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Regeling ammoniak en veehouderij Emissiefactoren voor de emissie vanuit het dierenverblijf, inclusief de emissie van de mest die in

Nadere informatie

De praktijkwaarde van Better Life-fokkerijgetallen

De praktijkwaarde van Better Life-fokkerijgetallen De praktijkwaarde van Better Life-fokkerijgetallen De veestapel maakt het verschil Wat is een goed presterende veestapel? Hoge melkproductie met goede gehalten Efficiënt omzetten van voer in melk Hoge

Nadere informatie

DE BESTE OPLOSSINGEN VOOR KALVEREN.

DE BESTE OPLOSSINGEN VOOR KALVEREN. DE BESTE OPLOSSINGEN VOOR KALVEREN www.calfcaresystem.nl G. van Beek en Zn. G. van Beek en Zn. Toonaangevende leverancier in de kalversector G. van Beek en Zn. is een toonaangevende speler in de kalversector.

Nadere informatie

Streven naar een goed producerende koe met lange levensduur

Streven naar een goed producerende koe met lange levensduur Melkveebedrijf van nu naar... Streven naar een goed producerende koe met lange levensduur Efficiënte jongveeopfok: ALVA laag vervangings % + impact mestbeleid Preventief management: risico s vermijden

Nadere informatie

Voorwoord. Nieuwsbrief Demoproject Gezonde klauwen op stal. Mei In dit nummer: Projectpartners: Beste lezer,

Voorwoord. Nieuwsbrief Demoproject Gezonde klauwen op stal. Mei In dit nummer: Projectpartners: Beste lezer, Projectpartners: Mei 2017 Nieuwsbrief Demoproject Gezonde klauwen op stal Voorwoord Beste lezer, In het kader van het ADLO demonstratieproject Gezonde klauwen op stal bezorgen we u de vijfde nieuwsbrief.

Nadere informatie

Namens dezen, Teamleider Ruimtelijke Ordening & Vergunningen. Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen:

Namens dezen, Teamleider Ruimtelijke Ordening & Vergunningen. Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 10-06-2015 Burgemeester en Wethouders van Gemeente Hilvarenbeek Postbus 3 5080 AA Hilvarenbeek Esbeek, 27-05-2015 Onderwerp: Beweidingsplan Geachte College, Naar aanleiding

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

Beton 15-20. 20 Detricon. 25 Detricon. 43 Anders Beton PAS R-1-7 1. 45 Agro Air Concepts, Ten Hoeve Projecten BV 45 CBgroep BVBA

Beton 15-20. 20 Detricon. 25 Detricon. 43 Anders Beton PAS R-1-7 1. 45 Agro Air Concepts, Ten Hoeve Projecten BV 45 CBgroep BVBA Diersoort Diercategorie Code Naam maatregel Reductie (%) Indiener RUNDVEE R-1 Melk- en kalfkoeien PAS R-1.1 Beweiden in groep 5-27 ouder dan 2 jaar PAS R-1.2 Loopvloer reinigen met mestschuif of mestrobot

Nadere informatie

Polylatex. De indringing was voor de test bijna net zo groot als er na. Een - -~- blauwgroene - -~-~- PVC topmat, die bovenop 12 3.7 15.

Polylatex. De indringing was voor de test bijna net zo groot als er na. Een - -~- blauwgroene - -~-~- PVC topmat, die bovenop 12 3.7 15. Het is verstandig om in de boxen gehakseld stro te strooien. Zo zijn de boxen goed schoon te houden. Zaagsel kan ook, zolang het van een goede kwaliteit is. De ene koematras is de andere niet. Uit onderzoek

Nadere informatie

Matrassen voor de ligboxen

Matrassen voor de ligboxen Informatiefolder versie oktober 2013 Matrassen voor de ligboxen Een diepstrooiselbed is onmiskenbaar nummer één voor een goed ligcomfort. Maar wat als diepstrooisel geen optie is? Wij hebben verschillende

Nadere informatie

Deze brochure is beschikbaar op de website van het departement Landbouw en Visserij, Vemis en van het Innovatiesteunpunt.

Deze brochure is beschikbaar op de website van het departement Landbouw en Visserij, Vemis en van het Innovatiesteunpunt. 1 / 9 COLOFOON Deze brochure is beschikbaar op de website van het departement Landbouw en Visserij, Vemis en van het Innovatiesteunpunt. Redactie: Hanne Leirs (Innovatiesteunpunt) Juni 2018 PROJECTPARTNERS

Nadere informatie

MS Egalisatie coating. Voor een nog betere voeropname

MS Egalisatie coating. Voor een nog betere voeropname MS Egalisatie coating Voor een nog betere voeropname MS Egalisatie coating Snel en makkelijk aan te brengen Stofvrij Zeer slijtvast Makkelijk overschilderbaar met MS vloercoating Volledig belastbaar, reeds

Nadere informatie

Opdracht 1 Beenstand. Afsluiting. Oriëntatie. Uitvoering

Opdracht 1 Beenstand. Afsluiting. Oriëntatie. Uitvoering BINNENWERK KLAUWSIGNALEN 24-03-2005 16:15 Pagina 1 Opdracht 1 Beenstand Duurzaamheid is een belangrijk begrip in de melkveehouderij. Maar wat bepaalt nu of een koe lang meegaat? Wat kan een veehouder volgens

Nadere informatie

Agrarische Bedrijfsverzorging. Digiklauw. Meer grip op klauwgezondheid

Agrarische Bedrijfsverzorging. Digiklauw. Meer grip op klauwgezondheid Agrarische Bedrijfsverzorging Digiklauw Meer grip op klauwgezondheid De gezondheid van de klauwen is een goede graadmeter voor de gezondheid van uw veestapel. Een goed beeld verkrijgen van het verloop

Nadere informatie

Voorwoord. Nieuwsbrief Demoproject Gezonde klauwen op stal. Mei In dit nummer: Projectpartners: Beste lezer,

Voorwoord. Nieuwsbrief Demoproject Gezonde klauwen op stal. Mei In dit nummer: Projectpartners: Beste lezer, Projectpartners: Mei 2016 Nieuwsbrief Demoproject Gezonde klauwen op stal Voorwoord Beste lezer, In het kader van het ADLO demonstratieproject Gezonde klauwen op stal bezorgen we u een tweede nieuwsbrief.

Nadere informatie

2.2. EUROPESE UNIE Droogte remt groei melkaanvoer af. Melkaanvoer per lidstaat (kalenderjaren) (1.000 ton) % 18/17

2.2. EUROPESE UNIE Droogte remt groei melkaanvoer af. Melkaanvoer per lidstaat (kalenderjaren) (1.000 ton) % 18/17 2.2. EUROPESE UNIE 2.2.1. Droogte remt groei melkaanvoer af Melkaanvoer per lidstaat (kalenderjaren) (1.000 ton) 2005 2015 2017 2018 % 18/17 België 3 022 3 988 4 025 4 190 4,1 Denemarken 4 451 5 278 5

Nadere informatie