JURY GOUDEN KALF COMPETITIE BEKEND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JURY GOUDEN KALF COMPETITIE BEKEND"

Transcriptie

1 - PERSBERICHT - Utrecht, 8 september 2010 JURY GOUDEN KALF COMPETITIE BEKEND De jury van de Gouden Kalf Competitie 2010 is, ten opzichte van voorgaande jaren, uitgebreid. Algemeen voorzitter Pieter Broertjes leidt de jury, die in totaal uit dertien personen bestaat. De jury is opgedeeld in drie deelsecties, opdat de geselecteerde films in alle rust bekeken en beoordeeld kunnen worden en expertise van genres en vakgebieden zo goed mogelijk vertegenwoordigd is. De Jury Gouden Kalf Competitie 2010 bestaat uit: Algemeen voorzitter Pieter Broertjes, Oud-hoofdredacteur Volkskrant Jury sectie: Speelfilms Dominique Deruddere, Regisseur en scenarioschrijver Hans Heesen, Scenarioschrijver Michel Schöpping, Regisseur, componist en sound designer Hans Schwarz, Manager aankoop Nederlandse Publieke Omroep Henriëtte Tol, Actrice Floris Vos, Production Designer

2 Jury sectie: Documentaires Roel van Dalen, Regisseur Adriek van Nieuwenhuyzen, Head of Industry Office van IDFA Mercedes Stalenhoef, Regisseur Jury sectie: Korte Films en Televisiefilms Eva van der Gucht, Actrice Isolde Hallensleben, Presentatrice Arne Toonen, Regisseur, kunstenaar en (online) galeriehouder Hier vindt u een compleet overzicht, met meer informatie over de juryleden van de Gouden Kalf Competitie De nominaties worden op maandag 27 september (Korte Film, Televisiefilm, Korte Documentaire en Lange Documentaire) en dinsdag 28 september (Speelfilm, Regie, Scenario, Acteur, Actrice, Mannelijke bijrol, Vrouwelijke bijrol, Camera, Geluid, Montage, Muziek en Production Design) bekendgemaakt in de Talkshow van Claudia de Breij in het Festivalpaviljoen op de Neude. De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 1 oktober in de Stadsschouwburg van Utrecht. De VPRO doet van 20:30-21:50 uur op Nederland 3 verslag van het Gouden Kalveren Gala Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Nederlands Film Festival Marieke Saly T: / E: publiciteit@filmfestival.nl

3 Jury Gouden Kalf Competitie Algemeen juryvoorzitter Pieter Broertjes Algemeen juryvoorzitter Pieter Broertjes (1952) was tot juli 2010 hoofdredacteur van de Volkskrant. Broertjes studeerde in 1979 af als socioloog aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij begon meteen daarna als sociaal-economisch redacteur bij de Volkskrant. In 1991 werd hij adjunct-hoofdredacteur, waarna hij van 1995 tot 2010 hoofdredacteur was. In die periode was hij bijzonder actief in diverse bestuursfuncties zoals bij World Press Photo, Free Voice en de universiteiten van Utrecht en Rotterdam. Pieter Broertjes is bijzonder lector Uitgeven van kranten aan de Hogeschool Utrecht en vanaf 2011 zal hij doceren aan de nieuwe masteropleiding crossmediale journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Jury sectie: Speelfilms Dominique Deruddere Dominique Deruddere maakte zijn eerste film Oranje licht toen hij veertien was. In 1980 studeerde hij af aan de Sint-Lukas Hogeschool Brussel met het bekroonde Killing Joke. Ook zijn speelfilmdebuut Crazy Love, gebaseerd op het werk van Charles Bukowski, werd meerdere malen bekroond, net als Iedereen beroemd! Deze film kreeg zelfs een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film. Nadat Wait Until Spring, Bandini werd geproduceerd door Francis Ford Coppola s Zoetrope Studios is hij zowel in België en de VS werkzaam gebleven. Momenteel zijn daar verschillende projecten van hem in ontwikkeling, waaronder de komedie Schmuck! Hans Heesen Hans Heesen (1959) is scenarioschrijver (onder andere Duska, Jos Stelling) en parttime docent aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij is bestuurslid van het Netwerk Scenarioschrijvers, lid van de European Film Academy, redacteur van de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU) en publicist (onder andere Hollands Maandblad). Hij was werkzaam als vertaler (onder meer Ring Lardner), hoofdredacteur van de Daily Tiger van het International Film Festival Rotterdam en bezorgde het Verzameld Werk van Willem Wittkampf en de Trijfels van Nico Scheepmaker. Als programmeur van de - toen nog Nederlandse Filmdagen stond hij aan de wieg van de Cinema Militantslezing.

4 Michel Schöpping Michel Schöpping (1957) is regisseur, componist en sound designer. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Na een carrière als muziekdocent en jazzmuzikant begon hij in de jaren 1980 als sound designer en filmcomponist. In 1993 richtte hij mede Klink Geluid Studio in Amsterdam op. Schöpping produceerde en coregisseerde enkele films, waaronder Het derde oor, over nieuwe spirituele muziek, en Cristina Branco - A minha casa, een portret van de fadozangeres. Hij gaf cursussen en lezingen voor de IDFA Workshop en was scenarioadviseur voor het Torino Film Lab. Sinds 2007 is hij docent op de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hans Schwarz Hans Schwarz is manager aankoop van de Nederlandse Publieke Omroep. Hij is voor alle publieke omroepen verantwoordelijk voor de aankoop van buitenlandse speelfilms en series. Van 1983 tot 1994 was hij (hoofd)redacteur van Skoop. Daarnaast was Schwarz eindredacteur van het filmprogramma Films & Sterren en redacteur van het kunstmagazine Büch en VARA s Film- en Videonieuws. Van 1998 tot 2008 was hij eindredacteur drama van BNN en coproduceerde namens BNN films als Costa!, Van God los en Phileine zegt sorry, de Telefilm TBS en Schnitzelparadijs, de serie. Ook kocht hij daar buitenlandse formats aan zoals Ranking the Stars en Baby Borrowers (Baby te huur). Henriëtte Tol Henriëtte Tol volgde de Amsterdamse Toneelschool en was vervolgens elf jaar verbonden aan Toneelgroep Centrum. Sindsdien werkte ze onder meer voor het Nationale Toneel, Theatergroep Suburbia en in veel vrije theaterproducties. Op het doek was ze te zien in Soldaat van Oranje, Een vlucht regenwulpen, De stilte rond Christine M., Gebroken spiegels en De Anna. Op tv in diverse Telefilms (Het gaat wel weer over, Een dubbeltje te weinig, Blindeman, De 7 hoofdzonden) en veel tv-series. Zo heeft ze vaste rollen in bijvoorbeeld Westenwind, Keyzer en De Boer Advocaten en Bloedverwanten. Floris Vos Floris Vos (1963) is production designer. Geschoold als meubelmaker, begon hij in 1989 te werken voor Ben van Os en Jan Roelfs. Als setdresser en propmaker werkte hij mee aan Leedvermaak, Prospero s Books en Orlando. Vanaf 1997 ging hij zelf films vormgeven, waarvan de eerste twee jaar als duo met Vincent de Pater. Na nominaties voor Het zuiden en Het schnitzelparadijs won hij in 2009 voor Oorlogswinter (Martin Koolhoven) het Gouden Kalf voor Production Design. In 2002 ontving hij in Argentinië voor Valentin (Alejandro Agresti) een Zilveren Condor. Naast het filmwerk ontwerpt hij al tien jaar de decors van fotograaf Erwin Olaf.

5 Jury sectie: Documentaires Roel van Dalen Roel van Dalen (1959) is documentairemaker. In de jaren 1980 was hij programmamaker bij ondermeer de VPRO-programma s BGTV en Diogenes. Hij werd bekend met documentaireseries als Een Koninklijk Gezelschap, over het Koninklijk Concertgebouworkest en De kinderen van De Hondsberg, over een groep verstandelijk gehandicapte kinderen, maar vooral met Ajax - Daar hoorden zij engelen zingen. In 2009 regisseerde Van Dalen The New York Connection, een serie over het 400-jarig bestaan van New York en in 2010 de literaire documentaireserie Benali in boeken met schrijver Abdelkader Benali. In 2011 zendt de NPS zijn nieuwe documentaire over het Amsterdamse Stedelijk Museum uit. Adriek van Nieuwenhuyzen Adriek van Nieuwenhuyzen studeerde in 1989 af aan de Universiteit van Utrecht in film- en en theaterwetenschappen. Tijdens haar studie specialiseerde zij zich in de documentaire en was ze sinds de eerste editie bij IDFA betrokken. In 1993 werd ze daar deputy director en werkte ze naast haar managementtaken aan de programmering van verschillende programma s. Vanaf februari 2007 is ze Head of the Industry Office of IDFA en als zodanig hoofd van het FORUM for International Co-financing of Documentaries, Docs for Sale and IDFAcademy. Ze is tevens lid van de selectiecommissie van het Jan Vrijman Fund, het fonds voor filmmakers in ontwikkelingslanden. Mercedes Stalenhoef Mercedes Stalenhoef studeerde kunstgeschiedenis. Geïnspireerd door de films van Fredrik Wiseman ging ze zelf films maken. De documentaire Ik wil nooit beroemd worden, over cellist Tobias Prenen die na een hartstilstand gehandicapt raakte, werd genomineerd voor de Dutch Academy Award, won op het NFF de Speciale Juryprijs en werd geselecteerd voor de Joris Ivens competitie op IDFA. Carmen Meets Borat is een documentaire over een Roemeens meisje wier dromen worden verstoord door de opnamen in haar dorp van Sacha Baron Cohens Borat. De film won een Gouden Centaur in Sint Peterburg. Momenteel werkt zij aan een documentaire over singer-songwriter Karsu Dönmez.

6 Jury sectie: Korte Films en Televisiefilms Eva van der Gucht Eva van der Gucht (1977) studeerde in 2000 af aan de Academie voor Kleinkunst Amsterdam. Vanaf 1998 speelde ze in theaterproducties als De vriendelijke grote reus, Platonov, De koopman van Venetië en De meisjes van Mussolini. In 2000 maakte ze de overstap naar het witte doek. Zo speelde ze in Iedereen beroemd (Oscarnominatie Beste Buitenlandse Film 2001), Kees de jongen, Staatsgevaarlijk en Knetter. Van der Gucht was ook op tv te zien in programma s als Najib en Julia, Baantjer, S1ngle, De vloer op! en de Telefilm Taartman. Momenteel is zij bezig met opnamen voor de speelfilms Dik Trom en Noordzee Texas. Isolde Hallensleben Isolde Hallensleben is presentatrice. Ze studeerde audiovisuele vormgeving aan AKV St. Joost Breda. In haar derde jaar ging ze al aan de slag in de wereld van film, televisie en theater, waar ze divers werk deed zoals scenarioschrijven, editen en regisseren. Later was Hallensleben voor de camera te zien, zoals in Proefdier en De Wereld Draait Door. Tegenwoordig presenteert ze Vrw. Zkt. Knst te zien op Cultura24 en bij de NPS. Ook werkt ze regelmatig voor De Balie en Stichting Literaire Activiteiten in Amsterdam. Behalve in de kunstwereld is ze ook werkzaam in de wetenschap, zoals bij Teleac, NEMO en W24.nl. Arne Toonen Arne Toonen is regisseur, kunstenaar en (online) galeriehouder. Hij rondde in 2003 met zeven projecten succesvol de Nederlandse Film en Televisie Academie af. Vrijwel meteen begon hij als regisseur van commercials, onder andere voor Douwe Egberts, KPN Hi, McDonald s, Nokia en Heineken. Sinds 2007 regisseert hij weer fictie, waaronder de korte film Milah, diverse afleveringen van Schnitzelparadijs, de serie, Hou Holland schoon (One Night Stand) en Oh Deer! (NFF masterclass). Voor Val dood! (NPS Kort!) won Toonen in Emden de Ostfriesische Kurzfilmpreis Momenteel is hij bezig met het regisseren van de film Dik Trom.

Vanaf 24 mei in de bioscoop en op

Vanaf 24 mei in de bioscoop en op NEDERLAND 2018 75 MINUTEN NEDERLANDS/FRIES GESPROKEN NEDERLANDS ONDERTITELD De film wordt uitgebracht door: Public Film Donker Curtiusstraat 1251051 MC Amsterdam + 31 (0)20 4 21 0606 rudolf@pvhfilm.nl

Nadere informatie

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019

Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 Bijlage bij Reglement inschrijving Gouden Kalf Competitie 2019 7 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Academysysteem (speelfilm, lange documentaire) 2 2.1 Bepaling 2 2.2 Prijzen 3 2.3 Stemgerechtigden

Nadere informatie

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2016 - Gouden Kalf Competitie speelfilm & lange documentaire

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2016 - Gouden Kalf Competitie speelfilm & lange documentaire Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2016 - Gouden Kalf Competitie speelfilm & lange documentaire 1. Algemeen 2. Voorwaarden voor inschrijving 3. Voorwaarden voor deelname Gouden Kalf Competitie

Nadere informatie

Impulspremie (op basis van buitenlandse artistieke erkenning) en promotiepremie

Impulspremie (op basis van buitenlandse artistieke erkenning) en promotiepremie Impulspremie (op basis van buitenlandse artistieke erkenning) en promotiepremie Ondergaand vindt u de lijst van festivals en internationale evenementen die recht geven op een impulspremie en een promotiepremie.

Nadere informatie

Winnaars Gouden Kalveren, De Grote Prijs van de Nederlandse Film 2009

Winnaars Gouden Kalveren, De Grote Prijs van de Nederlandse Film 2009 Persbericht Nederlands Film Festival ONDER EMBARGO VRIJDAG 2 OKTOBER 21.45 UUR Utrecht, 2 oktober 2009 Winnaars Gouden Kalveren, De Grote Prijs van de Nederlandse Film 2009 Vanavond zijn de Gouden Kalveren,

Nadere informatie

WINNAARS GOUDEN KALVEREN, DE GROTE PRIJZEN VAN DE NEDERLANDSE FILM 2010

WINNAARS GOUDEN KALVEREN, DE GROTE PRIJZEN VAN DE NEDERLANDSE FILM 2010 - PERSBERICHT - Utrecht, 1 oktober 2010 WINNAARS GOUDEN KALVEREN, DE GROTE PRIJZEN VAN DE NEDERLANDSE FILM 2010 Vanavond zijn de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2010, uitgereikt

Nadere informatie

Persbericht Amsterdam, 29 september 2014

Persbericht Amsterdam, 29 september 2014 Persbericht Amsterdam, 29 september 2014 Interview, Van Gogh (2003) Loos, Van Gogh (1989) Alle films van Theo van Gogh in EYE Op 2 november 2014 is het precies tien jaar geleden dat columnist, interviewer

Nadere informatie

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2016

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2016 Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2016 1. Algemeen 2. Selectieprocedure en competities 3. Voorwaarden en richtlijnen voor inschrijving 4. Geselecteerde films 5. Conclusie 1. Algemeen 1.1

Nadere informatie

Personalia. Adresgegevens Willemsstraat 118 1015 JE Amsterdam 06-28544547 of 020-7779193 jocelynherrewijn@gmail.com KVK 54635292 BTW 119153476B01

Personalia. Adresgegevens Willemsstraat 118 1015 JE Amsterdam 06-28544547 of 020-7779193 jocelynherrewijn@gmail.com KVK 54635292 BTW 119153476B01 CV Personalia Naam Voornaam Geboortedatum Talen Basiskennis Rijbewijs Eigen vervoer Herrewijn Jocelyn Laura Catharine 25 juli 1988 te Asperen Nederlands en Engels Duits en Frans A & B Ja (motor) Adresgegevens

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt de Utrechtse Cultuurlening aanvragen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als kunstenaar. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2018

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2018 Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2018 Dit reglement heeft betrekking op de inschrijving van producties voor het Nederlands Film Festival (NFF) 2018. Met de term productie(s) wordt in dit

Nadere informatie

Reglement inschrijving 2015 - speelfilm, lange documentaire

Reglement inschrijving 2015 - speelfilm, lange documentaire Reglement inschrijving 2015 - speelfilm, lange documentaire Het 35 e Nederlands Film Festival (NFF) vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2015. 1. Voorwaarden voor deelname 2. Voorwaarden

Nadere informatie

BEKENDMAKING NOMINATIES GOUDEN KALVEREN 2015

BEKENDMAKING NOMINATIES GOUDEN KALVEREN 2015 Persbericht Utrecht, 1 september 2015 BEKENDMAKING NOMINATIES GOUDEN KALVEREN 2015 Vanavond zijn in het Ketelhuis en live bij De Wereld Draait Door de nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren 2015,

Nadere informatie

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2019

Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2019 Reglement inschrijving Nederlands Film Festival 2019 7 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 1.1 Festivalperiode 2 1.2 Deadline 2 1.3 Kosten 2 1.4 Inschrijven door rechthebbende(n) 2 1.5 Benodigdheden

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt een cultuurlening aanvragen bij Cultuur+Ondernemen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

Filmografie Victor Horstink

Filmografie Victor Horstink Filmografie Victor Horstink Speelfilms Titel Taped Release 2012 Regisseur Diederik van Rooijen Producent NL Film Titel Code Blue Regisseur Urszula Antoniak Producent IDTV / Family Affair Films Officiële

Nadere informatie

De presentatie van de NTR Radioprijs is ook dit jaar in handen van Henk van Middelaar (presentator NTR).

De presentatie van de NTR Radioprijs is ook dit jaar in handen van Henk van Middelaar (presentator NTR). NTR RADIOPRIJS 2011 JURYRAPPORT Aantal inzendingen: 31 Aantal genomineerde programma s: 11 Eén genomineerd programma heeft zich teruggetrokken voor deelname. Categorieën: journalistiek/nieuwsgeoriënteerd

Nadere informatie

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN ... NFF Educatie.

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN ... NFF Educatie. NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF DONDERDAG 1 DECEMBER Pagina 1/54 MAX 05.55 MAX 06.10 STER 06.24 REKLAME-100 NOS 06.30 NOS 06.45 NOS 06.50 STER 06.55 REKLAME-101 NOS 07.00 STER 07.09 REKLAME-102 WNL 07.10 STER 07.27 REKLAME-103 NOS 07.30

Nadere informatie

De cyclus van het leven. DeFietserFilm.nl

De cyclus van het leven. DeFietserFilm.nl Een film van Kees Hin DE FIETSER De cyclus van het leven Ets: Aat Veldhoen DeFietserFilm.nl Distributeur Mokum Filmdistributie van der Hoop Filmproducties 2018 Regie Kees Hin Scenario Sandra van Beek Camera

Nadere informatie

Opdracht uitzending bijwonen De Wereld Draait Door

Opdracht uitzending bijwonen De Wereld Draait Door Opdracht uitzending bijwonen De Wereld Draait Door Inleiding: Wij kregen de opdracht om een uitzending bij te wonen. Nadat wij de opdracht hadden ontvangen gingen wij opzoek naar uitzendingen die wij konden

Nadere informatie

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien

old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats release: 15 december 2011 ABC Cinemien old cats synopsis Isadora (Belgica Castro, de grand dame van de Chileense cinema) en Enrique (Alejandro Sievking) leven een comfortabel leven. Ze hebben

Nadere informatie

C.V. Antoinette Beumer

C.V. Antoinette Beumer C.V. Geboortedatum 2 augustus 1962 Nationaliteit se Vaardigheden Regie schrijver creatief producer Contact janey@nummer19.nl EDUCATIE 1984 1989 Theaterschool Amsterdam Afdeling Regie FILMS In ontwikkeling

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ...

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ... NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 Reglement Stemmingsprocedure

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 Reglement Stemmingsprocedure De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2017 Reglement Stemmingsprocedure Artikel 1: Voorwerp van het reglement van de stemmingsprocedure 1. Dit reglement regelt de modaliteiten van de stemming, beschrijft,

Nadere informatie

FUTURE THEATRE EEN TOEKOMSTVERKENNING DOOR 5 ALUMNI UIT HET AFGELOPEN DECENNIUM: Jorine Van Beek 2006 - Theaterkostuumontwerpster

FUTURE THEATRE EEN TOEKOMSTVERKENNING DOOR 5 ALUMNI UIT HET AFGELOPEN DECENNIUM: Jorine Van Beek 2006 - Theaterkostuumontwerpster FUTURE THEATRE EEN TOEKOMSTVERKENNING DOOR 5 ALUMNI UIT HET AFGELOPEN DECENNIUM: Jorine Van Beek 2006 - Theaterkostuumontwerpster Casper Vandeputte 2008 - Regisseur Jeroen De Man 2005 - Acteur Pieter Van

Nadere informatie

. cv. Mikel Hanekamp. gegevens. Bonairepier KG Almere

. cv. Mikel Hanekamp. gegevens. Bonairepier KG Almere . cv Mikel Hanekamp. gegevens Bonairepier 11 1339KG Almere 0614165006 ORGANISATOR MEDIA ONDERNEMER SAMENSTELLER REGIE MOBILE STORYTELLER PRODUCER COACH CAMERA TV THEATER JOURNALISTIEK CONSULTANT WIJKAANJAGER

Nadere informatie

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING RON GOOSSENS, LOW-BUDGET STUNTMAN. NFF Educatie.

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING RON GOOSSENS, LOW-BUDGET STUNTMAN. NFF Educatie. NFF DOCENTENHANDLEIDING RON GOOSSENS, LOW-BUDGET STUNTMAN Filmvertoning Voortgezet Onderwijs NFF Educatie 20-29 SEPT 2017 Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in

Nadere informatie

IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN EEUWIG JONG PUBLICITEITSRESULTATEN

IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN EEUWIG JONG PUBLICITEITSRESULTATEN IEDEREEN WIL OUD WORDEN MAAR NIEMAND WIL OUD ZIJN EEUWIG JONG Een vierdelige documentaireserie PUBLICITEITSRESULTATEN Bijgevoegd een document met de internetvermeldingen van de film Aangevuld met de artikelen

Nadere informatie

Reglement inschrijving 2015 korte documentaire, korte film en televisiedrama

Reglement inschrijving 2015 korte documentaire, korte film en televisiedrama Reglement inschrijving 2015 korte documentaire, korte film en televisiedrama Het 35 e Nederlands Film Festival (NFF) vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober 2015. 1. Voorwaarden voor deelname

Nadere informatie

Talentontwikkeling in de Nederlandse film en televisie-industrie. productie: Sevilla

Talentontwikkeling in de Nederlandse film en televisie-industrie. productie: Sevilla Talent Telt! Talentontwikkeling in de Nederlandse film en televisie-industrie productie: Sevilla Talent Telt! Nieuwe talenten met frisse ideeën en visie zijn vitaal voor een gezonde audiovisuele industrie,

Nadere informatie

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING ADIOS AMIGOS ... NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING ADIOS AMIGOS ... NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop NFF DOCENTENHANDLEIDING ADIOS AMIGOS. Filmvertoning Voortgezet Onderwijs NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie

Nadere informatie

Bellevue Lunchtheater & Likeminds Non Profit Kapitalist: Voor mijn Kinderen

Bellevue Lunchtheater & Likeminds Non Profit Kapitalist: Voor mijn Kinderen Bellevue Lunchtheater & Likeminds Non Profit Kapitalist: Voor mijn Kinderen Theater Bellevue & Likeminds Non Profit Kapitalist presenteren de Bellevue Lunchtheatervoorstelling Voor mijn kinderen. Gespeeld

Nadere informatie

FILMOGRAFIE VICTOR HORSTINK. Speelfilms. Titel Soof Release gepland 2013 Regisseur Antoinette Beumer Producent Key Film

FILMOGRAFIE VICTOR HORSTINK. Speelfilms. Titel Soof Release gepland 2013 Regisseur Antoinette Beumer Producent Key Film FILMOGRAFIE VICTOR HORSTINK Speelfilms Titel Soof Release gepland 2013 Regisseur Antoinette Beumer Producent Key Film Titel Daglicht Release 2013 Producent Eyeworks Titel Cornea Release gepland 2014 Regisseur

Nadere informatie

OUT OF LOVE. een film van Paloma Aguilera Valdebenito

OUT OF LOVE. een film van Paloma Aguilera Valdebenito OUT OF LOVE een film van Paloma Aguilera Valdebenito OUT OF LOVE een film van Paloma Aguilera Valdebenito NEDERLAND 2016 101 MINUTEN ENGELS, NEDERLANDS GESPROKEN NEDERLANDSE ONDERTITTELING vanaf 11 augustus

Nadere informatie

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster

You are my Friend. L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster L&F Producties presenteert in coproductie met KRO-NCRV een film van Petra Lataster-Czisch & Peter Lataster You are my Friend montage Mario Steenbergen Camera Peter Lataster geluid Gertjan Miedema uitvoerend

Nadere informatie

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2015 Reglement Stemmingsprocedure

De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2015 Reglement Stemmingsprocedure De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren 2015 Reglement Stemmingsprocedure Artikel 1: Voorwerp van het reglement van de stemmingsprocedure 1. Dit reglement regelt de modaliteiten van de stemming, beschrijft

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN Filmvertoning Primair Onderwijs NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet

Nadere informatie

Reglement inschrijving NFF Jaarselectie

Reglement inschrijving NFF Jaarselectie Reglement inschrijving NFF Jaarselectie Het 34 e Nederlands Film Festival (NFF) vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober 2014. 1. Algemene voorwaarden voor deelname 2. Toelatingsvoorwaarden NFF

Nadere informatie

Fotografie workshop Voorbereidende opdracht: Toelichting fotografie workshop:

Fotografie workshop Voorbereidende opdracht: Toelichting fotografie workshop: Fotografie workshop Voorbereidende opdracht: Maak een selectie van vijf uit jouw beste en of mooiste eigengemaakte foto s. Bij elke foto omschrijf je kort wat er te zien is. Neem deze foto s uitgeprint

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DEELNAME AAN HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL 2011

ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DEELNAME AAN HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL 2011 ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DEELNAME AAN HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL 2011 Hoofdpunten uit het Algemeen Reglement voor Deelname Inschrijven kan uiterlijk tot en met 15 juni 2011. Elke filmproductie dient voor

Nadere informatie

Dutch Academy For Film

Dutch Academy For Film Dutch Academy For Film Beleidsuitgangspunten 2016 december 2015 1. INLEIDING De Dutch Academy For Film is opgericht in 2013 en heeft als doel het bevorderen van de kennis over en waardering voor de Nederlandse

Nadere informatie

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF DONDERDAG 1 SEPTEMBER Pagina 1/54 MAX 05.55 MAX 06.10 STER 06.24 REKLAME-100 NOS 06.30 NOS 06.45 NOS 06.50 STER 06.55 REKLAME-101 NOS 07.00 STER 07.09 REKLAME-102 WNL 07.11 STER 07.27 REKLAME-103 NOS 07.30

Nadere informatie

Curriculum Vitae Hinne Brouwer

Curriculum Vitae Hinne Brouwer Curriculum Vitae Hinne Brouwer Personalia Naam: Hinne Brouwer Geboortedatum: 31-01-1963 Telefoon: 06-27234311 e-mail: hinne.brouwer@xs4all.nl Montage werk 2009 Angst Documentaire over mensen met een angststoornis.

Nadere informatie

STUDIEPROGRAMMA S VAN DE HOGESCHOOL

STUDIEPROGRAMMA S VAN DE HOGESCHOOL Je krijgt het studieprogramma van een opleiding (=studie) aan een universiteit en aan een hogeschool. In de tabellen zie je alle opleidingsonderdelen (= vakken, cursussen) die je krijgt als je de opleiding

Nadere informatie

Curriculum vitae. Opleiding: Scenografie en ruimtelijke projecten. Personalia: Telefoon: 06-44454909 mariekevanveen@gmail.com www.mariekevanveen.

Curriculum vitae. Opleiding: Scenografie en ruimtelijke projecten. Personalia: Telefoon: 06-44454909 mariekevanveen@gmail.com www.mariekevanveen. Curriculum vitae Personalia: Naam: van Veen Voornaam: Marieke Telefoon: 06-44454909 E-mail: mariekevanveen@gmail.com Website: www.mariekevanveen.nl Opleiding: 2001-2006 Hoge School voor de Kunsten Utrecht

Nadere informatie

Met de komst van de nieuwe acteurs heeft het Nationale Toneel in een ensemble

Met de komst van de nieuwe acteurs heeft het Nationale Toneel in een ensemble Het Nationale Toneel verwelkomt nieuwe acteurs en regisseurs Bram Suijker, Jeroen De Man, Daria Bukvić, Tamar van den Dop, Bram Coopmans, Romana Vrede en Hein van der Heijden 02 JULI 2015, DEN HAAG SAMENVATTING

Nadere informatie

STUDIEPROGRAMMA S HOGER ONDERWIJS

STUDIEPROGRAMMA S HOGER ONDERWIJS STUDIEPROGRAMMA S VAN HET HOGER ONDERWIJS Je krijgt het studieprogramma van een opleiding (=studie) aan een universiteit en aan een hogeschool. In de tabellen zie je alle opleidingsonderdelen (= vakken,

Nadere informatie

Programma Parade 2018 bekend

Programma Parade 2018 bekend Met o.a. Lucky TV, BRUUT! en Eye Filmmuseum Persbericht 12 april 2018 Programma Parade 2018 bekend Met o.a. Lucky TV, BRUUT! en Eye Filmmuseum Voor de 28e keer trekt theaterfestival de Parade deze zomer

Nadere informatie

DENNIS KOOT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

DENNIS KOOT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag DENNIS KOOT HAAGSE KUNSTENAARS OPLEIDINGEN 1996-2000 Grafisch ontwerpen Den Haag, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Diploma behaald 2010

Nadere informatie

EVA HOFMAN EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

EVA HOFMAN EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague EVA HOFMAN THE HAGUE ARTISTS Eva Hofman: "In mijn werk onderzoek ik de massa en daaruit voortvloeiend het collectief verlangen. Als mens willen

Nadere informatie

Releasedatum 8 september 2016 Distributie: Mokum Filmdistributie Winnaar Fipresci Award, IFFR 2016 www.facebook.com/bodkinrasthefilm BODKIN RAS Kaweh Modiri 79 minuten 2016 Nederlands ondertiteld Trailer:

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

2014 Een Ongeremd Concert (eindregie) Theatergroep Ongeremd. 2014 Best of Musical Ramaekers Entertainment. (o.a. Ron Link, Tony Neef, Cystine Carreon)

2014 Een Ongeremd Concert (eindregie) Theatergroep Ongeremd. 2014 Best of Musical Ramaekers Entertainment. (o.a. Ron Link, Tony Neef, Cystine Carreon) Regisseur (SEMI- ) PROFESSIONELE PRODUCTIES 2014 Een Ongeremd Concert (eindregie) Theatergroep Ongeremd 2014 Best of Musical Ramaekers Entertainment. (o.a. Ron Link, Tony Neef, Cystine Carreon) 2013 Kerstconcert

Nadere informatie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie film & business arrangementen 2015 meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie Inhoud 3 Welkom 4 Gouden Kalveren Arrangement 5 Gouden Kalveren Deel Arrangement 6 Rode Loper Première Arrangement 2 7

Nadere informatie

Interview Herman de Wit

Interview Herman de Wit 4 Interview Herman de Wit Asher Boersma en Joost Broeren 5 Herman de Wit studeerde in de jaren 80 Theaterwetenschap, toen nog een zogenaamde kopstudie. Tegenwoordig is hij hoofd programma bij het Nederlands

Nadere informatie

D e F l i r t S q u a d

D e F l i r t S q u a d S P O N S O R V O O R S T E L S E I Z O E N 1-2 0 1 8 D e F l i r t S q u a d G E P R O D U C E E R D D O O R RASHEIDA ADRIANUS D e F l i r t S q u a d De Flirt Squad is een komische dramaserie over de

Nadere informatie

Workshop: foto s leren bespreken in je fotoclub. Door Pieter van Leeuwen 5 zaterdagochtenden. ? Fc 59 Workshop: creatieve/alternatieve fotografie

Workshop: foto s leren bespreken in je fotoclub. Door Pieter van Leeuwen 5 zaterdagochtenden. ? Fc 59 Workshop: creatieve/alternatieve fotografie Programma 2008/2009 Hierbij het programma voor het seizoen 2008/2009. Alle activiteiten zijn bekend de data en s vaak nog niet. Omdat we dit jaar veel bekende fotografen in ons programma hebben staan voor

Nadere informatie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie film & business arrangementen 2015 meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie Inhoud 3 Welkom 4 Openings Arrangement 5 Gouden Kalveren Arrangement 6 Rode Loper Première Arrangement 2 7 Familie Arrangement

Nadere informatie

FILM & BUSINESS ARRANGEMENTEN. Nederlands Film Festival 2014 2014 MEER DAN FILM 24 SEP T/M 3 OKT 2014

FILM & BUSINESS ARRANGEMENTEN. Nederlands Film Festival 2014 2014 MEER DAN FILM 24 SEP T/M 3 OKT 2014 FILM & BUSINESS ARRANGEMENTEN MEER DAN FILM Nederlands Film Festival 2014 2014 MEER DAN FILM 1 24 SEP T/M 3 OKT 2014 Inhoud 3 Welkom 4 Gouden Kalveren Arrangement 5 Rode Loper Première Arrangement 6 Op

Nadere informatie

Curriculum Vitae Hinne Brouwer

Curriculum Vitae Hinne Brouwer Curriculum Vitae Hinne Brouwer Personalia Naam: Hinne Brouwer Geboortedatum: 31-01-1963 Telefoon: 06-27234311 e-mail: hinne.brouwer@xs4all.nl Montage werk 2014 De schone wraak Documentaire over het Argos

Nadere informatie

MAAKT CULTUUR. nps.nl

MAAKT CULTUUR. nps.nl MAAKT CULTUUR nps.nl DANS EN OPERA In NPS Podium, het televisieprogramma over klassieke muziek en dans op Nederland 2, is er in het najaar van 2009 veel aandacht voor dans en opera. Oktober is Dansmaand,

Nadere informatie

FLORIS KAAYK EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

FLORIS KAAYK EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague FLORIS KAAYK THE HAGUE ARTISTS Floris KIaayk: "The Origin of Creatures gaat net als de vorige twee films van Kaayk over zelfregulerende mechanismen.

Nadere informatie

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF MAANDAG 1 FEBRUARI Pagina 1/52 MAX 05.55 MAX 06.10 STER 06.24 REKLAME-100 NOS 06.30 NOS 06.45 NOS 06.50 STER 06.55 REKLAME-101 NOS 07.00 STER 07.09 REKLAME-102 WNL 07.10 STER 07.27 REKLAME-103 NOS 07.30

Nadere informatie

MAARTEN DE KROON EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

MAARTEN DE KROON EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague MAARTEN DE KROON THE HAGUE ARTISTS "De films die ik maak beginnen, heel kort samengevat, bij het stellen van vragen.vervolgens begint het zoeken

Nadere informatie

Curriculum Vitae Hinne Brouwer

Curriculum Vitae Hinne Brouwer Curriculum Vitae Hinne Brouwer Personalia Naam: Hinne Brouwer Geboortedatum: 31-01-1963 Telefoon: 06-27234311 e-mail: hinne.brouwer@xs4all.nl Montage werk 2015 Kleine Delicten : rake klappen Documentaire

Nadere informatie

DE L CKER EEN LEUKE ONTDEKKING: MASTURBEREN

DE L CKER EEN LEUKE ONTDEKKING: MASTURBEREN EEN LEUKE ONTDEKKING: MASTURBEREN DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf de eerste klas Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting

Nadere informatie

KIDSBIOS DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping?

KIDSBIOS DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping? DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL KIDSBIOS BA S I S O N D ERWIJS NFF Educatie Van 21 t/m 30 september 2016 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Tijdens het festival organiseert het

Nadere informatie

Saiyan Chitchor (Eternal Love) Fareisa Joemmanbaks, Narsingh Balwantsingh, Chandan Rathod en Mukesh Tiwari

Saiyan Chitchor (Eternal Love) Fareisa Joemmanbaks, Narsingh Balwantsingh, Chandan Rathod en Mukesh Tiwari Film Cast Saiyan Chitchor (Eternal Love) Fareisa Joemmanbaks, Narsingh Balwantsingh, Chandan Rathod en Mukesh Tiwari Regisseur B.N. Tiwari Lengte 120 minuten Kijkwijzer 6 jaar Release datum 23 mei 2008

Nadere informatie

Curriculum vitae. 2005-2009 Bachelor of Theatre, Toneelacademie Maastricht, richting theatraal performer.

Curriculum vitae. 2005-2009 Bachelor of Theatre, Toneelacademie Maastricht, richting theatraal performer. Curriculum vitae Personalia Naam: Zeldenrust Voornaam: Emile Geboortedatum: 22 april 1986 Geboorteplaats: Amsterdam Telefoonnummer: 06 24676426 Website: www.emilezeldenrust.nl Gegevens uiterlijk: Kleur

Nadere informatie

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF

OMROEP BEGINTIJD PROGRAMMA / STER BLOK TARIEF MAANDAG 1 FEBRUARI Pagina 1/52 STER 02.00 JOURNAAL NOS 02.14 JOURNAAL MAX 05.57 MAX 06.12 STER 06.28 REKLAME-100 NOS 06.30 NOS 06.47 NOS 06.51 JOURNAAL 630 UUR STER 06.55 REKLAME-101 NOS 07.00 STER 07.07

Nadere informatie

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Concurrentieanalyse Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Inleiding De concurrenten van NL film zijn alle andere bedrijven in Nederland die films en/of series maken voor de Nederlandse televisie

Nadere informatie

Aanwijspictogrammen voor bij de dokter Opdrachtgever: Elvia Reisverzekeringen

Aanwijspictogrammen voor bij de dokter Opdrachtgever: Elvia Reisverzekeringen Aanwijspictogrammen voor bij de dokter Opdrachtgever: Elvia Reisverzekeringen Aanwijspictogrammen voor bij de hoeren Pictogrammen voor bij de hoeren en EHBO waren o.a. te zien in Kopspijkers Jan Pieter

Nadere informatie

DE L CKER DATEN VIA GRINDR

DE L CKER DATEN VIA GRINDR DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER DATEN VIA GRINDR Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf klas 2 Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting bij vakken Maatschappijleer,

Nadere informatie

KIDSBIOS DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping?

KIDSBIOS DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping? DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL KIDSBIOS BA S I S O N D ERWIJS NFF Educatie Van 21 t/m 30 september 2016 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Tijdens het festival organiseert het

Nadere informatie

van Museum Beelden aan Zee een documentaire gemaakt door Sebastiaan Lefèvre, student aan de ABV Tilburg.

van Museum Beelden aan Zee een documentaire gemaakt door Sebastiaan Lefèvre, student aan de ABV Tilburg. PERSONALIA Geert van Coenen (Breda, 1955) is student geweest aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Na zijn studie heeft hij geruime tijd gewerkt als docent Beeldende Vorming in het voortgezet

Nadere informatie

Een film van Guido Hendrikx. Producent: Zeppers Film in coproductie met VPRO. Een documentaire over de machtsverhouding tussen Europa en migranten.

Een film van Guido Hendrikx. Producent: Zeppers Film in coproductie met VPRO. Een documentaire over de machtsverhouding tussen Europa en migranten. Een film van Guido Hendrikx Producent: Zeppers Film in coproductie met VPRO Een documentaire over de machtsverhouding tussen Europa en migranten. Stranger in Paradise In een klaslokaal in Sicilië, vlak

Nadere informatie

JURYRAPPORT WINNAARS GOUDEN KALVEREN Beste Korte Film 2011 OLIFANTENVOETEN van Dan Geesin

JURYRAPPORT WINNAARS GOUDEN KALVEREN Beste Korte Film 2011 OLIFANTENVOETEN van Dan Geesin JURYRAPPORT WINNAARS GOUDEN KALVEREN 2011 Beste Korte Film 2011 OLIFANTENVOETEN van Dan Geesin Sterk verbeeld, erg geestig en haast onopgemerkt van grote zeggingskracht. De regisseur weet de essentie van

Nadere informatie

een poging om gebouwen kapot te maken of mensen te doden niet concreet, over iets wat abstract is, kan je nadenken

een poging om gebouwen kapot te maken of mensen te doden niet concreet, over iets wat abstract is, kan je nadenken Woordenlijst Thema 7 aannemen aanslag (de) abstract acteren acteur/actrice (de) afbeelding (de) afspelen (zich) amper artiest (de) atelier (het) auteur (de) band (de) beeld (het) beeldhouw(st)er (de) beeldhouwen

Nadere informatie

Interieurarchitectuur

Interieurarchitectuur Fotografie Maak een selectie van vijf uit jouw beste en of mooiste eigengemaakte foto s. Bij elke foto omschrijf je kot wat er te zien is. Uitgeprint of digitaal meenemen. Documentaire fotografie is bij

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Festival International du Film

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Internationaal Filmfestival van

Nadere informatie

ESTER GOULD. Curriculum Vitae

ESTER GOULD. Curriculum Vitae ESTER GOULD Curriculum Vitae Ester Gould (1975, Peterculter) is een Schots-Nederlandse documentairemaker. Ze studeerde Film- en Televisiewetenschap in Amsterdam en New York en volgde later de masteropleiding

Nadere informatie

Het bovenstaande zegt dus dat De Wereld Draait Door dus op de publieke omroep wordt uitgezonden.

Het bovenstaande zegt dus dat De Wereld Draait Door dus op de publieke omroep wordt uitgezonden. De Wereld Draait Door. Een welbekende talkshow in Nederland dat het huidige nieuws bespreekt en vaak gasten uitnodigen om een verhaal te vertellen wat interessant is voor de gemiddelde Nederlander. Elmar

Nadere informatie

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Curriculum Vitae Persoonlijke gegevens Léonie Dijkema 06-46290239 info@op-de-dijk.nl 22-05-1977 Opleidingen / kwalificaties Naam opleiding ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Richting Docent Drama Stad Behaalde

Nadere informatie

JONGEREN PROGRAMMA DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL SEP NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping?

JONGEREN PROGRAMMA DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL SEP NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping? DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL JONGEREN PROGRAMMA NFF Educatie Van 21 t/m 30 september 2016 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Tijdens het festival organiseert het NFF een aantrekkelijk

Nadere informatie

WAAR STAAT HET NFF VOOR

WAAR STAAT HET NFF VOOR WAAR STAAT HET NFF VOOR Het Nederlands Film Festival zet zich in voor de ontwikkeling en verspreiding van de Nederlandse film en de Nederlandse filmcultuur in brede zin. Dat doet het festival door aandacht

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de talentontwikkelingstrajecten bij drama, documentaire en radio) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds

Nadere informatie

TV ACADEMY LESPROGRAMMA 2014-2015

TV ACADEMY LESPROGRAMMA 2014-2015 TV ACADEMY LESPROGRAMMA 2014-2015 DATUM ONDERDEEL OCHTEND MIDDAG OPMERKINGEN INTRODUCTIE (kennismaking) DI 02 SEPT. 2014 Introductie INTRODUCTIEDAG Masterclass Taco Zimmerman Publieke bestel & commerciële

Nadere informatie

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds. (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten)

CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds. (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten) CIJFERS Gebaseerd op 1 jaar feitelijke gegevens NPO-fonds (met uitzondering van de diverse talentontwikkelingstrajecten) 1 ALGEMEEN 2 Hoeveel aanvragen zijn er in totaal bij het NPO-fonds ingediend en

Nadere informatie

Dutch Academy For Film

Dutch Academy For Film Dutch Academy For Film Beleidsuitgangspunten 2017 1. INLEIDING De Dutch Academy For Film is opgericht in 2013 en heeft als doel het bevorderen van de kennis over en waardering voor de Nederlandse film

Nadere informatie

< A r tfac tor y > Enter. de wereld van de. - Spor t s- digitale kunst en media. Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo

< A r tfac tor y > Enter. de wereld van de. - Spor t s- digitale kunst en media. Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo < A r tfac tor y > N a a s t e e n s t e r k b a s i s p a k ke t, t i j d vo o r t a l e n t! Enter de wereld van de digitale kunst en media Locatie Wijdschildlaan voor atheneum, havo en mavo Fa s t L

Nadere informatie

Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge Jeroen van Koningsbrugge OPLEIDING 1998- Kleinkunst Academie Amsterdam 1996-1997 Toneelschool Maastricht FILM 2015 Schone Handen, Tjebbo Penning, PhantaVision De Surprise, Mike van Diem, Isabella Film

Nadere informatie

Theater Bellevue presenteert: Rooftop Memories

Theater Bellevue presenteert: Rooftop Memories Theater Bellevue presenteert: Rooftop Memories Bellevue Lunchtheater / TRYATER / EELCO VENEMA In een wonderlijk archief dwaalt een zonderlinge man rond: Cornelis P. Hij verliest zichzelf in herinneringen,

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Vanaf september 2005 ben ik als jurylid, voice-over en side kick elke dag te horen bij het spelprogramma Lingo. Jan Peter Pellemans

CURRICULUM VITAE. Vanaf september 2005 ben ik als jurylid, voice-over en side kick elke dag te horen bij het spelprogramma Lingo. Jan Peter Pellemans CURRICULUM VITAE In mijn loopbaan heb ik mij altijd beziggehouden met communicatie en creativiteit. In eerste instantie als communicatietrainer, daarna als (eind)redacteur, regisseur en kandidaten- en

Nadere informatie

Tips om zelf het luisteren te verbeteren

Tips om zelf het luisteren te verbeteren Tips om zelf het luisteren te verbeteren Naast het leren van woorden is het belangrijk om zo veel mogelijk te oefenen met luisteren. Daarbij gaat het om verstavaardigheid en om begrijpend luisteren. Verstavaardigheid

Nadere informatie

RUBEN BRINKMAN Geboren Größe Haare Augen Ausbildung Sprachen Dialekte Stimmlage Sport Führerschein

RUBEN BRINKMAN Geboren Größe Haare Augen Ausbildung Sprachen Dialekte Stimmlage Sport Führerschein Geboren Größe Haare Augen Ausbildung Sprachen Dialekte Stimmlage Sport Führerschein 1980 178 cm dunkelblond blau Toneelschool & Kleinkunstakademie, Amsterdam Englisch, Deutsch, Französisch, Niederländisch

Nadere informatie

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Concurrentieanalyse Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Inleiding De concurrenten van NL film zijn alle andere bedrijven in Nederland die films en/of series maken voor de Nederlandse televisie

Nadere informatie

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra.

DE L CKER. Het project is een samenwerking tussen Human, NPO 3Lab en NPO3Extra. VLUCHTELING IN NEDERLAND DOCENTENHANDLEIDING DE L CKER Leeftijd: 13-15 jaar, 16-18 jaar Geschikt voor: vmbo, havo en vwo vanaf de eerste klas. Vakgebied en kerndoelen: Deze les vindt aansluiting bij vakken

Nadere informatie