Profielen van onze kandidaten:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profielen van onze kandidaten:"

Transcriptie

1 Profielen van onze kandidaten: Elaine Vlaming-Kroon: Elaine is geboren en getogen in Breezand, woont aan de Molenvaart in Anna Paulowna, is 48 jaar, getrouwd en moeder van 2 volwassen zoons (18 en 22 jaar). Elaine is werkzaam als onderzoeker lelieteelt bij een lelieveredelaar. Sinds 2002 is ze raadslid, eerst in Anna Paulowna en sinds 1 januari 2012 in Hollands Kroon. Vanaf 2008 is ze ook fractievoorzitter. Ze heeft een brede kennis van sociale zaken en zeker ook van de agrarische sector en ze heeft oog voor ondernemers. Elaine wil mensen graag stimuleren om mee te doen in de samenleving en wil dat diegenen die hulp nodig hebben niet in de kou blijven staan. Theo Groot: Theo (57 jaar) is getrouwd en vader van 3 zoons en een dochter. Hij is geboren in Venhuizen als zoon van een tuinder. In 1970 verhuisde het gezin naar de Wieringermeer. Na aanvankelijk in het onderwijs te hebben gewerkt is hij sinds 1988 agrarisch ondernemer met inmiddels de drie zoons werkzaam binnen het bedrijf. In 2002 stond Theo voor het eerst op de CDA-lijst. Vanaf 2004 is hij raadslid geweest van de gemeente Wieringermeer, de laatste vier jaar als fractie-voorzitter. Op 1 januari 2012 werd hij raadslid van de nieuwe gemeente Hollands Kroon. Naast de leefbaarheid van de kleine kernen gaat zijn aandacht vooral uit naar werkgelegenheid voor alle lagen van de bevolking. Het is een uitdaging om jongeren, die elders hebben gestudeerd, terug te laten keren naar onze gemeente. Zo wordt leegloop van de Noordkop voorkomen, wat ten goede komt aan iedereen die woont in deze mooie gemeente. Sjaak Vriend: Sjaak woont ruim 20 jaar in de wijk De Veert in Nieuwe Niedorp, is 49 jaar, getrouwd en vader van drie zoons (18, 16 en 13 jaar). Sjaak is werkzaam als juridisch beleidsmedewerker bij een gemeente. Daarvoor heeft hij jarenlang gewerkt bij gemeenten op het gebied van ruimtelijke ordening, bouwen en milieu. Sinds 2010 is hij raadslid, eerst in Niedorp en sinds 1 januari 2012 in Hollands Kroon. Sjaak heeft brede gemeentelijke ervaring en zet zijn kennis en ervaring in voor alle inwoners van de gemeente. Sjaak is van mening dat mensen de samenleving maken. Hij draagt dan ook zijn steentje bij als vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalvereniging.

2 Reginald Visser: Reginald is reeds meer dan 35 jaar woonachtig op Wieringen, getrouwd, kinderen en kleinkinderen. Na de 65 te zijn gepasseerd nog actief als lid van het bestuur van de Sociaal Economische Raad en de Stichting van de Arbeid. Daarnaast werkzaam als directeur van een Maritiem Technisch Innovatiecentrum en actief in meerdere sociaal maatschappelijke organisaties als bestuurder en toezichthouder. Sedert 2012 raadslid voor het CDA Hollands Kroon. Inzet is het realiseren van een plezierige, vertrouwde, schone en veilige leef- en woonomgeving voor jong en oud in onze mooie gemeente Hollands Kroon. Jan-Willem van der Klugt: Jan-Willem woont aan de Zuiderweg in Wieringerwaard. Hij is getrouwd en heeft geen kinderen. Jan-Willem is projectleider bij een bouwadviesbureau voor de agrarische sector. In het verleden was hij bloembollenteler in een familiebedrijf. Sinds 2010 zit hij in de gemeenteraad, eerst in Anna Paulowna en sinds 1 januari 2012 in Hollands Kroon. Jan-Willem heeft een warm gevoel voor ondernemers en vindt dat het MKB zo veel als mogelijk gestimuleerd en gefaciliteerd moet worden. Zij vormen de motor van onze economie. Jan-Willem gelooft in mensen: iedereen kan op zijn eigen manier bijdragen aan een mooie samenleving. Kees van Noorloos Kees woont al 32 jaar met heel veel plezier in de Sloep te Wieringerwerf. Hij is 63 jaar, getrouwd met Joke, vader van twee kinderen, Sander (22) en Jorieke (19). Al bijna veertig jaar werkzaam bij Flexoplast. Hij is daar verantwoordelijk voor de planning en inkoop. Hij is ruim dertig jaar voetbalscheidsrechter geweest, was 8 jaar lid van de tuchtcommissie van de KNVB. Hij was 6 jaar voorzitter van het christelijk schoolbestuur op Wieringen en de Wieringermeer en na de fusie 3 jaar voorzitter van de stichting Kopwerk. Hij is begeleider van een jeugdteam geweest bij CV Wieringermeer. Hij was 6 jaar raadslid in de gemeente Wieringermeer en hij vond het jammer, niet te worden gekozen in de raad van Hollands Kroon. Kees is campagneleider bij het CDA en waarnemer bij de KNVB. Kees wil er zijn voor iedereen en er samen voor zorgen dat Hollands Kroon een sterke gemeente wordt, waar iedereen de ruimte krijgt.

3 Hans van Tongerlo: Hans is woonachtig in Anna Paulowna aan de Robijn, met vrij uitzicht op de Ontmoeting (het gemeentehuis).hij is 42 jaar werkzaam geweest in het onderwijs waarvan 31 jaar als directeur van de R.K. Spoorbuurtschool in Anna Paulowna. Nu is Hans met vervroegd pensioen. In zijn vrije tijd zit hij niet stil want hij is voorzitter van het kerkbestuur O.L.V. Praesentatie in Anna Paulowna, voorzitter van de Oranjevereniging, vrijwilliger bij handbalvereniging ZAP en bestuurslid van het CDA. Hij heeft ruime ervaring als raadslid opgedaan van 2002 tot aan de fusie in Hans heeft grote affiniteit met de jeugd en het onderwijs en ook het beleid rondom de ouderen in Nederland en in onze gemeente heeft extra aandacht van hem.. René Huiberts: René woont aan de Burg. Mijnlieffstraat in Kleine Sluis, Anna Paulowna. René is getrouwd heeft 3 kinderen, Laura (16), Sten (15) en René (12). René heeft 6 jaar ervaring in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Anna Paulowna. René is opgeleid als bedrijfskundige en werkt momenteel als projectleider bij het Marinebedrijf in Den Helder waar hij verantwoordelijk is voor het uitbesteden van het onderhoud van een flink aantal Marine schepen. Hij beoefent de tennissport en ondersteunt voetbalvereniging ZAP waar zijn zoons voetballen. René vindt het belangrijk dat inwoners in een veilige omgeving kunnen werken, gezond kunnen opgroeien en actief kunnen sporten. Sporten en volksgezondheid versterken elkaar. Rene wilt zijn kennis en ervaring hiervoor inzetten Marcel de Leijer: Marcel is opgegroeid in Winkel en woont tegenwoordig op Terdiek in Nieuwe Niedorp, met vrouw en 2 dochters. In het verleden actief geweest als bestuurslid bij CDA-Niedorp. Marcel voelt zich thuis bij het CDA, omdat het volgens hem de enige echte middenpartij is. Met zowel sociale als conservatief-liberale kenmerken en altijd bereid om verantwoordelijkheid te nemen. In het dagelijks leven werkt hij als zelfstandig manager/adviseur voor woningcorporaties en is hij als avonddocent verbonden aan de Kader- en Ondernemersopleiding voor de Bouw. Daarnaast is hij bestuurlijk actief bij een grote corsogroep in Winkel en als bestuurs- en jurylid voor de plaatselijke turnclub.

4 Mirella Smit-Wit: Mirella is 36 jaar en geboren in het ziekenhuis in Den Helder. Ze is getrouwd en heeft 2 kinderen. Eerst woonde ze aan de Kleiweg in Anne Paulowna en op haar 3e is ze verhuisd naar de P. Bergmanstraat in Breezand. Ze heeft daar tot haar 13 de gewoond en is toen verhuisd naar t Veld. Vanaf haar 18 de heeft ze bij de Koninklijke Marine gewerkt en veel gevaren. Sinds dec woont ze met haar man aan de Zwarteweg in t Veld. In 2003 is Mirella overgestapt naar de horeca. Na de geboorte van haar eerste kind is Mirella gestopt met werken. Van 2006 tot 2010 was ze gemeenteraadslid van de gemeente Niedorp. Mirella heeft oog voor diegene die hulp nodig heeft en steekt graag de helpende hand toe. Ze wil een samenleving waarin iedereen mee doet. Jan Dijkshoorn: Jan is geboren te Vlaardingen op Vanaf 56 is hij woonachtig in Wieringerwaard. Hij heeft van zijn vader de boerderij overgenomen in Hij is getrouwd met Anja Oudshoorn, heeft 6 dochters en 3 zoons, waarvan de jongste het bedrijf over wil nemen. Inmiddels zijn er 7 kleinkinderen bijgekomen en zijn er nog 3 op komst. Jan heeft bij elkaar 18 jaar in de gemeenteraad van toenmalig gemeente Anna Paulowna gezeten, en is op dit moment voorzitter van Stivas de Noordkop. Hiernaast houdt Jan zich bezig met de Veeteelt studieclub, accomodatiebeleid en de Blaauboer- Vriesstichting. Cock de Bruijn: Cock is 57 jaar en melkveehouder aan de Klieverweg in Slootdorp. Hij is getrouwd en heeft 2 zoons van 18 en 16 jaar oud. Cock heeft een aantal jaren in het buitenland gewerkt, o.a. Nigeria, Rwanda en Ghana. Sinds 1987 is hij melkveehouder, eerst in Vleuten en de laatste 15 jaar in de Wieringermeer. Cock wil zich speciaal inzetten voor een goed ondernemersklimaat, hij is wars van lastenverzwaringen en wil dat de stofkam nog eens door alle gemeentelijke uitgaven wordt gehaald en beoordeeld worden op nut en noodzaak. Gelet op de financiële situatie van Hollands Kroon zijn er bezuinigingen nodig, maar hierbij moeten de zwakkeren in de samenleving worden ontzien, dat is Cock z n inzet.

5 Cees Dorsman: Cees woont aan de Molenvaart in Breezand. Hij is getrouwd heeft 3 zoons, 3 schoondochters en 2 kleinkinderen. Cees was jarenlang teamleider bij de belastingdienst en heeft een ruime ervaring in de gemeenteraad. Hij is nu als vrijwilliger actief in de sport, bij de kerk en bij de ouderenbonden. Dit jaar begint hij als vrijwillige ouderen adviseur. Hij is ook al een poosje secretaris van het CDA. Cees is een sociaal bewogen mens die zich druk maakt over mensen in de knel. Hij vindt dat de samenleving van mensen is en die goed moet zijn voor ouderen en hun kleinkinderen. Met z n allen moeten we daar wat aan willen doen.

HOLLANDS KROON. Samen kunnen we meer! Sociaal en Ondernemend! GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 19 MAART 2014

HOLLANDS KROON. Samen kunnen we meer! Sociaal en Ondernemend! GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 19 MAART 2014 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 19 MAART 2014 2 HOLLANDS KROON Samen kunnen we meer! Sociaal en Ondernemend! 1 E.A.C. Vlaming-Kroon (Elaine) Molenvaart 190a, 1761 AP Anna Paulowna Geb. 22-10-1965 Beroep: onderzoeker

Nadere informatie

Gemeente Basis Rapportage HOLLANDS KROON

Gemeente Basis Rapportage HOLLANDS KROON ACTIEVE CLIËNTEN PER LEEFTIJDSCATEGORIE ACTIEVE CLIËNTEN PER JAAR ACTIEVE CLIËNTEN PER WIJK ACTIEVE CLIËNTEN PER PLAATS Leeftijd 0-4 5-6 7-12 13-17 18-23 24-55 56-64 >= 65 Aantal 140 120 100 80 60 40 20

Nadere informatie

Door Samen kan ik thuis blijven wonen

Door Samen kan ik thuis blijven wonen Door Samen kan ik thuis blijven wonen Wij zijn er voor u Wij zijn Thuiszorg Samen. We willen u graag helpen om op een prettige manier thuis te blijven wonen. Daar gaat het ons om. Dat úw leven, in uw

Nadere informatie

Voorlopig secretaris P.C. Meijer Mossel 16, 1775 JB Middenmeer 0227-503559; meijerpc@quicknet.nl www.seniorenhollandskroon.nl

Voorlopig secretaris P.C. Meijer Mossel 16, 1775 JB Middenmeer 0227-503559; meijerpc@quicknet.nl www.seniorenhollandskroon.nl jaarverslag 2011 1 Voorlopig secretaris P.C. Meijer Mossel 16, 1775 JB Middenmeer 0227-503559; meijerpc@quicknet.nl www.seniorenhollandskroon.nl JAARVERSLAG 2011 POLITIEKE PARTIJ HOLLANDS KROON AANLOOPPERIODE

Nadere informatie

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg? Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit

Nadere informatie

Overzicht van andere functies van raadsleden dan het lidmaatschap van de raad

Overzicht van andere functies van raadsleden dan het lidmaatschap van de raad Overzicht van andere functies van raadsleden dan het lidmaatschap van de raad Toelichting Artikel 12 Gemeentewet schrijft voor dat raadsleden opgave moeten doen van alle andere functies die zij naast het

Nadere informatie

Gedeeltelijke herziening bijgebouwenregeling in diverse bestemmingsplannen van Hollands Kroon

Gedeeltelijke herziening bijgebouwenregeling in diverse bestemmingsplannen van Hollands Kroon Gedeeltelijke herziening bijgebouwenregeling in diverse bestemmingsplannen van Hollands Kroon Toelichting 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Het paraplubestemmingsplan Gedeeltelijke herziening bijgebouwenregeling

Nadere informatie

Bij Samen voel ik dat ik erbij hoor

Bij Samen voel ik dat ik erbij hoor Bij Samen voel ik dat ik erbij hoor Hoe is het voor u? Dementie zie je niet. Het zit van binnen. Dementie is meer dan vergeetachtigheid. Ik lijk kerngezond, maar dat is misleidend. Vraag aan mij hoe ik

Nadere informatie

Korte presentatie nieuwe wethouders:

Korte presentatie nieuwe wethouders: Korte presentatie nieuwe wethouders: Jan Piet Beers, geboren in Winkel (1951), is gehuwd en heeft drie kinderen. Sinds 1994 is Jan Piet Beers namens de VVD actief in de gemeentepolitiek en heeft daar zowel

Nadere informatie

COALITIEAKKOORD RICHT ZICH OP VOORTGANG

COALITIEAKKOORD RICHT ZICH OP VOORTGANG PERSBERICHT COALITIEAKKOORD RICHT ZICH OP VOORTGANG Vandaag zijn de kandidaat-wethouders en de hoofdlijnen uit het concept coalitieakkoord gepresenteerd. De wethouders staan in de startblokken om Waterland

Nadere informatie

Kennismakingsinterview. Burgemeester Peter de Baat & Lida Nijgh

Kennismakingsinterview. Burgemeester Peter de Baat & Lida Nijgh Kennismakingsinterview Burgemeester Peter de Baat & Lida Nijgh Burgemeester Peter de Baat verrast Een rondje Montferland. Peter de Baat (53) trekt de eerste weken van zijn burgemeesterschap kriskras door

Nadere informatie

DIT IS AFLEVERING 59 VAN DIT SCHOOLVOETBALTOERNOOI

DIT IS AFLEVERING 59 VAN DIT SCHOOLVOETBALTOERNOOI DIT IS AFLEVERING 59 VAN DIT SCHOOLVOETBALTOERNOOI en vindt plaats in april 2019 Donderdag 11 april bij v.v. Wieringerwaard vanaf 15:00 uur Maandag 15 april bij v.v. ZAP vanaf 15:00 uur. FINALES op woensdag

Nadere informatie

Ik voel me weer sterker dan ooit

Ik voel me weer sterker dan ooit Ik voel me weer sterker dan ooit Samen uw kracht hervinden Voor we beginnen... Wat is uw mooiste herinnering? Wanneer stond u echt helemaal in uw kracht? Hoe voelde dat?............................................................................................................................................................

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS De Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS De Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS De Triangel Mijn naam is Marlies den Besten, getrouwd en moeder van Matthijs (2010) en Manouk (2014). Naast moeder zijn, werk ik op het mbo als coördinator van een aantal

Nadere informatie

DIT IS AFLEVERING 57 VAN DIT SCHOOLVOETBALTOERNOOI

DIT IS AFLEVERING 57 VAN DIT SCHOOLVOETBALTOERNOOI DIT IS AFLEVERING 57 VAN DIT SCHOOLVOETBALTOERNOOI en vindt plaats in april 2017 Maandag 24 april bij v.v. Kleine Sluis (complex West) vanaf 10:00 uur Dinsdag 25 april bij v.v. Wieringerwaard vanaf 10:00

Nadere informatie

DIT IS AFLEVERING 58 VAN DIT SCHOOLVOETBALTOERNOOI

DIT IS AFLEVERING 58 VAN DIT SCHOOLVOETBALTOERNOOI DIT IS AFLEVERING 58 VAN DIT SCHOOLVOETBALTOERNOOI en vindt plaats in april 2018 Woensdag 11 april bij v.v. ZAP vanaf 14:30 uur Woensdag 18 april bij v.v. Kleine Sluis vanaf 15:00 uur. FINALES op donderdag

Nadere informatie

Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014.

Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014. Concept Kandidatenlijst PvdA afdeling De Marne Gemeenteraadsverkiezingen19 maart 2014. Toelichting op de kandidatenlijst: In de vergadering van 5 maart jl. heeft de ledenvergadering niet alleen de samenstelling

Nadere informatie

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG

ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG ONZE TOEKOMST BOUWEN WE SAMEN VERKIEZINGSPROGRAMMA GROENLINKS HARDENBERG 2018-2022 INHOUD VOORWOORD ANNE VAN DEN HOEK 3 GELIJKE KANSEN 4 ONZE LEEFOMGEVING 5 KRACHT VAN DE INWONERS 6 ONZE LIJST 7 SLOTWOORD

Nadere informatie

Omdat ik bij deze partij oplossingsgericht bezig kan zijn voor de lokale belangen.

Omdat ik bij deze partij oplossingsgericht bezig kan zijn voor de lokale belangen. VRAGENLIJST GEMEENTERAADSVERKIEZING 2018 Naam, partij en plaats op de kieslijst: Dorien Sijbenga-v.d. Outenaar Partij: Anders! Nr.1 Woonplaats: Middenmeer Geboortedatum:19-02-1954 Beroep: Directeur Gezondheidscentrum

Nadere informatie

Ard Smit Nieuwe Niedorp laatstelijk gestemd: AB/ PvdA ardsmitwoonservice@hetnet.nl 0226-411713 06-23990598

Ard Smit Nieuwe Niedorp laatstelijk gestemd: AB/ PvdA ardsmitwoonservice@hetnet.nl 0226-411713 06-23990598 kandidaten LADA 2010 lijst 6 Rob Ravensteijn laatstelijk gestemd: PvdA /GL robravensteijn@hotmail.com 0224-541776 1 12 jaar gemeenteraad onderwijs, milieu voorzitter Culturele Stichting Niedorp, Kop vol

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Algemene tekst profielschets burgemeester. De gemeente Hollands Kroon

Algemene tekst profielschets burgemeester. De gemeente Hollands Kroon De gemeente Hollands Kroon Hollands Kroon is een gemeente in de kop van Noord-Holland die inmiddels ruim zes jaar bestaat. Ontstaan op 1 januari 2012 uit de voormalige gemeenten Anna Paulowna, Niedorp,

Nadere informatie

Vinkel. Wijk- en buurtmonitor 2016

Vinkel. Wijk- en buurtmonitor 2016 Wijk- en buurtmonitor 2016 Vinkel Vinkel grenst in het noorden aan de rijksweg A59 tussen s-hertogenbosch en Oss. Na een herindeling in 1993 viel het grootste gedeelte onder de gemeente Maasdonk. Begin

Nadere informatie

Kandidatenlijst. U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor.

Kandidatenlijst. U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor. Kandidatenlijst U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor. Nr NAW-gegevens Persoonlijke noot Foto 1 Naam: C.M. (Marco) Verloop

Nadere informatie

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING Berkelland BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING met elkaar voor elkaar Verkort verkiezingsprogramma 2014-2018 Kijk voor het volledige CDA verkiezingsprogramma op onze website www.cdaberkelland.nl www.cdaberkelland.nl

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Openbare ruimte in beeld Onderzoek naar de kwaliteit van de openbare ruimte

Openbare ruimte in beeld Onderzoek naar de kwaliteit van de openbare ruimte Openbare ruimte in beeld Onderzoek naar de kwaliteit van de openbare ruimte Gemeente Hollands Kroon Mei 2012 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl

Nadere informatie

Samenwerking en communicatie vormen de basis van een sterke gemeente en dorpen waar je je thuis voelt.

Samenwerking en communicatie vormen de basis van een sterke gemeente en dorpen waar je je thuis voelt. Samenwerking en communicatie vormen de basis van een sterke gemeente en dorpen waar je je thuis voelt. coalitieprogramma raadsperiode 2010 / 2011 gemeente Niedorp Inleiding Bij de laatst gehouden raadsverkiezingen

Nadere informatie

Dagelijks bestuur tevens lid van het Algemeen Bestuur Voorzitter: Fred van Zelm

Dagelijks bestuur tevens lid van het Algemeen Bestuur Voorzitter: Fred van Zelm Dagelijks bestuur tevens lid van het Algemeen Bestuur Voorzitter: Fred van Zelm Ik ben Fred van Zelm, getrouwd met Karin en vader van Tim die speelt in de U18. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als

Nadere informatie

Korte biografieën van de kandidaat-gedeputeerden

Korte biografieën van de kandidaat-gedeputeerden Korte biografieën van de kandidaat-gedeputeerden Joost van den Akker, 34 jaar, woonachtig te Maastricht. Achtergrond in onderwijs. Gepromoveerd aan de Universiteit Twente op onderzoek naar referenda in

Nadere informatie

Openbare ruimte in beeld Onderzoek naar de kwaliteit van de openbare ruimte

Openbare ruimte in beeld Onderzoek naar de kwaliteit van de openbare ruimte Openbare ruimte in beeld Onderzoek naar de kwaliteit van de openbare ruimte Gemeente Hollands Kroon Mei 2014 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl

Nadere informatie

Overzicht van andere functies van raadsleden dan het lidmaatschap van de raad

Overzicht van andere functies van raadsleden dan het lidmaatschap van de raad Overzicht van andere functies van raadsleden dan het lidmaatschap van de raad Toelichting Artikel 12 Gemeentewet schrijft voor dat raadsleden opgave moeten doen van alle andere functies die zij naast het

Nadere informatie

Fuseren is een passend antwoord

Fuseren is een passend antwoord Voor u ligt de fusienieuwsbrief van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Nu het eerste formele besluit is genomen om tot een fusie te komen per 1 januari 2012 willen wij u daarover

Nadere informatie

Ufuk Dogerle. Contact: Aandachtspunt. Landelijk politiek Stedelijk politiek Media. Lijsttrekker-Voorzitter

Ufuk Dogerle. Contact: Aandachtspunt. Landelijk politiek Stedelijk politiek Media. Lijsttrekker-Voorzitter Landelijk politiek Stedelijk politiek Media info@onsutrecht.nl www.onsutrecht.net Lijsttrekker-Voorzitter Ufuk Dogerle Sinds 1984 werkzaam in de pipeline industrie in Engeland, Canada, Irak, Dubai, Amerika

Nadere informatie

COALITIE GEMEENTE PEEL EN MAAS 2014 2018 PERSMAP: Kandidaatwethouders

COALITIE GEMEENTE PEEL EN MAAS 2014 2018 PERSMAP: Kandidaatwethouders COALITIE GEMEENTE PEEL EN MAAS 2014 2018 PERSMAP: Kandidaatwethouders GEBEURTENIS : PRESENTATIE - VERKIEZING - BENOEMING KANDIDAAT- : WETHOUDERS 2014 2018 GEMEENTE PEEL EN MAAS PLAATS, DATUM : PANNINGEN,

Nadere informatie

Menno Wagenaar: Voorzitter Cliëntenraad

Menno Wagenaar: Voorzitter Cliëntenraad Menno Wagenaar: Voorzitter Cliëntenraad Sinds 2007 heb ik plaatsgenomen in de Cliëntenraad. In totaal ben ik nu 40 jaar werkzaam geweest in de zorgsector; als maatschappelijk werker en leidinggevende in

Nadere informatie

De medewerker de baas. Door: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman

De medewerker de baas. Door: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman Zelfsturende teams in de praktijk De medewerker de baas Door: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman Geen verlofkaarten of handtekeningen onder declaraties meer. Wel eigen verantwoordelijkheid, een

Nadere informatie

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde Rotterdam Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde Gemeenteraadsverkiezingen 2018 De namen van de kandidaat-gebiedscommissieleden

Nadere informatie

media We connect locals! MEDIA DOCUMENTATIE Heerhugowaard.nl Zaanstreek & Wormerland Zaandam TARIEVEN EN MOGELIJKHEDEN

media We connect locals! MEDIA DOCUMENTATIE Heerhugowaard.nl Zaanstreek & Wormerland Zaandam TARIEVEN EN MOGELIJKHEDEN media We connect locals! MEDIA DOCUMENTATIE Heerhugowaard.nl Zaanstreek & Wormerland Zaandam 2017 TARIEVEN EN MOGELIJKHEDEN oplage: 33.749 exemplaren mm-tarief 0,48 Spread 3.202,72 1/1 pagina 1.480,00

Nadere informatie

PvdA Haarlem kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2014 (1/5)

PvdA Haarlem kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2014 (1/5) (1/5) 1 Jeroen Fritz (1982) Als lijsttrekker wil ik samen met de leden bouwen aan een betrokken en eigentijdse Partij van de Arbeid. Een PvdA die werkt aan een sterker en socialer Haarlem, met meer werkgelegenheid,

Nadere informatie

Gelderland Algemene Ledenvergadering

Gelderland Algemene Ledenvergadering Gelderland Algemene Ledenvergadering De volgende personen worden door het bestuur voorgedragen Voor de functie van vicevoorzitter Mevr. J.H.A (Anita) Sørensen uit Culemborg Beroep: Fractievoorzitter CDA

Nadere informatie

Gebiedsfinanciering op andere leest. Vera van Vuuren, programma manager plattelandsontwikkeling en duurzame energie

Gebiedsfinanciering op andere leest. Vera van Vuuren, programma manager plattelandsontwikkeling en duurzame energie Gebiedsfinanciering op andere leest Vera van Vuuren, programma manager plattelandsontwikkeling en duurzame energie Ontwikkelingsbedrijf NHN Doel: Ontwikkelen van economisch potentieel NHN Aandeelhouders

Nadere informatie

Levensalbum van. opm Levensalbum 20 mei.indd :47:30

Levensalbum van. opm Levensalbum 20 mei.indd :47:30 Levensalbum van opm Levensalbum 20 mei.indd 1 20-05-2008 16:47:30 Hoe te werken in het Levensalbum Op de volgende pagina s vind je vragen die aan de dementerende zelf gesteld worden en die je samen kunt

Nadere informatie

LOKAAL SAMENWERKENDE BONDEN VAN OUDEREN (LSBO) HOLLANDS KROON

LOKAAL SAMENWERKENDE BONDEN VAN OUDEREN (LSBO) HOLLANDS KROON (LSBO) in de gemeente Hollands Kroon. LOKAAL SAMENWERKENDE BONDEN VAN OUDEREN (LSBO) HOLLANDS KROON (LSBO) in de gemeente Hollands Kroon. Artikel 1(Definities) In deze overeenkomst wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel

Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel Vinkel grenst in het noorden aan de rijksweg A59 tussen s-hertogenbosch en Oss. Na een herindeling in 1993 viel het grootste gedeelte onder de gemeente Maasdonk. Begin

Nadere informatie

Verkiezingscampagne FNP Leeuwarden Bio s eerste 5 van de lijst.

Verkiezingscampagne FNP Leeuwarden Bio s eerste 5 van de lijst. Verkiezingscampagne FNP Leeuwarden Bio s eerste 5 van de lijst. Naam kandidaat Pier Tilma Nr 1 Leeftijd 51 jaar (1958). Vegelinbuurt, Leeuwarden Werkzaamheden Raadslid FNP Nevenactiviteiten Gemeenteraadslid

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

Kies CDA Stem lijst 4

Kies CDA Stem lijst 4 Nieuwsbrief CDA-Buren Editie 1402 In dit nummer: Kennismaking en interview met Theo Vernooij over ons vijfde kernthema. Wat is er te vertellen vanuit de CDA-raadsfractie? Welke onderwerpen willen wij voor

Nadere informatie

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers Jouw leven & werk Werkboek voor deelnemers Colofon Dit werkboek voor deelnemers hoort bij de cursus Jouw leven & werk. Dit is een cursus voor laaggeletterden die nadenken over de vraag of zij willen gaan

Nadere informatie

GEZICHT VAN DE OPR. Wie praten er mee over passend Onderwijs 12 NOVEMBER 2018 OPR SWV-VO ZUID KENNEMERLAND

GEZICHT VAN DE OPR. Wie praten er mee over passend Onderwijs 12 NOVEMBER 2018 OPR SWV-VO ZUID KENNEMERLAND GEZICHT VAN DE OPR Wie praten er mee over passend Onderwijs 12 NOVEMBER 2018 OPR SWV-VO ZUID KENNEMERLAND Ewout de Jong Ik ben 56 lentes jong, gehuwd, twee kinderen en woonachtig in de prachtige stad Haarlem.

Nadere informatie

Tjuchem redt zich wel! Inwonersonderzoek Tjuchem 2011

Tjuchem redt zich wel! Inwonersonderzoek Tjuchem 2011 Tjuchem redt zich wel! Inwonersonderzoek Tjuchem 2011 Tjuchem Kenniscentrum NoorderRuimte Ervaring in dorpsonderzoek Doel van het onderzoek Annette Tjeerdsma Marcel Mooi 2 Onderzoeksvraag Hoe waarderen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2. Cornelis van de Ven. Cornelis van de Ven. * 25-04-1842 Horst +30-04-1875 Lith, 34 jaar

HOOFDSTUK 2. Cornelis van de Ven. Cornelis van de Ven. * 25-04-1842 Horst +30-04-1875 Lith, 34 jaar HOOFDSTUK 2 Cornelis van de Ven Cornelis van de Ven GEBOREN 08-07-1842 Nistelrode OVERLEDEN 13-10-1906 Veghel, 64 jaar GEHUWD 26-02-1867 Johanna Driessen * 25-04-1842 Horst +30-04-1875 Lith, 34 jaar KINDEREN

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Ik ben Karin ten Hove. Moeder van 2 dochters Vera (2005) en Willemijn (2009) die beiden op de Triangel zitten. Verder werk ik parttime bij KLM. Sinds dit schooljaar

Nadere informatie

Onze vaste invalkrachten stellen zich graag aan u voor!

Onze vaste invalkrachten stellen zich graag aan u voor! Onze vaste invalkrachten stellen zich graag aan u voor! Elise Mijn naam is Elise, 32 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Paul en onze twee dochters Emma (2 jaar) en Lisa (6 maanden) in Schijndel. In

Nadere informatie

Menno Wagenaar: Voorzitter Cliëntenraad

Menno Wagenaar: Voorzitter Cliëntenraad Menno Wagenaar: Voorzitter Cliëntenraad Sinds 2007 heb ik plaatsgenomen in de Cliëntenraad. In totaal ben ik nu 40 jaar werkzaam geweest in de zorgsector; als maatschappelijk werker en leidinggevende in

Nadere informatie

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF Uitgave Wijkkerk Aller Erf Verschijning Streven 1 x per maand WIJKPREDIKANT: KERKELIJK WERKER: JOHN BOOGAARD ANNE RIBBERINK Web publicatie Dik Kleyne Vormgeving

Nadere informatie

Werkgroep Alphen aan den Rijn en Leiden

Werkgroep Alphen aan den Rijn en Leiden Werkgroep Alphen aan den Rijn en Leiden Aan de leden van de afdeling Alphen aan den Rijn en Leiden, Zoals geadresseerd Voorschoten, 7 april 2002 Geacht VOGG lid, In maart heeft u van ons al een schrijven

Nadere informatie

BZK-pilot regionaal kiezen detailhandel. Regio s Kop van Noord Holland en West-Brabant. Stec Groep

BZK-pilot regionaal kiezen detailhandel. Regio s Kop van Noord Holland en West-Brabant. Stec Groep BZK-pilot regionaal kiezen detailhandel Regio s Kop van Noord Holland en West-Brabant Stec Groep Evert-Jan de Kort en Peter van Geffen 24 april 2014 Transitie: nieuwe realiteit retail Minder draagvlak

Nadere informatie

D88, Voorhei 3. Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd

D88, Voorhei 3. Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd D88, Voorhei 3 Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd 23-01-2017 De geschiedenis van boerderij D88, nu Voorhei 3, begint bij Theodorus van Asseldonk. Theodorus (Dirk) van Asseldonk (1797-1845),

Nadere informatie

Persona Joop en Hetty Wassink

Persona Joop en Hetty Wassink Persona Joop en Hetty Wassink Traditioneel Gestructureerd Rustig Tevreden Leeftijd: Joop is 81 en Hetty 78 jaar Getrouwd, 2 kinderen, Anneke en Peter. Peter woont in het buitenland. Anneke woont in Hengelo.

Nadere informatie

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester!

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Noordeinde Oosterwolde Oldebroek Oldebroek; hechte en betrokken gemeenschappen. t Loo Wezep Hattemerbroek Oldebroek als gemeente De gemeente Oldebroek

Nadere informatie

Betere zorg begint met luisteren. meer kunnen

Betere zorg begint met luisteren. meer kunnen Betere zorg begint met luisteren meer kunnen Ik sta midden in het leven 2 Samen, dat zijn wij. Wij geloven dat we samen meer kunnen dan alleen. Ieder mens is waardevol. Als we open staan voor elkaar en

Nadere informatie

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8

All you need is. Rijkevoort. Lijst 8 All you need is Lijst 8 Van Belangengroep naar LOF De molen van heeft altijd in het logo van de Belangengroep gestaan. Herkenbaar en beeldbepalend naast de Kerk. Dat is onze molen Luctor et Emergo en daar

Nadere informatie

Korte samenvatting verkiezings programma & presentatie 1 e tien kandidaten van AB 90

Korte samenvatting verkiezings programma & presentatie 1 e tien kandidaten van AB 90 Korte samenvatting verkiezings programma & presentatie 1 e tien kandidaten van AB 90 Terugblik Raadsperiode 2010-2014 Structuurvisie (visie voor 25 jaar) Actuele bestemmingsplannen Woningbouw in alle kernen

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

Extra editie CV Wieringermeer Arsenal Elite FC Volendam

Extra editie CV Wieringermeer Arsenal Elite FC Volendam De Aftrap Extra editie CV Wieringermeer Arsenal Elite FC Volendam Sport travel & events Boek een sportreis bij Eurotravel Sports Spek je clubkas! Ga met ons op reis en verdien geld voor je eigen club!

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Mijn naam is Ingrid Stokkentre en ben lid van de ouderraad sinds 2013. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 dochters. Yasmijn (2005) zit op de Triangel en mijn andere

Nadere informatie

Verdiepingsconsultatie Accommodatiebeleid

Verdiepingsconsultatie Accommodatiebeleid Introductie In het kader vanhet opstellen van het Hollands Kroon is een bezoek aan alle kernen gebracht. De gebruikers van de (gemeentelijke) accommodaties worden geïnformeerd over de Visie en de uitgangspunten.

Nadere informatie

Dorpsportret Beuningen Dorpsplan Beuningen 2025 gemeente Losser

Dorpsportret Beuningen Dorpsplan Beuningen 2025 gemeente Losser Dorpsplan Beuningen 2025 gemeente Losser Beuningen 23 september 2013 1 Introductie Onder de titel Dorpsplan Beuningen 2025 geven we een overzicht van de gewenste activiteiten voor de komende 10 jaar. Dit

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Hallo! Ik ben Margreet Honing, moeder van 2 zonen Nils (2003) en Jesper (2006), echtgenoot van Pieter en administrateur bij Hart van Holland. Sinds vorig schooljaar

Nadere informatie

Profielen en portefeuilleverdeling

Profielen en portefeuilleverdeling Mei 2018 Profielen en portefeuilleverdeling Profielen wethouders periode 2018-2022 PvdA, VVD, CDA en portefeuilleverdeling Het college van B & W van de gemeente Heerenveen bestaat, naast burgemeester Tjeerd

Nadere informatie

Anna Paulowna GEMEENTE

Anna Paulowna GEMEENTE Kleine Sluis Bicezand Wicringerwasrd Van Ewijcksluis Spoorbuurt Anna Paulowna De Staats.secretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Postbus 20011 2500 EA 'S-GRAVENHAGE Postadres Postbus 8

Nadere informatie

Beleidsplan Ondernemersfederatie Hollands Kroon. www.of-hollandskroon.nl www.ofhk.nl

Beleidsplan Ondernemersfederatie Hollands Kroon. www.of-hollandskroon.nl www.ofhk.nl Beleidsplan Ondernemersfederatie Hollands Kroon www.of-hollandskroon.nl www.ofhk.nl 1. Inleiding en aanleiding Per 1 januari 2012 is de Ondernemersfederatie Hollands Kroon opgericht. De oprichting is een

Nadere informatie

Samen voor jouw Toekomst!

Samen voor jouw Toekomst! Verkiezingsprogramma SGP Zederik 2014 2018 Jongeren editie Samen voor jouw Toekomst! Een principiële keus, voor nu en later V e r k i e z i n g s p r o g r a m m a S G P Z e d e r i k 2 0 1 4 2018 Inhoudsopgave:

Nadere informatie

CDA Weststellingwerf. Visie en programma

CDA Weststellingwerf. Visie en programma CDA Weststellingwerf Visie en programma 2014 2018 HELDER GROEN Vertrouwen Verbinden Verantwoordelijkheid Visie Het CDA draagt het christelijk democratisch gedachtegoed uit. De samenleving staat hierbij

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA 2010-2012. Orde op straat. Polderse plantsoenen weer netjes. Ruimte voor Polderse economie

VERKIEZINGSPROGRAMMA 2010-2012. Orde op straat. Polderse plantsoenen weer netjes. Ruimte voor Polderse economie Orde op straat Polderse plantsoenen weer netjes Ruimte voor Polderse economie De gemeenteraadsverkiezingen van 2010 vinden plaats in een lastige periode. Ook in Anna Paulowna is dat het geval. De gevolgen

Nadere informatie

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG PROVINCIAAL BELEID In maart 2015 zijn er weer provinciale statenverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Notulen ALV CDA

Notulen ALV CDA Notulen ALV CDA 12-12-2017 1. Opening: Frans refereert aan een artikel in het Bestuurdersforum: Waarom stem ik CDA: C: Christelijk: ons mensbeeld: ieder mens is waardevol, maar niet perfect. Ze heeft goede

Nadere informatie

Dagboek 5 18 maart 2019

Dagboek 5 18 maart 2019 Dagboek 5 18 maart 2019 Het is stil geworden na het vertrek van Jannie, Maaike en Mieke. Maar we gaan al weer vroeg op pad voor het vervolg van onze trainingen, vandaag naar het district Samrong in Takeo.

Nadere informatie

PARTICIPATIE NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER

PARTICIPATIE NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER PARTICIPATIE NAAR ACHTERGRONDKENMERKEN 19 JAAR EN OUDER % Nederland 30 Hollands Midden 31 Man 31 vrouw 31 Burgerlijke staat gehuwd 32 nooit gehuwd geweest 30 gescheiden, gescheiden levend 28 weduwe/weduwnaar

Nadere informatie

ChristenUnie Vlissingen. Verkiezingsprogramma 2014

ChristenUnie Vlissingen. Verkiezingsprogramma 2014 ChristenUnie Vlissingen Verkiezingsprogramma 2014 gezinnen vrijwilligers werknemers ondernemers verslaafden HART voor VLISSINGEN ouderen jongeren zorgverleners werkzoekenden Mensen met een beperking Verkiezingsprogramma

Nadere informatie

GPD Voor de invulling van de vacature is een selectiecommissie samengesteld met de opdracht gesprekken te voeren met de kandidaten.

GPD Voor de invulling van de vacature is een selectiecommissie samengesteld met de opdracht gesprekken te voeren met de kandidaten. Stichting penbaar Primair nderwijs Japend recht asliedrecht 1,1J,1,1,1!IJIci,M1,181 1 GPD 30.06.2016 0162 T 078-644 98 80 E info@obop.n1 Poldermolen 12 3352 TH Papendrecht F 078-644 03 99 Aan de gemeenteraden

Nadere informatie

Samen zijn we Vlissingen

Samen zijn we Vlissingen Samen zijn we Vlissingen Akkoord op hoofdlijnen. In vier jaar uitwerken. Wat we belangrijk vinden is communicatie, inspraak, samen, integrale aanpak. Interbestuurlijk programma Samen aan de slag voor het

Nadere informatie

Hartelijke groet, Laurens Swaab

Hartelijke groet, Laurens Swaab Mijn naam is Laurens Swaab, vader van Juliette (4 jr.) en getrouwd met Rosalien. Ik ben geboren op 16 juni 1986 te Almere en woon sinds 2017 op de Frits Zernikestraat 3 in Nobelhorst. In het dagelijks

Nadere informatie

1.1 Bevolkingsontwikkeling 9. 1.2 Bevolkingsopbouw 10. 1.2.1 Vergrijzing 11. 1.3 Migratie 11. 1.4 Samenvatting 12

1.1 Bevolkingsontwikkeling 9. 1.2 Bevolkingsopbouw 10. 1.2.1 Vergrijzing 11. 1.3 Migratie 11. 1.4 Samenvatting 12 inhoudsopgave Samenvatting 3 1. Bevolking 9 1.1 Bevolkingsontwikkeling 9 1.2 Bevolkingsopbouw 10 1.2.1 Vergrijzing 11 1.3 Migratie 11 1.4 Samenvatting 12 2. Ontwikkelingen van de werkloosheid 13 2.1 Ontwikkeling

Nadere informatie

BUITENGEWOON AMBTENAREN VAN DE BURGERLIJKE STAND

BUITENGEWOON AMBTENAREN VAN DE BURGERLIJKE STAND BUITENGEWOON AMBTENAREN VAN DE BURGERLIJKE STAND Mevrouw G.J. (Gerdien) Assink Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Ik ben Gerdien Assink, gehuwd en sta

Nadere informatie

Agnes Vet. Cindy Parera

Agnes Vet. Cindy Parera Agnes Vet Hallo, mijn naam is Agnes Vet. Ik ben getrouwd met Peter Hüther en samen hebben wij 3 kinderen, Myrna (2004), Lex (2002) en Rick (2000). Naast voorzitterschap van de ouderraad, werk ik als beleidsmedewerker

Nadere informatie

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar..

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. JAARVERSLAG 2016 Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. Stichting Present Hollands Kroon Secretariaat: Brugstraat40 1775BG Middenmeer 0227-502057 www.stichtingpresent.nl/hollandskroon

Nadere informatie

Samenstelling Wmo-adviesraad

Samenstelling Wmo-adviesraad Samenstelling Wmo-advies De Wmo-advies bestaat uit maximaal 13 leden en een voorzitter. Ze worden benoemd door het gemeentebestuur. Het Platform voor mensen met een beperking en de cliënten Wet, Werk &

Nadere informatie

Benoeming van een voorzitter en twee leden van de raad van Toezicht van NUOVO Scholengroep

Benoeming van een voorzitter en twee leden van de raad van Toezicht van NUOVO Scholengroep voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Haberland, B.C. (Birgit) Kenmerk 438742 Vergadering Vergaderdatum 9 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

Kennismaking organisatie Borsele Programma

Kennismaking organisatie Borsele Programma Kennismaking organisatie Borsele Programma Organisatie structuur Jack Jansen Afd. Ruimtelijke Ontwikkeling Jack Jansen Afd. Grond & Economie Bas v.dendries Afd. Samenleving Yvonne Otte Afd. Woonomgeving

Nadere informatie

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Toelichting op project Waarom Doelstellingen: Daadwerkelijke

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CDA AFDELING LOPPERSUM nr maart 2018

NIEUWSBRIEF CDA AFDELING LOPPERSUM nr maart 2018 1/4 VOORWOORD Hierbij de CDA Loppersum nieuwsbrief. Voor leden en belangstellenden. De volgende nieuwsbrief zal begin september verschijnen. Wil je over deze nieuwsbrief iets opmerken of zelf copy aanleveren,

Nadere informatie

Onderzoek bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard. tussenrapportage

Onderzoek bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard. tussenrapportage Onderzoek bestuurlijke toekomst Hoeksche Waard tussenrapportage Samenwerking - Samenvoeging Samenwerking - Samenvoeging Politiek bestuur Dienstverlener Ambtelijke organisatie Bestuurlijke partner Samenwerking

Nadere informatie

Herman Vink Per team slechts vier of vijf allochtone kinderen

Herman Vink Per team slechts vier of vijf allochtone kinderen Herman Vink Per team slechts vier of vijf allochtone kinderen Hij verdiende zijn sporen in het bedrijfsleven en was vrijwilliger in de sport. Tot hij op 57-jarige leeftijd besloot van zijn hobby een beroep

Nadere informatie

Beleidsplan Voedselbank Kop van Noord 2017 en verder.

Beleidsplan Voedselbank Kop van Noord 2017 en verder. Beleidsplan Voedselbank Kop van Noord 2017 en verder. Inleiding De stichting voedselbank Kop van Noord is in december 2009 opgericht. De activiteiten werden echter daarvoor reeds een aantal jaren uitgevoerd.

Nadere informatie

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding De Leidse regio: Oegstgeest Leiderdorp Zoeterwoude Voorschoten Leiden Een geweldige plek om te wonen, te werken, te studeren, te ondernemen, te bezoeken

Nadere informatie

Lang leve de lokale lobby?!

Lang leve de lokale lobby?! Lang leve de lokale lobby?! Bijdrage door Noortje Thijssen aan nieuwjaarsreceptie Welcom Amsterdam Amsterdam, 11 januari 2018 Even voorstellen Pagina 2 2017 Universiteit van Amsterdam & Public Matters

Nadere informatie