GOVINDA S NIEUWSBRIEF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GOVINDA S NIEUWSBRIEF"

Transcriptie

1 Govinda s e-nieuwsbrief november 2013 pagina 1 GOVINDA S NIEUWSBRIEF november 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Antwerpen antwerpen@pamho.net ZONDAG 3 NOVEMBER 2013 GOVARDHANA PUJA VIERING IN ANTWERPEN

2 Govinda s e-nieuwsbrief november 2013 pagina 2 HET VERHAAL ROND GOVARDHANA PUJA G ovardhana Puja, Go-Puja en Annakuta zijn allemaal verbonden met het verhaal van Heer Krishna die de Govardhana Heuvel optilde om de inwoners van Vrindavan te beschermen. Op deze dag wordt vaak een heuvel van snoep gemaakt door de toegewijden, die vervolgens wordt aangeboden aan Krishna, en uiteindelijk uitgedeeld aan iedereen. De dag na Diwali wordt aangeduid als Annakuta of Govardhan Puja. Op deze dag vierden de inwoners van Vrindavan (Lord Krishna 's verblijfplaats op aarde) een oogstfeest ter ere van koning Indra, de halfgod die verantwoordelijk is voor de regens die van essentieel belang zijn voor een goede oogst. Op een dag echter wilde Heer Krishna Indra een lesje te leren. Hij overtuigde de inwoners van Vrindavan ervan om de Govardhan Heuvel te eren, en de vruchtbare grond waarop de koeien en stieren het gras graasden, en om de koeien te eren die hen van melk voorzagen en de ossen die hun land ploegden. Verontwaardigd nam Indra wraak met angstaanjagende onweersbuien. De Allerhoogste Persoonlijkheid Gods, Krishna, tilde daarom toen rustig de Govardhan Heuvel op met de pink van zijn linkerhand. Voor zeven dagen en zeven nachten hield de Heer de Govardhan Heuvel omhoog, als een gigantische paraplu waaronder de inwoners van Vrindavan konden schuilen tegen de stortregens. Toen koning Indra de futiliteit van zijn daden realiseerde, verscheen hij neergebogen voor de Heer om met gevouwen handen te bidden. Op deze manier toont Heer Krishna aan dat Hij de Heer van de halfgoden is, en dat de doelen waarvoor halfgoden kunnen worden aanbeden gemakkelijker bereikt worden door Hem te aanbidden, die de oorzaak is van alle oorzaken. Enkele duizenden jaren later, op deze zelfde dag, opende Srila Madhavendra Puri bovenop de Govardhan Heuvel een tempel om de zelfgemanifesteerde beeldgedaante van Gopala te eren. Om dit feest te vieren bouwen toegewijden op deze dag de Govardhan Heuvel met verschillende weelderige voedingsmiddelen een replica van Govardhan Hill, en aanbidden ze Heer Krishna als Diegene die de Govardhan Heuvel optilde, en aanbidden ze de heuvel als Zijn incarnatie, evenals de koeien en stieren die de Heer dierbaar zijn. Aan het einde van het festival wordt de heuvel van prasada (geheiligd voedsel) uitgedeeld aan de aanwezigen. Alle Vaishnava tempels in India observeren deze ceremonie, en aan honderden mensen wordt dan prasada aangeboden in overeenstemming met de mogelijkheden van elke tempel.

3 Govinda s e-nieuwsbrief november 2013 pagina 3 EMPOWERED BY NATURE Van 3-9 oktober organiseerde Nama Hatta Antwerpen vzw - in samenwerking met Radhadesh vzw in Septon-Durbuy ( - het congres "EMPOWERED BY NATURE", waarop alle Europese ISKCON leiders en jongerenwerkers werden uitgenodigd. Deze conferentie werd, dank zij de medewerking van 'Jeugd in actie' ( gesubsidieerd door de Europese Unie. Het was ons eerste project met EUfinanciering, en daarom niet enkel een uitdaging, maar tevens een zeer inspirerende ervaring. Dit gezamenlijk onderzoek bracht 26 deelnemers bijeen uit 11 Europese landen: België, Hongarije, Slovenië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Kroatië, Duitsland, Nederland, Polen, Spanje en Frankrijk. Het project "EMPOWERED BY NATURE" verenigt Europese jongerenwerkers rond de gemeenschappelijke idee om de jeugdwerkloosheid aan te pakken door samen met jongeren het beginsel van "eenvoudig leven en verheven denken" te promoten. De deelnemers bogen zich over de vraag hoe jongeren binnen hun verenigingen kunnen betrokken worden bij het organiseren van diverse sociale en culturele activiteiten, om zo met hen samen te werken teneinde een solidaire en medelevende houding te ontwikkelen ten aanzien van de hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. Gedurende 5 dagen werden mogelijke financiering door en samenwerking met de Europese Unie besproken in relatie tot projecten rond vrijwilligerswerk voor jongeren; sociaal ondernemerschap; ecotoerisme; zelfduurzame landbouw en een gezonde manier van leven. De deelnemers stelden een aantal alternatieve manieren voor om jongeren op natuurlijke wijze in staat te stellen actief mee gestalte te laten geven aan hun eigen leven en dat van de gemeenschap waarvan ze deel uitmaken door het bestaande paradigma rond werkgelegenheid - en de relatie tussen niet alleen werkgevers en werknemer, maar tussen individuen en de maatschappij - te verschuiven van stedelijk naar landelijk. Zo kunnen jongeren, binnen een natuurlijke omgeving, de verantwoordelijkheid leren nemen voor hun eigen situatie en die van hun leefmilieu. In België steeg de jeugdwerkloosheid (gemiddeld 19,98%) in 2013 van 19,90% vorig jaar tot 22.40% in Verschillende organisaties uit andere Europese landen herkenden een gelijkaardige stijging, en zien het als één van de uitdagingen voor Europa om aan jongeren alternatieve manieren van betrokkenheid te bieden en hen zo positieve hoop te gunnen voor hun toekomst. De verschillende partnerorganisaties bespraken meermaals de kwestie van de betrokkenheid en de werkgelegenheid van jongeren, en besloten om samen - binnen de lokale gemeenschappen in het algemeen - te werken aan een duurzaam model van sociaal ondernemerschap en langdurige werkgelegenheid voor jongeren. Tijdens het congres stelden de deelnemers concrete projecten voor om onderwijs, opleiding, vrijwilligerswerk en banen te bieden aan jongeren binnen hun plaatselijke gemeenschappen in heel Europa.

4 Govi nda s e-nieuwsbrief november 2013 pagina 4 NAMA HATTA PROGRAMMA S CENTRE DE BHAKTI-YOGA BRUSSEL NAMA HATTA GENT Oudergemselaan Etterbeek http: bhakti.yoga.be@pamho.net Programma s: Er is een programma iedere zondag om uur, met meditatieve muziek, een lezing over bhaktiyoga en interactieve discussie in het Engels. Daarna kunt u genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd. Inkom gratis. Een donatie is welkom. Er zijn ook programma s in het Frans: iedere vrij- dag om uur. Twee keer in de maand op zaterdag om uur is er een programma of in het Russisch of in het Hindi. Bij voldoende belangstelling zijn er ook prog- ramma s in het Nederlands mogelijk. HG Acyuta Jagannatha prabhu: Info: bhakti.yoga.gent@pamho.net PROGRAMMA S IN GENT VAN 15 TOT 18 UUR 2 nov 2013: HG Madhava dasa (BCS) Adres: Steinerschool, Kasteellaan 54, 9000 Gent 16 nov 2013: HG Madhava Gauranga dasa Adres: Henri Mortierstraat 61A, 9050 Gentbrugge Het programma bestaat uit bhajan (mantramuziek), lezing uit Bhagavad-gita, kirtan (muziek), vegetarische maaltijd (prasadam) en Vaisnava associatie. Wij vragen een kleine bijdrage van 5 euro. U kunt de grote buitendeur van de Steinerschool openduwen en naar binnen gaan. Mocht de deur dicht zitten, belt u Frank op en hij komt de deur openmaken. Iedereen is van harte welkom! Iedereen is van harte welkom! KARTIKA EN DE MAAND VAN DAMODARA I n de Hindoe kalender begint Kartik met de nieuwe maan in november en is ze de achtste maand van het jaar. Voor de Gujaratis is Kartik het Nieuwjaar dat aanvangt met Divali (lichtjesfeest). In de Vaishnava kalender regeert Damodara in deze maand. Het Kartik festival, dat een maand lang duurt, loopt van 19 oktober tot en met 17 november In ISKCON tempels over de hele wereld is het gebruikelijk om gedurende deze maand Damodarastakam te zingen en om een gheelampje te offeren aan Moeder Yasoda en Heer Krishna. Het belang van deze maand wordt uitvoerig beschreven in de Schriften, vooral in Srila Rupa Goswami's Mathura Mahatmya. De Purana's (vedische geschiedenis) beschrijven de maand van Kartik als de belangrijkste in de kalender. Heer Krishna's genade is zeer gemakkelijk te verwerven gedurende deze maand. Om hun oprechtheid aan te tonen accepteren toegewijden diverse boetedoeningen, zoals vasten, het opgeven van niet-noodzakelijke activiteiten en het schenken aan goede doelen. Vooral het aanbidden van Tulasi en het dienen van Heer Krishna's koeien geniet Heer Krishna's bijzondere waardering. Degenen die een Kartik-vrata (gelofte) afleggen dienen dit te doen op de vorige dag, vrijdag 19 oktober. De vrata wordt dan afgesloten op de volle maan (Purnima) op 17 november.

5 Govinda s e-nieuwsbrief november 2013 pagina 5 K rishna bewustzijn is niet iets kunstmatigs dat we onze geest opleggen. Nee, het is de oorspronkelijke, natuurlijke energie van het levend wezen. Als we het transcendentale geluid horen, wordt dat bewustzijn weer opgewekt. Deze uiterst eenvoudige meditatietechniek wordt speciaal aanbevolen voor deze tijd. Door deze mahamantra het 'grote gebed voor bevrijding' te chanten, kunnen we persoonlijk de transcendentale vreugde ervaren die van het spirituele niveau tot ons komt. Zolang we blijven denken dat we ons lichaam zijn, houden we ons, net als dieren, bezig met zinsbevrediging. Als we iets boven dit dierlijke ni veau van zinsbevrediging verheven raken, dan wijden we ons aan the oretische speculatie om uit de gevangenschap van de materie bevrijd te raken. Wanneer we over voldoende intelligentie beschikken en ons op een iets hoger niveau dan het speculatieve bevinden, dan proberen we te ontdekken wat de oorzaak van alle oorzaken is, zowel intern als extern. En als we werkelijk tot spiritueel inzicht komen en we de fasen van de zintuigen, geest en intelligentie achter ons hebben gelaten, dan bevinden we ons op het transcendentale niveau. Het chanten van de Hare Krishna-mantra behoort tot de transcendentale sfeer. Dit geluid gaat voorbij aan alle lagere bewustzijnsniveaus, namelijk het zintuiglijke, mentale en het intellectuele niveau. Het is dus niet nodig de taal van de mantra te kennen en evenmin hoeven we over de mantra te speculeren of te proberen hem intellectueel te begrijpen. Het chanten van de maha-mantra gaat vanzelf en komt van het spirituele niveau; daarom kan iedereen er zonder voorafgaande kwalificaties aan deelnemen. (Uit De Wetenschap der Zelfrealisatie door Srila Prabhupada) BESTE LEZER, BENT U AL LID VAN NAMA HATTA ANTWERPEN VZW? Door lid te worden van de tempel helpt u mee aan de verspreiding van het Krishna bewustzijn. Het verspreiden van het Krishna bewustzijn is een bittere noodzaak in deze tijd van geestelijke armoede. U kan lid worden door maandelijks een bepaald bedrag over te schrijven op de rekening van Nama Hatta Antwerpen vzw: IBAN BE / BIC GEBABEBB met vermelding: LIDMAATSCHAP Lidmaatschap en maandelijks bedrag LID Vanaf 7 Euro STEUNEND LID 25 Euro DONOR LID 50 tot 75 Euro DONOR LID+ 108 Euro Uw voordeel alle informatieve zendingen die vanuit het centrum gestuurd worden en gratis het Krishna Bhakti Magazine alle voordelen van LID, plus 10% korting op alle aankopen in de boetiek (alleen Gloriantlaan 34, 2050 Antwerpen) alle voordelen van STEUNEND LID, plus gratis jaarkalender BBT en gratis BACK TO GODHEAD magazine alle voordelen van DONOR LID, plus gratis set van alle in het Nederlands verkrijgbare boeken van Srila Prabhupada, en elke nieuwe Nederlandstalige uitgave (na 1 jaar lidmaatschap) Een lidmaatschapformulier kan u downloaden via onze website of neem contact met Madhava dasa, via

6 Govinda s e-nieuwsbrief november 2013 pagina 6 VEDISCH CULTUREEL CENTRUM GOVINDA ANTWERPEN Het ZONDAGFEEST heeft plaats in de Gloriantlaan 34, 2050 Antwerpen. HET CENTRUM is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer van De Lijn. Onder anderen de bus- en tramlijnen 3, 5, 9, 15 en 36 vanuit Antwerpen hebben een halte op/aan het Frederik Van Eedenplein en bus 36 brengt u zelfs tot op enkele 10-tallen meters van het centrum. Het zondagfeest bestaat uit: bhajans (muziek) * een lezing uit de Vedische geschriften * kirtana (muziek) * een prasadam feestmaaltijd * Vaisnava associatie DATUM : LEZING DOOR : ONDERWERP : 3 nov 2013 HG Jagadananda dasa "Govardhana Puja" 10 nov 2013 HH Yadunandana Swami 17 nov 2013 Spreker nog niet gekend 24 nov 2013 HG Purna Tattva dasa DE VAISNAVA KALENDER 2013 = nieuwe maan = volle maan = christelijke feestdag = seculiere feestdag NOVEMBER vrijdag 1 Allerheiligen zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag 2 Allerzielen 3 Dipa dana, Dipavali nieuwe maan 4 Go Puja, Go Krida, Govardhana Puja (verering van de Govardhana heuvel) Bali Daityaraja Puja (Bali geeft zich over aan Vamanadeva) Sri Rasikananda Verschijningsdag 5 Sri Vasudeva Ghosh Verdwijningsdag 6 Srila Prabhupada Verdwijningsdag (vasten tot de middag) zondag 10 Gopastami, Goshtastami Sri Gadadhara Dasa Gosvami Verdwijningsdag Sri Dhananjaya Pandita Verdwijningsdag Sri Srinivasa Acarya Verdwijningsdag maandag 11 Jagaddhatri Puja Wapenstilstandsdag (einde van Wereldoorlog 1) woensdag 13 Vasten voor Utthana Ekadasi Srila Gaura Kisora Dasa Babaji Verdwijningsdag Eerste dag van Bhisma Pancaka donderdag 14 Vasten breken tussen 07:56 en 10:56 vrijdag 15 Feest van de Duitstalige Gemeenschap (BE) zaterdag 16 Sri Bhugarbha Gosvami Verdwijningsdag Sri Kasisvara Pandita Verdwijningsdag Laatste dag van de vierde maand van Caturmasya zondag 17 Sri Krsna Rasayatra Tulasi-Saligrama Vivaha (huwelijk van Saligrama en Tulasi) Sri Nimbarkacarya Verschijningsdag Laatste dag van Bhisma Pancaka Laatste dag van de Damodara maand volle maan maandag 18 Begin van Katyayani vrata (beoefening van ascese) vrijdag 29 Vasten voor Utpanna Ekadasi Sri Narahari Sarakara Thakura Verdwijningsdag zaterdag 30 Vasten breken tussen 08:21 en 09:00 Sri Kaliya Krsnadasa Verdwijningsdag

24 MEI NRSIMHA CATURDASI

24 MEI NRSIMHA CATURDASI Govinda s e-nieuwsbrief mei 2013 * pagina 1 GOVINDA S NIEUWSBRIEF mei 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Antwerpen 03-237 00 37 www.govinda.be antwerpen@pamho.net

Nadere informatie

RAMA NAVAMI VERSCHIJNINGSDAG VAN HEER RAMACANDRA 8 APRIL

RAMA NAVAMI VERSCHIJNINGSDAG VAN HEER RAMACANDRA 8 APRIL Govinda s e-nieuwsbrief april 2014 pagina 1 GOVINDA S NIEUWSBRIEF april 2014 is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Antwerpen Gloriantlaan 34-2050 Antwerpen 03-237 00 37 www.govinda.be

Nadere informatie

Bankrekening: Nama Hatta Antwerpen vzw

Bankrekening: Nama Hatta Antwerpen vzw 1 Govinda s Nieuwsbrief oktober 2009 G O V I N D A S N I E U W S B R I E F oktober 2009 is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Amerikalei 184, 2000 Antwerpen, 03-2370037 www.govinda.be

Nadere informatie

GOVINDA S NIEUWSBRIEF november 2012

GOVINDA S NIEUWSBRIEF november 2012 Govinda s e-nieuwsbrief november 2012 * pagina GOVINDA S NIEUWSBRIEF november 2012 1 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Antwerpen 03-237 00 37 www.govinda.be antwerpen@pamho.net

Nadere informatie

22 E RATHA YATRA EN INDIA FESTIVAL ZATERDAG 21 JUNI 2014 OP DE GROENPLAATS - ANTWERPEN CENTRUM

22 E RATHA YATRA EN INDIA FESTIVAL ZATERDAG 21 JUNI 2014 OP DE GROENPLAATS - ANTWERPEN CENTRUM Govinda s e-nieuwsbrief mei en juni 2014 pagina 1 GOVINDA S NIEUWSBRIEF mei en juni 2014 is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Antwerpen Gloriantlaan 34-2050 Antwerpen 03-237 00 37 www.govinda.be

Nadere informatie

Harinam in Antwerpen Zaterdag 16 februari 2013

Harinam in Antwerpen Zaterdag 16 februari 2013 GOVINDA S NIEUWSBRIEF februari 2013 Govinda s e-nieuwsbrief februari 2013 * pagina 1 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Antwerpen 03-237 00 37 www.govinda.be antwerpen@pamho.net

Nadere informatie

GOVINDA S NIEUWSBRIEF oktober 2012

GOVINDA S NIEUWSBRIEF oktober 2012 GOVINDA S NIEUWSBRIEF oktober 2012 Govinda s e-nieuwsbrief oktober 2012 * pagina 1 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Antwerpen 03-237 00 37 www.govinda.be antwerpen@pamho.net

Nadere informatie

Gaura Purnima Festival in Antwerpen Zondag 24 maart 2013

Gaura Purnima Festival in Antwerpen Zondag 24 maart 2013 GOVINDA S NIEUWSBRIEF maart 2013 Govinda s e-nieuwsbrief maart 2013 * pagina 1 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Antwerpen 03-237 00 37 www.govinda.be antwerpen@pamho.net

Nadere informatie

GOVINDA S NIEUWSBRIEF december 2012

GOVINDA S NIEUWSBRIEF december 2012 GOVINDA S NIEUWSBRIEF december 2012 Govinda s e-nieuwsbrief december 2012 * pagina 1 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Vedisch Cultureel Centrum Govinda Antwerpen 03-237 00 37 www.govinda.be antwerpen@pamho.net

Nadere informatie

SRI SRIMAD BHAKTIVEDANTA NARAYANA GOSVAMI MAHARAJA

SRI SRIMAD BHAKTIVEDANTA NARAYANA GOSVAMI MAHARAJA SRI SRIMAD BHAKTIVEDANTA NARAYANA GOSVAMI MAHARAJA Een korte biografie Zijn Goddelijke Genade Sri Srimad Bhaktivedanta Narayana Gosvami Maharaja is de discipel van Om Visnupada Sri Srimad Bhakti Prajnana

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 17

Bhagavad Gita Hoofdstuk 17 Bhagavad Gita Hoofdstuk 17 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 17 De vormen van geloof bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 7

Bhagavad Gita Hoofdstuk 7 Bhagavad Gita Hoofdstuk 7 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 7 Kennis van de Absolute bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten

Nadere informatie

Hare Krishna-beweging

Hare Krishna-beweging Hare Krishna-beweging Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie De Hare Krishna-beweging is een beweging binnen het vaishnavisme en het hindoeïsme, die in 1966 werd gesticht te New York door A.C. Bhaktivedanta

Nadere informatie

[Dit jaar, 2019, is de goddelijke verschijningsdag van Sri Gadadhara Pandita 4 mei (in de EU)]

[Dit jaar, 2019, is de goddelijke verschijningsdag van Sri Gadadhara Pandita 4 mei (in de EU)] Sri Jagannatha Puri: 7 oktober 2001 [Dit jaar, 2019, is de goddelijke verschijningsdag van Sri Gadadhara Pandita 4 mei (in de EU)] [4 mei 2019 is de goddelijke verdwijningsdag van Sri Gadadhara Pandita,

Nadere informatie

STICHTING KARMA FREE

STICHTING KARMA FREE Beleidsplan Stichting Karma Free april 2013 Sri Sri Radha Govinda Jaipur India BELEIDSPLAN STICHTING KARMA FREE 2013-2015 VOORWOORD Namens het bestuur van Stichting KARMA FREE wordt u het beleidsplan 2013-2015

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 3

Bhagavad Gita Hoofdstuk 3 Bhagavad Gita Hoofdstuk 3 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 3 Karma-Yoga bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 8

Bhagavad Gita Hoofdstuk 8 Bhagavad Gita Hoofdstuk 8 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 8 Het bereiken van de Allerhoogste bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders

Nadere informatie

januari 2012 - februari 2012

januari 2012 - februari 2012 januari 2012 - februari 2012 januari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 30 31 februari 2012 1 2 3 4 5 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 2 jan 3 4 5 6 7 8 From 26 dec 11 Kerstvakantie 9 15 jan 2 8 jan

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 15

Bhagavad Gita Hoofdstuk 15 Bhagavad Gita Hoofdstuk 15 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 15 De Allerhoogste Persoon bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 4

Bhagavad Gita Hoofdstuk 4 Bhagavad Gita Hoofdstuk 4 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 4 Transcendentale kennis bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 5

Bhagavad Gita Hoofdstuk 5 Bhagavad Gita Hoofdstuk 5 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 5 Karma Yoga: Activiteit in Krsna-bewustzijn bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek regeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek lijst van : januari 2015 Sluis Klein Willebroek donderdag 01 jan - - - - 13:34-00:00 Nieuwjaar vrijdag 02 jan - - 11:06 18:06 02:12 14:36 07:00 zaterdag 03 jan

Nadere informatie

Erasmus voor iedereen: EU-financiering voor 5 miljoen burgers

Erasmus voor iedereen: EU-financiering voor 5 miljoen burgers EUROPESE COMMISSIE - PERSBERICHT Erasmus voor iedereen: EU-financiering voor 5 miljoen burgers Brussel, 23 november 2011 - Tot 5 miljoen mensen, bijna tweemaal zo veel als nu, krijgen de kans om in het

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding...0 Krishna-bewustzijn in een notendop...0

Inhoudsopgave. Inleiding...0 Krishna-bewustzijn in een notendop...0 Inhoudsopgave Inleiding...0 Krishna-bewustzijn in een notendop...0 HOOFDSTUK Oorsprong van het Krishna-bewustzijn...6 Omvang en inhoud van de Veda s...8 Het epos Mahabharata met daarin de Bhagavad-gita...0

Nadere informatie

Gebedskalender Juni 2019

Gebedskalender Juni 2019 Gebedskalender Juni 2019 Wij weten immers dat, wanneer ons aardse huis, deze tent afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen. 2 korinthe

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 13

Bhagavad Gita Hoofdstuk 13 Bhagavad Gita Hoofdstuk 13 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 13 Natuur, genieter en bewustzijn bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Zondag 23 oktober 2016

ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Zondag 23 oktober 2016 ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Zondag 23 oktober 2016 6 e zondag van de herfst Liturgische kleur: rood In deze viering zal Conny van Lier worden aangesteld als jongerenwerker voor de Protestantse

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het hindoeïsme. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het hindoeïsme. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het hindoeïsme Naam: Het hindoeïsme Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Programma Kadam Chöling juni 2015

Programma Kadam Chöling juni 2015 U bent van harte welkom na aanmelding via kadamcholing@gmail.com Aanmelding is belangrijk voor de organisatie en omdat we u dan op de hoogte kunnen stellen mocht het programma door onvoorziene omstandigheden

Nadere informatie

Stichting Shri Krishna Mandir Utrecht Beleidsplan

Stichting Shri Krishna Mandir Utrecht Beleidsplan Stichting Shri Krishna Mandir Utrecht Beleidsplan 2018 2022 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Shri Krishna Mandir Utrecht. In dit document kunt u lezen hoe de Shri Krishna Mandir is ontstaan

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april - juni 2015 INHOUD Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog Nieuwjaarsdag 1 januari 2016

Welkom in De Regenboog Nieuwjaarsdag 1 januari 2016 Welkom in De Regenboog Nieuwjaarsdag 1 januari 2016 Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Dirk Slooijer Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Ria op den Dries Voor de dienst:

Nadere informatie

Kalender van educatieve activiteiten

Kalender van educatieve activiteiten Kalender van educatieve activiteiten 2017-2018 Dit is een voorlopige versie van de educatieve activiteitenkalender van Bubble voor het schooljaar 2017-2018. De agenda van de website van Bubble zal regelmatig

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018

KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018 KERSTMORGEN WILHELMINAKERK 25 DECEMBER 2018 Protestantse Gemeente Soest Voorganger: drs. Leen Lievaart Lector: Pieternel Rodermond Ambtsdrager: Piet de Gier Orgel: Terry Hamberg m.m.v.: Pherenique Weenink

Nadere informatie

maandag januari NIEUWJAARSDAG Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen. Psalm 1:1

maandag januari NIEUWJAARSDAG Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen. Psalm 1:1 maandag 1 januari NIEUWJAARSDAG Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen. Psalm 1:1 Gelukkig is iemand die niet luistert naar slechte mensen, die nee zegt tegen hun verkeerde plannen. Als

Nadere informatie

Gebedskalender VBW Wilnis 2016

Gebedskalender VBW Wilnis 2016 Gebedskalender VBW Wilnis 2016 Bid u/jij mee? Gebedskalender VBW Wilnis 2016 Bid u/jij mee? Ik roep er dan vóór alles toe op dat smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen gedaan worden voor alle mensen,

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 16 april 2017 zondag Pasen

E R E D I E N S T. 16 april 2017 zondag Pasen E R E D I E N S T 16 april 2017 zondag Pasen Pasen Marc Chagall PAASMORGEN feest van de opstanding van Jezus zondag 16 april 2017 10.00 uur deze dienst vieren we de opstanding van Jezus als een lichtend

Nadere informatie

Hotels en gelijkgestelde inrichtingen

Hotels en gelijkgestelde inrichtingen Hotels en gelijkgestelde inrichtingen Hotels en gelijkgestelde inrichtingen HET AANBOD IN 2006 Aantal inrichtingen Gemiddelde grootte Dagcapaciteit Bezettingsgraden 2006 1.900 64 121.662 34,8% Januari

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen als intochtslied: Psalm 98: 1 Stil gebed, bemoediging en groet Wij zingen: Psalm 98: 2 Kyriëgebed Wij zingen: Lied 158a: 1 Gebed 1 e Schriftlezing

Nadere informatie

Dienst van schrift en tafel

Dienst van schrift en tafel Orde van dienst voor de viering van zondag 22 januari 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Dienst van schrift en tafel voorganger organist : Ds. Guus A.V. Fröberg : Kees van den Berg Ter voorbereiding:

Nadere informatie

TRIANGELNIEUWS. KiVa regel van de maand december: "We praten met elkaar (en gebruiken daarbij ik-taal ) (Thema "Communicatie )

TRIANGELNIEUWS. KiVa regel van de maand december: We praten met elkaar (en gebruiken daarbij ik-taal ) (Thema Communicatie ) TRIANGELNIEUWS Nieuwsbrief van CBS De Triangel Weth. Olthoflaan 4B, 9902 LB Appingedam 0596 680023 www.cbstriangel.nl directie.triangel@noordkwartier.nl 05-12-2018 We willen dat pesten stopt! KiVa regel

Nadere informatie

januari 1 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 31 Nieuwjaar 1 2 3 4 5 Kerstvakantie 2013

januari 1 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 31 Nieuwjaar 1 2 3 4 5 Kerstvakantie 2013 Kalender 2014 januari 1 COVER: Wouter Pattyn Naturalight.be Kleine Hoofdgracht - Netevallei BOVEN: Wouter Pattyn Naturalight.be Latemse Meersen maandag 30 Kerstvakantie 2013 dinsdag woensdag donderdag

Nadere informatie

Lees verder op https://www.feestdagen-belgie.be/ Feestdagen België 2019 Dit zijn de exacte datums van de officiële Belgische feestdagen / verlofdagen / vakantiedagen / wettelijke feestdagen / vrije dagen

Nadere informatie

Bemoediging en drempelgebed

Bemoediging en drempelgebed Liturgie voor de dienst 7 oktober 2018 Voorganger: Organist: ds. Piet Schelling Henco de Berg Woord van welkom Orgelspel Aanvangslied: Lied 632:1 [We gaan hierbij staan] Bemoediging en drempelgebed Vervolg

Nadere informatie

Sri Caitanya Mangala. Locana Dasa Thakura

Sri Caitanya Mangala. Locana Dasa Thakura Sri Caitanya Mangala Locana Dasa Thakura 1 Voorwoord Locana Dasa was geboren in 1520 A.D., in Kograma, Gaura-mandala, West-Bengalen. Hij was een discipel van Sri Narahari Sarakara Thakura, een eeuwige

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark Hoofddorp

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark Hoofddorp 1 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Orde van dienst zondag 3 juni 2018, Tafeldienst, 1 e viering in een reeks over Job Voorganger: ds. Gerdien Neels Thema: Nulpunt m.m.v. organist Wim Brienen

Nadere informatie

Tekst: Annemarie van Heijningen-Steenbergen

Tekst: Annemarie van Heijningen-Steenbergen V agenda 2018 V Tekst: Annemarie van Heijningen-Steenbergen V Deze agenda is van V mijn pagina PERSOONLIJKE GEGEVENS naam adres postcode woonplaats privé telefoon mobiel e-mail werk telefoon mobiel e-mail

Nadere informatie

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK

DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK Les 5 voor 3 november 2018 De vroege kerk is een geweldig voorbeeld van eenheid. Hoe bereikten ze die eenheid? Kunnen we dezelfde eenheid hebben in de kerk

Nadere informatie

"Reis naar Jeruzalem"

Reis naar Jeruzalem Reis naar Jeruzalem Sabbat Hoe zou jij je voelen als je familie van plan Doe Lees alvast was om te verhuizen naar een plek waar jij nooit Ezra 1-3 en eerder geweest? Bang, opgewonden of beiden? Nehemia

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om 10.30 uur Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Openingsvers O HEER, open mijn lippen. Mijn mond zal

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Jezus als de goede herder. Fresco begin derde eeuw, catacombe van Callixtus.

Nadere informatie

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God.

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Hartelijk welkom Zegen, aanbidding - Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Opwekking 454 Elke tong in

Nadere informatie

MANTRA VIJFTIEN. 1) pusan

MANTRA VIJFTIEN. 1) pusan MANTRA VIJFTIEN Mantras 12-14 beschreven de noodzaak Krsna te begrijpen in relatie tot Zijn materiële natuur. Mantra 15 benadrukt het belang om Krsna in Zijn relatie tot de brahmajyoti te begrijpen. De

Nadere informatie

LEEFMILIEU BRUSSEL Kalender van educatieve activiteiten 2015-2016

LEEFMILIEU BRUSSEL Kalender van educatieve activiteiten 2015-2016 LEEFMILIEU BRUSSEL Kalender van educatieve activiteiten 2015-2016 Woensdag 02/09 ONTMOETINGSMOMENT BUBBLE KLIMAAT Donderdag 15/10 INFOMOMENT ECO-SCHOOLS Zaterdag 21/11 tot Zondag 29/11 EUROPESE WEEK VAN

Nadere informatie

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014

Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Verslag van de uitgevoerde activiteiten van Kadam Chöling in 2014 Sinds december 2013 hebben we voor het eerst ons studie- en meditatieprogramma in het nieuwe centrum opgezet en uitgevoerd. We zijn erg

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Schoolnieuws. Zonnetjes in de school

Schoolnieuws. Zonnetjes in de school Nieuwsbrief November 2015 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Zonnetjes in de school Kalender Groep 3-4 is naar het Spoorwegmuseum geweest Foto s Sinterklaasfeest op De Hoge Raven Groep 7 is naar Koppelsteede

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Christelijke Feestdagen. Israëlietische Feestdagen. Verjaardagen van het Koninklijk Huis.

Christelijke Feestdagen. Israëlietische Feestdagen. Verjaardagen van het Koninklijk Huis. Christelijke Feestdagen. Nieuwjaarsdag........ Goede Vrijdag........ Paschen........... Hemelvaartsdag........ Pinksteren.......... H. Petrus en Paulus...... Hervormingsdag........ Allerheiligen.........

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Orde van de dienst. Protestantse Gemeente De Wijngaard. Joriskerk zondag 19 mei 2019

Orde van de dienst. Protestantse Gemeente De Wijngaard. Joriskerk zondag 19 mei 2019 Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard Joriskerk zondag 19 mei 2019 Orgelspel Woord van welkom kaarsen aansteken Koor: Waar liefde woont Bemoediging en drempel gebed (we gaan staan) v: Onze

Nadere informatie

Thema: Staan op de schouders van je ouders

Thema: Staan op de schouders van je ouders Gezinsdienst in het kader van geloofsopvoeding Zondag 3 februari om 10.00 uur in de Emmakerk Voorganger: ds. Peter van den Berg Muziek: PGS band Thema: Staan op de schouders van je ouders Zingen: Goedemorgen,

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 4 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Piet George Klootwijk liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

Nadere informatie

Overzicht - Voorgedragen voor uitdrukkelijke goedkeuring vanaf januari 2012 tot 1 april 2016

Overzicht - Voorgedragen voor uitdrukkelijke goedkeuring vanaf januari 2012 tot 1 april 2016 Overzicht - Voorgedragen voor uitdrukkelijke goedkeuring vanaf januari 2012 tot 1 april 2016 Titel 1 Notawisseling houdende een Aanvullend Verdrag bij het Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden,

Nadere informatie

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier PASEN 2019 PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier Orde van dienst Orgelspel Woord van welkom Het licht wordt binnengedragen D: De Heer is waarlijk opgestaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr. 55. maart 2017

Nieuwsbrief. Nr. 55. maart 2017 Goed Nieuwsbrief Nr. maart 2017 De Goed Nieuwsbrief is een uitgave van Roelof Tichelaar en heeft als doelstelling: - de verspreiding van christelijke spiritualiteit - het informeren over geestelijke hulpverlening

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel

NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel vtbkultuur (naam afdeling) organiseert culturele activiteiten in jouw buurt. Bekijk de webversie NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel 2017-02 Met veel plezier stellen wij u onze tweede nieuwsbrief voor van onze

Nadere informatie

Op weg naar PINKSTEREN

Op weg naar PINKSTEREN Op weg naar PINKSTEREN Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed voorbeeld liturgie: voor het avondgebed in de kerk (19.15-19.45 uur) voor het gebed thuis voor het gebed in twee- of drietallen

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017 Orde van dienst De Leidraad ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: Ds. Nel van Dorp Organist: Patrick Hopper M.m.v. De Zanggroep olv Vigilia

Nadere informatie

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 EERSTE ZONDAG NA PASEN OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Allen gaan staan Groet: Genade zij u en vrede van God, onze Vader van Christus, onze Heer Amen Bemoediging:

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 18

Bhagavad Gita Hoofdstuk 18 Bhagavad Gita Hoofdstuk 18 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 18 Conclusie: De volmaaktheid van onthechting bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden. Tenzij

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

Amsterdamse Studentenekklesia Orde van dienst 24 december De Avond voor Kerstmis Scheur toch de wolken (Verzameld Liedboek 858)

Amsterdamse Studentenekklesia Orde van dienst 24 december De Avond voor Kerstmis Scheur toch de wolken (Verzameld Liedboek 858) Amsterdamse Studentenekklesia Orde van dienst 24 december 2010 De Avond voor Kerstmis 2010 - Scheur toch de wolken (Verzameld Liedboek 858) - Woord ten geleide - In den beginne het woord (VL 713 t/m als

Nadere informatie

Bhagavad Gita Hoofdstuk 16

Bhagavad Gita Hoofdstuk 16 Bhagavad Gita Hoofdstuk 16 bginhetnederlands.nl Bhagavad Gita Hoofdstuk 16 De goddelijke en de demonische eigenschappen bginhetnederlands.nl Copyright bginhetnederlands 2015. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

JANUARI 28 MAANDAG 31 DONDERDAG 10 ZONDAG. 04 MAANDAG Wereld Braille Dag 06 WOENSDAG 09 ZATERDAG 07 DONDERDAG 08 VRIJDAG 05 DINSDAG 11 MAANDAG

JANUARI 28 MAANDAG 31 DONDERDAG 10 ZONDAG. 04 MAANDAG Wereld Braille Dag 06 WOENSDAG 09 ZATERDAG 07 DONDERDAG 08 VRIJDAG 05 DINSDAG 11 MAANDAG JANUARI 28 MAANDAG 29 DINSDAG 30 WOENSDAG 01 31 DONDERDAG VRIJDAG Nieuwjaar 02 ZATERDAG 03 ZONDAG Dakar Rally 04 MAANDAG Wereld Braille Dag 05 DINSDAG 06 WOENSDAG Driekoningen 07 DONDERDAG 08 VRIJDAG van

Nadere informatie

Mantra 12. De halfgoden. Het onpersoonlijke Brahman. Parabrahman

Mantra 12. De halfgoden. Het onpersoonlijke Brahman. Parabrahman Mantra 12 Net zoals verzen 9-11 kennis en onwetendheid met elkaar vergeleken met de daarbijhorende bestemmingen voor de respektievelijk strevenden, leggen verzen 12-14 de verschillen uit tussen de verering

Nadere informatie

Het pad van Liefde. een verhandeling over de ware betekenis van liefde. door Zijn Goddelijke Genade Śrīla Bhaktivedānta Nārāyaṇa Mahārāja

Het pad van Liefde. een verhandeling over de ware betekenis van liefde. door Zijn Goddelijke Genade Śrīla Bhaktivedānta Nārāyaṇa Mahārāja Het pad van Liefde een verhandeling over de ware betekenis van liefde door Zijn Goddelijke Genade Śrīla Bhaktivedānta Nārāyaṇa Mahārāja opgedragen aan Zijn Goddelijke Genade Śrīla A.C. Bhaktivedānta Svāmī

Nadere informatie

LEEFMILIEU BRUSSEL Kalender van educatieve activiteiten 2015-2016

LEEFMILIEU BRUSSEL Kalender van educatieve activiteiten 2015-2016 LEEFMILIEU BRUSSEL Kalender van educatieve activiteiten 2015-2016 Woensdag 27/01 INSPIRATIEMOMENT SMULLEN VAN HET LEEFMILIEU PROJECTOPROEP Maandag 15/02 "WATT MINDER" Maandag 15/02 DIKKETRUIENDAG Woensdag

Nadere informatie

12 februari uur AA Kramer jeugddienst muziekgroep

12 februari uur AA Kramer jeugddienst muziekgroep 12 februari 17.00 uur AA Kramer jeugddienst muziekgroep Orde van dienst: Welkom Muziek: Laat het huis gevuld zijn (Opw. 623) Lof, aanbidding (Sela/opw. 671) Belijdenis (Sela) Zingen: votum en groet van

Nadere informatie

Aankomende activiteiten. Algemene Leden Vergadering PRASNA. zaterdag 14 mei 2016. Arya Samaj Mandir Slaghekstraat 95A 3074 LB Rotterdam

Aankomende activiteiten. Algemene Leden Vergadering PRASNA. zaterdag 14 mei 2016. Arya Samaj Mandir Slaghekstraat 95A 3074 LB Rotterdam // Aankomende activiteiten Algemene Leden Vergadering PRASNA zaterdag 14 mei 2016 Arya Samaj Mandir Slaghekstraat 95A 3074 LB Rotterdam Tijd: 12.30 tot 17.00 Mandirdienst + ALgemene Leden Vergadering VAS

Nadere informatie

Liturgie 10 maart 2019

Liturgie 10 maart 2019 Liturgie 10 maart 2019 Votum en groet Zingen Hemelhoog 493 U bent welkom We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer We zijn hier bij elkaar Om te vieren

Nadere informatie

Nada te turbe Laudate Omnes gentes

Nada te turbe Laudate Omnes gentes Gebedsviering Ten Bos op zondag 19 juni 2011 VOORAF INSTRUMENTAAL Nada te turbe Laudate Omnes gentes INLEIDING Le. 1 Welkom op deze eerste zondag na Pinksteren waarop we het feest van de Drievuldigheid

Nadere informatie

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 )

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) 1. Het hoofd van de gemeente: Onze Here Jezus Christus is het hoofd van Zijn gemeente. Hij werkt in en door de gemeente door

Nadere informatie

JANUARI 01 DONDERDAG 29 MAANDAG 11 ZONDAG 05 MAANDAG 07 WOENSDAG 10 ZATERDAG 08 DONDERDAG 09 VRIJDAG 06 DINSDAG 13 DINSDAG

JANUARI 01 DONDERDAG 29 MAANDAG 11 ZONDAG 05 MAANDAG 07 WOENSDAG 10 ZATERDAG 08 DONDERDAG 09 VRIJDAG 06 DINSDAG 13 DINSDAG JANUARI 29 MAANDAG 30 DINSDAG 31 WOENSDAG 02 01 DONDERDAG Nieuwjaar VRIJDAG Wereld Braille Dag Dakar Rally 03 ZATERDAG 04 ZONDAG 05 MAANDAG 06 DINSDAG Driekoningen 07 WOENSDAG 08 DONDERDAG van de Alfabetisering

Nadere informatie