Hoofdstuk 1: Maatregelen die in aanmerking komen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 1: Maatregelen die in aanmerking komen"

Transcriptie

1 PROVI NC I E VLAAMS-B RABANT GEMEENTE í540 HERNE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zittinq van 25 maart 2009 Aanwezio POELAERT Kris. b u rqem eeste r-voorzitter BOMBAERï Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR Carina. schepenen: COCHEZ Nestor, DEBLANDER Thierry, DE VOS Patrick, VIERENDEELS Arlette, BERCKMANS Jeannine, SNOEKS Lieven, THIEBAUT Hilde, DEGROOTE Kris, HEREMANS Marleen. VANAUDENHOVE Marc. gemeenteraadsleden, DENEYER Luc qemeentesecretaris DAGORDE Gemeentelijke premie voor inbraakpreventie Subsidiereglement Goedkeuring Hecht met eenparigheid van stemmen zijn goedkeuring aan het hiernavolgend subsidiereglement. Gemeenteliike premie voor inbraakpreventie Artikel 1 : $ 1. Binnen de perken van het bedrag dat daartoe is voorzien op de jaarlijkse begroting verleent het College van burgemeester en Schepenen een eenmalige premie aan personen die technopreventieve maatregelenemen ter beveiliging van hun pafticuliere woning, gelegen op het grondgebíed van Herne, en díe hiertoe een aanvraag hebben ingediend volgens de hiernavolgende voorschriften. $ 2. De aanvragen moeten ingediend worden door middel van formulieren die op aanvraag door het gemeentebestuur ter beschikking van het publiek worden gesteld ziin aan het College van Burgemeester en Schepenen, Centrum 17 te 1540 Herne.

2 Artikel 2 : $1. Met een premie wordt in dit reglement bedoeld : de gedeeltelijke terugbetaling van de gemaakte kosten van aankoop en/of installatie van technopreventieve middelen voor de beveiliging van woningen tegen inbraak. $2. De premie wordt in de eerste plaats toegekend voor de beveiliging van partículiere woningen. Met particuliere woning wordt in dit reglement bedoeld het huis of appartement enkel gebruikt voor private huisvesting, waar geen handelsactiviteiten worden uitgeoefend, dat niet als praktijkgedeelte gebruikt wordt door iemand die een vrij beroep uitoefent, noch dienst doet als gebouw voor de samenkomst van de leden van een vzw; $ 3. De beveiligingspremie kan ook worden aangevraagd voor woningen, die op het grondgebied van de gemeente Herne worden gebouwd, maar zich op het moment van de premieaanvraag nog in de planfase of in de ruwbouwfase bevinden. In uitzondering van de algemene regeling, dient in dit geval de termijn van drie maanden, tussen het krijgen van het advies, en het indienen van de factuur, zoals aangegeven in artikel 8, niet gerespecteerd worden; Artikel 3 : Het doel van de toekenning van een premie is de woningen op het grondgebied van Herne daadwerkelijk en grondig te beveiligen om inbraken te voorkomen. De maatregelen moeten passen ín een totale aanpak. Artikel 4 : $1. De premie wordt aangevraagd voor de woning (= door de bewoner van het huis die er zijn domicilie heeft of door de eigenaar van het huis die elders in deze of een andere gemeente zijn domicilie heeft). $2. Er kan slechts één maal per woning (en per huishouden) een premie worden toegekend. Worden twee aanvragen onafhankelijk van elkaar ingedíend, dan zal alleen de eerste ingediende aanvraag in overweging worden genomen. Artikel 5 : De premie bedraagt 25o/o van de netto-aankoop en/of installatiekosten uitgevoerd vanaf 1 januari 2009 en dit met een maximumbedrag van 150, rookmelders (en/of CO-meter).

3 Hoofdstuk 1: Maatregelen die in aanmerking komen Artikel 6: $ 1. Enkel die woningen komen in aanmerking voor de premie waarbij alle maatregelen werden uitgevoer die tijdens het verplicht voorafgaand advies van de daartoe bevoegde functionaris werden aangeraden. $ 2. Enkel die maatregelen komen in aanmerking voor de premie die tijdens het verplicht voorafgaand advies werden aanbevolen door een daartoe bevoegde functionaris. g 3. De genomen maatregelen moeten bijdragen tot de beveiliging van de gehele woning en moeten het risico van inbraak voor de hele woning verkleinen. Dit houdt in dat alle gevelopeningen moeten worden beveiligd, zoals daar onder meer zijn: deuren, ramen, keldervensters, dakkoepels, verluchtingsopeningen en garagepoorten, die direct toegang verschaffen tot de woning. $ 4. De maatregelen die in aanmerking komen, moeten gericht zrjn op de verbetering van de organisatorische en de fysische beveiliging van de woning. $ 5. Voor de premie komen in aanmerking: 1. De installatie van veiligheids- of schrikverlichting, zoals dit tijdens het voorafgaand technopreventief advies door de bevoegde functionaris werd aanbevolen; 2. De beveiliging van alle buitendeuren die direct toegang geven tot de woning, zoals dit tijdens het voorafgaand technopreventief advies door de bevoegde functionaris werd aanbevolen; 3. De beveiliging van alle andere gevelopeningen die direct toegang verschaffen tot de woning, zoals dit tijdens het voorafgaand technopreventief advies door de ' bevoegde functionaris werd aanbevolen. $ 6. Maatregelen ter beveiliging van garagepoorten en buitendeuren en ramen die toegang verschaffen tot de garage, worden enkel mee in aanmerkin genomen voor een premie wanneer er een directe toegangsdeur is tussen de bijgebouwen en de woning. $ 7. Maatregelen ter beveiliging van onbewoonde bijgebouwen, aangebouwd aan de woning, (zoals daar zijn tuinhuisjes, berghokken, knutselateliers,...)worden enkel mee in aanmerkin genomen voor het bekomen van een premie wanneer er een directe toegangsdeur is tussen de bijgebouwen en de woning. $ 8. Maatregelen ter beveiliging van onbewoonde bijgebouwen, los van de woning, worden niet mee in aanmerkin genomen voor de premie. $ 9. De premie wordt eveneens toegekend voor de installatie van elektronische alarmsystemen.

4 Artikel 7: $ 1. Voorafgaand aan elke uitreíkíng van een premíe wordt een advies gegeven door een daartoe bevoegde functionaris, eventueel behorend tot de politiezone Pajottenland, die lerzake een opleíding heeft genoten. Dit advies wordt verplicht gegeven aan eenieder die erom verzoekt. Het is gratis en verplicht de bewoner niet tot eníge maatregelen of tot de aanvraag van een premie. Het schriftelijk advies beperkt zich tot aanbevelingen over de te nemen maatregelen die in aanmerking komen voor een premie, maar de functionaris zal mondeling raad geven over alle facetten van inbraakpreventie. $ 2. Voor de premie komen enkel die maatregelen in aanmerking die tijdens het voorafgaand advies werden aanbevolen. $ 3. De premie zal enkel uitgereikt worden indien een totaalbeveiliging van het huis plaatsvindt. De bevoegde functionaris zal hierop wijzen in zijn advies en dit nazien tijdens de controle achteraf. Hoofdstuk 2: Procedure Artikel 8: De procedure voor de aanvraag en het verkrijgen van de premie is als volgt geregeld: 1. Via een daartoe voorzien aanvraagformulier wordt een voorafgaand technopreventief advies aangevraagd ; 2. De aanvragen worden gecentraliseerd bij de verantwoordelijke voor de inbraakpremies 3. Binnen één maand na de aanvraag geeft een daartoe bevoegd functionaris in de woning van de aanvrager een technopreventief advies, waarvan een schriftelijke neerslag in tweevoud wordt opgemaakt op een daartoe voorziene technopreventieve checklist; 4. Eén exemplaar van deze checklist is bestemd voor de aanvrager; aan de hand daarvan kan hij de beveiligingsmaatregelen aan zijn woning uitvoeren of laten uitvoeren. 5. Eén exemplaar van deze checklist wordt toegevoegd aan het aanvraagdossier; 6. Ten laatste drie maand na het verkrijgen van het voorafgaand technopreventief advies dient de aanvrager een kopie van de gedateerde aankoop en/of installatiefactuur over te maken aan de verantwoordelijke inbraakpremies, waarmee de gemaakte kosten worden bewezen; 7. Eén week voor het verstr'rjken van de termijn van drie maand wordt telefonisch contact opgenomen met de aanvrager. Op dit moment kan telefonisch een verlenging van de termijn met drie maanden bekomen worden, indien de aanvrager dit wenst. 8. Een bevoegde functionaris voert een administratieve en technische controle uit; De administratieve controle omvat een controle van de bewijsstukken, d.w.z. de kopie van de gedateerde factu(u)r(en) vergelijken met de originelen en op hun echtheid controleren, en nagaan of de periode van indiening van de stukken werd gerespecteerd

5 De technische controle omvat het ter plaatse nakijken aan de hand van het gegeven advies en de checklist of de beveiligingsmaatregelen werden uitgevoerd, zoals opgenomen in het voorafgaand technopreventief advies, en of de totaalbeveiliging van het huis voldoende verzekerd werd; 9. De functionaris maakt een verslag op van de controle; 10. Het volledige dossier wordt overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen dat beslist over de toekenning van de premie; een weigering moet gemotiveerd worden; 11. Een positieve beslissing wordt overgemaakt aan de ontvanger, die zorgt voor de uitbetaling; 12.Het dossier, met een kopie van de beslissing, wordt teruggestuurd naar de verantwoordelijke inbraakpremies, die het in zijn archieven bewaart; 13. De verantwoordelijke staat er tenslotte voor in dat de beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen ter kennis wordt gebracht van de aanvrager van de premie. Slotbepalingen Artikel 9: De premie kan enkel aangevraagd worden voor de kosten gemaakt na de inwerkingtreding van dít reglement. De aanvraag moet gebeuren voor de aankoop en/of installatie van de bijkomende beveiliging. Artikel 10: Premies die werden uitbetaald op basis van een bedrieglijke aanvraag, zullen teruggevorderd worden, ongeacht eventuele gerechtelij ke vervolg ing. Artikel 11. Dit reglement treedt in werking op 1 januari NAMENS DE GEMEENTERAAD, l.o. De Gemeentesecretaris, De Burgemeester-Voorzitter, L. DENEYER (get.) K. POELAERT (set.) VOOR EENSLUIDEND AFSCHRIFT VERKI AARD, De Gemeentesecretaris, De Burgemeester, L. DENEYER. K. POELAERT

Premiestelsel beveiliging woningen

Premiestelsel beveiliging woningen Lokale Politie Zaventem Gemeente Zaventem Preventiedienst Premiestelsel beveiliging woningen Procedure Reglement PREMIESTELSEL INBRAAKBEVEILIGING WONINGEN REGLEMENT - PROCEDURE Met ingang van de inwerkingtreding

Nadere informatie

Aanpassing subsidiereglement 'gemeentelijke premie inbraakpreventie' met toevoeging van een tussenkomst voor de aankoop van SelectaDNA 50 Home Kit

Aanpassing subsidiereglement 'gemeentelijke premie inbraakpreventie' met toevoeging van een tussenkomst voor de aankoop van SelectaDNA 50 Home Kit Uittreksel uit het notulenboek Gemeenteraad Datum zitting 29/02/2016 Aanvangsuur zitting 20.00 Locatie Raadzaal Aanpassing subsidiereglement 'gemeentelijke premie inbraakpreventie' met toevoeging van een

Nadere informatie

U I T T R E K S E L U I T H E T N O T U L E N B O E K V A N D E G E M E E N T E R A A D

U I T T R E K S E L U I T H E T N O T U L E N B O E K V A N D E G E M E E N T E R A A D STAD VILVOORDE U I T T R E K S E L U I T H E T N O T U L E N B O E K V A N D E G E M E E N T E R A A D Z i t t i n g v a n 1 7 d e c e m b e r 2 0 0 7 Aanwezig: Van Asch Marc, Burgemeester ; Olbrechts

Nadere informatie

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 7 MAART 2013. Verontschuldigd : Kurt Demaria, raadslid.

EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 7 MAART 2013. Verontschuldigd : Kurt Demaria, raadslid. Gemeentebestuur EXTRACT UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 7 MAART 2013 SEC/AV DE HAAN Aanwezig : Peter Breemersch, burgemeester; Kurt Devooght, voorzitter; Rudi Cattrysse, Rudy Claus, Marleen

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring

Zitting van 1 juli 2008 DIENST FINANCIËN. 1. Dienst Financiën Jaarrekening 2007 Goedkeuring Begrotingsrekening Goedkeuring PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 1 juli 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR Carina, schepenen;

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

Gelet op de beslissing van de gemeenteraad dd. 22 februari 2006 waarbij het personeelsstatuut werd goedgekeurd;

Gelet op de beslissing van de gemeenteraad dd. 22 februari 2006 waarbij het personeelsstatuut werd goedgekeurd; PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 24 januari 2007 Aanwezig : POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE

SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE SUBSIDIE VOOR INBRAAKPREVENTIE REGLEMENT TOELAGEREGLEMENT VOOR DE BEVEILIGING VAN VERENIGINGSLOKALEN Artikel 1 In het district Ekeren zijn veel verenigingen actief. Het districtsbestuur wenst het verenigingsleven

Nadere informatie

Zitting van 25 maart 2009

Zitting van 25 maart 2009 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 25 maart 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007 1 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 2 januari 2007 Aanwezig :

Nadere informatie

De gemeenteraad gaat eenparig akkoord om het volgende punt van de agenda te schrappen : - Presentiegelden Indexatie

De gemeenteraad gaat eenparig akkoord om het volgende punt van de agenda te schrappen : - Presentiegelden Indexatie PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 27 oktober 2010 Aanwezig: Kris Poelaert, Burgemeester - Voorzitter, Marc Bombaert, Lieven Vandenneucker, Marie-Lousie

Nadere informatie

Zitting van 7 februari 2008. DIENST FINANCIËN

Zitting van 7 februari 2008. DIENST FINANCIËN PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 7 februari 2008. Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR Carina,

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 24 april 2009

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 24 april 2009 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 24 april 2009 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 24 april 2009 Aanwezig POELAERT

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Openbare zitting van 23 mei 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Openbare zitting van 23 mei 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 23 mei 2019 Aanwezig: Patrick Hugaert, gemeenteraadsvoorzitter; Pieter Claeys, burgemeester; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Datum indiening:............ AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Dit formulier volledig en leesbaar invullen, ondertekenen en terugsturen naar Gemeentebestuur Olen, dienst leefomgeving, Dorp

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 24 februari 2016

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 24 februari 2016 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 24 februari 2016 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester,

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSREGLEMENT VOOR KINDEROPVANGPLAATSEN VOOR BABY S EN PEUTERS HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1: Locatiepremie

ONDERSTEUNINGSREGLEMENT VOOR KINDEROPVANGPLAATSEN VOOR BABY S EN PEUTERS HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1: Locatiepremie ONDERSTEUNINGSREGLEMENT VOOR KINDEROPVANGPLAATSEN VOOR BABY S EN PEUTERS HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Locatiepremie Art. 1 1 Om alle kinderopvanginitiatieven in Aalst maximaal te ondersteunen

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE BIJLAGE 2 lijk subsidiereglement van condensatieketels op stookolie ter vervanging van een oude verwarmingsketel in een bestaande woning of appartement. Artikel 1 Algemeen Binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt.

Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt. Gemeentereglement voor het toekennen van premies voor de aanpassing van de woning die door een senior bewoond wordt. Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare vergadering van 21/11/2016. Dit

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten.

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten DEEL I: ALGEMEEN Art. 1 Het

Nadere informatie

Subsidiedossier zonne-installatie

Subsidiedossier zonne-installatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier zonne-installatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document Subsidiedossier

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 21 juni 2016

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 21 juni 2016 Gemeentebestuur Ingelmunster Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster Tel. 051 33 74 00 - Fax 051 31 82 83 Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

1. Belasting op telecommasten Intrekking van de gemeenteraadsbeslissing dd. 19 december 2006

1. Belasting op telecommasten Intrekking van de gemeenteraadsbeslissing dd. 19 december 2006 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE Zitting van 23 mei 2007 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR Carina, schepenen; COCHEZ Nestor,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad

Zitting van de gemeenteraad 1 zvvegeni Zitting van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2009 Agendapunt: Onderwerp: Aanpassing van het subsidiereglement inzake de gemeentelijke renovatieprem ie De Raad, Overwegende dat een actief

Nadere informatie

Reglement aanpassingspremie

Reglement aanpassingspremie Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster T 051 33 74 00 - F 051 31 82 83 gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be Reglement aanpassingspremie Gemeentelijk reglement tot toekenning van een aanpassingspremie

Nadere informatie

Subsidiedossier dakisolatie

Subsidiedossier dakisolatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document GEMEENTELIJK

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 23 september 2015

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 23 september 2015 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 23 september 2015 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester,

Nadere informatie

Buurt Informatie Netwerk LIEZEBOS

Buurt Informatie Netwerk LIEZEBOS 17 Voor particulieren uitgaven in verband met diefstal- of brandpreventie komen in aanmerking voor belastingvermindering. De belastingvermindering voor de beveiliging van een woning tegen inbraak en brand

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Zitting van 24 mei 2007. Gepubliceerd op 29 mei 2007. Artikel 1. Definities - dakoppervlakte: de oppervlakte

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN DOEL Artikel 1 De stad Roeselare wil woningaanpassingen stimuleren zodat inwoners zolang mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen woning en woonomgeving,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT HET UITVOEREN VAN GRONDONTLEDINGEN.

SUBSIDIEREGLEMENT HET UITVOEREN VAN GRONDONTLEDINGEN. SUBSIDIEREGLEMENT HET UITVOEREN VAN GRONDONTLEDINGEN. Artikel 1. Inwoners van Herne die land- en/of tuinbouwers zijn in hoofd- of bijberoep kunnen een subsidie krijgen voor het inzaaien van groenbemesters

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN AFDELING 1. Artikel 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van

Nadere informatie

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016.

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. Artikel 1. Om de gemeenteraadsbeslissing, dd. 30 december 2015, betreffende het verlenen van een gemeentelijke verbeteringspremie met ingang

Nadere informatie

VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d

VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT Gemeenteraadsbeslissing d.d. 13.12.2016 Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen te blijven stimuleren om een eigen woning te verwerven, hetzij door

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraag:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de renovatie

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JOOST-TEN-NODE RENOVATIEPREMIES VOOR WONINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JOOST-TEN-NODE RENOVATIEPREMIES VOOR WONINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JOOST-TEN-NODE RENOVATIEPREMIES VOOR WONINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK I GEVELREINIGING Artikel 1 Een gemeentelijke premie kan toegekend worden aan ieder natuurlijk persoon

Nadere informatie

Hartje Hageland. Gemeentelijk premiereglement Glabbeek Comfortpremie voor woningen zonder klein comfort TITEL I: DOEL

Hartje Hageland. Gemeentelijk premiereglement Glabbeek Comfortpremie voor woningen zonder klein comfort TITEL I: DOEL Hartje Hageland Interlokale vereniging voor lokaal woonbeleid secretariaat - p/a Huize Hageland Oudepastoriestraat 22-3390 Tielt-Winge tel. 016 53 66 96 - fax 016 53 66 99 info@hartjehageland.be Gemeentelijk

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen TITEL I: DOEL Artikel 1 Om het woningenbestand in de gemeente Wielsbeke te verbeteren, wordt binnen de perken van het daartoe

Nadere informatie

1. Subsidiereglement voor de aankoop van herbruikbare luiers Goedkeuring

1. Subsidiereglement voor de aankoop van herbruikbare luiers Goedkeuring PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE BESLISSINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 27 januari 2010 Aanwezig POELAERT Kris, Burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise,

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES GEMEENTE WIELSBEKE GEMEENTELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR WONINGEN DIE VERHUURD (ZULLEN) WORDEN VIA HET SOCIAAL VERHUURKANTOOR aangenomen door de Gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JOOST-TEN-NODE PREMIES VOOR DE RENOVATIE VAN WONINGEN GELEGEN OP HET GRONDGEBIED VAN DE GEMEENTE SINT-JOOST-TEN-NODE

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JOOST-TEN-NODE PREMIES VOOR DE RENOVATIE VAN WONINGEN GELEGEN OP HET GRONDGEBIED VAN DE GEMEENTE SINT-JOOST-TEN-NODE GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JOOST-TEN-NODE PREMIES VOOR DE RENOVATIE VAN WONINGEN GELEGEN OP HET GRONDGEBIED VAN DE GEMEENTE SINT-JOOST-TEN-NODE GEMEENTELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK I PREMIE VOOR GEVELVERFRAAIING

Nadere informatie

gelet op het besluit van de Brussels Hoofdstedelijke Regering van 27/05/2010 tot uitvoering van de voornoemde ordonnantie;

gelet op het besluit van de Brussels Hoofdstedelijke Regering van 27/05/2010 tot uitvoering van de voornoemde ordonnantie; De gemeenteraad, gelet op de ordonnantie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 28/01/2010 houdende organisatie van de stedelijke herwaardering, gewijzigd op 06/12/2012; gelet op het besluit van de

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE. Artikel 1 De gemeente Meulebeke verleent, met ingang van 1 januari 2014, onder bepaalde voorwaarden een premie voor het uitvoeren van verbeteringswerken aan particuliere

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 25 januari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT SPORTINFRASTRUCTUURSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement is van toepassing in het kader van het lokaal sportbeleid van de gemeente Nijlen. Binnen de perken van het meerjarenplan 2014-2019 verleent het college van

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare zitting van 27/06/2011.

Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare zitting van 27/06/2011. REGLEMENT HOUDENDE DE GEDEELTELIJKE TERUGBETALING VAN GEMEENTELIJKE OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING VOOR EEN WONING DIE VOORDIEN HET VOORWERP HEEFT UITGEMAAKT VAN EEN PREMIE VOOR DE VERWEZENLIJKING

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 5 oktober 00 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES 009-03 VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN AANPASSINGSPREMIE VOOR HET LEVENSLANG WONEN IN EEN WONING

STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN AANPASSINGSPREMIE VOOR HET LEVENSLANG WONEN IN EEN WONING STAD IZEGEM STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN AANPASSINGSPREMIE VOOR HET LEVENSLANG WONEN IN EEN WONING Aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 6 mei 2013, gewijzigd bij besluit in zitting

Nadere informatie

Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018

Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018 Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018 Artikel 1 Titel I: DOEL Om het aanbod aan energievriendelijke en betaalbare huurwoningen in de gemeente op peil te houden,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven.

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. Gemeentebestuur Wevelgem Vanackerestraat 16 8560 Wevelgem Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1: Doel van de

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES STAD IZEGEM STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR HUURWONINGEN aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 28 april 2015 Artikel 1 TITEL I: DOEL Om het aanbod aan kwalitatieve

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014

Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014 Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014 ART. 1: Het College van Burgemeester en Schepenen kan binnen de perken van de beschikbare

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET FUNCTIONEEL VERBETEREN VAN WONINGEN - HERVASTSTELLING

REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET FUNCTIONEEL VERBETEREN VAN WONINGEN - HERVASTSTELLING REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET FUNCTIONEEL VERBETEREN VAN WONINGEN - HERVASTSTELLING Artikel 1: Algemeen principe Binnen de perken van de jaarlijks op de stadsbegroting goedgekeurde

Nadere informatie

REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d. 14.01.2014

REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d. 14.01.2014 STADSBESTUUR BLANKENBERGE HJ/VK TOELAGE VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT Gemeenteraadsbeslissing d.d. 14.01.2014 Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen te blijven stimuleren om een eigen woning te verwerven,

Nadere informatie

Energiepremies 2012 Gemeente Dilbeek

Energiepremies 2012 Gemeente Dilbeek Energiepremies 2012 Gemeente Dilbeek Zoals goedgekeurd door de Gemeenteraad van 22 november 2011 Premie voor fotovoltaïsche zonnepanelen Voor het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen kan u van de gemeente

Nadere informatie

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege:

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Gegevens Naam van de aanvrager:. Adres van de aanvrager: Telefoon thuis: Telefoon overdag: GSM: Rekeningnummer: Bent u eigenaar of huurder van het gebouw

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

Reglement culturele projectsubsidies Halle

Reglement culturele projectsubsidies Halle Reglement culturele projectsubsidies Halle artikel 1 Binnen de perken van het krediet dat elk jaar in de begroting wordt ingeschreven kunnen er subsidies verleend worden aan culturele projecten die het

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 25 februari 2009

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 25 februari 2009 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 25 februari 2009 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 25 februari 2009 Aanwezig

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00305 Onderwerp: Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor de periode 2014-2019 - Wijziging Beknopte

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015 GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN INITIATIEVEN VAN VRIJWILLIGERSORGANISATIES IN DE ARMOEDEBESTRIJDING ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE /

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE / IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge 70345 BTW BE- 438-505-128 050/ 41 88 41 nw@immo-wenduine.be 050/42 85 80 www.immo-wenduine.be VERWERVINGSPREMIE VOOR JONGE GEZINNEN Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen, woonachtig

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN

DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR MEERDAAGSE UITSTAPPEN VOOR SCHOLEN DEEL I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: basis Om scholen te ondersteunen bij het aanbieden van meerdaagse uitstappen voorziet de stad Antwerpen

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT JEUGDSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT JEUGDSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement is van toepassing in het kader van het lokaal sportbeleid van de Vlaamse Overheid en de gemeente Nijlen. Binnen de perken van het meerjarenplan 2014-2019 verleent

Nadere informatie

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Ontvangstdatum Dossiernummer *Vakken voorbehouden voor de administratie Het aanvraagformulier dient afgegeven te worden tegen ontvangstbewijs

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingsprojecten in de wereld

Subsidiereglement ontwikkelingsprojecten in de wereld Subsidiereglement ontwikkelingsprojecten in de wereld ART 1. DOELSTELLING VAN DIT SUBSIDIEREGLEMENT De stad Mechelen wil met haar beleid internationale samenwerking solidair zijn met het Zuiden, gesteund

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

STEDELIJK AANMOEDIGINGSREGLEMENT INZAKE DE AANLEG VAN EEN HEMELWATERINSTALLATIE BIJ BESTAANDE PARTICULIERE GEBOUWEN

STEDELIJK AANMOEDIGINGSREGLEMENT INZAKE DE AANLEG VAN EEN HEMELWATERINSTALLATIE BIJ BESTAANDE PARTICULIERE GEBOUWEN Artikel 1 - Definities Hemelwater Verzamelnaam voor regen, sneeuw en hagel, met inbegrip van dooiwater (in niet-verontreinigde toestand) Hemelwaterinstallatie Het geheel van een reservoir voor het opvangen

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Aanwezig: Burgemeester Schepenen Raadsleden Secretaris Roger Gabriëls Stijn Raeymaekers, Frans Witvrouwen, Hugo Cambré, Machteld Ledegen Freddy Kerkhofs, Jan

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode 2014-2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 maart 2014. Bekendgemaakt op 27 maart 2014. Inhoudstafel

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 17 december 2013. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Artikel 2: Elke wijziging van het programma of de projectfiche kan wijzigingen aan dit reglement met zich meebrengen.

Artikel 2: Elke wijziging van het programma of de projectfiche kan wijzigingen aan dit reglement met zich meebrengen. REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE IN HET KADER VAN HET DUURZAAM WIJKCONTRACT JACHT-GRAY BEDOELD OM DE KOSTEN TE DEKKEN VOOR HET INDIENEN VAN AAVRAAGDOSSIERS VOOR GEWESTELIJKE

Nadere informatie

Stedelijk subsidiereglement voor milieuvriendelijke mobiliteit

Stedelijk subsidiereglement voor milieuvriendelijke mobiliteit Stedelijk subsidiereglement voor milieuvriendelijke mobiliteit Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 april 2013 bekendgemaakt op 25 april 2013 Artikel 1 - Doel Hoofdstuk 1 Algemeen Binnen de perken van

Nadere informatie