baro(c)k festival sittard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "baro(c)k festival sittard"

Transcriptie

1 baro(c)k festival sittard 19t/m 21 jun 2015

2 Voorwoord Van 19 t/m 21 juni vindt het eerste Baro(c)kfestival in Sittard plaats. Een festival waarbij niet alleen de bijzondere en gevarieerde wereld van de barok centraal staat, maar waarbij als cross-over ook aandacht is voor pop- en rockmuziek. Het festival biedt onverwachte combinaties tussen barokmuziek, film, kamermuziek, wandelingen, popmuziek en workshops en ik ben bijzonder trots dit festival te mogen toevoegen aan de rijke traditie van evenementen en festivals in de gemeente Sittard-Geleen. Ik verheug me op de vruchten van de samenwerking tussen Sittard Barok Ensemble AD MOSAM en De Domijnen. Een samenwerking die geleid heeft tot een uitdagend en gevarieerd programma, waarvan het gelauwerde en internationale Amstel Quartet en barokspecialist AD MOSAM de headliners zijn. Maar er zijn ook bijzondere intieme concerten en activiteiten, zoals de tuinenroute, kamermuziekconcerten en stadswandelingen, die onder het genot van prachtige klanken ook de schoonheid van onze stad laten zien. Want Sittard vormt met haar kerken, kloosters en kapellen het perfecte decor voor dit festival. Graag wens ik u allen een fantastisch Baro(c)kfestival. Noël Lebens, wethouder cultuur Gemeente Sittard-Geleen Inleiding Barokmuziek is speels, met veel ruimte voor improvisatie en talrijke invloeden op de hedendaagse muziek. Veel popmuziek is gebaseerd op fragmenten uit de barokmuziek, maar ook barokmuziek zelf is nog steeds geliefd bij het publiek en de musici. Reden genoeg voor De Domijnen en Sittard Barok Ensemble AD MOSAM om een nieuw festival te ontwikkelen. Een festival om barokmuziek meer onder de aandacht te brengen, maar zeker ook om spannende links te leggen tussen barokmuziek, lichte muziek, popmuziek en andere kunstdisciplines. Deze eerste editie is een amuse van hoge kwaliteit met een nadruk op muziek en we willen het festival de komende jaren door laten groeien tot een toonaangevend festival van hoogstaande kwaliteit, met een spannende programmering en uitdagende experimenten. We dagen u uit om u van vrijdagavond tot en met zondagmiddag onder te dompelen in de baro(c)k en u te laten verrassen door alle pareltjes die dit festival te bieden heeft. En we zien u in 2017 graag terug voor de volgende editie. Tom de Rooij, directeur-bestuurder De Domijnen Huub Ehlen, artistiek leider van AD MOSAM

3 Toeters en bellen stadswandeling DeCompanen - Vertrek vanaf Putstraat 20 Vrijdag 19 juni 18:30u 5 Zaterdag 20 juni 14:00u 5 Aanmelden via info@decompanen.eu Amstel Quartet Michielskerk Zaterdag 20 juni 19:00u 17 Combiticket met AD MOSAM 30 Tickets: Naast een geliefde muziekstijl is de barok ook een kunststroming die zich kenmerkt door grootse weelderigheid. In het historische centrum van Sittard is ook grote weelde te ontdekken in de vorm van rijk versierde gevels en overdadige tierlantijntjes. DeCompanen nemen u mee op een ontdekkingstocht langs bijzondere decoraties die u misschien nog nooit eerder zag. Tous Les Soleils Philippe Claudel Filmhuis Het Domein De Domijnen 03 Vrijdag 19 juni 20:00u 7 Tickets: De Italiaanse alleenstaande vader Alessandro woont al tijden in Frankrijk. Hij doceert barokmuziek en deelt zijn huis met zijn gekke broer en puberdochter Irina. In zijn pogingen om een perfecte vader te zijn is Alessandro zijn eigen liefdesleven vergeten. En wanneer zijn dochter dan voor het eerst verliefd wordt, komt Alessandro s leven op zijn kop te staan. Tous les Soleils is een lichtvoetige tragikomedie van schrijver en regisseur Philippe Claudel die u in het hart gaat raken met verrukkelijke muziek uit La Tarantella en een topcast van Italiaanse en Franse acteurs. Remco Jak - sopraansaxofoon Olivier Sliepen - altsaxofoon Bas Apswoude - tenorsaxofoon Ties Mellema - baritonsaxofoon Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld laat u op virtuoze wijze kennis maken met barokmuziek. Het Amstel Quartet laat barokmuziek klinken op een verrassende en vernieuwde wijze, met veel energie, oprecht contact met het publiek en altijd opwindend en ontroerend. Zij veroverden met uitvoeringen van zowel klassieke muziek, als ook nieuwe muziek, wereldmuziek en kamermuziek diverse prijzen en internationale erkenning in Rusland, het Midden-Oosten, China, Japan, de Verenigde Staten en Europa. Henry Purcell - Fantazia I (Z732), Fantazia VI (Z737) Sander Germanus - Moonwalk (2013) Dietrich Buxtehude Partita Auf meinen lieben Gott (BuxWV 179) Michael Nyman - Second Quartet Johann Sebastian Bach Nun, komm der heiden Heiland Henry Purcell - Fantazia IV (Z735) Anton Webern Langsamer Satz Henry Purcell - Fantazia III (Z734), Fantazia V (Z736) Marijn Simons Rocking Birds, opus 15a Johann Sebastian Bach Toccata, adagio en fuga in C groot. BWV 564 (arr. Bas Apswoude)

4 Workshop koperblazers Tuinenroute Vanaf de Michielskerk via diverse stadstuinen naar poppodium Volt Zaterdag 20 juni 21:00u Gratis Een muzikale ontdekkingstocht door prachtige stadstuinen langs veelbelovende ensembles: het Kes Trio, Eurasia Quartet en The Recitaand Quartet. Concertzaal De Domijnen 12 (voorheen BiblioNova Sittard) Zaterdag 20 juni 14:00u Gratis Deelname op uitnodiging Tijdens deze bijzondere workshop voor talentvolle koperblazers van muziekverenigingen uit de regio maakt trompettist Marc Huynen een cross-over tussen jazz, rock en barokmuziek. Er wordt gewerkt aan thema s als improvisatie, timing en frasering. Het totaal van de workshop draagt bij aan de spelvrijheid, speelvreugde en algemene ontwikkeling van deze topmuzikanten. Het resultaat van de workshop wordt op dezelfde dag s avonds als onderdeel van het concert van het fameuze Amstel Quartet om 19:00u in de Michielskerk tot klinken gebracht. Kes Trio in de Jardin d Isabelle Katharina Frank, klarinet Evelina Boksha, hobo Sabina Manolache, fluit Kes Trio is een veelbelovend trio dat gecoacht wordt door Anastasia Safanova, Leon Bosch en Marc Schaefer. Het trio debuteerde op de Nacht van de Klassieke Muziek in Maastricht en neemt momenteel deel aan diverse concertreeksen. Wolfgang Amadeus Mozart Divertimento, 138 allegro en 439 allegro Ludwig van Beethoven Op. 87, Menuet, Finale Workshopleider Marc Huynen studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Hilversum bij Rob Bruynen, Jan Oosthof en Ruud Breuls en hij volgde diverse masterclasses bij topmuzikanten. Hij musiceerde in diverse orkesten zoals The Glenn Miller Orchestra, Cubop City Bigband en de WDR bigband. Verder begeleidde Huynen jazzmusici zoals Toots Thielemans, Chuck en Bob Findley als ook popgroepen zoals Belle Perez en Rowwen Hèze. Daarnaast is hij ook actief in de regio bij de Kumulus bigband, de Mo Jones bigband en bigband de SLIM Vitz Kids.

5 Eurasia Quartet in de Ursulinentuin Djanay Tulenova, eerste viool Albert Shagimardanov, tweede viool Ekaterina Degtyareva, viola Stanislav Degtyarev, cello Het Eurasia Quartet werd in 2012 opgericht op het Conservatorium in Maastricht en bestaat uit laureaten van vele internationale wedstrijden. Pyotr Ilyich Tchaikovsky - Children s Album, Op. 39 (Morning Prayer, Winter Morning, Playing Hobby- Horses, The Sick Doll, Italian Song, Waltz, Mazurka, Polka, Kamarinskaya, The Old Witch) The Recitaand Quartet bij de Jezuïtenkapel Rosaura Reyes Guzman, eerste viool Karolina Andrzejczak, tweede viool Hiwote Tadesse, viola Joanna Cieslak, cello Vier verschillende nationaliteiten komen samen in dit jonge strijkkwartet, waarbij de gezamenlijke passie voor kamermuziek hen verbindt. Zij worden gecoacht door Henk Guittart, die deze jonge talenten tot nog grotere hoogte gaat brengen. Philip Glass - String Quartet no 5, dl. 1 t/m 4 Meet the Music Poppodium Volt Zaterdag 20 juni 22:00u Gratis Een unieke jamsessie in de kleine zaal van Volt, waarbij thema s uit barokklassiekers de basis vormen voor muzikale capriolen die elkaar in rap tempo opvolgen en waarbij musici van AD MOSAM, popmuzikanten uit de regio en de leden van het Amstel Quartet elkaar tot vele muzikale hoogtepunten zullen voeren.

6 Kamermuziekconcert Bernard Woltèche, violoncello Cello Sweets Kamermuziekconcert Ensemble Agimont Basiliek Zondag 21 juni 13:30 14:30 u 10 (voor beide kamermuziekconcerten) Tickets: Claudia Couwenbergh, sopraan Elin Eriksson, barokviool Trudy Straus, viola da gamba Remy Syrier, klavecimbel Gruizenkerkje Zondag 21 juni 12:45 13:15 u 10 (voor beide kamermuziekconcerten) Tickets: Bernard Woltèche stamt uit een muzikale familie. Hij begon zijn muzikale opvoeding in een familiegroep, met zijn ouders, zussen en broer. Zijn ervaring omvat zowel oude muziek als hedendaagse muziek, met een voorkeur voor kleine ensembles en vocale muziek. Hij blinkt uit door zijn unieke interpretatie en is gespecialiseerd in de uitvoering van cantates en passies van Johann Sebastian Bach en tijdgenoten. Bernard Woltèche is docent kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Bruxelles, dirigeert het Collegium Musicum en is, naast Huub Ehlen, artistiek leider van AD MOSAM. Het Maastrichtse Ensemble Agimont bestaat uit gedreven musici die zich hebben gespecialiseerd in het stijlgetrouw en levendig uitvoeren van muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Het ensemble maakt daarbij gebruik van authentieke instrumenten. De combinatie sopraan, barokviool, viola da gamba en klavecimbel leidt tot rijke en zeer gevarieerde programma s. Ensemble Agimont was reeds meerdere malen op festival Musica Sacra te bewonderen. Alessandro Grandi - O quam tu pulchra es Carlo Mannelli - Sonata prima Georg Friedrich Händel - Cantate: Un alma innamorata Jacques-Martin Hotteterre - uit le Romain Prélude Georg Philipp Telemann - Fantaisie 10 Vassily Lobanov - Fantasia voor cello solo op. 48 Johann Sebastian Bach - Cellosuite 1 BWV 1007

7 Hoogmis St. Petruskerk Zondag 21 juni 11:30 u Gratis AD MOSAM St. Petruskerk Zondag 21 juni 15:30u 17 Combiticket met het Amstel Quartet 30 Tickets: Koor, orkest en solisten AD MOSAM o.l.v. Huub Ehlen Elke Janssens, sopraan Ina Siedlaczek, sopraan Christine Wehler, alt Dolf Drabbels, tenor Donald Bentvelsen, bas Deze hoogmis zal ter gelegenheid van het Baro(c)kfestival speciaal worden opgeluisterd met orgelmuziek van Arno Kerkhof. Arno Kerkhof studeerde piano, orgel en Katholieke Kerkmuziek in Maastricht. Hij vervolgde zijn orgelstudie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde. Hij volgde privé-lessen en masterclasses bij o.a. Marie-Claire Alain en kreeg diverse prijzen toegekend, waaronder twee voor zijn Bachinterpretaties. Hij is een veelgevraagd begeleider, geeft concerten in binnen- en buitenland en is dirigent van verschillende koren, waaronder ook het St.Petruskoor. Als vast koor van de St.Petruskerk zal het parochiekoor tijdens deze mis ook een aantal werken ten gehore brengen. Het stijlvol en meeslepend uitvoeren van de muzikale rijkdommen uit de barok, dat is waar Sittard Barok Ensemble AD MOSAM voor staat. Het ensemble aan de Maas bestaat uit een select gezelschap professionele zangers, solisten en instrumentalisten, die op een authentieke en gepassioneerde manier barokmuziek ten gehore brengen. AD MOSAM sluit dit eerste Baro(c)kfestival feestelijk af met twee beroemde koorwerken, waarbij uitbundige klankkleuren elkaar afwisselen in contrasterende delen voor solisten en koor. Laat u verleiden door deze barokspecialisten pur sang. Antonio Vivaldi - Gloria in D groot RV 589 (versie 1717) Johann Sebastian Bach Magnificat in D groot BWV 243 (versie 1730) Joseph Haydn - Missa Sti Johannis de Deo Jean François Dandrieu - Magnificat Dietrich Buxtehude - Alles, was ihr tut Georg Friedrich Händel - The Lord gave the word Georg Phillip Telemann - Halleluja Georg Friedrich Händel - Ach, wie hungert mein Gemüte Johann Sebastian Bach - O Jesu Christ, mein s Lebens Licht (bwv 118), Freut euch alle, singt mit Schalle (uit bwv 207) Nicholas de Grigny - Dialogue

8 PRESIDENT KENNEDYSINGEL Programmaoverzicht baro(c)kfestival sittard 1 Vrijdag 19 juni 18:30u Toeters en bellen stadswandeling 5 Vertrek vanaf Putstraat 20 Aanmelden via info@decompanen.eu 5 Poppodium Volt ODASINGEL 2 Vrijdag 19 juni 20:00u Tous Les Soleils van Philippe Claudel 7 Filmhuis Het Domein, De Domijnen 03 Tickets via De Domijnen Basiliek 6 4 Michielskerk St.Petruskerk MARKT 3 De Domijnen 12 1 Zaterdag 20 juni 14:00u Toeters en bellen stadswandeling 5 Vertrek vanaf Putstraat 20 Aanmelden via info@decompanen.eu 7 Gruizenkerkje 1 Putstraat 20 3 Zaterdag 20 juni 14:00u Workshop koperblazers Gratis Concertzaal De Domijnen 12 Deelname op uitnodiging 4 Zaterdag 20 juni 19:00u Amstel Quartet 17 (combi-ticket met AD MOSAM 30) Michielskerk Tickets via 4 Zaterdag 20 juni 21:00u Tuinenroute Gratis Vanaf de Michielskerk via diverse stadstuinen naar poppodium Volt 5 Zaterdag 20 juni 22:00u Meet the Music Gratis Poppodium Volt 6 Zondag 21 juni 11:30u Hoogmis Gratis St. Petruskerk 7 Zondag 21 juni 12:45 en 13:30u Kamermuziekconcerten 10 Gruizenkerkje en Basiliek Tickets via 6 Zondag 21 juni 15:30u AD MOSAM 17 (combi-ticket met Amstel Quartet 30) St. Petruskerk Tickets via

9 Bent u geïnteresseerd in klassieke muziek en opera? Breng dan ook eens een bezoek aan De Domijnen 02 (voorheen Stadsschouwburg Sittard-Geleen). Komend seizoen staan hier onder andere Eric Vloeimans en De Marinierskapel, Wibi Soerjadi, de Mattheüs Passie met Pearl Jozefzoon, het Nederlands Kamerkoor en AD MOSAM op de planken. Tickets op

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Programma 30 april 2015, 19.30 uur Bonnefantenstraat 15, Maastricht 1 mei 2015, 12.30 uur Centre Ceramique Avenue Céramique 50, Maastricht 1 mei 2015, 19.00

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door Festival aan de Waal Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet Masterclasses door wo 8 t/m zo 12 feb 2017 Productie De Engelenbak Gasthuiskapel Zaltbommel www.engelenbakzaltbommel.nl

Nadere informatie

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN INCANTO Stichting voor Oude Muziek in samenwerking met Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN SEIZOEN 2014-2015 Secretariaat: Schuitvlotstraat 16 4331 SZ Middelburg info@incantoconcerten.nl

Nadere informatie

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources :

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources : THE PRIMARY SOURCES Spelen muziek van... De Londense Expats Met werken van JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn The Primary Sources : Kristen Huebner, Traverso Gerda Marijs, Cello Lucie de Saint

Nadere informatie

Basiscursus Klassieke muziek

Basiscursus Klassieke muziek Basiscursus Klassieke muziek George Frideric Handel (1685-1759) Watermusic (1717) Door Hélène Codjo Les 02 Kenmerken van de Barok 1. Instrumenten Violoncello, contrabas en klavecimbel = Basso continuo

Nadere informatie

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750.

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Barok 1. Wanneer? De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Wat bestond er al? Scheepvaart. Verre afstanden moesten per boot afgelegd worden. Zelfs de duikboot bestond

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

Oboefolia. o.l.v. Paul Dombrecht

Oboefolia. o.l.v. Paul Dombrecht Ardooisesteenweg 381 8800 Roeselare T +32 51 24 35 02 M +32 476 519 582 E info@stelito.be W www.stelito.be Btw be 469 441 891 o.l.v. Paul Dombrecht Inleiding! " #$# #!%! #! & # #! $ ' ' (!' ) ## $ *! '

Nadere informatie

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur Johannes Passion, BWV 245 Johann Sebastian Bach (1685 1750) Uitvoerenden Diane Verdoodt sopraan Liesbeth van der Loop alt Bart de Kegel tenor (aria s) Hans de Vries bas (aria s) Jeroen de Vaal tenor (Evangelist)

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien DONATEURSCHAP STICHTING COLLEGIUM MUSICUM EINDHOVEN Om de activiteiten van het Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien te kunnen voortzetten, is de financiële steun van sponsoren en donateurs onmisbaar.

Nadere informatie

Programma Muziek in de Klaas 2016

Programma Muziek in de Klaas 2016 Programma Muziek in de Klaas 2016 In de Nicolaïkerk klinkt tijdens de kerkdiensten op zondagmorgen 10.00 uur vaak extra (kerk)muziek uitgevoerd door de Nicolaïcantorij en de Cappella di San Nicolaï en.

Nadere informatie

Organ Academy Maastricht 2014

Organ Academy Maastricht 2014 Organ Academy Maastricht 2014 Masterclasses Excursie Concerten 6 juli - 9 juli 2014 In 2014 organiseert het Conservatorium Maastricht in samenwerking met de stichting Pro Organo voor de tweede maal de

Nadere informatie

ontroert! Kamerkoor Maastricht Ludo Claesen

ontroert! Kamerkoor Maastricht Ludo Claesen 013-2014 TRANSPARANTIE EN ZEGGINGSKRACHT SEIZOENSPROGRAMMA 2013-2014 Kamerkoor Maastricht ontroert! Met trots presenteren wij u ons nieuwe seizoensprogramma; een programma waarin we weer onze kwaliteiten

Nadere informatie

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT STRIJKERS EN CONTINUO VAN HET DORDRECHTS KAMERORKEST Solisten: Marike Verbeek - sopraan Evelyn Tjon-En-Fa - viool Joke Burghardt-Hodes- viool ZONDAG 17 DECEMBER 15.00 UUR

Nadere informatie

Cultuur in de Middag. Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook?

Cultuur in de Middag. Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook? Cultuur in de Middag Cultuur in de Middag is een samenwerkingsproject van: Huis van de Buurt, Dr. Sarphatihuis en Sint Jacob Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook? Beste buurtbewoner,

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Marianske Nocturnes. Thema van het festival: van Klassiek tot Hedendaags.

Marianske Nocturnes. Thema van het festival: van Klassiek tot Hedendaags. Marianske Nocturnes Voor de derde keer wordt het internationale festival Marianske Nocturnes gehouden in 2012. Dit festival vindt plaats in de stad Marianske Lazne, te Tsjechie. Thema van het festival:

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

KERKDIENSTEN UTRECHT VESPERS

KERKDIENSTEN UTRECHT VESPERS HEMEL EN AARDE BELEVEN EN BEWEGEN MZIEK IN DE KLAASKERK SEPTEMBER 2008 - AGSTS 2009 TRECHT VO O R W O O R D Ook dit jaar bieden we u het programma Muziek in de Klaaskerk aan. Dit initiatief van de Wijkgemeente

Nadere informatie

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK Mathilde Santing Band (te) GEKKE KERK festival Bertolf Optredens Karsu, Mathilde Santing Band, Bertolf & Royal Parks, Jeroen Zijlstra Karsu Royal Parks Workshops Kleur je Kalm, Schrijven met Tjitske Jansen,

Nadere informatie

Orgelconcert bij kaarslicht. Jaap Zwart (Amsterdam)

Orgelconcert bij kaarslicht. Jaap Zwart (Amsterdam) Abdijkerk, s-gravenhage-loosduinen Orgelconcert bij kaarslicht 10 oktober 2008, 20.15 uur Jaap Zwart (Amsterdam) Jan Zwart en tijdgenoten Johann Sebastian Bach (1685-1750) Passacaglia in c, BWV 582 Jan

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

TRIOFENIX STRIJKTRIO. Photo Isabelle Pateer / Otherweyes

TRIOFENIX STRIJKTRIO. Photo Isabelle Pateer / Otherweyes TRIOFENIX STRIJKTRIO Photo Isabelle Pateer / Otherweyes In 2006 richten Shirly Laub ( viool ),Tony Nys ( altviool ) en Karel Steylaerts ( cello ) TrioFenix op met als doel het weinig gespeelde repertoire

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

7. Troisième choral!!!!!! C. Franck (1822-1890)!

7. Troisième choral!!!!!! C. Franck (1822-1890)! 7. Troisième choral C. Franck (1822-1890) Het populaire derde koraal (1890) is het laatste werk van de grote Franse meester. Het begint met gebroken accoorden quasi allegro, afgewisseld met brede, sonore

Nadere informatie

Zondag 15 mei uur Nicolaaskerk Blije Da. E. Roosenboom Drachten Pinksteren Deurcollecte: Zending

Zondag 15 mei uur Nicolaaskerk Blije Da. E. Roosenboom Drachten Pinksteren Deurcollecte: Zending Agenda Hervormde Gemeente Blija - Hogebeintum Kerkdiensten Zondag 15 mei 09.30 uur Nicolaaskerk Blije Da. E. Roosenboom Drachten Pinksteren Deurcollecte: Zending Zondag 22 mei 09.30 uur Nicolaaskerk Blije

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

Young Music Talent 2019

Young Music Talent 2019 Young Music Talent 2019 De nieuwe muziekwedstrijd voor jeugd en jongeren uit Zoetermeer georganiseerd door CKC & Partners 19 e editie Reglement en informatie Young Music Talent 2019 Data & locatie Young

Nadere informatie

Bach Ensemble Arnhem

Bach Ensemble Arnhem Nieuwsbrief 1/2018 1 maart 2018 Beste medewerkers aan het, Op zondag 4 februari hebben we voor het eerst een cantatedienst gehouden in de Oude Kerk te Oosterbeek. Ook hier een afgeladen volle kerk en een

Nadere informatie

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam Toonkunstkoor - Concertlijst vanaf 1998 Datum Repertoire Locatie 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, 23-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Open Hofkerk, Rotterdam- Ommoord 17-05-2014

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen

Muziek. Elke tijd heeft zijn eigen vormen Muziek Elke tijd heeft zijn eigen vormen Klassieke Sonate / Symfonie Eerste deel; snel en dramatisch (met sonatevorm) Tweede deel; langzaam en lyrisch. Liedvorm of thema met variaties contrasterende toonsoort

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19 Passie In de liturgie Palmzondag Mattheus 26-27 Dinsdag Marcus 14-15 Woensdag Lucas 22-23 Goede Vrijdag Johannes 18-19 Vanaf de 4e eeuw Gregoriaanse Passie Psalmodiërend (voornamelijk op één toon) Christuspartij

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 7 Jaarprogramma de Kopermolen t/m 4 5 1 0 01 2 i i2 n ju uar n a j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma juni

Nadere informatie

Bladmuziek. uitgegeven door

Bladmuziek. uitgegeven door Bladmuziek uitgegeven door Blazers zijn bij het spelen van kamermuziek voor een groot deel aangewezen op repertoire van de tweede garnituur terwijl kostelijke meesterwerken op de plank blijven liggen.

Nadere informatie

Modules AMC 2011-2012

Modules AMC 2011-2012 G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie

STICHTING INTERNATIONALE ZOMERORGELCONCERTEN HULST NIEUWSBRIEF NUMMER 9

STICHTING INTERNATIONALE ZOMERORGELCONCERTEN HULST NIEUWSBRIEF NUMMER 9 STICHTING INTERNATIONALE ZOMERORGELCONCERTEN HULST Beste orgelvrienden, NIEUWSBRIEF NUMMER 9 Het begon allemaal in 1972. De allereerste cyclus orgelconcerten in de Basiliek van Hulst was een feit. Al die

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur 25 sep - 23 okt - 20 nov - 18 dec 15 jan GHC 12 feb - 12 mrt www.abcoudeconcerten.nl 25 september 2016 - Domenica

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

Messiah. Opera in de Kerk

Messiah. Opera in de Kerk Messiah Opera in de Kerk Heiligdomsvaart Maastricht 24 mei t/m 3 juni 2018 Messiah Opera in de Kerk Toptalent in uitvoering Sybrand van der Werf regisseur Manon Meijs dirigent Patrick Vaessens koordirigent

Nadere informatie

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen.

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen. Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici Waarom muzemaatjes Het begin Wat doe je bij muzemaatjes Kan ik ook meedoen Regels Thema s vanaf het begin Fotos van de middagen Agenda Meer informatie

Nadere informatie

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17 Classicisme (galante stijl) Terminologie conventionele term: classicisme (ca. 1730- ca. 1800) historisch correct(er): galante stijl (ca. 1730- ca. 1790) (gerelateerd: rococo, empfindsamer Stil ) Sturm

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013

Nieuwsbrief  December 2013 Nieuwsbrief December 2013 In deze nieuwsbrief van het Luthers Bach Ensemble leest u: Over de net verschenen kerst CD van Tymen Jan Bronda. Het programma 2014, en daarbij het eerste concert met gastdirigent

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

Cecilia Bernardini & Petra Somlai

Cecilia Bernardini & Petra Somlai ZO 13/03/16 15.00 Concert Cecilia Bernardini & Petra Somlai Cecilia Bernardini, viool Petra Somlai, pianoforte Ludwig van Beethoven (1770-1827) Vioolsonate in a, opus 23 Presto Andante scherzoso, più allegretto

Nadere informatie

Het concert is gratis toegankelijk, alleen VOL=VOL. DATUM VRIJDAG 13 MEI 20.00 21.00 UUR LOCATIE HOOGLANDSE KERK TOEGANG GRATIS

Het concert is gratis toegankelijk, alleen VOL=VOL. DATUM VRIJDAG 13 MEI 20.00 21.00 UUR LOCATIE HOOGLANDSE KERK TOEGANG GRATIS Opening Signatures Cultuurweken Leiden Net als vorig jaar openen de Leidse Hofjesconcerten de Signatures Cultuurweken Leiden. Dit gebeurt met een concert van Oliver s Cinema in de Hooglandse Kerk. Het

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Lonneke van Straalen Artistiek leider. Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015

Lonneke van Straalen Artistiek leider. Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Lonneke van Straalen Artistiek leider Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Dit was een Jubileum editie om bijzonder trots op te zijn. In een

Nadere informatie

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN Solisten: Clara de Vries Aart Mateboer Bert van de Wetering Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Wolfried Kaper VRIJDAG, 11 NOVEMBER 2011-20.00 uur - KONINGSKERK, LANDSHEERLAAN,

Nadere informatie

editie 5 Jaarprogramma de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 5 Jaarprogramma de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 5 Jaarprogramma de Kopermolen /m t 3 1 0 14 2 0 i 2 n ju ari u n ja Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma 5e editie juni 13

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

2,5. Samenvatting door een scholier 1026 woorden 27 juli keer beoordeeld

2,5. Samenvatting door een scholier 1026 woorden 27 juli keer beoordeeld Samenvatting door een scholier 1026 woorden 27 juli 2012 2,5 7 keer beoordeeld Vak Methode Muziek Muziek op maat H1 middeleeuwen Nieuwe ontwikkelingen in de middeleeuwen - Muziek werd gespeeld in kerken

Nadere informatie

The Delft Chambers Programmaoverzicht

The Delft Chambers Programmaoverzicht The Delft Chambers Programmaoverzicht vr 05 aug 2016 The Delft Chambers Tijdschema 3 Programmatoelichting 4 Plattegrond 6 Vandaag brengen wij het Delft Chamber Music Festival bij u thuis, nou ja, als u

Nadere informatie

Tongersdei 24 maart oere FOW Hegebeintum Ds. K. Visbeek De Westereen Fiering H. Nachtmiel

Tongersdei 24 maart oere FOW Hegebeintum Ds. K. Visbeek De Westereen Fiering H. Nachtmiel Agenda Hervormde Gemeente Blija - Hogebeintum Kerkdiensten Zondag 20 maart 10.00 uur Foswert Ds. J.K. Bolt Tongersdei 24 maart 19.30 oere FOW Hegebeintum Ds. K. Visbeek De Westereen Fiering H. Nachtmiel

Nadere informatie

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Besloten (eigen instrument of Voor alle Quintusleerlingen Openbaar MAANDAG Harp Samen Harpmuziek maken en schrijven - 1.18 Stem je harp zelf! - 1.18 Instant

Nadere informatie

Programmavoorstellen. Seizoen 2014-2015

Programmavoorstellen. Seizoen 2014-2015 Programmavoorstellen Seizoen 2014-2015 Mengal Ensemble vzw Beneluxlaan 34 8700 Tielt t: +32 51/406417 m: +32 496/567496 www.mengalensemble.be Messe de Saint-Hubert programma 4 hoorns en orgel uitkoopsom:

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5 S O K P R E S E N T E E R T KOREN & ORGELS CAPELLA SANCTI SERVATII & VOCAAL ENSEMBLE SILHOUET o.l.v. HANS HEYKERS KOPERENSEMBLE ST. CAECILIA SCHIMMERT o.l.v. FRENK ROUSCHOP ARNO KERKHOF & MARCEL VERHEGGEN

Nadere informatie

festival 14 t/m 22 juni 2014 (te) GEKKE KERK Stef Bos Tjitske Jansen Jeroen Zijlstra Sjors van der Panne Hakim Traïdia Eric Vaarzon Morel

festival 14 t/m 22 juni 2014 (te) GEKKE KERK Stef Bos Tjitske Jansen Jeroen Zijlstra Sjors van der Panne Hakim Traïdia Eric Vaarzon Morel Tjitske Jansen Jeroen Zijlstra (te) GEKKE KERK festival Eric Vaarzon Morel Sjors van der Panne Hakim Traïdia Hella van der Wijst 14 t/m 22 juni 2014 Goddelijk &Kleurrijk Stef Bos Goddelijk En Kleurrijk

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Zaterdag 31 januari, 12.30 15.30 uur Samen spelen: Mozart s Eine kleine Nachtmusik Zaterdag 7 februari, 14.00 15.30 uur Het blokfluitconsort Dinsdag 24 februari, 13.00 15.30 uur / 19.30 22.00 uur Welk

Nadere informatie

barock festival sittard

barock festival sittard barock festival sittard NAKK FUSE Cesar Zuiderwijk Hans Dulfer AD MOSAM 19t/m 23 jun 2019 barock festival sittard Welkom! Welkom aan u, ons publiek van de vele concerten en activiteiten binnen de derde

Nadere informatie

Kamermuziekensembles van Conservatorium Maastricht strijden om plek op internationale podia

Kamermuziekensembles van Conservatorium Maastricht strijden om plek op internationale podia Kamermuziekensembles van Conservatorium Maastricht strijden om plek op internationale podia Intro Welkom bij de tweede editie van het Kamermuziekfestival van Conservatorium Maastricht. Dit festival biedt

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber,

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, NIEUWSBRIEF januari 2019 Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, Namens het Bestuur van de Culturele Stichting de Oude Kerk wens ik u een heel goed en muzikaal jaar toe. En met onze concerten gaat

Nadere informatie

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER 2017 02.07 > 09.02 PERSDOSSIER 1. PERSBERICHT Het tweede Midsummer Mozartiade festival pakt uit met Don Giovanni De tweede editie van Midsummer Mozartiade, het festival dat de schijnwerpers op Mozarts

Nadere informatie

MUZIEK HANDELINGSDEEL: VERSLAG VAN EEN CONCERT HET AMSTERDAMS GITAARTRIO

MUZIEK HANDELINGSDEEL: VERSLAG VAN EEN CONCERT HET AMSTERDAMS GITAARTRIO Concertverslag door een scholier 1604 woorden 14 mei 2001 4 88 keer beoordeeld Vak Muziek MUZIEK HANDELINGSDEEL: VERSLAG VAN EEN CONCERT HET AMSTERDAMS GITAARTRIO 1. Inleiding Ik kon van mijn vader vrijkaartjes

Nadere informatie

KRUISWEGSONNETTEN 2010

KRUISWEGSONNETTEN 2010 Wouter van Belle KRUISWEGSONNETTEN 2010 voor kamerkoor, fluit, althobo en fagot tekst Nanne Nauta 2009 Partituur in c (partituur met althobo in f beschikbaar) 2010 Wouter van Belle www.woutervanbelle.nl

Nadere informatie

NEDERLANDS MUZIEK INSTITUUT BEZETTINGSCODE BLADMUZIEK I. INSTRUMENTAAL / SOLO

NEDERLANDS MUZIEK INSTITUUT BEZETTINGSCODE BLADMUZIEK I. INSTRUMENTAAL / SOLO NEDERLANDS MUZIEK INSTITUUT BEZETTINGSCODE BLADMUZIEK I. INSTRUMENTAAL / SOLO 1. Toetsinstrumenten 11.1 Clavecimbel/clavichord 2 handen 11.2 Clavecimbel/clavichord 4 handen 11.3 2 clavecimbels 12.1 Piano

Nadere informatie

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP In onderstaande pagina s vindt u een overzicht van de studieonderdelen / examenvakken die nodig zijn als u de studie volgt met als doel het behalen van het vakdiploma Docerend

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken uit van hedendaagse Nederlandse componisten. Enkele van

Nadere informatie

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool)

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Paul Knöps Dit materiaal is onderdeel van het compendium christelijk leraarschap dat samengesteld is door het lectoraat Christelijk leraarschap

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

2de Biënnale & Concours

2de Biënnale & Concours 2de Biënnale & Concours 28-30 oktober & 11-13 november Kerkrade, Nederland WMC Kerkrade breathing the world! Een weekend lang samen verdiepen, leren en concerteren in de inspirerende omgeving van de Zuid-Limburgse

Nadere informatie

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel 1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel Speciaal voor het afscheid van de oud president-directeur van Philips organiseren de naaste medewerkers een groots feest. Echter, achter de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten www.duyschot.nl Secretariaat: Van Polanenstraat 6 3341GP Hendrik Ido Ambacht Tel. 078 681 9031 info@duyschot.nl Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Nummer 50 januari 2014 Zaterdag 25 januari 2014

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013 De Stichting Chris Fictoor Foundation bevordert verspreiding, uitvoering en beheer van het werk van Chris Fictoor. Daarnaast stimuleert de stichting kennisoverdracht als vorm van dienstverlening aan de

Nadere informatie

Zondag in het Zuiden. Festivalprogramma van dag tot dag. vrijdag 23 augustus Nostalgische kermis Markt v.a uur Gedichtenweb BiblioNova

Zondag in het Zuiden. Festivalprogramma van dag tot dag. vrijdag 23 augustus Nostalgische kermis Markt v.a uur Gedichtenweb BiblioNova Zondag in het Zuiden Festivalprogramma van dag tot dag Vanaf 23 augustus staat de binnenstad van Sittard weer in het teken van het Festival. Een festival dat al sinds 1675 in onze stad gevierd wordt ter

Nadere informatie

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek K-klassiek / gele sticker P-Populair / witte sticker B-Beginners / groene sticker X-Kerst en Sinterklaas / oranje sticker fk-klassiek folio / licht blauwe sticker

Nadere informatie

Ik hoop u te mogen begroeten bij één of meerdere van de concerten van het nieuwe seizoen!

Ik hoop u te mogen begroeten bij één of meerdere van de concerten van het nieuwe seizoen! Bach en Mozartfestival Woerden 2011-2012 In de komende weken zijn er zeven marktconcerten in de Petruskerk te Woerden, namelijk op 6, 13, 20 en 27 juli, en op 3, 10 en 17 augustus. Deze concerten duren

Nadere informatie

KUNST& DESIGN VESTING HEUSDEN 2017

KUNST& DESIGN VESTING HEUSDEN 2017 KUNST& DESIGN VESTING HEUSDEN 2017 VESTING HEUSDEN VIERT HET THEMAJAAR MONDRIAAN TO DUTCH DESIGN Graag nodigen we je uit om een bezoek te brengen aan Heusden, één van de mooiste vestingsteden van Nederland,

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

De swingende foto. Jaarwerk AMC 3. Julie Van Overschelde 2014-2015. J u l i e V a n O v e r s c h e l d e A M C 3 2 0 1 4-2 0 1 5

De swingende foto. Jaarwerk AMC 3. Julie Van Overschelde 2014-2015. J u l i e V a n O v e r s c h e l d e A M C 3 2 0 1 4-2 0 1 5 De swingende foto Jaarwerk AMC 3 Julie Van Overschelde 2014-2015 J u l i e V a n O v e r s c h e l d e A M C 3 2 0 1 4-2 0 1 5 Inhoud Voorwoord:... 2 Foto 1:... 3 wat zie je op de foto:... 3 waar en wanneer

Nadere informatie

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 LESBRIEF BIJ SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen, de Marinierskapel

Nadere informatie

Orgelconcerten bij kaarslicht 2018

Orgelconcerten bij kaarslicht 2018 ABDIJKERK Orgelconcerten bij kaarslicht 2018 WILLEM III STRAAT 40 2552 BS DEN HAAG WWW.ABDIJKERK.INFO 7 oktober 2018, 15.30 uur Ton Koopman 3 november 2018, 15.30 uur Bert den Hertog 17 november 2018,

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

8 e Internationaal Euregio Rijn Waal Studentenmuziekfestival

8 e Internationaal Euregio Rijn Waal Studentenmuziekfestival 8 e Internationaal Euregio Rijn Waal Studentenmuziekfestival Eind juli en begin augustus 2018 vindt de internationale muziekzomer Campus Cleve voor de 11 e keer plaats. Dit evenement omvat naast masterclasses

Nadere informatie

Website Repetitiebezoek philharmonie zuidnederland

Website Repetitiebezoek philharmonie zuidnederland Website Repetitiebezoek philharmonie zuidnederland Groep 7-8 en VO onderbouw Docentenhandleiding Vooraf Voor u ligt de docentenhandleiding bij de educatieve website Repetitiebezoek groep 7-8 en VO Onderbouw.

Nadere informatie