DON BOSCO KOMT NAAR ONS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DON BOSCO KOMT NAAR ONS"

Transcriptie

1

2 Gewicht: 275 kg DON BOSCO KOMT NAAR ONS van dinsdag 15 januari 2013 tot donderdag 31 januari 2013

3 Van 15 tot 31 januari 2013 komt in onze salesiaanse provincie Vlaanderen- Nederland een Don Boscobeeld uit Turijn, met daarin een relikwie van Don Bosco. Op initiatief van de Algemene Overste van de salesianen, don Pascual Chavez Villanueva, reist Don Bosco de hele wereld rond, naar de 130 landen waar salesianen werkzaam zijn. Deze rondreis begon in Het beeld blijft in alle landen ongeveer twee weken en het is de bedoeling dat het in 2015 opnieuw in Turijn aankomt, het jaar waarin we wereldwijd de 200 ste verjaardag van de geboorte van Don Bosco zullen vieren.

4 We worden uitgenodigd om dit bezoek van Don Bosco te zien als een unieke kans om onze trouw aan Don Bosco te hernieuwen en te verdiepen, opdat wij op een 'salesiaanse' manier kunnen toegroeien naar het jubileumjaar De komst van dit beeld van Don Bosco daagt ons uit en zal ons ook aanmoedigen om zijn geest levendig te houden in het werk bij de jongeren. De pelgrimstocht van het beeld, als een estafettetocht van land naar land, moge voor ieder van ons een sterk moment worden van ontmoeting met de persoon van Don Bosco, met zijn geschiedenis en met het pedagogisch-pastoraal project dat hij ons naliet.

5 Een relikwie? Heel de kerkgeschiedenis door hebben relikwieën een belangrijke plaats gekregen. De stoffelijke resten van de apostelen en de eerste martelaren brachten mensen samen om te vieren dat zij definitief herboren waren in de hemel. Al snel werden ze vereerd als voorbeelden van christelijk leven en als voorsprekers bij God. Dit geldt ook voor het beeld met relikwie van Don Bosco: het verwijst naar Jezus Christus, de bron van waaruit Don Bosco leefde en werkte. Zo werd Don Bosco voor de jeugd en de gewone mensen een doorgeefluik voor de liefde van God. Daarom willen we doorheen de aanwezigheid van het Don Boscobeeld en de relikwie de levensgeschiedenis van Don Bosco en voornamelijk de in hem concreet geworden 'heilsgeschiedenis' van God met de mensen onder de aandacht brengen. Het is dan aan ons om de vertaling te maken van de pedagogie en de spiritualiteit van Don Bosco naar onze tijd. Het mag bij de pelgrimstocht van het Don Boscobeeld door Nederland en Vlaanderen dus niet louter gaan om een historische herinnering, maar veeleer om een levendige en levengevende vertaling van het gedachtegoed van Don Bosco naar onze context.

6 Het beeld in onze provincie in de periode van de noveen en het feest van Don Bosco Einde juni 2012 vond de eerste vergadering plaats van de werkgroep die als opdracht kreeg: de komst van het beeld in onze provincie te coördineren. Deze werkgroep, onder leiding van Wilfried Wambeke, bestaat verder uit: Rik Callens, Jan Ceulemans, Marlies De Boever, Koen Delft, Raj Mariasusai, Gerard Schoorl, Magda Staeljanssens, zr. Hilde Uyttersprot en Bert Vanhoutte. In augustus 2012 werden door deze werkgroep de regioverantwoordelijken van de Salesiaanse Familie in onze provincie gecontacteerd. Vòòr half september riepen zij een aantal mensen (salesianen, zusters, medewerkers, vrijwilligsters, oud-leerlingen, verantwoordelijken van de werken) van hun regio samen en zochten naar een goede invulling van de dagen die aan hun regio werden toegewezen. dinsdag 15 tot zaterdag 19 januari 2013: Brabant en Antwerpen, zondag 20 tot dinsdag 22 januari 2013: Nederland, woensdag 23 tot zaterdag 26 januari 2013: Limburg (en Brabant), zondag 27 tot woensdag 30 januari 2013: Oost- en West-Vlaanderen, donderdag 31 januari 2013: slotviering in de kathedraal van Gent. Dit geeft dan de concrete invulling die u vindt op de volgende bladzijden:

7 DATUM PLAATS PROGRAMMA Maandag Dilbeek Aankomst van het beeld in de Saviokerk Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Dilbeek St.-P.-Woluwe Groot-Bijgaarden Wijnegem + Heverlee Oud-Heverlee Assel Assel Soest Eigen programma in Dilbeek - Groot-Bijgaarden Officiële startviering om uur s Avonds: verhuis naar St.-Pieters-Woluwe Eigen programma in St.-Pieters-Woluwe 's Avonds: verhuis naar Groot-Bijgaarden Eigen programma in Groot-Bijgaarden 's Avonds: verhuis naar Wijnegem Het beeld blijft tot de middag in Wijnegem 's Middags: verhuis naar Heverlee (Groenveld) 's Avonds: verhuis naar Oud-Heverlee Eigen programma in Oud-Heverlee 's Avonds: verhuis naar Apeldoorn Eigen programma in Apeldoorn s Avonds: verhuis naar Assel Eigen programma in Assel 's Avonds: verhuis naar Soest Eigen programma in Soest 's Avonds: verhuis naar Boxbergheide

8 Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Boxbergheide Halle Helchteren Hechtel + Zwijnaarde Kortrijk Kortrijk St.-D.-Westrem Zwijnaarde + Oostende Gent Eigen programma in Boxbergheide 's Avonds: verhuis naar Halle Eigen programma in Halle 's Avonds: verhuis naar Helchteren Eigen programma in Helchteren 's Avonds: verhuis naar Hechtel Eigen programma in Hechtel Namiddag: verhuis naar Zwijnaarde Eigen programma in Zwijnaarde 's Avonds: verhuis naar Kortrijk Eigen programma in Kortrijk Eigen programma in Kortrijk 's Avonds: verhuis naar St.-Denijs-Westrem Eigen programma in St.-Denijs-Westrem 's Avonds: verhuis naar Zwijnaarde Eigen programma in Zwijnaarde Namiddag: verhuis naar Oostende Eigen programma in Oostende 's Ochtends: verhuis naar de kathedraal van Gent Slotviering in de kathedraal om uur Het beeld vertrekt om uur naar Tsjechië

9 Voor het transport worden ons 2 kleine vrachtwagens ter beschikking gesteld. De eerste vervoert het beeld van Don Bosco, terwijl de tweede als reserve volgt. Zo is er altijd meteen een vervangwagen beschikbaar als de eerste defect zou raken. In de eerste vrachtwagen zitten 2 Italiaanse chauffeurs en een medebroeder van onze provincie. In de tweede vrachtwagen zitten 2 Italiaanse chauffeurs en een Italiaanse coördinator. Deze mensen moeten logement en maaltijden aangeboden krijgen in (de buurt van) de huizen waar het beeld aanwezig is. Om hiervoor een regeling uit te werken, zullen we rechtstreeks contact opnemen met de huizen die over kamers beschikken.

10 Het beeld staat vast op een karretje. Bij verplaatsingen en transport wordt het beeld neergelegd op het karretje. Eenmaal aangekomen op de plaats waar het moet staan, worden vaste elementen onder het karretje geplaatst en worden de wielen verwijderd. De stuurarmen worden eveneens verwijderd. Het beeld wordt dan rechtop gezet. Het karretje wordt verder afgewerkt met een rood doek. De afmetingen van het karretje: hoogte 59,5 cm, lengte 211,2 cm en breedte 96,2 cm. Onder het karretje kunnen ook wielen geplaatst worden die iets groter zijn, zodat het kan meegetrokken worden in bv. een processie.

11 Enkele foto s van het karretje met daarop het beeld Op de foto hiernaast ziet u onderaan, in het voetstuk, een (met slot beveiligd) luikje. Daarin zit de relikwie van Don Bosco.

12 Op deze foto s ziet u hoe het karretje afgewerkt wordt met donkerrode doeken. De kleur is wellicht belangrijk als u bloemen bij het beeld wil plaatsen. Vóór het beeld is een vrije ruimte van ongeveer 70 cm.

13 Bij het beeld horen een aantal officiële documenten, ondermeer een verklaring dat de relikwie wel degelijk van Don Bosco is. Het betreft een stuk van de rechterarm van Don Bosco, zorgvuldig ingepakt, verzegeld, en in het beeld geplaatst.

14 Het logo Naar aanleiding van de pelgrimstocht van het Don Boscobeeld met relikwie door de provincie Vlaanderen-Nederland, heeft Fernand De Baere een logo ontworpen. Hij vertrok daarbij van het bekende salesiaans logo (de rode afbeelding) dat in Vlaanderen en West- Europa als herkenningspunt voor Don Bosco wordt gehanteerd. Dit logo symboliseert een huis waar jong en oud elkaar vinden en thuiskomen bij Don Bosco. Samen met dit logo vormde de foto van het Don Boscobeeld de basis van het logo Don Bosco komt naar ons. Zo zie je Don Bosco centraal in het nieuwe logo, met aan beide zijden 2 kinderen die omarmd worden door Don Bosco. Zij komen thuis bij Don Bosco, zoals het Don Boscobeeld ook thuis mag komen in elke salesiaanse regio, wereldwijd, en mensen bij elkaar brengt rond Don Bosco.

15 Bij de pelgrimstocht van het Don Boscobeeld is het de bedoeling dat het beeld of in andere landen een reliekschrijn alle regio s van de wereld bezoekt en zoals bij een estafette, van plaats tot plaats wordt doorgegeven. In het logo staat Don Bosco in een grote cirkel die de wereldbol symboliseert. De linkerkant van de wereldbol werd daarbij geaccentueerd, wat verwijst naar de C van christen en naar de uitnodiging om ons te verdiepen in het geloof en de identiteit van Don Bosco. De kinderen of jongeren die bij Don Bosco staan, geven een estafettestok aan elkaar door. Zij zijn de vertegenwoordigers van alle mensen die op één of andere manier deel uitmaken van de grote salesiaanse beweging in onze regio. Aan beide zijden van Don Bosco (in een ellips) staan nog hoofden van kinderen afgebeeld. Zij vertegenwoordigen de grote salesiaanse beweging in alle andere regio s waar het Don Boscobeeld al te gast was of nog naartoe gaat. Verder symboliseren zij de kinderen en jongeren overal ter wereld waarvoor Don Bosco of een Don Boscowerk zich inzet.

16 Wij vragen u om voortaan dit logo te gebruiken bij alles wat u publiceert i.v.m. de komst van het beeld. Alle regioverantwoordelijken van onze provincie en alle gemeenschapsoversten van de salesianen en de zusters in Vlaanderen en Nederland zullen, samen met deze presentatie, dit logo toegestuurd krijgen in een pdf.- en een jpg.-bestand. Zij kunnen het dan verder verspreiden. Voor de slotviering in de kathedraal in Gent op het feest van Don Bosco, 31 januari 2013, zullen volgende week via alle Don Boscohuizen ook affiches (A2-formaat) met ditzelfde logo verspreid worden. Het is onze wens dat iedereen zoveel mogelijk meewerkt aan de bekendmaking van die slotviering, en dat we op die dag veel volk mogen verwelkomen in Gent. Wij willen u ook aanmoedigen om, waar mogelijk, vanuit uw Don Boscohuis of -werk busvervoer te organiseren naar Gent, zodat het een slotviering mag worden van de hele salesiaanse beweging in Vlaanderen en Nederland.

17 We opteerden voor een zwart-wit-logo zodat ieder huis of werk er vlot mee aan de slag kan om eigen affiches en flyers te maken voor de plaatselijke activiteiten. Als u het op een gewoon A4-blad plaatst, hebt u onderaan, onder Don Bosco komt naar ons, voldoende ruimte om de eigen activiteit(en) aan te kondigen. Het kan dan zonder moeite door u geprint worden. Bij het kopiëren kunt u het ook vergroten naar A3- formaat of verkleinen naar A5-formaat, op het aantal exemplaren dat u zelf wenst of nodig hebt. We stellen tevens voor om dit logo op de voorpagina te plaatsen van de boekjes die u zult maken voor de vieringen of bezinningsmomenten als het beeld bij u is. De uitleg die u bij het logo zult ontvangen, zal een prima aanzet zijn om de komst van het beeld te duiden. Zo bijvoorbeeld de symboliek van de estafettestokken die jongeren in het midden van het logo aan elkaar doorgeven, verwijzend naar het beeld dat gedurende 6 jaar van land naar land en van continent naar continent doorgegeven wordt. Of aan de grote kring van jongeren, wereldwijd rond Don Bosco.

18 Voor alle verdere vragen kunt u contact opnemen met Wilfried Wambeke Don Boscostraat Hechtel wilfried.wambeke@gmail.com 0495 /

19 Don Bosco, groot feest mogen wij weldra vieren om je geboren worden, reeds lang geleden: haast 200 jaar. Die heel bijzondere verjaardag van jou willen we niet vergeten noch zomaar laten voorbijgaan. Met heel de congregatie, met de grote salesiaanse familie en met die wijdvertakte beweging van mensen, die op verschillende wijze werkzaam zijn voor het heil van de jeugd en in de pastorale zorg voor het gewone volk, bereiden wij die grote feestvreugde voor. Wereldwijd word je vanuit Valdocco aanwezig gebracht in tekens en beelden, verrijkt met relieken van je lichamelijk bestaan. Gods rechterhand deed grote dingen met jou, zijn arm heeft je sterk gemaakt om niet met slagen, maar met zachtheid en liefde van Jezus, de Goede Herder en met de moederlijke hulp van Maria vriend van mensen te worden, vooral van kleinen en jongeren: teken van de liefde en bijzondere zorg van God. Don Bosco, kom tot ons om die gloed van jouw bewogen worden opnieuw in ons te wekken. (ADC)

*HSXEOLFHHUGHEH]LQQLQJVWHNVWHQLQ 'RQ%RVFR'LJLWDDO MDDUJDQJ -1- Don Bosco, groot feest mogen wij weldra vieren om je geboren worden, reeds lang geleden: haast 200 jaar. Die heel bijzondere verjaardag

Nadere informatie

OPEN HUIS DAG Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek

OPEN HUIS DAG Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek Salesianen van Don Bosco Missieprocuur Wespelaarsebaan 250 3190 Boortmeerbeek 016 / 60 87 31 Contactpersoon: Lespoix Maurits en medebroeders Zondag 18 november

Nadere informatie

OPEN-HUIS-DAG Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek

OPEN-HUIS-DAG Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek Salesianen van Don Bosco te Boortmeerbeek Salesianen van Don Bosco - Missieprocuur Wespelaarsebaan 250 3190 Boortmeerbeek 016 / 60 87 31 Contactpersoon: Lespoix Maurits en medebroeders Zondag 18 november

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

Don Bosco Vlaanderen vzw. Het ouderlijk huisje van de Bosco s. Reis naar Don Bosco in Turijn

Don Bosco Vlaanderen vzw. Het ouderlijk huisje van de Bosco s. Reis naar Don Bosco in Turijn Don Bosco Vlaanderen vzw Het ouderlijk huisje van de Bosco s Reis naar Don Bosco in Turijn 21-27 mei 2017 Beste vrienden van Don Bosco Al vele jaren vertrekken er vanuit Vlaanderen bussen naar Turijn en

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking Het logo als gespreksopener Een catechetische handreiking 2 Het Jaar van het Geloof Van 11 oktober 2012 (de begindatum van Vaticanum II en de publicatiedatum van de Catechismus van de Katholieke Kerk)

Nadere informatie

Don Bosco Vlaanderen vzw. Het ouderlijk huisje van de Bosco s. Reis naar Don Bosco in Turijn

Don Bosco Vlaanderen vzw. Het ouderlijk huisje van de Bosco s. Reis naar Don Bosco in Turijn Don Bosco Vlaanderen vzw Het ouderlijk huisje van de Bosco s Reis naar Don Bosco in Turijn 19-26 mei 2019 Beste vrienden van Don Bosco Al vele jaren vertrekken er vanuit Vlaanderen bussen naar Turijn en

Nadere informatie

SIMA Tours (lic. A 1143) organiseert voor Don Bosco Vlaanderen vzw

SIMA Tours (lic. A 1143) organiseert voor Don Bosco Vlaanderen vzw SIMA Tours (lic. A 1143) organiseert voor Don Bosco Vlaanderen vzw Het ouderlijk huisje van de Bosco s Reis naar Don Bosco in Turijn 20-26 mei 2011 Beste vrienden van Don Bosco Sinds het Don Boscojaar

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet.

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet. LES Nu zie je Hem wel, Sabbat Doe Lees Lukas 4. 40 nu zie je Hem niet. Heb je weleens een moment gehad dat je het gevoel had dat God heel dicht bij je was? Misschien door een liedje, een bijbelvers, een

Nadere informatie

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk?

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? KINDERCRÈCHE: voor de kleine kinderen iedere zondag om 10 uur in het parochiehuis. KINDERWOORDDIENST Na het woord van welkom in de kerk, kunnen

Nadere informatie

Kom tot ons, de wereld wacht. Kalender voor Advent en Kerst 2013

Kom tot ons, de wereld wacht. Kalender voor Advent en Kerst 2013 Kalender voor Advent en Kerst 2013 Kom tot ons, de wereld wacht Deze adventskalender heeft de vorm van een wereldbol. Want Jezus is de Redder voor de hele wereld. De meeste voorouders van Jezus kwamen

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Gez. 125: 1, 3 Ps138: 1, 3 ELB 10 Projectlied ELB 241 ELB 186a: 1, 2 Opw 461 Math. 1: 18-25 Mededelingen Voorganger : Rudolf Setz Muziek : Jasper Dijkstra Voorbede : Jescavan Dijk

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten.

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Openingslied 205 Het Weesgegroet (couplet 1 en 2) Openingswoord Een groet aan u, die hier

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

MENORAH BEELD VAN DE ZEVENVOUDIGE GEEST VAN GOD EXODUS 37 EXODUS 37:17-22

MENORAH BEELD VAN DE ZEVENVOUDIGE GEEST VAN GOD EXODUS 37 EXODUS 37:17-22 DE MENORAH BEELD VAN DE ZEVENVOUDIGE GEEST VAN GOD EXODUS 37 EXODUS 37:17-22 17. Hij maakte de kandelaar van louter goud; van gedreven werk maakte hij de kandelaar, het voetstuk zowel als de schacht, de

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

orgelspel door Wouter van der Wilt Allein zu Dir, Herr Jesu Christ J.G. Walther VOORBEREIDING

orgelspel door Wouter van der Wilt Allein zu Dir, Herr Jesu Christ J.G. Walther VOORBEREIDING orgelspel door Wouter van der Wilt Allein zu Dir, Herr Jesu Christ J.G. Walther VOORBEREIDING verwelkoming door de ouderling aanvangslied 552: 1 en 2: [allen gaan staan] Dit is een dag van zingen 1 / 2

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn.

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn. Kerst kleur je samen In de adventstijd bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van Christus. Ieder jaar vieren we Kerst, maar Kerst kan je ieder jaar weer opnieuw verrassen met een nieuwe gedachte bij

Nadere informatie

Het Bartimeüshuis. 28 oktober 2012

Het Bartimeüshuis. 28 oktober 2012 Het Bartimeüshuis 28 oktober 2012 1 Waarom een Bartimeüshuis? Toen ik Bartimeüs mocht voorstellen voor twee pastoraal verantwoordelijken in het bisdom Vlaams-Brabant, vroegen ze of ik bereid zou zijn om

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

MOEDERWORKSHOP ZONDAG 21 DECEMBER 10.30 UUR - 21.00 UUR UTRECHT

MOEDERWORKSHOP ZONDAG 21 DECEMBER 10.30 UUR - 21.00 UUR UTRECHT MOEDERWORKSHOP ZONDAG 21 DECEMBER 10.30 UUR - 21.00 UUR UTRECHT GEEF JOUW EIGEN BEVALLING EEN DIEPERE PLEK IN JE LEVEN WORKSHOP VOOR MOEDERS OM HUN BEVALLING AAN MOEDER AARDE TE GEVEN IN DE SYMBOLIEK VAN

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

Mijn gelijk en ons geluk

Mijn gelijk en ons geluk 1 Mijn gelijk en ons geluk Een model voor bezinning op het omgaan met verscheidenheid in de gemeente Als de kerkenraad besluit tot het starten van een bezinningsproject over omgaan met verscheidenheid,

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

In en om de Regenboog

In en om de Regenboog In en om de Regenboog 4 september 2012 Week 16, 15 april 2014 Schoolnieuws Pasen Met Pasen zingen we : De Heer is waarlijk opgestaan. Maar hoeveel mensen kennen die betekenis van Pasen nog, waarin de voorpagina

Nadere informatie

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest!

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest! Liturgie zondag 4 juni 2017 Belijdenisdienst Pinksteren Feest van de Geest! Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw met medewerking van True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde II

Doop van kinderen Orde II Doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij

Nadere informatie

Openluchtdienst! speelruimte om te leven!

Openluchtdienst! speelruimte om te leven! Openluchtdienst speelruimte om te leven liturgie bij de openluchtdienst op zondag 15 juni 2014 in de tuin van het Wooldhuis uitgaande van de Protestantse Gemeente Heino-Laag Zuthem voorganger: ds. Hans

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen

Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Ouderavond Eerste Communie 2014 Parochie O.L.Vrouw Onbevlekt Ontvangen Pey Koningskinderen Opzet van de ouderavond Welkom Moment van bezinning De voorbereiding van de kinderen (school/parochie/thuis) 1.

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JACOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Vormingsnamiddag rond het opvoedingsproject in beeld

Vormingsnamiddag rond het opvoedingsproject in beeld Vormingsnamiddag rond het opvoedingsproject in beeld Don Bosco Oasecentrum In het Oasecentrum heeft men voor de medewerkers een vormingsnamiddag uitgewerkt aan de hand van het meditatiedoek. samen DON

Nadere informatie

JANUARI. schrijf op. De liefde voor het leven kan hoe gek het misschien ook klinkt ook op een niet zo n mooi moment voelbaar zijn geweest.

JANUARI. schrijf op. De liefde voor het leven kan hoe gek het misschien ook klinkt ook op een niet zo n mooi moment voelbaar zijn geweest. liefde voor leven Een nieuw jaar, een nieuw begin, een volgende dag Kortom: we leven! Wat is leven eigenlijk? Leven heeft heel veel definities, onder andere: de periode tussen je geboorte en je dood, ademen

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Trouwen in Putten Tijdstippen

Trouwen in Putten Tijdstippen Trouwen in Putten 2 Trouwen in Putten U wilt gaan trouwen in de gemeente Putten. Dat kan in de smaakvol ingerichte trouwzaal van het gemeentehuis of op één van de volgende locaties: Waar in deze folder

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos

Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos Palmpasen zondag 20 maart 2016 doopfeest van Jacob Ferdinand Bos Orgelspel Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 598 Als alles duister is 1 Welkom Stilte Bemoediging: V: Onze hulp is in

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Bijbelrooster 13 november t/m 19 november Thema: Zalig zijn Dinsdag 13 november De armen van geest Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Dat het koninkrijk

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019 Datumslijst! Van 1 januari 2018 1 januari 2019 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

weetje weetje weetje weetje weetje weetje weetje

weetje weetje weetje weetje weetje weetje weetje Een processie is een godsdienstige plechtigheid in de vorm van een optocht van geestelijken en gelovigen. Een processie zorgt voor een gevoel van samen horen omdat ze mensen verenigt. 1 4 Rond Sint-Macharius

Nadere informatie

Het sacrament ommekeer en sjaloom

Het sacrament ommekeer en sjaloom We ontdekken de rode draad "Sacramenten ommekeer en sjaloom BENODIGDHEDEN: Blz 2-11 afgeprint Bij wijding tot het ambt Een bol koord Jezus, het oersacrament Het sacrament verandert de ontvanger 16. De

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Bijbelstudie 1 Korintiërs Diversiteit in de kerk is van alle tijden. En nu onze cultuur en de kerk minder goed op elkaar aansluiten dan wel eens gedacht, worden we vaker bepaald bij de verschillen tussen

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen voorganger : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten orgel : Kees van den Berg 2 De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie?

Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie? Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie? Johannes 14:6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij. Genesis 20:1-12 1 Abraham

Nadere informatie

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 Welkom Stilte Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestants Kralingen PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli 2015 6 de zondag van de zomer VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer INTRO We leven in een tijd waar afleiding één van de grootste obstakels is in het verstaan van Gods stem. Een obstakel dat deel is van de strategie van de satan om ons uit Gods bestemming te halen en ons

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020 Datumslijst! Van 1 januari 2019 1 januari 2020 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

Geschiedenis hoofdstuk 3

Geschiedenis hoofdstuk 3 Geschiedenis hoofdstuk 3 Romeinse rijk 500 v Christus 500 na Christus Rome de eeuwige stad : deze stad bestaat al eeuwenlang. De tijdlijn Het Romeinse rijk begint 500v Chr. En eindigt 500 na Christus.

Nadere informatie

Met regelmaat komt ik nog in de Ooster. Als ik naar deze Oosterkerkgemeente kijk, dan zie ik een zeer levendige gemeenschap.

Met regelmaat komt ik nog in de Ooster. Als ik naar deze Oosterkerkgemeente kijk, dan zie ik een zeer levendige gemeenschap. Verkondiging Een icoon met een groot rood veld. Een vurig veld in de vorm van een lindeblad het vuur dat overal heen kan waaien. Dat is de verbeelding van deze icoon uit de tweede helft van de zestiende

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Moderne schilderij van de zwangere Elizabeth en Maria, met op de achtergrond Zacharias en Jozef (maker onbekend) 4 e zondag van Advent 20 december 2015 Voorganger

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG

Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81. Van de schoolraad: OPEN DAG Nieuwsbrief Cursus 2015-2016. 23 september 2015 nr. 81 Agenda Van de schoolraad: 24 september 2015 Personeels vergadering 28 september Viering met ouders in de kerk te Surhuisterveen. Startvergadering

Nadere informatie

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden.

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden. Bidden met jongeren Voorbede Ben je teleurgesteld in het leven? Ben je gekwetst door anderen? Draag je vervelende herinneringen met je mee? A. God, wij bidden U voor alle mensen die hun leven graag anders

Nadere informatie

LES6. De wegloper belonen. Sabbat. Zondag Lees Lees 'De wegloper. Teken Teken een gympie en. Leer Begin met het uit je hoofd

LES6. De wegloper belonen. Sabbat. Zondag Lees Lees 'De wegloper. Teken Teken een gympie en. Leer Begin met het uit je hoofd De wegloper belonen Sabbat Lees Lees Filemon 1 alvast door. Heb je er ooit over nagedacht van huis weg te lopen? Hoe zou dat zijn? Waar zou je naar toe gaan? Wat zou je kunnen doen? Onesimus bevond zich

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

DON BOSCO DIGITAAL. Om even stil te staan. Nieuwsbrief met berichten van en voor de beweging rond Don Bosco 24 MEI 2018

DON BOSCO DIGITAAL. Om even stil te staan. Nieuwsbrief met berichten van en voor de beweging rond Don Bosco 24 MEI 2018 24 MEI 2018 DON BOSCO DIGITAAL Nieuwsbrief met berichten van en voor de beweging rond Don Bosco Om even stil te staan Wees gegroet Maria, vol van genade, de Heer is met U, gezegend zijt gij boven alle

Nadere informatie

ti&:. Vernieuwing en versterking Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe is,gekomen.

ti&:. Vernieuwing en versterking Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe is,gekomen. Vernieuwing en versterking ti&:. Bijbeltekst: 2 Korintiërs 5:15-18 Belangrijkste vers: 2 Korintiërs 5:17 Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes

Zondag 12 april 2015 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: de heer G.A. Slabbekoorn uit Goes LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

Apostrophe communie. Voor elke gelegenheid een totaalpakket op maat!

Apostrophe communie. Voor elke gelegenheid een totaalpakket op maat! Apostrophe communie Voor elke gelegenheid een totaalpakket op maat! Op zoek naar drukwerk dat volledig bij u past? We maken voor u een ontwerp waarbij we helemaal rekening houden met uw wensen en stijl.

Nadere informatie

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Opstandingskerk, 26 november 2017

Opstandingskerk, 26 november 2017 Opstandingskerk, 26 november 2017 Laatste zondag kerkelijk jaar, Symbolische bloemschikking laatste zondag kerkelijk jaar In de bijbel, het boek van verwachting, maar ook van verdriet lezen we in Openbaring

Nadere informatie

Christus liefde laten gebeuren

Christus liefde laten gebeuren We ontdekken de rode draad "Sacramenten... Christus liefde laten gebeuren" BENODIGDHEDEN: Blz 2-11 afgeprint Bij biecht Een stevige stoel Bij ziekenzalving: (hand)crème Jezus, het Oersacrament Lucas 13,

Nadere informatie