Strip de bib! Keuzelijst strips volwassenen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Strip de bib! Keuzelijst strips volwassenen"

Transcriptie

1 Via de online catalogus van de bibliotheek kan u zien welke materialen zijn uitgeleend en welke aanwezig zijn. Leners kunnen ook materialen reserveren. Strip de bib! Ga naar klik op catalogi en webdiensten en klik vervolgens op de link naar de online catalogus. Keuzelijst strips volwassenen

2 Groot nieuws: strips zijn niet langer schadelijk voor de lezer. De ideale plek om daar achter te komen is de bibliotheek, want in september en oktober zet de bib van Eeklo strips (voor kinderen én voor volwassenen) in de kijker. Dan loopt de actie Strip de Bib!, een project van Leuven Stript vzw In de bib van Eeklo komt er een thematafel, een keuzelijst Bovendien zijn er tijdens de bibliotheekweek speciaal ontworpen bladwijzers voor elke bezoeker, en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. Meer Jean Van Hamme? Largo Winch / Jean Van Hamme Lady S. / Jean van Hamme Vallende ziekte / David B.. Vallende ziekte verscheen in twee delen en vertelt hoe de epilepsie van broer Jean- Christophe het leven van de familie van de opgroeiende tekenaar op ingrijpende wijze beheerst. De omgeving begrijpt niet wat er gebeurt, de medische stand draagt meer vragen dan antwoorden aan... Intussen heeft ieder van hen met eigen demonen af te rekenen. Langzaam maar zeker raakt het hechte gezinnetje ontwricht. XIII / Jean Van Hamme XIII is een stevige kerel, met de allures van een zware jongen. Hij is zijn geheugen kwijt en bevindt zich op een hem onbekende plaats. Het enige spoor dat hem wegwijs kan maken is het nummer XIII, dat hij als tatoeage draagt. Hij wordt achternagezeten door een bende moordenaars. En ook de hogere burgerlijke en militaire kringen hebben interesse voor hem. Watchmen / Alan Moore Bekroonde tragedie over superhelden met zeer menselijke tekortkomingen. Dit complexe, spannende en ontroerende moordmysterie speelt in een alternatief 1985, waarin superhelden realiteit zijn. Als een voormalige collega wordt vermoord, vermoedt een gemaskerde wreker een complot tegen superhelden. Hun missie is over de mensheid te waken maar wie waakt over de Watchmen?

3 Meer Marjane Satrapi? De muzikant Kruissteekjes Maanmonsters Persepolis / Marjane Satrapi Persepolis is het meermaals bekroonde levensverhaal van Marjane Satrapi, die opgroeit na de Islamitische revolutie in Iran, naar het Westen uitwijkt om te studeren en vervolgens terugkeert naar haar vaderland. Stockholm Zuid / Jens Lapidus Een vrolijk avondje stappen met haar vriendinnen eindigt voor Jivan al-askouri, het zusje van de gangster Mahmud, in een drama: ze wordt verkracht door twee mannen. Mahmud zint op wraak en zo markeert deze gebeurtenis het begin van een bloedige bendeoorlog in het zuiden van Stockholm. Typex' Rembrandt / Typex In opdracht van het Rijksmuseum maakte tekenaar Typex een dikke stripbiografie over Rembrandt. Een van de problemen die Typex tegenkwam bij het schrijven van het scenario is het spaarzame feitenmateriaal. Rondom die feiten vertelt Typex met veel inlevingsvermogen een wervelend verhaal over de opkomst en ondergang van de beroemde schilder. Meer strips over het Romeinse Rijk? Murena / Jean Dufaux Meer strips over Afrika? Bakamé / Pieter Van Oudheusden Apostata / Ken Broeders Apostata volgt Caesar Julianus tijdens zijn kort maar uiterst turbulent keizerschap. Het is een verhaal over bedrog en corruptie, liefde en haat, overspel en moord. Apostata's intriges laten je vanaf bladzijde één niet meer los. Ken Broeders weet op magistrale wijze feiten en fictie met elkaar te mengen en deze neer te schilderen op een haast filmische manier. Avonturen van Tom Poes / Marten Toonder Toen hij 26 was, tekende Marten Toonder voor het eerst Tom Poes. Aanvankelijk is Tom Poes het hoofdpersonage, maar in het derde avontuur wordt een zekere Olivier B. Bommel geïntroduceerd. Bommel dringt op de voorgrond en wordt geleidelijk aan het belangrijkste personage, maar Tom Poes zal altijd aan zijn zijde blijven staan. Aya uit Yopougon / Marguerite Abouet Met haar originele gevoel voor humor vertelt Abouet over een bruisend Afrika, ver van de clichés, de oorlog en de honger. Het bijzondere talent van tekenaar Clément Oubrerie geeft het verhaal van Aya een extra authentiek karakter.

4 Boeddha / Osamu Tezuka Meer manga? Een dierentuin in de winter / Jiro Taniguchi Gen Barrevoets in Hiroshima / Keiji Nakazawa Ode aan Kirihito / Osamu Tezuka Osamu Tezuka wordt ook wel de "God van de manga" genoemd. Op onnavolgbare wijze verstripte hij het levensverhaal van Siddhartha Gautama die na zijn Verlichting beter bekend zou raken als Boeddha, stichter van 's werelds vreedzaamste godsdienst. Boerke / Pieter De Poortere Pieter De Poortere (1976) debuteerde in 2001 met het woordloze Boerke, dat meteen de prijs ontving voor beste Nederlandstalige album van het jaar. De kruising van de cynische humor en de onschuldige tekenstijl vormen een duidelijk eigen handschrift. Logicomix / Apostolos Doxiadis Logicomix is een unieke beeldroman over de spirituele odyssee van de grote filosoof Bertrand Russell. Tijdens zijn gekwelde zoektocht naar de absolute waarheid kruist zijn pad dat van grote denkers als Frege, Hilbert, Gödel en Wittgenstein. Maar Russells ambitieuze doel, het bepalen van onwrikbare grondslagen voor de wiskunde, blijft buiten bereik. Madame Pipi / Delphine Frantzen Madame Pipi doet veel meer dan toiletten verfrissen. Wanhopige discotheekhangers luchten hun hart op haar sanitaire sofa. Samen met haar onafscheidelijke wc-eend dealt ze in dromen. Maar de realiteit is een nachtmerrie waar niemand uit ontwaakt Meer humor? Roodheidswaanzin / Kim Duchateau Weet mama hier van? / Peter Van Straaten Bone / Jeff Smith Al meer dan een miljoen lezers maakten kennis met Phoney, Smiley en Fone Bone. Tekenaar en schrijver Jeff Smith combineert in Bone avontuur en humor; het is Donald Duck en Lord of the rings. Jeff Smith is sinds de verschijning van de serie in bijna alle landen waar de serie verscheen onderscheiden. Magasin général / Régis Loisel en Jean-Louis Tripp Een kleurrijke komedie die zich afspeelt op het platteland van Quebec in de jaren twintig. Régis Loisel en Jean-Louis Tripp waren samen verantwoordelijk voor zowel de tekst als de tekeningen en riepen, door hun talenten te bundelen, een virtuele auteur in het leven.

5 Jeremiah / Hermann Jeremiah speelt zich af in een postapocalyptische Verenigde Staten na een atoomoorlog. Jeremiah -de denker- en Kurdy - de knokker- zijn voortdurend op zoek naar een manier om zo makkelijk mogelijk te overleven. Maar ze slagen er altijd weer in die dingen aan te pakken waar ze alleen hun handen aan kunnen branden. Jessica Blandy / Jean Dufaux Jessica Blandy zou gewoon een mooi blondje onder de verschroeiende Californische zon kúnnen zijn. Maar het noodlot besliste er anders over. En dus kruist haar pad dat van alle beruchte misdadigers. Verscheurd tussen een te zwaar verleden en een tragisch heden, neemt Jessica Blandy het op tegen het Kwaad onder al zijn vormen. Ze durft niet eens te hopen dat ze op een ochtend kan ontwaken in een niet minder ongelukkige, maar toch vredige wereld. Kaas / Dick Matena Meer stripbewerkingen van literaire romans? De avonden / Dick Matena De vliegeraar: een beeldverhaal / Khaled Hosseini Het kapitaal / Variety Art Works Dick Matena maakte van Kaas een prachtige beeldroman. Kaas bevat de integrale tekst van de roman van Elsschot. Dick Matena ontving in 1986 de Nederlandse Stripschapprijs en in 2003 de Vlaamse Staatsprijs voor het beeldverhaal, de hoogste onderscheidingen die er in zijn metier te verdienen zijn. Cash / Reinhard Kleist Meer strips over muzikale grootheden? Elvis. De getekende biografie / Reinhard Kleist The beatles in stripvorm / Stéphane Nappez Cordelia / Ilah Meer fantasy? De beproeving / Stephen King De boeken van de zieners / Robin Hobb Duistere geest van Shannara / Terry Brooks Indringend en met rake beelden schildert Reinhard Kleist in zijn graphic novel Cash het bewogen muzikale en persoonlijke leven van countryzanger Johnny Cash. Een portret van de mens en de muzikant. Cordelia lijkt een beetje op Ilah zelf, maar toch ook weer niet. Ze is dat stukje van Ilah dat ze gemeen heeft met alle vrouwen. Vrouwen die begrepen willen worden. Vrouwen die lustobject willen zijn en geroemd willen worden om hun scherpe intelligentie. En voortdurend twijfelen of ze zelfs maar een van beide kwalificaties kunnen halen. Cordelia, dat zijn u en ik. Tenzij u een man bent. Maar dan is er veel kans dat u er eentje in huis heeft. De donkere toren / Stephen King De stripreeks gaat over de jeugd van Roland Deschain, een eenzame jongen die uitgroeit tot de harde, grimmige Scherpschutter, een van de belangrijkste personages uit de fantasyreeks van Stephen King. Het verhaal is nieuw, dus geen bewerking van een roman.

6 Meer Emmanuel Guibert? De oorlog van Alan Meer Brecht Evens? Ergens waar je niet wil zijn De fotograaf / Emmanuel Guibert Eind juli Didier Lefèvre vertrekt voor zijn eerste belangrijke opdracht als fotograaf. Hij gaat met een groep van Artsen zonder Grenzen naar hartje Afghanistan, waar een oorlog woedt tussen de Sovjets en de moedjahedien. Deze albums vertellen de lange opmars van mannen en vrouwen die proberen te herstellen wat anderen kapot hebben gemaakt De liefhebbers / Brecht Evens Een kunstenaar gaat in op een hoogdravende oproep om mee te doen aan een regionaal kunstfestivalletje in het dorp Beerpoele. Daar aangekomen blijkt meteen dat het gaat om een totaal geïmproviseerde kermis van alles wat zich creatief noemt in het dorp. De liefhebbers zijn een vreemde bende lokale mensen, die hun onkunde compenseren met enthousiasme en optimisme. Fun home/ Alison Bechdel Het autobiografische verhaal van Alison Bechdel over een familiegeheim, de scheuren die dat veroorzaakt en haar eigen uiteindelijke loutering. Het gezin Bechdel woont in het Fun Home, de begrafenisonderneming, een familiebedrijf. Maar met haar eigenzinnige vader, die tevens leraar Engels is, deelt Alison een passie voor literatuur. Maar kort voor zijn onverwachte dood blijken ze nog meer gemeen te hebben. Habibi / Craig Thompson Meer Craig Thompson? Een deken van sneeuw : een liefdesverhaal Habibi is het tijdloze liefdesverhaal over de mooie, geheimzinnige Dodola en de trouwe Zam. Ze zijn voor altijd verbonden door hun tragische lot en hun mysterieuze liefde. Maar Habibi is ook een verhaal over de westerse en de derde wereld, over christendom en islam. Een meesterlijke vertelling; een boek dat je nooit zult vergeten. De verborgen geschiedenis / Jean-Pierre Pécau Stripserie, waarin vanaf de oertijd de strijd wordt verteld tussen twee broers en twee zussen, die als de Magistraten bekend staan. Steeds komen zij tegenover elkaar te staan en beïnvloeden zij de loop van de menselijke geschiedenis, soms elkaar steunend, soms elkaar bestrijdend. Het leven van Anne Frank. De grafische biografie / Sid Jacobson en Ernie Colón Het Amerikaanse auteursduo Sid Jacobson en Ernie Colón heeft, in samenwerking met deskundigen van de Anne Frank Stichting, deze eerste geautoriseerde grafische biografie over Anne Frank geschreven en getekend: een - zowel in historisch als in verhalend opzicht - unieke uitgave.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Lesbrief Doorsnee - pagina 1

Lesbrief Doorsnee - pagina 1 Lesbrief Doorsnee - pagina 1 VOOR HET LEZEN 1. Bekijk de omslag van deze graphic novel. - Wat verwacht je van het verhaal? - Welke thema s zullen aan bod komen? - Wie is de auteur? Wat kom je over haar

Nadere informatie

DAMON KLAS: NAAM: JAN DE LEEUW HUMANISME EN CHRISTENDOM HAVO/VWO WERKBOEK. stp hv huma wb1 22 jan 09.indd 1 22-01-2009 16:05:22

DAMON KLAS: NAAM: JAN DE LEEUW HUMANISME EN CHRISTENDOM HAVO/VWO WERKBOEK. stp hv huma wb1 22 jan 09.indd 1 22-01-2009 16:05:22 DAMON KLAS: NAAM: JAN DE LEEUW HUMANISME EN CHRISTENDOM WERKBOEK HAVO/VWO 1 stp hv huma wb1 22 jan 09.indd 1 22-01-2009 16:05:22 Hoofdstuk 3 Het humanisme Paragraaf 1 inleiding u OPDRACHT 1, P.43 Diederick

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Collectieprofiel SJ & SV

Collectieprofiel SJ & SV Collectieprofiel SJ & SV Bronnenlijst - literaire bijlages/katernen kranten en tijdschriften: De Morgen, De Standaard, Stripgids,... - websites: Stripspeciaalzaak, Pluizer, leesplein.be, - brochures, fondslijsten,

Nadere informatie

Zoekkaart Mensenrechten.

Zoekkaart Mensenrechten. Pagina 1 van 6 Zoekkaart Mensenrechten. 1. Mensenrechten? Wat is dat? In 1945 besloten 51 landen de Verenigde Naties op te richten. In 1948 besloten de Verenigde Naties om een Universele Verklaring van

Nadere informatie

Enkele vragen aan Kristin Harmel

Enkele vragen aan Kristin Harmel Enkele vragen aan Kristin Harmel Waar gaat Zolang er sterren aan de hemel staan over? Zolang er sterren aan de hemel staan gaat over Hope McKenna- Smith, eigenaresse van een bakkerij in Cape Cod. Ze komt

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag door een scholier 2047 woorden 12 oktober 2004 7,8 25 keer beoordeeld Auteur Genre Kees van Kooten Komedie Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands

Nadere informatie

Boekvergelijking. lessenserie

Boekvergelijking. lessenserie Boekvergelijking lessenserie Les 1 - introductie Uitleg periode C met handelingsdelen Niveau bepalen Boek uitzoeken Uitleg periode C Twee boeken lezen Boeken met elkaar vergelijken op een onderdeel uit

Nadere informatie

VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM

VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM De volgende vragenlijst is ingedeeld naar drie categorieën: Gewoon Moeilijker Doordenker Om de juiste antwoorden te vinden neem je best de lijst

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Zondag 22 mei 2011 - Kogerkerk - 5e zondag van Pasen - kleur: wit - preek Deuteronomium 6, 1-9 & 20-25 // Johannes 14, 1-14

Zondag 22 mei 2011 - Kogerkerk - 5e zondag van Pasen - kleur: wit - preek Deuteronomium 6, 1-9 & 20-25 // Johannes 14, 1-14 Zondag 22 mei 2011 - Kogerkerk - 5e zondag van Pasen - kleur: wit - preek Deuteronomium 6, 1-9 & 20-25 // Johannes 14, 1-14 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Twee prachtige lezingen vanochtend. Er

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

KJV (GROEP 4) De spionnenclub / Rebecca Stead (door Delphine Cattrysse)

KJV (GROEP 4) De spionnenclub / Rebecca Stead (door Delphine Cattrysse) KJV 2014-2015 (GROEP 4) De spionnenclub / Rebecca Stead (door Delphine Cattrysse) Auteursinfo Rebecca Stead (1968) groeide op in New York en woont er nog steeds met haar gezin. Ze werkte enkele jaren als

Nadere informatie

De gelijkenis van de verloren zoon.

De gelijkenis van de verloren zoon. De gelijkenis van de verloren zoon. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen te leren.

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

Op de vlucht. Oorlogsverhalen uit Geluwe en Gooik. Frans Peetermans. Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik

Op de vlucht. Oorlogsverhalen uit Geluwe en Gooik. Frans Peetermans. Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik Op de vlucht Oorlogsverhalen uit Geluwe en Gooik Frans Peetermans Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik Op de vlucht - Oorlogsverhalen uit Geluwe en Gooik Frans Peetermans Uitgave van de Heemkundige

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1721 woorden 28 maart 2009 5,2 9 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

KJV 2012-2013 (GROEP 5) Vango: tussen hemel en aarde / Thimothée de Fombelle (door Sara Standaert)

KJV 2012-2013 (GROEP 5) Vango: tussen hemel en aarde / Thimothée de Fombelle (door Sara Standaert) KJV 2012-2013 (GROEP 5) Vango: tussen hemel en aarde / Thimothée de Fombelle (door Sara Standaert) Auteursinfo (zie ook www.villakakelbont.be) Timothée de Fombelle (1973) studeerde Franse literatuur. Toen

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn wonderlijke verhalen, de verhalen rond de geboorte van Jezus: Maria, die zwanger is door de heilige Geest, Jozef, die in een droom een engel

Nadere informatie

De vorm van het verhaal

De vorm van het verhaal Over dit boek Het verhaal van Reinaart de vos is een van de oudste verhalen in het Nederlands. Het is geschreven in de 13 de eeuw door Willem. Wie die Willem precies was, weten we niet. Willem heeft het

Nadere informatie

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Vandaag is rood. Pinksteren 2014 Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Dat mooie rood was ooit voor mij Een kleur van passie

Nadere informatie

Connie PALMEN schreef in een kwarteeuw zes grote romans, een novelle, verhalen, essays, Logboek van een onbarmhartig jaar en het Boekenweekessay 2017.

Connie PALMEN schreef in een kwarteeuw zes grote romans, een novelle, verhalen, essays, Logboek van een onbarmhartig jaar en het Boekenweekessay 2017. Connie PALMEN schreef in een kwarteeuw zes grote romans, een novelle, verhalen, essays, Logboek van een onbarmhartig jaar en het Boekenweekessay 2017. Als romanschrijver en als filosoof is Connie Palmen

Nadere informatie

Geluksgevoel hangt meer af van je mentale vermogen dan van wat je overkomt

Geluksgevoel hangt meer af van je mentale vermogen dan van wat je overkomt "Geluk is vooral een kwestie van de juiste levenshouding" Geluksgevoel hangt meer af van je mentale vermogen dan van wat je overkomt Ons geluk wordt voor een groot stuk, maar zeker niet alleen, bepaald

Nadere informatie

GETUIGENIS BOAZ VAN LUIJK

GETUIGENIS BOAZ VAN LUIJK GETUIGENIS BOAZ VAN LUIJK 8 september 2003 Baptistengemeente Dordrecht Beste gemeente, hierbij wil ik getuigenis doen van het reddend werk van God in mijn leven. Ik hoop dat het een duidelijk en bemoedigend

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

PORTRET FOTOGRAFIE SUSANNE MIDDELBERG. Susanne. Middelberg

PORTRET FOTOGRAFIE SUSANNE MIDDELBERG. Susanne. Middelberg PORTRET FOTOGRAFIE SUSANNE MIDDELBERG Susanne Middelberg Een harde werker met een spontane en warme persoonlijkheid, dat is de fotografe die we zien in de serie Wonderwoman. Susanne Middelberg heeft ook

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands

4,8. Boekverslag door een scholier 1748 woorden. 6 keer beoordeeld 11 november Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave Nederlands 4,8 Boekverslag door een scholier 1748 woorden 6 keer beoordeeld 11 november 2011 Auteur Theo Thijssen Genre Jeugdboek, Coming of age Eerste uitgave 1923 Vak Nederlands Algemene gegevens: 1) De titel van

Nadere informatie

Als ik ooit terugkom op deze wereld wil ik een dichter zijn.

Als ik ooit terugkom op deze wereld wil ik een dichter zijn. Emy Koopman Als ik ooit terugkom op deze wereld wil ik een dichter zijn. Interview met striptekenaar Dick Matena Dick Matena, foto: Emy Koopman Dick Matena (1943) begon zijn carrière als striptekenaar

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Niets is wat het lijkt Misschien kent u die zin. Het is het motto van het tv-programma Wie is de mol? Een programma waar één van de deelnemers een mol,

Nadere informatie

De leerlingen van Jezus zijn in afwachting. Ze voelen het.. er staat iets volkomen nieuws te gebeuren. Het is immers Jezus die spreekt over zijn vertrek bij hen. Voorgoed of is er nog wel een toekomst

Nadere informatie

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex zijn klasgenoten en heel goede vrienden. Ze komen altijd in de meest angstaanjagende situaties terecht en samen hebben ze al heel wat spannende

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank

Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank Boekverslag Nederlands Het Achterhuis door Anne Frank Boekverslag door een scholier 1178 woorden 11 oktober 2016 3,9 9 keer beoordeeld Auteur Genre Anne Frank Geschiedenis, Dagboek, Eerste uitgave 1947

Nadere informatie

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x x x x xx x xx xx x xx xxx xx xx xx xxx x xx x xxxx x EEN KNOTSGEKKE xxx x xxxx HICHAM BENOHOUD xxx xxxxx xxxx xxxxx xx Salle de Classe, série 2 KLASFOTO! xxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxx x xxxxx xx x xxxxxx

Nadere informatie

THEMA 3: EEN BIJBELSE MENSVISIE

THEMA 3: EEN BIJBELSE MENSVISIE THEMA 3: EEN BIJBELSE MENSVISIE TEKST 1 In een bijbels perspectief verschijnt de mens als faiblesse et promesse. Mensen zijn tezelfdertijd eindig onvolkomen en oneindig beloftevol. Beperkt, kwetsbaar,

Nadere informatie

Dit product wordt u aangeboden door ComputerBijbel (http://www.computerbijbel.com) ComputerBijbel Alle rechten voorbehouden 1/6

Dit product wordt u aangeboden door ComputerBijbel (http://www.computerbijbel.com) ComputerBijbel Alle rechten voorbehouden 1/6 ComputerBijbel Alle rechten voorbehouden 1/6 EEN MAN NAAR GOD'S HART. Handelingen 13:22 INTRODUCTIE. 1. In zijn toespraak in Antiochië, gaat Paulus kort in op de geschiedenis van Israël, hij citeert een

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken

Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken Boekverslag Nederlands Meisje met negen pruiken door Sophie van der Stap Boekverslag door Hanna 1247 woorden 7 maart 2018 8 7 keer beoordeeld Auteur Genre Sophie van der Stap Biografie, Non-fictie Eerste

Nadere informatie

Inhoud. Over Freddy 2 Over Freddy Volume 3 3 Over Sh3Ll4C 5 Steekkaart 6. Urbanus. Ilah. Axl Peleman

Inhoud. Over Freddy 2 Over Freddy Volume 3 3 Over Sh3Ll4C 5 Steekkaart 6. Urbanus. Ilah. Axl Peleman Inhoud Over Freddy 2 Over Freddy Volume 3 3 Over Sh3Ll4C 5 Steekkaart 6 Ik heb de eerste twee boekjes in één ruk doorgelezen, dat is altijd al een goed teken. Urbanus De grappen vind ik echt goed. Seksisme

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Voortaan haal ik, zodra ik wilde wingerd zie, de plant gelijk uit de heg. Wat opvalt is, dat hij steeds weer terugkomt: op blijven letten dus!

Voortaan haal ik, zodra ik wilde wingerd zie, de plant gelijk uit de heg. Wat opvalt is, dat hij steeds weer terugkomt: op blijven letten dus! Liefde Je kunt je soms lelijk vergissen! Het lijkt heel wat, maar als je beter kijkt of de gevolgen ziet, dan is het toch ineens heel anders! Je zou s zomers mijn heg moeten zien. Niets bijzonders, hoor!

Nadere informatie

Je zou kunnen opmerken: waarom stop je dáár met lezen in Johannes 5? Waarom zingen we niet verder uit Psalm 22? Want nu missen we de goede afloop!

Je zou kunnen opmerken: waarom stop je dáár met lezen in Johannes 5? Waarom zingen we niet verder uit Psalm 22? Want nu missen we de goede afloop! Lezen: Johannes 5:1-7 Thema: Eenzaamheid Eenzaamheid Je zou kunnen opmerken: waarom stop je dáár met lezen in Johannes 5? Waarom zingen we niet verder uit Psalm 22? Want nu missen we de goede afloop! Maar

Nadere informatie

De zesde mei. Naam: Esmee van Sark. Klas: 4G4. Docente: Mevr.Scholten. Titel: De zesde mei. Auteur: Tomas Ross. Uitgever: De bezige bij

De zesde mei. Naam: Esmee van Sark. Klas: 4G4. Docente: Mevr.Scholten. Titel: De zesde mei. Auteur: Tomas Ross. Uitgever: De bezige bij De zesde mei Naam: Esmee van Sark Klas: 4G4 Docente: Mevr.Scholten Titel: De zesde mei Auteur: Tomas Ross Uitgever: De bezige bij Jaar van verschijnen: 2003 Aantal blz.: 295 Welke druk: 8ste Welk niveau:

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekreclame

Uitleg boekverslag en boekreclame Uitleg boekverslag en boekreclame groep 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave Stap 4: Inhoud boekverslag

Nadere informatie

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL

IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL I N T E R I E U R W Wonen op de Windrichtingen IN EEN HUIS IN GEMENGDE HOEVESTIJL Tekst: ANNEMIE WILLEMSE Foto s: JAN VERLINDE 22 TIJDLOOS TIJDLOOS 23 Na een zoektocht naar de ideale bouwgrond, gingen

Nadere informatie

Connie Palmen De Wetten

Connie Palmen De Wetten Connie Palmen De Wetten Connie Palmen geboren: 25 november 1955 in Limburg opleiding: de studie Nederlandse Taal en Letterkunde en Filosofie in Amsterdam Bij Nederlands bleef ik met vragen zitten, die

Nadere informatie

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Bijgedragen door Johfrael Tuesday 14 April 2009 Laatst bijgewerkt op Tuesday 14 April 2009 in de Geest van Gebed Noveen tot de H. Teresia van het kindje

Nadere informatie

Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Waarheen trok Abraham en zijn gevolg?

Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Waarheen trok Abraham en zijn gevolg? Abraham in Gerar. Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Genesis 20 Waarheen trok Abraham en zijn gevolg? Genesis 20:1 1 Abraham trok vandaar naar het Zuiderland en woonde tussen Kades en Sur, en hij

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Klee. en Cobra. Opnieuw beginnen

Klee. en Cobra. Opnieuw beginnen Klee Lesmateriaal groep 5 en 6 deel 1: klassikale les op school bij de tentoonstelling Klee en Cobra Het begint als kind 28.01-22.04 2012 en Cobra Opnieuw beginnen Dit is Paul Klee En dit ook. En dit is

Nadere informatie

Van Bethlehem tot Golgotha

Van Bethlehem tot Golgotha Van Bethlehem tot Golgotha Het Mysterie van Inwijding Esoterische Begrippen Elly Lichtenberg De Bijbel, een mystiek verhaal of..? Deel I De Bijbel: een mystiek verhaal of..? Is het evangelieverhaal juist?

Nadere informatie

UITDAGING 5: Justine helpt de buren

UITDAGING 5: Justine helpt de buren Dit werkblaadje is van... UITDAGING 5: Justine helpt de buren Solidariteit in je eigen omgeving Individuele oefening Heb jij al eens iemand geholpen? Schrijf op wat je deed om die persoon te helpen. Voorbeeld:

Nadere informatie

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen!

Inhoud. 1 Wil je wel leren? 2 Kun je wel leren? 3 Gebruik je hersenen! 4 Maak een plan! 5 Gebruik trucjes! 6 Maak fouten en stel vragen! 1 Wil je wel leren? Opdracht 1a Wat heb jij vanzelf geleerd? 7 Opdracht 1b Van externe naar interne motivatie 7 Opdracht 1c Wat willen jullie graag leren? 8 2 Kun je wel leren? Opdracht 2a Op wie lijk

Nadere informatie

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd.

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd. Bezinning Thema Andes, harmonie, schepping Aankleding Op de grond ligt een Wipalavlag of een mooie doek met erop een ondiepe schaal. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een kommetje water, een brandend

Nadere informatie

Ik ben hier, nu! De wereld is mijn canvas en ik beschilder het met bloed!

Ik ben hier, nu! De wereld is mijn canvas en ik beschilder het met bloed! Ik ben hier, nu! De wereld is mijn canvas en ik beschilder het met bloed! Deze enkele zin, hoewel abstract, symboliseert voor mij het hele boek Cardan dat Marten Blom heeft geschreven. Er zijn meerdere

Nadere informatie

Lezen is cool. Pilot met vrij lezen op vmbo- KB in Duiven slaat aan. Door: Elise Haarman

Lezen is cool. Pilot met vrij lezen op vmbo- KB in Duiven slaat aan. Door: Elise Haarman Lezen is cool Pilot met vrij lezen op vmbo- KB in Duiven slaat aan Door: Elise Haarman Toen docent Nederlands Hans van Kol vorig jaar gevraagd werd om mee te doen aan een project om zijn vmbo- leerlingen

Nadere informatie

Johannes 8 : 11. dia 1

Johannes 8 : 11. dia 1 Johannes 8 : 11 in de wet van Mozes stond het duidelijk (Deut. 22:22) als een man wordt betrapt met een getrouwde vrouw moeten beiden ter dood gebracht worden zowel de man als de vrouw met wie hij geslapen

Nadere informatie

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer

Janny van der Molen. een inspirerende bruggenbouwer Janny van der Molen een inspirerende bruggenbouwer Verhalen die ertoe doen Kinderen en jongeren inspireren het beste uit zichzelf en anderen te halen, dat is wat Janny van der Molen met haar boeken wil

Nadere informatie

Fast Lane. Leeskaravaan

Fast Lane. Leeskaravaan Fast Lane Leeskaravaan Makkelijk Lezen Young adults en volwassenen Voorjaar 2012 Makkelijk lezen-fonds voor young adults en volwassenen van NBD Biblion Lezen en schrijven, in Nederland de normaalste zaak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kopzorg door Edgar Cairo

Boekverslag Nederlands Kopzorg door Edgar Cairo Boekverslag Nederlands Kopzorg door Edgar C Boekverslag door een scholier 1373 woorden 17 november 2004 7,2 10 keer beoordeeld Auteur Genre Edgar C Psychologische roman Eerste uitgave 1979 Vak Methode

Nadere informatie

me een heleboel stress. En toen verscheen Cassie. Dus in zekere zin is dit boek ontstaan uit een weddenschap.

me een heleboel stress. En toen verscheen Cassie. Dus in zekere zin is dit boek ontstaan uit een weddenschap. OVER DE AUTEUR Een interview met L. Marie Adeline Wat heeft je ertoe gebracht erotische fictie te gaan schrijven? Om heel eerlijk te zijn: tot een week voordat ik begon aan S.E.C.R.E.T. was het niet bij

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 2)

Luisteren: muziek (B1 nr. 2) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Voorwoord Uw school besteedt het komend schooljaar natuurlijk veel aandacht aan mediawijsheid en

Nadere informatie

Avondsluiting Relaxatie

Avondsluiting Relaxatie Avondsluiting Relaxatie Auteur: Pieter Dejaeger Geschikte leeftijd: Alle Duur activiteit: 20 minuten Terrein: Rustig zaaltje, zonder lawaai! Benodigde begeleiders: Min 2 (Eén lezer en iemand die tussen

Nadere informatie

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen

Nadere informatie

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten

Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Het meisje in mijn hoofd. Naam: Emma Oude Weernink Klas: 3T2 Docent: Mevrouw Scholten Inhoudsopgave: Zakelijke gegevens Samenvatting van het boek Over de auteur Over het boek Leeservaringen Onderwerp Gebeurtenissen

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Boeken: - De Kozakkentuin

Boeken: - De Kozakkentuin Boeken: - De Kozakkentuin De kozakkentuin - Jan Brokken 2015 Samenvatting : Het verhaal speelt zich af in Rusland en begint ermee dat Alexander von Wrangel aanwezig is bij de executie van Fjodor Dostojevski.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag door een scholier 1675 woorden 5,8 42 keer beoordeeld 2 november 2001 Auteur Frederik van Eeden Genre Psychologische

Nadere informatie

hema: Groeien in liefde en tederheid

hema: Groeien in liefde en tederheid Naam: Datum: hema: T 1. Wat is echte vriendschap? Schrijf woorden of korte zinnen naast elke pijl. Denk aan deze elementen: Je hebt het gevoel dat je van iemand houdt, het gevoel dat je je goed voelt bij

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag door een scholier 1671 woorden 14 januari 2002 6,9 81 keer beoordeeld Auteur Genre Leon de Winter Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

Samenvatting Nederlands Module 1 t/m 3

Samenvatting Nederlands Module 1 t/m 3 Samenvatting Nederlands Module 1 t/m 3 Samenvatting door een scholier 1502 woorden 16 december 2010 6 8 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Laagland Module 1 Motivaties Verschillende motivaties waardoor

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen van God, We zijn vandaag bij elkaar om onze doden te herdenken. Vier namen zullen worden genoemd, vier mensen uit onze gemeente, die in het afgelopen

Nadere informatie

Toespraak 4 mei 2010 dodenherdenking Ds. A.J. Haak 1

Toespraak 4 mei 2010 dodenherdenking Ds. A.J. Haak 1 Toespraak 4 mei 2010 dodenherdenking Ds. A.J. Haak 1 Beste mensen, De meimaand is een mooie maand. Mei betekent zon en voorjaar, het betekent weer buiten kunnen zitten. Maar de maand mei betekent ook denken

Nadere informatie

6,5. Boekverslag door een scholier 2151 woorden 28 maart keer beoordeeld

6,5. Boekverslag door een scholier 2151 woorden 28 maart keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 2151 woorden 28 maart 2001 6,5 145 keer beoordeeld Auteur Genre Karel Glastra van Loon Psychologische roman Eerste uitgave 1999 Vak Nederlands Inleiding In dit verslag komen

Nadere informatie

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis

Oorlogswinter. Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis Oorlogswinter Leon Kortier 3T2 Mevrouw Scholten-Nieuwenhuis 1 1. Zakelijke gegevens A. Titel boek: Oorlogswinter, het boek heeft geen ondertitel B. Auteur: Jan Terlouw C. Naam uitgever: Lemniscaat Jaar

Nadere informatie

Dag tegen Racisme. Kijk eens naar jezelf! Kijk eens naar de anderen! Gudrun Peperstraete. hoe je eruitziet? Of is er meer? Is

Dag tegen Racisme. Kijk eens naar jezelf! Kijk eens naar de anderen! Gudrun Peperstraete. hoe je eruitziet? Of is er meer? Is Gudrun Peperstraete Kijk eens naar jezelf! hoe je eruitziet? Of is er meer? Is er nog iemand die er net zoals jij uitziet? Kijk eens naar de anderen! Kijk eens goed in de spiegel. Welke kleur hebben je

Nadere informatie

De geboden onderhouden, is trouw zijn aan God, maar het is evenzeer trouw zijn aan onszelf, aan onze ware natuur, en aan onze diepe aspiraties.

De geboden onderhouden, is trouw zijn aan God, maar het is evenzeer trouw zijn aan onszelf, aan onze ware natuur, en aan onze diepe aspiraties. Maria, leer ons bidden! Het gebed is er niet in de eerste plaats om ons te voldoen. Ze is onteigening van onszelf om ons in de gesteltenissen te plaatsen van de Heer, Hem in ons te laten bidden. In een

Nadere informatie

Titel Wat is de titel van het boek? Geeft de titel aan waar het verhaal over gaat? Kun je uitleggen waarom er voor die titel is gekozen?

Titel Wat is de titel van het boek? Geeft de titel aan waar het verhaal over gaat? Kun je uitleggen waarom er voor die titel is gekozen? Het maken van een boekbespreking in Powerpoint De voorbereiding: het kiezen van een boek Bedenk eerst heel goed over welk boek je een boekbespreking wilt gaan houden. Je kunt het beste een boek uitkiezen

Nadere informatie

waarom ontwikkelingssamenwerking?

waarom ontwikkelingssamenwerking? ontwikkeling EN waarom ontwikkelingssamenwerking? EUROPESE COMMISSIE DE 116 MEI 2003 EN waarom ontwikkelingssamenwerking? Dit boekje vertelt een verhaal zoals ik vroeger zelf graag aan mijn drie kinderen

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

Lesmap Wij ook HETGEVOLG WIJ OOK

Lesmap Wij ook HETGEVOLG WIJ OOK WIJ OOK Spel: Jason Van Laere en Marjan De Schutter Tekst & Regie: Stijn Van de Wiel Scenografie: Jan Strobbe Camera, Montage: Dries Segers Dramaturgie: Bram Verschueren 1 7+ Ik ben ik. Jason. Dat is mijn

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Heeft u m al gezien? Misschien al een stukje in gelezen? Dit jaar is er een bijzonder boek uitgekomen, en het haalde gelijk grote verkoopcijfers. Ik

Nadere informatie

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951 Leven in veiligheid Niemand laat zonder reden zijn familie, vrienden en bezittingen achter. Vluchtelingen kunnen niet anders. De situatie in hun eigen land is te gevaarlijk om er te blijven. Ze vluchten

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De held door Jessica Durlacher

Boekverslag Nederlands De held door Jessica Durlacher Boekverslag Nederlands De held door Jessica Durlacher Boekverslag door T. 1011 woorden 18 januari 2017 5,5 8 keer beoordeeld Auteur Genre Jessica Durlacher Psychologische roman, Eerste uitgave 2010 Oorlogsroman

Nadere informatie

http://www.trouw.nl/cultuur/boeken/

http://www.trouw.nl/cultuur/boeken/ - Trouw 1 van 7 16/03/2009 09:26 16 maart 2009 We hebben niks meer met elkaar Een indrukwekkende rij intellectuelen sombert in een handvol boeken over onze samenleving. Volgens Willem Breedveld biedt de

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Verkondiging Maartenskerk 18 september 2016 Oecumenische Vredesdienst Genesis 25, en 2 Corinthe 12, 9 Teun Kruijswijk Jansen I Vrede verbindt!

Verkondiging Maartenskerk 18 september 2016 Oecumenische Vredesdienst Genesis 25, en 2 Corinthe 12, 9 Teun Kruijswijk Jansen I Vrede verbindt! Verkondiging Maartenskerk 18 september 2016 Oecumenische Vredesdienst Genesis 25, 19-34 en 2 Corinthe 12, 9 Teun Kruijswijk Jansen I Vrede verbindt! Voorop de orde van dienst ziet u een cartoon van Len

Nadere informatie

Janusz Korczak. door Renée van Eeken

Janusz Korczak. door Renée van Eeken Janusz Korczak door Renée van Eeken Hoofdstukken 1. Inleiding 2. Wie was Janusz Korczak? 3. Zijn levensverhaal 4. Janusz Korzcak in deze tijd 5. Waarom ik hem gekozen heb 6. Nawoord 7. Bronvermelding 1

Nadere informatie

Lestip 'Eén mens is genoeg'

Lestip 'Eén mens is genoeg' Lestip 'Eén mens is genoeg' Over het boek Juliette groeit op in een muzikaal gezin, samen met haar oudere broer Louis en zusje Mia. Haar leven verandert voorgoed als haar vader tijdens een optreden overlijdt.

Nadere informatie

In een land hier ver vandaan

In een land hier ver vandaan Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Ella Smith 04 October 2012 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/39308 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

voorspellen (laatste keer in week 12: de zonsverduistering)

voorspellen (laatste keer in week 12: de zonsverduistering) Handleiding niveau B De Nieuwsbegripbieb Achteraan deze handleiding vindt u een lijstje met titels van informatieve en fictieboeken, die aansluiten bij het onderwerp van de Nieuwsbegriples. Op de website

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Terug naar Oegstgeest

Boekverslag Nederlands Terug naar Oegstgeest Boekverslag Nederlands Terug naar Oegstgeest door Jan Wolkers Boekverslag door een scholier 2441 woorden 17 januari 2002 6,3 193 keer beoordeeld Auteur Genre Jan Wolkers Psychologische roman, Lichaam &

Nadere informatie

7,1. Boekverslag door een scholier 2763 woorden 26 februari keer beoordeeld. Diane Broeckhoven. Eerste uitgave 1996 Nederlands

7,1. Boekverslag door een scholier 2763 woorden 26 februari keer beoordeeld. Diane Broeckhoven. Eerste uitgave 1996 Nederlands Boekverslag door een scholier 2763 woorden 26 februari 2004 7,1 29 keer beoordeeld Auteur Genre Diane Broeckhoven Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands 2. Onderwerp (thema) Het onderwerp van dit

Nadere informatie