Jaarverslag 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "020 625 51 12 info@fondskwadraat.nl www.fondskwadraat.nl. Jaarverslag 2015"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2015

2 1. Inleiding Fonds Kwadraat, voorheen het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving, kijkt terug op een spannend en succesvol jaar. Een nieuwe naam, een nieuw adres, nieuwe donateurs en - het belangrijkste - een aanzienlijke toename van het aantal verstrekte leningen. Voor de naamswijziging is gekozen omdat het Materiaalfonds leningen verstrekt voor veel meer dan alleen materiaal. Wij financieren artistieke projecten en producties in de brede zin van het woord. Kwadraat verwijst naar de multiplier die het fonds is: het geld wordt uitgeleend en komt terug, zodat het voor een ander project kan worden ingezet. Zo heeft het fonds sinds zijn oprichting in 1971 met een leenkapitaal van euro aan het eind van het verslagjaar 2054 projecten gefinancierd voor een totaalbedrag van ruim miljoen euro. Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe huisstijl. Multitude gaf de visuele identiteit van Fonds Kwadraat vorm, met als uitgangspunt de multiplier als kernwaarde. In oktober 2015 is Fonds Kwadraat verhuisd naar Spring House, een nieuw huis voor vernieuwers en maatschappelijke ondernemers in Amsterdam. In dit bijzondere pand vlakbij het Centraal Station is het fonds veel zichtbaarder dan op zijn vorige adres. De leden van Spring House inspireren elkaar, werken samen en leren van elkaar. Fonds Kwadraat kan er een maandelijks spreekuur houden, presentaties organiseren en werk van kunstenaars en ers laten zien. De samenwerking met onze partners het Mondriaan Fonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het CBK Rotterdam werd gecontinueerd en geïntensiveerd. Stichting Fotobeheer Hannes Wallrafen voegde een extra bedrag toe aan het in 2014 opgerichte Fotofonds FBHW, en Stichting Kunst en Bedrijf doneerde een bedrag aan Fonds Kwadraat. Wij danken onze donateurs en partners voor het vertrouwen dat zij hebben in Fonds Kwadraat én in de kunstenaars en ers die met een rentevrije lening investeren in hun artistieke praktijk. Dankzij de donaties en de bijdragen van onze partners kunnen wij meer kunstenaars en ers ondersteunen met rentevrije financiering. In 2015 hebben we een paar belangrijke stappen gezet, waarvan we in 2016 de vruchten zullen plukken. Wij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Francine Mendelaar Directeur

3 Jan Hoek Fotograaf Project: Sistaaz of the Castle, in samenwerking met modeer Duran Lantink, gepresenteerd van 13 tot 22 januari 2016 tijdens Amsterdam Fashion Week 2016 en in Foam, Amsterdam. Lening uit het Fonds op Naam van het Mondriaan Fonds.

4 2. Gefinancierd Ook in 2015 financierde Fonds Kwadraat weer veel bijzondere projecten van talentvolle kunstenaars, fotografen en ers. We verstrekten 91 rentevrije leningen met een totaalbedrag van euro en één rentedragende lening van euro. De afgelopen jaren laten een stijgende lijn van het aantal leningen zien. De inspanningen van onze partners, die de mogelijkheid om een rentevrije lening af te sluiten op allerlei manieren onder de aandacht brengen bij kunstenaars en ers, hebben zeker bijgedragen aan de naamsbekendheid van het fonds. In 2015 zijn de mogelijkheden om te lenen verruimd. Een lening kan nu, behalve voor het ontwikkelen, maken en presenteren van nieuw werk, ook worden gebruikt voor Leningen 2015 Aantal: 91 Beeldende kunst: 47 Beeldende kunst / vormgeving: 7 Fotografie / films: 13 Ontwerp: 24 Totaalbedrag: euro, plus een laagrentende lening van euro* Gemiddelde lening: euro de aanschaf van apparatuur of het maken van een website. Mede door deze verruiming is het aantal leningen in 2015 aanzienlijk gestegen. Kunstenaars en ers vroegen een lening aan voor zeer diverse doeleinden. Denk aan de aanschaf van apparatuur, zoals een camera, een A3 printer of leermachine, fotoboeken en andere publicaties, deelname aan een beurs zoals de Salone del Mobile en Art Rotterdam, een werkperiode aan het EKWC en Beeldenstorm, een residency aan de Jan van Eyck Academie, een eindpresentatie aan een van de kunstacademies en deelname aan een groeps- of solotentoonstelling. Leningen 2014 Aantal: 73 Beeldende kunst: 48 Beeldende kunst / vormgeving: 3 Fotografie / film: 16 Ontwerp: 17 Totaalbedrag: euro Gemiddelde lening: euro * Stichting Art Deli, een platform voor kunst en design gecombineerd met horeca, kreeg een laagrentende lening voor een bijzonder driejarig durend kunstproject. In 2016 bekijken we hoe Art Deli en Fonds Kwadraat elkaar verder kunnen versterken.

5 2. Gefinancierd Leningen 2013 Aantal: 54 Beeldende kunst: 38 Beeldende kunst / vormgeving: 1 Fotografie / film: 6 Ontwerp: 12 Totaalbedrag: euro Gemiddelde lening: euro Leningen 2012 Aantal: 52 Beeldende kunst: 29 Beeldende kunst / vormgeving: 2 Fotografie / film: 8 Ontwerp: 13 Totaalbedrag: euro Gemiddelde lening: euro Leningen 2011 Aantal: 39 Beeldende kunst: 22 Beeldende kunst / vormgeving: 0 Fotografie / film: 6 Ontwerp: 11 Totaalbedrag: euro Gemiddelde lening: euro Voor het volledige overzicht van alle toekenningen, zie het einde van dit verslag.

6 Anuli Croon Beeldend kunstenaar Project: publicatie Patterns of Life, Levenspatronen. Made in Rotterdam, Jap Sam Books, Annette Behrens Fotograaf Project: fotoboek (in matters of) Karl, Fw: Books, vormgeving Hans Gremmen, Stichting de Oude Kerk Beeldende Kunst Project: Geometry of the Scattering, een solotentoonstelling van Germaine Kruip, van tot Curatoren: Krist Gruijthuijsen en Jacqueline Grandjean. *Het boek werd genomineerd voor de Paris Photo Aperture Awards De genomineerde boeken waren van 16 januari tot 14 februari 2016 te zien in Huis Marseille in Amsterdam. Het boek stond ook op de lijst voor Best Photobooks van TIME Magazine en behoorde tot de Top 12 van Nederlandse fotoboeken uit 2015 van de Volkskrant. Fotografie: Hans Gremmen, Lening uit het CBK Fonds Kwadraat.

7 3. Partners Ook dit jaar was er weer een goede samenwerking met het Mondriaan Fonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het CBK Rotterdam. Het Mondriaan Fonds heeft binnen Fonds Kwadraat een fonds op naam. Kunstenaars die in de twaalf maanden voorafgaand aan hun aanvraag voor een lening een projectbijdrage van het Mondriaan Fonds hebben ontvangen, kunnen zonder toetsing door de commissie van Fonds Kwadraat een lening krijgen. Het CBK Rotterdam heeft samen met Fonds Kwadraat het CBK Kwadraat Fonds ingericht. Hieruit worden leningen verstrekt aan Rotterdamse kunstenaars en kleine kunstinstellingen. Wanneer een Rotterdamse kunstenaar drie jaar voorafgaand aan een aanvraag voor een lening een O&O subsidie heeft ontvangen, hoeft de aanvraag niet getoetst te worden door de commissie van Fonds Kwadraat. In andere gevallen geeft ook het CBK een advies over de aanvraag. Met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hebben we dezelfde afspraak. Het Stimuleringsfonds, dat Fonds Kwadraat steunt met een bijdrage voor het verstrekken van leningen aan ers, is sinds 2014 partner. In 2015 werden 35 leningen verstrekt uit het fonds op naam van het Mondriaan Fonds, voor een totaalbedrag van euro. Mede door de verruiming van de mogelijkheden voor het aanvragen, is het aantal verdubbeld ten opzichte van In 2015 verstrekten we 28 leningen aan ers, voor een totaalbedrag van euro. In 2015 werden er 7 leningen verstrekt uit het CBK Kwadraat Fonds, voor een totaalbedrag van euro.

8 23 november: Experiment en subsidie, gaat dat samen? in Spring House, samen met ArtWorlds, : Maarten van Haaff

9 4. Donateurs 5. Communicatie In 2014 richtten voormalig fotograaf Hannes Wallrafen, fotoboekenverzamelaar Flip Bool en branchevereniging DuPho i.s.m. Pictoright het Fotofonds FBHW op, een fonds op naam van euro voor fotografen en videokunstenaars. In 2015 vulde Hannes Wallrafen het fonds aan met nog eens euro. In 2015 verstrekten we 12 leningen aan fotografen en videokunstenaars. Omdat het geld weer terugkomt, kan het steeds weer voor andere - en videoprojecten worden ingezet. Stichting DOEN stelde in euro beschikbaar voor leningen voor duurzaam. Sinds 2013 zijn er 4 leningen verstrekt met een totaalbedrag van euro. Het project duurzaam is in 2015 succesvol afgerond, maar het bedrag blijft rouleren, zodat over een aantal jaren veel meer dan 4 ers hier profijt van zullen hebben gehad. Stichting Kunst en Bedrijf steunde Fonds Kwadraat met een genereuze donatie voor het verstrekken van rentevrije leningen aan beeldend kunstenaars, fotografen en ers. Zoals elk jaar was Fonds Kwadraat ook in 2015 weer aanwezig op informatiemarkten van diverse academies, zoals op St. Joost in Breda en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Fonds Kwadraat brengt een paar keer per jaar een nieuwsbrief uit en is zeer actief op facebook. Verder kunnen kunstenaars en ers die een lening hebben afgesloten een eigen pagina krijgen op Behalve op academies presenteerde Fonds Kwadraat zich in 2015: Op 28 januari in Maastricht, tijdens een informatieavond over geld voor kunstenaars en designers, georganiseerd door Marres en de Maastricht Academy for Fine Arts and Design. Samen met het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds. Op 30 januari op de 7de editie van VROAAM! in het Muntgebouw te Utrecht. Op 6 januari met een spreekuur tijdens Object in Rotterdam, samen met het Stimuleringsfonds. Op 6 juni tijdens Design & CO financiering in Arnhem, georganiseerd door Ontwerp Platform Arnhem (OPA). Op 6 oktober tijdens de feestelijke lancering van de nieuwe naam in ArtDeli in Amsterdam. Op 20 oktober tijdens een avond georganiseerd door College Art Tour in Pakhuis de Zwijger. Op 18 november tijdens Show Me the Money, georganiseerd door het expertisecentrum van de HKU. Op 23 november organiseerde Fonds Kwadraat i.s.m. Artworlds in Spring House, een dag met als thema experiment en financiering, gaat dat samen? Twee keer tijdens het Open Huis van het Mondriaan Fonds. Andere activiteiten: Koekepeer maakte dertig animaties. Hiervan zijn er in 2015 vijf verschenen op Facebook en de website. De andere 25 zullen met regelmaat in de eerste helft van 2016 verschijnen. Twee filmportretten van vormgevers (House of Thol en Petra Vonk) en twee van beeldend kunstenaars (Lard Buurman en Pieter Paul Pothoven), waarin de lening een rol speelt. Gemaakt door Koekepeer, te verschijnen in januari en februari 2016.

10 Daniël van Dijck Ontwerper Project: De Fragiliteit der Dingen, eindpresentatie Sandberg Instituut, Material Utopias

11 6. Organisatie In 2015 bestond het bestuur uit: Jennifer Tee voorzitter (beeldend kunstenaar) Paul Müller penningmeester (bankier bij Van Lanschot Bankiers) Annette Mullink secretaris (relatiemanager foundations & corporate relations Leiden University) Dennis Stam algemeen bestuurslid (jurist, adjunct-directeur Fonds voor de Podiumkunsten) Marleen Engbersen algemeen bestuurslid (business developer Claudy Jongstra) Het bestuur van Fonds Kwadraat is onbezoldigd. De adviescommissie werd in 2015 gevormd door: Martine Stig (fotograaf) Chris Kabel (er) Eelco van der Lingen (directeur Nest, Den Haag en curator) Barend Santen (jurist Loyal Lawyers) Comité van Aanbeveling: Hester Alberdingk Thijm directeur Akzo Nobel Art Foundation Dingeman Kuilman auteur, consultant kunst & design Wim Pijbes directeur Rijksmuseum, vanaf juli 2016 directeur Museum Voorlinden Renny Ramakers directeur Droog Design Het bureau bestaat uit: Francine Mendelaar directeur Sophie Dogterom medewerker communicatie Fonds Kwadraat is door de Belastingdienst aangewezen als Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

12 Lancering Fonds Kwadraat in Art Deli : Julie Hrudova Hadassah Emmerich, Beeldend kunstenaar Project: maken en presenteren van een vijfluik voor Art Rotterdam 2016 bij Trendbeheer. Het werk is na Art Rotterdam aangekocht voor de Caldic Collectie (Museum Voorlinden). Lening uit het Fonds op Naam van het Mondriaan Fonds.

13 7. Korte vooruitblik De naamsbekendheid van Fonds Kwadraat is in korte tijd toegenomen, lenen wordt door kunstenaars meer en meer gezien als een zinvolle investering die mogelijkheden creëert in plaats van als een last, en in Spring House is het fonds veel zichtbaarder dan voorheen. Daarom verwachten we dat we in 2016 meer leningen zullen verstrekken dan in Ook de New Material Award 2016, die we dit jaar weer samen met Stichting DOEN en Het Nieuwe Instituut organiseren, zal bijdragen aan meer naamsbekendheid. Deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs, gestart in 2009 onder de naam DOEN Materiaalprijs, daagt kunstenaars en ers uit om nieuwe duurzame materialen toe te passen en innovatieve technieken te gebruiken. De expositie en de prijsuitreiking zijn tijdens Dutch Design Week 2016 in Eindhoven, die zal plaatsvinden van oktober. Verder zullen we in 2016 in Spring House nieuwe activiteiten organiseren, zoals de presentatie van werk van kunstenaars en ers en een netwerkavond met als thema hoe realiseer ik mijn plannen en ideeën? Tekst: Fonds Kwadraat Ontwerp: Multitude Fonds Kwadraat, april 2016 Fonds Kwadraat Spring House De Ruijterkade AC Amsterdam

14 Remy Jungerman Beeldend kunstenaar Project: residency bij Marc Straus Gallery, New York 2015 FODU.3 Appearance3 cotton textile, kaolin, wood, paint 100 x 100 cm : Aatjan Renders

15 Totaal aantal verstrekte leningen in 2015 Naam Discipline Project Bedrag Maarten Spons Kristina Kersa Felix Weigand Karin Trenkel Jan Dirk van der Burg Hadassah Emmerich Thijs Zweers Charlotte Koenen Marine Delgado Stichting Deltaworkers Anouk Visser Hendrik-Jan Hunneman Eelco Brand Tudor Bratu Unfair Amsterdam Johan van Barneveld Aukje Koks Anouk Griffioen Stichting de Oude Kerk Kasia Holmes-Moorhouse Marieke Berghuis Falke Pisano Bima Engels Pieter Paul Pothoven Jason Hendrik Hansma Kaleb de Groot Kristiina Koskentola Jason Hendrik Hansma Jop Vissers Vorstenbosch Ulrike Möntmann Website Apparatuur Galapagos, spel en opentype-font Kunstenaarsboek Schöne Aussichten Tweetbundelbox Expositie bij Trendbeheer tijdens Art Rotterdam Deelname Art Rotterdam en This Art Fair Residency Jan van Eyck Academie Residency Jan van Eyck Academie Expositie The colour out of space Expositie in Loods 6 in Amsterdam Apparatuur om nieuw werk te maken Aanschaf videokasten t.b.v. tentoonstellingen Productiekosten diverse tentoonstellingen Kunstbeurs voor jong talent Residency Jan van Eyck Academie Voorfinanciering bijdrage Mondriaan Fonds Solotentoonstelling Stedelijk Museum, Zwolle Solotentoonstelling Germaine Kruip Eindpresentatie Willem de Kooning Academie Onderzoeksproject met publicatie Voorfinanciering film The value in Mathematics Residency NARS Foundation New York Expositie tijdens Amsterdam Art Fair 2015 Nieuw werk voor diverse exposities Nieuw werk tijdens residency op Curaçao Productiekosten voor verschillende exposities Residency Jan van Eyck Academie Nieuw werk voor twee exposities in Veghel en Tilburg Publicatie This Babydoll will be a Junky 1.000, , , , , , , , , , ,00 800,00 750, , , , , , , ,00

16 Totaal aantal verstrekte leningen in 2015 Naam Discipline Project Bedrag Pieter Paul Pothoven Jermick Wawoe Katinka Simonse Sol Archer Mathew Kneebone Marcel Wesdorp Amsterdams Grafisch Atelier Anna Brandsma Stichting Art Deli Corinne Mynatt Boris de Beijer Nicole Martens Anaïs Lopez Jan Hoek Peter Spaans Konstantin Guz Bruno Slagboom Nico Bick Anna Klevan Robin Butter Hans de Kort Venus Veldhoen Jan Hoek Annette Behrens Linda Borst Suzanne Posthumus Charlotte Rooijackers Jiska De Vries Brenda Tempelaar Remie Jungerman bk/vormgeving bk/vormgeving bk/vormgeving bk/vormgeving bk/vormgeving bk/vormgeving film interdisciplinair interdisciplinair interdisciplinair interdisciplinair interdisciplinair Residency Jan van Eyck Academie Eindpresentatie Willem de Kooning Academie Expositie op Art Rotterdam 2015 Eindpresentatie Piet Zwart Instituut Residency Jan van Eyck Academie Rotterdam Contemporary Art Fair Milieuvriendelijke filterinstallatie werkplaats Keramiekoven Drie jaar durend kunstproject Eindpresentatie Design Academy Eindhoven Residency 37 PK Haarlem Realisatie nieuw werk In my dreams I want to become a tourist, installatie Sistaaz of the Castle op Amsterdam Fashion Week 2016 Uitgave On the road too, volume II Multimedia installatie Productie lichtbakken voor presentatie foto s Fotoproject Europese Parlementen Eindpresentatie KABK Fotoboek Plasma Light voor nieuw werk Fotoproject Westertoren en Jordaan Moffies, i.s.m. Gerda van de Lind en Duran Lantink Publicatie Karl Publicatie PRORA Werkperiode EKWC Residency Jan van Eyck Academie Aanschaf A3 printer Residency Jan van Eyck Academie Residency bij Marc Straus Gallery, NY 1.750, , , , , , , , , , , , , , ,00 800, , , , ,00 500, ,00

17 Totaal aantal verstrekte leningen in 2015 Naam Discipline Project Bedrag Abner Preis Sighle Bhreathnach-Cashell Krista van der Wilk Raluca Tudorache Sascha Pohle Manuela Eringaard Koelink Jonathan Christopher Risher Alla Kuzmyk Desiree Kleinen Conny Groenewegen Adrianus Kundert van Nieuwkoop Ingrid Hulskamp Luuk Wiehink Bin Xu Koen van Vliet Laura Klinkenberg Dora Kloppenburg Ionie Chamilaki Ineke Otte Joel Booy Noortje de Brouwer Vera Meijwaard Sjoerd Jonkers Rambler Daniel van Dijck Petra Lunenburg Little Owe Design Erasmus Scherjon House of Toll Lex Pott i.s.m. Art Deli Petra Vonk interdisciplinair interdisciplinair mediakunst mediakunst mediakunst mode mode mode mode mode Nieuw werk voor diverse exposities Eindpresentatie Piet Zwart Instituut Apparatuur tbv deelname Lekker licht in het Centraal Museum Utrecht Eindpresentatie Gerrit Rietveld Academie Nieuw werk voor deelname expositie Granpalazzo in Italië Uitbreiding modecollectie Finale International Woolmark Prize Nieuwe collectie diverse shows Presentatie en lancering nieuwe collectie Touch!, een nieuwe collectie Ripening Rugs, doorontwikkeling Linen Folds, een interactieve textielcollectie Materiaalonderzoek Freebinding i.s.m. Laura Klinkenberg Publicatie We moeten eens koffie drinken Project Freebinding, samen met Bin Xu Aanschaf leermachine Nieuwe huisstijl en website Ontwikkeling label Ineke Otte Serie nieuwe kasten Deelname Dutch Design Week 2015 Nieuwe werk voor expositie Kopenhagen en DDW 2015 Prototypes nieuw Productie eerste serie Rambler en Eindpresentatie Sandberg Instituut Expositie en publicatie Presentatie Salone Del Mobile 2015 Master of Food Design in Milaan Growing Decoration Bar designed by Lex Pott Knitted Wall Structures 5.688, ,00 800, , , , , , , , , , , , , , , , ,00 770, , , , ,00

18 Lancering Fonds Kwadraat in Art Deli Maurice Seleky in gesprek met Hannes Wallrafen, een van de oprichters van het Fotofonds FBHW : Julie Hrudova Remy Jungerman Beeldend kunstenaar Project: residency bij Marc Straus Gallery, New York 2016 Pimba Dan 2/7 35,5 x 35,5 cm cotton textile, kaolin : Aatjan Renders House of Thol Ontwerpers Project: Growing Decoration De lening is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Nalaten aan kunst, fotografie of design. Investeert in talent

Nalaten aan kunst, fotografie of design. Investeert in talent Nalaten aan kunst, fotografie of design Investeert in talent Ondersteun kunstenaars - nu en in de toekomst Kunst verrijkt ons leven. Kunstenaars maken voortdurend nieuw werk, dat u kunt zien in galeries

Nadere informatie

Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten. Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat

Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten. Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat Duurzame financiering van kunst- en ontwerpprojecten Investeer in kunstenaars, samen met Fonds Kwadraat Investeer in kunstenaars - samen met Fonds Kwadraat Kunst verrijkt ons leven. Kunstenaars maken voortdurend

Nadere informatie

5071 VX Udenhout. 2012-2013 Luca, Sint-Lukas Brussel Master Vrije Kunsten Tentoonstellinganalyse, Suzanne van de Ven

5071 VX Udenhout. 2012-2013 Luca, Sint-Lukas Brussel Master Vrije Kunsten Tentoonstellinganalyse, Suzanne van de Ven Curriculum Vitae Persoonsgegevens Naam: Woonplaats: Correspondentieadres: Telefoonnummer: Email- adres: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Sam van Gils Udenhout De Wouwerd 16 5071 VX Udenhout

Nadere informatie

JACOBIEN DE KORTE OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

JACOBIEN DE KORTE OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag JACOBIEN DE KORTE HAAGSE KUNSTENAARS Mijn werk ontstaat vanuit persoonlijke gevoelens en ervaringen. Op verstilde, introverte wijze tracht ik

Nadere informatie

Amsterdam Fashion Art & Design 13 t/m 16 februari 2014 amfad.nl. AMFAD @ Boutique Danzigerkade 221 Amsterdam (Houthavens)

Amsterdam Fashion Art & Design 13 t/m 16 februari 2014 amfad.nl. AMFAD @ Boutique Danzigerkade 221 Amsterdam (Houthavens) Voorwoord Voor u ligt de brochure van de eerste editie van AMFAD: Amsterdam Fashion Art & Design. Een unieke tentoonstelling die drie kunstvormen bij elkaar brengt die vaak los van elkaar worden getoond.

Nadere informatie

NYNKE KOSTER OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

NYNKE KOSTER OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag NYNKE KOSTER HAAGSE KUNSTENAARS Het werk van Nynke Koster richt zicht op objecten die voornamelijk voortkomen uit afgietsels van openbare ruimte,

Nadere informatie

PIERRE DERKS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

PIERRE DERKS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag PIERRE DERKS HAAGSE KUNSTENAARS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN 2003-2006 1999-2003 grafisch ontwerpen Den Haag, Koninklijke Academie van Beeldende

Nadere informatie

Investeert in talent. Jaarverslag

Investeert in talent. Jaarverslag Investeert in talent Jaarverslag 2016 020 625 51 12 info@fondskwadraat.nl www.fondskwadraat.nl Jaarverslag 2016 1. Inleiding 2. Gefinancierd 3. New Material Award 4. Partners 5. Communicatie 6. Organisatie

Nadere informatie

ANNEMARIE SLOBBE TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ANNEMARIE SLOBBE TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ANNEMARIE SLOBBE HAAGSE KUNSTENAARS Zoals de nacht veranderd naar de dag zo is alles in beweging. Zoals we zijn geboren en zullen sterven zo zal

Nadere informatie

LISANNE ACKERMANN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

LISANNE ACKERMANN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag LISANNE ACKERMANN HAAGSE KUNSTENAARS Door de wetten van tijd kan elk moment slechts één keer geleefd worden. Er bestaat geen terug in tijd. Wat

Nadere informatie

VIKTOR HACHMANG TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

VIKTOR HACHMANG TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag VIKTOR HACHMANG HAAGSE KUNSTENAARS Viktor Hachmang is een se illustrator, graficus en striptekenaar. Zijn illustraties werden o.a. gepubliceerd

Nadere informatie

DENNIS KOOT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

DENNIS KOOT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag DENNIS KOOT HAAGSE KUNSTENAARS OPLEIDINGEN 1996-2000 Grafisch ontwerpen Den Haag, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Diploma behaald 2010

Nadere informatie

JACOBIEN DE KORTE EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

JACOBIEN DE KORTE EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague JACOBIEN DE KORTE THE HAGUE ARTISTS "In my autonomous work I mostly work from my personal emotions and experiences. I try to express concepts like

Nadere informatie

I would rather design a poster than a website. Aldje van Meer, oktober 2012

I would rather design a poster than a website. Aldje van Meer, oktober 2012 I would rather design a poster than a website Aldje van Meer, oktober 2012 Deze uitgave is een samenvatting van de lezing 'I would rather design a poster than a website tijdens het Nationaal Symposium

Nadere informatie

Ondersteuning ondernemerschap in cultuur

Ondersteuning ondernemerschap in cultuur Ondersteuning ondernemerschap in cultuur VNG congres Cultuur, Zwolle Jo Houben - 4 juni 2013 Context 1. Vraag 2. C-O 2012 3. Ondernemerschapsprogramma OCW 4. C-O st.borgstellingsfonds C en C O&O fonds

Nadere informatie

Unfair Amsterdam 2013. Portfolio

Unfair Amsterdam 2013. Portfolio Unfair Amsterdam Portfolio Unfair Amsterdam is een nieuw platform voor een jonge generatie beeldende kunstenaars in Nederland. In 2013 werd het eerste Unfair Amsterdam evenement georganiseerd; Unfair Amsterdam

Nadere informatie

NADINE STIJNS EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

NADINE STIJNS EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague NADINE STIJNS THE HAGUE ARTISTS Ik werk aan langlopende fotografische projecten die voortkomen uit mijn nieuwsgierigheid naar sociaal economische

Nadere informatie

Investeert in talent. Jaarverslag

Investeert in talent. Jaarverslag Investeert in talent Jaarverslag 2017 020 625 51 12 info@fondskwadraat.nl www.fondskwadraat.nl Jaarverslag 2017 1. Inleiding 2. Gefinancierd 3. New Material Award 4. Partners 5. Communicatie 6. Organisatie

Nadere informatie

Aanwijspictogrammen voor bij de dokter Opdrachtgever: Elvia Reisverzekeringen

Aanwijspictogrammen voor bij de dokter Opdrachtgever: Elvia Reisverzekeringen Aanwijspictogrammen voor bij de dokter Opdrachtgever: Elvia Reisverzekeringen Aanwijspictogrammen voor bij de hoeren Pictogrammen voor bij de hoeren en EHBO waren o.a. te zien in Kopspijkers Jan Pieter

Nadere informatie

Inhoudsopgave INLEIDING 3 ONDERZOEK 4 COMMUNICATIE 5 ORGANISATIE 7 CONCLUSIES & AANBEVELINGEN 8 BIJLAGE 1: TOELICHTING KENNISINSTITUUT BIER 9

Inhoudsopgave INLEIDING 3 ONDERZOEK 4 COMMUNICATIE 5 ORGANISATIE 7 CONCLUSIES & AANBEVELINGEN 8 BIJLAGE 1: TOELICHTING KENNISINSTITUUT BIER 9 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave INLEIDING 3 ONDERZOEK 4 COMMUNICATIE 5 ORGANISATIE 7 CONCLUSIES & AANBEVELINGEN 8 BIJLAGE 1: TOELICHTING KENNISINSTITUUT BIER 9 2 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van

Nadere informatie

Archiefinstellingen aan het woord: Van Nelle s vormgevingsarchief

Archiefinstellingen aan het woord: Van Nelle s vormgevingsarchief Archiefinstellingen aan het woord: Van Nelle s vormgevingsarchief Jantje Steenhuis, voorzitter BRAIN (Branchevereniging Archiefinstellingen Nederland) en directeur Gemeentearchief Rotterdam Die plaat voor

Nadere informatie

NYNKE KOSTER EDUCATION EXHIBITIONS PROJECTS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

NYNKE KOSTER EDUCATION EXHIBITIONS PROJECTS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague Some information on this page is only available in Dutch THE HAGUE ARTISTS NYNKE KOSTER Het werk van Nynke Koster richt zicht op objecten die voornamelijk

Nadere informatie

ILONA NOWORACKA OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN PROJECTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ILONA NOWORACKA OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN PROJECTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag Sommige informatie is alleen beschikbaar in het Engels HAAGSE KUNSTENAARS ILONA NOWORACKA My interests lie mostly in symbolic presentation of

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

SHOWCASE. Field of Dreams Hélène Swarthstraat 19a 3061 CK Rotterdam

SHOWCASE. Field of Dreams Hélène Swarthstraat 19a 3061 CK Rotterdam SHOWCASE Field of Dreams Hélène Swarthstraat 19a 3061 CK Rotterdam +31 6 24876594 www.fieldofdreams.nu Over Field of Dreams In 2011 is Stiching Field of Dreams (FoD) opgericht met het doel om de scheidslijnen

Nadere informatie

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG.. Datum 23 oktober 2014 Betreft uitwerking brief talentontwikkeling

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG.. Datum 23 oktober 2014 Betreft uitwerking brief talentontwikkeling >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG.. Erfgoed en Kunsten IPC 3300 Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ

Nadere informatie

Karin van Paassen heeft haar hele leven al een grote passie voor sieraden uit andere culturen. Ze verzamelt etnische sieraden, die ze op haar vele

Karin van Paassen heeft haar hele leven al een grote passie voor sieraden uit andere culturen. Ze verzamelt etnische sieraden, die ze op haar vele sieraden & objecten Karin van Paassen heeft haar hele leven al een grote passie voor sieraden uit andere culturen. Ze verzamelt etnische sieraden, die ze op haar vele reizen vindt en in haar werk als curator

Nadere informatie

the time is ticking opzoek naar diegenen die ons financieel willen ondersteunen om dit mogelijk te maken.

the time is ticking opzoek naar diegenen die ons financieel willen ondersteunen om dit mogelijk te maken. the time is ticking EINDHOVEN - DELFT ATELIER VAN ASSELDONK KLOKBY The Time is Ticking is een project dat ontstaan is uit een samenwerking tussen Atelier van Asseldonk en KLOKby. Gezamenlijk hebben we

Nadere informatie

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ILJA WALRAVEN HAAGSE KUNSTENAARS Aanvankelijk schilderde Walraven vooral abstract, maar vanaf een bepaald moment is figuratie een dominante plaats

Nadere informatie

Nog beter zicht op beeldende kunst

Nog beter zicht op beeldende kunst Nog beter zicht op beeldende kunst Met de collectieve selfie 2 laat BKNL zien wat beschikbaar is aan gegevens over beeldende kunst in Nederland en waar nog de gaten zijn. Eén hiaat is inmiddels ingevuld

Nadere informatie

MAURICE VAN ES WEBSITES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

MAURICE VAN ES WEBSITES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MAURICE VAN ES HAAGSE KUNSTENAARS WEBSITES www.mauricevanes.nl OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN 2008-2013 Fotografie Den Haag, Koninklijke Academie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 32 820 Nieuwe visie cultuurbeleid Nr. 123 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de amersfoortse Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de Amersfoortse Musea! Museum Flehite, Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en Architectuurcentrum FASadE zijn verenigd in de stichting

Nadere informatie

TON OF HOLLAND TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

TON OF HOLLAND TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag TON OF HOLLAND HAAGSE KUNSTENAARS Ton of Holland: ""In mijn werken hebben alle beelden met elkaar te maken, alleen moet je wel de tijd nemen dit

Nadere informatie

HANS KÖNINGS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES PROJECTEN HAAGSE KUNSTENAARS

HANS KÖNINGS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES PROJECTEN HAAGSE KUNSTENAARS haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag HANS KÖNINGS HAAGSE KUNSTENAARS Fotografie is een belangrijk medium om herinneringen te bewaren. Fotografie is een belangrijk medium om herinneringen

Nadere informatie

LOES AARTS EDUCATION EXHIBITIONS SALES/WORKS IN COLLECTIONS COMMISSIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

LOES AARTS EDUCATION EXHIBITIONS SALES/WORKS IN COLLECTIONS COMMISSIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague LOES AARTS THE HAGUE ARTISTS Loes Aarts: "Het moment waarop de werkelijkheid haar dagelijkse betekenis loslaat en over lijkt te gaan in een innerlijke

Nadere informatie

EVA HOFMAN EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

EVA HOFMAN EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague EVA HOFMAN THE HAGUE ARTISTS Eva Hofman: "In mijn werk onderzoek ik de massa en daaruit voortvloeiend het collectief verlangen. Als mens willen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017.

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. O K T O B E R 2 0 1 8 Van de Penningmeester We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. Van de Penningmeester Terugblik Kunststroom Terugblik Kunstuitje Nieuwjaarsconcert 12 januari 2019

Nadere informatie

FLORIS KAAYK EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

FLORIS KAAYK EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague FLORIS KAAYK THE HAGUE ARTISTS Floris KIaayk: "The Origin of Creatures gaat net als de vorige twee films van Kaayk over zelfregulerende mechanismen.

Nadere informatie

Overzicht opleidingen

Overzicht opleidingen Overzicht opleidingen Stand van zaken oktober 2013 Opleiding Onderwijsinstelling Deeltijd Voltijd Duur Kosten Overig Leegstand Post-MA NRP Academie (transformatie) NRP, ism TU Delft, Nyenrode en Hogeschool

Nadere informatie

GRONDSLAGEN VOOR NADERE VERDELING THUISKOPIEVERGOEDING AAN VISUELE MAKERS. Vastgesteld: 4 september 2017 Ingangsdatum: 1 januari 2017

GRONDSLAGEN VOOR NADERE VERDELING THUISKOPIEVERGOEDING AAN VISUELE MAKERS. Vastgesteld: 4 september 2017 Ingangsdatum: 1 januari 2017 GRONDSLAGEN VOOR NADERE VERDELING THUISKOPIEVERGOEDING AAN VISUELE MAKERS Vastgesteld: 4 september 2017 Ingangsdatum: 1 januari 2017 ALGEMENE OMSCHRIJVING Het door Rechthebbenden te ontvangen bedrag aan

Nadere informatie

Stichting Kunstenaars Herdenken 5 mei

Stichting Kunstenaars Herdenken 5 mei Archiefnummer 0296 Inventaris van het archief van Stichting Kunstenaars Herdenken 5 mei 1955-1965 Ramses van Bragt en Noortje van Amerongen Den Haag 2009 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Inventaris 2.1 Bestuurlijke

Nadere informatie

JEF STAPEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

JEF STAPEL OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag JEF STAPEL HAAGSE KUNSTENAARS Jef Stapel: "Achterkanten van schuren, afgesleten drempels en vette plekken rond stopcontacten. Hoe ziet de binnenkant

Nadere informatie

Bijlage 2: toekenningen culturele basisinfrastructuur 2013-2016 naar regio (in ) REGIO NOORD REGIO OOST

Bijlage 2: toekenningen culturele basisinfrastructuur 2013-2016 naar regio (in ) REGIO NOORD REGIO OOST REGIO NOORD Tryater Leeuwarden Artikel 3.9. Algemeen theater 1.500.000 92.766-1.592.766 Noord Nederlands Toneel Groningen Artikel 3.9. Algemeen theater 2.500.000 154.942-2.654.942 Het Houten Huis Groningen

Nadere informatie

CROWDFUNDINGNIEUWS In mijn hoofd

CROWDFUNDINGNIEUWS In mijn hoofd CROWDFUNDINGNIEUWS In mijn hoofd Voor iedereen die een bijdrage heeft gedoneerd voor ons crowdfundingproject In mijn Hoofd via Voordekunst.nl. Wij willen jullie zo op de hoogte houden van alle ontwikkelingen

Nadere informatie

Opbouw college. Trends voorspellen binnen kunst. Wat is Casco? Definiëring kunstwereld. Casco Office for Art, Design and Theory

Opbouw college. Trends voorspellen binnen kunst. Wat is Casco? Definiëring kunstwereld. Casco Office for Art, Design and Theory Casco Office for Art, Design and Theory Jaring Dürst Britt Opbouw college I) Introductie trends-casco-kunstwereld(en) II) Trends binnen de brede kunstwereld III) Trends binnen Casco s kunstwereld IV) Terugkoppeling

Nadere informatie

Introductie. Rent a designer (R.A.D.) is een multidisciplinair ontwerpbureau en in 2010 opgericht door ontwerper Remco Swart.

Introductie. Rent a designer (R.A.D.) is een multidisciplinair ontwerpbureau en in 2010 opgericht door ontwerper Remco Swart. Introductie rent a designer Rent a designer (R.A.D.) is een multidisciplinair ontwerpbureau en in 2010 opgericht door ontwerper Remco Swart. Remco Swart studeerde af aan de Vrije Teken Academie (tekenen

Nadere informatie

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris)

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Beleidsplan Stichting de Middendijk 2012-2013 KvK nummer 55726550 / RSIN 851835818 Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Doelstelling: Het

Nadere informatie

JERONIMUS VAN PELT EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

JERONIMUS VAN PELT EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague JERONIMUS VAN PELT THE HAGUE ARTISTS Het liefst ben ik in de wereld van de verbeelding. Door het bewust opzoeken van vervreemding (weirdness) ontstaan

Nadere informatie

ROTTERDAM: HET LAATSTE NIEUWS VAN DE TOEKOMST

ROTTERDAM: HET LAATSTE NIEUWS VAN DE TOEKOMST STUDIO JEAN-MICHEL CRAPANZANO CONCEPT / DRIVE TO CONNECT ROTTERDAM ROTTERDAM: HET LAATSTE NIEUWS VAN DE TOEKOMST Participatief kunstproject in Rotterdam Concept: Studio Jean-Michel Crapanzano Uitvoering

Nadere informatie

APPÈL SOLO. 19 kunstenaars in 18 kamers

APPÈL SOLO. 19 kunstenaars in 18 kamers APPÈL SOLO in de KAZERNE 19 kunstenaars in 18 kamers Na het uiterst succesvolle APPÈL in de KAZERNE van maart/ april jl. waarbij 7 galerieën zich presenteerde in de kamers van de oude marechausseekazerne

Nadere informatie

Kunst op een unieke locatie. Werkwarenhuis Tramkade s-hertogenbosch

Kunst op een unieke locatie. Werkwarenhuis Tramkade s-hertogenbosch Kunst op een unieke locatie Werkwarenhuis Tramkade 22-24 s-hertogenbosch 14 juni t/m 30 juni 2019 woensdag t/m zondag 12u 19u Opening vrijdag 14 juni 17u door Hans November Curator Moderne kunst van het

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com Jaarverslag 2014 Stichting Madamfo is opgericht in 1997 en ondersteunt in Ghana projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Madamfo is het Ghanese woord voor vriend. Stichting Madamfo Contactadres:

Nadere informatie

ERIC HIRDES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ERIC HIRDES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ERIC HIRDES HAAGSE KUNSTENAARS Mijn schilderijen zijn abstract en zijn opgebouwd uit vorm, lijn, kleur en structuur. Weliswaar met schijnbaar

Nadere informatie

HANAE WILKE OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN PROJECTEN OPDRACHTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

HANAE WILKE OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN PROJECTEN OPDRACHTEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag HANAE WILKE HAAGSE KUNSTENAARS In mijn werk is het begrip verlangen, hoe wij onszelf tot de ander verhouden en de wijze van communiceren van belang.

Nadere informatie

Stichting ALL IMPROV. Jaarverslag 2014

Stichting ALL IMPROV. Jaarverslag 2014 Stichting ALL IMPROV Jaarverslag 2014 1 Contents 1 Bestuur verslag... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Bestuur... 3 1.4 Beleid... 4 2 Aanvragen en afwijzingen... 4 3 Financiën... 5 3.1 Balans

Nadere informatie

STICHTING FRANÇOISE VAN DEN BOSCH Activiteiten 2014 en Beleidsplan

STICHTING FRANÇOISE VAN DEN BOSCH Activiteiten 2014 en Beleidsplan STICHTING FRANÇOISE VAN DEN BOSCH Activiteiten 2014 en Beleidsplan 2015-2016 Inhoud: Inleiding Deel 1 - Activiteiten 2014 Deel 2 - Beleidsplan 2015-2016 Deel 3 - Financiële verantwoording Inleiding De

Nadere informatie

RISICOANALYSE. Aanvraag Brabant C

RISICOANALYSE. Aanvraag Brabant C Aanvraag Brabant C ORGANISATIE ORGANISATIE PERSONELE BEZETTING Salaris Dutch Invertuals is sinds kort aan het bouwen aan haar personele bezetting. Sinds 2015 is er één persoon in dienst. Haar loon is tot

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. MATERIAALFONDS voor beeldende kunst en vormgeving. en ontwerpers (hierna kunstenaars genoemd) vaak een grote

Jaarverslag 2014. MATERIAALFONDS voor beeldende kunst en vormgeving. en ontwerpers (hierna kunstenaars genoemd) vaak een grote Jaarverslag 2014 Met relatief klein bedrag kunn kunstaars, fotograf Het staat garant voor kwaliteit. E adviescommissie met led uit verschillde vakgebied toetst de ontwerpers (hierna kunstaars goemd) vaak

Nadere informatie

Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje

Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje Lancering Nienke Sybrandy In het Kader van Liefhertje Vrijdag 1 juni is het zover en lanceert LhGWR (Liefhertje en De Grote Witte Reus) het nieuwe winkel concept... In het Kader van Liefhertje, dit keer

Nadere informatie

expositievoorwaarden Willem 2 VA. APRIL 2016 KUNSTENCLUSTER WILLEM II FABRIEK

expositievoorwaarden Willem 2 VA. APRIL 2016 KUNSTENCLUSTER WILLEM II FABRIEK expositievoorwaarden Willem 2 VA. APRIL 2016 KUNSTENCLUSTER WILLEM II FABRIEK Boschveldweg 471 5211 VK s-hertogenbosch Openingstijden: maandag t/m zondag 11.00-17.00 www.willem2fabriek.nl 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

SUZANNE SOMER TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN PROJECTEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES HAAGSE KUNSTENAARS

SUZANNE SOMER TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN PROJECTEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES HAAGSE KUNSTENAARS haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag SUZANNE SOMER HAAGSE KUNSTENAARS Ik ben Suzanne Somer, beeldend kunstenaar en founder van No pressure Project space / Trash the House. In 2012

Nadere informatie

RIEN MONSHOUWER EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

RIEN MONSHOUWER EDUCATION EXHIBITIONS THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague RIEN MONSHOUWER THE HAGUE ARTISTS Mijn werk is een metafoor voor de dagelijkse werkelijkheid van de stad (of stedelijke omgeving). De architectuur

Nadere informatie

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk

Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, Zonder titel, ong. 1967. Ontwikkelgelatinezilverdruk Sanne Sannes, The Face of Love Fotografie uit de collectie van het Rijksmuseum 13 november 15 december 2013 Het onlangs geheel gerenoveerde

Nadere informatie

MARTIJN PETERS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

MARTIJN PETERS OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MARTIJN PETERS HAAGSE KUNSTENAARS Martijn Peters: "Mijn foto's en video's zijn afbeeldingen van buitengewone gebeurtenissen en toch vaak van momenten

Nadere informatie

Ondersteunende data ten behoeve van Tweede Kamerdebat cultuurbegroting 30 nov 2015

Ondersteunende data ten behoeve van Tweede Kamerdebat cultuurbegroting 30 nov 2015 Ondersteunende data ten behoeve van Tweede Kamerdebat cultuurbegroting 30 nov 2015 In opdracht van Kunsten 92, de Federatie Cultuur en FNV Kiem 23 november 2015 Verantwoording Deze sheetpresentatie is

Nadere informatie

BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE

BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE Beeldende kunst heeft een grote toegevoegde waarde voor de samenleving. Door het kennisnemen van kunst kunnen mensen verrast

Nadere informatie

Stichting Stokroos geeft zowel financiële bijdragen als coachingstrajecten aan kunstenaars, ontwerpers en culturele initiatieven.

Stichting Stokroos geeft zowel financiële bijdragen als coachingstrajecten aan kunstenaars, ontwerpers en culturele initiatieven. Financiële verantwoording 2012 Stichting Stokroos heeft ten doel de (financiële) ondersteuning en de sponsoring van kunst- en cultuuruitleggen, in het bijzonder beeldende kunst, alles in de ruimste zin

Nadere informatie

PETER ZWAAN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

PETER ZWAAN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag PETER ZWAAN HAAGSE KUNSTENAARS Mijn beelden komen voort uit een fascinatie voor maakbaarheid en de menselijke drang om alles in de wereld om ons

Nadere informatie

Eén van de belangrijke pijlers van Modefabriek is MINT, het platform voor cool, fair & ethical fashion.

Eén van de belangrijke pijlers van Modefabriek is MINT, het platform voor cool, fair & ethical fashion. MINT FASHION TRADE SHOW - ON THE EDGE Ieder half jaar komen mode- en designprofessionals uit heel Nederland en ver daarbuiten naar Amsterdam om zich te laten inspireren voor het nieuwe seizoen. The Amsterdam

Nadere informatie

NICOL RODRIGUEZ OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

NICOL RODRIGUEZ OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag NICOL RODRIGUEZ HAAGSE KUNSTENAARS -Abstract vision to the movement- The movement into my creation is playing an important piece and the instability

Nadere informatie

VINCENT DE KOOKER OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES PROJECTEN HAAGSE KUNSTENAARS

VINCENT DE KOOKER OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN INTERNATIONALE UITWISSELINGEN / ARTIST-IN-RESIDENCIES PROJECTEN HAAGSE KUNSTENAARS haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag VINCENT DE KOOKER HAAGSE KUNSTENAARS Werkt als beeldend kunstenaar autonoom en in opdracht.vaak in samenwerking met podiumkunsten zoals toneel,

Nadere informatie

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2017

Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2017 Bestuursverslag KPMG FY 15/16 Stichting Kunstcollectie KPMG Juni 2017 Inhoud Algemeen 3 Aankoopbeleid 4 Bestuur 5 Aankopen en activiteiten FY15/16 6 2 Algemeen In 2006 zijn de kunsteigendommen van KPMG

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN ART BOOK BELEIDSPLAN 2018-2021 www.artisbook.nl Stichting ARTisBOOK Westerhavenstraat 27 9718AK Groningen info@artisbook.nl 050-3132418 Inhoud Inleiding 3 1. Missie/visie 4 1.2 Doelstelling 2. Huidige

Nadere informatie

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam Persdocumentatie 3 t/m 6 September 2009 1 Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam 2 Persbericht aug 2009 Jong talent... eenmaal, andermaal Uitzonderlijke kunstveiling met beginnende kunstenaars Op 6 september

Nadere informatie

De Geefwet en donaties aan cultuur in Nederland *1. René Bekkers, r.bekkers@vu.nl Saskia Franssen, s.e.franssen@vu.nl

De Geefwet en donaties aan cultuur in Nederland *1. René Bekkers, r.bekkers@vu.nl Saskia Franssen, s.e.franssen@vu.nl De Geefwet en donaties aan cultuur in Nederland *1 René Bekkers, r.bekkers@vu.nl Saskia Franssen, s.e.franssen@vu.nl Sinds giften aan culturele instellingen fiscaal gezien aantrekkelijker zijn geworden,

Nadere informatie

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014.

ANBI- verantwoording. Meer informatie over de organisatiestructuur van de stichting is te vinden in het jaarverslag 2014. ANBI- verantwoording Culturele ANBI Stichting Schouwburg Cuijk Stimuleringsfonds (in de communicatie naar buiten wordt de naam Het Podiumfonds Land van Cuijk & Maasduinen gebruikt) is door de Belastingdienst

Nadere informatie

MAURICE VAN ES EXHIBITIONS EDUCATION EXCHANGES/RESIDENCIES THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

MAURICE VAN ES EXHIBITIONS EDUCATION EXCHANGES/RESIDENCIES THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague MAURICE VAN ES THE HAGUE ARTISTS EDUCATION EXHIBITIONS 2008-2013 Fotografie Den Haag, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten diploma Gabriel

Nadere informatie

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention

Aart de Lange Pzn. Monumenten van Aandacht. Monuments of Attention Aart de Lange Pzn symboliekschilder symbolic painter Monumenten van Aandacht Monuments of Attention Grote Kerk Edam 5 juli t/m 16 augustus 2015 Dagelijks geopend van 13:30 tot 17:00 uur www.grotekerkedam.nl

Nadere informatie

ANBI - gegevens. Forhanna Quellijnstraat 119-A 1073 XH Amsterdam forhanna.com. T +31 (0)

ANBI - gegevens. Forhanna Quellijnstraat 119-A 1073 XH Amsterdam forhanna.com. T +31 (0) ANBI - gegevens Forhanna Quellijnstraat 119-A 1073 XH Amsterdam forhanna.com info@forhanna.com T +31 (0)20 636 4175 NL64 RABO 0316 7569 62 KVK 67833829 BTW 8571.91.652.B.01 1 Forhanna is aangemerkt als

Nadere informatie

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen.

Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Crowdfunding, de juiste instelling. Adviestraject voor grote en middelgrote instellingen. Over voordekunst Voordekunst is het grootste en meest succesvolle crowdfundingplatform voor de creatieve sector

Nadere informatie

GOSSE DE KORT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

GOSSE DE KORT TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag GOSSE DE KORT HAAGSE KUNSTENAARS Gosse de Kort: "Ik studeerde architectuur aan de TU delft en behaalde in mijn master aan de interfaculteit Artscience

Nadere informatie

EEN BIJDRAGE ONTVANGEN VAN HET CBK ROTTERDAM?

EEN BIJDRAGE ONTVANGEN VAN HET CBK ROTTERDAM? EEN BIJDRAGE ONTVANGEN VAN HET CBK ROTTERDAM? BRENG JE PROJECT ONDER DE AANDACHT! Deze folder geeft informatie over mogelijkheden en verplichtingen bij het realiseren van jouw project en over het onder

Nadere informatie

Caroline Boot en Vimal Korstjens In het spoor van het Bauhaus Weefwerk van Kitty van der Mijll Dekker Audax Textielmuseum, Tilburg

Caroline Boot en Vimal Korstjens In het spoor van het Bauhaus Weefwerk van Kitty van der Mijll Dekker Audax Textielmuseum, Tilburg publicaties 2010 Margriet van Seumeren Haerkens e.a. Een mooi ding Ambacht, vormgeving, kunst 1890-2010 Museum Hilversum, Hilversum Victoria Anastasyadis Herman Scholten Ruimte voor textiel Website Stichting

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

Collectie gemeente Zwartewaterland - deelcollectie Genemuiden

Collectie gemeente Zwartewaterland - deelcollectie Genemuiden Interieurinrichting gemeentehuis Genemuiden. Deze inventarisatie van het meubilair in het gemeentehuis van Genemuiden beperkt zich tot de interieuronderdelen die in 1968 door binnenhuisarchitect Dirk van

Nadere informatie

MARGARETH DOORDUIN EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague

MARGARETH DOORDUIN EXHIBITIONS EDUCATION THE HAGUE ARTISTS. haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague haagsekunstenaars.nl is an initiative by Stroom The Hague MARGARETH DOORDUIN THE HAGUE ARTISTS Margareth Doorduin: "Mijn vroege fotowerken (o.a. de serie; Untitled, Sculptures en Insight) kenmerken zich

Nadere informatie

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Nationaal Glasmuseum Leerdam Nationaal Glasmuseum Leerdam Tentoonstellingen 2015 Collectie Highlights In de presentatie Collectie Highlights worden bijzondere Leerdamse glasobjecten uit de vaste collectie extra onder de aandacht gebracht.

Nadere informatie

KEES VERSCHUREN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

KEES VERSCHUREN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag KEES VERSCHUREN HAAGSE KUNSTENAARS Kees Verschuren: "Monumentaal ruimtelijk-sculpturale werken; omgevingsontwerpen. Tekeningen. Digiweefsels [textiel].

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Concept. Programma. Partners. PR & Marketing. Sponsoring. Media aandacht overzicht + cijfers FCF 2014. De afgelopen editie in beeld

Inhoudsopgave. Concept. Programma. Partners. PR & Marketing. Sponsoring. Media aandacht overzicht + cijfers FCF 2014. De afgelopen editie in beeld Inhoudsopgave 01 Concept 02 Programma 03 Partners 04 PR & Marketing 05 Sponsoring 06 Media aandacht overzicht + cijfers FCF 2014 07 De afgelopen editie in beeld 01 Concept FASHIONCLASH is een Nederlandse

Nadere informatie

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Activiteiten... 3 Publiciteit... 4 SETUP:... 4 CBKU Openingsexpositie Doors of Dissociation... 4 Digital Marbles... 4 The Respons(e)ible Project... 4 UNMA... 4 L â u N a y...

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2012

Activiteitenverslag 2012 Activiteitenverslag 2012 Inleiding In dit bestuursjaar zijn de reeds ingezette activiteiten ter realisering van de doelstelling: het bevorderen in de meest ruime zin van de kennis over de specifieke kenmerken

Nadere informatie

Individuele kunstenaars & bemiddelaars

Individuele kunstenaars & bemiddelaars Individuele kunstenaars & bemiddelaars voor het samen zichtbaar maken van beeldende kunst en erfgoed Om te beginnen 1 Individuele kunstenaars & bemiddelaars Beeldende kunst en cultureel erfgoed verdienen

Nadere informatie

Op en met zelf gemaakt papier schilder ik het Hollands landschap en maak wandbekleding voor toegepaste opdrachten

Op en met zelf gemaakt papier schilder ik het Hollands landschap en maak wandbekleding voor toegepaste opdrachten haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MARK DE WEIJER HAAGSE KUNSTENAARS Op en met zelf gemaakt papier schilder ik het Hollands landschap en maak wandbekleding voor toegepaste opdrachten

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Activiteitenverslag

Jaarverslag 2012 Activiteitenverslag Jaarverslag 2012 Activiteitenverslag Voorwoord 1 Uitgangspunten en beleid 2 Toekenningen 2012 4 40 jaar Materiaalfonds: The Weight of Colour 5 DOEN Materiaalprijs 2012 6 Partners: Mondriaan onds en Stichting

Nadere informatie

ELSKE VERDOORN WEBSITES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ELSKE VERDOORN WEBSITES OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ELSKE VERDOORN HAAGSE KUNSTENAARS WEBSITES www.elskeverdoorn.nl OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN 2010-2015 2006-2010 Fotografie Den Haag, Koninklijke

Nadere informatie

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert.

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Onze missie Waar wij voor staan Door het versterken van de signatuur van de Maastrichtse mode- en designsector in combinatie met de sterke reputatie

Nadere informatie

LISETTE HUIZENGA OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

LISETTE HUIZENGA OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag LISETTE HUIZENGA HAAGSE KUNSTENAARS Artist Statement: Kunst in ruimte en tijd Ik ben gefascineerd door de verschillende soorten van ruimte waarin

Nadere informatie