Versie A SAMENLEESBIJBEL
|
|
|
- Julius Dijkstra
- 9 jaren geleden
- Aantal bezoeken:
Transcriptie
1 Versie A SAMENLEESBIJBEL Tien bijbelvragen
2 BIJBELVRAGEN Vraag 1 2
3 BIJBELVRAGEN Vraag 1 Over welk bijbelgedeelte gaat het lied 'Als een herder is de Heer voor mij'? A. De goede herder B. Het verloren schaap C. Psalm 23 D. Het kerstevangelie» Antwoord 3
4 BIJBELVRAGEN Vraag 2 In de staat deze achtergrondinformatie bij 'het voorbeeld van de zoon die weggaat' (= de gelijkenis van de verloren zoon). In Lucas 15 staan drie gelijkenissen over - zoals het in de NBV staat - de zorg om wat verloren is. Twee van die gelijkenissen zijn Het verloren schaap en De verloren zoon. Wat is de derde gelijkenis? 4
5 BIJBELVRAGEN Vraag 2 Welke gelijkenis uit Lucas 15 gaat over de zorg om wat verloren is? A. De verloren munt B. De verloren liefde C. De verloren zondaar D. De verloren wedstrijd» Antwoord 5
6 BIJBELVRAGEN Vraag 3 6
7 BIJBELVRAGEN Vraag 3 Wat zag Jakob in zijn droom onderweg naar Paddan-Aram? A. Een ladder die uit de hemel werd neergelaten. B. Een trap die op de aarde stond en helemaal tot aan de hemel reikte. C. Een jakobsladder. D. Het meisje van zijn dromen.» Antwoord 7
8 BIJBELVRAGEN Vraag 4 In Rechters 20 wordt verteld over slingeraars uit de stam Benjamin. Zij misten nooit hun doel. Welke bijzonderheid wordt daarbij nog meer vermeld? 8
9 BIJBELVRAGEN Vraag 4 Wat was er bijzonder aan de slingeraars uit Benjamin? A. Ze gebruikten ijzeren kogels. B. Ze waren linkshandig. C. Ze waren een kop groter dan de andere Israëlieten. D. Ze lieten altijd alles rondslingeren.» Antwoord 9
10 BIJBELVRAGEN Vraag 5 In 2 Koningen 4 wordt verteld dat één van de profeten 'kolokwinten' nam en daar soep van kookte. Het gerecht was echter niet te eten. Maar als de profeet Elisa meel in de kookpot laat gooien wordt het eten gezond. Welke uitdrukking is ontleend aan dit verhaal? 10
11 BIJBELVRAGEN Vraag 5 Welke uitdrukking is ontleend aan het verhaal dat Elisa eten gezond maakt? A. Honger maakt rauwe bonen zoet. B. Na het zuur komt het zoet. C. De dood in de pot. D. Je moet eten wat de pot schaft.» Antwoord 11
12 BIJBELVRAGEN Vraag 6 12
13 BIJBELVRAGEN Vraag 6 Waarom leidde God het volk vanuit Egypte niet via de kortste weg naar Kanaän? A. Via de kortste weg zou de reis nooit 40 jaar duren. B. God wilde bij de Rietzee zijn macht laten zien. C. Op die manier zou het volk niet langs de berg Sinai komen. D. De Israëlieten zouden dan misschien terug willen naar Egypte als ze tegen de Filistijnen moesten vechten.» Antwoord 13
14 BIJBELVRAGEN Vraag 7 14
15 BIJBELVRAGEN Vraag 7 Wat moest Petrus doen met de dieren die in het laken naar beneden kwamen? A. Slachten en opeten B. Splitsen in reine en onreine dieren C. Offeren D. Naar de ark brengen» Antwoord 15
16 BIJBELVRAGEN Vraag 8 16
17 BIJBELVRAGEN Vraag 8 In de Bijbel staat een verhaal over een ezelin die kon praten. Tegen wie sprak de ezelin? A. Tegen de os in de stal van Betlehem. B. Tegen Adam en Eva in het paradijs. C. Tegen Jozef toen hij vluchtte naar Egypte. D. Tegen Bileam die haar sloeg.» Antwoord 17
18 BIJBELVRAGEN Vraag 9 18
19 BIJBELVRAGEN Vraag 9 Wie was de eerste mens die op de harp en de fluit speelde? A. Jabal B. Jubal C. Tubal-Kaïn D. De rattenvanger van farao» Antwoord 19
20 BIJBELVRAGEN Vraag 10 20
21 BIJBELVRAGEN Vraag 10 Wie gaf tijdens een feest een raadsel op aan zijn gasten? A. Koning Belsassar tijdens een drinkfeest in zijn paleis B. Simson, tijdens zijn bruiloftsfeest C. Salomo, toen de tempel werd ingewijd D. Wijze mannen uit het Oosten tijdens het Kerstfeest in Betlehem» Antwoord 21
22 BIJBELVRAGEN Antwoord 1 Over welk bijbelgedeelte gaat het lied 'Als een herder is de Heer voor mij'? A. De goede herder B. Het verloren schaap C. Psalm 23 D. Het kerstevangelie 22
23 BIJBELVRAGEN Antwoord 1 Over welk bijbelgedeelte gaat het lied 'Als een herder is de Heer voor mij'? A. De goede herder B. Het verloren schaap C. Psalm 23 D. Het kerstevangelie» Naar vraag 2 23
24 BIJBELVRAGEN Antwoord 2 Welke gelijkenis uit Lucas 15 gaat over de zorg om wat verloren is? A. De verloren munt B. De verloren liefde C. De verloren zondaar D. De verloren wedstrijd 24
25 BIJBELVRAGEN Antwoord 2» Naar vraag 3 Welke gelijkenis uit Lucas 15 gaat over de zorg om wat verloren is? A. De verloren munt B. De verloren liefde C. De verloren zondaar D. De verloren wedstrijd Lucas 15:8 Jezus zei ook: Stel dat een vrouw tien zilveren munten heeft, maar er één kwijtraakt. Dan gaat ze die toch zoeken? 25
26 BIJBELVRAGEN Antwoord 3 Wat zag Jakob in zijn droom onderweg naar Paddan-Aram? A. Een ladder die uit de hemel werd neergelaten. B. Een trap die op de aarde stond en helemaal tot aan de hemel reikte. C. Een jakobsladder. D. Het meisje van zijn dromen. 26
27 BIJBELVRAGEN Antwoord 3 Wat zag Jakob in zijn droom onderweg naar Paddan-Aram? A. Een ladder die uit de hemel werd neergelaten. B. Een trap die op de aarde stond en helemaal tot aan de hemel reikte. C. Een jakobsladder.» Naar vraag 4 Genesis D. Het 28:12 meisje van zijn dromen. Toen kreeg hij [Jakob] een droom. Hij zag een trap van de aarde naar de hemel. Hij zag engelen van God die de trap op liepen en weer naar beneden gingen. 27
28 BIJBELVRAGEN Antwoord 4 Wat was er bijzonder aan de slingeraars uit Benjamin? A. Ze gebruikten ijzeren kogels. B. Ze waren linkshandig. C. Ze waren een kop groter dan de andere Israëlieten. D. Ze lieten altijd alles rondslingeren. 28
29 BIJBELVRAGEN Antwoord 4» Naar vraag 5 Wat was er bijzonder aan de slingeraars uit Benjamin? A. Ze gebruikten ijzeren kogels. B. Ze waren linkshandig. C. Ze waren een kop groter dan de andere Israëlieten. D. Ze lieten altijd alles rondslingeren. Rechters 20:16 Ze [soldaten uit Benjamin] waren linkshandig en ze gebruikten allemaal een slingerwapen. Ze misten hun doel nooit. 29
30 BIJBELVRAGEN Antwoord 5 Welke uitdrukking is ontleend aan het verhaal dat Elisa eten gezond maakt? A. Honger maakt rauwe bonen zoet. B. Na het zuur komt het zoet. C. De dood in de pot. D. Je moet eten wat de pot schaft. 30
31 BIJBELVRAGEN Antwoord 5 Welke uitdrukking is ontleend aan het verhaal dat Elisa eten gezond maakt? A. Honger maakt rauwe bonen zoet. B. Na het zuur komt het zoet. C. De dood in de pot.» Naar vraag 6 D. Je moet eten wat de pot schaft. 2 Koningen 4:40b (NBG'51) Zodra zij van het moes hadden gegeten, schreeuwden zij het uit: De dood is in de pot, man Gods! En zij konden het niet eten. 31
32 BIJBELVRAGEN Antwoord 6 Waarom leidde God het volk vanuit Egypte niet via de kortste weg naar Kanaän? A. Via de kortste weg zou de reis nooit 40 jaar duren. B. God wilde bij de Rietzee zijn macht laten zien. C. Op die manier zou het volk niet langs de berg Sinai komen. D. De Israëlieten zouden dan misschien terug willen naar Egypte als ze tegen de Filistijnen moesten vechten. 32
33 BIJBELVRAGEN Antwoord 6 Waarom leidde God het volk vanuit Egypte niet via de kortste weg naar Kanaän? A. Via de kortste weg zou de reis nooit 40 jaar duren. B. God wilde bij de Rietzee zijn macht laten zien. C. Op die manier zou het volk niet langs de berg Sinai komen. D. De Israëlieten zouden dan misschien terug willen naar Egypte als ze tegen de Filistijnen moesten vechten. Exodus 13:17» Naar vraag 7 33
34 BIJBELVRAGEN Antwoord 7 Wat moest Petrus doen met de dieren die in het laken naar beneden kwamen? A. Slachten en opeten B. Splitsen in reine en onreine dieren C. Offeren D. Naar de ark brengen 34
35 BIJBELVRAGEN Antwoord 7» Naar vraag 8 Wat moest Petrus doen met de dieren die in het laken naar beneden kwamen? A. Slachten en opeten B. Splitsen in reine en onreine dieren C. Offeren D. Naar de ark brengen Handelingen 10:13 Toen zei een stem: Sta op, Petrus. Slacht deze dieren en eet ze op. 35
36 BIJBELVRAGEN Antwoord 8 In de Bijbel staat een verhaal over een ezelin die kon praten. Tegen wie sprak de ezelin? A. Tegen de os in de stal van Betlehem. B. Tegen Adam en Eva in het paradijs. C. Tegen Jozef toen hij vluchtte naar Egypte. D. Tegen Bileam die haar sloeg. 36
37 BIJBELVRAGEN Antwoord 8» Naar vraag 9 In de Bijbel staat een verhaal over een ezelin die kon praten. Tegen wie sprak de ezelin? A. Tegen de os in de stal van Betlehem. B. Tegen Adam en Eva in het paradijs. C. Tegen Jozef toen hij vluchtte naar Egypte. D. Tegen Bileam die haar sloeg. Numeri 22:28 Toen zorgde de Heer ervoor dat de ezelin kon praten. Ze zei tegen Bileam: U hebt me al drie keer geslagen. Wat heb ik verkeerd gedaan? 37
38 BIJBELVRAGEN Antwoord 9 Wie was de eerste mens die op de harp en de fluit speelde? A. Jabal B. Jubal C. Tubal-Kaïn D. De rattenvanger van farao 38
39 BIJBELVRAGEN Antwoord 9 Wie was de eerste mens die op de harp en de fluit speelde? A. Jabal B. Jubal C. Tubal-Kaïn» Naar vraag 10 D. De rattenvanger van farao Genesis 4:21 Jubal was de eerste mens die op de harp en de fluit speelde. 39
40 BIJBELVRAGEN Antwoord 10 Wie gaf tijdens een feest een raadsel op aan zijn gasten? A. Koning Belsassar tijdens een drinkfeest in zijn paleis B. Simson, tijdens zijn bruiloftsfeest C. Salomo, toen de tempel werd ingewijd D. Wijze mannen uit het Oosten tijdens het Kerstfeest in Betlehem 40
41 BIJBELVRAGEN Antwoord 10 Wie gaf tijdens een feest een raadsel op aan zijn gasten? A. Koning Belsassar tijdens een drinkfeest in zijn paleis B. Simson, tijdens zijn bruiloftsfeest C. Salomo, toen de tempel werd ingewijd D. Wijze mannen uit het Oosten tijdens het Kerstfeest in Betlehem Rechters 14:
42 ANTWOORDEN 1. C 2. A 3. B 4. B 5. C 6. D 7. A 8. D 9. B 10. B 42
43 Bedankt voor het meedoen! Kijk op en steun het bijbelwerk
30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest
Themaoverzicht Groep 1 1. In het begin 2. Noach 3. God belooft 4. Abraham 5. Isaak 6. Jakob en Esau 7. Jakob 8. Jozef 9. Dromen 10. Jozef de onderkoning 11. Mozes 12. Mozes naar de farao 13. God straft
Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4
HOOFDSTUK 1 IN HET BEGIN HOOFDSTUK 5 ISAAK Schepping van hemel en aarde Genesis 1 4 In het paradijs Genesis 2: 5 25 De zondeval van de mensen Genesis 3: 1-24 In het begin Isaak en Ismaël Genesis 21: 1
Week 35: 24 augustus t/m 28 augustus 2015 Zomerweek 2 Wat geloof jij? Themaweek over je eigen geloof
Kind op maandag 2015-2016 Week 35: 24 augustus t/m 28 augustus 2015 Zomerweek 2 Wat geloof jij? Themaweek over je eigen geloof Week 36: 30 augustus t/m 4 september 2015 Het paradijs, Genesis 2:8-25 De
Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.
Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.
BIJBELROOSTER GROEP 1
BIJBELROOSTER GROEP 1 HOOFDSTUK 1 Dag 1 Schepping Genesis 1 4 Dag 2 In het paradijs Genesis 2: 5 25 Dag 3 De zondeval Genesis 3: 1-24 IN HET BEGIN HOOFDSTUK 2 NOACH Dag 1 Kaïn en Abel Genesis 4: 1 17;
Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje
Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots
DE GEBOORTE VAN JEZUS
Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:
Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs
Filippenzen 3: 20 NBG 20 Want wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als verlosser verwachten, Efeziërs 2: 6 HSV 6 en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem
Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4
HOOFDSTUK 1 ADAM EN EVA HOOFDSTUK 6 ABRAHAM LUISTERT Schepping Genesis 1: 1 2: 7 Paradijs Genesis 2: 8 25 Zondeval Genesis 3 Adam en Eva en werkboek Isaak en Ismaël Genesis 21: 1 20 Abraham op de proef
Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON
Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible
Het verhaal van onze kerststal
Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook
Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool
Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,
10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951.
10. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. 5. Bijbel, Lucas 15. Vertaling L. ten Kate. Vertaling NBG/BBG, Haarlem/Brussel 1951. Lucas 15 Vertaling L. ten Kate
Wat vertelde Jozef zijn broers over de hongersnood? Dankzij wie had Jozef de positie van onderkoning van Egypte bereikt?
Vader en zoon herenigd. Wat vertelde Jozef zijn broers over de hongersnood? Genesis 45:6 6 Deze twee jaren is er immers honger geweest in het midden van het land, en er komen nog vijf jaren waarin er geen
BIJBELROOSTER GROEP 3
BIJBELROOSTER GROEP 3 HOOFDSTUK 1 ADAM EN EVA Dag 1 Schepping Genesis 1: 1 2: 7 Dag 2 Paradijs Genesis 2: 8 25 Dag 3 Zondeval Genesis 3 Dag 4 Adam en Eva Knieboek, Werkboek p. 2 HOOFDSTUK 2 WANDELEN MET
De boom van Isaï. Vragen. Lezen: Jesaja 11:1-10
1 De boom van Isaï Lezen: Jesaja 11:1-10 Heb je weleens een afgekapte boom gezien? Wat in de grond blijft zitten, noem je een tronk. De boom lijkt helemaal dood. In de Bijbel wordt de familie van Isaï
BIJBELROOSTER GROEP 5
HOOFDSTUK 1 HET BEGIN Dag 1 De schepping Genesis 1 2 : 7 Dag 2 Het paradijs Genesis 2 : 8 25 Dag 3 De eerste zonde Genesis 3 Dag 4 Het begin Lesboek p. 6 & 7, Werkboek p. 2 & 3 HOOFDSTUK 2 HOOP! Dag 1
Muziek: De notatie van de liedjes vind je aan het eind van dit Bijbelspel.
In vuur en vlam Een bijbelspel in 3 delen: 1 Mozes als prins. Hij staat in vuur en vlam voor zijn volk en hij probeert vanuit zijn eigen temperament het volk te helpen. 2 Mozes bij de brandende braamstruik.
De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten
De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel
Noach bouwt een ark Genesis 6-8
2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met
Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.
Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.
Bij wie vroeg Jakob hulp toen zijn zonen de tweede reis naar Egypte gingen maken?
De tweede reis van Jozefs broers naar Egypte. Bij wie vroeg Jakob hulp toen zijn zonen de tweede reis naar Egypte gingen maken? Genesis 43:14 14 God, de Almachtige, geve jullie barmhartigheid in de ogen
De Bijbel Open Kaïn & Abel. Kaïn & Abel twee soorten mensen. Elk mens is godsdienstig.
& twee soorten mensen Elk mens is godsdienstig. Toch accepteert God maar één manier om tot Hem te komen: op grond van een offer. De mens bekende Eva. = gemeenschap Eva zei: ik heb een man van de Here gekregen.
EEN PRINS WORDT EEN HERDER
Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld
Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool
Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,
Lees Zoek op Om over na te denken
Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in
Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4
HOOFDSTUK 1 SAMUËL HOOFDSTUK 2 SAUL HOOFDSTUK 3 DE EERSTE KONING HOOFDSTUK 4 DAVID Geboorte van Samuël 1 Samuël 1: 1 23 Samuël wordt geroepen 1 Samuël 1: 24 2: 11, 3: 1 18 De zonen van Eli 1 Samuël 2:
DE GEBOORTE VAN JEZUS
Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:
KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015
KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: De Kern Spijkenisse Voorganger: ds. Lennart van Berkel Organist: Adri v/d Padt Pianist: Manon Welkom Samenzang: Stille
Verhaal: Jozef en Maria
Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele
Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Waarheen trok Abraham en zijn gevolg?
Abraham in Gerar. Welk Bijbelboek gaat over dit hoofdstuk? Genesis 20 Waarheen trok Abraham en zijn gevolg? Genesis 20:1 1 Abraham trok vandaar naar het Zuiderland en woonde tussen Kades en Sur, en hij
De bruiloft van Simson
De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar
Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2015/2016
Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2015/2016 Week 36 Dinsdag: Genesis 1:1-13 Schepping dag 1-3 Woensdag: Genesis 1:14-31 Schepping dag 4-7 Donderdag: Genesis 3 De zondeval Week 37 Maandag:
Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk
Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en
DE PRINS VAN DE RIVIER
Bijbel voor Kinderen presenteert DE PRINS VAN DE RIVIER Geschreven door: E. Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd
BIJBELROOSTER GROEP 4
BIJBELROOSTER GROEP 4 HOOFDSTUK 1 GOD SPREEKT Dag 1 Van de Heer gebeden 1 Samuël 1: 1 23 Dag 2 Samuël in de tabernakel 1 Samuël 1: 24 2: 26 Dag 3 Samuël geroepen 1 Samuël 3: 1 4: 1a Dag 4 God spreekt Lesboek
Inleiding programma Bijbel Basics
Jaar 1-2 Inleiding programma Bijbel Basics ALGEMEEN De Bijbel in ruim tweehonderd verhalen; dat is Bijbel Basics, de kinderdienstmethode van het Nederlands Bijbelgenootschap. Met Bijbel Basics beloven
7 bijzondere uitspraken van Jezus
7 bijzondere uitspraken van Jezus Ik ben het brood dat leven geeft. (Joh. 6:35) Ik ben het licht voor de wereld. (Joh. 8:12) Ik ben de deur voor de schapen. (Joh. 10:7) Ik ben de goede herder. (Joh. 10:14)
Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO
Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible
Verteld door Schulp en Tuffer
Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder
Rooster Kind op Maandag Kind op Maandag
Kind op Maandag Bijbelverhalen zijn leuk. Sommige zijn heel spannend, andere grappig. Ze gaan over verdriet en troost, over boos zijn en vrede maken, over wat goed is en wat je beter niet kunt doen. Bijbelverhalen
PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED
Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd
Bijbelteksten Feest van Genade
Week 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God. (Psalm 42:2) Mozes sloeg steeds buiten het kamp, op ruime afstand ervan, een tent op die hij de ontmoetingstent noemde.
Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam
Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan
De geboorte van Jezus
Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:
Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus
Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:
Welkom in de Open Hof
Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede
W ater bedekte de aarde en het was overal donker. Een stormwind j oeg over de watervlakte.
Genesis is de naam van het eerste boek van de Bijbel. Genesis betekent 'ontstaan'. Vanuit een diep geloof in de Heer, de God van Israël, wordt verteld hoe deze zelfde God hemel en aarde en de mensheid
GOD EERT JOZEF, DE SLAAF
Bijbel voor Kinderen presenteert GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd
Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK
Welke opdracht gaf Jakob aan zijn zonen vanwege de hongersnood?
Jozefs broers bij de onderkoning. Welke opdracht gaf Jakob aan zijn zonen vanwege de hongersnood? Genesis 42:1-2 1 Toen Jakob zag dat er koren in Egypte was, zei Jakob tegen zijn zonen: Waarom kijken jullie
De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt
De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste
Waar in de Bijbel vraagt God aan Abraham om een opmerkelijk offer? Genesis 22. Abraham wordt door God op de proef gesteld!
Waar in de Bijbel vraagt God aan Abraham om een opmerkelijk offer? Genesis 22 Abraham wordt door God op de proef gesteld! Wat verzoekt God aan Abraham? Genesis 22:2 2 En Hij zeide: Neem toch uw zoon, uw
Kerstviering Kleuters
Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,
Week les 2. Keizer en Kerst
Week les 2. Keizer en Kerst Je ouders kennen het begin van het kerstevangelie misschien nog wel uit het hoofd: En het geschiedde.... Dit lijkt heel veel op het woord geschiedenis eschiedenis. Er is ook
Exodus 35:4-36:7 Bijdrage voor de bouw van de tabernakel. Zondag 20 januari 2013 Thema: Je geld of
Exodus 35:4-36:7 Bijdrage voor de bouw van de tabernakel 35:4-5 Mozes zei tegen de Israëlieten: De HEER draagt u op hem geschenken te geven. Laat iedereen die daartoe bereid is iets aan de HEER afstaan:
1 Een eeuwenlang verwachte geboorte
Cursus voor beginnende Bijbellezers Wegwijs in de Bijbelboodschap. Nieuwe Testament 1 Een eeuwenlang verwachte geboorte Lezen: Lucas 1:26-56 Bijzondere beloften Hebben je ouders je ooit verteld hoe zij
Welke plaag moesten zij aankondigen; wanneer zou de vijfde plaag een feit worden en had Gods volk last van deze plaag?
De overige plagen in Egypte. Welke plaag moesten zij aankondigen; wanneer zou de vijfde plaag een feit worden en had Gods volk last van deze plaag? Genesis 9:2-5 2 Want als u hun weigert te laten gaan
DE WIJZE KONING SALOMO
Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible
Ook gaf Hij veel liefdegaven aan het volk. Hij was dus een vrijgevig man. Cornelius. We gaan naar Handelingen 10 waar we lezen in vers 1:
- 1 - Cornelius We gaan naar Handelingen 10 waar we lezen in vers 1: En er was een man in Caesarea, van wie de naam Cornelius was, een hoofdman over honderd van de afdeling die de Italiaanse genoemd werd.
GROEPSOPDRACHT: Bespreek met elkaar welke relatieverbanden in de Bijbel genoemd worden:
Relaties halen het beste in je naar boven Les 1 GROEPSOPDRACHT: Bespreek met elkaar welke relatieverbanden in de Bijbel genoemd worden: Lees met elkaar de volgende hoofdstukken en laat iemand opschrijven
dag 1 dag 2 dag 4 dag 3 thema thema symbool symbool persoon persoon lezen lezen dagtekst dagtekst thema thema symbool symbool persoon persoon lezen
dag 1 dag 2 de schepping wereldbol God, Die de wereld maakte Genesis 1: 1 2: 3 In het begin schiep God de hemel en de aarde. (Genesis 1: 1) hebt gemaakt. zonde en verdriet appel met slang Adam en Eva,
HC zd. 6 nr. 32. dia 1
HC zd. 6 nr. 32 wie Jezus wil kennen moet de verhalen over hem lezen beschreven door Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes terecht worden ze evangelisten genoemd ze beschrijven het evangelie ze vertellen
INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17
INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? 9 2. Hoe kun je de Bijbel lezen? 13 3. Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 4. 21 dagen bijbellezen 21 5. Belangrijke mensen in de Bijbel 47 6. Waar
Bijbelquiz 11 Jeugdclub Burgum (Groep 5 6)
Bijbelquiz 11 Jeugdclub Burgum (Groep 5 6) Deze Bijbelquiz is bedoeld voor kinderen t/m groep 6 van de basisschool. Vragen zijn afwisselend van niveau en antwoorden moeten niet te letterlijk worden genomen!
Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4
HOOFDSTUK 1 HET BEGIN HOOFDSTUK 2 HOOP! HOOFDSTUK 3 ABRAM De schepping Genesis 1 2 : 7 Het paradijs Genesis 2 : 8 25 De eerste zonde Genesis 3 Het begin Lesboek p. 6 & 7 Werkboek p. 2 & 3 Kain en Abel
GOD EERT JOZEF, DE SLAAF
Bijbel voor Kinderen presenteert GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd
Bijbelstudie Zing de Heere een nieuw lied! Bijbelstudie 1 Psalm 8 God die alles maakte
Bijbelstudie Zing de Heere een nieuw lied! Bijbelstudie 1 Psalm 8 God die alles maakte Genesis 1: 1-10 Weet jij het verschil tussen iets maken en iets scheppen? 1 Iets maken: Hiervoor heb je materialen,
BIJBELROOSTER GROEP 2
BIJBELROOSTER GROEP 2 HOOFDSTUK 1 SAMUËL Dag 1 Geboorte van Samuël 1 Samuël 1:1-23 Dag 2 Samuël wordt geroepen 1 Samuël 1:24-2:11, 3:1-18 Dag 3 De zonen van Eli 1 Samuël 2:12-26, 4:1-18 HOOFDSTUK 2 Dag
Maand 5 week 1: Jozef droomt en wordt naar Egypte verkocht
Maand 5 week 1: Jozef droomt en wordt naar Egypte verkocht Bijbelverhalen Genesis 37 - Jozefs droom - Jozef naar Egypte verkocht Jozef zijn vader heet Jakob Ezau Izak Zijn moeder heet Rebekka Rachel Lea
Kerst cd Licht. 1: Goed Nieuws
Kerst cd Licht 1: Goed Nieuws Goed nieuws, goed nieuws. Iedereen moet het horen. Goed nieuws, goed nieuws, Jezus is geboren. Jezus is geboren. Hij wil je heel graag helpen in alles wat je doet. En gaat
Wat was de koning van Syrië van plan? tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp moet op die en die plaats zijn.
De Syriërs met blindheid geslagen. Wat was de koning van Syrië van plan? 2 Koningen 6:8 8 De koning van Syrië voerde oorlog tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp moet
OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31
1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit
DE WONDEREN VAN JEZUS
Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd
Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2)
Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Toen God begon met zijn schepping, was het donker en leeg. Maar God zei: Laat er licht zijn! En opeens was er licht. Nu was het niet donker meer, maar nog
Vandaag een Bijzondere Dag: Feest van de Vlaamse Gemeenschap
11 juli Vakantieoefeningen Vandaag een Bijzondere Dag: Feest van de Vlaamse Gemeenschap Bijbelhoekje: het verhaal van de verloren zoon. Deel 5. Lees het verhaal, dan kun je de vraagjes oplossen. Er wordt
EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16
EEN GROOT VERLIES WAT HEBBEN WE VERLOREN DOOR DE ZONDEVAL? 2/16 EEN GROOT VERLIES De schepping De zondeval 3/16 De schepping (1) Genesis 1:27 En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God
Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam?
Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Wie is de huidige paus? Ken je namen van pausen? Hoe heette de man die het volk van Israël uit de slavernij van Egypte bevrijdde
DAVID DE HERDERSJONGEN
Bijbel voor Kinderen presenteert DAVID DE HERDERSJONGEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible
Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 1. Dag 2. Dag 3
HOOFDSTUK 1 GOD SPREEKT HOOFDSTUK 2 WAAR IS DE ARK? HOOFDSTUK 3 DE EERSTE KONING HOOFDSTUK 4 SAUL EN DAVID Van de Heer gebeden 1 Samuël 1: 1 23 Samuël in de tabernakel 1 Samuël 1: 24 2: 26 Samuël geroepen
Samenvattingen Geloof ABC
Samenvattingen Geloof ABC Info 1ABC: Wat is geloof? Het gaat in dit project om de belangrijkste wereldgodsdiensten: jodendom, christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme. Deze godsdiensten geven antwoorden
SIMSON, GODS STERKE MAN
Bijbel voor Kinderen presenteert SIMSON, GODS STERKE MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:
Bedoeling van de lesbrief. Over de expositie
Bedoeling van de lesbrief De lesbrief kunt u gebruiken om een les te geven over de Bijbel, ter voorbereiding en aanvulling op een bezoek aan de expositie Het Boek der Boeken. U kunt alles uit de lesbrief
Genieten van het echte leven
Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet
De geboorte van Jezus
Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Vertaald door: Christian Lingua Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Verhaal 36 van
Maand 10 week 1: Mozes sterft.
Maand 10 week 1: Mozes sterft. Lees eerst het Bijbelverhaal in Deuteronomium 32:45-52 en 34:1-12 - Sterven van Mozes - Jozua de nieuwe leider Zet in de goede volgorde: Esau Mozes Levi Welke naam hoort
Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80. Gert Hijkoop 22 juli 2018
Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80 Gert Hijkoop 22 juli 2018 2 Koningen 6:8-23 (HSV) 8 De koning van Syrië voerde oorlog tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp
Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis
Het wonder van het kruis De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis / De Omwisseling Vergeving Verlossing / Reiniging Genezing Bevrijding Verzoening Nieuw leven Getsemane Diezelfde avond ging
Pastoraat wat is dat?
Pastoraat wat is dat? Eigenlijk best een lastige vraag! Pastoraat daar zijn heel veel dikke boeken over geschreven. Maar na het lezen weet je het soms nog niet!? Daarom mogen jullie een paar minuten daar
Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug
Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste
verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen
Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst
De gelijkenis van de verloren zoon.
De gelijkenis van de verloren zoon. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen te leren.
EEN PRINS WORDT EEN HERDER
Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld
Maria, de moeder van Jezus
Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt
Bob Hartman. Beste ouders en verzorgers,
Inhoud Brief aan de ouders 1 Het wordt licht 2 De hemel 4 De aarde 6 Zon, maan en sterren: wauw! 8 Gespetter en gekwetter 10 Naar Gods beeld 12 Uitrusten 14 De sluwe slang 16 Veilig in de storm 18 Beloofd
2 Samuël 7:1-16 - Jezus komt in het gewone leven
2 Samuël 7:1-16 - Jezus komt in het gewone leven Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: [email protected]. Dan stuur ik ook de bijbehorende
Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel
Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina
