schoolkrant van Jaargang 10, nr. 9 2College Durendael d.d. 13 januari 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "schoolkrant van Jaargang 10, nr. 9 2College Durendael d.d. 13 januari 2008"

Transcriptie

1 schoolkrant van Jaargang 10, nr. 9 2College Durendael d.d. 13 januari 2008 IN DIT NUMMER: - AGENDA - IJsspektakel: een groot feest - Rookbeleid met ingang van 1 januari 09 - Kerstviering Undercover - Games - Cartoon - Kerstactie Oudervereniging en colofon AGENDA: Maandag 12 januari Dinsdag 13 januari Woensdag 14 januari Donderdag 15 januari Vrijdag 16 januari Zaterdag 17 januari Maandag 19 januari Dinsdag 20 januari Woensdag 21 januari Donderdag 22 januari Vrijdag 23 januari vmbo 2 gt: infoavond ouders met decaan infoavond Basisonderwijs over VO op 2College Durendael afdelingsvergadering 3; 40-minutenrooster vwo 3: betadag TU/e

2 IJSSPEKTAKEL: EEN GROOT FEEST! Je moet het ijzer smeden als het heet is, zegt men weleens. Maar je moet de ijzers onderbinden als het koud is, was afgelopen donderdag 8 januari meer van toepassing voor de bijna 1300 leerlingen van 2College Durendael en hun docenten. Toen namelijk aan het begin van de week bleek dat de vorst zou aanhouden en het natuurijs betrouwbaar genoeg was om op te schaatsen, was het besluit snel genomen: we organiseren een ijsfestijn waar de hele school bij betrokken wordt. Voor de eerste keer in ruim 20 jaar, dus redelijk uniek! In no time werd een groots feest op het Staalbergven georganiseerd dat om uur begon en tot uur duurde. Natuurlijk was er voor elk wat wils, niet iedereen kan en wil schaatsen. Vandaar dat de leerlingen de keuze hadden uit verschillende activiteiten. Er werden ijshockeywedstrijden gehouden, je kon lange baan schaatsen, er was een ijsestafette, levend kegelen op het ijs (met slee!), ijsdance, 100 meter sprint, slee-ringsteken en een bandenwedstrijd. Voor de leerlingen en docenten die niet op het ijs wilden, was er een winterwandeling om het Staalbergven heen. Bovendien werd aan de gehele activiteit een fotowedstrijd verbonden, zodat er ook een aantal mensen met een camera op pad ging. De uitslag van deze wedstrijd wordt later bekendgemaakt. Het werd een geslaagde middag waaraan de leerlingen en het personeel van Durendael veel plezier beleefden. En dat niet alleen: het gevoel van saamhorigheid was groot en het was geweldig om al die lachende gezichten te zien en te ervaren hoe iedereen van deze onverwachte ijspretmiddag genoot. Ook dit is Durendael! ROOKBELEID MET INGANG VAN 1 JANUARI 09 Roken is niet gezond, daar is iedereen het over eens. Veel aandoeningen aan de luchtwegen (astma, longkanker etc.) worden veroorzaakt door het roken van sigaretten (sigaren/pijptabak). Wij zijn van mening dat de school ook activiteiten moet ontplooien om roken te ontmoedigen.

3 Door het instellen van een rookbeleid op onze school maken we het voor (toekomstige) rokers moeilijker om te (gaan) roken. Minder of niet roken is een eerste stap op weg naar een gezonder lichaam. Bovendien hopen we van harte dat er ook minder leerlingen op het idee komen om te gaan roken. We gaan dit beleid gefaseerd invoeren op onze school. Dit betekent dat leerlingen van klas 1 en 2 met ingang van januari 2009 nergens meer op/in/rondom de school mogen roken. Bij overtreding volgt er een sanctie en bij herhaling van de overtreding worden ouders op de hoogte gesteld. Blijft een leerling hardnekkig weigeren zich aan de regels te houden, kan hij/zij zelfs geschorst worden. Ook voor docenten en alle andere personeelsleden geldt hetzelfde. Personeel geeft het goede voorbeeld door zo min mogelijk in het bijzijn van leerlingen te roken. Het rookbeleid wordt in week 1 door de teamleiders onderbouw aan de leerlingen uitgelegd en verschijnt dan ook op de website van 2College Durendael. Kerstviering 2008 Twee maanden hebben we geoefend. Iedere maandag van 15:00 uur tot soms wel 18:00 uur. Eindelijk kenden we alle liedjes uit ons hoofd, konden we alle pasjes dromen en wisten we precies wie wat moest zeggen. De kerstviering was klaar. Onderdrukking Het thema dit jaar was Onderdrukking. Tijdens de vergaderingen van de BLACK werd snel duidelijk dat de leerlingen het erg vinden dat er nog steeds zoveel mensen worden onderdrukt in de wereld. Mensen die niet mogen zeggen wat ze denken en ook niet mogen doen wat ze willen; Gebonden aan cultuur, geloof of drang naar macht. We wilden iedereen van 2College Durendael duidelijk maken dat dit een wereldwijd en recent probleem is. Stil Ieder jaar valt het weer op. Het grootste gedeelte van de voorstelling is het publiek stil. Vooral wanneer er met beelden en tekst een situatie wordt duidelijk gemaakt. Zoals bij Noria die zelfgeschreven, emotionele gedichten voorlas over haar leven. Of de beelden van onderdrukte mensen terwijl Annabel een prachtige, maar o zo verschrikkelijke passage voorlas uit Duizend schitterende zonnen. We hopen dat een heleboel leerlingen eens zijn gaan nadenken over de wereld. Dat ze even stil hebben gestaan bij het feit dat wij het erg goed hebben hier in Nederland. We hopen dat zij misschien hun ideeën over andere mensen wat bijstellen. De kerstviering heeft velen aangegrepen en de BLACK is overladen met complimenten. We hebben nu alweer zin in kerst 2009.

4 Undercover Weer genoeg bolle buiken gesignaleerd voor 2009! Zo n kerstactienacht is best heavy! Je wordt s ochtends gewoon naast iemand anders wakker! Meneer Van der Linden heft een douche in zijn garage Meneer Smet heeft last van lattenkoorts. Heb je iets gehoord of gevonden of gezien en wil je dat iedereen dat weet? Mail to: leestum@hotmail.com GAMES By Tim van Bavel Het is alweer een aantal weken geleden dat de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft is uitgekomen. Nu iedereen ongeveer uit is gespeeld in The Burning Crusade was het tijd voor iets nieuws. Zodat iedereen het spel blijft spelen, hebben ze een uitbreiding bedacht. The Wrath of the Lich King moet de aandacht van de WoW spelers erbij houden. Met deze nieuwe uitbreiding komt er een geheel nieuw continent bij. Northrend heet het. Hier heb je monsters van hoger level zodat je meer experience krijgt van de monsters. Northrend is opgedeelt in 10 gedeeltes. Deze zijn: Borean Tundra, Scholazar Basin, Wintergrasp, Dragonblight, Storm Peaks, Icecrown, Zul Drak, Grizzly Hills, Howling Fjord en Crystalsong. Negen van de 10 continenten zijn vooral om quests te doen en monsters te killen. Quests zijn opdrachten die je krijgt om te voltooien en hiervoor krijg je xp, geld en gear.

5 Wintergrasp is echter een ander gedeelte. Het is een plek waar elke 2.5 uur een gevecht wordt gehouden tussen de goede (Alliance) en de slechte (Horde). Je kan dan het gehele continent capturen. Als dit continent van bijvoorbeeld de Horde is, kun je daar een speciale raid doen. Ook zijn er in Northrend natuurlijk ontelbare nieuwe dungeons en raids bijgekomen die allemaal erg leuk zijn om te doen omdat je er toch echt teamwork voor nodig hebt. Nu je van level 70 naar 80 kan, moeten alle characters nieuwe abilities krijgen. Nieuwe spells kunnen casten en aanvallen doen. Ook is er nieuwe gear nodig, omdat je meer health moet hebben en meer damage moet kunnen doen. Ik denk persoonlijk dat er duizenden nieuwe pieces of gear zijn gemaakt voor Northrend alleen al. Toen The Burning Crusade uit kwam, kwam er ook een nieuwe class uit. Voor de horde kon je toen voor het eerst uit een Blood Elf kiezen, en voor de Alliance uit een Night Elf kiezen. Als class zelf kon je de Paladin kiezen. Met WotLK kun je uit een Death Knight kiezen. Je kan deze class met elke character gebruiken zoals troll, tauren en ga zo maar door. Helaas ben ik persoonlijk niet zo een fan van deze nieuwe class. Er lopen op het moment ontelbare Death Knights rond in WoW. Toen ik mijn Rogue wilde levelen ging ik een instance doen. Een instance is een plek waar je met 5 man in moet en een aantal monsters moet killen. Dus ik ging op zoek naar een Group en toen ik eenmaal in een Group zat, zag ik dat er 3 andere Death Knights bij zaten. Het is ongeveer speciaal als je met een level character rond loopt dat niet Death Knight is. Die zie je te veel. Ik vind het jammer dat iedereen nu met een Death Knight is begonnen. Toen The Burning Crusade uit kwam is iedereen ook een Paladin begonnen, maar dit werd snel minder. Nu maar hopen dat dit ook gebeurd met de Death Knights. Aangezien ik een enorme fan van mounts ben in WoW zal ik hier ook maar iets over vertellen. Mounts zijn beesten die je kunt berijden om sneller van plek naar plek te komen. Je hebt ground mounts, zoals raptors, mammoets, motoren en nog veel meer. Ook heb je flying mounts zoals draken en andere soorten. Erg jammer is wel dat het ongelofelijk moeilijk is om bijvoorbeeld een mammoet of draak te bemachtigen. Ook is het duur om een motor te bemachtigen. Over het algemeen is de nieuwe uitbreiding WoW:WotLK super. Erg veel nieuwe mogelijkheden en nieuwe dingen die echt super zijn om te doen. Alleen één slecht ding. Ik vind dat de classes niet gebalanced zijn. Sommige classes zijn nu sterker dan andere. Ik denk en hoop dat dit later opgelost wordt. Ik ben zelf een aantal dagen nu level 80 en ben veel raids en arena aan het doen. Om met 25 man tegelijk op één monster in te slaan blijft leuk om te doen. Al met al, ben je een WoW fan, zeker kopen. Ben je geen WoW fan dan raad ik je aan om de trial te downloaden -;)!!

6 Cartoon getekend door Wieteke Kerstactie 2008 Zoals elk jaar zijn er drie goede doelen gekozen door de leerlingen van BLACK. Dit jaar waren dat: Stichting Irma Pacifique. Een stichting die zich inzet voor weeskinderen in Brazilie. Het wordt besteed om de accommodatie te verbeteren en een financieel adoptieplan op te stellen zodat de kinderen later naar school kunnen. NAHID. Een stichting die vrouwen in Afghanistan een beter leven probeert te geven door ze werk te leren en een eigen woonruimte aan te bieden. Stichting Medisch Werk Mumbai. De stichting zet zich in voor de voorlichting en medische voorzieningen in en rond Mumbai, India. Alle leerlingen van 2College Durendael hebben gekozen voor een bepaalde activiteit. Er kon gekozen worden voor wel meer dan 15 verschillende activiteiten! Erg leuk allemaal, maar voor de organisatie en hels karwei. Bijna 1300 briefjes zijn binnengekomen bij Yvette, Maxime, Aimee en Geeske. Alle 1300 moesten in de computer worden gezet en overzichtelijk verwerkt. Het is de dames erg goed gelukt. Activiteiten Ieder jaar is het weer fantastisch om te zien. Op donderdag kwamen rond 19:00 uur de eerste leerlingen de school binnen met een gigantische berg apparatuur. Ze gingen de hele nacht (tot 07:00 uur s ochtends!) achter hun Playstation, Xbox of PC zitten. Uiteraard is er dan het nodige aan energydrink, chips en ander voedsel nodig. Dat geldt ook voor alle andere nachtactiviteiten.

7 De volgende dag begonnen om 9:00 uur de activiteiten voor de meeste leerlingen bij de rugbyclub De Oysters. Ze konden fietsen, wandelen, klimmen, skeeleren, squashen en ga zo maar door. Het was een groots festijn. Inzamelen Alle activiteiten werden door familie, vrienden en omwoners van de leerlingen gesponsord. Sommige leerlingen hebben ontzettend goed hun best gedaan. Het hoogste sponsorbedrag was bijna 150,-! Er waren 3 leerlingen die meer dan 100 euro hadden opgehaald! Sommigen deden iets minder hun best. Een leerling had zelfs maar 0,05 verzameld. Desondanks was de totale sponsoring door alle leerlingen weer enorm. Er is bijna opgehaald! We kunnen dus de kerstactie als enorm succes beschouwen. De contactpersonen van de drie goede doelen waren ook weer bijzonder blij. Hun dank is enorm en gaat uit naar alle leerlingen die zich zo ontzettend hebben ingezet voor hun goede doel! Secretaris, Loek Scheeren Willem de Zwijgerlaan XG Berkel-Enschot HSMVERTAAL@zonnet.nl COLOFON De schoolkrant is een uitgave van 2College Durenael en verschijnt tweewekelijks. Redactieadres: 2College Durendael, Postbus 106, 5060 AC Oisterwijk. op huibers.e@2college.nl 2College-site: Redactieleden: Geeske van den Meijdenberg, leerling Tim van Bavel, leerling Mark Willems, leerling Ties de Kok, leerling Wieteke van der Woude, leerling Ad Lensvelt, teamleider 2 e fase Elly van den Meijdenberg, ouder Emmeke Huibers (eindredactie) Productie en distributie: Aad Pijnenburg, conciërge digitale postproductie: Elly van den Meijdenberg, ouder Schoolkrant 10 van jaargang 10, verschijnt 27 januari Kopij uiterlijk inleveren 23 januari 2009

schoolkrant van Jaargang 11, nr. 4 2College Durendael d.d. 24 november 2009

schoolkrant van Jaargang 11, nr. 4 2College Durendael d.d. 24 november 2009 schoolkrant van Jaargang 11, nr. 4 2College Durendael d.d. 24 november 2009 IN DIT NUMMER: - Agenda - Internationale avond klas 2 en 3 TTO - Informatie vernieuwde onderbouw Durendael - Vacature Engels

Nadere informatie

nieuwsbulletin van Jaargang 11, nr. 8 2College Durendael d.d. 23 februari 2010

nieuwsbulletin van Jaargang 11, nr. 8 2College Durendael d.d. 23 februari 2010 nieuwsbulletin van Jaargang 11, nr. 8 2College Durendael d.d. 23 februari 2010 IN DIT NUMMER: - Agenda - Indrukwekkende documentaire Nadia Sadiqi Op weg naar vrijheid - Theatergroep playback in aula Durendael

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces Apple Fanboy Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C De intro Welkom in het verslag van de Apple fanboy, ik ben Jippe Joosten en ik ben enorm fan van Apple. Ik ben nu 21 jaar oud

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

Deze keer: de eerste keer.

Deze keer: de eerste keer. Deze keer: de eerste keer. Voor alles moet een eerste keer zijn. Mijn collega Claas van Kuilenburg heeft zijn levenswerk in handen gelegd van de clusterdirectie Giessenlanden. Claas beschreef het in zijn

Nadere informatie

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion;

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion; jaargang 17 nummer 13 donderdag 04-06-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 1 / 4 september 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda -

Nadere informatie

Drouwenerzand De boot met Nynke December Folmer Rixt Wind Annarommy

Drouwenerzand De boot met Nynke December Folmer Rixt Wind Annarommy December Sinterklaas is net geweest, O O wat was dat een feest. Maar de kerstman is er nu weer in het land Sneeuw op de grond en ijs op de want. De kerstboom staat al op En we versieren die tot aan de

Nadere informatie

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet.

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet. LES Nu zie je Hem wel, Sabbat Doe Lees Lukas 4. 40 nu zie je Hem niet. Heb je weleens een moment gehad dat je het gevoel had dat God heel dicht bij je was? Misschien door een liedje, een bijbelvers, een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

schoolkrant van Jaargang 10, nr. 4, 2College Durendael d.d. 28 oktober 2008

schoolkrant van Jaargang 10, nr. 4, 2College Durendael d.d. 28 oktober 2008 schoolkrant van Jaargang 10, nr. 4, 2College Durendael d.d. 28 oktober 2008 IN DIT NUMMER: - AGENDA - Laismia - Schoolfeest Black - White - Aanvraag verlof - Undercover - Werkzaamheden stroom - Eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 03. Woensdag 23 september 2015

Nieuwsbrief 03. Woensdag 23 september 2015 Nieuwsbrief 03 Woensdag 23 september 2015 Agenda: Week van 28 september: Directie afwezig (Studiereis Finland) Maandag 5 oktober: Dag van de leraar Dinsdag 6 oktober: Opening Kinderboekenweek Woensdag

Nadere informatie

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Kringgesprek Beste ouders, Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Nummer 6 2012-2013 2013 maken toetsen van het Cito op het gebied van rekenen, lezen, begrijpend lezen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 16 / 12 juni 2015. Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 16 / 12 juni 2015. Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 16 / 12 juni 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus!

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Circus Bartiméus Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Geniet van alle foto s, clowntjes en werkjes. En zie alle prachtige kinderen van het SO die een geweldige week hebben gehad! Maandag

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Interview met meneer Demmers (onderwijsassistent) Meneer Demmers, wie is hij? Wat doet hij? En waarom?

Interview met meneer Demmers (onderwijsassistent) Meneer Demmers, wie is hij? Wat doet hij? En waarom? INTERVIEWS Om de mensen van het onderwijs ondersteunend personeel die op het Dalton College werken iets beter te leren kennen, zijn er interviews met een aantal medewerkers gehouden. Hier volgen ze! Interview

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

Belangrijke data. Ma. 8 t/m zo. 14 december: Digitaal intekenen oudergesprekken gr. 8

Belangrijke data. Ma. 8 t/m zo. 14 december: Digitaal intekenen oudergesprekken gr. 8 WEEKBULLETIN 14 Jaargang 34 05-12-2014 jenaplanschool de Lanteerne www.delanteerne.nl directie@delanteerne.nl 024-3734191 Belangrijke data Ma. 8 t/m zo. 14 december: Digitaal intekenen oudergesprekken

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren december 2014

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren december 2014 Activiteiten Walcheren december 2014 Hallo daar. Hier een verslag van het eethuis van gors. Vandaag 9-10-2014 was er weer een eethuis we hebben Mossels gegeten en veel heel veel gelachen en gepraat met

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief Juli 2013 Patricia van Brakel Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie ligt voor u. We wensen u weer veel leesplezier en alvast een heel

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

MIJN VAKANTIEVERHAAL Naam: School:.. Groep:

MIJN VAKANTIEVERHAAL Naam: School:.. Groep: MIJN VAKANTIEVERHAAL Naam: School:.. Groep: Voorbeeld In de ochtend heb ik Eerst mijn Donald Duck gelezen. Ik heb ook nog gebeld met oma. Mijn ontbijt brinta met drinken s Middags heb ik Ik heb heel lang

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. GGD Op vrijdag 15 januari(gewijzigde datum) zullen er oudergesprekken plaatsvinden voor de kinderen van gr 2, 3, 7 en 8.

CBS de Wegwijzer. GGD Op vrijdag 15 januari(gewijzigde datum) zullen er oudergesprekken plaatsvinden voor de kinderen van gr 2, 3, 7 en 8. CBS de Wegwijzer Nr. 9 Nieuwsbrief van dinsdag 15 december 2015 w 51 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: 17 december Kerst in de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 19 februari 2016, nummer 9 Di. 23 febr. Ma. 29 febr. / zon. 6 mrt. 1e Rapport mee Voorjaarsvakantie Di. 8 mrt. 10 Minutengesprekken, groepen 1 t/m 7 Kijkochtend

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015

Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Algemene informatie Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 28 e jaargang nr. 35 Vrijdag 22 mei 2015 Agenda 25 en 26 mei: Pinkstervakantie 2 juni: bezoek van de inspectie van het onderwijs 3 juni:

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

BUITENKRANT 12. week 14, schooljaar 2011-2012. Beste ouders, vrienden, leerlingen,

BUITENKRANT 12. week 14, schooljaar 2011-2012. Beste ouders, vrienden, leerlingen, BUITENKRANT 12 week 14, schooljaar 2011-2012 Beste ouders, vrienden, leerlingen, Over twee weken is het zover, de tiende en elfde klassen voeren dan samen de Carmina Burana uit in de Vredeskerk. Hierboven

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wegwijzer

Nieuwsbrief De Wegwijzer JAARG ANG 4 NUMMER 4 Nieuwsbrief De Wegwijzer medewerkers 3 december 2015 In dit nummer: 1 Respect 2 Nieuws van de school (Sinterklaas, Kerst workshops en Beweegwijs) 3 Piep, zei de muis 3 Koffieochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie

AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie Schooljaar 2015-2016 Datum: 23-10-2015 bezoek onze website: www.bspaleteindhoven.nl e-mail: palet@skpo.nl AGENDA Maandag 26 oktober t/m vrijdag 30 Herfstvakantie oktober Maandag 2 november Weer naar school

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer: 10 In dit nummer: Musical BB: maandag 13 juli om 19.00 uur dinsdag 14 juli om 13.00 en 19.00 uur Afscheids- viering

Schooljaar 2014-2015 Nummer: 10 In dit nummer: Musical BB: maandag 13 juli om 19.00 uur dinsdag 14 juli om 13.00 en 19.00 uur Afscheids- viering Schooljaar 2014-2015 Nummer: 10 De Lispel Van de directie Het aftellen is begonnen...nog 3 weken en dan verlaten 24 groepers 8 onze school en verlaat ik de Lispeltuut. De fase van afscheid nemen is nu

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9 Agenda 7 december Groep 1/2 vrij Nieuws Hij komt, Hij komt 10 + 17 december SMW Maar dan nu alle aandacht voor onze Koning die gekomen is. Als klein kindje geboren

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 3 28 december 2010 30 september 2011

Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 3 28 december 2010 30 september 2011 Nieuwsbrief Thomashuis Posterholt Jaargang 3 28 december 2010 30 september 2011 Voor u ligt de vierde nieuwsbrief van het Thomashuis. In deze nieuwsbrief zullen wij u informeren over een aantal activiteiten

Nadere informatie

Praat-plaat. post. aad/thema/post werkblad 1

Praat-plaat. post. aad/thema/post werkblad 1 Thema Praat-plaat aad/thema/ werkblad 1 Strip aad/thema/ werkblad 2 aad/thema / werkblad 3 a aad/thema / werkblad 3 b Knipblad kees aad/thema / werkblad 4 Stripverhaal de ik schrijf een kaart aan kees

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2013

Nieuwsbrief 24 november 2013 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 24 november 2013 Nieuwsflits MR De MR heeft maandag 18 november overlegd. De belangrijkste overlegpunten

Nadere informatie

Groningen Matthias Sulin K3a

Groningen Matthias Sulin K3a Groningen Matthias Sulin K3a Van onze school (Cs Vincent Van Gogh Salland) Zijn er ongeveer 60 leerlingen en docenten mee geweest naar een activiteit in Groningen genaamd De Rode Loper. Er waren Nederlandse

Nadere informatie

schoolkrant van Jaargang 10, nr. 10 2College Durendael d.d. 27 januari 2008

schoolkrant van Jaargang 10, nr. 10 2College Durendael d.d. 27 januari 2008 schoolkrant van Jaargang 10, nr. 10 2College Durendael d.d. 27 januari 2008 IN DIT NUMMER: - AGENDA - Open Podium 2009 - Moviezzz - Cartoon - Op weg naar het Lagerhuis? - Undercover - Mediatheek Puzzel

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief November 2015 Jaargang 22, nummer 11 In dit nummer: Van het bestuur 3 Ilja Drost stelt zich aan u 4 voor AIC de Kempen 5 Studeren met autisme 6 Colofon 7/8/9 Pagina

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest

LOCATIE PARKWIJK 29 SEPTEMBER 2014 AGENDA: 1 oktober: start Kinderboekenweek t/m 12 oktober Thema Feest LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 3 29 SEPTEMBER 2014 THEMA AFRIKA: van de The making off tot aan The day after Wat eindigde als een fraaie afsluiting waar alles wat we als school wenselijk en belangrijk

Nadere informatie

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda:

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda: de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Bosuilstraat 11, 7523 BJ ENSCHEDE, 053 4368164 e mail menkotoren@skoe.nl Nieuwe datum Vormsel en ouderavond Er is een nieuwe datum voor de Vormselviering.

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Het feest van Koning Beer

Het feest van Koning Beer Het feest van Koning Beer Louis Moe bron. G.B. van Goor Zonen Den Haag 1930 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/moe_001fees01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Het feest van koning Beer] De winter

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 28 4 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 05-04 Minke, groep 3 05-04 Roosmarijn, groep 4 06-04 Milo, groep

Nadere informatie

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze

Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. met de Taal-redactie-groep een aantal interviews over deze LIEFDE IS G geven O ontvangen D delen Met Kerstviering kon je na de dienst een kaartje meenemen. Op de kaartjes stond wat jij kon geven aan anderen. Wij hebben met de Taal-redactie-groep een aantal interviews

Nadere informatie

Ploegenuitje naar duinrell!!!

Ploegenuitje naar duinrell!!! Nieuwsbrief NRB www.reddingsbrigadenoordwijk.nl Jaargang 4 nr 028-2010 dd 7-11 De nieuwsbrief van de Noordwijkse Reddings Brigade verschijnt onregelmatig en bevat de laatste nieuwtjes over de NRB. Heeft

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen Wandelen voor water 21 Maart 2014 gingen groep 8 en groep 7 van onze school wandelen voor water. Dat hield in dat

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 8 Maand: Januari 20-12-2013 Beste ouders en verzorgers, 2013 zit er alweer bijna op, de eerste periode van dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. We hebben een drukke

Nadere informatie

schoolkrant van Jaargang 10, nr. 12 2College Durendael d.d. 3 maart 2009

schoolkrant van Jaargang 10, nr. 12 2College Durendael d.d. 3 maart 2009 schoolkrant van Jaargang 10, nr. 12 2College Durendael d.d. 3 maart 2009 IN DIT NUMMER: - AGENDA - Cartoon - Elektromagnetische aantrekkingskracht van de TUe - Het knalde in de aula! - Geslaagde toneeldag

Nadere informatie