ZONDAGSVIERINGEN vierde zondag B ( ) Begroeting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZONDAGSVIERINGEN vierde zondag B ( ) Begroeting"

Transcriptie

1 ZONDAGSVIERINGEN vierde zondag B ( ) Begroeting Welkom in dit huis, waar we biddend komen luisteren naar het woord van de Heer die zichzelf aan ons aanbiedt als + Vader, Zoon en heilige Geest. Amen. Openingswoord De wereld heeft profeten nodig, mensen die durven zeggen wat ze te zeggen hebben, die de werkelijkheid kritisch bekijken en aanklagen wat daarin verkeerd loopt. Daarover gaat het in de lezingen van vandaag. Elke periode van de geschiedenis kent haar profeten. Zij roeien tegen de stroom van de tijd in en wijzen de zere plekken aan in de samenleving en in de Kerk. Jezus was zo n profeet. Hij sprak als een man met gezag. Bij Hem was er geen kloof tussen zeggen en doen. Verbaasd luisterde men naar Hem. Ook wij willen zijn gezag erkennen en luisteren naar zijn Woord, wetend dat ons zeggen en doen niet altijd met elkaar in overeenstemming zijn. Vergevingsmoment God, Gij stuurt ook in deze tijd profeten naar ons toe. Wanneer wij ons hart sluiten en onze oren dichtstoppen om hun boodschap toch maar niet te horen, Heer, ontferm U dan over ons. Jezus, uw boodschap hebt Gij niet alleen met woorden verkondigd, maar Gij hebt ze met heel uw levenswijze in praktijk gebracht. Wanneer wij het evangelie alleen met onze mond belijden, maar het niet consequent omzetten in daden, Christus, ontferm U dan over ons. Heer, Gij hebt onreine geesten uitgedreven. Wanneer wij mistoestanden in de wereld aanklagen, maar ze door onze levenswijze zelf in stand houden, Heer, ontferm U dan over ons.

2 Lofprijzing God schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis zodat wij Hem in de ander kunnen herkennen. Eren wij Hem in de naaste door elkaar lief te hebben zoals Hij van ons houdt. Eren wij God door op te komen voor wie snakt naar een vreedzaam en menswaardig bestaan. Eren wij God, niet alleen in de hoge, maar vooral hier op aarde. Loven wij God door te zorgen voor een hemel op aarde voor allen die Hij liefheeft. Dan zullen wij samen kunnen zingen: Heilig de Heer, God en schepper van deze wereld, en zalig alle mensen in wie Hij werkelijk leeft, in wie Hij welbehagen schept. Amen. Openingsgebed Levende God, steeds opnieuw spreekt Gij tot ons bij monde van profeten. Door hen roept Gij ons op om de wereld om te vormen tot een Rijk waar mensen mogen samenleven in gerechtigheid en vrede. Leer ons beter luisteren naar uw Profeet bij uitstek. Geef dat wij ons laten inspireren door zijn levensleer. Dit vragen wij U in Jezus naam, uw Zoon en mens onder ons. Amen. Lezingen Openen wij ons hart voor de rijkdom van Gods woord in de Schriften. Eerste lezing (Deuteronomium 18,15-20) Uit het boek Deuteronomium 15 Uit uw eigen broeders zal de Heer uw God een profeet laten opstaan zoals ik, naar wie u moet luisteren. 16 U hebt dat immers bij de Horeb, op de dag van samenkomst, aan de Heer uw God gevraagd. Toen hebt u gezegd:

3 `Laat mij de stem van de Heer mijn God niet meer horen, en dat grote vuur niet meer zien, anders sterf ik. 17 De Heer heeft mij toen gezegd: `Zij hebben gelijk. 18 Ik zal uit hun eigen broeders een profeet laten opstaan zoals u. Ik zal hem mijn woorden in de mond leggen en hij zal hun alles zeggen wat Ik hem opdraag. 19 En van degene die geen gehoor geeft aan de woorden die hij in mijn naam spreekt, zal Ik rekenschap vragen. 20 Is er een profeet die zegt in mijn naam te spreken zonder dat Ik hem opdracht heb gegeven, of die spreekt in de naam van andere goden, dan moet hij sterven, die profeet. KBS Willibrord 1995 Tweede lezing (1 Korintiërs 7,32-35) Uit de eerste brief van de apostel Paulus aan de christenen van Korinte Broeders en zusters, 32 Ik zou willen dat u zonder zorgen was. Wie niet getrouwd is, heeft zorg voor de zaak van de Heer en wil de Heer behagen. 33 Maar de getrouwde heeft zorg voor aardse zaken en wil zijn vrouw behagen; 34 zijn aandacht is verdeeld. Een ongetrouwde vrouw en een ongetrouwd meisje dragen zorg voor de zaak van de Heer; zij willen heilig zijn naar lichaam en geest. De getrouwde vrouw wijdt haar zorgen aan aardse dingen en wil haar man behagen. 35 Dit alles zeg ik voor uw eigen bestwil, niet om uw vrijheid aan banden te leggen; het gaat mij alleen om de eerbaarheid en een onverdeelde toewijding aan de Heer. KBS Willibrord 1995 Evangelie (Marcus 1,21-2 Uit het heilig evangelie van onze heer Jezus Christus volgens Marcus 21 In die tijd trokken Jezus en zijn leerlingen naar Kafarnaüm. De eerste de beste sabbat ging Jezus naar de synagoge en gaf er onderricht. 22 De mensen waren geestdriftig over zijn leer, want Hij onderrichtte hen als iemand met gezag, en niet als de schriftgeleerden. 23 En meteen begon er in hun synagoge iemand die in de greep was van een onreine geest, luid te krijsen:

4 24 `Wat wilt U van ons, Jezus van Nazareth? Bent U gekomen om ons te vernietigen? Ik weet wel wie U bent: de Heilige van God! 25 Jezus strafte hem af: `Houd uw mond en ga uit hem weg. 26 En de onreine geest schudde hem door elkaar en onder enorm geschreeuw ging hij uit hem weg. 27 Ontzetting greep allen aan, zodat ze zich samen afvroegen: `Wat is dat toch? Een nieuwe leer, met gezag! Zelfs de onreine geesten geeft Hij bevelen, en ze luisteren naar Hem. 28 Als een lopend vuurtje ging zijn faam rond in heel Galilea. KBS Willibrord 1995 Geloofsbelijdenis Belijden wij ons geloof in God en in de weg zoals Jezus ons heeft voorgeleefd. Ik geloof in God die de wereld heeft bestemd voor het geluk van de mensen. Hij nodigt ons uit om deel te hebben aan zijn liefde. Ik geloof in Jezus Christus, die aan de liefde van God gestalte heeft gegeven. Hij heeft zich ingezet om mensen te bevrijden. Hij is hierin zo ver gegaan dat Hij er zijn leven voor heeft gegeven. Ik geloof dat zijn Geest nog steeds mensen blijft bezielen en oproepen om de weg van de liefde te gaan. Ik geloof in mensen die in zijn voetsporen treden en die hun daden richten naar wat Hij heeft voorgeleefd. Zij zijn het zout der aarde. Zij zijn het licht der wereld. Tot die gemeenschap van mensen wil ik behoren want ik wil meebouwen aan Gods eigen droom: Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar het goed is om te leven voor allen. Amen. Voorbeden 1 Bidden we dat we steeds met open oren mogen luisteren naar de bevrijdende boodschap van het evangelie

5 en dat we altijd bereid blijven ons daadwerkelijk bij de hand te laten nemen door Hem die ons in het evangelie toespreekt. Bidden we dat de ons omringende, zo vertrouwde wereld ons nooit zozeer in de ban houdt dat de oproep vanuit het evangelie volledig aan ons voorbijgaat. Bidden we dat we ons doen en laten tegenover anderen altijd zouden kunnen blijven verantwoorden met ter zake doende argumenten zodat zelfs de meest subtiele vormen van geweld nooit de plaats gaan innemen van redelijk overleg. naar John Kuhlmann o.p. Voorbeden 2 Bidden we dat God ons bevrijdt van de manier waarop wij vaak zonder nadenken voorschriften vervullen, van onze gewoonte om het bijkomstige te verwarren met het wezenlijke. Bidden we dat God ons bevrijdt van de drang om onoverbrugbare grenzen te trekken tussen onszelf en de anderen. Dat wij bereid worden ons creatief te verzetten tegen elke vorm van discriminatie. Bidden we dat God ons toerust met de Geest van Jezus die ons maakt tot mensen van gezag die zijn evangelie zo uitleggen dat het echt goed nieuws wordt in onze wereld. Dat wij mensen mogen ontmoeten die het gezag uitstralen dat ons richt op God en op zijn oproep de ander lief te hebben. naar André Lascaris o.p. Voor al deze intenties, en voor alles wat ons op het hart ligt, bidden wij: Gebed over de gaven God, die elk van ons aanspreekt, leer ons breken en delen. Doe ons naar anderen toe gaan en daarbij uitkijken naar de minsten en de meest vervreemden.

6 Moge zij in het centrum staan van ons gebed. Amen. Tafelgebed God, wij danken U omdat Gij een God van liefde zijt, een God die oog en hart heeft voor ons, zoekende mensen. Wij danken U omdat Gij de naam van elke mens geschreven hebt in de palm van uw hand. Wij danken U omdat Gij herkenbaar zijt in elke goede mens, in ogen vol mildheid, in een teder gebaar. Overduidelijk hebt Gij dat getoond in Jezus, uw mensgeworden Zoon. Als geen ander gaf Hij gestalte aan uw goedheid en uw liefde voor de mensen. Gij zijt de hand op onze schouder, de stem die ons moed inspreekt of tactvol corrigeert. In alle mensen die om ons bekommerd zijn, die ons vergeven en aanmoedigen, mogen wij de warmte van uw hart vermoeden. Als liefde ook ons hart beroert, onthullen wij iets van uw gelaat. Omdat wij dit mochten ontdekken noemen wij uw naam en danken U schroomvol met de woorden: Heilig, heilig, heilig Wij danken U voor Jezus, de Christus, de man uit Nazareth, die U Abba, zijn lieve Vader, noemde. Nooit was er van U zoveel te zien en te ervaren als toen Hij op onze aarde was. Gedreven door gerechtigheid en goedheid openbaarde Hij uw naam in deze wereld. Door zijn woorden van begrip en vergeving, door zijn attentie voor gekwetste mensen, door blinden uitzicht te geven en lammen veerkracht, toonde Hij uw menslievendheid. Hij was met mensen begaan, deelde hun vreugde, maar ook hun verdriet. Hij veroordeelde niet, maar gaf mensen steeds nieuwe kansen omdat Hij wist dat elke mens uniek is in de schepping. Vooral in de nacht, die de laatste van zijn leven werd, heeft Hij een subliem gebaar van liefde gesteld. Hij nam brood in zijn handen en dankte U. Hij brak het brood en gaf het aan zijn vrienden en zei: Neem en eet hiervan gij allen. Dit is mijn lichaam dat voor u gegeven wordt.

7 Zo nam Hij ook de beker. Hij sprak een dankgebed en zei: Deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed, dat voor u en voor allen wordt vergoten tot vergeving van de zonden. Blijf dit doen om Mij te gedenken. Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Vader, wij zijn U dankbaar omdat wij rond deze tekenen van brood en beker Jezus van Nazareth mogen gedenken. Zend ons zijn Geest opdat ook wij voor elkaar genade zouden zijn, hoe onvolkomen ook. Geef dat wij elkaar waarderen, niet blind zijn voor de mens naast ons, of doof en onverschillig voor zijn nood. Dan zal er vreugde zijn op aarde liefde, vrijheid en vriendschap in Jezus naam. Door Hem en met Hem en in Hem zal uw naam geprezen zijn, Heer onze God, almachtige Vader, in de eenheid van de heilige Geest, hier en nu en tot in eeuwigheid. Amen. Onze Vader Meer dan wij het kunnen zeggen, God, zijt Gij voor ons een Vader. En dus spreken wij U toe met de woorden van uw geliefde Zoon: Onze Vader, Goede Vader, in Jezus hebt Gij U geopenbaard als bron van goedheid en barmhartigheid. Maak ons geschikt en bereid om iets van uw goedheid en barmhartigheid te belichamen. Dan zullen wij met vertrouwen kunnen uitzien naar de komst van Jezus, de verheerlijkte Messias, uw welbeminde Zoon Want van U is het koninkrijk Vredewens God van alle mensen, we trekken cirkels rond onszelf en zeggen: dit ben ik ; dit is van mij. En onze handen zijn tot slaan gereed als wordt geraakt aan wat wij ons hebben toegeëigend.

8 Vergeef ons, kleine geweldenaars, maak ons vredelievend en mild. Dan worden wij één en onverdeeld. Die door God geschonken vrede, zij altijd met u. En geven wij elkaar een teken van die vrede. Communie Brood en wijn, voedsel en vrede, recht op leven en menselijkheid. Waar wij zo diep naar hunkeren en wat we zo moeizaam kunnen zijn, dat leggen wij in uw handen: Heer, leer ons doen wat Gij hebt voorgedaan: leer ons ons leven breken als brood, het elkaar aanreiken als wijn. Dit is het Lam Gods Bezinning 1 Er is nood aan een nieuwe wereld, en aan nieuwe mensen die God zichtbaar maken, die Ik-zal-er-zijn-voor-u belichamen. Mensen, die bezield zijn door een nieuwe Geest: wijsheid en vrede, liefde en vrede, liefde en ontzag voor God. Mensen zijn er nodig die recht doen aan de minsten en niet zwijgen voor het kwaad. Mensen die onkreukbaar zijn, doodeerlijk en ingoed, die vriendschap stichten tussen wolven en lammeren. Mensen van wie een kracht uitgaat die allen geneest. Er is nog zoveel te doen eer het zover is. En toch, de wereld van God is dichterbij dan je denkt. Carlos Desoete Bezinning 2

9 Zwijg stil en noem Mij niet de Heilige Gods voordat je in je hart de vreemdeling hebt geheiligd en hem verwelkomd hebt in je huis. Zwijg stil en noem Mij niet de Rechtvaardige voordat je het volle pond hebt betaald aan de rijstboeren en koffieplukkers. Zwijg stil en noem Mij niet de Verlosser voordat je je hebt bekommerd om de gevangen en gemartelde mens. Zwijg stil en noem Mij met geen enkele naam voordat je een eind weegs mijn weg bent gegaan naar de naamlozen in deze wereld. Kees Pannekoek Slotgebed 1 In Jezus, de Mensenzoon, vol van mededogen, bewogen om mensen, zich verzettend tegen aangedaan lijden, zich verzettend tegen liefdeloze wetten en regels in die Mens bent U gekomen, was U aanwezig. Door Hem hebben wij een vermoeden gekregen van uw goedheid, van uw wil om het goede te bevorderen. U wilt de kracht bundelen van alle mensen die het goede willen, opdat uw Rijk gestalte krijgt. Wij bidden U: mag het goede onder ons en in ons versterkt worden, geïnspireerd door Jezus Christus, uw Zoon en Mens onder ons. Marinus van den Berg Slotgebed 2 In onze wereld van ieder voor zich hoorden wij vandaag uw stem, God, proefden wij iets van een betere wereld,

10 zagen wij een glimp van de mens zoals Gij Hem hebt gedroomd. Hou die droom van bevrijding voor iedereen in ons levendig, spreek ons aan, wees ons nabij met uw genade. Doe ons opstaan en leven uit kracht van Jezus, uw Zoon. Amen. Zending en zegen Zoals Jezus had men in de synagoge van Kafarnaüm nog nooit iemand horen spreken. In Hem mochten zij iets van God ervaren. Misschien hebben we in deze viering ook zo iets mogen beleven en zal dat te merken zijn aan ons zeggen en doen in de dagen die komen. Op Gods zegen en nabijheid kunnen we alvast rekenen: in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 28 01 2018 Begroeting Welkom, wij allen, geworteld in de aarde en met dromen die tot in de hemel reiken. Welkom om die dromen te delen, om Woorden te horen en te doen. Welkom om stem te geven aan God die

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 01 02 2015 Begroeting Welkom in dit huis, waarin we biddend komen luisteren naar het Woord van de Heer die zichzelf aan ons aanbiedt als + Vader, Zoon en H. Geest. Amen. Openingswoord 1 Vandaag horen wij

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN vierde zondag B (29/01/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN vierde zondag B (29/01/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN vierde zondag B (29/01/2012) Begroeting Welkom, wij allen, geworteld in de aarde en met dromen die tot in de hemel reiken. Welkom om die dromen te delen, om Woorden te horen en te doen.

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Feest van de heilige Familie A-jaar ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Feest van de heilige Familie A-jaar ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Feest van de heilige Familie A-jaar (30 12 2007) Begroeting Op de drempel van een nieuw jaar willen wij samen bidden om eenheid eenheid in verscheidenheid zoals God één is in de liefde

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord 15 06 2014 Begroeting Vandaag, op de feestdag van de Heilige Drie-eenheid maken wij het kruisteken uitdrukkelijker en bewuster dan anders. Want elke keer als wij dit kruisteken maken bevestigen wij ons

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (30/05/2010) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (30/05/2010) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (30/05/2010) Begroeting Vandaag, op de feestdag van de Heilige Drie-eenheid maken wij het kruisteken uitdrukkelijker en bewuster dan anders. Want elke keer als wij

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen.

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting. Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid (3/06/2012) Begroeting Laten wij ons afstemmen op Hem, die wij + Vader, Zoon en heilige Geest noemen. Amen. Openingswoord In zijn laatste woorden tot zijn leerlingen windt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Alles voor het Rijk Gods

Alles voor het Rijk Gods PAROCHIE HERZELE HOUTEM 17 de zondag dhj (jaar A) 29 en 30 juli 2017 Alles voor het Rijk Gods Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (01 06 2008 ) Begroeting Laten we hier vandaag samenkomen om ons leven te richten naar het woord van de Heer. Van harte welkom in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord

Nadere informatie

Van harte welkom bij dit samenzijn op Hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van +de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Van harte welkom bij dit samenzijn op Hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van +de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Begroeting Van harte welkom bij dit samenzijn op Hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van +de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Vandaag vieren wij het hoogfeest van de Hemelvaart

Nadere informatie

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen

Parochie Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen Dominicanen Schilde-Bergen Drie-eenheid A 2008 (18 05 2008 ) Begroeting Op deze eerste zondag na Pinksteren vieren wij Gods liefde in zijn veelvuldigheid: de Vader roept ons tot leven, de Zoon wijst ons de weg, en de Geest is onze

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN dertigste zondag B ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN dertigste zondag B ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN dertigste zondag B (25 10 2009) Begroeting Mogen wij inzien waartoe Gods woord ons oproept. Moge Hij dit samen luisteren en samen bidden, zegenen: in de naam van + de Vader, de Zoon en

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN drie-entwintigste zondag A (4/09/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN drie-entwintigste zondag A (4/09/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN drie-entwintigste zondag A (4/09/2011) Begroeting Waar mensen in mijn naam samenkomen, zegt de Heer, daar ben Ik in hun midden. Moge Hij hier met ons zijn als + Vader, Zoon en heilige

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord Begroeting Welkom in deze viering op het hoogfeest van Ons Heer Hemelvaart. Deze feestdag leert ons iets over onze thuiskomst bij de Vader, zoals Jezus eens thuiskwam bij zijn Vader. Deze dag wil ons ook

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Zesde paaszondag A (29/05/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Zesde paaszondag A (29/05/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Zesde paaszondag A (29/05/2011) Begroeting Als mensen met elkaar en met God verbonden, willen wij samen aanzitten aan deze door God gezegende maaltijd: in de naam van + de Vader, de Zoon

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 19 07 2015 Begroeting In mensen met een hart voor anderen wil God de wereld herderlijk nabij zijn. Aan zijn herderlijke zorg mogen wij ons toevertrouwen in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Heilige Drie-eenheid C (03 06 2007) Begroeting God, + de Vader in de hemel, is onze sterkte, Hij spreekt ons toe door zijn Zoon, Hij begeleidt ons met zijn Geest, die in ons de Jezusmentaliteit

Nadere informatie

3e zondag van de advent B 2008

3e zondag van de advent B 2008 3e zondag van de advent B 2008 (14 12 2008 ) Begroeting Verheugt u, want God is nabij! Hij nodigt ons uit rond zijn tafel in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige. Geest. Amen. Aansteken adventskaars

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord Begroeting Welkom in deze viering op het hoogfeest van Ons Heer Hemelvaart. Deze feestdag leert ons iets over onze thuiskomst bij de Vader zoals Jezus eens thuiskwam bij zijn Vader. Deze dag wil ons ook

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag B ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag B ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN elfde zondag B (14 06 2009) Begroeting Wees welkom in Gods huis en aan zijn tafel in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Tussen zaaien en oogsten ligt

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Van harte welkom bij dit samenzijn op Hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen.

Van harte welkom bij dit samenzijn op Hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Begroeting Van harte welkom bij dit samenzijn op Hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord Het Feest van Ons Heer Hemelvaart is een speciaal

Nadere informatie

Zij namen aanstaat aan Hem

Zij namen aanstaat aan Hem PAROCHIE HERZELE HOUTEM 14 e zondag door het jaar 7-8 juli 2018 Zij namen aanstaat aan Hem Intredelied: Wij zoeken hier uw aangezicht (DZ28, 1-2-3) Wij zoeken hier uw aangezicht. God, houd uw oog op ons

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting Welkom op deze eerste samenkomst sinds de herdenking van de verrijzenis van onze Heer. Moge Hij dit samenzijn zegenen: in de naam van + de Vader,

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN negende zondag A (6/03/2011) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN negende zondag A (6/03/2011) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN negende zondag A (6/03/2011) Begroeting Laten we hier vandaag samenkomen om ons leven te richten naar het woord van de Heer. Van harte welkom in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

V. Wij vragen om vergeving voor ons tekort aan vertrouwen in God en de medemens.

V. Wij vragen om vergeving voor ons tekort aan vertrouwen in God en de medemens. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 28ste zondag door het jaar A 14-15 oktober 2017 Intredelied: Mijn Herder zijt Gij (ZJ 506, 1-2) Ref. Mijn Herder zijt Gij, o mijn Heer, aan niets ontbreekt het mij. Ik vrees nu

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN tiende zondag C-jaar ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN tiende zondag C-jaar ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN tiende zondag C-jaar (10 06 2007) Begroeting God heet ons telkens weer liefdevol welkom in zijn huis in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord In de lezingen

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, 3 Wij zingen samen van uw gloria, wees ons nabij, kijk speurend naar ons

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

Inzegeningsviering nieuw gebouw

Inzegeningsviering nieuw gebouw Inzegeningsviering nieuw gebouw Intredelied: Dit is de dag Begroeting, welkom en kruisteken L: Monseigneur en concelebranten, beste genodigden, van harte welkom in deze eucharistieviering en de inzegening

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, wees ons nabij, kijk speurend naar ons om, kom met uw vrede, uw barmhartigheid,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164 Liturgie voor de morgendienst op: 10-2-2013 Bijzonderheden: Avondmaal (lopend) Voorbereiding: Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten)

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 22 07 2018 Begroeting Laten wij ook op deze vakantiezondag de viering starten met een kruisteken, het symbool van Gods liefde voor de mensen, in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord

Nadere informatie

Nadat de Heer Jezus hun dit gezegd had, werd Hij in de hemel opgenomen en nam Hij plaats aan de rechterhand van God.

Nadat de Heer Jezus hun dit gezegd had, werd Hij in de hemel opgenomen en nam Hij plaats aan de rechterhand van God. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Hemelvaart van de Heer (B) 9-10 mei 2018 Nadat de Heer Jezus hun dit gezegd had, werd Hij in de hemel opgenomen en nam Hij plaats aan de rechterhand van God. [Joh 16,19] Intredelied:

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 21 05 2017 Begroeting Alhoewel wij God niet zien, zoals mensen elkaar normaal zien, toch verzekert Jezus ons dat God er voor ons is en blijft, dat Hij ons nooit in de steek laat. Zijn naam is Ik zal er

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Heb vertrouwen in je talenten

Heb vertrouwen in je talenten PAROCHIE HERZELE - HOUTEM 33e zondag door het jaar A 18 19 november 2017 Heb vertrouwen in je talenten Intredelied: Zingt een nieuw lied voor de Heer (Z J 503, 1-2) Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN zesde paaszondag B (13/05/2012) Begroeting Laten we dit samenzijn plaatsen onder de bescherming van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Vorige zondag hoorden

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (20 01 2008 ) Begroeting Laten wij dit samenzijn rond het altaar van de Heer plaatsen onder de bescherming van + de Vader, de Zoon en de heilige. Geest. Amen. Openingswoord Toen Johannes de Doper zag dat

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 05 05 2016 Begroeting Welkom in deze viering, waarin wij de Hemelvaart van de Heer gedenken. Moge wij hier in zijn Geest elkaar nabij zijn, zodat wij Hem in ons midden kunnen ontvangen in de naam van +

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Derde zondag door het jaar (C)( ) Verwelkoming

ZONDAGSVIERINGEN Derde zondag door het jaar (C)( ) Verwelkoming ZONDAGSVIERINGEN Derde zondag door het jaar (C)(21 01 2007) Verwelkoming God wil met ons zijn. Openen wij ons hart zodat Hij er zijn zegen op kan leggen: in de naam + van de Vader, de Zoon en de H. Geest.

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Doop van de Heer B ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Doop van de Heer B ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Doop van de Heer B (11 01 2009) Begroeting Moge Gods Goede Geest onder ons zijn, de Geest die over Jezus is gekomen bij zijn doop in de Jordaan. De Geest die ieder van ons heeft meegekregen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Sterzingen

Sterzingen Sterzingen 2017-2018 Viering Intredelied Nu sijt wellekome (ZJ 201) Welkomstwoord door de voorganger Welkom door sterzanger (s) S. Jezus is geboren voor iedere mens, voor elk kind. Al vierend willen we

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen

Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen ZONDAGSVIERINGEN 1 e zondag advent B Wij zijn waakzaam... opdat ieder de meet kan halen Begroeting Van harte welkom op de eerste zondag van de Adventtijd. Laten wij dit samenzijn en heel het komende kerkelijk

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 24 januari 2016, 3e zondag na Epifanie viering Maaltijd van de Heer met kinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger:

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima.

De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima. Hervormde Gemeente Sleeuwijk, avondmaalsliturgieën De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima. Kleur: Groen Brood en

Nadere informatie

Moge God ons nabij zijn in deze veertigdagentijd. Dat vragen we in de naam van de + Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Moge God ons nabij zijn in deze veertigdagentijd. Dat vragen we in de naam van de + Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. (17 02 2008 ) Begroeting Moge God ons nabij zijn in deze veertigdagentijd. Dat vragen we in de naam van de + Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord Vastentijd is een tijd van opgang naar

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Feest Heilige Familie ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Feest Heilige Familie ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Feest Heilige Familie (27 12 2009) Begroeting Tweede keer hier samen in een drie dagen. Maar daarom niet minder welkom rond het altaar van de Heer in de naam van + de Vader, de Zoon en

Nadere informatie

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

9 oktober 2016 Tweede zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 9 oktober 2016 28 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 754 De vreugde voert ons naar dit huis Verwelkoming en kruisteken L. Welkom op deze tweede zondag van de missiemaand, waarin we uitdrukking

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord 25 05 2014 Begroeting Als mensen met elkaar en met God verbonden, willen wij samen aanzitten aan deze door God gezegende maaltijd: in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING

TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING TENT VOL TALENT JAARTHEMAVIERING 2014 2015 WELKOM Iemand: Welkom in deze viering waarin wij met elkaar gaan luisteren naar woorden. Woorden die ons aanzetten tot nadenken over onszelf, wat wij kunnen en

Nadere informatie

( ) Begroeting

( ) Begroeting (30 11 2008 ) Begroeting Van harte welkom op de eerste zondag van de Adventtijd. Laten wij dit samenzijn en heel het komende kerkelijk jaar, in het teken stellen van het kruis: in de naam van + de Vader,

Nadere informatie

Heer, we gingen wel eens andere wegen dan Gij ons zijt voorgegaan. Help ons naar anderen toe te gaan, hen te helpen waar het nodig is

Heer, we gingen wel eens andere wegen dan Gij ons zijt voorgegaan. Help ons naar anderen toe te gaan, hen te helpen waar het nodig is ZONDAGSVIERINGEN vijfde paaszondag B (6/05/2012) Begroeting Moge de Heer ons samenkomen rond zijn tafel zegenen: in de naam van + de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Vandaag worden

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Van harte welkom bij dit samenzijn op hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van +de Vader, de Zoon en de heilige. Geest. Amen.

Van harte welkom bij dit samenzijn op hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van +de Vader, de Zoon en de heilige. Geest. Amen. Begroeting Van harte welkom bij dit samenzijn op hemelvaartsdag dat wij in het teken plaatsen van +de Vader, de Zoon en de heilige. Geest. Amen. Openingswoord Hemelvaart is een feest, waarbij je niet moet

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid C ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid C ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN H. Drie-eenheid C (26 05 2013) Begroeting Vandaag herkennen wij in God drie gezichten: wij vieren de drie-eenheid van onze God. Wat dat betekent, daarover zullen wij in deze viering nadenken

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN twaalfde zondag C (20/06/2010) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN twaalfde zondag C (20/06/2010) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN twaalfde zondag C (20/06/2010) Begroeting Als kinderen van dezelfde Vader mogen wij, ondanks alle verschillen, als gelijken aanschuiven aan de tafel van de Heer, in de naam van + de Vader,

Nadere informatie