Nijlbaars Safari Egypte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nijlbaars Safari Egypte"

Transcriptie

1 Nijlbaars Safari Egypte Gebied De Nijl. De belangrijkste rivier van Egypte misschien wel van heel Afrika. Door de bouw van de Aswan dam in de 60 er jaren is het reusachtige Nassermeer ontstaan. Dit meer is 550 kilometer lang en 35 kilometer breed op het breedste punt. Met een totale oppervlakte van meer dan 5000 km 2 is er een bijzonder ecosysteem ontstaat wat een thuisplaats biedt aan een grote en bijzondere diversiteit aan dieren en planten. Voor de regio is de Nijl van groot belang. De rivier is de belangrijkste levensader van het land. In de vroegere jaren stroomde de rivier jaarlijks over en liet vruchtbaar slib waarop de boeren het komende jaar weer hun oogsten konden verbouwen. Vrijwel alle grote steden van Egypte zijn dan ook in meer of mindere mate met de Nijl verbonden. Dat is ook de reden dat langs de Nijl schitterende natuur maar ook oude ruines en tempels te vinden zijn. Al met al een avontuur om te mogen aanschouwen. In het Nassermeer zijn nog een aantal krokodillen overgebleven van de oorspronkelijke soort die ook tijdens de farao s aanwezig waren. Verder is er een grote verscheidenheid aan vogels als ooievaars, marraboes, lepels, blauwe en zilverreigers, nijlganzen,pelikanen, flamingo s etc. Alles bij elkaar wel zo n 150 soorten bieden een waar schouwspel en dragen bij aan het Hemmingway gevoel tijdens deze prachtige en avontuurlijke visreis.

2 Boten Onze lokale partner voert deze speciale vissafari s al meer dan 20 jaar uit en weet als geen ander om de juiste plaatsen op de juiste momenten te vinden. Om deze plaatsen te bereiken wordt er gebruik gemaakt van 4 verschillende typen boten. 1. De moederboot. In totaal beschikt men over vier moederboten. Deze boten hebben de benodigde proviand, voorraden, brandstof en personeel aan boord om een comfortabel verblijf te garanderen. De boten zijn uitgerust met een ingebouwde keuken, eetruimte en er is meer dan genoeg ruimte op het bovendek om te genieten van het schitterende uitzicht. Er is 240 V aan boord door middel van een generator en er is een satelliet telefoon aan boord indien er dringend gecommuniceerd moet worden. Je zult verbaasd zijn door de maaltijden die je midden in de woestijn op de Nijl geserveerd worden in een mix van westerse en Nubische stijl. 2. De huisboot. Deze boten beschikken over twee aparte slaapcabines voor elk 2 personen en bieden met 2 extra plaatsen boven op het zonnedek plaats aan maximaal 6 personen. Ze zijn voorzien van een toilet & douche en er is een praktisch keukenblok aan boord. Er is tevens elektriciteit middels een generator. In de avond is er de beschikking over licht via een 12 V accu. Op het zonnedek is voldoende schaduw om te relaxen en te eten. Dit type boot is ideaal om ook in de ondiepere gedeeltes te komen en wildlife te zien. Deze optie is ideaal in combinatie met een paar visboten voor een privésafari. 3. De visboot. Deze boten beschikken over twee gedeeltes. Het leef- en het visgedeelte. Het open voor en achterdek biedt een perfecte plek om te werpen of te trollen. De boot biedt ruim plaats aan 2 personen en eventueel is een 3 e persoon mogelijk. In het kader van een privé safari is de huisboot in combinatie met 2 of 3 visboten een perfecte combinatie. 4. De monark. Deze boten zijn enkel om te vissen en worden voor 2 vissers samen met een gids ingezet. Ze zijn sneller en kleiner en daarmee bieden ze iets meer toegang tot ondiepere gedeeltes om werpend te vissen. Ook kun je vrijwel geluidloos locaties benaderen en hebben ze het voordeel dat ze licht zijn en goed driften.

3 Om deze reis uit te voeren zijn er twee verschillende soorten safari s. 1. Groepsafari s De groepsafari s vertrekken iedere maandag en staan open voor vissers uit de gehele wereld. In deze setting kan het dus zo maar voorkomen dat je met Amerikanen, Engelsen of Fransen op een moederboot zit. Vervolgens wordt er vanuit de visboten dagelijks in kleine groepjes gevist. In de avonduren komt iedereen weer terug naar de moederboot waar wordt gegeten en alle (sterke?) verhalen worden verteld van deze visdag. En dat natuurlijk onder het genot van een drankje en een heerlijke maaltijd. 2. Privésafari s De privésafari s staan ook bekend onder de naam Nubian Safari. Deze visreis is afhankelijk van de wensen van de gast. Hoe lang wil je vissen en met hoeveel personen? Je kunt bijvoorbeeld met een groep van 4 tot 6 personen op een huisboot rondreizen en vanaf een visboot en twee monarks dagelijks gaan vissen. Of je gaat met een eigen moederboot als de groep wat groter is en met meerdere visboten vissen. Afhankelijk van je wensen kunnen we hier een visreis op maat van maken. Privésafari s zijn al mogelijk vanaf 2 personen.

4 Vissen De visserij gebeurt op basis van catch & release. Sporadisch wordt een slecht gehaakte Nijlbaars ook tijdens het avondmaal gepresenteerd. Er wordt in hoofdzaak gevist op de Nijlbaars. Deze grote en sterke vis kent, behalve de krokodil, geen natuurlijke vijanden. De grootste Nijlbaars ooit gevangen door een lokale visser was maar liefst 392 lbs (= 176 kilo). Het kamprecord staat op een respectabele lbs. In meren wordt de Nijlbaars gemiddeld groter dan in riviersystemen en er zijn er nog voldoende die een visreis in de jacht naar deze grootste zoetwaterroofvis rechtvaardigen. Naast de Nijlbaars is de tijgervis een respectabele tegenstander die tot 16 lbs groot kan worden. Ze hebben razendscherpe tanden, zijn razendsnel en zijn extreem snel. De drils die deze vissen opleveren zijn dan ook zeer spectaculair. Ze jagen vaak in scholen. Eenmaal in zo n school is het vaak een half uur lang feest waarbij iedere worp een vis betekent. Met lichter materiaal is dit een ware belevenis. In het Nassermeer bevinden zich 18 verschillende soorten meervallen. De twee belangrijkste daarvan zijn de Vundu en Bagrus meerval. Ze worden beiden gevangen zowel tijdens het trollen maar veelal ook met aas vanaf de kust. Daarbij is het van belang om je aas niet ver uit te gooien. Ze komen in ondiep water op zoek naar aangespoeld voedsel of overleden vissen. In het diepe water gaat je aas enkel wegzakken in de hoge onderwaterplanten. Deze visserij is het beste om s avonds te doen na een dag vissen vanaf de boot. Maar ook tijdens de lunch een hengel uitzetten voor de meerval leid regelmatig tot resultaat. Er wordt als aas onder meer andere gevist met SMAC (ingeblikt vlees) dat geopend aan de lucht wordt gedroogd en daarmee beter op de haak blijft zitten. Samen met een goede olie / geurstof zijn dit prima items om van huis mee te nemen en in de avonduren nog een meerval of twee te vangen. De beide soorten meervallen worden tot 50 a 70 lbs groot en geven een geweldige dril die je niet snel zal vergeten onder de sterrenhemel in Egypte.

5 Vundu Bagrus De Tilapia is een verzamelnaam voor meer dan 100 soorten cichliden waarvan er twee soorten veel voorkomen in het Nasser meer. Ze worden tot 6 lbs groot en groeien snel. Op het Nasser meer is dit de voornaamste bron van inkomsten voor de lokale vissers maar tegelijkertijd ook het belangrijkste voedsel voor de Nijlbaars. Ze worden maar weinig aan de hengel gevangen maar soms pakken ze een kleine spinner / blinker. Wat mag je verwachten van een week vissen? Vissen blijft vissen. Dat is een ding wat zeker is. Het merendeel van de vissers vangt een Nijlbaars van 50+ lbs. Daarboven is alles mogelijk maar gebeurt simpelweg minder vaak. Er zijn dagen waarop niets wordt gevangen en er zijn dagen waarop je er 15 vangt in verschillende maten. Het is hier niet zo als op andere locaties dat de vissen simpel te vangen zijn. Hier worden je kwaliteiten als visser aangesproken. Ga je voor de grote exemplaren vang je er minder en ga je voor kleinere exemplaren vang je er meer. Er wordt op twee manieren gevist: 1. Trollen Het trollen is het meest productief omdat je simpelweg de meeste meters aflegt met je kunstaas. De hengels worden met de hand vastgehouden omdat het meer controle geeft over de hengel. Zeker als de aanbeet komt van een echt grote Nijlbaars. Daarnaast kun je het aas meer laten bewegen. Er wordt hoofdzakelijke langs de kuststrook getrold op verschillende dieptes. 2. Werpend vanaf de kust Naast het trollen is dit ook een zeer productieve manier van vissen en van kust hebben we hier mee dan genoeg. Neem hiervoor wel een paar goede gympen met grip mee. Soms moet je echt klauteren en dan zijn slippers echt niet verstandig. Houd ook rekening met het feit dat Nijlbaarzen schuw zijn. Probeer dan ook in onopvallende kleding met schutkleur te vissen en niet in je knalgele t-shirt. Verder is het belangrijk om rustig en langzaam te bewegen waarbij je niet zichtbaar bent voor de vis. Als je een Nijlbaars ziet zwemmen langs de kust werp het kunstaas dan niet direct voor zijn bek want dan schrik je hem zeker af en zwemt hij weg. Zorg ervoor dat je het kunstaas op zo n 4 a 5 meter afstand werpt en vervolgens in de zijwaartse richting van de vis binnen draait. De vissen zijn schuw en leren van eerdere vangsten.

6 Aassoorten: Softbaits: (Rubber / Shads / Twisters) Het vissen op de Nijl is door de jaren heen uitdagender geworden. Een van de redenen is de catch & release regel die sinds jaar en dag wordt toegepast. De vissen leren steeds meer en ze vermijden de luidruchtige boten en de onvoorzichtige kustvissers. Softbaits zijn de nieuwste aassoorten waar tot op heden relatief weinig mee gevist is. Daarbij worden de maten vanaf 15 centimeter ingezet. Nadeel van dit aas is dat de tigerfish het prachtig vinden en graag hun tandjes in zetten. En als een tigerfish zijn tanden hier in zet blijft er na verloop van tijd niet veel over. Het is daarom ook aan te raden een kaars, lijm en aansteker mee te nemen om de boel in de avonduren weer aan elkaar te kunnen plakken, smelten of lijmen. Zodoende kun je er de volgende dag weer met frisse moed tegen aan. Dood aas Er worden kleine tigerfish of Alestes (Arabische sardines) gebruikt. Het is alleen niet gemakkelijk om deze vissen te vangen. De tigerfish kunnen met kleine blinkers (Meps) gevangen worden. Voor het verkrijgen van de Alestes kun je je het beste wenden tot de lokale vissers. Om ze zelf te vangen zijn kleine haakjes 12 of 14/0 en een stukje brood nodig. Ze zijn vaak te vinden in de nabijheid van de moederboten. Levend aas Dit wordt weinig gebruikt omdat het slechts op een paar plekken is toegestaan en het daarnaast ook lastig is om de vissen in leven te houden. Er zijn geen speciale tanks waar je de vissen in kunt bewaren en dat maakt het levend houden er van in de praktijk lastig. Eventueel kun je vanaf de kust vissen met een kleine blinker om een tigerfish te vangen en deze vervolgens aan een geprepareerde zwaardere hengel te monteren. Op deze manier is het wel mogelijk om vers een levend aas aan te bieden. Statisch vissen Voor het vissen op meerval is het verstandig om een beetverklikker mee te nemen. Zodoende kun je gewoon doorvissen tijdens het slapen. Er wordt gebruikt gemaakt van dood aas en de gedroogde SMAC in hapklare brokken. Op de moederschepen is er slechts een beperkte voorraad softbaits en ander kunstaas beschikbaar dus neem er voldoende zelf mee.

7 Hardbaits Onderschat de kracht van de Nijlbaars niet als het aankomt op de keuze van het juiste kunstaas! Praktisch alle standaard kunstaas is niet opgewassen tegen de kracht van de ze vissen. Het is dan ook van belang om de standaard splitringen en haken te vervangen door kwalitatief hoogwaardige alternatieven. Denk daarbij aan merken als Gamakatsu en Owner. Doe je dat niet dan is de kans heel groot op verbogen haken, uitgescheurde splitringen en uiteindelijk verloren vissen. Het is van groot belang om je kunstaas hufter- en Nijlbaars proof te maken. In de winter ligt de nadruk op de meer dieplopende pluggen omdat de Nijlbaarzen zich in dieper water bevinden en in de zomerperiode zijn de ondiep lopende pluggen van belang. Verder is het ook belangrijk om verschillende soorten mee te nemen. Er zijn van die dagen dat de ene het wel heel goed doet en de andere weer niet. Door keuze te hebben uit verschillende soorten kunstaas vergroot je je eigen kansen. De onderstaande soorten kunstaas worden aanbevolen om te gebruiken. De mate van belangrijk- / vangrijkheid wordt aangegeven met het aantal sterren. Hoe meer, hoe beter. Depthraiders ***** zijn de meest succesvolle soort tot op heden in Egypte. Ze zijn lastig te verkrijgen in Europa maar mocht je dat willen kunnen we deze op voorhand voor je bestellen en liggen ze bij het begin van je vissafari klaar op de boot. Dit aangezien onze lokale partner een grote voorraad van deze woblers heeft kunnen bemachtigen. De kosten zijn 15,- per stuk. Look alike shads ***** Bucher Depth Raider, straight & jointed **** Rapala Super Shad Rap SSR **** Musky Big & Little Ernie *** Rapala X-Rap Magnum *** Rapala X-Rap Jointed Shad** Rapala Magnum CD 14, 18 & 22** Russelures 6.5 inch ** Manns Stretch 15+ & 20+** Manns Stretch Imitator Junior ** Halco Sorcerer Crazy Deep ** Voor het vissen op tigerfish zijn blinkers met enkele haken aan te bevelen. Bijvoorbeeld de Meps #0 #2 en #3 in goud en zilver. Maar ook kleinere woblers zijn effectief in opvallende kleuren.

8 Materiaal Voor het trollen is het aan te bevelen om boot of up tide hengels te gebruiken in de klasse 20 tot 30 lbs met een lengte variërend van 2,2 tot 3 meter. Daarbij een reel zoals een TLD 15 of 20, ABU 7000 of Penn GLS 25 met minimaal 200 meter dyneema van rond de 20 kilo breekkracht. Als onderlijn gebruikt men een fluocarbon van 100 lbs met bijbehorende wartelsmet kogellager van rond de 200 lbs. Voor het werpen vanaf de kust mag het geheel iets minder zwaar zijn en om de juiste lengte in de worp te krijgen iets langere hengels. Zo n 2,5 tot 3,5 meter hengels in de categorie van 150 tot 250 gram werpgewicht. Dit biedt samen met een stevige molen of baitcaster met minimaal 200 meter dyneema van 15 kilo breekkracht een goede combi. De onderlijn is met 70 lbs fluocarbon en de wartels tussen de 100 en 150 lbs. Voor tigerfish en kleinere Nijlbaarzen is een medium spinhengel voldoende met molen en dyneema met 10 kilo breekkracht. Voor de tigerfish is daarbij een stalen onderlijn van 20 tot 30 lbs noodzakelijk. Op de boten is geen reserve lijn aanwezig. Het is daarom verstandig om een extra klos lijn mee te nemen mocht je tussentijds te veel lijn verspelen. Mocht je nu zelf niet beschikken over de juiste materialen is het ook mogelijk om een complete set te huren. Hoef je niets mee te nemen en kun je zo opstappen. Regular: Twee hengels om mee te trollen en te werpen, een met reel en een met molen, een uitgebreide kunstaas box en een spinhengel met molen. Huurprijs per dag is 20,-. Specialist: Twee hengels om mee te trollen en te werpen, met Shimano Calcutta reels TE 700 en TE 400, een uitgebreide kunstaasbox en een spinhengel met molen. Huurprijs is 26,50 per dag. Kunstaas: Naast hengels is het ook mogelijk een volledig assortiment kunstaas te huren. De kunstaasbox bestaat uit 50 verschillende items met daarbij het benodigde materiaal om te vissen op meerval zoals haken, wartels etc. Huurprijs is 26,50 per dag. Voor al het huurmateriaal geldt dat wat men verliest men ook dient te vergoeden.

9 Seizoen / Weer De Nijlbaars wordt gedurende het hele jaar gevangen maar er zijn wel verschillen per periode. Elk jaar stroomt de rivier vol in een periode van 6 tot 7 weken. Deze stijging van het waterniveau ontstaat door de regenval in oost Afrika en Ethiopië. De exacte periode is lastig te bepalen maar in grote lijnen gebeurt dit in augustus en september. In de periode van het stijgende water is de visserij traag en moeilijk. Tot het moment dat de stijging zijn hoogste punt heeft bereikt en vanaf dat moment is het weer prime-time. Vanaf midden maart tm juni bevinden zich de Nijlbaarzen in ondiep water om de paaiende Tilapia na te jagen. Daarbij variëren de waterdieptes van 2 tot 5 meter. Dat is het ideale moment om vanaf de kust te vissen met kunstaas of om te vliegvissen. Voor het trollen gebruikt men in die periode vaak ondiep lopende pluggen. Juni en juli en zijn vaak goede maanden alleen moet je wel bestand zijn tegen de warmte. In deze maanden loopt het kwik gemiddeld op tot tussen de 35 en 40 Celcius. Omdat er dan veelal weinig vissers en activiteit is in en om het water is het een goede visperiode. Van oktober tm maart is het een periode waarin het meer vanaf het hoogste waterniveau weer langzaam daalt. De grotere Nijlbaarzen bevinden zich meer in dieper water en zijn druk om zich te voeden voor het paaien in januari en februari. In deze winterperiode worden vaak de grootste vissen gevangen waarbij het vanaf de kust veelal met dieplopende pluggen en dood aas. Het aantal vissen is dan weer iets minder dan in de zomer. Dan vang je er echt meer maar is het gemiddelde gewicht weer wat lager. Het is voor deze locatie niet noodzakelijk om je in te laten enten. Alleen als je uit een gele koorts gebied komt dien je je daar tegen te vaccineren. Hepatitis A en DTP en zijn aanbevolen. Informeer echter altijd bij het ziekenhuis, tropenkliniek of GGD. Uiteraard is het ook mogelijk om dit via de huisarts te regelen. Ook op de website is alle benodigde informatie terug te vinden.

10 Reis & Prijs Je vertrekt om 15 uur vanaf Amsterdam met Egypt Air naar Cairo waar je om uur aankomt en om uur vlieg je direct door naar Aswan waar je om uur arriveert. Ter plaatse wordt je opgewacht door de lokale gastheer en die brengt je naar het 4 sterren Baswa hotel voor de eerste avond. s Ochtends vroeg wordt je, na een heerlijk ontbijtbuffet, wederom opgehaald en naar de boot gebracht waar je rond 9.00 uur vertrekt en begint aan het avontuur. Indien je met een groepssafari s mee wilt, vlieg je op maandag heen en op maandag ook weer terug. De laatste avond verbreng je weer in het hotel waar je bij aankomst ook verbleef. Maandagochtend wordt je vroeg opgehaald en vlieg je 6.40 uur naar Cairo waar je om uur doorvliegt naar Amsterdam en daar om 14 uur aankomt. Voor de privé safari s hanteren we hetzelfde vluchtschema echter bepaal je zelf op welke dag je begint en wanneer je weer terug gaat. Voor deze reis heb je een visum nodig. Dit visum kun je bij aankomst in Cairo bij de douane kopen voor een bedrag van ongeveer 20,-. Dit moet je doen als je aankomt in Cairo. De kosten van de reis worden bepaald door het aantal personen, de keuze/beschikbaarheid van de boten, beschikbaarheid vluchttickets en de lengte van verblijf. De onderstaande prijzen zijn richtprijzen en kunnen derhalve nog wijzigen. De prijs voor het aansluiten bij een groepsafari met 2 personen bedraagt voor een week rond de 1.850,- per persoon. Dezelfde groepssafari met 4 personen op 1 visboot en 1 Monark komt uit rond de 1.495,- per persoon. De richtprijs voor 4 personen als privésafari op een huisboot met twee eigen visboten bedraagt 1.750,- per persoon. Een privésafari met 2 personen op 1 visboot komt uit rond de 2.095,- per persoon. De prijs is dus afhankelijk van je eigen wensen en invulling van de uiteindelijke vissafari.

11 Bij alle reizen zijn inbegrepen: - de vluchten Amsterdam Cairo Aswan en terug - transport naar hotels en visboten - eerste en laatste nacht hotel in Aswan inclusief ontbijtbuffet - 6 dagen vissen onder begeleiding van een gids - eigen visboot al naar gelang groepsgrootte en type safari - alle maaltijden; ontbijt, lunch en diner - verblijf in kajuiten op moeder-/ huisboten al naar gelang type safari - bedlinnen - visvergunningen - lokale belastingen en toeslagen Additionele kosten zijn; visum ter plaatse, drankjes, eventuele huur materiaal, eventuele aanschaf materiaal, fooien, eventuele toeslag voor hotel tijdens kerst en Pasen Ook voor deze reizen geldt dat er veel service en interactie is met de gidsen, de bediening etc. Er worden over het algemeen aan twee personen fooi gegeven. De hoofdkelner die het verdeeld aan de rest en natuurlijk je eigen gids. Gemiddeld wordt er rond de 20 a 30 euro per persoon gegeven aan elk. Het geven van fooi blijft echter een geste die op basis van dienstverlening en persoonlijk gevoel dient plaats te vinden. Er wordt een laken, kussen en dekens ter beschikking gesteld. Het is een idee om je eigen slaapzak mee te nemen maar indien je dat wenst kun je er ook een huren. Deze slaapzakken zijn gewassen en dienen op voorhand besteld te worden. De noodzaak voor een slaapzak is voornamelijk in de wintermaanden (november februari) In de zomermaanden is het warm genoeg en is een slaapzak niet noodzakelijk. Zaken die van belang zijn om mee te nemen: Slaapzak, Zonnebril, zonnebrand (minmaal 20 +), Labello, Deet / Autan, T-shirts met lange mouwen als bescherming tegen de zon, trui / jas voor de avonden in de wintermaanden, EHBO, ORS re-hydratatie poeders, verrekijker, zaklamp en batterijen, plastic zipzakken voor bescherming van foto- / video camera s, wereldstekker. Wil je informeren naar de beschikbaarheid van deze locatie of wil je een offerte op maat, neem dan contact op met: Visreis.nl Joris Nieuwenhoff s Gravensloot BP Kamerik info@visreis.nl Mob :

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Gebied Lohimaa ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Kuopio. De natuur is overweldigend en puur. Rondom de centrale lodge met een tiental hotelkamers

Nadere informatie

Havøysund. Gebied. Vissen

Havøysund. Gebied. Vissen Havøysund Gebied Havøysund ligt nog iets noordelijker dan Sørøya en ligt op het vaste land op 71 graden Noorderbreedte. Deze locatie wordt gerund door dezelfde eigenaar als onze locatie in Sørøya. Dus

Nadere informatie

Steur en zalm in Canada

Steur en zalm in Canada Steur en zalm in Canada Gebied Chilliwack ligt op ongeveer een uur van Vancouver in het hart van de Fraser vallei met de beroemde Fraser en Harrison rivier. Deze twee hoofdrivieren vormen het hart van

Nadere informatie

Midden Ierland, Snoek- en witvissen Longford en Cootehill

Midden Ierland, Snoek- en witvissen Longford en Cootehill Midden Ierland, Snoek- en witvissen Longford en Cootehill Gebied Longford en Cootehill zijn de twee uitvalsbases voor deze reis. In Longford verblijf je in de luxe Melview Lodge dat maximaal geschikt is

Nadere informatie

Nicaragua, Tarpon en Alligator Gar in de Jungle

Nicaragua, Tarpon en Alligator Gar in de Jungle Nicaragua, Tarpon en Alligator Gar in de Jungle Gebied Het meer van Nicaragua is het grootste meer van centraal Amerika. Met ruim 8.000 km 2 oppervlakte is het een gebied ter grootte van Groningen, Overijssel

Nadere informatie

Scherentuinen in Åland

Scherentuinen in Åland Scherentuinen in Åland Locatie Åland is een archipel in de Botnische golf en bestaat uit meer dan 6000 grotere en kleinere eilanden en ligt tussen Zweden en Finland. De Åland eilanden hebben hun eigen

Nadere informatie

Zalm vissen in Zuid Noorwegen, Holmfoss

Zalm vissen in Zuid Noorwegen, Holmfoss Zalm vissen in Zuid Noorwegen, Holmfoss Gebied Numedalslågen behoort tot de top 10 zalmrivieren van Noorwegen. Deze rivier stroomt bij Larvik in het zuiden van Noorwegen de zee in. Het gebied kenmerkt

Nadere informatie

Sørøya, Sorvaer. Gebied

Sørøya, Sorvaer. Gebied Sørøya, Sorvaer Gebied Sørøya. De naam alleen al doet menig vissershart sneller kloppen. Sørøya staat gelijk aan grote kabeljauw, heilbot, zeewolf en ga zo maar door. Vanaf februari als het seizoen begint

Nadere informatie

Steur en zalm in Canada

Steur en zalm in Canada Steur en zalm in Canada Gebied Chilliwack ligt op ongeveer anderhalf uur van Vancouver in het hart van de Fraser vallei met de beroemde Fraser en Harrison rivier. Deze twee hoofdrivieren vormen het hart

Nadere informatie

WOUT VAN LEEUWEN NOORWEGEN FESTIVAL 2014 Dinsdag 17 tm woensdag 25 juni 2014

WOUT VAN LEEUWEN NOORWEGEN FESTIVAL 2014 Dinsdag 17 tm woensdag 25 juni 2014 WOUT VAN LEEUWEN NOORWEGEN FESTIVAL 2014 Dinsdag 17 tm woensdag 25 juni 2014 POWERED BY VISREIS.NL De Reis: Vertrek: dinsdag 17 juni 2014 Amsterdam Oslo 21.30 23.30 uur Overnachting in het Radisson Blu

Nadere informatie

Mexicaans Big Game spektakel

Mexicaans Big Game spektakel Mexicaans Big Game spektakel Locatie De kruising van de zee van Cortez en de Pacifische oceaan. Een gebied dat uitermate rijk is aan flora en fauna. Hier kom je behalve veel zeezoogdieren ook veel vissoorten

Nadere informatie

Steur en zalm in Canada

Steur en zalm in Canada Steur en zalm in Canada Gebied Chilliwack ligt op ongeveer anderhalf uur van Vancouver in het hart van de Fraser vallei met de beroemde Fraser en Harrison rivier. Deze twee hoofdrivieren vormen het hart

Nadere informatie

Zalm vissen in Zuid Noorwegen, Holmfoss

Zalm vissen in Zuid Noorwegen, Holmfoss Zalm vissen in Zuid Noorwegen, Holmfoss Gebied Numedalslågen behoort tot de top 10 zalmrivieren van Noorwegen. Deze rivier stroomt bij Larvik in het zuiden van Noorwegen de zee in. Het gebied kenmerkt

Nadere informatie

GROEPVISREIS SOEDAN LIVE ABOARD POPPEREN & JIGGEN

GROEPVISREIS SOEDAN LIVE ABOARD POPPEREN & JIGGEN GROEPVISREIS SOEDAN LIVE ABOARD POPPEREN & JIGGEN Heen: Zondag 12 oktober 2014 Terug: Dinsdag 21 oktober 2014 Prijs 2.295,- per persoon bij 6 deelnemers, Inclusief vluchten, maaltijden en transport Er

Nadere informatie

Ierland, Sneem. Gecombineerde zoet- en zoutwater visserij.

Ierland, Sneem. Gecombineerde zoet- en zoutwater visserij. Ierland, Sneem. Gecombineerde zoet- en zoutwater visserij. Gebied Sneem is de uitvalsbasis van deze visreis. Het ligt in het zuidwesten van Ierland en is vanaf het vliegveld Cork in 2 uur te bereiken.

Nadere informatie

ALMELOSCHE HENGELAARSVERENIGING VISCHLUST VISSEN IN NOORWEGEN

ALMELOSCHE HENGELAARSVERENIGING VISCHLUST VISSEN IN NOORWEGEN ALMELOSCHE HENGELAARSVERENIGING VISCHLUST VISSEN IN NOORWEGEN Zeevissen in Noorwegen Programma Introductie Waarom Noorwegen? Korte introductie van het land Voorbereiding van de visreis Van Zuid naar Noord,

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

GROEPREIS KANTVISSEN IN SKARNSUNDET

GROEPREIS KANTVISSEN IN SKARNSUNDET GROEPREIS KANTVISSEN IN SKARNSUNDET donderdag 18 tm 25 januari 2018 Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers Deze reis staat open voor een ieder die vanaf de kant mooie kabeljauw, koolvis, heek, leng, rog,

Nadere informatie

MEHAMN, Noordkaap, 71 Noorderbreedte

MEHAMN, Noordkaap, 71 Noorderbreedte MEHAMN, Noordkaap, 71 Noorderbreedte De meest noordelijke locatie denkbaar in Noorwegen! In Mehamn bevindt zich deze perfecte locatie die niets te wensen over laat. Mehamn ligt in de Mehamfjord die direct

Nadere informatie

SOEDAN UW SAFARI

SOEDAN UW SAFARI WWW.SEAWOLF-SAFARI.DE In Soedan, treedt je in de voetsporen van Hans Hass! Aankomst De momenteel beste verbindig is met Emirates naar Dubai en u gaat verder met FlyDubai, of met een luchtvaartmaatschappij

Nadere informatie

Ebro Delta, de perfecte combinatie tussen zoet en zout! Gebied

Ebro Delta, de perfecte combinatie tussen zoet en zout! Gebied Ebro Delta, de perfecte combinatie tussen zoet en zout! Gebied De Ebro is de langste rivier van Spanje met maar liefst 925 kilometer water. De rivier mondt bij Riumar in de Middelandse zee. Hier komen

Nadere informatie

Gemiddelde nachttemp. in C

Gemiddelde nachttemp. in C Gran Canaria Gebied Op slechts 4 uur vliegen bevindt zich in het zuidelijkste deel van Gran Canaria de stad Puerto Mogan. Azuurblauwe zee, zon, prachtige haven en dat in een westerse beschaving maken deze

Nadere informatie

VISREIS.NL HEILBOT FESTIVAL 2016

VISREIS.NL HEILBOT FESTIVAL 2016 VISREIS.NL HEILBOT FESTIVAL 2016 woensdag 14 tm 21 september 2016 (springtij) Deze reis staat open voor een ieder die gericht op heilbot wil vissen of die zijn of haar PR wil verbeteren met een groep enthousiaste

Nadere informatie

Gevarieerd in Madeira

Gevarieerd in Madeira Gevarieerd in Madeira Gebied Op slechts 3,5 uur vliegen bevindt zich het bloemeiland Madeira. Het ligt 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuiden westen van de Portugese kust. Samen

Nadere informatie

Kaap Verdie, The Real Deal

Kaap Verdie, The Real Deal Kaap Verdie, The Real Deal Gebied Op slechts 6 uur vliegen ligt de eilandengroep Kaap Verdië op ongeveer 600 kilometer uit de kust van Senegal. Kaap Verdië behoort zonder enige twijfel tot één van de top

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

SOEDAN, live-aboard, Rode Zee XXXL

SOEDAN, live-aboard, Rode Zee XXXL SOEDAN, live-aboard, Rode Zee XXXL Gebied Soedan. Ten Noorden de grens met Egypte en ten zuiden de grens met Eritrea. Voor ons een relatief onbekend gebied maar het ligt ruim 1000 kilometer ten zuiden

Nadere informatie

BLAUWVINTONIJN IN NOVA SCOTIA, CANADA

BLAUWVINTONIJN IN NOVA SCOTIA, CANADA Gebied BLAUWVINTONIJN IN NOVA SCOTIA, CANADA Nova Scotia, Prince Edward Island. Dit is de locatie voor deze uitzonderlijke visreis. Het blijft een cliché maar de natuur is waanzinnig mooi, de mensen zijn

Nadere informatie

MEXICO, PUERTO AVENTURAS, JIGGEN, TROLLEN & POPPEREN

MEXICO, PUERTO AVENTURAS, JIGGEN, TROLLEN & POPPEREN MEXICO, PUERTO AVENTURAS, JIGGEN, TROLLEN & POPPEREN Mexico, palmbomen, azuurblauwe zee, sombrero, Corona en vissen. Dat is toch wel een ideale combinatie! De Atlantische oceaan biedt op deze plek een

Nadere informatie

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2016

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2016 Prijslijst Sportvissen 2016 Wrakvissen Korte tocht van 7.00u tot 17.000u aa11 zzzz zzz Lange tocht van 6.00u tot 18.00u Extra lange tocht van 6.00u tot 22.00u 900 euro - max. 12 personen 90 euro per persoon

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding Dag 1 11 MAART 2017 - naar Kenia Per nachtvlucht naar Kenia. 11 MAART 2017 BRUSSEL-AMSTERDAM 18.25-19.15u KQ1732 AMSTERDAM-NAIROBI 20.35-06.40u

Nadere informatie

GROEPSREIS MEXICO, PUERTO AVENTURAS, SPEEDJIGGEN

GROEPSREIS MEXICO, PUERTO AVENTURAS, SPEEDJIGGEN GROEPSREIS MEXICO, PUERTO AVENTURAS, SPEEDJIGGEN Van 29 oktober tm 6 november 2018 Min 8 en max 12 vissers + Nederlandstalige begeleiding Inschrijven is mogelijk tot medio april 2018 maar vol = vol. De

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

HALIBUT CHALLENGE 2015 POWERED BY VISREIS.NL

HALIBUT CHALLENGE 2015 POWERED BY VISREIS.NL HALIBUT CHALLENGE 2015 POWERED BY VISREIS.NL Van dinsdag 25 augustus t/m woensdag 2 september 2015 Er zijn mooie prijzen van Savage Gear te winnen voor de 3 grootste heilbotten. Deze reis staat open voor

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Gevarieerd in Madeira

Gevarieerd in Madeira Gevarieerd in Madeira Gebied Op slechts 3,5 uur vliegen bevindt zich het bloemeiland Madeira. Het ligt 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuiden westen van de Portugese kust. Samen

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

GRONINGS ROOFVIS FESTIVAL 2015

GRONINGS ROOFVIS FESTIVAL 2015 GRONINGS ROOFVIS FESTIVAL 2015 ISM VISGIDS GRONINGEN IN ZWEDEN 16 tm 25 mei 2015 POWERED BY VISREIS.NL De Reis: Zaterdag 16 mei 2015 Vertrek met eigen vervoer Overtocht met Scandline Puttgarden - Rodby

Nadere informatie

Domaine des Forges 2012

Domaine des Forges 2012 Domaine des Forges 2012 De jaarlijkse visreis gaat ook dit jaar naar Frankrijk. Dit keer niet naar Lac de Grosley zoals de twee voorgaande jaren maar naar Domaine des Forges. In dit document kunt u alle

Nadere informatie

MEFJORD, Topvisserij op het eiland Senja

MEFJORD, Topvisserij op het eiland Senja MEFJORD, Topvisserij op het eiland Senja Het eiland Senja ligt iets ten zuiden van Tromso en is het op twee na grootste eiland van Noorwegen. Op het noordwestelijke deel van het eiland bevindt zich het

Nadere informatie

WOUT VAN LEEUWEN NOORWEGEN LUSTRUM FESTIVAL Maandag 9 tm 16 mei 2016

WOUT VAN LEEUWEN NOORWEGEN LUSTRUM FESTIVAL Maandag 9 tm 16 mei 2016 WOUT VAN LEEUWEN NOORWEGEN LUSTRUM FESTIVAL Maandag 9 tm 16 mei 2016 POWERED BY VISREIS.NL De Reis: Minimaal 14 deelnemers en maximaal 26 deelnemers Inschrijven is mogelijk tot eind februari 2016 maar

Nadere informatie

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2017

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2017 Prijslijst Sportvissen 2017 Wrakvissen Afhuur Boot Lange tocht van 6.00u tot 17.00u Opstappers* aa11 zzzz zzz Afhuur Boot Extra lange tocht van 6.00u tot 22.00u Opstappers* 1000 euro max. 12 personen 100

Nadere informatie

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN ONTDEK HET PRACHTIGE Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN CAÏRO HURGHADA ESNA LUXOR KOM OMBO ASWAN Beste Blauwe Vogel-vriend, Toen ik 7 jaar jong was, reisde ik voor het

Nadere informatie

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2018

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2018 Prijslijst Sportvissen 2018 Wrakvissen Lange tocht van 6.00u tot 17.00u Opstappers* aa11 zzzz zzz Extra lange tocht van 6.00u tot 22.00u Opstappers* 1000 euro max. 12 personen 100 euro per persoon 1200

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Forellenvisvijvers en Karpervijve

Forellenvisvijvers en Karpervijve nieuw! nu ook een karpervijver! Uw visstek bij uitstek! Forellenvisvijvers en Karpervijve Op een prachtige, uitgestrekte lokatie in Ruinerwold in Drente ligt het terrein van Forellenvisvijvers De Woldstek.

Nadere informatie

Verpa relatiedag 2011 in Baal

Verpa relatiedag 2011 in Baal Verpa relatiedag 2011 in Baal Afgelopen week organiseerde Verpa Groundbaits weer haar jaarlijkse relatiedag aan de vijvers van HSV Den Brasem in het Belgische Baal. De karpervijver, die bekend staat om

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

NIPRO NOORWEGEN FESTIVAL 2021

NIPRO NOORWEGEN FESTIVAL 2021 NIPRO NOORWEGEN FESTIVAL 2021 Dinsdag 22 tm 29 juni 2021 (springtij) Powered by VISREIS.NL Deze reis staat open voor een ieder die gericht op heilbot wil vissen of die zijn of haar PR wil verbeteren met

Nadere informatie

Verenigde Arabische Emiraten, Golf van Oman Topvisserij voor een topprijs!

Verenigde Arabische Emiraten, Golf van Oman Topvisserij voor een topprijs! Gebied Verenigde Arabische Emiraten, Golf van Oman Topvisserij voor een topprijs! Alleen al de naam Golf van Oman doet menig vissershart sneller kloppen. Op 6,5 uur vliegen tref je een waar paradijs voor

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

FIN-NOR HEILBOT FESTIVAL 2018

FIN-NOR HEILBOT FESTIVAL 2018 FIN-NOR HEILBOT FESTIVAL 2018 Donderdag 6 tm 13 september 2018 (springtij) Deze reis staat open voor een ieder die gericht op heilbot wil vissen of die zijn of haar PR wil verbeteren met een groep enthousiaste

Nadere informatie

Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge

Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge Europa / Zweden Code 430020 P BED&2DO Niveau Accommodatie Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge In de bossen van Midden-Zweden ligt de

Nadere informatie

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2018

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2018 Prijslijst Sportvissen 2018 Wrakvissen Lange tocht van 6.00u tot 17.00u aa11 zzzz zzz Extra lange tocht van 6.00u tot 22.00u 1000 euro max. 12 personen 100 euro per persoon 1200 euro max. 12 personen 120

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Desert Trail Sudan 9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Profiel Per 4x4 en Soedan kameel Over zandduinen, langs bergmeren en historische plaatsen Sprookjesachtige landschappen

Nadere informatie

9 Daagse Camp-Safari Budget

9 Daagse Camp-Safari Budget 9 Daagse Camp-Safari Budget Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari reist u naast uw gids

Nadere informatie

FIN-NOR HEILBOT FESTIVAL 2020

FIN-NOR HEILBOT FESTIVAL 2020 FIN-NOR HEILBOT FESTIVAL 2020 Woensdag 16 tm 23 september 2020 (springtij) Deze reis staat open voor een ieder die gericht op heilbot wil vissen of die zijn of haar PR wil verbeteren met een groep enthousiaste

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Vissen in de Ardennen

Vissen in de Ardennen Vissen in de Ardennen Inleiding Bent u van plan om uw hengels mee te nemen op vakantie? Hier volgen enkele praktische tips die u kunnen helpen om uw favoriete sport in alle rust te beoefenen. Zoals in

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage

Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage Europa / Zweden Code 430010 P BED&2DO Niveau Accommodatie Zweden - Klarälven, 4 dagen BED&2DO, vlotvaren en kanovaren vanuit cottage Met een zelfgebouwd vlot van boomstammen, de kalme, breed stromende

Nadere informatie

SCHEUR MEE NAAR DE F1 VAN ABU DHABI. Algemeen

SCHEUR MEE NAAR DE F1 VAN ABU DHABI. Algemeen Algemeen Algemeen Abu Dhabi & Dubai zijn één van de snelst groeiende en meest indrukwekkende steden van de wereld. Bijzondere attracties en record brekende successen zijn een van de redenen waarom er ieder

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika Hoogtepunten van Oeganda Een 10 daagse groepsreis Min 4 max 12 personen

Privé Safaris in Afrika Hoogtepunten van Oeganda Een 10 daagse groepsreis Min 4 max 12 personen Hoogtepunten van Oeganda Een 10 daagse groepsreis Min 4 max 12 personen U zoekt een unieke Afrikaanse ervaring dicht bij de natuur? Dan is Uganda de perfecte keuze dankzij de overvloed aan dieren, vriendelijke

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis Ethiopië Individuele begeleide rondreis Wilde stammen en ondergrondse kerken Addis Abeba Lake Langano Arba Minch Turmi Yabello Yirga Alem Bahir Dar Gondar Simien Mountains Lalibela Addis Abeba Op de koffie

Nadere informatie

Popperen en Jiggen! Gebied

Popperen en Jiggen! Gebied Popperen en Jiggen! Gebied De Andaman-eilanden en de Nicobaren vormen een eilandengroep die op 2000 kilometer uit de kust van India en 750 kilometer uit de kust van Thailand in de Indische Oceaan ligt.

Nadere informatie

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Cambiocavallo - (Italië Sicilië Pozzallo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Forellenvisvijvers en Belevin

Forellenvisvijvers en Belevin jver! i v s g n i v bele meervallen steuren,karpers en Uw visstek bij uitstek! Forellenvisvijvers en Belevin Op een prachtige, uitgestrekte lokatie in Ruinerwold in Drente ligt het terrein van Forellenvisvijvers

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa el Morro - /spanje/lanzarote/uga/casa_el_morro.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Morro - (Spanje Lanzarote

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

zing, zing, zing mee, zing mee, zing M E D I T E R R A N E E!

zing, zing, zing mee, zing mee, zing M E D I T E R R A N E E! zing, zing, zing mee, zing mee, zing M E D I T E R R A N E E! z i n i n z i n g e n i n h e t z o n n i g e z u i d - I t a l i ë? Wat? : een week koorzang o.l.v. Harry de Beer ( www.harrydebeer.nl Wanneer?

Nadere informatie

Waar bloed is, zijn haaien

Waar bloed is, zijn haaien Waar bloed is, zijn haaien Eerste druk, augustus 2012 2012 Sylvia de Rijk isbn: 978-90-484-2559-4 nur: 508 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze

Nadere informatie

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique BUSH & BEACH 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique Profiel - Self drive of begeleid - Safari - Tropisch en romantisch strand - Duiken en Snorkelen - Honeymoon bestemming Genieten

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Tijd voor Actie & Plezier

Tijd voor Actie & Plezier Tijd voor Actie & Plezier T: 475050 reservations@bergendalresort.com www.bergendalresort.com Historische Hike De historische hike is een bergwandeling vol historie US$ 12 : 1 tot 1½ uur : Wandelstok Tijden

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Traditie getrouw vist HSV Leeuwarden haar jaarlijkse wedstrijd aan het einde van het seizoen in de tweede week van november. Normaal gesproken aan het Van

Nadere informatie

SPREEKBEURT KOI VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT KOI VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT KOI l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VISSEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE KOI BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Een visverslag van EFSA vissers

Een visverslag van EFSA vissers Visvakantie september 2007 Een visverslag van EFSA vissers In december 2006 is het plan ontstaan om in 2007 met zijn vieren (Berend, Gerard, Arie en Joop) te gaan vissen in Noorwegen. Via internet www.cordestravel.nl

Nadere informatie

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis In samenwerking met natuurfotograaf en Finlandkenner Maas van de Ruitenbeek (www.maasvanderuitenbeek.nl) Het grensgebied tussen Finland en Rusland

Nadere informatie

Zakelijk en Persoonlijk De Wind in de Zeilen

Zakelijk en Persoonlijk De Wind in de Zeilen Training & Coaching langs de Turkse en Griekse kust Zakelijk en Persoonlijk De Wind in de Zeilen Leren in den vreemde: Jaloers wordt er vaak gekeken naar die collega die op training gaat in een zonnig

Nadere informatie

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A

S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A S T U D I E R E I S Z U I D - A F R I K A 2014 Als ik gebeld word dat ik mee mag op studiereis naar Zuid-Afrika spring ik een gat in de lucht, wat een unieke kans is dit! Op 5 februari is het eindelijk

Nadere informatie