PROJECTOPROEP 2015 : INTERNATIONALE DAG VAN DE UITBANNING VAN GEWELD TEGEN VROUWEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROJECTOPROEP 2015 : INTERNATIONALE DAG VAN DE UITBANNING VAN GEWELD TEGEN VROUWEN"

Transcriptie

1 PROJECTOPROEP 2015 : INTERNATIONALE DAG VAN DE UITBANNING VAN GEWELD TEGEN VROUWEN 1. De Internationale Dag van Uitbanning van geweld tegen Vrouwen In 1999 doopte de VN 25 november om tot Internationale dag van de uitbanning van het geweld tegen vrouwen. Het betekende de wereldwijde erkenning van een problematiek zo oud als de mens zelf, die tot op de dag van vandaag brandend actueel is. Zo schatten recente studies dat 70% van de vrouwen wereldwijd in hun leven al met geweld te maken kreeg, en dat één Europese vrouw op drie werd blootgesteld aan fysiek en/of seksueel geweld sinds de leeftijd van 15 jaar. Maar er is meer dan de cijfers alleen. Geweld raakt aan fundamentele mensenrechten zoals het recht op een leven in vrijheid en veiligheid. Het bevestigt ongelijke machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, en belemmert de menselijke ontplooiing en ambitie. Ook in ons land is geweld ondanks de geleverde inspanningen nog altijd heel aanwezig. Uit recente politiestatistieken blijkt dat in mensen om het leven kwamen door partnergeweld. In 2013 ontving de politie meldingen van geweld tussen partners. En zowel onderzoekers als mensen in het terrein zijn ervan overtuigd dat gerapporteerde misdrijven slechts het topje van de ijsberg tonen: het meeste geweld blijft binnen de grenzen van de relatie, de familie, de woonst en wordt zelden gerapporteerd. De internationale gemeenschap noopt de burgers en instellingen van elk land dan ook tot actie. In 2011 legde de Raad van Europa in het Verdrag van Istanbul een aantal concrete doelstellingen en richtlijnen op rond geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld. Dit verdrag werd ook ondertekend door ons land.

2 Bestrijden van geweld in de context van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Er werd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest al heel wat werk geleverd om het thema op de agenda te plaatsen, mensen te sensibiliseren en geweld te bestrijden. Talloze Brusselse organisaties zetten zich vaak belangeloosdagelijks in tegen geweld: ze geven opleidingen, proberen toegang te krijgen tot geïsoleerde slachtoffers, bieden hen oplossingen om uit hun problematische situatie te geraken of geven ze de nodige opvang en bescherming. Het belang van deze initiatieven valt niet te onderschatten, en het Brussels Gewest probeerde deze acties de voorbije jaren dan ook te ondersteunen en coördineren: In de periode voorafgaand aan 25 november werden telkens breed gedragen acties op poten gezet. Denk maar aan de witte lintjescampagne, die dankzij de massale steun van verenigingen een grote naambekendheid verwierf. Diverse opleidingen en conferenties werden georganiseerd rond het thema, zowel voor veldwerkers als slachtoffers. Om aandacht te vragen voor het probleem, lanceerde het Gewest campagnes voor het grote publiek. Het organiseerde bijvoorbeeld exposities, zoals de fototentoonstelling rond genitale verminkingen in het Noordstation. Het voerde ook een campagne rond geweld binnen relaties, specifiek gericht tot jongeren. In een poging organisaties die werken rond het thema te bundelen in 1 overzicht, publiceerde men een zakboekje van de gewestelijke en lokale actoren inzake partner- en intrafamiliaal geweld. Dit overzicht is zowel in papieren als elektronische versie beschikbaar voor iedereen die hulp of informatie zoekt. Een platform voor partner- en intrafamiliaal geweld werd opgericht waarin vertegenwoordigers van zowel de betrokken overheidsdiensten, politie- en justitiediensten als mensen van het terrein zich verenigen hun acties te coördineren, ervaringen uit te wisselen en tot betere preventie en bestrijding te komen. Mevrouw Bianca Debaets, staatssecretaris bevoegd voor het Brussels Gelijke Kansenbeleid, wenst ook dit jaar sterk in te zetten op deze thematiek. Onder de doelstellingen van het beleid, formuleert het kabinet expliciet de Brusselse bevolking informeren en sensibiliseren met betrekking tot partner- en intrafamiliaal geweld (uit de Oriëntatienota van Staatssecretaris Debaets ). Het is deze doelstelling die nu geconcretiseerd wordt in het organiseren van deze projectoproep, specifiek gericht op projecten die zich inzetten voor de bestrijding van geweld tegen vrouwen.

3 2. Projectoproep: subsidieaanvragen voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen 2.1 Soort acties Deze oproep richt zich tot projecten die tot doel hebben een evenement of actie te organiseren in de periode van vrijdag 20 november tot en met zondag 29 november 2015, of een multimediaal product willen ontwikkelen rond dit thema. Het betreft één van de drie jaarlijkse subsidierondes waarbij het kabinet van de Staatssecretaris bevoegd voor Gelijke Kansen organisaties bij de tweede ronde uitnodigt om mee te werken aan de bestrijding van een specifieke problematiek. Dit jaar richt de subsidieronde zich specifiek op evenementen of multimediale producten gericht tegen partner- en intrafamiliaal geweld in het algemeen, en geweld tegen vrouwen in het bijzonder: Sensibiliseren van het grote publiek over de problematiek. Bespreekbaar maken van het door taboes beladen onderwerp. Informeren over hulplijnen en tools om geweld te bestrijden. Aanreiken van hulpmiddelen en organisaties waar slachtoffers terecht kunnen. Stimuleren van samenwerking tussen bestaande organisaties. Partner- en intrafamiliaal geweld beperkt zich uiteraard niet tot geweld op vrouwen. Deze projectoproep staat dan ook open voor projecten die zich richten tot andere doelgroepen. Hierbij denken we aan organisaties die willen werken rond geweld tegen mannen of kinderen, binnen LGBT-relaties, maar ook geweld op kwetsbare minderheden zoals mensen met een fysieke of mentale beperking. Deze projectoproep wil organisaties stimuleren tot samenwerking. Door niet afzonderlijk maar in samenspraak met andere verenigingen een evenement op poten te zetten, kan men er zo in slagen een groter publiek te bereiken en meer ruchtbaarheid aan de evenementen of producten te geven. Projecten die getuigen van een goed uitgewerkte samenwerking, zullen dan ook in aanmerking komen voor een hogere financiële toelage. De acties zijn bij voorkeur gratis. Indien dit niet mogelijk is, moet de toegangsprijs democratisch en te verantwoorden zijn. Wanneer deze acties de vorm aannemen van een publiek evenement, dienen ze plaats te vinden tijdens de hierboven vermelde periode en op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

4 Publieke evenementen kunnen de volgende acties bevatten, maar hoeven zich er niet toe te beperken: socioculturele, kunst-, sport- en folkloristische activiteiten. activiteiten gericht op de ontwikkeling van netwerken. originele evenementen die verschillende doelgroepen met elkaar in contact brengen. bewustmakings-, informatie en opleidingsacties. ontmoetingsdagen, debatten of bewustmakingsactiviteiten. Ook de ontwikkeling van een multimediaal product komt in aanmerking voor subsidiëring. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan: - video-opnames die organisaties kunnen gebruiken bij opleidingen, campagnes, - het ontwikkelen van een website of platform om slachtoffers en hulpverleners met elkaar in contact te brengen. - artikels of verhalen die gepubliceerd worden in het kader van sensibilisering of andere acties. In het bijzonder bij multimediale producten, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de tweetaligheid van de communicatiecampagne: organisaties die bijvoorbeeld video s of websites creëren, dienen rekening te houden met de meertalige context waarin deze producten gepubliceerd worden. Deze projecten kunnen vervolgens ingeschakeld worden in de communicatiecampagne die gevoerd wordt voorafgaand aan 25 november. Om dit te kunnen verzekeren, dienen multimediale producten ons ten laatste bereiken op 30 oktober Wie kan een aanvraag indienen? Alle privé-instellingen en alle verenigingen met rechtspersoonlijkheid die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn gevestigd en die actief zijn op het vlak van gelijke kansen. Alle organisaties (firma s, ondernemingen, consultants ) uit de privé- of profitsector alsook fysieke personen kunnen géén aanvraag indienen. 2.3 Wanneer kan men een aanvraag indienen? Deze projectoproep loopt tot 1 mei De aanvragen moet uiterlijk op die datum (de poststempel geldt als bewijs) verstuurd worden naar volgend adres: Gewestelijke Overheidsdienst Brussel Brussel Gewestelijke coördinatie- Directie Gewestelijke Gelijke Kansen Kruidtuinlaan Brussel 2.4 Voor welke uitgaven kan een subsidie aangevraagd worden? Welke uitgavencategorieën in aanmerking komen, kunt u lezen in de Subsidiegids voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen en Diversiteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (zie bijlage). 2.5 Wanneer is een subsidieaanvraag ontvankelijk? Een ontvankelijke aanvraag voldoet aan de volgende voorwaarden:

5 De samenstelling van het dossier tot aanvraag van een subsidie is volledig (zoals in punt 2.5 van de subsidiegids beschreven). De aanvrager toont via een duidelijke en concrete motivering aan waarom het project binnen de hierboven beschreven thematiek past. Het evenement gaat ten vroegste van start op 20 november, en eindigt voor 30 november Wanneer het een multimediaal product betreft, dient dit afgewerkt te zijn voor 30 oktober Activiteiten die deel uitmaken van de gewone werking van een vereniging worden niet als een project beschouwd. 2.6 Welke criteria zijn doorslaggevend voor een positieve beoordeling van een aanvraag? Een project komt in aanmerking voor subsidie wanneer het voldoet aan de volgende criteria: Kwaliteit van de beoogde resultaten: duidelijke impact op de doelgroepen: slachtoffers, veldwerkers of het breed publiek. duidelijk verband met het thema van de dag van uitbanning tegen geweld. een evenement dat een duidelijk publiek karakter heeft, en zich niet enkel richt op het lokale. Relevantie van de resultaten tot de beoogde doelstellingen van het project. Coherente tussen de resultaten en de activiteiten binnen het project. Indien mogelijk: vertaling van de resultaten in meetbare objectieve gegevens. Kwaliteit van de organisatie van het project: keuze voor de meest aangewezen activiteiten die in het plan van aanpak opgenomen worden. kwaliteit van de begroting, opgemaakt volgens de vormvereisten zoals vermeld in het aanvraagformulier. Betrokkenheid van de vereniging: aanwezige expertise en ervaring betreffende de uitvoering van het project. kennis van en ervaring in de omgang met de beoogde doelgroep(en) en/of thematiek(en). Haalbaarheid van het project: haalbaarheid van het plan van aanpak, de voorgestelde timing en resultaten. voldoende personeelsinzet. financiële haalbaarheid: de garantie op voldoende ontvangsten en inkomsten die de uitgaven dekken. 2.7 Communicatievereisten Tijdens het evenement en in alle publicaties die verband houden met het project (affiches, programma s ) moeten de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook de logo s van het Gewest vermeld worden. De logo s kunnen worden gedownload op de website van de Directie Gewestelijke Gelijke Kansen: Bovendien dienen de organisaties actief deel te nemen aan: - de campagnes die de Directie Gewestelijke Gelijke Kansen lanceert via sociale media en aan het persevent dat

6 georganiseerd wordt naar aanleiding van de dag van uitbanning van geweld tegen vrouwen. - de verspreiding van informatie en promotiemateriaal zoals affiches en flyers. - de evenementen die door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest georganiseerd worden in het kader van 25 november. - het publiceren van beeldmateriaal (foto s, logo s, teksten). Dit materiaal zal aan alle verenigingen gevraagd worden na de goedkeuring van het project. Aan projecten die de vorm aannemen van een publiek evenement, wordt een korte aankondigingstekst gevraagd met vermelding van de datum, het uur, plaats en de inschrijvingsmodaliteiten. Op die manier kunnen we uw activiteit ook promoten via onze account op sociale mediaplatforms. Projecten die de vorm aannemen van een multimediaal product, dienen rekening te houden met de toegankelijkheidscriteria van Anysurfer. Meer informatie hierover vindt u op de volgende website: 3. Administratieve procedure voor de geselecteerde projecten Alle details betreffende de beslissing van toekenning, de manier waarop de uitbetaling gebeurt en de termijn van uitbetaling, vindt u terug in de subsidiegids voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen en Diversiteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (zie bijlage, pagina 12 tot en met 14). 4. Overdracht formulier en inlichtingen Deze projectoproep loopt tot 01/05/2015. Het resultaat van deze projectoproep zal ten laatste op 15 juni 2015 aan de betrokkenen meegedeeld worden. Voor bijkomende inlichtingen kan u contact opnemen met: Muriel Baeijens (FR) : 02/ mbaeijens@sprb.irisnet.be Pieter-Jan De Buyst (NL): 02/ pjdebuyst@gob.irisnet.be De subsidiegids en de formulieren voor deze projectoproep vindt u in bijlage.

PROJECTOPROEP 2017 : STRIJD TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE

PROJECTOPROEP 2017 : STRIJD TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE PROJECTOPROEP 2017 : STRIJD TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE 1. Internationale dag tegen racisme en discriminatie Deze projectoproep wordt gepubliceerd op 21 maart 2017 naar aanleiding van de Internationale

Nadere informatie

Projectoproep 2017 Cultuur

Projectoproep 2017 Cultuur Projectoproep 2017 Cultuur 1. Achtergrond van de subsidieaanvraag - projectoproep cultuur In het kader van de ondersteuning en de ontwikkeling van Brussel als Smart City en van het oplossen van de actuele

Nadere informatie

Projectoproep 2018 Smart City - Digitale inclusie

Projectoproep 2018 Smart City - Digitale inclusie Projectoproep 2018 Smart City - Digitale inclusie 1. Achtergrond van de subsidieaanvraag - projectoproep digitale inclusie In het kader van de ondersteuning en de ontwikkeling van de Smart City en van

Nadere informatie

Reglementering van het participatief budget voor de projectoproep Participatieve Duurzame Wijken

Reglementering van het participatief budget voor de projectoproep Participatieve Duurzame Wijken Reglementering van het participatief budget voor de projectoproep Participatieve Duurzame Wijken Update na de vergadering van 28 februari 2017 1. Algemeen kader Het participatief budget van de Participatieve

Nadere informatie

Projectoproep 2016 Hackathons in Brussel

Projectoproep 2016 Hackathons in Brussel Projectoproep 2016 Hackathons in Brussel 1. Context Een hackathon (een samentrekking van de woorden hack en marathon) is een evenement waarbij computerprogrammeurs, softwareontwikkelaars, hardware ontwikkelaars,

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit 1. Algemeen kader De cel Internationale Solidariteit van de gemeente Anderlecht streeft ernaar projecten inzake internationale solidariteit te ontwikkelen,

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019 Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering van het

Nadere informatie

Projectoproep / Commemoraties 1914-18

Projectoproep / Commemoraties 1914-18 1. Algemene Informatie 1.1 Context Herdenkingsplechtigheden Eerste Wereldoorlog (1914-18) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maakt zich op voor de herdenking van honderd

Nadere informatie

PROJECTOPROEP STEDENFONDS: INNOVERENDE STEDELIJKE NETWERKEN

PROJECTOPROEP STEDENFONDS: INNOVERENDE STEDELIJKE NETWERKEN PROJECTOPROEP STEDENFONDS: INNOVERENDE STEDELIJKE NETWERKEN 1. SITUERING Brussel: stadslabo Brussel is een knooppunt van talen en culturen: boeiend, levendig en inspirerend. In Brussel komt alles en iedereen

Nadere informatie

De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het

De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het pagina 1 De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het Festival van de Diversiteit 22/02/2014 te Brussel Projectoproep

Nadere informatie

Ja: De vzw's en feitelijke verenigingen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn gevestigd en actief zijn in het domein van digitalisering.

Ja: De vzw's en feitelijke verenigingen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn gevestigd en actief zijn in het domein van digitalisering. Subsidiegids 2017 Inhoudsopgave 1. Context van de subsidieaanvraag... 3 2.1 Wie kan een aanvraag indienen?... 3 2.2 Wanneer kan een aanvraag ingediend worden?... 3 2.3 Waar kan een aanvraag tot subsidie

Nadere informatie

1. Plaatselijke initiatieven ter bevordering van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen met betrekking tot eender welke problematiek.

1. Plaatselijke initiatieven ter bevordering van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen met betrekking tot eender welke problematiek. BIJLAGE 1: PROJECTOPROEP 2012: Acties op het vlak van gelijke kansen tussen vrouwen en mannen, de strijd tegen partner- en intrafamiliaal geweld en gelijke kansen en diversiteit De Brusselse Hoofdstedelijke

Nadere informatie

PROJECTOPROEP VOOR DE SENSIBILISERING VAN DE BURGERS ROND DE STEDENBOUWKUNDIGE DOELSTELLINGEN EDITIE 2013

PROJECTOPROEP VOOR DE SENSIBILISERING VAN DE BURGERS ROND DE STEDENBOUWKUNDIGE DOELSTELLINGEN EDITIE 2013 PROJECTOPROEP VOOR DE SENSIBILISERING VAN DE BURGERS ROND DE STEDENBOUWKUNDIGE DOELSTELLINGEN EDITIE 2013 REGLEMENT VOOR DE INDIENING VAN PROJECTEN 2013/2014 Doelstelling van het programma Artikel 1 De

Nadere informatie

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent

Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Stedelijk reglement voor de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2009 Bekendgemaakt

Nadere informatie

ACTIEPLAN 2011 GEWESTELIJKE COORDINATIE INZAKE PARTNER- EN INTRAFAMILIAAL GEWELD BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

ACTIEPLAN 2011 GEWESTELIJKE COORDINATIE INZAKE PARTNER- EN INTRAFAMILIAAL GEWELD BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST ACTIEPLAN 2011 GEWESTELIJKE COORDINATIE INZAKE PARTNER- EN INTRAFAMILIAAL GEWELD BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Permanente acties Actie 1: Coördineren en leiden van het Gewestelijk Overlegplatform inzake

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S16/2017. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S16/2017. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S16/2017 Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering van het

Nadere informatie

SUBSIDIEGIDS. voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen en Diversiteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

SUBSIDIEGIDS. voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen en Diversiteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest SUBSIDIEGIDS voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen en Diversiteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Wij zijn allemaal Brusselaars. Met onze positieve en negatieve kanten, met onze specifieke

Nadere informatie

BIJLAGE 1: FORMULIER VOOR HET INDIENEN VAN DE SUBSIDIEAANVRAAG PROJECTOPROEP 2015 Acties op het vlak van gelijke kansen tussen vrouwen en mannen, de strijd tegen partner- en intrafamiliaal geweld en gelijke

Nadere informatie

Gemeente Schaarbeek. 1. Algemeen principe

Gemeente Schaarbeek. 1. Algemeen principe Gemeente Schaarbeek Voor het eerst in 2015, heeft de gemeente Schaarbeek een begrotingskrediet voor de Noord-Zuid samenwerkingsprojecten te ondersteunen ingeschreven. De gemeente wil de lokale initiatieven

Nadere informatie

PARTNERGEWELD VROUWELIJKE GENITALE VERMINKINGEN GEDWONGEN HUWELIJKEN EERGERELATEERD GEWELD SEKSUEEL GEWELD EN PROSTITUTIE

PARTNERGEWELD VROUWELIJKE GENITALE VERMINKINGEN GEDWONGEN HUWELIJKEN EERGERELATEERD GEWELD SEKSUEEL GEWELD EN PROSTITUTIE NATIONAAL ACTIEPLAN TER BESTRIJDING VAN ALLE VORMEN VAN GENDERGERELATEERD GEWELD 2015-2019 PARTNERGEWELD VROUWELIJKE GENITALE VERMINKINGEN GEDWONGEN HUWELIJKEN EERGERELATEERD GEWELD SEKSUEEL GEWELD EN

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN BOVENLOKAAL EN COMPETITIEF KARAKTER Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur.

Uitgangspunt van deze omzendbrief is het subsidiëren van projecten van bepaalde duur. Omzendbrief voor de subsidiëring van projecten in het kader van Samenlevingsinitiatieven 1. Wat zijn de Samenlevingsinitiatieven? De erkenning en subsidiëring van Samenlevingsinitiatieven gebeurt op basis

Nadere informatie

SUBSIDIEGIDS. voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

SUBSIDIEGIDS. voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest SUBSIDIEGIDS voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest INHOUDSTAFEL 1. Wat omvat het gewestelijke gelijkekansenbeleid? 1.1 Wat is het algemeen kader van

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S17/2017. Toezicht op en coaching van jongeren die het risico lopen te radicaliseren, via sport

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S17/2017. Toezicht op en coaching van jongeren die het risico lopen te radicaliseren, via sport OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S17/2017 Toezicht op en coaching van jongeren die het risico lopen te radicaliseren, via sport Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Persmededeling. Eén centraal meldpunt voor geweld en misbruik

Persmededeling. Eén centraal meldpunt voor geweld en misbruik Kabinet Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 8 maart 2012 Persmededeling Eén centraal meldpunt voor geweld en misbruik Vanaf 13 maart bestaat er 1 centraal telefoonnummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTSUBSIDIE TOEGANKELIJKHEID EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTSUBSIDIE TOEGANKELIJKHEID EVENEMENTEN Te sturen naar: Directie Gewestelijke Gelijke Kansen City Center Offices (bureau 4.047) Kruidtuinlaan 20 1035 BRUSSEL En : cdaux@gob.brussels Meer informatie : Caroline Daux Tel 02 800 37 25 Mail cdaux@gob.brussels

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen Internationale uitwisselingen tussen Aalsterse verenigingen en groepen/verenigingen in andere landen kunnen bij de betrokken

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S14/2018. Bevorderen van Europese waarden via sportinitiatieven op gemeentelijk niveau

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S14/2018. Bevorderen van Europese waarden via sportinitiatieven op gemeentelijk niveau OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S14/2018 Bevorderen van Europese waarden via sportinitiatieven op gemeentelijk niveau Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering van

Nadere informatie

SUBSIDIEGIDS. voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

SUBSIDIEGIDS. voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest SUBSIDIEGIDS voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest INHOUDSTAFEL 1. Wat omvat het gewestelijke gelijkekansenbeleid? 1.1 Wat is het algemeen kader van

Nadere informatie

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning

Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Financieringsreglement Projectsubsidie Opvoedingsondersteuning Artikel 1 Wat is de doelstelling van een projectsubsidie? De stad Antwerpen kan, onder de voorwaarden bepaald in dit reglement en binnen de

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S23/2019. Uitwisselingen en mobiliteit in de sport

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S23/2019. Uitwisselingen en mobiliteit in de sport OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S23/2019 Uitwisselingen en mobiliteit in de sport Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering van de voorbereidende actie "Uitwisselingen

Nadere informatie

SUBSIDIEGIDS. voor het toegankelijk maken van websites. binnen het domein van Gelijke Kansen en Diversiteit. in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

SUBSIDIEGIDS. voor het toegankelijk maken van websites. binnen het domein van Gelijke Kansen en Diversiteit. in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest SUBSIDIEGIDS voor het toegankelijk maken van websites binnen het domein van Gelijke Kansen en Diversiteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest In het kader van het gelijkekansen- en diversiteitsbeleid

Nadere informatie

KANDIDAATSDOSSIER. Projectrekening Streekfonds Een Hart voor Limburg

KANDIDAATSDOSSIER. Projectrekening Streekfonds Een Hart voor Limburg Een Hart voor Limburg streekfonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting HERCKENRODESINGEL 10 B-3500 HASSELT TEL +32-11-87 85 99 FAX +32-11-87 85 57 WWW.EENHARTVOORLIMBURG.BE EENHARTVOORLIMBURG@CONCENTRA.BE

Nadere informatie

Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling

Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling Transitiereglement voor de subsidiëring van culturele projecten met een regionale uitstraling I. SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering

Nadere informatie

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE

CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE CRITERIALIJST VOOR SUBSIDIEAANVRAGEN TER PROMOTIE VAN EEN BREED SPORTAANBOD DOOR EVENEMENTEN MET EEN FOCUS OP PARTICIPATIE EN RECREATIE Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Vlaamse overheid Agentschap

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Aanvraagformulier SUBSIDIEAANVRAAG VOOR EEN PROJECT «GELIJKE KANSEN» Projectoproep Naam van de aanvrager : Titel van het project :

Aanvraagformulier SUBSIDIEAANVRAAG VOOR EEN PROJECT «GELIJKE KANSEN» Projectoproep Naam van de aanvrager : Titel van het project : SUBSIDIEAANVRAAG VOOR EEN PROJECT «GELIJKE KANSEN» Projectoproep 2018 Aanvraagformulier Naam van de aanvrager : Titel van het project : Dossiernummer (in te vullen door de administratie) VILLE DE BRUXELLES

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN BIJZONDERE CULTURELE INITIATIEVEN (PROJECTSUBSIDIE) BINNEN DE GEMEENTE MAASMECHELEN

REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN BIJZONDERE CULTURELE INITIATIEVEN (PROJECTSUBSIDIE) BINNEN DE GEMEENTE MAASMECHELEN REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN BIJZONDERE CULTURELE INITIATIEVEN (PROJECTSUBSIDIE) BINNEN DE GEMEENTE MAASMECHELEN Hoofdstuk I Voorwerp van het subsidiereglement artikel 1. Doel en doelgroep

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Reglement Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Vastgesteld door de gemeenteraad op 24 september 2015 HOOFDSTUK I : ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Het college van burgemeester en schepenen kan subsidies

Nadere informatie

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten I. SITUERING Op 14 juli 2017 heeft de Vlaamse minister bevoegd voor Cultuur zijn conceptnota Een langetermijnvisie voor aanvullende financiering en

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van internationale sportevenementen Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen, liefst op regelmatige basis, en levenslang.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSTRAJECT COMMUNICATIE

ONDERSTEUNINGSTRAJECT COMMUNICATIE Criteria voor de toekenning van een ondersteuningstraject rond communicatie met bijhorende toelage voor cultureel-erfgoedverenigingen in het Waasland ONDERSTEUNINGSTRAJECT COMMUNICATIE Sinds 2000 sluit

Nadere informatie

Be Planet est une Fondation d utilité publique qui soutient des actions innovantes dans une démarche positive en faveur de l environnement.

Be Planet est une Fondation d utilité publique qui soutient des actions innovantes dans une démarche positive en faveur de l environnement. Be Planet est une Fondation d utilité publique qui soutient des actions innovantes dans une démarche positive en faveur de l environnement. Be Planet is een stichting van openbaar nut die innoverende acties

Nadere informatie

Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen

Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen 1 Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen 2018-2020 2020 Projectoproep in het domein van podiumkunsten voor een jong publiek criteria en modaliteiten Uiterste indiendatum 15 januari 2019 1.

Nadere informatie

Rise- Innovatieve start-ups

Rise- Innovatieve start-ups Rise- Innovatieve start-ups Reglement Oproep van mei 2017 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing van een strategisch

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen

Subsidiereglement voor ondersteuning van. internationale sportevenementen Subsidiereglement voor ondersteuning van internationale sportevenementen Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen, liefst op regelmatige basis, en levenslang.

Nadere informatie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie

Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie B Projectoproep Kankerplan Actie 24 : Wetenschappelijke analyse in de onco-geriatrie Inleiding Deze projectoproep kadert binnen de verderzetting van Actie 24 van het Kankerplan: Steun aan pilootprojecten

Nadere informatie

Toelichting bij de aanvraag van een projectsubsidie voor PROJECTOPROEP ROND INTERSECTIONALITEIT

Toelichting bij de aanvraag van een projectsubsidie voor PROJECTOPROEP ROND INTERSECTIONALITEIT Toelichting bij de aanvraag van een projectsubsidie voor PROJECTOPROEP ROND INTERSECTIONALITEIT 14CD-01-150505 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be Europees Instituut voor Onderzoek over de Mediterrane en Euro-Arabische Samenwerking www.medea.be V O O R S T E L L I N G Voor Europa is de samenwerking met haar naaste buren de Arabische en Mediterrane

Nadere informatie

Subsidiereglement juli 2016

Subsidiereglement juli 2016 Subsidiereglement juli 2016 Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe voorzien in het gemeentebudget, worden aan de verenigingen en initiatieven, erkend door en/of aangesloten bij de Raad voor

Nadere informatie

SUBSIDIEGIDS TOEGANKELIJKHEID EVENEMENTEN voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

SUBSIDIEGIDS TOEGANKELIJKHEID EVENEMENTEN voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest SUBSIDIEGIDS TOEGANKELIJKHEID EVENEMENTEN 2019 voor projecten binnen het domein van Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - 2 - INHOUDSTAFEL 1. Inleiding: Projectoproep Editie 2019...- 3-2.

Nadere informatie

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend!

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! 1 Projectoproep Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! Deelnemingsformulier 2015 Hart voor Handicap streeft naar een warme en inclusieve samenleving. Een samenleving waar iedereen van tel is. Een

Nadere informatie

GEMEENTE ZEMST Provincie Vlaams-Brabant

GEMEENTE ZEMST Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE ZEMST Provincie Vlaams-Brabant Dienst Ontwikkelingssamenwerking (015)61 88 99 Fax (015)62 71 77 e-mail: ontwikkelingssamenwerking@zemst.be Openingsuren: ma-do-vrij: 9u-12u di: 9u-12u & 16u-19u

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Reglement projectoproep

Reglement projectoproep Reglement projectoproep In onderstaand reglement wordt naar de organisatoren verwezen als de Organisatie en naar de aanvrager als de deelnemer. Dit reglement maakt integraal deel uit van het kandidaatsdossier.

Nadere informatie

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 De belangrijkste doelstelling van het Noord-Zuidbeleid van de Stad Brugge is de vorming

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Reglement subsidies internationale Solidariteit Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Contact Stad Brussel Cel Internationale Solidariteit

Nadere informatie

TRANSITIEREGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING

TRANSITIEREGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING TRANSITIEREGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING Handleiding / 3.01.2018 cjm.vlaanderen.be Deze handleiding verleent concrete en praktische informatie over

Nadere informatie

Betreft: Programma Preventie Schoolverzuim van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Oproep tot projecten voor het schooljaar

Betreft: Programma Preventie Schoolverzuim van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Oproep tot projecten voor het schooljaar Betreft: Programma Preventie Schoolverzuim van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Oproep tot projecten voor het schooljaar 2015-2016 Geachte mevrouw Geachte heer Ik heb het genoegen u de richtlijnen mee

Nadere informatie

Projectoproep " Noord-Zuidsamenwerking" 2017

Projectoproep  Noord-Zuidsamenwerking 2017 - Projectoproep " Noord-Zuidsamenwerking" 2017 Aanvraagformulier voor een gemeentelijke subsidie Met het invullen van onderhavig formulier bevestigt de aanvrager kennis te hebben genomen van het bepaalde

Nadere informatie

CREATIVE EUROPE ( )

CREATIVE EUROPE ( ) CREATIVE EUROPE (2014-2020) SUBPROGRAMMA MEDIA OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/17/2016: STEUN VOOR MARKTTOEGANG LET OP: Deze oproep tot het indienen van voorstellen is afhankelijk van: de

Nadere informatie

VR DOC.1268/2

VR DOC.1268/2 VR 2016 2511 DOC.1268/2 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van een vernieuwend en verbreed laagdrempelig initiatief inzake gezinsondersteuning voor aanstaande gezinnen en gezinnen

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Artikel 1: Doel De gemeente Zwevegem wenst door het betoelagen van projecten of evenementen ondersteuning te geven aan het Zwevegemse gemeenschapsleven

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van. sportevenementen met een bovenlokale uitstraling, met een recreatief karakter

Subsidiereglement voor ondersteuning van. sportevenementen met een bovenlokale uitstraling, met een recreatief karakter Artikel 1: Situering Subsidiereglement voor ondersteuning van sportevenementen met een bovenlokale uitstraling, met een recreatief karakter Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen,

Nadere informatie

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING

TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING TRANSITIEREGLEMENT VOOR CULTURELE PROJECTEN MET EEN BOVENLOKALE UITSTRALING Versie / 3.01.2018 cjm.vlaanderen.be 1 SITUERING Het decreet van 18 november 2016 houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde

Nadere informatie

Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting

Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting Stad SintNiklaas Dienst ondersteuning cultuur en vrije tijd / cultuurraad Grote Markt 45 9100 SintNiklaas 03 778 33 30 cultuur@sintniklaas.be www.sintniklaas.be Aanvraagformulier cultuurprojecten toelichting

Nadere informatie

Gemeente Tervuren. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014

Gemeente Tervuren. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014 Gemeente Tervuren Aanvraag tot subsidies voor activiteiten in Tervuren gericht op informatieverstrekking, educatie en sensibilisatie rond de problematiek van ontwikkeling(samenwerking), mensenrechten,

Nadere informatie

PROJECTOPROEP STEDENFONDS: CULTURELE DIVERSITEIT EN INNOVATIE

PROJECTOPROEP STEDENFONDS: CULTURELE DIVERSITEIT EN INNOVATIE PROJECTOPROEP STEDENFONDS: CULTURELE DIVERSITEIT EN INNOVATIE 1. SITUERING Brussel is met haar ongeveer 200 nationaliteiten een uitgesproken multiculturele wereldstad. Ze blijft bovendien verder internationaliseren

Nadere informatie

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Mei Yves De Backer Lynn Moerenhout

Participatieprojecten voor. kansengroepen: cultuur, jeugd & sport. Mei Yves De Backer Lynn Moerenhout Participatieprojecten voor kansengroepen: cultuur, jeugd & sport Yves De Backer Lynn Moerenhout Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media: afdeling Sociaal-Cultureel Werk Mei 2016 Inhoud Regelgeving Wat

Nadere informatie

Gemeente Anderlecht Reglement voor het toekennen van subsidie(s) in de kader van het project G4 van het duurzame wijkcontract Passer

Gemeente Anderlecht Reglement voor het toekennen van subsidie(s) in de kader van het project G4 van het duurzame wijkcontract Passer Gemeente Anderlecht Reglement voor het toekennen van subsidie(s) in de kader van het project G4 van het duurzame wijkcontract Passer Gelet op art. 119 van de nieuwe gemeentewet; Gelet op de wet van 14

Nadere informatie

Decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal

Decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal (B.S.17.VII.2006) 1 Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt : Decreet houdende de erkenning

Nadere informatie

Buiten Gewone Buurt. Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp. Projectoproep

Buiten Gewone Buurt. Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp. Projectoproep Buiten Gewone Buurt Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp Dien een dossier in vóór 12/10/2009 Projectoproep Wil u, samen met andere buurt- of dorpsbewoners, het initiatief nemen om het

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR CULTUREEL- ERFGOEDPROJECTEN Erfgoedcel Aalst INLEIDING De Erfgoedcel Aalst sloot met de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant af voor de beleidsperiode 2009-2014. In

Nadere informatie

Handicap: een zaak van mensenrechten

Handicap: een zaak van mensenrechten Koningsstraat 136, 1000 Brussel 2 de cartoonwedstrijd Handicap: een zaak van mensenrechten Wedstrijdreglement De cartoonwedstrijd is een initiatief van Gelijke Rechten voor Iedereen met een handicap (GRIP

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE VOOR EEN PROJECT ONTWIKKELINGSEDUCATIE

AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE VOOR EEN PROJECT ONTWIKKELINGSEDUCATIE PROJECTOPROEP AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE VOOR EEN PROJECT ONTWIKKELINGSEDUCATIE Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking Directie Civiele Maatschappij Dienst Ontwikkelingseducatie Karmelietenstraat

Nadere informatie

Vragenlijst bij de projectoproep ter verbetering van de interculturele dialoog en ter ondersteuning van diversiteit en sociale samenhang.

Vragenlijst bij de projectoproep ter verbetering van de interculturele dialoog en ter ondersteuning van diversiteit en sociale samenhang. Vragenlijst bij de projectoproep ter verbetering van de interculturele dialoog en ter ondersteuning van diversiteit en sociale samenhang. (Gelieve bij deze vragenlijst een intentienota van maximaal 20.000

Nadere informatie

Reglement voor Cultureel Ambassadeur Roeselare (goedgekeurd in gemeenteraad d.d ) AANVRAAGFORMULIER AMBASSADEURSCHAP

Reglement voor Cultureel Ambassadeur Roeselare (goedgekeurd in gemeenteraad d.d ) AANVRAAGFORMULIER AMBASSADEURSCHAP dossier ontvangen op Reglement voor Cultureel Ambassadeur Roeselare (goedgekeurd in gemeenteraad d.d. 23-03-2015) AANVRAAGFORMULIER AMBASSADEURSCHAP 1. Gegevens over de aanvrager en de kandidaat-ambassadeur

Nadere informatie

VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE

VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE PROJECTOPROEP 2019 - VERENIGINGEN VOOR DE UITVOERING VAN DUURZAME PROJECTEN IN LIJN MET DE GEWESTELIJKE 'GOOD FOOD -STRATEGIE KANDIDATUURDOSSIER Het kandidatuurdossier moet, naar behoren ingevuld en ondertekend,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES GEZONDHEID 2016

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES GEZONDHEID 2016 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES GEZONDHEID 2016 Naam van de organisatie : Adres : Telefoon : Dit formulier omvat 2 delen:

Nadere informatie

Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk

Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk Projectsubsidie Feestjaar 1250 jaar Wilrijk Inleiding In 2015 bestaat Wilrijk 1250 jaar. Het district wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Via allerlei grote en kleinere evenementen zal dit feestjaar

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

Algemene informatie. tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkosten. Kunstendecreet. over de. in de. en in het kader van het.

Algemene informatie. tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkosten. Kunstendecreet. over de. in de. en in het kader van het. Algemene informatie over de tegemoetkoming reis-, verblijf- in de transportkosten en in het kader van het Kunstendecreet Algemene Wat is het doel van de tegemoetkoming? De tegemoetkoming in de reis-, verblijf-

Nadere informatie

Algemene principes van de uitvoering van een project en de verslaggeving

Algemene principes van de uitvoering van een project en de verslaggeving IWT Ellipsgebouw Koning Albert II-laan 35, bus 16 1030 Brussel tel. +32 (0)2 432 42 00 fax +32 (0)2 432 43 99 website : www.iwt.be e-mail : bedrijfssteun@iwt.be Toelichtingsdocument kmo-innovatieprojecten

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op

Hoe moet je de aanvraag indienen? Aanvragen kunnen vanaf 1 augustus ingediend worden. Meer info op Leidraad voor het aanvragen van ondersteuning van laagdrempelige G-sportevenementen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet

Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- transportkos- ten in het kader van het kunstendecreet Algemene informatie Tegemoetkoming reis-, verblijf- in de transportkos- en ten in het kader van het kunstendecreet Algemene Doel De tegemoetkoming in de reis-, verblijf- en transportkosten is één van de

Nadere informatie

VR DOC.0432/1

VR DOC.0432/1 VR 2018 0405 DOC.0432/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED EN DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring

Nadere informatie

Naar een optimale relatie tussen mens en werk

Naar een optimale relatie tussen mens en werk Naar een optimale relatie tussen mens en werk Wij optimaliseren de mens-werkrelatie In een veranderende omgeving kan uw bedrijf of organisatie niet achterblijven. Meer dan ooit wordt u uitgedaagd om de

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Projectoproep 2015 Federaal Grootstedenbeleid "Familie in armoede in de stad" *** Reglement

Projectoproep 2015 Federaal Grootstedenbeleid Familie in armoede in de stad *** Reglement Projectoproep 2015 Federaal Grootstedenbeleid "Familie in armoede in de stad" *** Reglement Hoofdstuk 1: Doel van het reglement Artikel 1 Dit reglement bepaalt de doelstelling, de deelnemingsvoorwaarden,

Nadere informatie

PROJECTOPROEP Veertiendaagse van de Gelijke Kansen en de Diversiteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest november 2013

PROJECTOPROEP Veertiendaagse van de Gelijke Kansen en de Diversiteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest november 2013 PROJECTOPROEP 2013 Veertiendaagse van de Gelijke Kansen en de Diversiteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 08 25 november 2013 DEEL 1 CONTEXT 1.1 Doelstellingen 1.2 Verloop van de Veertiendaagse

Nadere informatie

Projectoproep. Gericht aan de schuldbemiddelingssector. Innoverende projecten of nieuwe initiatieven inzake preventie van overmatige schuldenlast

Projectoproep. Gericht aan de schuldbemiddelingssector. Innoverende projecten of nieuwe initiatieven inzake preventie van overmatige schuldenlast Projectoproep Gericht aan de schuldbemiddelingssector Innoverende projecten of nieuwe initiatieven inzake preventie van overmatige schuldenlast Uiterste datum voor het indienen van de projecten : 6 juli

Nadere informatie