MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Sept + Okt 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 september en 6 oktober 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite (Verdieping 1) vanaf 10 uur. We starten met hernieuwde moed aan de 4 laatste maanden van het jaar. Iedereen van harte welkom. Breng eens een vriend of kennis mee. Maak ook eens wat publiciteit voor onze vereniging in uw kennissenkring en daarbuiten. Het bestuur EVEN UW AANDACHT Let op : vanaf dit maandblad zal dit in de toekomst om de 2 maanden verschijnen. Het huidige geldt dus voor september en oktober Het volgende zal dus verschijnen eide oktober voor de maanden november en december. We staan enkele weken voor onze 12e Nationale Postzegel en Ruilbeurs. De MyStamp is klaar en al gedrukt. Het is weer een mooi exemplaar in onze reeks Monumenten van Nieuwpoort. Wie nog stand wil kan zich nu inschrijven bij onze secretaris. NIET meer uitstellen. We publiceren een klein overzicht van de bestaande Nevenstempels uit de beginperiode van onze Belgische postgeschiedenis. Bekijk oook eens de bladzijde met de filatelistische activiteiten. Er staan enkele ruilbeurzen vermeld uit de onmiddellijke omgeving. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, OOSTENDE Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK 8620 NIEUWPOORT Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Website: Maandblad nr of nr van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, rond de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van juni 2019 Maandelijkse tombola: 1. PEEL Marc 2. JACOBS Clara 3. DHONT Denis 4. DE SNOECK Joris 5. DHONT Denis 6. DHONT Denis 7. DE SNOECK Joris 8. VAN DE VEN Roger 9. COENE Lut 10. VAN DE VEN Roger Zilveren Zegel DONNY Roger DEWEERDT Georges Jubileumboek 500 jaar Post HAEDENS Luc SINNAEVE Hugo Aquarel SINNAEVE Hugo Dank Onze dank gaat naar Dhr. Geert VAN DEN BROUCKE, financieel expert ING Bank voor de zeer gewaardeerde prijzen voor de clubwedstrijd. Prijzen voor de tombola van september Blokken Cataloguswaarde : 48,50 2. Boekje 38 + Blokken : 44,85 3. Boekjes : 30, /57 + Blokken 457 A+B : 19,50 5. Blok : 12,00 6. Blok : 07,50 en tal van kleinere prijzen. De clubwedstrijd Bank ING Voor de vergadering van de maand oktober 2019 wordt volgende frankeerzegel ingewacht: Cat. nr c.+ 20 c. groen Antiteringzegel met een mooie centrale afstempeling. In te dienen bij onze wedstrijdcommissaris Roger DONNY in een kristalmapje voorzien van naam en lidnummer. Het geheel in een doorschijnend envelopje. Onze 12 e Nationale Postzegel- en Ruilbeurs op 21 september 2019 Op 21 september 2019 gaat onze 12 e Nationale Postzegel- en Ruilbeurs door in de zaal Iseland van de Stedelijke Vismijn te Nieuwpoort en dit van 9 tot 17 uur. Postzegels Brieven Maximafilie Marcofilie Munten Briefkaarten

4 3 Gratis toegang - Parking Cafetaria Voor nadere inlichtingen: Secretariaat: Oscar Lingier Jozef Cardijnlaan Nieuwpoort Tel : 058/ of via em026@skynet.be. Tafels aan 6,00 (lengte 2m) mits vooraf storten van het verschuldigd bedrag op rek. nr. IBAN BE Bic : BBRUBEBB van Postzegelclub v. d. Westhoek Nieuwpoort. Op dit ogenblik zijn er al 20 standhouders voor de ruilbeurs ingeschreven wat aangeeft dat het weer een succesvolle beurs zal worden. Wie nog niet ingeschreven is als deelnemer wordt gevraagd dit zonder verwijl te doen. Nieuwe Mijnzegel in de reeks Monumenten Nieuwpoort Tijdens de 12 e Internationale Postzegelbeurs op 21 september 2019 in de Iselandzaal van de Stedelijke Vismijn zal een nieuwe MyStamp in de reeks Monumenten van Nieuwpoort aangeboden worden aan de prijs van 2,00. De oplage omvat 200 zegels. Hierbij nogmaals de afbeelding zoals gedrukt door de Zegeldrukkerij Mechelen: Er wordt alleen een niet prior zegel van type 1 aangemaakt. Hij is zelfklevend en zonder tanding tussen het vignet en de eigenlijke frankeerzegel. Het monumentje in het Leopoldpark in Nieuwpoort is een kunstwerk van de Nieuwpoortse kunstenaar Pieter Braecke. Het sierde oorspronkelijk de voorgevel van de Nationale Bank in Brussel. Pieter Braecke werd 4 oktober 1858 geboren in Nieuwpoort als zoon van de wagenmaker Pieter Jakob Braecke ( ) en Sophie Pauwels ( ). In 1903 trad hij in het huwelijk met Elodea Romeo ( ). Het huwelijk bleef kinderloos. Vanaf 1898 werkte en woonde Pieter Braecke in Sint-Joost-ten-Node. Hij woonde er tot zijn dood in een huis, ontworpen door Victor Horta en gebouwd in In 1907 kocht hij een buitenverblijf in Nossegem. Hij overleed op 10 november 1938 en werd in Nossegem begraven. Het schepencollege van Nieuwpoort, de burgemeester van Nossegem en Victor Horta brachten hem bij de begrafenis een laatste hulde. In Nieuwpoort werd een straat naar hem vernoemd. Dank We ontvingen van de stad Nieuwpoort een toelage van 268 euro waarvoor wij van harte danken. Dag van de Nieuwpoortse verenigingen Op 14 september 2019 neemt onze postzegelclub deel aan de tweejaarlijkse Nieuwpoort Verenigt dag waarbij de verschillende verenigingen van de stad de gelegenheid krijgen zich kenbaar te maken aan het publiek. Stedelijke Vismijn, Zaal Iseland, open vanaf 14 uur.

5 4 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften Vlaamse schilders Diversiteit Pleinen van Leuven Rinus Van de Velde Het weten waard 1894 LUIK-BASTENAKEN-LUIK WORDT EERSTE WIELERKLASSIEKER De fiets was al snel een populair vervoermiddel. Mensen die het zich konden veroorloven kochten zich een fiets en sloten zich aan bij een wielerclub, die regelmatig tochtjes organiseerde. In 1882 werd de Belgische Wielrijdersbond gesticht met als doel bij te dragen tot de ontwikkeling van de 'mechanische voortbeweging' en de reglementering van wedstrijden. De wielersport kende een snelle opgang'. In 1894 werd voor de eerste keer Luik-Bastenaken-Luik georganiseerd. In 1907 hadden de eerste uitgaven van Parijs-Brussel en De Grote Scheldeprijs plaats. In 1912 werd Luik-Bastenaken-Luik voor de tweede keer gereden. Een jaar later werd de eerste Ronde van Vlaanderen georganiseerd.

6 FILATELIE IN KLEIN BESTEK STEMPELSTUDIE OP BELGISCHE POSTZEGELS Etienne Moons DE NEVENSTEMPELS Een belangrijk aantal stempeltjes, die reeds voor de postale hervorming in gebruik waren, werd na 1 juli 1849 nog verder gebruikt. 1. PP, PD, etc. Onder dit eerste punt brengen we de stempels samen die betrekking hebben op de te betalen som. PP (meestal in een parallellogramvormig kader) betekent Port Payé en geeft te kennen dat het port betaald werd voor het traject door de brief afgelegd binnen de grenzen van België. Kleur rood, zwart, blauw. 5 PD (meestal in een rechthoekig kader, soms ook zonder kader) betekent "Port Destination en geeft te kennen dat het port betaald werd voor het volledig traject van de brief, ook buiten onze grenzen, tot aan de bestemming. Kleur rood, zwart of blauw. DEBOURSE... (in een horizontaal ovaal) gevolgd door de naam van het postkantoor. Deze nevenstempel werd gebruikt voor brieven die doorgestuurd moesten worden wegens verkeerd of onvolledig adres, wegens verandering van adres of wegens enige vergissing in het verzenden. Kleur rood of blauw. AFFRANCHISSEMENT INSUFFISANT of TIMBRE INSUFFISANT (in verschillende types voorkomend) werd gebruikt ingeval het port ontbrak of onvoldoende was. De vorm van deze stempel is zeer veranderlijk. Soms wordt deze aanduiding ook met de hand aangebracht. Op dergelijke brieven vindt men gewoonlijk ook het met de hand aangeduide port dat moest betaald worden. Het werd uitgedrukt in deciemen.

7 6 POSTES Offices étrangers Lettres affranchies au moyen de timbres-postes. Bruxelles, Ie 2 décembre A dater du Ier janvier 1855, les perceptions seront pourvues d'un timbre au mots affranchissement insuffisant". Ce timbre portera le numéro du bureau chargé d'en faire emploi. Le Directeur général, MASUI. Het zou dus moeten mogelijk zijn al de toen bestaande nummers van de kantoren op deze wijze terug te vinden. Verschillende types hebben hier elkaar opgevolgd. Het oudste is dit bestaande uit een boog met daarin langs de boog de woorden "Affranchissement Insuffisant en met in het midden het volgnummer van het kantoor. Daarop volgde het minder zeldzaam type met de tekst op twee lijnen die samen een ovaal vormen en het rangnummer in het midden. Wanneer de postkantoren in 1864 een nieuw rangnummer met een puntstempel krijgen, wordt ook voorzien in een nieuw type van "Affranchissement Insuffisant. Het dienstorder nr 80 van 26 mei 1864 meldt un timbre d'affranchissement insuffisant de modèle nouveau sera transmis à tous les bureaux de poste indistinctement (perceptions, distributions et bureaux ambulants) pour être mis en usage le Ier juin prochain. II portera le numéro d'ordre assigné à chaque bureau dans Ia nomenclature jointe à l'ordre de service du 4 avril dernier. Dit nieuw type vertoont de tekst AFFR. INSUFF. in de vorm van een halve cirkel met in het midden het rangnummer volgens de lijst der puntstempels. Toen op 10 maart 1873 deze puntstempels werden afgeschaft, werden de stempels voor onvoldoende frankering (er waren er toen 455) nog verder gebruikt, en dit tot 7 maart De kantoren die in die tijdspanne van drie jaar nog werden geopend, kregen aldus een aanvullend nummer boven de 455, dat niet meer in de lijst der puntstempels is opgenomen.

8 7 2. CC, RAYONSTEMPELS Hier brengen we de aanduidingen samen die betrekking hebben op de door de brief af te leggen afstand. CC (zonder kader) betekent Correspondance Cantonnale en werd aangebracht op brieven die verstuurd werden en ook besteld werden binnen hetzelfde postkanton. Een kanton is samengesteld uit gemeenten die afhankelijk zijn van eenzelfde perceptie- of distributiekantoor. Kleur rood, zwart of blauw. Rayonstempels. De afstand tussen de plaats van herkomst van een brief naar de grenspost werd uitgedrukt in rayons. Aldus was Frankrijk voor 1815 ingedeeld in 6 rayons. En ook het toekomstige België maakte deel uit van dat Frankrijk. Naargelang de brief, afkomstig uit Frankrijk, van dichtbij of van veraf kwam, werd aan de grens door de Franse kantoren een stempel aangebracht: LFR Ier, LFR 2e, etc. tot LFR 6e (Lettre Française Rayon). Tussen 1815 en 1830 kregen de brieven uit het Koninkrijk der Nederlanden naar het buitenland de stempel LPB Ier R, LPB 2e R... tot LPB 5e R, (Lettre Pays-Bas Rayon) naargelang de afstand tussen de verzendingsplaats en het uitgangspunt aan de grens. Na de Belgische Omwenteling en de onafhankelijkheidsverklaring van 4 oktober 1830 werden deze LPB-stempels nog een tijdje verder gebruikt, waarna men de letters LP schrapte. Op die manier bekwam men B Ier R, B 2e R... tot B 5e R (Belgique Ier Rayon, etc.). Dit type werd dan verder gebruikt en kreeg daarbij nog enkele varianten: BELGIQUE afgekort als B of als BELG., stempel met of zonder kader rond de tekst, rechte of schuine letters. Schema der afstanden in rayons uitgedrukt B.I.R. : 0 tot 30 km tussen afzender en grenspost B.2.R. : 30 tot 60 km B.3.R. : 60 tot 100 km B.4.R. : 100 tot 150 km B.5.R : 150 tot 200 km

9 8 3. STEMPELS NOPENS DE VERZENDINGSWIJZE Naargelang het geval kan een brief aangetekend, verzekerd, enz., verzonden worden. In deze gevallen vindt men de aanduidingen ASSURE, CHARGE, enz.,. Deze stempels komen dikwijls voor in een rechthoek of in een andere vorm van kader. 4. DOORGANGSSTEMPELS De correspondentie van en naar het buitenland kreeg bij de grensovergang een postale aanduiding: een ronde stempel met één enkele of met dubbele cirkel. Men ontmoet ze met de verschillende datummiddens die tijdens de klassieke periode werden gebruikt. Er bestaan doorgangsstempels van vaste grenskantoren en van ambulante kantoren; het onderscheid wordt gemaakt volgens de tekst rond het datummidden. De vaste grenskantoren worden met hun naam aangeduid, vaak vergezeld door het land van bestemming of herkomst. FRANCE PAR DINANT De term "grenskantoor moet in zeer ruime zin worden opgevat. Zo kan als grenskantoor voorkomen: Antwerpen, Dinant, Doornik, Luik, Oostende, Verviers, etc. Kleur : meestal zwart of rood. De ambulante kantoren gebruiken een analoge stempel, waar de naam van het vaste grenskantoor dan vervangen wordt door de naam van de lijn. Voorbeeld: FRANCE MIDI IV, FRANCE PAR QUIEVRAIN No. 2.

10 9 Kleur : groen of zwart. Afbeelding : zie hoger 5. STEMPELS NOPENS DE HERKOMST Sommige stempels - die meestal zeldzaam zijn - duiden de plaats van herkomst aan. Enkele kantoren rond Brussel hadden een rechthoekig stempeltje met de aanduiding Beau A, B, C, D, of E. Het betreft secondaire bureaus die in 1845 werden geopend: de eerste vier op 15 juli, de laatste op 12 november. Kleur van de stempel: altijd blauw. Brieven met dergelijke stempels zijn zeldzaam. Zie afbeelding voor bureau E. Hoger werd reeds gemeld dat in de stations postbussen waren aangebracht. Op bepaalde punten langs de spoorlijn waar ambulante postkantoren voorbijkwamen, werd de post daar opgepikt. De brieven kregen in dit geval een speciale nevenstempel: de naam der gemeente (in het begin met de hand geschreven) al dan niet in een rechthoek geplaatst. De kleur is bijna altijd zwart. De grootte van de letters is veranderlijk. De meest voorkomende gemeentenamen met omkadering zijn: Bruxelles, Charleroy, Namur, Mons en Lembecq. Verder ontmoet men nog Ath, Auvelais, Couillet, Erquelinnes, Gand, Gosselies, Hatrival Haversin, Marchienne-au-Pont, Sclaigneux, Tournay, Verviers, etc. Zonder omkadering vindt men : Barvaux, Gand, Givry, Habay-Ia-Neuve, Herbesthal, Ostende, Tournay, Virton, etc. APRES LE DEPART is de nevenstempel die werd aangebracht op een poststuk om aan te duiden dat de post werd afgegeven na de laatste lichting van die dag. Dit gebeurde om de vertraging van één dag, die de correspondentie daarmee onderging, te kunnen ver antwoorden. Kleur rood, zwart of blauw. Bronnen : L. Hanciau : La poste belge et ses diverses marques postales de 1814 à 1914 (illustraties) H. Van De Veire & W. Major : De Postzegels van België Klassieke periode

11 10 Filatelistische manifestaties Elke 2e zaterdag 2019 BRUGGE Hobby-ruilbeurs Onder de Toren in Centrum De koepel, Gerard Davidstraat 10 te Brugge (Kristus-Koning). Open van 9 tot 12 uur. Toegang gratis. Elke 3e zaterdag 2019 ROKSEM Maandelijkse ruilbeurs in zaal Centrum, Brugsesteenweg 89 te Roksem. Open van 8 tot 12 uur. Toegang gratis. 1 september 2019 TIELT 19de Nationale Postzegelbeurs in de Europahal, Mackzekplein te Tielt. Open van 9 tot 17 uur. Toegang gratis. Gratis parking op 400 m. van de Markt. Info : 051/ of bolleire.f@telenet.be 14 september 2019 TORHOUT 8ste Grote Ruilbeurs in Atheneum EUREKA, Rijselstraat 110 te Torhout. Open van 9 uur tot 16 uur. Gratis toegang. Ruime parking. Cafetaria voorzien. Info : Desloovere Daniel 050/ of desloovere.daniel@skynet.be. 21 september 2019 NIEUWPOORT 12de Nationale Postzegel- en Ruilbeurs in de zaal Iseland van de Stedelijke Vismijn. Open van 9 tot uur. Toegang gratis. Cafetaria voorzien. Ruime parking. Herstelde liften voorhanden. MyStamp in de reeks Monumenten Nieuwpoort zal te koop aangeboden worden. Info : O. Lingier, tel 058/ of em026@skynet.be. 4 en 5 oktober 2019 ANTWERPEN Internationale Postzegel- en Muntenbeurs in Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan, 191 te 2020 Antwerpen. Open van 10 tot 17 uur op vrijdag en van 10 tot 16 uur op zaterdag. Toegang : 5 euro. 20 oktober 2019 AVELGEM 21ste Ruilbeurs in OC Spikkerelle, Scheldelaan 6 te Avelgem. Open van 8u30 tot 17 uur. Toegang gratis. Cafetaria aanwezig. Ruime parking. Info : Philac Avelgem 0497/ oktober 2019 ASSE-ZELLIK 14 e filatelistische ruilbeurs in de Gemeentelijke feestzaal, Noorderlaan 7 te 1731 Zellik. Open van 9 tot 16 uur. Toegang gratis. Bar en ruime parking. Kleine restauratie mogelijk. Info : Pauwels Yves of yvesjean.pauwels@proximus.be 1 november 2019 OUDENBURG Nationale POSTZEGELBEURS. Info later 11 november 2019 ROESELARE Postzegelbeurs. Info later.

12 VERKOOP ONDER DE LEDEN SEPTEMBER 2019 Lotnr Lot Status Instel Lotnr Lot Status Instel 1 1 ʘ 25,00 51 B 10/13 x 2 maal xx 3, ʘ 110,00 52 TX 11 x 4 stuks xx 9,00 3 9a (x) 42,00 53 R xx 4, A/12A ʘ 40,00 54 R 46 x 10 stuks xx 5, /70 xx 9,00 55 R xx 6, xx 60,00 56 Engeland 79 ʘ 2, V xx 5, ʘ 2, /66 xx 110, ʘ 4, /72 xx 30, ʘ 2, /92 in perfecte staat xx 220, ʘ 6, in blok van 4 xx 11, ʘ 9, /70 xx 7, ʘ 2, /37 xx 16, ʘ 2, V1 xx 5, ʘ 2, xx 4, ʘ 6, /24 xx 3, /44 xx 2, V1 xx 4, /04 xx 4, V2 xx 8,00 68 Lichtenstein 57/68 xx 4, /86 xx 22, xx 3, V1 xx 7, xx 6, /75 xx 15, /95+603/06 xx 2, /91 ʘ 50,00 72 Monaco 383/85 xx 6, /07 xx 21,00 73 Oostenrijk 1339/47 xx 2, /11 xx 2, /50 xx 2, V1 xx 16, /5+1369/71 xx 2, /26 wit papier xx 3, / xx 2, /29 ʘ 12, /81 xx 4, /51 xx 50,00 78 Nederland 157 xx 2, /60 xx 9, x 3, /78 ʘ 6, /11 xx 4, /85 xx 16, /11+413/17+434/38 xx 2, CA/27c x 8 stuks xx 40, /20+984/87 xx 3, x 7, /33 xx 2, /65 xx 2, / /49 xx 3, xx 6, /58 xx 3, /88 xx 3,20 86 Portugal 1403/12 xx 2, V xx 4, /20 xx 2, /87 in blok van 10 xx 21, /30 xx 2, / /48 xx 5, /44 xx 3, /49 in blok van 15 xx 27,00 90 Rusland 4270/73 xx 5, V xx 2, /99 xx 3, /48 in blok van 20 xx 18,00 92 Blokken 117/19 xx 6, /94 in vel van 10 xx 25,00 93 U.S.A. 1632/1667 in blok ʘ 25, V1 xx 2,50 94 Zwitserland 815/23 xx 2, V xx 2, /20 xx 3, V 1+2 xx 2, /23+926/32+947/49 xx 2, xx 4, /12 xx 3,20 48 B19 V 2 xx 16, /41 xx 2,80 49 Blok 26 xx 70,00 99 Dienstzegels 443/52 xx 3,80 50 Blok 30 xx 108, Varia Zweden xx 5,00 Buitenland catalogus : Yvert

13 VERKOOP ONDER DE LEDEN OKTOBER 2019 Lotnr Lot Status Instel Lotnr Lot Status Instel 1 6 ʘ 2, /51 x 15, ʘ 2, /89 xx 3, A ʘ 2, /18 xx 2, ʘ 2, /62 xx 2, B in perfecte staat xx 150, /75 wit papier xx 85, in perfecte staat xx 300, A in blok 10 stuks xx 3, /55 xx 3, /01 xx 6, xx 17,00 58 Jaar 1981 volledig xx 20, cu kleurvlek xx 85,00 59 Jaar 1982 volledig xx 23, /73 xx 7,50 60 Blok 17 xx 3, ʘ 2,50 61 P.A. 5 xx 19, /25 xx 140,00 62 P.A.6/7 xx 15, /31 echt xx 19,00 63 P.A. 26/27 drieluik xx 22, A xx 90,00 64 Varia spoorwegzegels x 2, in blok van 16 xx 11,00 65 Varia spoorwegzegels ʘ 2, A+214 x 2 stuks+216x 3 xx 6,00 66 Varia 100 stuks ʘ 2, A xx 40,00 67 Varia 100 stuks ʘ 2, /33 xx 82,00 68 Eerste dag afstemeling 3 ʘ 2, /39 xx 5,20 69 Eerste dag afstemeling 2 ʘ 2, /53 xx 4,30 70 PRE 333/38 xx 70, x 2,50 71 R xx 3, /24 ʘ 4,20 72 Duitse bunderpost 326/36 xx 3, x 6, /46 xx 3, x 11, /82 xx 3, /32 xx 64,00 75 Frankrijk 244/45 xx 3, /52 in perfecte staat xx 125,00 76 Varia jaren 1978/79 xx 3, /00 in perfecte staat xx 170,00 77 Varia Italie 100 stuks ʘ 2, /446 ʘ 2,60 78 Ijsland 118 ʘ 2, //65 ʘ 2, xx 2, x 2, x 6, /87 xx 4,50 81 Luxemburg 953/60 xx 2, /95 ʘ 4,70 82 Monaco 1190/95 xx 4, V1 x 6,00 83 Blok 17 xx 7, V xx 4,00 84 Blok19 xx 7, V xx 4,00 85 Noorwegen 9 zegels xx 5, /22 x12 stuks xx 12,00 86 Varia Oostenrijk ʘ 2, /38 in blok van 4 M.V xx 15,00 87 Portugal 1440/57 xx 3, /40 in blok van 4 M.V xx 11,00 88 Blok xx 2, /73 x /27 xx 2,70 89 Blok 23 xx 6, /89 xx 8,10 90 blok 25/26 xx 3, /47 xx 4,20 91 Blok 27 xx 3, /55 xx 16,00 92 Rusland Blok 120 xx 4, xx 15,00 93 Blok 121 xx 5, V2 xx 40,00 94 Republiek Congo Blok 12 xx 3, /31 ʘ 10,00 95 Republiek Congo Varia R. xx 3, /40 xx 15,00 96 Ruanda-Urundi 196/99 xx 6, /17 ʘ 6,50 97 Varia Wereld ʘ 3, /29 ʘ 9,00 98 Zwiitserland 1013/20 xx 3, /37 xx 15,00 99 Varia 10 zegels xx 3, /51 xx 36, Varia 19 zegels x 2,50 Buitenland catalogus ; Yvert

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 september 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 september 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 september 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 oktober 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 oktober 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 november 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

PORTVERGOEDINGS- STEMPELS

PORTVERGOEDINGS- STEMPELS PORTVERGOEDINGS- STEMPELS Wat is nu gemakkelijker dan een postzegel op een brief plakken (voor het binnenland 80 cent, voor Europa 100 cent en voor de rest van de wereld 160 cent), die brief in de brievenbus

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 december 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK MAANDBLAD FILATELIE November 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 november 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 oktober 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 januari 2018 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Franse primeurs. Getand en ongetand

Franse primeurs. Getand en ongetand Franse primeurs Als eerste land in Europa geeft Frankrijk dit jaar een ronde postzegel uit. Deze postzegel, waarop een blauwe voetbal staat afgebeeld tegen een achtergrond van vlaggen, verschijnt ter gelegenheid

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 februari 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 december 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 11juni 2017 (TWEEDE ZONDAG) in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 februari 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Emissie Twee proeven van de 1/2 cent zegel

Emissie Twee proeven van de 1/2 cent zegel Emissie 1869 De laagste waarde van de frankeerzegels van de emissies 1852, 1864 en 1867 was 5 cent. Voor de verzending van drukwerken, couranten etc. was het tarief lager dan 5 cent, maar daarvoor ontbraken

Nadere informatie

De Lekbode 66 april 2009

De Lekbode 66 april 2009 D Dag van de Aerofilatelie. Een dag die elk jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Aerofilatelisten de Vliegende Hollander. Meestal is er op Schiphol een bijeenkomst en wordt er een

Nadere informatie

De Lekbode 118 april 2009

De Lekbode 118 april 2009 H Haarlemse druk. De zegels de 2 e emissie werden tot eind 1866 in Utrecht en daarna in Haarlem gedrukt. Er zijn minimale verschillen te zien. Vandaar dat bij deze emissie wordt gesproken Utrechtse en

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013

FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013 FRANKEERSTROKEN UIT POSTKANTOREN IN BELGIË Hens A. Wolf augustus 2013 De Belgische Post koos in 2002 voor frankeermachines van fabrikant Cognitive Solution Inc, USA, vergelijkbaar met de Hytech- en Postalvision

Nadere informatie

LOKALE POLITIE / POLICE LOCALE 31/12/2016

LOKALE POLITIE / POLICE LOCALE 31/12/2016 BRABANT WALLON LIÈGE LUXEMBOURG NAMUR HAINAUT ANTWERPEN LIMBURG VLAAMS- BRABANT OOST- VLAANDEREN WEST- VLAANDEREN BELGIQUE / BELGIE Het CaLog-personeel ten opzichte van de oppervlakte en het aantal inwoners

Nadere informatie

LOKALE POLITIE / POLICE LOCALE 31/12/2017

LOKALE POLITIE / POLICE LOCALE 31/12/2017 Het CaLog-personeel ten opzichte van de oppervlakte en het aantal inwoners van de provincies, op referentiedatum 31 december 2017 (Best. arr. Brussel-Hoofdstad wordt hier niet getoond om de grafiek leesbaar

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 april 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Artikels boekjes Gazel II

Artikels boekjes Gazel II Artikels boekjes Gazel II Jaargang 1 nr 1 Jan Feb 1999 Sterke verhalen Firstday-Sheets (FD.S.) Oplagecijfers speciale postzegels 1998 Jaargang 1 nr 2 Maa Apr 1999 Sterke verhalen Buitenlands nieuws Jaargang

Nadere informatie

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN INTRO VOOR DE LEERKRACHT Nu uw leerlingen mooie brieven kunnen schrijven, en alles geleerd hebben over kaartjes (ontwerpen), moeten die natuurlijk

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 september 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Numéro tél. gratuit : Gratis tel. nummer : pages/bladzijden.

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Numéro tél. gratuit : Gratis tel. nummer : pages/bladzijden. MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD Publication conforme aux articles 472 à 478 de la loi-programme du 24 décembre 2002, modifiés par les articles 4 à 8 de la loi portant des dispositions diverses du 20

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 maart 2018 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

BATAVIA / DJAKARTA / JAKARTA ( )

BATAVIA / DJAKARTA / JAKARTA ( ) BATAVIA / DJAKARTA / JAKARTA (11-02-2017) Locatie: Batavia, West-Java Afstempelingen met de stempelnaam Batavia op Weense Drukken zijn zeldzaam. Op dit moment is slechts één poststuk bekend met de afstempeling

Nadere informatie

HERVORMING STATUUT HYPOTHEEKBEWAARDER

HERVORMING STATUUT HYPOTHEEKBEWAARDER HERVORMING STATUUT HYPOTHEEKBEWAARDER Impact op de betaling van de verschuldigde kosten voor het verrichten van de hypothecaire publiciteit INLEIDING De hervorming van het statuut van de hypotheekbewaarders

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 23 juni 2013 in de zaal Iseland

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 2 JUNI 2016 OM 20 UUR ZONDAG 19 JUNI 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren Tel :

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

MANDATARISSEN PER PE 40 ZETELS MANDATAIRES PAR EP 40 SIEGES Berekening van het aantal zetels Mode de calcul du nombre de sièges (art.

MANDATARISSEN PER PE 40 ZETELS MANDATAIRES PAR EP 40 SIEGES Berekening van het aantal zetels Mode de calcul du nombre de sièges (art. MANDATARISSEN PER PE 40 ZETELS MANDATAIRES PAR EP 40 SIEGES Berekening van het aantal zetels Mode de calcul du nombre de sièges (art. 14 20 HR/ROI) mdc 04/07/2017 - Minimum 3 mandatarissen per provinciale

Nadere informatie

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Numéro tél. gratuit : Gratis tel. nummer : N. 101 INHOUD SOMMAIRE. 710 bladzijden/pages

MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD. Numéro tél. gratuit : Gratis tel. nummer : N. 101 INHOUD SOMMAIRE. 710 bladzijden/pages BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE Publicatie overeenkomstig artikelen 472 tot 478 van de programmawet van 24 december 2002, gewijzigd door de artikelen 4 tot en met 8 van de wet houdende diverse bepalingen

Nadere informatie

KPC Beverwijk - Veilingprogramma voor de veiling ingevuld xlsx

KPC Beverwijk - Veilingprogramma voor de veiling ingevuld xlsx PV Kennemerland Beverwijk Veiling maandag 8 mei 2017 ingevuld 142 Totaal aantal 110 142 Totaal bedrag 20.198,25 3.777,95 TOPKAVELS (Vraagprijs vanaf 25 euro) 1 Nederland 7--12 Koning Willem III o 403,00

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

TOERISTISCHE AANKOMSTEN EN OVERNACHTINGEN IN 2010

TOERISTISCHE AANKOMSTEN EN OVERNACHTINGEN IN 2010 UPDATE CIJFERS TOERISTISCHE AANKOMSTEN EN OVERNACHTINGEN IN 2010 Bron: FOD Economie, Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie Verwerking: Stad Genk, Dienst Beleidsplanning Aankomsten en overnachtingen

Nadere informatie

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels 1 Inleiding Het vervoer van post met de trein was een zaak van de PTT. Met de spoorwegen werden contracten afgesloten over het vervoer van afgesloten zakken

Nadere informatie

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen tewerkgesteld in een beschutte werkplaats - Mannen - WOONPLAATS Antwerpen 01 3 2,96 34,42 7.946,89

Nadere informatie

Filatelistische elementen

Filatelistische elementen JAN CEES VAN DUIN Filatelistische elementen Deel 16: Militaire en oorlogspost 1 Inleiding Portvrijdom is één van de filatelistische elementen. In dit hoofdstuk komen militaire en oorlogspost aan de orde.

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 juni 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Het postbureel Kigoma tijndens de Belgisch bezetting van 29 juli tot 19 maart 1921

Het postbureel Kigoma tijndens de Belgisch bezetting van 29 juli tot 19 maart 1921 Het postbureel Kigoma tijndens de Belgisch bezetting van 29 juli tot 19 maart 1921 Par Walter Deijnckens, Titulair lid Belgische Akademie. Kigoma was het eindstation van de trein DaresSalaam-Tabora-Kigoma

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 mei 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Oplage : 1523-9.000.000ex; 1524-3.500.000ex; 1525-10.500.000ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 1-2-3-4 Papier: 1523: WP-P2; 1524/1525: F-P3

Oplage : 1523-9.000.000ex; 1524-3.500.000ex; 1525-10.500.000ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 1-2-3-4 Papier: 1523: WP-P2; 1524/1525: F-P3 nr1523 1 nr1615 nr1615 Drukprocedure: nr1523 1 nr1524 nr1525 Drukprocedure: nr1523 2 nr1524 nr1525 Drukprocedure: nr1526 3 nr1527 nr1528 3 nr1529 4 pagina album Kenmerkenlijst: J1970-J1971 (1523-1615)

Nadere informatie

GAZEL 2 BRUGGE. Tweemaandelijks tijdschrift Jaargang 17 Nr. 4 september-oktober 2016

GAZEL 2 BRUGGE. Tweemaandelijks tijdschrift Jaargang 17 Nr. 4 september-oktober 2016 Tweemaandelijks tijdschrift Jaargang 17 Nr. 4 september-oktober 2016 GAZEL 2 BRUGGE V.U. Christophe Arickx, Abdijbekestraat 5, bus 24, 8200 Brugge N P2A9109 Inhoud Clubnieuws en berichten...2 Nieuwe uitgiften...3-9

Nadere informatie

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 01.12.201 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 10633 Art. 2. Conformément à l article 123 de la loi du 22 mai 2003 portant organisation du budget et de la comptabilité de l Etat fédéral, la partie

Nadere informatie

Machinestempels als verzamelgebied (1)

Machinestempels als verzamelgebied (1) Machinestempels als verzamelgebied (1) Veel filatelisten verzamelen, behalve postzegels, ook stempels. Sommige stempels zijn geliefd omdat ze volledig op een postzegel passen (puntstempels, ook wel nummerstempels

Nadere informatie

Postzegelcollectie 2019

Postzegelcollectie 2019 Postzegelcollectie 2019 23/11/2018 Belangrijke informatie - Reproductierechten Postzegels moeten in hun geheel gereproduceerd worden (met inbegrip van de tanding en alle bijhorende tekst). Om frauduleus

Nadere informatie

DE POST, DE ASLK EN DE WET VAN 1 juni 1919

DE POST, DE ASLK EN DE WET VAN 1 juni 1919 DE POST, DE ASLK EN DE WET VAN 1 juni 1919 door Jan Lannoye U zal zich afvragen, wat hebben deze drie zaken met elkaar en met filatelie te maken. Wel alles, want deze drie zijn onlosmakelijk met elkaar

Nadere informatie