KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE"

Transcriptie

1

2 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 januari 2018 in de ontbijtzaal van hotel Cosmopolite (verdieping 1), Albert I laan 141 vanaf 10 uur. Het wordt de Nieuwjaarsvergadering die tezelfdertijd statutaire vergadering is. Wij verwachten zeker een grote opkomst. Een speciale tombola maakt deel uit van het programma. We starten jaargang 55 van ons tijdschrift d.w.z. dat we dit jaar andermaal een lustrum te vieren hebben. Leve de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek!! Het bestuur Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2018 Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 Lokaal: Hotel Cosmopolite Koning Albert I laan, OOSTENDE 8620 NIEUWPOORT 8620 NIEUWPOORT- BAD Bankrekening: IBAN : BE BIC : BBRUBEBB op naam van POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK 8620 NIEUWPOORT BTW nummer: BE Redactie maandblad: de voorzitter ( em026@skynet.be) Maandblad nr. 557 of nr. 1 van jaargang Verschijnt 10 maal per jaar, de 25ste van elke maand (NIET in juli en augustus). De Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek is aangesloten bij de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen onder het nummer 908 en sinds 1968 aangesloten bij de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen.

3 2 Clubnieuws Prijswinnaars van de tombola van december DEKIEN Dan 2. MATHIEU Jean-Pierre 3. DEFEVER Eddy 4. LACOUF Michel 5. JACOBS Clara 6. DONNY Roger en tal van winnaars van kleinere prijzen Prijzen voor de tombola van januari 2018 De start van het nieuwe jaar is de gelegenheid om u nog eens extra te verwennen met een mooie tombola met talrijke mooie prijzen. Vooreerst zijn er de prijzen geschonken door de club met een extra aanbieding van 10 mooie loten en nog heel wat kleinere prijzen. Bovendien zijn er ook nog mensen die onze club zeer genegen zijn. Wij denken aan onze sympathieke burgemeester Geert VAN DENBROUCKE die mogelijks wat uit zijn mouw schudt wanneer hij ons op onze Nieuwjaarsvergadering komt begroeten. Onze voorzitter heeft eveneens een aantal prijzen ter beschikking gesteld. Bestuurslid Denis DHONT heeft ook gretig zijn duit in het zakje gedaan met heel wat prachtige prijzen. Wij danken alle milde schenkers voor hun sympathie voor onze club en nodigen hen uit op het Nieuwjaarsaperitief tijdens de algemene vergadering van 7 januari Hiermee is het echter nog niet gedaan want de club schenkt bovenop nog DRIE zeer mooie prijzen, namelijk 2 ZILVEREN postzegels en als hoofdprijs EEN ZEER MOOIE INGEKADERDE AQUA- REL van de hand van Rita REUNBROUCK. Als dat geen reden is om op de vergadering aanwezig te zijn!! Tombolaprijzen van de club: 1. Boekjes jaar Cataloguswaarde : 113,00 2. Blok : 55,00 3. Blok : 16, / ,00 5. Blok ,00 6. Boekje , ,50 8. Blok ,00 9. Blok ,50 10.Blok ,00 en tal van kleinere prijzen. Statutair nieuws In het tijdschrift van december 2017 hebben wij gemeld dat in januari tijdens de algemene statutaire vergadering drie bestuursleden einde mandaat zijn en zich herkiesbaar gesteld hebben. Vermits zich tot nog toe geen nieuwe kandidaten gemeld hebben blijft alles bij het oude voor de volgende 3 jaar voor deze bestuurders.

4 3 Eventuele kandidaturen voor een bestuursfunctie kunnen echter nog ingediend worden tot 15 december 2017 bij de voorzitter. Verder wordt het jaarverslag en de financiële toestand meegedeeld aan de leden. Nieuwe leden Vier nieuwe leden hebben zich aangesloten bij onze postzegelclub. Het is lang geleden dat we nog een zo groot aantal leden konden verwelkomen. Wij zijn zeer verheugd hierover en hopen dat onze nieuwelingen snel hun draai zullen vinden in onze sympathieke club. Wij begroeten hartelijk : BC DELANGHE Georges Kursaal straat 72 te 8300 Knokke-Heist HC HOLLEMANS Francis Gentstraat 10/ Middelkerke HC LUST Jaime Schoolstraat Nieuwpoort HC CUMPS Pierre Vardenaarspolder Knokke-Heist Lidgeld 2018 Tijdens de vergadering kunnen zij die nog niet betaald hebben het lidgeld voor 2018 vereffenen bij de secretaris van de club. Het lidgeld bedraagt 8,50 voor volwassenen (hoofdclub) of 6,50 voor volwassenen (bijclub). Voor de jeugdleden tot 16 jaar wordt dit 4,25 (hoofdclub) of 3,25 (bijclub). U mag uiteraard ook overschrijven op rekening van de club. Het rekeningnummer vindt u op de eerste bladzijde van uw tijdschrift. Vermeld echter voor de zekerheid of u kiest voor hoofdclub of bijclub en uw lidnummer. Na overschrijving vindt u uw lidkaart in het eerstvolgende maandblad of wordt het door de secretaris overhandigd tijdens de volgende vergadering. Wij dringen er op aan uw bijdrage niet uit te stellen. Wie op 28 februari 2018 niet betaald heeft wordt geschrapt. Wees a.u.b. correct en laat onze secretaris/penningmeester niet eindeloos blijven zitten met uw lidkaart. Nieuwjaarsaperitief en Nieuwjaarsverrassing Traditiegetrouw biedt de club aan ALLE AANWEZIGEN op de Nieuwjaarsvergadering het aperitief aan. Het verrassingsgeschenk, en hier moeten we nadrukkelijk verwijzen naar de jarenlange Nieuwjaarstraditie, is ENKEL BESTEMD VOOR DE AANWEZIGE LEDEN die het lidgeld voor 2018 vereffend hebben. Het zal door de secretaris overhandigd worden tijdens de vergadering van januari. De clubwedstrijd Verder in het maandblad vindt u de uitslag van de tweede reeks en het voorlopige resultaat tot hier toe. Nieuwe catalogus en albumsupplementen beschikbaar De leden die een nieuwe OCB en/of albumsupplementen besteld hebben kunnen deze afhalen tijdens de vergadering. Zij die een bestelling willen plaatsen kunnen dit doen tijdens de vergadering en zullen deze ontvangen in februari. Toelage vanwege de Verstandhouding Vanwege de Verstandhouding van W. Vl. Postzegelkringen ontvingen we een subsidie van 57,00 waarvoor dank.

5 Bekerwedstrijd Verstandhouding 2018 We zijn nog op zoek naar een uiterst mooie gestempelde zegels over het thema EUROPA voor deelname aan de bekerwedstrijd. De zegels die in aanmerking komen stonden in het maandblad van december. De voorwaarden waaraan de zegels moet voldoen staan eveneens vermeld in het maandblad van december Hier nogmaals de te zoeken zegels: Thema EUROPA-zegels komen volgende zegels in aanmerking : 994/ / / / / / / / / / / / / / / / / /1670. Binnenbrengen van de zegels ten laatste op de vergadering van maart 2018 bij de voorzitter. Dag van de Filatelist 14 april 2018 te Roeselare De programmering van de Dag van de Filatelist behoudt in 2018 hetzelfde stramien als de voorgaande jaren. De aanvang is gepland om uur. Het filatelistisch luik van deze dag gaat door in Het Brouwerijtje, een lokaal van de firma van Patrick Maselis, gelegen Kaaistraat 19 te Roeselare. Zoals vroeger zijn er twee spreekbeurten over een filatelistisch onderwerp : uur : nog te bepalen uur : nog te bepalen. Rond 16 uur is een receptie gepland met mededeling van de uitslag van de bekerwedstrijd. Na de vergadering wordt andermaal een democratisch etentje georganiseerd in een plaatselijk eethuis. Al deze activiteiten zullen later nog bevestigd worden. Een uitzonderlijke filatelietentoonstelling zal zeker het bezichtigen waard zijn. Onze voorzitter aan de eer Tijdens een Algemene Vergadering van het bestuur van de Koninklijke Academie voor Filatelie van België gehouden op 7 oktober 2017 werd onze voorzitter verkozen tot Belgisch Corresponderend Lid van de Academie. Tijdens de jaarlijkse plechtige Algemene Ledenvergadering van 9 december 2017 werd deze benoeming voor de voltallige vergadering bevestigd. Een hele eer voor onze voorzitter en tezelfdertijd een hele eer voor de Koninklijke Postzegelclub van de Westhoek waarvan hij dit jaar 35 jaar voorzitter is en bij uitbreiding ook voor de Verstandhouding van West-Vlaamse Postzegelkringen waarvan hij sinds begin dit jaar ook de voorzitter is. Een dikke proficiat aan onze voorzitter!! 4

6 5 Filatelistisch nieuws Nieuwe postzegeluitgiften Zoals al eerder gemeld zijn er 5 voorverkopen voorzien in 2018 : in januari, maart, juni, augustus en oktober telkens met speciale postzegeluitgiften. De uitgiften voor januari stonden in het maandblad van december Christkindl -Oostenrijk Naar jaarlijkse gewoonte, en dit sinds 1965, wordt ook dit jaar van 29 november 2017 tot 6 januari 2018 in het kleine postkantoor Christkindl nabij het Oostenrijkse Steyr speciale postafstempelingen gebruikt voor de feestdagen. Wie interesse heeft voor deze speciale afstempelingen (goed voor thematische Kerstverzamelingen) stuurt de nodige omslagen met op elke omslag het gewenste adres en gefrankeerd met geldige Oostenrijkse postzegels voor buitenlands port onder een gezamenlijke omslag naar POSTAMT CHRISTKINDL A-4411 CHRISTKINDL (Österreich) Voor alle zekerheid hecht u aan elke omslag een klein briefje met vermelding van welke stempel u wenst op uw omslag(en). Indien u niet beschikt over de Oostenrijkse postzegels stuurt u internationale antwoordcoupons mee die u kan aankopen in uw postkantoor. B.Welcome Day 2017 Op vrijdag 8 december 2017 had in de lokalen van de Zegeldrukkerij de B. Welcome Day plaats. Er was heel wat belangstelling voor de voorstelling van de Collectie Ook voor de poststempels van 1/7/2017 tot 8/12/2017 was er een lange rij wachtenden. Bij een aankoop werd u een exclusieve souvenir overhandigd met een speciale poststempel. Kortom, heel wat animo en heel veel geïnteresseerde filatelisten. Er werd ook een nieuw service aangeboden : een thematisch abonnement. Op volgende bladzijde een inschrijvingsmodel voor deze dienst.

7 Tip Scroll ook eens naar deze interessante website: Hij bezorgt je heel wat informatie over filatelie. 6

8 7 AANMAAK VAN POSTZEGELS door Jules Galmart en herwerkt en verbeterd door E. Moons 5 e en laatste vervolg Hoe die fotografische overbrenging op de cilinders tot stand kwam wil ik u besparen. Het zou ons echt te ver leiden om gans dat ingewikkeld proces uit te leggen. Een techniek die een tijd bestaat, groeit altijd uit tot verbetering. Het zetten gebeurt nu niet meer met loden letters. De computer heeft die taak gretig overgenomen. Nu wordt ook rechtstreeks op het negatief (of het positief) fotopapier gezet. De mogelijkheden van fotozet zijn zo uitgebreid dat men er boeken vol kan over schrijven. Voor een raster (zie afbeelding) werden de grijstonen bepaald. Een raster is een plaat, vroeger glas nu een krimpvrije folie, die voorzien is van puntjes. Doorheen deze raster wordt het origineel overgebracht op de film. Afhankelijk van het doorgelaten licht vormt zich een beeld met grote of kleine punten. Na het belichten van de cilinder (het overbrengen van het te drukken beeld) wordt het oppervlak met zuur geëtst. De diepte van de etsing in het metaal is dus bij helio over de ganse cilinder hetzelfde, in tegenstelling tot de klassieke diepdruk. De dikte van inktlaag is over de ganse cilinder ook gelijkmatig, dit in tegenstelling tot de gewone diepdruk, waar de diepte van het graveren van de cilinders een verschillende dikte van de inktlaag gaf. De inkt die voor diepdruk wordt gebruikt is zeer vluchtig. Hij is vermengd met xyleen (vroeger benzol) dat snel verdampt waardoor de droging snel tot stand komt. Deze dunne inkt kan dan ook zonder moeite de groefjes in de cilinder vullen. De cilinder die in een inktbak gedeeltelijk is ondergedompeld, wordt door een draaiende beweging volledig van inkt voorzien. Een rakel (een soort schraapmes) schraapt de overtollige inkt van het cilinderoppervlak weg zodat alleen het dieper liggend beeld nog inkt bevat. Door de druk van de twee cilinders op elkaar wordt de inkt overgebracht op het papier dat tussen de twee cilinders doorloopt. Etsen met zuur is voorbijgestreefd. Scanners tasten nu het te drukken model af. Een serie draaiende diamantbeiteltjes graveren de cilinder zuiverder en perfecter dan het vroegere uitzuren. De laatste evolutie is de lasertechnologie. Met een laserkop worden hoepelvormige cellen, met verschillende diepte en grootte en met een uitzonderlijk hoge rasterdefinitie, ongeveer 8 maal sneller geproduceerd als met de conventionele graveertechnieken en dit zonder mechanische afslijting. Omdat er moeilijkheden ontstonden met de laserstralen op koper, wordt het koperoppervlak van de cilinder hier vervangen door een nieuw elektroplatenmateriaal. Het grote nadeel van diepdruk is de tamelijk ingewikkelde en tijdrovende (dus dure) vormvervaardiging. Daardoor is diepdruk minder geschikt voor direct klaar drukwerk in kleine oplage. Het grote voordeel is de stabiele en constante kwaliteit van het drukwerk. Door het dieper liggende beeld in de cilinders zijn deze niet onderhevig aan slijtage. Het beeld blijft constant, ook al is de oplage zeer hoog. Bij andere druktechnieken vertonen de beelddragers slijtage, zodat de eerste druk tegenover de laatste druk een verschil geeft. Dit is voor postzegels onaanvaardbaar. Het nadeel van helio zijn de vele putjes die, met een sterk vergrootglas, gemakkelijk zichtbaar zijn. Deze putjes (napjes) zijn noodzakelijk om de vloeibare inkt vast te houden in de cilinder. Ook op grote vlakken zijn deze napjes zichtbaar. Diepdruk heeft deze napjes niet en is dus van beeld veel zuiverder en scherper dan helio. De heliografie is een omslachtige techniek maar geeft voor grafisch verwezenlijkte fotografische opnamen de mooiste afdrukken op papier.

9 8 HET GRAVEREN Een graveur, die in opdracht van de Posterijen een zegel moet graveren, is verplicht deze volledig handmatig uit te voeren. Chemische of mechanische hulpmiddelen zijn ten strengste verboden. De tekening wordt op ware grootte van de zegel gegraveerd op een moederplaat. Met verschillende soorten burijnen wordt in het zachte staal, schuin, horizontaal of verticaal, de afbeelding in spiegelbeeld uitgestoken. Dat werk een enorme precisie, geduld en vakbekwaamheid vereist ligt zo voor de hand. Bij de kleinste fout kan het werk van vooraf aan herbegonnen worden. Om u een idee te geven van de fijnheid, de precisie, de scherpte van het beeld, hebben we van een willekeurige zegel een vergroting gemaakt. U kunt zelf het resultaat beoordelen (Simenonzegel). Een combinatie van diepdruk en helio. Het hoofd van Simenon is gegraveerd. Het stadsgezicht achteraan is helio. Het verschil tussen die twee technieken is hier duidelijk zichtbaar. De scherpe lijnen van het hoofd tegenover de (door puntjes) wazige, detailloze achtergrond Frankrijk nr Dag van de Postzegel Zegelgraveur. Zeer zeldzaam beroep. Bij het graveren mogen geen chemische stoffen gebruikt worden. Ok het gebruik 1987 Oostenrijk nr e internationaal Congres van de graveurs. Een graveur aan het werk met een burijn. Men werkt gewoonlijk op een plat zandzakje. Om gebogen lijnen te maken draaide men met de plaat op het zandzakje. OM TE ONTHOUDEN Van de verschillende drukprocédés zijn er in België drie gebruikt. TYPO: in de cataloog vermeld als boekdruk, gebruikt van 1865 tot Bijna al deze zegels werden vervalst. STEENDRUK: slechts drie reeksen zijn in dit procédé gedrukt: de drie Rode Kruis zegels van Ook deze zegels werden vervalst. DIEPDRUK: alle zegels worden nu diepdruk vervaardigd. Hetzij in diepdruk (met de hand gestoken), hetzij in helio (fotografisch). Namaak van deze zegels is uitgesloten. Indien men diepdrukzegels toch wil vervalsen met een ander procédé is dat zeer gemakkelijk en duidelijk te herkennen. Daarom gebeurt het zelden of nooit.

10 9 DE FORTEN VAN KLEIN- BRABANT & VAARTLAND IN 1914, BREENDONK LIEZELE BORNEM DEEL I 17de vervolg E. Coeckelbergh (wordt vervolgd)

11 10 UITSLAG CLUBWEDSTRIJD BANK ING - REEKS 2 Zegel Nr ( 2,50 Fr groen) 1. Haeck Pascal 42,50 2. Wauters Albert 40,00 3. Dutrieux Eugène 39,50 4. Vanderhaeghe José 39,50 5. Schepens Eddy 39,00 6. Dhont Denis 38,50 7. De Snoeck Joris 38,00 8. Van de Casteele Filiep 37,50 9. Haedens Luc 36, David Monique 35, Saelens Linda 35, Overbergh Philip 34, De Galan Roland 31, Van Den Eynde Patrick 27,00 Commentaar Geen bijzonder jurycommentaar. Iedereen is geslaagd in deze opgave. Proficiat. De uitslag na 2 reeksen 1. Haeck Pascal 41, ,50 = 83,50 2. Wauters Albert 40, ,00 = 80,00 3. Vanderhaeghe Jose 40, ,50 = 79,50 4. Dutrieux Eugene 39, ,50 = 79,00 5. Schepens Eddy 37, ,00 = 76,00 6. Dhont Denis 36, ,50 = 74,50 7. Overbergh Philip 39, ,50 = 73,50 8. David Monique 36, ,50 = 71,50 9. De Snoeck Joris 32, ,00 = 70,00 Haedens Luc 34, ,00 = 70,00 11.Saelens Linda 34, ,00 = 69,00 12.Van Den Eynde Patrick 40, ,00 = 67,00 13.De Galan Roland 36, ,00 = 67,00 14.Van de Casteele Filiep 29, ,50 = 66,50 Opgave reeks 3 : Voor de vergadering van de maand februari 2018 wordt volgende frankeerzegel ingewacht : Cat. nr. 848A - 10 Fr. Grijsbruin Leopold III met centrale afstempeling. In te dienen bij wedstrijdcommissaris Roger Donny in een kristalmapje voorzien van naam en lidnummer. Het geheel in een doorschijnend envelopje. Opgave reeks 4 : Voor de vergadering van april 2018 wordt volgende zegel ingewacht : Cat. nr Fr. violet Dolle Maagd met een mooie centrale poststempel. In te dienen bij wedstrijdcommissaris Roger Donny in een kristalmapje voorzien van naam en lidnummer. Het geheel in een doorschijnend envelopje.

12 11 FILATELISTISCHE EVENEMENTEN 28 en 29 december 2017 BARNEVELD (NL) Eindejaarsbeurs in de Veluwehal, Nieuwe Markt 6 te 3771 Barneveld. Open op zaterdag van 10 tot 17 uur, op zondag van 10 tot 16 uur. Toegang : 3, januari 2018 WAVER Voorverkoop ingericht door de Royal Club Philatélique de Wavre in de Hall Omnisports van het Institut Saint Jean-Baptiste, Rue de Bruxelles 45 te 1300 Wavre. Ingang langs Avenue Mattagne. Open van 9 tot 17 uur. Kleine restauratie op voorhand te reserveren op tel nr. 0475/ Verdere info : Jean-David Soille 0474/ februari 2018 KEERBERGEN 31 ste Ruilbeurs in parochiezaal Berk en Brem (naast de kerk) sint-michielsstraat 20 te 3140 Keerbergen. Gratis toegang. Open van 9 tot 16 uur. Ruime parking op gemeenteplein. Cafetaria aanwezig. Info : G. Vangoidsenhoven 015/ of georges.vgoidsenhoven@skynet.be. 10 februari 2018 KUURNE Grote verzamelaarsbeurs in Zaal KUBOX (Renbaan), Kattestraat 188 te 8520 Kuurne. Open van 7 tot 16 uur. Gratis toegang. Ruime parking. Doorlopend cafetaria. 30 en 31 maart 2018 ANTWERPEN Internationale postzegel- en muntenbeurs in Antwerp Expo, Jan van Rijswijcklaan 191 te 2020 Antwerpen. Open op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Toegang : 5,00. Info : info@antwerpfila.be of tel : april 2018 ROESELARE Dag van de Filatelist 2018 in Het Brouwerietje, Kaaistraat 19 te Roeselare. Aanvang : uur. Programma zoals de vorige jaren : ontvangst 2 spreekbeurten uitslag bekerwedstrijd en receptie. Vrijblijvend een gezellig samenzijn met maaltijd. De Belgische Vereniging van Postwaardestukkenverzamelaars doet een oproep naar nieuwe leden. Alle info is te bekomen bij de bestuursleden o.m. Luc Van Tichelen, tel : 016/ of luc@vantichelen.net.

13 Verkoop onder de leden januari 2018 Lotnr Lot Status Instel Lotnr Lot Status Instel 1 28 B in perfecte staat xx /85 xx in perfecte staa xx /89 xx met certifikaat xx /95 xx in perfecte staat xx /29 F. in blok van 20 xx V xx /65 in blok van 4 xx met certifikaat x A xx in perfecte stat xx xx m.certifikaat +centrage xx /01 xx /45 in perfecte staat xx /38 xx in perfecte staat xx A/B boekjes xx in perfecte staat xx /35 op kaart ʘ /07 x in blok van 4 xx /31 xx /1+F.D.C. xx in perfecte staat xx /15 ʘ in blok van 4 xx 3 65 BL 26 op omslag ʘ /57 x 3 66 BL 39 x 10stuks xx /36 x 8 stuks xx 5 67 BL 39/44 xx /53 xx 3 68 B 1 met V. xx /57 xx 9 69 B 3/7 xx /66 xx B 8/9 xx /72 x 8 71 Briefkaarten 9 stuks xx /98 xx Briefkaarten 10 stuks xx /98 xx Br. 15/27 xx xx Pub kaarten 923/24 ʘ /07 xx Burundi BL 143 xx /52 in perfecte staat xx Duitsland 35 ʘ A/376 xx /79 ʘ /83 x /92 xx /89 x /304 xx /89 x /53 xx /400 xx /84 ʘ /400 x /50 ʘ /06 xx 6 83 BL xx /18 xx 9 84 BL 869 xx x Engeland 122 ʘ /45 x ʘ V xx ʘ /18 xx Frankrijk 309 xx V1 x /17 x /37 (x) xx /72 in blok van 4 xx /64 xx /8 in blok van 4 m.v xx A strook xx /44 xx 7 93 B 2021 xx x 4 94 B 2022 xx /91 xx B 2023 xx /91 x Liechtenstein 333/35 x /51 xx Nederland 1643/47 ʘ /51 x Oostenrijk 629a/32a x /63 xx 4 99 Noord-Vietnam 60/62 xx /63 xx Zweden 1547 xx 3 Gebruikte notaties : XX = Postfris, X = met plakker, = Gestempeld, = Op omslag

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2019 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 december 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 januari 2016 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 januari 2017 (TWEEDE zondag) in de ontbijtzaal

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 december 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2015. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Januari 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 januari 2015 in de ontbijtzaal van hotel

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2019 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2019 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 december 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 februari 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 1 Januari 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 januari 2013 in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 april 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 oktober 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 september 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2016 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 maart 2016 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2017 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 maart 2017 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 mei 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 december 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 juni 2019 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 februari 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 oktober 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 februari 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 september 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK MAANDBLAD FILATELIE November 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 november 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 mei 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 mei 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April + Mei 2019 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 april en 28 april voor de maand mei 2019

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Februari 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 februari 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2018 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 maart 2018 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 oktober 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 november 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 juni 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE December 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 december 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 8 april 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE November 2014 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 9 november 2014 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2018 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 juni 2018 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 6 september 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE September 2016 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 september 2016 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 april 2017 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE April 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 april 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Mei 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 mei 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 2 Oplage: 163 ex. Februari 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 februari 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Maart 2015 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 1 maart 2015 in de ontbijtzaal van het hotel

Nadere informatie

Kenmerkenlijst: J1849-J1919 (1-178) NB: xxx (blauw vet): gegevens eveneens in album - Epauletten bpost 1/7/1849 1/7/1849

Kenmerkenlijst: J1849-J1919 (1-178) NB: xxx (blauw vet): gegevens eveneens in album - Epauletten bpost 1/7/1849 1/7/1849 1 1/2 2 3 3/5B 4 5 6 6/8A 7 8 9 9/12B 10 11 12 10 10A/12A 10 11 12 - Epauletten bpost 1/7/1849 1/7/1849 Watermerk: 2 geweven Hoofdletters "LL" in kader Aantal platen 1-1 ; 2-2 Tekeningen : Charles Baugniet

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2017 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 11juni 2017 (TWEEDE ZONDAG) in de ontbijtzaal van

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

Kenmerkenlijst: J1849-J1919 (1-178) NB: xxx (blauw vet): gegevens eveneens in album

Kenmerkenlijst: J1849-J1919 (1-178) NB: xxx (blauw vet): gegevens eveneens in album 1 1/2 2 3 3/5B 4 5 6 6/8A 7 8 9 9/12a 10 11 12 10 10A 10 11 12 - Epauletten - Leopold I bpost bpost 1/7/1849 1/7/1849 Watermerk: 2 geweven Hoofdletters "LL" in kader Aantal platen 1-1 ; 2-2 gebruik: 1/7/1866

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Juni 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 7 juni 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel Cosmopolite

Nadere informatie

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT

Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan 69 8620 NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 51 nr. 3 Maart 2014 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 2 maart 2014 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly

Prijswinnaar van de hoofdprijs : een aquarel van Rita Reunbrouck geschonken door de club t Jaeckx Nelly 2 Clubnieuws Prijswinnaars van januari 2014 Clubprijzen 1. De Galan Roland 2. Dekock Eddy 3. Coeckelbergh Emiel 4. Versluys Romain 5. Coene Lut 6. Deygers Gert 7. Dhont Denis 8. Reychler Magdalena 9. De

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 6 Oplage: 163 ex. Juni 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 23 juni 2013 in de zaal Iseland

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016

MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 MAANDBLAD nr 6 JUNI 2016 VERGADERINGEN DONDERDAG 2 JUNI 2016 OM 20 UUR ZONDAG 19 JUNI 2016 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOLAAL BAZILIK DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren Tel :

Nadere informatie

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT

KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT KONINKLIJKE POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Oktober 2015 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 4 oktober 2015 in de ontbijtzaal van het Hotel

Nadere informatie

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor.

Eén cirkel stempel. Een stempeltype met slechts één gesloten ring. Het stempel dat U ziet komt in diverse typen voor. E Echt gelopen. Term voor een poststuk dat werkelijk werd verzonden en door de post werd besteld. Het stuk dat U ziet is voorzien van een vertrek en aankomststempel evenals een bestellerstempel. Eén cirkel

Nadere informatie

De Lekbode 66 april 2009

De Lekbode 66 april 2009 D Dag van de Aerofilatelie. Een dag die elk jaar wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Aerofilatelisten de Vliegende Hollander. Meestal is er op Schiphol een bijeenkomst en wordt er een

Nadere informatie

NU BELEGGEN IN BELGISCHE MUNTEN?

NU BELEGGEN IN BELGISCHE MUNTEN? Europees Genootschap voor Munt- en Penningkunde vzw NU BELEGGEN IN BELGISCHE MUNTEN? Luc Vandamme Regelmatig wordt mij gevraagd of het kopen van Belgische munten een goede belegging zou kunnen zijn. Het

Nadere informatie

Oplage : 1523-9.000.000ex; 1524-3.500.000ex; 1525-10.500.000ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 1-2-3-4 Papier: 1523: WP-P2; 1524/1525: F-P3

Oplage : 1523-9.000.000ex; 1524-3.500.000ex; 1525-10.500.000ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 1-2-3-4 Papier: 1523: WP-P2; 1524/1525: F-P3 nr1523 1 nr1615 nr1615 Drukprocedure: nr1523 1 nr1524 nr1525 Drukprocedure: nr1523 2 nr1524 nr1525 Drukprocedure: nr1526 3 nr1527 nr1528 3 nr1529 4 pagina album Kenmerkenlijst: J1970-J1971 (1523-1615)

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

De Lekbode 106 april 2009

De Lekbode 106 april 2009 G Gebruikt. Een gestempelde zegel die echt is gebruikt. Dit in tegenstelling tot allerlei gelegenheids afstempelingen. Deze term wordt ook wel gebruikt voor postfrisse zegels met b.v. een plakker. Hier

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem

Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Verslag Algemene Vergadering d.d. 9 april 2012 in de Boomgaard, Wolvertem Aanwezig: Bestuursleden: Ann Chapelle secretaris Jules Hendrickx penningmeester Erik Gerlo Bert Heylen Verontschuldigd: Bert Kolsteeg

Nadere informatie

Kavel nr Inzender Omschrijving No cat Lim. Koper Losse zegels en blokken. 1 D Ned kinderzegels 1924 pf 141/143 3,50 2 D Ned kinderzegels 1925 pf

Kavel nr Inzender Omschrijving No cat Lim. Koper Losse zegels en blokken. 1 D Ned kinderzegels 1924 pf 141/143 3,50 2 D Ned kinderzegels 1925 pf Veiling dd: 08-nov-18 Kavel nr Inzender Omschrijving No cat Lim. Koper Losse zegels en blokken. 1 D Ned kinderzegels 1924 pf 141/143 3,50 2 D Ned kinderzegels 1925 pf 166/168 2,00 3 D Ned kinderzegels

Nadere informatie

Emissie Twee proeven van de 1/2 cent zegel

Emissie Twee proeven van de 1/2 cent zegel Emissie 1869 De laagste waarde van de frankeerzegels van de emissies 1852, 1864 en 1867 was 5 cent. Voor de verzending van drukwerken, couranten etc. was het tarief lager dan 5 cent, maar daarvoor ontbraken

Nadere informatie

Artikel 4 De vereniging zorgt ervoor dat de ingeleverde rondzendboekjes voldoende verzekerd zijn.

Artikel 4 De vereniging zorgt ervoor dat de ingeleverde rondzendboekjes voldoende verzekerd zijn. REGLEMENT RONDZENDVERKEER. Algemene bepalingen. Artikel 1 De vereniging onderhoudt een rondzenddienst, nader aan te duiden als RD, waaraan uitsluitend leden van de vereniging kunnen deelnemen. Artikel

Nadere informatie

Forum 3 werd kampioen

Forum 3 werd kampioen Nieuwsbrief maart 2011 Beste leden, Interclubkampioenschap Het interclubkampioenschap zit er weer op en we hebben opnieuw een kampioen : Forum 3 werd kampioen en stijgt naar Bevordering Een dikke proficiat

Nadere informatie

Jaarlijkse vergadering. Val Saint Lambert 08/06/2012 UITNODIGING

Jaarlijkse vergadering. Val Saint Lambert 08/06/2012 UITNODIGING Jaarlijkse vergadering Val Saint Lambert 08/06/2012 UITNODIGING VZW/ ASBL Eurojuris België Belgique - Belgiën Avenue Molière 248-1050 Bruxelles www.eurojuris.be VOORZITTER/ PRÉSIDENT Yves Daenen Europalaan

Nadere informatie

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams Brabant - Brussel.

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013

MAANDBLAD FILATELIE. Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 5 Oplage: 163 ex. Mei 2013 Geachte leden, De volgende algemene vergadering gaat door op zondag 5 mei 2013 in de ontbijtzaal

Nadere informatie

Artikels boekjes Gazel II

Artikels boekjes Gazel II Artikels boekjes Gazel II Jaargang 1 nr 1 Jan Feb 1999 Sterke verhalen Firstday-Sheets (FD.S.) Oplagecijfers speciale postzegels 1998 Jaargang 1 nr 2 Maa Apr 1999 Sterke verhalen Buitenlands nieuws Jaargang

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 1 JANUARI 2018

MAANDBLAD nr 1 JANUARI 2018 MAANDBLAD nr 1 JANUARI 2018 VERGADERINGEN DONDERDAG 4 JANUARI 2018 FEESTVERGADERING in Feestzaal ZONDAG 21 JANUARI 2018 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr

Nadere informatie

Focus Flits 65/3 65/3

Focus Flits 65/3 65/3 65/3 1 Foto voorpagina Flits : De foto op de voorpagina van deze Flits is van Corluy Leo. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto s doormailen naar focusspoor@gmail.com voor opname in een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4

INHOUDSOPGAVE nr. 153 NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER e jaargang Van de voorzitter: Steven Oudhuizen 1 Mededeliingen 2-3 Colofon 4 NUMMER 153 14 E JAARGANG NAJAARSBEURS 25 NOVEMBER 2017 VERSCHIJNT 2 X PER JAAR Digit@@l Beursnieuws Postzegel Vereniging Huizen e.o. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de filatelie in de ruimste

Nadere informatie

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT

MAANDBLAD FILATELIE. Voorzitter: Etienne MOONS Tarwestraat, 15. Secretaris- Schatbewaarder: Oscar LINGIER Jozef Cardijnlaan NIEUWPOORT POSTZEGELCLUB VAN DE WESTHOEK NIEUWPOORT MAANDBLAD FILATELIE Jaargang 50 nr. 3 Maart 2013 Geachte leden, De eerstvolgende algemene vergadering gaat door op zondag 3 maart 2013 in de ontbijtzaal van het

Nadere informatie

R129 SL-Club Belgium vzw Drive, meet friends, enjoy life

R129 SL-Club Belgium vzw Drive, meet friends, enjoy life R129 SL-Club Belgium vzw Drive, meet friends, enjoy life WELKOM PACK 2014 Aan alle bezitters en vrienden van het Mercedes model SL-129, In de zomer van 2001 liep in de Mercedes Fabriek te Bremen het laatste

Nadere informatie

Collectie 13 oktober 2015

Collectie 13 oktober 2015 Collectie 13 oktober 2015 Uit onze voorraad verzamelingen, collecties, partijen en losse nummers & series. Bestellen (Zie onze collectie vanaf pagina 2!) U heeft uw keuze uit ons ruim assortiment kunnen

Nadere informatie

SportGroep70 Huishoudelijk Reglement

SportGroep70 Huishoudelijk Reglement Generaal Lemanlaan 196/bus1 8310 Assebroek rekeningnummer: 979-6370431-58 website: http://www.sportgroep70.be email: info@sportgroep70.be bestuur@sportgroep70.be Pag.1 SportGroep70 Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Geïllustreerde postwaardestukken Postwaardestukken op bestelling

Geïllustreerde postwaardestukken Postwaardestukken op bestelling Filatelistische elementen deel IX Postwaardestukken: Een postwaardestuk is een postaal stuk met een officieel ingedrukte waardeaanduiding. Zoals een zegelafdruk of andere erkende waardeaanduidingen waaruit

Nadere informatie

Nummer 124 Jaargang november 2014

Nummer 124 Jaargang november 2014 Nummer 124 Jaargang 2014 6 november 2014 Aan de besturen van de aangesloten verenigingen In deze Bondsbrief de volgende onderwerpen: Terugblik op de Postex, 17, 18 en 19 oktober 2014 in Apeldoorn. Inzendingen

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor Nieuwsbrief WTC Berlaar Januari-februari 2016 1. Wensen Beste Wensen Voor 2016 2. Jubileum Een tijdje geleden waren we er nog van overtuigd dat we in 2016 ons 25-jarig bestaan zouden vieren. Dat bleek

Nadere informatie

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN

DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN DE BRIEVEN BRIGADE CREATIEF SCHRIJVEN POSTZEGELS EN VERZAMELEN INTRO VOOR DE LEERKRACHT Nu uw leerlingen mooie brieven kunnen schrijven, en alles geleerd hebben over kaartjes (ontwerpen), moeten die natuurlijk

Nadere informatie