SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON)"

Transcriptie

1 EBBINK (Südlohn) I.1 Jan EEBBIJNCK (ZUIDLOON), overleden voor Jurijen SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON) (zie ). I Jurijen SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON). Gehuwd te Winterswijk met Jenneken LEVERDINCK, gedoopt voor 1651, dochter van Berent LEVERDINCK (RATUM) en Altjen SCHULTEN. 1. Jan EBBINK (zie I). Jan EBBINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Metta GEESSINK, (gedoopt tussen 1678 en 1682), dochter van Lammert BOEIJINK (MEDDO) en Enneken GEESIJNCK. 1. Berent Willem EBBINK (zie ). Berent Willem EBBINK. Gehuwd (1) op te Winterswijk met Janna EBBINK, 29 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Berent EBBINK en Stijnken KOSTERS. Gehuwd (2) op te Winterswijk met Maria SCHOLTEN, 34 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan SCHOLTEN (WINTERSWIJK) en... Gehuwd (3) op te Winterswijk met Stijne te HONES, dochter van Hendrik te HONES (WINTERSWIJK) en... Uit het tweede huwelijk: 1. Janna Margrita EBBINK, gedoopt op te Winterswijk. 2. Jan EBBINK (zie V.2). V.2 Jan EBBINK, gedoopt op te Winterswijk, ("laatst gewoond hebbend te Lochem"). Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Gesina te BENGEVOORT, 18 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan te BENGEVOORT (WINTERSWIJK) en Deelken HIJINK. 1. Fredericus EBBINK, geboren ca Gehuwd op te Winterswijk met Everdina MELLINK, 20 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Lammert MELLINK (DORP) en Grada te BENGEVOORT.

2 EEFSINK I.1 Jan EEFSINK (EEFSINK - KOTTEN). Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken SCHOLTEN. 1. Hendrik EEFSINK (op EEFSINK) (zie ). I Hendrik EEFSINK (op EEFSINK), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) voor 1685 met Geesjen WASSINK, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd (2) op 52-jarige leeftijd op te Winterswijk met Enneken KLEUVERS, (1e huwelijk met Lucas Huijninck onder Aalten). Uit het tweede huwelijk: 1. Teunis EEFSINK (op EEFSINK) (zie I). Teunis EEFSINK (op EEFSINK), gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft een vraagteken tussen vader, moeder en zoon, omdat de zoon al voor het huwelijk geboren was.). Gehuwd op 42-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje BOIJTINK, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik BOIJTINK (KOTTEN) en Maria BRUGGERS. 1. Hendrik Jan EEFSINK (op EEFSINK) (Eessink) (zie ). Hendrik Jan EEFSINK (op EEFSINK) (Eessink), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 33-jarige leeftijd op te Winterswijk met Gesina ROOSEN, 20 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan Willem ROOSEN (MISTE) en Janna Geertruid SELLINK. 1. Garrit Jan EEFSINK (KOTTEN), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 46-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Geertruid STEMERDINK, 29 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Garrit Jan STEMERDINK (BRINKHEURNE) en Johanna Maria TENKINK.

3 EEFSINKBRINK I.1 Tonnis te HOEVESTE (BRINKHEURNE). Gehuwd voor 1660 met Hendrik te HAVESTE (WOOLD) (Elverdink) (zie ). I Hendrik te HAVESTE (WOOLD) (Elverdink). Gehuwd op te Winterswijk met Alken EELVERDINCK, dochter van Jan EELVERDINCK (WOOLD) en Willem te HAVESTE (zie I). Willem te HAVESTE, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje SIJWASSINK, 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik te WEKAMP (BRINKHEURNE) en Fenne HOLTHUIS. 1. Jan Willem VARDINK (zie ). Jan Willem VARDINK, gedoopt op te Winterswijk, (naamsverandering in trouwacte). Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Beerndeken te PASGE, 22 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen te PASGE (op de HONDERSMAETE) en Stijntje te MATE. 1. Jan Willem EESINKBRINK (op EEFSINKBRINK - KOTTEN) (Eesinkslat) (zie V.1). V.1 Jan Willem EESINKBRINK (op EEFSINKBRINK - KOTTEN) (Eesinkslat), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Anna Geertruid ter BORG, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit Jan ter BORG (RATUM) en Janna WASSINK. Gehuwd (2) op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Derkje WASSINK, 25 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit WASSINK (WINTERSWIJK) en Henders KOSSINK. Uit het tweede huwelijk: 1. Berent Willem EEFSINKBRINK (op EEFSINKBRINK) (Esinkslat), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 36-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Geertruid WASSINK, 28 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Hendrik (Hendrik Jan) WASSINK (BRINKHEURNE) en Willemina BENNINK.

4 EELINK I.1 Ge(e)rt WAMELIJNCK (DORPBOER). 1. Garrit WAMELINK (Elinck) (zie ). I IV.2 Garrit WAMELINK (Elinck), gedoopt in 1679 te Winterswijk. Gehuwd op te Winterswijk met Stientje EELINK, gedoopt in 1672 te Winterswijk, dochter van Jan EELINK (DORPBOER) en Jenneken LIJNTUM. 1. Geert EELINK (DORPBOER) (zie I). Geert EELINK (DORPBOER), (dr. Das geeft twee vermoedelijke doopdata: of ). Gehuwd (1) op te Winterswijk met Elisabeth SCHOLTEN van RATUM, 20 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit SCHOLTEN van RATUM (RATUM) en... Gehuwd (2) op te Winterswijk met Josina WISSINK, dochter van Jan WISSINK (MISTE) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Gesina EELINK, gedoopt op te Winterswijk. Uit het tweede huwelijk: 2. Gradus EELINK (op het MAATHUIS - KOTTEN) (zie IV.2). Gradus EELINK (op het MAATHUIS - KOTTEN), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 35-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje SIKKINK, 25 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Theunes SIKKINK (KOTTEN) en Hermanus EELINK (MAATHUIS - KOTTEN) (zie V.1). V.1 Hermanus EELINK (MAATHUIS - KOTTEN). Gehuwd op te Winterswijk met Anna Catharina HESSELINK, dochter van Abraham HESSELINK (op EELTINK - MISTE) en Hermanus EELINK. Gehuwd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Dora Hendrika NIERHOF, dochter van Jan Willem NIERHOF (MISTE) en Maria ONSTEIN.

5 I.1 Cone ESSELINK (WOOLD). 1. Derk ESSELINK (zie ). EELTINK I I Derk ESSELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Stijna ELKIJNCK, dochter van Gertt ELKIJNCK (MISTE) en Geertken SAMBERG (hertrouwt in 1663 met Geert Copes later genaamd Eeltink). 1. Willem EELTINK (zie I). Willem EELTINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Metta te BOEVELD, 19 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Wander te BOEVELD (WOOLD) en Stijntje ESSELIJNCK. 1. Jan Derk EELTINK (zie ). Jan Derk EELTINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Derksken ROOSEN, 32 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Arent ROOSEN (MISTE) en Trijntje MEENK. 1. Anna Christina EELTINK (op EELTINK), gedoopt op te Winterswijk. Ondertrouwd op te Winterswijk, gehuwd op 21-jarige leeftijd op te Winterswijk met Abraham HESSELINK, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, zoon van Lubbert Derk Jan HESSELINK en Josina Johanna KOSSINK. ZIE OOK: ESSELINK

6 EELTINK II I.1 Berent WOESTENES (RATUM). 1. Teunis WOESTENES (zie ). I Teunis WOESTENES, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 21-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken HOEVESTE, 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Tonnis HOEVESTE (BRINKHEURNE) en Teunis WOESTENES (RATUM) (zie I). Teunis WOESTENES (RATUM), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertje ONNINK, 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan ONNINK (RATUM) en Derk WOESTENES (op EELTINKBRINK) (zie ). Derk WOESTENES (op EELTINKBRINK), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 33-jarige leeftijd op te Winterswijk met Willemina EELTINK, 16 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik EELTINK (MISTE) en Theunis WOESTENES (op EELTINKHUISJE - MISTE) (later Eeltink genaamd) (zie V.1). V.1 Theunis WOESTENES (op EELTINKHUISJE - MISTE) (later Eeltink genaamd), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna ROOKS, 38 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (1e huwelijk op te Winterswijk met Jan Geurkink uit Miste), dochter van Jan ROOKS (AN TENKSCHOP - RATUM) en Jan Hendrik EELTINK (zie VI.1). VI.1 Jan Hendrik EELTINK, geboren op te Winterswijk, (op Geurkinkshuisje, na 1825 op Kempers). Gehuwd op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Berendina ULAND, 25 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Salomon ULAND (MISTE) en Harmina PIEPERS. 1. Steven Jan EELTINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Aleida WASSINK, dochter van Wander WASSINK en Willemina BENNINK.

7 ZIE OOK: KOFFERS

8 VAN EERDEN I.1 Drees van EERDEN. Gehuwd op te Winterswijk met Elsken ten HULSEN. 1. Willem van EERDEN (zie ). I IV.2 Willem van EERDEN, gedoopt op te Winterswijk (getuige(n): Johan Volmer, Jan van Eerden, Elsken ten Hulsen), overleden op te Winterswijk op 64-jarige leeftijd, (overlijden/begraven). Gehuwd (1) op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Maria BARGERBOS, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Berent BARGERBOS (DORPBOER) en... Gehuwd (2) op 35-jarige leeftijd op te Winterswijk met Berendeken MEERDINK, 30 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Joorden MEERDINK (HENXEL) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Dries van EERDEN (zie I). Dries van EERDEN, gedoopt in 1685 te Winterswijk. Gehuwd op te Winterswijk met Harmken ROSKAMP, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 72-jarige leeftijd, (overlijden/begraven), dochter van Teunis ROSKAMP (MEDDO) en Stijnken LEVERDIJNCK. 1. Maria Geertruid van EERDEN, gedoopt op te Winterswijk. 2. Willem van EERDEN (zie IV.2). 3. Teunis van EERDEN (zie IV.4). Willem van EERDEN, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 33-jarige leeftijd op te Winterswijk met Christina Elisabeth ELINK, 14 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft de geboortedatum aan met een uitroepteken, waarschijnlijk vanwege haar huwelijk op zeer jonge leeftijd), dochter van Geert ELINK (DORPBOER) en Josina WISSINK. 1. Jan Willem van EERDEN (zie V.1). V.1 Jan Willem van EERDEN, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 41-jarige leeftijd op te Winterswijk met Gesina LEEFFERDINK, 33 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit LEEFFERDINK (op te STRAKE - HUPPEL) en Janna te STRAKE. 1. Willem van EERDEN (zie VI.1). VI.1 Willem van EERDEN, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 49-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Johanna Gesina te VEENE, (2e huwelijk op te Winterswijk met Hendrik Goossens), dochter van Harmanus te VEENE (WOOLD) en Willemina EEFSINK.

9 1. Jan Willem van EERDEN, (is 26 jaar oud bij zijn huwelijk). Gehuwd op te Winterswijk met Josiena Maria HESSELINK, (is 24 jaar oud bij haar huwelijk), dochter van Hendrik Jan HESSELINK en Maria Elisabeth te LINTUM. IV.4 Teunis van EERDEN, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 38-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Geertruid BUURSE, (2e huwelijk op te Winterswijk met Jan Hendrik Beukenhorst), dochter van Jan BUURSE (MEDDO) en Harmine Gesina van EERDEN, gedoopt op te Winterswijk.

10 EIJNINK I.1 Geert EIJNINK, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven als Geert an Leesinckhuiske). Gehuwd ca met Jan EIJNINK (op LESINK HUISKEN - RATUM) (zie ). I Jan EIJNINK (op LESINK HUISKEN - RATUM), gedoopt op te Winterswijk (getuige(n): Coene Mensinck, Henrick Wevers, Aeltjen Leesinck), (Jan Eijnink tekent als Jan Lessijnck de Jonge op ). Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aelken KEMPERS, dochter van Jan KEMPERS (RATUM) en Willem EIJNINK (zie I). Willem EIJNINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Trijntje WEVERS, gedoopt ca. 1707, dochter van Berent WEVERS (MISTE) en Berend EIJNINK (op WEVERS - MISTE) (zie ). Berend EIJNINK (op WEVERS - MISTE), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Henders STEMERDINK, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik STEMERDINK (op JONEN - MISTE) en Elsken JONEN. 1. Tonij EIJNINK (MISTE) (zie V.1). V.1 Tonij EIJNINK (MISTE), gedoopt op te Winterswijk, (zijn ouders worden ook met namen Berent Jonen en Henders Jonen aangegeven). Gehuwd op 41-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Hendrika Willemina KOSSINK, 32 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Berend KOSSINK (MEDDO) en Janna KOTMANS. 1. Jan Willem EIJNINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Gesina Johanna te BRINKE, 20 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Garrit te BRINKE (MISTE) en Janna Willemina WIEKAMP.

11 I.1 Berent ELBERINK (WOOLD). 1. Garrit ELBERINK (zie ). ELFERINK I Garrit ELBERINK. Gehuwd op te Winterswijk met Geertruid BRAS, gedoopt in 1683 te Winterswijk, (haar vader Lammert Bras wordt bij zijn huwelijk op met Greetken Vreesen (dochter van Geert Vreesen uit het Woold) ook wel Lammert Stegge genoemd, zijn vader is Wessel ter Stegge), dochter van Lammert BRAS (WOOLD) (Lammert Stegge) en Greetken VREESEN. 1. Berent ELFERDINK (zie I). Berent ELFERDINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Henders ELFERDINK, 30 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Teunis (Antonie, Tone) ELFERDINK (WOOLD) en Geesken ten HERCKEL. 1. Garrit Jan ELFERDINK (zie ). Garrit Jan ELFERDINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 18-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertruid SLOTBOOM, 33 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen SLOTBOOM (HUPPEL) en Catharina Margaretha DIETERINK (dochter van Hendrik Wassink). 1. Hendrik Jan ELVERDINK (op ELFERDINK - WOOLD) (zie V.1). V.1 Hendrik Jan ELVERDINK (op ELFERDINK - WOOLD), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Berendina MEERDINK VELDBOOM, 18 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Peter MEERDINK VELDBOOM (WOOLD) en Janna ten HAEKEN. 1. Peter ELFERDINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Geertruid MENNINK, 35 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Gerrit Jan MENNINK (CORLE) en Derksken BEUKENHORST.

12 TEN ELSEN I.1 Hendrik LOMAN. 1. Geert LOMAN (MEDDO) (zie ). I Geert LOMAN (MEDDO). Gehuwd op te Winterswijk met Berendeken ten EELSEN, gedoopt voor 1650, dochter van Jacob ten EELSEN (MEDDO) en Lijsken HOEBINCK. 1. Hendrik ten ELSEN (zie I). Hendrik ten ELSEN, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Deefken KEUNINKS, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Berent KEUNINKS (BRINKHEURNE) en... Gehuwd (2) op 43-jarige leeftijd op te Winterswijk met Berentje te KORTSCHOT (Berentje Leurdijk), 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jeurden te KORTSCHOT (MEDDO) en... Uit het tweede huwelijk: 1. Derk ten ELSEN (HOEBINK - MEDDO) (zie ). Derk ten ELSEN (HOEBINK - MEDDO), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 32-jarige leeftijd op te Winterswijk met Trijne HOEBINK, 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit VEERINK (op HOEBINK) en Janna te KORTSCHOT. Gehuwd (2) op 47-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje WEERKAMP, 37 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik BRUGGERS (op WEERKAMP - COTTEN) en Anna Catharina WEERKAMP. Uit het eerste huwelijk: 1. Jan Derk ten ELSEN (MEDDO) (zie V.1). V.1 Jan Derk ten ELSEN (MEDDO), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 35-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aleida WIEBERDINK, 21 jaar oud, geboren op te Winterswijk, (dr. Das vond deze datum in het bev. reg.), dochter van Jan Willem WIEBERDINK (MEDDO) en Enneken KEUNEN. 1. Jan Derk ten ELSEN, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Berendina REESINK, 25 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Berend REESINK (RATUM) en Willemina KOKS. ZIE OOK: LEURDIJK

13 EMMINK (Dorp) I.1 Jan Hendrik EMMINK (DORP), soldaat in het Regiment Col. Bederndes in garnizoen te Bredevoort. Gehuwd op te Winterswijk met Hendrina STEMERS, 17 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft aan dat dit een mogelijke geboortedatum kan zijn), dochter van Hendrik STEMERS (STEMERDINK?) en Geertruid ARENS. 1. Gradus (Gerhardus) EMMINK (zie ). Gradus (Gerhardus) EMMINK, wever, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Maria Lijsabeth COCKS, dochter van Steven COCKS (ZUIDLOON) en Bernardus EMMINK, (geboren tussen 1774 en 1775). Gehuwd op te Winterswijk, (dit paar is Roomsch Catholijk getrouwd) met Janna RAUWERDINK, 36 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Hendrik Jan RAUWERDINK (WOOLD) en Aaltje LAMMERS.

14 (KLEIN) ESSELINK (Meddo) I.1 Jan STROOT (HENXEL). 1. Albert STROOTT (HENXEL) (zie ). Albert STROOTT (HENXEL), overleden voor Gehuwd ca met Geesken GROTENHUIS, overleden voor 1705, (overlijden/begraven), (2e huwelijk met Hendrik Haertman, zoon van Jeurden Haertman), dochter van Jan VARDINK (HENXEL) en Jan ter STROET (zie I). I Jan ter STROET, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aeltje ESSELINK, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Willem ESSELINK (op (KLEIN) ESSELINK - MEDDO) en Maria HOENCKES. 1. Willem ESSELINK (zie ). Willem ESSELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Trijne LUTJENKOSSINK, 18 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan Hendrik LUTJENKOSSINK (HENXEL) en Stijntje UBBINK. 1. Jan Aalbert ESSELINK (zie V.1). V.1 Jan Aalbert ESSELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Anna Maria te SLIPPE, 22 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Gerrit Hendrik te SLIPPE (MEDDO) en Willemina KLEIN ESSELINK. 1. Hendrik Jan ESSELINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Johanna Willemina MENTINK, 20 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Joost MENTINK (DORPBUURT) en Janna Berendina DEBBINK.

15 I.1 Jan ESSELINK (WOOLD). 1. Koene ESSELINK (zie ). ESSELINK I I Koene ESSELINK. Gehuwd op te Winterswijk met Maria BOEVELIJNCK, (2e huwelijk op te Winterswijk met Willem te Gronde, zoon van Jan te Gronde uit Cotten), dochter van Jan GEESSINK (MEDDO) en Jan ESSELINK (zie I). Jan ESSELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Elisabeth PLANTEN, 18 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Geert PLANTEN (KOTTEN) en Jenneken te CREIJL. 1. Keune ESSELINK (HONDERS) (zie ). Keune ESSELINK (HONDERS), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 19-jarige leeftijd op te Winterswijk met Anna Catharina HONDERS, 18 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Teunis HONDERS (KOTTEN) en Aaltjen HIJINK. 1. Jan Willem ESSELINK (HONDERS) (zie V.1). V.1 Jan Willem ESSELINK (HONDERS), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Margaretha MEERDINK, 24 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Geert MEERDINK (WOOLD) en Willemken HEMPSINK. 1. Gradus ESSELINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met (Johanna) Berendina ELINK, 20 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Garrit Jan ELINK (DORPBOER) en Deva HESSELINK (Deva te Boeveld).

16 ESSELINK II I.1 Jan te GRONDE. Gehuwd, (tussen 1665 en 1669) met Woobbeken ESSELINCK, (2e huwelijk op te Winterswijk met Willem Gesinck uit Cotten). 1. Willem te GRONDE (Esselink) (zie ). I Willem te GRONDE (Esselink), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 21-jarige leeftijd op te Winterswijk met Maria BOEVELINK, (1e huwelijk op te Winterswijk met Coene Esselink uit het Woold), dochter van Jan GEESIJNCK (MEDDO) en Jan Willem ESSELINK (op HONDERS) (Honders) (zie I). Jan Willem ESSELINK (op HONDERS) (Honders), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 20-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje HIJINK, (1e huwelijk met Teunis Honders uit Cotten). Gehuwd (2) op 42-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje GREUPINK, dochter van Hendrik GREUPINK (KOTTEN) en... Kind: 1. Jan ESSELINK (zie ). Jan ESSELINK, (opmerking: genlias geeft aan dat de moeder van Jan Esselink een Margrita Meerdink is en niet Aaltje Hijink of Aaltje Greupink). Gehuwd (1) op te Winterswijk met Johanna Geertruid ELINK, dochter van Garrit Jan ELINK (DORPBOER) en... Gehuwd (2) op te Eibergen, gehuwd voor de kerk op met Aleida te RAA, dochter van Garrit te RAA (REKKEN) en Anna MELLINK. Uit het eerste huwelijk: 1. Jan Willem ESSELINK. Gehuwd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Willemina MENSINK, dochter van Jan Hendrik MENSINK (COTTEN) en Janna Geertruid SIKKINK.

17 ESSELINKHAAR (Kotten) I.1 Jan EMMINK (CARSPEL WESEKE). 1. Geert EMMINK (Plekenpol) (zie ). I IV.2 Geert EMMINK (Plekenpol), overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven als Geert Plekenpol). Gehuwd (1) op te Winterswijk met Berentken ABBINCK, dochter van Gertt ABBINCK (KERSPEL LICHTENVOORDE) en... Gehuwd (2) op te Winterswijk met Geertje SCHULTEN, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven), dochter van Hermen SCHULTEN (MEDDO) en... Gehuwd (3) op te Winterswijk met Stijntje GELINCK, (2e huwelijk op te Groenlo met Jan Oosterholt, weduwnaar van Jenneken Wanders van Swol onder Grol. "Wegens gevaarlijk siekte an huis getrout"), dochter van Teunis GELINCK (CORLE) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Jan ten PLECKENPOEL (later Esselinkhaar, ook Esselinkschoppe) (zie I). Jan ten PLECKENPOEL (later Esselinkhaar, ook Esselinkschoppe), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken DIJKSBOS, 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (1e huwelijk op te Winterswijk met Hendrik Stemerdink), dochter van Jan DIJKSBOS (WOOLD) en Defken HOOFSTE. 1. Geertruit (Geertje) PLECKENPOEL (zie IV.2). Geertruit (Geertje) PLECKENPOEL, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Hendrik BEMERS (later Hendrik aan Esselinkhaar), 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, zoon van Hendrik BEMERS (KOTTEN) en Janna GEBBINK (van BOCHOLT). 1. Jan Hendrik BEMERS (zie V.1). V.1 Jan Hendrik BEMERS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Anna Geertruid te WELP, dochter van Geert Hendrik te WELP (KOTTEN) en Janna Geertruid BEMERS, geboren op , (opmerking van dr. Das, B.S !). Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Tobias HONES, 33 jaar oud, timmerman, gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 64-jarige leeftijd, zoon van Jan Willem HONES en Geertruid BALINK.

18 ESSELINKPAS I.1 Harmen CONNINGS (MISTE). 1. Jan CONNINGS (AN ESSELINKPAS) (zie ). I Jan CONNINGS (AN ESSELINKPAS). Gehuwd op te Winterswijk met Elsken BOUMEESTER, dochter van Hermen BOUMEESTER (MISTE) en Wessel ESSELINKPAS (zie I). Wessel ESSELINKPAS, gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft als zoon van Jan Connings, Wessel Esselinkpas met een waarschijnlijkheid aan). Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken NIJENHUIS, gedoopt ca. 1700, dochter van Garrit NIJENHUIS (WOOLD) (waarschijnlijk op de Stroete) en Jan ESSELINKPAS (zie ). Jan ESSELINKPAS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geesken ten PAS, dochter van Berent ten PAS (WOOLD) en... Gehuwd (2) op 37-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje te ZELLE, 37 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen te ZELLE (WOOLD) en Janna ONNINK. Uit het eerste huwelijk: 1. Jan Willem ESSELINKPAS (op HIJINKKAMP) (zie V.1). V.1 Jan Willem ESSELINKPAS (op HIJINKKAMP), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertje HIETKAMP, 23 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Hendrik HIETKAMP (WOOLD) en Gesina SCHREURS. 1. Jan Hendrik te PAS (ook Hijinkkamp), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd... Echtgenote is Janna Willemina KONINGS, geboren op te Winterswijk, dochter van Lubbert Derk KONINGS (WOOLD) en Jenneken te BRUMMELSTROETE.

19 I.1 Hendrik EVERS. 1. Laurens EVERS (zie ). EVERS I Laurens EVERS, gedoopt op te Winterswijk (getuige(n): Toebe Resink, Jan Wamelinck, Palck van Eerden). Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken NIJENHUIS, dochter van Derk NIJENHUIS (WINTERSWIJK) en Hendrik EVERS (zie I). Hendrik EVERS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Stijntjen ANVELINK, 28 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen BOIJKINK (COTTEN) en Gertken VERSO NIJENHUIS. 1. Harmen (Harmannus) EVERS (zie ). Harmen (Harmannus) EVERS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertjen ROERDINK, 22 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Willem ROERDINK (WOOLD) en Jenneken ten HAKEN. 1. Hendrik Lourens EVERS (zie V.1). V.1 Hendrik Lourens EVERS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Elisabeth SIEVERDINK, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit Jan LAMMERS en Elsken SIEVERDINK. 1. Harmen Jan EVERS (DORP), geboren op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Johanna Gesina te GRONDE, 25 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Garrit Jan te GRONDE en Janna Christina SMALBRAAK. Gehuwd (2) op 44-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Willemina te VOORTWIS, 37 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Derk Willem te VOORTWIS (RATUM) en Janna Geertruid SIKKINK.

TER OELEWIK Willem ULICK (RATUM) Alken OELLEWIJK Albert ULLEWICK (RATUM) Albert ULLEWICK (RATUM) Jenneken ter STEGGE Jan ter STEGGE (RATUM) ...

TER OELEWIK Willem ULICK (RATUM) Alken OELLEWIJK Albert ULLEWICK (RATUM) Albert ULLEWICK (RATUM) Jenneken ter STEGGE Jan ter STEGGE (RATUM) ... TER OELEWIK I.1 Willem ULICK (RATUM), overleden op 30-09-1720 te Winterswijk, (dr. Das zet een vraagteken bij deze datum). Gehuwd voor 1658 met Alken OELLEWIJK, (2e huwelijk in 1674 met Willem te Stegge

Nadere informatie

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Aantekeningen dokter Das rondom de Liberale Gifte van 1748 Koks, Ratum 57 Liberale Gifte 3 e Rot, no.

Nadere informatie

NEERS (NIEERS, NIJEERS)

NEERS (NIEERS, NIJEERS) NEERS (NIEERS, NIJEERS) I.1 Jan WENNINK. Gehuwd... Echtgenote is... 1. Jan WENNINK (Jan Neers (bij zijn tweede huwelijk)) (zie ). Jan WENNINK (Jan Neers (bij zijn tweede huwelijk)), gedoopt ca. 1688. Gehuwd

Nadere informatie

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Bevolkingsregister 1820 1837 Henxel 129: Kortschot Jan Hendrik Hesselink (15-8-1774) z.v. Gerrit

Nadere informatie

TE PAS I. I.1 Berent HIJINK. Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas) (zie II.1).

TE PAS I. I.1 Berent HIJINK. Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas) (zie II.1). TE PAS I I.1 Berent HIJINK. Gehuwd... Echtgenote is... 1. Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas) (zie ). Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas), gedoopt op 21-11-1656 te Winterswijk. Gehuwd op

Nadere informatie

AALBERINK ZIE OOK: FOKKINK, BEUKENBOSCH

AALBERINK ZIE OOK: FOKKINK, BEUKENBOSCH AALBERINK I.1 Teunis AELBERDINCK (COTTEN). Gehuwd... Echtgenote is... 1. Jan AELBERDINCK, gedoopt op 11-05-1651 te Winterswijk. 2.? Hendrik AELBERDINK (zie II.2). II.2 I? Hendrik AELBERDINK. Gehuwd op

Nadere informatie

WINTERSWIJK - Buurschap Meddo

WINTERSWIJK - Buurschap Meddo Streekarchivariaat Regio Achterhoek (locatie Aalten): Het archief van de drost en geërfden van de Heerlijkheid Bredevoort (toegangsnummer 98). Inv.nr.388. Lijst van vrouwen tussen de 18 en 50 jaar in het

Nadere informatie

GARVERDINK. I.1 Jan GERVERDINK. Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken te WALVOORT. Uit dit huwelijk: 1. Jan GARVERDINK (zie II.1).

GARVERDINK. I.1 Jan GERVERDINK. Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken te WALVOORT. Uit dit huwelijk: 1. Jan GARVERDINK (zie II.1). GARVERDINK I.1 Jan GERVERDINK. Gehuwd op 14-01-1638 te Winterswijk met Jenneken te WALVOORT. 1. Jan GARVERDINK (zie ). Jan GARVERDINK. Gehuwd op 08-04-1690 te Winterswijk met Janna WOLTERINK, dochter van

Nadere informatie

ELFERDINK (BRINKHEURNE)

ELFERDINK (BRINKHEURNE) LAARBERG I.1 Berend ELFERDINK. Gehuwd... Echtgenote is... 1. Jan ELFERDINK (BRINKHEURNE) (zie ). I Jan ELFERDINK (BRINKHEURNE). Gehuwd op 19-07-1705 te Winterswijk met Aeltje WIJBERDINK, dochter van Lubbert

Nadere informatie

HET DORP WINTERSWIJK

HET DORP WINTERSWIJK Streekarchivariaat Regio Achterhoek (lokatie Aalten): Het archief van de drost en geërfden van de Heerlijkheid Bredevoort (toegangsnummer 98). Inv.nr.388. Lijst van vrouwen tussen de 18 en 50 jaar in het

Nadere informatie

TENKINK Jan TENKINK (MEDDO) Altjen GESINK Enneken EEBBINK Jan EEBBINK (ZUIDLOON) ... Jan TENKINK Jan TENKINK Enneken RENNERDINK Berent

TENKINK Jan TENKINK (MEDDO) Altjen GESINK Enneken EEBBINK Jan EEBBINK (ZUIDLOON) ... Jan TENKINK Jan TENKINK Enneken RENNERDINK Berent TENKINK I.1 Jan TENKINK (MEDDO). Gehuwd (1) voor 1663 met Altjen GESINK. Gehuwd (2) op 11-03-1674 te Winterswijk met Enneken EEBBINK, dochter van Jan EEBBINK (ZUIDLOON) en... Uit het eerste huwelijk: 1.

Nadere informatie

SAMBERG. I.1 Jan te SAMBERG. Gehuwd op te Winterswijk met Berentien ten HULSEN. Uit dit huwelijk: 1. Wander te SAMBERG (zie II.1).

SAMBERG. I.1 Jan te SAMBERG. Gehuwd op te Winterswijk met Berentien ten HULSEN. Uit dit huwelijk: 1. Wander te SAMBERG (zie II.1). SAMBERG I.1 Jan te SAMBERG. Gehuwd op 12-03-1642 te Winterswijk met Berentien ten HULSEN. 1. Wander te SAMBERG (zie ). Wander te SAMBERG, (zie Vol. Prot. Bredevoort 26-09-1683; beleend op 18-10-1669).

Nadere informatie

KAA(R)LINK (Dorp) (RK)

KAA(R)LINK (Dorp) (RK) KAA(R)LINK (Dorp) (RK) I.1 Jan(nes) Carel CA(R)LINCK, mr. molenmaker, geboren ca. 1698, overleden op 09-04-1774 te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd (1) voor 1724 met Berendina ROEBERS, overleden

Nadere informatie

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1).

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1). TER HAAR I.1 Jan HIJINK (WOOLD). 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie ). I Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar), (in de trouwakte staat: "Jan ter Haar soon van Jan Hijink"). Gehuwd (1) op 04-07-1717 te Winterswijk

Nadere informatie

Notarieel archief Winterswijk.

Notarieel archief Winterswijk. Notarieel archief Winterswijk. De notariële archieven van Winterswijk bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. Uit de repertoires van de Winterswijkse notarissen zijn hieronder overgenomen alle

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Winterswijk Buurtschap Kotten - Lidmatenregister - Periode

Hervormde Gemeente Winterswijk Buurtschap Kotten - Lidmatenregister - Periode Mans Persoonen in Cotten [Datum niet vermeld] 00.00.0000 Hendrik Fokkink 00.00.0000 Harmen Nijenhuijs Fotonummer 0003 00.00.0000 Hendrik Boijtink - obiit 00.00.0000 Hendrik Aalberink - obiit 00.00.0000

Nadere informatie

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1).

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1). TER HAAR I.1 Jan HIJINK (WOOLD). 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie ). Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar), (in de trouwakte staat: "Jan ter Haar soon van Jan Hijink"). Gehuwd (1) op 04-07-1717 te Winterswijk

Nadere informatie

AALBERINK. AALBERS (Dorp)

AALBERINK. AALBERS (Dorp) AALBERINK I.1 Teunis AELBERDINCK (COTTEN). 1. Jan AELBERDINCK, gedoopt op 11-05-1651 te Winterswijk. 2.? Hendrik AELBERDINK (zie II.2). II.2 I? Hendrik AELBERDINK. Gehuwd op 01-08-1663 te Winterswijk met?

Nadere informatie

Buijrschap Brinkheurne Rotmeester Jan Dulmers 1. Deefken Dulmers - 52 jaar Jan - 40 jaar vrouw Willemine - 34 jaar. soon Gerrit Jan - 13 jaar

Buijrschap Brinkheurne Rotmeester Jan Dulmers 1. Deefken Dulmers - 52 jaar Jan - 40 jaar vrouw Willemine - 34 jaar. soon Gerrit Jan - 13 jaar Lijst der huijsen en huijsgesinnen door wien de selve bewoont en sig daar in bevinden van het kerspel Wenterswijk bij rotten en gilden verdeijlt, als mede wie paarden houden. Bij een versamelt op den 18

Nadere informatie

Notarieel archief Winterswijk.

Notarieel archief Winterswijk. Notarieel archief Winterswijk. De notariële archieven van Winterswijk bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. Uit de repertoires van de Winterswijkse notarissen zijn hieronder overgenomen alle

Nadere informatie

soon Gerrit Jan - 13 jaar soon Albert - 1½ jaar dogter Janna Geertruij - 15 jaar dogter Harmina - 10 jaar scannr. 0098_158_0041 scannr.

soon Gerrit Jan - 13 jaar soon Albert - 1½ jaar dogter Janna Geertruij - 15 jaar dogter Harmina - 10 jaar scannr. 0098_158_0041 scannr. Lijst der huijsen en huijsgesinnen door wien de selve bewoont en sig daar in bevinden van het kerspel Wenterswijk bij rotten en gilden verdeijlt, als mede wie paarden houden. Bij een versamelt op den 18

Nadere informatie

Notarieel archief Winterswijk.

Notarieel archief Winterswijk. Notarieel archief Winterswijk. De notariële archieven van Winterswijk bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. Uit de repertoires van de Winterswijkse notarissen zijn hieronder voor de periode 1811

Nadere informatie

WALIEN. Gehuwd op te Winterswijk met Aeltje WILLINCK, dochter van Hendrik WILLINCK en... Uit dit huwelijk: 1. Hendrik WALIEN (zie III.1).

WALIEN. Gehuwd op te Winterswijk met Aeltje WILLINCK, dochter van Hendrik WILLINCK en... Uit dit huwelijk: 1. Hendrik WALIEN (zie III.1). WALIEN I.1 Jan WALIEN. 1. Hendrik Jans WALIEN (zie ). I Hendrik Jans WALIEN. Gehuwd op 29-05-1698 te Winterswijk met Aeltje WILLINCK, dochter van Hendrik WILLINCK en... 1. Hendrik WALIEN (zie I). Hendrik

Nadere informatie

H13 Siebelink Wilterdinkweg 1

H13 Siebelink Wilterdinkweg 1 H13 Siebelink Wilterdinkweg 1 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Aantekeningen dokter Das omtrent de Liberale Gifte 1748 Siebelink, Kotten 6 Kotten 2 e Rot no. 18 1492: Hof

Nadere informatie

Ledemaaten, aangenomen zeedert de laatste inspectuure op den 2 julius 1790

Ledemaaten, aangenomen zeedert de laatste inspectuure op den 2 julius 1790 Ledemaaten, aangenomen zeedert de laatste inspectuure op den 2 julius 1790 1790 02.04.1790 Willemken Esselink Pas nu Rauwerdink 02.04.1790 Hendrik Jan Bessink Pas 02.04.1790 Hendrik Eevers 18.05.1790 Jan

Nadere informatie

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385.

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. MEENDERINK Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. Thans is het een groot paarden- en ruitersportcentrum. Er zijn heden nauwelijks

Nadere informatie

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II NEUTENBERG-NOTTEBERG Het oorspronkelijke erve Notteberg, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen in Kerspel Goor nabij huis Heeckeren, waartoe het ook behoorde. Rond 1683 echter verhuizen

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Wesseldijk

De nakomelingen van Jan Wesseldijk een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Wesseldijk door 13 mei 2016 De nakomelingen van Jan Wesseldijk Generatie 1 1. Jan Wesseldijk, is geboren rond 1650. Hij is getrouwd met Marie. Zij

Nadere informatie

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II MOERWINKEL Deze boerderijnaam zal veel Markeloers niet veel zeggen maar het is een eeuwenoud erf gelegen in Kerspel Goor ten zuiden van het Twentekanaal dichtbij de grens met Ambt Delden. Het wordt voor

Nadere informatie

Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645.

Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645. BUSSINK Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645. De naam Bussink komt overigens veel voor in het Oosten van

Nadere informatie

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans)

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) door 17 August 2018 De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) Generatie 1 1. Hendrick Vreeman (Freeman)

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Trouwboek

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Trouwboek 1767 03.01.1767 Garret Sellink js vw Derk S - Ratum Anna Geertruijt Meerdink wvw Jan Hendrik Hietkamp - Kotten x 25.01.1767 10.01.1767 Garret Hendrik Kraenen wvw Janna Geurkink - Winterswijk Willemken

Nadere informatie

ZWIERINK. Generatie I. Generatie II

ZWIERINK. Generatie I. Generatie II ZWIERINK Onderstaande personen stammen af en hebben hun naam te danken aan het erve Zwierink welke gelegen was en behoorde bij het kasteel Weldam in de buurtschap Kerspel Goor. De boerderij is in 1880

Nadere informatie

Burgerlijke Gemeente WINTERSWIJK

Burgerlijke Gemeente WINTERSWIJK De originele registers bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. 0001 2-2-1796 Volgens rectificatie van de thans alhier dienstdoende Roomsch Priester P.Luciaan Verhorst alhier op 15-8-1795 in ondertrouw

Nadere informatie

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2.

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2. HOESTINK Onderstaande personen zijn genoemd naar het erve Hoestink gelegen aan de Stationsweg te Stokkum nabij Markelo. De boerderij, die vroeger ook wel Huysstede werd genoemd, wordt voor het eerst vermeld

Nadere informatie

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode 1883-1892

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode 1883-1892 Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Addink Addink Ader Ader Ahrens Albeslo, van Berend Willem, z.v. Jan Willem Aarnink, 43 jaar, landbouwer, wonende

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode 1770 01.01.1770 HENDRIK, sv Theunes Woordes en Aeltjen Woordes 06.01.1770 LIJSEBETH, dv Jan te Brummelstroet en Willemine te Wieske 06.01.1770 JENNEKEN, dv Berent Wuestenes en Stijne Beekerink 06.01.1770

Nadere informatie

HUNGERINK. Generatie I

HUNGERINK. Generatie I HUNGERINK Het erve Hungerink (in de volksmond ook wel de Hunger geheten) is een zeer oude boerderij gelegen in buurtschap Stokkum. Het wordt voor het eerst genoemd in 1412 maar zal veel ouder zijn. Het

Nadere informatie

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Berend Willem, z.v. Fredrik Jan Aarnink, 35 jaar, herbergier, wonende

Nadere informatie

Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers )

Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers ) een genealogieonline publicatie Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers ) door 12 november 2016 Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers ) Generatie 1 1. Arent ter Heurne(gedoopt Als Klumpers ), zoon van

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Winterswijk omvat in de periode 1818 tot 1842 de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk. In 1842 wordt het kantoor verplaatst naar

Nadere informatie

Nationaal Archief, Archieven Nassause Domeinraad-Vervolg, inv.nr. 1512.14.

Nationaal Archief, Archieven Nassause Domeinraad-Vervolg, inv.nr. 1512.14. Nationaal Archief, Archieven Nassause Domeinraad-Vervolg, inv.nr. 1512.14. Lijst der kinderen welke door mij ondergeschreven als geadmitteerde vroedvrouw van Eijbergen en Rekken zedert mijne admissie ter

Nadere informatie

SENKELDAM. Generatie I. Generatie II

SENKELDAM. Generatie I. Generatie II SENKELDAM Alle personen in Nederland met de naam Senkeldam stammen af van deze nog bestaande boerderij gelegen aan de Deldensestraat te Goor heden bewoond door de fam. Kamp. De naam duikt voor het eerst

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1933

Huwelijken Winterswijk 1933 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente ZELHEM Doopboek 1772-1811 (R.B.S. 1830)

Nederduits Gereformeerde Gemeente ZELHEM Doopboek 1772-1811 (R.B.S. 1830) [Voor nadere toelichting over deze bewerking, zie de laatste pagina in dit document.] Anno 1772 Aantekening van de tijd der Geboorten en der Doop van de kinderen, die in de Gereformeerde Kerk te Zelhem

Nadere informatie

HENGELO (Gld) Bredevoort HERMEN, Berent van Hengel en Trijne Kech van Seddum g: Derck ten Hage, Hermen Itterszen, Aeltjen Eckervelt

HENGELO (Gld) Bredevoort HERMEN, Berent van Hengel en Trijne Kech van Seddum g: Derck ten Hage, Hermen Itterszen, Aeltjen Eckervelt Bredevoort 00.06.1644 HERMEN, Berent van Hengel en Trijne Kech van Seddum g: Derck ten Hage, Hermen Itterszen, Aeltjen Eckervelt Bredevoort 01.01.1663 STEPHAN JAN, Gerhard Schulten van Hengel ende Lijsbeth

Nadere informatie

De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349.

De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349. HOEVINK De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349. Onderstaande personen stammen van deze boerderij af. Ook in de

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Groenlo omvat de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede en Winterswijk. In 1842 werd het kantoor verplaatst van Winterswijk naar

Nadere informatie

Index - Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1953

Index - Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1953 Akte 1 AD 02-01-1953 OD 01-01-1953 08:00 uur O Tobias Oonk, 69 jaren, procuratiehouder geboren en wonende te Winterswijk [14-11-1883] Adres: Haitsma Mulierweg 8 weduwnaar van Elisabeth Peters ZV Jan Willem

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1959 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1959 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 05-01-1959 OD 03-01-1959 20:30 uur Aangever: Gerrit Willem Samberg, 56 jaren, landbouwer, wonende te Winterswijk O Janna Christina Krosenbrink, 80 jaren geboren en wonende te Winterswijk [*29-04-1878]

Nadere informatie

Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes

Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes Generatie 1 (proband) 1 C19070207GE1 1 Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes (afb. 1), geboren op 07-02-1907 in Almelo. Gait is overleden

Nadere informatie

Volkstelling van 1748 van Egede en Daarle

Volkstelling van 1748 van Egede en Daarle Volkstelling van 1748 van Egede en Daarle Erik ten Brinke januari 2000 De Buurschap Eegede N o 1 Weeleman Beerent Weeleman, huijsv. Derkjen Gerrits Kind r onder de tien jaar Hendrikjen, Jan Arent en Gerrit

Nadere informatie

Inventaris aktes Monasso

Inventaris aktes Monasso Inventaris aktes Monasso Transcriptie: Vindplaats: Publicatie: J.G.W. Hoitink Particuliere collectie http://www.heerlijkheidbredevoort.nl Inventaris Rekeningen voor diverse gebruiksgoederen en diensten.

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1957 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1957 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 02-01-1957 OD 01-01-1957 06:00 uur O Johanna Theodora Blekkink, 73 jaren geboren te Aalten, wonende te Winterswijk [*13-08-1883] Adres: Vredenscheweg 79 [ZKH] [Esdoornstraat 35] Weduwe van Hendrik

Nadere informatie

Burgerlijke Stand RUURLO - Huwelijksakten Letter J -

Burgerlijke Stand RUURLO - Huwelijksakten Letter J - 10.11.1921 aktenr. 22 THEODORUS JACOBS, 56 j., geb. Raalte, zn. van Evert Jan Jacobs en Joanna Ilbrink, met JOHANNA KORNEGOOR, 48 j., geb. Laren (G), (weduwe van Derk Jan Kapers), dr. van Gerrit Jan Kornegoor

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Winterswijk omvat in de periode 1818 tot 1842 de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk. In 1842 wordt het kantoor verplaatst naar

Nadere informatie

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom door 14 september 2017 De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom Generatie 1 1. Hendrikus Lambertus Blom, zoon van Albertus

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1932

Huwelijken Winterswijk 1932 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

GROENLO. Copia authentieque Van 't Trouw Register van Stadt en Schependom Groenlo over den jaare 1801

GROENLO. Copia authentieque Van 't Trouw Register van Stadt en Schependom Groenlo over den jaare 1801 Copia authentieque Van 't Trouw Register van Stadt en Schependom Groenlo over den jaare 1801 Compareerde voor J.A. Hummelink & B.H. Egberts, commissarien in huwelijks zaaken. 27.02.1801-27 februari - -

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1956 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1956 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 02-01-1956 OD 31-12-1955 12:45 uur O Jan Willem Jansen, 53 jaren, bakker geboren te Aalten, wonende te Winterswijk [*02-03-1902] Adres: Morgenzonweg 56 echtgenoot van Willemina Christina Mol

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1952

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1952 Akte 1 AD 02-01-1952 OD 30-12-1951 18:00 uur O Johanna Hendrika Radstaak, 62 jaren, zonder beroep geboren te Wisch, wonende te Winterswijk [09-08-1889] Adres: Eelinkstraat 37 [ZKH] [Kl. Parallelweg 17]

Nadere informatie

WINTERSWIJK - buurschap MEDDO

WINTERSWIJK - buurschap MEDDO Streekarchivariaat Regio Achterhoek (locatie Aalten): Het archief van de drost en geërfden van de Heerlijkheid Bredevoort (toegangsnummer 98). Inv.nr.155 Kohieren van de inning van de Liberale Gift. Opgemaakt

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1951

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1951 Akte 1 AD 02-01-1951 OD 01-01-1951 17:00 uur Aangever: Johannes Gerhardus Overkamp, 54 jaren, landbouwer, wonende te Winterswijk O Berendina Engelina Geessink, 76 jaren geboren te Lichtenvoorde, wonende

Nadere informatie

Rijssen, index ref. dopen

Rijssen, index ref. dopen Rijssen, index ref. dopen 1811-1812 - gemaakt door Hein de Vries - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Historisch Centrum Overijssel, Zwolle Archief: DTB Overijssel Inventarisnummer: 363 (Rijssen)

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Groenlo omvat de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede en Winterswijk. In 1842 werd het kantoor verplaatst van Winterswijk naar

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1926 Bewerking: Winterswijk.Genea

Huwelijken Winterswijk 1926 Bewerking: Winterswijk.Genea De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1936

Huwelijken Winterswijk 1936 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1960 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1960 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 04-01-1960 OD 02-01-1960 03:30 uur O Jannes Slettenhaar, 63 jaren, bankbediende geboren Ambt Almelo, wonende te Winterswijk [*21-11-1896] Adres: Vredenseweg 79 [ZKH] [Rusthuisstraat 15] echtgenoot

Nadere informatie

SLIGMAN. Generatie I. Generatie II

SLIGMAN. Generatie I. Generatie II SLIGMAN Er zijn van oudsher twee erven Sligman in Markelo: te Stokkum en dorp Markelo. Van Stokkum zijn nazaten met die naam begin 19 e eeuw reeds uitgestorven en hier niet vermeld; alle personen in Nederland

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1934

Huwelijken Winterswijk 1934 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1955

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1955 Akte 1 AD 03-01-1955 OD 02-01-1955 13:00 uur O Bernard Schreurs, 60 jaren, los-arbeider geboren en wonende te Winterswijk [*07-06-1894] Adres: Kottenseweg 47 [B.H.Heldtstraat 45] weduwnaar van Engelina

Nadere informatie

De Uffelter familie Odie

De Uffelter familie Odie De Uffelter familie Odie In Dwingeloo had je meerdere Mulders die geen familie van elkaar waren, maar afstamden van molenaars van omliggende dorpen. Om die Mulders uit elkaar te houden, hadden ze bijnamen.

Nadere informatie

ROELVINK. Generatie I

ROELVINK. Generatie I ROELVINK Onderstaande personen hebben hun roots op de nog bestaande Weldammer boerderij Roelvink gelegen aan de Stokkumerweg in Stokkum bij Markelo. Het wordt voor het eerst genoemd in 1339 en behoorde

Nadere informatie

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Haaf Doorna /008 Haaf, van t Maria Elisabeth /271 Haagen Alberdina

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Haaf Doorna /008 Haaf, van t Maria Elisabeth /271 Haagen Alberdina Haaf Doorna 1827 07 /008 Haaf, van t Maria Elisabeth 1890-08-31 41 /271 Haagen Alberdina 1878-10-17 28 /057 39 /060 Haagen Alberdina 1878-10-27 14b/145 20b/178 24h/007 Haagen Antonia Johanna 1871-01-16

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Opmerking: Deze vijfjarige alfabetische index (Deel 3 - Periode 1852-1856) vervangt de eerder op genealogiedomein.nl gepubliceerde vierjaarlijkse alfabetisch index (Periode 1852-1855). Wat is een Memorie

Nadere informatie

LEFERINK. Generatie I. Generatie II

LEFERINK. Generatie I. Generatie II LEFERINK Onderstaande personen hebben hun voorouderlijke roots liggen bij de nog bestaande en zeer oude boerderij Leferink gelegen aan de Brinkweg in Stokkum. Het wordt voor het eerst vermeld in 1260.

Nadere informatie

STOELHORST. Generatie I. Generatie II

STOELHORST. Generatie I. Generatie II STOELHORST Alle personen in Nederland met de naam Stoelhorst stammen af van de nog bestaande boerderij Stoelhorst gelegen in het Markelose Broek; begin 18 e eeuw huwen de twee zonen van Hendrick en Lubbeken

Nadere informatie

den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt Hendrik zoon van Daniel Appelo en Nelligje van Raalte getuige Hilligje Appelo.

den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt Hendrik zoon van Daniel Appelo en Nelligje van Raalte getuige Hilligje Appelo. Den 10 juli [1789] zijn ingeschreven getrouwt den 2 aug[ustus] alhier Daniel Appelo J[onge] M[an] en Nellegje van Raalte J[onge] D[ochter] beide alhier. den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt

Nadere informatie

VENNEBEKKEN. Generatie I. Generatie II. Generatie III

VENNEBEKKEN. Generatie I. Generatie II. Generatie III VENNEBEKKEN Het oorspronkelijk erve Vennebekken, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen ten zuiden van het huidige aan de Kloppertstraat gelegen erve Kloppers in Beusbergen en behoorde

Nadere informatie

Boerderijnummer 3.3.110. Oudste vermelding ca 1630 Huidig adres Worsinkweg 6. Historie boerderij

Boerderijnummer 3.3.110. Oudste vermelding ca 1630 Huidig adres Worsinkweg 6. Historie boerderij Boerderijnummer 3.3.110 Erfnaam Vorsgezang-Schut Oudste vermelding ca 1630 Huidig adres Worsinkweg 6 Historie boerderij De boerderij Vosgezang (in de volksmond ook Voszaank genoemd) is waarschijnlijk gesticht

Nadere informatie

De kwartierstaat van Gerrit Evert Jan Berendsen

De kwartierstaat van Gerrit Evert Jan Berendsen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Gerrit Evert Jan Berendsen door 21 July 2019 Generatie 1 1. Gerrit Evert Jan Berendsen, zoon van Herman Berendsen (volg 2) en Gerritje Jolink (volg

Nadere informatie

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Aa Jacob a/124 Aafferink Hendrina 14 jaar 03 /084 Aafst, van Gerrit

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Aa Jacob a/124 Aafferink Hendrina 14 jaar 03 /084 Aafst, van Gerrit Aa Jacob 1901-10-08 42a/124 Aafferink Hendrina 14 jaar 03 /084 Aafst, van Gerrit 1894-12-30 47 /001 47 /002 Aaftink Aaltjen 16 jaar 03 /001 05 /001 Aaftink Egberdina 1886-10-29 41 /040 41 /191 42a/095

Nadere informatie

De nakomelingen van Aelbert MENTINCK

De nakomelingen van Aelbert MENTINCK een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Aelbert MENTINCK door 4 mei 2016 De nakomelingen van Aelbert MENTINCK Generatie 1 1. Aelbert MENTINCK, is geboren rond 1630. Generatie 2 2. Cornelis

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Groenlo omvat de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede en Winterswijk. In 1842 werd het kantoor verplaatst van Winterswijk naar

Nadere informatie

ORA Landdrostambt Zutphen Toegangsnummer 0217 Inventarisnummer 903A Bijlagen protocol van wezen of onmondigen van inventaris 903

ORA Landdrostambt Zutphen Toegangsnummer 0217 Inventarisnummer 903A Bijlagen protocol van wezen of onmondigen van inventaris 903 Index - De akten zijn te vinden op http://www.flickr.com/photos/genealogiedomein/sets/72157628316374959/ Zie ook de toelichting onderaan dit document onder Foto s. 0001 omslag 0002 18-06-1757 L.A. Willinck

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1935

Huwelijken Winterswijk 1935 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen)

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) 1 Willem van Dielen. Willem trouwde met Margaretha Cocken. Kind van Willem en Margaretha: 1 Jan van Dielen, geboren in Bergen. Volgt 1.1. 1.1 Jan van Dielen

Nadere informatie

geb; geb; overl; overl; Kinderen; Relatie; geboren; overl;

geb; geb; overl; overl; Kinderen; Relatie; geboren; overl; Huize Kok Gezinsblad 2-3 Wilhelmus Theodorus Kok Maria Johanna Kogelman geb; 16-05-1902 geb; 28-10-1906 te Raalte beroep; Rietdekker beroep; Huisvrouw overl; 24-04-1992 overl; 14-10-1994 zoon van Hendricus

Nadere informatie

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans Foto's van den Noort Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans (DTB 311, folionummer 041v, Broerkerk

Nadere informatie

STAMREEKS BELDMAN. Tweede Generatie

STAMREEKS BELDMAN. Tweede Generatie STAMREEKS BELDMAN 1. Gerrit Harmsen BELDMAN, geb. ong 1754,?. Hij trouwde Geertrui HENDRIKSEN. 2. i Jan BELDMAN geb. 08-Feb-1780. 3. ii Gerrit BELDMAN geb. ong 1787. 4. iii Jannes BELMAN geb. ong 1796.

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Bloemen

De nakomelingen van Jan Bloemen een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Bloemen door 30 april 2016 De nakomelingen van Jan Bloemen Generatie 1 1. Jan Bloemen. Hij is getrouwd rond 1710 met Aleida. Zij kregen 2 kinderen:

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet 1735 01.01.1735 ENGELBERT z.v. Lambert en Fenne te Stroet 01.01.1735 WILLEMINA d.v. Geert en Jenneken Navis 09.01.1735 JAN z.v. Harmen en Harmken Hulskamp 09.01.1735 HARMANUS z.v. Berent en Anna ter Beek

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode 1702 01.01.1702 DERK, sv Berent Ebbink g: Geert Koster, Hendrik Koster, Aeltjen Walijen 01.01.1702 BERENT, sv Hendrik Pillen g: Hendrik Schreurs, Berent Wessink, Jenneke te Bussche 05.01.1702 COERT, sv

Nadere informatie

Gehuwd voor de kerk circa 1490 met Gese Mensynck, overleden na Dg. van Egbert en Jutte Mensynck.

Gehuwd voor de kerk circa 1490 met Gese Mensynck, overleden na Dg. van Egbert en Jutte Mensynck. ROTMAN-KLEIN ROTMAN Het erve Rotman, vroeger ten Rode geheten, is gelegen aan de Enterbroekweg in de Rothoek in de buurtschap Elsen en wordt voor het eerst genoemd in 1475. Op dit zeer oude erve, welke

Nadere informatie

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN.

DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE VAN DE GEMEENTE RHEDEN. Registers van naamsaanneming in de gemeente Velp, 1813 Gelders Archief: toegangsnummer: 2501 inv.nrs 186, 187 DEZE INFORMATIE IS INDERTIJD DOOR VRIJWILLIGERS SAMENGESTELD EN STOND VOORHEEN OP DE WEBSITE

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1924 Bewerking: Winterswijk.Genea

Huwelijken Winterswijk 1924 Bewerking: Winterswijk.Genea De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van. Cursieve tekst is aanvulling / verduidelijking

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1928 Bewerking: Winterswijk.Genea

Huwelijken Winterswijk 1928 Bewerking: Winterswijk.Genea De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

N.B. De memories van de overledenen in Winterswijk in juli 1840 ontbreken.

N.B. De memories van de overledenen in Winterswijk in juli 1840 ontbreken. Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Winterswijk omvat in de periode 1818 tot 1842 de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk. In 1842 wordt het kantoor verplaatst naar

Nadere informatie

Doopboek Wilp 1750 1772. Nederduitsch-Gereformeerde Gemeente

Doopboek Wilp 1750 1772. Nederduitsch-Gereformeerde Gemeente Doopboek Wilp 1750 1772 Nederduitsch-Gereformeerde Gemeente Register van voor 1772 geboren en gedoopte kinderen (1750-1772) en van de voor dien datum getrouwde personen (1729-1772), ingevolge resolutie

Nadere informatie