TER OELEWIK Willem ULICK (RATUM) Alken OELLEWIJK Albert ULLEWICK (RATUM) Albert ULLEWICK (RATUM) Jenneken ter STEGGE Jan ter STEGGE (RATUM) ...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TER OELEWIK Willem ULICK (RATUM) Alken OELLEWIJK Albert ULLEWICK (RATUM) Albert ULLEWICK (RATUM) Jenneken ter STEGGE Jan ter STEGGE (RATUM) ..."

Transcriptie

1 TER OELEWIK I.1 Willem ULICK (RATUM), overleden op te Winterswijk, (dr. Das zet een vraagteken bij deze datum). Gehuwd voor 1658 met Alken OELLEWIJK, (2e huwelijk in 1674 met Willem te Stegge zoon van Jan te Stegge uit Ratum). 1. Albert ULLEWICK (RATUM) (zie ). Albert ULLEWICK (RATUM), overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken ter STEGGE, dochter van Jan ter STEGGE (RATUM) en Willem te OELEWIJCK (RATUM) (zie ). Willem te OELEWIJCK (RATUM), gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 50-jarige leeftijd, (overlijden/begraven; dr. Das geeft hier ook de datum met een vraagteken), (wordt in 1721 vermeld als "in Kotten"). Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Berentje BONNINK, gedoopt in 1684 te Winterswijk, dochter van Wander BONNINK (DORPBOER) en Geesken SAMBERG. 1. Wessel OELEWIK (COTTEN) (Wessel Nijweide (bij tweede huwelijk)) (zie ). Wessel OELEWIK (COTTEN) (Wessel Nijweide (bij tweede huwelijk)), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken KONINGS, 31 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Derk KONINGS (COTTEN) en... Gehuwd (2) op 41-jarige leeftijd op te Winterswijk met Hinders KOSSINK, 38 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik KOSSINK (COTTEN) en Elsken ten HULSEN. Uit het eerste huwelijk: 1. Berend te OELEWIK (COTTEN) (zie V.1). V.1 Berend te OELEWIK (COTTEN), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 34-jarige leeftijd op te Winterswijk met Engele ONNINK, 36 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan ONNINK (RATUM) en Berentje SCHREURS. 1. Jan Willem NIJWEIDE, geboren op te Winterswijk.

2 I.1 Berent ONGENA (AALTEN). 1. Hendrik ONGENA (zie ). ONGENA Hendrik ONGENA. Ondertrouwd op te Winterswijk, gehuwd te Aalten met Hendrina HEMMINK, 24 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik HEMMINK en Janna HEMMINK (dochter van Hendrik Mentink en Janna Crosenbrink). 1. Wessel ONGENADE (WOOLD) (zie ). Wessel ONGENADE (WOOLD), gedoopt op te Aalten, (woont op Holthuisbosch en vanaf 1830 op Loderhuisje). Gehuwd op 37-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Geertruid BEIJERS, 38 jaar oud, geboren op te Winterswijk, (1e huwelijk op te Winterswijk met Hendrik Jan ten Pas), dochter van Hendrik BEIJERS (WINTERSWIJK) en Janna WILTERDINK. 1. Hendrik Jan ONGENA (zie ). Hendrik Jan ONGENA, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 21-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Berendina te KRONNIE, 19 jaar oud, geboren op te Winterswijk, overleden voor 1862, dochter van Engelbartus te KRONNIE (MEDDO) en Catharina BOEIJINK. 1. Willem ONGENA (zie V.1). V.1 Willem ONGENA, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Gesina ten HAKEN, 26 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Gerrit Jan ten HAKEN en Johanna WIGGERS. 1. Berend Willem ONGENA, (geboren tussen 1863 en 1864). Gehuwd op te Winterswijk met Gesiena Johanna NIJMOLEN, (geboren tussen 1863 en 1864), dochter van Abraham NIJMOLEN en Geertruij BERENSCHOT.

3 ONNINK I I.1 Jan ONNINK (RATUM). 1. Derk ONNINK (RATUM) (zie ). Derk ONNINK (RATUM). Gehuwd in 1671 te Winterswijk met Geertken WOESTENES, dochter van Berent WOESTENES (RATUM) en Wessel ONNINK (RATUM) (zie ). Wessel ONNINK (RATUM), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltjen WEVERTS, 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Geert WEVERTS (KOTTEN) en Jenneken WESSELS. 1. Derk ONNINK (KOTTEN) (zie ). Derk ONNINK (KOTTEN), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 20-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertje KONINKS, 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan KONINKS (WOOLD) en Jenneken BENNEKINK (weduwe van Jan te Holthuis). 1. Jan Hendrik ONNINK (DORPBOER) (zie V.1). V.1 Jan Hendrik ONNINK (DORPBOER), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 20-jarige leeftijd op te Winterswijk met Marija ten HAGEN, (1e huwelijk op te Winterswijk met Derk Nijenhuis), dochter van Jan ten HAGEN (WOOLD) en... Gehuwd (2) op 40-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna GEURKINK, 31 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (2e huwelijk op te Winterswijk met Theunis Engbert Sellink uit Cotten), dochter van Berent GEURKINK (MISTE) en Aaltje KOTMAN. Uit het tweede huwelijk: 1. Harmanus ONNINK (CORLE) (zie VI.1). VI.1 Harmanus ONNINK (CORLE), geboren op te Winterswijk, (waarschijnlijk is de geboortedatum ; dr. Das geeft hier 31 november, dit kan niet). Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Harmina NIJENHUIS, 26 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Hendrik NIJENHUIS (MISTE) en Enneken BENNINK. 1. Jan Hendrik ONNINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna HEMMINK, 27 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Aalbert HEMMINK (MISTE) en Geetruid BOEIJINK.

4 ONNINK II I.1 Jan OOENNEKINCK (RATUM) (Jan Ooennekinck d'jonge), overleden in 1680 te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd op te Winterswijk met Dercksken te DRIJHUIJS, overleden in 1676 te Winterswijk, (overlijden/begraven). 1. Derck ONNINK (op ONNINK - RATUM) (zie ). Derck ONNINK (op ONNINK - RATUM). Gehuwd in 1671 te Winterswijk met Geertken WOESTENES, dochter van Berent WOESTENES (RATUM) en Jan ONNINK (zie ). Jan ONNINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken SCHOLTEN, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Derk SCHOLTEN (MEDDO) en Alken SELLEKIJNCK. 1. Jan ONNINK (zie ). Jan ONNINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Berentje SCHREURS, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik SCHREURS (HENXEL) en Jenneken NIJENHUIS. 1. Jan Derk ONNINK (zie V.1). V.1 Jan Derk ONNINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 33-jarige leeftijd op te Winterswijk met Engele Janna Geertruid ten HONES, 34 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Willem ten HONES (DORPBOER) en Janna PILLEN. 1. Berend Willem ONNINK (zie VI.1). VI.1 Berend Willem ONNINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Geertruid MAAS, 22 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Berend Willem MAAS en Josina DONDERGOOR. 1. Hendrik Willem ONNINK. Gehuwd op te Winterswijk met Janna Hendrika MEERDINK, (in Amerika omgekomen in 1847), dochter van Hendrik Jan MEERDINK en Janna ONNINK.

5 OONK I I.1 Wessel HINKAMP (MISTE). 1. Meijs HINKAMP (MISTE) (zie ). Meijs HINKAMP (MISTE), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Gerttken MEIJNEN, dochter van Hendrik MEIJNEN (MISTE) en Wessel HINKAMP (later Wessel te Kulve) (zie ). Wessel HINKAMP (later Wessel te Kulve), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Harmcken ROERDINCK, 20 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan te KULVE ((pacht "de Kulve") zoon van Hermen Roerdinck) en Lijsabeth ten DIJERTE (dochter van Geert te Dijerte (Woold)). 1. Meijs te KULVE (MISTE) (later Meijs Oonk genaamd) (zie ). Meijs te KULVE (MISTE) (later Meijs Oonk genaamd), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 31-jarige leeftijd op te Winterswijk met Maria HEMMINK, 34 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (1e huwelijk op te Winterswijk met Jan Oonk), dochter van Hendrik HEMMINK (MISTE) (Hendrik Mentink) en Janna CROSENBRINK. 1. Garrit Jan OONK (zie V.1). V.1 Garrit Jan OONK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Lijsabeth te WINKEL (oorspronkelijk genaamd Lijsabeth Konings), 25 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit Jan te WINKEL (WOOLD) (Garrit Jan Konings) en Geertje ROERDINKVELDBOOM. 1. Wessel OONK (op RIKKERS - DORPBOER) (zie VI.1). VI.1 Wessel OONK (op RIKKERS - DORPBOER), geboren op te Winterswijk, (eigenaar van de boerderij). Gehuwd op 36-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna NIJENHUIS, 31 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Theunis NIJENHUIS (RATUM) en Berendina KONINGS.

6 1. Jan Hendrik OONK, geboren op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 59-jarige leeftijd. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Harmina Sofia ten HAGEN, 23 jaar oud, geboren op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 55-jarige leeftijd, dochter van Garrit Jan ten HAGEN (DORPBOER) en Hendrika OONK.

7 OONK II I.1 Geert te CROOSENBRINK (WOOLD). 1. Geert te CROOSENBRINK (Geert ter Haveste) (zie ). Geert te CROOSENBRINK (Geert ter Haveste). Gehuwd op te Winterswijk met Metcken HOFSTEE, (2e huwelijk op te Winterswijk met Jan Wijberdink uit de Brinkheurne), dochter van Hendrik HOFSTEE (BRINKHEURNE) en Willem ter HAVESTE (op OONK - BRINKHEURNE) (later Willem Oonk) (zie ). Willem ter HAVESTE (op OONK - BRINKHEURNE) (later Willem Oonk), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje ter HOORNE, (1e huwelijk met Hendrik Oenck). 1. Teunis OONK (zie ). Teunis OONK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 20-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna KEMPERS, geboren ca. 1708, dochter van Fiet KEMPERS (OEDING) (dr. Das geeft als noot met vraagteken: Janna Kempers, dochter van Fijt Cempers, zoon van Derk Cempers uit Oeding en van Stijnken Honders, dochter van Hermen Honders uit Cotten. Fijt Cempers en Stijnken Honders zijn op getrouwd te Winterswijk) en Willem OONK (zie V.1). V.1 Willem OONK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Kristijna ROERDINK, 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Willem ROERDINK (WOOLD) en Jenneken HAKEN. 1. Steven Jan OONK (op JOOSTHUIS - KOTTEN) (zie VI.1). VI.1 Steven Jan OONK (op JOOSTHUIS - KOTTEN), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken HARKEL, 40 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (1e huwelijk op te Winterswijk met Wander Slotboom uit Kotten), dochter van Jan HARKEL (WOOLD) en Geesken KUENEN.

8 1. Jan Willem OONK, geboren op te Winterswijk, (eigenaar van de boerderij). Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Gesina DAMKOT, 23 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Wander DAMKOT (WOOLD) en Harmina ter HAAR.

9 OONK III I.1 Geert OENCK. 1. Berent OENCK (BRINKHEURNE LATER KOTTEN) (zie ). Berent OENCK (BRINKHEURNE LATER KOTTEN), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 17-jarige leeftijd op te Winterswijk met Berendeken HONDERS, 17 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hermen HONDERS (COTTEN) en? Hilleken ELINCK. Gehuwd (2) op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken GELINCK, dochter van Berend GELINCK (CORLE) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Harmen OENCK (BRINKHEURNE) (zie ). Harmen OENCK (BRINKHEURNE), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aeltjen NIJEWEIDE, 30 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk (getuige(n): Stijne Roerdijnck, Geertken Nijweide, Geert Sijckijnck), dochter van Ceupe te KULVE (WOOLD) en Jan OONK (op het VELDHUIS - COTTEN) (zie ). Jan OONK (op het VELDHUIS - COTTEN), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken LAMMERS, 24 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen te WEKAMP (WOOLD) en Henders LAMMERS. 1. Berend OONK (op het VELDHUIS - KOTTEN) (zie V.1). V.1 Berend OONK (op het VELDHUIS - KOTTEN), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd te Winterswijk, (datum kan niet, juni heeft maar 30 dagen) met Maria Geertruid ten DOLLE, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Willem ten DOLLE (AN de GRAASKAMP - BRINKHEURNE) en Metta GEURKINK. 1. Garrit Jan OONK (zie VI.1).

10 VI.1 Garrit Jan OONK, geboren op te Winterswijk, (volgens dr. Das: eerder op Loderhuisje - Woold, later I 91). Gehuwd (1) op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna JAESINK, 52 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Lammert JAESINK (WOOLD) en Beerndeken WASSINK. Gehuwd (2) op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Henders te PAS, 28 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Garrit te PAS (RATUM) en Janna KREMERS. Uit het tweede huwelijk: 1. Jan OONK, geboren op te Winterswijk, (woont bij zijn trouwen in bij zijn vader op Oonk in Kotten nr. 91 en verhuist voor 1836 naar Moskers Dorpboer). Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Gesiena Willemina ter BEEK, 24 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Berend ter BEEK (MEDDO) en Janna Geertruid MOSKERS. 2. Harmanus OONK. Gehuwd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Anna Catharina ter BEEK, dochter van Jan Berend ter BEEK (MEDDO) en Janna Geertruid MOSKERS.

11 OONK IV I.1 Engbert DOMMERSTEEG. 1. Jasper OONK (BRINKHEURNE) (zie ). Jasper OONK (BRINKHEURNE), gedoopt voor Gehuwd (1) op te Winterswijk met Hijnneken WIJBERDINK, dochter van Lubbert WIJBERDINK (BRINKHEURNE) en... Gehuwd (2) op te Winterswijk met Jenneken NEERS, dochter van Geert NEERS (MEDDO) en... Uit het tweede huwelijk: 1. Engbert OONK (zie ). Engbert OONK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Stijntje LANTINK, 28 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan LANTINK (RATUM) en Lammert OONK (zie ). Lammert OONK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Enneken TOEBES, 34 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Geert SIEVERDINK (COTTEN) (V.P koopt Toebes in Kotten) en Aeltjen ROESELINK. 1. Salomon OONK (zie V.1). V.1 Salomon OONK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 21-jarige leeftijd op te Winterswijk met Beerndeken WARNSHUIS, 30 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Teunis WARNSHUIS (HENXEL) en Geertjen ten HULSEN. 1. Engelbartus OONK (op OONK) (zie VI.1). VI.1 Engelbartus OONK (op OONK), geboren op te Winterswijk, overleden voor Gehuwd op 35-jarige leeftijd op te Winterswijk met Berendina BENNINK, 24 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Garrit Hendrik BENNINK (HENXEL) en Enneken LUTGERS. 1. Berend Willem OONK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Berendina KRUISSELBRINK, 21 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Salomon KRUISSELBRINK (RATUM) en Grietjen WASSINK.

12 I.1 Geert OOSINCK. 1. Jan OOSINCK (zie ). OOSSINK Jan OOSINCK. Gehuwd (1) voor 1651 met Jenneken te DAMKOTT. Gehuwd (2) op te Winterswijk met Jenneken SCHOLTEN, dochter van Tobe SCHOLTEN (RATUM) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Lucke OOSINCK (zie ). Lucke OOSINCK. Gehuwd in 1670 te Winterswijk met Fije LERINK, dochter van Jan LERINK (VREDEN) en Geert OOSSINK (zie ). Geert OOSSINK, gedoopt in 1685 te Winterswijk. Gehuwd op te Winterswijk met Engele ELSKAMP, dochter van Berent ELSKAMP (KARSPEL BORKEN) en Jan OOSSINK. Gehuwd op te Winterswijk met Janna Geertruid (? Janna Elisabeth) POELHUIS, (Janna Elisabeth is gedoopt op te Winterswijk), dochter van Jan SIJHOF (MEDDO) en Berentje te POELHUIS.

13 ORIJENS I.1 Henrick SEELKINCK (MEDDO). 1. Jan SEELKINCK (MEDDO) (zie ). Jan SEELKINCK (MEDDO), gedoopt op te Winterswijk, overleden voor Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Harmken VARDINK, dochter van Jan VARDINK (op GROTENHUIS - HENXEL) en Tobe STAMMERS (later Tobe Wormskamp) (zie ). Tobe STAMMERS (later Tobe Wormskamp), gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 53-jarige leeftijd, (overlijden/begraven). Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Grietje WISSINK, (gedoopt tussen 1699 en 1700), dochter van Jan WISSINK (RECKEN) en Harmen ORRIENS (op ORRIENS) (zie ). Harmen ORRIENS (op ORRIENS), gedoopt op te Winterswijk, (gedoopt als Harmen Arijens). Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken SCHURINK, 25 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik KROEKENSTOEL en Geesjen SCHURINK. 1. Gerrit Jan ORRIENS (op ORRIENS) (zie V.1). V.1 Gerrit Jan ORRIENS (op ORRIENS), gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 61-jarige leeftijd. Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Margaretha NIERS, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik NIERS (MEDDO) en Berendina MENSINK. 1. Gerrit Hendrik ORRIENS (op ORRIENS) (zie VI.1). VI.1 Gerrit Hendrik ORRIENS (op ORRIENS), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 33-jarige leeftijd op te Winterswijk met Engele Maria FRERIKS, 21 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Berend FRERIKS en Anneke BEURKINK. 1. Gerrit Jan ORIJENS, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 32-jarige leeftijd op te Winterswijk met Anna Mechteld LENSING, 38 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Christoffel Bernardus LENSING (op HUETINKNIJHUIS - CORLE) en Janna BUSSING.

SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON)

SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON) EBBINK (Südlohn) I.1 Jan EEBBIJNCK (ZUIDLOON), overleden voor 1674. 1. Jurijen SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON) (zie ). I Jurijen SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON). Gehuwd 00-07-1669 te Winterswijk met Jenneken

Nadere informatie

NEERS (NIEERS, NIJEERS)

NEERS (NIEERS, NIJEERS) NEERS (NIEERS, NIJEERS) I.1 Jan WENNINK. Gehuwd... Echtgenote is... 1. Jan WENNINK (Jan Neers (bij zijn tweede huwelijk)) (zie ). Jan WENNINK (Jan Neers (bij zijn tweede huwelijk)), gedoopt ca. 1688. Gehuwd

Nadere informatie

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Aantekeningen dokter Das rondom de Liberale Gifte van 1748 Koks, Ratum 57 Liberale Gifte 3 e Rot, no.

Nadere informatie

TENKINK Jan TENKINK (MEDDO) Altjen GESINK Enneken EEBBINK Jan EEBBINK (ZUIDLOON) ... Jan TENKINK Jan TENKINK Enneken RENNERDINK Berent

TENKINK Jan TENKINK (MEDDO) Altjen GESINK Enneken EEBBINK Jan EEBBINK (ZUIDLOON) ... Jan TENKINK Jan TENKINK Enneken RENNERDINK Berent TENKINK I.1 Jan TENKINK (MEDDO). Gehuwd (1) voor 1663 met Altjen GESINK. Gehuwd (2) op 11-03-1674 te Winterswijk met Enneken EEBBINK, dochter van Jan EEBBINK (ZUIDLOON) en... Uit het eerste huwelijk: 1.

Nadere informatie

ELFERDINK (BRINKHEURNE)

ELFERDINK (BRINKHEURNE) LAARBERG I.1 Berend ELFERDINK. Gehuwd... Echtgenote is... 1. Jan ELFERDINK (BRINKHEURNE) (zie ). I Jan ELFERDINK (BRINKHEURNE). Gehuwd op 19-07-1705 te Winterswijk met Aeltje WIJBERDINK, dochter van Lubbert

Nadere informatie

TE PAS I. I.1 Berent HIJINK. Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas) (zie II.1).

TE PAS I. I.1 Berent HIJINK. Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas) (zie II.1). TE PAS I I.1 Berent HIJINK. Gehuwd... Echtgenote is... 1. Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas) (zie ). Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas), gedoopt op 21-11-1656 te Winterswijk. Gehuwd op

Nadere informatie

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Bevolkingsregister 1820 1837 Henxel 129: Kortschot Jan Hendrik Hesselink (15-8-1774) z.v. Gerrit

Nadere informatie

AALBERINK ZIE OOK: FOKKINK, BEUKENBOSCH

AALBERINK ZIE OOK: FOKKINK, BEUKENBOSCH AALBERINK I.1 Teunis AELBERDINCK (COTTEN). Gehuwd... Echtgenote is... 1. Jan AELBERDINCK, gedoopt op 11-05-1651 te Winterswijk. 2.? Hendrik AELBERDINK (zie II.2). II.2 I? Hendrik AELBERDINK. Gehuwd op

Nadere informatie

GARVERDINK. I.1 Jan GERVERDINK. Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken te WALVOORT. Uit dit huwelijk: 1. Jan GARVERDINK (zie II.1).

GARVERDINK. I.1 Jan GERVERDINK. Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken te WALVOORT. Uit dit huwelijk: 1. Jan GARVERDINK (zie II.1). GARVERDINK I.1 Jan GERVERDINK. Gehuwd op 14-01-1638 te Winterswijk met Jenneken te WALVOORT. 1. Jan GARVERDINK (zie ). Jan GARVERDINK. Gehuwd op 08-04-1690 te Winterswijk met Janna WOLTERINK, dochter van

Nadere informatie

KAA(R)LINK (Dorp) (RK)

KAA(R)LINK (Dorp) (RK) KAA(R)LINK (Dorp) (RK) I.1 Jan(nes) Carel CA(R)LINCK, mr. molenmaker, geboren ca. 1698, overleden op 09-04-1774 te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd (1) voor 1724 met Berendina ROEBERS, overleden

Nadere informatie

Buijrschap Brinkheurne Rotmeester Jan Dulmers 1. Deefken Dulmers - 52 jaar Jan - 40 jaar vrouw Willemine - 34 jaar. soon Gerrit Jan - 13 jaar

Buijrschap Brinkheurne Rotmeester Jan Dulmers 1. Deefken Dulmers - 52 jaar Jan - 40 jaar vrouw Willemine - 34 jaar. soon Gerrit Jan - 13 jaar Lijst der huijsen en huijsgesinnen door wien de selve bewoont en sig daar in bevinden van het kerspel Wenterswijk bij rotten en gilden verdeijlt, als mede wie paarden houden. Bij een versamelt op den 18

Nadere informatie

SAMBERG. I.1 Jan te SAMBERG. Gehuwd op te Winterswijk met Berentien ten HULSEN. Uit dit huwelijk: 1. Wander te SAMBERG (zie II.1).

SAMBERG. I.1 Jan te SAMBERG. Gehuwd op te Winterswijk met Berentien ten HULSEN. Uit dit huwelijk: 1. Wander te SAMBERG (zie II.1). SAMBERG I.1 Jan te SAMBERG. Gehuwd op 12-03-1642 te Winterswijk met Berentien ten HULSEN. 1. Wander te SAMBERG (zie ). Wander te SAMBERG, (zie Vol. Prot. Bredevoort 26-09-1683; beleend op 18-10-1669).

Nadere informatie

WINTERSWIJK - Buurschap Meddo

WINTERSWIJK - Buurschap Meddo Streekarchivariaat Regio Achterhoek (locatie Aalten): Het archief van de drost en geërfden van de Heerlijkheid Bredevoort (toegangsnummer 98). Inv.nr.388. Lijst van vrouwen tussen de 18 en 50 jaar in het

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Winterswijk Buurtschap Kotten - Lidmatenregister - Periode

Hervormde Gemeente Winterswijk Buurtschap Kotten - Lidmatenregister - Periode Mans Persoonen in Cotten [Datum niet vermeld] 00.00.0000 Hendrik Fokkink 00.00.0000 Harmen Nijenhuijs Fotonummer 0003 00.00.0000 Hendrik Boijtink - obiit 00.00.0000 Hendrik Aalberink - obiit 00.00.0000

Nadere informatie

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1).

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1). TER HAAR I.1 Jan HIJINK (WOOLD). 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie ). Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar), (in de trouwakte staat: "Jan ter Haar soon van Jan Hijink"). Gehuwd (1) op 04-07-1717 te Winterswijk

Nadere informatie

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1).

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1). TER HAAR I.1 Jan HIJINK (WOOLD). 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie ). I Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar), (in de trouwakte staat: "Jan ter Haar soon van Jan Hijink"). Gehuwd (1) op 04-07-1717 te Winterswijk

Nadere informatie

WALIEN. Gehuwd op te Winterswijk met Aeltje WILLINCK, dochter van Hendrik WILLINCK en... Uit dit huwelijk: 1. Hendrik WALIEN (zie III.1).

WALIEN. Gehuwd op te Winterswijk met Aeltje WILLINCK, dochter van Hendrik WILLINCK en... Uit dit huwelijk: 1. Hendrik WALIEN (zie III.1). WALIEN I.1 Jan WALIEN. 1. Hendrik Jans WALIEN (zie ). I Hendrik Jans WALIEN. Gehuwd op 29-05-1698 te Winterswijk met Aeltje WILLINCK, dochter van Hendrik WILLINCK en... 1. Hendrik WALIEN (zie I). Hendrik

Nadere informatie

AALBERINK. AALBERS (Dorp)

AALBERINK. AALBERS (Dorp) AALBERINK I.1 Teunis AELBERDINCK (COTTEN). 1. Jan AELBERDINCK, gedoopt op 11-05-1651 te Winterswijk. 2.? Hendrik AELBERDINK (zie II.2). II.2 I? Hendrik AELBERDINK. Gehuwd op 01-08-1663 te Winterswijk met?

Nadere informatie

soon Gerrit Jan - 13 jaar soon Albert - 1½ jaar dogter Janna Geertruij - 15 jaar dogter Harmina - 10 jaar scannr. 0098_158_0041 scannr.

soon Gerrit Jan - 13 jaar soon Albert - 1½ jaar dogter Janna Geertruij - 15 jaar dogter Harmina - 10 jaar scannr. 0098_158_0041 scannr. Lijst der huijsen en huijsgesinnen door wien de selve bewoont en sig daar in bevinden van het kerspel Wenterswijk bij rotten en gilden verdeijlt, als mede wie paarden houden. Bij een versamelt op den 18

Nadere informatie

H13 Siebelink Wilterdinkweg 1

H13 Siebelink Wilterdinkweg 1 H13 Siebelink Wilterdinkweg 1 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Aantekeningen dokter Das omtrent de Liberale Gifte 1748 Siebelink, Kotten 6 Kotten 2 e Rot no. 18 1492: Hof

Nadere informatie

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II NEUTENBERG-NOTTEBERG Het oorspronkelijke erve Notteberg, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen in Kerspel Goor nabij huis Heeckeren, waartoe het ook behoorde. Rond 1683 echter verhuizen

Nadere informatie

HET DORP WINTERSWIJK

HET DORP WINTERSWIJK Streekarchivariaat Regio Achterhoek (lokatie Aalten): Het archief van de drost en geërfden van de Heerlijkheid Bredevoort (toegangsnummer 98). Inv.nr.388. Lijst van vrouwen tussen de 18 en 50 jaar in het

Nadere informatie

Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645.

Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645. BUSSINK Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645. De naam Bussink komt overigens veel voor in het Oosten van

Nadere informatie

Notarieel archief Winterswijk.

Notarieel archief Winterswijk. Notarieel archief Winterswijk. De notariële archieven van Winterswijk bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. Uit de repertoires van de Winterswijkse notarissen zijn hieronder overgenomen alle

Nadere informatie

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385.

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. MEENDERINK Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. Thans is het een groot paarden- en ruitersportcentrum. Er zijn heden nauwelijks

Nadere informatie

Burgerlijke Gemeente WINTERSWIJK

Burgerlijke Gemeente WINTERSWIJK De originele registers bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. 0001 2-2-1796 Volgens rectificatie van de thans alhier dienstdoende Roomsch Priester P.Luciaan Verhorst alhier op 15-8-1795 in ondertrouw

Nadere informatie

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2.

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2. HOESTINK Onderstaande personen zijn genoemd naar het erve Hoestink gelegen aan de Stationsweg te Stokkum nabij Markelo. De boerderij, die vroeger ook wel Huysstede werd genoemd, wordt voor het eerst vermeld

Nadere informatie

Notarieel archief Winterswijk.

Notarieel archief Winterswijk. Notarieel archief Winterswijk. De notariële archieven van Winterswijk bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. Uit de repertoires van de Winterswijkse notarissen zijn hieronder overgenomen alle

Nadere informatie

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II MOERWINKEL Deze boerderijnaam zal veel Markeloers niet veel zeggen maar het is een eeuwenoud erf gelegen in Kerspel Goor ten zuiden van het Twentekanaal dichtbij de grens met Ambt Delden. Het wordt voor

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Wesseldijk

De nakomelingen van Jan Wesseldijk een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Wesseldijk door 13 mei 2016 De nakomelingen van Jan Wesseldijk Generatie 1 1. Jan Wesseldijk, is geboren rond 1650. Hij is getrouwd met Marie. Zij

Nadere informatie

Ledemaaten, aangenomen zeedert de laatste inspectuure op den 2 julius 1790

Ledemaaten, aangenomen zeedert de laatste inspectuure op den 2 julius 1790 Ledemaaten, aangenomen zeedert de laatste inspectuure op den 2 julius 1790 1790 02.04.1790 Willemken Esselink Pas nu Rauwerdink 02.04.1790 Hendrik Jan Bessink Pas 02.04.1790 Hendrik Eevers 18.05.1790 Jan

Nadere informatie

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Berend Willem, z.v. Fredrik Jan Aarnink, 35 jaar, herbergier, wonende

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Trouwboek

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Trouwboek 1767 03.01.1767 Garret Sellink js vw Derk S - Ratum Anna Geertruijt Meerdink wvw Jan Hendrik Hietkamp - Kotten x 25.01.1767 10.01.1767 Garret Hendrik Kraenen wvw Janna Geurkink - Winterswijk Willemken

Nadere informatie

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans)

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) door 17 August 2018 De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) Generatie 1 1. Hendrick Vreeman (Freeman)

Nadere informatie

Notarieel archief Winterswijk.

Notarieel archief Winterswijk. Notarieel archief Winterswijk. De notariële archieven van Winterswijk bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. Uit de repertoires van de Winterswijkse notarissen zijn hieronder voor de periode 1811

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode 1770 01.01.1770 HENDRIK, sv Theunes Woordes en Aeltjen Woordes 06.01.1770 LIJSEBETH, dv Jan te Brummelstroet en Willemine te Wieske 06.01.1770 JENNEKEN, dv Berent Wuestenes en Stijne Beekerink 06.01.1770

Nadere informatie

HUNGERINK. Generatie I

HUNGERINK. Generatie I HUNGERINK Het erve Hungerink (in de volksmond ook wel de Hunger geheten) is een zeer oude boerderij gelegen in buurtschap Stokkum. Het wordt voor het eerst genoemd in 1412 maar zal veel ouder zijn. Het

Nadere informatie

ZWIERINK. Generatie I. Generatie II

ZWIERINK. Generatie I. Generatie II ZWIERINK Onderstaande personen stammen af en hebben hun naam te danken aan het erve Zwierink welke gelegen was en behoorde bij het kasteel Weldam in de buurtschap Kerspel Goor. De boerderij is in 1880

Nadere informatie

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom door 14 september 2017 De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom Generatie 1 1. Hendrikus Lambertus Blom, zoon van Albertus

Nadere informatie

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode 1883-1892

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode 1883-1892 Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Addink Addink Ader Ader Ahrens Albeslo, van Berend Willem, z.v. Jan Willem Aarnink, 43 jaar, landbouwer, wonende

Nadere informatie

HENGELO (Gld) Bredevoort HERMEN, Berent van Hengel en Trijne Kech van Seddum g: Derck ten Hage, Hermen Itterszen, Aeltjen Eckervelt

HENGELO (Gld) Bredevoort HERMEN, Berent van Hengel en Trijne Kech van Seddum g: Derck ten Hage, Hermen Itterszen, Aeltjen Eckervelt Bredevoort 00.06.1644 HERMEN, Berent van Hengel en Trijne Kech van Seddum g: Derck ten Hage, Hermen Itterszen, Aeltjen Eckervelt Bredevoort 01.01.1663 STEPHAN JAN, Gerhard Schulten van Hengel ende Lijsbeth

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1957 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1957 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 02-01-1957 OD 01-01-1957 06:00 uur O Johanna Theodora Blekkink, 73 jaren geboren te Aalten, wonende te Winterswijk [*13-08-1883] Adres: Vredenscheweg 79 [ZKH] [Esdoornstraat 35] Weduwe van Hendrik

Nadere informatie

Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers )

Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers ) een genealogieonline publicatie Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers ) door 12 november 2016 Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers ) Generatie 1 1. Arent ter Heurne(gedoopt Als Klumpers ), zoon van

Nadere informatie

WINTERSWIJK - buurschap MEDDO

WINTERSWIJK - buurschap MEDDO Streekarchivariaat Regio Achterhoek (locatie Aalten): Het archief van de drost en geërfden van de Heerlijkheid Bredevoort (toegangsnummer 98). Inv.nr.155 Kohieren van de inning van de Liberale Gift. Opgemaakt

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Winterswijk omvat in de periode 1818 tot 1842 de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk. In 1842 wordt het kantoor verplaatst naar

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente ZELHEM Doopboek 1772-1811 (R.B.S. 1830)

Nederduits Gereformeerde Gemeente ZELHEM Doopboek 1772-1811 (R.B.S. 1830) [Voor nadere toelichting over deze bewerking, zie de laatste pagina in dit document.] Anno 1772 Aantekening van de tijd der Geboorten en der Doop van de kinderen, die in de Gereformeerde Kerk te Zelhem

Nadere informatie

SENKELDAM. Generatie I. Generatie II

SENKELDAM. Generatie I. Generatie II SENKELDAM Alle personen in Nederland met de naam Senkeldam stammen af van deze nog bestaande boerderij gelegen aan de Deldensestraat te Goor heden bewoond door de fam. Kamp. De naam duikt voor het eerst

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1956 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1956 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 02-01-1956 OD 31-12-1955 12:45 uur O Jan Willem Jansen, 53 jaren, bakker geboren te Aalten, wonende te Winterswijk [*02-03-1902] Adres: Morgenzonweg 56 echtgenoot van Willemina Christina Mol

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1932

Huwelijken Winterswijk 1932 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Nationaal Archief, Archieven Nassause Domeinraad-Vervolg, inv.nr. 1512.14.

Nationaal Archief, Archieven Nassause Domeinraad-Vervolg, inv.nr. 1512.14. Nationaal Archief, Archieven Nassause Domeinraad-Vervolg, inv.nr. 1512.14. Lijst der kinderen welke door mij ondergeschreven als geadmitteerde vroedvrouw van Eijbergen en Rekken zedert mijne admissie ter

Nadere informatie

GROENLO. Copia authentieque Van 't Trouw Register van Stadt en Schependom Groenlo over den jaare 1801

GROENLO. Copia authentieque Van 't Trouw Register van Stadt en Schependom Groenlo over den jaare 1801 Copia authentieque Van 't Trouw Register van Stadt en Schependom Groenlo over den jaare 1801 Compareerde voor J.A. Hummelink & B.H. Egberts, commissarien in huwelijks zaaken. 27.02.1801-27 februari - -

Nadere informatie

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING III.9 Gerardus (Gerrit) Hendriksz BESSELING (BISSELINGH), smid in Edam, Amsterdam en baassmit te Wognum, geboren op 04-09-1694 te Emmerik, gedoopt (rk) op 04-09-1694 te Emmerik (getuige(n): nv), overleden

Nadere informatie

den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt Hendrik zoon van Daniel Appelo en Nelligje van Raalte getuige Hilligje Appelo.

den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt Hendrik zoon van Daniel Appelo en Nelligje van Raalte getuige Hilligje Appelo. Den 10 juli [1789] zijn ingeschreven getrouwt den 2 aug[ustus] alhier Daniel Appelo J[onge] M[an] en Nellegje van Raalte J[onge] D[ochter] beide alhier. den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt

Nadere informatie

Index - Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1953

Index - Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1953 Akte 1 AD 02-01-1953 OD 01-01-1953 08:00 uur O Tobias Oonk, 69 jaren, procuratiehouder geboren en wonende te Winterswijk [14-11-1883] Adres: Haitsma Mulierweg 8 weduwnaar van Elisabeth Peters ZV Jan Willem

Nadere informatie

De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349.

De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349. HOEVINK De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349. Onderstaande personen stammen van deze boerderij af. Ook in de

Nadere informatie

SLIGMAN. Generatie I. Generatie II

SLIGMAN. Generatie I. Generatie II SLIGMAN Er zijn van oudsher twee erven Sligman in Markelo: te Stokkum en dorp Markelo. Van Stokkum zijn nazaten met die naam begin 19 e eeuw reeds uitgestorven en hier niet vermeld; alle personen in Nederland

Nadere informatie

De kwartierstaat van Anna Catharina Goedvree

De kwartierstaat van Anna Catharina Goedvree een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Anna Catharina Goedvree door 13 december 2016 De kwartierstaat van Anna Catharina Goedvree Generatie 1 1. Anna Catharina Goedvree, dochter van Jan Goedvree

Nadere informatie

ROELVINK. Generatie I

ROELVINK. Generatie I ROELVINK Onderstaande personen hebben hun roots op de nog bestaande Weldammer boerderij Roelvink gelegen aan de Stokkumerweg in Stokkum bij Markelo. Het wordt voor het eerst genoemd in 1339 en behoorde

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1926 Bewerking: Winterswijk.Genea

Huwelijken Winterswijk 1926 Bewerking: Winterswijk.Genea De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

STOELHORST. Generatie I. Generatie II

STOELHORST. Generatie I. Generatie II STOELHORST Alle personen in Nederland met de naam Stoelhorst stammen af van de nog bestaande boerderij Stoelhorst gelegen in het Markelose Broek; begin 18 e eeuw huwen de twee zonen van Hendrick en Lubbeken

Nadere informatie

Burgerlijke Stand RUURLO - Huwelijksakten Letter J -

Burgerlijke Stand RUURLO - Huwelijksakten Letter J - 10.11.1921 aktenr. 22 THEODORUS JACOBS, 56 j., geb. Raalte, zn. van Evert Jan Jacobs en Joanna Ilbrink, met JOHANNA KORNEGOOR, 48 j., geb. Laren (G), (weduwe van Derk Jan Kapers), dr. van Gerrit Jan Kornegoor

Nadere informatie

ORA Landdrostambt Zutphen Toegangsnummer 0217 Inventarisnummer 903A Bijlagen protocol van wezen of onmondigen van inventaris 903

ORA Landdrostambt Zutphen Toegangsnummer 0217 Inventarisnummer 903A Bijlagen protocol van wezen of onmondigen van inventaris 903 Index - De akten zijn te vinden op http://www.flickr.com/photos/genealogiedomein/sets/72157628316374959/ Zie ook de toelichting onderaan dit document onder Foto s. 0001 omslag 0002 18-06-1757 L.A. Willinck

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1930

Huwelijken Winterswijk 1930 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans Foto's van den Noort Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans (DTB 311, folionummer 041v, Broerkerk

Nadere informatie

De kwartierstaat van Berend Willem te Kolste

De kwartierstaat van Berend Willem te Kolste een genealogieonline publicatie door 21 July 2019 Generatie 1 1. Berend Willem te Kolste, zoon van Berend Hendrik te Kolste (volg 2) en Klaasje Goedvree (volg 3), is geboren op 24 November 1951 in Winterswijk

Nadere informatie

LEFERINK. Generatie I. Generatie II

LEFERINK. Generatie I. Generatie II LEFERINK Onderstaande personen hebben hun voorouderlijke roots liggen bij de nog bestaande en zeer oude boerderij Leferink gelegen aan de Brinkweg in Stokkum. Het wordt voor het eerst vermeld in 1260.

Nadere informatie

De kwartierstaat van Gerrit Evert Jan Berendsen

De kwartierstaat van Gerrit Evert Jan Berendsen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Gerrit Evert Jan Berendsen door 21 July 2019 Generatie 1 1. Gerrit Evert Jan Berendsen, zoon van Herman Berendsen (volg 2) en Gerritje Jolink (volg

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1952

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1952 Akte 1 AD 02-01-1952 OD 30-12-1951 18:00 uur O Johanna Hendrika Radstaak, 62 jaren, zonder beroep geboren te Wisch, wonende te Winterswijk [09-08-1889] Adres: Eelinkstraat 37 [ZKH] [Kl. Parallelweg 17]

Nadere informatie

De twee doopboeken van EIBERGEN ( ) - Verschillen m.b.t. de naam van de moeder - Eibergen / Naam van de moeder

De twee doopboeken van EIBERGEN ( ) - Verschillen m.b.t. de naam van de moeder - Eibergen / Naam van de moeder 10.06.1725 Otto Koenders en Gheertien, genaamt ENGELBERT 05.04.1726 Gerret Nukkers op't Loo en Jenneken, eheluijden, een dogter laten doopen genaamt BARENTIEN 02.09.1726 Henrick Leemslat en Enneken, genaamt

Nadere informatie

DIJKINK. Generatie I. Generatie II

DIJKINK. Generatie I. Generatie II DIJKINK De oorsprong van de familienaam Dijkink ligt bij de boerderij Dijkink welke stond in de wijk Beusbergen dichtbij het dorp Markelo; onderstaand vermelde personen stammen hiervan af. Vele nazaten

Nadere informatie

WIEMERINK TAK A. Generatie I. Generatie II

WIEMERINK TAK A. Generatie I. Generatie II WIEMERINK Er zijn twee boerderijen met de naam Wiemerink in Markelo: een erve gelegen aan de Rijssenseweg en voor het eerst vermeld in 1339; het blijkt lang in bezit te zijn van de kerk van Deventer, later

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet 1735 01.01.1735 ENGELBERT z.v. Lambert en Fenne te Stroet 01.01.1735 WILLEMINA d.v. Geert en Jenneken Navis 09.01.1735 JAN z.v. Harmen en Harmken Hulskamp 09.01.1735 HARMANUS z.v. Berent en Anna ter Beek

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1960 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1960 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 04-01-1960 OD 02-01-1960 03:30 uur O Jannes Slettenhaar, 63 jaren, bankbediende geboren Ambt Almelo, wonende te Winterswijk [*21-11-1896] Adres: Vredenseweg 79 [ZKH] [Rusthuisstraat 15] echtgenoot

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet 1789 04.01.1789 JAN HENDRIK s.v. Hendrik Jan te Paske en Willemke van Eerden geb. 31.12.1788 25.01.1789 GARRITJEN d.v. Wander Sturris en Catrina Meinen geb. 21.01.1789 01.02.1789 HARMINA d.v. Hendrik Aalbers

Nadere informatie

Gehuwd voor de kerk circa 1490 met Gese Mensynck, overleden na Dg. van Egbert en Jutte Mensynck.

Gehuwd voor de kerk circa 1490 met Gese Mensynck, overleden na Dg. van Egbert en Jutte Mensynck. ROTMAN-KLEIN ROTMAN Het erve Rotman, vroeger ten Rode geheten, is gelegen aan de Enterbroekweg in de Rothoek in de buurtschap Elsen en wordt voor het eerst genoemd in 1475. Op dit zeer oude erve, welke

Nadere informatie

VENNEBEKKEN. Generatie I. Generatie II. Generatie III

VENNEBEKKEN. Generatie I. Generatie II. Generatie III VENNEBEKKEN Het oorspronkelijk erve Vennebekken, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen ten zuiden van het huidige aan de Kloppertstraat gelegen erve Kloppers in Beusbergen en behoorde

Nadere informatie

LUTTIKHEDDE. Generatie I. Generatie II

LUTTIKHEDDE. Generatie I. Generatie II LUTTIKHEDDE Dit zeer oude erf wordt voor het eerst genoemd in 1370 in een stuk welk zich bevindt in het gemeentearchief van Goor. Heden is het een Weldammer boerderij gelegen aan de Oude Needseweg in de

Nadere informatie

Doopboek Wilp 1750 1772. Nederduitsch-Gereformeerde Gemeente

Doopboek Wilp 1750 1772. Nederduitsch-Gereformeerde Gemeente Doopboek Wilp 1750 1772 Nederduitsch-Gereformeerde Gemeente Register van voor 1772 geboren en gedoopte kinderen (1750-1772) en van de voor dien datum getrouwde personen (1729-1772), ingevolge resolutie

Nadere informatie

STAMREEKS BELDMAN. Tweede Generatie

STAMREEKS BELDMAN. Tweede Generatie STAMREEKS BELDMAN 1. Gerrit Harmsen BELDMAN, geb. ong 1754,?. Hij trouwde Geertrui HENDRIKSEN. 2. i Jan BELDMAN geb. 08-Feb-1780. 3. ii Gerrit BELDMAN geb. ong 1787. 4. iii Jannes BELMAN geb. ong 1796.

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1933

Huwelijken Winterswijk 1933 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Boerderijnummer 3.2.160. Oudste vermelding 1379 Huidig adres Herikerweg 15. Historie boerderij

Boerderijnummer 3.2.160. Oudste vermelding 1379 Huidig adres Herikerweg 15. Historie boerderij Boerderijnummer 3.2.160 Erfnaam Erve Vinkers Oudste vermelding 1379 Huidig adres Herikerweg 15 Historie boerderij Het erve Vinkert behoort eveneens tot de oudste boerderijen van Herike. In 1379 wordt het

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode 1702 01.01.1702 DERK, sv Berent Ebbink g: Geert Koster, Hendrik Koster, Aeltjen Walijen 01.01.1702 BERENT, sv Hendrik Pillen g: Hendrik Schreurs, Berent Wessink, Jenneke te Bussche 05.01.1702 COERT, sv

Nadere informatie

Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes

Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes Generatie 1 (proband) 1 C19070207GE1 1 Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes (afb. 1), geboren op 07-02-1907 in Almelo. Gait is overleden

Nadere informatie

Boerderijnummer 3.3.110. Oudste vermelding ca 1630 Huidig adres Worsinkweg 6. Historie boerderij

Boerderijnummer 3.3.110. Oudste vermelding ca 1630 Huidig adres Worsinkweg 6. Historie boerderij Boerderijnummer 3.3.110 Erfnaam Vorsgezang-Schut Oudste vermelding ca 1630 Huidig adres Worsinkweg 6 Historie boerderij De boerderij Vosgezang (in de volksmond ook Voszaank genoemd) is waarschijnlijk gesticht

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1951

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1951 Akte 1 AD 02-01-1951 OD 01-01-1951 17:00 uur Aangever: Johannes Gerhardus Overkamp, 54 jaren, landbouwer, wonende te Winterswijk O Berendina Engelina Geessink, 76 jaren geboren te Lichtenvoorde, wonende

Nadere informatie

De Uffelter familie Odie

De Uffelter familie Odie De Uffelter familie Odie In Dwingeloo had je meerdere Mulders die geen familie van elkaar waren, maar afstamden van molenaars van omliggende dorpen. Om die Mulders uit elkaar te houden, hadden ze bijnamen.

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1931

Huwelijken Winterswijk 1931 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Familie Olgers HET GESLACHT OLGERS IN EN RONDOM. Het Oldambt GESCHREVEN DOOR. Albert Olgers en Jochum Roosma. Kerk te Midwolda

Familie Olgers HET GESLACHT OLGERS IN EN RONDOM. Het Oldambt GESCHREVEN DOOR. Albert Olgers en Jochum Roosma. Kerk te Midwolda HET GESLACHT OLGERS IN EN RONDOM Het Oldambt GESCHREVEN DOOR Albert Olgers en Jochum Roosma Kerk te Midwolda Gegevens van nog levende personen in dit overzicht mogen niet zonder toestemming van de betreffende

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1955

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1955 Akte 1 AD 03-01-1955 OD 02-01-1955 13:00 uur O Bernard Schreurs, 60 jaren, los-arbeider geboren en wonende te Winterswijk [*07-06-1894] Adres: Kottenseweg 47 [B.H.Heldtstraat 45] weduwnaar van Engelina

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1936

Huwelijken Winterswijk 1936 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

I.1 Johan/Jan ten Colhoep, houtskoolbrander/landb. op Kolhoop te Wiene. Kind: 1. Lubbert ten Colhoop (zie II.1).

I.1 Johan/Jan ten Colhoep, houtskoolbrander/landb. op Kolhoop te Wiene. Kind: 1. Lubbert ten Colhoop (zie II.1). KOLHOOP De naam Kolhoop stamt vanouds uit Wiene bij Delden. In 1475 wordt er een caterstede Coelhoep genoemd. Mogelijk stamt de naam uit het kolenbrandersvak; dit werd namelijk aldaar door meerdere familie's

Nadere informatie

BOMANS. Generatie I. Generatie II. Generatie III

BOMANS. Generatie I. Generatie II. Generatie III BOMANS De stamvader van de Bomans en is Swier Brits die in 1746 uit Bathmen als pachter kwam op erve Bomans of vroeger ook wel Boomjans genaamd aan de Holterweg. Tegenwoordig staat het bekend als de Pruusse.

Nadere informatie

Voor meer informatie van de boerderij Klumpers zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Buitengebied boerderijnr. 1.3.

Voor meer informatie van de boerderij Klumpers zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Buitengebied boerderijnr. 1.3. KLUMPERS Het erve Klumpers, het stamhuis van alle Markelose Klumpers en, gelegen in de Achterhoek nabij Markelo, lijkt gesticht te zijn in de 1 e helft der 16 e eeuw. Het erf is rond 1600 een eigendom

Nadere informatie

Stamboom Paul Jansen

Stamboom Paul Jansen een genealogieonline publicatie Stamboom Paul Jansen door 6 augustus 2017 Stamboom Paul Jansen Generatie 1 1. Paul Jansen, zoon van Jan Hermsen (Ruijter) en Geertjen Borger, is gedoopt op 12 juli 1685

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1959 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1959 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 05-01-1959 OD 03-01-1959 20:30 uur Aangever: Gerrit Willem Samberg, 56 jaren, landbouwer, wonende te Winterswijk O Janna Christina Krosenbrink, 80 jaren geboren en wonende te Winterswijk [*29-04-1878]

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1928 Bewerking: Winterswijk.Genea

Huwelijken Winterswijk 1928 Bewerking: Winterswijk.Genea De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Bewoners van de Kapraol.

Bewoners van de Kapraol. Bewoners van de Kapraol. Op dit moment, december 2006, wordt de Kapraol bewoond door Stef Rohof en Monique Slagman. In 200X zijn zij in het bezit gekomen van het woonhuis en na enige verbouwingen zijn

Nadere informatie

Volkstelling van 1748 van Egede en Daarle

Volkstelling van 1748 van Egede en Daarle Volkstelling van 1748 van Egede en Daarle Erik ten Brinke januari 2000 De Buurschap Eegede N o 1 Weeleman Beerent Weeleman, huijsv. Derkjen Gerrits Kind r onder de tien jaar Hendrikjen, Jan Arent en Gerrit

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1934

Huwelijken Winterswijk 1934 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Giethoorn (Noordzijde), index doopsgez. geboorten

Giethoorn (Noordzijde), index doopsgez. geboorten Giethoorn (Noordzijde), index doopsgez. geboorten 1755-1811 - gemaakt door Herman de Bruin (nadien controle en aanvullingen door Egbert Lantinga) - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Historisch Centrum

Nadere informatie