Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Rondreis KAMEROEN - 16 dagen Afrika onder een vergrootglas Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BKN Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Vulkanen, regenwoud, stoffige savannes en palmenstranden. Chaotische steden en lieflijke dorpjes met plaggenhutten. Het 'Allah u Akbar' van de minaret en de voodoodokter op de lokale markt. Sultanpaleizen met harems. Kameroen is met zijn tientallen etnische groeperingen en enorme variatie aan landschappen als Afrika onder een vergrootglas. Het wordt nog weinig bezocht en dat maakt dit land extra aantrekkelijk voor de échte Afrika liefhebber! Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek Aankomst Douala Douala 2 Bus Doaula Limbe Limbe 3 Bus Limbe - Kumba Kumba 4 Bus Kumba - Yaounde Yaounde 5 Bus Yaounde - Bandjoun Bandjoun 6 Bus Bandjoun - Foumban Koutaba/Foumban 7 Bus Foumban - Belo Trekkers Kamp via Jakiri Belo Trekkers Kamp

2 8 Belo Trekkers Kamp Belo Trekkers Kamp 9 Bus Belo Trekkers Kamp - Bafut - Bamenda Bamenda 10 Bus Bamenda - Melong via Mbouda en Dschang Melong 11 Bus Melong - Kribi Kribi 12 4WD Kribi - Campo Ma'an Nationaal Park Campo Ma'an Nationaal Park 13 4WD,Te voet Campo Ma'an Nationaal Park Campo Ma'an Nationaal Park 14 4WD Campo Ma'an Nationaal Park - Kribi Kribi 15 Bus,Vliegtuig Kribi - Douala, terugvlucht Terugvlucht 16 Vliegtuig Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek Aankomst Douala Tegen de avond kom je aan in Douala waar je opgewacht wordt door de reisbegeleiding en de lokale gids, die je naar je hotel in de stad brengt. De volgende morgen reis je verder naar de havenplaats Limbe (het vroegere Victoria), een levendig stadje aan de 'Golf van Guinée', met zwarte vulkanische zandstranden. Limbe ligt namelijk aan de voet van Mount Cameroon, met zijn 4095 meter de op een na hoogste vulkaan van Afrika (de Kilimanjaro in Tanzania is de nummer 1).Er is een kleine vissershaven met vismarkt, een aantal koloniale gebouwen en een botanische tuin. Het Frans maakt hier wederom plaats voor het Engels en de islam voor het christendom. Op de plaatselijke markt wordt allerlei smokkelwaar uit Nigeria verhandeld. Dag 2: Doaula Limbe Even boven Limbe liggen talrijke badplaatsen, gelegen aan de zwarte stranden van de Ambas baai, een populaire weekendbestemming voor de inwoners van Douala. In Limbe kun je de oude botanische tuinen uit 1892 bezoeken, waar je verschillende routes kunt volgen. Je kunt daar heerlijk lunchen met uitzicht over de baai. Écht op reis TIP: Een bezoek aan het Wild Life Center is de moeite waard. Hier worden jonge apen opgevangen, waarvan de moeders door stropers voor het vlees werden gedood. De jongen zijn levend meer waard dan dood en worden vaak als huisdier verkocht. De eigenaren doneren de apen aan het centrum wanneer ze te wild worden om thuis te houden. Ook worden veel dieren door de politie in beslag genomen. Momenteel huist het centrum 15 soorten apen waaronder de zeldzame Cross River Gorilla waarvan minder dan 300 exemplaren nog in het wild leven. Tevens zijn er 50 chimpansees, 70 mandrils (een van de meest bedreigde apensoorten in Afrika) en nog 13 andere soorten te zien.

3 Dag 3: Limbe - Kumba Onderweg naar Kumba bezoek je het Barombi Kratermeer. Je kunt hier rondwandelen in ongerept regenwoud of een µpirogue (uitgeholde boomstamkano) nemen en je de 2.5km naar de overkant van het meer laten varen, voor een bezoek aan de µchief van het dorp Barombi. Dag 4: Kumba - Yaounde Yaounde is met anderhalf miljoen inwoners de hoofdstad van Kameroen, waar de regering en alle ministeries zijn gevestigd. Op een hoogte van rond de 800 meter is de stad geliefd vanwege haar aangename klimaat. Yaounde kent een duidelijke scheiding tussen arm en rijk: de welgestelde wijken waar ook de ministeries zich bevinden, vind je terug op de heuvels rondom de stad. De levendige volkswijken, een mozaïek van golfplatenhuisjes, vind je in de dalen. Taferelen van houtskoolvuurtjes, kleine winkeltjes en een kleurrijk straatleven trekken aan je voorbij. Een markante verschijning in de stad is de kathedraal die gehuld is in een modern jasje. De grote 'marché central' heeft zijn typische Afrikaanse sfeer behouden. Hier lopen de 'bana-bana' met hun koopwaar op het hoofd, variërend van kunstig opstapelde plastic emmers tot mini-drogisterijtjes, handig verpakt in een doos. Dag 5: Yaounde - Bandjoun Via een goed geasfalteerde weg rijd je via Bafia naar Bandjoun. Het is wederom een fascinerend landschap vandaag. Het westen van Kameroen bestaat uit bos, savanne en bouwland. De regio is erg dichtbevolkt en kent enorme plantages van rubber, bananen, koffie en palmbomen. Bandjoun is het grootste koningshuis van de Bamilike stam in Kameroen. Hier kun je een van de meest indrukwekkende traditionele paleizen van West- en Centraal Afrika bezoeken. Ook het bijbehorende museum is de moeite waard. Vooral het houtsnijwerk en de hutten van de vrouwen zijn interessant om te bekijken. Dag 6: Bandjoun - Foumban Foumban is met circa inwoners de hoofdstad van de Bamoun. De stad is rijk aan traditie en historie. Hier staat het paleis van de sultan van Bamoun waarvan Njoya de beroemdste was. Hij regeerde van 1888 tot 1931 en was de zeventiende sultan in een oude dynastie die teruggaat tot het jaar Bijzonder voor Afrikaanse begrippen omdat hun vastgelegde geschiedenis meestal pas begint bij de koloniale tijd. Foumban is daarmee een van de oudste steden van Kameroen. Sultan Njoya bekeerde de Bamoun tot de islam en ontwikkelde een uniek alfabet om de geschiedenis en tradities te bewaren. Veel hiervan is terug te vinden in het bijbehorende museum. Met wat geluk kun je tijdens je bezoek aan het paleis de huidige sultan zelf zien! In Famboun tref je tientallen ateliers aan van kunstenaars die werken volgens de artistieke Bamoun-traditie. Je kunt hier houtsnijders, ijzergieters, koperslagers, smeden, mandenmakers en wevers aan het werk zien. Foumban is een van de beste plaatsen in West Afrika om Afrikaanse kunst te kopen. Je vervolgt de reis naar Koutaba, een plaatsje op zo n 15 km afstand van Foumban, waar je gaat overnachten.

4 Dag 7: Foumban - Belo Trekkers Kamp via Jakiri Na het ontbijt vertrek je vandaag via een ongeasfalteerde weg naar Jakiri. Je rijdt door een schitterend bergachtig landschap en bezoekt onderweg een Fulani familie. De Fulani zijn de veehouders van Kameroen en je zult ze onderweg vaak zien terwijl ze hun langgehoornde vee naar de markt drijven. De Fulani zijn van Arabische oorsprong. De mensen zijn lang, met smalle gezichten en lichter gekleurd dan de rest van de bevolking. De vrouwen dragen prachtige gekleurde kleding. Jakiri ligt op de bekendeµring Road die je tot Bambui volgt. Van daaruit rijdt je door de bergen naar Belo, waar je overnacht in een trekkers kamp. Het verblijf in Belo is op basis van volpension. Dag 8: Belo Trekkers Kamp Écht op reis TIP: Vanuit Belo kun je deelnemen aan verschillende trektochten. Onder leiding van een lokale gids kun je bijvoorbeeld een dagtrektocht naar het heilige Oku-meer maken (inclusief picknick lunch). Je kunt ook een wandeltocht langs de dorpjes rondom Belo maken, met een bezoek aan de µvader van de Fon (koning) en zijn µpaleis Hier zie je pas écht hoe de bewoners in deze regio wonen en werken. Je kunt verder per bus een bezoek brengen aan het µndwara Tea Estate de grootste theeplantage van Kameroen (inclusief picknick lunch). Hier kun je het hele proces van pluk tot verpakking zien. In het dichtbij gelegen plaatsje Babungo kan een mooie µchefferie bezocht worden. Een 'chefferie' is een verzameling van meerdere families in een bepaald gebied. De behuizing bestaat uit een verzameling lemen hutten die zijn gerangschikt naar functie en belangrijkheid. Je kunt ook lekker relaxen op de veranda van het paviljoen in het trekkers kamp en genieten van het uitzicht op de bergen om je heen. Dag 9: Belo Trekkers Kamp - Bafut - Bamenda Na het ontbijt op weg naar Bafut. Bafut ligt in het 700 jaar oude traditionele koninkrijk van de Tikar stam. Je kunt een interessant bezoek brengen aan het paleis van de Fon (koning), waar je wordt rondgeleid door een van de koninginnen. Dit paleis staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Het is een complex van traditionele gebouwen en verblijven van de talrijke vrouwen van de Fon. Het Anchum, het paleis van de laatste Fon, met een imposant strodak, is heilig en kan niet worden bezocht. Verder worden hier traditionele Juju dansen uitgevoerd op het ritme van drums en lokale instrumenten. Je vervolgt de reis naar Bamenda, de hoofdstad van de Noordwest provincie met ongeveer inwoners. De stad is Engelstalig. Na de lunch kun je de grote markt of het Mankon museum bezoeken. Bamenda is het land van de Bamiléké, die georganiseerd zijn in 'chefferies'. De Bamiléké zijn etnisch gezien de belangrijkste groep in Kameroen. Daarnaast zijn ze in de kunstwereld bekend vanwege hun artistieke kwaliteiten.

5 Dag 10: Bamenda - Melong via Mbouda en Dschang Via Dschang reis je naar Melong. Onderweg heb je in Mbouda de mogelijkheid om het recent gebouwde Bamendjida museum te bezoeken. In dit museum kun je meer te weten komen over het slavernijverleden van Kameroen. In Dschang is een bezoek aan het µmusee des Civilisations de moeite waard Indien de tijd het toelaat!). Hier worden de leefwijzen van de verschillende volken van Kameroen, zoals de oerwoudbewoners, de kustvolken, de Sahelvolken en de volken van de graslanden, uitgelegd. Je overnacht in een charmant hotel in Melong. Dag 11: Melong - Kribi Vroeg ontbijt en vertrek naar de badplaats Kribi. Het is een lange reisdag vandaag. Onderweg kan een bezoek gebracht worden aan de imposante Ekom watervallen. Deze 80 meter hoge watervallen hebben dienst gedaan als decor voor de film µtarzan Op weg naar Kribi kun je zo nu en dan al een glimp opvangen van palm omzoomde witte zandstranden. Dag 12: Kribi - Campo Ma'an Nationaal Park Na het ontbijt vertrek je met 4x4 auto s naar Campo Ma an Nationaal Park. Een enorm park, ten zuiden van Kribi, dat zo'n vierkante km beslaat. Dicht, ongerept regenwoud met een bijzonder rijke biodiversiteit zover het oog reikt. Het Wereldnatuurfornds heeft hier verschillende projecten lopen. Omdat het Campo Ma an Park nog relatief onbekend is, is de accommodatie simpel en wordt in tenten overnacht. (muskietennetten en slaapzak meenemen!). In het park worden wandelingen gemaakt onder leiding van een plaatselijke gids en er zijn dragers beschikbaar. Voedsel wordt meegenomen vanuit Kribi en wordt bereid door de lokale kok. Dag 13: Campo Ma'an Nationaal Park Het Campo Ma an Nationaal Park heeft meer dan 1500 verschillende plantensoorten, 300 vogelsoorten en een verscheidenheid aan wild zoals buffels, luipaarden, nijlpaarden, mandrils, gorilla s, pythons en bosolifanten. Men treft er meer dan 70 verschillende apensoorten aan evenals allerlei soorten antilopen. In de Ntemrivier komen krokodillen en zeeschildpadden voor. Ook de 25 meter hoge Menvelewatervallen in het park zijn zeker een bezoek waard. Na het ontbijt ga je op zoek naar wild in het park onder leiding van de natuurgids. Dragers gaan mee om tenten, voedsel, water en dergelijke te dragen. Lunch doe je onderweg midden in het oerwoud! s Avonds diner je bij een knapperend kampveer en je slaapt nog een nacht in tenten. Dag 14: Campo Ma'an Nationaal Park - Kribi Na het ontbijt rijd je weer per 4x4 auto terug naar Kribi. Onderweg kan eventueel het dorpje Ebodje bezocht worden waar in de maanden december/januari zeeschildpadden hun eieren komen leggen. Vanmiddag luidt genieten van zon, zee en strand het devies!

6 Dag 15: Kribi - Douala, terugvlucht In Kribi kun je de Lobewatervallen bezoeken, een van de weinige watervallen ter wereld die direct in zee uitmonden. Ga daarna lekker lunchen op het strand met vers gevangen garnaaltjes! Je kunt ook een tocht per 'piroque' maken over de Loberivier met een bezoek aan een plaatselijke Pygmeeenstam. In de namiddag vertrek je naar Douala Airport voor je terugvlucht. Dag 16: Aankomst Aankomst. Hiermee komt een einde aan een zeer bijzondere en unieke reis! Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? Internationale vluchten;alle transport en safari's met (mini) bus (Toyata Coaster of Toyota Hiace, de laatste met airco);3 dagen transport per 4WD jeep in Campo Ma'an N.P.; 12 overnachtingen in hotels/guest houses/campementen;2 nachten in een tent in Campo Ma'an N.P.; alle ontbijten;overnachtingen op basis van volpension in Belo trekkers kamp en Campo Ma'an N.P.;entreegelden + lokale gids, kok en dragers Campo Ma'an N.P.; Nederlandstalige reisbegeleiding;engelstalige lokale gids uit Kameroen tijdens gehele reis;luchthavenbelastingen;brandstofheffing. Wat is exclusief? Overige maaltijden;optionele excursies;overige entreegelden;visa;fooien;boekingskosten;bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland);vertrekbelasting uit Kameroen (ong. 15,-);reis- en annuleringsverzekering Attentie Zakgeld / Bijkomende kosten Het geven van een fooi is een van de vormen om je waardering voor de door jou gemaakte reis uit te spreken naar de crew die bestaat uit de reisbegeleiding, de lokale gids en de chauffeur. Mocht je tevreden zijn dan wordt een fooi zeer gewaardeerd daar de salarissen niet buitensporig hoog zijn. Het richtbedrag van 1,- per persoon per dag per crewlid wordt als een normaal bedrag gehanteerd, doch je bent en blijft zelf geheel vrij in de bepaling hiervan. Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. Bij de bepaling van het zakgeld hebben we rekening gehouden met de gezamenlijke uitgavenpot en de eventuele optionele excursies.

7 Reisdocumenten Voor deze reis heb je een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst. In het paspoort dienen zich nog minstens twee lege bladzijden te bevinden voor het visum en entry / exit stempels. Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis voor vertrek een visum voor Kameroen (single entry) nodig. De kosten voor dit visum bedragen 90,-. Let op dat de visumformulieren goed zijn ingevuld en voorzien van pasfoto's samen met je paspoort en een origineel bewijs van je inenting tegen de gele koorts naar het Visumloket worden toegestuurd! Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag. Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf naar de betreffende ambassade(s). Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be Meereizen kind met ouder met andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Accommodatie en transport

8 Vervoer Tijdens de reis door Kameroen reis je in safaribusjes (Toyota Coaster of Toyota Hiace, deze laatste heeft airco). Van deze busjes kan het dak omhoog zodat je onderweg goed naar buiten kunt kijken. Tijdens je verblijf in het Campo Ma'an Nationaal Park, en al onderweg daarnaartoe, reis je in 4WD auto's. In de beschrijving van de het dag-tot-dag-programma staat per traject duidelijk vermeld hoe we reizen. Vanzelfsprekend kan de lokale situatie, waaronder de conditie van de wegen, aanleiding geven tot veranderingen. Om redenen van bijvoorbeeld extreme regenval of veiligheid kan van de beschreven route worden afgeweken. De reisbegeleiding biedt natuurlijk een passend alternatief aan. Accommodatie Tijdens deze reis overnacht je in goede toeristen klasse hotels/guesthouses/campementen op basis van tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. Dit geldt niet voor het Belo Trekkers Kamp, waar je het sanitair deelt. Er zijn hier voldoende warme douches aanwezig. Vaak is een airco of fan aanwezig. Je slaapt 2 nachten in tenten in het Campo Ma'an Nationaal Park. Neem een muskietennet en een slaapzak mee! In het park worden wandelingen gemaakt onder leiding van een plaatselijke gids en er zijn dragers beschikbaar. Voedsel wordt meegenomen vanuit Kribi en wordt bereid door de lokale kok.dragers gaan mee om tenten, voedsel, water en dergelijke te dragen. We willen je er op wijzen dat water schaars is in vrijwel heel Afrika. Houd rekening met deze schaarste door niet uigebreid te gaan douchen iedere dag. Als je een douche neemt, draai de waterkraan dan dicht als je je aan het inzepen bent zodat andere deelnemers ook een douche kunnen nemen! Laat de kraan niet onnodig openstaan als je je tanden poetst en trek de wc door alleen als dit echt nodig is. Op die manier bespaar je al gauw een paar liter water. Je kunt voor deze reis een 1 persoonskamer reserveren (niet mogelijk in Campo Ma'an N.P.). De kosten hiervoor bedragen 295,- en het is afhankelijk van beschikbaarheid. Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht. Iedereen besluit aan het begin van de reis met wie hij/zij wil delen. Voor veel reizen kun je voor vertrek al een excursiepakket aanschaffen. Zo ben je ervan verzekerd dat je deel kunt nemen aan de belangrijkste excursies. Mocht het minimum aantal deelnemers van een excursiepakket niet gehaald worden, dan ontvang je de kosten voor vertrek weer terug en kun je ter plaatse gewoon de excursies boeken. Indien er voor deze reis een excursiepakket bestaat, kun je hieronder zien welke excursies er in het pakket zijn inbegrepen. Als er geen excursiepakket voor je reis bestaat dan worden hieronder alleen de losse excursies getoond die je ter plaatse optioneel kunt boeken. Excursiepakket Excursie Details Losse excursies Excursie Details Prijs

9 Festivalinformatie Nieuwsberichten LANDINFO KAMEROEN ACHTERGROND INFORMATIE Religie PRACTISCHE INFO Geld Gezondheid Fotografie Omschrijving Wil jij binnenkort naar Kameroen reizen? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Kameroen. Algemene info Reisbegeleiding

10 Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en bij voorkeur actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren! De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten. Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is 1,- per reiziger per dag. Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen. Bewust op reis Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: koningaap.be/duurzaamheid Wat verder nog belangrijk is... We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken. Prijsgarantie Wij garanderen dat we onze prijzen tussentijds niet verhogen als gevolg van valutaschommelingen. Veranderingen in de kosten van bijvoorbeeld de luchthavenbelastingen, de visa, de kosten van vliegtickets, brandstofheffingen en BTW worden wel doorberekend. Persoonsgegevens Zorg dat je je persoons- en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult, aangezien deze uiteraard nodig zijn voor

11 het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of deze gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of buitenlandse luchthaven. Feedback Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mee te delen. Klachten die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet in behandeling worden genomen. Aantal deelnemers Mocht het gepubliceerde minimum aantal deelnemers niet gehaald worden, dan hebben wij de mogelijkheid om deze reis schriftelijk of mondeling te annuleren. Ook het uiteindelijk niet verkrijgen van de benodigde vliegtickets, kan leiden tot het annuleren van de reis. Wij verplichten ons dit uiterlijk drie weken voor vertrek aan de deelnemers mee te delen. Kuoni Specialists B.V. Koning Aap maakt deel uit van Avontuur.nu, een groep avontuurlijke reisorganisaties die weer vallen onder Kuoni Specialists B.V. Zij werken op diverse manieren samen om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een van de andere reisorganisaties van Avontuur.nu (Koning Aap Nederland, Koning Aap België, Shoestring Nederland, Shoestring International). Boek niet te laat Wacht met het boeken van een reis niet te lang, omdat we een maand voor een reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen op aanvraag. Bovendien kan laat boeken afwijkende vluchtschema s met bijbehorende vluchttoeslagen, extra transfers en eenpersoonskamertoeslagen met zich meebrengen. Te Gast In Een deel van de achtergrondinformatie over je reisbestemming is in deze uitgebreide reisbeschrijving door Informatie Verre Reizen, de uitgever van Te Gast In, met de grootste zorg samengesteld. Indien deze echter onjuistheden blijkt te bevatten aanvaardt IVR geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie. Laatste Nieuws In de uitgebreide reisbeschrijving vind je de meest actuele informatie over onze reizen. In de loop van het jaar kunnen echter veranderingen optreden waardoor mogelijk het dag-tot-dag-programma of het vluchtschema aangepast dient te worden. Uiteraard zoeken we dan altijd naar een zo goed mogelijk alternatief. Al deze veranderingen worden, zodra bekend, vermeld op onze website bij de betreffende reis onder 'Laatste Nieuws'. Indien de inhoud van de uitgebreide reisbeschrijving afwijkt van de informatie in onze algemene brochure, is de beschrijving op onze website bindend. Nieuwsbrief Maandelijks verschijnt er op onze website een gratis Nieuwsbrief, met daarin aandacht voor verschillende aspecten van onze reizen, zoals festivals, extra reisdata en informatie over tropische ziektes. Je kunt er boeiende reisverhalen van reizigers of reisbegeleiders lezen of deelnemen aan een fotowedstrijd. Wil je je abonneren op onze Nieuwsbrief, dan kan dat via de homepagina van onze website. Verlenging van de reis Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard 75 per persoon in rekening. Bij de verlenging van je reis kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht (door bijvoorbeeld een andere luchtvaartmaatschappij of boekingsklasse), het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Wij nemen (na ontvangst van je boekingsformulier!) zo spoedig mogelijk contact

12 met je op om de prijs met je te bespreken. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten. Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Tenslotte Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen en prijzen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen en reissommen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Je kunt op onze website kijken voor eventuele wijzigingen. Onze uitgebreide reisvoorwaarden zijn afgedrukt in onze brochure en staan ook op onze internetsites: en Verzekeringen

13 Koning Aap biedt de deelnemers aan haar reizen de mogelijkheid om een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten bij de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Zoals in onze reisvoorwaarden vermeld staat, stellen we het afsluiten van een reisverzekering verplicht en bevelen we het afsluiten van een annuleringsverzekering dringend aan. Een annuleringsverzekering is overigens ook nog geldig tijdens de reis. Mocht je onverhoopt moeten terugkeren dan kun je op basis van je annuleringsverzekering nog een vergoeding voor de 'niet genoten' vakantiedagen ontvangen. Allianz Global Assistance beschikt over een eigen alarmcentrale die bij eventuele calamiteiten snel en vakkundig optreedt. Tevens is het onze ervaring dat Allianz Global Assistance eventuele schadeclaims in zeer korte tijd afhandelt. Hoewel het niet verplicht is om de verzekeringen bij Koning Aap af te sluiten, raden we dit wel aan. Omdat we goed op de hoogte zijn van de af te leggen reisroutes en ter plaatse beschikken over de medewerking van lokale agenten, zijn eventuele problemen makkelijker op te lossen wanneer de reisverzekering via Koning Aap is afgesloten. Een bijkomend voordeel is dat wanneer een reis onverhoopt niet door mocht gaan, de kosten van de afgesloten reis- en/of annuleringsverzekeringen geheel gerestitueerd worden. Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van je reisgenoot voorkom je zo dat je als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren. Op onze website en in onze brochure vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verzekeringen die Koning Aap aanbiedt. Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt. Meer informatie en dekkingsoverzicht? Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel. Kijk voor meer informatie op Allianz Global Assistance. Adres Bezoekadres Koning Aap Koningin Elisabethlaan Gent Telefoon: In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar: +32 (0) Openingstijden Ons kantoor is geopend op de volgende tijden: Maandag t/m vrijdag van en uur Op dinsdag van uur (januari tot juni) Afspraak met een landenspecialist Wil je een afspraak maken met één van onze landenspecialisten, bel dan van tevoren voor een afspraak, zodat je er zeker van bent dat je de juiste persoon te spreken krijgt.

14

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Japan Winterreis 15 dagen Winter in het Land van de Rijzende Zon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCI 11-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Tijdens de winter in Japan, hoe bijzonder

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Filipijnen 16 dagen Prachtig Luzon en Palawan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAF 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De Filipijnen? Denk aan hartelijke mensen, rijstterrassen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Indonesië, West-Java 12 dagen Verkenning van West-Java Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBS 8-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom West-Java kent rokende vulkanen, theeplantages,

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Zuid-India - 12 dagen Cultuur, natuur en strand in Kerala Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBP 11-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Namasté! Deze India rondreis voert door de

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen Speurtocht naar de Oudheid Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KEK 6-22 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: China 16 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAG 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: China 13 dagen Beijing naar Mount Yuntaishan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAH 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom China betovert! Bezoek de Verboden Stad, de grotten van

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Code 277330 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Prachtige verlenging vanuit Christchurch op het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Baltische Staten en Sint-Petersburg De fascinerende rand van Europa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCZ 12-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Estland, Letland en Litouwen. Een

Nadere informatie

Boekingsvoorwaarden Trav l

Boekingsvoorwaarden Trav l Boekingsvoorwaarden Trav l 1. Boeking De vakantieboeker (jijzelf of een gemachtigde) gaat bij boeking akkoord met onze boekingsvoorwaarden. De vakantieboeker machtigt Trav l om familie of begeleider van

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

9 Daagse Camp-Safari Budget

9 Daagse Camp-Safari Budget 9 Daagse Camp-Safari Budget Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari reist u naast uw gids

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Desert Trail Sudan 9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Profiel Per 4x4 en Soedan kameel Over zandduinen, langs bergmeren en historische plaatsen Sprookjesachtige landschappen

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 13 dagen/10 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen Hoogtepunten van de Baltische Staten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EBK 8-18 7 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In het noordoosten van

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W:

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W: Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: 06 28 22 54 40 E: marit@thetravelclub.nl W: http://www.thetravelclub.nl/marit Beste Toppers, Bijgaand wat meer informatie over de ondernemerstrip van 2019.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire PRIVERONDREIS MET ENGELSTALIGE GIDS DOOR KENIA

Nadere informatie

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Vanuit Arusha/Moshi (Tanzania) 3-daagse lodge safari full board Tarangire, Ngorongoro en Lake Manyara National Park Lake Natron en Ngorongoro

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

AlgemeneVoorwaarden. Toepassing

AlgemeneVoorwaarden. Toepassing AlgemeneVoorwaarden Toepassing Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Janne Travel en alle (reis)diensten en (reis)overeenkomsten verleend of gesloten door Janne Travel. Met Reiziger

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OMAN - 9 dagen Woestijnkastelen en groene bergen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: MOK 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Tijdens deze korte reis door het noorden van Oman

Nadere informatie

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Tanzania Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding Tanzania Explorer Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Verken het Manyara National Parc waar duizenden flamingo s hun habitat hebben

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken.

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken. 1. Definities A. Social Corporate Development (SCD): SCD maakt onderdeel uit van Stichting ImproveGhana (KvK 34349783). SCD stelt bedrijven in staat om haar professionals deel te laten nemen aan de Leadership

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 3 8 maart 2015 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het viersterren

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

Zuid-Afrika. Zuid-Afrika4kids. Selfdrive. Johannesburg Hazyview - Sabi Sand Kruger Swaziland Maputaland - Saint Lucia - Drakensbergen - Johannesburg

Zuid-Afrika. Zuid-Afrika4kids. Selfdrive. Johannesburg Hazyview - Sabi Sand Kruger Swaziland Maputaland - Saint Lucia - Drakensbergen - Johannesburg Zuid-Afrika Selfdrive Zuid-Afrika4kids Johannesburg Hazyview - Sabi Sand Kruger Swaziland Maputaland - Saint Lucia - Drakensbergen - Johannesburg Ideale rondreis voor gezinnen met kinderen Verblijf in

Nadere informatie

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA - Sikkim, het boeddistisch koninkrijk in de wolken - Topkunst van het Tibetaanse

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis Reisprogramma Oeganda 14-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

KUNST EN AMBACHTEN SAFARI IN OEGANDA, 15 DAGEN

KUNST EN AMBACHTEN SAFARI IN OEGANDA, 15 DAGEN KUNST EN AMBACHTEN SAFARI IN OEGANDA, 15 DAGEN 6 20 maart 2020 2599 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Safari s in 3 nationale parken, workshops met gerenommeerde kunstenaars, lezing over kunstgeschiedenis

Nadere informatie

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis nepal 9-25 oktober 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis nepal Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding Dag 1 11 MAART 2017 - naar Kenia Per nachtvlucht naar Kenia. 11 MAART 2017 BRUSSEL-AMSTERDAM 18.25-19.15u KQ1732 AMSTERDAM-NAIROBI 20.35-06.40u

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Thailand - Vér-schrikkelijke Aanbieding Boeddha s paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYT 10-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert de hoogtepunten

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Albanie Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BUL 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het land wat eens het meest geïsoleerde land van Europa was, is

Nadere informatie

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T Reisvoorwaarden AIE Op de reizen van de Asociación Iberoamericana (in het vervolg kortweg AIE genoemd) zijn onderstaande boekings- en reisvoorwaarden van toepassing. Deze hebben betrekking op het boekingsproces,

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis NOORD-INDIA KIDZ - 16 dagen Tulbanden, olifanten en paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FIK 6-22 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een India familiereis voor

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

Mount Everest basecamp trekking 2012 boekingsformulier

Mount Everest basecamp trekking 2012 boekingsformulier Mount Everest basecamp trekking 2012 boekingsformulier Naam van de reis: Mount Everest basecamp trekking 2012 Data: 5 oktober 2012 27 oktober 2012 Kosten: 2295 euro Voornaam en achternaam deelnemer Adres

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ALBANIË - 9 dagen Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EAB 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek CONGO (DRC), RWANDA Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek 9 dagen en 7 nachten REF: 196 REISBESCHRIJVING INTRODUCTIE REISBESCHRIJVING DAG 1 - Brussel - Aankomst op de luchthaven

Nadere informatie

PROJECT LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ECUADOR

PROJECT LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ECUADOR - VRIJWILLIGERSWERK - LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ECUADOR LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN ECUADOR - VRIJWILLIGERSWERK - Volg lessen Spaans en werk daarna mee aan een sociaal project in Quito of omgeving. Je

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis EGYPTE - 9 dagen In het voetspoor van de farao's Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BEE 6-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In ruim een week tijd krijg je een goed beeld van

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP)

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) Home Vrijwilligerswerk doen Frans Benin Bouwproject & bezienswaardigheden (begeleide WEP-groep) - VRIJWILLIGERSWERK - VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

Great Ethiopian Run - 8 dagen

Great Ethiopian Run - 8 dagen Great Ethiopian Run - 8 dagen Van 14 21 november 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika. De reis wordt georganiseerd in samenwerking

Nadere informatie

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis cambodja 11-27 november 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis cambodja Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Cambodja.

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis VENEZUELA - 23 dagen Capibara's in de pure natuur Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BBV 8-18 23 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Venezuela is met zijn vele natuur parken en gevarieerde

Nadere informatie

Volg het spoor van de Transsiberië Express

Volg het spoor van de Transsiberië Express Volg het spoor van de Transsiberië Express 34 daagse reis per eigen classic car, 4x4 of motor van Amsterdam naar Peking Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over

Nadere informatie

2. De prijzen van buitenlandse reizen zijn op dit moment vrij van BTW. Indien de BTW-voorschriften worden gewijzigd, dan passen wij de prijzen aan.

2. De prijzen van buitenlandse reizen zijn op dit moment vrij van BTW. Indien de BTW-voorschriften worden gewijzigd, dan passen wij de prijzen aan. 1. Prijsvoorbehoud 1. Indien door (Afrikaanse) overheden en/of instanties ad hoc (toegangs)prijzen gewijzigd worden en/of extra toeslagen of belastingen geheven worden, dan behouden wij ons het het recht

Nadere informatie

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden

The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden The Garden tour in South Africa 11 dagen / 10 nachten Aankomst 10/11/2012 Ervaring vereist er wordt af en toe off-road gereden Hier wat meer informatie over de reis. Wij bieden u avontuur, samen met een

Nadere informatie