BUS (RIJBEWIJS D) Zorgeloos rijden Zorgeloos begeleiden Zorgeloos opleiden. Klompenmakerstraat JJ Velserbroek Tel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BUS (RIJBEWIJS D) Zorgeloos rijden Zorgeloos begeleiden Zorgeloos opleiden. Klompenmakerstraat 19 1991 JJ Velserbroek Tel: 023-53 70 408."

Transcriptie

1 BUS (RIJBEWIJS D)

2 DE THEORIE Elke opleiding voor het D-rijbewijs begint met de theorie. Iedere kandidaat moet naast verkeerskennis ook beschikken over autotechnische- en administratieve kennis. Om beroepsmatig met een BUS te mogen rijden moet u het gecombineerde traject volgen. De kandidaat wordt geëxamineerd op de kennis die wettelijk verplicht is voor het rijbewijs en gecombineerd met de kennis die vereist is voor de aantekening vakbekwaamheid op het rijbewijs. Onze theoriecursussen worden gegeven in onze leslokalen te Velserbroek en. De cursussen duren ongeveer 30 lesuren. Deze zijn te volgen in een spoed/dag opleiding of in avondsessies. De cursussen worden gegeven met behulp van de nieuwste CD-ROM apparatuur. Speciaal hiervoor opgeleide docenten zorgen ervoor dat op een prettige wijze, de kennis wordt bijgebracht die een beroepschauffeur zich eigen moet maken Vakbekwaamheid deel 1 Hierin worden de onderdelen verkeer en techniek behandeld. - het schriftelijke examen bestaat uit 50 (meerkeuze) vragen en duurt 75 minuten. - als je ten minste 41 van de 50 vragen goed hebt ben je geslaagd - je moet minimaal 17 jaar zijn en een wettig legitimatiebewijs meenemen. - de geldigheidsduur van het deelexamen is 2 jaar Vakbekwaamheid deel 2 Dit onderdeel bevat de hoofdstukken: administratie, veiligheidsaspecten, imago van het beroep, markt van het personenvervoer. - het schriftelijke examen bestaat uit 50 (meerkeuze) vragen en duurt 75 minuten. - als je ten minste 40 van de 50 vragen goed hebt ben je geslaagd je moet minimaal 20 jaar zijn en een wettig legitimatiebewijs meenemen. - de geldigheidsduur van het deelexamen is 2 jaar. Vakbekwaamheid deel 3 Dit examen toetst de kennis van vervoersadministratieve zaken. De examenvakken/ onderdelen zijn: administratie, veiligheidsaspecten, imago van het beroep, markt van het personenvervoer. Het schriftelijke examen bestaat uit 45 meerkeuze vragen gebaseerd op 3 praktijk situaties (15 gesloten vragen per case) en duurt 120 minuten. Als je ten minste 36 van de 45 vragen goed hebt ben je geslaagd (deze norm kan nog worden aangepast) Je moet minimaal 20 jaar zijn en een wettig legitimatiebewijs meenemen. De geldigheidsduur van dit deelexamen is 2 jaar.

3 Praktische toets bus De kandidaat laat zien dat hij over een juiste beroepshouding beschikt door te verschijnen in schone kleding met een verzorgd uiterlijk. De kandidaat is tijdens de interactie met passagiers in staat een net en beleefd taalgebruik te bezigen De kandidaat laat door een adequate reactie zien dat hij kan inspelen op de specifieke wensen, behoeften en gedragingen van verschillende soorten passagiers (kinderen, gehandicapten) aan de hand van voorbeeldsituaties die worden aangedragen. De kandidaat is in staat om de veiligheidsvoorschriften toe te passen die van belang zijn bij het in- en uitladen van bagage, een juiste verdeling van de bagage over de assen, het vastzetten van de bagage om schuiven te voorkomen en een juiste verdeling van de bagage om de stabiliteit van de bus te borgen (rekening houdend met het zwaartepunt). Toets op besloten terrein of simulator De kandidaat is in staat aan te tonen het voertuig in verschillende situaties en bij verschillende weersomstandigheden onder controle te hebben bij het vooruit en achteruit manoeuvreren volgens aangegeven parcours, het parkeren op aangewezen plek en het bochten rijden. Aantekening vakbekwaamheid Als u in het bezit bent van de 3 geldige theoriecertificaten en de twee toetsen met goed gevolg hebt afgelegd ontvangt u vanaf 1 september 2008 een aantekening vakbekwaamheid (code 95) op het rijbewijs. Hoe komt de code op het rijbewijs? CCV geeft aan de RDW door dat u voldoet aan de verplichte nascholing. De RDW geeft dit vervolgens door aan de gemeente. Zodra u 35 uur nascholing hebt gehad, dan kunt u bij de gemeente de code vakbekwaamheid op uw rijbewijs laten zetten. De code op uw rijbewijs is vijf jaar geldig. Bij de verlenging van uw rijbewijs komt de code automatisch op uw rijbewijs. Ook als u het chauffeursdiploma voor de eerste keer haalt na september 2008/2009, komt de code automatisch op uw rijbewijs.

4 DE PRAKTIJK Voor de rij-instructie hebben wij een drietal gekwalificeerde instructeurs, die u met zeer veel ervaring en enthousiasme een verzorgde en succesvolle opleiding zullen bezorgen. Praktijkexamen De praktijkexamens voor het rijbewijs D vinden bij onze verkeersschool plaats. Dit betekent dat de examinator naar onze verkeersschool komt om vandaar uit met de praktijkexamens te starten. Dit heeft natuurlijk grote voordelen voor u als cursist: een vertrouwde omgeving maar vooral een vertrouwde examenroute. Bent u een nieuwe chauffeur? Iedereen die vanaf 10 september 2008 (bus) of 10 september 2009 (vrachtauto) slaagt voor zijn vakbekwaamheid krijgt vijf jaar de tijd (1 e periode 7 jaar) om zijn vakbekwaamheid te verlengen. Dit doet de chauffeur door het volgen van de 35 uur nascholing. Gevolgen van de invoering Richtlijn Vakbekwaamheid Indien u niet binnen de gestelde termijn voldoet aan de Richtlijn Vakbekwaamheid mag u het beroep niet langer uitoefenen! De Richtlijn Vakbekwaamheid is dus een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering en uw opleiding. Wij adviseren chauffeurs om jaarlijks een deel van de nascholing te volgen en niet alle nascholing op het laatste moment te plannen. Als elke chauffeur tot het laatste moment wacht met nascholing, zou er een capaciteitstekort kunnen ontstaan, waardoor chauffeurs hun vakbekwaamheid niet tijdig kunnen verlengen Diplomaplicht Het chauffeursdiploma heet officieel aantekening vakbekwaamheid op het rijbewijs. De verplichting van het diploma is geregeld in het Arbeidstijdenbesluit Vervoer. Je hebt deze aantekening nodig indien je geboren bent na 30 juni Bedrijfscursussen Voor bedrijven en grote groepen cursisten kunnen wij speciale dagcursussen verzorgen. In overleg met u en uw werknemers zijn alle opleidingen (zowel theorie als praktijk) individueel te plannen en geheel naar uw wensen te verzorgen. Op aanvraag kunnen wij uw bedrijf een gespecificeerde offerte sturen. Landelijke dekking Verkeersschool van Sprang & Tempo heeft een landelijke dekking, dit betekent dat wij bijna altijd wel een opleiding bij u in de buurt kunnen aanbieden.

5 Compactopleiding voor de bus, categorie D Om het rijbewijs D versneld te halen, bieden wij u de mogelijkheid aan om een compactopleiding te volgen. Deze opleiding is zeer succesvol en kan voor u een goede manier zijn om verantwoord en snel het rijbewijs D te halen. De opleiding start met een 2 uur durende screentest. De instructeur zal deze screentest gebruiken om uw huidige niveau en leersnelheid vast stellen. Na de screentest geeft de instructeur een eerlijk en goed advies omtrent het verdere verloop van de rijopleiding. De instructeur zal dan aangeven welk pakket, op basis van uw rijvaardigheidsniveau, het beste bij u past. De screentest is geheel vrijblijvend, u kunt na de screentest ook besluiten om reguliere rijlessen te volgen in plaats van een compactopleiding. Indien u besluit om na de screentest een compactopleiding te boeken, dan wordt direct uw praktijkexamen aangevraagd en uw dagdelen ingepland. U ontvangt hiervan altijd een schriftelijke bevestiging. U of uw werkgever weten na de screentest dus precies hoeveel uw rijopleiding gaat kosten en wanneer en hoe laat u op examen gaat. Een dagdeel bestaat uit vier aaneensluitende uren. Bijv. van tot uur of van tot uur. Voordeel Het is niet nodig om voor ieder afzonderlijk lesuur naar onze verkeersschool te komen. Dus...minder reistijd en minder kilometers. Uw praktijkuren kunnen op deze manier effectiever benut worden. Dus minder lessen en toch beter resultaat. Voorwaarden Aan het volgen van een compactopleiding zijn enkele voorwaarden verbonden: 1. U moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B; 2. U moet de theorie examens vakbekwaamheid deel 1 en 2 met voldoende resultaat hebben afgelegd 3. U moet in het bezit zijn van een geldige geneeskundige verklaring; 4. U bent verplicht om een screentest af te leggen; 5. De start van de compactopleiding moet maximaal zes maanden na de screentest zijn; 6. Bij niet verschijnen voor de geplande lessen vervallen de lessen en heeft u geen recht op restitutie van lesgeld.

INFORMATIE RIJ-OPLEIDING

INFORMATIE RIJ-OPLEIDING INFORMATIE RIJ-OPLEIDING VRACHTWAGEN & AANHANGWAGEN ACHTER VRACHTWAGEN Voor persoonlijke informatie Openingstijden kantoor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag REGULIERE RIJOPLEIDING CATEGORIE C

Nadere informatie

Rijbewijs C1.

Rijbewijs C1. Rijbewijs C1 Waarom kiezen voor Blom? o In 7 dagen het rijbewijs o Theorie middels E-learning o Ervaren enthousiaste instructeurs o Altijd je planning en facturen bij de hand met onze speciale Blom app!

Nadere informatie

Special invoering Richtlijn vakbekwaamheid

Special invoering Richtlijn vakbekwaamheid Special invoering Richtlijn vakbekwaamheid Special invoering Richtlijn vakbekwaamheid < > 2e druk, uitgave d.d. maart 2008 Wijzigingen in de kwalificatiestructuur CDE Ministerie neemt plannen CBR en sector

Nadere informatie

Informatieboekje. Verkeersschool Eddy Bouwhuis

Informatieboekje. Verkeersschool Eddy Bouwhuis Informatieboekje Verkeersschool Eddy Bouwhuis 1 Verkeersschool Eddy Bouwhuis Adres : Hugo de Grootstraat 6 7942 HA MEPPEL Telefoon : 0522 24 22 22 Fax : 0522 240 250 E-mail Website : info@eddybouwhuis.nl

Nadere informatie

Europese Richtlijn vakbekwaamheid -basiskwalificatie

Europese Richtlijn vakbekwaamheid -basiskwalificatie vakbekwaamheid D Europese Richtlijn vakbekwaamheid -basiskwalificatie In de Europese Richtlijn vakbekwaamheid worden eisen gesteld aan aspirant beroepschauffeurs. Daarnaast zijn actieve bus- en vrachtautochauffeurs

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 20072008 21 501-33 Raad voor Vervoer, Telecommunicatie en Energie Nr. 173 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Examens bus en vrachtauto veranderen per 8 september 2008

Examens bus en vrachtauto veranderen per 8 september 2008 Examens bus en vrachtauto veranderen per 8 september 2008 Alle Europese beroepschauffeurs veilig en vakbekwaam op weg Per 8 september gaat de Europese Richtlijn vakbekwaamheid in. Deze richtlijn heeft

Nadere informatie

Het motor rijbewijs. Als je op theorie-examen gaat heb je nodig:

Het motor rijbewijs. Als je op theorie-examen gaat heb je nodig: Het motor rijbewijs Motorrijden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en niet zonder reden. Door de toegenomen verkeersdrukte kiezen steeds meer mensen er voor om de motor voor woon werk verkeer

Nadere informatie

Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E

Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E Het adres voor al uw rijopleidingen Orionweg 6 8938 AH Leeuwarden Tel: 058-2880004 Fax: 058 2 88 00 05 www.berendknol.nl info@berendknol.nl Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E Voorwoord Zoekt u een

Nadere informatie

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Beste chauffeur, Uw werkgever heeft besloten om de verplichte periodieke nascholing van u en uw collega s onder te brengen bij VTO transportopleidingen.

Nadere informatie

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008

NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 NIEUW Invoering vakbekwaamheid voor de categorie D vanaf 10 september 2008 Vanaf 10 september 2008 moeten alle bestuurders van een voertuig behorende tot de categorie D en die in beroepsverband rijden,

Nadere informatie

Ben jij al bezig met je verplichte nascholing?

Ben jij al bezig met je verplichte nascholing? POWERED BY RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID opleiden & ontwikkelen CODE 95 Ben jij al bezig met je verplichte nascholing? Informatie voor chauffeurs Goed op weg met code 95! Een goede chauffeur verstaat zijn vak.

Nadere informatie

Informatiebulletin Verkeersschool Eddy Bouwhuis

Informatiebulletin Verkeersschool Eddy Bouwhuis Informatiebulletin Verkeersschool Eddy Bouwhuis Verkeersschool Eddy Bouwhuis Adres : Hugo de Grootstraat 6 7942 HA Meppel Telefoon : 0522 24 22 22 Fax : 0522-240250 E-mail : info@eddybouwhuis.nl Homepage

Nadere informatie

Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing?

Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing? POWERED BY RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID opleiden & ontwikkelen CODE 95 Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing? Informatie voor werkgevers Goed op weg met code 95! De code 95 op het rijbewijs

Nadere informatie

HET AUTORIJBEWIJS. Als je op examen gaat heb je nodig: Legitimatie (paspoort of identiteitskaart). Bevestiging van de reservering (niet verplicht).

HET AUTORIJBEWIJS. Als je op examen gaat heb je nodig: Legitimatie (paspoort of identiteitskaart). Bevestiging van de reservering (niet verplicht). HET AUTORIJBEWIJS Het rijbewijs B is het meest gewilde rijbewijs en daar hoort natuurlijk een goede opleiding bij. Hieronder vind je informatie over de theorie en over de praktijk. Heb je na het lezen

Nadere informatie

SCENARIO S PRAKTISCHE TOETS D (VPTD) Inleiding

SCENARIO S PRAKTISCHE TOETS D (VPTD) Inleiding SCENARIO S PRAKTISCHE TOETS D (VPTD) Inleiding De Praktische toets D wordt afgenomen door het opleidingsinstituut, onder toezicht van CCV. Alleen door CCV erkende opleidingsinstituten mogen de toetsen

Nadere informatie

Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM!

Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM! Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM! Binnenkort ga je jouw eerste rijles nemen, helemaal leuk! Kies vooral een rijschool die bij je past. Wij maken die keuze graag wat makkelijker voor je! Elk jaar leiden

Nadere informatie

Hallo mogen wij ons even voorstellen

Hallo mogen wij ons even voorstellen Hallo mogen wij ons even voorstellen Wij zijn Verkeersschool Janssen en bedanken je voor het benaderen van informatie over jou rijopleiding. Denk je nog steeds dat het behalen van je rijbewijs duur en

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs C. Voor bestuurders van een vrachtauto

Nieuwe regels voor het rijbewijs C. Voor bestuurders van een vrachtauto Nieuwe regels voor het rijbewijs C Voor bestuurders van een vrachtauto Wilt u binnenkort uw rijbewijs gaan halen voor het besturen van een vrachtauto? Of beschikt u al over een rijbewijs C? Dan moet u

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding SOOB-subsidie... 3. Subsidietabel rijopleiding C... 4. Totaalprijzen C na subsidie... 5 +6

Inhoudsopgave. Inleiding SOOB-subsidie... 3. Subsidietabel rijopleiding C... 4. Totaalprijzen C na subsidie... 5 +6 1 Inhoudsopgave Inleiding SOOB-subsidie... 3 tabel rijopleiding C... 4 Totaalprijzen C na subsidie....... 5 +6 tabel rijopleiding CE.... 7 Totaalprijzen CE na subsidie..... 7 tabel Nascholing Code 95...

Nadere informatie

Achtergrond, inhoud en consequenties

Achtergrond, inhoud en consequenties abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der StatenGeneraal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon Datum 30 juni 2008 Ons kenmerk VENW/DGTL2008/2597 Onderwerp Vakbekwaamheid beroepschauffeurs

Nadere informatie

Downloadbare PDF. Altijd in de buurt. www.code95.nl info@code95.nl +31 72 564 20 00

Downloadbare PDF. Altijd in de buurt. www.code95.nl info@code95.nl +31 72 564 20 00 Downloadbare PDF Altijd in de buurt. Code 95 Wat is Code 95? Sinds 2008 is de Europese regelgeving omtrent de kwalificaties voor het rijbewijs C en het rijbewijs D aangescherpt. Beroepschauffeurs in heel

Nadere informatie

Producten en Werkwijze Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid. <plak hier eventueel logo van VTO-partner en/of logo van klant>

Producten en Werkwijze Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid. <plak hier eventueel logo van VTO-partner en/of logo van klant> Producten en Werkwijze Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid Agenda VTO & partners Hoofdlijnen Richtlijn Vakbekwaamheid Onze aanpak Automatisering

Nadere informatie

Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theoriecursus

Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theoriecursus Bromfiets opleidingen Bromfiets opleidingen Prijzen Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theorie cursus 35,- Praktijk Rijles (per uur) 44,- Rijles (per 1½ uur) 66,- Praktijk

Nadere informatie

Code 95 en dan... Behouden, behalen of verlengen. Oscar Ebbeling

Code 95 en dan... Behouden, behalen of verlengen. Oscar Ebbeling Code 95 en dan... Behouden, behalen of verlengen Oscar Ebbeling Wat is Code 95? Sinds 2008 is de Europese regelgeving omtrent de kwalificaties voor het rijbewijs C en het rijbewijs D aangescherpt. Beroepschauffeurs

Nadere informatie

Chauffeursdag/ Schadepreventie (N94)

Chauffeursdag/ Schadepreventie (N94) Chauffeursdag/ Schadepreventie (N94) Inleiding De chauffeursdag heeft als doel om de chauffeur bewust te maken van veel voorkomende schades, inzicht te geven in de gevolgen, kosten en indirecte kosten

Nadere informatie

Met een handicap veilig achter het stuur

Met een handicap veilig achter het stuur Met een handicap veilig achter het stuur Een rijbewijs betekent mobiliteit en vooral zelfstandigheid. Maar wat als u afhankelijk bent van een rolstoel? Of een arm of been niet goed kunt gebruiken? Kunt

Nadere informatie

Vakopleidingen. MBO² opleiding Chauffeur Goederenvervoer. CCV Gecertificeerde opleidingen. Onze kennis en ervaring is de kracht achter ons verhaal.

Vakopleidingen. MBO² opleiding Chauffeur Goederenvervoer. CCV Gecertificeerde opleidingen. Onze kennis en ervaring is de kracht achter ons verhaal. Vakopleidingen MBO² opleiding Chauffeur Goederenvervoer CCV Gecertificeerde opleidingen Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek MBO erkend opleider Ministerie van OC&W Brinnr. 30NY Vakopleidingen

Nadere informatie

SOOB-SUBSIDIE 65% 50% zij-instromers

SOOB-SUBSIDIE 65% 50% zij-instromers 1 SOOB-SUBSIDIE De komende jaren zijn er in de sector Transport & Logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig. SOOB, het opleidingsen ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert aangesloten transportbedrijven

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Vanaf 1 maart 2010 moet u voor het halen van het rijbewijs voor de brommobiel een theorie- en een praktijkexamen afleggen.

Nadere informatie

Rijschool VAN DE VYVER

Rijschool VAN DE VYVER Vrachtwagen CLASSIC Rijschool VAN DE VYVER www.rijschoolvandevyver.com rijschool.vandevyver@telenet.be Tel 09/33 88 045 GSM 0475/ 371 751 Erkenning 2533 Ondernemingsnummer BE 0450 829 076 9052 ZWIJNAARDE-GENT

Nadere informatie

Producten en Werkwijze Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid

Producten en Werkwijze Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid Producten en Werkwijze Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid Agenda VTO & partners Hoofdlijnen Richtlijn Vakbekwaamheid Onze aanpak Automatisering Producten en werkwijze Voordelen van de VTO methode Tarieven

Nadere informatie

5.4. Personenauto rijbewijs (B) Chauffeursdiploma. Werkstuk door een scholier 2222 woorden 15 juni keer beoordeeld

5.4. Personenauto rijbewijs (B) Chauffeursdiploma. Werkstuk door een scholier 2222 woorden 15 juni keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 2222 woorden 15 juni 2007 5.4 43 keer beoordeeld Vak Economie PTA Opdracht Economie: vrachtwagenchauffeur Mijn Mening. Ik vind dit een leuk vak omdat je niet altijd op de zelfde

Nadere informatie

Rijschool VAN DE VYVER

Rijschool VAN DE VYVER Vrachtwagen Vakbekwaamheid Rijschool VAN DE VYVER www.rijschoolvandevyver.com rijschool.vandevyver@telenet.be Tel 09/33 88 045 GSM 0475/ 371 751 Erkenning 2533 Ondernemingsnummer BE 0450 829 076 9052 ZWIJNAARDE-GENT

Nadere informatie

Algemene voorwaarden :

Algemene voorwaarden : Algemene voorwaarden : Artikel 1 - Verplichtingen rijschool De rijschool is verplicht er zorg voor te dragen: 1. dat les wordt gegeven door instructeurs, die voldoen aan de bepalingen van de Wet Rijonderricht

Nadere informatie

MEEST GESTELDE VRAGEN RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID Code 95

MEEST GESTELDE VRAGEN RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID Code 95 MEEST GESTELDE VRAGEN RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID Code 95 Wat houdt de Richtlijn in? De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt eisen aan de basiskwalificatie voor aankomende beroepschauffeurs en verplicht actieve

Nadere informatie

Welkom opleiders CDE. Mei / juni CCV is een zelfstandig onderdeel van het CBR en is hét examenhuis voor de sector transport en logistiek

Welkom opleiders CDE. Mei / juni CCV is een zelfstandig onderdeel van het CBR en is hét examenhuis voor de sector transport en logistiek Welkom opleiders CDE Mei / juni 2011 CCV is een zelfstandig onderdeel van het CBR en is hét examenhuis voor de sector transport en logistiek Inleiding Pieter Steenhuis Ton Gerritsen Erik Timmermans Gerrit

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Vanaf 1 maart 2010 moet u voor het halen van rijbewijs voor de brommobiel een theorie- en een praktijkexamen afleggen.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 165 27 augustus 2008 Regeling houdende regels in verband met de implementatie van richtlijn nr. 2003/59/EG (Regeling vakbekwaamheid

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto U01-4 ADR Basis - vervoeren van gevaarlijke stoffen over de weg U01-4 ADR Basis + Tank - vervoeren van gevaarlijke stoffen over

Nadere informatie

HET AUTORIJBEWIJS. De praktijk

HET AUTORIJBEWIJS. De praktijk HET AUTORIJBEWIJS Het rijbewijs B is het meest gewilde rijbewijs en daar hoort natuurlijk een goede opleiding bij. Hieronder vind je informatie over de theorie en over de praktijk. Heb je na het lezen

Nadere informatie

Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl

Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl Verkeerschool Kees de Vaan Grote Kerkstraat 33 4261BB Wijk en Aalburg Tel. 0416-693068 Fax. 0416-695305 www.keesdevaan.nl Je rijbewijs is een eenmalige investering waarvan je jou leven lang profijt kunt

Nadere informatie

HOE BEHAAL IK EEN RIJBEWIJS?

HOE BEHAAL IK EEN RIJBEWIJS? HOE BEHAAL IK EEN RIJBEWIJS? Hoe behaal je in België een rijbewijs? Welke examens moet je afleggen? Wat moet je doen? 1. Lees de vragen op blad 2 en zoek de antwoorden in de tekst op blad 3. Op blad 4

Nadere informatie

Theorie examens Rijbewijs en Vakbekwaamheid

Theorie examens Rijbewijs en Vakbekwaamheid Theorie examens Rijbewijs en Vakbekwaamheid 13 juni 2009 CCV is een zelfstandig onderdeel van het CBR en is hét examenhuis voor de sector transport en logistiek Huishoudelijke mededelingen Roken is niet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus W02-1 Rijoptimalisatie Behaviour Based Safety (BBS) voor chauffeurs

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2015 462 Besluit van 21 november 2015 tot wijziging van het Reglement rijbewijzen in verband met de intrekking van de mogelijkheid onder bepaalde

Nadere informatie

[In het kader hieronder vindt u voor welke diploma's vrijstelling kan worden verkregen.]

[In het kader hieronder vindt u voor welke diploma's vrijstelling kan worden verkregen.] 1. Kunt u mij iets vertellen over (het invoeren van) het verplichte examen of (het invoeren van) een vakbekwaamheidseis (exameneisen) voor taxichauffeurs? De minister heeft na overleg met de branche besloten

Nadere informatie

Nascholing chauffeurs

Nascholing chauffeurs Nascholing chauffeurs Agenda Introductie VTO & partners De EU Richtlijn Vakbekwaamheid Onze aanpak Tarieven Voordelen samengevat Vragen en antwoorden. Introductie VTO Transportopleidingen VTO partners

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs D. Voor bestuurders van een bus voor meer dan 8 personen

Nieuwe regels voor het rijbewijs D. Voor bestuurders van een bus voor meer dan 8 personen Nieuwe regels voor het rijbewijs D Voor bestuurders van een bus voor meer dan 8 personen Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor het besturen van een bus voor meer dan 8 personen? Of beschikt u al over

Nadere informatie

dat er les wordt gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een geldig

dat er les wordt gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een geldig De Rijschool draagt er zorg voor: dat er les wordt gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een geldig instructeursbewijs, dat er les wordt gegeven in of met lesvoertuigen waarvoor een verzekering

Nadere informatie

HET bromfiets- en motorrijbewijs * (rijbewijs A)

HET bromfiets- en motorrijbewijs * (rijbewijs A) HET bromfiets- en motorrijbewijs * (rijbewijs A) * vanaf 1 mei 2013 Ervaring en vertrouwen Een ontspannen tochtje op zondag. Een weekendje weg. Elke dag vlot door de files. Er zijn redenen te over waarom

Nadere informatie

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Je rijbewijs halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Alles over je rijbewijs Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid tel. 02 244 15 11 www.bivv.be Groep van erkende Ondernemingen

Nadere informatie

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn

Nieuwe regels voor het rijbewijs. Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Nieuwe regels voor het rijbewijs Het rijbewijs na implementatie van de derde Europese rijbewijsrichtlijn Wilt u binnenkort uw rijbewijs halen voor een of meerdere categorieën? Of beschikt u al over een

Nadere informatie

Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid

Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid Verplichte Nascholing Verplichte Nascholing Richtlijn Vakbekwaamheid De Richtlijn Vakbekwaamheid is een Europese richtlijn die op 15 juni 2003 is vastgesteld. Voor buschauffeurs die wonen of werken in

Nadere informatie

Try the Bike. Twijfel je of zo n motor wel iets voor jou is? Schrijf je dan in voor Try the Bike. Vraag nu de Try the Bike aan!

Try the Bike. Twijfel je of zo n motor wel iets voor jou is? Schrijf je dan in voor Try the Bike. Vraag nu de Try the Bike aan! MT STIP TKSTN PORTFOLIO Brochures Klant: Verkeersschool Oosterpoort Ook geschreven door Met Stip Omschrijving: tekstn Brochure MOTORRijBwijs MOTOR RIJBWIJS Brochuretekst Motorrijbewijs Met Stip Teksten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Autorijschool Nico Deen. Algemene Voorwaarden Lesovereenkomst. 1. Algemeen

Algemene voorwaarden Autorijschool Nico Deen. Algemene Voorwaarden Lesovereenkomst. 1. Algemeen Algemene voorwaarden Autorijschool Nico Deen Algemene Voorwaarden Lesovereenkomst 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden (AV) geven de algemene bepalingen weer voor het verzorgen van rijopleiding categorie

Nadere informatie

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Inhoudsopgave Inleiding.. pagina 2 Belangrijkste kenmerken. pagina 3 Voorwaarden voor de werkgever pagina 5 Het waarmerken van documenten.. pagina 6 Stappenplan

Nadere informatie

Motor. Verkeersschool Cranenbroek. In deze brochure vindt u alles wat u moet weten voor en tijdens uw opleiding voor de motor.

Motor. Verkeersschool Cranenbroek. In deze brochure vindt u alles wat u moet weten voor en tijdens uw opleiding voor de motor. Verkeersschool Cranenbroek Motor In deze brochure vindt u alles wat u moet weten voor en tijdens uw opleiding voor de motor. Verkeersschool Cranenbroek Instraat 21 St.Luciastraat 9 0495-49 17 14 www.verkeersschoolcranenbroek.nl

Nadere informatie

Infobrief C zonder vakbekwaamheid

Infobrief C zonder vakbekwaamheid Infobrief C zonder vakbekwaamheid In deze infobrief willen wij u enerzijds de opleiding toelichten. Anderzijds hopen wij u ook wegwijs te maken in de administratie rond het rijexamen. Vrijgestelden vakbekwaamheid

Nadere informatie

Oostjachtpark Sint-Niklaas

Oostjachtpark Sint-Niklaas Vanaf 10/09/2009 is er een Europese richtlijn die iedereen die een vrachtwagen wil besturen als hoofdactiviteit verplicht om 35u bijscholing te volgen voor 10/09/2016. Wanneer de 35uren nascholing gevolgd

Nadere informatie

Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018

Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018 Uw rijbewijs Uw vakbekwaamheid VFU VAB-Rijschool 08/02/2018 Ik wil een rijbewijs C (vrachtwagen) of D (bus). Wat nu? Wat is vakbekwaamheid + criteria en vrijstellingen. Wanneer moet de chauffeur zijn code

Nadere informatie

Basis Motoropleiding (rijbewijsopleiding)

Basis Motoropleiding (rijbewijsopleiding) Basis Motoropleiding (rijbewijsopleiding) Als je kiest voor deze opleiding dan kies je voor: Onze basis motoropleiding is bestemd voor (aspirant) motorrijders die het motorrijbewijs willen halen, en willen

Nadere informatie

Voorwoord. Bewaar deze brochure goed zodat u tijdens uw opleiding het een en ander kan nalezen/terug kijken.

Voorwoord. Bewaar deze brochure goed zodat u tijdens uw opleiding het een en ander kan nalezen/terug kijken. Rijopleiding Motor 2019 Voorwoord Hartelijk dank voor uw interesse in onze verkeersschool. Wij willen u middels deze brochure een wegwijs maken in de nieuwe actuele regels van het motorrijbewijs. Bewaar

Nadere informatie

Het rijbewijs voor motor en motorscooter

Het rijbewijs voor motor en motorscooter Het rijbewijs voor motor en motorscooter Motorrijden is populair bij jong en oud. Als motorrijder ben je wel relatief kwetsbaar. Daarom is er in Europa een strenge wetgeving voor het motorrijbewijs van

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

PRAKTISCHE TOETS D1/D

PRAKTISCHE TOETS D1/D PRAKTISCHE TOETS D1/D De praktische toets D1/D wordt afgenomen door het opleidingsinstituut, onder toezicht van CCV. Alleen door CCV gecertificeerde opleidingsinstituten mogen de toetsen afnemen. Onderdeel

Nadere informatie

1.4 De tijdsduur van de te geven rijles, te weten 60 minuten, wordt volledig benut voor het geven van de rijles.

1.4 De tijdsduur van de te geven rijles, te weten 60 minuten, wordt volledig benut voor het geven van de rijles. Algemene voorwaarden Rijschool Excellence Algemeen Rijschool Excellence, gevestigd en kantoorhoudende te Zoetermeer, verder te noemen de rijschool/instructeur, verricht haar rijonderricht uitsluitend overeenkomstig

Nadere informatie

5 De toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cursist wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

5 De toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cursist wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen. ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSSCHOOL MARTHIJS Artikel 0 Algemeen 1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten, diensten, mededelingen, adviezen, aanvaardingen, leveringen, uitvoeringen

Nadere informatie

Regeling vakbekwaamheid bestuurders

Regeling vakbekwaamheid bestuurders VW Regeling vakbekwaamheid bestuurders Regeling houdende regels in verband met de implementatie van richtlijn nr. 2003/59/EG (Regeling vakbekwaamheid bestuurders) 19 augustus 2008/Nr. CEND/ HDJZ-2008/1041

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Autorijschool Jè-Mi-Gi

Algemene Voorwaarden Autorijschool Jè-Mi-Gi 1 Algemene Voorwaarden Autorijschool Jè-Mi-Gi In de lesovereenkomst wordt nadere invulling gegeven aan hetgeen Autorijschool Je-Mi-Gi en leerling overeenkomen. De Algemene Lesvoorwaarden maken onderdeel

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het rijbewijs voor de brommobiel moet u slagen voor een theorie- en een praktijkexamen. Deze examens zijn ingevoerd

Nadere informatie

Verkeersregelaar. Theorieopleiding verkeersregelaar

Verkeersregelaar. Theorieopleiding verkeersregelaar Volgens de Regeling verkeersregelaar 2009 is een ieder die op de openbare weg aanwijzingen geeft aan het verkeer verplicht een aanstelling als verkeersregelaar te hebben. Er zijn twee soorten aanstellingen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VAN VELZEN RIJOPLEIDINGEN.

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VAN VELZEN RIJOPLEIDINGEN. ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VAN VELZEN RIJOPLEIDINGEN. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden aangegaan met Rijschool Van Velzen Rijopleidingen, als wel op iedereen

Nadere informatie

Rijschoolinstructeurs kunnen zich vanaf drie jaar na het behalen van het rijbewijs inschrijven voor de vorming tot instructeur.

Rijschoolinstructeurs kunnen zich vanaf drie jaar na het behalen van het rijbewijs inschrijven voor de vorming tot instructeur. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1421 van LODE CEYSSENS datum: 8 juni 2017 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Examen rijbewijs - Instructeurs

Nadere informatie

Toetsmatrijs Taxi vakbekwaamheid praktijk beperkt

Toetsmatrijs Taxi vakbekwaamheid praktijk beperkt In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CBR divisie CCV Categoriecode: TVC Toetsvorm: raktijk Dekkingsgraad

Nadere informatie

Informatiepakket. Rijopleiding B

Informatiepakket. Rijopleiding B Informatiepakket Rijopleiding B Maastricht, 16 oktober 2012 Beste Sauriër, Allereerst willen wij je bedanken voor je interesse in het volgen van een rijopleiding bij onze rijschool: In dit informatiepakket

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Autorijschool Interfocus

Algemene Voorwaarden Autorijschool Interfocus Algemene Voorwaarden Autorijschool Interfocus In de les overeenkomst wordt nadere invulling gegeven aan hetgeen Autorijschool Interfocus en leerling overeenkomen. De Algemene Lesvoorwaarden maken onderdeel

Nadere informatie

Toetsmatrijs Taxi Doelgroepenvervoer

Toetsmatrijs Taxi Doelgroepenvervoer Opgesteld door: CCV Categorie: i Doelgroepenvervoer Categoriecode: TD Toetsvorm: raktijkexamen Dekkingsgraad toetstermen: 100 % Cesuur: De kandidaat moet een voldoende hebben behaald voor het examen om

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN JOHN S RIJOPLEIDING

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN JOHN S RIJOPLEIDING ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN JOHN S RIJOPLEIDING Algemeen Gedurende een rijles is de leerling leerling en om die reden juridisch niet de bestuurder van het voertuig. Dit betekent

Nadere informatie

DE OPLEIDING VOOR VRACHTAUTO INSTRUCTEURS

DE OPLEIDING VOOR VRACHTAUTO INSTRUCTEURS DE OPLEIDING VOOR VRACHTAUTO INSTRUCTEURS VRACHTAUTO RIJINSTRUCTEUR WORDEN? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Heb je een passie voor vrachtauto s en vind je het heerlijk om jouw kennis en ervaring

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Rijschool Rijportaal

Algemene Voorwaarden Rijschool Rijportaal Algemene Voorwaarden Rijschool Rijportaal Artikel 1: Algemeen 1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, opdrachten, diensten, mededelingen, adviezen, aanvaardingen, uitvoeringen en

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN van Rijschool Simon Timmermans.

ALGEMENE VOORWAARDEN van Rijschool Simon Timmermans. ALGEMENE VOORWAARDEN van Rijschool Simon Timmermans. per 1 januari 2013. Voor u ligt de algemene voorwaarden Rijschool Simon Timmermans. Deze zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden aangegaan

Nadere informatie

1.6 De rijschool zorgt voor een adequate en voor de leerling inzichtelijke rapportage van de leervorderingen.

1.6 De rijschool zorgt voor een adequate en voor de leerling inzichtelijke rapportage van de leervorderingen. Algemene voorwaarden Autorijschool Buivenga Assen ARTIKEL 1 Verplichtingen van de autorijschool 1.1 De leerling krijgt praktijkles in een lesvoertuig dat naast alle andere wettelijke eisen tevens aan de

Nadere informatie

Het rijbewijs voor motor en motorscooter. Het rijbewijs voor motor en motorscooter maart 2011 1

Het rijbewijs voor motor en motorscooter. Het rijbewijs voor motor en motorscooter maart 2011 1 Het rijbewijs voor motor en motorscooter Motorrijden is populair bij jong en oud. Als motorrijder bent u wel kwetsbaar. Daarom heeft Europa een strenge wetgeving voor het motorrijbewijs. Wat u moet doen

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016. Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016. Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016 Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers De komende jaren zijn er in de sector

Nadere informatie

Vakbekwaamheid van beroepsbestuurders voor personenvervoer

Vakbekwaamheid van beroepsbestuurders voor personenvervoer Vakbekwaamheid van beroepsbestuurders voor personenvervoer Betreft: Koninklijk besluit van 4 mei 2007 betreffende het rijbewijs, de vakbekwaamheid en de nascholing van bestuurders van voertuigen van de

Nadere informatie

Even vooraf.. Motorrijden heeft veel voordelen, echter het heeft ook veel nadelen..

Even vooraf.. Motorrijden heeft veel voordelen, echter het heeft ook veel nadelen.. Even vooraf.. Als je 18 jaar of ouder bent, dan mag je motorrijlessen nemen. Kies je ervoor om op je 18e, 19e of 20e jaar examen te doen, dan zul je een rijbewijs ontvangen voor de lichte categorie motor.

Nadere informatie

De theorie-examens in het kader van de Richtlijn vakbekwaamheid en de Rijbewijs Richtlijn. 16 augustus 2008

De theorie-examens in het kader van de Richtlijn vakbekwaamheid en de Rijbewijs Richtlijn. 16 augustus 2008 De theorie-examens in het kader van de Richtlijn vakbekwaamheid en de Rijbewijs Richtlijn 16 augustus 2008 Huishoudelijke mededelingen Roken is niet toegestaan Mobiele telefoons graag uitschakelen Vragen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Rijschool Voordelig Sonja

Algemene voorwaarden Rijschool Voordelig Sonja Algemene voorwaarden Rijschool Voordelig Sonja Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Verplichtingen van de rijschool Verplichtingen van de leerling Betaling

Nadere informatie

Rijbewijs C / C1. technische fiche

Rijbewijs C / C1. technische fiche Rijbewijs C / C1 technische fiche OPLEIDING THEORIE Rijbewijs C / C1: THEORIE WEGCODE duur: 1 dag Wet op het rijbewijs. Indeling voertuigen in categorieën en gewichten. Herhaling wegcode (de zogenaamde

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende bij de les overeenkomsten rijschool Regio 040

Algemene voorwaarden behorende bij de les overeenkomsten rijschool Regio 040 ALGEMENE VOORWAARDEN Rijschool Regio 040 Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn onderdeel van alle les overeenkomsten die worden afgesloten bij rijschool Regio 040 en zijn toepasbaar op de rijschool

Nadere informatie

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Je rijbewijs halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Alles over je rijbewijs Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid tel. 02 244 15 11 www.bivv.be Groep van erkende Ondernemingen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN VERKEERSCHOOL CREEMERS-BELFORT TE MAASTRICHT.

ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN VERKEERSCHOOL CREEMERS-BELFORT TE MAASTRICHT. ALGEMENE VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ DE LESOVEREENKOMST VAN VERKEERSCHOOL CREEMERS-BELFORT TE MAASTRICHT. Artikel 1 Verplichting rijschool. De rijschool dient er zorg voor te dragen: Dat de les wordt gegeven

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Rijschool You2Drive Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden aangegaan met rijschool You2Drive, als wel op iedereen die lessen volgt of andere

Nadere informatie

Informatieboekje. Verkeersschool Eddy Bouwhuis

Informatieboekje. Verkeersschool Eddy Bouwhuis Informatieboekje Verkeersschool Eddy Bouwhuis 1 Verkeersschool Eddy Bouwhuis Adres : Hugo de Grootstraat 6 7942 HA MEPPEL Telefoon : 0522 24 22 22 Fax : 0522 24 02 50 E-mail : info@eddybouwhuis.nl Website

Nadere informatie

35-uur nascholingpakket met E-learning Gecertificeerde leermethode met minder verlet!

35-uur nascholingpakket met E-learning Gecertificeerde leermethode met minder verlet! 35-uur nascholingpakket met E-learning Gecertificeerde leermethode met minder verlet! In geheel Europa moeten de beroepschauffeurs uniform opgeleid worden. Het doel is de verkeersveiligheid te verbeteren,

Nadere informatie

Vragen omtrent de nieuwe reglementering

Vragen omtrent de nieuwe reglementering Vragen omtrent de nieuwe reglementering Overgangsbepalingen motorrijbewijs A beperkt wordt gelijkgesteld aan categorie A2 1. Ik ben in het bezit van een rijbewijs A beperkt. Mag ik ook na 30/04/2013 voertuigen

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het rijbewijs voor de brommobiel moet u slagen voor een theorie- en een praktijkexamen. Deze examens zijn ingevoerd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus

Inhoudsopgave. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto. W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus Inhoudsopgave W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Vrachtauto W01-1 Het Nieuwe Rijden, Ecodrive Brandstofreductie Autobus W02-1 Rijoptimalisatie Schadepreventie W02-1 Rijoptimalisatie Defensief

Nadere informatie

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL

HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL HOOFDSTUK 12 SCHOLING LESSEN MET DE RIJSCHOOL INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. THEORETISCHE LESSEN...2 II. PRAKTISCHE LESSEN EN GELDIGHEID...2 1. Verplichte lessen... 2 2. Vervolmakingslessen... 2 III. MINIMUM

Nadere informatie