Hybride klimaatplafonds PRODUCTLIJN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hybride klimaatplafonds PRODUCTLIJN"

Transcriptie

1 Hybride klimaatplafonds PRODUCTLIJN

2 HC Groep introduceert: HC KP is onderdeel van de HC Groep. De HC Groep is gespecialiseerd in klimaatbeheersing, klimaatplafonds, luchtbehandelingapparatuur, ventilatiesystemen voor parkeergarages en luchtverdeel- en regeltechniek. Hierdoor kan de HC Groep zich met recht opwerpen als totaalleverancier van onder meer comfort, veiligheid en behaaglijkheid, waardoor optimale woon- en werkomgevingen kunnen worden gerealiseerd. In een wereld waarin duurzaamheid en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan, denkt de HC Groep als strategische partner graag met u mee over passende oplossingen voor groene bouwvraagstukken. In dit kader werd in 2010 de HC VERDE productlijn geïntroduceerd, een lijn van milieubewuste, energiezuinige, duurzame producten en concepten afkomstig uit alle bedrijfsonderdelen binnen de HC Groep. Het HYBRIDE klimaatplafond is het nieuwste onderdeel van de HC VERDE productlijn. Bedrijfsintroductie HC KP heeft als marktleider in Nederland jarenlange kennis van en ervaring met klimaatplafonds en beschikt tevens over uitgebreide eigen productiefaciliteiten. Door het toepassen van nieuwe technieken, kostenreducties, de opkomst van duurzaam bouwen en Green Building Concepten zijn de toepassingsmogelijkheden van klimaatplafonds in de loop van de jaren verder toegenomen. Om in deze ontwikkelingen mee te gaan is de HC Groep per 1 maart 2011 lid geworden van de Dutch Green Building Council (DGBC). Door de samenwerking met strategische partners zal HC KP de komende jaren in kunnen spelen op alle duurzame en kostenreducerende ontwikkelingen, waardoor opdrachtgevers de best passende klimaatsystemen in vele projecten voorhanden hebben.

3 Koelen en verwarmen via het plafond en toch de voordelen van een geringe inbouwhoogte Reductie van investeringskosten tezamen met het verlagen van het energiegebruik

4 Esthetisch de uitstraling van een traditioneel klimaatplafond, technisch de kracht van een hybride plafond

5 Waarom een klimaatplafond? Werken in een gezonde omgeving is ons uitgangspunt. Een gezond binnenklimaat voorkomt gezondheidsproblemen en bevordert de werksfeer. De ouderwetse klimaatsystemen werken met geforceerde luchttoevoer. Verse buitenlucht, al dan niet in combinatie met recirculatielucht wordt gekoeld of verwarmd en door toevoerroosters weer de ruimte ingebracht. Deze systemen zijn, door de toename van externe en interne warmtelasten, aan vervanging toe. De vraag naar koeling wordt steeds groter en meer koeling vraagt om een hoger luchtdebiet of een lagere inblaastemperatuur. Dit komt niet ten goede aan de luchtsnelheid en geluidsproductie wat leidt tot een onbehaaglijk binnenklimaat. Dit heeft verminderde werkprestaties en een hoger ziekteverzuim tot gevolg. HC VERDE klimaatplafonds bieden hier de oplossing. Klimaatplafonds: koelen en verwarmen Koeling via een klimaatplafond werkt compleet anders. Een klimaatplafond werkt namelijk op basis van radiatie en convectie. De problemen die conventionele systemen met zich meebrengen, bijvoorbeeld geluidsoverlast en een hoger luchtdebiet, sluit deze methode uit. Onderzoek heeft aangetoond dat het optimale thermisch comfort wordt bereikt als het aandeel van de warmteafgifte door radiatie op ongeveer 50% ligt. Door toepassing van een klimaatplafond neemt het effect van koeling door radiatie met maar liefst 15% toe, van 35% tot circa 50% en koeling door convectie en verdamping vermindert substantieel. Het klimaatplafond is hierdoor een ideale radiatiepartner voor de menselijke huid en het bevordert een behaaglijk gevoel aanzienlijk. Anders gezegd, koeling door middel van een klimaatplafond wordt als meer comfortabel ervaren omdat het menselijk lichaam meer warmte door radiatie kan afstaan dan bij koeling door geforceerde lucht. Een ander bijkomend voordeel is dat een ruimte voorzien van een klimaatplafond 1 C koeler wordt ervaren dan de werkelijke ruimtetemperatuur is. Voor het bereiken van een aangenaam thermisch comfort hoeft een ruimte met een klimaatplafond dus minder gekoeld te worden wat een aantrekkelijke energiebesparing oplevert.

6 Architectuur Klimaatplafondsystemen geven de architect maximale vrijheid bij het ontwerp zonder dat dit invloed heeft op het thermisch comfort. HC KP klimaatplafonds bevatten namelijk watervoerende elementen die zijn geplaatst aan de binnenzijde van het plafondpaneel. Vorm, afmetingen, kleur en perforatie van de panelen kunnen dus maximaal worden gecombineerd, waardoor esthetiek de boventoon kan blijven voeren. De keuze uit verschillende inbouwcomponenten zoals luchtroosters en verlichtingsarmaturen versterken het onderscheidend vermogen nog eens. Een ander groot voordeel van klimaatplafonds is dat ze weinig ruimte innemen. Het klimaatplafond kan eenvoudig tussen balken of cassettes worden gemonteerd. Afmetingen van luchtkanalen kunnen worden gereduceerd doordat water als warmte- en/of koudeoverdracht medium wordt gebruikt. Bij nieuwbouw kan dit leiden tot maar liefst 30 cm lagere verdiepingshoogtes. Het oppervlak langs de gevels wordt vaak gebruikt om componenten zoals radiatoren te plaatsen om het warmteverlies door de gevel en de koudeval bij het glas te compenseren. Als de bouwfysische eigenschappen van de gevel en het glas volstaan, is het mogelijk om het klimaatplafond ook te gebruiken voor ruimteverwarming. De ruimte aan de gevel is dan beschikbaar voor andere toepassingen.

7 Introductie hybride klimaatplafonds Het HYBRIDE klimaatplafond vormt het nieuwste onderdeel binnen de HC VERDE productlijn. Dit unieke concept is tien jaar geleden ontwikkeld door MWH Barcol-Air in Zwitserland en zal door HC KP exclusief op de Nederlandse en Belgische markt worden gebracht. De nauwe samenwerking met partner MWH Barcol-Air maakt het mogelijk dat HC KP optimaal gebruik maakt van de aanwezige kennis en ervaring en daarnaast ook de beschikking heeft over de zeer geavanceerde klimaatkamer in Zwitserland. Het begrip Hybride is afgeleid van het Griekse woord Hybrida wat zoveel betekent als mengen, bundelen of kruisen van ongelijksoortige zaken. In de techniek wordt er veelal onder verstaan dat een systeem verschillende technieken met elk hun specifieke toepassingen en oplossingen combineert. Hierdoor ontstaat een bijzonder product met nieuwe en unieke eigenschappen.

8 Kenmerken en werking HC VERDE onderscheidt twee verschillende typen plafonds, te weten: 1. Het open hybride klimaatplafond ( eiland ) 2. Het gesloten hybride klimaatplafond 1. OPEN HYBRIDE KLIMAATPLAFONDS ( EILANDEN ) Uitvoering U44 Hybrid Het klimaatplafond U44 Hybrid combineert eenvoudig de systeemeigenschappen die in een ruimte nodig zijn ter bevordering van het thermisch en akoestisch comfort. Bij een hybride klimaatplafond wordt er gebruik gemaakt van een conventioneel klimaatplafond. Dit is opgebouwd uit een geperforeerd aluminium paneel en voorzien van koperen leidingen waardoor het energiedragende medium water stroomt. Op deze panelen wordt een akoestische mat aangebracht om voldoende demping te genereren. Het montageframe van de hybride eilanden is voorzien van watervoerende, koperen leidingen waarmee door middel van straling, convectie en geleiding de plafondbetonmassa van het gebouw tijdens de nacht voorzien wordt van koude-energie. Op deze wijze maakt de gebouwmassa thermo-actief onderdeel uit van het energiemanagement. De totale warmtelast wordt over de dag-/nachtcyclus afgevoerd. Overdag wordt een gedeelte van de warmtelast afgevoerd door het klimaatplafond. De rest van de warmtelast wordt tijdelijk opgeslagen in de betonmassa. Tijdens de nacht wordt deze energie uit het beton afgevoerd zodat overdag de betonmassa weer optimaal warmte op kan nemen. Een groot verschil dus met statische koeling waarbij het totale koelvermogen tijdens bedrijfstijd afgevoerd dient te worden. Het hybride klimaatplafond is hierdoor uitermate geschikt voor een ruimte met een hoge warmtelast. Een ander groot voordeel van het hybride klimaatplafond is dat het te installeren koelvermogen lager ligt dan bij een traditioneel klimaatplafond. Door gebruik te maken van energie verkregen tijdens nachtgebruik is het vele malen efficiënter en zeer energiezuinig. Door de speciale constructie van de U44 Hybrid wordt in het verwarmingsbedrijf de betonmassa slechts minimaal thermisch belast. Een snelle omschakeling van verwarming- naar koelbedrijf, zonder energieverlies, is verzekerd.

9 U44Hybrid : verwarmen U44Hybrid : koelen BETON Verwarmen door straling U44Hybrid : thermo-actieve betonmassa BETON Straling U44Hybrid : geluidsabsorptie BETON U45Hybrid : inclusief luchttoevoer Convectie BETON U46Hybrid : inclusief verlichting BETON BETON Uitvoering U45Hybrid Het is mogelijk dat het ventilatiesysteem wordt aangebracht in combinatie met de plafondeilanden. In deze uitvoering wordt de luchttoevoer middels een plat kanaal in de eilanden gebracht welke dan als drukdoos fungeren. Door luchttoevoer-openingen wordt lucht geluidloos tegen het betondek geblazen. Het ontwerp van een dergelijk downstream ventilatiesysteem biedt een laminaire, tochtvrije inblaas in de leefzone. Afhankelijk van de geluidseisen worden de geactiveerde en eventueel niet geactiveerde panelen voorzien van akoestisch materiaal om voldoende demping te creëren. Een groot architectonisch voordeel van deze oplossing is dat het luchttoevoerrooster geen zichtbaar element is in het plafondeiland en er geen vuilafzetting door inductie van ruimtelucht ontstaat. De keuze van perforatie, kleur en integratiecomponenten is door de architect te bepalen. Uitvoering U46Hybrid Er kunnen verschillende verlichtingscomponenten worden opgenomen in het plafondeiland waarbij de keuze sterk af zal hangen van het verlichtingsniveau en de wijze van verlichten (direct/indirect). Ook hier is een uitgebreide keuze voorhanden.

10 Kenmerken en werking (vervolg) 2. GESLOTEN HYBRIDE KLIMAATPLAFOND Uitvoering A11 Hybrid In tegenstelling tot het type U44 Hybrid is dit hybride plafond gesloten en zijn de luchttoevoerkanalen volledig geïntegreerd. De zogenoemde hybridekanalen worden aangesloten op het centrale luchtbehandelingsysteem waarbij de toevoerlucht via speciale geluidsarme nozzles met hoge snelheid wordt ingeblazen. De luchtstroom veroorzaakt een sterke luchtwals tussen klimaatplafond en betondek en verhinderd een temperatuurgelaagdheid in het gezamenlijke plenum. Hierdoor wordt het totale oppervlak waarin de warmte wordt uitgewisseld optimaal met elkaar verbonden. Het oppervlak bestaat uit het onderste gedeelte (ca. 50 mm) van het betondek, de geactiveerde bovenkant van het hybridekanaal en de achterkant van het klimaatplafond. In dagbedrijf wordt 50% van de totale warmtelast afgevoerd door het koelplafond, 30% wordt opgeslagen in het betondek en de resterende 20% wordt door de ingeblazen lucht opgenomen. Tijdens het nachtbedrijf wordt de in het betondek opgeslagen warmte (30% van het totaal) afgevoerd door de aan de bovenzijde van de hybridekanalen aangebrachte watervoerende koperen leidingen. De luchttoevoer is in deze bedrijfstoestand uitgeschakeld. BETON Thermisch geactiveerde laag van het plafond Straling Convectie 1. Hybride kanaal 2. Activatie middels koperen buis meanders 3. Gesloten, verlaagd plafond 4. Activatie van het plafond middels koperen buis meanders 5. Luchttoevoer middels nozzles 6. Turbulente luchtstroom

11

12 Techniek: open hybride klimaatplafonds Geopende module met zicht op het montageframe en de luchttoevoer Geopende module met zicht op isolatie en verlichtingsarmatuur

13 Techniek: gesloten hybride klimaatplafonds Zicht op de hybride luchtkanalen Geactiveerd paneel met akoestisch vlies en aansluiting op hybride module

14

15 Aansluitschema s Aansluitschema typen U44 - U46 Hybrid toepassing: 4-pijpssysteem (verwarmen en koelen) Aansluitschema type U44 - U46 Hybrid toepassing: 2-pijpssysteem change-over koelen verwarmen

16 Voordelen hybride klimaatplafonds: Optimaal thermisch binnenklimaat - Ruimtetemperatuur op gebruikersniveau beïnvloedbaar via het regelen van de koel- en/of warmtevraag. - Lage luchtsnelheden en stralingsasymmetrie. Beperkte inbouwhoogte - Typen U44 - U46 Hybrid hebben een standaardhoogte van slechts 75 mm. - Geschikt voor ruimten met een geringe plafondhoogte (renovatieprojecten). - Type A11 Hybrid minimaal 160 mm benodigd (gesloten plafond). Besparing op de investering- en exploitatiekosten - Reductie van het totaal op te stellen koelvermogen. - Geringer energiegebruik door optimale inzet van vrije koeling. - Onderhoudsarmsysteem. Reductie op het energiegebruik - Ruimtekoeling vindt plaats met water als koelmedium. - Koelenergie (max. 30%) wordt opgeslagen in de betonmassa. - Snelle responstijd bij sterk wisselende belastingen. - Hoge temperatuurkoeling, lage temperatuurverwarming. Beperking CO 2 uitstoot - Benutten van vrije koeling. - Geschikt voor alternatieve energiesystemen als LTE (Lange Termijn Energie Opslag in de bodem). Koelvermogen - Koelvermogen tot 180 W/m 2 is realiseerbaar. HC KP Postbus 8737, 5605 LS Eindhoven T F hckp@hcgroep.com HC KP is partner van MWH Barcol-Air AG, Switzerland HC KP is onderdeel van

HYBRIDAIR klimaateiland

HYBRIDAIR klimaateiland HYBRIDAIR klimaateiland Fotografie: Hori Adviseurs Project: Overgoo SIG Air Handling Nederland, bestaat uit bedrijven die gespecialiseerd zijn in klimaatbeheersing, klimaatplafonds, luchtbehandelingsapparatuur,

Nadere informatie

Next Hybrid klimaatplafonds. Cost-effective comfort made easy.

Next Hybrid klimaatplafonds. Cost-effective comfort made easy. Next Hybrid klimaatplafonds Cost-effective comfort made easy. Next Hybrid klimaatplafonds van Integra zijn uitermate geschikt voor het koelen en/of verwarmen van o.a. utiliteitgebouwen, universiteiten

Nadere informatie

COMPLEET-AIR. Het ideale comfort bij een minimale inbouwhoogte. Koelen Verwarmen Ventileren Geluidabsorptie Verlichting

COMPLEET-AIR. Het ideale comfort bij een minimale inbouwhoogte. Koelen Verwarmen Ventileren Geluidabsorptie Verlichting COMPLEET-AIR Het ideale comfort bij een minimale inbouwhoogte Koelen Verwarmen Ventileren Geluidabsorptie Verlichting COMPLEET-AIR Metalen plafondeiland welk rechtstreeks en/of vrijhangend tegen het bouwkundige

Nadere informatie

Its time for Greenovation CBM INDUCTIE UNIT CRYSTAL BEAM MODULE EEN PCM INDUCTIE UNIT. www.oc-autarkis.nl

Its time for Greenovation CBM INDUCTIE UNIT CRYSTAL BEAM MODULE EEN PCM INDUCTIE UNIT. www.oc-autarkis.nl Its time for Greenovation CBM INDUCTIE UNIT CRYSTAL BEAM MODULE EEN PCM INDUCTIE UNIT www.oc-autarkis.nl Inhoudsopgave Crystal Beam Module: PCM inductie units Verschil tussen conventionele en innovatieve

Nadere informatie

N 1. solution. climate BUILDINGS. for sustainable - 1 NL1

N 1. solution. climate BUILDINGS. for sustainable - 1 NL1 N 1 climate solution for sustainable BUILDINGS NL1-1 Een SAPP ceiling is zowel ecologisch als architecturaal het aangewezen klimaatsysteem voor zeer uiteenlopende projecen. Smart Acoustic Passive Power

Nadere informatie

Duurzaam. klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1

Duurzaam. klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1 Duurzaam klimaat- comfort IN ELKE RUIMTE NL1 1 Interalu klimaatplafonds hebben 90% minder hydraulische koppelingen dan concurrerende systemen. In de actieve zones bevinden zich geen koppelingen of flexibels.

Nadere informatie

Efficiënt klimatiseren met luchtwatersystemen

Efficiënt klimatiseren met luchtwatersystemen Efficiënt klimatiseren met luchtwatersystemen The art of handling air Systeemoverzicht Passief koelsysteem Bladzijde 4 Inductie-unit Bladzijde 6 Gevelklimaat-units Bladzijde 10 Koelbalken Koelplafonds

Nadere informatie

De combinatie van een gezond binnenklimaat, energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn

De combinatie van een gezond binnenklimaat, energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn De combinatie van een gezond binnenklimaat, energie besparen en duurzame schoonheid in één kozijn De pluspunten van het MOVAIR+ VISION kozijn Verbetering energielabel U-waarde 0,80 W/m²K 0.15 - -0.24 EPC

Nadere informatie

Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen

Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen Geïntegreerde klimaatsystemen voor gebouwen Uw huis is uw thuis. U komt er tot rust, besteedt er tijd met vrienden en familie. De ruimte waar u verblijft, moet daarom comfortabel en behaaglijk zijn als

Nadere informatie

Betonkernactivering. Changing the climate for living

Betonkernactivering. Changing the climate for living Betonkernactivering Changing the climate for living 2 Hoofdstuk 4 Betonkernactivering Klimaatsystemen 3 RIHO Climate Systems Met betonkernactivering kan de energierekening tot wel 60% lager uitvallen Index

Nadere informatie

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel.

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel. Duurzame energie Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van duurzame energiesystemen in gebouwen. Hiermee wordt op een natuurlijke wijze duurzame energie gewonnen om de woningen te verwarmen

Nadere informatie

lindab comfort Productoverzicht Comfort Koelbalken

lindab comfort Productoverzicht Comfort Koelbalken lindab comfort Productoverzicht Comfort Koelbalken Niet te warm en niet te koud. Geen tocht en geen storend lawaai. Indien u onze producten niet opmerkt, zijn we erin geslaagd een productief binnenklimaat

Nadere informatie

Duurzame totaaloplossingen

Duurzame totaaloplossingen Duurzame totaaloplossingen Voor iedere toepassing Ontdek de vele mogelijkheden van inductie-units en klimaatplafonds Totaaloplossingen 4 - Klimaatplafonds...5 - In vele varianten beschikbaar...6 7...10

Nadere informatie

nieuwe woning in Austerlitz

nieuwe woning in Austerlitz KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Austerlitz EPC0 7 woningen Thuis in het Loo De energie van morgen vandaag in huis EERB ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in RijswijkBuiten 66 woningen Buitenplaats Syon De energie van morgen vandaag in huis ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis

Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Sliedrecht 43 woningen Baanhoek-West De energie van morgen vandaag in huis 1e fase 23 woningen Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de eerste fase met

Nadere informatie

CRYSTAL CLIMATE CEILING "EEN UNIEK PCM KLIMAATPLAFOND: TECHNIEK EN INTERIEUR KOMEN SAMEN" PCM Design Klimaatplafond. Its time for Greenovation

CRYSTAL CLIMATE CEILING EEN UNIEK PCM KLIMAATPLAFOND: TECHNIEK EN INTERIEUR KOMEN SAMEN PCM Design Klimaatplafond. Its time for Greenovation Its time for Greenovation C3 PCM Design Klimaatplafond CRYSTAL CLIMATE CEILING "EEN UNIEK PCM KLIMAATPLAFOND: TECHNIEK EN INTERIEUR KOMEN SAMEN" www.oc-autarkis.nl Inhoudsopgave Crystal Climate Ceiling:

Nadere informatie

De juiste dampkap op de juiste plaats

De juiste dampkap op de juiste plaats De juiste dampkap op de juiste plaats De juiste dampkap op de juiste plaats De meest toegepaste dampkappen zijn conventionele dampkappen, luchtinductie dampkappen en impulslucht dampkappen. Deze kappen

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1

Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1 KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Spijkenisse 25 woningen Eiland van Spijk Fase 1 De energie van morgen vandaag in huis Een energiezuinige woning: het kan! De verkoop van Fase 1 van Eiland van Spijk in

Nadere informatie

Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds

Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds . X X testregistrierung Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds Serie Luchtrichtlamellen Wateraansluiting Chilled Beams No. 09..43 Certificering EUROVENT HYGIENISCH GETESTET V DI 60 Getest volgens

Nadere informatie

RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen

RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen Changing the climate for living Hoofdstuk 2 RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen Klimaatsystemen RIHO Climate Systems De stralingswarmte uit zo n klimaatsysteem

Nadere informatie

ENERGIENEUTRAAL BOUWEN

ENERGIENEUTRAAL BOUWEN PASSIEF BOUWEN ( EN RENOVEREN ) DE ENIGE LOGISCHE WEG NAAR ENERGIENEUTRAAL BOUWEN AL DIE VOGELS IN DE HAND MAAR STEEDS WEER DIE VOGEL IN DE LUCHT WE HOEVEN GEEN ENERGIE TE BESPAREN WE HEBBEN NU IMMERS

Nadere informatie

Slimline Technische Informatie. brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41

Slimline Technische Informatie. brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41 Slimline Technische Informatie brochurea4 Techniek SlimLineRBui1 1 27-03-2008 13:18:41 Inleiding Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter

Nadere informatie

Technische gegevens. Klimaattechniek 2 Inleiding 3 Koperen activering 4 Kunststof activering 5 Verbindingscomponent 6

Technische gegevens. Klimaattechniek 2 Inleiding 3 Koperen activering 4 Kunststof activering 5 Verbindingscomponent 6 Technische gegevens Klimaattechniek 2 Inleiding 3 Koperen activering 4 Kunststof activering 5 Verbindingscomponent 6 Plafondtechniek 7 Custom made en standaard 8 Metaalplafond systeem 9 Metaal plafond

Nadere informatie

Plafondkoelpaneel INDUCOOL-Compact

Plafondkoelpaneel INDUCOOL-Compact Plafondkoelpaneel INDUCOOL-Compact Koelen met lucht en water Foto Marcus Ebener Ministerie Stuttgart Technische en economische systeemvoordelen Fotos Marcus Ebener Ministerie Stuttgart Minder energiegebruik

Nadere informatie

Nieuwste innovatie van Solid Air Climate Solutions: Hybride Klimaatplafondeiland (Hesa)

Nieuwste innovatie van Solid Air Climate Solutions: Hybride Klimaatplafondeiland (Hesa) Nieuwste innovatie van Solid Air Climate Solutions: Hybride Klimaatplafondeiland (Hesa) Luchtbehandeling Klimaatplafonds Luchtverdeeltechniek Brandwerende producten Koelconvectoren Hybride Klimaatplafondeiland

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Herwijnen 24 woningen Engelenweide De energie van morgen vandaag in huis Een energiezuinige woning: het kan! De verkoop van 24 woningen Engelenweide in Herwijnen is gestart.

Nadere informatie

Over de Aqua DX unit. Energiebesparing. Keuze vrijheid. Compact en fluisterstil

Over de Aqua DX unit. Energiebesparing. Keuze vrijheid. Compact en fluisterstil Over de Aqua DX unit De Aqua DX is een watergekoelde condensingunit voorzien van Fuji Electric invertertechniek. De Aqua DX maakt gebruik van water om de warmte te verplaatsen, dit in tegenstelling tot

Nadere informatie

Its time for Greenovation C2F. Crystal Climate Floor CRYSTAL CLIMATE FLOOR EEN KLIMAATVLOER MET EEN SLIMME THERMISCHE ACCU. www.oc-autarkis.

Its time for Greenovation C2F. Crystal Climate Floor CRYSTAL CLIMATE FLOOR EEN KLIMAATVLOER MET EEN SLIMME THERMISCHE ACCU. www.oc-autarkis. Its time for Greenovation C2F Crystal Climate Floor CRYSTAL CLIMATE FLOOR EEN KLIMAATVLOER MET EEN SLIMME THERMISCHE ACCU www.oc-autarkis.nl Inhoudsopgave Een unieke vloer met een thermische accu De werking

Nadere informatie

D2Recool. Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat. Product informatie

D2Recool. Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat. Product informatie D2Recool Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat Product informatie D2Recool: Duurzame en effectieve klimaatbeheersing De D2Recool productlijn is één van de klimaatsystemen van Dutch

Nadere informatie

betere prestaties Powered by Zehnder - J.E. StorkAir & Rockfon

betere prestaties Powered by Zehnder - J.E. StorkAir & Rockfon Powered by Zehnder - J.E. StorkAir & Rockfon betere prestaties ComfoSchool, het gezonde ventilatieplafond voor klaslokalen: constant frisse lucht, uitstekende akoestiek ik voel me super, man! ComfoSchool

Nadere informatie

Lucht om te leren. TROX SCHOOLAIR Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor scholen

Lucht om te leren. TROX SCHOOLAIR Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor scholen Lucht om te leren TROX SCHOOLAIR Energiebesparende ventilatie-oplossingen voor scholen The art of handling air Goede lucht is een stuk levenskwaliteit. Of het nu in de natuur of in een gesloten ruimte

Nadere informatie

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule

Itho Daalderop 0,EPC formule. nieuwbouw. totaalformule Itho Daalderop 0,EPC formule nieuwbouw totaalformule 0, EPC - nieuwbouw totaalformule voor optimale energieprestatie Minimaal energieverbruik maximaal wooncomfort Wooncomfort, een gezond binnenklimaat

Nadere informatie

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL

OXYGEN. Brochure 2012-2013.NL OXYGEN Brochure 0-03.NL DE ADEMENDE RADIATOR: Intelligent en hygiënisch ventileren Jaga Oxygen is geen traditionele ventilatie, maar een intelligent gestuurd en energiebesparend luchtverversingssysteem.

Nadere informatie

Kenniscentrum InfoMil Energiebesparing bij een sportclub

Kenniscentrum InfoMil Energiebesparing bij een sportclub Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Energiebesparing bij een sportclub 23 januari 2017 Inhoudsopgave Energiebesparing bij een sportclub 3 Energiezuinige sportveldverlichting 3 Opwekken

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom

Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in Praal Esse Zoom EERB van morgen vandaag in huis De energie ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

VIN. Inductie-VAV units

VIN. Inductie-VAV units VIN Inductie-VAV units Voordelen Toepassing Inductie-VAV units worden toegepast in VAV systemen om het thermisch comfort te verbeteren en het energie verbruik te verlagen. De Vary-Jet klep regelt de primaire

Nadere informatie

Verwarmen Ventileren Koelen. Aangenaam sporten. Energie besparen. Een aangenaam sportklimaat tegen minimale kosten. Aangenaam

Verwarmen Ventileren Koelen. Aangenaam sporten. Energie besparen. Een aangenaam sportklimaat tegen minimale kosten. Aangenaam Verwarmen Ventileren Koelen Energie besparen Een aangenaam sportklimaat tegen minimale kosten Aangenaam comfort Alles-in-één klimaatsysteem In een tijd waarin kritisch gekeken wordt naar bouw- en exploitatiekosten

Nadere informatie

Passiefhuis-Platform vzw De REFLEX voor energiebewust bouwen

Passiefhuis-Platform vzw De REFLEX voor energiebewust bouwen PHP-leden die meewerkten aan dit project: Architectuur: A2M architecten Zetel CIT Blaton Zicht van de straatgevel; bron: A2M architecten 1. Context en doelstelling van het gebouw Het doel was een renovatie

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

Prelaq Energy Voorgelakt plaatstaal met uitstekende thermische eigenschappen

Prelaq Energy Voorgelakt plaatstaal met uitstekende thermische eigenschappen Prelaq Energy Voorgelakt plaatstaal met uitstekende thermische eigenschappen Lagere energiekosten, langere levensduur van het gebouw Wanneer het om voorgelakt stalen bekledingen gaat van gevels, daken,

Nadere informatie

DCS - Plafondrooster DCS. Plafondrooster

DCS - Plafondrooster DCS. Plafondrooster DCS Plafondrooster DCS/C DCS/A DCS/P Horizontale luchttoevoer, eveneens geschikt voor afzuiging Modulaire constructie met 5 verschillende, uitwisselbare frontpanelen geschikt voor modulaire plafonds met

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van 18 nul op de meter woningen in project NEXUM is gestart. Duurzame

Nadere informatie

OLP. Plafondroosters - Opleg plenum. Voor een onzichtbaar resultaat.

OLP. Plafondroosters - Opleg plenum. Voor een onzichtbaar resultaat. OLP Orange Climate en Verwol Complete Interieurrealisatie leveren samen complete klimaatplafonds. Geheel verzorgde systemen die u een totaalgarantie geven voor een kwalitatief hoogstaand plafond en behaaglijk

Nadere informatie

van naden en kieren, omdat er anders veel warmte verloren gaat.

van naden en kieren, omdat er anders veel warmte verloren gaat. Bij het bakken van een cake in de oven komt al voldoende warmte vrij om een woning te verwarmen. Klinkt dat vreemd? Dat is het namelijk niet. Een behaaglijke temperatuur wordt bereikt door een woning extreem

Nadere informatie

Klimaatplafonds, BKA en wanden vloerverwarming

Klimaatplafonds, BKA en wanden vloerverwarming Klimaatplafonds, BKA en wanden vloerverwarming Vergelijking van systemen AKOESTIEK EN BOUWFYSICA LAWAAIBEHEERSING MILIEUTECHNOLOGIE BRANDVEILIGHEID ing. Harry Bruggema, Peutz bv Zoetermeer (NL) Mook (NL)

Nadere informatie

Vrijhangende inductie-units

Vrijhangende inductie-units .3 X X testregistrierung Vrijhangende inductie-units Serie Condensbak met afvoer Klepaandrijving Chilled Beams No. 09.2.432 Certificering EUROVENT Enkel- of dubbelzijdig uitstromende plafondinductie- unit

Nadere informatie

Optimale prijs/ prestatie energieopslagsystemen

Optimale prijs/ prestatie energieopslagsystemen Meer doen met minder Optimale prijs/ prestatie energieopslagsystemen Met steun van de NOVEM is er een onderzoek gedaan ter verbetering van de prijs/prestatie van energieopslagsystemen. De investeringen

Nadere informatie

Uitgave Dit is een Novem-brochure vervaardigd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken

Uitgave Dit is een Novem-brochure vervaardigd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken Novem, de Nederlandse onderneming voor energie en milieu, is een dienstverlenende organisatie, gespecialiseerd in het management van energie- en milieuprogramma s voor de overheid. De belangrijkste opdrachtgever

Nadere informatie

GEZONDE LUCHT OP SCHOOL

GEZONDE LUCHT OP SCHOOL GEZONDE LUCHT OP SCHOOL KINDEREN HEBBEN RECHT OP GEZONDE BINNENLUCHT! Gezonde lucht op school Wist u dat het binnenklimaat in bijvoorbeeld gevangenissen vele malen beter is dan in een schoolgebouw? Onderzoeken

Nadere informatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie

Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie Een binnenklimaat dat werkt Productieve werkomgeving met energiebesparende ventilatie werken De ClimaRad Comfort Solution meet en regelt het binnenklimaat per ruimte, zonder dat uw medewerkers hier iets

Nadere informatie

Cassettes. flexible building. sustainable thinking.

Cassettes. flexible building. sustainable thinking. Cassettes flexible building. sustainable thinking. flexible building. sustainable thinking. ALUFORM goes green: bouwen aan duurzaamheid Duurzaamheid en zorg voor mens en milieu zijn stevig verankerd in

Nadere informatie

Koelen én ventileren met de FreeCooler

Koelen én ventileren met de FreeCooler Koelen én ventileren met de FreeCooler Milieuvriendelijk comfortabel kostenbesparend Klimaatbeheersing met de FreeCooler De FreeCooler Een nieuw gekoeld ventilatiesysteem dat in veel opzichten een verbetering

Nadere informatie

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van centrale

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Rockanje 38 woningen De Lange Stallen

Een nieuwe woning in Rockanje 38 woningen De Lange Stallen KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Rockanje 38 woningen De Lange Stallen De energie van morgen vandaag in huis Een zeer energiezuinige woning: het kan! Binnenkort start de verkoop van 38 woningen in het

Nadere informatie

Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds

Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds . X X testregistrierung Plafondinductie-units voor verlaagde plafonds Serie -Q Wateraansluiting Chilled Beams No. 09..43 Certificering EUROVENT HYGIENISCH GETESTET V DI 60 Getest volgens VDI 60 Radiaal

Nadere informatie

RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen

RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen Changing the climate for living Hoofdstuk 2 RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen Klimaatsystemen RIHO Climate Systems RIHOCELL Klimaatsystemen RIHOCELL. De 1-2-3

Nadere informatie

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop QualityFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van centrale

Nadere informatie

De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie!

De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie! De revolutionaire innovatie voor de kozijnindustrie! Selekt MOVAIR + kozijn 120 (Hout) Selekt MOVAIR + kozijn waarvan de onderregel is uitgevoerd met MOVAIR + glasvezelcomposietdorpel. Dit kozijn is uitgevoerd

Nadere informatie

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning

Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem. uw nieuwe. woning Itho Daalderop Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem uw nieuwe woning Water/water warmtepomp: - Verwarming in koude maanden door gebruik van bodemwarmte - Koeling in warme maanden door gebruik van

Nadere informatie

Optimaal binnenklimaat

Optimaal binnenklimaat Itho Daalderop QualityFlow A + Optimaal binnenklimaat QualityFlow De revolutionaire luchtdistributie voor optimale ventilatie QualityFlow is een geavanceerd woningventilatiesysteem dat gebruik maakt van

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Heerhugowaard 37 woningen in Nieuw Waard fase 3

Een nieuwe woning in Heerhugowaard 37 woningen in Nieuw Waard fase 3 KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Heerhugowaard 37 woningen in Nieuw Waard fase 3 De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van de woningen in het project Nieuw

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Westergouwe 53 woningen Wijdeblik

Een nieuwe woning in Westergouwe 53 woningen Wijdeblik KLIMAATGARANT EPC0 Een nieuwe woning in Westergouwe 53 woningen Wijdeblik EERB van morgen vandaag in huis De energie ENERGIE EXPLOITATIE AMSTELVEEN ENERGIE EXPLOITATIE RIJSWIJKBUITEN Een energieneutrale

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem.

Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat. Luchtkwaliteit. Ideaal voor integratie in een ventilatiesysteem. Waarom Ventileren? 24 uur per dag ventileren zorgt voor het beste resultaat Luchtkwaliteit We hebben allemaal nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. In onze moderne maatschappij

Nadere informatie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie

Nefit SolarLine II zonneboilers. SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboilers SolarLine II Warm water met zonneenergie Nefit SolarLine II zonneboiler Eindeloos profiteren van de zon Thermische zonne-energie is noodzakelijk voor een duurzame toekomst.

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Technische informatie kantoren appartementen bestaande fundering INLEIDING Slimline is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Slimline is dunner, lichter en duurzamer dan alternatieve

Nadere informatie

Verwarmen Ventileren Koelen. Aangenaam winkelen. Energie besparen. Een aangenaam winkelklimaat tegen minimale exploitatiekosten.

Verwarmen Ventileren Koelen. Aangenaam winkelen. Energie besparen. Een aangenaam winkelklimaat tegen minimale exploitatiekosten. Verwarmen Ventileren Koelen Energie besparen Een aangenaam winkelklimaat tegen minimale exploitatiekosten Aangenaam comfort Alleen verwarmen? De huidige retail vraagt om meer. De retailbranche verandert.

Nadere informatie

Itho Energiewoning. De perfecte balans tussen comfort en energiebesparing.

Itho Energiewoning. De perfecte balans tussen comfort en energiebesparing. Itho Energiewoning De perfecte balans tussen comfort en energiebesparing. Minimaal energieverbruik maximaal wooncomfort Wooncomfort, een gezond binnenklimaat en energiebesparing worden steeds belangrijker.

Nadere informatie

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Nova Neo Efficiënt en innovatief verwarmen Verwarming Koeling Ventilatie Filtering De radiator voor nu en morgen. Lagetemperatuursystemen zoals warmtepompen, zonnepanelen of hoogrendementsketels

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

Tentamen Warmte-overdracht

Tentamen Warmte-overdracht Tentamen Warmte-overdracht vakcode: 4B680 datum: 7 april 2014 tijd: 9.00-12.00 uur LET OP Er zijn in totaal 4 opgaven waarvan de eerste opgave bestaat uit losse vragen. Alle opgaven tellen even zwaar mee.

Nadere informatie

De natuurlijke combinatie

De natuurlijke combinatie Intergas Kombi Kompakt HRE EPC verlaging met 0.35 Informatie installateurs: Daikin Airconditioning Netherlands BV Fascinatio Boulevard 562 Postbus 8585 3009 AN Rotterdam t (088) 324 54 55 f (088) 324 54

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Informatieblad. verwarmingsinstallatie. Comfortabel klimaatsysteem. Rokade

Informatieblad. verwarmingsinstallatie. Comfortabel klimaatsysteem. Rokade Informatieblad verwarmingsinstallatie Rokade 2011 Comfortabel klimaatsysteem Energiezuinig en comfortabel klimaatsysteem Duurzaamheid is een centraal thema in Rokade. Als bewoner profiteert u daarvan.

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Waddinxveen De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. Een nieuwe woning in Waddinxveen De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Waddinxveen De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! Tetteroo is gestart met de verkoop van 10 woningen aan de Tuinbouwweg in het project

Nadere informatie

H e t W A d u s E P C p a k k e t

H e t W A d u s E P C p a k k e t Uw partner in duurzame energie H e t W A d u s E P C p a k k e t De ultieme oplossing voor uw woning v1.0 april 2009 Voorwoord WAdus BV is een jong en dynamisch bedrijf. Het bedrijf is opgericht in 2008

Nadere informatie

EEN PRODUCT VAN BLT LUCHTTECHNIEK

EEN PRODUCT VAN BLT LUCHTTECHNIEK EEN PRODUCT VAN BLT LUCHTTECHNIEK PERFECTE LUCHTVERDELING MET PLAFAIR LUCHTVERDEELPANELEN Plafair luchtverdeelpanelen Het textiele Plafair Luchtverdeelpaneel is een afgeleide van de standaard luchtverdeelslang.

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Rockanje, 8 XL-bungalows in De Lange Stallen fase 1B

Een nieuwe woning in Rockanje, 8 XL-bungalows in De Lange Stallen fase 1B KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Rockanje, 8 XL-bungalows in De Lange Stallen fase 1B De energie van morgen vandaag in huis Een zeer energiezuinige woning: het kan! Binnenkort start de verkoop van de

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilers Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld de succesvolle

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Cube One HP Cool Cube en Cube One - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten -

Nadere informatie

gevelinductie-units Serie IDB Inductierooster tegen de borstwering met nominale lengten 600, 900, 1200 mm en verticale warmtewisselaar met condensbak

gevelinductie-units Serie IDB Inductierooster tegen de borstwering met nominale lengten 600, 900, 1200 mm en verticale warmtewisselaar met condensbak . X X testregistrierung gevelinductie-units Serie Düsenrij In hoogte verstelbare voeten ter compensatie van maattoleranties in de ruwbouw Chilled Beams No. 09.1.43 Certificering EUROVENT HYGIENISCH GETESTET

Nadere informatie

WR400 VAST ROND WERVELROOSTER Variaties WR400 TECHNISCHE INFORMATIE SNELSELECTIETABEL WR400 TOEVOER

WR400 VAST ROND WERVELROOSTER Variaties WR400 TECHNISCHE INFORMATIE SNELSELECTIETABEL WR400 TOEVOER PLAFOND WERVEL KANAAL TECHNISCHE INFORMATIE WR0 VAST ROND WERVELROOSTER Variaties WR0 TOEPASSING Uitblaasrichting Horizontaal Uitblaastype Wervel/toevoer of afvoer CONSTRUCTIE Vorm Rond Min. diameter Max.

Nadere informatie

ClimaDeck. ClimaDeck De thermisch actieve vloer. arch. Reginald Schellen

ClimaDeck. ClimaDeck De thermisch actieve vloer. arch. Reginald Schellen ClimaDeck ClimaDeck De thermisch actieve vloer arch. Reginald Schellen P A R T N E R I N V L O E R O P L O S S I N G E N V A N O N T W E R P T O T R E A L I S A T I E Jaarlijks worden er vloeroplossingen

Nadere informatie

De initiële investering en installatie van onze infrarood panelen zijn laag in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen.

De initiële investering en installatie van onze infrarood panelen zijn laag in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen. Here comes the Over Onze Producten Onze infrarood panelen behoren kwalitatief tot de absolute wereldtop en geven duurzame energie een extra dimensie. De filosofie achter deze energiebesparende producten

Nadere informatie

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Een warmtepomp genereert op een efficiënte manier warmte om uw huis comfortabel te verwarmen of van warm water te voorzien. Warmtepompen hebben

Nadere informatie

Duurzame totaaloplossingen

Duurzame totaaloplossingen Duurzame totaaloplossingen Voor iedere toepassing Ontdek de vele mogelijkheden van inductie-units en klimaatplafonds Grote range aan oplossingen Geschikt voor koelen, verwarmen en ventileren Maximale esthetische

Nadere informatie

PROJECT AUBADE TE TILBURG. Bijlage 5:

PROJECT AUBADE TE TILBURG. Bijlage 5: Ontwikkeling smart gevel A2 2002-2003: PROJECT AUBADE TE TILBURG Bijlage 5: Installaties Datum: 23 januari 2003 Docenten: Dhr. Vink Dhr van den Bogaard Dhr. Van Schaik Vak: Generieke opdracht A1 A2 Student:

Nadere informatie

Mitsubishi Electric WSH-HJ25i

Mitsubishi Electric WSH-HJ25i Mitsubishi Electric WSH-HJ25i Van Rennes Installatietechniek B.V. Rijksstraatweg 1 3286 LS Klaaswaal T. 0186-572422 I. http://www.vanrennes.nl MEQ is het kwaliteitslabel van Mitsubishi Electric Living

Nadere informatie

Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling. Werking van de warmtepomp

Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling. Werking van de warmtepomp BEWONERSINSTRUCTIE Verwarming en koeling met warmtepomp d.m.v. vloerverwarming / koeling Voor de opwekking van benodigde warmte en koude in uw woning wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp van het fabrikaat

Nadere informatie

Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. wonen zonder. energierekening

Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. wonen zonder. energierekening Itho Daalderop Installatieconcepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat wonen zonder energierekening regeltechniek Slimme installatieconcepten voor nieuwbouw en renovatie Vandaag nog beginnen

Nadere informatie

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis

KLIMAATGARANT. De energie van morgen vandaag in huis KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! is gestart met de verkoop van woningen in het project. Duurzame woningen, want wordt een wijk

Nadere informatie

Beschrijving binnenmilieu en klimaatinstallaties en Jellama 6B - werktuigbouwkundige installaties en gasinstallaties.

Beschrijving binnenmilieu en klimaatinstallaties en Jellama 6B - werktuigbouwkundige installaties en gasinstallaties. Klimaatinstallaties in een woongebouw Gebouwen bevatten heden ten dage veel installaties; ten behoeve van water, gas en elektriciteit, communicatie, beveiliging en klimaatsbeheersing. In dit korte verslag

Nadere informatie

Het comfort van vernieuwing. jaar

Het comfort van vernieuwing. jaar Het comfort van vernieuwing GARATIE jaar VOORDELEN VERWARMEN, VOORDELIGER DAN OOIT: ARIEM is een vernieuwend elektrisch verwarmingssysteem op basis van stralingswarmte en convectie met geïntegreerde opslagkern.

Nadere informatie

Ruimteverwarming. 1 Inleiding... 1. 2 Energieverbruik ruimteverwarming... 2. 3 Centrale verwarming... 3. 4 Decentralisatie... 4

Ruimteverwarming. 1 Inleiding... 1. 2 Energieverbruik ruimteverwarming... 2. 3 Centrale verwarming... 3. 4 Decentralisatie... 4 1 Inleiding... 1 2 Energieverbruik ruimteverwarming... 2 3 Centrale verwarming... 3 4 Decentralisatie... 4 5 Convectieverwarming... 5 6 Stralingsverwarming... 9 7 Keuzecriteria... 11 1 Inleiding Voor de

Nadere informatie

Corus Strip Products IJmuiden. Comfort Vite. De elegante uitstraling van warmte overal

Corus Strip Products IJmuiden. Comfort Vite. De elegante uitstraling van warmte overal Corus Strip Products IJmuiden Comfort Vite De elegante uitstraling van warmte overal Comfort in elke ruimte Stralingswarmte via wanden en plafonds is sterk in opkomst. Het maakt radiatoren als sta-in-de-weg

Nadere informatie

www.earthandeternity.nl

www.earthandeternity.nl www.earthandeternity.nl EARTH AND ETERNITY BETAALBAAR, DUURZAAM EN COMFORTABEL WONEN WIE IS E&E? Earth and Eternity B.V. realiseert betaalbare, energieneutrale woningen. Onder moderne architectuur ontworpen.

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld

Nadere informatie

StralendWARM. De integrale klimaatoplossing van drie innovatieve producenten. De All Electric klimaatoplossing voor NOM en nieuwbouw

StralendWARM. De integrale klimaatoplossing van drie innovatieve producenten. De All Electric klimaatoplossing voor NOM en nieuwbouw De All Electric klimaatoplossing voor NOM en nieuwbouw Behaaglijker Meer ventileren Meer energie besparen De integrale klimaatoplossing van drie innovatieve producenten Woningen krijgen een steeds hogere

Nadere informatie

Textiele wervelroosters SquAireTex

Textiele wervelroosters SquAireTex Tailor-made Textiele Luchtverdeling Textiele wervelroosters SquAireTex Dutch version SquAireTex Textiele wervelroosters zijn een prima oplossing om de lucht inducerend te verdelen in de ruimte. De constructie.

Nadere informatie