Jongeren op Gezond Gewicht in Uithoorn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jongeren op Gezond Gewicht in Uithoorn"

Transcriptie

1 JOGG Uithoorn is een wijkgerichte aanpak, waarbij meerdere partijen in de stad en de wijk zich inspannen voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Er wordt samengewerkt met de GGD Amsterdam, sportverenigingen, fitnesscentra, scholen kinderopvang, Centrum Jeugd en Gezin, Stichting Uithoorn in Bedrijf, What s Up in Uithoorn en Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. In deze eerste nieuwsbrief kunt u lezen wat JOGG- Uithoorn inhoud en wat er de afgelopen tijd al is gedaan door JOGG- Uithoorn: buitenspeeldagen in Europarei en Thamerdal, gratis fruit tijdens vakantie activiteiten, opnames van het RTL programma Totally Fit Kids, DrinkWater momenten bij de Buurtsportcoaches en tot slot de ontwikkelingen rondom de Gezonde sportkantine en de buurt-sportvereniging. Om er voor te zorgen dat de jeugd in Uithoorn op gezond gewicht komt en blijft, is een samenwerking met meerdere partijen nodig. De komende tijd gaan wij ons best doen om nog meer partijen bij JOGG- Uithoorn te betrekken. Heeft u goede ideeën voor organisaties of partijen? Neem contact op met Fenke van Rossum, via fvanrossum@sportservicehaarlemmermeer.nl Jongeren op Gezond Gewicht in Uithoorn Ik ben erg blij dat wij als Uithoorn nu JOGG-gemeente zijn. Vanuit de JOGG-aanpak kunnen wij Uithoornse kinderen extra stimuleren om gezond te eten en veel te bewegen. Gezonde en actieve kinderen zijn het doel! Uiteraard kunnen wij dat niet alleen. Veel mensen en organisaties dragen zorg voor onze kinderen en hun inzet hebben we nodig. Het doel is om in de jaren 2014 tot en met 2016 een duurzame relatie op te bouwen met al deze betrokkenen. Onze uitvoeringspartner Sportservice Noord-Holland gaat actief op zoek naar mensen en organisaties die een bijdrage kunnen leveren. Ik hoop dat alle kinderen in aanraking komen met de voordelen van de JOGG-aanpak. Of de aanpak succesvol is, zal moeten blijken uit onderzoeken die meerdere malen uitgevoerd gaan worden. Echter, ik ben ervan overtuigd dat met de aanwezige energie in Uithoorn de kinderen in 2016 gezonder en actiever zijn dan in 2014! Ria Zijlstra Wethouder Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg, Maatschappelijke ontwikkeling & Jeugd en Onderwijs

2 Buitenspeeldagen in de Europarei en Thamerdal Samen actief zijn is niet alleen heel leuk, het is ook supergezond. Op woensdag 11 juni organiseerde What s Up in Uithoorn samen met de Hartstichting daarom een Buitenspeeldag in de Europarei. Op 27 augustus heeft Zorg en Zekerheid een handje geholpen door samen met de speeltuinvereniging en What s Up in Thamerdal de Ponderosa om te toveren tot speelparadijs voor kinderen. Buitenspelen is echt te gek. Tijdens beide dagen waren dit de woorden van de kinderen die aanwezig waren. In de Europarei zijn er 250 kinderen naar het Buurtnest gekomen om te spelen. Op de BMX door de wijk, met Capoeïra Uithoorn op het gras, voetballend op het veld en stormend over de stormbaan konden de kinderen hun geluk niet op. En ook de ouders hadden op de picknickkleden een geweldige tijd. Tussendoor konden de kinderen water en een stukje fruit halen, gesponsord door Goudreinet Ook in Thamerdal was het een feestje. Van tot uur was de Ponderosa omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Er werd gesprongen op het springkussen, gevoetbald op een pannako veldje en de kinderen konden skippyballen, touwspringen, kingen en stormen over een stormbaan. Ook hier konden de kinderen genieten van wat water en een gezonde snack. Gratis fruit In de zomervakantie konden de kinderen in Uithoorn genieten van maar liefst 11 vakantie activiteiten, georganiseerd door Buurtbeheer Europarei en Zijdelwaard in samenwerking met What s Up in Uithoorn. De kinderen konden onder andere bumpervoetballen, atletieken, glijden op de zeepglijbaan tijdens de watergekte en allerlei sportieve activiteiten doen tijdens de kinderkermis. Al dat sporten kost veel energie, maar gelukkig heeft Goudreinet daar goed voor gezorgd. Tijdens al deze activiteiten konden de kinderen mandarijnen, appels of bananen eten, zodat ze vervolgens weer lekker verder konden sporten.

3 Uithoorn op TV bij RTL Telekids Vanaf 1 september is het nieuwe programma Totally Fit Kidz te zien bij RTL Telekids. Presentatrice en danseres Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze inspireren en leren basisschoolkinderen en hun ouders alles over gezonde voeding en beweging. Door op een jonge leeftijd een gezonde leefstijl aan te leren, lopen kinderen op latere leeftijd minder kans op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Hartstichting. In Totally Fit Kidz maken kinderen of ouders samen met Mathijs leuke, gezonde traktaties en verrassingsontbijtjes. Ook is te zien hoe een klas overvallen wordt met een uitvoerige lunchtrommelinspectie in Pimp My Lunchbox. Ingrid brengt de kinderen in beweging en bezoekt bekende sporters. RTL is ook in Uithoorn geweest. Op woensdag 30 juli organiseerde Buurtbeheer Europarei en Zijdelwaard samen met What s Up in Uithoorn de kinderkermis bij het Buurtnest. De kinderen konden de hele middag karten, blikgooien, levend tafelvoetballen, pijl en boogschieten en meer. Om uur verraste de burgemeester van Uithoorn, Dagmar Oudshoorn, de kinderen met een gezonde snack, die zij samen met TV kok Matthijs Vrieze had gemaakt. Met presentatrice Ingrid overhandigde ze deze snack aan de kinderen op de kinderkermis. Totally Fit Kidz is elke schooldag om te zien op RTL en elke zaterdag om en zondag om uur. Het Buurtnest zal op televisie te zien zijn op woensdag 1 oktober (aflevering 23). Over de hartstichting De Hartstichting zet zich in voor een hartgezonde toekomst van alle kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar vooral ongezond trakteren. Slechts 4% trakteert groente of fruit. Een gezonde leefstijl op jonge leeftijd is de beste voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. Zo lopen kinderen later minder risico op het krijgen van hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Daarom ondersteunt de Hartstichting de Gezonde School en werkt mee aan het lespakket Lekker Fit!, waarmee de basisschool aandacht besteedt aan gezondheidsonderwijs. Ook thuis kunnen ouders veel doen om hun kinderen gezonde gewoontes aan te leren. Dit tv-programma geeft op een speelse manier informatie hierover.

4 DrinkWater moment bij Buurtsportcoach De buurtsportcoaches in Uithoorn gaan structureel werk maken van het water drinken tijdens de activiteiten op sportief en cultureel gebied. Elke dag van de week zal er tijdens een van de activiteiten van What s Up in Uithoorn water ter beschikking worden gesteld voor de kinderen. Zo kunnen de dames en heren tijdens het voetbal op maandag en vrijdag tussendoor uit de mobiele watertap hun waterfles vullen en is er tijdens de instuif voor 4/5 en 6 t/m 12 jarigen op dinsdag en woensdag genoeg water beschikbaar om lekker door te kunnen sporten. Op donderdag zal de mobiele watertap beschikbaar zijn tijdens het pleinsporten. Water drinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht. Door het aanbieden van water, maken de suikerhoudende dranken plaats voor het calorieloze water. Door het stimuleren van waterdrinken tijdens een sportactiviteit, wordt het drinken van zoete sportdranken ontmoedigd. Wist-je-dat Er in één pakje Wicky vier suikerklontjes zitten? Er in één glas cola zelfs vijf suikerklontjes zitten? Je in Nederland voor gemiddeld 0,30 cent maar liefst 200 liter kraanwater krijgt? Dat zijn zo n glazen. Dat is bijzonder goedkoop Water uit de kraan net zo schoon en fris is als water uit flessen? Water: 100% dorstlesser 0 calorieën De boodschap is simpel: Kies voor kraanwater De JOGG-aanpak Uithoorn focust in 2014/2015 op het stimuleren van waterdrinken. Waterdrinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht. Via de DrinkWater-aanpak will JOGG-Uithoorn waterdrinken gemakkelijker en aantrekkelijker maken. Het doel van de aanpak is het verleiden van kinderen en jongeren tot het drinken van meer water. Op school, bij het kinderdag-verblijf, op de sportvereniging, bij buurt- en wijkactiviteiten en op sportveldjes wordt water drinken gestimuleerd. Zo wordt waterdrinken weer de norm.

5 De gezonde sportkantine Geachte relatie, Sporten is ter ontspanning en voor het plezier, maar daarnaast is sporten ook onderdeel van de gezonde leefstijl. Na het sporten komen sporters vaak samen in een In deze kantine nieuwsbrief of het clubhuis van JOGG-<naam om wat te eten invullen> en/of te van drinken. <maand Het jaar huidige invullen> assortiment leest u alles in de over: <invullen>. meeste sportkantines draagt echter meestal niet bij aan een gezonde leefstijl. De vereniging kan ervoor zorgen dat een gezonder alternatief te vinden is in het Veel leesplezier! clubhuis of de sportkantine. Dit vraagt om een andere manier van denken en een slim inkoopbeleid. Deze verandering mag natuurlijk niet ten koste gaan van de gezelligheid, de kantineomzet en de sociale functie. Daarom organiseren What s Up in Uithoorn, sportbedrijf Amstelveen en de GGD Amsterdam op donderdag 9 oktober om uur een bijeenkomst bij sv KDO. Bent u ook actief bij een sportvereniging en geïnteresseerd. Mail naar fvanrossum@sportservicehaarlemmermeer.nl voor meer informatie of om je aan te melden. Buurtsportvereniging Europarei In maart 2014 heeft TCU Uithoorn samen met What s Up en overige partners uit de wijk Europarei de stoute schoenen aangetrokken en een subsidie (sportimpuls) aangevraagd voor een Buurtsportvereniging in deze wijk. Begin september kwam het verlossende woord dat de subsidie is toegekend en dat de buurtsportvereniging dus een stapje dichterbij komt. In de Europarei in Uithoorn zijn bewoners, gemeente en maatschappelijke organisaties al hard aan het werk met een integrale aanpak voor de wijk. Met deze aanpak zijn zij vastbesloten om de leefbaarheid voor de kinderen en jongeren in de wijk te vergroten en hen hiermee een kans te geven om zich te ontwikkelen. Dit in samenwerking met de jongeren zelf. Daarom is de Buurtsportvereniging een gouden kans. Maar liefst 14 partners hebben zich aangemeld voor dit project. De partners zijn onder te verdelen in: sportaanbieders, uitvoerings- en netwerkorganisaties en vertegenwoordigers doelgroepen en onderwijs. Naast drie vaststaande activiteiten (tennis, vechtsporten en Panna KO), implementeren we drie andere activiteiten die aansluiten bij de wensen van de bewoners. Tevens bieden we enthousiaste jongeren de kans om cursussen te volgen op het gebied van sportbegeleiding. De hoofdaanvrager TC Uithoorn en projectleider What s Up zijn startklaar om de BSV op te zetten!

6 Wie is er al betrokken bij JOGG-Uithoorn: Stuurgroep JOGG Uithoorn Begeleidingsgroep JOGG Uithoorn Wilt u zich ook aansluiten bij JOGG Uithoorn? Vraag naar de mogelijkheden bij de JOGG regisseur Fenke van Rossum via: Fvanrossum@sportservicehaarlemmermeer.nl

7 Agenda 1 oktober: Wijkbijeenkomst JOGG 6 t/m 12 oktober: Week van de Opvoeding 16 oktober: KDO Active 20 oktober: Start Blok 2 What s Up Naschools Heb je ook een activiteit, die je via deze nieuwsbrief wilt promoten? Stuur een mail naar de JOGGregisseur (zie colofon). Colofon: Dit is een uitgave van JOGG- Uithoorn. De nieuwsbrief komt 4 keer per jaar uit. Aanmelden voor de nieuwsbrief? Mail naar: fvanrossum@sportservicehaarlemmermeer.nl Wijkbijeenkomst JOGG Op woensdag 1 oktober is er een wijkbijeenkomst voor alle partijen die een bijdrage kunnen en willen leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de Uithoornse jeugd en hun ouders. Het doel is om aanwezigen te informeren over de JOGG-aanpak en het creëren van enthousiasme en draagvlak door samen met hen een start te maken voor de plannen in Uithoorn. What s Up Naschools Vind jij het ook moelijk om te kiezen wat je wilt doen na schooltijd? Een sport beoefenen, muzieklessen volgen of juist creatief bezig zijn? What s Up Naschools geeft jou de mogelijkheid om na schooltijd je talenten te ontwikkelen bij een van de vele sportieve en culturele aanbieders in Uithoorn. Ga naar en bekijk het gevarieerde aanbod. Week van Opvoeding Van 6 t/m 12 oktober is het de Week van de Opvoeding. Deze week staat in het teken van allerlei activiteiten en workshops over het motto ik tel tot 10. Op woensdag 8 oktober organiseren het CJG en What s Up in Uithoorn een sportieve middag, genaamd What s Up in de Europarei. De Scheg wordt omgetoverd tot een waar speelparadijs, waar kinderen kunnen voetballen, badmintonnen, clean graffiti kunnen spuiten en een speurtocht kunnen doen en meer. KDO Active Sport is Kicken, Dope en Ontzettend gaaf. Met deze gedachte in het achterhoofd, organiseert sv KDO in samenwerking met What's Up in Uithoorn KDO Active. Kom op 16 oktober vanaf 11 uur naar de Vuurlijn 51 en geniet onder andere van bumpervoetbal, de stormbaan, clinics smashball en dansen, E-games en trampolinespringen. Daarnaast komt er een grote interactieve voetbalmuur, de SUTU, waar allerlei spellen op gespeeld kunnen worden en kun je al je talenten laten zien tijdens een potje Bossaball..

rondom de Gezonde sportkantine en de buurtsportvereniging en tot slot over de start van de werkgroepen.

rondom de Gezonde sportkantine en de buurtsportvereniging en tot slot over de start van de werkgroepen. JOGG Uithoorn is een wijkgerichte aanpak, waarbij meerdere partijen in de stad en de wijk zich inspannen voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Er wordt samengewerkt met de GGD Amsterdam, sportverenigingen,

Nadere informatie

Gezonde resultaten op een rij

Gezonde resultaten op een rij Gezonde resultaten op een rij September 2015 Oktober 2016 Met plezier naar een gezonde leefstijl! Hattem is sinds 1 februari 2015 JOGG-gemeente. De aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht heeft tot doel

Nadere informatie

Jozefnieuws. April 2015

Jozefnieuws. April 2015 Jozefnieuws April 2015 Samen Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij stuur ik u de nieuwsbrief van de maand april. Pasen Palmpasen De kinderen van groep 1 t/m 4 hebben de afgelopen week weer een palmpaasstok

Nadere informatie

JOGG-Meppel nieuwsbrief 2012

JOGG-Meppel nieuwsbrief 2012 JOGG-Meppel nieuwsbrief 2012 Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van JOGG-Meppel. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Het is de beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd waarbij

Nadere informatie

CheckTeen 2011: Eet- en beweeggedrag van leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zwolle

CheckTeen 2011: Eet- en beweeggedrag van leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zwolle Onderzoekscentrum Preventie Overgewicht CheckTeen 2011: Eet- en beweeggedrag van leerlingen in het voortgezet onderwijs in ZWOLLE Een onderzoek naar het eet- en beweeggedrag van leerlingen van de 2 e klas

Nadere informatie

Agenda do 4 juni verjaardagen juffen en meester groepen 4 groep 8C excursie Amsterdam

Agenda do 4 juni verjaardagen juffen en meester groepen 4 groep 8C excursie Amsterdam De Kwikflits Nieuwsbrief van basisschool De Kwikstaart Uithoorn 20e jaargang, nummer 36 3 juni 2015 Website: www.dekwikstaart.nl E-mail school: info@dekwikstaart.nl Kopij: marion@dekwikstaart.nl Agenda

Nadere informatie

sportorganisaties

sportorganisaties SPORTAANBOD 40.000 sportorganisaties 27.000 sportverenigingen/ 4 miljoen leden/ 1miljoen vrijwilligers 2.000 fitness clubs/ 2 miljoen leden 800 zwembaden/ 80 90 miljoen bezoekers Speeltuinen, Cruijffcourts

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Jaargang 16, nummer 25 Woensdag

Jaargang 16, nummer 25 Woensdag Jaargang 16, nummer 25 Woensdag 22-03-2017 Mee naar huis genomen De kinderen (per gezin) krijgen deze week flyers en een boekje mee naar huis over drinkwater met een stickervel zoekplaat over speuren naar

Nadere informatie

De kinderen van Ayse spelen nu wel lekker buiten!

De kinderen van Ayse spelen nu wel lekker buiten! De kinderen van Ayse spelen nu wel lekker buiten! Inleiding Dit verhaal gaat over Ayse en haar gezin. Haar kinderen zijn snel moe. Ayse en haar man Ali willen fitte kinderen die lekker in hun vel zitten.

Nadere informatie

WAAROM EEN GEZONDERE SPORTKANTINE

WAAROM EEN GEZONDERE SPORTKANTINE WAAROM DOEN WE DIT? WAAROM EEN GEZONDERE SPORTKANTINE 1 op de 8 kinderen is te zwaar Obesitas en diabetes neemt enorm toe Ongezonde voeding heeft effect op de ontwikkeling en prestaties van kinderen en

Nadere informatie

Beste juf of meester,

Beste juf of meester, Beste juf of meester, De Nationale Sport Week is een landelijk sportevenement dat in heel Europa twee weken lang sport en bewegen in de schijnwerpers zet. Het wil iedereen laten zien hoe gezond en vooral

Nadere informatie

Nieuwsflits Juli 2015

Nieuwsflits Juli 2015 Nieuwsflits Sportstimulering Sportbedrijf Rheden Houdt u maandelijks op de hoogte van allerlei sportnieuws in de gemeente Rheden. Nieuwsflits Juli 2015 Beste Lezers, Het is alweer een jaar geleden dat

Nadere informatie

JOGG Nieuwsbrief 5, november 2015

JOGG Nieuwsbrief 5, november 2015 JOGG Nieuwsbrief 5, november 2015 Er is weer een aantal activiteiten geweest in het kader van Jongeren Op Gezond Gewicht. Via deze weg willen we u op de hoogte houden van deze activiteiten en ontwikkelingen.

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang Nieuws van de ASKA Maandelijks laat ik u in deze nieuwsbrief zien welke leuke activiteiten er op onze locaties weer zijn geweest. Naast de activiteiten in het kader van ons jaarthema op de bso s en de

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht Roermond

Jongeren Op Gezond Gewicht Roermond 2017-2019 Jongeren Op Gezond Gewicht Roermond JOGG Landelijk JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een intersectorale aanpak die bewezen effectief is om de stijging van overgewicht bij jongeren

Nadere informatie

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Agenda: Do 13-03 Excursie groep 6,7,8, Rioolzuivering (op de fiets!!) Ma 17-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo 19-03 Verkiezingen in de school Ma 24-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo

Nadere informatie

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Sport & Bewegen

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Sport & Bewegen Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Sport & Bewegen School: Plaats: Locatie: Contactpersoon: Telefoonnummer: E-mailadres: Datum invullen: Inhoud: Om op een effectieve manier invulling te geven aan

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Pius X

Voedingsbeleid basisschool Pius X Voedingsbeleid basisschool Pius X Introductie We willen gezond eten op basisschool Pius X voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Scoren voor een gezonde jeugd!

Scoren voor een gezonde jeugd! Scoren voor een gezonde jeugd! In de gemeente Heerenveen willen we dat kinderen gezond opgroeien. De omgeving waarin kinderen opgroeien is de laatste decennia ongemerkt een omgeving geworden waarin verleidelijke

Nadere informatie

Legmeervogels Uithoorn 2019

Legmeervogels Uithoorn 2019 snessukgnirp kelp speorg kelp speorg niutleeps kelp speorg >-- 2 dlev raan >-1 dle V ra an Legmeervogels Uithoorn kelp speorg 2019 gnagni Hallo! De zomervakantie komt er weer aan! Dit jaar is er voor alle

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Uw contact H. van der Putten T (020) 540 45 03 F (0297) 38 76 76 h.van.der.putten@amstelveen.nl Aan de leden van de gemeenteraad Postbus 253, 1430 AG Aalsmeer Vermeld bij reactie ons kenmerk en datum van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Van Heemstraschool

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Van Heemstraschool 1 Nieuwsbrief Nummer 20 13-07-2018 2017-2018 Vanuit de directie Beste ouders, verzorgers en leerlingen, Het schooljaar zit er weer bijna op. Nog een klein weekje. Met genoegen kijk ik terug op afgelopen

Nadere informatie

NIMA ZORGMARKETING CONGRES 6 maart 2014. Evelyne Meynen Schuttelaar & Partners

NIMA ZORGMARKETING CONGRES 6 maart 2014. Evelyne Meynen Schuttelaar & Partners NIMA ZORGMARKETING CONGRES 6 maart 2014 Evelyne Meynen Schuttelaar & Partners JONGEREN OP GEZOND GEWICHT (JOGG) 2 Overgewicht grootste kostenpost zorg (Mc Kinsey, feb 2011) Overgewicht in NL: 1:7 jongens,

Nadere informatie

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan!

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Ontbijt broodnodig! Veel kinderen slaan s ochtends het ontbijt over. Terwijl het ontbijt juist voor hen misschien wel de belangrijkste

Nadere informatie

Nieuwsbrief JOGG: Jongeren op gezond gewicht Onderaan deze nieuwsbrief kunt u de laatste nieuwsbrief van JOGG lezen.

Nieuwsbrief JOGG: Jongeren op gezond gewicht Onderaan deze nieuwsbrief kunt u de laatste nieuwsbrief van JOGG lezen. Nieuwsbrief 25 januari 2019 Agenda 8 februari: Studiedag, alle kinderen zijn vrij! 11 februari: Opvoedspreekuur 15 februari: Studiedag, alle kinderen zijn vrij! 18 t/m 22 februari: Voorjaarsvakantie Schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 9 16/ februari 17. Werkmiddag onderbouw, groep 1 t/m 4 s middags vrij. Groep 3 en 4 s middags zwemmen in De Dolfijn

NIEUWSBRIEF 9 16/ februari 17. Werkmiddag onderbouw, groep 1 t/m 4 s middags vrij. Groep 3 en 4 s middags zwemmen in De Dolfijn NIEUWSBRIEF 9 16/ 17 13 februari 17 Belangrijke data: Dinsdag 14 februari Maandag 20 februari t/m vrijdag 24 februari Maandag 27 februari Werkmiddag onderbouw, groep 1 t/m 4 s middags vrij Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

do 6 december, 19.00 uur school in kerstsfeer brengen met hulp van ouders

do 6 december, 19.00 uur school in kerstsfeer brengen met hulp van ouders De Kwikflits Nieuwsbrief van basisschool De Kwikstaart Uithoorn 18e jaargang, nummer13 5 december 2012 Website: www.dekwikstaart.nl E-mail school: info@dekwikstaart.nl Kopij: kwikflits@dekwikstaart.nl

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

ZET DE ZOMER OP DE KOP

ZET DE ZOMER OP DE KOP SPORT EXPERIENCE SUMMER ZET DE ZOMER OP DE KOP Geniet van een sportieve zomer met Maastricht Sport DANSKAMP MULTISPORTKAMP KIDSACTIVITEIT RIDDERRONDE KIDS ZWEMBADACTIVITEITEN SPORTDAGEN www.maastrichtsport.nl

Nadere informatie

Poster "Water drinken is cool!" hangt in Wageningen

Poster Water drinken is cool! hangt in Wageningen Voor u ligt alweer de vijfde nieuwsbrief van JOGG-Wageningen! U krijgt deze nieuwsbrief omdat u betrokken bent bij Jongeren Op Gezond Gewicht in Wageningen. Deze nieuwsbrief verschijnt meerdere keren per

Nadere informatie

afscheidsmusical voor leerlingen en oud-leerlingen, 9.00 uur

afscheidsmusical voor leerlingen en oud-leerlingen, 9.00 uur De Kwikflits Nieuwsbrief van basisschool De Kwikstaart Uithoorn 20e jaargang, nummer 39 24 juni 2015 Website: www.dekwikstaart.nl E-mail school: info@dekwikstaart.nl Kopij: marion@dekwikstaart.nl Agenda

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst ouders basisschool (4-12 jarigen) Nulmeting (T0) voorjaar 2017

Resultaten vragenlijst ouders basisschool (4-12 jarigen) Nulmeting (T0) voorjaar 2017 Resultaten vragenlijst ouders basisschool (4-12 jarigen) Nulmeting (T0) voorjaar 2017 Inleiding In mei 2016 is in Nieuw-Lekkerland het project 'Gezond Nieuw-Lekkerland' (GNL) gestart: met subsidie van

Nadere informatie

jongeren op gezond gewicht In Weststellingwerf JOGG-toolkit Activiteiten promoten, zelf én met hulp van Jongeren Op Gezond Gewicht Weststellingwerf

jongeren op gezond gewicht In Weststellingwerf JOGG-toolkit Activiteiten promoten, zelf én met hulp van Jongeren Op Gezond Gewicht Weststellingwerf jongeren op gezond gewicht In Weststellingwerf JOGG-toolkit Activiteiten promoten, zelf én met hulp van Jongeren Op Gezond Gewicht Weststellingwerf Een uitgave van gemeente Weststellingwerf, 2016 Activiteiten

Nadere informatie

Nieuws van Els. Kalender. INFO - Nummer 30 5 april 2016 www.startnest.nl

Nieuws van Els. Kalender. INFO - Nummer 30 5 april 2016 www.startnest.nl INFO - Nummer 30 5 april 2016 www.startnest.nl Nieuws van Els De vorige week dinsdag werd begonnen met een mooie weekopening over het thema Lente. Donderdagmiddag zaten we weer met de hele school te genieten

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje? 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang? 6 Hoeveel kost kinderopvang? 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang 6 Hoeveel kost kinderopvang 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider Dagen

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Junior (groen, donkergroen en donkerblauw) Maandag:

Junior (groen, donkergroen en donkerblauw) Maandag: We hebben de afgelopen periodes al veel landen aangedaan. We hebben kennis gemaakt met Engeland, Frankrijk, Oostenrijk en Mexico. Deze periode, die van de herfstvakantie tot de kerstvakantie duurt, komen

Nadere informatie

MENUKAART VERENIGINGEN

MENUKAART VERENIGINGEN 1 MENUKAART VERENIGINGEN MENUKAART VVERENIGINGEN Do it Yourself Together 2 INHOUDSOPGAVE Aanbod van Leef!... 4 Organiseren van diverse activiteiten... 5 Bemiddelen als stagemakelaar... 6 Promotie... 7

Nadere informatie

Het nationale voorleesontbijt 2015

Het nationale voorleesontbijt 2015 Het nationale voorleesontbijt 2015 INFO - Nummer 21 27 januari 2015 www.startnest.nl Afgelopen woensdag stond de ochtend in de onder- en middenbouw in het teken van het nationale voorleesontbijt. Bakker

Nadere informatie

Voldoende vocht. Uitgebreid werkblad voor meer vitaliteit en een gezonde mond

Voldoende vocht. Uitgebreid werkblad voor meer vitaliteit en een gezonde mond Voldoende vocht Uitgebreid werkblad voor meer vitaliteit en een gezonde mond Waarom moet je drinken? Water vormt samen met zuurstof een belangrijke bron van voeding voor het lichaam. Voldoende vocht is

Nadere informatie

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Voeding

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Voeding Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Voeding School: Plaats: Locatie: Contactpersoon: Telefoonnummer: E-mailadres: Datum invullen: Inhoud: Om op een effectieve manier invulling te geven aan gezondheidsthema

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

Michelle Stoel Evelien Joosten-van Zwanenburg

Michelle Stoel Evelien Joosten-van Zwanenburg 0 Michelle Stoel Evelien Joosten-van Zwanenburg 26 januari 2015 Programma JOGG en Doe ff Gezond Vindplaatsen & samenwerkingspartners Doe ff Gezond in de praktijk Resultaten na 3 jaar DoeffGezond Even een

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Het motto van onze school wordt omschreven als: Zin in onderwijs. Uitgangspunt in de uitwerking op school is het Koersplan van de Stichting Best Onderwijs. We willen

Nadere informatie

Goede voornemens om uit te voeren

Goede voornemens om uit te voeren Nieuwsbrief Nummer 1 - Maart 2015 Jongeren op gezond gewicht (JOGG) in Stichtse Vecht Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van de aanpak jongeren op gezond gewicht in gemeente Stichtse Vecht. Jongeren op

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

RESULTATEN ZWOLLE GEZONDE STAD

RESULTATEN ZWOLLE GEZONDE STAD RESULTATEN ZWOLLE GEZONDE STAD 2010-2013 Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Overgewicht gedaald 2. Gezonde leefstijl: 4 een wisselend beeld 3. Samenwerking versterkt 5 en geborgd 4. Landelijke uitstraling 6

Nadere informatie

GET OUT FIT hoe het zit en

GET OUT FIT hoe het zit en Ingezonden stuk Datum: 15 april 2012 Betreft Toelichting op jeugdprogramma Help het wordt druk bij TC Holten! en GET OUT FIT hoe het zit en Appeltaart uitverkocht! en Dubbele combi. De titels van dit stuk

Nadere informatie

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie:

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus Sportweek in de laatste

Nadere informatie

(HOE) WERKT INTEGRAAL BELEID? Colette van den Heuvel 15 april 2013

(HOE) WERKT INTEGRAAL BELEID? Colette van den Heuvel 15 april 2013 (HOE) WERKT INTEGRAAL BELEID? Colette van den Heuvel 15 april 2013 Programma Opwarmertje Wat is integraal beleid? Waarom integraal beleid? Hoe werkt het? Een voorbeeld Activiteitengeld, waar haal je het

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

MENUKAART VVERENIGINGEN. Do it Yourself Together

MENUKAART VVERENIGINGEN. Do it Yourself Together 1 MENUKAART MENUKAART VVERENIGINGEN Do it Yourself Together 2 INHOUDSOPGAVE Aanbod van Leef!... 4 Organiseren van diverse activiteiten... 5 Bemiddelen als stagemakelaar... 6 Promotie... 7 Verenigingsclinics

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl

o.b.s. DE EGLANTIER directie@eglantiertanthof.nl tso@eglantiertanthof.nl info@kinderopvang-plein.nl o.b.s. DE EGLANTIER Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 Fax: 015-2578413 Nieuwsbrief 12 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

Vogelvlucht. Vossenjacht met groep 8! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 17, 13 mei 2016.

Vogelvlucht. Vossenjacht met groep 8! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 17, 13 mei 2016. Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 17, 13 mei 2016 Vossenjacht met groep 8! Agenda Tweede Pinksterdag maandag 16 mei 2016 Hoofdluiscontrole woensdag 18

Nadere informatie

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik

Nadere informatie

Sportaanbod Gelderland voor basisscholen

Sportaanbod Gelderland voor basisscholen Sportaanbod Gelderland voor basisscholen www.geldersesportfederatie.nl/sportaanbod Sportlessen en gezondheidsactiviteiten voor kinderen van alle basisscholen in Gelderland. De paardensportbond KNHS, Atletiekunie,

Nadere informatie

3 Op 50% van de kinderopvangen en basisscholen wordt tijdens de pauze alleen water gedronken.

3 Op 50% van de kinderopvangen en basisscholen wordt tijdens de pauze alleen water gedronken. Bijlage : 0-meting 2015 en doelstellingen Jongeren Op Gezond Gewicht Arnhem 1 De stijgende lijn van jongeren van 2-19 jaar met overgewicht wordt omgezet tot minimaal een stagnering in april 2018 Input

Nadere informatie

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven!

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven! Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Deze week staat in het teken van water. We gaan allerlei leuke activiteiten doen die te maken hebben met water in de buitenwereld. Trek makkelijke kleding aan die nat en vies

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie 1 Nieuwsbrief Nummer 15 20-04-2018 2017-2018 Vanuit de directie Onderwijs jubileum Juf Loes vierde in de maand april haar 12,5 jarig onderwijs jubileum. Nogmaals namens het team van de Van Heemstraschool

Nadere informatie

VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID

VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID We maken binnen het Kindcentrum afspraken en geven adviezen om gezond eten te bevorderen. Dit Kindcentrumbeleid over voeding kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Waarom

Nadere informatie

Beste juf of meester,

Beste juf of meester, Beste juf of meester, De Nationale Sport Week is een landelijk sportevenement dat in heel Europa twee weken lang sport en bewegen in de schijnwerpers zet. Het wil iedereen laten zien hoe gezond en vooral

Nadere informatie

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar!

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! @-mail 10 APRIL 2015 JAARGANG 3, NUMMER 25 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl E-mail TSO tso@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting (T0) voorjaar 2017

Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting (T0) voorjaar 2017 Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting () voorjaar 2017 Inleiding In mei 2016 is in Nieuw-Lekkerland het project 'Gezond Nieuw-Lekkerland' gestart: met subsidie van

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

JOGG. sociale marketing best practices

JOGG. sociale marketing best practices JOGG sociale marketing best practices JOGG In dit document zijn inspirerende voorbeelden van sociale marketing in JOGG-gemeenten verzameld. Als uitgangspunt zijn de acht basiselementen* van het National

Nadere informatie

Gezonde make-over voor kantine Cambreur College

Gezonde make-over voor kantine Cambreur College In de nieuwsbrief Dongen Beweegt! vindt u informatie en achtergronden over sport en bewegen in de gemeente Dongen. De nieuwsbrief verschijnt 8 tot 10 keer per jaar. Gezonde make-over voor kantine Cambreur

Nadere informatie

Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum

Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum Oktober 2016 Datum Activiteit Groep Opmerking 4 2016 Inhoud Belangrijke Data Donderdag 10 Vrijdag 11 Dinsdag 15 en donderdag 17 Woensdag 16 10-jarig bestaan Zuiderbreedte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 jan 2019 t/m 25 jan 2019

Nieuwsbrief 19 jan 2019 t/m 25 jan 2019 Nieuwsbrief 19 jan 2019 t/m 25 jan 2019 25 januari Groepen 2 vrij 31 januari Tafeltjesmiddag 2 februari Vormsel H Mariaparochie Er zijn deze week geen nieuwe leerlingen 15 februari Groepen 2 vrij Enkele

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F SBO De Sluis Zwarteweg 120 8017 AZ Zwolle Tel.: 038-4536123 Website: www.sbo-desluis.nl Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 AGENDA Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest leerlingen s middags

Nadere informatie

ALLEENHETRESULTAATTELT

ALLEENHETRESULTAATTELT JAARVERSLAG 2018 Voorwoord Alleen het resultaat telt. Met deze leus willen wij graag als Sport Expertise Centrum laten zien wat er in 2018 gerealiseerd is. In dit jaarverslag is in een oogopslag te zien

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010. Hollywood VOORBEELD. Zo zou een programma in een 'groene' Week eruit kunnen zien.

Recreatieprogramma. Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010. Hollywood VOORBEELD. Zo zou een programma in een 'groene' Week eruit kunnen zien. Recreatieprogramma Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010 Hollywood Camping De Veerhoeve Veerweg 48 4471 NC Wolphaartsdijk tel. (0113) 581155 www.deveerhoeve.nl info@deveerhoeve.nl Theater Met Otto,

Nadere informatie

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar

Gezond gewicht: BOFT. Gezonde eet- en beweegadviezen. voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Gezond gewicht: BOFT Gezonde eet- en beweegadviezen voor ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar Van gezond eten blijf je fit en van bewegen word je vrolijk Kinderen moeten goed eten om te groeien, leren,

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren Vakantie Activiteiten Thema: Dromen Datum: maandag 7 t/m vrijdag 11 juli Dromen dat we winnen! Maandag: 7 juli Dinsdag: 8 juli Woensdag: 9 juli Donderdag: 10 juli Vrijdag: 11 juli Week 1 De droom is natuurlijk

Nadere informatie

EVALUATIE Veel leesplezier gewenst bij deze evaluatie!

EVALUATIE Veel leesplezier gewenst bij deze evaluatie! EVALUATIE 2018-2019 EVALUATIE 2018-2019 Wat hebben we weer veel werkt verricht, veel bereikt en veel samengewerkt. Een jaar om wederom trots op te zijn! Op naar het laatste jaar van de tweede JOGG-periode.

Nadere informatie

Wil je in contact komen met een buurtsportcoach, mail dan naar

Wil je in contact komen met een buurtsportcoach, mail dan naar 2017 5 26 Laatste nieuws van Beuningen Samen in beweging Inleiding Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Beuningen Samen in beweging. We zullen 4 x per kalenderjaar deze nieuwsbrief verspreiden om u zo

Nadere informatie

28 april 2015 nr. Belangrijke data in april 2015 MEIVAKANTIE

28 april 2015 nr. Belangrijke data in april 2015 MEIVAKANTIE 28 april 2015 nr. 16 MEIVAKANTIE Een periode van veel vrije dagen breekt aan! Van 4 t/m 17 mei zijn de kinderen vrij in verband met de meivakantie. 25 mei is het tweede Pinksterdag en zijn de kinderen

Nadere informatie

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 Locatie Middengebied, Nummer 1, Jaargang 4 De Plevier, jouw stap naar persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke ontwikkeling van iedereen staat bij ons centraal. Om persoonlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sport,natuur & milieu SPECIAL EDITION ZOMER 2015. In deze editie: Jaarlijkse projecten Sportief Valkenswaard

Nieuwsbrief. Sport,natuur & milieu SPECIAL EDITION ZOMER 2015. In deze editie: Jaarlijkse projecten Sportief Valkenswaard Nieuwsbrief Sport,natuur & milieu SPECIAL EDITION ZOMER 2015 In deze editie: Jaarlijkse projecten Sportief Valkenswaard Skiën Leerlingen van twaalf verschillende basisscholen krijgen de kans om kennis

Nadere informatie

HET GOEDE VOORBEELD GEVEN

HET GOEDE VOORBEELD GEVEN HET GOEDE VOORBEELD GEVEN 11 adviezen voor een gezonde opvoeding Aan ouders van kinderen tussen de 4-12 jaar ter preventie van overgewicht en obesitas WAAROM Je kind leert door jou na te doen. Geef daarom

Nadere informatie

Beleidsplan Gezonde School Voeding

Beleidsplan Gezonde School Voeding Beleidsplan Gezonde School Voeding eten en drinken: in de pauze traktaties - lunch bij de TSO C.B.S De Loopplank Hoofdweg 170 9697 NS Blijham 0597-562876 cbs-deloopplank@picto.nl www.cbs-loopplank.picto.nl

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang B&W.nr. 11.0700, d.d. 28-6-2011 BBnr. 11.039 Onderwerp Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

Studiedag team 20 september

Studiedag team 20 september INFORMATIEBRON VOOR DE OUDERS/VERZORGERS VAN ONZE LEERLINGEN 8 8 7 8 9 AGENDA Studiedag team 20 september Woensdag 20 september zijn de kinderen vrij. Het team heeft dan een studiedag. Maar... wat gebeurt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ben Bizzie

Nieuwsbrief Ben Bizzie Het is weer zover! De zomervakantie is afgelopen en de scholen zijn weer begonnen! Natuurlijk hebben wij niet stil gezeten tijdens de zomervakantie!! Alle kinderen in de Molenwaard hebben deel kunnen nemen

Nadere informatie

Sport op Basisscholen in uw gemeente? Waarom? Omdat kinderen de toekomst zijn

Sport op Basisscholen in uw gemeente? Waarom? Omdat kinderen de toekomst zijn Sport op Basisscholen in uw gemeente? Waarom? Omdat kinderen de toekomst zijn Sport op Basisscholen is een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân. Samen met de Friese gemeenten, onderwijs

Nadere informatie

Meivakantie 2014. Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen!

Meivakantie 2014. Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen! Meivakantie 2014 Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen! In de meivakantie organiseert Do-It Oirschot enkele activiteiten voor de thuisblijvers. In deze nieuwsbrief staat het overzicht

Nadere informatie

RESULTATEN 2 JAAR JOGG

RESULTATEN 2 JAAR JOGG RESULTATEN 2 JAAR JOGG Met plezier naar een gezonde leefstijl! Een groot aantal partijen werkte de afgelopen jaren hard aan het stimuleren van een gezonde leefstijl voor de jeugd in s-hertogenbosch. Zij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met PH, ON en MHC gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

JONGEREN OP GEZOND GEWICHT BLIKT TERUG FACTSHEET

JONGEREN OP GEZOND GEWICHT BLIKT TERUG FACTSHEET JONGEREN OP GEZOND GEWICHT BLIKT TERUG FACTSHEET 2015-2017 Met Jongeren Op Gezond Gewicht streeft de gemeente Rheden naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken

Nadere informatie

FACTSHEET JOGG JULI 2012

FACTSHEET JOGG JULI 2012 FACTSHEET JOGG JULI 2012 Convenant Gezond Gewicht en deelconvenant JOGG Het Convenant Gezond Gewicht is een uniek samenwerkingsverband van in totaal 27 partijen afkomstig van (rijks- en lokale) overheden,

Nadere informatie

Inleiding Waarom vind jij bewegen belangrijk?

Inleiding Waarom vind jij bewegen belangrijk? Buitenspelen Inleiding In dit boekje lees je over Ayse en haar gezin. Haar kinderen zijn snel moe. Ayse en haar man Ali willen fitte kinderen die lekker in hun vel zitten. Daarom gaan ze meer buiten spelen

Nadere informatie

Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015. Maandag 18 mei

Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015. Maandag 18 mei Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015 Maandag 18 mei 14.00-15.00 Telspelletjes Kun jij al tellen? Tel je met ons mee? 1, 2, 3. Jij doet toch ook mee met deze gave activiteit? 16.00-17.00 Spetteren!

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst leerlingen

Resultaten vragenlijst leerlingen Resultaten vragenlijst leerlingen Drie scholen, tweede meting (T1) voorjaar 2018 Inleiding In mei 2016 is in Nieuw-Lekkerland het project 'Gezond Nieuw-Lekkerland' gestart. Met subsidie van Fonds Nuts

Nadere informatie