St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde"

Transcriptie

1 St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde In dit nummer o.a.: - Algemeen pagina 1 - Agenda komende periode 2 - Uit de werkgroepen 2 - Gezinsviering en 1 e communie 3 - Overleden 4 - Van alles wat 4 - Paasvieringen Raad van Kerken 5 - Amnesty 6 - oproep zangers 7 Nieuwsbrief nr 3 maart 2015 Algemeen : Zeg Niet Onze Vader Zeg niet Vader, als je geen kind kunt zijn. Zeg niet onze, als je slechts aan jezelf denkt. Zeg niet hemel, als je slechts naar aardse zaken verlangt. Zeg niet uw naam worde geheiligd, als je voortdurend je eigen eer zoekt. Zeg niet uw rijk kome, als je alleen maar hoopt er zelf beter van te worden. Zeg niet uw wil geschiede, als je geen tegenslag kunt verdragen. Bid niet voor het brood van vandaag, als je niet voor de armen wilt opkomen. Bid niet voor vergeving van schulden. als je in wrok leeft met familie of buren. Bid niet voor een leven zonder bekoring, als je voortdurend met het kwaad omgaat. Bid niet voor een leven zonder kwaad, als je niet op zoek bent naar het goede. Zeg niet amen en zo zij het, als je dit gebed niet ter harte neemt. Gebed uit Tsjaad, in Diakonie en Parochie (2006, nr.4)

2 Agenda komende periode: Woensdag 11 maart u. Eucharistie, Voorganger pastoor Daggenvoorde Dinsdag 17 maart u. Eucharistie, in De Speulbrink Vaassen Voorganger pastor Hofstede Zondag 22 maart u. Gebedsviering, door de werkgroep liturgie Maandag 06 april u. 2e Paasdag, Ochtendgebed volgens het Getijdenboek Voorgegaan door mevr. A.J. Gorkink- Schutte Woensdag 08 april u. Eucharistie, Voorganger pastoor Daggenvoorde Elke dinsdagavond is er Kafhé in het parochiecentrum van u u Uit de werkgroepen: Avonden met een boodschap: Op donderdag 26 maart haken we in de ontmoetingsruimte in de Antenne in op de vastentijd met een film uit 1973; Jesus Christ Superstar. Het is de verfilming van de gelijknamige rock opera die gaat over de laatste weken van het leven van Jezus. De film werd destijds opgenomen in Israël (voornamelijk in de ruïnes van Avdat) en op enkele andere locaties in het Midden-Oosten. Jezus Christ Superstar werd toen, inmiddels dus ruim 40 jaar geleden, over het algemeen goed ontvangen, trok wekenlang volle zalen, kreeg zelfs een Oscarnominatie. Misschien het is inmiddels 2015 wilt u toch nog een keertje stil worden bij het horen van mooie songs, pakkende mooie teksten en het aangrijpende verhaal. Graag nodigen wij u hierbij uit. Tijd : van 19:30 uur tot ca uur Plaats: Gebouw Antenne, Dr. van Voorthuysenstraat 6 te Epe Programma: 1. Zaal is open vanaf 19:15 uur Er wordt een eerste kopje koffie of thee geschonken. 2. Welkom door Hans Borgers. 3. Inleiding/overdenking door Pastor zr. Dorothea Brylak smmp. 4. Samen naar de film Jesus Christ Superstar kijken. 5. Pauze, ca uur, gelegenheid voor een tweede kopje koffie of thee. 6. De film verder afkijken. 7. Sluiting door Hans. p.s. Geef u vooraf wel even op voor deze avond!! Dat kan per telefoon : of per mail : hansborgers@upcmail.nl Koffie, thee of frisdrank worden door ons na afloop met de Antennebeheerder afgerekend. Daarom vragen wij u, om een vrijwillige bijdrage. Ons voorstel is ca. 5,-- per deelnemer. P.S. voor uw agenda: De eerstvolgende datum voor een oecumenische avond in de Antenne is donderdag 28 mei 2015.

3 Dinsdagavond Kafhéavond Op dinsdag 31 maart staat het kafhé geheel in het teken van de Goede Week. Het thema is: Van duister naar licht. De avond zal bestaan uit hedendaagse overwegingen en samenzang. We starten om uur in het parochiecentrum met koffie. Graag voordien opgeven bij Sociaal Kafhé of per We zien u graag op 31 maart. De werkgroep gezinsviering en eerste communie Gezinsviering Palmpasen Op zaterdagavond 28 maart om uur vieren we samen de intocht van Jezus in Jeruzalem. De viering zal worden gehouden in de Martinuskerk in Vaassen. Versier je Palmpaasstok met slingers, bloemen, eitjes, haantjes, snoepjes, mandarijntjes, rozijntjes of takjes en neem de stok mee naar de kerk om aan iedereen te laten zien! In de viering stellen de kinderen uit Epe, De Vecht en Vaassen die dit jaar hun Eerste Communie gaan doen, zich voor aan alle parochieleden. Zij delen dit jaar ook de palmtakjes uit. Wilt u er graag bij zijn, maar heeft u geen vervoer? Neemt u dan contact op met de werkgroep: Marjolijne Meuleman (marjolijne.meuleman@planet.nl of telefoon: ) of Mariska de Roo (mro75@planet.nl of telefoon: ) dan zorgen we dat u met iemand mee kunt rijden. Graag tot 28 maart!

4 Overleden: Op 19 februari is de heer A.L. Link uit Heerde in Zwolle overleden op de leeftijd van 74 jaar. Hij is op 24 februari in Deventer begraven. Op 27 februari is op 83-jarige leeftijd overleden Elisabeth Cornelia van der Hulst- van Wijck, de echtgenote van Piet van der Hulst. Zij woonde aan de Brouwerijstraat 26 in Epe. Mevrouw van der Hulst was in het verleden vrijwilligster bij de diaconie. De afscheidsviering heeft in besloten kring plaats gevonden. Van alles wat: Handtekeningenactie Bezield Verband Maar liefst 40 parochianen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om schriftelijk hun zorg uit te spreken bij paus Franciscus over de ontwikkelingen omtrent kerksluitingen in ons bisdom. Daarnaast hebben ook diverse mensen uit onze geloofsgemeenschap deze zorg uitgesproken met behulp van een digitale handtekening via internet. Activiteiten Raad van Kerken: Vier sobere maaltijden Sobere maaltijden in de veertigdagentijd. Thema: open je handen In de veertigdagentijd wordt in vier kerken van Epe een sobere maaltijd, een vastenmaaltijd gehouden. De periode van de veertigdagentijd is van oudsher een tijd van inkeer, gebed en bezinning op de weg die Jezus is gegaan. Jaarlijks bereiden wereldwijd Christenen zich voor op het grote Paasfeest om met een gelouterd hart het lijden en sterven en de verrijzenis van Christus met Pasen te gedenken en te vieren. Veertigdagentijd is de periode waarin wij ons bezinnen over wat er in onze persoonlijke christelijke levenswijze is fout gelopen. Waar het vuur van het begin stilaan is uitgedoofd en wij lauwe mensen zijn geworden. Een tijd om datgene wat gaandeweg scheefgezakt is weer recht te trekken. Je kunt de veertigdagentijd dus beleven als een tijd van innerlijke zuivering en reiniging. Om het stof van hart en ziel eens goed weg te blazen. Tegelijkertijd ook: bezinning op de weg die mensen gaan, dus oog hebben voor de noden van je naaste. Solidair zijn met de medemens die het minder heeft getroffen dan jij. Vasten kan ieder op zijn eigen wijze doen. De één onthoudt zich van één of meerdere maaltijden per dag, de ander onthoudt zich van luxe en activiteiten die genot verschaffen, zoals tv kijken. De één vast een dag per week, de ander iedere dag. Gebed en Bijbellezen zijn gericht op bezinning en inkeer. Het klinkt wel tegenstrijdig: een sobere maaltijd, vasten en toch eten? Met de sobere maaltijden die de Raad van Kerken organiseert gaat het om de bezinning op de

5 betekenis van het lijden en sterven van Jezus, om soberheid en het samen optrekken als Christenen op weg naar Pasen. Ook u - jij bent van harte uitgenodigd om aan deze maaltijden mee te doen! De tafel is gedekt op -vrijdag 13 maart in de Grote Kerk opgave bij Hermien Makaske tel , hermien@makaske.nl -vrijdag 20 maart in de Regenboogkerk opgave bij Anke Veenstra tel , ankeveenstra-mooij@kpnmail.nl en bij Lee de Kool tel , horstekind@planet.nl -vrijdag 27 maart in het parochiecentrum v.d. geloofsgemeenschap H. Martinus Epe opgave bij Dienie Roescher, tel , roescher@solcon.nl en bij Sjaak Thijssen tel , jthijssen1948@kpnmail.nl U kunt tot en met woensdag opgeven. Kinderen zijn ook van harte welkom! Per keer kunnen 30 gasten ontvangen worden. Vervoer kan geregeld worden. Ontvangst vanaf uur, maaltijd om uur. Mocht u na opgave toch verhinderd zijn, wilt u zich dan afmelden? Anderen kunnen dan de gelegenheid krijgen om deel te nemen. Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 3.50 euro, daarnaast kan men geven voor stichting Hospice noordoost Veluwe, waar ook de meeropbrengst naar toe gaat. Kerkdiensten van de Raad van Kerken Epe in de Goede Week Op Palmzondag 29 maart begint de cyclus van kerkdiensten in de Stille week voor Pasen. s Avonds zal in de Grote Kerk een oecumenische meditatieve viering worden gehouden. Het koor Exspecto zal enkele Bach koralen zingen o.a. uit de Mattheus Passion en delen uit de The Passion and Death of Jesus Christ geschreven door de dirigent Wolfried Kaper en nog enkele andere koorwerken. Het koor wordt begeleid door de pianist Jos Mulder. De koorwerken worden afgewisseld met een gedicht, Bijbellezing, samenzang en meditatief pianospel. De dienst begint om uur. Op maandag, dinsdag en woensdag (30, 31 maart en 1 april) worden oecumenische Gebedswaken gehouden in de Grote kerk, aanvang uur tot ± uur. De gebedswake is een meditatief moment in de Stille week met Bijbel lezingen, liederen en gebed. De voorgangers zijn respectievelijk ds. S. Zitman, pastor W. Vroom en ds. S. Zitman. Op Witte Donderdag (2 april) is de gezamenlijke viering in de Grote Kerk, aanvang uur. In deze dienst volgen we Jezus en zijn leerlingen bij de instelling van het avondmaal en gaan ook wij aan tafel om brood en wijn met elkaar te delen. Centraal in de dienst staat de voetwassing door Jezus met als thema: Bevrijd uit de slavernij. De voorganger in deze dienst is ds. A.M. van de Wetering. Op Goede Vrijdag is om uur een gezamenlijke dienst van de Regenboogkerk en de Grote Kerk in de Grote Kerk.

6 En op Goede Vrijdag is om uur de Heilig Avondmaaldienst in de Goede Herderkerk. De Stille week wordt afgesloten met de Paaswake op Stille Zaterdag (4 april) in de Grote Kerk, aanvang uur. In deze viering staat eerst het Licht centraal in de vorm van de Paaskaarsen die worden binnengebracht en het licht dat we aan elkaar doorgeven. Na de Bijbellezingen van de Paasnacht gedenken we onze doop en na de verkondiging over de nieuwe morgen en het open graf gaan we met het Licht de wereld in. De voorganger in deze dienst is ds. S. Zitman. De Rasjikring seizoen 2014/ 2015 Abraham We lezen de bijbel met de ogen en oren van de Joodse schriftgeleerden. We lezen Rasji deel 1 vanaf Genesis 12 U bent van harte uitgenodigd voor deze kring! Tijd: 19 maart van 20 uur uur Plaats: Goede Herderkerk Kosten: de koffie of thee. Leiding: ds S. Zitman Opgave: Nell van Veen, vanveen.ny@gmail.com of S.Zitman, Stationsstraat 33, zitman1@zonnet.nl Amnesty schrijfacties in maart In maart heeft de Amnesty werkgroep gemeente Epe de volgende schrijfacties: RUSLAND gemarteld om bekentenis los te krijgen Rasul Kudaev werd op 23 december 2014 veroordeeld tot levenslang voor het organiseren van een terroristische aanval op overheidsinstallaties. Hij beweert onschuldig te zijn en er zijn getuigenverklaringen die dit bevestigen. Tijdens het politieverhoor werd hij gemarteld om een bekentenis af te dwingen. In de schrijfkaart naar de openbare aanklager vraagt u hem om direct een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de vermeende marteling van Rasul Kudaev en de verantwoordelijken te berechten. QATAR dichter 15 jaar gevangen voor beledigen van de emir Mohammed al- Ajami, een bekende dichter uit Qatar, werd in 2011 gearresteerd omdat hij een jaar eerder een gedicht had voorgelezen dat als beledigend voor de emir van Qatar werd gezien. Vermoedelijk is de werkelijke reden dat al- Ajami werd gearresteerd vanwege een ander gedicht waarin hij de autoriteiten van de Golfstaten een repressieve elite noemt. In geen van beide gedichten werd opgeroepen tot geweld. Amnesty beschouwt hem als gewetensgevangene die uitsluitend gevangen zit vanwege het vreedzaam uitoefenen van zijn recht op vrijheid van meningsuiting. De nieuwe schrijfkaarten liggen voor u klaar in het parochiecenturm. Met het ondertekenen van de kaarten levert u een niet geringe bijdrage aan de druk die op overheden en instanties wordt gelegd om de mensenrechten te respecteren. Wij danken u voor uw deelname! Schrijven helpt niet altijd, niet schrijven helpt nooit Inlichtingen over het werk van Amnesty International en de werkgroep kunt u verkrijgen bij Hanneke Molenaar, hanneke.molenaar@gmail.com Of kijk op de website van de werkgroep:

7 Oproep voor zangers. Op zondag 31 mei organiseert de liturgiecommissie van de Raad van Kerken in Epe een Taizéviering. Taizé is een klein gehucht in Frankrijk waar een oecumenisch klooster gesticht is. Jaarlijks komen vele tienduizenden jongeren uit Europa en de hele wereld in Taizé samen voor ontmoeting, bezinning en gebed en leven ze (meestal een week) mee met het ritme van de broeders van Taizé. De liturgie van de gebedsdiensten kenmerkt zich onder andere door de bijzondere liederen: korte meerstemmige melodieën die vele malen herhaald worden. Ook op 31 mei willen we enkele van deze bijzondere liederen zingen in de viering. Maar we hebben wel zangers nodig die de zang willen ondersteunen. Het gelegenheidskoor oefent de zondagmiddag, waarna de viering begint om uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd, evenals voor een eenvoudige maaltijd voorafgaande aan de viering. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden. Ook vanuit de Martinusgemeenschap zijn zangers (óók mannen!) van harte welkom. Wilt u meedoen, dan kunt u zich (liefst op korte termijn) opgeven bij dirigent Inger Heij, i.heij@live.nl Voorafgaande aan 31 mei zal zij de koorleden van verdere informatie voorzien. Ik zing mee, u ook? pastor Wim Vroom Colofon: Alles uit deze uitgave mag zoveel mogelijk worden gekopieerd en doorgestuurd naar geïnteresseerden. Berichten, opmerkingen, aanvullingen en informatie graag naar: mart.epe@hetnet.nl of naar postbus 137, 8160 AC Epe of in de brievenbus van het parochiecentrum. Deadline kopij inleveren: woensdag vóór de 1 e vrijdag van de maand. Redactievergadering: elke 1 e vrijdag van de maand.

St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde. Algemeen : Nieuwsbrief nr. 3, maart 2016

St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde. Algemeen : Nieuwsbrief nr. 3, maart 2016 St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde In dit nummer o.a.: - Algemeen pagina 1 - Van de locatieraad 2 - Agenda komende periode 2 - Nieuws uit onze parochie 3 - Overig nieuws 6 Algemeen : Nieuwsbrief

Nadere informatie

ZALIG PASEN. St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde. Algemeen : Nieuwsbrief nr 4 april 2015

ZALIG PASEN. St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde. Algemeen : Nieuwsbrief nr 4 april 2015 St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde In dit nummer o.a.: - Zalig Pasen pagina 1 - Van de locatieraad 2 - Agenda komende periode 2 - Uit de werkgroepen 3 - Gezinsviering en 1 e communie 4-5 - Overleden

Nadere informatie

St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde. Algemeen : Vasten. Locatieraad. Nieuwsbrief nr. 3, maart 2017

St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde. Algemeen : Vasten. Locatieraad. Nieuwsbrief nr. 3, maart 2017 St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde In dit nummer o.a.: - Algemeen (vasten) pagina 1 - Locatieraad 1 - Agenda komende periode 2 - Avond met ZIN over de kruisweg 2 - Werkgroep eerste communie 3 -

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 voorganger: ds. Job Stein organist: Marion Röber lector: Nynke van Genderen - Hiemstra Klokgelui DIENST VAN HET SAMENKOMEN De allerkleinsten

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL Thema: Wachten Orde van dienst: - VOORBEREIDING Zondag 28 december 2014 Zuiderkerkgemeente Voorganger: ds. E. Wisselink Organist: mevr. Willy Misker Wit Wit is de kleur van de vreugde, wit is de kleur

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Het begin Stille Week De week die morgen (zondag) begint, noemen we wel de Stille Week. Het is

Nadere informatie

St. Martinus geloofsgemeenschap. Epe Heerde. Nieuwsbrief nr. 2, september 2014

St. Martinus geloofsgemeenschap. Epe Heerde. Nieuwsbrief nr. 2, september 2014 St. Martinus geloofsgemeenschap Epe Heerde In dit nummer o.a.: - Algemeen pagina 1 - Herinneringspakket sluitingsviering 1 - Van de locatieraad 2 - Uit de werkgroepen 2 - Openingsviering Vaassen 3 - Agenda

Nadere informatie

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Witte Donderdag 18 april 2019 avondgebed om 19.30 uur Sadao Watanabe: De voetwassing voorbereid door de Werkgroep Liturgie van onze gemeente voorganger: lector:

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief...

In deze Nieuwsbrief... 1 of 6 30-3-2012 10:09 Wordt het onderstaande e-mailbericht niet correct weergegeven? Klik hier voor de onlineversie. OGH Nieuwsbrief #33-30 maart 2012 In deze Nieuwsbrief... In deze Nieuwsbrief: Brood

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 maart Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Gert Dannenberg, diaken Henk Vonk

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 maart Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Gert Dannenberg, diaken Henk Vonk ORDE VAN DIENST Zondag 3 maart 2019 Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Gert Dannenberg, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen dat u snel

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 23 augustus 2015. voorganger:mw.denise Dijk organist: Erik Visser. Tiepoli

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 23 augustus 2015. voorganger:mw.denise Dijk organist: Erik Visser. Tiepoli Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 23 augustus 2015 Tiepoli voorganger:mw.denise Dijk organist: Erik Visser Orde van de dienst Instuderen Lied 849: alle coupletten Zoek de wegen van de wijsheid

Nadere informatie

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade.

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 april 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde

St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde St. Martinus Geloofsgemeenschap Epe Heerde Nieuwsbrief nr. 7/8, juli/augustus 2016 In dit nummer o.a.: - Algemeen pagina 1 - Van de locatieraad 2 - Agenda komende periode 3 - Uit de werkgroepen 4 - Overig

Nadere informatie

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten

Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Zondag 13 december 3e Advent Thema: Tijd om op weg te gaan en te ontmoeten Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 601 Stilte om ons voor te bereiden op de dienst Bemoediging o.

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tekenen der tijden 14 augustus 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingszang: Gezangboek nr. 754 Tijdens

Nadere informatie

Orde Van Dienst. voor zondag 13 maart Vijfde zondag in de Veertigdagentijd. Voettocht naar Pasen

Orde Van Dienst. voor zondag 13 maart Vijfde zondag in de Veertigdagentijd. Voettocht naar Pasen Orde Van Dienst voor zondag 13 maart 2016 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd Voettocht naar Pasen Thema: 'Die geleden heeft onder Pontius Pilatus' Voorganger: ds. Christien Crouwel Gastheer: Jan Dorleijn;

Nadere informatie

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou"

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: ik zie jou Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou" 18 november 2018 Aanvang: 10:00 Witte Kerk, Lochem Voorbereid door: Gieneke van Nus, Ans Slütter, Annet Schoenmaker, Jantine Haverkamp

Nadere informatie

Protestantse Gemeente. Vlissingen. Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd

Protestantse Gemeente. Vlissingen. Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd Protestantse Gemeente Vlissingen Orde van Dienst voor zondag 10 maart 1 e zondag van de veertigdagentijd Voorganger : Ds. Pim Steenbergen Ouderling van dienst : Martin Dekker Organist : Jos Vogel Lector

Nadere informatie

Zondag 5 maart eerste zondag in de veertigdagentijd. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper

Zondag 5 maart eerste zondag in de veertigdagentijd. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Zondag 5 maart 2017 eerste zondag in de veertigdagentijd Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Voor het eerst hier in de kerk? Welkom in deze dienst! Wij hopen dat u zich in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje Gemeente van Christus geliefden van God Valt het u ook op, nu we al een tijdje

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 5 augustus 2018 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Pieter Overduin uit Hulst Henk Siersema Joke de

Nadere informatie

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar 9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar De doop wordt bediend aan Emma Sofie Hogendoorn & Samuel Pieter Hendrik de Vaal Je innerlijke zekerheden aanspreken, hoe doe je dat? Over koers houden te

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie Stille Zaterdag 31 maart 2018 Van Donker naar Licht voorganger ambtsdrager lector organist ontvangst koster geluid : Ds. Winanda de Vroe : Aede Oostra : Gerda

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Stille week 2014 levend water

Stille week 2014 levend water Stille week 2014 levend water Stille week 2014 Dit jaar is er voor de stille week gekozen voor het thema water. De verbeelding in het midden van de kerk laat dit duidelijk zien. Iedere dag van de stille

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

eertigdagentijd en Pasen

eertigdagentijd en Pasen Naam: eertigdagentijd en Pasen V Datum: 1. Veertigdagentijd Vink twee goede antwoorden aan. De veertigdagentijd is een soort woestijntijd, omdat er veel woestijnen zijn in de landen van het Zuiden (en

Nadere informatie

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur,

Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de. zondag om uur, Aan de ouders van de leerlingen uit groep 4 Beste ouders, Tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de kerk op zondag om, kan uw kind zijn/haar Eerste H. Communie doen. De eerste stap in onze katholieke

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

1. De Rasjikring seizoen 2013/2014 - Rashie over Leviticus. Voorwoord

1. De Rasjikring seizoen 2013/2014 - Rashie over Leviticus. Voorwoord Inhoud Pagina Inhoud. 3 Voorwoord... 4 Rasjikring seizoen 2013-2014.5 Een nieuwe weg van vertrouwen tussen Christendom en Islam...6 De Alpha - cursus en Bèta...6 Lezing met een boodschap over iconen...7

Nadere informatie

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast PASEN 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Thema: Houd me (niet) vast Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Projectkoor o.l.v. Frans Koning Gerro de Boer,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Zondag 23 oktober 2016

ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Zondag 23 oktober 2016 ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Zondag 23 oktober 2016 6 e zondag van de herfst Liturgische kleur: rood In deze viering zal Conny van Lier worden aangesteld als jongerenwerker voor de Protestantse

Nadere informatie

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Zondag 21 mei 2017 Zesde zondag van Pasen Een dienst van Schrift en Tafel Kees de kort: wijs en dwaas Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Voor het eerst hier in de kerk? Welkom

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 20 februari 2011 thema: adem Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 20 februari 2011 thema: adem voorganger: Dik Mook organist: Erik Visser cantorij o.l.v. Leenke de Lege Orde van de dienst . orgelspel:. luiden van de klokken.

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag

Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Orde van dienst Laren 8 mei 2016, Moederdag Met medewerking van Deo Gratias Voorganger : ds. Jaap Jonk Orgelspel: Stefan Potman De Voorbereiding Orgelspel Woord van welkom Moment van stilte Aansteken van

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Schagen - Grote Kerk op de Markt. Jesu meine Freude - J.G. Bastiaans Koraal en twee bewerkingen

Protestantse Gemeente Schagen - Grote Kerk op de Markt. Jesu meine Freude - J.G. Bastiaans Koraal en twee bewerkingen Liturgie voor Zondag 18 maart 2018 Zondag Judica Voorganger Organist Lector Ontvangst Koster Orgelspel Protestantse Gemeente Schagen - Grote Kerk op de Markt Ds. Wim Andel, Oudega Hanneke Muntjewerf Jan

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem 2a Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem EEN LIEDBOEK IS OOK NODIG klokgelui Ontvangst in de kerk. * DIENST VAN HET SAMENKOMEN * muziek voor de dienst De dienstdoende diakenen,

Nadere informatie

O M T E B E G I N N E N opmaat we zingen: "Verwacht de komst des Heren Lied 439: 1 en 2

O M T E B E G I N N E N opmaat we zingen: Verwacht de komst des Heren Lied 439: 1 en 2 welkom en mededelingen O M T E B E G I N N E N opmaat we zingen: "Verwacht de komst des Heren Lied 439: 1 en 2 (we gaan staan) moment van inkeer, votum en groet psalm we zingen: Heer, die mij ziet zoals

Nadere informatie

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd.

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd. Bezinning Thema Andes, harmonie, schepping Aankleding Op de grond ligt een Wipalavlag of een mooie doek met erop een ondiepe schaal. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een kommetje water, een brandend

Nadere informatie

Toetertoe wil je vriend zijn!

Toetertoe wil je vriend zijn! Gezinsvieringen 1 Toetertoe wil je vriend zijn! 2 Dag allemaal, Samen eucharistie vieren is Jezus dankbaar herdenken. Jezus was er vooral voor die mensen die aan de rand van de maatschappij leefden, en

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Veertigdagentijd Met open handen

Veertigdagentijd Met open handen Veertigdagentijd Met open handen De kinderen reizen dit jaar met de trein, zeven zondagen lang. De kaartjes worden geknipt en daar gaan we. Waarheen? Eigenlijk is dat niet eens zo belangrijk. Veel belangrijker

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

De afbeelding op de omslag is van Caravaggio ( ), De ongelovige Thomas. Het is te zien in Potsdam. Ds. Pieter Terpstra.

De afbeelding op de omslag is van Caravaggio ( ), De ongelovige Thomas. Het is te zien in Potsdam. Ds. Pieter Terpstra. Paasmorgen 2019 De afbeelding op de omslag is van Caravaggio (1573 1610), De ongelovige Thomas. Het is te zien in Potsdam. OUDE KERK, zondag 21 april 2019 VOORGANGER: Ds. Pieter Terpstra ORGANIST: Piet

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag

Orde van dienst Goede Vrijdag Orde van dienst Goede Vrijdag 30 maart 2018 Toelichting bij de bloemschikking Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. Het kruis is vandaag daarom omwikkeld met prikkeldraad. Het

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Gez. 125: 1, 3 Ps138: 1, 3 ELB 10 Projectlied ELB 241 ELB 186a: 1, 2 Opw 461 Math. 1: 18-25 Mededelingen Voorganger : Rudolf Setz Muziek : Jasper Dijkstra Voorbede : Jescavan Dijk

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Oasemoment "Eucharistie vieren" Emmaüsparochie - donderdag 23 januari 2014

Oasemoment Eucharistie vieren Emmaüsparochie - donderdag 23 januari 2014 Oasemoment "Eucharistie vieren" Emmaüsparochie - donderdag 23 januari 2014 (Centraal staat een verlaagd altaar; op het altaar liggen alleen de scherven van een bloempot) Bijbeltekst en inleiding We lezen

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Kracht en liefde worden ons gegeven

Kracht en liefde worden ons gegeven Liturgie voor het ochtendgebed op zondag 31 december 2017 Kracht en liefde worden ons gegeven Lezers: Organiste : Ontvangst Annemarie Voorbraak Wijnand Kramer Jan Prij Hanneke Muntjewerf Ineke van der

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Zondag 20 december 2015 om uur in de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode

Zondag 20 december 2015 om uur in de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode Zondag 20 december 2015 om 10.00 uur in de Knoptorenkerk te Sint-Oedenrode VOORBEREIDING In stilte bereiden wij ons voor Aanvangswoord Vandaag is het de vierde zondag van de Advent, de tijd van bezinning,

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tien melaatsen Zondag na Pinksteren 23 Zondag 9 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingsgezang

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019

TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019 TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019 Welkom INTREDE Intochtslied 287: 1, 2 en 5 'Rond het licht' (staande) Bemoediging en toenaderingsgebed o: Onze hulp is in de Naam van de HEER g: die hemel en aarde

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 4 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Piet George Klootwijk liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

In de periode tot en met 5 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag:

In de periode tot en met 5 april vieren de volgende leerlingen hun verjaardag: BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Do 22-3 Vr 23-3 Ma 26-3 OR vergadering Di 27-3 Wo 28-3 Grote Rekendag Do 29-3 Vr 30-3 Paasviering Ma 2-4 Tweede paasdag: alle groepen vrij Di 3-4 Deze week: pré-adviezen groep

Nadere informatie

Berichten uit de parochie Paus Johannes XXIII

Berichten uit de parochie Paus Johannes XXIII Berichten uit de parochie Paus Johannes XXIII Van de bestuurstafel Dagje uit met Suitbertus op 28 juni 2014 HELPT U DE PCI HELPEN? Dat kan door ons attent te maken op medemensen in nood of door zelf om

Nadere informatie

Orde van dienst voor zaterdag 20 april

Orde van dienst voor zaterdag 20 april Orde van dienst voor zaterdag 20 april Stille Zaterdag // De Paaswake Voorganger: Ouderling: Organist: ds. John Boogaard Peter van Krugten Erik Westerhout Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De

Nadere informatie

eertigdagentijd en Pasen

eertigdagentijd en Pasen Naam: eertigdagentijd en Pasen V 1. Veertigdagentijd Datum: Vink twee goede antwoorden aan. De veertigdagentijd is een soort woestijntijd, omdat er veel woestijnen zijn in de landen van het Zuiden (en

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Zingen Kinderen, nu is de tijd gekomen De kinderen verlaten de kerkzaal.

Zingen Kinderen, nu is de tijd gekomen De kinderen verlaten de kerkzaal. Liturgie II Orde van dienst Van zondag 11 oktober 2015 Laan van Meerdervoort 955 2564 AJ s-gravenhage 070 325 07 79 remgem@hetnet.nl www.uytenbogaert.nl kerkdienst zondag 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold

Nadere informatie

Orde van dienst iedere zondag

Orde van dienst iedere zondag Orde van dienst iedere zondag Welkom Eerste lied Bemoediging Groet v Onze Hulp is in de Naam van de Heer, a die hemel en aarde gemaakt heeft.. a Amen. Aansteken van de kaarsen en kaarsenlied - 290 Kyriegebed

Nadere informatie

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u Stille Week 2018 In de Stille Week volgen we Jezus op Zijn weg en kijken we steeds mee dit jaar door de ogen van iemand die dicht bij Hem stond. Wat deed het hen, wat doet het ons: Zijn lijden, sterven

Nadere informatie

Eucharistie vieren. Dankzegging

Eucharistie vieren. Dankzegging Eucharistie Eucharistie vieren viering van de eucharistie is in de Kerk van levensbelang. Het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) noemt de viering van het EDe sacrament van de eucharistie bron en hoogtepunt

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

De goede dood (2012) Films die er toe doen

De goede dood (2012) Films die er toe doen Films die er toe doen De goede dood (2012) Regie: Wannie de Wijn, Nederland. Datum: Donderdag 17 september Tijd: 19.30 uur Plaats: De Menorah, Dwarswijk 350, 9202 CA Drachten Informatie: Dhr. Ate Klomp,

Nadere informatie