VERSLAG WINNAAR NATIONAAL DAX SECTOR 1 C.J. Elzakkers uit Halsteren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG WINNAAR NATIONAAL DAX SECTOR 1 C.J. Elzakkers uit Halsteren"

Transcriptie

1 VERSLAG WINNAAR NATIONAAL DAX SECTOR 1 C.J. Elzakkers uit Halsteren Algemeen Voor de 1 e Nationaal 2018 vanuit Dax met duiven heb ik een afspraak gemaakt met Kees Elzakkers uit Halsteren. Kees heeft na vele jaren hard werken, 60 a 80 uur per week, binnen zijn eigen Bouw Technisch Adviesburo besloten deze van de hand te doen. Dit heeft hij een paar jaar geleden gedaan en geniet nu met volle teugen van de mooie dingen van het leven. Zijn postduiven hebben ervoor gezorgd dat Kees zijn werk kon uitvoeren. De duiven gaven me in die tijd zoveel ontspanning dat als ik in de hokken kwam de dag alweer vergeten was.. Het ondernemerschap gaat gepaard met successen en problemen. Het eerste is niet moeilijk te verwerken maar de laatste is lastiger en daar werd ik door de duiven mee geholpen. De 63-jarige Kees is getrouwd en heeft samen met zijn vrouw 2 kinderen. Hij is erg trots op zijn kinderen die de kost verdienen als juriste en kinderpsycholoog. Volgend jaar hopen Kees en zijn vrouw, bij goede gezondheid, hun 40-jarige huwelijk te vieren. Een prachtige mijlpaal die niet vaak meer voorkomt helaas. Gelukkig heeft de vrouw van Kees ook schitterende hobby s. Ze is zangeres in een bandje want met de duiven heeft ze niets. Het leeft en beweegt en dat is helemaal niets voor mijn vrouw volgens Kees. Uiteraard gunt ze hem zijn hobby, want ook zij is zich ervan bewust dat de duiven Kees plezier en veel ontspanning leveren. Kees is een gelukkig mens en heeft een prachtig leven zoals hij schetst. Kees is een gepassioneerde liefhebber met zijn hart bij de Marathonvluchten. Al was Kees tijdens zijn werkperiode een jonge duiven specialist. Dit kwam dan schitterend uit omdat hij dan in de bouwvak kon genieten van het jonge duivenspel. Kees wist dat hij uiteindelijk zijn bedrijf zou wegdoen en zich toe zou leggen op de Marathonvluchten. Om daar vroegtijdig mee te beginnen bouwde hij in de jaren voor 2016 zijn hok op met duiven van duivenvriend Cor de Heijde en Wim Koreman. Helaas werden de duiven in het de jaren 2015/16 zwaar ziek en besloot hij samen met Cor de Heijde al zijn duiven weg te doen en op nieuw te beginnen. Daar heb je duivenvrienden voor die je dan weer helpen om een goede start te maken. Zo verhuisden er wederom jonge duiven van Cor de Heijde en W. Koreman naar Halsteren. Momenteel is het hok bevolkt met 90% duiven van Cor en 10% van Wim. Het jaar 2018 kenmerkt zich door een buitengewoon goed jaar. Er worden stappen gezet in de ontwikkeling van de duiven en de prestaties worden ook steeds beter. Het kweekhok bevolkt momenteel 16 prachtige koppels duiven die de toekomst, in de duivensport, voor Kees moeten gaan verzekeren.

2 Op het vlieghok zitten momenteel 9 doffers en 4 duivinnen die het voor Kees moeten doen. Gekscherend zegt Kees: ik heb meer hokken dan duiven. De duiven waren, zoals het hele jaar al, uitstekend in orde bij de inkorving van Dax. Dit gaf Kees veel vertrouwen en vertelde aan zijn duivenmaatje in de vereniging; dit kan wel eens mijn beste vlucht worden van het jaar. Samen lachen ze wat en bevestigen elkaars hoop. Zoals elke dag van thuiskomst van de duiven, dus ook op deze dag van Dax, liep de wekker af om 05:15 uur in huize Elzakkers. Dat is voor Kees het sein dat de benen gestrekt moeten worden om de duiven op te gaan wachten. Door het raam van de slaapkamer keek hij even naar buiten maar er was nog niets en besloot hij toch maar even terug te gaan naar bed. Om 6:15 uur ging de wekker weer en met de slaap nog in de ogen en de spieren nog stram strompelt Kees naar het koffieapparaat om deze aan te zetten. De verzorging van de duiven begint dagelijks om 8.30 uur dus er kon eerst op het gemak koffiegedronken worden en het lichaam voorzien van brandstof. Wat achteraf gebleken een hele goede zet is geweest. Want het winnen van een Nationaal concours vraagt nou eenmaal heel veel energie. Om 8:30 uur worden de duiven altijd gevoerd in de daarvoor bestemde potjes. Zo ook deze dag. Rond 9:00 uur wordt het ritueel herhaald alleen dan om het overgebleven voer uit de potjes te halen. Na deze activiteiten loopt Kees naar buiten en zie plotseling een duif aankomen. Deze land op het puntje van het hok. Je gelooft je eigen ogen niet op dat moment. Er is nog niets in heel Nederland en ik heb er 1 waren de gedachten van Kees. Toch had het ongeloof de overhand en Kees riep de duif. Ze kwam snel naar binnen en als bewijs dat het echt klopt wat Kees dacht moest de klok dit leveren. Inderdaad het was de NL De klok gaf dit duidelijk aan en de tijd die erop stond was; 09:02:18 wat resulteerde in een gemiddelde snelheid van Wat er dan voor gevoel door je lichaam gaat is met geen pen te beschrijven aldus Kees. Was het geluk, ongeloof, blijdschap, verdriet of was het hoop. Deze cocktail van verschillende emoties maakte hem euforisch. Snel werd de meldpost gebeld die ook hevig in paniek raakte. De vrouw des huizes, die het computerwerk voor haar rekening neemt, was naar de markt boodschappen doen. De ontredderde meldpost belde zijn vrouw op de markt met de mededeling dat ze direct naar huis moest komen om de duif van Kees te melden. En dit gebeurde dan ook ondanks het feit dat hij natuurlijk al geregistreerd stond op Compuclub Live. Vervolgens nam Kees de telefoon in de hand om Wim Koreman te bellen om te melden dat hij een duif van Dax had gedraaid. Ook in dit gesprek was de blijdschap hoog en ontving de felicitaties van Wim. Daarna moest Cor de Heijde nog gebeld worden om het door te geven. Zo gezegd, zo gedaan en Cor werd gebeld.

3 Cor nam de telefoon op en een zeer geëmotioneerde stem, die van Kees, zegt; ik heb een duif gedraaid van Dax. Je neemt in de maling zegt Cor want er staat nog niets op de meldsite. Echt wel maar dan moet je hem even verversen zegt Kees. Cor doet dit en ziet inderdaad de duif van Kees staan. Geweldig en van harte gefeliciteerd kreeg Kees te horen van Cor. De trouwe supporter van Kees is de buurman. Om gezondheidsredenen kan hij helaas geen duiven meer houden maar komt altijd kijken bij de aankomst van de duiven. Zoals altijd komt hij rustig aansloffen en vraagt; zijn er al duiven? Als je dan weet hoe moeilijk het is om je emoties onder controle te krijgen als je heel rustig wil zeggen; ja eentje. Verbaasd kijkt de buurman in het rond en de IPad van Kees moest het bevestigen. Een grote glimlach verscheen er op het gezicht van de buurman. Geweldig zegt hij. Maar het was nog niet gedaan want er kunnen natuurlijk op de overvlucht nog duiven vallen. Maar zoals bekend is dit niet gebeurd en in heel Nederland was er geen een duif sneller dan die van Kees. En wond dan ook terecht de klassieker van Dax en was de snelste van het gehele concours. Het feest kon beginnen en een zeer drukken maar o zo leuke tijd lag te wachten op Kees. Naam van de Duif? De is een laat jong van 2016 met een ring om van 2015 en is afkomstig van Wim Koreman. Kees heeft de duif dan ook vernoemd naar de vrouw van Wim; Ria. Een prachtige hommage aan een vriend waar de duif vandaan komt. Hoe worden de duiven gespeeld en voorbereid? De winterverzorging is sober maar wel doeltreffend. 1 Keer per dag worden de duiven gevoerd en voorzien van vers drinkwater. Er wordt geprobeerd om de duiven om uur elke dag te laten trainen. Dit is belangrijk om de spieren soepel te houden. Dit wordt volgehouden tot februari waarna er overgeschakeld wordt naar 2 keer per dag voeren. In maart worden de duiven gekoppeld en mogen op eitjes komen maar geen jong grootbrengen. Na een dag of 10 worden de duivinnen eraf gehaald en staan de duiven op weduwschap. Vanaf de eerste vlucht moeten ze mee met alle vluchten die 1 nacht mand hebben. Daarna worden de duiven ingekorfd in Hank en Stabroek om toch aan de gewenste kilometers te komen. Kilometers maken is belangrijk voor de duiven aldus Kees dat is de basis waarop ze verder kunnen groeien in hun vorm. Het was de bedoeling, omdat de duiven zo geweldig afkwamen en trainen om de duiven van Dax op dubbelweduwschap in te korven. Toch kwam er een kleine kink in de kabel toe de duiven plotseling niet meer wilde trainen. Van anderhalf uur naar 5 minuten en dat baarde Kees zorgen. Maar ze waren gezond en er werd besloten om de duiven dan maar te koppelen en op een neststand in te korven op Dax. Later bleek dit een gouden greep te zijn.

4 Met mijn opmerking van; de winnende coach heeft altijd gelijk reageerde Kees gelijk met; als de verliezende coach gelijk ontslagen zou worden had ik allang geen duiven meer. Zo betrekkelijk is het spelletje natuurlijk wel. Om welke reden is er voor deze spelsoort gekozen? Keuze voor het Marathonspel is gemaakt op het moment dat Kees de beslissing had genomen met het stoppen van de zaak. Al die tijd was de zaak prioriteit 1, dan het gezin en dan de duiven. Het geeft Kees een enorme rust waardoor hij, gezien zijn arbeidsverleden, nu dingen kan gaan doen die hij nooit heeft kunnen doen. Daarnaast gaat Kees nooit een uitdaging uit de weg. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, nieuwe discipline en nieuwe doelstellingen. Dit vond hij in het Marathonspel. Los van het feit dat voor Kees het sociale aspect van groot belang is binnen de duivensport. Hij kan samen met zijn grote duivenvriend Cor de Heijde urenlang filosoferen over de duiven en hoe het verder moet. Dit prijst hem een rijk man zoals hij zelf zegt. Dit moeten we met elkaar veel meer doen en niet leven als het bekende boek Alleen op de Wereld. Dit maakt je leven veel rijker en plezieriger. Heeft u nog een laatste advies voor ons om ook zo n prachtig resultaat te kunnen behalen? Als je nooit iets met duiven hebt gedaan wil ik adviseren om eerst te starten met de programmavluchten zegt Kees. Deze ervaring moet je echt hebben om te kunnen slagen op de Marathonvluchten. Als je dan de overstap wil maken ga je naar een top liefhebber die bij je past en waar een gezamenlijke klik is. Goed luisteren en zijn systeem kopiëren en uiteraard duiven van hem nemen. Kies maximaal van 2 top liefhebbers duiven en probeer hier je stam mee op te bouwen. Heb geduld maar wees ook streng voor de duiven. Het hok is van groot belang. Zorg ervoor dat er een constant klimaat is waar de duiven zich prettig in voelen en waar ze op kunnen presteren. De cirkel moet het hele jaar rond zijn en als dat zo is ga je uiteindelijk slagen in je missie. Ik sprak Kees Elsakkers die het eigenlijk nog steeds niet kon geloven. Maar langzamerhand realiseerde hij zich toch wel wat voor prestatie hij en zijn duiven hebben geleverd. Urenlang heeft Kees met Cor de Heijde gesproken over het wel en wee van de duiven. Hij is dan ook zeer dankbaar dat hij dit met Cor kan doen en is er ook van overtuigd dat dit bijgedragen heeft aan het behaalde succes. Cor is natuurlijk een topper op Nationaal en Europees niveau en weet heel goed hoe het spelletje gespeeld moet worden aldus Kees. Ook Wim Koreman is hij ontzettend dankbaar voor de top duiven die hij van hem heb gekregen. Hoe mooi kan het zijn. Samenwerkingen aangaan om gezamenlijk beter te worden op welk gebied dan ook. Daar ben ik ervan overtuigd dat dit niet de laatste keer is dat ik Kees gesproken heb en wens hem nog heel veel succes toe met de komende vluchten en alle seizoenen die nog komen gaan.

5 Geniet van het leven want het is zo mooi Vincent Hoogerwerf

SUPERUITSLAG Frederikshof John Romein - Soissons

SUPERUITSLAG Frederikshof John Romein - Soissons pagina 1 van 5 SUPERUITSLAG Frederikshof John Romein - Soissons Op 4 Juni 2017 stond de Midfondvlucht vanuit Soissons op het programma van Afdeling 8 GOU Noord-Oost Kring 6. De weervoorspellingen waren

Nadere informatie

Hans Lindenberg succesvol op Agen (Bordeaux) Jaarlingen 2014

Hans Lindenberg succesvol op Agen (Bordeaux) Jaarlingen 2014 Hans Lindenberg succesvol op Agen (Bordeaux) Jaarlingen 2014 Eigenlijk zou er moeten staan Hans en John Lindenberg, want hoewel er niet in combinatie gespeeld wordt heeft zoon John zeker ook zijn bijdrage

Nadere informatie

Auke Heidstra, Rottevalle, wint St. Vincent sector I

Auke Heidstra, Rottevalle, wint St. Vincent sector I Auke Heidstra, Rottevalle, wint St. Vincent sector I De winnaar van St. Vincent sector IV is een oude bekende. Hij heeft namelijk deze vlucht al eens vaker gewonnen. In de jaren 90 won Auke al twee keer

Nadere informatie

Adrie de Nooijer Arnemuiden wint St. Vincent 2016

Adrie de Nooijer Arnemuiden wint St. Vincent 2016 Adrie de Nooijer Arnemuiden wint St. Vincent 2016 Het is vrijdag 8 juli wanneer om 7. 15 uur de duiven vanuit St Vincent de vrijheid krijgen. Met een wind voornamelijk uit westelijke richting is het voor

Nadere informatie

Comb. Zegers-Breen pakt de hoofdprijs op Agen Oud

Comb. Zegers-Breen pakt de hoofdprijs op Agen Oud Comb. Zegers-Breen pakt de hoofdprijs op Agen Oud In heel Europa was het in het laatste weekend van juni zomers weer met in de namiddag hoge temperaturen. Op de vluchtlijn stond een kalme noordoostelijke

Nadere informatie

Wim Muller is het nog niet verleerd, 1,2 en 3 op Barcelona

Wim Muller is het nog niet verleerd, 1,2 en 3 op Barcelona Wim Muller is het nog niet verleerd, 1,2 en 3 op Barcelona Na Agen werd het geduld van de liefhebbers op Barcelona wederom op de proef gesteld. Waren het onweersbuien, het Rhonedal? Wie weet het mag het

Nadere informatie

Combinatie Flipse Westkapelle glorieus Generaal Kampioen IFC Zeeland 2015

Combinatie Flipse Westkapelle glorieus Generaal Kampioen IFC Zeeland 2015 Combinatie Flipse Westkapelle glorieus Generaal Kampioen IFC Zeeland 2015 Veni, vidi, vici, Hij kwam, hij zag, hij overwon, met deze uitspraak kunnen we het beste de Combinatie Flipse uit Westkapelle omschrijven.

Nadere informatie

Wim Muller, el hombre de Barcelona, zegeviert opnieuw op Barcelona

Wim Muller, el hombre de Barcelona, zegeviert opnieuw op Barcelona Wim Muller, el hombre de Barcelona, zegeviert opnieuw op Barcelona Na een dag uitstel vanwege onweer in Frankrijk en vanaf een nieuwe losplaats, ca. 34 km. landinwaarts werd zaterdagmorgen 7 juli 2018

Nadere informatie

Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland

Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Secretaris: Arjan van de Willige Afdeling 9 Olieslager 54 7463 DA RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Werkwijze Vrachtduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Vanaf de start van het

Nadere informatie

Informatieblad. Kijk ook eens op onze website ons adres is

Informatieblad.   Kijk ook eens op onze website ons adres is http://www.kpvhome.nl 2017 Informatieblad Kijk ook eens op onze website ons adres is Seizoen 2017 A M E R I K A S T R A A T 2 0 5 1 7 1 P L K A A T S H E U V E L T E L. : 0 4 1 6-2 7 7 9 4 3 F A X : 0

Nadere informatie

Marco Houtekamer triomfeert op Marseille

Marco Houtekamer triomfeert op Marseille Marco Houtekamer triomfeert op Marseille De week voorafgaande aan de lossing op Marseille werd er volop gespeculeerd: met de afgegeven ZO-wind zou er wel eens vroege duiven in Zeeland kunnen vallen. Alle

Nadere informatie

Hokbezoek bij Maarten Hakvoort 11- Februari 2012.

Hokbezoek bij Maarten Hakvoort 11- Februari 2012. Liefhebber. Hokbezoek bij Maarten Hakvoort 11- Februari 2012. Lang verwacht maar toch gekomen, na een paar pogingen om een hokbezoek te kunnen doen bij Maarten Hakvoort is het uiteindelijk toch gelukt,

Nadere informatie

Mede dankzij onderstaande sponsoren is het gratis prijzen festival wederom een succes geworden waarvoor namens alle deelnemers dank.

Mede dankzij onderstaande sponsoren is het gratis prijzen festival wederom een succes geworden waarvoor namens alle deelnemers dank. Bijgaand het overzicht van de geschonken bonnen van de liefhebbers die vluchtwinnaar zijn van het nationale inkorfcentrum Hendrik Ido Ambacht seizoen 2014. Deze bonnen kunt U bemachtigen door mee te doen

Nadere informatie

Gebr. Snoep aan de start van hun carrière

Gebr. Snoep aan de start van hun carrière Gebr. Snoep aan de start van hun carrière Zoals ondertussen wel bekend is bezoekt de jeugdcommissie elk jaar een jeugdlid om daar een reportage over te schrijven. Vorige keer waren we in Walcheren bij

Nadere informatie

Carlo Dominicus de KEIZER kampioen van IFC Zeeland in 2018

Carlo Dominicus de KEIZER kampioen van IFC Zeeland in 2018 Carlo Dominicus de KEIZER kampioen van IFC Zeeland in 2018 Het Keizer kampioenschap van de IFC Zeeland wordt vervlogen over alle vluchten uitgezonderd Narbonne jaarlingen. Voor dit kampioenschap telt de

Nadere informatie

VLIEGPLAN 2019 PREMIUM SPRINTER (NL / BE) (VITESSE en MIDFOND). UW Matador dealer:

VLIEGPLAN 2019 PREMIUM SPRINTER (NL / BE) (VITESSE en MIDFOND). UW Matador dealer: VLIEGPLAN 2019 (NL / BE) PREMIUM SPRINTER (VITESSE en MIDFOND). UW Matador dealer: 1 Belangrijke adviezen bij het voeren van : Er zijn jaren dat er zeer veel vluchten verlopen met westen of zuid-westen

Nadere informatie

Trouwambtenaren Adeline Stam-Kool

Trouwambtenaren Adeline Stam-Kool Trouwambtenaren Adeline Stam-Kool Al vanaf 1983 mag ik regelmatig huwelijken voltrekken. Iedere keer weer vind ik het bijzonder als twee mensen elkaar hebben gevonden en zij hun liefde voor en trouw aan

Nadere informatie

Pronk Leo. 2e internationaal tegen 16.442 duiven en 1e internationaal jaarlingen - 2008

Pronk Leo. 2e internationaal tegen 16.442 duiven en 1e internationaal jaarlingen - 2008 Pronk Leo 2e internationaal tegen 16.442 duiven en 1e internationaal jaarlingen - 2008 Op een snikhete dag begin juli ging ik op bezoek bij Leo Pronk in Breezand. Breezand is een dorp, dat behoort bij

Nadere informatie

Hokbezoek Gebroeders Homma Steggerda 28 november 2015.

Hokbezoek Gebroeders Homma Steggerda 28 november 2015. Hokbezoek Gebroeders Homma Steggerda 28 november 2015. U bent van mij gewoon dat ik op een manier schrijf zoals ik het zie en hoor, helaas geen spectaculaire ontdekkingen, onderweg samen met Dirk Huizinga

Nadere informatie

Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar

Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar Succes verhaal - Stoppen met haren uittrekken Werkelijk hemels: na ruim 20 jaar knokken tegen Trichotillomanie eindelijk bevrijd van gewoonte tot haren uittrekken!!!! Al ruim 20 jaar lang had ik last van

Nadere informatie

Comb. Krijger & Zn. overwinnaar IFC Zeeland op Pau 2014

Comb. Krijger & Zn. overwinnaar IFC Zeeland op Pau 2014 Comb. Krijger & Zn. overwinnaar IFC Zeeland op Pau 2014 De Comb. Krijger & Zn. bestaande uit de 48-jarige Ron Krijger en zijn 20-jarige zoon Robin is de eerste overwinnaar van het nieuwe ZLU-centrum IFC

Nadere informatie

Reportage van Patrick de Cock uit Knesselare (Belgie)

Reportage van Patrick de Cock uit Knesselare (Belgie) Reportage van Patrick de Cock uit Knesselare (Belgie) Patrick zit graag tussen zijn gevleugelde vrienden en hij heeft zijn duiven dan ook helemaal naar zijn hand staan. Patrick houdt niet van bange duiven.

Nadere informatie

AUKE SMID WINNAAR BARCELONA 2008

AUKE SMID WINNAAR BARCELONA 2008 AUKE SMID WINNAAR BARCELONA 2008 Geplaatst: 15-7-2008 Het afgelopen weekend was het dan weer zover, dé vlucht waar vele duivenliefhebbers het hele jaar naar uitkijken en zich op voorbereiden, was aanstaande.

Nadere informatie

Jos van Belzen winnaar van de Jaarlingencup IFC Zeeland 2016

Jos van Belzen winnaar van de Jaarlingencup IFC Zeeland 2016 Jos van Belzen winnaar van de Jaarlingencup IFC Zeeland 2016 Het is het 2 e jaar dat de Jaarlingencup van IFC Zeeland wordt vervlogen en dit jaar gaat de eer naar Jos van Belzen. In 2015 was hij als 2

Nadere informatie

Antoon van der Burg, Bergschenhoek

Antoon van der Burg, Bergschenhoek Antoon van der Burg, Bergschenhoek Een regelrechte alleskunner!! Antoon van der Burg is al jaren een geweldige speler en in de omgeving van Rotterdam houden ze al sinds de jaren 80 rekening met deze geweldige

Nadere informatie

Marco Jolink Wehl. Hoe bent u met de duivensport in aanraking gekomen?

Marco Jolink Wehl. Hoe bent u met de duivensport in aanraking gekomen? Marco Jolink Wehl Marco Jolink ken ik al behoorlijk wat jaren, ben met hem in contact gekomen via Toon Raats en Berth Knaven, in die tijd werkte Marco nog voor GPS Europe van Jan en Lex de Jong en had

Nadere informatie

Gerard van Tuyl, Hellouw (NL) Keizerkampioen Fondunie2000

Gerard van Tuyl, Hellouw (NL) Keizerkampioen Fondunie2000 Tekst : Bas Weijers Gerard van Tuyl, Hellouw (NL) Keizerkampioen Fondunie2000 In een reportage van 2009 waarin een voorbeschouwing werd gemaakt van de vlucht vanuit Barcelona is Gerard van Tuyl omschreven

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

Ludo Vaganée Sint Katelijne Waver

Ludo Vaganée Sint Katelijne Waver Ludo Vaganée Sint Katelijne Waver Vandaag een interview met de spontane Ludo Vaganée uit het Belgische Sint Katelijne Waver. Het contact loopt meest via facebookvriend Emiel Boschmans die voor Ludo veel

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Media uitnodiging voor uniek weekend :

Media uitnodiging voor uniek weekend : Media uitnodiging voor uniek weekend : 1 e keer in de duivengeschiedenis. - Live duiven opwachten in een Theater met 250 zitplaatsen: 4 verschillende hokken doormiddel van Videocamerabeelden. Deelname

Nadere informatie

Combinatie Lokhorst Doornspijk Duivensport met de paplepel ingegoten

Combinatie Lokhorst Doornspijk Duivensport met de paplepel ingegoten Combinatie Lokhorst Doornspijk Duivensport met de paplepel ingegoten De Comb. Lokhorst heb ik voor het eerst ontmoet eind 2013 toen ik een doffer van hun had gekocht uit hun geweldenaar Siem, ben toen

Nadere informatie

De Keizer van IFC Zeeland 2017 is : Chris Paauwe!

De Keizer van IFC Zeeland 2017 is : Chris Paauwe! De Keizer van IFC Zeeland 2017 is : Chris Paauwe! De eerste Keizer van het IFC Zeeland, het zal je maar gebeuren! De eerste drie jaren van het bestaan van het IFC Zeeland werd er gestreden om het aangewezen,

Nadere informatie

THIJS - PETERS UIT MAASMECHELEN 3x 1ste ZONE C2 OP BOURGES, MONTLUCON EN ARGENTON

THIJS - PETERS UIT MAASMECHELEN 3x 1ste ZONE C2 OP BOURGES, MONTLUCON EN ARGENTON THIJS - PETERS UIT MAASMECHELEN 3x 1ste ZONE C2 OP BOURGES, MONTLUCON EN ARGENTON In het heel Oostelijk gedeelte van Limburg rijden we richting Maasmechelen. We komen hier terecht bij Ludo Thijs en Christel

Nadere informatie

Afdeling 7 Midden Nederland Nieuwsbrief - Juli

Afdeling 7 Midden Nederland Nieuwsbrief - Juli Afdeling 7 Midden Nederland Nieuwsbrief - Juli Deze derde nieuwsbrief heeft wat langer op zich laten wachten. Midden in het seizoen zijn de nieuwsfeiten wat minder. Een beetje komkommer tijd niet wat de

Nadere informatie

Niek Genevasen: kampioen door de jaren heen

Niek Genevasen: kampioen door de jaren heen Niek Genevasen: kampioen door de jaren heen Voor de eerste reportage op degrenspost.nl gingen we op bezoek bij Niek Genevasen en zijn vrouw Riek. Niek is in 1936 geboren in Budel. Hij was het zevende kind

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Hokbezoek Geurt Doppenberg Nijkerk 29 december 2016

Hokbezoek Geurt Doppenberg Nijkerk 29 december 2016 Hokbezoek Geurt Doppenberg Nijkerk 29 december 2016 Op bezoek samen met Cees Korf bij Geurt & Alie Doppenberg in Nijkerk, nou dat hebben we geweten, waarom, we werden onmiddellijk in de watten gelegd door

Nadere informatie

NT-regeling ochtendlossingen. Verbetervoorstellen NFO-NT regeling

NT-regeling ochtendlossingen. Verbetervoorstellen NFO-NT regeling Verbetervoorstellen NFO-NT regeling Duivensport is oneerlijk! Van invloed zijn: Wind (weer) Ligging (trek, massa, zon op/onder) Afstand Duivensport is oneerlijk! Winnaars wisselen per vlucht Vaker dezelfde

Nadere informatie

Energy Corn I.C. + Energy Corn

Energy Corn I.C. + Energy Corn WEDUWNAARS Snelheid, wekelijks inkorven zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag I.C. I.C. I.C. I.C. Energy Plus I.C. 15 g Energy Plus I.C. per duif sportmengeling I.C. I.C. I.C. I.C. sportmengeling

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

1 Jan Visser. 2 M. Klaassen.

1 Jan Visser. 2 M. Klaassen. Tentoonstelling. Op zaterdag 30 november a.s. houden wij onze jaarlijkse tentoonstelling. De 4 duiven, die door de leden vrijdagavond worden ingekooid, zullen zaterdagmorgen op hun schoonheid beoordeeld

Nadere informatie

Ik ben geen vis! riep hij nu tegen Konijn. Dat was tenminste al een opluchting. Hij ging zitten en staarde wat voor zich uit. Nee, zei Konijn breed

Ik ben geen vis! riep hij nu tegen Konijn. Dat was tenminste al een opluchting. Hij ging zitten en staarde wat voor zich uit. Nee, zei Konijn breed konijn denkt diep na Waarom, vroeg Konijn, noemen ze een dier zoals jij eigenlijk egel? De vraag overviel Egel. Om tijd te winnen, maakte hij een paar rare geluidjes, zoals egels dat goed kunnen. Nou,

Nadere informatie

Peter Oele Oudelande, Generaal, Aan- en Onaangewezen kampioen 2016

Peter Oele Oudelande, Generaal, Aan- en Onaangewezen kampioen 2016 Peter Oele Oudelande, Generaal, Aan- en Onaangewezen kampioen 2016 Abba zong er al over, the winner takes it all. Peter Oele uit Oudelande bewijst hun gelijk. Dit was echter geen appeltje-eitje voor Peter,

Nadere informatie

Op je best functioneren. Optimaal Presteren geluk winnen

Op je best functioneren. Optimaal Presteren geluk winnen Op je best functioneren Optimaal Presteren geluk winnen Op je best functioneren Optimaal Presteren geluk winnen het is bedrieglijk eenvoudig! 5 4 3 2 1 1 basisbehoeften eiwitten vetten koolhydraten vitaminen/mineralen

Nadere informatie

Winst op Perpignan voor Cas en Klaas van de Graaff

Winst op Perpignan voor Cas en Klaas van de Graaff Winst op Perpignan voor Cas en Klaas van de Graaff Met Perpignan zijn we weer al aan de laatste vlucht van het ZLU-seizoen toegekomen. Voor diegene die goed stonden voor de diverse kampioenschappen spannend.

Nadere informatie

Kosmos Uitgevers, Utrecht / Antwerpen

Kosmos Uitgevers, Utrecht / Antwerpen Kosmos Uitgevers, Utrecht / Antwerpen 2019 Inger Strietman / Kosmos Uitgevers, Utrecht / Antwerpen Concept en grafisch ontwerp Autobahn Foto auteur Goffe Struiksma Stockbeeld istock by Getty Images, Noun

Nadere informatie

Jo Melis Zoutelande zegeviert op Barcelona 2015 IFC Zeeland

Jo Melis Zoutelande zegeviert op Barcelona 2015 IFC Zeeland Jo Melis Zoutelande zegeviert op Barcelona 2015 IFC Zeeland Good old Jo Melis uit Zoutelande, wie kent hem niet, kan na een prima 2014 ook in 2015 weer terugkijken op een mooi seizoen. Waar het in 2014

Nadere informatie

Trouwambtenaar Anneke Bouma-Scheer

Trouwambtenaar Anneke Bouma-Scheer Trouwambtenaar Anneke Bouma-Scheer Jullie huwelijk of een geregistreerd partnerschap is de dag waar je enorm naar uit kunt kijken. Het is een belangrijk moment in het leven: de liefde vastleggen. De mooiste

Nadere informatie

Informatieblad. Kijk ook eens op onze website ons adres is

Informatieblad. Kijk ook eens op onze website ons adres is http://www.kpvhome.nl 2016 Informatieblad Kijk ook eens op onze website ons adres is Seizoen 2016 A M E R I K A S T R A A T 2 0 5 1 7 1 P L K A A T S H E U V E L T E L. : 0 4 1 6-2 7 7 9 4 3 F A X : 0

Nadere informatie

Bij Niels Broeckx (Oud-Turnhout, BE) zijn ze bezig aan een topseizoen!

Bij Niels Broeckx (Oud-Turnhout, BE) zijn ze bezig aan een topseizoen! Bij Niels Broeckx (Oud-Turnhout, BE) zijn ze bezig aan een topseizoen! Bij Niels Broeckx slaagden ze erin om in het seizoen 2013 maar liefst 9x in de provinciale top 10 terecht te komen met 1 provinciale

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Afdeling 9. Reglement trainingsduiven Afdeling 9 Oost-Nederland

Afdeling 9. Reglement trainingsduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Afdeling 9 Secretaris: Arjan van de Willige Karel Doormanstraat 26a 7461 ER RIJSSEN Oost Nederland Tel. 06 166 737 02 secretaris@afdeling9.nl Reglement trainingsduiven Afdeling 9 Oost-Nederland Het is

Nadere informatie

Johan & Wil Boonen uit Buggenum.

Johan & Wil Boonen uit Buggenum. Johan & Wil Boonen uit Buggenum. De welbekende heren Johan en Wil Boonen uit Buggenum spelen ieder afzonderlijk, maar bezitten samen een schitterend kweekhok onder de naam Boonen Pigeons. Johan is al lid

Nadere informatie

Een verhaal van duiven, honden en champagne.

Een verhaal van duiven, honden en champagne. Een verhaal van duiven, honden en champagne. Marc Van Herck en Marleen van Dorst gaan als koppel door het leven, maar het zijn ook echte duivenmaatjes. Ze wonen al 23 jaar in Ekeren, maar Marc is afkomstig

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen

Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen Lyrath Estate Hotel Inhoudsopgave: Inleiding Aankomst Activiteiten en beroepskennis Vrije dagen Inleiding: Mijn naam is Maud van Overdijk en ik zit in mijn eerste jaar op Europrof Horeca opleidingen in

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Verkoopcatalogus zaalverkoop late jongen John Romein Twello

Verkoopcatalogus zaalverkoop late jongen John Romein Twello Verkoopcatalogus zaalverkoop late jongen 2016 John Romein Twello Inleiding. Na het plotselinge overlijden van Hillie stond John plotseling helemaal alleen voor het hele duivengebeuren. Veel dingen moesten

Nadere informatie

Persoonlijke correspondentie Gelukwensen

Persoonlijke correspondentie Gelukwensen - Huwelijk Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. aan een vers getrouwd paar Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk. voor een vers getrouwd paar Van harte gefeliciteerd

Nadere informatie

Persoonlijke correspondentie Gelukwensen

Persoonlijke correspondentie Gelukwensen - Huwelijk Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. aan een vers getrouwd paar Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk. voor een vers getrouwd paar Van harte gefeliciteerd.

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

(D.) 13, D E

(D.) 13, D E Freialdenhofen en zonen uit Aldenhoven (D.) Sandgracht 13, D-52457 Aldenhoven 4. Tel. 0049-24648841. Fax: 0049-2464908384. E Mail: freialdenhofen@-online.de Homepage: www.fondduiven.com/loft/freialdenhofen/

Nadere informatie

ONDERZOEK MEERDAAGSE FOND NPO Een onderzoek naar de middaglossingen in Nederland

ONDERZOEK MEERDAAGSE FOND NPO Een onderzoek naar de middaglossingen in Nederland ONDERZOEK MEERDAAGSE FOND NPO Een onderzoek naar de middaglossingen in Nederland September 2009/gewijzigd november 2009 Door: Ad van Heijst Arie Dijkstra Onderzoek meerdaagse fond juli 2009 Arie Dijkstra,

Nadere informatie

TEAM VOLLEBREGT WASSENAAR: MEESTERS IN HET KWEKEN VAN ASDUIVEN

TEAM VOLLEBREGT WASSENAAR: MEESTERS IN HET KWEKEN VAN ASDUIVEN TEAM VOLLEBREGT WASSENAAR: MEESTERS IN HET KWEKEN VAN ASDUIVEN Toen de broers Nico en Louis begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw in de duivensport stapten, hadden ze maar een doel voor ogen:

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 1 7 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk NICZWH 0226 INFORMATIE BOEK 2017 Website www.niczwh.nl Mail nicdezuidwesthoek@gmail.com Inhoud Informatie...3 NIC commissie...3 Vluchtprogramma...3

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

Vredeveld-Leemhuis - Steenwijksmoer (NL) meesterspelers met jonge duiven in 2010

Vredeveld-Leemhuis - Steenwijksmoer (NL) meesterspelers met jonge duiven in 2010 Vredeveld-Leemhuis - Steenwijksmoer (NL) meesterspelers met jonge duiven in 2010 Een unieke combinatie tussen de gelouterde meester en zijn ambitieuze leerling; dat is garantie voor succes bij Harm Vredeveld

Nadere informatie

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk

Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk 2 0 1 8 Nationaal Inkorf Centrum De Zuidwesthoek 0226 Balk NICZWH 0226 INFORMATIE BOEK 2018 Website www.niczwh.nl Mail nicdezuidwesthoek@gmail.com Inhoud Informatie... 2 NIC commissie... 3 Vluchtprogramma...

Nadere informatie

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk.

Controleer dus s.v.p. nu eerst uw eigen gegevens verderop in dit boekje en mocht er iets niet kloppen meldt dit dan gelijk. Beste fondclub vrienden, Onze wedstrijden staan op het punt om weer te beginnen as 11 juni korven we de eerste vlucht Sint Vincent in. Over het weer hebben we voorlopig niet te klagen en hopelijk blijft

Nadere informatie

Sans Peur Herent Momignies

Sans Peur Herent Momignies Een prijzenpot van meer dan 300 euro!!! Sans Peur Herent 20 27 juli & 4-11 augustus Straal 8km(kerk herent) Inkorving: dinsdag of woensdagavond van 19u30 tot 21u00 (zie weekaffiche) Lossing: vanaf 8u00

Nadere informatie

``Voersysteem 2013 Beyers Enzymix Modern System volgens Gert Jan Beute.

``Voersysteem 2013 Beyers Enzymix Modern System volgens Gert Jan Beute. ``Voersysteem 2013 Beyers Enzymix Modern System volgens Gert Jan Beute. Door ervaringen bij topspelers en op eigen hok is het Beute systeem wederom iets aangepast. Stilstaan is achteruitgang!! In principe

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Feestavond Rayon Frisia 2015

Feestavond Rayon Frisia 2015 Feestavond Rayon Frisia 2015 Er zijn liefhebbers die er het hele jaar naar toe leven, de feestavond van rayon Frisia, een ware happening, liefhebbers van allerlei klassen, op deze avond zitten hele goede

Nadere informatie

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Nederlands-Nederlands

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Nederlands-Nederlands Gelukwensen : Huwelijk Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Gelukwensen aan een vers Gefeliciteerd en

Nadere informatie

Wie heeft de besten in 2011? Spelregels nationale competitie Wie heeft ze beter?

Wie heeft de besten in 2011? Spelregels nationale competitie Wie heeft ze beter? Wie heeft de besten in 2011? Spelregels nationale competitie Wie heeft ze beter? 1. De deelname aan de nationale competitie Wie heeft ze beter? is gratis en staat open voor alle basisleden en zelfstandig

Nadere informatie

Door: Fabio van Olst (NL)

Door: Fabio van Olst (NL) Door: Fabio van Olst (NL) In de standaard die we in Nederland kennen van de Felegyhazer Tuimelaar staat de kleurslag zilver vermeld. Ik heb al eens in een artikel geschreven, dat ik ze nooit gezien heb

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Balans Gelukkig Lief Moeder Paradijs Sterrenstof Vlinders Welkom Yummie Zomer

Inhoudsopgave. Balans Gelukkig Lief Moeder Paradijs Sterrenstof Vlinders Welkom Yummie Zomer 0 Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Balans Gelukkig Lief Moeder Paradijs Sterrenstof Vlinders Welkom Yummie Zomer Een paar rijmpjes voor de zomer Een paar gedichtjes voor de dromer Een bundeltje van 10

Nadere informatie

Uitslagen en Informatieblad. Seizoen Kijk ook eens op onze website ons adres is

Uitslagen en Informatieblad.  Seizoen Kijk ook eens op onze website ons adres is 2014 Uitslagen en Informatieblad Kijk ook eens op onze website ons adres is Seizoen 2014 http://www.kpvhome.nl AMERIKASTRAAT 20 5171 PL KAATSHEUVEL TEL.: 0416-277943 FAX: 0416-544341 HTTP://WWW.KPVHOME.NL

Nadere informatie

Comb. Vonder & Benjamins, Punthorst.

Comb. Vonder & Benjamins, Punthorst. Comb. Vonder & Benjamins, Punthorst. Eigenaars De Tonnie. Asduif Oud Afdeling 10 NOO Punthorts, een buurtschap in het landelijke gelegen tussen Nieuwleusen en Staphorst. In deze grasgroene omgeving heeft

Nadere informatie

Combinatie B-J&B v.d Bosch, Gelderswoude. Hét bewijs dat duivensport niet moeilijk hoeft te zijn!

Combinatie B-J&B v.d Bosch, Gelderswoude. Hét bewijs dat duivensport niet moeilijk hoeft te zijn! Combinatie B-J&B v.d Bosch, Gelderswoude. Hét bewijs dat duivensport niet moeilijk hoeft te zijn! Vertel eens wat over deze combinatie en hoe het ooit begon bij jullie? We vliegen onder de naam comb. B-J

Nadere informatie

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden Tweelingen Anna en Thijs wonen in de Verlegenstraat. Zo heet hun straat niet echt. Ze is vernoemd naar een Franse schilder. Fer. Léger staat er op het straatnaambordje. Maar als je de naam hardop uitspreekt

Nadere informatie

Een inleidende boodschap van de auteurs

Een inleidende boodschap van de auteurs Een inleidende boodschap van de auteurs De wereld is veranderd sinds het verschijnen van De One Minute Manager. Organisaties moeten met minder middelen steeds sneller reageren, als ze het huidige tempo

Nadere informatie

Spelregels 2012 nationale competitie: Wie heeft ze beter?

Spelregels 2012 nationale competitie: Wie heeft ze beter? Spelregels 2012 nationale competitie: Wie heeft ze beter? 1. De deelname aan de nationale competitie Wie heeft ze beter is gratis en staat open voor alle basisleden NPO. ( zie verder artikel 5) 2. Zonder

Nadere informatie

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug.

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug. 1950 Het huilende beeld De zon schijnt met hete stralen op het kleine dorpje. Niets beweegt in de hitte van de middag. De geiten en koeien slapen in de schaduw. De blaadjes hangen stil aan de bomen. Geen

Nadere informatie

``Voersysteem 2009 Beyers Enzymix Modern System volgens Gert Jan Beute.

``Voersysteem 2009 Beyers Enzymix Modern System volgens Gert Jan Beute. ``Voersysteem 2009 Beyers Enzymix Modern System volgens Gert Jan Beute. Door ervaringen bij topspelers en op eigen hok is het Beute systeem wederom iets aangepast. Stilstaan is achteruitgang!! In principe

Nadere informatie

Kampioenenboek. Kijk ook eens op onze website ons adres is

Kampioenenboek. Kijk ook eens op onze website ons adres is http://www.kpvhome.nl 2014 Kampioenenboek Kijk ook eens op onze website ons adres is Seizoen 2014 A M E R I K A S T R A A T 2 0 5 1 7 1 P L K A A T S H E U V E L T E L. : 0 4 1 6-2 7 7 9 4 3 F A X : 0

Nadere informatie

Marginus Oostenbrink, Spier.

Marginus Oostenbrink, Spier. Marginus Oostenbrink, Spier. Meervoudig vluchtwinnaar Afdeling 10 Noord Oost Nederland. Menigeen is al tevreden met een overwinning in zijn of haar vereniging, sommige van ons zijn dit spel ontgroeit en

Nadere informatie

n i e u w s b r i e f

n i e u w s b r i e f n i e u w s b r i e f Spotlight op Jolanda Vos, Teamleider Het begeleiden van mensen in moeilijke situaties vergt bepaalde vaardigheden en strategieën die mij aanspreken. Deze zijn absoluut van essentieel

Nadere informatie

Verslag van de controle met de chipcontrol 2016

Verslag van de controle met de chipcontrol 2016 Verslag van de controle de chipcontrol 2016. 1 . Verslag van de controles in de loods de chipcontrol en andere. 2016 Ook in 2016 zijn er weer controles uitgevoerd de chipcontrol. Een seizoen waarin de

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters Leuk dat je ons e-book hebt gedownload! In dit e-book vertellen we je graag meer over opvoeden. Want het opvoeden van je kind(eren)

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Carlo Dominicus wint de Jaarlingencup IFC Zeeland 2017

Carlo Dominicus wint de Jaarlingencup IFC Zeeland 2017 Carlo Dominicus wint de Jaarlingencup IFC Zeeland 2017 Het is voor het derde jaar dat de Jaarlingencup vervlogen wordt bij het IFC Zeeland. Deze cup gaat over de vluchten Agen en Narbonne en slechts 1

Nadere informatie

Richtlijnen voor de Nationale/Sectorale Concoursen 2019

Richtlijnen voor de Nationale/Sectorale Concoursen 2019 Richtlijnen voor de Nationale/Sectorale Concoursen 2019 Voor de Nationale/sectorale concoursen gelden onderstaande richtlijnen. Het wedvluchtreglement is vanzelfsprekend van toepassing. Algemeen In dit

Nadere informatie

De slappe lach die je gelukkig maakt

De slappe lach die je gelukkig maakt De slappe lach die je gelukkig maakt DE AVONTUREN VAN API & LOLI De slappe lach die je gelukkig maakt ISBN 978-2-9560653-1-9 First print 2017 Brussels - Belgium All rights reserved. Api & Loli De slappe

Nadere informatie

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school.

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school. Een Berbers dorp Ik ben geboren en opgegroeid in het noorden van Marokko. In een buitenwijk van de stad Nador. Iedereen kent elkaar en altijd kun je bij de mensen binnenlopen. Als er feest is, viert het

Nadere informatie

30 DAGEN OM FIT TE WORDEN

30 DAGEN OM FIT TE WORDEN 30 DAGEN OM FIT TE WORDEN HOE VOLG IK MIJN TRAINING? Start met My Walking Challenge en word weer fit in 4 weken met powerwalking. Deze eenvoudige en doeltreffende sport biedt je tal van voordelen. ONTDEK

Nadere informatie