RONALD. Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer. Start dit jaar nog en ontvang hoge kortingen op deze kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RONALD. Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer. Start dit jaar nog en ontvang hoge kortingen op deze kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding"

Transcriptie

1 Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer Start dit jaar nog en ontvang hoge kortingen op deze kwalitatieve en praktijkgerichte opleiding

2 Inhoud Wil je een transport- of koeriersbedrijf starten of overnemen, als zzp er in het wegvervoer werken of eigen rijder worden? Dan dien je een NIWO-vergunning aan te vragen. Hiervoor dien je onder andere aan te tonen dat je genoeg kennis hebt. Dit kan je doen door het Getuigschrift (vakdiploma) van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg van het CBR te behalen. Met onze voordelige en praktijkgerichte ondernemersopleiding helpen wij jou gericht het getuigschrift te behalen! De opleiding Om het Getuigschrift van vakbekwaamheid voor het vervoer van goederen over de weg te krijgen dien je de bijbehorende 6 examens te behalen. Alle leerstof voor deze 6 examens wordt in onze opleiding behandeld. De gehele opleiding bestaat in totaal uit 11,5 zaterdagen. Deze dagen zijn verdeeld over verschillende maanden. Hiermee voorkomen we dat je alles door elkaar moet leren en kan je juist focussen op één of twee onderdelen per periode. De opleiding is als volgt opgedeeld: Module Bedrijfsmanagement Personeelsmanagement Financieel Management Calculatie Goederen Wegvervoer Goederen Deel 1 Wegvervoer Goederen Deel 2 Dagen 1,5 1, ,5 Datum & & & & & & & Met onze opleiding zorgen wij dat je voorbereid naar de examens gaat en zal jouw kans van slagen aanzienlijk worden vergroot! Tijdens de opleiding zullen wij samen met jou op een actieve wijze door de leerstof gaan. Ben je vervolgens voor alle 6 examens geslaagd? Dan ontvang je het getuigschrift. Het getuigschrift blijft voor onbepaalde tijd geldig.

3 Module 1 Bedrijfsmanagement Vergroot jouw kennis en vaardigheden rondom het starten van een onderneming om je blijvend te vestigen als ondernemer. Bij het starten van een onderneming moet er rekening worden gehouden met de wetgeving, het opstellen van een ondernemingsplan en het onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrenten. Wat zijn belangrijke zaken in de bedrijfsvoering, hoe is het mogelijk succesvol te zijn en waarom moet een verlader of transporteur specifiek voor jouw bedrijf kiezen? Hierop wordt in deze module antwoord gegeven. Oprichting van een bedrijf Verzekeringen Faillissementsrecht Zekerheidsrechten Wetgeving Criminaliteit Belastingen Marketing Iemand die een onderneming wilt starten of leiding wilt geven binnen een bedrijf in het goederen- of personenvervoer. Ook is deze opleiding geschikt voor iemand die werkzaam is in het middenkader en die meer inzicht wilt kijgen in de bedrijfsmanagement. De module duurt 1,5 dag en vindt plaats op 5 en 12 oktober. Het examen dient zelf te worden gereserveerd bij het CBR. De module bedraagt 350,- ex btw. Dit is inclusief theorielessen, lesmateriaal en lunch. En Draag je SOOB-premie af? Dan kan je een korting tot 200,- ontvangen!

4 Module 2 Personeelsmanagement Vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van weten regelgeving en de in-, door- en uitstroom van personeel. Tijdens deze module leer je de belangrijkste wet- en regelgeving op het gebied van personeelsmanagement kennen. Ook wordt er behandeld wat voor jou belangrijk is bij het aannemen en werken met personeel. Tijdens deze module zullen de CAO`s per branche worden opgesplitst en worden behandeld. Organisatiestructuren Personeelsplanning Wetgeving Arbeidstijdenwet Leidinggeven CAO Medezeggenschap Vakbekwaamheid Iemand die een onderneming wilt starten of leiding wilt geven binnen een bedrijf in het goederen- of personenvervoer. Ook is deze opleiding geschikt voor iemand die werkzaam is in het middenkader en die meer inzicht wilt kijgen in personeelsmanagement. De module duurt 1,5 dag en vindt plaats op 12 en 19 oktober. Het examen dient zelf te worden gereserveerd bij het CBR. De module bedraagt 350,- ex btw. Dit is inclusief theorielessen, lesmateriaal en lunch. En Draag je SOOB-premie af? Dan kan je een korting tot 200,- ontvangen!

5 Module 3 Financieel Management Vergroot jouw kennis en vaardigheden om de onderneming financieel gezond te houden. Iedereen binnen een bedrijf wilt vanzelfsprekend een financieel gezond bedrijf om de toekomst veilig te stellen. Om dit te realiseren en nog belangrijker om een gezond bedrijf te blijven, is financieel management belangrijk. In deze module worden de elementaire beginselen van financieel management behandeld, zodat jouw bedrijf niet alleen bij tegenwind overeind blijft maar ook nog steeds succesvol is. Boekhouding Dagboeken Kolommenbalans Bijboekhouding BTW Software Financiering Jaarstukken Iemand die een onderneming wilt starten of leiding wilt geven binnen een bedrijf in het goederen- of personenvervoer. Ook is deze opleiding geschikt voor iemand die werkzaam is in het middenkader en die meer inzicht wilt kijgen in financieel management. De module duurt 3 dagen en vindt plaats op 2, 9 en 16 november. Het examen dient zelf te worden gereserveerd bij het CBR. De module bedraagt 560,- ex btw. Dit is inclusief theorielessen, lesmateriaal en lunch. En Draag je SOOB-premie af? Dan kan je een korting tot 300,- ontvangen!

6 Module 4 Calculatie Vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van kostprijscalculatie en krijg inzicht in de kostprijsopbouw. Het is belangrijk om te weten hoe de kosten binnen uw bedrijf gedragen worden, een gedegen kostprijs op te stellen, weten welke marge nodig is en wat er maximaal is in te leveren op de tarieven. Haalt jouw bedrijf `slechts werk binnen of levert jouw bedrijf een toegevoegde waarde waaraan ook een prijskaartje mag hangen? Deze module is specifiek afgestemd op het goederenvervoer. Loonkosten Kostenberekeningen Kostprijselementen Kostprijs naar ritprijs Toevoegen van de winst Formules Iemand die een onderneming wilt starten of leiding wilt geven binnen een bedrijf in het goederen- of personenvervoer. Ook is deze opleiding geschikt voor iemand die werkzaam is in het middenkader en die meer inzicht wilt kijgen in calculeren. De module duurt 3 dagen en vindt plaats op 30 november, 7 en 14 december. Het examen dient zelf te worden gereserveerd bij het CBR. De module bedraagt 560,- ex btw. Dit is inclusief theorielessen, lesmateriaal en lunch. En Draag je SOOB-premie af? Dan kan je een korting tot 300,- ontvangen!

7 Module 5 Wegvervoer Goederen 1 Vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van (internationaal) goederenvervoer. Deze branchespecifieke module is noodzakelijk als jouw bedrijf zich gaat richten op het goederenvervoer. Deze module gaat dieper in op branchespecifieke wetgeving zoals de Wet Wegvervoer Goederen, milieu en afvalstoffen. Om hoge boetes te voorkomen is het van belang om bij ieder vervoer over de juiste documenten en vergunningen te beschikken. In deze module zal dit uitgebreid worden behandeld. Instanties wegvervoer Vestigingseisen Vervoersovereenkomsten Cabotagevervoer Ritmachtigingen CEMT-vergunningen Passeren EU-grenzen Iemand die een transportonderneming wilt starten of leiding wilt geven binnen een bedrijf in het goederen- of personenvervoer. Ook is deze opleiding geschikt voor planners, kwaliteitsmanagers, administrateurs en acquisiteurs die werkzaam zijn in de transportsector en hun kennis willen verbreden. De module duurt 1 dag en vindt plaats op 28 december. Het examen dient zelf te worden gereserveerd bij het CBR. De module bedraagt 280,- ex btw. Dit is inclusief theorielessen, lesmateriaal en lunch. En Draag je SOOB-premie af? Dan kan je een korting tot 250,- ontvangen!

8 Module 6 Wegvervoer Goederen 2 Vergroot jouw kennis en vaardigheden op het gebied van (internationaal) goederenvervoer. Deze branchespecifieke module is belangrijk als jouw bedrijf zich gaat richten op het goederenvervoer. Deze module gaat dieper in op branchespecifieke deelmarkten zoals het vervoeren van gevaarlijke stoffen of levende dieren. Hiervoor is er een strenge wetgeving die tijdens de module zal worden behandeld. Ook wordt de planning en voertuigmanagement inhoudelijk behandeld. Combinaties van vervoer Exceptioneel transport Vervoer gevaarlijke stoffen afvalstoffenvervoer Vervoer bederfelijke goederen Vervoer levende dieren Voertuigmanagement Iemand die een transportonderneming wilt starten of leiding wilt geven binnen een bedrijf in het goederen- of personenvervoer. Ook is deze opleiding geschikt voor planners, kwaliteitsmanagers, administrateurs en acquisiteurs die werkzaam zijn in de transportsector en hun kennis willen verbreden. De module duurt 1,5 dag en vindt plaats op 4 en 11 januari Het examen dient zelf te worden gereserveerd bij het CBR. De module bedraagt 350,- ex btw. Dit is inclusief theorielessen, lesmateriaal en lunch. En Draag je SOOB-premie af? Dan kan je een korting tot 200,- ontvangen!

Vakbekwaamheid Beroepsgoederenvervoer

Vakbekwaamheid Beroepsgoederenvervoer Vakbekwaamheid Beroepsgoederenvervoer 2009 1 Informatieblad voor toekomstige ondernemers in het Goederenvervoer, Personenvervoer Bus en Personenvervoer Taxi De opleiding voor Ondernemer in het Goederenvervoer,

Nadere informatie

Vakbekwaamheid: u toont dit aan met een erkend vakdiploma ondernemer beroepsvervoer.

Vakbekwaamheid: u toont dit aan met een erkend vakdiploma ondernemer beroepsvervoer. SubCo Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer Voordat je aan de slag kunt als ondernemer in het beroepsgoederenvervoer over de weg (nationaal en internationaal), moet je voldoen aan een aantal wettelijke

Nadere informatie

Heb ik die nodig dan?

Heb ik die nodig dan? Heeft u al een vervoervergunning? Heb ik die nodig dan? Kwaliteit in transport begint bij de NIWO Kijk snel hoe de NIWO u kan helpen >>> Vervoert u goederen voor rekening en risico van een derde of bent

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER prijslijst jouw motivatie & onze ervaring > UITLEG OVER DE CURSUS/OPLEIDING Je doet 6 aparte examens voor het vakdiploma Alle 6 de modules zijn verpicht.

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER jouw motivatie & onze ervaring gecertificeerd opleider transport & logistiek vakdiploma beroepsgoederenvervoer alle genoemde prijzen exclusief btw en examenkosten 4 De

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER planning & prijslijst jouw motivatie & onze ervaring > UITLEG OVER DE CURSUS/OPLEIDING Je doet 6 aparte examens voor het vakdiploma Alle 6 de modules

Nadere informatie

prijslijst vakdiploma beroepsvervoer meest actuele prijzen/planning staan op www.tlec.nl planning.indd 1 26-01-14 18:08

prijslijst vakdiploma beroepsvervoer meest actuele prijzen/planning staan op www.tlec.nl planning.indd 1 26-01-14 18:08 prijslijst vakdiploma beroepsvervoer meest actuele prijzen/planning staan op www.tlec.nl planning.indd 1 26-01-14 18:08 WIJ STEUNEN DE STRIJD TEGEN DE SPIERZIEKTE ALS WWW.TOURDUALS.NL TO U DU R /\ LS LOGISTIEKE

Nadere informatie

vakdiploma beroepsvervoer prijslijst meest actuele prijzen staan op www.tlec.nl

vakdiploma beroepsvervoer prijslijst meest actuele prijzen staan op www.tlec.nl vakdiploma beroepsvervoer prijslijst meest actuele prijzen staan op www.tlec.nl TLEC SIMPEL Bij de TLEC simpel cursus bepalen wij alles voor je. Simpel, dan hoef je verder niet na te denken of puzzelen.

Nadere informatie

vakdiploma beroepsvervoer Prijslijst

vakdiploma beroepsvervoer Prijslijst vakdiploma beroepsvervoer Prijslijst We bieden het lesmateriaal aan in verschillende vormen, BASIC, LITE en FULL, INDIVIDUAL en IN-COMPANY 1. Het pakket Basic zijn uitgewerkte eindtermen. Dit pakket is

Nadere informatie

Catalogus. jouw motivatie onze ervaring. catalogus-tlec.indd 1 27-08-13 14:40

Catalogus. jouw motivatie onze ervaring. catalogus-tlec.indd 1 27-08-13 14:40 Catalogus jouw motivatie onze ervaring catalogus-tlec.indd 1 27-08-13 14:40 DE BOEKEN KEUZE Voor de cursus vakdiploma beroepsvervoer kun je kiezen uit verschillende boeken met bijbehorende service. De

Nadere informatie

Cursus Vakdiploma Beroepsvervoer

Cursus Vakdiploma Beroepsvervoer Cursus Vakdiploma Beroepsvervoer Flexibiliteit en een brede inzetbaarheid zijn zeer belangrijke meerwaardes die wij onze klanten met zekerheid kunnen bieden. 2 Cursus Vakdiploma Beroepsvervoer Cursus Examen

Nadere informatie

prijslijst & planning

prijslijst & planning prijslijst & planning vakdiploma beroepsvervoer meest actuele prijzen/planning staan op www.tlec.nl planning.indd 1 26-01-14 18:08 > (even lezen) UITLEG OVER PLANNING LOCATIE UTRECHT De

Nadere informatie

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB in één kwartaal je ondernemingsplan PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB de opvolger van middenstand-aov GOED VOORBEREID VAN START Jaarlijks verschijnt een flink aantal 'starters' bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Taxonomie code. (indien van toepassing)

Taxonomie code. (indien van toepassing) Opgesteld door: Examenonderdeel Code: Naam: Toetsvorm: SE IG Internationaal Goederen Theorie 1. Organisaties 1.1 De kandidaat kan organisaties opnoemen die van belang zijn voor het goederenvervoer en hun

Nadere informatie

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen Opgesteld door: CCV Categoriecode: WG Toetsvorm: Online Totaal aantal vragen: 44 meerkeuzevragen Dekkingsgraad toetstermen: 90% Cesuur: 65% ijzonderheden: Geen Toelichting op tabel met afbakening = onomiecode

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. De directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR),

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. De directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36295 21 oktober 2015 Regeling Tarieven CBR De directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), Gelet op

Nadere informatie

Examendata Financieel Management en Calculatie

Examendata Financieel Management en Calculatie Rijswijk, 27 juli 2008 Geachte dames en heren, In juni van dit jaar heeft het exameninstituut SEB Beroepsvervoer, ons, de examendata voor het 2 e halfjaar van 2008 doorgegeven. Vanaf januari 2008 zal de

Nadere informatie

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen Deel 1

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen Deel 1 In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: C divisie CCV Categoriecode: Toetsvorm: Totaal aantal vragen:

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat de Stichting Examenbureau voor het Beroepsvervoer zijn verzoek om restitutie van het examengeld voor de module Voertuigmanagement op 7 oktober 2007 heeft

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MOBILITEIT EN VERVOER Brussel, 19 januari 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET VERENIGD KONINKRIJK EN EU-REGELS OP HET GEBIED VAN HET WEGVERVOER

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016. Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016. Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2016 Nieuw: Rijopleidingen voor Zij Instroom en Veiligheidsopleidingen Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers De komende jaren zijn er in de sector

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER jouw motivatie & onze ervaring gecertificeerd opleider transport & logistiek official partner GINAF RALLY POWER vakdiploma beroepsgoederenvervoer TLEC 8 CURSUS 10 EXAMEN

Nadere informatie

Toetsmatrijs Internationaal Goederen

Toetsmatrijs Internationaal Goederen In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: C divisie CCV Categoriecode: Toetsvorm: Totaal aantal vragen:

Nadere informatie

Medewerkers opleiden of nascholen?

Medewerkers opleiden of nascholen? Medewerkers opleiden of nascholen? Maak gebruik van het voordeel van SOOB-subsidie! ook voor Rijopleidingen Overzicht van alle subsidiemogelijkheden voor SOOB bedrijven in 2013 Snel en gemakkelijk aanvragen

Nadere informatie

Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen. vakbekwaam verder

Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen. vakbekwaam verder Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen vakbekwaam verder Bij TLEC kun je terecht voor het Ondernemerexamen beroepsvervoer. Wij zijn met name gespecialiseerd in het diploma voor het goederenvervoer,

Nadere informatie

Om te zorgen dat afvalstoffen zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu wordt een voorkeursvolgorde gehanteerd.

Om te zorgen dat afvalstoffen zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu wordt een voorkeursvolgorde gehanteerd. Voorbeeldvragen Ondernemersexamens website Afvalstoffen Om te zorgen dat afvalstoffen zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu wordt een voorkeursvolgorde gehanteerd. Wat is de juiste voorkeursvolgorde?

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. De directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR),

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. De directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 43638 3 december 2015 Regeling tarieven CBR 2016 De directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), Gelet

Nadere informatie

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: C divisie CCV Categoriecode: Toetsvorm: Totaal aantal vragen:

Nadere informatie

SCT Vervoersopleidingen BV Postbus 3114 2280 GC Rijswijk : 070 319 95 82 : www.sctvervoersopleidingen.nl : info@sctvervoersopleidingen.

SCT Vervoersopleidingen BV Postbus 3114 2280 GC Rijswijk : 070 319 95 82 : www.sctvervoersopleidingen.nl : info@sctvervoersopleidingen. SCT Vervoersopleidingen B.V. 1 3/8/2011 SCT Vervoersopleidingen BV Postbus 3114 2280 GC Rijswijk : 070 319 95 82 : www.sctvervoersopleidingen.nl : info@sctvervoersopleidingen.nl Bezoekadres: Treubstraat

Nadere informatie

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB in één kwartaal je ondernemingsplan PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB de opvolger van middenstand-aov ZELFSTUDIE met de NOI-methode MET ZELFSTUDIE GOED VOORBEREID Jaarlijks verschijnt een flink aantal 'starters'

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2015. Ook voor code 95

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2015. Ook voor code 95 Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2015 Ook voor code 95 Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel goed opgeleide medewerkers

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER. jouw motivatie & onze ervaring VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER jouw motivatie & onze ervaring TLEC_FOLDER_2017.indd 1 27-07-17 11:15 wij steunen de strijd tegen ALS TLEC & ITO logistiek sponsor Tour du ALS 2014/2015/2016/2017 www.tourduals.nl

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 20072008 21 501-33 Raad voor Vervoer, Telecommunicatie en Energie Nr. 173 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

SOOB SUBSIDIEPUNT. opleiden & ontwikkelen. Voordelig opleiden met SOOB-subsidie. Ook voor code 95!

SOOB SUBSIDIEPUNT. opleiden & ontwikkelen. Voordelig opleiden met SOOB-subsidie. Ook voor code 95! SOOB SUBSIDIEPUNT opleiden & ontwikkelen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie Ook voor code 95! Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers De komende jaren zijn er in de sector Transport & Logistiek

Nadere informatie

Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen. vakbekwaam verder

Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen. vakbekwaam verder Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen vakbekwaam verder Bij TLEC kun je terecht voor het Ondernemerexamen beroepsvervoer. Wij zijn met name gespecialiseerd in het diploma voor het goederenvervoer,

Nadere informatie

Toetsmatrijs Personeelsmanagement

Toetsmatrijs Personeelsmanagement In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CB divisie CCV Categoriecode: Toetsvorm: Totaal aantal vragen:

Nadere informatie

SCT Vervoersopleidingen BV Postbus 3114 2280 GC Rijswijk : 070 319 95 82 : www.sctvervoersopleidingen.nl : info@sctvervoersopleidingen.

SCT Vervoersopleidingen BV Postbus 3114 2280 GC Rijswijk : 070 319 95 82 : www.sctvervoersopleidingen.nl : info@sctvervoersopleidingen. SCT Vervoersopleidingen BV Postbus 3114 2280 GC Rijswijk : 070 319 95 82 : www.sctvervoersopleidingen.nl : info@sctvervoersopleidingen.nl Bezoekadres: Treubstraat 27 2288 EH Rijswijk ZH SCT Vervoersopleidingen

Nadere informatie

Bezoekadres: Treubstraat 27 2288 EH Rijswijk ZH

Bezoekadres: Treubstraat 27 2288 EH Rijswijk ZH SCT Vervoersopleidingen BV Postbus 3114 2280 GC Rijswijk : 070 319 95 82 : 084 711 75 24 : www.sctvervoersopleidingen.nl : info@sctvervoersopleidingen.nl Bezoekadres: Treubstraat 27 2288 EH Rijswijk ZH

Nadere informatie

NOI FONDSLIJST 2015 voor levering aan cursisten

NOI FONDSLIJST 2015 voor levering aan cursisten NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV EDUCATIEVE UITGEVERIJ POSTBUS 296-3740 AG BAARN EEMWEG 31-15 - 3755 LC EEMNES TELEFOON 035-5416743 FAX 035-5417341 INTERNET: www.noi.nl E-MAIL: info@noi.nl ING BANK: NL21INGB0000277062

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 25511 10 december 2012 Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 6 december 2012, nr. IENM/BSK-2012/243381,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1995 466 Besluit van 7 september 1995, houdende wijziging van het Besluit goederenvervoer over de weg en het Besluit personenvervoer in verband met

Nadere informatie

Achtergrond, inhoud en consequenties

Achtergrond, inhoud en consequenties abcdefgh Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der StatenGeneraal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon Datum 30 juni 2008 Ons kenmerk VENW/DGTL2008/2597 Onderwerp Vakbekwaamheid beroepschauffeurs

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR NIEUWE EUROVERGUNNINGHOUDERS

INFORMATIE VOOR NIEUWE EUROVERGUNNINGHOUDERS 1 van 6 1. Wat is een NIWO-codenummer? 2. Digitaal aanvragen op het NIWO ondernemersloket 3. Aanvragen extra Eurovergunningbewijzen 4. De Eurovergunning en Eurovergunningbewijzen 5. Algemene gegevens NIWO

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE PLANNING!

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE PLANNING! BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE PLANNING! B BEDRIJFSMANAGEMENT voor goederen, bus en taxi 1 lesdag P PERSONEELSMANAGEMENT voor goederen, bus en taxi 1 lesdag C CALCULATIE voor goederen, bus en taxi 3 lesdagen

Nadere informatie

Theorie examens Rijbewijs en Vakbekwaamheid

Theorie examens Rijbewijs en Vakbekwaamheid Theorie examens Rijbewijs en Vakbekwaamheid 13 juni 2009 CCV is een zelfstandig onderdeel van het CBR en is hét examenhuis voor de sector transport en logistiek Huishoudelijke mededelingen Roken is niet

Nadere informatie

NOI FONDSLIJST 2015 VOLLEDIG OVERZICHT NOI-UITGAVEN NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV

NOI FONDSLIJST 2015 VOLLEDIG OVERZICHT NOI-UITGAVEN NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV EDUCATIEVE UITGEVERIJ POSTBUS 296-3740 AG BAARN EEMWEG 31-15 - 3755 LC EEMNES TELEFOON 035-5416743 FAX 035-5417341 INTERNET: www.noi.nl E-MAIL: info@noi.nl ING BANK: NL21INGB0000277062

Nadere informatie

Wijziging (PE) Wft examens per 1 april 2018

Wijziging (PE) Wft examens per 1 april 2018 uitgave 12 december 2017 Wijziging (PE) Wft examens per 1 april 2018 Vanaf 1 april 2018 worden de nieuwe actualiteiten getoetst in de PE en Wft examens. Dit betekent dat de eind- en toetstermen worden

Nadere informatie

vakdiploma beroepsvervoer Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen informatiefolder.indd 1 27-08-13 14:55

vakdiploma beroepsvervoer Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen informatiefolder.indd 1 27-08-13 14:55 vakdiploma Met jouw motivatie en onze ervaring gaat het zeker slagen beroepsvervoer informatiefolder.indd 1 27-08-13 14:55 Bij TLEC kun je terecht voor het Ondernemerexamen beroepsvervoer. Wij zijn gespecialiseerd

Nadere informatie

Medewerkers opleiden of nascholen?

Medewerkers opleiden of nascholen? SOOB SUBSIDIEPUNT opleiden & ontwikkelen Medewerkers opleiden of nascholen? Maak gebruik van het voordeel van SOOB-subsidie! Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers In de sector Transport

Nadere informatie

Rijbewijs C1.

Rijbewijs C1. Rijbewijs C1 Waarom kiezen voor Blom? o In 7 dagen het rijbewijs o Theorie middels E-learning o Ervaren enthousiaste instructeurs o Altijd je planning en facturen bij de hand met onze speciale Blom app!

Nadere informatie

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen Deel 2

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen Deel 2 In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: CR divisie CCV Categoriecode: Toetsvorm: Totaal aantal vragen:

Nadere informatie

Ideaal voor het behalen van de laatste Code 95 punten!

Ideaal voor het behalen van de laatste Code 95 punten! Lorem Ipsum Open Inschrijvingen voorjaar 2015 Ideaal voor het behalen van de laatste Code 95 punten! Voor zzp- ers en kleine groepen heeft WAYS de komende tijd weer een interessant aanbod aan Open Inschrijvingen.

Nadere informatie

Rijschool VAN DE VYVER

Rijschool VAN DE VYVER Vrachtwagen Vakbekwaamheid Rijschool VAN DE VYVER www.rijschoolvandevyver.com rijschool.vandevyver@telenet.be Tel 09/33 88 045 GSM 0475/ 371 751 Erkenning 2533 Ondernemingsnummer BE 0450 829 076 9052 ZWIJNAARDE-GENT

Nadere informatie

Rijschool VAN DE VYVER

Rijschool VAN DE VYVER Vrachtwagen CLASSIC Rijschool VAN DE VYVER www.rijschoolvandevyver.com rijschool.vandevyver@telenet.be Tel 09/33 88 045 GSM 0475/ 371 751 Erkenning 2533 Ondernemingsnummer BE 0450 829 076 9052 ZWIJNAARDE-GENT

Nadere informatie

Manager Transport en Logistiek

Manager Transport en Logistiek Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Manager Transport en Logistiek Studierichting Transport en logistiek (CLV) Locatie Venlo - Laaghuissingel Weert - Drakesteyn

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR NIEUWE EUROVERGUNNINGHOUDERS

INFORMATIE VOOR NIEUWE EUROVERGUNNINGHOUDERS Deze brochure bevat informatie over: 1 van 6 1. Wat is een NIWO-codenummer? 2. Gebruik maken van het NIWO ondernemersloket 3. Bestellen van extra Eurovergunningbewijzen 4. De Eurovergunning en -bewijzen

Nadere informatie

Toetsmatrijs Personeelsmanagement

Toetsmatrijs Personeelsmanagement In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: C divisie CCV Categoriecode: Toetsvorm: Totaal aantal vragen:

Nadere informatie

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 2

Centrum voor Logistiek Vakmanschap Venlo - Laaghuissingel Niveau 2 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Chauffeur wegvervoer Studierichting Centrum voor Logistiek Vakmanschap Locatie Venlo - Laaghuissingel Niveau 2 Leerweg bbl Sector

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma Voor wie is deze module geschikt? Financieel adviseurs en overige klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact over pensioen(verzekeringen),

Nadere informatie

NOI-zelfstudie COMPUTERBOEKHOUDEN met King

NOI-zelfstudie COMPUTERBOEKHOUDEN met King in vijf maanden een erkend diploma NOI-zelfstudie COMPUTERBOEKHOUDEN met King pc-praktijkstudie voor thuis BOEKHOUDEN WAS NOG NOOIT ZO EENVOUDIG De NOI-methode computerboekhouden is een moderne, praktijkgerichte

Nadere informatie

Manager Transport en Logistiek

Manager Transport en Logistiek Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Manager Transport en Logistiek Studierichting Transport en logistiek (CLV) Locatie Venlo - Laaghuissingel Weert - Drakesteyn

Nadere informatie

Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing?

Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing? POWERED BY RICHTLIJN VAKBEKWAAMHEID opleiden & ontwikkelen CODE 95 Zijn uw chauffeurs al bezig met de verplichte nascholing? Informatie voor werkgevers Goed op weg met code 95! De code 95 op het rijbewijs

Nadere informatie

Cursusoverzicht 2015/2016 Avondopleidingen SKO

Cursusoverzicht 2015/2016 Avondopleidingen SKO Cursusoverzicht 2015/2016 Avondopleidingen SKO Telefoniste/Receptioniste Telefoniste/Receptioniste Vught 18 maandag 07.09.15 18.45-22.00 925.- 115.- 212.- Telefoniste/Receptioniste 's-hertogenbosch 18

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2017 Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen Opleiden vergroot de inzetbaarheid van je medewerkers De komende jaren zijn er in de sector

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR NIEUWE EUROVERGUNNINGHOUDERS

INFORMATIE VOOR NIEUWE EUROVERGUNNINGHOUDERS Deze brochure bevat informatie over: 1 van 6 1. Wat is een NIWO-codenummer? 2. Gebruik maken van mijnniwo 3. Bestellen van extra Eurovergunningbewijzen 4. De Eurovergunning en -bewijzen 5. Algemene gegevens

Nadere informatie

Competentiegericht examenplan Ondernemer Detailhandel (crebonummer 90290) Ingangsdatum: cursusjaar Cohort:

Competentiegericht examenplan Ondernemer Detailhandel (crebonummer 90290) Ingangsdatum: cursusjaar Cohort: bpv (kerntaak 1 ook ROC) Kerntaak 1: Maakt een ondernemingsplan en bewaakt het ondernemingsbeleid Eén praktijkobservatie met een beoordeling ondernemingsplan (wp 1.1 t/m 1.6): a. ondernemingsplan b. beleid

Nadere informatie

Nummer: 001 Datum: 4 december 2002

Nummer: 001 Datum: 4 december 2002 Uw start als beroepsgoederenvervoerder Nummer: 001 Datum: 4 december 2002 Wat heeft u nodig om te kunnen beginnen als vervoerder in het beroepsgoederenvervoer over de weg, ofwel het tegen vergoeding vervoeren

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen Voordelig opleiden met SOOBsubsidie in 2017 Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rijopleidingen Bedrijven waarderen het SOOB Subsidiepunt met een 7,2. Opleiden vergroot de inzetbaarheid

Nadere informatie

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019 voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden Veilig werken is dé basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen

Nadere informatie

PERSONEELSMANAGEMENT. 1 Leidinggeven...- 26 2 Stijl van leidinggeven...- 28 3 Omspanningsvermogen en spanwijdte...- 30 4 Verwerkingsvragen...

PERSONEELSMANAGEMENT. 1 Leidinggeven...- 26 2 Stijl van leidinggeven...- 28 3 Omspanningsvermogen en spanwijdte...- 30 4 Verwerkingsvragen... INHOUDSOPGAVE ORGANISATIE vvor het mkb afdeling hoofdstuk paragraaf (V = verrijkingsstof) 1 PERSONEELSMANAGEMENT 1 PERSONEELSBEHOEFTE...blz. 12 1 Personeelsplanning... 12 2 Taken en functies... 13 3 Werving

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Conclusie Aanbeveling Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Stichting Examenbureau Beroepsvervoer (SEB) hem voor het ondernemersexamen taxivervoer

Nadere informatie

HANDLEIDING. cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer.

HANDLEIDING. cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer. HANDLEIDING cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer 2018 www.tlec.nl KANTOORADRES WEEGSCHAALSTRAAT 3 5632 CW EINDHOVEN HOOFDLESLOCATIE TASVELD 9 B/C 3417 XS MONTFOORT ADVISEUR: RON NIENS +31 646 266 367

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure Handel (3de graad TSO) Leerlingprofiel Je vindt een bedrijfseconomische opleiding, die theorie en praktijk koppelt, boeiend. Je wil verkennen welke talenten van

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds CBR Tarieven 2018, Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds CBR Tarieven 2018, Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 70100 15 december 2017 CBR Tarieven 2018, Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen De directie van het Centraal Bureau

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR),

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 66558 17 december 2018 Tarieven CBR 2019 De directie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), Gelet op de

Nadere informatie

Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E

Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E Het adres voor al uw rijopleidingen Orionweg 6 8938 AH Leeuwarden Tel: 058-2880004 Fax: 058 2 88 00 05 www.berendknol.nl info@berendknol.nl Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E Voorwoord Zoekt u een

Nadere informatie

Taxonomie code. (indien van toepassing) NIWO. EVO. RDW. IVW. Examenorganisaties. Werkgeversorganisaties. Werknemersorganisaties.

Taxonomie code. (indien van toepassing) NIWO. EVO. RDW. IVW. Examenorganisaties. Werkgeversorganisaties. Werknemersorganisaties. Opgesteld door: Examenonderdeel Code: Naam: Toetsvorm: SE WG Wegvervoer Goederen Theorie 1. Organisaties in het Wegvervoer 1.1 De kandidaat kan organisaties opnoemen die van belang zijn voor het goederenvervoer

Nadere informatie

Examendata en tijden schriftelijke examens juni 2015*

Examendata en tijden schriftelijke examens juni 2015* Examendata en tijden schriftelijke examens juni 2015* Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) Belastingwetgeving dinsdag 9 juni 2015 08.45 uur tot 10.45 uur Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, s-gravenhage,

Nadere informatie

VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE

VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE VAKBEKWAAMHEID BEROEPSPERSONENVERVOER OVER DE WEG INFOBROCHURE oktober 2013 ALGEMEEN U wil een onderneming voor beroepspersonenvervoer over de weg oprichten, voortzetten of overnemen (1) Een dergelijke

Nadere informatie

VRAAG: Hoe is de aansluiting van de DGS-leerstof. Economie, Wet- en Regelgeving. op de CKS gerealiseerd?

VRAAG: Hoe is de aansluiting van de DGS-leerstof. Economie, Wet- en Regelgeving. op de CKS gerealiseerd? Economie, Wet- en VRAAG: Hoe is de aansluiting van de DGS-leerstof Economie, Wet- en op de CKS gerealiseerd? Bronnen: S LL&B S Kwalificatiedossiers Ondernemen/Managen C Kerntaak 4: Onderneemt/Managet Werkprocessen:

Nadere informatie

HANDLEIDING. cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer.

HANDLEIDING. cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer. HANDLEIDING cursus vakdiploma beroepsgoederenvervoer 2017 www.tlec.nl KANTOORADRES WEEGSCHAALSTRAAT 3 5632 CW EINDHOVEN HOOFDLESLOCATIE TASVELD 9 B/C 3417 XS MONTFOORT ADVISEUR: RON NIENS +31 646 266 367

Nadere informatie

Verantwoording SBU KD Financieel administratieve beroepen

Verantwoording SBU KD Financieel administratieve beroepen Verantwoording SBU KD Financieel administratieve beroepen 1 Elementaire Kennis Bedrijfsadministratie deel 1 Geschatte studiebelastingtijd in uren () 1 De inventarislijst en de balans 2 Veranderingen in

Nadere informatie

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen

Toetsmatrijs Wegvervoer Goederen In deze toetsmatrijs staat wat u moet kunnen en kennen. De toetsmatrijs vormt daarom de basis van de opleiding en het examen. Opgesteld door: C divisie CCV Categoriecode: Toetsvorm: Totaal aantal vragen:

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan

Servicedocument Examenplan Servicedocument Examenplan Middenkader transport en logistiek NAAM STUDENT : DATUM EXAMEN : DOSSIER : Middenkader transport en logistiek DOSSIERCREBO : 23146 KWALIFICATIE : KWALIFICATIECREBO : 25379 NIVEAU

Nadere informatie

ATEX 137. blad 1 van 5 ATEX 137

ATEX 137. blad 1 van 5 ATEX 137 Postbus 141 2040 AC Zandvoort telefoon : (023) 573 25 54 e-mail : info@vmtl.nl internet : www.vmtl.nl K.v.K nr. 53589211 BTW nr.: NL8509.38.880.B01 ATEX 137 Inleiding Sommige explosies zijn in staat om

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2018 Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen Opleiden vergroot de inzetbaarheid van uw medewerkers De komende jaren zijn er in de sector

Nadere informatie

ORGANISATIE voor het mkb

ORGANISATIE voor het mkb OPLEIDING ONDERNEMEN / AOV ONDERNEMER MKB ORGANISATIE voor het mkb (leverbaar met studie-app of werkboek) Drs. P.F. Pietersen K.P. Pietersen 6 e druk, e oplage ISBN 978 90 655 57 5 NEDERLANDS ONDERWIJS

Nadere informatie

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen

Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen Voordelig opleiden met SOOB-subsidie in 2018 Voor branchekwalificerende opleidingen, veiligheid en rij-opleidingen Bedrijven waarderen het SOOB Subsidiepunt met een 7,2. Opleiden vergroot de inzetbaarheid

Nadere informatie

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Studiehandleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk september 2010 2 e druk december 2012 001204620 2010, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Infobrief C zonder vakbekwaamheid

Infobrief C zonder vakbekwaamheid Infobrief C zonder vakbekwaamheid In deze infobrief willen wij u enerzijds de opleiding toelichten. Anderzijds hopen wij u ook wegwijs te maken in de administratie rond het rijexamen. Vrijgestelden vakbekwaamheid

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 Cbt leeromgeving... 8

Nadere informatie

KMO-management. Een praktijkgerichte opleiding in management. Persoonlijke groei is mijn keuze!

KMO-management. Een praktijkgerichte opleiding in management. Persoonlijke groei is mijn keuze! V O L WA S S E N E N O N D E R W I J S KMO-management Een praktijkgerichte opleiding in management Persoonlijke groei is mijn keuze! Voor wie is de opleiding bestemd? KMO-bedrijfsleiders die hun managementvaardigheden

Nadere informatie

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Avondopleidingen SKO Financiële Opleidingen Ondernemer opleidingen Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Basiskennis Calculatie BKC Praktijkdiploma Boekhouden PDB Moderne Bedrijfsadministratie

Nadere informatie

OPSTELLEN ONDER- NEMINGSPLAN

OPSTELLEN ONDER- NEMINGSPLAN OPLEIDING ONDERNEMEN / AOV DE START VAN EEN ONDERNEMING Praktijkdiploma Ondernemingsplan mkb OPSTELLEN ONDER- NEMINGSPLAN facultatief met een voorbeeldplan Drs. P.F. Pietersen P.H. Pietersen 5 e druk,

Nadere informatie

Informatiebrochure 2015. The Eventplanners Institute

Informatiebrochure 2015. The Eventplanners Institute Informatiebrochure 2015 The Eventplanners Institute Voorwoord Welkom bij de opleiding eventplanner bij The Eventplanners Institute! Wanneer er een evenement moet worden georganiseerd, groot of klein, komen

Nadere informatie