Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 03 maart 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Thema: Met Mozes, Elia en Jezus op de berg bij God

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 03 maart 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Thema: Met Mozes, Elia en Jezus op de berg bij God"

Transcriptie

1 Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 03 maart 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Thema: Met Mozes, Elia en Jezus op de berg bij God Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jenny Valk Organist: Bram Jaspers Afkondigingen Zingen: psalm 72:1, 6 1. Geef, Heer, de koning uwe rechten en uw gerechtigheid aan 's konings zoon, om uwe knechten te richten met beleid. Dan ruist op alle bergen vrede, heil op der heuv'len top. Hij zal geweldenaars vertreden, maar armen richt hij op.

2 6. Bloeie zijn naam in alle streken, zolang de zon verrijst. Zijn koningschap zij ons een teken dat naar Gods toekomst wijst. Dat opgetogen allerwegen de volken komen saam, elkander groetend met de zegen van zijn doorluchte naam. Onze hulp en groet Zingen: Gezang 323: 1, 8 1. God is tegenwoordig, God is in ons midden, laat ons diep in 't stof aanbidden. God is in ons midden, laat nu alles zwijgen alles in ons voor Hem neigen. Wie de stem heft tot Hem sla de ogen neder, geve 't hart Hem weder. 8. Heer kom in mij wonen, zij mijn hart en leven, U ten heiligdom gegeven. Gij die zo nabij zijt, wend mij toe uw wezen, dat Ge in mij uw beeld moogt lezen. Waar ik ga zit of sta, laat mij U aanschouwen, met een stil vertrouwen. Lezing van het gebod Mozes op de berg Sinaï 9 En de HEERE zei tegen Mozes: Zie, Ik kom naar u toe in een dichte wolk, opdat het volk het kan horen wanneer Ik met u spreek en opdat zij ook voor eeuwig in u geloven. En Mozes maakte de woorden van het volk aan de HEERE bekend.

3 10 En de HEERE zei tegen Mozes: Ga naar het volk toe, en heilig hen vandaag en morgen, en laten zij hun kleren wassen 11 en over drie dagen gereed zijn. Op de derde dag zal de HEERE namelijk voor de ogen van heel het volk neerdalen op de berg Sinaï. 20 Toen daalde de HEERE neer op de berg Sinaï, op de top van de berg. De HEERE riep Mozes naar de top van de berg en Mozes klom naar boven. 21 De HEERE zei tegen Mozes: Ga naar beneden, waarschuw het volk! Anders zullen zij doordringen tot de HEERE om Hem te zien en zullen velen van hen vallen. 22 Ook de priesters, die tot de HEERE naderen, moeten zich heiligen; anders zal de toorn van de HEERE over hen losbarsten. 23 Toen zei Mozes tegen de HEERE: Het volk kan de berg Sinaï niet beklimmen, want U hebt ons Zelf gewaarschuwd door te zeggen: Grens de berg af en heilig hem. 24 De HEERE zei tegen hem: Ga, daal af, en daarna moet u naar boven klimmen, u met Aäron bij u, maar laat de priesters en het volk niet doordringen om naar de HEERE op te klimmen, anders zal Zijn toorn over hen losbarsten. 25 Toen daalde Mozes af naar het volk en hij zei dit tegen hen. De wet van de Tien Geboden 20 1 Toen sprak God al deze woorden: 2 Ik ben de HEERE, uw God, Die u uit het land Egypte, uit het slavenhuis, geleid heeft. 3 U zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben. 4 U zult voor uzelf geen beeld maken, geen enkele afbeelding van wat boven in de hemel, of beneden op de aarde of in het water onder de aarde is. 5 U zult zich daarvoor niet neerbuigen, en die niet dienen, want Ik, de HEERE, uw God, ben een na-ijverig God, Die de misdaad van de vaderen vergeldt aan de kinderen, aan het derde en vierde geslacht van hen die Mij haten,

4 6 maar Die barmhartigheid doet aan duizenden van hen die Mij liefhebben en Mijn geboden in acht nemen. 7 U zult de Naam van de HEERE, uw God, niet ijdel gebruiken, want de HEERE zal niet voor onschuldig houden wie Zijn Naam ijdel gebruikt. 8 Gedenk de sabbatdag, dat u die heiligt. 9 Zes dagen zult u arbeiden en al uw werk doen, 10 maar de zevende dag is de sabbat van de HEERE, uw God. Dan zult u geen enkel werk doen, u, noch uw zoon, noch uw dochter, noch uw dienaar, noch uw dienares, noch uw vee, noch uw vreemdeling die binnen uw poorten is. 11 Want in zes dagen heeft de HEERE de hemel en de aarde gemaakt, de zee, en al wat erin is, en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de HEERE de sabbatdag, en heiligde die. 12 Eer uw vader en uw moeder, opdat uw dagen verlengd worden in het land dat de HEERE, uw God, u geeft. 13 U zult niet doodslaan. 14 U zult niet echtbreken. 15 U zult niet stelen. 16 U zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naaste. 17 U zult niet begeren het huis van uw naaste. U zult niet begeren de vrouw van uw naaste, noch zijn dienaar, noch zijn dienares, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets wat van uw naaste is. 18 En heel het volk was getuige van de donderslagen, de bliksems, het bazuingeschal en de rokende berg. Toen het volk dit zag, sidderden zij en bleven op een afstand staan. 19 Zij zeiden tegen Mozes: Spreekt ú met ons, dan zullen wij luisteren, maar laat God niet met ons spreken, anders sterven wij. 20 Mozes zei tegen het volk: Wees niet bevreesd, want God is gekomen om u op de proef te stellen en opdat de vreze voor Hem u voor ogen staat, opdat u niet zondigt.

5 Zingen: psalm 40: 2 2. Zalig de man die op de Heer vertrouwt, geen acht slaat op de eigenwaan van die hun eigen wegen gaan, maar die de leugen uit zijn leven houdt. Mijn God, ik wil U roemen en al uw daden noemen, niets is aan U gelijk. Wil ik ze tellen, Heer, ik zie er telkens meer, t gaat boven mijn bereik. Gebed om de leiding door de Heilige Geest Kinderen naar de kindernevendienst. Schriftlezingen: 1 Koningen 19: 9 13 en Mattheüs 17: Koningen 19: 9-13 Openbaring van God aan Elia 9 Hij ging daar een grot in en overnachtte er. En zie, het woord van de HEERE kwam tot hem, en Hij zei tegen Elia: Wat doet u hier, Elia? 10 Hij zei: Ik heb mij zeer voor de HEERE, de God van de legermachten, ingezet. De Israëlieten hebben immers Uw verbond verlaten, Uw altaren omvergehaald en Uw profeten met het zwaard gedood. Ik alleen ben overgebleven, en zij staan mij naar het leven om het mij te benemen. 11 Maar Hij zei: Ga naar buiten en ga op de berg staan, voor het aangezicht van de HEERE. En zie, de HEERE ging voorbij, en een grote en sterke wind, die bergen spleet en rotsen in stukken brak, voor het aangezicht van de HEERE uit. Maar de HEERE was niet in de wind. Na deze wind kwam er een aardbeving, maar de HEERE was ook niet in de aardbeving. 12 Op de aardbeving volgde een vuur, maar de HEERE was ook niet in het vuur. En na het vuur kwam het suizen van een zachte stilte.

6 13 En het gebeurde, toen Elia dat hoorde, dat hij zijn gezicht met zijn mantel omwikkelde, naar buiten ging en in de ingang van de grot bleef staan. En zie, een stem kwam tot hem, die zei: Wat doet u hier, Elia? Mattheüs 17: 1-13 De verheerlijking op de berg 17 1 En na zes dagen nam Jezus Petrus en Jakobus en Johannes, zijn broer, met Zich mee en bracht hen op een hoge berg, alleen hen. 2 En Hij werd voor hun ogen van gedaante veranderd; Zijn gezicht straalde als de zon en Zijn kleren werden wit als het licht. 3 En zie, aan hen verschenen Mozes en Elia, die met Hem spraken. 4 Petrus antwoordde en zei tegen Jezus: Heere, het is goed dat wij hier zijn; laten wij, als U wilt, hier drie tenten maken, voor U een, voor Mozes een, en een voor Elia. 5 Terwijl hij nog sprak, zie, een lichtende wolk overschaduwde hen; en zie, een stem uit de wolk zei: Dit is Mijn geliefde Zoon, in Wie Ik Mijn welbehagen heb; luister naar Hem! 6 En toen de discipelen dit hoorden, wierpen zij zich met het gezicht ter aarde en werden zeer bevreesd. 7 En Jezus kwam bij hen, raakte hen aan en zei: Sta op en wees niet bevreesd. 8 Toen zij hun ogen opsloegen, zagen zij niemand dan Jezus alleen. 9 En toen zij van de berg afdaalden, gebood Jezus hun: Vertel niemand van wat u gezien hebt, totdat de Zoon des mensen opgestaan is uit de doden. 10 En Zijn discipelen vroegen Hem: Waarom zeggen de schriftgeleerden dan dat Elia eerst moet komen? 11 Jezus antwoordde en zei tegen hen: Elia zal wel eerst komen en alles herstellen. 12 Ik zeg u echter dat Elia al gekomen is, en ze hebben hem niet erkend, maar ze hebben met hem gedaan alles wat ze wilden; zo zal ook de Zoon des mensen door hen lijden. 13 Toen begrepen de discipelen dat Hij tot hen over Johannes de Doper gesproken had.

7 Zingen: psalm 40: 3, 4 3. Het is geen offervuur wat U behaagt, Gij wilt, Heer, dat ik naar U hoor en zelf ontsluit Gij mij het oor: Gij hebt alleen gehoorzaamheid gevraagd. Mijn God, ik draag uw wetten, om op uw wil te letten, gedurig bij mij om. Het boek schrijft over mij. Gij hoorde hoe ik zei: O Here, zie, ik kom! 4. Ik breng de blijde boodschap van uw recht aan al wie U zijn toegedaan, dat zij uw wonderen verstaan in t woord dat Gij mij op de lippen legt. Ik spreek dat woord met klaarheid, opdat uw trouw en waarheid door elk begrepen wordt. Heer, ik weerhoud mij niet, maar loof U in mijn lied met een blijmoedig hart. Verkondiging Zingen: gezang 297: 1, 2 1. Toch overwint eens de genade, en maakt een einde aan de nacht. Dan onderwerpt de Heer het kwade, dan is de strijd des doods volbracht. De wereld treedt in 's Vaders licht, verheerlijkt voor zijn aangezicht.

8 2. O welk een vreugde zal het wezen, als Hem elk volk is toegedaan; uit aard' en hemel opgerezen vangt dan het nieuwe loflied aan. Als ieder voor de Heer zich buigt en aller stem Gods lof getuigt. Collecten Dankgebed en voorbede Zingen: psalm 87: 1, 3 1. Op Sions berg sticht God zijn heil'ge stede. Zij heeft zijn hart, Hij houdt er open hof. O Godsstad, vrolijk zingen wij uw lof; door uwe poort zal ieder binnentreden. 3. God zal hen zelf bevestigen en schragen en op zijn rol, waar Hij de volken schrijft, hen tellen, als in Israël ingelijfd, en doen de naam van Sions kind'ren dragen. Zegen

Liturgie voor de morgendienst zondag 6 januari Thema: Waar het hart vol van is, daar stroomt de mond van over

Liturgie voor de morgendienst zondag 6 januari Thema: Waar het hart vol van is, daar stroomt de mond van over Liturgie voor de morgendienst zondag 6 januari 2019 Thema: Waar het hart vol van is, daar stroomt de mond van over Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen Willem Meijer Gijsbert Meuleman

Nadere informatie

Liturgie morgendiensten zondag 22 oktober Andreaskerk Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus

Liturgie morgendiensten zondag 22 oktober Andreaskerk Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Liturgie morgendiensten zondag 22 oktober 2017 - Andreaskerk Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Lector: Evert Lubbersen Koster: Niels Kuyt, Dimri Bruggeman ORDE VAN DIENST Welkom door de

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor zondag 5 maart 2017 Invocabit- Roept hij Mij aan viering hl. Avondmaal. orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING allen blijven zitten en zingen Psalm 91a Wie in de schaduw Gods mag wonen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 22 oktober 2017 in de Hervormde Gemeente te Den Ham. Thema: De tijd van Christus

Liturgie voor de ochtenddienst op 22 oktober 2017 in de Hervormde Gemeente te Den Ham. Thema: De tijd van Christus Liturgie voor de ochtenddienst op 22 oktober 2017 in de Hervormde Gemeente te Den Ham Thema: De tijd van Christus Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen Jan Smit Bram Jaspers Zingen:

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING. Welkom en mededelingen Allen gaan staan

DIENST VAN DE VOORBEREIDING. Welkom en mededelingen Allen gaan staan Orde van dienst Voor zondag 24 maart 2019 Zondag Oculi Mijn ogen Nog vier weken naar Pasen Orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Allen gaan staan Verootmoedigen wij ons in deze tijd

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 12 augustus 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Thema: Brood op de plank

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 12 augustus 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Thema: Brood op de plank Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 12 augustus 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Thema: Brood op de plank Voorganger: Ds. J. Dekker (Lemele) Ouderling van dienst: Jan Ruiterkamp Organist: Bram

Nadere informatie

Naar welke berg trokken zij op en hoe lang waren zij toen uit Egypte?

Naar welke berg trokken zij op en hoe lang waren zij toen uit Egypte? Mozes op de berg Sinaï. Naar welke berg trokken zij op en hoe lang waren zij toen uit Egypte? Exodus 19:1-2 1 In de derde maand, op dezelfde dag dat de Israëlieten uit het land Egypte waren vertrokken,

Nadere informatie

De Tien Woorden. In de versies 1-5 en 7 worden de aanhef en de afsluiting altijd door de voorganger gesproken; de Tien Woorden door een lector.

De Tien Woorden. In de versies 1-5 en 7 worden de aanhef en de afsluiting altijd door de voorganger gesproken; de Tien Woorden door een lector. De Tien Woorden In de versies 1-5 en 7 worden de aanhef en de afsluiting altijd door de voorganger gesproken; de Tien Woorden door een lector. 1. DE TIEN WOORDEN ALS SMEKING (Ex. 20:2-17) U roepen wij

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtendgebedsdienst op zondag 26 mei 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham.

Liturgie voor de ochtendgebedsdienst op zondag 26 mei 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Liturgie voor de ochtendgebedsdienst op zondag 26 mei 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Muzikale medewerking: Ds. G. de Goeijen Jenny Valk Bram Jaspers

Nadere informatie

beschrijving kerkdienst voor onze gasten

beschrijving kerkdienst voor onze gasten beschrijving kerkdienst voor onze gasten Gereformeerde Gemeente te Zeist Rehobothkerk, Joubertlaan 5 Predikant: J.J. van Eckeveld Vooraf: Je kunt van ons een Bijbel krijgen. Op de twee wandborden zie je

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondagochtend 22 juli Thema: God opent hart en mond

Liturgie voor de ochtenddienst op zondagochtend 22 juli Thema: God opent hart en mond Liturgie voor de ochtenddienst op zondagochtend 22 juli 2018 Thema: God opent hart en mond Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen Jan Smit Bram Jaspers Afkondigingen Intochtslied:

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt.

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt. Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham In deze dienst ontvangt Noah Pasman het teken en zegel van Gods genadeverbond. Voorganger: Ouderling van

Nadere informatie

Thema: Het verlangen naar geestelijk voedsel. Orgelspel. Afkondigingen

Thema: Het verlangen naar geestelijk voedsel. Orgelspel. Afkondigingen Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 18 maart, in de Hervormde Gemeente te Den Ham, waarin we ons voorbereiden op de viering van het Heilig Avondmaal Thema: Het verlangen naar geestelijk voedsel. Voorganger:

Nadere informatie

Openluchtdienst! speelruimte om te leven!

Openluchtdienst! speelruimte om te leven! Openluchtdienst speelruimte om te leven liturgie bij de openluchtdienst op zondag 15 juni 2014 in de tuin van het Wooldhuis uitgaande van de Protestantse Gemeente Heino-Laag Zuthem voorganger: ds. Hans

Nadere informatie

LITURGIE voor de dienst van afscheid van ds. A.A.F. van de Weg zondag 30 september 2018 aanvang: 9.30 uur

LITURGIE voor de dienst van afscheid van ds. A.A.F. van de Weg zondag 30 september 2018 aanvang: 9.30 uur LITURGIE voor de dienst van afscheid van ds. A.A.F. van de Weg zondag 30 september 2018 aanvang: 9.30 uur Dorpskerk te Abbenbroek Voorzang: Psalm 87: 1 en 4 Zijn grondslag, zijn onwrikb're vastigheden

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 6 mei 2018 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 6 mei 2018 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 6 mei 2018 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Thema: In vrede bewaard in verband met dodenherdenking en Bevrijdingsdag Voorganger: Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke dienst

Liturgie gezamenlijke dienst Orde van Dienst van de Gezamenlijke dienst van de Hervormde Gemeente en Gereformeerde Gemeente te Sellingen zondag 23 juli 2017 Aanvang 9:30 uur Voorganger: Ds. A.B. Wolters uit Musselkanaal Locatie: Gereformeerde

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 23 april In deze dienst ontvangen

Liturgie voor de doopdienst op zondag 23 april In deze dienst ontvangen Liturgie voor de doopdienst op zondag 23 april 2017 In deze dienst ontvangen Amber Ekkel Gian-Marc Hendrik Markus Kaptein Hendrik Fer Kollen Theodora Egberdina Hendrika van der Veen het teken en een zegel

Nadere informatie

Hij is niet genadig, omdat iemand dat waardig is, maar alleen omdat Hij Zelf zo genadig is. Gods naam geeft Zijn wezen weer

Hij is niet genadig, omdat iemand dat waardig is, maar alleen omdat Hij Zelf zo genadig is. Gods naam geeft Zijn wezen weer - 1 - Gods naam geeft Zijn wezen weer We lezen in Exodus 33:18 en verder: 18 Maar hij zei: Doe mij toch uw heerlijkheid zien. Mozes wil graag de volle heerlijkheid van God zien en hij krijgt antwoord op

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

Gods naam geeft Zijn wezen weer

Gods naam geeft Zijn wezen weer - 1 - Gods naam geeft Zijn wezen weer We lezen in Exodus 33:18 en verder: 18 Maar hij zei: Doe mij toch uw heerlijkheid Mozes wil graag de volle heerlijkheid van God zien en hij krijgt antwoord op zijn

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op zondag 13 augustus 2017, aanvang uur. God is mijn Lied

Liturgie voor de morgendienst op zondag 13 augustus 2017, aanvang uur. God is mijn Lied Liturgie voor de morgendienst op zondag 13 augustus 2017, aanvang 10.00 uur. God is mijn Lied Thema: PELGRIMSREIS 1 Het vertrek en doel van de reis - (zondag 13/8) 2 Bagage in de rugzak 3 De gids onderweg

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezingen: Jesaja 11 en 53 Mattheüs 2, 3 en 4 Lied: Dit is de dag en Psalm 33 vers 2 Avondzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 8 oktober 2017, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 8 oktober 2017, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 8 oktober 2017, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Ouderling van dienst: Henk Venebrugge Organist: Gijsbert Meuleman Welkom Lied: Gez. 444 1. Grote

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor zondagmorgen 19 februari, aanvang: uur.

ORDE VAN DIENST voor zondagmorgen 19 februari, aanvang: uur. ORDE VAN DIENST voor zondagmorgen 19 februari, aanvang: 10.00 uur. Thema: Oprechtheid en echtheid in mijn woord en daad of hoe leer ik mijn weg gaan door al het nep-nieuws en twitteren Voorganger: Ouderling

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. C.H. Bax Hans Bosch Bram Jaspers Aanvangslied:

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 3 juli 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Psalm 122 : 1 en 2 (NB) 1.Hoe sprong mijn hart hoog op in mij, toen men mij zeide: "Gord u aan om naar des Heren huis

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op oudejaarsavond 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 19.30

Liturgie voor de dienst op oudejaarsavond 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 19.30 Liturgie voor de dienst op oudejaarsavond 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 19.30 Thema: In vertrouwen op Gods barmhartigheid en vergeving het jaar biddend sluiten Voorganger: Ds. H.M. Klaassen

Nadere informatie

Gebed om de Heilige Geest Zingen met de kinderen "Dank U voor uw liefde, Heer." (GOZ 161 canon in 2 groepen)

Gebed om de Heilige Geest Zingen met de kinderen Dank U voor uw liefde, Heer. (GOZ 161 canon in 2 groepen) Liturgie zondag 3 juni 2018 10:30 uur Andreaskerk Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: Hans van Polen Beamer: Dimri Bruggeman ORDE VAN DIENST Welkom door

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DE GEESTEN ONDERSCHEIDEN De wijze van de Knecht

DE GEESTEN ONDERSCHEIDEN De wijze van de Knecht DE GEESTEN ONDERSCHEIDEN De wijze van de Knecht 21 januari 2018 9:00 / 10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: E. van Steendelaar/ A. van Kempen Organist: W.J. Schaap / J.

Nadere informatie

God is mijn Lied. Thema Geborgen in God.

God is mijn Lied. Thema Geborgen in God. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 9 juli 2017. God is mijn Lied Thema Geborgen in God. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Ds. H.M. Klaassen Henk Venebrugge Bram Jaspers Gerrit Kleinjan

Nadere informatie

Liturgie morgendienst

Liturgie morgendienst Liturgie morgendienst Zondag 28 juli 2013 Gezang 328 vers 1 en 2 LvdK Psalm 42 vers 1 en 5 OB Lezen van de 10 geboden HSV Psalm 19 vers 5 en 6 NB Schriftlezing Marcus 5 vers 1 20 HSV Psalm 86 vers 3 en

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 13 mei 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 13 mei 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 13 mei 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Gerdien Marsman Gijsbert Meuleman

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Schriftlezing: Jeremia 35 Johannes 8 vers 30 t/m 36 Lied 172 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 6 en 7 (Nieuwe

Nadere informatie

Liturgie morgendienst Zondag 16 maart

Liturgie morgendienst Zondag 16 maart 1 Overschat jezelf niet (Mattheüs 26:26-35) Jezus blijft de mensen vertellen dat hij binnenkort zal sterven. Hij vertelt er ook bij dat dat niet het einde van zijn leven is. De leerlingen van Jezus denken

Nadere informatie

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871 19 mei 2019 Voorganger: ds. Peter Bongers Organist: Hans de Graaf Welkom bij de koffie, thee en limonade na de dienst, in De Drieklank Als er kinderen in de oppas zijn kunnen zij tijdens het collecteren

Nadere informatie

1. Grote God, Gij hebt het zwijgen met uw eigen,

1. Grote God, Gij hebt het zwijgen met uw eigen, KERKDIENST OP ZONDAGAVOND 13 AUGUSTUS 2017 OM 18.30 UUR IN DE WESTERKERK TE VEENENDAAL WELKOM EN MEDEDELINGEN ZINGEN: PSALM 138 : 1 OB 1. 'k Zal met mijn ganse hart Uw eer Vermelden, HEER', U dank bewijzen.

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen

Eredienst 30 juli uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen Eredienst 30 juli 10.00 uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen Liturgie Votum / zegengroet Psalm 108: 1,2 Het evangelie van Gods wet Psalm 119: 30 Gebed Lezen: Matteüs 14: 22-33 Psalm 40: 2, 4 Preek van

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 11 februari, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Aanvang: uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 11 februari, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Aanvang: uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 11 februari, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Aanvang: 19.00 uur. Voorganger: Ds. U.W. van Slooten Mededelingen Aanvangslied: Gezang 436: 4, 5 en

Nadere informatie

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente.

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Contact Hebt u vragen, of wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact op of spreek iemand

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezing: Psalm 13 en 1 Korinthe 16 Lied 279 (Op Toonhoogte) Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 4 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Jij bent mijn geliefde zoon, in jou vind ik vreugde (Matteüs 3) Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster

Nadere informatie

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop A V O N D G E B E D startzondag 24 september 2017 Protestantse gemeente te Vroomshoop ds. F. Schipper, lector: dhr. H.P. Schipper, organist: dhr. J.C. Labrijn, koster: dhr. K. Boes Orgelspel Welkom Stilte

Nadere informatie

Orde van Dienst. in de Exoduskerk te Sommelsdijk, 9.30 u. Andries de Kramer. voor zondag, 1 juli In deze dienst zal.

Orde van Dienst. in de Exoduskerk te Sommelsdijk, 9.30 u. Andries de Kramer. voor zondag, 1 juli In deze dienst zal. Orde van Dienst voor zondag, 1 juli 2018 in de Exoduskerk te Sommelsdijk, 9.30 u In deze dienst zal Andries de Kramer worden gedoopt Organist: Dhr. Johan van Broekhoven Voorganger: Ds. Dick ter Horst Welkom

Nadere informatie

thema Een aanhanger Daniek Alise Oudelaar Gerwin Jesse Schütte

thema Een aanhanger Daniek Alise Oudelaar Gerwin Jesse Schütte Liturgie voor de doopdienst, op zondag 29 januari 2017, aanvang: 19.00 uur. thema Een aanhanger In deze dienst ontvangen: Daniek Alise Oudelaar Gerwin Jesse Schütte het teken en een zegel van God de Vader,

Nadere informatie

Soms is het nuttig, zoals David dit zegt in Psalm 131, om enige tijd helemaal ontspannend stil zijn: Stilheid en vertrouwen

Soms is het nuttig, zoals David dit zegt in Psalm 131, om enige tijd helemaal ontspannend stil zijn: Stilheid en vertrouwen - 1 - Stilheid en vertrouwen We lezen in Jesaja 30:15 de volgende woorden: verlost worden, in stilheid en vertrouwen zal uw sterkte zijn. De plaats van deze tekst (Jesaja 30:15) is gemakkelijk te onthouden;

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. E.J. Prins Jenny Valk Bram Jaspers

Nadere informatie

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Samen zingen: Heer U bent altijd bij mij (OTH 54) Tekst & muziek: Marcel Zimmer. 1998 Celmar Music. Heer, U doorgrondt en kent

Nadere informatie

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 Prijs den HEER' met blijde galmen; Gij, mijn ziel, hebt rijke stof; 'k Zal, zo lang ik leef, mijn psalmen Vrolijk

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst van zondag 23 september 2018 voor de viering van het heilig Avondmaal. Thema: Zoeken en vinden van Gods genade

Liturgie voor de morgendienst van zondag 23 september 2018 voor de viering van het heilig Avondmaal. Thema: Zoeken en vinden van Gods genade Liturgie voor de morgendienst van zondag 23 september 2018 voor de viering van het heilig Avondmaal Thema: Zoeken en vinden van Gods genade Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen

Nadere informatie

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht Jozef maar God heeft dit ten goede gedacht Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 31 januari 2016 in de Oude Kerk om 9.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 10.00 uur In deze dienst zal wordt gedoopt: Bente Bertha Hollak Voorganger: Ouderling van dienst: Koster: Organist:

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse i.o. Verzoeking door de duivel. omstreeks 1200 Plafond St. Martinuskerk Zillis, Zwitserland Eerste zondag van de 40-dagen "Roept hij Mij aan, dan antwoord Ik".

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Psalm 98: 1 en 2 NB 1.Zingt een nieuw lied voor God den Here, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand.

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari 2018. Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Bosch Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Liturgie Mededelingen. Votum en Groet. Zingen Hemelhoog 171 Geprezen zij de Heer

Liturgie Mededelingen. Votum en Groet. Zingen Hemelhoog 171 Geprezen zij de Heer Liturgie 23-04-2017 Mededelingen Votum en Groet Zingen Hemelhoog 171 Geprezen zij de Heer Geprezen zij de Heer, die eeuwig leeft. Die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft. Die heel het aard

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur.

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang uur. Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst in de Gereformeerde Kerk, op zondag 26 augustus 2018, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Zingen: gezang 389: 1, 2 1. Nu is de dag ten einde,

Nadere informatie

Welkom door de ouderling

Welkom door de ouderling Liturgie zondag 14 januari 2018 Morgendiensten Andreaskerk Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Wieger Jan Schaap Lector Evert Lubbersen / Marrianne Mulder Koster Harrie Hoorn / Jan Hijmissen Welkom

Nadere informatie

Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5. Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167

Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5. Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167 Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5 Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167 Heeft u al zin in die overheerlijke oliebollen? Dit jaar bakken wij ze tbv Stichting Colours: geef

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Efeze 2 vers 11 t/m 16 Markus 7 vers 1 t/m 23 Gezang 330 vers 1 en 2 (Liedboek) Psalm 42 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 Lied

Nadere informatie

3. O Gij ons heil, ons hoogste goed, Gij werd een mens van vlees en bloed, werd onze broeder, en door U zijn wij Gods eigen kind ren nu.

3. O Gij ons heil, ons hoogste goed, Gij werd een mens van vlees en bloed, werd onze broeder, en door U zijn wij Gods eigen kind ren nu. Liturgie voor de ochtenddienst op oudjaarsdag, 31 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Herman Bouwhuis Gijsbert

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur

Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal. - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart uur Welkom in De Regenboog Protestantse Gemeente Nijverdal - Vijfde zondag van de 40-dagentijd - zondag 18 maart 2018 9.30 uur Thema: Ik heb alles voor je over liturgie voorganger : Ds Wolter Broekema organist

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 21 mei 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Welkom en mededelingen

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 21 mei 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Welkom en mededelingen Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 21 mei 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. R.D. van Hornsveld Jeannette ter Harmsel

Nadere informatie

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk LITURGIE voor de dienst van 10.30 uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk Predikant: Ouderling van dienst: Liedbegeleiding: Ds. W.J. Gorissen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 29 april 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang: uur. Ds. M. Zoeteweij (Lemele)

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 29 april 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang: uur. Ds. M. Zoeteweij (Lemele) Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 29 april 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. M. Zoeteweij (Lemele) Hans Nijland Henk Dubbink

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 28 augustus, aanvang uur in de Hervormde Gemeente te Den Ham

Liturgie voor de doopdienst op zondag 28 augustus, aanvang uur in de Hervormde Gemeente te Den Ham Liturgie voor de doopdienst op zondag 28 augustus, aanvang 10.00 uur in de Hervormde Gemeente te Den Ham In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Wessel Albertus Harmsen Femke Sophie Venebrugge

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Gerda Remmink Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Muzikale medewerking 10:30 uur: Eva Arendsen en Corine Smienk Lectoren: Henny Pauw en Hen Busscher

Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Muzikale medewerking 10:30 uur: Eva Arendsen en Corine Smienk Lectoren: Henny Pauw en Hen Busscher Tweede zondag van de Advent Liturgie 4 december 2016 Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Muzikale medewerking 10:30 uur: Eva Arendsen en Corine Smienk Lectoren: Henny Pauw en Hen Busscher

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang 19.00 in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Ds. W.L. Dekker, Kampen Janneke Schutmaat Afkondigingen

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Muziek bij binnenkomst Welkom door de ouderling DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed o. Onze hulp is in de Naam van de Heer, a. DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: 1 Timotheüs 1 vers 18 t/m 1 Timotheüs 2 vers 15 Lied 410 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 5 (Schoolpsalm) Gezang 323 vers 1, 7

Nadere informatie

PINKSTEREN 24 mei 2015

PINKSTEREN 24 mei 2015 PINKSTEREN 24 mei 2015 kleur: rood voorganger: ds. Hans van Solkema m.m.v. de cantorij o.l.v. Rudie Altelaar organist: Piet Lievense DIENST VAN DE VOORBEREIDING voorbereiding - klokgelui, orgelspel, begroeting

Nadere informatie

Hier staat dat de aartsengel Michaël met de duivel in twist gewikkeld was over het lichaam van Mozes. Elia, toen en later

Hier staat dat de aartsengel Michaël met de duivel in twist gewikkeld was over het lichaam van Mozes. Elia, toen en later - 1 - Elia, toen en later We gaan het weer hebben over Elia. Wat betekende zijn naam ook al weer? Jahwé is mijn God. Elia is niet gestorven maar hij is ten hemel gevaren in een vurige wagen met vurige

Nadere informatie

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen!

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI 2018 Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! EXODUS 33: 17-23 17 Toen zei de HEERE tegen Mozes: Ook dit woord dat u spreekt, zal Ik doen, want u hebt

Nadere informatie

Voor de eredienst op Zondag 12 augustus 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

Voor de eredienst op Zondag 12 augustus 2018 om uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voor de eredienst op Zondag 12 augustus 2018 om 10.00 uur in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voorganger : ds. D. Lof Ouderling van dienst: mevrouw Ineke Schelling-Moll Diaken van dienst : de heer

Nadere informatie

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager

14 januari :00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager 14 januari 2018-17:00 uur AAM Wilschut orgel: Piet Noort schriftlezing: Dries de Jager ER KOMEN Votum, groet, Amen Zingen: GK gezang 121:1, 2, 8, 9 Gebed om de opening van onze harten ER ZIJN Lezen: Mattheus

Nadere informatie

Orde van dienst voor de paasviering op eerste Paasdag op 21 april 2019, 9.00 uur in de Oude kerk te Borne

Orde van dienst voor de paasviering op eerste Paasdag op 21 april 2019, 9.00 uur in de Oude kerk te Borne Orde van dienst voor de paasviering op eerste Paasdag op 21 april 2019, 9.00 uur in de Oude kerk te Borne Voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman lector: Marjan Adams koster: Marianne Schipper

Nadere informatie

Thema: de zevende dag

Thema: de zevende dag Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Thema: de zevende dag Zondag 30 maart 2014 voorganger: ds. Joep de Valk organist: Erik Visser lectrix: Wiepkje Wegenwijs orgelspel Abraham van den Kerckhoven.

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

MISJPATIEM (Bepalingen) Sjemot 21:1-24:18

MISJPATIEM (Bepalingen) Sjemot 21:1-24:18 MISJPATIEM (Bepalingen) Sjemot 21:1-24:18 De Parasja begrijpen Sjemot (Exodus) 21:1-20:18 We zullen leren hoe we 1) Het hoofdthema (onderwerp) van een Parasja (wekelijkse Torah-lezing) kunnen begrijpen.

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst, op zondag 13 november 2016, aanvang: uur. Thema: DE VERWONDERING

Liturgie voor de ochtenddienst, op zondag 13 november 2016, aanvang: uur. Thema: DE VERWONDERING Liturgie voor de ochtenddienst, op zondag 13 november 2016, aanvang: 10.00 uur. Thema: DE VERWONDERING Geschonken leven door God ontvangen leven door een mens Voorganger: Ouderling van dienst: Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst 3 september 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 116: 1, 2, 3 en 4 God heb ik lief, want die getrouwe Heer nam, toen ik riep, met toegenegen oren mijn woorden aan. Hij zal mij blijven

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

4. Daarna doet God de hoge hemel open en antwoordt op uw bidden en uw hopen. Hij giet zijn eigen Geest in overvloed op vlees en bloed.

4. Daarna doet God de hoge hemel open en antwoordt op uw bidden en uw hopen. Hij giet zijn eigen Geest in overvloed op vlees en bloed. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst zondag 17 juni in de Gereformeerde Kerk Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Zingen: gezang 39: 1, 4 1. Vrees niet, gij land, verheug u en wees blijde en dieren, weest

Nadere informatie

Themadienst: De Godheid van Jezus Christus

Themadienst: De Godheid van Jezus Christus Themadienst: De Godheid van Jezus Christus 13 mei 2018 19:00 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Kees Koetsier Organist: Wieger Jan Schaap Lector: Aone Koopmans Koster: Hans van Polen / Niels

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op 9 juli 2017 om uur in de Geref. Kerk

Liturgie voor de avonddienst op 9 juli 2017 om uur in de Geref. Kerk Liturgie voor de avonddienst op 9 juli 2017 om 19.00 uur in de Geref. Kerk Voorganger: ds. K.A. Hazeleger uit Ommen Welkom en mededelingen Zingen: Ps. 87: 1,2, en 3 Op Sions berg sticht God Zijn heil ge

Nadere informatie

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN 8 april 2018 9.00 & 10.30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Gea van Maanen / Fennie vd Broek Organist: Wieger Jan Schaap Koster: Harry Hoorn

Nadere informatie

Liturgie Ds L. Compagnie

Liturgie Ds L. Compagnie Liturgie 26-2-2017 Ds L. Compagnie Votum en Groet Zingen Hemelhoog 612 O, kom nu en jubel O, kom nu en jubel, breng dank aan de Heer, en juich voor de Rots van ons heil. O, kom voor zijn aangezicht, breng

Nadere informatie