STUDENT IN LEUVEN 2019 I 2020

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STUDENT IN LEUVEN 2019 I 2020"

Transcriptie

1 STUDENT IN LEUVEN 2019 I 2020

2

3 IEDER ACADEMIEJAAR OPNIEUW VERWELKOMT LEUVEN ZO N STUDENTEN, DIE HET INWONERSAANTAL MET DE HELFT DOEN STIJGEN. STUDENTEN UIT HEEL DIVERSE OPLEIDINGEN LEVEN ER SAMEN OP EEN RELATIEF KLEINE OPPERVLAKTE. DE STAD LEEFT DAN OOK OP HET RITME VAN HAAR STUDENTEN. AL VAN IN DE MIDDELEEUWEN STAAT LEUVEN OP DE KAART ALS EEN CENTRUM VAN KENNIS EN ONTWIKKELING. DAARVAN GETUIGEN DE WERELDVERMAARDE UNIVERSITEIT EN HAAR SPIN-OFFS, DE TOONAANGEVENDE HOGESCHOLEN, BAANBREKENDE ONDERZOEKSCENTRA, PRESTIGIEUZE ONDERNEMINGEN EN PRACHTIGE ARCHITECTUUR. INNOVATIE ZIT IN HET DNA VAN DE STAD. BENIEUWD NAAR WAT JE TE WACHTEN STAAT? DEZE BROCHURE GEEFT JE EEN EERSTE BLIK OP DE STAD EN HET STUDENTENLEVEN. WIJ HETEN JE ALVAST ERG WELKOM!

4 STUDENT IN LEUVEN

5 MISSCHIEN BEN JE WEL NIEUW IN LEUVEN EN WEET JE NIET WAAR EERST TE BEGINNEN. DAAROM KORT ENKELE PRAKTISCHE ZAKEN OP EEN RIJTJE, ZODAT JE SNEL JE WEG VINDT IN DEZE LEVENDIGE STAD.

6 Kot Het kotleven is een unieke en leerrijke ervaring. Voor het eerst geniet je écht van je vrijheid, maar je staat nu wel zelf in voor heel wat schijnbaar vanzelfsprekende dingen. Je richt je woonplaats in, leeft samen met je medestudenten (wie weet worden ze wel je beste vrienden!), worstelt je door je eerste zelf gekookte maaltijd, deelt je dag in, maakt je kotgenoten bloednerveus tijdens de blok en bouwt een feestje op donderdagavond. 80 % van de studenten zit op kot. Daarvan huurt één op vijf een kamer in een residentie, vier op vijf bij particulieren. In de databank kotwijs vind je het grootste aanbod van koten die beschikbaar zijn op de privémarkt en in residenties. Studentenkoten die zijn goedgekeurd door de Stad Leuven of de KU Leuven, ontvangen een kotlabel. Met dat label zie je in één oogopslag of een pand voldoet aan de normen voor woon- en contractkwaliteit, brandveiligheid en studentvriendelijkheid.

7 STUDENT IN LEUVEN I 7 Omkaderd Wonen is een kotformule waarbij studenten met én zonder fysieke functiebeperking samen op kot zitten in een KU Leuven-residentie. 197 studenten zijn actief in Omkaderd Wonen, waarvan 29 studenten met een fysieke functiebeperking. Ongeveer kamers worden verhuurd aan een huurprijs op maat, dat zijn gesubsidieerde kamers met een lagere huurprijs. In Leuven gaan elk jaar ruim studenten op kot. Ik heb een kot in een residentie met omkadering. Dat geeft mij de kans om toch op kot te gaan ik zit in een rolstoel. In elke gang wonen er studenten waarvan één of enkele een functiebeperking hebben. De andere studenten helpen me met praktische zaken, zoals boeken klaarleggen. Daarnaast organiseren we veel leuke activiteiten, zoals kookavonden (lees: frietjes gaan halen), quizzen en kotcantussen. Ik heb hier al mooie vriend schappen kunnen opbouwen, want ik kom telkens terecht in een groep van sociale studenten. (Ans Janssens) Toen ik een kot moest zoeken, koos ik specifiek voor een residentie omdat je er meer kans hebt op sociale contacten. We zijn hier met zo n 170 studenten; onze gang telt er 14. Elke gang heeft een gedeelde keuken en sanitair. Daarnaast is er een gemeenschappelijke ontspanningsruimte voor het volledige gebouw. Er worden regelmatig activiteiten gepland: barbecues, cantussen (Anna De Puydt) Mijn keuze voor een privékot was snel gemaakt. Ik wilde graag met andere studenten samenwonen, maar tegelijkertijd wilde ik voldoende privacy (en die heb ik, met mijn eigen badkamer en keuken). We wonen hier met dertien en doen veel dingen samen, zoals koken en kaarten. Onze kotbaas is erg betrokken en reageert onmiddellijk als er problemen zijn. We zitten vijf keer per jaar samen om ideeën uit te wisselen over het kot. (Abdul Gaffar)

8 duurzaam op kot Op kot kun je heel wat doen om energie te besparen en duurzaam te leven. Met kleine gewoontes kun je het verschil maken. Een aantal tips op een rijtje. Groentetas Kook en eet je graag gezond? Kies dan voor de Groentetas, een verrassend biologisch groente- en fruitpakket dat je elke maandag kunt ophalen bij een afhaalpunt. Een (h)eerlijk, duurzaam en gezond pakket. Mobile Food Lab Misschien passeert volgend jaar het rondreizende Food Lab wel aan je kot. Dat studenteninitiatief laat je proeven van innovatieve en gezonde producten op basis van zeewier en peulvruchten. Het doel? Een duurzame gedragswijziging van de consument. SMERGY Met de SMERGY-meter was het nog nooit zo eenvoudig om energie te besparen in je eigen kot. Deze online tool toont je waar en wanneer je kunt besparen. Je kunt je energiebesparing controleren en je resultaten met die van je vrienden vergelijken. CORE CORE is een coöperatie van ingenieursstudenten en vennoten die concepten ontwikkelen rond efficiënt en duurzaam energiegebruik. Ze onderzoeken onder meer hoe studenten op kot hun energieverbruik kunnen beper ken. De beste tips vind je bij hen! buurtinitiatieven Tal van Leuvense buurten organiseren bij de start van het academiejaar een studentenwelkomstfeestje waar je kunt kennismaken met je buren en je nieuwe wijk. Of wat dacht je van een KUBB-toernooi samen met je kotgenoten en de bewoners van je straat? Loop even langs op het straatfeest, neem deel aan de burendrink tijdens de Europese dag van de buren of sla gewoon een babbeltje op de stoep. Dat maakt het meteen gemakkelijker als je na sluitingstijd eens een schroevendraaier zoekt of een eitje nodig hebt.

9 STUDENT IN LEUVEN I 9 Studieplekken De blok is een intense periode in het leven van elke student. Daarom steekt LOKO, de koepelorganisatie van alle Leuvense studenten, je met SOS BLOK een hart onder de riem dankzij ontspannende activiteiten, gadgets en andere verrassingen. Ook samen studeren inspireert en motiveert heel wat studenten. In Leuven bieden de hogeronderwijs instellingen en de stad je verschillende studieplekken aan. Hieronder alvast enkele toplocaties uit het grote aanbod. bibliotheken museumzaal van de ku leuven Elke faculteit en campus heeft een bibliotheek waar je opzoekingswerk kunt doen, in groep kunt werken of je door je cursus kunt spartelen. Voor sommige bibliotheken kun je bovendien online nagaan hoe druk het is. De nieuwe Museumzaal is een gerenoveerde onthaal- en ont moetingsplek met een knipoog naar het rijke verleden van de KU Leuven. Je vindt er een ruimte met zithoeken, de KU Leuvenshop en koffie hoek KUp met eerlijke koffie.

10 alma agora Studentenrestaurant Alma 2 opent tijdens de examenperiodes zijn deuren voor studenten. Ideaal voor wie zijn studiesnack of -maaltijd niet te ver wil gaan zoeken, en achteraf zéker geen zin heeft in afwas. Leercentrum Agora is een bekende en drukbezochte studieplek onder KU Leuvenstudenten. Elke dag kun je er terecht van 8 uur s ochtends tot middernacht. Er zijn speciale ruimtes voor groepswerk, stilteruimtes, een koffiehoek bibliotheek tweebronnen vip-ruimte ohl Bib Leuven OHL Zit je graag helemaal met je neus tussen de boeken, dan ben je tijdens de blokperiode ook in de openbare bibliotheek welkom om te studeren. Voetbalclub OHL biedt tijdens de blok- en examenperiode studieplaatsen aan mét zicht op het voetbalveld.

11 STUDENT IN LEU STUDENT IN LEUVEN I 11 kunstencentrum stuk leuvense parken Wie cultuur boven voetbal verkiest, is welkom in het Kunstencentrum STUK. Het kunsten centrum in de Naamsestraat zorgt tussen het blokken door voor ontspanning van de bovenste plank: films, spelletjes, concerten Zomers weer? Dan zoeken studenten ook de Leuvense parken op. De Kruidtuin, het Stadspark, het Sluispark en het binnenplein van het M-Museum zijn het meest in trek. In de examenperiode zijn 4 bibliotheeklocaties 7 dagen per week open, 3 daarvan zelfs tot middernacht. Gemiddeld komen er in de bibliotheken bezoekers per dag. Maar dat kan erg verschillen, van bezoeken in de drukste periodes tot per dag in de kalmere periodes.

12

13 STUDENT IN LEU STUDENT IN LEUVEN I 13 Vervoer Waarom zou je met de wagen naar Leuven komen? Dat kan een stuk milieuvriendelijker én zuiniger. Het station ligt vlak bij het centrum: elke zondagavond komt een resem studenten gepakt en gezakt toe in de stad waar ze studeren en leven. Binnen de Leuvense stadsring ligt alles op wandelafstand. openbaar vervoer Of je nu met de trein of de bus komt, kot- en pendelstudenten genieten verschillende voordelen. Voor wie meermaals per week met de trein naar Leuven pendelt, is er de Schooltreinkaart. Kotstudenten kunnen gebruikmaken van de Campustreinkaart. Ook de Go Pass is een interessante reisformule. In het stadsgebied Leuven neem je bovendien voordelig de bus met je studentenbuspas. fiets De fiets is in Leuven het ideale vervoersmiddel: makkelijk, snel en goed voor je conditie. Bij VELO vzw huur je goedkoop een nieuwe fiets of een tweedehands exemplaar dat volledig in orde is gemaakt. VELO-medewerkers, die aangesteld zijn volgens de idee van sociale tewerkstelling, staan ook voor je klaar om je fiets te repareren of graveren. Wie liever zelf sleutelt, kan dat aan een van de Velo Fix Stations of onder begeleiding in het fietsherstelpunt voor studenten. Je kunt ook kiezen voor een Swapfiets: een fietsabonnement waarmee je altijd beschikt over een fiets die helemaal in orde is. Is je fiets stuk, dan komt een swapper langs om hem te herstellen of je van een nieuw exemplaar te voorzien. De Blue-bikes zijn dan weer ideaal voor pendelstudenten. Je vindt ze aan het station: met je Blue-bike-kaart kun je gemakkelijk een fiets ontlenen om naar de les te rijden.

14 Studentenvertegenwoordiging Studenten krijgen in Leuven uitgebreid de kans om hun stem te laten horen. Verschillende organisaties verdedigen de studentenbelangen bij de stad en de onderwijsinstellingen en bieden sport, cultuur en amusement aan. loko Deze koepelorganisatie vertegenwoordigt de Leuvense studenten bij alles wat met Leuven te maken heeft. LOKO organiseert activiteiten, ondersteunt studentenverenigingen en heeft een uitgebreid aanbod van vorming en diensten. De organisatie draait op vrijwilligers die nieuwe dingen willen leren, ervaringen opdoen en mensen leren kennen. stura Stura, de officiële studentenraad van de KU Leuven, vertegenwoordigt alle studenten, of ze nu in Leuven studeren of aan een van de andere campussen. Stura houdt zich naast onderwijsmaterie ook bezig met het beleid aan de KU Leuven rond studenten, duurzaamheid, diversiteit, internationalisering en ICT. Stura is steeds op zoek naar nieuwe mandatarissen die zijn standpunten willen voorbereiden en verdedigen. srl (studentenraad leuven) In hogeschool UCLL behartigt een overkoepelende studentenraad de sociale en onderwijsgerelateerde onderwerpen. De studenten zetelen in de raad van bestuur en vertegenwoordigen studenten in de verschillende advies- en beslissingsorganen in de hogeschool. Elke campus heeft zijn eigen studentenraad. Elke opleiding heeft ook een kring die zorgt voor de studentikoze activiteiten die je studentenleven onvergetelijk maken. studentenparticipatie luca school of arts Bij LUCA krijgen de studenten inspraak in het beleid en de organisatie van het onderwijs en de studentenvoorzieningen. Ze dragen de mening van de medestudenten uit in de

15 STUDENT IN LEU STUDENT IN LEUVEN I 15 bestuurs organen van LUCA School of Arts. Ze denken na over het kunstonderwijs van de toekomst en besturen mee het kunstonderwijs van vandaag. De studentenvertegenwoordigers vormen samen de participatiecommissie. Ze zijn de brug tussen de studenten en het bestuur en organiseren ook heel wat activiteiten om het studentenleven zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Een studentenleven is niet hetzelfde zonder een engagement! Terwijl we vroeger zouden protesteren voor het universiteitsgebouw zitten wij, studenten, nu binnen mee aan tafel als volwaardige medebestuurders. Bij LOKO kan ik dan ook mijn mening kwijt over uiteenlopende thema s die ons als student enorm aanbelangen. Maar de beste kant van LOKO moet de sterke vriendschap zijn die je opbouwt met medestudenten uit alle faculteiten tijdens de vele toffe groepsactiviteiten en teambuildings. LOKO schakelt je studentenleven net die versnelling hoger, trust me! (Thibaud Witters)

16 GENIETEN IN LEUVEN

17 STUDEREN IN LEUVEN IS MEER DAN ALLEEN LESSEN BIJWONEN EN ACHTER JE BOEKEN ZITTEN. HET ACADEMIEJAAR STAAT BOL VAN ACTIVITEITEN VOOR EN DOOR STUDENTEN. VERSCHILLENDE ORGANISATIES HEBBEN ELK HUN EIGEN AANBOD, VAN STUDIEGERELATEERDE ZAKEN TOT SPORT, AMUSEMENT, CULTUUR, ONTMOETINGEN EN LEKKER ETEN: ALLES IS VOORHANDEN VOOR EEN ONVERGETELIJKE STUDENTENTIJD.

18 Sport Studenten die graag bewegen, hebben daar in Leuven veel kans toe. De stad telt enkele goed uitgeruste sportcentra. Het bekendste onder studenten is het sportkot, het Universitair Sportcentrum KU Leuven dat beschikt over een zwembad, een fitnesscentrum, aerobicen dansstudio s, atletiekpistes, voetbal-, basketbal-, volleybalen tennisvelden, indoorsporthallen Aan de rand van de stad vind je het hypermoderne sport- en fitnesscentrum Sportoase, en in deelgemeente Heverlee kun je terecht in de sporthal van Hogeschool UCLL. Jaarlijks worden er verschillende sportevenementen voor studenten georganiseerd. Zo is het sportkot het decor voor de Survival of the Student, een uitdagende obstakelloop. En tijdens de jaarlijkse 24 urenloop nemen de verschillende Leuvense kringen, peda s en hogescholen het tegen elkaar op. Loop je graag op je eigen ritme? Verschillende (gratis) apps stippelen de mooiste loop- en wandelroutes door Leuven voor je uit. En dat zijn er heel wat: de rivierroute, de Dijleroute, de verlengde Langestraat, de sportgedichtenwandeling Met de sportkaart geniet je voor slechts 27 een heel jaar lang van de faciliteiten van het Universitair Sportcentrum KU Leuven en de sporthal van Hogeschool UCLL. Bovendien krijg je met je studentenkaart korting op allerlei sportfaciliteiten in de stad (zwembaden, sporthallen en sportverenigingen).

19 GENIETEN IN LEUVEN I 19 Evenementen Zomer of winter, in Leuven staat het leven nooit stil. De start van het nieuwe academiejaar wordt uitgebreid gevierd met het Studentenwelkom, een muziekevenement op het Ladeuzeplein. Shoppen in Leuven is altijd een feest, en nog meer tijdens de nocturne Leuven by Night. De Leuvense kerstmarkt is een van de oudste en gezelligste kerstmarkten van het land. En tijdens de zomer is het natuurlijk festivaltijd: het Groot Verlof trekt de zomer op gang met muziek, bars, culinaire hoogstandjes, films en picknicks. Cultuur Cultuurliefhebbers kunnen in Leuven hun hart ophalen aan het overdonderende aanbod aan theater, dans, literatuur, film, pop, rock en klassieke muziek, beeldende kunst Naast vaste waarden als het cultuurcentrum 30CC, Bibliotheek Tweebronnen, het bioscoopcomplex Kinepolis en het M-Museum Leuven vind je het Kunstencentrum STUK en zijn jaarlijkse kunstenfestival Artefact, Cinema ZED OPEK (het Openbaar Entrepot voor de Kunsten) is dan weer de plek waar pril talent, ervaren kunstenaars en het publiek elkaar ontmoeten.

20 Zeven culturele organisaties kozen het voormalige douanegebouw aan de Vaartkom als uitvalsbasis. Jaarlijks is er in Leuven ook het documentaire filmfestival Docville en het Kortfilmfestival Leuven, waar de nadruk ligt op nationale en internationale auteurscinema. Studenten die actief zijn op het vlak van beeldende of audiovisuele kunst, design of podiumkunsten, kunnen een atelierruimte aanvragen in het BAC Atelier. Kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh heeft er momenteel een vierjarige residentie en ook de winnaar van de LUCA Showcase Award is er aan de slag. De cultuurkaart is de beste manier om de Leuvense cultuurwereld voordelig te ontdekken. Bij je inschrijving kun je voor 20 de cultuurkaart aankopen. Daarmee kun je gratis naar elk UUR KULTUUR en geniet je korting bij alle grote Leuvense cultuurhuizen. Je maakt ook regelmatig kans op gratis duotickets voor dans-, muziek-, film- en theatervoorstellingen. Wie zelf wil toneelspelen of muziek maken, kan in Leuven terecht bij heel wat initiatieven. Verschillende kringen brengen theater op de planken. Ze meten elk jaar hun kunsten op het Interfacultair Theaterfestival, een overkoepelend initiatief voor en door studenten die aan kringtoneel doen. Muziek Muziekcentrum Het Depot is dé plek voor muzikanten, feestbeesten en muziek liefhebbers. Het Depot biedt bovendien een eigenzinnig spectrum aan van o.a. muzieklessen en workshops. Ook op Campus Lemmens en Kunstencentrum STUK kun je (alternatievere) concerten meepikken.

21 GENIETEN IN LEUVEN I 21 beiaard De toren van de Universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein herbergt een van de grootste en mooiste beiaarden van Europa. Tijdens het academiejaar wordt de universiteitsbeiaard tweemaal per week bespeeld. Goed luisteren is de boodschap, want wie een nummer herkent, maakt kans op een Fnac-bon. Bovendien kun je je verzoeknummer aanvragen met een mailtje naar beiaard@kuleuven.be. Wie weet klinkt enkele weken later jouw nummer boven de Leuvense binnenstad! Wil je eens zien hoe het er daarboven echt aan toe gaat? Na reservatie kun je elke uitvoering live bijwonen. Elke drie jaar organiseert LOKO een beiaardcantus. Het unieke concept is even eenvoudig als geniaal: een hele avond lang zingen studenten samen liedjes op het Ladeuzeplein, begeleid door de beiaard. Wie wil deelnemen aan de grootste beiaardcantus ter wereld, moet er snel bij zijn: de vorige editie in 2017 verwelkomde meer dan studenten. Deze nummers werden in 2018 vaak aangevraagd: Für Elise Pirates of the Caribbean Lo vivat Game of Thrones How Long Will I Love You Hijo de la Luna Beauty and the Beast Ne me quitte pas La vita è bella Hey Jude

22 Eten alma & andere studentenrestaurants favoriete studentenadresjes Op culinair vlak heeft Leuven heel wat te bieden. Je eet er gerechten uit de hele wereld, van Japanse sushi tot Mexicaanse fajita s. Het aanbod is heel gevarieerd, net als de prijzen. Hier vind je enkele adresjes die geliefd zijn bij de Leuvense studenten. Leven in Leuven hoeft niet duur te zijn. In de studentenrestaurants Alma vind je gezonde, volwaardige en gevarieerde maaltijden en broodjes tegen licht verteerbare prijzen. Alma is meer dan een studentenrestaurant, het is een ontmoetingsplaats waar je kunt studeren of afspreken met mede studenten voor een groeps werk. Ook op de campussen van de hogescholen kun je terecht voor een lekkere en goedkope hap. Dewerf Lekkere salades, zoete petitbeurretaart en een gezellige setting. Zet je in de zomer op het drukbezochte terras op het Hogeschoolplein, of geniet s winters onder een warm dekentje. Quetzal Zin in zoet? In deze chocoladebar kun je genieten van alles wat met chocolade te maken heeft, van drankjes en gebak tot ijs. Soup Away Een uitgebreid aanbod aan dagverse soepen. Je kunt ze gezellig binnen opeten of meenemen.

23 GENIETEN IN LEUVEN I 23 Thai House Mag het wat exotischer, dan is het Thai House wat voor jou. Je vindt er lekkere curry s en pad thai. Madmum De nieuwste telg in town! Lekkere koffie in een ongedwongen setting. Je kunt er ook terecht voor een vroeg ontbijt. Muntstraat Deze straat is bezaaid met restaurantjes, waar je kunt proeven van sferen uit alle hoeken van de wereld. Het Strand Voor lekkere vegetarische en veganistische gerechten moet je hier zijn! Je kunt in dit gezellig eetcafé ook napraten over films van de nabijgelegen Cinema Zed. Koffie Onan Een ruime keuze aan thee, zelf gebrande koffie en gezelligheid! Koffie Onan serveert eerlijke en duurzame koffie. Noordoever Dit eetcafé aan de Vaartkom biedt gezond en vegetarisch eten in een buffetformule, waar je per gram betaalt. Handig voor studenten: je kunt er eten afhalen en tijdens de examenperiode krijg je korting! Bar Stan Voor een lekkere brunch, koffie en diner in een mooi interieur ben je hier aan het juiste adres! De Optimist Ideaal als je met vrienden aan foodsharing wil doen. Je kunt er ook gezelschapsspelletjes spelen of aan de toog een pintje drinken. Mangia e Via De lekkere en betaalbare pizza s van dit kleine restaurant zijn geliefd bij studenten. Sara s Heel lekkere grote boterhammen met speciaal beleg. Four Tea Four Een theehuisje met niet alleen een groot aanbod aan thees, maar ook koffies en gebak.

24 Uitgaan De uitgaansmogelijkheden in Leuven zijn talrijk. Veel studenten spreken af op een vaste plek om dan samen de stad in te trekken. De Oude Markt is natuurlijk een vaste waarde, maar ook elders in de stad vind je talloze gezellige cafés, trendy restaurants en fuifzalen naar ieders smaak en portemonnee. fakbars pangaea Ontmoetingscentrum Pangaea is een gezellige en laagdrempelige plek waar internationale en Belgische studenten elkaar ontmoeten. Je kunt er deelnemen aan heel wat socioculturele activiteiten, je talenkennis bijschaven of buddy worden van een internationale medestudent. Bonus: leden van Pangaea genieten het hele jaar door van gratis koffie en thee. Typisch voor studentenstad Leuven zijn de drukbezochte fakbars (faculteitsbars), cafés die uitgebaat worden door studentenkringen. Studenten staan er zelf achter de toog en pintjes worden aan studenten prijzen getapt. Spring zeker eens binnen op een donderdagavond, dé uitgaansavond van de Leuvense student.

25 GENIETEN IN LEUVEN I 25 Het standbeeld Fons Sapientiae, een geschenk van de universiteit aan de stad, stelt een student voor die wijsheid in de vorm van water door zijn hoofd laat lopen. Fons Sapientiae is Latijn voor Bron der Wijsheid. Maar in Leuven noemt iedereen hem gewoon Fonske! Populaire afspreekplekken: het standbeeld kotmadam op de Oude Markt degene in je vriendenkring met het grootste kot de Alma Fonske de kever op het Ladeuzeplein het middelpunt van Leuven in de Mechelsestraat de ingang van het Stadspark

26

27 GENIETEN IN LEUVEN I 27 Wegwijs door Leuvense experts We laten enkele ervaren studenten aan het woord die je rondleiden in hun buurt. Ook goed om te weten: veel studentenkringen geven bij de start van het academiejaar rondleidingen voor nieuwe studenten.

28 Fleur Brebels, 21 jaar, studeert revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven (3e bachelor). Ze zit op kot aan de Vaartkom. Leuven is echt een stad naar mijn hart ik zou nergens liever willen studeren. De stad is niet te groot (je komt altijd bekenden tegen), maar tegelijkertijd blijf je er dingen ontdekken. Mijn favoriete plekken: 1 Dijleterrassen: je kunt hier aan het water zitten en even de drukte van de stad ontvluchten. 2 De Bruul: in dit park komen we samen om te honkballen of te kubben. 3 Maekerij: een leuke, heel recente plek waar je je kunt bezighouden, koffie drinken, naaien Het is er heel rustig en ik kom er graag studeren. 4 Plek: een binnenhuisshop annex bar waar je kunt snuisteren of een koffie drinken. 5 Koffie en Staal: in deze kleine zaak eet je lekkere taartjes en ontbijtjes. Het is er knus, echt een plek om bij te praten. 6 Keizersberg: hier heb je heel mooi zicht over Leuven. Je kunt er fijn naartoe wandelen. 7 OPEK: hier hangt een toffe en culturele sfeer. Je kunt er iets eten, maar ook voorstellingen meepikken. 8 Vaartkom: op de houten bankjes aan de Vaart kun je rustig zitten of genieten en studeren in de zon. 9 De Hoorn: hip en tof ingericht, ideaal om iets te gaan drinken. 10 Sluispark: in de zomer kun je hier buiten zitten aan de fonteintjes in een toffe sfeer. Bij mooi weer kom ik hier ook studeren. 11 Klein Begijnhof: dit is echt een instagramplek: leuk om door te wandelen. 12 Sint-Geertruiabdij: achter de kerk heb je een klein park waar de Dijle doorloopt. 13 De Blauwe Schuit: hier gaan we eten als mijn ouders langskomen. 14 Leo pancakes: krijg je zin in echte American pancakes: hier heb je ze in alle soorten en ze zijn superlekker. 15 Animaux Spéciaux: leuk snuisteren in een aparte stijl tussen mooie posters en opgezette dieren.

29 Zeiltr. GENIETEN IN LEUVEN I 29 Donkerstraat Donkerstraat P. Delvauxwijk raat Kruisstr. obsplein Brouwersstr. Riddersstraat Riddersstraat Keizersberg Verloren Kost Balsembloemhof Sint- Servatiusstr. Vriesenhof Poort Verbrande Pelgrimsstr. Biezenstr. Petermannenstr. Wagenweg Zongang Tessenstraat Fonteinstr. Kapucijnenvoer DIJLE Keizersberg Fonteinstraat La Vignette Mercatorpad Hambrugpad Pereboomstraat Het Torentje Brouwersstraat Mechelsestraat Penitentienenstraat Pieter Coutereelstraat Leerlooierijstr. Raoul Claesstr. Handbooghof Brusselsestraat ze-lieve-vrouwstr. 2 Lei Sint-An nastr. 6 Burchtstraat Halfmaartstr. Halvestraa t Mechelsestraat Valkerijgang Valkerijplein s-hertogenwijngaard Peterseliegang Mispelaarsgang Zandgang 1 Amerikalaan Tramweg Klein Begijnhof Mechelsestraat Lei Dirk Boutslaan Predikherenstr. r. Craenendonck Wieringstr. Stapelhuisstraat Sint- Barbarast Glasblazerijstraat 5 4 Drinkwaterstr. Burchtstraat Sluisstraat Wandelingstr. e 12 Mechelsestr. Kortestr. Zeelstr. Vaartstraat Karel Van Lotharingenstr. 3 Achter De Latten De Layensplein Pensstr. Parijsstraat Engels Plein Asstr. Vaartstraat Augustijnenstr. Vismarkt Vissersstr. Busleidengang Schrijnmakersstr. Jodenstr. str. Grote Markt Mechelse- Kroegberg Ankerstraat Werkmans straat Kardinaalstr. Lombaardenstr. Ferdinand Smoldersplein Margaretha Plein L 8 Kolveniershof Boekhandelstr. D eynattenst Vaartkom Havenkant gel Zevenslapersstraat Wolvengang DIJLE Aars Zoutstraat Redersstraat Brouwerijplein Joa Ar Jan-Pieter Minckelersstraat Jan-Pieter Minckelersstraat Louis Sint-Maartenstr. Franz Tielemanslaan Rattemans- Poort Vital Decosterstraat Eikstr. Muntstraat s Vaartstr. Rijschoolstraat Diestsestraat Rector De Somer Plein Savoyestr. Rijdende Artillerielaan Hanengang Bogaardenstraat Tweewaterstr. Sint-Maartenstr. Vital Decosterstraat Mathias Van Den Gheynlaan Bondgenotenlaan Leopold Vanderkelensstr. Diestsestraat Van Benedenstr. Jan Stasstr. Strijdersstraat Mgr. Ladeuzeplein Jean-Baptis Nervië Lepelstraat Arendstr. Kon Leo

30 Juno Valvekens, 20 jaar, studeert sociale readaptatiewetenschappen aan Hogeschool UCLL (tweede + derde bachelor). Ze zit op kot aan de Tervuursevest. Ik voel me veilig in Leuven, en doordat ik veel vrienden uit verschillende richtingen heb, leer ik altijd weer nieuwe plekjes kennen. Mijn favoriete plekken: 1 Frituur Het Grotteke: lekker en dicht bij mijn kot. Naar het schijnt is het de frituur van Dries Mertens (als hij nog eens in zijn thuisstad is). 2 Bowlkings: s avonds ga ik er soms bowlen met mijn vrienden, als ontspanning. 3 Het sportkot (Universitair Sportcentrum KU Leuven): met mijn sportkaart ga ik er goedkoop sporten. Ik zumba, aerobic en zwem. 4 Dowtown Jack: poolen doen we hier. 5 Loempialand: lekker en goedkoop. Het zit er altijd vol met studenten. 6 Notre Dame-Quasimodo: een ruime keuze en goedkoop. Ik eet er wel eens met mijn vrienden. 7 Citysnack & Chick Away: vóór het uitgaan of erna is een snack uit de muur of een frietje of burger ideaal. 8 Moochie: schijnt het zonnetje en heb ik zin heb in iets specialer dan een ijsje, dan haal ik er graag een frozen yoghurt. 9 Oude Markt: ik ga er graag naar cantussen of iets drinken. De Weerelt, Ambiorix en Barvista zijn mijn favoriete cafeetjes. 10 Donki: de naam doet het niet vermoeden, maar dit is echt een leuke zaak met de beste tortilla s en burrito s van Leuven. Je bestelt er aan de toog. 11 Fakbar: ik ga graag iets drinken in een fakbar: het is goedkoop, leuk en je ziet er altijd veel vrienden. Een van mijn favorieten is de Recup. 12 Sticky fingers: lekkere fingerfood en burgers (met studentenkorting). 13 t Smullerke: mijn adres voor een broodje. 14 Het Depot: hier kom ik naar optredens. Onlangs zag ik er Gers Pardoel.

31 La Vignette GENIETEN IN LEUVEN I 31 Ten Wijngaar Den Boschsingel ort laarsstr. Tolhuizenstr. Cardenberch Mechelsevest Noormannenstr. Brusselsestraat Jean Bulenswijk Kaboutermansstraat Wijnpersstraat Hogestr. Bloemenberggang Horengang neur Van Waeyenberghlaan St.-Hubertu fplein oort Groefstraat Pioengang Vestinggang Voorzorgstraat Bankstraat Bankstr. Kartuizersstr. Daneelsgang Tervuursestraat 2 Koning Boudewijnlaan 1 Heilige Geeststraat Ierse Predikherenstraat Hertstraat Donkerstraat P. Delvauxwijk Kruisstr. Sint-Jakobsplein Goudsbloemstraat str at Grasmushof Arthur De Greefstr. Adolphe Bastinstr. Tervuursevest Tervuursvest Brouwersstr. Riddersstraat Kapucijnenvoer 4 Riddersstraat Balsembloemhof Sint- Servatiusstr. Vriesenhof Verbrande Poort Pelgrimsstr. Biezenstr. Wagenweg Zongang Tessenstraat Fonteinstr. Kapucijnenvoer Janseniusstraat Prosper Poulletlaan Ten Hovelaan Petermannenstr. Remi Vandervaerenlaan Fonteinstraa Mercatorpad DIJLE Redingenstraat Terv ursevest Hambrugpad Pereboomstraat Het Torentje Brouwersstraat Leerlooierijstr. Minderbroedersstraat Volmolenlaan 3 Leon Redingenhof Tervuursevest Raoul Claesstr. Handbooghof Brusselsestraat De Layensplein Collinslaan Penitentienenstraat Pieter Coutereelstraat Onze-Lieve-Vrouwstr. Rixvo n derendijk Lei Sint-An nastr. Janseniusstr. Halfmaartstr. Redingenstraat Groot Begijnhof Mechelsestraat Peterseliegang Mispelaarsgang Amerikalaan Pater Damiaanplein Lei Dirk Boutslaan Predikherenstr. Waaistr. Groot Begijnhof Ooiendonk ardinaal Mercierlaan Halvestraa t Redingenstr. Schapenstraat amsesteenweg Klein Begijnhof Mechelsestraat Craenendonck Wieringstr. Drinkwaterstr. Alfred Delaunoislaan Sint- Barbarastr. Parijsstraat Schapenstraat Slu Wandelingstr. Oude Markt Mechelsestr. Kortestr. Zeelstr. Collegeberg Ramberg Trapgang Ramenstr. De Angelispad Pieter Van Daelen pad Isabellaplein Sint-Beggaberg Naamsestraat Naamsestraat Albrechtplein Sint-Michielsstraat Wolvepoortpad Zwartzustersstr. Karmelietenberg Sint- Quintensberg Elzasgang Eugene Gilbertstr. Verkortingstr. Naamsepoort Karel Van Lotharingenstr. 8 Pensstr. Parijsstraat St. Antoniusberg Vaartstraat Vaartstraat Augustijnenstr. Zevenslapersstraat Prentengang Muurkruidstr. Vismarkt Vissersstr. Busleidengang Schrijnmakersstr. Jodenstr. Grote Markt Ferdinand Smoldersplein Margaretha Plein Franz Tielemanslaan Rattemans- Poort Krakenstraat Charles Deberiotstraat Parkstraat Hendrik Consciencestraat Em Albert Giraudstr. str. Mechelse- Kroegberg Maria Van Belstraat Constantin Meunierstr. Kardinaalstr. Lombaardenstr. 7 6 Emile Mathieustr. Constantin Meunierstr. Paul Lebrunstr. DIJLE Pieter Minckelersstraat Jan-Pieter Minckelersstraat Louis Melsenstr. Sint-Maartenstr. Vital Decosterstraat Eikstr. Muntstraat Lakenweverstr. Hogeschoolplein Hallengang Standonckstraat Ruteriuspad Vaartstr. Frans Vermeylenstraat Kolveniershof Boekhandelstr. Rijschoolstraat Diestsestraat s Meiersstr. Prelatenstr. ile Van Arenbergstr. Rector De Somer Plein Savoyestr. Alfons Smetsplein Hanengang Tiensestraat Vlamingenstraat Monnikenstr. Van Het Sestichstr. Rijdende Artillerielaan Broekstraat 4 Sint-Donatuspark Edward van Evenstraat Weldadigheidsstraat Tweewaterstr. Sint-Maartenstr. Vital Decosterstraat Parkstraat Familie De Bayostraat Diestsestraat Van Benedenstr. Lepelstraat Diestsestraat Vuurkruisenlaan Bondgenotenlaan Bondgenotenlaan Leopold Vanderkelensstr. 5 Naamsevest Mathias Van Den Gheynlaan Andreas Vesaliusstraat Rapengang Jan Stasstr. Herbert Hooverplein Kardinaal Mercierplein Erasme Ruelensvest Strijdersstraat Koning Leopold I- straat Willemsstraat Ravenstraat Bogaardenstraat Justus Lipsiusstraat Mussenstr. Mussenstr. Jozef II-straat Blijde Inkomststr. Blijde Inkomststraat Tiensestraat Tiensestraat Dekenstraat Henri Regastr. Parkpoort Oppendorpgang Strijdersstraat Nerviërsstraat Weidestr. Arnould Nobelstr. Dagobertstraat Maria Theresiastr. Maria Theresiastr. Geldenaaksebaan Gildenstr. Vanden Tymplestraat Jean-Baptiste Van Monsstraat Arendstr. Brabançonnestraat Straat Erasmusplein Burgemeestersstr. Windmolenstr. Diestsevest Schepenenstr. Mathildegang Tomveldstr. Dekenstraat Geldenaaksevest Martelarenplein Blauwputgang Windmolenveldstraat Nieuwe Kerkhofdreef Oostertunnel Mgr. Ladeuzeplein Bogaardenstraat Straatjesgang Kerkhofdreef Leon Schreursvest Philipssite 14 Frederik Lintsstr. Frederik Lint- Tiensevest Tiensepoort Pleinstraat Professor Van Overstraetenplein Tiensevest Provincie Esplanade Tiensesteenweg Parkw Martelarenlaan Bierbeekstraat Dies tsestee Tivolistraat

32 Kobe Lefebvre, 20 jaar, studeert gitaar aan LUCA, Campus Lemmens (3e bachelor). Hij zit op kot in de Brusselsestraat. In Leuven kun je zo goed als alles te voet doen. Het is ook erg leuk dat locals en studenten op dezelfde plaatsen iets gaan drinken. Mijn favoriete plekken: 1 Indiër: dit Indische restaurant bevindt zich in mijn straat. Je kunt er lekker en niet te duur eten. 2 Bar Berlin: een gezellige, alternatieve koffiebar. 3 Villa de Frit: een fijne plek om een groot pak frieten af te halen. 4 Crescendo Music: hier koop ik partituren en alles wat ik nodig heb voor mijn instrument. 5 Campus Lemmens: je kunt er s avonds vaak concerten meepikken, van jazzmuziek tot klassiek stukken. Achter de campus ligt een mooi bos, waar je een ontspannende wandeling kunt maken. 6 De Blauwe Kater: hier komen we van liveconcerten genieten. 7 O Sole Mio: heerlijke pizza s om te laten leveren. 8 t Galetje: de lekkerste ijsjes vind je hier! Zo veel smaken, voor ieder wat wils! 9 Oude Markt: dit is de plek om s avonds iets te gaan drinken. Je kunt kiezen uit heel veel cafés. 10 Dewerf: echt een studentenrestaurant waar je gezellig kunt eten. 11 Amici Miei: hier komen we voor de lekkere pizza s. 12 Kunstencentrum STUK: als muziekliefhebber kun je me hier wel eens tegenkomen. Er zijn optredens in allerlei genres.

33 La Vignette GENIETEN IN LEUVEN I 33 selsesteenweg t ervuursesteenweg at 5 Herestraat Rennessingel 4 Brusselsepoort Edouard Remyvest Edouard Remyvest Gijzelaarsstr. Ten Wijngaa Den Boschsingel Tolhuizenstr. Cardenberch Mechelsevest Noormannenstr. Brusselsestraat Jean Bulenswijk Kaboutermansstraat Wijnpersstraat Hogestr. Bloemenberggang Horengang Ierse Predikherenstraat Hertstraat Monseigneur Van Waeyenberghlaan St.-Hubertusstraat Groefplein Tervuursepoort Groenveldstraat Groefstraat Pioengang Vestinggang Voorzorgstraat Bankstraat Bankstr. Kartuizersstr. Daneelsgang Tervuursestraat Heilige Geeststraat Donkerstraat P. Delvauxwijk Kruisstr. Sint-Jakobsplein Goudsbloemstraat Grasmushof Arthur De Greefstr. Adolphe Bastinstr. Tervuursevest Terv Brouwersstr. Riddersstraat Kapucijnenvoer Riddersstraat Balsembloemhof Sint- Servatiusstr. Vriesenhof Verbrande Poort Pelgrimsstr. Biezenstr. Wagenweg Zongang Tessenstraat Fonteinstr. Kapucijnenvoer Janseniusstraat Prosper Poulletlaan Ten Hovelaan Remi Vandervaerenlaan Fonteinstra Mercatorpad Petermannenstr. 2 DIJLE Redingenstraat Tervuurseves Hambrugpad Pereboomstraat Het Torentje Brouwersstraat Leerlooierijstr. Minderbroedersstraat Leon 3 Redingenhof Raoul Claesstr. Handbooghof Brusselsestraat De Layensplein Collinslaan Volmolenlaan Penitentienenstraat Pieter Coutereelstraat Onze-Lieve-Vrouwstr. Rixvo n derendijk Lei Sint-An nastr. Janseniusstr. Halfmaartstr. Redingenstraat 1 Halvestraa t Mechelsestraat Peterseliegang Mispelaarsgang Amerikalaan Pater Damiaanplein Lei Dirk Boutslaan Predikherenstr. Waaistr. Redingenstr. Groot Begijnhof Klein Begijnhof Mechelsestraat Craenendonck Wieringstr. Drinkwaterstr. Standonckstraat Sint- Barbarastr. Parijsstraat Schapenstraat 6 Slu Wandelingstr. Oude Markt Mechelsestr. Kortestr. Zeelstr. Collegeberg Ramberg Trapgang Ramenstr. De Angelispad Pieter Van Daelen pad Isabellaplein 9 Karel Van Lotharingenstr. Naamsestraat Albrechtplein Pensstr. Parijsstraat St. Antoniusberg Vaartstraat Vaartstraat Augustijnenstr. Jodenstr. Grote Markt Kardinaalstr. Lombaardenstr. Ferdinand Smoldersplein Margaretha Plein Charles Deberiotstraat Parkstraat Hendrik Consciencestraat Em str. Mechelse- Kroegberg 11 Frans Verme straat nstantin unierstr. DIJLE Pieter Minckelersstraat Sint-Maartenstr. Vital Decosterstraat Eikstr. Muntstraat Lakenweverstr. Hogeschoolplein Hallengang Ruteriuspad Vaartstr. Zevenslapersstraat Prentengang Muurkruidstr. Vismarkt Vissersstr. Busleidengang Schrijnmakersstr. Franz Tielemanslaan Rattemans- Poort Krakenstraat Sint-Michielsstraat Wolvepoortpad Zwartzustersstr. Karmelietenberg Kolveniershof Boekhandelstr. 10 Rijschoolstraat Diestsestraat s Meiersstr. Prelatenstr. Rector De Somer Plein Savoyestr. Alfons Smetsplein Le Hanenga Tiensestraa Sint-Donatuspark Vlamingenstraat Monnikenstr. Van Het Sestichstr. Rijdend Artilleri Edward van Evenstraat F And

34 Sien Demuynck, 20 jaar, studeert geschiedenis aan de KU Leuven (3e bachelor). Ze zit op kot in de Vlamingenstraat. Ik zit vlak bij het Stadspark op kot. s Middags verzamelt iedereen hier voor een lunch in het groen. Het is dan erg gezellig, met al die studenten. Mijn favoriete plekken: 1 Cinema Zed: (alternatieve) films kijk ik hier. Met je cultuurkaart krijg je korting. 2 Fakbar Letteren: natuurlijk vind je me hier vaak. Het is de ideale plek om medestudenten tegen te komen. 3 De Appel: hier trek ik naartoe als mijn ouders op bezoek zijn. Het aanbod is gevarieerd en de setting heel gezellig. 4 Decadenza: Italiaans ijs van het hoogste niveau. We halen er eentje en eten het dan op aan de mooie bibliotheek op het Ladeuzeplein. 5 Dille en Kamille: heb ik een cadeautje nodig of wil ik mijn kot wat opvrolijken, dan helpt deze winkel me op weg. 6 Café Commerce: van de laatste zon genieten doe je op het terras van Café Commerce. 7 Pizzissima: Typisch Italiaanse pizza vind je hier. 8 Mont Café: dit is dé plek voor goede afhaalkoffie. 9 Divina Commedia: hier kun je een pasta van de week afhalen, of genieten in Italiaanse sferen. 10 Barbóék: boeken en koffie, wat een geweldige combinatie. Je kunt er rustig zitten of je tegoed doen aan het grote boekenaanbod. 11 Albatros: Historia organiseert de meeste feestjes in deze fuifzaal. We zijn hier dan ook vaak te vinden. 12 KUp: in de mooie Universiteitshal kun je studeren en koffie drinken. Er hangt een mystieke en gezellige sfeer. 13 Stadspark: in de zomer is het er fijn vertoeven. Studenten studeren er of spelen een spelletje, er zijn joggers en straatmuzikanten. 14 Billy Rose: voor unieke en lokale juweeltjes moet je hier zijn. Soms kun je het aanbod bewonderen tijdens een opendeuravond.

35 GENIETEN IN LEUVEN I 35 nweg Zongang Fonteinst Kapucijnenvoer straat er laan an Remi Vandervaerenlaan DIJLE ingenstraat uursevest Brusselsestraat Minderbroedersstraat Leon Volmolenlaan Pieter Redingenhof De Layensplein Collinslaan Onze-Lieve-Vrouwstr. Rixvo n derendijk Tervuursevest HandAmerikalaan Lei Sint-An nastr. Janseniusstr. Redingenstraat Dirk Boutslaan Predikherenstr. Waaistr. Pater Damiaanplein Groot Begijnhof Redingenstr. Groot Begijnhof Ooiendonk Schapenstraat Franz ndonck t V mar Wandelingstr. Wieringstr. Drinkwaterstr. pendorp- ang Sint- Barbarastr. Parijsstraat Schapenstraat Oude Markt Mechelsestr. Kortestr. Zeelstr. Collegeberg Ramberg Trapgang Ramenstr. De Angelispad Pieter Van Daelen pad Isabellaplein Sint-Beggaberg Naamsestraat Naamsestraat Albrechtplein Sint-Michielsstraat Wolvepoortpad Zwartzustersstr. Karmelietenberg Sint- Quintensberg Elzasgang 11 Eugene Gilbertstr. Verkortingstr. Naamsepoort Pensstr. Parijsstraat St. Antoniusberg Augustijnenstr. Jodenstr. Grote Markt Ferdinand Smoldersplein Margaretha Plein Busleidengang Schrijnmakersstr. Tielemanslaan Rattemans- Poort Krakenstraat Charles Deberiotstraat Parkstraat Hendrik Consciencestraat Em Albert str. Mechelse- Kroegberg 12 Giraudstr. Maria Van Belstraat Constantin Meunierstr. 10 Frans Vermeylenstraat Boekhandelstr. Muntstraat Eikstr. Lakenweverstr. Ruteriuspad Emile Mathieustr. Vaartstr. Rijschoolstr Diestsestraat s Meiersstr. Prelatenstr. ile Van Arenbergstr. Rector De Somer Plein 9 Constantin Meunierstr. Paul Lebrunstr. Savoyestr. Hanengang Tiensestraat Alfons Smetsplein Vlamingenstraat Monnikenstr. Van Het Sestichstr. 8 Sint-Donatuspark Edward van Evenstraat Weldadigheidsstraat Vital Decosterstraat aartenstr. Parkstraat Familie De Bayostraat Naamsevest Diestsestraat Van Benedenstr. Lepelstraat Louis Melsenstr. Diestsestraa Bondgenotenlaan Bondgenotenlaan Leopold Vanderkelensstr. Andreas Vesaliusstraat Rapengang Jan Stasstr. Herbert Hooverplein Kardinaal Mercierplein 14 4 elensvest 5 6 Arendstr Koning Leopold I- straat Willemsstraat Ravenstraat Bogaardenstraat Justus Lipsiusstraat Mussenstr. Mussenstr. Jozef II-straat Blijde Inkomststr. Blijde Inkomststraat Tiensestraat Tiensestraat Dekenstraat Straat Brabançonnestraat 3 Henri Regastr. Parkpoort Erasmusplein 2 1 Ge Arnould Nobelstr. Dagobertstraat Maria Theresiastr. Maria Theresiastr. Gildenstr. Burgemeestersstr. Windmolenstr. Dekenstraat Schepenenstr. Geldenaaksevest Windmolenveldstraat Mathildegang Tomveldstr. Nieuwe Kerkhofdreef Hogeschoolplein Hallengang Standonckstraat Mgr. Ladeuzeplein Bogaardenstraat Straatjesgang Kerkhofdreef Leon Schreursvest ipssite Tiensevest Frederik Lintsstr. Frederik Lint- laren- Professor Tiensepoort Pleinstraat T

36 Verborgen parels Leuven telt heel wat verborgen parels. De riante Tuin de Walque aan de Nobelstraat bijvoorbeeld is sinds 2000 open voor wie van groen houdt, en ook het Van Waeyenberghpark, het Janseniuspark, het Dijlepark en de Dijleterrassen zijn heerlijke plekken om van de buitenlucht te genieten. Het Museum voor Dierkunde heeft een indrukwekkende zoölogische collectie en een bezoekje aan het Anatomisch Theater is een bijzondere ervaring. Ook op architecturaal vlak heeft de stad veel te bieden. Denk maar aan het Groot Begijnhof, de imectoren, de creatieve hotspot De Hoorn (waar bijna honderd jaar geleden de eerste Stella werd gebrouwen), de Universiteitsbibliotheek Wie tijdens het wandelen om zich heen kijkt, kan leuke ontdekkingen doen. In Leuven zijn immers verschillende streetart-kunstenaars aan de slag. DinDin bijvoorbeeld is een begrip in Leuven. Ze maakt haar werken op rijstpapier, dat ze op de muren kleeft. Bisser is dan weer actief van Londen tot New York en Buenos Aires, maar ook in zijn thuisstad Leuven kleurt hij heel wat muren met zijn grote, herkenbare werken. Jan Pollers

37 GENIETEN IN LEUVEN I 37 Bucketlist Wat denk jij in Leuven te beleven? Zet het op je bucketlist! Enkele tips. Geniet van het uitzicht over Leuven na de beklimming van de bibliotheektoren. Richt je kot in met spulletjes van De Kringwinkel Spit. Loop een toertje mee tijdens de 24 urenloop. Sluit donderdagavond af in de Seven Oaks. Breng een bezoekje aan het Groot Begijnhof, de Kruidtuin en het Arenbergkasteel. Proef de lekkere spaghetti in de Alma of haal er all you can eat frietjes bij. Bewonder de oude boeken in het archief van de Universiteitsbibliotheek. Doe een Fakbartocht. Verover je plekje op de overvolle Oude Markt bij de eerste zon. Neem deel aan een cantus. Pik een filmpje mee in Cinema ZED. Neem een blokpauze op de Leuvense kerstmarkt. Ga op de vrijdagmarkt een overheerlijke warme wafel halen voor je naar huis vertrekt. Vind je favoriete frituur. Haal snacks uit de muur.

38 DIT IS LEUVEN

39 DE LEUKSTE WEETJES, DE TROEVEN EN DE BELANGRIJKSTE CIJFERS VAN DE STAD LEUVEN VIND JE HIER. OOK DE VERSCHILLENDE ONDERWIJSINSTELLINGEN KOMEN AAN BOD. EEN KENNISMAKING MET JE TOEKOMSTIGE STUDIEOMGEVING. Julie Feyaerts

40 Leuven in cijfers Het stadscentrum, gemeten binnen de ring, bedraagt ongeveer 2 kilometer. Cafés, restaurants, parken, bezienswaardigheden, aula s en winkels bevinden zich dus grotendeels op wandel- of fietsafstand. Leuven was in 2018 één van de zes finalisten van de European Capital of Innovation Award (icapital). Ook wereldsteden zoals Hamburg en Toulouse dongen om de prijs. Uiteindelijk kroonde Athene zich tot de meest innovatieve stad van Europa. Er zijn 12 parken in het centrum van Leuven, 6 parken in Kessel-Lo en 4 in Heverlee. Leuven telt inwoners, die 154 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen. Jaarlijks verwelkomt Leuven daarbovenop zo n studenten. Maar liefst 90 % van de Leuvenaars geeft aan dat het in hun stad aangenaam wonen is. Dat blijkt uit de Stadsmonitor 2017, een studie die de leefbaarheid van de dertien Vlaamse centrumsteden in kaart brengt. Wat netheid, uitstraling, aanwezigheid van groen en tevredenheid over het openbaar vervoer betreft, zit Leuven zelfs in de top drie van de centrumsteden.

41 DIT IS LEUVEN I 41 Toerisme Leuven Producten van eigen kweek dagelijkse kost Wil je Dagelijkse Kost graag van dichtbij bekijken? Leuvense local Jeroen Meus roert wekelijks in de potten in zijn kookatelier in de Schrijnmakersstraat. kanzi-appel De Kanzi-appel werd ontwikkeld door Better3fruit, een spin-off van de KU Leuven, en is te koop in heel Europa. Kanzi is een populaire soort bij telers en fruitliefhebbers, omdat hij dubbel zoveel oogst oplevert en altijd mooi rood kleurt. stella artois Voor wie Leuven met de trein binnenrijdt, zijn ze een bekend herkenningspunt: de oude gebouwen van de voormalige Brouwerij Artois aan de Vaartkom. Pilsjes worden er al enkele jaren niet meer gebrouwen, maar de gebouwen kregen een nieuwe bestemming als bedrijvencomplex in de opkomende hippe buurt. De brouwerij van Stella Artois huist nu iets verderop, dus de kenmerkende geur van hop hangt nog steeds regelmatig in de lucht. streekproducten Leuven heeft nog meer lekkers te bieden: denk maar aan de heerlijke handgemaakte pralines Fonskes, de oude bieren van Luvanium (Tripel, Blond of Hopschieter) en enkele typische jenevers: het Leuvens appelke, de Leuvense beskes en de Leuvense chocojenever.

42 Innovatie Het mag niet verbazen dat Leuven innovatie hoog in het vaandel draagt. De stad, kennisinstellingen, bedrijven, burgers en middenveldorganisaties bundelen regelmatig hun krachten om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Leuven MindGate wil de Leuvense regio internationaal op de kaart zetten, bedrijven, investeerders en talent aantrekken en de unieke kruisbestuiving tussen lokale bedrijven stimuleren. HAL 5 en Stelplaats zijn broedplekken van creativiteit die tot stand kwamen door een samenwerking tussen stad en burger. En het Health House is een nieuw belevingscentrum waar bezoekers op een interactieve manier kennismaken met baanbrekende medische technologie uit Leuven. Daarnaast wisselt Leuven met de steden New Delhi (India) en Wuxi (China) kennis uit in verschillende domeinen, zoals klimaatverandering en informatietechnologie die van Leuven een smart city maakt.

43 Birgit Sterckx Duurzaamheid Leuven scoort goed op het vlak van duurzaamheid, participatie en levenskwaliteit. Als beloning voor haar inspanningen kreeg de stad van de Europese Commissie de European Green Leaf Award 2018, een prestigieuze onderscheiding die eerder onder meer Oslo te beurt viel. In 2012 werd Leuven 2030 opgestart, een initiatief waarmee de stad zich definitief in de top van de duurzame steden wil nestelen. Leuven 2030 richt zich tot alle inwoners, inclusief studenten, om kleine en grote inspanningen te doen voor een duurzame en leefbare stad. Iedereen kan immers mee het verschil maken om de doelstellingen te bereiken. Ook de universiteit en de hogescholen komen met initiatieven om hun instellingen duurzamer te maken. Zo richtte de KU Leuven in 2016 het Green Office op, het duurzaamheidslab voor studenten en personeel. Een concrete actie zie je aan de aula s, waar studenten hun flesjes kunnen bijvullen aan watertaps. Hogeschool Hogeschool UCLL biedt op haar Leuvense campussen duurzame catering aan.

44

45 DIT IS LEUVEN I 45 Opleidingen in Leuven In Leuven kun je studeren aan drie hogeronderwijsinstellingen: KU Leuven, Hogeschool UCLL en LUCA School of Arts. Niet alleen door hun ligging werken deze instellingen nauw samen, ze maken ook deel uit van het netwerk Associatie KU Leuven. Samen bieden ze een waaier aan studierichtingen aan. Als student kun je rekenen op een sterk netwerk van sociale voorzieningen en begeleiding en maak je deel uit van een grote studentengemeenschap. ku leuven Wetenschappelijke verwondering ligt aan de basis van de opleidingen van de KU Leuven. Gedreven professoren nemen hun meest innovatieve inzichten mee naar de les. Je wordt uitgedaagd om je te verdiepen in het studiedomein van jouw keuze. Met een KU Leuven-diploma op zak heb je alle sleutels in handen om samen met anderen je kennis en vaardigheden in te zetten in de maatschappij. Aan de KU Leuven kies je wat én waar je studeert: vijftien faculteiten bieden bachelor- en masteropleidingen aan op tien locaties in Vlaanderen. De unieke klemtonen en aanpak op de verschillende campussen zorgen voor een grote variatie in het onderwijsaanbod. En voor wie Vlaanderen niet groot genoeg is, biedt de KU Leuven een wereld van internationale uitwisselingsmogelijkheden. Daarnaast verwelkomt de universiteit elk jaar een groot aantal buitenlandse onderzoekers, gastprofessoren, studenten en doctorandi. Studentendiensten Heb je vragen over je studiekeuze of over studeren met een functiebeperking of als topsporter? De studentendiensten van KU Leuven, Hogeschool UCLL en LUCA School of Arts doen er alles aan om je studie verblijf in Leuven zo vlekkeloos en aangenaam mogelijk te laten verlopen.

46 hogeschool ucll Hogeschool UCLL is dé instelling voor moving minds: enthousiaste, deskundige studenten en docenten met het hoofd en het hart op de juiste plaats. Er is keuze uit 18 professionele bacheloropleidingen op 10 verschillende campussen. Hogeschool UCLL is een internationaal gerichte hogeschool die bovendien sterk betrokken is bij de regionale ontwikkeling. Wie in de bedrijfswereld, het onderwijs, de gezondheidszorg of de sociale sector zijn toekomst ziet, is welkom. Je zult in je opleiding snel kennismaken met de praktijk. De lat ligt hoog, maar je staat er niet alleen voor: je krijgt sterke studiebegeleiding. Met een diploma van Hogeschool UCLL op zak, kun je gegarandeerd aan de slag op de arbeidsmarkt of verder studeren. Hogeschool UCLL

47 LUCA luca LUCA School of Arts bundelt de expertise van vijf gerenommeerde instellingen op evenveel campussen verspreid over Brussel, Genk, Gent en Leuven. Met een ruime waaier aan professionele en academische opleidingen is ze uniek in Vlaanderen. Een geëngageerd docententeam van gereputeerde kunstenaars, ontwerpers en architecten coacht de studenten bij het zoeken naar eigen artistieke oplossingen. Bij LUCA School of Arts word je ondergedompeld in een artistiek en creatief bad dankzij talrijke symposia en tentoonstellingen, performances en concerten, film- en theatervoorstellingen, masterclasses Evengoed zijn er activiteiten die groeien uit initiatieven van de studenten zelf. Samen maken ze LUCA School of Arts tot een intrigerende biotoop. LUCA School of Arts heeft een uitgebreid internationaal netwerk van kunst- en architectuurscholen verspreid over de vijf continenten. Op Campus Lemmens Leuven kun je terecht voor academische bachelor- en masteropleidingen in muziek, drama en de specifieke lerarenopleiding Muziek en Drama. Gelegen aan de rand van de stad in een groene omgeving biedt de bruisende campus aan ruim 500 studenten een stevige logistieke omka dering en rijke infrastructuur.

Leuven Louvain. v Parkeerzones en -tarieven Zones de stationnement et tarifs Parking zones and rates

Leuven Louvain. v Parkeerzones en -tarieven Zones de stationnement et tarifs Parking zones and rates Leuven Louvain v 2.0-01.06.2010 Parkeerzones en -tarieven Zones de stationnement et tarifs Parking zones and rates Contact Stad Leuven - Debiteurenbeheer Prof. Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven parkeerretributie@leuven.be

Nadere informatie

FIGURENBUNDEL ĎĊēĘę ėěďēęċđďďđ ćċđċďĉ ĘęĆĉ ĊĚěĊē

FIGURENBUNDEL ĎĊēĘę ėěďēęċđďďđ ćċđċďĉ ĘęĆĉ ĊĚěĊē FIGURENBUNDEL Leeswijzer en statuut van de verschillende paragrafen Planningscontext Uitgangssituatie: synthese bestaande ruimtelijke structuur Troeven, verwachte ontwikkelingen en sleutelkwesties 3 Leeswijzer

Nadere informatie

PLATFORM AUTOLUWE BINNENSTAD NULMETING BLACK CARBON IN BINNENSTAD LEUVEN. 10 mei tot 5 juni 2016

PLATFORM AUTOLUWE BINNENSTAD NULMETING BLACK CARBON IN BINNENSTAD LEUVEN. 10 mei tot 5 juni 2016 PLATFORM AUTOLUWE BINNENSTAD NULMETING BLACK CARBON IN BINNENSTAD LEUVEN 10 mei tot 5 juni 2016 INTRODUCTIESESSIE: dinsdag 10 mei 2016, BUUR (De Hoorn) Doelstelling Nulmeting black carbon in de lucht belangrijke

Nadere informatie

Zones voor bewonersparkeren vanaf

Zones voor bewonersparkeren vanaf Zones voor bewonersparkeren vanaf 01-05-2016 ZONE 1 Amerikalaan Arendstraat Augustijnenstraat Blauwputgang Blijde-Inkomststraat Boekhandelstraat Bogaardenstraat Bondgenotenlaan Boutslaan (Dirk) Braempark

Nadere informatie

Vrije panden in winkelgebieden

Vrije panden in winkelgebieden Vrije panden in winkelgebieden op datum van 1/2/2018 R111/Q143 m² Binnenstad Brusselsestraat ziekenhuissite Brusselsestraat 51 A 00 Leuven aanloopstraatdeel Brusselsestraat 61 00 Leuven aanloopstraatdeel

Nadere informatie

Zones bewonersparkeren

Zones bewonersparkeren Zones bewonersparkeren Op onderstaande lijst kan je nagegaan welke straten tot de bewonerszones behoren waarvoor je een bewonerskaart kreeg. De bewonerskaart is enkel geldig voor de reglementaire parkeerplaatsen

Nadere informatie

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Infodag: zaterdag april 07 Economische wetenschappen Toegepaste economische wetenschappen (TEW) TEW handelsingenieur TEW handelsingenieur in de beleidsinformatica

Nadere informatie

INFO UCA CAMP koude maaltijden 1 koude en 1 warme maaltijd 2 warme maaltijden. 55 euro (early booking) 65 euro

INFO UCA CAMP koude maaltijden 1 koude en 1 warme maaltijd 2 warme maaltijden. 55 euro (early booking) 65 euro INFO UCA CAMP 2018 Informatie Datum: 3 en 4 November 2018 Locatie: 'Gymnasium' Sportkot (KULeuven), Tervuursevest 101, Leuven Uur: van 9.30u tot 17u Vierde editie met atleten vanuit BeNeLux Met UCA instructors

Nadere informatie

Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen

Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Infodag: zaterdag 25 maart 2017 Informatie voor alle opleidingen Psychologie Master of Psychology: Theory and Research Pedagogische schappen Master in

Nadere informatie

RUIMTELIJKE CONCEPTEN EN GEWENSTE VERKEERSSTRUCTUUR VOOR LEUVEN

RUIMTELIJKE CONCEPTEN EN GEWENSTE VERKEERSSTRUCTUUR VOOR LEUVEN WAKKERZEELSE BAAN VAART ROTSELAARSESTEENWEG AARSCHOTSESTEENWEG E zie richt. ged.. TERVUURSESTEENWEG SINT- JANSBERGSESTEENWEG BRUSSELSESTEENWEG MECHELSESTEENWEG SINGELS E0 DIESTSESTEENWEG VESTEN TIENSESTEENWEG

Nadere informatie

ruimtelijke ontwikkeling

ruimtelijke ontwikkeling Reglement betreffende de opname in de stedelijke database stimuleren ondernemerschap door tijdelijk gebruik van een handelspand Artikel 1 - Dit reglement is een verdere specificatie voor de uitvoering

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 24 MAART 2018 LEUVEN

INFODAG: ZATERDAG 24 MAART 2018 LEUVEN INFODAG: ZATERDAG MAART 08 LEUVEN FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN (verkort) bachelor- en masterprogramma en certificaat voor het godsdienstonderwijs SCHAKELPROGRAMMA

Nadere informatie

Faculteit Rechtsgeleerdheid

Faculteit Rechtsgeleerdheid Faculteit Rechtsgeleerdheid Infodag: zaterdag april 07 Informatie voor alle opleidingen Rechten Criminologische wetenschappen Informatie voor alle opleidingen Infomarkt College De Valk via Tiensestraat

Nadere informatie

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 17 december Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. zi: burgemeester-voorzitter Louis Tobback;

STAD LEUVEN. Openbare zitting van 17 december Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. zi: burgemeester-voorzitter Louis Tobback; burgemeester-voorzitter Louis Tobback; zi: Openbare zitting van 17 december 2013 Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad Gelet op artikel 42 3 van het Gemeentedecreet; Gelet op artikel 170 4

Nadere informatie

Infodag: zaterdag 5 maart 2016

Infodag: zaterdag 5 maart 2016 Faculteit Letteren Infodag: zaterdag 5 maart 2016 Informatie voor alle opleidingen Taal- en letterkunde Sinologie Geschiedenis Slavistiek en Oost-Europakunde Arabistiek en islamkunde Archeologie Egyptologie

Nadere informatie

FAQ BELGISCH KAMPIOENSCHAP WIELRENNEN LEUVEN 2010

FAQ BELGISCH KAMPIOENSCHAP WIELRENNEN LEUVEN 2010 FAQ BELGISCH KAMPIOENSCHAP WIELRENNEN LEUVEN 2010 Vragen en antwoorden m.b.t. de verkeersregeling naar aanleiding van het Belgisch Kampioenschap in Leuven 10.00 u - 12.00 u: rennersdorp op het Ladeuzeplein

Nadere informatie

Faculteit Sociale Wetenschappen

Faculteit Sociale Wetenschappen Faculteit Sociale Wetenschappen Infodag: zaterdag 25 maart 2017 Informatie voor alle opleidingen Communicatieschappen Politieke schappen Sociologie Masteropleidingen: sociale en culturele antropologie

Nadere informatie

Financiën Belastingreglement op de inwendig verlichte reclames en uithangborden Wijziging Goedkeuring

Financiën Belastingreglement op de inwendig verlichte reclames en uithangborden Wijziging Goedkeuring STAD LEUVEN Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad ------------------------------------------------------------------------------------ ZITTING VAN 15 DECEMBER 2008 ------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 CAMPUS GROEP T

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 CAMPUS GROEP T INFODAG: ZATERDAG APRIL 08 FACULTEIT INDUSTRIËLE INGENIEURSWETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN BACHELOR IN DE INDUSTRIËLE WETENSCHAPPEN (INDUSTRIEEL INGENIEUR) SCHAKELPROGRAMMA EN MASTER IN

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 24 MAART 2018 LEUVEN

INFODAG: ZATERDAG 24 MAART 2018 LEUVEN INFODAG: ZATERDAG 4 MAART 08 LEUVEN FACULTEIT RECHTSGELEERDHEID INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN RECHTEN CRIMINOLOGISCHE WETENSCHAPPEN Informatie voor alle opleidingen INFOMARKT LUNCH COLLEGE DE VALK VIA

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

Belg, maar geen Vlaams diploma?

Belg, maar geen Vlaams diploma? Belg, maar geen Vlaams diploma? www.kuleuven.be/geenvlaamsdiploma Je bent Belg of Vlaming, je hebt geen diploma behaald in een Vlaamse school, maar je wil wel hoger onderwijs starten in Vlaanderen? Dan

Nadere informatie

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Leuven. Onthaalbrochure

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Leuven. Onthaalbrochure Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Campus Leuven Onthaalbrochure Academiejaar 2018-2019 INHOUDSTAFEL Faculteit economie en bedrijfswetenschappen p. 3 Studentenbegeleiding p. 4 Opfriscursus wiskunde

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 17 MAART 2018 LEUVEN

INFODAG: ZATERDAG 17 MAART 2018 LEUVEN INFODAG: ZATERDAG 7 MAART 08 LEUVEN FACULTEIT BEWEGINGS- EN REVALIDATIEWETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN REVALIDATIEWETENSCHAPPEN EN KINESITHERAPIE LICHAMELIJKE OPVOEDING EN BEWEGINGSWETENSCHAPPEN

Nadere informatie

conceptnota ithaka 25

conceptnota ithaka 25 ithaka conceptnota ithaka 25 wat is ithaka? ithaka is een beeldend kunstenfestival voor jong artistiek talent georganiseerd door LOKO cultuur. haar vijfentwintigste editie gaat door van 6 tot 12 maart

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 LEUVEN

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 LEUVEN INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 LEUVEN FACULTEIT SOCIALE WETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN COMMUNICATIEWETENSCHAPPEN POLITIEKE WETENSCHAPPEN SOCIOLOGIE 1 Informatie voor alle opleidingen RONDLEIDINGEN

Nadere informatie

NAAR EEN NIEUWE ARCHITECTUUR VOOR SOCIALE BESCHERMING IN EUROPA?

NAAR EEN NIEUWE ARCHITECTUUR VOOR SOCIALE BESCHERMING IN EUROPA? NAAR EEN NIEUWE ARCHITECTUUR VOOR SOCIALE BESCHERMING IN EUROPA? PENSIOENSTELSELS IN PERSPECTIEF (Leuven, 19-20 oktober 2001) Een Internationale Conferentie georganiseerd door het Belgische Federale Ministerie

Nadere informatie

knip de stippellijn voorzichtig in, dan kun je de plattegrond er insteken ROUTE HISTORISCH STADSCENTRUM Deze route is vanpreview

knip de stippellijn voorzichtig in, dan kun je de plattegrond er insteken ROUTE HISTORISCH STADSCENTRUM Deze route is vanpreview knip de stippellijn voorzichtig in, dan kun je de plattegrond er insteken ROUTE Deze route is vanpreview HISTORISCH STADSCENTRUM HISTORISCH STADSCENTRUM 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Nadere informatie

Jouw weg naar het hoger onderwijs

Jouw weg naar het hoger onderwijs Jouw weg naar het hoger onderwijs Inspiro_folder_v1.indd 1 INSPIRO COLLEGE.BE Ben je ook zo nieuwsgierig naar je nieuwe school? Hoe je er gaat leren en welke nieuwe vrienden en vriendinnen je gaat krijgen?

Nadere informatie

Borgsate, uw persoonlijke keuze. laurens Borgsate

Borgsate, uw persoonlijke keuze. laurens Borgsate Borgsate, uw persoonlijke keuze laurens Borgsate Borgsate Laurens Borgsate is een woonzorglocatie voor ouderen, gelegen in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De locatie kenmerkt zich door de open

Nadere informatie

zaterdag 14 maart 2015 Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Psychologie Pedagogische wetenschappen Master in de educatieve studies

zaterdag 14 maart 2015 Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Psychologie Pedagogische wetenschappen Master in de educatieve studies zaterdag 14 maart 2015 Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Psychologie Pedagogische wetenschappen Master in de educatieve studies Informatie voor alle opleidingen Zaterdag 14 maart 2015

Nadere informatie

Brussel bruisende studentenstad

Brussel bruisende studentenstad Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan voor veel studenten een logische keuze. Maar hoeveel kost dat en waar kun je terecht? Hoe begin je best aan je zoektocht

Nadere informatie

Welkom aan de Faculteit Sociale Wetenschappen. Academiejaar

Welkom aan de Faculteit Sociale Wetenschappen. Academiejaar Welkom aan de Faculteit Sociale Wetenschappen Academiejaar 2018-2019 Wie zijn wij? De monitoren Politika Fee De Metsenaere Yasmine Sidhoumi Medewerkers studentenkring Wat staat je vandaag te wachten? (1)

Nadere informatie

Aandacht voor ieders welzijn

Aandacht voor ieders welzijn Operated by Park Lane Woonzorgcentrum Aandacht voor ieders welzijn Het genot van een goede omkadering Bij woonzorgcentrum Park Lane kunt U rekenen op de professionele verzorging van een hedendaags woonzorgcentrum.

Nadere informatie

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen Faculteit Industriële Ingenieursschappen Infodag: zaterdag maart 06 Informatie voor alle opleidingen Bachelor in de industriële schappen (industrieel ingenieur) Schakelprogramma en master in de industriële

Nadere informatie

Faculteit Wetenschappen

Faculteit Wetenschappen Faculteit Wetenschappen Infodag: zaterdag 25 maart 2017 Informatie voor alle opleidingen Wiskunde Biochemie en biotechnologie Informatica Biologie Fysica Geologie Chemie Geografie 1 Informatie voor alle

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Nuttige tips Start op tijd met je zoektocht naar een studentenkamer. Ken je prioriteiten: weet wat je wilt! Verken de omgeving, ook s avonds.

Nuttige tips  Start op tijd met je zoektocht naar een studentenkamer.  Ken je prioriteiten: weet wat je wilt! Verken de omgeving, ook s avonds. Op kot of pendelen? Een moeilijke vraag. Als je ver van Brussel woont, is op kot gaan voor veel studenten een logische keuze. Maar hoeveel kost dat en waar kun je terecht? Hoe begin je best aan je zoektocht

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je hierover alle informatie vinden die je nodig hebt.

Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je hierover alle informatie vinden die je nodig hebt. EEN OPLEIDING KIEZEN Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je hierover alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie en de zoektips

Nadere informatie

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief.

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. Gewoon gezellig, lekker actief! Met de activiteiten van Savant Zorg kunt u samen met anderen veel plezier beleven.

Nadere informatie

zaterdag 28 maart 2015

zaterdag 28 maart 2015 zaterdag 28 maart 2015 Faculteit Sociale Wetenschappen Communicatiewetenschappen Politieke wetenschappen Sociologie Masteropleidingen: sociale en culturele antropologie, vergelijkende en internationale

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018

INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 INFODAG: ZATERDAG 21 APRIL 2018 FACULTEIT INGENIEURSWETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN BURGERLIJK INGENIEUR BURGERLIJK INGENIEUR-ARCHITECT 1 Informatie voor alle opleidingen ALGEMENE INFOMARKT

Nadere informatie

Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. LEUVEN t

Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. LEUVEN t Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen LEUVEN t Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je

Nadere informatie

INFODAG: ZATERDAG 17 MAART 2018

INFODAG: ZATERDAG 17 MAART 2018 INFODAG: ZATERDAG 17 MAART 2018 FACULTEIT WETENSCHAPPEN INFORMATIE VOOR ALLE OPLEIDINGEN WISKUNDE BIOCHEMIE EN BIOTECHNOLOGIE INFORMATICA BIOLOGIE FYSICA GEOLOGIE CHEMIE GEOGRAFIE 1 Informatie voor alle

Nadere informatie

STATIONSWEG 19, DEN BOSCH

STATIONSWEG 19, DEN BOSCH STATIONSWEG 19, DEN BOSCH MONQUI Voel je thuis in Den Bosch, voel je thuis bij MonQui. Wij bieden het fijne thuisgevoel in het centrum van Den Bosch. Een gezellige plek om te eten en drinken, een inspirerende

Nadere informatie

THROUGH OTHERS, WE BECOME OURSELVES LEV VYGOTSKY. VU: Psychologische Kring VZW, Tiensestraat 102, 3000 LEUVEN

THROUGH OTHERS, WE BECOME OURSELVES LEV VYGOTSKY. VU: Psychologische Kring VZW, Tiensestraat 102, 3000 LEUVEN THROUGH OTHERS, WE BECOME OURSELVES LEV VYGOTSKY VU: Psychologische Kring VZW, Tiensestraat 102, 3000 LEUVEN www.psychokring.be Psychologische Kring Leuven 2 DE PSYCHOLOGISCHE KRING Beste psychologiestudent,

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

Fietsenstallingen. Page 1

Fietsenstallingen. Page 1 Campusnaam Terrein_nr Terrein_naam Gebouwnummer Arenberg 1 334-60 Terrein Arenberg I a 334-10 Arenberg 1 432-10 Terrein Arenbergkasteel 438-02 Arenberg 1 334-60 Terrein Arenberg I a 334-10 Arenberg 1 432-10

Nadere informatie

id 823 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase

id 823 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase id 823 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Onderwijs- en Opleidingskunde

Nadere informatie

Aandacht voor ieders welzijn

Aandacht voor ieders welzijn Aandacht voor ieders welzijn Het genot van een goede omkadering Bij woonzorgcentrum kunt U rekenen op de professionele verzorging van een hedendaags woonzorgcentrum. U bent dag en nacht omringd door een

Nadere informatie

gloednieuw project Festraets-garage Mechelen evenementenlocatie, vergaderruimten, co-werkplek, eetbar en houtatelier.

gloednieuw project Festraets-garage Mechelen evenementenlocatie, vergaderruimten, co-werkplek, eetbar en houtatelier. Wagenoord is een gloednieuw project in de voormalige Festraets-garage te Mechelen. De site bevindt zich in Mechelen, aan het oudste pompstation van de stad. Wagenoord herbergt onder andere een evenementenlocatie,

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

KOREAANS LEREN IN ZUID-KOREA?

KOREAANS LEREN IN ZUID-KOREA? KOREAANS LEREN IN ZUID-KOREA? Houd jij van reizen en ben jij geïnteresseerd in het leren kennen en beleven van een andere cultuur? Wil jij een jaar of semester een vreemde taal vloeiend leren spreken en

Nadere informatie

Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze. laurens JOACHIM EN ANNA

Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze. laurens JOACHIM EN ANNA Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze laurens JOACHIM EN ANNA Joachim en Anna Laurens Joachim en Anna is een gezellig woonzorgcentrum aan de Slinge in Rotterdam. Er heerst een ongedwongen en open sfeer.

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken 2016 PZ LEUVEN

Overzicht Verkeersinbreuken 2016 PZ LEUVEN Overzicht Verkeersinbreuken 2016 PZ LEUVEN VERKEERSINBREUKEN : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2008-2016 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 TOTAAL AANTAL OI + PV 70.134 80.316 88.248

Nadere informatie

Faculteit Ingenieurswetenschappen

Faculteit Ingenieurswetenschappen Faculteit Ingenieursschappen Infodag: zaterdag 18 maart 2017 Informatie voor alle opleidingen Burgerlijk ingenieur Burgerlijk ingenieur-architect 1 Informatie voor alle opleidingen Algemene infomarkt Bezoek

Nadere informatie

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE!

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! In Atheneum Brussel gaat een heel specifieke onderwijswereld voor je open. Met lessen die het klaslokaal overstijgen, kleine leerlingengroepen,

Nadere informatie

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomer 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Week 1 4 Maandag 13 juli 4 Dinsdag 14 juli 4 Woensdag 15 juli 4 Donderdag 16 juli 4 Vrijdag 17 juli 4 Week 2 5 Maandag

Nadere informatie

Sint-Niklaas STUVO+ Spring gerust even binnen!

Sint-Niklaas STUVO+ Spring gerust even binnen! Wegwijs Campus Waas Sint-Niklaas STUVO+ Spring gerust even binnen! YIIIIAAAAAH INFORMATIE ALLE NUTTIGE INFO IN één WAAIER: Sport, cultuur, ombuds, studentenclubs, sociale dienst en zoveel meer... Studentenleven

Nadere informatie

STUDENTENGIDS LEUVEN 1

STUDENTENGIDS LEUVEN 1 STUDENTENGIDS LEUVEN 2013-2014 INHOUD Welkom 3 Hoger onderwijs 4 Studentenvoorzieningen 5 Huisvesting 6 Vervoer 7 Eten & drinken 8 Gezondheid 9 Financiering 10 ICTS 12 Uit in Leuven 13 Sport 14 Studentenwerking

Nadere informatie

INFODAG: WOENSDAG 14 MAART 2018 CAMPUS KULAK KORTRIJK FACULTEIT LETTEREN

INFODAG: WOENSDAG 14 MAART 2018 CAMPUS KULAK KORTRIJK FACULTEIT LETTEREN INFODAG: WOENSDAG 14 MAART 2018 CAMPUS KULAK KORTRIJK FACULTEIT LETTEREN Bachelor in de taal- en letterkunde Bachelor in de taal- en letterkunde doorstroomoptie toegepaste taalkunde Bachelor in de geschiedenis

Nadere informatie

Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona

Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villa Serenella & Villa Limonaia - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT Hey speurneus, leuk dat je meegaat op deze verrassende tocht door de stad. Met de vragen en opdrachtjes die je onderweg krijgt ontdek je allerlei dingen die je vast nog niet

Nadere informatie

STUDIE- EN ONTMOETINGSDAG VOOR VRIJWILLIGERS IN KERKELIJKE EN RELIGIEUZE ARCHIEVEN

STUDIE- EN ONTMOETINGSDAG VOOR VRIJWILLIGERS IN KERKELIJKE EN RELIGIEUZE ARCHIEVEN STUDIE- EN ONTMOETINGSDAG VOOR VRIJWILLIGERS IN KERKELIJKE EN RELIGIEUZE ARCHIEVEN ZATERDAG 30 MEI 2015 Mgr. Sencie-Instituut Erasmusplein 2 3000 Leuven KADOC, het Documentatie- en Onderzoekscentrum voor

Nadere informatie

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren

BRUSSEL t. Master in het tolken. Faculteit Letteren BRUSSEL t Master in het tolken Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

GROEN & HIP WONEN IN ZUILEN.

GROEN & HIP WONEN IN ZUILEN. GROEN & HIP WONEN IN ZUILEN www.mussenenmerels.nl W ELKOM IN MUSSEN EN MERELS MUSSEN & MERELS IS HÉT NIEUWBOUWPROJECT aan de rand van de groene Utrechtse wijk Zuilen. Gelegen aan de Vecht, recht tegenover

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens De Naber

uw persoonlijke keuze laurens De Naber De Naber, uw persoonlijke keuze laurens De Naber De Naber Laurens De Naber is herhaaldelijk tot één van de beste woonzorglocaties voor dementerende ouderen in Nederland uitgeroepen. De locatie ligt in

Nadere informatie

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie op blad 2. 2.

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus

uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus Huize Sint Petrus, uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus Huize Sint Petrus Laurens Huize Sint Petrus is een woonzorgcentrum voor ouderen in Berkel en Rodenrijs. De locatie kent een lange traditie

Nadere informatie

INFODAG: WOENSDAG 14 MAART 2018 CAMPUS KULAK KORTRIJK

INFODAG: WOENSDAG 14 MAART 2018 CAMPUS KULAK KORTRIJK INFODAG: WOENSDAG 14 MAART 2018 CAMPUS KULAK KORTRIJK FACULTEIT GENEESKUNDE Bachelor in de geneeskunde Bachelor in de biomedische wetenschappen 1 Informatie over alle opleidingen binnen de faculteit INFOMARKT

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Zonnebloem. Een nieuwe thuis

Woonzorgcentrum Zonnebloem. Een nieuwe thuis Woonzorgcentrum Zonnebloem Een nieuwe thuis Inhoud Welkom..3 Missie en visie..5 Uw woning.9 Maaltijden 10 Cafetaria en faciliteiten.11 Personeel 12 Vrijwilligers..14 Welkom Beste senior, Wanneer u bij

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR Informatiebrochure

ACADEMIEJAAR Informatiebrochure NIEUW IN LEUVEN? ACADEMIEJAAR 2018-2019 PEDAGOGISCHE KRING Informatiebrochure Beste nieuwe studenten! In naam van de Pedagogische Kring heten wij jullie hartelijk welkom op de KU Leuven! Als nieuwe student

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

WONEN IN HET HART VAN HASSELT

WONEN IN HET HART VAN HASSELT WONEN IN HET HART VAN HASSELT Woonzorgcentrum met assistentiewoningen EEN WARME THUIS Katharinadal O R E L I A We ontvangen je graag in een warme zonnige thuis met een vriendschappelijke sfeer. Samen met

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Apollo Dublin - Maynooth University

Apollo Dublin - Maynooth University Home Op taalreis vertrekken Engels Ierland Dublin Apollo Dublin - Maynooth University - TAALREIS - DUBLIN, IERLAND - TAALREIS - DUBLIN, IERLAND Dublin ligt op de oostkust van Ierland en is één van de boeiendste

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

Welkom in Clarissenhof

Welkom in Clarissenhof 2 Welkom in Clarissenhof Hier komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne 03 architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is

Nadere informatie

Thuiskomen in Kortrijk

Thuiskomen in Kortrijk Thuiskomen in Kortrijk Residentie St-Georges 7 IEUWBOUWAPPARTEMETE Residentie St-Georges, gezellig en fijn De moderne, speelse look en de gedetailleerde afwerking zijn een lust voor het oog. Dankzij de

Nadere informatie

LIGHT. plan. jeugd. beleids

LIGHT. plan. jeugd. beleids LIGHT J E U G D E N B R U S S E L jeugd beleids plan voorwoord voorwoord Je bent jong of werkt met kinderen en jongeren in Brussel? Dan wil je natuurlijk weten wat er voor jou allemaal te beleven of te

Nadere informatie

Zaken doen! Anafora Vrijheid in bewustzijn Liefde tot de ander Respect voor al wat is. Vergadering, teammeeting of congres.

Zaken doen! Anafora Vrijheid in bewustzijn Liefde tot de ander Respect voor al wat is. Vergadering, teammeeting of congres. Zaken doen Zaken doen! Vergadering, teammeeting of congres Ook voor uw zakelijke bijeenkomsten bent u bij Anafora aan het juiste adres. Wij bieden u meerdere prachtige ruimtes met veel daglicht en openslaande

Nadere informatie

VACATURES VRIJWILLIGERS. Midgard. Kom jij ons team versterken?

VACATURES VRIJWILLIGERS. Midgard. Kom jij ons team versterken? VACATURES VRIJWILLIGERS Midgard Kom jij ons team versterken? Augustus 2018 Wij zijn opzoek naar Nieuwe vrijwilligers die het huidige team komen versterken waardoor we onze bewoners nog meer mogelijkheden

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen

uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen De Tuinen, uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen De Tuinen Laurens De Tuinen is een modern woonzorgcentrum voor ouderen in Bleiswijk. De locatie kenmerkt zich door de gemoedelijke en open sfeer. Door

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Master in het vertalen

Master in het vertalen BRUSSEL t Master in het vertalen Faculteit Letteren Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je elders een

Nadere informatie

(bijzonder nood- en interventieplan) Evenementen Oude Markt

(bijzonder nood- en interventieplan) Evenementen Oude Markt (bijzonder nood- en interventieplan) Evenementen Oude Markt INHOUDSTAFEL 1. Situering & doelstelling blz. 2 2. De risicofase blz. 2 2.1 Risicofase 1 : hoog risico blz. 3 2.2 Risicofase 2 : middelmatig

Nadere informatie

Laurens Borgsate. Er heerst een open en hartelijke sfeer. Veel groen, ruime lanen en veel singels. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Borgsate. Er heerst een open en hartelijke sfeer. Veel groen, ruime lanen en veel singels. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Borgsate Veel groen, ruime lanen en veel singels Er heerst een open en hartelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Borgsate Woonzorglocatie voor ouderen Laurens Borgsate is een woonzorglocatie

Nadere informatie

De Oudelandse Hof, uw persoonlijke keuze. laurens De Oudelandse Hof

De Oudelandse Hof, uw persoonlijke keuze. laurens De Oudelandse Hof De Oudelandse Hof, uw persoonlijke keuze laurens De Oudelandse Hof De Oudelandse Hof Laurens De Oudelandse Hof is een nieuw woonzorgcentrum voor ouderen. De locatie is gelegen in de wijk Meerpolder in

Nadere informatie

RITCS SCHOOL OF ARTS TOELATINGSPROEVEN 2018 PROFESSIONELE BACHELOR AUDIOVISUELE KUNSTEN

RITCS SCHOOL OF ARTS TOELATINGSPROEVEN 2018 PROFESSIONELE BACHELOR AUDIOVISUELE KUNSTEN RITCS SCHOOL OF ARTS TOELATINGSPROEVEN 2018 PROFESSIONELE BACHELOR Foto: Airbox door Annika Wallis RITCS School of Arts Campus Dansaert Antoine Dansaertstraat 70 1000 Brussel + 32 2 507 14 11 TOELATINGSPROEVEN

Nadere informatie

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Infodag: woensdag 6 september 2017 CAMPUS CAROLUS ANTWERPEN Informatie voor alle opleidingen Bacheloropleiding handelswetenschappen Schakelprogramma handelswetenschappen

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna, uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is het bekende woonzorgcentrum in de deelgemeente Feijenoord, waar alles erop is gericht om tot op hoge

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit

Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: 2015-2016 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit maakt deel uit van

Nadere informatie