Bij deze cliënten is niet of in geringe mate sprake van gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bij deze cliënten is niet of in geringe mate sprake van gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek."

Transcriptie

1 en VG Wonen met begeleiding en verzorging (VG03) De volwassen cliënten functioneren sociaal beperkt zelfstandig. De cliënten wordt een veilige en vertrouwde leef- en werkwoonomgeving geboden. Het tijdsbesef is beperkt. De ondersteuning is gericht op het stimuleren van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en op regievoering over het eigen leven. De begeleiding is gericht op het zo mogelijk deelnemen aan het maatschappelijk leven. Ten aanzien van sociale redzaamheid hebben de cliënten in het algemeen hulp nodig. Op het gebied van schriftelijke communicatie en bezitnemings-en oplossingsvaardigheden is soms ook overname nodig. Bij het uitvoeren van complexere taken is vrijwel altijd overname nodig. Met betrekking tot de psychosociale/cognitieve functies hebben de cliënten af en toe of vaak hulp, toezicht of sturing nodig. De oriëntatie met betrekking tot ruimte en personen is gelegen in de voor de cliënt bekende omgeving en personen. Met name ten aanzien van concentratie, geheugen en denken, en ten aanzien van het psychosociaal welbevinden is vaak hulp nodig. Met betrekking tot ADL hebben cliënten regelmatig behoefte aan toezicht en stimulatie. Bij de kleine verzorgingstaken, de persoonlijke zorg voor tanden, haren, nagels, huid en bij het wassen kan soms behoefte zijn aan enige hulp. Ten aanzien van mobiliteit is doorgaans geen hulp nodig. In de vaste vertrouwde omgeving kan de cliënt zich oriënteren. Er kan wel behoefte zijn aan toezicht of stimulatie bij het verplaatsen buitenshuis. Bij deze cliënten is doorgaans geen sprake van verpleging. Bij deze cliënten is niet of in geringe mate sprake van gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek. De aard van het begeleidingsdoel is doorgaans gericht op stabilisatie of ontwikkeling.

2 VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (VG04) De cliënten functioneren sociaal zeer beperkt zelfstandig vanwege een verstandelijke handicap Een belangrijk doel van den begeleiding is het bieden van een veilige en vertrouwde leef- en werkwoonomgeving. Deelname aan het maatschappelijk leven is slechts met begeleiding mogelijk. Ten aanzien van sociale redzaamheid hebben de cliënten veelal hulp of overname nodig. Cliënten zijn niet in staat complexere taken zelf uit te voeren. Hetzelfde geldt voor het huishoudelijk leven, het regelen van de dagelijkse routine en het nemen van beslissingen en oplossen van problemen. De ondersteuning is zowel gericht op stimulering en ontwikkeling, als op instandhouding van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en van de regievoering over het eigen leven. Ten aanzien van de psychosociale/cognitieve functies hebben cliënten vaak hulp, toezicht of sturing nodig. De oriëntatie met betrekking tot ruimte en personen is beperkt tot de voor de cliënt bekende omgeving en personen. Het tijdsbesef is zeer beperkt. Ten aanzien van ADL is in het algemeen toezicht of hulp nodig. Bij het uitvoeren van kleine verzorgingstaken is veelal overname nodig. Dit betreft de zorg voor tanden, haren, nagels en huid. Met betrekking tot het eten en drinken volstaat meestal toezicht en stimulatie. Op het gebied van mobiliteit kan enige hulp nodig zijn, vooral bij het verplaatsen buitenshuis. Ten aanzien van oriëntatie in ruimte en de fijne motoriek is toezicht en stimulatie nodig. Bij deze cliënten is doorgaans geen sprake van verpleging. Bij deze cliënten is niet of in geringe mate sprake van gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek. De aard van het begeleidingsdoel is gericht op stabilisatie of het voorkomen van achteruitgang, en waar mogelijk op ontwikkeling. Dit uit zich bijvoorbeeld in begeleiding op het gebied van welbevinden en/of participatie aan het maatschappelijk leven.

3 VG Wonen met intensieve begeleiding en intensieve verzorging (VG5) De cliënten functioneren sociaal niet zelfstandig en zijn continu begeleidingsbehoeftig vanwege een verstandelijke handicap Deelname aan het maatschappelijk leven is slechts met individuele begeleiding mogelijk. De begeleiding heeft een structuur verlenend karakter, met een duidelijke dagindeling, vaste leefregels en strikte afspraken. Daarnaast is er aandacht voor het ontwikkelen van sociale en praktische vaardigheden. Wat betreft de sociale redzaamheid hebben de cliënten overname nodig bij het onderhouden van de sociale relaties, deelname aan het maatschappelijk leven, uitvoeren van taken en het regelen van de dagelijkse routine. Ten aanzien van communicatie is hulp nodig. Ten aanzien van de psychosociale/cognitieve functies hebben cliënten vaak hulp, toezicht of sturing nodig. Er is sprake van gerichte begeleiding met als doel het realiseren van een vaste thuisbasis die veiligheid en geborgenheid biedt. Ten aanzien van ADL hebben de cliënten hulp en regelmatig overname nodig. De begeleiding richt zich op het in stand houden van de mogelijkheden van de cliënt. Bij het eten en drinken is hulp en stimulatie vaak voldoende. Op het gebied van mobiliteit kan hulp nodig zijn, vooral bij het verplaatsen buitenshuis. Bij de oriëntatie in ruimte, tijd, plaats en personen is overname van zorg nodig. Bij deze cliënten kan sprake zijn van specifiek verpleegkundig handelen in verband met diverse aandoeningen. Bij deze cliënten kan in geringe mate sprake zijn van gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek. Hiervoor is gerichte begeleiding noodzakelijk. De begeleiding richt zich met name op het voorkomen van dwangmatig of manipulatief gedrag. De aard van het begeleidingsdoel is veelal gericht op stabilisatie of het voorkomen van achteruitgang, en waar mogelijk op ontwikkeling.

4 VG Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (VG6) De cliënten functioneren sociaal (zeer) beperkt zelfstandig en zijn intensief begeleidingsbehoeftig, vanwege een verstandelijke handicap (functiestoornis) gecombineerd met gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek. De begeleiding is vaak individueel en structuurbiedend, gericht op het reguleren van de gedragsproblematiek en op veiligheid. Er worden grenzen gesteld door anderen. Er is sprake van een voorspelbare invulling van de dag en van vaste leefregels. Veiligheidsrisico s voor de begeleiders zijn beperkt. Op het gebied van sociale redzaamheid hebben de cliënten ten aanzien van de meeste aspecten hulp of overname van taken nodig. Met name bij het uitvoeren van complexere taken, het regelen van de dagelijkse routine en het huishoudelijk leven is vanwege gedragsproblematiek overname van taken nodig. Ten aanzien van de psychosociale/cognitieve functies hebben cliënten vaak hulp, toezicht of sturing nodig. Met name op het gebied van concentratie, geheugen en denken kan zelfs sprake zijn van continu behoefte aan hulp, toezicht of sturing. De cliënt kan ADL veelal zelf uitvoeren, maar iemand anders moet wel toezien of stimuleren of soms helpen. Ten aanzien van mobiliteit is doorgaans geen hulp nodig, soms wel toezicht en stimulatie bij het verplaatsen buitenshuis. Bij deze cliënten is doorgaans geen sprake van verpleging. Er is sprake van structurele, vaak cumulatieve gedragsproblematiek. De cliënten hebben hierdoor vaak of continu behoefte aan hulp, toezicht of sturing. De cliënten vragen van hun omgeving continu grote alertheid vanwege manipulatief, dwangmatig, ontremd en reactief gedrag. Er komt regelmatig psychiatrische problematiek voor bij deze cliënten. Dit kan zowel actief als passief of wisselend van aard zijn. De aard van het begeleidingsdoel is doorgaans gericht op stabilisatie of ontwikkeling.

5 VG (Besloten) wonen met zeer intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering (VG7) Cliënten zijn sterk gedragsgestoord en licht of ernstig verstandelijk gehandicapt. Beide cliëntgroepen functioneren sociaal beperkt of nauwelijks zelfstandig en zijn intensief begeleidingsbehoeftig, vanwege een verstandelijke handicap (functiestoornis) gecombineerd met gedrags- en/of psychiatrische problematiek. De cliënten hebben permanent structuur, veiligheid en bescherming nodig. De begeleiding is vaak individueel en structuurbiedend, waarbij de nadruk ligt op voorspelbaarheid van de invulling van de dag en vaste leefregels. Voor de doelgroep SGLVG heeft de begeleiding meer het karakter van hulp, in tegenstelling tot de doelgroep SGEVG waar de nadruk meer op overname ligt en met name de ADL-zorg meer nadrukkelijk aanwezig is. Wat betreft tijdbesteding komen deze twee groepen met elkaar overeen, waardoor tot uitdrukking wordt gebracht dat toezien en helpen voor de doelgroep SGLVG tijdsintensiever is dan overname van taken. Er is sprake van risicovol gedrag, maatschappelijk probleemgedrag en cliënten zijn vaak zelf niet gemotiveerd voor behandeling. In verband met veiligheidsrisico s zijn doorgaans meerdere begeleiders tegelijkertijd aanwezig. Wat betreft sociale redzaamheid hebben cliënten hulp of overname van taken nodig, mede vanwege een combinatie van op elkaar ingrijpende problematiek (denk aan een verstandelijke handicap gepaard gaande met lichamelijke en/of zintuiglijke handicap(s) en/of psychogeriatrische problematiek etc.). Deelname aan het sociale leven is alleen mogelijk met individuele begeleiding. Ten aanzien van de psychosociale/cognitieve functies hebben cliënten vaak tot continu hulp, toezicht of sturing nodig. Met name op het vlak van concentratie, geheugen en denken kunnen cliënten continu behoefte hebben aan hulp, toezicht of sturing. De doelgroep SGLVG-cliënten kunnen ADL veelal zelf uitvoeren, maar hebben vaak wel behoefte aan toezicht en stimulatie. Ten aanzien van mobiliteit is doorgaans geen hulp nodig, soms is wel toezicht en stimulatie nodig bij het verplaatsen buitenshuis. De doelgroep SGEVG-cliënten hebben ten aanzien van ADL wel regelmatig hulp nodig, met name bij de kleine verzorgingstaken, de persoonlijke zorg voor tanden, haren, nagels en huid, het wassen en het eten en drinken. Het kan voorkomen dat er twee verzorgenden/begeleiders nodig zijn. Ten aanzien van de mobiliteit kunnen zij ook hulp nodig hebben. Deze kan in intensiteit wisselend zijn. Met name bij oriëntatie in ruimte en het verplaatsen buitenshuis is hulp nodig. Cliënten kunnen door lichamelijke problematiek afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel, ingewikkelde transfers, omgevingsbesturing en hulpmiddelen. Er kan sprake zijn van verpleegkundige aandacht. Deze cliënten kennen verschillende vormen van extreme gedragsproblematiek. Dit kan zich op allerlei wijzen uiten, bijvoorbeeld verbaal agressief, lichamelijk agressief, destructief, manipulatief, dwangmatig, ongecontroleerd en reactief gedrag. Hierbij is continu behoefte aan hulp, toezicht of sturing. Daarbij is zelfverwondend of zelfbeschadigend gedrag eveneens te verwachten. De cliënten vragen van hun

6 omgeving continu grote alertheid. Het corrigeren van gedrag is zeer moeilijk doordat cliënten niet of moeilijk (met gangbare middelen) beïnvloedbaar zijn. Cliënten hebben geen of weinig inzicht in hun eigen aandeel bij interactieproblemen en een zeer beperkt leervermogen. Ze kunnen frequent en onvoorspelbaar fors gewelddadig reageren. Kenmerkend voor deze doelgroepen is dat er doorgaans sprake is van een CEP-score van 3 of hoger en de aanwezigheid van een Bijzonder Zorgplan CCE. Er komt regelmatig psychiatrische problematiek voor bij deze cliënten. Deze kan actief, passief of wisselend van aard zijn. De aard van het begeleidingsdoel is meestal gericht op stabilisatie of op ontwikkeling. Dit uit zich in het reguleren van de gedragsproblematiek en het bieden van structuur en veiligheid. Cliënten hebben blijvend behoefte aan permanent toezicht.

7 VG Wonen met begeleiding en volledige verzorging en verpleging (VG8) Meervoudig gehandicapte cliënten functioneren sociaal niet zelfstandig en zijn continu begeleidingsbehoeftig vanwege een verstandelijke handicap De cliënten hebben daarnaast lichamelijke beperkingen waarvoor volledige verzorging en soms verpleging noodzakelijk is. Deelname aan het maatschappelijk leven is slechts met individuele begeleiding mogelijk. De begeleiding heeft een structuurverlenend karakter, met een duidelijke dagindeling. Wat betreft de sociale redzaamheid is overname van zorg nodig. Dit heeft betrekking op het onderhouden van de sociale relaties, deelname aan het maatschappelijk leven, communicatie, uitvoeren van taken en het regelen van de dagelijkse routine. De cliënten zijn niet in staat om taken zelfstandig uit te voeren, mede vanwege een combinatie van op elkaar ingrijpende problematiek (denk aan een verstandelijke handicap die gepaard gaat met lichamelijke handicaps). Ten aanzien van de psychosociale/cognitieve functies is overname en soms hulp nodig. Er is sprake van gerichte begeleiding met als doel het realiseren van een vaste thuisbasis die veiligheid en geborgenheid biedt. Ten aanzien van ADL is overname van zorg nodig. Bij sommige cliënten is inzet van twee verzorgenden/begeleiders nodig om de zorg uit te voeren. Ten aanzien van mobiliteit is overname noodzakelijk. Cliënten zijn niet mobiel. Zowel binnen als buitenshuis zijn cliënten volledig afhankelijk van een (elektrische) rolstoel, omgevingsbesturing en hulpmiddelen. Bij het maken van transfers is overname van zorg (met hulpmiddelen) nodig. Bij de oriëntatie is overname van zorg nodig. Bij deze cliënten is regelmatig sprake van specifiek verpleegkundig handelen in verband met diverse aandoeningen. Bij deze cliënten is geen of in geringe mate sprake van gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek. De aard van het begeleidingsdoel is veelal gericht op stabilisatie of begeleiding bij (geleidelijke) achteruitgang. Cliënten hebben blijvend behoefte aan: - Permanent toezicht, of - 7x24 uur per dag zorg in

69 Zorgzwaartepakketten

69 Zorgzwaartepakketten DC 69 Zorgzwaartepakketten verstandelijk gehandicapten 1 Inleiding Cliënten die zorg in het kader van de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) nodig hebben, kunnen aanspraak maken op een budget daarvoor.

Nadere informatie

Overzicht van de zorgprofielen voor VG en LVG

Overzicht van de zorgprofielen voor VG en LVG Overzicht van de zorgprofielen voor VG en LVG Sector Verstandelijk Gehandicapt (VG) VG Wonen met begeleiding en verzorging VG Wonen met begeleiding en intensieve verzorging VG Wonen met intensieve begeleiding

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector GZ Versie 2013

Zorgzwaartepakketten Sector GZ Versie 2013 Zorgzwaartepakketten Sector GZ Versie 2013 Enschede, december 2012 AR/12/2535/izzp . ZZP s GGZ VG Gehandicaptenzorg Verstandelijk gehandicapt AR/12/2535/izzp december 2012 Pagina 2 van 37 ZZP 1 VG Wonen

Nadere informatie

Prestatiebeschrijvingen Zorgzwaartepakketten GHZ

Prestatiebeschrijvingen Zorgzwaartepakketten GHZ Prestatiebeschrijvingen Zorgzwaartepakketten GHZ Sector Gehandicaptenzorg VG Wonen met enige begeleiding ZZP 1 VG voor verzekerden jonger dan drieëntwintig jaar Deze cliëntgroep functioneert sociaal redelijk

Nadere informatie

Sector Verpleging en verzorging (VV) VV Beschermd wonen met intensieve dementiezorg. VV Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging

Sector Verpleging en verzorging (VV) VV Beschermd wonen met intensieve dementiezorg. VV Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging (Tekst geldend op: 19-01-2015) Regeling langdurige zorg Bijlage A. bij artikel 2.1 van de Regeling langdurige zorg TWK: Voor deze bijlage is een wijziging met terugwerkende kracht gepubliceerd. Zie opmerking

Nadere informatie

BIJLAGE A BIJ ARTIKEL 2.1 VAN DE REGELING LANGDURIGE ZORG

BIJLAGE A BIJ ARTIKEL 2.1 VAN DE REGELING LANGDURIGE ZORG BIJLAGE A BIJ ARTIKEL 2.1 VAN DE REGELING LANGDURIGE ZORG en integraal pakket als bedoeld in artikel 3.3.1, eerste lid, van het Besluit langdurige zorg (met conversietabel ZZP s Algemene Wet Bijzondere

Nadere informatie

SECTOR VERPLEGING EN VERZORGING (VV)... 2 SECTOR VERSTANDELIJK GEHANDICAPT (VG)... 8 SECTOR LICHT VERSTANDELIJKE GEHANDICAPT (LVG)...

SECTOR VERPLEGING EN VERZORGING (VV)... 2 SECTOR VERSTANDELIJK GEHANDICAPT (VG)... 8 SECTOR LICHT VERSTANDELIJKE GEHANDICAPT (LVG)... Bijlage A bij artikel 2.1 van de regeling langdurige zorg, zorgprofielen: Inhoudsopgave SECTOR VERPLEGING EN VERZORGING (VV)... 2 VV BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (VV

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector GZ

Zorgzwaartepakketten Sector GZ Zorgzwaartepakketten Sector GZ Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten... 3 1.1... 3 1.2... 3 1.3... 6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten GZ... 7 3. ZZP s GGZ VG... 10 4. ZZP s GZ LVG... 20 5.

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten sector GZ

Zorgzwaartepakketten sector GZ Zorgzwaartepakketten sector GZ 1 oktober 2007 MK/07/2498/imz Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten...3 1.1...3 1.2...3 1.3...6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten GZ...7 3. ZZP's Gehandicaptenzorg,

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector GZ

Zorgzwaartepakketten Sector GZ Bijlage 3 bij beleidsregel CA-437 Zorgzwaartepakketten Sector GZ Versie 2011 Enschede, juni 2010 PJ/10/1659/imz Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten... 3 1.1...3 1.2...3 1.3...6 2. Overzicht

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten sector GZ Versie 2010

Zorgzwaartepakketten sector GZ Versie 2010 Zorgzwaartepakketten sector GZ Versie 2010 30 juni 2009 PJ/09/1643/imz Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten...3 1.1...3 1.2...3 1.3...6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten GZ...7 3. ZZP's Gehandicaptenzorg,

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten sector GZ Versie 2009

Zorgzwaartepakketten sector GZ Versie 2009 Zorgzwaartepakketten sector GZ Versie 2009 7 november 2008 PJ/08/2921/imz Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten...3 1.1...3 1.2...3 1.3...6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten GZ...7 3. ZZP's

Nadere informatie

Prestaties Zorgzwaartepakketten GGZ

Prestaties Zorgzwaartepakketten GGZ Prestaties Zorgzwaartepakketten GGZ Sector GGZ GGZ-B Voortgezet verblijf met begeleiding _ 1B GGZ Deze cliëntgroep heeft vanwege een psychiatrische aandoening een vorm van behandeling (geneeskundige zorg)

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten sector GZ

Zorgzwaartepakketten sector GZ Zorgzwaartepakketten sector GZ Enschede, 24 augustus 2006 PB/06/2235/zba dr. P.G.M. Jansen Versie 24-08-2006 Zorgzwaartepakketten sector GZ Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten...3 1.1...3

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector GGZ Versie 2013

Zorgzwaartepakketten Sector GGZ Versie 2013 Zorgzwaartepakketten Sector GGZ Versie 2013 Enschede, december 2012 AR/12/2534/izzp ZZP 1B GGZ Voortgezet verblijf met begeleiding (B-groep) voor verzekerden jonger dan drieëntwintig jaar Deze cliëntgroep

Nadere informatie

Prestaties Zorgzwaartepakketten V&V

Prestaties Zorgzwaartepakketten V&V Prestaties Zorgzwaartepakketten V&V Sector Verpleging & Verzorging VV Beschut wonen met enige begeleiding _ 1 VV Deze cliëntgroep heeft enige begeleiding nodig, in een beschutte woonomgeving, omdat ze

Nadere informatie

Bijlage 7: Profielen zorgzwaartepakketten ggz

Bijlage 7: Profielen zorgzwaartepakketten ggz Bijlage 7: Profielen zorgzwaartepakketten ggz zzp 3B ggz Voortgezet verblijf met intensieve begeleiding Deze patiëntgroep heeft vanwege een psychiatrische aandoening een vorm van maakt. Daarnaast is intensieve

Nadere informatie

Bijlage 6: Profielen zorgzwaartepakketten ggz

Bijlage 6: Profielen zorgzwaartepakketten ggz Bijlage 6: Profielen zorgzwaartepakketten ggz zzp 3B ggz Voortgezet verblijf met intensieve begeleiding Deze patiëntgroep heeft vanwege een psychiatrische aandoening een vorm van behandeling (geneeskundige

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidsregels en nadere regel maatschappelijke ondersteuning Maassluis Vlaardingen Schiedam 2015 (Bijlage 3)

Onderwerp: Beleidsregels en nadere regel maatschappelijke ondersteuning Maassluis Vlaardingen Schiedam 2015 (Bijlage 3) Officiële uitgave van de gemeente Maassluis Nummer:27 Datum Bekendmaking: 8 december 214 GEMEENTEBLAD Onderwerp: Beleidsregels en nadere regel maatschappelijke ondersteuning Maassluis Vlaardingen Schiedam

Nadere informatie

Totaaloverzicht Zorgzwaartepakketten

Totaaloverzicht Zorgzwaartepakketten Totaaloverzicht Zorgzwaartepakketten Enschede, 14 juli 2006 AW/06/2026/zba dr. P.G.M. Jansen Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten...3 1.1...3 1.2...3 1.3...6 ZZP's Geestelijke Gezondheidszorg...7

Nadere informatie

AANBOD ZORGARRANGEMENT WOON-ZORGCENTRUM

AANBOD ZORGARRANGEMENT WOON-ZORGCENTRUM WOON ZORGCENTRUM VOOR OUDEREN, PENNEMES 7, 1502 WV ZAANDAM T E L E F O O N: 075-6504110- F A X: 075-6504129 E-M A I L: I N F O@ P E N N E M E S. NL - W E B S I T E : W W W.PENN E M E S.NL K AM E R V A

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2013 Enschede, december 2012 AR/12/2533/izzp Zorgzwaartepakketten sector & Verzorging 2013 ZZP 3 VV Beschut wonen met begeleiding en intensieve verzorging Deze cliëntgroep

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2014

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2014 Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2014 December 2013 AR/12/2533/izzp Zorgzwaartepakketten sector & Verzorging 201 4 ZZP 4 VV Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging Deze

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten GGZ

Zorgzwaartepakketten GGZ Zorgzwaartepakketten GGZ Dit overzicht van de ZZP s voor de GGZ is een optimalisering van de pakketten zoals die voorlagen na afloop van de pilot in het voorjaar van 2006 (kenmerk AW/06/ 2089). In overleg

Nadere informatie

Instructie scoren cliënten in ZZP VG8

Instructie scoren cliënten in ZZP VG8 Instructie scoren cliënten in ZZP VG8 Naar aanleiding van signalen uit het veld en nader onderzoek heeft het ministerie van VWS besloten om binnen de huidige groep cliënten met ZZP VG5 een onderscheid

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten GGZ

Zorgzwaartepakketten GGZ Zorgzwaartepakketten GGZ Deze versie II van de pakketindeling GGZ is gebaseerd op de pakketindeling van 11 oktober 2006. Het Ministerie van VWS heeft de NZa op 18 oktober 2006 gevraagd om op basis van

Nadere informatie

Bijlage bij Beleidsregel prestatiebeschrijving en tarieven zorgzwaartepakketten (CA-379) 1. Zorgzwaartepakketten sector Verpleging & Verzorging (V&V)

Bijlage bij Beleidsregel prestatiebeschrijving en tarieven zorgzwaartepakketten (CA-379) 1. Zorgzwaartepakketten sector Verpleging & Verzorging (V&V) Bijlage bij Beleidsregel prestatiebeschrijving en tarieven zorgzwaartepakketten (CA-379) 1. Zorgzwaartepakketten sector & Verzorging (V&V) en Verzorging (V&V) Voor de sector V&V zijn tien ZZP s vastgesteld.

Nadere informatie

MAGENTAZORG. Indicatiewijzer 1 mei 2017

MAGENTAZORG. Indicatiewijzer 1 mei 2017 MAGENTAZORG Indicatiewijzer 1 mei 2017 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Cliëntprofiel zzp 4 VV (Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging) 05 Cliëntprofiel zzp 5 VV (Beschermd wonen

Nadere informatie

AANBOD ZORGARRANGEMENTEN OP DE VERPLEEGAFDELING.

AANBOD ZORGARRANGEMENTEN OP DE VERPLEEGAFDELING. WOON ZORGCENTRUM VOOR OUDEREN, PENNEMES 7, 1502 WV ZAANDAM T E L E F O O N: 075-6504110- F A X: 075-6504129 E-MAIL: INFO@PENNEMES.NL - WEBSITE : WWW. P E N N E M E S.NL K A M E R V A N KOOPHANDEL 41.232.103

Nadere informatie

beslisregels advisering toeleiding cliënten naar ZZP s ZZP s, Pilot ZZBI Kernprogrammateam CIZ versie

beslisregels advisering toeleiding cliënten naar ZZP s ZZP s, Pilot ZZBI Kernprogrammateam CIZ versie Beslisregels advisering toeleiding cliënten naar ZZP s, Pilot ZZBI project ZZBI auteur(s) versie status Kernprogrammateam CIZ Concept datum 30 maart 2006 onze referentie bijlage(n) 2 onderwerp beslisregels

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 2, derde lid, en 17, eerste lid, van het Besluit zorgaanspraken AWBZ en artikel 15, tweede lid, van het Zorgindicatiebesluit;

Gelet op de artikelen 2, derde lid, en 17, eerste lid, van het Besluit zorgaanspraken AWBZ en artikel 15, tweede lid, van het Zorgindicatiebesluit; Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 7 december 2010, Z/VU-3037764, houdende wijziging van de Regeling zorgaanspraken AWBZ in verband met het nader regelen van de

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In artikel 1.1 vervalt keurmerkinstituut: Keurmerkinstituut B.V. te Zoetermeer;.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In artikel 1.1 vervalt keurmerkinstituut: Keurmerkinstituut B.V. te Zoetermeer;. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46256 18 december 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 10 december 2015, kenmerk

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten sector V&V

Zorgzwaartepakketten sector V&V Zorgzwaartepakketten sector V&V Enschede, 14 juli 2006 AW/06/2091/zba dr. P.G.M. Jansen Zorgzwaartepakketten sector V&V Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten... 3 1.1... 3 1.2... 3 1.3... 6

Nadere informatie

Notitie scheiden wonen en zorg

Notitie scheiden wonen en zorg Notitie scheiden wonen en zorg Inleiding Het scheiden van Wonen en Zorg is al ruim 20 jaar gaande en heeft door het voorjaarsakkoord en het nieuwe regeerakkoord voor wat betreft de verdere invoering, weer

Nadere informatie

Bijlage 1. Criteria ondersteuning, dagactiviteiten, kortdurend verblijf

Bijlage 1. Criteria ondersteuning, dagactiviteiten, kortdurend verblijf Bijlage 1. Criteria ondersteuning, dagactiviteiten, kortdurend verblijf Als bedoeld in hoofdstuk 6, paragraaf 2. 1. Ondersteuning Ondersteuning thuis zijn activiteiten gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek

Zorgprofielen Productenboek Zorgprofielen Productenboek Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking Amerpoort biedt woonproducten aan voor alle zes zorgprofielen voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

Begeleiding individueel (laag)

Begeleiding individueel (laag) Begeleiding individueel (laag) Het bieden van activiteiten gericht op bevordering, behoud of compensatie van de zelfredzaamheid en die strekken tot voorkoming van opname in een instelling of verwaarlozing.

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT)

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen Een zorgzwaartepakket (ZZP) is een manier om aan te

Nadere informatie

Bijlage 2 Prestaties en prestatiebeschrijvingen zzp s ggz

Bijlage 2 Prestaties en prestatiebeschrijvingen zzp s ggz BELEIDSREGEL Prestaties en tarieven gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg Kenmerk Bijlage 2 Prestaties en prestatiebeschrijvingen zzp s ggz De NZa heeft de navolgende zorgzwaartepakketten ggz vastgesteld:

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector GGZ Versie 2012

Zorgzwaartepakketten Sector GGZ Versie 2012 Zorgzwaartepakketten Sector GGZ Versie 2012 Enschede, juni 2011 PJ/11/1480/imz Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten GGZ... 3 1.1...3 1.2 Functies en totaaltijd per week...3 1.3...5 2. Overzicht

Nadere informatie

Soort uitspraak: IgA = Indicatiegeschil AWBZ Datum: 26 oktober 2011 Uitgebracht aan: CIZ Zorgvorm: Begeleiding. Onderstaand de volledige uitspraak.

Soort uitspraak: IgA = Indicatiegeschil AWBZ Datum: 26 oktober 2011 Uitgebracht aan: CIZ Zorgvorm: Begeleiding. Onderstaand de volledige uitspraak. Onderwerp: Samenvatting: ZZP en begeleiding in groepsverband schoolgaande verzekerde In dit geschil gaat het om de vraag of een schoolgaande verzekerde met een ZZP in aanmerking kan komen voor begeleiding

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Indicatiestelling Zorg)

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten sector V&V Versie 2009

Zorgzwaartepakketten sector V&V Versie 2009 Zorgzwaartepakketten sector V&V Versie 2009 4 november 2008 PJ/08/2877/imz Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten V&V...3 1.1...3 1.2...3 1.3...6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten V&V...7 PJ/08/2877/imz,

Nadere informatie

Sociale redzaamheid Stabilisatie. (Geleidelijke) achteruitgang

Sociale redzaamheid Stabilisatie. (Geleidelijke) achteruitgang Bijlage 1 Voorbeeld Zorgzwaartepakket ZZP 4 VV BESCHUT WONEN MET DEMENTIEZORG CLIËNTPROFIEL Deze cliëntengroep heeft vanwege matige dementiële problematiek, eventueel in combinatie met langdurende psychiatrische

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten sector GGZ Versie 2010

Zorgzwaartepakketten sector GGZ Versie 2010 Zorgzwaartepakketten sector GGZ Versie 2010 30uni 2009 PJ/09/1642/imz Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten...3 1.1...3 1.2...3 1.3...6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten GGZ...7 PJ/09/1642/imz,

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging

Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Zorgprofielen Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Een zorgprofiel

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten sector GGZ Versie 2009

Zorgzwaartepakketten sector GGZ Versie 2009 Zorgzwaartepakketten sector GGZ Versie 2009 1 september 2008 PJ/08/2062/imz Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten...3 1.1...3 1.2...3 1.3...6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten GGZ...7 PJ/08/2062/imz,

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2011

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2011 Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2011 Enschede, juni 2010 PJ/10/1657/imz Inhoudsopgave 1. Zorgzwaartepakketten V&V... 3 1.1...3 1.2 Functies en totaaltijd per week...3 1.3...6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten

Nadere informatie

Huisvesting Cliënt heeft eigen adres maakt geen gebruik van een adres via Maaszicht.

Huisvesting Cliënt heeft eigen adres maakt geen gebruik van een adres via Maaszicht. Aanbod Maaszicht Toelichting per product: Opsporing en toeleiding Maaszicht krijgt regelmatig aanmeldingen van en voor jongeren voor wie niet direct duidelijk is voor welke zorg zij nodig hebben. Dit kan

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V. Versie 2013

Zorgzwaartepakketten Sector V&V. Versie 2013 Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2013 Inhoudsopgave 1. Zorgzwaartepakketten V&V... 3 1.1...3 1.2 Functies en totaaltijd per week...3 1.3...6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten V&V... 7 1. Zorgzwaartepakketten

Nadere informatie

Wlz- GGZ- zorgprofielen. Toetsing en aanscherping, resultaten 2 e fase

Wlz- GGZ- zorgprofielen. Toetsing en aanscherping, resultaten 2 e fase Wlz- GGZ- zorgprofielen Toetsing en aanscherping, resultaten 2 e fase Inhoud 1. Aanpak... 3 2. Resultaten... 5 2.1 Respons... 5 2.2 Resultaten... 6 3. Zorgprofielen... 10 Auteur(s) Opdrachtgever dr. Patrick

Nadere informatie

Rapport inspectiebezoeken De Zorgconsulent. Utrecht, Augustus 2017

Rapport inspectiebezoeken De Zorgconsulent. Utrecht, Augustus 2017 Rapport inspectiebezoeken De Zorgconsulent Utrecht, Augustus 2017 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding en belang... 3 1.2 Werkwijze... 3 1.3 Leeswijzer... 4 2 Korte beschrijving van de organisatie...

Nadere informatie

2. Gegevens instelling en hoofdbehandelaar die namens cliënt deze aanvraag indient

2. Gegevens instelling en hoofdbehandelaar die namens cliënt deze aanvraag indient Aanvraag Voortgezet GGZ-Verblijf onder de zorgverzekeringswet Versie 1.0 (Voor een algemene toelichting voor het invullen van dit formulier zie onder toelichting 1) Dossierkenmerk (In te vullen door Menzis)

Nadere informatie

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG)

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking en een lichamelijke handicap. Een zorgprofiel is een manier

Nadere informatie

Vastgesteld rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Zorgzaam Twente te Enschede op 31 maart Utrecht Juni 2016

Vastgesteld rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Zorgzaam Twente te Enschede op 31 maart Utrecht Juni 2016 Vastgesteld rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Zorgzaam Twente te Enschede op 31 maart 2016 Utrecht Juni 2016 Vastgesteld rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Zorgzaam Twente op 31

Nadere informatie

Bijlage 4: Deelprestaties verblijf

Bijlage 4: Deelprestaties verblijf Bijlage 4: Deelprestaties verblijf DEELPRESTATIE VERBLIJF A (LICHTE VERZORGINGSGRAAD) met een lichte verstoring in het psychiatrisch ziektebeeld (psychisch, sociaal en somatisch functioneren), waardoor

Nadere informatie

Bijlage 5: Deelprestaties verblijf

Bijlage 5: Deelprestaties verblijf Gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg 1 van 7 Bijlage 5: Deelprestaties verblijf DEELPRESTATIE VERBLIJF A (LICHTE VERZORGINGSGRAAD) met een lichte verstoring in het psychiatrisch ziektebeeld (psychisch,

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten sector V&V Versie 2010

Zorgzwaartepakketten sector V&V Versie 2010 Zorgzwaartepakketten sector V&V Versie 2010 30 juni 2009 PJ/09/1641/imz Inhoudsopgave 1. Toelichting zorgzwaartepakketten V&V...3 1.1...3 1.2...3 1.3...5 2. Overzicht zorgzwaartepakketten V&V...5 PJ/09/1641/imz,

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2011

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2011 Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2011 Enschede, november 2010 PJ/10/2895/imz Inhoudsopgave 1. Zorgzwaartepakketten V&V... 3 1.1...3 1.2 Functies en totaaltijd per week...3 1.3...6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Bijlage 1 bij beleidsregel CA-452 Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2011 Enschede, juni 2010 PJ/10/1657/imz Inhoudsopgave 1. Zorgzwaartepakketten V&V... 3 1.1...3 1.2 Functies en totaaltijd per week...3

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Bijlage 1 bij beleidsregel CA 437 Zorgzwaartepakketten Sector V&V Versie 2011 Enschede, juni 2010 PJ/10/1657/imz Inhoudsopgave 1. Zorgzwaartepakketten V&V... 3 1.1...3 1.2 Functies en totaaltijd per week...3

Nadere informatie

Zorgprofielen Licht Verstandelijk Gehandicapt (LVG)

Zorgprofielen Licht Verstandelijk Gehandicapt (LVG) Zorgprofielen Licht Verstandelijk Gehandicapt (LVG) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een licht verstandelijke beperking zelfstandig kan wonen. Het gaat om zorg die noodzakelijk

Nadere informatie

Bijlage 2 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo. Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo

Bijlage 2 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo. Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Bijlage 2 Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Producten Maatwerkvoorziening begeleiding Wmo Versie: 1.0 Datum: 21 november 2017 Product begeleiding Het Product begeleiding kan bestaan uit de

Nadere informatie

Prestatiebeschrijvingen en tarieven zorgzwaartepakketten

Prestatiebeschrijvingen en tarieven zorgzwaartepakketten Bijlage bij circulaire Care/AWBZ/09/6c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven zorgzwaartepakketten 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op zorg of dienst als omschreven bij of krachtens

Nadere informatie

Wonen bij Op de Bies

Wonen bij Op de Bies Wonen bij Op de Bies Jezelf thuis voelen We hebben allemaal recht op een zo zelfstandig en zo prettig mogelijke woonsituatie. Daarom biedt Op de Bies uiteenlopende vormen van woonondersteuning aan, die

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In onderdeel a wordt er is sprake vervangen door: er sprake is.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In onderdeel a wordt er is sprake vervangen door: er sprake is. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 50899 29 september 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 september 2016,

Nadere informatie

Deelprestaties 24-uurs verblijf DBC-pakket 2016 voor de ggz

Deelprestaties 24-uurs verblijf DBC-pakket 2016 voor de ggz Deelprestaties 24-uurs verblijf DBC-pakket 2016 voor de ggz DEELPRESTATIE VERBLIJF A (LICHTE VERZORGINGSGRAAD) met een lichte verstoring in het psychiatrisch ziektebeeld (psychisch, sociaal en somatisch

Nadere informatie

Zorgzwaartepakketten Sector V&V

Zorgzwaartepakketten Sector V&V Zorgzwaartepakketten Sector V&V Inhoudsopgave 1. Zorgzwaartepakketten V&V... 3 1.1... 3 1.2 Functies en totaaltijd per week... 3 1.3... 6 2. Overzicht zorgzwaartepakketten V&V... 7 Pagina 2 van 17 1. Zorgzwaartepakketten

Nadere informatie

Wmo begeleiding WF6 2017

Wmo begeleiding WF6 2017 Wmo begeleiding WF6 2017 Perceelbeschrijving Individuele Begeleiding Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec. Perceelbeschrijving individuele begeleiding 1 van 6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ondersteunende Begeleiding / Activerende Begeleiding

Ondersteunende Begeleiding / Activerende Begeleiding Ondersteunende Begeleiding / Activerende Begeleiding Discussienotitie proeftuin Wmo, gemeente Enschede 1. Inleiding In het kader van de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) zijn er

Nadere informatie

(Voor een algemene toelichting voor het invullen van dit formulier zie onder toelichting 1)

(Voor een algemene toelichting voor het invullen van dit formulier zie onder toelichting 1) Aanvraag Voortgezet GGZ-Verblijf onder de zorgverzekeringswet (Voor een algemene toelichting voor het invullen van dit formulier zie onder toelichting 1) Dossierkenmerk (In te vullen door Menzis) 1. Gegevens

Nadere informatie

Bijlage 1 WMO Arrangementtarieven 2019

Bijlage 1 WMO Arrangementtarieven 2019 Bijlage 1 WMO Arrangementtarieven 2019 Deze bijlage bestaat uit een aantal onderdelen: - Bijlage 1a: Overzicht gecontracteerde arrangementen 2019; - Bijlage 1b: Consultatie en detachering; - Bijlage 1c:

Nadere informatie

Experiment Woonzorgwijzer Zuid - Holland Workshop Gemeente Delft

Experiment Woonzorgwijzer Zuid - Holland Workshop Gemeente Delft Experiment Woonzorgwijzer Zuid - Holland W Workshop Gemeente Delft Tirza Kouwenberg, gemeente Delft Johan van Iersel, partner / senior-onderzoeker Rigo 1 Agenda Welkom Wonen en zorg in Delft: acties en

Nadere informatie

Perceel Residentiële Jeugdhulp

Perceel Residentiële Jeugdhulp Perceel Residentiële Jeugdhulp 3a. Productbeschrijving en specifieke Eisen Inleiding Onderdeel van de Offerteaanvraag Inkoop Wmo en Jeugd is het Perceel Residentiële Jeugdhulp. Deze jeugdhulp wordt alleen

Nadere informatie

Productbeschrijving Wmo contract 2016

Productbeschrijving Wmo contract 2016 Productbeschrijving Wmo contract 2016 In dit document worden de ingekochte producten beschreven. Het is bedoeld als handreiking bij de beoordeling van de in te zetten ondersteuning. Geen vaste criteria

Nadere informatie

Begeleider gehandicaptenzorg. Oriëntatie op de gehandicaptenzorg. Oriëntatie op de gehandicaptenzorg. Oriëntatie op de gehandicaptenzorg

Begeleider gehandicaptenzorg. Oriëntatie op de gehandicaptenzorg. Oriëntatie op de gehandicaptenzorg. Oriëntatie op de gehandicaptenzorg Begeleider gehandicaptenzorg Thema 1 ORIËNTATIE OP DE GEHANDICAPTENZORG Hoofdstuk 1 CLIËNTEN IN DE GEHANDICAPTENZORG Oriëntatie op de gehandicaptenzorg 1.1 - INLEIDING Mensen met een beperking = functioneringsprobleem

Nadere informatie

Deelprestaties Verblijf met overnachting dbc-pakket 2019 ggz

Deelprestaties Verblijf met overnachting dbc-pakket 2019 ggz Deelprestaties Verblijf met overnachting dbc-pakket 2019 ggz DEELPRESTATIE VERBLIJF A (LICHTE VERZORGINGSGRAAD) met een lichte verstoring in het psychiatrisch ziektebeeld (psychisch, sociaal en somatisch

Nadere informatie

Deelprestaties verblijf met overnachting dbc-pakket 2018 ggz

Deelprestaties verblijf met overnachting dbc-pakket 2018 ggz Deelprestaties verblijf met overnachting dbc-pakket 2018 ggz DEELPRESTATIE VERBLIJF A (LICHTE VERZORGINGSGRAAD) met een lichte verstoring in het psychiatrisch ziektebeeld (psychisch, sociaal en somatisch

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ. Bijlage 8. Verblijf

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ. Bijlage 8. Verblijf Versie 1 januari 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Beschermende woonomgeving 4 2.3 Therapeutisch leefklimaat 4 2.4 Permanent toezicht 4 3 Indicatiecriteria 5

Nadere informatie

Factsheet decentralisatie AWBZ Doetinchem 4 juli 2013 Wendy van Beek

Factsheet decentralisatie AWBZ Doetinchem 4 juli 2013 Wendy van Beek Factsheet decentralisatie AWBZ Doetinchem 4 juli 2013 Wendy van Beek Aanleiding en kern van de boodschap Er zijn veel landelijke ontwikkelingen rondom de decentralisatie van de AWBZ naar de Wmo en de toekomst

Nadere informatie

Forensische-zorgwijzer

Forensische-zorgwijzer Forensische-zorgwijzer Klinische zorg Verblijfszorg Ambulante zorg Stapelzorg Vrijheidsbenemende of vrijheidsbeperkende maatregelen. Geen vrijheidsbeperkende maatregelen. Verblijf, begeleiding en bescherming.

Nadere informatie

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding

Blad 1. Bijlage 3. Nadere beschrijving productcodes en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Bijlage 3. Nadere beschrijving product en diensten Maatwerkvoorziening Begeleiding Op basis van de prestatiebeschrijvingen opgesteld door de Nza (2013). Nza F125 Dagactiviteit GGZ-LZA (p/u.) Toeleidingtraject

Nadere informatie

De Hondsberg Tijdelijke opname

De Hondsberg Tijdelijke opname De Hondsberg Tijdelijke opname Observatie, diagnostiek en exploratieve behandeling 1 Samen op eigen kracht 2 Koraal-locatie De Hondsberg in Oisterwijk biedt landelijk specialistische observatie, diagnostiek

Nadere informatie

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014 Welbevinden Doel Het bevorderen van welzijn en de kwaliteit van leven, achteruitgang vertragen en mantelzorgers ontlasten door het dragelijk houden van de effecten van de aandoening van de cliënt en langer

Nadere informatie

Begeleiding Jeugdwet. Omschrijving voorzieningen. Ons kenmerk: Datum: Juni 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.

Begeleiding Jeugdwet. Omschrijving voorzieningen. Ons kenmerk: Datum: Juni 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv. Begeleiding Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Juni 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 33101 Begeleiding individueel... 3 2 33102 Module Ondersteuning

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ. Bijlage 8. Verblijf

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ. Bijlage 8. Verblijf Versie 1 juli 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 5 2.1 Algemeen 5 2.2 Beschermende woonomgeving 5 2.3 Therapeutisch leefklimaat 5 2.4 Permanent toezicht 5 3 Indicatiecriteria 6 3.1

Nadere informatie

Informatie kaart. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Informatie kaart. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Informatie kaart Afbakening Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en wijkverpleging Zorg verzekerings wet Deze informatiekaart gaat in op de verantwoordelijkheidsverdeling tussen zorgverzekeraars en

Nadere informatie

Zorg in april De zorg in 2015 en verder. »WMO (wet maatschappelijke ondersteuning)»jeugdwet. »Zorgverzekering

Zorg in april De zorg in 2015 en verder. »WMO (wet maatschappelijke ondersteuning)»jeugdwet. »Zorgverzekering De zorg in 2015 en verder. De zorg in 2015 en verder. AWBZ»WLZ (wet langdurige zorg)»wmo (wet maatschappelijke ondersteuning)»jeugdwet»zorgverzekering Hans de Bruijn 1 Wie Wet Waar Zorgverzekering: Grondslag:

Nadere informatie

Zorgzwaartescorelijst - versie 4.0

Zorgzwaartescorelijst - versie 4.0 Zorgzwaartescorelijst - versie 4.0 1. Toelichting zorgzwaartescorelijst In deze notitie wordt de zorgzwaartescorelijst gepresenteerd. Deze wordt gebruikt bij de scoring van alle AWBZ-verblijfscliënten

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Woonzorgarrangement. Wonen met Zorg. Gaarne ingevuld en ondertekend toezenden aan:

Aanmeldingsformulier Woonzorgarrangement. Wonen met Zorg. Gaarne ingevuld en ondertekend toezenden aan: Aanmeldingsformulier Woonzorgarrangement Wonen met Zorg Gaarne ingevuld en ondertekend toezenden aan: Postadres Aanmeldsecretariaat Wonen met Zorg Nicolaas van Akenstraat 15 2553 RG Den Haag Informatie

Nadere informatie

Wmo begeleiding WF6 2017

Wmo begeleiding WF6 2017 Wmo begeleiding WF6 2017 Perceelbeschrijving Dagbesteding - Arbeidsmatig & Belevingsgericht Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec. Perceelbeschrijving dagbesteding arbeidsmatig

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/FZ-0015

BELEIDSREGEL BR/FZ-0015 BELEIDSREGEL PRESTATIES EN TARIEVEN ZZP S EN EXTRAMURALE PARAMETERS FORENSISCHE ZORG Ingevolge artikel 57 eerste lid onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) juncto artikel 6 van

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 9. Kortdurend Verblijf

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ Bijlage 9. Kortdurend Verblijf 2011 Kortdurend Verblijf Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Permanent toezicht 4 3 Indicatiecriteria 5 3.1 Permanent toezicht 5 3.2 Overname permanent toezicht 5 4

Nadere informatie

(Voor een algemene toelichting voor het invullen van dit formulier zie onder toelichting 1)

(Voor een algemene toelichting voor het invullen van dit formulier zie onder toelichting 1) Aanvraag Voortgezet GGZ-Verblijf onder de zorgverzekeringswet (Voor een algemene toelichting voor het invullen van dit formulier zie onder toelichting 1) Dossierkenmerk (In te vullen door Menzis) 1. Gegevens

Nadere informatie

Invulformulier zorgzwaartegegevens na inlezen versie 3.0

Invulformulier zorgzwaartegegevens na inlezen versie 3.0 Invulformulier zorgzwaartegegevens na inlezen versie 3.0 Dit formulier kunt u na het inlezen van de cliëntgegevens in het ZZP registratiesysteem gebruiken voor het invullen van de zorgzwaartegegevens voor

Nadere informatie

Gemeente Gouda Afdeling Zorg en Welzijn HANDLEIDING BESCHERMD WONEN

Gemeente Gouda Afdeling Zorg en Welzijn HANDLEIDING BESCHERMD WONEN Gemeente Gouda Afdeling Zorg en Welzijn HANDLEIDING BESCHERMD WONEN Januari 2015 Handleiding Beschermd Wonen Hoofdstuk 1 - Algemene uitgangspunten... 1.1. Inleiding... 1.2. De ondersteuning vanuit een

Nadere informatie

Zorgzwaartescorelijst - versie 3.0

Zorgzwaartescorelijst - versie 3.0 Zorgzwaartescorelijst - versie 3.0 1. Toelichting zorgzwaartescorelijst In deze notitie wordt de zorgzwaartescorelijst gepresenteerd. Deze wordt gebruikt bij de scoring van alle AWBZ-verblijfscliënten

Nadere informatie

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2010. Bijlage 6. Begeleiding

Beleidsregels indicatiestelling AWBZ 2010. Bijlage 6. Begeleiding 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Doelstelling functie 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Het bevorderen, behouden of compenseren van zelfredzaamheid 4 2.3 Directe omgeving 4 2.4 Het bieden van een dagprogramma ter

Nadere informatie