MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET"

Transcriptie

1 Schooljaar , nr. 12 Donderdag 20 april 2017 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Leerarrangement groei en leven Op 9 maart startten we met het leerarrangement Groei en leven. Als kick-off nodigden we de leerlingen uit in de schooltuintjes aan de voorzijde van de school. Hier plantten we een heleboel bloembollen. De tuintjes staan er inmiddels prachtig bij. Daarna gaf iedere groep de erop volgende weken invulling aan het leerarrangment. Vraag uw kind er maar eens naar of bekijk in de klas samen de verwerkingen. De leerkrachten vertellen u er ook graag over! Alles wat je aandacht geeft, groeit In dit nummer: Leerarrangement groei en leven 1 Ons groene schoolplein 2 Belettering en logo nieuw! 2 Paasfeest 2 Afval scheiden 3 Kennismaking Carin Zandbergen 3 Vakantie en studiedagen Informatie en kijkochtend 5 Kom naar het Voorjaarsfestival! 5 Super schoolkampen! 5 BSO De Petteflet 6 Op de agenda: Koningsspelen Voorjaarsfestival 11:00-17:00u Meivakantie (2 weken vrij) Opening Groene Schoolplein 13:00u Peuteractiviteit 11:00-11:30u Start leerarrangement tijd en ruimte Cito E-toetsen (3 weken) Informatieochtend 09:30-11:30u Kijkochtend 09:00-12:00u MR-vergadering 19:30u Hemelvaart (leerlingen 2 dagen vrij) 25-05

2 Ons groene schoolplein Binnen twee weken hebben we ons groene schoolplein gerealiseerd. Deze prestatie was alleen mogelijk door de hulp tijdens en na schooltijd van onze leerlingen, onze ouders, de hoveniers, onze familieleden en uiteraard ons team. Wat een geweldige ervaring om dit met elkaar neer te kunnen zetten! Momenteel zetten we de puntjes op de spreekwoordelijke i. Na de meivakantie, op maandag 8 mei, zullen we ons groene schoolplein samen met onze leerlingen, onze ouders en een aantal genodigden feestelijk openen. Hiervoor ontvangt u een uitnodiging. Groene Schoolpleinen staan momenteel volop in de belangstelling en terecht. Uit wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Wageningen blijkt dat leerlingen minder ruziemaken als scholen beschikken over een groen schoolplein. Daarnaast laten de eerste resultaten van onderzoek door de Hogeschool Leiden zien dat groene schoolpleinen een gunstig effect hebben op het leren. Wilt u meer weten over groene schoolpleinen, dan is deze video interessant: Belettering en logo nieuw! Bij de hoofdingang, op de hoge achterwand en op de zijwand prijkt sinds kort ons nieuwe logo en onze nieuwe belettering. De Petteflet is een montessorischool en dat is nu dan eindelijk ook aan de buitenzijde van ons gebouw zichtbaar. Paasfeest Onze school was al een paar weken helemaal in paassfeer dankzij de OAC. Ook voor het paasfeest zetten de OACouders zich in om er weer een heel gezellige middag van te maken. De middag begon met een gezellige paaslunch in de eigen groep. Er werden eieren gezocht op het plein, er waren paasworkshops en de dag eindigde met een challenge voor de groepen 7 en 8: ontwerp een constructie die je ei heel houdt als je deze naar beneden laat vallen. Het leverde de meest bijzondere creaties op. OAC en hulpouders weer heel erg bedankt voor jullie hulp om Pasen op de Petteflet weer tot een feest te maken! 25 mei verschijnt Nieuwsbrief De Petteflet Nummer 13 Ouderpanel Het kersverse ouderpanel kwam onlangs bij elkaar. Op de agenda stond de indeling voor volgend schooljaar. Anne-Fleur vertelde welke opties er zijn. Het ouderpanel dacht mee over de mogelijke voor en nadelen van de verschillende opties. Deze argumenten neemt Anne-Fleur mee als input voor de definitieve indeling. Het was een interessante avond.

3 Afval scheiden In onze vorige nieuwsbrief las u al de aankondiging over het scheiden van plastic. Dit duurzame initiatief van onze leerlingenraad start per 1 mei aanstaande. Om ook onze leerlingen in te lichten over dit initiatief en het belang ervan, gaf de leerlingenraad in iedere groep een presentatie. Deze presentaties bedachten ze zelf, helemaal passend bij de leeftijden van de verschillende groepen leerlingen. De leerlingenraad legde uit hoe het scheiden in zijn werk gaat en gaf de nodige tips aan onze Pettefletters voor op school: Vraag je ouder(s) om drinken in een plastic beker (in plaats van een pakje); Vraag je ouders om brood los in je broodtrommel (in plaats van in een zakje of zilverfolie). Inmiddels beschikt iedere groep over 3 gloednieuwe afvalbakken: 1 voor plastic, 1 voor papier en 1 voor restafval. Het Brabants Afval Team was erg enthousiast over het initiatief van onze leerlingenraad om behalve papier en restafval ook plastic te scheiden. Geheel vrijblijvend gaven zij daarom een gastles en konden onze leerlingen precies zien hoe een vuilniswagen werkt. Onze kleuters ontdekten dat de wielen van deze enorme wagen zelfs groter waren dan zijzelf! One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child - Maria Montessori Kennismaking Carin Zandbergen Afgelopen 30 maart bezocht Carin Zandbergen, onze nieuwe bestuurder, voor het eerst onze school. Pluk van De Petteflet ontving haar bij de ingang met zijn kraanwagentje. Carin kreeg een schatkaart. Hierop stond waar zij de parels van Montessorischool De Petteflet kon vinden. Aangezien dat er flink wat zijn, had Carin het druk. Ze bezocht de groepen en leerlingen vertelden haar over alles waarin we uniek zijn als school. Ook kreeg zij een presentatie door de plusgroep over de afgelopen eilandbattle. Verder bezocht Carin het Groene Schoolplein en BSO De Petteflet. Carin voerde gesprekken met de leerlingenraad, het team, de ouders van de MR, de OAC en het ouderpanel. Tenslotte maakte ze met Anne-Fleur een wandeling door de wijk. Na afloop concludeerde Carin dat Montessorischool De Petteflet modern onderwijs biedt in een hippe school. Carin vond het uniek dat onze leerlingen de complete dag verzorgden. Dat maakte ze nog niet eerder mee. Dit past natuurlijk helemaal bij onze montessorivisie: help mij het zelf te doen! #typischdepetteflet :-)

4 Vakantie en studiedagen Vakanties en feestdagen: *Herfstvakantie: t/m *Kerstvakantie: t/m *Voorjaarsvakantie: t/m *Tweede Paasdag: *Meivakantie: t/m *Hemelvaart t/m *Tweede Pinksterdag *Zomervakantie: t/m Extra uren vrij: * start om 09:15u (voor iedereen); * vrij om 12:00u (voor iedereen); *dag na avond4daagse start om 10:15u (facultatief); *dag na schoolkamp start om 10:15u (voor iedereen, tenzij je op vrijdag terugkomt van kamp). =>Zowel de datum van de avond4daagse als de data van de schoolkampen zijn op dit moment nog niet bekend. Studiedagen en studieweek: * ; * ; * ; * ; * ; * ; * ; * t/m Alle studiedagen betreffen hele dagen. Als je niet op vakantie kunt, ga dan op avontuur - Loesje Aangepast gedragsprotocol Ons gedragsprotocol pasten we onlangs aan. In dit herziene gedragsprotocol staan onze deels aangepaste schoolregels en de consequenties wanneer leerlingen zich hier niet aan mochten houden. Dit klinkt misschien serieus en wellicht vraagt u zich af of dat allemaal nodig is. Op onze school leren kinderen, vanuit onze montessorivisie, zorgdragen voor elkaar en de omgeving. Dit resulteert in een warm pedagogisch klimaat. Deze fijne sfeer kunnen we behouden als iedereen zich aan de schoolregels houdt. Dit lukt doorgaans heel goed en gelukkig hebben we ons gedragsprotocol verder dan ook nauwelijks nodig. Toch is het in ongewenste situaties helpend als precies op papier staat wat van de leerling, ons en u als ouder verwacht wordt. U vindt het aanpaste gedragsprotocol als bijlage bij deze nieuwsbrief en op onze website. Na de meivakantie nemen we de kinderen op onze eigen wijze mee in de deels aangepaste schoolregels en de afspraken die daarbij horen. Afscheid Sylvia van der Ven, ib-er Beste ouders en kinderen van Montessorischool De Petteflet, Hierbij wil ik jullie laten weten dat ik na de meivakantie niet langer meer werkzaam ben als ib-er. De montessorivisie sluit minder aan bij mijn onderwijsvisie dan ik verwacht had. Ik ga daarom binnen Xpect Primair een nieuwe uitdaging aan. Bedankt voor de fijne tijd, het vertrouwen en de samenwerking. Met vriendelijke groet, Sylvia van der Ven. Sylvia zal voorlopig worden waargenomen door Monique van den Broek, totdat we een nieuwe ib-er hebben. Hiervoor wordt een vacature gesteld.

5 Informatie en kijkochtend Binnenkort organiseren we zowel een informatie als kijkochtend. Op zaterdag 20 mei van 09:30-11:30u organiseren wij een informatieochtend. Deze is speciaal voor peuterouders die graag meer willen weten over onze school en voor ouders die een overstap voor hun kind naar onze school overwegen. Kinderen zijn die ochtend van harte welkom om mee te komen. Voor hen is er ook van alles te doen. Zo organiseren we die ochtend uiteraard ook een groene activiteit op ons gloednieuwe groene schoolplein: we gaan pompoenen zaaien. Onze Pettefletters zijn uiteraard ook meer dan welkom om hier aan mee te doen! Op maandag 22 mei is onze kijkochtend van 09:00-12:00u. Die dag is onze school in bedrijf te bekijken. Leerlingen verzorgen rondleidingen, leerkrachten, ouders, BSO en Anne-Fleur beantwoorden graag vragen. Zo krijgen bezoekers een 360 graden indruk. Uiteraard zijn onze eigen ouders ook van harte welkom voor een rondleiding door hun eigen kind. Kom naar het Voorjaarsfestival! Op zondag 23 april staan wij als Montessorischool De Petteflet van 11:00-17:00u op het Voorjaarsfestival; u komt toch ook?! Een gezellig uitje in de meivakantie boordevol natuurbeleving. De kleurplaat die onze leerlingen op school meekrijgen, vormt hun toegangsbewijs. Meer informatie ontvangt u als bijlage bij deze nieuwsbrief en vindt u hier: Let s inspire each other and create new things! Super schoolkampen! Super waren de afgelopen schoolkampen van achtereenvolgens de groepen 7, 5-6 en 3-4! We zagen bij terugkomst heel enthousiaste leerlingen, hulpouders en leerkrachten. Wist u dat wij als school echt uniek zijn door al vanaf groep 3 met onze Pettefletters op schoolkamp te gaan? Schoolkamp vanaf groep 3 is dan ook met recht een Petteflet Parel! We kiezen hiervoor omdat schoolkampen behalve heel leuk en leerzaam, ook van grote meerwaarde zijn voor de groepsvorming.

6 'eigen-wijs in onderwijs' BSO De Petteflet Wij willen alvast alle ouders en kinderen bedanken die ons hebben geholpen met de oranje waslijn challenge. Wij hebben onze waslijn bij de Grote Beemd erbij gehangen. En jawel hoor... we hebben samen al meer dan 100 meter!!!! Hoe is nu eigenlijk het groei proces van een vlinder? Om hier achter te komen hebben we eitjes, rupsen en poppen besteld bij de Vlinder Stichting. En jawel hoor, er zijn al twee heel mooie vlinders uitgevlogen. Tijdens de meivakantie zijn wij niet op onze eigen BSO De Petteflet, maar spelen we bij BSO de Grote Beemd. Fijne vakantie allemaal! Groetjes Denise en Ingrid Toeval, iedereen blijkt exact op zijn verjaardag geboren te zijn - Loesje Deze kanjers zijn binnenkort jarig! Janne (10 jaar) - groep 6; Naomi (6 jaar) - groep 2; Lobi (10 jaar) - groep 6; Nisa (8 jaar) - groep 4; Max (7 jaar) - groep 3; Arda (6 jaar) - groep 2; Finn (8 jaar) - groep 4; Raphael (8 jaar) - groep 4; Sonia (10 jaar) - groep 6; Jelte (4 jaar) - groep 1; Charlotte (9 jaar) - groep 5; Hayato (7 jaar) - groep 3. Proficiat allemaal en héél veel plezier gewenst! Montessorischool De Petteflet Adresgegevens: Kamerikstraat TW Tilburg Telefoon: (013) website: bs.de.petteflet@xpectprimair.

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Schooljaar 2016-2017, nr. 10 Donderdag 23 februari 2017 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Leerarrangement Energie De afgelopen weken werkten we aan het leerarrangement Energie. Billy vertelt hoe groep 7 hieraan

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Schooljaar 2016-2017, nr. 11 Donderdag 23 maart 2017 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Eén groot feest! Carnaval op De Petteflet was ook dit jaar weer één groot feest! Gruun, gruuner, gruunder, gruunst luidde

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Versie augustus 2017 1 augustus 2017 1 dinsdag 2 woensdag 3 donderdag 4 vrijdag 5 zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 dinsdag 9 woensdag 10 donderdag 11 vrijdag 12 zaterdag 13 zondag

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Schooljaar 2016-2017, nr. 13 Donderdag 25 mei 2017 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Opening Groene Schoolplein Op maandag 8 mei openden onze Pettefletters het Groene Schoolplein feestelijk met het doorgeven

Nadere informatie

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair.

Augustus 2014. Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: 013-5710843. E-mail: bs.de.sporckt@xpectprimair. kalender schooljaar 2014-2015 Augustus 2014 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 25 augustus start het nieuwe schooljaar om

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Schooljaar 2015-2016, nr. 14 Donderdag 31 maart 2016 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Actief met educatief partnerschap Actief educatief partnerschap ziet het team van De Petteflet als het meeleven, het meehelpen/

Nadere informatie

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1 Nieuw lid MR... 1 Opbrengst kaartenactie... 1 Vakanties en studiedagen 2017-2018... 2 Sportdag september: Hulpouders gevraagd!!!... 2 Even voorstellen... 3 We zwaaien ze feestelijk uit!... 4 Summerfun...

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Schooljaar 2016-2017, nr. 15 Vrijdag 14 juni 2017 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Schoolverlaters Vandaag verlaten onze 8e groepers De Petteflet met een lach en waarschijnlijk een traan. Wat hebben we een

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 20-06-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Belangrijk! Lida heeft nog maar 1 mailadres:

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juli 2016

Nieuwsbrief nr juli 2016 Nieuwsbrief nr. 21 6 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Belangrijke data 2. Bezetting onderbouw 3. Afscheid Alma Smand 4. Montessoridiploma 5. Enquête over het rooster 6. Afscheid groep 8 7. Lustrumfeest 8. Verkeerslessen

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Schooljaar 2016-2017, nr. 5 Donderdag 24 november 2016 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Week van de Mediawijsheid Van 18 t/m 25 november is de Week van de Mediawijsheid. De week begon met een les van Bureau

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Schooljaar 2015-2016, nr. 19 Donderdag 30 juni 2016 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Studieweek Vanaf 17 juni tot en met 24 juni was het studieweek op onze school. Onze leerlingen genoten van een fijne tussendoor

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Vlinderblad. Nr

Vlinderblad.  Nr Juli Dinsdag 07-07-2015 Afscheidsavond groep 8 musical groep 7/8 Dinsdag 07-07-2015 Musicalvoorstelling voor de groepen 1 t/m 3 en 4 t/m 6 onder schooltijd Dinsdag 07-07-2015 Uiterlijke inleverdatum betaling

Nadere informatie

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon:

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: kalender schooljaar 2015-2016 Augustus 2015 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 5 Eerste schooldag Op 31 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30

Nadere informatie

Agenda NIEUWSBRIEF. cbs De Bron. Zomervakantie

Agenda NIEUWSBRIEF. cbs De Bron. Zomervakantie Agenda cbs De Bron NIEUWSBRIEF nieuwsbrief - cbs De Bron Juli 2019 Do 11 juli Kennismaken nieuwe groepen Do 11 juli Bedankmiddag voor ouders! Ma 15 juli Musical gr. 8 Di 16 juli Laatste schooldag gr. 8

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 18 Vrijdag 10 juni Agenda Vrijdag 10 juni Nieuwsbrief 18 Maandag 13 juni Ouderavond inloop vanaf 19.45 uur Woensdag 15 /m 17 juni Schoolkamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. Wij hebben er allemaal weer veel zin in! Ik wens u veel leesplezier met het lezen van de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nr. Wij hebben er allemaal weer veel zin in! Ik wens u veel leesplezier met het lezen van de nieuwsbrief! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 1 15 e jaargang Vrijdag 1 september 2017 Na een heerlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Schooljaar 2016-2017, nr. 9 Donderdag 2 februari 2017 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Nationaal voorleesontbijt Woensdag 25 januari vond het nationaal voorleesontbijt plaats. Wat was het leuk om (bijna)

Nadere informatie

Het Vijfblaadje. Zomervakantie 19 augustus Start schooljaar

Het Vijfblaadje. Zomervakantie 19 augustus Start schooljaar 19 juni - nummer 38 Het Vijfblaadje Kalender maand juni en juli 20 juni Schoolreisje 21 juni Studiedag. Alle kinderen vrij 27 juni Rapport 27 juni Rapportgesprekken (facultatief) 2 juli Kennismaking nieuwe

Nadere informatie

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo

Kick off studenten. Informatiea vond. OR vergadering. Groep 4 en 7. Groep. Informatieavond. Groep 3 en 6 Prinsjesdag. Sporcktinfo kalender schooljaar 2016-2017 September 2016 30 31 2 1 2 3 4 Tilburg Ten Miles 5 6 7 8 9 10 11 Eerste schooldag Kick off studenten 12 13 14 15 16 17 18 Informatieavond Groep 1-2 en 5 19 20 21 22 23 24

Nadere informatie

Informatiekalender. Obs Dongeschool. schooljaar

Informatiekalender. Obs Dongeschool. schooljaar Informatiekalender Obs Dongeschool schooljaar 2014-2015 donderdag 14 vrijdag 15 zaterdag 16 zondag 17 maandag 18 dinsdag 19 woensdag 20 donderdag 21 vrijdag 22 Groep 1/2 A-B-E vrij zaterdag 23 zondag 24

Nadere informatie

PETTEFLETNIEUW MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET

PETTEFLETNIEUW MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET PETTEFLETNIEUW S Schooljaar 2015-2016, nr. 11 Donderdag 18 februari 2016 MONTESSORISCHOOL DE PETTEFLET Wat een feest! Wat een feest was het vrijdag voor de vakantie op de Petteflet. 's Morgens verzamelden

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019)

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NR. 19 6 juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Woensdag 29 mei was de spelletjesdag voor alle kleuters. Wat hebben alle kinderen genoten. Ze konden kiezen uit

Nadere informatie

Jaargang 7 nummer 4 26 april 2019

Jaargang 7 nummer 4 26 april 2019 Jaargang 7 nummer 4 26 april 2019 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief krijgt u informatie over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebookpagina in de

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2018-2019 Augustus 27 Start schooljaar September 3 Start periode stages 4 Ouder Informatie avond PAARS 19.00-21.00 uur 5 Ouder Informatie avond ORANJE 19.00-21.00 uur 6 Ouder informatie avond

Nadere informatie

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland Nieuwsbrief 1 5 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * Welkom! * Info avond * Peutergym Zo, de kop is er weer af! We zijn weer begonnen en direct bruist het weer in school. Veel nieuwe gezichtjes

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, BS De Pionier - Spionneke 14 juni 2018 Beste ouder/verzorger, Beste ouder(s) / verzorger(s), Voor u weer 't Spionneke. Het volgende Spionneke verschijnt op donderdag 28 juni 2018, de laatste van dit schooljaar.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief april 2018 Nieuwsbrief 15 12 april 2018 GROEPSACTIVITEITEN Groep 3-4-5 naar het Musiater Op maandag 16 april gaan de kinderen uit groep 3-4-5 naar het Musiater voor een vertelconcert. Hierbij krijgen de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsflits 18- juli/augustus 2015

Nieuwsflits 18- juli/augustus 2015 Geachte ouders, verzorgers en leerlingen van De Delftse Daltonschool, Op donderdag 9 juli hebben we het schooljaar dan echt afgesloten. We kunnen terugkijken op een goed schooljaar met veel activiteiten

Nadere informatie

SPORCKTKALENDER. Elke dag samen een beetje beter. Basisschool De Sporckt. Meerssentraat 1B 5045 JB Tilburg

SPORCKTKALENDER. Elke dag samen een beetje beter. Basisschool De Sporckt. Meerssentraat 1B 5045 JB Tilburg SPORCKTKALENDER 2019-2020 augustus 2019 1 2 3 4 Zomervakantie 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Sporcktinfo #1 15 16 17 18 19 Eerste schooldag 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Sporcktinfo #2 OR 29 30 31 Op 19 augustus

Nadere informatie

Agenda. Vrijdag 12 april Vrijdag 12 april Koningsspelen. Maandag 15 april Groep 1A gaat naar Drang studio

Agenda. Vrijdag 12 april Vrijdag 12 april Koningsspelen. Maandag 15 april Groep 1A gaat naar Drang studio Agenda Vrijdag 12 april Vrijdag 12 april Koningsspelen Maandag 15 april Groep 1A gaat naar Drang studio Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 april CITO eindtoets voor groep 8 Donderdag 18 april Paasontbijt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 januari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

augustus 2017 Aantekeningen ma di wo do vr za zo Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg Telefoon:

augustus 2017 Aantekeningen ma di wo do vr za zo Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg Telefoon: kalender schooljaar 2017-2018 augustus 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 28 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30 uur.

Nadere informatie

Agenda. editie Engelandlaan. JAARGANG NUMMER 19 4 juli (laatste dit schooljaar) Beste ouders/verzorgers,

Agenda. editie Engelandlaan. JAARGANG NUMMER 19 4 juli (laatste dit schooljaar) Beste ouders/verzorgers, JAARGANG 2018-2019 NUMMER 19 4 juli (laatste dit schooljaar) editie Engelandlaan Agenda Woensdag 10 juli Zomeruitje kleuterklas 1 Donderdag 11 juli Laatste schooldag tot 12:00uur Vrijdag 12 juli start

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 19 N I E U W S B R I E F 26 juni 2019 Dat was het dan. De musical! We zitten lekker in de bus.. Belangrijke data Dinsdag 2 juli Schoolreisje groepen 1-2 Donderdag 4 juli Schoolreisje groepen 3 t/m 8

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief mei 2019 Nieuwsbrief 17 24 mei 2019 Hoera.Indy is geboren! 13 mei is juf Nicky bevallen van een dochter Indy. Alles is goed verlopen en moeder en dochter maken het goed. We wensen Nicky samen met haar man Jurre,

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 6, 15 februari 2019

Schooljaar Nummer 6, 15 februari 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 6, 15 februari 2019 Kalender: 18 feb Voorleeswedstrijd voor Gemeente Moerdijk 18-28 feb In deze weken zijn de ambitiegesprekken. U ontvangt hiervoor een uitnodiging via Parro

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

Nieuwsbrief JUNI Het einde van het schooljaar nadert... Groepsverdeling, groepsbezetting en lokaalindeling

Nieuwsbrief JUNI Het einde van het schooljaar nadert... Groepsverdeling, groepsbezetting en lokaalindeling Het einde van het schooljaar nadert... Beste ouder(s)/verzorger(s), We zitten aan het einde van het schooljaar en tellen af naar de zomervakantie. In deze nieuwsbrief treft u het vakantierooster voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. obs Ter Stege. Inloop voor groep 4 t/m 8. Sponsorloop. Studiedag Kanjertraining 27 oktober. samen leren goed presteren. O.b.s.

Nieuwsbrief. obs Ter Stege. Inloop voor groep 4 t/m 8. Sponsorloop. Studiedag Kanjertraining 27 oktober. samen leren goed presteren. O.b.s. obs Ter Stege samen leren goed presteren Nieuwsbrief Inloop voor groep 4 t/m 8 Sponsorloop Wij realiseren ons dat de inloop erg plotseling is afgeschaft. Sinds de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. 7 juli nummer 19. Van 7 juli tot 28 augustus. Donderdag 13 juli Rapporten groep 1 t/m 8

Belangrijke data. Jarigen. 7 juli nummer 19. Van 7 juli tot 28 augustus. Donderdag 13 juli Rapporten groep 1 t/m 8 7 juli 2017 - nummer 19 Belangrijke data Donderdag 13 juli Rapporten groep 1 t/m 8 Vrijdag 14 juli Laatste schooldag Maandag 17 juli t/m vrijdag 25 augustus Vakantie Maandag 28 augustus 1 ste schooldag

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Op facebook plaatsen wij elke week updates over onze school! Belangrijke data: 14 maart Week van het geld in groep 7 & 8 14 maart MR vergadering 21 maart Open

Nadere informatie

Groep 8 Cito eindtoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets

Groep 8 Cito eindtoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 12 april 2019 Agenda Nummer 29 maandag Paasviering dinsdag Groep 8 Cito eindtoets

Nadere informatie

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool Intro Geachte ouders/ verzorgers, De laatste BerICHTUS van 2015 die we naar u sturen en tegelijkertijd staat bovenaan al januari 2016, dus u krijgt al informatie voor het nieuwe jaar, terwijl we nog voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal KALENDER 2014-2015 augustus 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Inloopuur nieuwe klaslokaal 11.00-12.00 uur Eerste schooldag Luizencontrole 1 25 26 27 28 29 30 31 22 augustus

Nadere informatie

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2016 Start schooljaar 2016- Het nieuwe schooljaar start op maandag 5 september. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Dit jaar beslaan we de eerste weken

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.4 29 september 2017 3 oktober Oudergesprekken 5 oktober Staking 11 oktober Leerlingen vrij De data van dit schooljaar staan ook op www.vensterschool.net button

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Inleiding:

Nieuwsbrief juni Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Inleiding: Nieuwsbrief 2017 2018 26 juni 2018 Kerklaan 1 www.obs-erica.nl 6731 BA Otterlo Tel: 0318-595077 e mail: ericaschool@proominent.nl Inleiding: Inhoud nieuwsbrief Inleiding Vakantierooster en studiedagen

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Schooljaar , nieuwsbrief 5 november november is de dag

Schooljaar , nieuwsbrief 5 november november is de dag Schooljaar 2016-2017, nieuwsbrief 5 november 2016 11 november is de dag Er is deze week hard gewerkt aan het versieren van de lampions en het uithollen van pompoenen. Vandaag is het dan zover, Sint Maarten

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

Welkom! We wensen jullie een hele fijne en leerzame tijd bij ons op school!!

Welkom! We wensen jullie een hele fijne en leerzame tijd bij ons op school!! Nieuwsbrief mei 2016 Jaargang: 2015-2016 Belangrijke data in mei en juni 17 mei Weer naar school 18 mei Luizencontrole 18 mei 13.00 uur workshop majorette 19 mei GGD Jeugdverpleegkundige 20 mei Strippenkaartverkoop

Nadere informatie

Ouderinfo 9 Mei 2019

Ouderinfo 9 Mei 2019 Ouderinfo 9 Mei 2019 Website E-mail Directie E-mail OR E-mail MR www.obsdeoctopus.nl directie-octopus@ooz.nl ouderraaddeoctopus@gmail.com mr.obs.octopus@gmail.com Mei Juni 01 Meivakantie t/m vrijdag 3

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

April Openbare basisschool VALCKESTEYN. Emmastraat AH Poortugaal Postbus 752, 3170 AB Telefoon

April Openbare basisschool VALCKESTEYN. Emmastraat AH Poortugaal Postbus 752, 3170 AB Telefoon 1 April 2019 2 3 4 Verkeersexamen groep 7 theorie 5 6 7 15 8 9 10 11 12 Koningsspelen leerlingen s middags vrij 13 14 16 15 16 Eind Cito groep 8 17 Eind Cito groep 8 OC 18 Eind Cito groep 8 paaslunch 12.00-14.00

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

Week Dag Datum Activiteit

Week Dag Datum Activiteit September 35 Vrijdag 1 Zaterdag 2 36 Zondag 3 Maandag 4 Start: Feestelijke opening schooljaar met schoolband* Dinsdag 5 Woensdag 6 Donderdag 7 Vrijdag 8 Zaterdag 9 37 Zondag 10 Maandag 11 STUDIEDAG, kinderen

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 schooljaar 2013-2014 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Onlangs was de nieuwe algemeen directeur van stichting Proceon op schoolbezoek. Hij was aangenaam verrast

Nadere informatie

H O F N I E U W S. ENQUETE SCHOOLTIJDEN In de bijlage treft u de uitkomsten van de ouderpeiling m.b.t. de schooltijden aan. Team

H O F N I E U W S. ENQUETE SCHOOLTIJDEN In de bijlage treft u de uitkomsten van de ouderpeiling m.b.t. de schooltijden aan. Team H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Ma. 26 dec. t/m vrijdag 6 jan. 1 t/m 8 Kerstvakantie, alle leerlingen zijn dan vrij Woensdag 25 januari Rondleiding nieuwe leerlingen, aanvang 13.00 uur Do.

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei-juni Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief Mei-juni Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Het laatste blok vakantie hebben we gehad. Nu werken we weer langzaam toe naar de afsluiting van dit mooie schooljaar. We zeggen wel langzaam maar toch vliegt deze periode altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data: 29 augustus 20.00 uur vergadering Activiteitencommissie 03 september 19.30 uur introductie ouderavond gr. 1 en 2 04 september 19.30 uur introductie ouderavond

Nadere informatie

JAARKALENDER

JAARKALENDER JAARKALENDER 208 209 Augustus 208 3 2 3 4 32 7 8 9 0 33 3 4 5 7 8 34 20 2 22 23 24 25 35 27 28 29 30 3 September 208 35 3 3 Start nieuwe schooljaar Inloop in de nieuwe groepen 4 5 Luizencontrole 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, dit is de eerste officiële nieuwsbrief van dit schooljaar

Beste ouders / verzorgers, dit is de eerste officiële nieuwsbrief van dit schooljaar Jaargang 22, nummer 1 oktober 2016 Beste ouders / verzorgers, dit is de eerste officiële nieuwsbrief van dit schooljaar In deze nieuwsbrief: - Belangrijke data - Schoolfruit - Wijziging datum studie dag

Nadere informatie

Beste Ouders, Team Sint Jozefschool. Contact: Schatbergstraat GK Lichtenvoorde

Beste Ouders, Team Sint Jozefschool. Contact: Schatbergstraat GK Lichtenvoorde Beste Ouders, Voor het schooljaar 2017-2018 ontvangt u van ons de schoolkalender. Op deze kalender kunt u zien welke activiteiten in het schooljaar zijn ingepland. U ontvangt geen papieren versie van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

NIEUWSKRANT. Juni/Juli 2016

NIEUWSKRANT. Juni/Juli 2016 NIEUWSKRANT Juni/Juli 2016 Voetbaltoernooi Woensdag 13 april was het weer zover: het scholenvoetbaltoernooi. Van onze school waren er weer twee teams die gestreden hebben op dit toernooi. Punten voor gewonnen

Nadere informatie

Jaarplanner

Jaarplanner Jaarplanner 2018-2019 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 36 03/9 Eerste schooldag 04/9 05/9 Schone hoofden dag 06/9 07/9 37 10/9 11/9 12/9 13/9 14/9 38 17/9 18/9 19/9 20/9 21/9 39 24/9 Klassenavond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal!

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal! OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief mei 2016 Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne

Nadere informatie

De Springplank jaarkalender augustus 2018

De Springplank jaarkalender augustus 2018 De Springplank jaarkalender augustus 2018 weeknr maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 31 juli augustus 30 31 1 2 3 4 5 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 Koffievergade 34

Nadere informatie

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven Tweede nieuwsbrief december 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2016 Kalender Sinterklaas Invallers Wc-actie leerlingenraad Nieuws van de Brede School Presentatieles Brede School Activiteiten Nieuws

Nadere informatie

juli 2017 Belangrijke data Extra vrije dag i.v.m. verbouwing atelier Vanuit de directie

juli 2017 Belangrijke data Extra vrije dag i.v.m. verbouwing atelier Vanuit de directie Het info Uiltje juli 2017 Belangrijke data : - 4 juli Schoolreis groep 1 t/m 3 naar de Spelerij in Dieren - 5-7 juli Groep 8 op schoolkamp naar Oldebroek - 11 juli Schoonmaakavond - 12 juli Afscheid juf

Nadere informatie

WEEKBRIEF 1 JUNI 2018

WEEKBRIEF 1 JUNI 2018 WEEKBRIEF 1 JUNI 2018 Geachte ouders. Dit zijn de weken waarin veel wordt getoetst. De meeste tijd kosten de Citotoetsen waarmee we twee keer per jaar de vooruitgang van de kinderen op leergebied peilen.

Nadere informatie

Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl

Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl Datum: 9 april 2015 Obs Het Paas activiteit Op donderdag 2 april stond de school in het teken van de paasviering. s Morgens hebben de kinderen paaseieren gezocht, die door de paashaas in het Burgemeester

Nadere informatie

INFORMATIE JULI 2018 NUMMER 11

INFORMATIE JULI 2018 NUMMER 11 INFORMATIE JULI 2018 NUMMER 11 Geachte ouder(s), beste leerlingen, schooljaar 2017 2018 Ongetwijfeld heeft u gelezen dat Bas van der Zanden vertrekt als directeur van de Van Hasseltschool. Uiteraard vinden

Nadere informatie

info Kalender: Woordje vooraf Maart\April 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5

info Kalender: Woordje vooraf Maart\April 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5 Maart\April 2018 info Kalender: 22 maart en 27 maart Rapportgesprekken Vrijdag 30 maart Goede vrijdag, alle kinderen zijn vrijdag Maandag 2 april Tweede

Nadere informatie

SWS De Nijewier (04VG) Datum: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Week

SWS De Nijewier (04VG) Datum: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Week augustus 2017 Week 31 01 02 03 04 05 06 Week 32 07 08 09 10 11 12 13 Week 33 14 15 16 17 18 19 20 Week 34 21 22 23 24 25 26 27 Week 35 28 29 30 31 ParnasSys - Jaarplan (P1.1) Pagina: 1 september 2017 Week

Nadere informatie

Basisschool de Vlierboom

Basisschool de Vlierboom Augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 13 14 15 16 17 18 19 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

Nadere informatie

Houd uw mailbox en de website in de gaten voor leuke groepsverslagen van onze ervaringen met de thematische zaakvakkenmethode Faqta!

Houd uw mailbox en de website in de gaten voor leuke groepsverslagen van onze ervaringen met de thematische zaakvakkenmethode Faqta! In deze buytenleyn: Verrast Goede doel verjaardagsgeld Koningsspelen Bezoek wijktuin Ingekomen post Agenda Eerstkomende Oud Papier Actie: 2 juni, groep 4 Volgende MR vergadering: 14 mei Volgende OR vergadering:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017)

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Het Primair Onderwijs staakt donderdag 5 oktober In de bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de deelname van het team van De Borgh aan deze staking. Alvast

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie