Publicatieblad van de Europese Unie L 131. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal. 29 mei 2018.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Publicatieblad van de Europese Unie L 131. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal. 29 mei 2018."

Transcriptie

1 Publicatieblad van de Europese Unie L 131 Uitgave in de Nederlandse taal Wetgeving 61e jaargang 29 mei 2018 Inhoud II Niet-wetgevingshandelingen VERORDENINGEN Uitvoeringsverordening (EU) 2018/774 van de Raad van 28 mei 2018 tot uitvoering van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende maatregelen in het licht van de situatie in Syrië... 1 Uitvoeringsverordening (EU) 2018/775 van de Commissie van 28 mei 2018 tot vaststelling van voorschriften voor de toepassing van artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, wat betreft de voorschriften voor de vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het primaire ingrediënt van een levensmiddel ( 1 )... 8 BESLUITEN Besluit (EU) 2018/776 van de Raad van 22 mei 2018 betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt met betrekking tot de wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden (Begrotingsonderdeel : Tenuitvoerlegging en ontwikkeling van de interne markt voor financiële diensten ) ( 1 ) Besluit (EU) 2018/777 van de Raad van 22 mei 2018 betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt betreffende de wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden (Begrotingslijn : Voorbereidende actie inzake defensieonderzoek ) ( 1 ) Besluit (GBVB) 2018/778 van de Raad van 28 mei 2018 houdende wijziging van Besluit 2013/255/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië Gedelegeerd Besluit (EU) 2018/779 van de Commissie van 19 februari 2018 betreffende de toepasselijke systemen voor de beoordeling en verificatie van de bestendigheid van de prestaties van metalen sandwichpanelen voor dragend gebruik op grond van Verordening (EU) nr. 305/2011 van het Europees Parlement en de Raad ( 1 ) ( 1 ) Voor de EER relevante tekst. Besluiten waarvan de titels mager zijn gedrukt, zijn besluiten van dagelijks beheer die in het kader van het landbouwbeleid zijn genomen en die in het algemeen een beperkte geldigheidsduur hebben. Besluiten waarvan de titels vet zijn gedrukt en die worden voorafgegaan door een sterretje, zijn alle andere besluiten.

2

3 L 131/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2018/774 VAN DE RAAD van 28 mei 2018 tot uitvoering van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende maatregelen in het licht van de situatie in Syrië DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE, Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, Gezien Verordening (EU) nr. 36/2012 van de Raad van 18 januari 2012 betreffende beperkende maatregelen in het licht van de situatie in Syrië en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 442/2011 ( 1 ), en met name artikel 32, lid 1, Gezien het voorstel van de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Overwegende hetgeen volgt: (1) Op 18 januari 2012 heeft de Raad Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende maatregelen in het licht van de situatie in Syrië vastgesteld. (2) Op grond van een evaluatie van de maatregelen dienen de gegevens betreffende bepaalde aan beperkende maatregelen onderworpen personen, entiteiten en lichamen als vermeld in bijlage II bij Verordening (EU) nr. 36/2012 te worden geactualiseerd en gewijzigd. (3) Bijlage II bij Verordening (EU) nr. 36/2012 dient daarom dienovereenkomstig te worden gewijzigd, HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD: Artikel 1 Bijlage II bij Verordening (EU) nr. 36/2012 wordt gewijzigd zoals aangegeven in de bijlage bij deze verordening. Artikel 2 Deze verordening treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie. Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat. Gedaan te Brussel, 28 mei Voor de Raad De voorzitter F. MOGHERINI ( 1 ) PB L 16 van , blz. 1.

4 L 131/ BIJLAGE Bijlage II bij Verordening (EU) nr. 36/2012 wordt als volgt gewijzigd: I. In deel A ( Personen ) worden de hierna volgende vermeldingen als volgt gewijzigd: Naam Identificatiegegevens Motivering Datum van opneming op de lijst 7. Amjad ( ) Abbas ( ) (ook bekend als Al-Abbas) Hoofd van de politieke veiligheid in Banyas, is betrokken bij het harde optreden tegen demonstranten in Baida Rami ( ( ) ) Makhlouf 9. Abd Al-Fatah ( ) Qudsiyah ( ) 13. Munzir ( ) (ook bekend als Mundhir, Monzer) Jamil ( ) Al- Assad ( ) 19. Iyad ( ) (ook bekend als Eyad) Makhlouf ( ) 23. Zoulhima ( ) (ook bekend als Zu al-himma) Chaliche ( ) (ook bekend als Shalish, Shaleesh) (ook bekend als Dhu al-himma Shalish) 10 juli 1969; Geboorteplaats: Damascus; paspoort nr , afgiftenummer: ; Geboorteplaats: Hama; diplomatiek paspoort nr. D maart 1961; Geboorteplaats: Kerdaha, provincie Latakia; Paspoorten nr en nr januari 1973; Geboorteplaats: Damascus; Paspoort nr. N of 1946 of 1956; Geboorteplaats: Kerdaha Belangrijk zakenman in Syrië met belangen in de sectoren telecommunicatie, financiële diensten, transport en onroerend goed; heeft financiële belangen in en/of bekleedt hogere en directiefuncties in Syriatel, de belangrijkste exploitant van mobiele telefonie in Syrië, de investeringsfondsen Al Mashreq, Bena Properties en Cham Holding. Door middel van zijn zakenbelangen verstrekt hij financiering en steun aan het Syrische regime. Hij is een invloedrijk lid van de familie Makhlouf en heeft nauwe banden met de familie Assad; neef van president Bashar Al-Assad. Officier met de rang van generaal-majoor bij de Syrische strijdkrachten, in functie na mei Plaatsvervangend directeur van het nationale veiligheidsbureau van de Baath-partij. Voormalig hoofd van het directoraat militaire inlichtingen van Syrië. Betrokken bij de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking in Syrië. Betrokken bij het harde optreden tegen de burgerbevolking als lid van de Shabiha-militie. Lid van de Makhlouf-familie; zoon van Mohammed Makhlouf, broer van Hafez, Rami en Ihab Makhlouf; neef van president Bashar Al- Assad. Lid van de Syrische veiligheids- en inlichtingendiensten, in functie na mei Officier van de inlichtingenafdeling van directoraat algemene inlichtingen (GID), betrokken bij het harde optreden tegen de burgerbevolking. Officier van de Syrische veiligheids- en inlichtingendiensten, in functie na mei 2011; voormalig hoofd van de presidentiële lijfwacht. Lid van de Syrische strijdkrachten met de rang van generaal-majoor, in functie na mei Betrokken bij het harde optreden tegen demonstranten. Lid van de familie Assad: neef van president Bashar Al-Assad

5 L 131/3 Naam Identificatiegegevens Motivering Datum van opneming op de lijst 26. Generaal-majoor Qasem ( ) Soleimani ( ) (ook bekend als Qasim Soleimany; Qasim Soleimani; Qasem Sulaimani; Qasim Sulaimani; Qasim Sulaymani; Qasem Sulaymani; Kasim Soleimani; Kasim Sulaimani; Kasim Sulaymani; Haj Qasem; Haji Qassem; Sarder Soleimani) 11 maart 1957; Geboorteplaats: Qom, Iran (Islamitische Republiek); Paspoort nr: , uitgegeven in Iran. Bevelhebber van de Iraanse revolutionaire wachten, IRGC Qods, betrokken bij het verstrekken van apparatuur en steun om het Syrische regime te helpen de protesten in Syrië te onderdrukken Hossein ( )Taeb ( ) (ook bekend als Taeb, Hassan; alias Taeb, Hosein; alias Taeb, Hossein; of Taeb, Hussayn; of Hojjatoleslam Hossein Ta'eb) 1963 Geboorteplaats: Teheran, Iran Plaatsvervangend bevelhebber inlichtingen van de Iraanse revolutionaire wachten, betrokken bij het verstrekken van apparatuur en steun om het Syrische regime te helpen de protesten in Syrië te onderdrukken Nizar ( ) Asaad ( ) (ook bekend als Nizar Asaad) Neef van Bashar Al-Assad; Voormalig hoofd van Nizar Oilfield Supplies Zeer nauwe banden met belangrijke overheidsfunctionarissen. Financiert de Shabiha in de regio Latakia Generaal-majoor Rafiq ( ) (alias Rafeeq) Shahadah ( ) (alias Shahada, Shahade, Shahadeh, Chahada, Chahade, Chahadeh, Chahada) 1956; Geboorteplaats: Jablah, provincie Latakia Lid van de Syrische strijdkrachten met de rang van generaal-majoor, in functie na mei Voormalig hoofd van de Syrische Militaire Inlichtingendienst (SMI), afdeling 293 (Binnenlandse Zaken) in Damascus. Rechtstreeks betrokken bij de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking in Damascus. Adviseur van president Bashar Al-Assad voor strategische aangelegenheden en militaire inlichtingen Tarif ( ) Akhras ( ) (ook bekend als Al Akhras ( )) 2 juni 1951; Geboorteplaats: Homs, Syrië; Syrisch paspoort nr Vooraanstaand zakenman die de steun geniet van en steun verleent aan het regime. Stichter van Akhras Group (grondstoffen, handel, verwerking, en logistiek) en gewezen voorzitter van de kamer van koophandel van Homs. Onderhoudt nauwe zakenrelaties met de familie van president Al-Assad. Directielid van de Federatie van kamers van koophandel van Syrië. Verleende logistieke steun aan het regime (bussen en voertuigen voor het transport van tanks) Adib ( ) Mayaleh ( ) (alias André Mayard) 15 mei 1955; Geboorteplaats: Bassir Voormalig gouverneur en voorzitter van de raad van bestuur van de Syrische Centrale Bank. Adib Mayaleh controleerde de Syrische banksector en beheerde de Syrische geldhoeveelheid door het uitgeven en inhouden van bankbiljetten en het controleren van de wisselkoers van het Syrische pond. Via zijn functie in de Centrale Bank gaf Adib Mayaleh economische en financiële steun aan het Syrische regime. Voormalig minister van Economie en Buitenlandse Handel, in functie na mei

6 L 131/ Naam Identificatiegegevens Motivering Datum van opneming op de lijst 68. Bassam ( ) Sabbagh ( ) (ook bekend als Al Sabbagh ( )) 24 augustus 1959; Geboorteplaats: Damascus; Adres: Kasaa, Anwar al Attar Street, al Midani building, Damascus; Syrisch paspoort nr afgegeven op 2 november 2008, geldig tot november 2014 Juridisch en financieel adviseur en zaakvoerder van Rami Makhlouf en Khaldoun Makhlouf. Partner van Bachar Al-Assad bij de financiering van een vastgoedproject in Lattakia. Verstrekt financiële bijstand aan het regime Generaal-majoor Talal ( ) Makhluf ( ) (ook bekend als Makhlouf) Voormalig bevelhebber van de 105e Brigade van de Republikeinse Garde. Huidig opperbevelhebber van de Republikeinse Garde. Lid van de Syrische strijdkrachten met de rang van generaal-majoor, in functie na mei Als militair betrokken bij de geweldplegingen in Damascus Generaal-majoor Nazih ( ) (of Nazeeh) Hassun ( ) (of Hassoun) Officier met de rang van generaal-majoor bij de Syrische strijdkrachten, in functie na mei Hoofd van het directoraat politieke veiligheid van de Syrische veiligheidsdiensten, in functie na mei Verantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking in Syrië Imad ( ) Mohammad ( ) (ook bekend als Mohamed, Muhammad, Mohammed) Deeb ( ) Khamis ( ) (ook bekend als: Imad Mohammad Dib Khamees) 1 augustus 1961; Geboorteplaats: nabij Damascus Premier en voormalig minister van Elektriciteit. Is als minister medeverantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime Emad ( ) Abdul-Ghani ( ) Sabouni Imad Abdul Ghani Al Sabuni) 1964; Geboorteplaats: Damascus Was tot ten minste april 2014 minister van Telecommunicatie en Technologie. Is als voormalig minister medeverantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime. In juli 2016 benoemd als hoofd van het bureau planning en internationale samenwerking (regeringsinstantie) Tayseer ( ) Qala ( ) Awwad ( ) 1943; Geboorteplaats: Damascus Voormalig minister van Justitie. Banden met het Syrische regime en betrokken bij de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking. Voormalig hoofd van de Krijgsraad. Lid van de Hoge Justitiële Raad Brigadegeneraal Abdul- Salam ( ) Fajr ( ) Mahmoud ( ) Hoofd van de afdeling Bab Touma (Damascus) van de inlichtingendienst van de luchtmacht. Verantwoordelijk voor de foltering van in hechtenis gehouden opponenten Generaal Amer al-achi (ook bekend als Amer Ibrahim al-achi; ook bekend als Amis al Ashi; ook bekend als Ammar Aachi; ook bekend als Amer Ashi) ( ) Hoofd van de afdeling inlichtingen van de inlichtingendienst van de luchtmacht ( ). Door zijn functies in de inlichtingendienst van de luchtmacht is Amer al- Achi betrokken bij de onderdrukking van Syrische opponenten

7 L 131/5 Naam Identificatiegegevens Motivering Datum van opneming op de lijst 153. Waleed ( ) (ook bekend als Walid) Al Mo'allem ( ) (ook bekend als Al Moallem, Muallem ( )) Viceminister-president, minister van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Ingezetenen. Is als viceminister mede verantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime Eng. Bassam ( ) Hanna ( ) 1954; Geboorteplaats: Aleppo (Syrië) Voormalig minister van Watervoorraden, in functie na mei Is als voormalig minister medeverantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime Dr. Hazwan ( ) Al Wez ( ) (a.k.a. Al Wazz) Minister van Onderwijs. Is als viceminister mede verantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime Dr. Adnan ( ) Abdo ( ) (ook bekend als Abdou) Al Sikhny ( ) (ook bekend als Al-Sikhni, Al-Sekhny, Al-Sekhni) 1961; Geboorteplaats: Aleppo (Syrië) Voormalig minister van Industrie. Is als voormalig minister medeverantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime Dr. Abdul- Salam ( ) Al Nayef ( ) Voormalig minister van Volksgezondheid, in functie na mei Is als voormalig minister medeverantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime Najm-eddin ( ) (ook bekend als Nejmeddin, Nejm-eddeen, Najmeddeen, Nejm-addin, Nejmaddeen, Najm-addeen, Najm-addin) Khreit ( ) (ook bekend als Khrait) Voormalig viceminister. Is als voormalig minister mede verantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime Abdullah ( ) (ook bekend als Abdallah) Khaleel ( ) (ook bekend als Khalil) Hussein ( ) (ook bekend als Hussain) Voormalig viceminister, in functie na mei Is als voormalig minister medeverantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime Dr Malek ( )Ali ( ) (ook bekend als Malik Ali) 1956; Geboorteplaats: Tartous (Syrië) Voormalig minister van Hoger Onderwijs, in functie na mei Is als voormalig minister medeverantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking door het regime Generaal-majoor Muhamad ( ) (ook bekend als Mohamed, Muhammad) Mahalla ( ) (ook bekend als Mahla, Mualla, Maalla, Muhalla) 1960; Geboorteplaats: Jableh Lid van de Syrische strijdkrachten met de rang van generaal-majoor, in functie na mei Hoofd van de Syrische Militaire Inlichtingendienst (SMI), afdeling 293 (Binnenlandse Zaken) sinds april Verantwoordelijk voor de onderdrukking van en het geweld tegen de burgerbevolking in Damascus en op het platteland rond Damascus. Voormalig plaatsvervangend hoofd van de politieke veiligheid (2012), officier van de Syrische Republikeinse Garde en vicedirecteur van het directoraat politieke veiligheid. Hoofd van de militaire politie, lid van het nationale veiligheidsbureau

8 L 131/ Naam Identificatiegegevens Motivering Datum van opneming op de lijst 210. Tahir ( ) Hamid ( ) Khalil ( ) (ook bekend als Tahir Hamid Khali; Khalil Tahir Hamid) Functie: generaal-majoor Bekleedt de rang van generaal-majoor, is hoofd van het directoraat Artillerie en Raketten van de Syrische strijdkrachten, in dienst na mei Als hogere officier van het Syrische directoraat Artillerie en Raketten is hij verantwoordelijk voor de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking, onder meer door het inzetten van raketten en chemische wapens door brigades onder zijn bevel in dichtbevolkte gebieden in Ghouta in Mohammad ( ) Ziad ( ) Ghriwati Mohammad Ziad Ghraywati) Mohammad Ziad Ghriwati is ingenieur bij het Syrisch Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek. Hij is betrokken bij de verspreiding en de overbrenging van chemische wapens. Mohammad Ziad Ghriwati is betrokken bij de bouw van de vatenbommen die tegen de burgerbevolking in Syrië zijn gebruikt. Hij heeft banden met het Syrisch Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek, een op de lijst geplaatste entiteit Khaled ( ) Sawan ( ) Dr. Khaled Sawan is een ingenieur bij het Syrisch Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek en betrokken bij de verspreiding en overbrenging van chemische wapens. Van dr. Khaled Sawan is ook bekend dat hij betrokken is bij de bouw van de vatenbommen die tegen de burgerbevolking in Syrië zijn gebruikt. Hij heeft banden met het Syrisch Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek, een op de lijst geplaatste entiteit Raymond ( ) Rizq Raymond Rizk) Raymond Rizq is een ingenieur bij het Syrisch Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek en betrokken bij de verspreiding en overbrenging van chemische wapens. Hij is betrokken bij de bouw van de vatenbommen die tegen de burgerbevolking in Syrië zijn gebruikt. Hij heeft banden met het Syrisch Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek, een op de lijst geplaatste entiteit Maher Sulaiman (ook bekend als: ; Mahir; Suleiman) Geboorteplaats: Lattakia, Syrië; Arts; directeur van het Higher Institute for Applied Sciences and Technology; Adres: Higher Institute for Applied Sciences and Technology (HIAST), P.O. Box 31983, Damascus Directeur van het Higher Institute for Applied Sciences and Technology (HIAST), dat opleiding en steun verstrekt als onderdeel van de sector verspreiding van chemische wapens in Syrië. Door zijn leidinggevende positie bij het HIAST, dat een filiaal en dochteronderneming is van het Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek (Scientific Studies and Research Centre (SSRC)), is hij gelieerd met het HIAST en het SSRC, die beide op de lijst geplaatste entiteiten zijn II. In deel A ( Personen ) worden de hierna volgende namen en de bijbehorende vermeldingen geschrapt: 21. Dawud Rajiha 39. Hassan Bin-Ali Al-Turkmani.

9 L 131/7 III. In deel A ( Personen ) worden de nummers voor onderstaande personen als volgt vervangen: Naam van de persoon Huidig nummer Nieuw nummer Houmam Jaza'iri Mohamad Amer Mardini Mohamad Ghazi Jalali Kamal Cheikha 4 15 Hassan Nouri 5 17 Mohammad Walid Ghazal 6 74 Khalaf Souleymane Nizar Wahbeh Yazaji Hassan Safiyeh Issam Khalil Ghassan Ahmed Abdelhamid Khamis IV. In deel B ( Entiteiten ) wordt de hierna volgende vermelding vervangen door: Naam Identificatiegegevens Motivering Datum van opneming op de lijst 60. Hoger instituut voor toegepaste wetenschappen en technologie (HIAST) ( ) (ook bekend als Institut Supérieur des Sciences Appliquées et de Technologie (ISSAT)) P.O. Box 31983, Barzeh Aangesloten bij een dochterinstelling van het reeds op de lijst geplaatste Syrische Centrum voor Wetenschappelijke Studies en Onderzoek (Scientific Studies and Research Centre SSRC). Verstrekt opleiding en ondersteuning aan het SSRC en is als zodanig verantwoordelijk voor gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking

10 L 131/ UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2018/775 VAN DE COMMISSIE van 28 mei 2018 tot vaststelling van voorschriften voor de toepassing van artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, wat betreft de voorschriften voor de vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het primaire ingrediënt van een levensmiddel (Voor de EER relevante tekst) DE EUROPESE COMMISSIE, Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, Gezien Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten ( 1 ), en met name artikel 26, lid 8, Overwegende hetgeen volgt: (1) Bij artikel 26 van Verordening (EU) nr. 1169/2011 zijn algemene regels en voorschriften met betrekking tot de vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van levensmiddelen vastgesteld die onverminderd de specifieke bepalingen van de Unie van toepassing zijn. (2) Overeenkomstig artikel 26, lid 2, onder a), van Verordening (EU) nr. 1169/2011 is het vermelden van het land van oorsprong of de plaats van herkomst verplicht indien het weglaten daarvan de consument zou kunnen misleiden aangaande het werkelijke land van oorsprong of de werkelijke plaats van herkomst van het desbetreffende uiteindelijke levensmiddel, met name als de bij het levensmiddel gevoegde informatie of het etiket in zijn geheel anders zou impliceren dat het levensmiddel een ander land van oorsprong of een andere plaats van herkomst heeft. Dit artikel is gericht op het voorkomen van misleidende voedselinformatie waarin wordt geïmpliceerd dat een levensmiddel een bepaalde oorsprong heeft, terwijl het in werkelijkheid een andere oorsprong heeft. (3) In artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 is bepaald dat, wanneer het land van oorsprong of de plaats van herkomst van een levensmiddel wordt vermeld en niet hetzelfde of dezelfde is als voor het primaire ingrediënt ervan, tevens het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het betreffende primaire ingrediënt moet worden vermeld, of moet worden vermeld dat het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het primaire ingrediënt verschilt van die van het levensmiddel. Voorts luidt het dat voor de toepassing van deze voorschriften uitvoeringshandelingen moeten worden vastgesteld. (4) Artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 is van toepassing op gevallen waarin het land van oorsprong of de plaats van herkomst overeenkomstig artikel 26, lid 2, onder a), van die verordening verplicht wordt vermeld, evenals op gevallen waarin die informatie middels allerlei vermeldingen zoals verklaringen, termen, afbeeldingen of symbolen vrijwillig wordt verstrekt. (5) Vrijwillige vermeldingen zoals geografische vermeldingen die in de benaming van het levensmiddel zijn opgenomen of bij die benaming zijn gevoegd, kunnen ook deel uitmaken van productaanduidingen die overeenkomstig specifieke EU-wetgeving als geografische aanduidingen of merken beschermd zijn. (6) Vermeldingen van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van een levensmiddel die deel uitmaken van productaanduidingen die als geografische aanduidingen beschermd zijn overeenkomstig de Verordeningen (EU) nr. 1151/2012 ( 2 ), (EU) nr. 1308/2013 ( 3 ), (EG) nr. 110/2008 ( 4 ) of (EU) nr. 251/2014 ( 5 ) van het Europees Parlement en de Raad, of die uit hoofde van internationale overeenkomsten beschermd zijn, vallen onder het toepassingsgebied van artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011. Gezien het feit dat er bij die productaanduidingen een intrinsiek verband tussen de producteigenschappen en de geografische oorsprong bestaat, dat zij aan specifieke voorschriften waaronder etiketteringsvoorschriften zijn onderworpen, en gelet op de specifieke ( 1 ) Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, tot wijziging van Verordeningen (EG) nr. 1924/2006 en (EG) nr. 1925/2006 van het Europees Parlement en de Raad en tot intrekking van Richtlijn 87/250/EEG van de Commissie, Richtlijn 90/496/EEG van de Raad, Richtlijn 1999/10/EG van de Commissie, Richtlijn 2000/13/EG van het Europees Parlement en de Raad, Richtlijnen 2002/67/EG en 2008/5/EG van de Commissie, en Verordening (EG) nr. 608/2004 van de Commissie (PB L 304 van , blz. 18). ( 2 ) Verordening (EU) nr. 1151/2012 van het Europees Parlement en de Raad van 21 november 2012 inzake kwaliteitsregelingen voor landbouwproducten en levensmiddelen (PB L 343 van , blz. 1). ( 3 ) Verordening (EU) nr. 1308/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 17 december 2013 tot vaststelling van een gemeenschappelijke ordening van de markten voor landbouwproducten en tot intrekking van de Verordeningen (EEG) nr. 922/72, (EEG) nr. 234/79, (EG) nr. 1037/2001 en (EG) nr. 1234/2007 van de Raad (PB L 347 van , blz. 671). ( 4 ) Verordening (EG) nr. 110/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 15 januari 2008 betreffende de definitie, de aanduiding, de presentatie, de etikettering en de bescherming van geografische aanduidingen van gedistilleerde dranken en tot intrekking van Verordening (EEG) nr. 1576/89 van de Raad (PB L 39 van , blz. 16). ( 5 ) Verordening (EU) nr. 251/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 26 februari 2014 inzake de definitie, de aanduiding, de aanbiedingsvorm, de etikettering en de bescherming van geografische aanduidingen van gearomatiseerde wijnbouwproducten en houdende intrekking van Verordening (EEG) nr. 1601/91 van de Raad (PB L 84 van , blz. 14).

11 L 131/9 aard van deze benamingen in die zin dat zij onder de intellectuele-eigendomsrechten vallen, moet nader worden onderzocht hoe de oorsprong van het in artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 bedoelde primaire ingrediënt bij die benamingen moet worden vermeld. (7) Vermeldingen van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van een levensmiddel die deel uitmaken van geregistreerde merken, vallen onder het toepassingsgebied van artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011. Merken kunnen worden gevormd door alle tekens, met name woorden, waaronder namen van personen, tekeningen, letters, cijfers, kleuren, vormen van waren of van hun verpakking, of geluiden, mits deze tekens de goederen of diensten van een onderneming een onderscheidend vermogen verlenen. Het doel van merken is de consument in staat te stellen om ten aanzien van specifieke goederen en/of diensten een specifieke commerciële oorsprong of handelsherkomst te identificeren. Rekening houdend met de specifieke aard en het specifieke doel van merken is het passend om nader te onderzoeken hoe de in artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 bedoelde oorsprong van het primaire ingrediënt moet worden vermeld wanneer dit voor merken vereist is. (8) Gebruikelijke en generieke namen, met inbegrip van geografische termen die letterlijk de oorsprong vermelden, maar die in het algemeen niet als een vermelding van de oorsprong of plaats van herkomst van het levensmiddel worden begrepen, mogen niet onder het toepassingsgebied van deze verordening vallen. (9) Voor de toepassing van deze verordening mogen identificatiemerken die het levensmiddel vergezellen overeenkomstig Verordening (EG) nr. 853/2004 van het Europees Parlement en de Raad ( 1 ) houdende vaststelling van specifieke hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong, niet als een vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst worden beschouwd. (10) Om consumenten in staat te stellen beter doordachte keuzes te maken, is het nodig om, middels deze verordening, specifieke voorschriften vast te stellen voor gevallen waarin het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het primaire ingrediënt wordt vermeld. Die voorschriften moeten waarborgen dat dergelijke informatie voldoende nauwkeurig en betekenisvol is. (11) Daarom moet bij een dergelijke vermelding van het primaire ingrediënt worden verwezen naar een geografisch gebied dat voor de consument gemakkelijk te begrijpen is. Het gebruik van verzonnen namen voor regio's of andere geografische gebieden die geen betekenisvolle informatie vormen of de consument kunnen misleiden aangaande de werkelijke plaats van herkomst van het primaire ingrediënt, moet worden verboden. (12) Indien het primaire ingrediënt een levensmiddel is dat aan specifieke bepalingen van de Unie betreffende de vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst is onderworpen, kunnen die bepalingen bij wijze van alternatief worden gebruikt voor de toepassing van artikel 26, lid 3, onder a), van Verordening (EU) nr. 1169/2011. (13) Voor gevallen waarin exploitanten van levensmiddelenbedrijven ervoor kiezen alleen te vermelden dat het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het primaire ingrediënt verschilt van dat of die van het levensmiddel, bijvoorbeeld vanwege verschillende of variabele bevoorradingsbronnen en specifieke productieprocessen, is het passend te voorzien in een kader waarin rekening wordt gehouden met de verschillende omstandigheden waarin het levensmiddel wordt verwerkt. De vermelding in kwestie moet de consument begrijpelijke informatie verstrekken. (14) Informatie over het primaire ingrediënt die overeenkomstig deze verordening wordt verstrekt, moet een aanvulling vormen op de aan de consumenten verstrekte informatie over het land van oorsprong of de plaats van herkomst van een levensmiddel en moet duidelijk zichtbaar zijn en in duidelijk leesbare en zo nodig onuitwisbare letters worden aangebracht. (15) Voor de toepassing van deze verordening moet een passende overgangsperiode worden vastgesteld overeenkomstig artikel 47 van Verordening (EU) nr. 1169/2011, waarin is bepaald dat alle nieuwe maatregelen inzake voedselinformatie vanaf 1 april van elk kalenderjaar van toepassing moeten worden. (16) De in deze verordening vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het Permanent Comité voor planten, dieren, levensmiddelen en diervoeders, HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD: Artikel 1 Toepassingsgebied 1. In deze verordening worden de voorschriften vastgesteld voor de toepassing van artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 in gevallen waarin het land van oorsprong of de plaats van herkomst van een levensmiddel wordt vermeld middels vermeldingen zoals verklaringen, afbeeldingen, symbolen of termen, die verwijzen naar plaatsen of geografische gebieden, met uitzondering van geografische termen die deel uitmaken van gebruikelijke en generieke namen die letterlijk de oorsprong vermelden, maar die in het algemeen niet als een vermelding van de oorsprong of plaats van herkomst van het levensmiddel worden begrepen. ( 1 ) Verordening (EG) nr. 853/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 houdende vaststelling van specifieke hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong (PB L 139 van , blz. 55).

12 L 131/ In afwachting van de vaststelling van specifieke voorschriften met betrekking tot de toepassing van artikel 26, lid 3, op geografische aanduidingen die uit hoofde van Verordening (EU) nr. 1151/2012, Verordening (EU) nr. 1308/2013, Verordening (EG) nr. 110/2008 of Verordening (EU) nr. 251/2014 beschermd zijn of die uit hoofde van internationale overeenkomsten beschermd zijn, en op geregistreerde merken die een vermelding van oorsprong vormen, is deze verordening niet van toepassing op dergelijke geografische aanduidingen en vermeldingen van oorsprong. Artikel 2 Vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het primaire ingrediënt Het land van oorsprong of de plaats van herkomst van een primair ingrediënt dat of die niet hetzelfde of dezelfde is als het vermelde land van oorsprong of de vermelde plaats van herkomst van een levensmiddel, wordt op de volgende wijze vermeld: a) met verwijzing naar één van de volgende geografische gebieden: i) EU, niet-eu of EU en niet-eu, of ii) de regio, of ieder ander geografisch gebied in verschillende lidstaten dan wel in derde landen, indien als zodanig omschreven in het internationaal publiekrecht of indien goed begrepen door normaal geïnformeerde gemiddelde consumenten, of iii) de FAO-visserijzone, of het zee- of zoetwaterlichaam, indien als zodanig omschreven in het internationaal recht of indien goed begrepen door normaal geïnformeerde gemiddelde consumenten, of iv) de lidstaat of de lidstaten, of het derde land of de derde landen, of v) de regio, of ieder ander geografisch gebied in een lidstaat dan wel in derde landen, indien als zodanig omschreven in het internationaal publiekrecht of goed begrepen door normaal geïnformeerde gemiddelde consumenten, of vi) het land van oorsprong of de plaats van herkomst overeenkomstig de specifieke bepalingen van de Unie met betrekking tot het primaire ingrediënt of de primaire ingrediënten als zodanig; b) of middels een vermelding als volgt: (naam van het/de primaire ingrediënt(en)) is/zijn niet afkomstig van (het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het levensmiddel) of iedere andere soortgelijke formulering die naar verwachting dezelfde betekenis heeft voor de consument. Artikel 3 Presentatie van de informatie 1. Overeenkomstig artikel 2 verstrekte informatie wordt verstrekt in een lettergrootte die niet kleiner is dan de in artikel 13, lid 2, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 vastgelegde minimumlettergrootte. 2. Onverminderd lid 1 wordt, indien het land van oorsprong of de plaats van herkomst van een levensmiddel in woorden is vermeld, de overeenkomstig artikel 2 verstrekte informatie in hetzelfde gezichtsveld weergegeven als de vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het levensmiddel, en met een lettergrootte met een x-hoogte van ten minste 75 % van de x-hoogte van de vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het levensmiddel. 3. Onverminderd lid 1 wordt, indien het land van oorsprong of de plaats van herkomst van een levensmiddel in nietschriftelijke vorm is vermeld, de overeenkomstig artikel 2 verstrekte informatie in hetzelfde gezichtsveld weergegeven als de vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van het levensmiddel. Artikel 4 Inwerkingtreding, datum van toepassing en overgangsmaatregelen Deze verordening treedt in werking op de derde dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie. Zij is van toepassing met ingang van 1 april Levensmiddelen die vóór de datum van toepassing van deze verordening in de handel zijn gebracht of geëtiketteerd, mogen worden verhandeld totdat de voorraden zijn uitgeput.

13 L 131/11 Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat. Gedaan te Brussel, 28 mei Voor de Commissie De voorzitter Jean-Claude JUNCKER

14 L 131/ BESLUITEN BESLUIT (EU) 2018/776 VAN DE RAAD van 22 mei 2018 betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt met betrekking tot de wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden (Begrotingsonderdeel : Tenuitvoerlegging en ontwikkeling van de interne markt voor financiële diensten ) (Voor de EER relevante tekst) DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE, Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 114, in samenhang met artikel 218, lid 9, Gezien Verordening (EG) nr. 2894/94 van de Raad van 28 november 1994 houdende bepaalde wijzen van toepassing van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte ( 1 ), en met name artikel 1, lid 3, Gezien het voorstel van de Europese Commissie, Overwegende hetgeen volgt: (1) De Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte ( 2 ) (hierna de EER-overeenkomst genoemd) is op 1 januari 1994 in werking getreden. (2) Op grond van artikel 98 van de EER-overeenkomst kan onder meer Protocol 31 bij de EER-overeenkomst bij besluit van het Gemengd Comité van de EER worden gewijzigd. (3) Protocol 31 bij de EER-overeenkomst bevat bepalingen betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden. (4) Het is wenselijk om de samenwerking tussen de partijen bij de EER-overeenkomst voort te zetten bij uit de algemene begroting van de Unie gefinancierde EU-acties met betrekking tot financiële diensten. (5) Protocol 31 bij de EER-overeenkomst dient derhalve te worden gewijzigd om de voortzetting van deze uitgebreide samenwerking vanaf 1 januari 2018 mogelijk te maken. (6) Het standpunt van de Unie in het Gemengd Comité van de EER moet worden gebaseerd op het ontwerpbesluit in de bijlage, HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD: Artikel 1 Het namens de Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt over de voorgestelde wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden wordt gebaseerd op het aan dit besluit gehechte ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van de EER. Artikel 2 Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld. Gedaan te Brussel, 22 mei Voor de Raad De voorzitter E. KARANIKOLOV ( 1 ) PB L 305 van , blz. 6. ( 2 ) PB L 1 van , blz. 3.

15 L 131/13 ONTWERP BESLUIT VAN HET GEMENGD COMITÉ VAN DE EER Nr. /2018 van tot wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden HET GEMENGD COMITÉ VAN DE EER, Gezien de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte (hierna de EER-overeenkomst genoemd), en met name de artikelen 86 en 98, Overwegende hetgeen volgt: (1) Het is wenselijk om de samenwerking tussen de partijen bij de EER-overeenkomst voort te zetten bij uit de algemene begroting van de Unie gefinancierde EU-acties met betrekking tot de tenuitvoerlegging en de ontwikkeling van de interne markt voor financiële diensten. (2) Protocol 31 bij de EER-overeenkomst dient derhalve te worden gewijzigd om deze uitgebreide samenwerking met ingang van 1 januari 2018 mogelijk te maken, HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD: Artikel 1 In artikel 7, lid 11, van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst wordt en 2017 vervangen door, 2017 en Artikel 2 Dit besluit treedt in werking op de dag na die van de laatste kennisgeving zoals bedoeld in artikel 103, lid 1, van de EER-overeenkomst (*). Het is van toepassing met ingang van 1 januari Artikel 3 Dit besluit wordt bekendgemaakt in het EER-gedeelte van en in het EER-supplement bij het Publicatieblad van de Europese Unie. Gedaan te Brussel, Voor het Gemengd Comité van de EER De voorzitter De secretarissen van het Gemengd Comité van de EER (*) [Geen grondwettelijke vereisten aangegeven.] [Grondwettelijke vereisten aangegeven.]

16 L 131/ BESLUIT (EU) 2018/777 VAN DE RAAD van 22 mei 2018 betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt betreffende de wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden (Begrotingslijn : Voorbereidende actie inzake defensieonderzoek ) (Voor de EER relevante tekst) DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE, Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 218, lid 9, Gezien Verordening (EG) nr. 2894/94 van de Raad van 28 november 1994 houdende bepaalde wijzen van toepassing van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte ( 1 ), en met name artikel 1, lid 3, Gezien Verordening (EU, Euratom) nr. 966/2012 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2012 tot vaststelling van de financiële regels van toepassing op de algemene begroting van de Unie en tot intrekking van Verordening (EG, Euratom) nr. 1605/2002 ( 2 ), en met name artikel 54, lid 2, onder b), artikel 84, lid 2, en artikel 124, Gezien het voorstel van de Europese Commissie, Overwegende hetgeen volgt: (1) De Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte ( 3 ) (hierna de EER-overeenkomst genoemd) is op 1 januari 1994 in werking getreden. (2) Overeenkomstig artikel 98 van de EER-overeenkomst kan onder meer Protocol 31 bij de EER-overeenkomst bij besluit van het Gemengd Comité van de EER worden gewijzigd. (3) Protocol 31 bij de EER-overeenkomst bevat bepalingen betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden. (4) De EVA-staten blijven deelnemen aan de activiteiten van de Unie met betrekking tot begrotingsonderdeel : Voorbereidende actie van de Unie inzake defensieonderzoek dat in de algemene begroting van de Unie voor het begrotingsjaar 2018 is opgenomen. (5) Protocol 31 bij de EER-overeenkomst dient derhalve te worden gewijzigd om de voortzetting van deze uitgebreide samenwerking vanaf 1 januari 2018 mogelijk te maken. (6) Het standpunt van de Unie in het Gemengd Comité van de EER moet worden gebaseerd op het hieraan gehechte ontwerpbesluit, HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD: Artikel 1 Het namens de Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt over de voorgestelde wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden wordt gebaseerd op het aan dit besluit gehechte ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van de EER. Artikel 2 Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld. Gedaan te Brussel, 22 mei Voor de Raad De voorzitter E. KARANIKOLOV ( 1 ) PB L 305 van , blz. 6. ( 2 ) PB L 298 van , blz. 1. ( 3 ) PB L 1 van , blz. 3.

17 L 131/15 ONTWERP BESLUIT VAN HET GEMENGD COMITÉ VAN DE EER Nr. /2018 van tot wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst betreffende samenwerking op specifieke gebieden buiten de vier vrijheden HET GEMENGD COMITÉ VAN DE EER, Gezien de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte (hierna de EER-overeenkomst genoemd), en met name de artikelen 86 en 98, Overwegende hetgeen volgt: (1) De samenwerking tussen de overeenkomstsluitende partijen bij de EER-overeenkomst is uitgebreid bij Besluit nr. 208/2017 van het Gemengd Comité van de EER om te voorzien in de deelname van de EVA-staten aan de voorbereidende actie van de Unie inzake defensieonderzoek die wordt gefinancierd met middelen uit de algemene begroting van de Unie. (2) De EVA-staten blijven deelnemen aan de activiteiten van de Unie met betrekking tot begrotingsonderdeel : Voorbereidende actie inzake defensieonderzoek dat in de algemene begroting van de Unie voor het begrotingsjaar 2018 is opgenomen. (3) Protocol 31 bij de EER-overeenkomst dient derhalve te worden gewijzigd om de voortzetting van deze uitgebreide samenwerking vanaf 1 januari 2018 mogelijk te maken, HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD: Artikel 1 In artikel 1, lid 13, onder a), van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst worden de woorden boekjaar 2017 vervangen door de woorden boekjaren 2017 en Artikel 2 Dit besluit treedt in werking op de dag na die van de laatste kennisgeving zoals bedoeld in artikel 103, lid 1, van de EER-overeenkomst (*). Het is van toepassing met ingang van 1 januari Artikel 3 Dit besluit wordt bekendgemaakt in het EER-gedeelte van en in het EER-supplement bij het Publicatieblad van de Europese Unie. Gedaan te Brussel, Voor het Gemengd Comité van de EER De voorzitter De secretarissen van het Gemengd Comité van de EER (*) [Geen grondwettelijke vereisten aangegeven.] [Grondwettelijke vereisten aangegeven.]

18 L 131/ BESLUIT (GBVB) 2018/778 VAN DE RAAD van 28 mei 2018 houdende wijziging van Besluit 2013/255/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE, Gezien het Verdrag betreffende de Europese Unie, en met name artikel 29, Gezien het voorstel van de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Overwegende hetgeen volgt: (1) Op 31 mei 2013 heeft de Raad Besluit 2013/255/GBVB ( 1 ) vastgesteld. (2) Op 29 mei 2017 heeft de Raad Besluit (GBVB) 2017/917 ( 2 ) vastgesteld, waarbij de beperkende maatregelen in Besluit 2013/255/GBVB werden verlengd tot 1 juni (3) Op grond van een evaluatie van de beperkende maatregelen moeten zij nogmaals worden verlengd, en wel tot 1 juni (4) De gegevens betreffende bepaalde aan beperkende maatregelen onderworpen personen, entiteiten en lichamen als vermeld in bijlage I bij Besluit 2013/255/GBVB dienen te worden geactualiseerd en gewijzigd. (5) Besluit 2013/255/GBVB moet derhalve dienovereenkomstig worden gewijzigd, HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD: Artikel 1 Artikel 34 van Besluit 2013/255/GBVB wordt vervangen door: Artikel 34 Dit besluit is van toepassing tot 1 juni Het wordt voortdurend geëvalueerd. Het kan zo nodig worden verlengd of gewijzigd indien de Raad van oordeel is dat de doelstellingen ervan niet zijn bereikt.. Artikel 2 Bijlage I bij Besluit 2013/255/GBVB wordt gewijzigd overeenkomstig de bijlage bij dit besluit. Artikel 3 Dit besluit treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking ervan in het. Gedaan te Brussel, 28 mei Voor de Raad De voorzitter F. MOGHERINI ( 1 ) Besluit 2013/255/GBVB van de Raad van 31 mei 2013 betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië (PB L 147 van , blz. 14). ( 2 ) Besluit (GBVB) 2017/917 van de Raad van 29 mei 2017 houdende wijziging van Besluit 2013/255/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië (PB L 139 van , blz. 62).

19 L 131/17 BIJLAGE Bijlage I bij Besluit 2013/255/GBVB wordt als volgt gewijzigd: I. In deel A ( Personen ) worden de hierna volgende vermeldingen als volgt gewijzigd: Naam Identificatiegegevens Motivering Datum van opneming op de lijst 7. Amjad ( ) Abbas Al-Abbas) Hoofd van de politieke veiligheid in Banyas, is betrokken bij het harde optreden tegen demonstranten in Baida Rami ( ( ) ) Makhlouf 9. Abd Al-Fatah ( ) Qudsiyah ( ) 13. Munzir ( ) (ook bekend als: Mundhir, Monzer) Jamil ( ) Al- Assad ( ) 19. Iyad ( ) (ook bekend als: Eyad) Makhlouf ( ) 23. Zoulhima ( ) (ook bekend als: Zu al-himma) Chaliche ( ) (ook bekend als: Shalish, Shaleesh) (ook bekend als: Dhu al-himma Shalish) 10 juli 1969 Geboorteplaats: Damascus Paspoort nr , afgiftenummer: Geboorteplaats: Hama Diplomatiek paspoort nr. D maart 1961 Geboorteplaats: Kerdaha, provincie Latakia Paspoorten nr en nr januari 1973 Geboorteplaats: Damascus Paspoort nr. N of 1946 of 1956 Geboorteplaats: Kerdaha Belangrijk zakenman in Syrië met belangen in de sectoren telecommunicatie, financiële diensten, transport en onroerend goed; heeft financiële belangen in en/of bekleedt hogere en directiefuncties in Syriatel, de belangrijkste exploitant van mobiele telefonie in Syrië, de investeringsfondsen Al Mashreq, Bena Properties en Cham Holding. Door middel van zijn zakenbelangen verstrekt hij financiering en steun aan het Syrische regime. Hij is een invloedrijk lid van de familie Makhlouf en heeft nauwe banden met de familie Assad; neef van president Bashar Al-Assad. Officier met de rang van generaal-majoor bij de Syrische strijdkrachten, in functie na mei Plaatsvervangend directeur van het nationale veiligheidsbureau van de Baath-partij. Voormalig hoofd van het directoraat militaire inlichtingen van Syrië. Betrokken bij de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking in Syrië. Betrokken bij het harde optreden tegen de burgerbevolking als lid van de Shabiha-militie. Lid van de Makhlouf-familie; zoon van Mohammed Makhlouf, broer van Hafez, Rami en Ihab Makhlouf; neef van president Bashar Al- Assad. lid van de Syrische veiligheids- en inlichtingendiensten, in functie na mei Officier van de inlichtingenafdeling van directoraat algemene inlichtingen (GID), betrokken bij het harde optreden tegen de burgerbevolking. Officier van de Syrische veiligheids- en inlichtingendiensten, in functie na mei 2011;vboormalig hoofd van de presidentiële lijfwacht. Lid van de Syrische strijdkrachten met de rang van generaal-majoor, in functie na mei Betrokken bij het harde optreden tegen demonstranten. Lid van de familie Assad: neef van president Bashar Al-Assad

20 L 131/ Naam Identificatiegegevens Motivering Datum van opneming op de lijst 26. Generaal-majoor Qasem ( ) Soleimani ( ) (ook bekend als: Qasim Soleimany; Qasim Soleimani; Qasem Sulaimani; Qasim Sulaimani; Qasim Sulaymani; Qasem Sulaymani; Kasim Soleimani; Kasim Sulaimani; Kasim Sulaymani; Haj Qasem; Haji Qassem; Sarder Soleimani) 11 maart 1957 Geboorteplaats: Qom, Iran (Islamitische Republiek) Paspoort nr , uitgegeven in Iran Bevelhebber van de Iraanse revolutionaire wachten, IRGC Qods, betrokken bij het verstrekken van apparatuur en steun om het Syrische regime te helpen de protesten in Syrië te onderdrukken Hossein ( ) Taeb Taeb, Hassan; alias Taeb, Hosein; alias Taeb, Hossein; of Taeb, Hussayn; of Hojjatoleslam Hossein Ta'eb) 1963 Geboorteplaats: Teheran, Iran Plaatsvervangend bevelhebber inlichtingen van de Iraanse revolutionaire wachten, betrokken bij het verstrekken van apparatuur en steun om het Syrische regime te helpen de protesten in Syrië te onderdrukken Nizar ( ) Asaad Nizar Asaad) Neef van Bashar Al-Assad; Voormalig hoofd van Nizar Oilfield Supplies Zeer nauwe banden met belangrijke overheidsfunctionarissen. Financiert de Shabiha in de regio Latakia Generaal-majoor Rafiq ( ) (alias Rafeeq) Shahadah ( ) (alias Shahada, Shahade, Shahadeh, Chahada, Chahade, Chahadeh, Chahada) 1956 Geboorteplaats: Jablah, provincie Latakia Lid van de Syrische strijdkrachten met de rang van generaal-majoor, in functie na mei Voormalig hoofd van de Syrische militaire inlichtingendienst (SMI), afdeling 293 (Binnenlandse Zaken) in Damascus. Rechtstreeks betrokken bij de gewelddadige onderdrukking van de burgerbevolking in Damascus. Adviseur van president Bashar Al-Assad voor strategische aangelegenheden en militaire inlichtingen Tarif ( ) Akhras Al Akhras ( )) 2 juni 1951 Geboorteplaats: Homs, Syrië Syrisch paspoort nr Vooraanstaand zakenman die de steun geniet van en steun verleent aan het regime. Stichter van Akhras Group (grondstoffen, handel, verwerking, en logistiek) en gewezen voorzitter van de kamer van koophandel van Homs. Onderhoudt nauwe zakenrelaties met de familie van president Al-Assad. Directielid van de federatie van kamers van koophandel van Syrië. Verleende logistieke steun aan het regime (bussen en voertuigen voor het transport van tanks) Adib ( ) Mayaleh ( ) (alias André Mayard) 15 mei 1955 Geboorteplaats: Bassir Voormalig gouverneur en voorzitter van de raad van bestuur van de Syrische Centrale Bank. Adib Mayaleh controleerde de Syrische banksector en beheerde de Syrische geldhoeveelheid door het uitgeven en inhouden van bankbiljetten en het controleren van de wisselkoers van het Syrische pond. Via zijn functie in de Centrale Bank gaf Adib Mayaleh economische en financiële steun aan het Syrische regime. Voormalig minister van Economie en Buitenlandse Handel, in functie na mei

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 28.5.2018 C(2018) 3120 final UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 28.5.2018 tot vaststelling van voorschriften voor de toepassing van artikel 26, lid 3, van

Nadere informatie

Nr. 2018/775 (PB L 131 van , blz. 8)

Nr. 2018/775 (PB L 131 van , blz. 8) VERORDENING (EU) VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 28 mei 2018 tot vaststelling van voorschriften voor de toepassing van artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 282/9

Publicatieblad van de Europese Unie L 282/9 Publicatieblad van de Europese Unie L 282/9 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 944/2012 VAN DE RAAD van 15 oktober 2012 tot uitvoering van artikel 32, lid 1, van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 14 mei 2018 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 14 mei 2018 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 14 mei 2018 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2018/0100 (E) 8190/18 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: AELE 20 EEE 15 N 16 ISL 17 FL 16 MAP 7 MI

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 27 oktober 2014 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 27 oktober 2014 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 27 oktober 2014 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2014/0241 (E) 12736/14 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: EEE 61 BUDGET 19 MI 605 BESLUIT VAN DE

Nadere informatie

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/907 VAN DE RAAD

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/907 VAN DE RAAD L 139/15 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/907 VAN DE RAAD van 29 mei 2017 tot uitvoering van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende maatregelen in het licht van de situatie in Syrië DE RAAD

Nadere informatie

DERUBRICERI G 14529/12 ADD 1 RESTREINT UE/EU RESTRICTED d.d.: 10 oktober 2012

DERUBRICERI G 14529/12 ADD 1 RESTREINT UE/EU RESTRICTED d.d.: 10 oktober 2012 RAAD VA DE EUROPESE U IE Brussel, 16 oktober 2012 (OR. en) 14529/12 ADD 1 REV 1 PESC 1187 RELEX 888 COARM 212 FI 716 COMEM 316 OC 540 DERUBRICERI G van document: 14529/12 ADD 1 RESTREINT UE/EU RESTRICTED

Nadere informatie

8194/18 JVS/sht DGC 2A. Raad van de Europese Unie Brussel, 14 mei 2018 (OR. en) 8194/18. Interinstitutioneel dossier: 2018/0102 (NLE)

8194/18 JVS/sht DGC 2A. Raad van de Europese Unie Brussel, 14 mei 2018 (OR. en) 8194/18. Interinstitutioneel dossier: 2018/0102 (NLE) Raad van de Europese Unie Brussel, 14 mei 2018 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2018/0102 (E) 8194/18 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: AELE 23 EEE 18 N 19 ISL 20 FL 19 MI 282 BUDGET

Nadere informatie

1. Juridische basis 2. Toepassingsgebied 3. Definitie primair ingrediënt 4. Hoe oorsprong / herkomst vermelden? 5. Presentatie van de informatie 6.

1. Juridische basis 2. Toepassingsgebied 3. Definitie primair ingrediënt 4. Hoe oorsprong / herkomst vermelden? 5. Presentatie van de informatie 6. 1. Juridische basis 2. Toepassingsgebied 3. Definitie primair ingrediënt 4. Hoe oorsprong / herkomst vermelden? 5. Presentatie van de informatie 6. Q & A = art. 26 3 van Verordening (EU) 1169/2011 (FIC)

Nadere informatie

VERORDENINGEN. Artikel 1 Bijlage II bij Verordening (EU) nr. 36/2012 wordt gewijzigd overeenkomstig de bijlage bij deze verordening.

VERORDENINGEN. Artikel 1 Bijlage II bij Verordening (EU) nr. 36/2012 wordt gewijzigd overeenkomstig de bijlage bij deze verordening. L 141/30 28.5.2016 VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2016/840 VAN DE RAAD van 27 mei 2016 tot uitvoering van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende maatregelen in het licht van de

Nadere informatie

BESLUIT 2012/634/GBVB VAN DE RAAD van 15 oktober 2012 houdende wijziging van Besluit 2011/782/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië

BESLUIT 2012/634/GBVB VAN DE RAAD van 15 oktober 2012 houdende wijziging van Besluit 2011/782/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië L 282/50 Publicatieblad van de Europese Unie BESLUIT 2012/634/GBVB VAN DE RAAD van 15 oktober 2012 houdende wijziging van Besluit 2011/782/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië DE RAAD VAN

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 28.2.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 54/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 168/2012 VAN DE RAAD van 27 februari 2012 tot wijziging van Verordening (EU) nr.

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 17 mei 2010 (18.05) (OR. en) 9846/10 Interinstitutioneel dossier: 2010/0123 (NLE) EEE 18 BUDGET 30 MI 149

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 17 mei 2010 (18.05) (OR. en) 9846/10 Interinstitutioneel dossier: 2010/0123 (NLE) EEE 18 BUDGET 30 MI 149 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 17 mei 2010 (18.05) (OR. en) 9846/10 Interinstitutioneel dossier: 2010/0123 (NLE) EEE 18 BUDGET 30 MI 149 VOORSTEL van: de Europese Commissie d.d.: 12 mei 2010 Betreft:

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 30.9.2016 L 264/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2016/1735 VAN DE RAAD van 29 september 2016 tot uitvoering van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 26 mei 2015 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 26 mei 2015 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 26 mei 2015 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2015/0088 (E) 8253/15 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: EEE 12 ESPACE 8 ENV 242 COMPET 162 BESLUIT

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 17 maart 2017 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 17 maart 2017 (OR. en) Conseil UE Raad van de Europese Unie Brussel, 17 maart 2017 (OR. en) 7332/17 LIMITE WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: PUBLIC CORLX 157 CFSP/PESC 253 RELEX 235 COARM 91 MAMA 55 FIN 193

Nadere informatie

(3) Het verslag bevat feedback over de ervaringen met de overgangsmaatregelen van Verordening (EG) nr. 2076/2005 van de Commissie (4). In het verslag

(3) Het verslag bevat feedback over de ervaringen met de overgangsmaatregelen van Verordening (EG) nr. 2076/2005 van de Commissie (4). In het verslag VERORDENING (EU) VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de toepassing van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004 en (EG) nr. 854/2004 van het Europees Parlement

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 25.5.2018 COM(2018) 333 final 2018/0167 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordening

VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordening VERORDENING (EG) VAN DE COMMISSIE van 30 november 2009 tot vaststelling van overgangsmaatregelen voor de uitvoering van de Verordeningen (EG) nr. 853/2004, (EG) nr. 854/2004 en (EG) nr. 882/2004 van het

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 29.5.2019 COM(2019) 245 final 2019/0120 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 22.5.2018 C(2018) 2980 final GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 22.5.2018 tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 29/2012 wat betreft de eisen

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 29.3.2017 COM(2017) 145 final 2017/0065 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

BIJLAGE. bij het. Gezamenlijk voorstel voor een besluit van de Raad

BIJLAGE. bij het. Gezamenlijk voorstel voor een besluit van de Raad EUROPESE COMMISSIE HOGE VERTEGENWOORDIGER VAN DE UNIE VOOR BUITENLANDSE ZAKEN EN VEILIGHEIDSBELEID Brussel, 25.9.2017 JOIN(2017) 37 final ANNEX 4 BIJLAGE bij het Gezamenlijk voorstel voor een besluit van

Nadere informatie

Publicatieblad L 234. van de Europese Unie. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang 18 september Uitgave in de Nederlandse taal

Publicatieblad L 234. van de Europese Unie. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang 18 september Uitgave in de Nederlandse taal Publicatieblad van de Europese Unie L 234 Uitgave in de Nederlandse taal Wetgeving 61e jaargang 18 september 2018 Inhoud II Niet-wetgevingshandelingen VERORDENINGEN Gedelegeerde Verordening (EU) 2018/1239

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 171/100 26.6.2019 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/1084 VAN DE COMMISSIE van 25 juni 2019 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 wat betreft de harmonisatie van de lijst van erkende of geregistreerde

Nadere informatie

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 19.5.2017 C(2017) 3398 final GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 19.5.2017 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 607/2009 wat betreft de wijndruivenrassen

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 219. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal.

Publicatieblad van de Europese Unie L 219. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal. Publicatieblad van de Europese Unie L 219 Uitgave in de Nederlandse taal Wetgeving 61e jaargang 29 augustus 2018 Inhoud II Niet-wetgevingshandelingen VERORDENINGEN Uitvoeringsverordening (EU) 2018/1206

Nadere informatie

Voor dierlijke producten verwijst dat begrip naar het land waarin het product geheel is verkregen, hetgeen, toegepast op vlees, betekent: het land waa

Voor dierlijke producten verwijst dat begrip naar het land waarin het product geheel is verkregen, hetgeen, toegepast op vlees, betekent: het land waa UITVOERINGSVERORDENING (EU) VAN DE COMMISSIE van 13 december 2013 tot vaststelling van de regels voor de toepassing van Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad, wat betreft

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 19.4.2018 COM(2018) 207 final 2018/0102 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

BESLUIT 2012/739/GBVB VAN DE RAAD

BESLUIT 2012/739/GBVB VAN DE RAAD 30.11.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 330/21 BESLUITEN BESLUIT 2012/739/GBVB VAN DE RAAD van 29 november 2012 betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië en houdende intrekking van Besluit

Nadere informatie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie Raad van de Europese Unie Brussel, 7 juni 2019 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2019/0128 (NLE) 10118/19 VOORSTEL van: ingekomen: 7 juni 2019 aan: Nr. Comdoc.: Betreft: AELE 41 EEE 33 N 35 ISL 33

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 26 mei 2015 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 26 mei 2015 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 26 mei 2015 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2015/0089 (E) 8256/15 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: EEE 15 SOC 255 ECOFIN 262 COMPET 165 BESLUIT

Nadere informatie

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 19.3.2018 C(2018) 1558 final UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 19.3.2018 betreffende de procedurele stappen van de raadplegingsprocedure om vast te stellen

Nadere informatie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie Raad van de Europese Unie Brussel, 19 mei 2017 (OR. en) 9533/17 AGRI 281 AGRIORG 51 DELACT 86 BEGELEIDENDE NOTA van: ingekomen: 19 mei 2017 aan: Nr. Comdoc.: Betreft: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur,

Nadere informatie

BESLUIT 2013/255/GBVB VAN DE RAAD van 31 mei 2013 betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië

BESLUIT 2013/255/GBVB VAN DE RAAD van 31 mei 2013 betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië L 147/14 Publicatieblad van de Europese Unie 1.6.2013 BESLUIT 2013/255/GBVB VAN DE RAAD van 31 mei 2013 betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE, Gezien het Verdrag betreffende

Nadere informatie

BESLUITEN. Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 192, lid 1, en artikel 218, lid 9,

BESLUITEN. Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 192, lid 1, en artikel 218, lid 9, L 104/20 NL 20.4.2017 BESLUITEN BESLUIT (EU) 2017/710 VAN DE RAAD van 3 april 2017 betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt over een wijziging van

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 232. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal.

Publicatieblad van de Europese Unie L 232. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal. Publicatieblad van de Europese Unie L 232 Uitgave in de Nederlandse taal Wetgeving 61e jaargang 17 september 2018 Inhoud II Niet-wetgevingshandelingen VERORDENINGEN Uitvoeringsverordening (EU) 2018/1243

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 5.10.2017 COM(2017) 582 final 2017/0253 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 64/41 UITVOERINGSBESLUIT (GBVB) 2015/383 VAN DE RAAD van 6 maart 2015 houdende uitvoering van Besluit 2013/255/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE, Gezien het Verdrag

Nadere informatie

L 20/60 Publicatieblad van de Europese Unie

L 20/60 Publicatieblad van de Europese Unie L 20/60 Publicatieblad van de Europese Unie 23.1.2013 BESLUIT 2013/45/GBVB VAN DE RAAD van 22 januari 2013 tot wijziging van Besluit 2011/137/GBVB betreffende beperkende maatregelen in het licht van de

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 29.11.2007 COM(2007) 761 definitief 2007/0266 (ACC) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD over het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité EG-Faeröer

Nadere informatie

A7-0440/ AMENDEMENTEN ingediend door de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid

A7-0440/ AMENDEMENTEN ingediend door de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid 10.1.2014 A7-0440/ 001-016 AMENDEMENTEN 001-016 ingediend door de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid Verslag Julie Girling Honing A7-0440/2013 (COM(2012)0530 C7-0304/2012 2012/0260(COD))

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 18 maart 2004 (22.03) (OR. fr) 7537/04 EEE 19 ENV 173 TRANS 123 MI 85

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 18 maart 2004 (22.03) (OR. fr) 7537/04 EEE 19 ENV 173 TRANS 123 MI 85 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 18 maart 2004 (22.03) (OR. fr) 7537/04 EEE 19 ENV 173 TRANS 123 MI 85 INGEKOMEN DOCUMENT van: mevrouw Patricia BUGNOT, directeur, namens de secretaris-generaal van de

Nadere informatie

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/717 VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/717 VAN DE COMMISSIE 26.4.2017 Publicatieblad van de Europese Unie L 109/9 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/717 VAN DE COMMISSIE van 10 april 2017 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen voor Verordening (EU) 2016/1012

Nadere informatie

EUROPEES PARLEMENT Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid ***I ONTWERPVERSLAG

EUROPEES PARLEMENT Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid ***I ONTWERPVERSLAG EUROPEES PARLEMENT 2014-2019 Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid 12.1.2015 2014/0096(COD) ***I ONTWERPVERSLAG over het voorstel voor een richtlijn van het Europees Parlement en

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 14.1.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 12/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van 11 januari 2012 tot vaststelling van voorschriften voor

Nadere informatie

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. /.. VAN DE COMMISSIE. van 21.8.2013

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. /.. VAN DE COMMISSIE. van 21.8.2013 EUROPESE COMMISSIE Brussel, 21.8.2013 C(2013) 5405 final GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. /.. VAN DE COMMISSIE van 21.8.2013 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 2.5.2018 COM(2018) 249 final 2018/0117 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

Richtlijn 2006/121/EG van het Europees Parlement en de Raad. van 18 december 2006

Richtlijn 2006/121/EG van het Europees Parlement en de Raad. van 18 december 2006 30.12.2006 NL Publicatieblad van de Europese Unie L 396/849 Richtlijn 2006/121/EG van het Europees Parlement en de Raad van 18 december 2006 tot wijziging van Richtlijn 67/548/EEG van de Raad betreffende

Nadere informatie

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 16.8.2017 C(2017) 5635 final UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 16.8.2017 houdende wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) 2016/1240 wat betreft de afzet

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 13.1.2016 L 8/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2016/24 VAN DE COMMISSIE van 8 januari 2016 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor de invoer van grondnoten

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 111/77

Publicatieblad van de Europese Unie L 111/77 23.4.2013 Publicatieblad van de Europese Unie L 111/77 UITVOERINGSBESLUIT 2013/185/GBVB VAN DE RAAD van 22 april 2013 houdende uitvoering van Besluit 2012/739/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen

Nadere informatie

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/489 VAN DE RAAD

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/489 VAN DE RAAD 22.3.2017 L 76/3 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/489 VAN DE RAAD van 21 maart 2017 tot uitvoering van artikel 21, lid 5, van Verordening (EU) 2016/44 betreffende beperkende maatregelen in het licht van

Nadere informatie

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, 19.6.2014 L 179/17 GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. 664/2014 VAN DE COMMISSIE van 18 december 2013 tot aanvulling van Verordening (EU) nr. 1151/2012 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de

Nadere informatie

Artikel 1 Bijlage II bij Verordening (EU) nr. 36/2012 wordt gewijzigd zoals aangegeven in de bijlage bij deze verordening.

Artikel 1 Bijlage II bij Verordening (EU) nr. 36/2012 wordt gewijzigd zoals aangegeven in de bijlage bij deze verordening. L 18 I/4 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2019/85 VAN DE RAAD van 21 januari 2019 tot uitvoering van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende maatregelen in het licht van de situatie in Syrië DE

Nadere informatie

BESLUIT 2011/782/GBVB VAN DE RAAD van 1 december 2011 betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië en houdende intrekking van Besluit 2011/273/GBVB

BESLUIT 2011/782/GBVB VAN DE RAAD van 1 december 2011 betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië en houdende intrekking van Besluit 2011/273/GBVB L 319/56 Publicatieblad van de Europese Unie 2.12.2011 BESLUIT 2011/782/GBVB VAN DE RAAD van 1 december 2011 betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië en houdende intrekking van Besluit 2011/273/GBVB

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 23.4.2013 Publicatieblad van de Europese Unie L 111/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 363/2013 VAN DE RAAD van 22 april 2013 houdende uitvoering van Verordening

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2012R0028 NL 25.06.2012 001.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B VERORDENING (EU) Nr. 28/2012 VAN DE COMMISSIE van

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 326/3

Publicatieblad van de Europese Unie L 326/3 24.11.2012 Publicatieblad van de Europese Unie L 326/3 UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 1097/2012 VAN DE COMMISSIE van 23 november 2012 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 142/2011 tot uitvoering van

Nadere informatie

2010/06 Structuur van het Publicatieblad - Aanpassing ingevolge de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon Publicatieblad, L-serie

2010/06 Structuur van het Publicatieblad - Aanpassing ingevolge de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon Publicatieblad, L-serie 200/06 Structuur van het Publicatieblad - Aanpassing ingevolge de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon Publicatieblad, L-serie L I Wetgevingshandelingen a) Verordeningen b) Richtlijnen c) Besluiten

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie L 222. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal.

Publicatieblad van de Europese Unie L 222. Wetgeving. Niet-wetgevingshandelingen. 61e jaargang. Uitgave in de Nederlandse taal. Publicatieblad van de Europese Unie L 222 Uitgave in de Nederlandse taal Wetgeving 61e jaargang 3 september 2018 Inhoud II Niet-wetgevingshandelingen INTERNATIONALE OVEREENKOMSTEN Besluit (EU) 2018/1211

Nadere informatie

BESLUITEN. BESLUIT (GBVB) 2019/806 VAN DE RAAD van 17 mei 2019 tot wijziging van Besluit 2013/255/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië

BESLUITEN. BESLUIT (GBVB) 2019/806 VAN DE RAAD van 17 mei 2019 tot wijziging van Besluit 2013/255/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië L 132/36 BESLUITEN BESLUIT (GBVB) 2019/806 VAN DE RAAD van 17 mei 2019 tot wijziging van Besluit 2013/255/GBVB betreffende beperkende maatregelen tegen Syrië DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE, Gezien het Verdrag

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) 11.12.2015 NL L 326/49 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/2307 VAN DE COMMISSIE van 10 december 2015 tot verlening van een vergunning voor menadion-natriumwaterstofsulfiet en menadionnicotinamidewaterstofsulfiet

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) 15.10.2018 NL L 257/13 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2018/1533 VAN DE COMMISSIE van 12 oktober 2018 tot verlening van een vergunning voor natriumalginaat als voor diervoeding voor katten,, andere niet-voedselproducerende

Nadere informatie

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst)

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst) L 69/18 VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/447 VAN DE COMMISSIE van 14 maart 2017 tot verlening van een vergunning voor een preparaat van Bacillus subtilis (DSM 5750) en Bacillus licheniformis

Nadere informatie

GEDELEGEERDE RICHTLIJN../ /EU VAN DE COMMISSIE. van 30.1.2015

GEDELEGEERDE RICHTLIJN../ /EU VAN DE COMMISSIE. van 30.1.2015 EUROPESE COMMISSIE Brussel, 30.1.2015 C(2015) 383 final GEDELEGEERDE RICHTLIJN../ /EU VAN DE COMMISSIE van 30.1.2015 tot wijziging, met het oog op aanpassing aan de technische vooruitgang, van bijlage

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 6.11.2017 COM(2017) 640 final 2017/0282 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen standpunt

Nadere informatie

REGLEMENTEN VAN ORDE EN REGLEMENTEN VOOR DE PROCESVOERING

REGLEMENTEN VAN ORDE EN REGLEMENTEN VOOR DE PROCESVOERING Publicatieblad van de Europese Unie L 112 I Uitgave in de Nederlandse taal Wetgeving 62e jaargang 26 april 2019 Inhoud II Niet-wetgevingshandelingen REGLEMENTEN VAN ORDE EN REGLEMENTEN VOOR DE PROCESVOERING

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Wetgevingshandelingen) RICHTLIJNEN

Publicatieblad van de Europese Unie. (Wetgevingshandelingen) RICHTLIJNEN 3.6.2014 L 164/1 I (Wetgevingshandelingen) RICHTLIJNEN RICHTLIJN 2014/63/EU VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 15 mei 2014 tot wijziging van Richtlijn 2001/110/EG van de Raad inzake honing HET EUROPEES

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie

Publicatieblad van de Europese Unie L 29/24 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/186 VAN DE COMMISSIE van 2 februari 2017 tot vaststelling van bijzondere voorwaarden voor het binnenbrengen in de Unie van zendingen uit bepaalde derde landen wegens

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 25.2.2015 L 54/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2015/281 VAN DE COMMISSIE van 26 november 2014 tot vervanging van de bijlagen I en II van Verordening (EU) nr.

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 173/42 VERORDENING (EU) 2019/1091 VAN DE COMMISSIE van 26 juni 2019 tot wijziging van bijlage IV bij Verordening (EG) nr. 999/2001 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de voorschriften voor

Nadere informatie

UITVOERINGSRICHTLIJN 2014/97/EU VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSRICHTLIJN 2014/97/EU VAN DE COMMISSIE L 298/16 16.10.2014 UITVOERINGSRICHTLIJN 2014/97/EU VAN DE COMMISSIE van 15 oktober 2014 tot uitvoering van Richtlijn 2008/90/EG van de Raad wat betreft de registratie van leveranciers en van rassen en

Nadere informatie

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst)

VERORDENINGEN. (Voor de EER relevante tekst) L 125/10 VERORDENINGEN VERORDENING (EU) 2015/786 VAN DE COMMISSIE van 19 mei 2015 tot vaststelling van criteria voor de aanvaardbaarheid van zuiveringsprocedés die worden toegepast op producten die bedoeld

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 14.2.2019 L 43/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2019/254 VAN DE COMMISSIE van 9 november 2018 betreffende de aanpassing van bijlage III bij Verordening (EU)

Nadere informatie

Brussel, 14 mei 2012 (OR. en) RAAD VA DE EUROPESE U IE /11 Interinstitutioneel dossier: 2011/0303 ( LE) AMLAT 99 PESC 1390 WTO 388

Brussel, 14 mei 2012 (OR. en) RAAD VA DE EUROPESE U IE /11 Interinstitutioneel dossier: 2011/0303 ( LE) AMLAT 99 PESC 1390 WTO 388 RAAD VA DE EUROPESE U IE Brussel, 14 mei 2012 (OR. en) 16395/11 Interinstitutioneel dossier: 2011/0303 (E) AMLAT 99 PESC 1390 WTO 388 WETGEVI GSBESLUITE E A DERE I STRUME TE Betreft: BESLUIT VAN DE RAAD

Nadere informatie

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/2378 VAN DE COMMISSIE

UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/2378 VAN DE COMMISSIE 18.12.2015 L 332/19 VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/2378 VAN DE COMMISSIE van 15 december 2015 tot vaststelling van nadere uitvoeringsvoorschriften voor enkele bepalingen van Richtlijn 2011/16/EU

Nadere informatie

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

Publicatieblad van de Europese Unie. (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 5.6.2015 L 139/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/864 VAN DE COMMISSIE van 4 juni 2015 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 340/2008 betreffende de aan het

Nadere informatie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 9.8.2017 COM(2017) 422 final 2017/0189 (COD) Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vervanging van bijlage A bij Verordening (EU) 2015/848 betreffende

Nadere informatie

L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE

L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie COMMISSIE L 329/26 Publicatieblad van de Europese Unie 25.11.2006 II (Besluiten waarvan de publicatie niet voorwaarde is voor de toepassing) COMMISSIE BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 17 november 2006 tot wijziging

Nadere informatie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 14.4.2015 COM(2015) 155 final 2015/0080 (COD) Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot uitvoering van het antiontwijkingsmechanisme dat voorziet

Nadere informatie

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT DE RAAD Brussel, 18 mei 2016 (OR. en) 2015/0295 (COD) PE-CONS 13/16 EF 68 ECOFIN 261 CODEC 361 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: VERORDENING VAN HET

Nadere informatie

GEDELEGEERD BESLUIT (EU) / VAN DE COMMISSIE. van

GEDELEGEERD BESLUIT (EU) / VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 13.3.2019 C(2019) 1848 final GEDELEGEERD BESLUIT (EU) / VAN DE COMMISSIE van 13.3.2019 tot vaststelling van het meerjarenprogramma van de Unie voor de verzameling en het beheer

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN L 139/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN http://www.emis.vito.be d.d. 05-06-2015 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/864 VAN DE COMMISSIE van 4 juni 2015 tot wijziging van Verordening (EG) nr.

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

UITVOERINGSBESLUIT (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 6.5.2019 C(2019) 3228 final UITVOERINGSBESLUIT (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 6.5.2019 tot benoeming van de Netwerkbeheerder voor de netwerkfuncties voor luchtverkeersbeheer

Nadere informatie

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 12.7.2018 C(2018) 4349 final GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 12.7.2018 tot wijziging van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 543/2011 wat betreft de handelsnormen

Nadere informatie

RICHTLIJNEN. (Voor de EER relevante tekst)

RICHTLIJNEN. (Voor de EER relevante tekst) L 127/4 NL RICHTLIJNEN RICHTLIJN (EU) 2019/782 VAN DE COMMISSIE van 15 mei 2019 tot wijziging van Richtlijn 2009/128/EG van het Europees Parlement en de Raad wat de vaststelling van geharmoniseerde risico-indicatoren

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 17.6.2017 L 155/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) 2017/1018 VAN DE COMMISSIE van 29 juni 2016 tot aanvulling van Richtlijn 2014/65/EU van het Europees Parlement

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 17 mei 2017 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 17 mei 2017 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 17 mei 2017 (OR. en) 9384/17 DEEG 44 AGRI 273 SAN 203 BEGELEIDENDE NOTA van: de Europese Commissie ingekomen: 17 mei 2017 aan: Nr. Comdoc.: D050363/02 Betreft: het secretariaat-generaal

Nadere informatie

BESLUITEN. Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43, in samenhang met artikel 218, lid 9,

BESLUITEN. Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43, in samenhang met artikel 218, lid 9, L 185/30 BESLUITEN BESLUIT (EU) 2019/1178 VAN DE RAAD van 8 juli 2019 betreffende het namens de Europese Unie in te nemen standpunt in het Samenwerkingscomité dat is opgericht bij de Overeenkomst tot instelling

Nadere informatie

BIJLAGE. bij. het voorstel voor een besluit van de Raad

BIJLAGE. bij. het voorstel voor een besluit van de Raad EUROPESE COMMISSIE Brussel, 3.3.2017 COM(2017) 111 final ANNEX 1 BIJLAGE bij het voorstel voor een besluit van de Raad betreffende het namens de Europese Unie in het Gemengd Comité van de EER in te nemen

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) 12.6.2015 L 147/3 VERORDENING (EU) 2015/896 VAN DE COMMISSIE van 11 juni 2015 tot wijziging van bijlage IV bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de maximumresidugehalten

Nadere informatie

L 198/28 Publicatieblad van de Europese Unie 23.7.2013

L 198/28 Publicatieblad van de Europese Unie 23.7.2013 L 198/28 Publicatieblad van de Europese Unie 23.7.2013 VERORDENING (EU) Nr. 697/2013 VAN DE RAAD van 22 juli 2013 tot wijziging van Verordening (EU) nr. 36/2012 betreffende beperkende maatregelen in het

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 9 juni 2008 (12.06) (OR. fr) 10351/08 Interinstitutioneel dossier: 2008/0108 (CNS) AGRIORG 52

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 9 juni 2008 (12.06) (OR. fr) 10351/08 Interinstitutioneel dossier: 2008/0108 (CNS) AGRIORG 52 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 9 juni 2008 (12.06) (OR. fr) 10351/08 Interinstitutioneel dossier: 2008/0108 (CNS) AGRIORG 52 VOORSTEL van: de Commissie d.d.: 28 mei 2008 Betreft: Voorstel voor een

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) 17.1.2017 NL L 13/167 UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/59 VAN DE COMMISSIE van 14 december 2016 betreffende vergunningen voor 1,1-dimethoxy-2-fenylethaan, fenethylformiaat, fenethyloctanoaat, fenethylisobutyraat,

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 24.8.2016 COM(2016) 523 final 2016/0252 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD inzake de sluiting van een overeenkomst tussen de Europese Unie en IJsland over de bescherming

Nadere informatie

GEDELEGEERDE RICHTLIJN../ /EU VAN DE COMMISSIE. van

GEDELEGEERDE RICHTLIJN../ /EU VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 30.1.2015 C(2015) 386 final GEDELEGEERDE RICHTLIJN../ /EU VAN DE COMMISSIE van 30.1.2015 tot wijziging, met het oog op aanpassing aan de technische vooruitgang, van bijlage

Nadere informatie

(Voor de EER relevante tekst)

(Voor de EER relevante tekst) L 129/28 UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2015/819 VAN DE COMMISSIE van 22 mei 2015 tot wijziging van bijlage F bij Richtlijn 64/432/EEG van de Raad met betrekking tot het formaat van de modelgezondheidscertificaten

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN 20.10.2017 NL L 271/1 II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/1914 VAN DE COMMISSIE van 19 oktober 2017 tot verlening van een vergunning voor salinomycine-natrium

Nadere informatie

Zittingsdocument ADDENDUM. bij het verslag. Commissie landbouw en plattelandsontwikkeling. Rapporteur: Czesław Adam Siekierski A8-0018/2019

Zittingsdocument ADDENDUM. bij het verslag. Commissie landbouw en plattelandsontwikkeling. Rapporteur: Czesław Adam Siekierski A8-0018/2019 Europees Parlement 2014-2019 Zittingsdocument 28.1.2019 A8-0018/2019/err01 ADDENDUM bij het verslag over het voorstel voor een verordening van het Europees Parlement en de Raad tot wijziging van de Verordeningen

Nadere informatie