TOELICHTING OP DE SCORES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTING OP DE SCORES"

Transcriptie

1 Uitslag meting zorginhoudelijke indicatoren 2009 Leiden, 30 september 2009 TOELICHTING OP DE SCORES

2 1. Inleiding Op 23 april 2009 heeft de verplichte jaarlijkse meting van de zorginhoudelijke indicatoren plaatsgevonden door middel van het invullen van een vragenlijst voor iedere bewoner van t Huis op de Waard. Er zijn voor 79 bewoners vragenlijsten ingevuld; de 2 KDO-bewoners (kortdurende opnames) zijn uitgesloten, evenals 10 bewoners die op het moment van meten korter dan 30 dagen in zorg waren. De uitslag wordt meegenomen in het Jaardocument Maatschappelijke Verantwoording. Daarnaast worden de scores verzonden naar de inspectie en worden ze (na akkoord van t Huis op de Waard) gepubliceerd op de website van Kiesbeter.nl. De uitslag wordt weergegeven in sterren. Hoe meer sterren, hoe beter het resultaat: * veel minder goed dan gemiddeld ** minder goed dan gemiddeld *** gemiddeld **** beter dan gemiddeld ***** veel beter dan gemiddeld 2. Uitleg Thema s De tabel is opgebouwd uit tien thema s. Dit zijn de tien thema s van de Norm Verantwoorde Zorg, die elk weer bestaan uit één of meerdere indicatoren. Het betreft: 1. Zorg(behandel)-/leefplan; 2. Communicatie en informatie; 3. Lichamelijk welbevinden; 4. Zorginhoudelijke veiligheid; 5. Woon- en leefomstandigheden; 6. Participatie en sociale redzaamheid; 7. Mentaal welbevinden; 8. Veiligheid wonen/verblijf; 9. Voldoende en bekwaam personeel; 10. Samenhang zorg. De meting die t Huis op de Waard heeft uitgevoerd heeft betrekking op de thema s: 4. Zorginhoudelijke veiligheid (alle indicatoren) 7. Mentaal welbevinden (indicator depressie ) 8. Veiligheid wonen/verblijf (indicator instructie tilliften ) 9. Voldoende en bekwaam personeel (indicatoren beschikbaarheid verpleegkundige, beschikbaarheid arts en bekwaamheden voorbehouden handelingen) Op deze onderdelen zijn dus scores beschikbaar. De overige thema s zijn beoordeeld o.b.v. de CQ-index (die t Huis op de Waard dus eveneens heeft laten meten). Bij de gemeten onderdelen vind je de sterrentoekenning terug. Het getal genoemd onder N geeft het aantal cliënten weer waarop de indicator gebaseerd is. Dit getal kan lager zijn dan de 79 bewoners voor wie een vragenlijst is ingevuld; als er bijvoorbeeld niet bekend is ingevuld, is die betreffende bewoner niet meegenomen in de berekening. Ook hadden enkele vragen alleen betrekking op de bewoners in de aanvullende zorg (op het moment van meten 59). De kolom Zorg thuis is leeg; t Huis op de Waard levert deze zorg niet.

3 3. Correcties Bij het bepalen van de percentages wordt rekening gehouden met de kenmerken van de cliëntgroep van t Huis op de Waard. Verstorende factoren worden daarin gecorrigeerd. Een prestatie kan namelijk worden beïnvloed door een factor waarop t Huis op de Waard geen invloed heeft. Er is bijvoorbeeld een verband tussen leeftijd en incontinentie; hoe ouder, hoe groter de kans op incontinentie. t Huis op de Waard heeft geen invloed op de factor leeftijd en als er op het moment van meten veel bewoners met een hoge leeftijd in de organisatie verblijven, zou t Huis op de Waard slecht kunnen scoren op de indicator incontinentie terwijl dit weinig zegt over de kwaliteit van zorg en inherent is aan de cliëntgroep. Ook is er gekeken of er bepaalde factoren van invloed konden zijn op een indicator. Het betreft de factoren: - Houding - Mobiliteit - Gevaar ontwijken - Contactvaardigheden - Leercapaciteit - Gebruik van psychofarmaca 4. De prestatie-index De prestatie-index wordt gebruikt voor de berekening van het aantal sterren: - Zit HodW bij de 10% minst goede scores dan krijgt ze 1 ster - Zit HodW bij de volgende 20% van de organisaties dan krijgt ze 2 sterren - Zit HodW bij de daarop volgende 40% dan krijgt ze 3 sterren - Zit HodW bij de daarop volgende 20% dan krijgt ze 4 sterren - Als HodW een score heeft die in de hoogste 10% valt, krijgt ze 5 sterren Over het algemeen geldt dat een lage prestatie-index (<1) in de meeste gevallen betekent dat de organisatie het beter doet dan verwacht mag worden. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een lage prestatie-index meer dan drie sterren oplevert. Als bijvoorbeeld 80% van de organisaties een prestatie-index van 0.8 heeft en t Huis op de Waard heeft een prestatie-index van 0.9, dan krijgt t Huis op de Waard dus toch slechts één of twee sterren, omdat zij tot de 20 % minst goed presterende organisaties behoort. 5. De scores Ook al zegt de sterrenindeling zonder een achterliggende toelichting niet veel, op basis ervan is wel globaal te achterhalen op welke zorginhoudelijke indicatoren t Huis op de Waard goed scoort en op welk gebied verbetering nodig is. In de toelichting bij de resultaten van 2008 werden de scores weergeven van vijf sterren t/m één ster (dus van veel beter dan gemiddeld tot veel minder goed dan gemiddeld ). Dit jaar worden de indicatoren één voor één besproken. Om vergelijking mogelijk te kunnen maken en om de scores wellicht beter te kunnen plaatsen, zijn de resultaten van 2008 namelijk eveneens weergegeven.

4 Een overzicht: Decubitus (doorligwonden) 2009: ** In dit geval is gemeten welk percentage bewoners last had van decubitus in graad 2 t/m 4, die in t Huis op de Waard is ontstaan. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 2.5%, in 2009 is dit 2.6%. In aantallen: in 2008 was er bij 2 bewoners sprake van decubitus (N=81), in 2009 bij 4 personen (N=78). In 2008 hadden de betreffende bewoners decubitus in graad 3 en 4, in 2009 hadden 2 bewoners last van decubitus in graad 1, 1 bewoner in graad 2 en 1 bewoner in graad 3, in een iets lichtere vorm dus. Decubitus in graad 1 valt buiten de indicator (zie omschrijving), dus qua aantallen is er in 2009 eigenlijk ook sprake van 2 bewoners die last hadden van decubitus. In 2008 was in beide gevallen de decubitus in t Huis op de Waard ontstaan. In 2009 is van 2 bewoners bekend dat de decubitus in de instelling is ontstaan (graad 2 en 3). Omdat decubitus in graad 1 buiten de indicator valt, is dit voor de andere 2 gevallen (graad 1) niet ingevuld en dus niet bekend. In 2008 was de score dus gemiddeld, in 2009 is de score minder goed dan gemiddeld. Dit terwijl het aantal bewoners (in beide jaren 2) volledig gelijk is. Dit lijkt dus onlogisch, maar heeft waarschijnlijk te maken met de landelijke cijfers. Ten opzichte van 2008 scoren zorginstellingen landelijk gezien in 2009 waarschijnlijk nog beter op de indicator decubitus, waardoor t Huis op de Waard met twee sterren alsnog bij de minst goed scorende instellingen hoort. Er lijkt dus sprake van een teruggang, maar in de praktijk is niets gewijzigd. Wat t Huis op de Waard zich hooguit kan aanrekenen, is dat zij niet is meegegaan in de landelijke trend. Voedingstoestand wegen 2009: ** In dit geval is gemeten hoeveel bewoners te maken hadden met een onbedoelde, en niet binnen het afgesproken behandelbeleid passende, gewichtsafname van meer dan 3kg in de laatste maand of meer dan 6kg in de afgelopen zes maanden. Deze vraag is niet beantwoord voor bewoners die op het moment van meten kanker hadden of terminaal waren, aangezien gewichtsafname in dat geval vrijwel inherent is aan de situatie (in bewoners, in bewoner). Deze vraag is verder alleen beantwoord voor bewoners die aanvullende zorg ontvangen (in , in , op het moment van meten). Het wegen is in principe namelijk een standaard onderdeel van het aspect aanvullende zorg. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 2.4%, in 2009 is dit 5.3%.

5 In aantallen: in 2008 had 1 bewoner met de gemelde gewichtsafname te maken, in bewoners. In 2008 was de score dus gemiddeld, in 2009 is de score minder goed dan gemiddeld. Ten opzichte van 2008 zijn er in ieder geval 2 bewoners meer die met de onbedoelde gewichtsafname te maken hadden. Zowel in 2008 als in 2009 paste dit niet in het afgesproken behandelbeleid. Landelijk gezien scoren zorginstellingen blijkbaar erg goed op de indicator voedingstoestand - wegen, want met twee sterren hoort t Huis op de Waard bij de minst goed scorende instellingen. Voedingstoestand navraag 2009: * ** In dit geval is gemeten hoeveel bewoners te maken hadden met een onbedoelde, en niet binnen het behandelbeleid passende, gewichtsafname van meer dan 3 kg in de laatste maand of meer dan 6kg in de afgelopen zes maanden (gemeten d.m.v. navraag bij de bewoner zelf). Deze vraag is niet beantwoord voor bewoners die op het moment van meten kanker hadden of terminaal waren, aangezien gewichtsafname in dat geval vrijwel inherent is aan de situatie (in bewoners, in bewoner). Deze vraag is verder alleen beantwoord voor de bewoners die géén aanvullende zorg ontvangen (in , in ). Hoewel ook deze groep in t Huis op de Waard op regelmatige basis gewogen wordt en er dus wel waardes bekend zijn, hoeft dit in principe geen vast onderdeel van het zorgaanbod te zijn (uitsluitend op indicatie). Vandaar dat deze vraag zich richt op het navragen bij de bewoner zelf, ervan uitgaande dat deze zijn of haar eigen gewichtsafname kan signaleren. In 2008 was van 2 bewoners onbekend of er sprake was van gewichtsafname (dus N=32), in 2009 was dit bij 1 bewoner het geval (dus N=20). In percentages: in 2008 was het ruw percentage 0%, in 2009 is dit 10%. In aantallen: in 2008 had geen enkele bewoner met de onbedoelde gewichtsafname te maken, in bewoners. In 2008 was de score dus veel beter dan gemiddeld, in 2009 is de score opeens veel minder goed dan gemiddeld. Het verschil in aantallen betreft slechts 2 bewoners, dus een teruggang van 5 sterren naar 1 ster, lijkt erg drastisch. Voedingstoestand wegen en navraag 2009: * Bij deze indicator zijn de vorige twee indicatoren gecombineerd weergegeven in de score. De sterrenscore van de vorige twee indicatoren bepaalt dus in feite ook deze score. Er is gemeten hoeveel bewoners te maken hebben gehad met een onbedoelde gewichtsafname van meer dan 3 kg in de afgelopen maand of meer dan zes kg in de afgelopen zes maanden, gebaseerd op oftewel de methode wegen oftewel de methode navragen. Het totaal aantal

6 bewoners is hier dus bij betrokken. N=77 ( 1 bewoner valt af vanwege de uitsluiting kanker of terminaal en van 1 bewoner is het niet bekend of deze onbedoeld gewicht heeft verloren). In percentages: in 2008 was het ruw percentage 1.4%, in 2009 is dit 6.5%. In aantallen: in 2008 heeft op het totaal aantal bewoners 1 bewoner onbedoeld gewicht verloren, in 2009 zijn dit er 5. De verklaring voor deze score is al weergegeven in de toelichting bij de indicatoren afzonderlijk. Valincidenten 2009: ***** In dit geval is op het totaal aantal bewoners gemeten hoeveel bewoners de afgelopen 30 dagen (op moment van meten) te maken hadden met een valincident. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 9.9%, in 2009 is dit 2.5%. In aantallen: in 2008 hadden 8 bewoners te maken met een valincident, in 2009 zijn dit er 2. In 2008 scoorde t Huis op de Waard gemiddeld, in 2009 veel beter dan gemiddeld. Een mooie score en een teken dat het aantal valincidenten lijkt afgenomen. Medicijnincidenten 2009: ** 2008: ** In dit geval is op het totaal aantal bewoners gemeten hoeveel bewoners de afgelopen 30 dagen te maken hadden met een medicijnincident. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 13.7%, in 2009 is dit 12.7%. In aantallen: in 2008 hadden 10 bewoners te maken met een medicijnincident, in 2009 zijn dit er ook 10. In 2008 zijn 8 bewoners uitgesloten van de meting, in hun geval was niet bekend of zij met een medicijnincident te maken hadden gehad omdat zij de medicatie in eigen beheer hebben en er dus geen toezicht is op het al dan niet plaatsvinden van een incident. Het niet meerekenen van deze 8 bewoners veroorzaakte een hoger percentage, aangezien het aantal incidenten werd verdeeld over een lager aantal bewoners. Aangezien N=81 in 2008, en N=79 in 2009 heeft dit ook nog invloed op het uiteindelijke percentage! Zowel in 2008 als in 2009 scoort t Huis op de Waard minder goed dan gemiddeld op deze indicator. Het te verwachten percentage (o.b.v. de landelijke cijfers) is in %. t Huis op de Waard zit daar dus flink boven. Deze score behoeft verbetering!

7 Psychofarmaca (excl. antidepressiva) 2009: *** In dit geval is gemeten hoeveel bewoners op het moment van meting de afgelopen zeven dagen één dag of vaker psychofarmaca hebben gebruikt. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 38.9%, in 2009 is dit 36.4%. In aantallen: in 2008 gebruikten 32 bewoners psychofarmaca, in 2009 zijn dit er 31. In 2008 was deze vraag voor 9 bewoners niet ingevuld, in 2009 voor 2 bewoners. Dit had te maken met het feit dat zij de medicatie in eigen beheer hebben. Dit zou het verschil in verhouding tussen percentages en aantallen kunnen verklaren. t Huis op de Waard scoort gemiddeld op deze indicator. Het landelijk gemiddelde is 38.5%. Psychofarmaca (antidepressiva) 2009: **** * In dit geval is gemeten hoeveel bewoners op het moment van meting de afgelopen zeven dagen één dag of vaker antidepressiva gebruikte. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 14.3%, in 2009 is dit 11.1%. In aantallen: in 2008 gebruikten 8 bewoners antidepressiva, in 2009 zijn dit 11 bewoners. In 2008 was deze vraag voor 9 bewoners niet ingevuld, in 2009 voor 2 bewoners. Dit had te maken met het feit dat zij de medicatie in eigen beheer hebben. Dit zou het verschil in verhouding tussen percentages en aantallen kunnen verklaren. t Huis op de waard scoort in vergelijking met andere zorginstellingen goed op deze indicator (beter dan gemiddeld). Dit is positief. Vaccinatiegraad cliënten 2009: ***** 2008: ** In dit geval is gemeten hoeveel bewoners het afgelopen jaar tussen de tweede week van september en de tweede week van november gevaccineerd zijn tegen influenza. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 94.3%, in 2009 is dit 100%. In aantallen: in 2008 zijn 50 bewoners gevaccineerd, in 2009 zijn dit er 34. Deze sterrenscore lijkt dus onlogisch Dit wordt veroorzaakt door het feit dat er van veel bewoners niet bekend is of zij gevaccineerd zijn; in bewoners, in bewoners van wie het niet bekend was. Deze bewoners worden vervolgens buiten beschouwing gelaten bij de bepaling van het aantal gevaccineerde bewoners, waardoor het lijkt alsof alle bewoners gevaccineerd zijn.

8 Het verschil in percentage tussen 2008 en 2009 komt voort uit het feit dat in 2008 van 3 bewoners bekend was dat zij niet gevaccineerd waren, en in 2009 van 1 bewoner. De sterrenscore en het percentage zijn in dit geval dus NIET betrouwbaar. Beter is het om af te gaan op het werkelijke aantal gevaccineerde bewoners. Vaccinatiegraad medewerkers 2009: *** In dit geval is gemeten hoeveel medewerkers het afgelopen jaar tussen de tweede week van september en de tweede week van november zijn gevaccineerd tegen influenza. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 13%, in 2009 was dit 17.6%. In aantallen: in 2008 zijn 15 medewerkers gevaccineerd (op een totaal van 115), in 2009 zijn dit er 19 (op een totaal van 108). t Huis op de Waard scoort hiermee gemiddeld. Incontinentie prevalentie 2009: * * In dit geval is gemeten hoeveel bewoners een paar keer per week of elke dag incontinent zijn van urine. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 36.4%, in %. In aantallen: in 2008 waren 33 bewoners een paar keer per week of elke dag incontinent van urine, in 2009 waren dit er 46. Uit de resultaten is gebleken dat de grootste stijging waarneembaar is in de groep cliënten die elke dag incontinent is van urine. Dit waren er 18 in 2008 en 38 in t Huis op de Waard scoorde vorig jaar nog beter dan gemiddeld op deze indicator, dit jaar veel minder goed dan gemiddeld. Er is dan ook een duidelijke stijging waarneembaar. t Huis op de Waard biedt een grote groep bewoners aanvullende verpleeghuiszorg, maar wordt als zorginstelling wel vergeleken met de groep verzorgingshuizen. Dit zou van invloed kunnen zijn op de scores. Incontinentie diagnose 2009: *** 2008: * In dit geval is gemeten bij hoeveel bewoners de diagnose incontinentie officieel is vastgesteld door een arts of incontinentieverpleegkundige. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 0%, in 2009 is dit 88.6%. In aantallen: in 2008 is de diagnose voor geen enkele bewoner officieel gesteld, in 2009 is dit voor 41 bewoners wél het geval.

9 t Huis op de Waard scoorde in 2008 slechts 1 ster. Logisch, aangezien er tot op dat moment geen aandacht was besteed aan het stellen van een diagnose. Afgelopen jaar is dit ingezet, 41 bewoners hebben nu een officiële diagnose. Van de 46 incontinent zijn (zie vorige indicator) is dit een mooie score. De score gemiddeld lijkt wat licht, maar blijkbaar wordt er landelijk gezien op deze indicator erg goed gescoord. Dit verbaast t Huis op de Waard overigens wel. De ervaring van de verzorgenden is namelijk dat artsen niet erg bereidwillig zijn om mee te werken aan het officieel bevestigen van de diagnose incontinentie. Verblijfskatheter 2009: ** 2008: * In dit geval is gemeten hoeveel bewoners een verblijfskatheter hebben die langer dan 14 dagen geleden is ingebracht. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 7.4%, in 2009 is dit 5.1%. In aantallen: in 2008 hadden 6 bewoners een verblijfskatheter, in 2009 zijn dit er 4. De toevoeging meer dan 14 dagen geleden ingebracht is opgenomen om bewoners die tijdelijk een katheter hebben, bijv. vanwege een operatie, uit te sluiten. Het betreft enkel de bewoners die langdurig van een katheter gebruik maken. In 2009 waren dat 4 bewoners, bij 1 bewoner was de katheter korter dan 14 dagen geleden ingebracht. Deze bewoner is buiten beschouwing gelaten. 4 bewoners op een totaal van 79 lijkt relatief weinig. Toch scoort t Huis op de Waard dit jaar minder goed dan gemiddeld. Blijkbaar ligt het landelijke cijfer m.b.t. indicator verblijfskatheter dusdanig laag (3.5%) dat t Huis op de Waard bij de groep minst goed scorende instellingen behoort. Probleemgedrag 2009: ** 2008: * In dit geval is gemeten hoeveel bewoners op het moment van meten de afgelopen zeven dagen probleemgedrag vertoonde tegenover medewerkers en/of andere bewoners. In percentages: het ruw percentage was in %, in 2009 is dit 32.9%. In aantallen: dit is niet aangegeven. Het probleemgedrag is opgedeeld in 5 typen gedrag en het is niet duidelijk welke bewoners één of meer van deze typen gedrag vertoonden. De indicator probleemgedrag bestaat uit vijf factoren: dwalen 14.8% 19% - verbaal probleemgedrag 24.7% 16.5% - fysiek probleemgedrag 8.6% 8.9% - sociaal onacceptabel of storend gedrag 4.9% 8.9% - weigeren van zorg 14.8% 13.9%

10 De score is min of meer gelijk aan die van vorig jaar. Er zijn in beide jaren geen bewoners uitgesloten van de score, dus dat is niet van invloed. Het feit dat t Huis op de Waard dit jaar twee sterren scoort kan te maken hebben met het feit dat het verwacht percentage ten opzichte van 2009 wat is verhoogd (22.9% in 2008, 24.2% in 2009). De score is nog steeds hoog, dus dit aspect blijft een aandachtspunt. Fixatie 2009: *** In dit geval is gemeten bij hoeveel bewoners in de afgelopen 7 dagen fixatie is toegepast. In percentages: in 2008 was het ruw percentage 2.5%, in 2009 is dit ook 2.5%. In aantallen: in 2008 werd bij 2 bewoners fixatie toegepast, in 2009 is dit ook bij 2 bewoners het geval. Fixatie mag in t Huis op de Waard niet worden toegepast, enkel in noodgevallen met een maximum van 7 dagen. Het betreft hier onrustbanden, diepe stoelen of een tafelblad. In t Huis op de Waard wordt bij twee bewoners een tafelblad (rolstoelblad) gebruikt. Het is niet mogelijk deze te verwijderen uit het oogpunt van veiligheid voor de bewoner (zij glijden anders uit hun rolstoel). Overplaatsing is echter niet aan de orde, de zorgzwaarte is acceptabel voor de organisatie. t Huis op de Waard scoort gemiddeld op deze indicator. Het verwacht percentage is 3.3%. In vergelijking met het landelijk gemiddelde zit t Huis op de Waard hier nog vrij ver onder. Depressie 2009: *** 2008: * In dit geval is gemeten hoeveel bewoners op het moment van meten de afgelopen drie dagen symptomen van depressie vertoonden. In percentages: het ruw percentage in 2008 was 34.6%, in 2009 is dit 24.1%. In aantallen: dit is niet aangegeven. Depressie is opgedeeld in 7 symptomen en het is niet duidelijk welke bewoners één of meer van deze symptomen vertoonden. De indicator depressie bestaat uit 7 factoren: negatieve uitspraken 19.7% 12.7% - voortdurend boos zijn 28.4% 25.3% - uitingen van irreële angst 27.1% 16.5% - klagen over gezondheid 14.8% 16.4% - angstig klagen/bezorgd zijn 28.4% 21.6% - droevige, pijnlijke gelaatsuitdrukking 22.2% 15.4% - huilen 18.5% 14% Afgezien van het symptoom klagen over gezondheid vertonen de bewoners deze symptomen in 2009 minder dan in 2008.

11 t Huis op de Waard scoort nu gemiddeld op deze indicator, een vooruitgang ten opzichte van vorig jaar. Positief is ook dat met de daling van het voorkomen van (symptomen van) depressie niet tegelijkertijd het gebruik van antidepressiva is gestegen (zie de score op de indicator psychofarmaca antidepressiva) 6. Tot slot Tot besluit van deze toelichting op de zorginhoudelijke indicatoren worden de scores van 2008 en 2009 nog even overzichtelijk naast elkaar gezet in een tabel: INDICATOR Slechter/gelijk/beter t.o.v Decubitus *** ** Voedingstoestand wegen *** ** Voedingstoestand navragen ***** * Voedingstoestand wegen en navragen *** * Valincidenten *** ***** Medicijnincidenten ** ** Psychofarmaca *** *** Antidepressiva **** **** Vaccinatiegraad cliënten ** ***** Vaccinatiegraad medewerkers *** *** Incontinentie prevalentie **** * Incontinentie diagnose * *** Verblijfskatheter * ** Probleemgedrag * ** Fixatie *** *** Depressie * ***

Wijzigingen Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg VV&T 2010

Wijzigingen Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg VV&T 2010 en Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg VV&T 2010 Verpleging en Verzorging Inhoud en Kwaliteitskader... 1 Inhoud... 1 Structuur... 2 Algemene wijzigingen... 2 en per indicator... 3 4.1 Decubitus... 3 4.2

Nadere informatie

Uitslag meting zorginhoudelijke indicatoren 2010 Leiden, 1 juni 2011

Uitslag meting zorginhoudelijke indicatoren 2010 Leiden, 1 juni 2011 Uitslag meting zorginhoudelijke indicatoren 2010 Leiden, 1 juni 2011 TOELICHTING OP DE SCORES versie website Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Uitleg tabel; Samenvatting 4 3. Uitleg tabel; Zorginhoudelijke

Nadere informatie

Formulier Zorginhoudelijke Indicatoren. Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis. Normen voor Verantwoorde Zorg

Formulier Zorginhoudelijke Indicatoren. Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis. Normen voor Verantwoorde Zorg Formulier Zorginhoudelijke Indicatoren Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis ten behoeve van de Normen voor Verantwoorde Zorg Definitief 1 maart 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Deel I Zowel V&V als ZT

Nadere informatie

De toon gezet: één taal voor kwaliteit

De toon gezet: één taal voor kwaliteit De toon gezet: één taal voor kwaliteit Actie Actie Publieksversie bij het rapport van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Verpleging, Verzorging en (VV&T) Verantwoorde zorg wat is dat? Winst

Nadere informatie

Kwaliteitsdocument 2013 VVT - Zorginhoudelijke indicatoren

Kwaliteitsdocument 2013 VVT - Zorginhoudelijke indicatoren B C Kwaliteitsdocument 2013 VVT - Zorginhoudelijke indicatoren Registratieformulier Verpleging & Verzorging / Cliëntniveau VV/Cliënt 2013 Dit registratieformulier hoort bij het Kwaliteitsdocument 2013

Nadere informatie

Tabel PREZO VV&T: Indicatorenset indicatorenset mei 2012

Tabel PREZO VV&T: Indicatorenset indicatorenset mei 2012 Tabel PREZO VV&T: Indicatorenset 2010 - indicatorenset mei 2012 Per indicator uit KK 2010 is bekeken welke wijzigingen er ten opzichte van de indicatorenset mei 2012 zijn en welke effecten dit heeft op

Nadere informatie

Rapportage Verslagjaar 2010

Rapportage Verslagjaar 2010 Rapportage Verslagjaar 2010 Organisatie-eenheid 9668 - Royal Care Royal Care Meentweg 37-R 1261 XS Blaricum Inhoud Inleiding 3 Samenvatting 5 Zorginhoudelijke indicatoren Verpleging & Verzorging 9 Zorg

Nadere informatie

Rapportage Verslagjaar 2012

Rapportage Verslagjaar 2012 Rapportage Verslagjaar 2012 Kwaliteitsdocument Verpleging, Verzorging en Thuiszorg OE-code: 30053 Inhoudsopgave Rapportage Verslagjaar 2012... 1 Kwaliteitsdocument Verpleging, Verzorging en Thuiszorg...

Nadere informatie

Wijzingen Kwaliteitskader Verantwoorde zorg VV&T 2010

Wijzingen Kwaliteitskader Verantwoorde zorg VV&T 2010 Wijzingen Kwaliteitskader Verantwoorde zorg VV&T 2010 Zorg Thuis Inhoud Wijzingen Kwaliteitskader... 1 Inhoud... 1 Structuur... 2 Algemene wijzigingen... 2 en per indicator... 3 4.1 Decubitus... 3 4.2

Nadere informatie

Rapportage Verslagjaar 2010

Rapportage Verslagjaar 2010 Rapportage Verslagjaar 2010 Organisatie-eenheid 25968 - H.V.P. Zorg, thuiszorg H.V.P Zorg Lau mazirellaan 470B 2525WV Den Haag Inhoud Inleiding 3 Samenvatting 5 Zorginhoudelijke indicatoren Verpleging

Nadere informatie

Nieuw Clarenberg 3.83% 0.33% 0.32% 0.94% 0.37% 1.98% 0.36% 0.45% 3.44% Nieuw. Clarenberg 10.31% 9.99% 4.30% 3.98% 4.88% 16.63% 4.40% 7.30% 8.

Nieuw Clarenberg 3.83% 0.33% 0.32% 0.94% 0.37% 1.98% 0.36% 0.45% 3.44% Nieuw. Clarenberg 10.31% 9.99% 4.30% 3.98% 4.88% 16.63% 4.40% 7.30% 8. RESULTATEN METING ZORGINDICATOREN 2013 VERZORGINGSHUIZEN EN VERPLEEGHUIS VRIJHEIDSBEPERKENDE MAATREGELEN Toelichting: Percentage cliënten bij wie in de afgelopen 30 dagen een onrustband, een tafelblad

Nadere informatie

Rapportage Verslagjaar 2012

Rapportage Verslagjaar 2012 Rapportage Verslagjaar 2012 Kwaliteitsdocument Verpleging, Verzorging en Thuiszorg OE-code: 5090 Inhoudsopgave Rapportage Verslagjaar 2012...1 Kwaliteitsdocument Verpleging, Verzorging en Thuiszorg...1

Nadere informatie

Erratum Kwaliteitskader Verantwoorde zorg VV&T

Erratum Kwaliteitskader Verantwoorde zorg VV&T Erratum Kwaliteitskader Verantwoorde zorg &T Inleiding Het is maart 2010 vastgesteld door de Stuurgroep Kwaliteitskader &T. Gedurende meetjaar 2010 zijn op verzoek van de Stuurgroep enkele wijzigingen

Nadere informatie

De toon gezet: één taal voor kwaliteit

De toon gezet: één taal voor kwaliteit De toon gezet: één taal voor kwaliteit Actie Actie Publieksversie bij het rapport van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Verpleging, Verzorging en (VV&T) Verantwoorde zorg wat is dat? Winst

Nadere informatie

Inspectieformulier Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis. Pilot Normen voor Verantwoorde Zorg

Inspectieformulier Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis. Pilot Normen voor Verantwoorde Zorg Inspectieformulier Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis ten behoeve van de Pilot Normen voor Verantwoorde Zorg 7 augustus 2006 Inhoudsopgave Inleiding...3 Deel I. Algemeen Organisatorische eenheid...6

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Nijenstede

Woonzorgcentrum Nijenstede Verbeterplan Normen Goede Zorg Indicatoren LPZ meting jaar NVZ indicator/ Kritisch aandachtspunt 4.1 bij wie in de afgelopen 30 dagen een onrustband, tafelblad of diepe stoel als vrijheidsbeperkende maatregel

Nadere informatie

LPZ-verbeterplan 2013 afd. Tjalk en Schoener te ZK september

LPZ-verbeterplan 2013 afd. Tjalk en Schoener te ZK september Verbeterplan Normen Verantwoorde Zorg Indicatoren LPZ meting jaar 2013 - Locatie Zonnekamp - Afdeling Schoener en Tjalk NVZ indicator/ Kritisch aandachtspunt 4.1 Percentage cliënten bij wie in de afgelopen

Nadere informatie

fåäéáçáåö= oéëìäí~íéå=`njãéíáåö=îççêà~~ê=omnr=få~êé=íüìáëòçêö=eéñíê~ãìê~~äf==

fåäéáçáåö= oéëìäí~íéå=`njãéíáåö=îççêà~~ê=omnr=få~êé=íüìáëòçêö=eéñíê~ãìê~~äf== fåäéáçáåö= Icare Verpleging en Verzorging voert jaarlijks een evaluatie uit van de kwaliteit van zorg, gebruikmakend van de aandachtsgebieden en indicatoren uit het landelijk Kwaliteitsdocument 2012, Verpleging,

Nadere informatie

Kwaliteit in woonzorgcentra: meten via indicatoren. Een woordje uitleg

Kwaliteit in woonzorgcentra: meten via indicatoren. Een woordje uitleg Kwaliteit in woonzorgcentra: meten via indicatoren. Een woordje uitleg Ten Kerselaere draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Ook de overheid waakt over een goede kwaliteit in de woonzorgcentra. In dit kader

Nadere informatie

Op weg naar meer betrouwbare prestatieberekening in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties

Op weg naar meer betrouwbare prestatieberekening in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties 1 Op weg naar meer betrouwbare prestatieberekening in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties Dr. Xander Koolman Dr. Dika Luijendijk Dr. Lieke Boonen SiRM Strategies in Regulated Markets

Nadere informatie

Benchmarkrapport: Betere Thuis en Kraamzorg (BTKzorg)

Benchmarkrapport: Betere Thuis en Kraamzorg (BTKzorg) Benchmarkrapport: Kengegevens Kengegevens Organisatorische eenheid Postcode Naam concern 7556 TW Stichting Betere Thuiszorg Twente & Achterhoek Kwaliteitsindicatoren per jaar Onderstaande tabellen geven

Nadere informatie

Een evaluatie van zorginhoudelijke. Indicatoren

Een evaluatie van zorginhoudelijke. Indicatoren Een evaluatie van zorginhoudelijke indicatoren in de VV&T Het al dan niet voorkomen van incontinentie kun je de Thuiszorg echt niet aanrekenen. Als de cliënt zelf een tafelblad vraagt om te lezen dan is

Nadere informatie

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Huize het Oosten Gemeten met de CQI index

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Huize het Oosten Gemeten met de CQI index Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Huize het Oosten Gemeten met de CQI index April 2014 Samenstelling: drs. Jeroen J. Haamers, Versie: april 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 CQI-onderzoek; achtergrond en

Nadere informatie

Publieksversie bij het rapport van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis (VV&T)

Publieksversie bij het rapport van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis (VV&T) Publieksversie bij het rapport van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis (VV&T) Deze publieksversie wordt u aangeboden door de Stuurgroep Verantwoorde Zorg,

Nadere informatie

Ervaringen bewoners SWZ Willibrord Wassenaar

Ervaringen bewoners SWZ Willibrord Wassenaar Ervaringen bewoners SWZ Willibrord Wassenaar Meting 2016 Gemeten met de CQI index Samenstelling: drs. Jeroen J. Haamers, Versie: december 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 CQI-onderzoek; achtergrond en

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek

Medewerkersonderzoek Medewerkersonderzoek 2014-2015 Sectorrapportage Inhoudsopgave Duiding...2 Instellingen naast elkaar...11 Scores...17 Scores op de thema s...18 Scores op de vragen...20 Scores naar achtergrondvariabelen...25

Nadere informatie

CQi Kortdurende ambulante geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg

CQi Kortdurende ambulante geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg CQi Kortdurende ambulante geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg Uitkomsten voor Raphaëlstichting LPGGz Terugkoppeling resultaten Resultaten CQi Kortdurende ambulante geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

Samenvatting rapportage CQ index Zinzia Zorggroep 2014

Samenvatting rapportage CQ index Zinzia Zorggroep 2014 Samenvatting rapportage CQ index Zinzia Zorggroep 2014 J. Hogeling Mei 2014 0 Inleiding De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de vertegenwoordigers van cliëntenraden

Nadere informatie

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Raffy Breda

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Raffy Breda Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Raffy Breda Gemeten met de CQI index Februari 2015 Samenstelling: drs. Jeroen J. Haamers, Versie: februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 CQI-onderzoek; achtergrond

Nadere informatie

11. Deelopdracht 8: Invloed stress op gezondheid

11. Deelopdracht 8: Invloed stress op gezondheid 11. Deelopdracht 8: Invloed stress op gezondheid Om te kijken naar een verband tussen stress en een ander gezondheidsaspect is er een vragenlijst afgenomen bij de mensen die de stresstest gedaan hebben.

Nadere informatie

Plan van Aanpak Uitkomsten LPZ 2014.

Plan van Aanpak Uitkomsten LPZ 2014. Plan van Aanpak Uitkomsten LPZ. Inleiding. Het kwaliteitskader Verantwoorde Zorg bestaat uit twee pijlers: Indicatoren cliënttevredenheidsonderzoek (CQ-index) Zorginhoudelijke indicatoren (LPZ-meting)

Nadere informatie

Ervaringen bewoners St. Elisabeth - verpleeghuis Roosendaal

Ervaringen bewoners St. Elisabeth - verpleeghuis Roosendaal Ervaringen bewoners St. Elisabeth - verpleeghuis Roosendaal Meting 2014 Gemeten met de CQI index November 2014 Samenstelling: drs. Jeroen J. Haamers, Versie: november 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1

Nadere informatie

Marloes zuidgeest 2 juni 2010

Marloes zuidgeest 2 juni 2010 Marloes zuidgeest 2 juni 2010 Op weg naar verantwoorde zorg Opzet onderzoek Resultaten Reflectie Conclusie Aanbevelingen NormenvoorVerantwoordeZorg Indicatoren: Zorginhoudelijke(zelf meten) zelfevaluatie

Nadere informatie

ZorgCijfers Monitor. Verblijfsduur in verpleging en verzorging niet korter in de Wet langdurige zorg. Van goede zorg verzekerd FEBRUARI 2018

ZorgCijfers Monitor. Verblijfsduur in verpleging en verzorging niet korter in de Wet langdurige zorg. Van goede zorg verzekerd FEBRUARI 2018 ZorgCijfers Monitor Verblijfsduur in verpleging en verzorging niet korter in de Wet langdurige zorg FEBRUARI 2018 Van goede zorg verzekerd Dit is een uitgave van Zorginstituut Nederland Postbus 320 1110

Nadere informatie

CQi Kortdurende ambulante geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg (Verkort)

CQi Kortdurende ambulante geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg (Verkort) CQi Kortdurende ambulante geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg (Verkort) Uitkomsten voor Centrum Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg Buitenpost Resultaten CQi Kortdurende ambulante geestelijke

Nadere informatie

Leeswijzer bij het Prestatie-overzicht Kwaliteitskader VV&T versie 1.8

Leeswijzer bij het Prestatie-overzicht Kwaliteitskader VV&T versie 1.8 Leeswijzer bij het Prestatie-overzicht Kwaliteitskader VV&T versie 1.8 Uitgave : Stuurgroep Kwaliteitskader Kwaliteitskader VV&T Versie : 1.8 Datum : 15 april 2011 leeswijzer_prestatie_overzicht_v1.8 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V De Leystroom

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V De Leystroom Ervaringen thuiszorgcliënten V&V De Leystroom Gemeten met de CQI index Februari 2016 Samenstelling: drs. Jeroen J. Haamers, Versie: februari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 CQI-onderzoek; achtergrond

Nadere informatie

Tevredenheid kinderen en ouders

Tevredenheid kinderen en ouders Tevredenheid kinderen en ouders Uitslagen Vragenlijst De Bakelgeert Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 4 Organisatiegegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal

Nadere informatie

Benchmarkrapport: Verpleeghuis Bergweide. Verpleeghuis Bergweide. Kengegevens Naam. Verpleeghuis Bergweide. Heerlen

Benchmarkrapport: Verpleeghuis Bergweide. Verpleeghuis Bergweide. Kengegevens Naam. Verpleeghuis Bergweide. Heerlen Benchmarkrapport: Kengegevens Naam Plaats Aantal locaties Aantal orginisatorische eenheden Aantal bestuurders Aantal toezichthouders Heerlen 1 1 6 1 Algemene informatie over het concern Informatie VVT

Nadere informatie

Vergelijking van de sociale huurwoning voorraad met de particuliere huurwoning voorraad

Vergelijking van de sociale huurwoning voorraad met de particuliere huurwoning voorraad Vergelijking van de sociale huurwoning voorraad met de particuliere huurwoning voorraad Inleiding Op 1 oktober 2012 is een meting van de nultredenwoningen binnen de sociale huurwoning voorraad, die in

Nadere informatie

Ziekenhuis Bethesda. Patiënttevredenheidsonderzoek. December 2008

Ziekenhuis Bethesda. Patiënttevredenheidsonderzoek. December 2008 Ziekenhuis Bethesda Patiënttevredenheidsonderzoek December 2008 Soort onderzoek : Patiënttevredenheidsonderzoek Uitgevoerd door : Right Marktonderzoek en Advies B.V. Datum : 11 december 2008 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Conclusies Kwaliteitsonderzoek

Conclusies Kwaliteitsonderzoek Conclusies Kwaliteitsonderzoek Obs De Moespot, mei 2016 In mei 2016 is er een kwaliteitsonderzoek gehouden onder leerlingen, ouders, medewerkers en management ten aanzien van het onderwijs op obs De Moespot

Nadere informatie

tevredenheid leerlingen maart 2014

tevredenheid leerlingen maart 2014 tevredenheid leerlingen maart 2014 Uitslagen Vragenlijst SBO Palet Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 4 Organisatiegegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal

Nadere informatie

Benchmarkrapport: St. Anna Zorggroep. St. Anna Zorggroep. Kengegevens Naam. St. Anna Zorggroep. Geldrop

Benchmarkrapport: St. Anna Zorggroep. St. Anna Zorggroep. Kengegevens Naam. St. Anna Zorggroep. Geldrop Benchmarkrapport: Kengegevens Naam Plaats Aantal locaties Aantal orginisatorische eenheden Aantal bestuurders Aantal toezichthouders Geldrop 2 7 2 9 Algemene informatie over het concern 1 Informatie VVT

Nadere informatie

Op weg naar meer betrouwbare prestatieberekening in verpleeg- en verzorgingshuizen

Op weg naar meer betrouwbare prestatieberekening in verpleeg- en verzorgingshuizen Op weg naar meer betrouwbare prestatieberekening in verpleeg- en verzorgingshuizen Dr. X. Koolman, gezondheidseconoom 1,2,3,4 Dr. H.J. Luijendijk, sociaal geriater 5,6,7 Dr. L.H.H.M. Boonen, gezondheidseconoom

Nadere informatie

RAPPORT CIJFERREEKSENTEST (HOGER NIVEAU)

RAPPORT CIJFERREEKSENTEST (HOGER NIVEAU) RAPPORT CIJFERREEKSENTEST (HOGER NIVEAU) Respondent: Jill Voorbeeld E- mailadres: voorbeeld@testingtalents.nl Geslacht: vrouw Leef tijd: 30 Opleiding sniveau: hbo Verg elijking sg roep: Representatieve

Nadere informatie

Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland

Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland Benchmarkrapport: Kengegevens Naam Plaats Aantal locaties Aantal orginisatorische eenheden Aantal bestuurders Aantal toezichthouders Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland Tiel 1 1 6

Nadere informatie

BETREFT ZRM METING EN ANALYSE en METING MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT

BETREFT ZRM METING EN ANALYSE en METING MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT Bijlage 4 BETREFT ZRM METING EN ANALYSE en METING MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT Voor een deel van de verantwoording voor het eerste halfjaar van 2016 is gebruik gemaakt van de ZelfRedzaamheid Matrix. Hieronder

Nadere informatie

CQi Klinische geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg

CQi Klinische geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg CQi Klinische geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg Uitkomsten voor De Hoop Resultaten CQi Klinische geestelijke gezondheidszorg of verslavingszorg Inleiding In deze rapportage staan uw scores

Nadere informatie

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V St. Elisabeth Gemeten met de CQI index

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V St. Elisabeth Gemeten met de CQI index Ervaringen thuiszorgcliënten V&V St. Elisabeth Gemeten met de CQI index December 2014 Samenstelling: drs. Jeroen J. Haamers, Versie: december 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 CQI-onderzoek; achtergrond

Nadere informatie

Gedragsproblematiek bij dementie: een uitdaging!?

Gedragsproblematiek bij dementie: een uitdaging!? Gedragsproblematiek bij dementie: een uitdaging!? Martin Smalbrugge, specialist ouderengeneeskunde & onderzoeker Sandra Zwijsen, psycholoog & onderzoeker Wat gaan we vandaag doen? Warming up Gevolgen gedragsproblematiek

Nadere informatie

Bijlage criterium kwaliteit: Toelichting Methode kwaliteitsformat

Bijlage criterium kwaliteit: Toelichting Methode kwaliteitsformat ijlage criterium kwaliteit: Toelichting Methode kwaliteitsformat Het kwaliteitsformat combineert een aantal aspecten die samenhangen met de kwaliteit van zorg: cliënttevredenheid, inhoudelijke zorgindicatoren,

Nadere informatie

leerlingen sociale veiligheid

leerlingen sociale veiligheid Verslag vragenlijst voor leerlingen over sociale veiligheid juni 2011 OBS De Rolpaal Samenvatting Eens in de 2 jaar wordt er een vragenlijst afgenomen over de sociale veiligheid op school. Dit is in 2009

Nadere informatie

Interpretatie van de data

Interpretatie van de data Interpretatie van de data De volgende paragraaf geeft verdere uitleg over de interpretatie van de grafieken en tabellen met fictieve data die gebruikt worden in dit document. PROM pre score In Tabel 1

Nadere informatie

Angststoornissen. Verzekeringsgeneeskundig protocol

Angststoornissen. Verzekeringsgeneeskundig protocol Angststoornissen Verzekeringsgeneeskundig protocol Epidemiologie I De jaarprevalentie voor psychische stoornissen onder de beroepsbevolking in Nederland wordt geschat op: 1. 5-10% 2. 10-15% 15% 3. 15-20%

Nadere informatie

Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus

Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus Inleiding ROGplus heeft in 2010 samen met 98 andere organisaties deelgenomen aan de module Individuele voorzieningen van de benchmark

Nadere informatie

Dossier De Standaard: Hoe scoren onze woonzorgcentra?

Dossier De Standaard: Hoe scoren onze woonzorgcentra? Dossier De Standaard: Hoe scoren onze woonzorgcentra? De Standaard publiceert vandaag en de komende dagen een dossier over de kwaliteit van de Vlaamse woonzorgcentra. Ook de rapporten van onze woonzorgcentra

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert December 2017 Samenstelling: drs. J.J. Haamers,

Nadere informatie

RAPPORT ANALOGIEËNTEST (HOGER NIVEAU)

RAPPORT ANALOGIEËNTEST (HOGER NIVEAU) RAPPORT ANALOGIEËNTEST (HOGER NIVEAU) Respondent: Jill Voorbeeld E- mailadres: voorbeeld@testingtalents.nl Geslacht: vrouw Leef tijd: 30 Opleiding sniveau: hbo Verg elijking sg roep: Representatieve steekproef

Nadere informatie

Q&A Kwaliteitsvenster - Communicatie

Q&A Kwaliteitsvenster - Communicatie Q&A Kwaliteitsvenster - Communicatie Q Wat is het Kwaliteitsvenster? A Het Kwaliteitsvenster geeft patiënten op een heldere en eenduidige manier inzicht in de ziekenhuisbrede kwaliteit van zorg. Aan de

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert Juni 2015 Samenstelling: drs. J.J. Haamers, Versie:

Nadere informatie

Tevredenheid (kinderen)

Tevredenheid (kinderen) Tevredenheid (kinderen) Uitslagen Vragenlijst Basisschool De Bakelgeert Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding De vragenlijst Gegevens Schoolgegevens Periode van afname Aantal respondenten Waardering van

Nadere informatie

Vragenlijst Sociale Veiligheid (lln)

Vragenlijst Sociale Veiligheid (lln) Vragenlijst Sociale Veiligheid (lln) Uitslagen Vragenlijst De Bakelgeert Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal

Nadere informatie

Uitwerking berekening Risicomodel sector SO 2014

Uitwerking berekening Risicomodel sector SO 2014 Uitwerking berekening Risicomodel sector SO 2014 INHOUD 1. Inleiding... 1 2. Data... 1 3. Uitgangspunten bij het risicomodel... 1 3.1 Bepaling van groepen binnen het so en vso... 1 3.2 Scores op de indicatoren...

Nadere informatie

Rapportage benchmark ziekteverzuim SW-sector, 2007

Rapportage benchmark ziekteverzuim SW-sector, 2007 Rapportage benchmark ziekteverzuim SW-sector, 2007 24-06-2008, Bussum Etienne Lemmens, Orbis Inleiding Vergelijking Respons Regionale spreiding In de CAO voor de sector SW is opgenomen dat de verzuimbenchmark,

Nadere informatie

Toelichting sterscores op Vergelijk en Kies. November 2014

Toelichting sterscores op Vergelijk en Kies. November 2014 Toelichting sterscores op Vergelijk en Kies November 2014 Kwaliteit zichtbaar in vergelijk & Kies VGZ kiest voor kwaliteit van zorg voor haar klanten. We bieden goede zorg voor een scherpe prijs. Want

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag 2017

Kwaliteitsverslag 2017 Kwaliteitsverslag 2017 Kwaliteitsverslag 2017 1. Inleiding 3 2. Visie 4 3. Kwaliteit en Veiligheid 4 4. De veiligheidsthema s 6 5. Bewonersoordelen 7 EIGENAAR A. Buys AANTAL PAGINA S 2 van 7 1. Inleiding

Nadere informatie

Vitamine B12 deficiëntie

Vitamine B12 deficiëntie Vitamine B12 deficiëntie Quality of life prospectief onderzoek Dit rapport bevat de analyses van de B12 Quality of Life Questionnaire, waarin 20 personen met een laag-normale vitamine B12 waarde zijn gevraagd

Nadere informatie

Uitwerking berekening prestatieanalyse (voortgezet) speciaal onderwijs 2017

Uitwerking berekening prestatieanalyse (voortgezet) speciaal onderwijs 2017 Uitwerking berekening prestatieanalyse (voortgezet) speciaal onderwijs 2017 INHOUD 1. Inleiding... 1 2. Data... 1 3. Uitgangspunten bij de prestatieanalyse... 1 3.1 Bepaling van groepen binnen het so en

Nadere informatie

Veiligheid Archipel. Veiligheid. Cliënten 7,33 7,09 0,00 Mantelzorgers 7,06 7,18-1,07 Vrijwilligers 7,44. 7, Cliëntenraden, Raad v

Veiligheid Archipel. Veiligheid. Cliënten 7,33 7,09 0,00 Mantelzorgers 7,06 7,18-1,07 Vrijwilligers 7,44. 7, Cliëntenraden, Raad v Archipel Archipel Cliënten 7,33 7,09 0,00 Mantelzorgers 7,06 7,18-1,07 Vrijwilligers 7,44. 7,29-6.58 7,29 7,40 + 16,15 Behandelaren n.t.b. 7,11-9,21 Ondersteunende diensten n.t.b. 7,08-9,16 Onbekend n.t.b.

Nadere informatie

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Hof en Hiem totaalrapportage alle locaties. PG-vertegenwoordigers Verslagjaar 2014

Rapport Cliëntervaringsonderzoek. Hof en Hiem totaalrapportage alle locaties. PG-vertegenwoordigers Verslagjaar 2014 1 Rapport Cliëntervaringsonderzoek Hof en Hiem totaalrapportage alle locaties PG-vertegenwoordigers Verslagjaar 2014 Uitgevoerd door Bureau De Bok, Franeker 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Kenmerken

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten 2014

Rapportage Eindresultaten 2014 Rapportage Eindresultaten 2014 Wat zijn de prestaties van onze scholen? Colofon datum 7 mei 2014 auteur Jan Vermeulen status Definitief Rapportage eindresultaten 2014 pagina 2 van 8 status concept Inhoudsopgave

Nadere informatie

De dienstverlening van SURFnet Onderzoek onder aangesloten instellingen. - Eindrapportage -

De dienstverlening van SURFnet Onderzoek onder aangesloten instellingen. - Eindrapportage - De dienstverlening van Onderzoek onder aangesloten instellingen - Eindrapportage - 09-09-2009 Inhoud Inleiding 3 Managementsamenvatting 4 Onderzoeksopzet 5 Resultaten 6 Tevredenheid 6 Gebruik en waardering

Nadere informatie

Handle with Care TOO! Handreiking voor gebruik van de zorginhoudelijke indicatoren van het kwaliteitskader Verantwoorde zorg VV&T 2010/2011

Handle with Care TOO! Handreiking voor gebruik van de zorginhoudelijke indicatoren van het kwaliteitskader Verantwoorde zorg VV&T 2010/2011 Handle with Care TOO! Handreiking voor gebruik van de zorginhoudelijke indicatoren van het kwaliteitskader Verantwoorde zorg VV&T 2010/2011 Vooraf Voor u ligt de handreiking Handle with care TOO!, die

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2014

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2014 Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2014 Inleiding en toelichting Het jaarlijkse Wmo-klanttevredenheidsonderzoek is in april en mei 2015 naar de cliënten verstuurd. Aan de cliënten werd gevraagd of zij de

Nadere informatie

ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015

ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015 ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015 Agenda Doel: Presenteren van de uitkomsten van het onderzoek Dialoog over sterke- en verbeterpunten Opbouw presentatie:

Nadere informatie

Soc. Vragenlijst Leerlingen

Soc. Vragenlijst Leerlingen Soc. Vragenlijst Leerlingen Uitslagen Vragenlijst CBS De Opdracht Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (1e kwartaal-2018) 0

Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (1e kwartaal-2018) 0 Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt (1e kwartaal-2018) 0 Gebruikerstevredenheid P-Direkt We willen graag weten wat gebruikers vinden van onze dienstverlening. Daarom doen we hier onderzoek naar.

Nadere informatie

Coffeeshop in de buurt Ervaringen van direct omwonenden

Coffeeshop in de buurt Ervaringen van direct omwonenden Coffeeshop in de buurt Ervaringen van direct omwonenden De gemeente Dordrecht zet zich in om overlast in het algemeen, en van coffeeshops in het bijzonder, te verminderen. Dordrecht telt in totaal acht

Nadere informatie

Decubitus (doorliggen)

Decubitus (doorliggen) Decubitus (in de volksmond doorliggen genoemd) treft in Nederland jaarlijks vele duizenden mensen. Decubitus komt vooral voor bij patiënten die langdurig in bed liggen. De gevolgen van decubitus zijn erg

Nadere informatie

Rapport Thermometer cliëntwaarderingsonderzoek

Rapport Thermometer cliëntwaarderingsonderzoek Rapport Thermometer cliëntwaarderingsonderzoek RVZe: Fornhese Regio: Amersfoort Meetmoment: juni 2013 Meetprocedure: Thermometerweken Inleiding In juni 2013 is gedurende twee weken de Thermometer cliëntwaardering

Nadere informatie

Toelichting monitor Kwaliteit VVT

Toelichting monitor Kwaliteit VVT Toelichting monitor Kwaliteit VVT Thema/onderdeel / extramuraal Cliënten Toelichting De aanbieder scoort gemiddeld 3 of meer sterren in de meest recente intramurale De aanbieder scoort gemiddeld 3.5 of

Nadere informatie

VirtueleThuiszorg = preventieve inzet Voor Diabetes Mellitus Type 2 en Gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico

VirtueleThuiszorg = preventieve inzet Voor Diabetes Mellitus Type 2 en Gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico VirtueleThuiszorg = preventieve inzet Voor Diabetes Mellitus Type 2 en Gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico Diabetes Mellitus type 2 (DM2) wordt door verschillende experts aangeduid als een leefstijlziekte

Nadere informatie

Ik ben blij dat ik vandaag hier op dit congres ben. Als iemand zich verzet tegen wassen moet je even doorzetten

Ik ben blij dat ik vandaag hier op dit congres ben. Als iemand zich verzet tegen wassen moet je even doorzetten Stap voor stap van vrijheidsbeperkende maatregelen af Ik ben blij dat ik vandaag hier op dit congres ben 11 januari 2016 Femke de Wit Senior adviseur Vilans Het uitluistersysteem is niet vrijheidsbeperkend

Nadere informatie

DRAAIBOEK BIJSCHOLING SIGNALEREN = IETS DOEN MET WAT JE OPVALT

DRAAIBOEK BIJSCHOLING SIGNALEREN = IETS DOEN MET WAT JE OPVALT DRAAIBOEK BIJSCHOLING SIGNALEREN = IETS DOEN MET WAT JE OPVALT Met dit draaiboek (en de daarbij behorende bijlagen) kunt u een bij- of nascholingsbijeenkomst organiseren over signaleren. Deze bij- of nascholing

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert December 2016 Samenstelling: drs. J.J. Haamers,

Nadere informatie

Het geheugenverlies van de kiezer en het effect daarvan op de peilingen

Het geheugenverlies van de kiezer en het effect daarvan op de peilingen Het geheugenverlies van de kiezer en het effect daarvan op de peilingen Bij ieder steekproefonderzoek is de mate van representativiteit een probleem. Gelden de uitspraken die gedaan worden op basis van

Nadere informatie

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008 Overzicht kwaliteits gehandicapten Versie 12 februari 2008 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Indicatoren: hoe meten?... 4 2. Indicatoren: bij wie meten?... 8 3. Specificatie cliënt ervaringsonderzoek (CEO)...

Nadere informatie

Benchmarkrapport Werkt voor Ouderen

Benchmarkrapport Werkt voor Ouderen Benchmarkrapport Werkt voor Ouderen Kengegevens naam Werkt voor Ouderen straat huisnummer toevoeging postcode plaats email website kvk_nummer Aantal Locaties Aantal Orginisatorische Eenheden Aantal Bestuurders

Nadere informatie

RAPPORT CIJFERREEKSENTEST (MIDDELBAAR NIVEAU)

RAPPORT CIJFERREEKSENTEST (MIDDELBAAR NIVEAU) RAPPORT CIJFERREEKSENTEST (MIDDELBAAR NIVEAU) Respondent: Jill van Reem ( voorbeeld) E- mailadres: voorbeeld@testing talents.nl Geslacht: vrouw Leef tijd: 30 Opleiding sniveau: wo Verg elijking sg roep:

Nadere informatie

Onderzoek Meertalig primair onderwijs

Onderzoek Meertalig primair onderwijs Onderzoek Meertalig primair onderwijs Inspectie van het Onderwijs, april 2005 Naar aanleiding van vragen uit de Tweede Kamer heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Inspectie van het

Nadere informatie

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 Rapportage CQ Zorg Thuis ZGAO 2016 1 1. Inleiding Met het oog op het handhaven en/of verbeteren van de kwaliteit van de zorg die ZGAO levert,

Nadere informatie

Kandidaat-versie. Theorie-examen (proef) Crebonummer 94830

Kandidaat-versie. Theorie-examen (proef) Crebonummer 94830 Toetsnummer: Kandidaat-versie Theorie-examen (proef) Crebonummer 94830 Pagina 1 van 10 Toetsnummer: Instructies voor de kandidaat Informatie over het examen Tijdsduur voor het gehele examen Maximaal te

Nadere informatie

Gebruikerstevredenheid P-Direkt

Gebruikerstevredenheid P-Direkt Gebruikerstevredenheid P-Direkt We willen graag weten wat gebruikers vinden van onze dienstverlening. Daarom doen we hier onderzoek naar. Inzichten die uit het gebruikersonderzoek voortkomen, gebruiken

Nadere informatie

Uitkomsten CQ-index VV&T interviews met bewoners

Uitkomsten CQ-index VV&T interviews met bewoners Dit onderzoek is uitgevoerd volgens de richtlijnen van de CQ-index. Uitkomsten CQ-index VV&T interviews met bewoners ViVa! Zorggroep Vergelijking van alle locaties mei juni 0 Publicatie van (delen van)

Nadere informatie

Uitslagen. School. Sociale Veiligheid Leerlingen mei 2010. Vrije School De Zwaan

Uitslagen. School. Sociale Veiligheid Leerlingen mei 2010. Vrije School De Zwaan Uitslagen Sociale Veiligheid Leerlingen mei 2010 School Vrije School De Zwaan Inhoudsopgave Rapportage vragenlijst... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van

Nadere informatie

Wat vinden uw cliënten van de zorg thuis?

Wat vinden uw cliënten van de zorg thuis? Wat vinden uw cliënten van de zorg thuis? onderzoek naar ervaringen met de zorg Opdrachtgever: dr. D.H.M. Frijters D.J. Homberg, MSc dr. H.C.M. Kamphuis drs. S.J.W. de Kroon drs. J.J.A. Stavenuiter drs.

Nadere informatie

Ervaringen cliënten somatiek De Open Waard Alerimus Oud Beijerland

Ervaringen cliënten somatiek De Open Waard Alerimus Oud Beijerland Ervaringen cliënten somatiek De Open Waard Alerimus Oud Beijerland Meting 2015 Gemeten met de CQI index April 2015 Samenstelling: drs. Jeroen J. Haamers, Versie: april 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheid 2013

Rapport klanttevredenheid 2013 Rapport klanttevredenheid 2013 2014.1.73 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Procedure nieuwe verhuur 4 3. 3.1 Reparatieverzoeken Resultaten afgehandelde enquêtes Meerssen 2013 5 5 4. Procedure vertrekkende

Nadere informatie

Ervaringen met de zorg: samenvatting op concernniveau

Ervaringen met de zorg: samenvatting op concernniveau Ervaringen met de zorg: samenvatting op concernniveau Analyse ZorgDNA Versie 1.0 drs. J.J.A. Stavenuiter dr. D.H.M. Frijters Utrecht, juli 2013 ZorgDNA Pagina 1 ZorgDNA Onderzoek, advies en begeleiding

Nadere informatie