Schermen op maat voor een beter kasklimaat Ridder Climate Screens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schermen op maat voor een beter kasklimaat Ridder Climate Screens"

Transcriptie

1 Solutions for Controlled Environment Agriculture Schermen op maat voor een beter kasklimaat Ridder Climate Screens NL ridder.com

2 Compleet aanbod met schermoplossingen voor wereldwijde toepassing De perfecte hoeveelheid licht op het juiste moment, de juiste temperatuur of een uitgekiende energiestrategie; tuinders zijn altijd op zoek naar het beste kasklimaat voor hun gewas en de onderneming. Om het ideale kasklimaat te bereiken is de inzet van slimme klimaatschermen haast onmisbaar geworden. Zo kan bijvoorbeeld met slimme energieschermen het energieverbruik tot wel 47% worden teruggedrongen en garanderen diffuse schermen een optimale verdeling van daglicht in de kas, met een hogere productie en kwaliteit als gevolg. Het brede aanbod klimaatschermen van Ridder is speciaal ontworpen om tuinders waar dan ook ter wereld te helpen met het verbeteren van het kasklimaat. Een nauwe samenwerking met kassenbouwers en installateurs verzekert een perfect passende oplossing voor de meest specifieke scherm-uitdagingen op het gebied van licht, klimaat, energie, verduistering en zonwering. Verbeter uw klimaat én rendement met Ridder Climate Screens Optimale productie, lagere energiekosten, consistente kwaliteit, een betere werkomgeving. Wij begrijpen het belang van een goed kasklimaat. Totaaloplossing Scherming, aandrijftechniek, waterbehandeling & klimaattechnologie onder één dak; Ridder biedt een totaaloplossing voor een optimaal kasklimaat. Klantgericht Dankzij korte lijntjes met kassenbouwers en installateurs profiteert u van een snelle service en haalt u altijd de beste oplossing in huis. Ruime voorraad Doordat wij altijd de meest gangbare maten en doektypes ruimschoots op voorraad hebben kennen veel van onze producten een korte levertijd. Kwaliteit uit Nederland Ridder is de enige fabrikant ter wereld die klimaatschermen produceert in Nederland; het innoverende epicentrum van de internationale tuinbouwsector. Samen met onze klanten doen we onderzoek naar nieuwe toepassingen en ontwikkelen we nieuwe producten. We hebben intensieve contacten met toeleveranciers uit de hele wereld en een eigen laboratorium waarbij alle geproduceerde doeken uitgebreid getest worden. Met de keuze voor schermdoeken van Ridder Climate Screens kiest u voor de hoogste kwaliteit doek ontwikkeld en getest in Nederland. Voor een gezonder gewas en een lager energieverbruik.

3 Ridder Energy Saving Screens "De meest transparante energiebespaarder, het Ridder Energy Saving Screen" Energiebesparing zonder concessie aan kwaliteit Veel tuinders zijn op zoek naar grip op hun energieverbruik. Daarnaast willen ze in hun teelt optimaal gebruik kunnen maken van kostbaar daglicht. Voor intensief verwarmde teelten ontwikkelden wij daarom het Ridder Energy Saving Screen; een zeer transparant energiebesparend klimaatscherm dat verlies van warmte tegengaat, kostbaar daglicht binnenlaat en dankzij uitstekende vocht afvoerende eigenschappen zorgt voor een optimaal groeiklimaat. Intensief verwarmde teelten gaan gepaard met hoge stookkosten. Omdat een optimaal producerend gewas veel baat heeft bij kostbaar daglicht en een juiste luchtvochtigheid, hebben tuinders behoefte aan een isolerend schermdoek wat niet alleen de warmte-uitstraling verminderd, maar tevens uitstekende transparante en vocht doorlatende eigenschappen heeft. Energiebesparing Tot 47% energiebesparing en een beter consistent groeiklimaat door optimale temperatuurverdeling. Maximale lichttransmissie Helder transparant doek. Ook in open stand zorgt het compacte pakket voor minimaal lichtverlies. Brandvertragend Verzeker de teelt en het bedrijf van maximale veiligheid met de brandvertragende uitvoeringen het Ridder Energy Saving Screen. Optimale vochtbalans De gebreide structuur van het scherm vermindert condensvorming en neerslag op het gewas. Een energiebesparend schermdoek voor elk type kas en gewas.

4 Ridder Light Diffusion Screens " Gezond en sterker gewas dankzij diffuus licht, het Ridder Light Diffusion Screen" Zet uw gewas in het zonnetje Een betere verdeling en diepere penetratie van daglicht komt de consistentie en de kwaliteit van het gewas ten goede. Daarnaast vermindert indirect diffuus licht het risico op gewasverbranding en plantstress. Dit verhoogt de gezondheid van het gewas met een hogere productie als gevolg. Ridder Light Diffusion Screens zijn speciaal ontwikkeld om het zonlicht optimaal te verspreiden in het gewas. Naast een betere verdeling van licht, creëert het schermdoek het ook een gematigder klimaat. Licht voor iedere plant Veel gewassen in uiteenlopende klimaten zijn gebaat bij diffuus licht. Daarom bieden we onze diffuse schermen aan in verschillende varianten met zowel een open structuur als een gesloten structuur. Hierdoor zijn telers in warme én koude klimaten verzekerd van het beste licht voor hun gewas. Energiebesparing Bespaar 47% energie met een gesloten diffuus schermdoek. Controle over temperatuur Het zonwerend open diffuse schermdoek biedt een uitstekende verkoelende werking. Een diffuus schermdoek voor elk type kas en gewas. Consistente kwaliteit Door een betere lichtspreiding dringt kostbaar daglicht beter door in uw gewas en krijgt iedere plant een gelijke hoeveelheid licht. Vochtregulerend Minder temperatuurschommelingen en daardoor minder kans op condensvorming. RLD schermen: zonder licht geen groei Met het Ridder Light Diffusion Screen zet u het gewas letterlijk in het zonnetje. De speciale structuur in combinatie met de diffuse bandjes zorgen voor een optimale gelijkmatige spreiding van het licht. Daarnaast biedt het scherm meer controle over straling en gewastemperatuur, met een beter groeiklimaat en productie als resultaat. RLD Open: energiebesparing en betere lichtspreiding Bent u op zoek naar een betere lichtspreiding maar vindt u het ook belangrijk dat uw gewas voldoende bescherming tegen zonlicht geniet tijdens de warmere periodes? De open structuur van de Ridder Light Diffusion OPEN schermen zorgen voor net dat beetje extra zonwering en koeling, zeker in combinatie met luchting boven het scherm. De standaard RLD klimaatschermen hebben een gesloten structuur, wat zorgt voor energiebesparing en minder condensvorming doordat het gewas geleidelijk afkoelt in de avond. Uiteraard beschikbaar in brandvertragende uitvoering. Het RLD scherm is met name als standalone schermoplossing in trek bij kwekers van potplanten, perkgoed en bloemen. Door dit scherm in een dubbele installatie toe te passen kan er tijdens koudere periodes nog steeds energie worden bespaard. Het scherm wordt veel gebruikt door kwekers in warmere landen of in veel teelten die zomers meer koeling vereisen, zoals phalaenopsis en fresia.

5 Ridder Sun Shading Screens "Het beste onder de zon, Ridder Sun Shading Screens" Bescherm uw gewas tegen direct zonlicht en creëer het juiste groeiklimaat Strategische zonwering Het Ridder Sun Shading Screen voorkomt met Ridder Sun Shading Screens gedijen uw planten schade aan het gewas als gevolg van te hoge in schaduwrijke omgeving. Of u nu teelt in een tropisch of gematigd klimaat, lichtintensiteit. Daarnaast heeft dit klimaatscherm ook een Energiebesparing energiebesparende werking en is het in Tot 68% energiebesparing met het gesloten staat om condensvorming bij plotselinge Ridder Sun Shading Screen. temperatuurdalingen te voorkomen. Maximale verkoeling in tropische klimaten met RSS schermen: maximale bescherming én energiebesparing RSS Open: maximale verkoeling het open Ridder Sun Shading Screen. Met het Ridder Sun Shading Screen kan het De open structuur van het Ridder Sun Shading gewas overdag beschermt worden tegen direct Screens OPEN schermdoek zorgt voor maximale Koelende werking Consistente kwaliteit Controle over zonlicht en temperatuur in elk klimaat. zonlicht en kan er 's nachts maximaal bespaard zonwering en verkoelende ventilatie in klimaten die Optimaliseer productie en kwaliteit door het worden op energieverbruik. De RSS schermen gekenmerkt worden door hoge stralingsniveaus gewas te beschermen tegen direct zonlicht. zijn met name interessant voor kasteelten in een overdag. RSS OPEN wordt vaak toegepast in kassen gematigd klimaat waar gebruikt wordt gemaakt van met een hybride scherminstallatie en traditionele ventilatie- of koelsystemen. Het is een standalone luchting. Vochtregulerend Minder kans op condensvorming bij plotselinge schermpoplossing die zeer in trek is bij telers die temperatuurdaling. met slechts één scherm zowel schaduw, verkoeling als energiebesparing willen creëren.

6 Ridder Light Restriction Screens "Maatschappelijk verantwoord schermen met het verduisteringsdoek Ridder Light Restriction Screens" Beperk de uitstoot van assimilatieverlichting Om de uitstoot van HPS, LED en HID assimilatieverlichting in de omgeving te voorkomen is het van belang om de kas goed af te schermen met een verduisteringsdoek dat een maximale verduisterende werking biedt. Dit scherm dient tevens goed om te kunnen gaan met de hoge temperatuur en luchtvochtigheid in de kas. Maak van een nood een deugd Dankzij een speciale breitechniek zit de structuur De reflecterende binnenkant van het scherm zorgt van onze lichtrestrictieschermen slim in elkaar. daarnaast voor een betere weerkaatsing van het Hierdoor wordt niet alleen de lichtuitstoot naar de licht. Dit heeft een egalere groei van het gewas en omgeving beperkt, maar heeft u tevens meer grip een hoger rendement van het licht als gevolg. op uw klimaat. Verantwoord Ondernemen Beperk de uitstoot van assimilatieverlichting met 99,5%. Controle over temperatuur Uitstekende reflecterende eigenschappen bieden verkoelende werking. Hoogwaardig materiaal Dankzij solide en stevige structuur is het scherm stevig en raakt het minder snel beschadigd tijdens de installatie. Vochtregulerend Voldoende afvoer van vocht en temperatuur door gebreide structuur. Minder kans op condensvorming in de kas en op het gewas. De standaard voor het verminderen van lichtuitstoot.

7 Ridder Blackout Screens " Effectief verduisteren en energie besparen met Ridder Blackout Screens" Verhoog de productie van daglengtegevoelige planten Om de bloei en productie van daglengtegevoelige planten zoals chrysanten en medicinale gewassen doeltreffend te sturen dienen tuinders een strikte verduisteringsstrategie te hanteren. Ridder Blackout Screens kennen een zeer effectieve verduisteringsgraad van 99,9%. Ondanks deze hoge Volledige controle over daglengte en productie verduisteringsgraad controleren de schermen de temperatuur en het klimaat in de kas nog steeds zonder beperkingen. De gebreide samenstelling van het materiaal biedt uitstekende vochtregulerende eigenschappen. Ridder Blackuut Screens zijn tevens zeer geschikt om energieverbruik terug te dringen. Met Ridder Blackout Screens wordt de kas hermetisch afgesloten tegen indringend daglicht en is er een volledige controle over de bloeistadia van het gewas. 99,9 % verduistering Optimaal sturen en controle over groei en bloei. Klein doekpakket Het gebreide doek vormt een compact pakket bij een geopende scherminstallatie. Hoogwaardig materiaal De solide en stevige structuur beschermt het scherm tegen installatiebeschadiging. Vochtregulerend Dankzij gebreide structuur minder kans op condensvorming in de kas en op het gewas. Verduistering op maat.

8 Wij begrijpen boeren en tuinders. Met een maximaal rendement als uitganspunt, zijn wij continu samen op zoek naar de best passende technologische oplossingen die aansluiten op hun specifieke situatie. Van meet af aan speelde technologie en automatisering een belangrijke rol bij Ridder oprichter Frans Nugteren. Vandaag de dag is dat bij Ridder nog steeds het geval, maar om de uitdagingen van onze klanten het hoofd te bieden gaat er achter al onze techniek en oplossingen ook een toegewijde en strakke organisatie schuil. Hierdoor zijn onze oplossingen niet alleen afgestemd op onze eindgebruikers maar worden klanten en partners ook nog eens ondersteund met adequate service en een organisatie die de nodige kennis en ervaring in huis heeft. Committed Bij Ridder werken betrokken medewerkers. Zij hebben hart voor het bedrijf en haar klanten. De passie en gedrevenheid is terug te vinden in de kwaliteit van hun werk, de samenwerking met collega s en het contact richting de klant. Medewerkers krijgen de ruimte en nemen hun eigen verantwoordelijkheid om de klant te helpen. Responsive We weten dat er veel op het spel staat voor onze klant. Daarom is het noodzakelijk om snel te reageren en adequaat op behoeften in te spelen. Samen met de klant zoeken we naar een passende oplossing en voorzien de klant tijdens dit proces van transparantie door heldere en effectieve informatie en communicatie. Wij helpen graag, waar ook ter wereld Ridder is een snelgroeiend internationaal bedrijf met meer dan 300 enthousiaste medewerkers, een wereldwijd dealernetwerk en vestigingen in diverse landen. Op deze manier staan we dicht bij onze klanten. Ridder Climate Screens B.V. T E info@ridder.com I Ridder France, Saint Brévin les Pins T Ridder North Amerika U.S.A., Cleveland Office T Adaptive Veranderen is een continue factor. We staan niet stil en passen ons aan op veranderende omstandigheden op een creatieve en professionele manier. Niet alleen onze producten zijn op deze manier ontworpen, maar ook onze organisatie is ingericht om flexibel om te gaan met een veranderende wereld. Experienced Ridder is een familiebedrijf met meer dan 65 jaar ervaring op gebied van technologie in de agrarische markt. Wij begrijpen onze klanten en zetten onze kennis, ervaring en no-nonsense mentaliteit actief in om nieuwe technieken en oplossingen te ontwikkelen. Ridder España, Almería T Ridder Agri Technology, Shanghai T Ridder North Amerika Canada, Leamington Office T Ridder México, Querétaro T

Maximaal grip op uw kasklimaat met Ridder Drive Systems

Maximaal grip op uw kasklimaat met Ridder Drive Systems Solutions for Controlled Environment Agriculture Maximaal grip op uw kasklimaat met Ridder Drive Systems NL 201903 ridder.com Al meer dan 65 jaar ondersteunt het Nederlandse familiebedrijf Ridder glastuinders

Nadere informatie

Corporate brochure RIDDER 2019.indd :31:15

Corporate brochure RIDDER 2019.indd :31:15 Corporate brochure RIDDER 2019.indd 2 28-2-2019 07:31:15 Corporate brochure RIDDER 2019.indd 3 28-2-2019 07:31:19 Hoe het begon Efficiënt boeren en tuinen hoeft helemaal niet lastig en ingewikkeld te zijn.

Nadere informatie

Schermen en Het nieuwe telen : een perfecte combinatie

Schermen en Het nieuwe telen : een perfecte combinatie Schermen en Het nieuwe telen : een perfecte combinatie Beek en Donk, 25-10-2012 Facts Opgericht in 1887 4 de generatie Kinna, Sweden 450 medewerkers 50 M turnover > 80 % export Voorbeeld: potplantenbedrijf

Nadere informatie

Energiezuinige teelt Alstroemeria

Energiezuinige teelt Alstroemeria Energiezuinige teelt Alstroemeria Metingen op bedrijven en energiezuinige teeltconcept Energiek 2020 Event 9 maart 2017, Nieves García Feije de Zwart, Peter van Weel, Johan Steenhuizen, Marco de Groot

Nadere informatie

HNT toegepast in potplanten. Studiemiddag HNT, LTO Glaskracht 2018 Door: Tristan Marçal Balk

HNT toegepast in potplanten. Studiemiddag HNT, LTO Glaskracht 2018 Door: Tristan Marçal Balk HNT toegepast in potplanten Studiemiddag HNT, LTO Glaskracht 2018 Door: Tristan Marçal Balk Wat is Het Nieuwe Telen? Het Nieuwe Telen (HNT) is letterlijk een nieuwe manier van telen o.b.v. plantfysiologie

Nadere informatie

Krijtmiddelen en diffuus coatings Hoe kies ik het juiste product?

Krijtmiddelen en diffuus coatings Hoe kies ik het juiste product? Krijtmiddelen en diffuus coatings Hoe kies ik het juiste product? 0 Inhoudsopgave Gebruik van krijtmiddel en diffuus coating p. 2 Wat is een krijtmiddel? p. 3 Soorten krijtmiddelen p. 4 Wat is een diffuus

Nadere informatie

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten? Onze zorg! Voor de beheersing van het

Nadere informatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie Elga WINNAAR 2010 innovatieve Hybride module voor hr ketels De kracht van de combinatie E T E De Elga DE Elga steekt minder energie in de bestaande bouw Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel

Nadere informatie

PRIVA SENSOREN VOOR TUINBOUW

PRIVA SENSOREN VOOR TUINBOUW PRIVA SENSOREN VOOR TUINBOUW NAUWKEURIGE EN BETROUWBARE METINGEN VOOR DE BESTE TEELTOMSTANDIGHEDEN Priva Sensoren voor tuinbouw Voor een optimale ontwikkeling van uw gewas moeten temperatuur, licht, luchtvochtigheid

Nadere informatie

Kijk voor uw agent of HortiMaX vestiging op www.hortimax.com. Meer dan een beter rendement

Kijk voor uw agent of HortiMaX vestiging op www.hortimax.com. Meer dan een beter rendement Kijk voor uw agent of HortiMaX vestiging op www.hortimax.com Meer dan een beter rendement 3 Dynamische wereld De wereld verandert. De behoefte aan kwalitatief hoogwaardig en duurzaam geproduceerd voedsel

Nadere informatie

RAFFINESSE TECHNOLOGIE ONTMOET KWALITEIT. De ideale glasgevel

RAFFINESSE TECHNOLOGIE ONTMOET KWALITEIT. De ideale glasgevel Het isolatieglas met jaloezieën TECHNOLOGIE ONTMOET KWALITEIT sunblind visor privacy protection De ideale glasgevel In moderne gevels, met name bij structurele beglazing, is goed zonwerend glas een must.

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

Verhulst Agri. VA energy saver: energiezuinige actieve ventilatie. Resultaatverbetering teelt met de VA energy saver

Verhulst Agri. VA energy saver: energiezuinige actieve ventilatie. Resultaatverbetering teelt met de VA energy saver Verhulst Agri VA energy saver: energiezuinige actieve ventilatie Resultaatverbetering teelt met de VA energy saver Moderne glastuinbouwbedrijven zijn steeds meer bezig met verduurzaming en energiebesparing.

Nadere informatie

6 Nieuw: Plantvoice / gewasactiviteit en watergift

6 Nieuw: Plantvoice / gewasactiviteit en watergift 6 Nieuw: Plantvoice / gewasactiviteit en watergift De plant centraal stellen Het Nieuwe Telen heeft opnieuw aangetoond dat het voor een efficiënte klimaatregeling essentieel is om de plant centraal te

Nadere informatie

Mechanische aspecten spelen natuurlijk altijd een rol, maar zullen in deze presentatie geen aandacht krijgen.

Mechanische aspecten spelen natuurlijk altijd een rol, maar zullen in deze presentatie geen aandacht krijgen. Goede middag, Ik ben Feije dezwart en mij is gevraagd om vanmiddag te vertellen over de schermeigenschappen. Welke eigenschappen kunnen worden gemeten, hoe worden die gemeten en wat betekenen deze voor

Nadere informatie

rolgordijnen rolgordijnen by environment creating a better

rolgordijnen rolgordijnen by environment creating a better rolgordijnen rolgordijnen by creating a better environment Rolgordijnen Daglicht is essentieel om je prettig te voelen in je eigen woon- en werkomgeving. Vooral het contact met de buitenwereld is een belangrijke

Nadere informatie

heroal zonweringsystemen

heroal zonweringsystemen Persdossier R+T 2015 Persbericht: heroal uitbreiding van het portfolio heroal zonweringsystemen heroal introduceert zonweringcollectie op R+T 2015 Stuttgart / Verl, februari 2015 Op de R+T 2015 presenteert

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond.

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Verbeter uw comfort met de ideale zonwerende en isolerend glasfolie. Verbeter de isolatie tot 41% (K-waarde), bespaar energie, hou overdreven warmte buiten

Nadere informatie

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt Il sole come partner Concept Ecovision schermature solari Colt Concept Ecovision Verantwoord ondernemen, zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en gebruik maken Energie besparen: een visie Energie

Nadere informatie

Module: Vochtbalans van de kas

Module: Vochtbalans van de kas Module: Vochtbalans van de kas Drie kasbalansen: energiebalans (evenwicht tussen aanvoer en afvoer van energie) vochtbalans (evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht) CO 2 -balans (evenwicht tussen

Nadere informatie

ECO V. lg Electronics Ventilatie - warmteterugwinning. Speciefieke kenmerken van de Eco V-unit:

ECO V. lg Electronics Ventilatie - warmteterugwinning. Speciefieke kenmerken van de Eco V-unit: lg Electronics Ventilatie - warmteterugwinning ECO V In het kader van het huidige bouwbesluit, waarin een eis is opgenomen dat uw werk of verblijfsruimte een juiste luchtverversing behaald, heeft LG Electronics

Nadere informatie

N 1. solution. climate BUILDINGS. for sustainable - 1 NL1

N 1. solution. climate BUILDINGS. for sustainable - 1 NL1 N 1 climate solution for sustainable BUILDINGS NL1-1 Een SAPP ceiling is zowel ecologisch als architecturaal het aangewezen klimaatsysteem voor zeer uiteenlopende projecen. Smart Acoustic Passive Power

Nadere informatie

Direct de temperatuur die u wilt, voldoende warm water en altijd verse lucht in huis

Direct de temperatuur die u wilt, voldoende warm water en altijd verse lucht in huis Direct de temperatuur die u wilt, voldoende warm water en altijd verse lucht in huis Direct de temperatuur die u wilt, voldoende warm water en altijd verse lucht in huis Thuiskomen na een vakantie of lange

Nadere informatie

greenhouse technology

greenhouse technology greenhouse technology VB Group Jogchem van der Houtweg 4 2678 AG De Lier P.O. Box 41 2678 ZG De Lier corporate brochure VB The Group Netherlands t. +31 174 52 22 22 f. +31 174 51 04 54 e. info@vb-group.nl

Nadere informatie

Samen met. Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

Samen met. Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. Samen met Raamisolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen.

Nadere informatie

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN!

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! HET HITTESCHILD ALUTHERMO, HET HITTESCHILD is een dun, reflecterend isolatiemateriaal met uitzonderlijke eigenschappen die een zeer eenvoudige plaatsing mogelijk maken. Het product

Nadere informatie

Module: Uitstralingsmonitor

Module: Uitstralingsmonitor Module: Uitstralingsmonitor Het Nieuwe Telen telen met de plant centraal met gebruikmaking van kennis van: natuurkunde plantenfysiologie Optimale groei volgt uit een optimale balans tussen alle betrokken

Nadere informatie

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg.

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg. Service en onderhoud Onze projectmatige werkwijze garandeert snelle en adequate oplossingen. HB Group voert wereldwijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week, service en onderhoud uit. Eén telefoontje is genoeg.

Nadere informatie

Het Nieuwe Telen. Basis HNT. Wat is de kern van HNT? en CO 2. Natuurkundige principes oa: Plantfysiologie Plantbalans. Vochtbalans Energie balans

Het Nieuwe Telen. Basis HNT. Wat is de kern van HNT? en CO 2. Natuurkundige principes oa: Plantfysiologie Plantbalans. Vochtbalans Energie balans Het Nieuwe Telen en CO 2 Wat is de kern van HNT? Door Hans Pronk, 12/05/2016 1 Basis HNT Natuurkundige principes oa: Vochtbalans Energie balans Plantfysiologie Plantbalans Assimilatenbalans Vochtbalans

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging 1 Op elk gebied het verschil maken Hempel beschermt al sinds 1915 staal, mensen en bedrijven in de zwaarste omstandigheden, en, op zee en aan land. Met onze HEMPACORE

Nadere informatie

rolgordijnen rolgordijnen by

rolgordijnen rolgordijnen by rolgordijnen rolgordijnen by Daglicht is essentieel om je prettig te voelen in je eigen woon- en werkomgeving. Vooral het contact met de buitenwereld is een belangrijke factor. Echter, zeer regelmatig

Nadere informatie

Gerbera: maximale isolatie & lichtonderschepping

Gerbera: maximale isolatie & lichtonderschepping Gerbera: maximale isolatie & lichtonderschepping Eindstand, BCO, 26-09-2017 Nieves García, Frank Kempkes, Arie de Gelder, Eugenie Dings Proef doel en looptijd Doel Het energie- en CO 2 gebruik bij gerbera

Nadere informatie

Het Nieuwe Telen. Het Nieuwe Telen. Wat kan ik er NU mee? Ing René Beerkens

Het Nieuwe Telen. Het Nieuwe Telen. Wat kan ik er NU mee? Ing René Beerkens Het Nieuwe Telen Het Nieuwe Telen Wat kan ik er NU mee? Ing René Beerkens Programma 19:00 Inventarisatie vragen en teeltsoorten Presentatie / discussie Vochtregeling Nieuwe technische toepassingen Adiabatische

Nadere informatie

Geniet vandaag van de luiken van morgen

Geniet vandaag van de luiken van morgen Geniet vandaag van de luiken van morgen HOGE ISOLATIEWAARDE EPB * KOSTENBESPAREND * zendow kiuzo Ramen & deuren www.deceuninck.be www.deceuninck.nl Vergroot uw woonplezier Wat is belangrijk in uw huis?

Nadere informatie

3M Renewable Energy Division. Prestige window films. Clearly. Superior

3M Renewable Energy Division. Prestige window films. Clearly. Superior 3M Renewable Energy Division Prestige window films Clearly Superior Energiereductie door superieure warmtewering met de nieuwe generatie heldere Raamfolie Een nieuwe prestatiestandaard De meeste warmtewerende

Nadere informatie

Presentatie Toepassingsmogelijkheden voor Verti-fan en Enfan

Presentatie Toepassingsmogelijkheden voor Verti-fan en Enfan LTO Groeiservice Themabijeenkomst Energie - Het Nieuwe Telen Presentatie Toepassingsmogelijkheden voor Verti-fan en Enfan door Dennis Brom Van der Ende Pompen B.V. Enfan Horizontale recirculatie Horizontale

Nadere informatie

GREENPORTKAS IN VOGELVLUCHT

GREENPORTKAS IN VOGELVLUCHT 12 GREENPORTKAS IN VOGELVLUCHT Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij Greenportkas ondernemer Joep Raemakers hoog aangeschreven. De ondernemer wil tomaten telen, de uitputting

Nadere informatie

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions DrainVision VISIONELE MONITORING monitoring solutions Brengt digitale intelligentie naar de hedendaagse tuinbouwindustrie. Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling door top wetenschappers en technologen

Nadere informatie

DE VOORDELEN ASSORTIMENT ZONWERENDE WAARDEN

DE VOORDELEN ASSORTIMENT ZONWERENDE WAARDEN rolgordijnen by Daglicht is essentieel om je prettig te voelen in je eigen woon- en werkomgeving. Vooral het contact met de buitenwereld is een belangrijke factor. Echter, zeer regelmatig merk je dat het

Nadere informatie

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. . Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen. Maar veel glas kan

Nadere informatie

Een warm onthaal begint bij Albrand

Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand Een warm onthaal begint bij Albrand De zekerheid van 30 jaar vakmanschap 02 De 10 zekerheden die we installateurs en eindgebruikers bieden, zorgen ervoor dat we al meer

Nadere informatie

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel.

RaamIsolatie. Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. . Tot 30% Energiewinst door uw ramen te voorzien van isolerende raamfolie. Heel simpel. In de moderne architectuur wordt veel glas gebruikt. Zo komt er veel natuurlijk licht binnen. Maar veel glas kan

Nadere informatie

EDEL COP ENERGIE. Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening. gratis GREEN. Since 1892

EDEL COP ENERGIE. Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening. gratis GREEN. Since 1892 Since 1892 EDEL PATENTED TECHNOLOGY Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening 80, 100, 150, 200 or 270 L modellen Lucht als bron of vloerverwarming retour- leiding als bron

Nadere informatie

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor.

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. www.absgroup.com The ABS EffeX range complies fully with Een geheel nieuwe benadering

Nadere informatie

Profiel opdrachtgever

Profiel opdrachtgever Onderneming is op zoek naar uitbreiding en versterking van haar pakket door overname van een industrieel elektrotechnisch bedrijf. Gezocht wordt een gezonde onderneming ter grootte van circa 10-15 medewerkers

Nadere informatie

ENERGIE BESPAREN EN VERDUURZAMEN IN DE GLASTUINBOUW

ENERGIE BESPAREN EN VERDUURZAMEN IN DE GLASTUINBOUW Besparen en verduurzamen ENERGIE BESPAREN EN VERDUURZAMEN IN DE GLASTUINBOUW Over Kas als Energiebron Kas als Energiebron is het innovatie- en actieprogramma voor de glastuinbouw met als doel de uitstoot

Nadere informatie

Het energiezuinige alternatief voor daglichtverlenging

Het energiezuinige alternatief voor daglichtverlenging Horticulture LED Solutions GreenPower LED flowering lamp 220-240 V Het energiezuinige alternatief voor daglichtverlenging Laat uw bedrijf floreren Philips GreenPower LED flowering lamp 2 Philips GreenPower

Nadere informatie

Systemen voor buitenluchttoevoer

Systemen voor buitenluchttoevoer Systemen voor buitenluchttoevoer Voor elk gewas en elke kas een oplossing Peter van Weel Wat willen we bereiken? 20-50% energiebesparing op warmte door het meer isoleren met schermdoeken Geen vochtafvoer

Nadere informatie

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 085 4011 356 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 085 4011 356 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 085 4011 356 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl Word ook ZekerVanZon. ZekerVanZon is een initiatief van MetDeZon, de ervaren leverancier van kwalitatief

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

MesoOptics voor topprestaties

MesoOptics voor topprestaties UM MesoOptics voor topprestaties MesoOptics Microtechnologie De microscopische structuur garandeert een gecontroleerde lichtverdeling. MesoOptics is een innovatieve technologie die nauwkeurige microstructuren

Nadere informatie

Energiebesparing door een spouw in het verduisteringsscherm bij Chrysant. B.H.E. Vanthoor en I. Tsafaras. Rapport WPR-814

Energiebesparing door een spouw in het verduisteringsscherm bij Chrysant. B.H.E. Vanthoor en I. Tsafaras. Rapport WPR-814 Energiebesparing door een spouw in het verduisteringsscherm bij Chrysant B.H.E. Vanthoor en I. Tsafaras Rapport WPR-814 Referaat De isolatiewaarde van een Chrysanten kas is verhoogd door een spouw te creëren

Nadere informatie

Grip op licht. Meer energie besparing bij Het Nieuwe Telen Potplanten met meer natuurlijk licht en verbeterde monitoring. Arenasessie 1 okt 2013

Grip op licht. Meer energie besparing bij Het Nieuwe Telen Potplanten met meer natuurlijk licht en verbeterde monitoring. Arenasessie 1 okt 2013 Grip op licht Meer energie besparing bij Het Nieuwe Telen Potplanten met meer natuurlijk licht en verbeterde monitoring Arenasessie 1 okt 2013 Finaniering Kas als Energiebron van het PT en EZ Financiering

Nadere informatie

Minirol Screen EN 13659:2004

Minirol Screen EN 13659:2004 Minirol Screen EN 13659:2004 MINIROL SCREENS bieden U de meest elegante en moderne oplossing voor het filteren van licht. Ze verhogen uw wooncomfort en helpen tegelijkertijd uw energiefactuur te beperken.

Nadere informatie

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil Airconditioners comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil FTX-JV WAndModeL ftx-jv Het uitgebreide productgamma van Daikin biedt voor elke toepassing de juiste airconditioner. Wandmodellen worden

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder

Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Geef verse lucht de ruimte, woon en werk gezonder Gebouwen zijn steeds beter geïsoleerd. Goed voor de energierekening en het comfort in huis en op kantoor,

Nadere informatie

MEER INZICHT BETER RESULTAAT

MEER INZICHT BETER RESULTAAT MEER INZICHT BETER RESULTAAT GROEI VERDER MET BEDRIJFS- VERGELIJKING Data over uw teelt wordt pas waardevol als u ze kunt vergelijken. Met cijfers van andere telers of met uw teeltvoorlichter bijvoorbeeld.

Nadere informatie

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT VERWARMING, KOELING EN WARM WATER IN ÉÉN SYSTEEM DE RVL- l PLUS WARMTEPOMP VAN FERROLI IS ENERGIE VOOR DE TOEKOMST: Schoon Duurzaam Geen

Nadere informatie

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie!

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! Innovatief Systeem - bewezen kwaliteit: KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! A Warmte-isolatie en stabiliteit Of het nu gaat om zekerheid, functionaliteit en isolatie: SOFTLINE 82 voldoet aan

Nadere informatie

De ka(n)s voor energie: The Big Picture

De ka(n)s voor energie: The Big Picture De ka(n)s voor energie: The Big Picture Eric Poot, Wageningen UR Glastuinbouw eric.poot@wur.nl Toekomst Glastuinbouw 2 keer meer met 2 keer minder 1 De Ka(n)s voor energie Ondernemers Overheden Kennisinstellingen

Nadere informatie

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl Word ook ZekerVanZon. ZekerVanZon is een initiatief van MetDeZon, de ervaren leverancier van kwalitatief

Nadere informatie

B u i t e n l e v e n

B u i t e n l e v e n Buitenleven Feeling U wilt optimaal genieten van het klimaat. Weren van zon en regen, kou en warmte en het verlengen van uw buitenseizoen. Het wisselvallige weer laat dit niet zonder slag of stoot toe.

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

productoverzicht Knikarmscherm Pergola Rolluik Screen Serre Uitvalscherm Zipscreen Vouwdaken

productoverzicht Knikarmscherm Pergola Rolluik Screen Serre Uitvalscherm Zipscreen Vouwdaken productoverzicht productoverzicht Knikarmscherm Pergola Rolluik Screen Serre Uitvalscherm Zipscreen Vouwdaken Allround Zonwering B.V. Ploegschaar 9 8256 SM Biddinghuizen T 0321-32 61 85 www.allroundzonwering.nl

Nadere informatie

Sunlite. Daglichtspot. Bespaar Energie met Natuurlijk Daglicht

Sunlite. Daglichtspot. Bespaar Energie met Natuurlijk Daglicht Sunlite Daglichtspot Bespaar Energie met Natuurlijk Daglicht Sunlite Een Sunlite van Keylite brengt natuurlijk daglicht in ruimtes waar de gebruikelijke dakramen voor een hellend of plat dak niet gebruikt

Nadere informatie

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter

De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter De geotherm warmtepomp Op alle fronten beter Vaillant geotherm warmtepomp De betere warmtepomp Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor

Nadere informatie

Van der Hoeven Tuinbouwprojecten met IQ

Van der Hoeven Tuinbouwprojecten met IQ Van der Hoeven Tuinbouwprojecten met IQ Een kassenbouwer die mee verandert Hoeveel is er allemaal al niet veranderd in de internationale glastuinbouw? Misschien is het grootste verschil wel de ontwikkeling

Nadere informatie

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND VLOER- / PLAFOND UNIT UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD WHEN IT S GREEN Greenovation

Nadere informatie

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Een innovatie van Oxxio: de revolutie in energiemeting! Als u kiest voor energie van Oxxio, kiest u voor de goedkoopste

Nadere informatie

Licht Event. December Filip van Noort met dank aan o.a. Tom Dueck en Leo Marcelis

Licht Event. December Filip van Noort met dank aan o.a. Tom Dueck en Leo Marcelis Licht Event December 2014 Filip van Noort met dank aan o.a. Tom Dueck en Leo Marcelis Wat meer grip op licht -> maar hoe nu verder? Conclusies en kennis uit Grip op licht? Geleerd dit jaar met andere gewassen?

Nadere informatie

Home CHRONOTHERM TOUCH. Zo eenvoudig kan comfort zijn!

Home CHRONOTHERM TOUCH. Zo eenvoudig kan comfort zijn! Home CHRONOTHERM TOUCH Zo eenvoudig kan comfort zijn! Honeywell Home DE FINISHING TOUCH VOOR UW WOONCOMFORT! Een modern design, eenvoudige bediening en energiezuinige werking. Dat zijn de drie kernelementen

Nadere informatie

Gondula & Gondula Deluxe

Gondula & Gondula Deluxe Gondula & Gondula Deluxe Rechtstreeks van de fabrikant. Kwaliteit voor een voordelige prijs! Comfort en sfeer gaan bij Gonja Tenten hand in hand. De verandazeilen van Gonja Tenten zorgen ervoor dat u langer

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op houtenergie

Een nieuwe kijk op houtenergie Een nieuwe kijk op houtenergie HOUT EEN MODERNE ENERGIEBRON AUTHENTIEK EN TOEKOMSTGERICHT In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen hebben een houtkachel ter beschikking.

Nadere informatie

Kennisuitwisseling belichte aardbeienteelt

Kennisuitwisseling belichte aardbeienteelt Kennisuitwisseling belichte aardbeienteelt April 2007 Gefinancieerd door Productschap Tuinbouw Uitgevoerd door: Ing. Bart Vromans Bart.vromans@lucel.nl INHOUDSOPGAVE Samenvatting Inleiding Plan van aanpak

Nadere informatie

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Over ons Klima Wonen is een nieuwe innovatieve en energiezuinige bouwer. Wij hebben decennia lang ervaring opgedaan in de projectontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

Doordenkertjes. x 12% =

Doordenkertjes. x 12% = Licht & lucht Doordenkertjes Bij de bouw, verbouwing of renovatie van uw huis komen er veel vragen op u af. Wij geven u graag de antwoorden op enkele belangrijke punten. Hoe krijgt u een optimale lichtinval?

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

06/04/2016. Winterlichtkas. Energiek event winterlicht-kas gewas & condensatie. Het kasdek is (bijna) altijd nat

06/04/2016. Winterlichtkas. Energiek event winterlicht-kas gewas & condensatie. Het kasdek is (bijna) altijd nat Energiek event winterlicht-kas gewas & condensatie 7 april 2016 Frank Kempkes Winterlichtkas Doel: verbeterde kaszodanig daterminimaal 10% meer licht in de kaskomt condensatie Het kasdek is (bijna) altijd

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Demokwekerij Westland. Het tuinbouw innovatiecentrum. Seminar Curaçao

Demokwekerij Westland. Het tuinbouw innovatiecentrum. Seminar Curaçao Demokwekerij Westland Het tuinbouw innovatiecentrum Seminar Curaçao Even voorstellen: Peet van Adrichem Techneut / Kweker Directeur Demokwekerij Westland Programma: 1.Tuinbouw Nederland / Westland 2.Bedrijf

Nadere informatie

plissés by creating a better environment

plissés by creating a better environment PLISSÉS plissés by PLISSÉS Het Verosol-procedé: Het was en is nog steeds een uniek product; een weefsel (kunststof-folie, vlies of papier) wordt van een flinterdun laagje aluminium voorzien en dit gemetalliseerde

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Verandazonwering. www.verano.nl www.verano.be. Reguleer de warmte in uw veranda, serre of terrasoverkapping met de luxe verandazonwering van Verano.

Verandazonwering. www.verano.nl www.verano.be. Reguleer de warmte in uw veranda, serre of terrasoverkapping met de luxe verandazonwering van Verano. Reguleer de warmte in uw veranda, serre of terrasoverkapping met de luxe verandazonwering van Verano. Verandazonwering V610-Oslo verandazonwering V630-Malmö verandazonwering V612-Hamar verandazonwering

Nadere informatie

Voor een florissante installatie

Voor een florissante installatie Tuinbouwtechniek Voor een florissante installatie In de glastuinbouw worden bloemen en groenten gekweekt onder gunstige omstandigheden. Kassen moeten dag en nacht warm worden gehouden, en sommige planten

Nadere informatie

Marktleider in klimaatbeheersing

Marktleider in klimaatbeheersing Marktleider in klimaatbeheersing klimaattechniek www.mark.nl www.markbelgium.be LUCHTVERWARMING Hoogrendement gasgestookte luchtverwarming, geproduceerd volgens de laatste stand der techniek. 3 Van oudsher

Nadere informatie

rits-sunscreen myzip

rits-sunscreen myzip rits-sunscreen myzip De zon kleurt mijn stad. Vanaf mijn balkon kijk ik trots naar de skyline. Dan geniet ik met volle teugen van de zon over het water. Eenmaal binnen doseer ik het licht en de temperatuur,

Nadere informatie

Klimaat (on)gelijkheid en luchtbeweging. Peter van Weel, Wageningen UR Glastuinbouw Seminar HNT 2011, Zoetermeer

Klimaat (on)gelijkheid en luchtbeweging. Peter van Weel, Wageningen UR Glastuinbouw Seminar HNT 2011, Zoetermeer Klimaat (on)gelijkheid en luchtbeweging Peter van Weel, Wageningen UR Glastuinbouw Seminar HNT 2011, Zoetermeer Welke klimaatproblemen treden op onder een scherm? 1. Stilstaande luchtlagen door verminderde

Nadere informatie

Specifieke kenmerken van de Art Cool unit:

Specifieke kenmerken van de Art Cool unit: Bent u op zoek naar een unieke airconditioner, eentje die anders is dan de rest? Kies dan voor Art Cool, een stijlvolle, innovatieve en aantrekkelijk ogende airconditioner. Vormgegeven als een kunstwerk,

Nadere informatie

Workshops LichtEvent 9 december 2015

Workshops LichtEvent 9 december 2015 Workshops LichtEvent 9 december 2015 Door: André Flinterman Optimalisatie huidige belichting Om de lichtoutput van de lampen te verhogen is onderhoud essentieel. Ook om problemen te voorkomen. Waar moet

Nadere informatie

Uw energiefactuur laat u toch niet koud? SUPAFIL CAVITY WALL

Uw energiefactuur laat u toch niet koud? SUPAFIL CAVITY WALL Uw energiefactuur laat u toch niet koud? SUPAFIL CAVITY WALL Na-isoleren met SUPAFIL CAVITY WALL inblaaswol. Meer comfort, minder energieverbruik. SUPAFIL CAVITY WALL BLAAST UW WONING EXTRA ENERGIEBESPARING

Nadere informatie

VERTICAL FARMING. Artechno Growsystems B.V. Pastoor Verburghlaan 20a 2678 NE, De Lier, Nederland +31 (0)

VERTICAL FARMING. Artechno Growsystems B.V. Pastoor Verburghlaan 20a 2678 NE, De Lier, Nederland +31 (0) VERTICAL FARMING Artechno Growsystems B.V. Pastoor Verburghlaan 20a 2678 NE, De Lier, Nederland Info@Artechno.nl +31 (0)174 512 051 2018 ARTECHNO GROWSYSTEMS B.V., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN COMPANY PROFILE

Nadere informatie

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS Stabiliteit in een dynamische wereld AIR & OCEAN AUTOGROUPAGE CHEMICALS GLOBAL PARCEL SERVICES HEALTH CARE LOGISTICS SPECIAL SERVICES WAREHOUSING Alles in één Het belang van goede logistiek staat buiten

Nadere informatie

Tuinbouwprojecten. Worldwide Dutch quality since 1940

Tuinbouwprojecten. Worldwide Dutch quality since 1940 Tuinbouwprojecten Worldwide Dutch quality since 1940 Experts in complete tuinbouwprojecten Van Prins Dokkum naar Prins Group De Nederlandse glastuinbouw is toonaangevend in de wereld. Producten van Nederlandse

Nadere informatie

Zonwering Raamdecoratie Privacy Projectie Design Protectie

Zonwering Raamdecoratie Privacy Projectie Design Protectie Zonwering Raamdecoratie Privacy Projectie Design Protectie Spelen met zicht, de nieuwe dimensie in zonweren De Nanotecfilm is een nieuwe ontwikkeling in de nanotechniek. Deze komt voort uit technologie

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Bijeenkomst CO 2 en Venlow Energy Kas. Venlow Energy kas 2 juli 2012 Frank Kempkes, Jan Janse

Bijeenkomst CO 2 en Venlow Energy Kas. Venlow Energy kas 2 juli 2012 Frank Kempkes, Jan Janse Bijeenkomst CO 2 en Venlow Energy Kas Venlow Energy kas 2 juli 2012 Frank Kempkes, Jan Janse Ons energiegebruik (warmte) Redenen om warmte in de kas te brengen 1. Setpoint verwarmen handhaven 2. Gewas

Nadere informatie

KOELEN ÉN VERWARMEN MET DE RADIATOR VAN DE TOEKOMST

KOELEN ÉN VERWARMEN MET DE RADIATOR VAN DE TOEKOMST ÉN VERWARMEN MET DE RADIATOR VAN DE TOEKOMST ÉN VERWARMEN MET DE RADIATOR VAN DE TOEKOMST Om het bij een lage watertemperatuur nog behaaglijk warm te hebben zijn veel grotere radiatoren noodzakelijk. Jaga

Nadere informatie

Armaturen. De Bosrand. Casestudy. De verlichting maakt nu deel uit van de winkelbeleving. Dealer:

Armaturen. De Bosrand. Casestudy. De verlichting maakt nu deel uit van de winkelbeleving. Dealer: Armaturen Casestudy De verlichting maakt nu deel uit van de winkelbeleving. Dealer: LED-armaturen Profiel eindgebruiker Een groeiend bedrijf Bedrijf Locatie Alphen aan den Rijn, Nederland Producten/diensten

Nadere informatie