Pinksteren 9 juni Doopdienst van: Messam David Chardole Zahra Maryam Zarei Ahmad Abraham Halshimi

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pinksteren 9 juni Doopdienst van: Messam David Chardole Zahra Maryam Zarei Ahmad Abraham Halshimi"

Transcriptie

1 Pinksteren 9 juni 2019 Gezamenlijke dienst van de hervormde gemeente Zweeloo/Aalden en de Gereformeerde kerk van Aalden Zweeloo Doopdienst van: Messam David Chardole Zahra Maryam Zarei Ahmad Abraham Halshimi U wordt verzocht geen foto's en video's te maken in deze dienst. Er is een fotograaf die de foto's maakt van de doop tijdens de kerkdienst. Dit in verband met de privacy en bescherming van de gasten en de mensen die gedoopt worden

2

3 Psalm 87 Lied 683 Lied 687 Lied 289 Lied 363 Lied 675 Lied 78 (Evang. liedbundel) Lezingen: Handelingen 2: 1 11 Deze dienst wordt geleid door Ds. B. Breunesse De afkondigingen worden gelezen door. De ouderling van dienst is: Inge Markenstein Organist is Hans de Graaf Parts of this service will be summarised in English. Delen van deze dienst worden in het Engels samengevat.

4 Als er kinderen in de oppas zijn kunnen zij tijdens het collecteren opgehaald worden, zodat wij met elkaar de zegen kunnen ontvangen. Er is na de dienst koffie, thee en limonade in de zalen van de Drieklank, u wordt hiervoor van harte uitgenodigd.

5 Welkom en mededelingen

6

7

8

9

10 Psalm 87

11

12

13

14 Lied 683

15

16

17

18 De kinderen gaan naar hun eigen dienst terwijl we samen zingen:

19 2. Wij geven Gods verhalen door: en wie zich openstelt ervaart misschien een beetje licht door wat er wordt verteld. 3. Straks zoeken wij elkaar weer op en elk heeft zijn verhaal. het licht verbindt ons met elkaar: het is voor allemaal.

20 Schriftlezing Handelingen 2: 1-11 gelezen in het Farsi door Zahra Op de beamer in het Nederlands

21 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde. 3 Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, 4 en allen werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven. 5 In Jeruzalem woonden destijds vrome Joden, die afkomstig waren uit ieder volk op aarde. 6 Toen het geluid weerklonk, dromden ze samen en ze raakten geheel in verwarring omdat ieder de apostelen en de andere leerlingen in zijn eigen taal hoorde spreken.

22 7 Ze waren buiten zichzelf van verbazing en zeiden: Het zijn toch allemaal Galileeërs die daar spreken? 8 Hoe kan het dan dat wij hen allemaal in onze eigen moedertaal horen? 9 Parten, Meden en Elamieten, inwoners van Mesopotamië, Judea en Kappadocië, mensen uit Pontus en Asia, 10 Frygië en Pamfylië, Egypte en de omgeving van Cyrene in Libië, en ook Joden uit Rome die zich hier gevestigd hebben, 11 Joden en proselieten, mensen uit Kreta en Arabië wij allen horen hen in onze eigen taal spreken over Gods grote daden.

23 Lied 687

24

25

26

27

28

29 Getuigenis van Messam Chardole Ik ben Messam Chardole, ik ben geboren in 1987 en kom uit Iran. Sinds ik Christus heb ontmoet is mijn leven erg veranderd. Het is mij duidelijke geworden dat ik een nieuw leven in God wil hebben. Door Christus ben ik bevrijd van mijn gevangenschap. Ik zat gevangen in de oude religie van de islam. De bijbel en het lezen van de boodschap van God heeft mij geleerd en doen beseffen dat Jezus Christus de enige weg is naar redding en vrijheid. Na verloop van tijd leerde ik, door meer over Jezus Christus te weten, wat onvoorwaardelijke liefde is. En ik leerde verdraagzaamheid kennen tijdens problemen, waardoor ik sterk en vastberaden in God werd.

30 Ik dank de Heer, die mij als een schaap terug voerde naar de kudde, en daardoor ben ik niet in gevaar gekomen en er geen dood en verderf is veroorzaakt. Ik hoop dat ik evenals de rest van de kinderen van God en Jezus Christus, de blijde boodschap van christus mag doorgeven aan anderen. En ik zal ook de rest van de kinderen van God proberen te redden zoals God in Mattheüs 28 :19 zegt: Ga er daarom op uit om alle volken tot mijn leerlingen te maken. Doop hen in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Leer hen altijd te doen wat Ik u heb gezegd. Daarom word ik vandaag gedoopt omdat ik dat geloof, omdat ik Jezus wil volgen en Gods blijde boodschap wil uitdragen. Amen

31 Getuigenis van Zahra Zarei Ik ben Zahra Zarei. Ik ben in een religieus islamitisch gezin geboren en opgegroeid. Ik heb vanaf mijn kindertijd daar alles over geleerd. Ik moest alle religieuze rituelen doen die daarbij horen. Maar ik had geen enkele relatie met de God van de Islam, Allah. Ik voelde dat mijn relatie met deze God eenzijdig was. Angst voor de dood was altijd bij me omdat er vaak werd gesproken over de kwelling van deze God, en niet over de liefde en vergeving van deze God. Tijdens mijn kindertijd en jeugd was ik altijd angstig. Omdat ik een vrouw ben, werd ik veroordeeld voor dwang en beperkingen in mijn leven.

32 Hoewel ik wel succesvol overkwam bij vrienden en familieleden, had ik geen gemoedsrust, en ook was ik vaak nerveus en boos. Na het huwelijk met mijn man (hij was een criticus van de islam) leerde ik steeds meer over de Islam en ook leerde ik de zwakke punten van de Islam kennen. Daardoor heb ik de islam volledig verlaten. Na het verlaten van de islam, voelde ik mij minder zondig en minder schuldig maar ik was nog steeds niet rustig. Totdat ik sprak met één van mijn vrienden die een christen in Iran was. Ik zei tegen haar wat mij bezig hield en wat ik voelde en zij begon over het christendom te praten. Alles wat zij vertelde ging over liefde, er was liefde in haar woorden, en dat was heel belangrijk voor mij want dat gaf de kalmte en rust die ik zocht en graag wilde. Ik werd geïnteresseerd in het leren kennen van Christus.

33 En ik bestudeerde alles over Christus. Alles wilde ik weten over Christus. Omdat mijn man in de problemen kwam, moesten we ons land verlaten. Nadat we uit Iran zijn gevlucht zijn we in 2018 naar Nederland gekomen. Ik ging naar de kerk om Christus meer en beter te leren kennen. Zelfs in deze slechtste omstandigheden van mijn leven voelde ik toch veel kalmte en rust. Ik begrijp en voel dat Christus mijn hart en mijn geest heeft aangeraakt. En daardoor voel ik me nu niet meer alleen en bang. Ik vind rust door de levende God van Jezus Christus want Hij is mijn Vader. En daarom word ik vandaag gedoopt. Amen

34 Getuigenis van Ahmad Halshimi Ik ben Ahmad Halshimi, ik ben geboren als moslim in Afghanistan. De enige religie die ik in mijn leven kende was de islam, en ik heb altijd geleerd dat dit de beste religie is. Toen ik in Nederland arriveerde, was ik moslim. Ik vroeg aan veel mensen om me te helpen, want ik had hulp nodig. Al die mensen die ik om hulp vroeg waren moslim maar niemand hielp mij. Ik zat in een hele slechte situatie in een voor mij vreemd land. Ik was hopeloos, alleen, en zat op het station. Toen ik daar zat hoorde ik dat iemand Farsi sprak. Het was een Iraanse man, zijn naam was Mokhtar. Ik sprak met hem en legde mijn moeilijke situatie uit. Hij was met 2 andere mannen. Ze brachten me naar hun huis.

35 Ze gaven me een kamer ik deelde die met Mokhtar. Mokhtar was een hele vriendelijke, aardige en goede man. Hij was heel kalm. Hij vertelde me steeds weer dat we kinderen van God zijn en dat we elkaar moeten helpen. Elke avond las hij uit een boek en bad hij voor mij en ook voor andere mensen. Na een aantal dagen begreep ik dat hij een christen was en dat het boek een Bijbel was. Ik vroeg hem om het mij voor te lezen. Hij las sommige delen van de bijbel voor en die woorden maakten mij kalm. De twee andere mannen waren moslim. Ze waren niet blij met mijn aanwezigheid en bestaan in dat huis en ze In de tijd dat ik daar met hen samen woonde in één huis, leerde ik de verschillen tussen moslims en christenen. Ik kon de verschillen begrijpen en ook zien.

36 Na 4 maanden verliet Mokhtar dat huis, hij moest voor zijn werk naar de andere stad, maar ik moest in dat huis blijven. Dat was moeilijk. Beide moslimmannen behandelden me slecht. Ze behandelden me als een slaaf en ik had niemand meer om me te steunen of beschermen. Na 1 maand verliet ik daarom dat huis. Ik wist niet wat ik moest, ik had geen plek om naar toe te gaan en ik besloot naar Ter Apel te gaan. In het AZC ontmoette ik enkele christelijke mensen en ging met hen naar de kerk. Ik werd heel kalm toen ik in de kerk was en ik voelde iets nieuws in mijn hart en in mijn leven komen. Toen ik over mezelf en mijn leven ging nadenken, begreep ik dat ik niet langer moslim wilde zijn. Er was altijd angst in me als ik aan de islam dacht, ik besloot dat ik daar niet in kon geloven.

37 In feite heb ik, en ook mijn familie, in mijn land nooit goede of liefdevolle dingen over de islam gezien Altijd was er oorlog en angst, in naam van de islam. Ik begreep en voelde dat ik die droefheid en die angsten niet langer wilde en dat ik een kind van God wilde zijn. Ik wou over God en Jezus horen en ik alles daarover leren. Daarom ben ik, ook toen ik hier op het AZC kwam, naar de bijbel studie gegaan. Mijn leven is nu compleet veranderd, doordat ik een nieuw leven heb, met God. Ik geloof in de God van liefde, en vergeving. Ik wil Jezus volgen. Dat is waarom ik ook heel graag gedoopt wil worden vandaag. En het teken van het water zal ontvangen. In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Amen.

38 Lied 289

39

40

41

42

43

44 Bediening van de heilig doop Onderwijzing Bij zijn hemelvaart heeft onze Heer Jezus Christus zijn apostelen de opdracht gegeven: Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest en hen te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. (Mt.28:19). Gehoorzaam aan deze opdracht wordt in de kerk de heilige Doop bediend aan kleine en grote mensen.

45 Wij gedenken het woord van de apostel Johannes: Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons heeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook (1Joh. 3:1). Wie gedoopt worden in de naam van de Vader, ontvangen het teken en zegel van het verbond van zijn genade: wij mogen zijn kinderen zijn en heten erfgenamen van de belofte. Dat is ons heil en ons behoud. Allen: Wij danken de Heer, onze God.

46 Wij gedenken het woord dat tot de apostel Paulus gezegd is: Sta op, laat je dopen en je zonden wegwassen, terwijl je zijn naam aanroept (Hnd.22:16). Wie gedoopt worden in de naam van de Zoon, ontvangen het teken en zegel van de afwassing van al hun zonden door het bloed van Jezus Christus: in de gemeenschap van zijn dood en opstanding zijn wij rechtvaardig voor God. Dat is ons heil en ons behoud. Allen: Wij danken de Heer, onze God.

47 Wij gedenken het woord dat de apostel Petrus op de pinksterdag gesproken heeft: Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de heilige Geest u geschonken worden (Hnd.2:38-39a). Wie gedoopt worden in de naam van de heilige Geest, ontvangen de belofte dat de heilige Geest in hen wil wonen: met ontzag voor de Heer zal Hij ons vervullen, zodat wij ons niet van Hem afkeren (Jr.32:40). Dat is ons heil en ons behoud. Allen: Wij danken de Heer, onze God.

48 We luisteren en zingen mee: Azim ast We luisteren name naar Groot To is Uw Isa naam Jezus (Groot / Azim ast name is Uw To Isa naam Jezus)

49 We luisteren naar Groot is Uw naam Jezus / Azim ast name To Isa

50 Om de doop te ontvangen zijn hier in Gods huis: Messam Chardole Zahra Zarei Ahmed Halshimi V.: Wat verlang je? What do you desire? Dopeling: Dat ik gedoopt wordt. V.: Met welke naam wil je gedoopt worden? With what name do you want to be baptized? Dopeling: Messam Chardole : David Zahra Zarei : Maryam Ahmed Halshimi : Abraham V.: Moge deze namen geschreven staan in de palm van Gods hand. May these names be written in the palm of God's hand.

51 Doopgebed Na het doopgebed gaat iedereen staan

52 V.: Jullie die vandaag de doop willen ontvangen, en u allen die uw doop wilt gedenken, laten we met elkaar zeggen, tegen alle kwade machten in, wat de kerk de eeuwen door belijdt: You who want to receive baptism today, and all those who want to remember your baptism, let us say to each other, against all evil powers, which the church professes through the ages:

53 GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de almachtige Vader, Schepper van hemel en aarde. En in Jezus Christus, zijn enige Zoon, onze Heer, die ontvangen is van de heilige Geest, geboren uit de Maagd Maria; die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven; die neergedaald is in het rijk van de doden, اعتقادات من به خدا پدر ایمان ایمان دارم خالق آسمان و زمین و در عیسای مسیح تنها پسر ما پروردگار ما کسی که روح القدس را دریافت کرده است ماریا مادر بود رنج می Pontiusاو Pilate تحت برد عبور کرده مرده و دفن شده چه کسی به قوم مرده فرود آمد

54 op de derde dag opgestaan uit de doden; opgevaren naar de hemel, en zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader; vanwaar Hij komen zal om te oordelen de levenden en de doden. Ik geloof in de heilige Geest; ik geloof de heilige katholieke kerk, de gemeenschap van de heiligen; de vergeving van de zonden; de opstanding van het lichaam; en het eeuwig leven. Amen. روز سوم از مردگان بلند شد صعود به بهشت و نشسته در سمت راست خدا عالی عالی قاضی از جایی که او می آید برای زندگی و مرگ. من به روح القدس اعتقاد دارم من اعتقاد دارم کلیسای کاتولیک مقدس جامعه مقدس بخشش گناهان شورش بدن و زندگی ابدی. آمین

55 Belofte van de gemeente Gemeente, wilt u: Messam David Chardole Zahra Maryam Zarei Ahmad Abraham Halshimi naar uw vermogen helpen groeien in dit geloof en wilt u hen helpen Christus na te volgen? Gemeente: Ja, dat willen wij. Gemeente gaat zitten

56 Belofte van de dopelingen V.: Willen jullie mee doen in de gemeenschap rond Bijbel en Maaltijd van de Heer, met lofzang en gebed, en wil je elkaar helpen? Do you want to participate in the community around the Bible and the Lord's Supper, with praise and prayer, and do you want to help each other? Messam David Chardole Zahra Maryam Zarei Ahmad Abraham Halshimi Dopeling: Ja, dat wil ik.

57 Doop en handoplegging Messam David Chardole : Romeinen 15:13 Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest. Zahra Maryam Zarei : 1 Johannes 4:16 We hebben Gods liefde leren kennen toen we in Christus gingen geloven. Gods liefde is in ons. God is liefde. Iedereen die in liefde leeft, hoort voor altijd bij God. En God blijft voor altijd in hen. Ahmad Abraham Halshimi : Jesaja 41:10 Je hoeft niet bang te zijn, want ik ben bij je. Je hoeft geen angst te hebben, want ik ben jouw God. Ik zal je helpen, ik zal je sterk maken. Met mijn hulp zul je de vijanden overwinnen. V.: Wees gezegend met de gave van de heilige Geest. Be blessed with the gift of the Holy Spirit. Dopeling: amen.

58 Lied 363 That the Lord s blessing will descend upon you His favor from Zion you irradiated He created the universe, His name for honor Praise, then praise the lord of Lord.

59 Lied 363 The LORD now bless you from a - bove from Zi - on in his boundless love our God who made both earth and sky Praise be to him, the LORD Most High

60 Gedicht Emmy (vertaald door Shahrzad) Vandaag ontvang je het licht van God Gods liefde en Zijn licht zijn hier voor jou God zegt tegen jou: Mijn licht zal bij jou zijn mijn kind. Waar je ook gaat, Ik volg je, Ik ben er altijd voor jou, Waar je ook bent. Waar jij naartoe gaat. Wat je ook doet. Ik ben hier. Mijn licht gaat altijd met je mee en is altijd om je heen! Today you receive the light of God God's love and His light are here for you God is saying to you: My light will always be with you my child. Everywhere you go I follow you, Wherever you are. Wherever you go. Whatever you do, I m always here for you, My light is always with you, and around you!

61 Lied 675

62

63

64

65

66

67

68

69

70 < Afbeelding plaatsen > De Bijbel voor iedereen in China!

71 De witte Yi is een christelijke minderheid op het platteland, met een eigen taal

72 < Afbeelding plaatsen > Voor hun geloof en hun identiteit, is het belangrijk om de Bijbel in hun eigen taal te kunnen lezen.

73 < Afbeelding plaatsen > Het Nieuwe Testament is al vertaald

74 Nu zijn ze bezig met het Oude Testament

75 Helpt u mee zodat de witte Yi de hele Bijbel kunnen lezen?

76 Hartelijk dank voor uw gift! Samen zijn we de kerk in actie.

77 We mee met het lied: Raak mijn hart aan met uw Geest, Lams kon Ghalbam

78 Lied 79 (Evangelische liedbundel)

79

80

81

82 Tot ziens en een prettige zondag

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Lied 700 vers 1, 2 en 3 Lied 700 vers 1, 2 en 3 Lied 700 vers 1, 2 en 3 Lied 700 vers 1,

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, 37-41 Gert Hijkoop 15 mei 2016 Handelingen 2:1-21 (NBV) 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v.

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Het Morgensterkoor Zingen: Lied 668 Halleluja, adem van

Nadere informatie

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Dorpskerk Wassenaar 9 juni 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Zingen (staande): lied

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willemien Hendriks Ouderling vorming & toerusting

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willemien Hendriks Ouderling vorming & toerusting Mededelingen door de ouderling van dienst Willemien Hendriks Ouderling vorming & toerusting Psalm 8 vers 1 en 3 Psalm 8 vers 1 en 3 Stil gebed, votum en groet Psalm 87 vers 1, 2 en 3 Psalm 87 vers 1, 2

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Antifoon gezongen door de cantorij "De geest van de Heer vervult de hele aarde. Hij die alles

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Mededelingen door de ouderling van dienst Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472

Nadere informatie

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orgel: Els Dijkerman Vg. ds.: Corien Veenhuizen 1 Toenadering Orgelspel Stilte Welkom: ouderling van dienst, een kind steekt de kaarsen

Nadere informatie

Pinksteren. zondag 8 juni waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt.

Pinksteren. zondag 8 juni waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt. zondag 8 juni 2014 Pinksteren Oosterlichtkerk waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt ds Jan Glazema, Gerard v.d. Berg, Ko Durieux, Rob Savert, Alma

Nadere informatie

Vol van de Heilige Geest

Vol van de Heilige Geest Liturgie voor de eredienst op Eerste Pinksterdag - zondag 27 mei 2012 - in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Vol van de Heilige Geest Hervormde Gemeente Hattem wijkgemeente Stadswijk Voorganger: ds. M.L.W.

Nadere informatie

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 Orde van dienst van Woord en Sacrament op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 in de Hervormde kerk te Sellingen In deze dienst doen belijdenis van hun geloof: Gert-Jan en Monique Bos Geert Fokkens Eric Wind en

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 4 juni 2017, 1 e Pinksterdag Welkom en mededelingen Zingen Psalm 103: 1 en 2 Zegen, mijn ziel, de grote naam des Heren, laat al wat binnen in mij is Hem eren, vergeet niet hoe zijn

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

Adem van de Geest. Oecumenische Pinksterviering met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen

Adem van de Geest. Oecumenische Pinksterviering met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen Adem van de Geest Oecumenische Pinksterviering met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen 20 mei 2018 Voorafgaand aan de viering zingen we: Lied: Kom Schepper, Geest

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST 26 april 2015 liturgische kleur wit 4 e Zondag van Pasen Thema: Inspraak van boven voorganger : ds. Gerrit Olsman lector : Bea Engelsman cantor-organist : Tjalling Roosjen

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde II

Doop van kinderen Orde II Doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij

Nadere informatie

PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018

PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018 PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018 DUINZICHTKERK - zondag 20 meil 2018 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout PINKSTEREN voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling Lida Fijn van Draat; diaken:

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde I

Doop van kinderen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken.

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. PINKSTEREN 104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. Uit de Handelingen der Apostelen 1 Toen de dag van Pinksteren aanbrak waren allen bijeen

Nadere informatie

Orde voor de dienst op zondag Pinksteren 2016

Orde voor de dienst op zondag Pinksteren 2016 1 Lied vòòr de dienst: (mel. Gez. 291 NH-bundel) Adem van boven, gul en goed, vervul ons hart, ons vlees en bloed, o bron die onze vreugde voedt, kom Geest van God! Louter ons leven, heilig vuur, wijs

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Zingen lied 681: Veni Creator Spiritus De cantorij zingt het lied 2x, daarna allen 2x

Zingen lied 681: Veni Creator Spiritus De cantorij zingt het lied 2x, daarna allen 2x voorganger is ds. Corrie van Duinen ouderling: Ruerd Ruben diaken: Niek de Graaf cantor- organist: Gert Boersma muzikale medewerking: de cantorij van de Duinzichtkerk Het woord pinksteren is afgeleid van

Nadere informatie

Zondag 28 juli Liederen en lezingen tijdens deze dienst:

Zondag 28 juli Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Zondag 28 juli 2019 Voorganger: ds. Bart Breunesse Ouderling van dienst: Ria Kamps Organist: Jouke Hordijk Afkondigingen: Sandra Lanting Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Psalm 34: 2, 3 en 7 Lied

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N.

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Thema: elkaar verstaan Voorgangers: Organist: Lectors: Bert Wooning (Joannes de Doperkerk) Gerdien Neels (Marktpleinkerk) Cees

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 Vrees niet, gij land, verheug u en wees blijde en dieren, weest gerust in bos en weide.

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

9 juni 2019 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Marieke Urbach

9 juni 2019 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Marieke Urbach 9 juni 2019 PINKSTEREN 10.00 uur AA Kramer orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Marieke Urbach muz groep orgel Welkom Zingen: Sela - De wind steekt op. * Votum en zegen * Zingen: LB 675 / Opw

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Belijdenis (en doop) van volwassenen en doop van kinderen Orde II

Belijdenis (en doop) van volwassenen en doop van kinderen Orde II Belijdenis (en doop) van volwassenen en doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden

ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden Voorganger : Ds. Dick Juijn Organist : Ma9hijs ten Thije Koster : Gerrie Tuitert - Burggraaff Lector : Anje Gnodde ==================================================================

Nadere informatie

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid.

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid. 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest, daal

Nadere informatie

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug blok A - nivo 1 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Herhaling vorige week / Romeinen 6:23 19.20 Woordweb afscheid nemen 19.25 Lezen Handelingen

Nadere informatie

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf kort voordat Hij naar de hemel ging gaf hij zijn leerlingen deze opdracht: trek erop uit en maak alle volken tot mijn

Nadere informatie

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant Liturgie 9 juni 2019 Pinksteren doop van Joy-Anna Kant Zingen Hemelhoog 637 Houd mij dicht bij U. Laat me nooit meer gaan. Voor U leg ik mij leven neer. Verlangend naar uw vriendschap Heer. U alleen begrijpt

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard

Protestantse Gemeente Heerhugowaard Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor zondag 25 maart 2018 6e zondag van de veertig dagen Palmzondag In deze dienst ontvangt Sanne dochter van Nico en Astrid Swager en zusje van Fenna

Nadere informatie

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest daal

Nadere informatie

Zondag 24 maart Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Mans Kuipers

Zondag 24 maart Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Mans Kuipers Zondag 24 maart 2019 Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Mans Kuipers Liederen in deze dienst: Intochtspsalm 25a Lied 655 Lied 103a: 1 Psalm 130 Lied 825: 1, 6, 8 en 9 Psalm 134 Lezingen: Exodus 6

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk 4 april 2015 Dom Trier, foto bewerkt PAASWAKE In deze dienst zal de Heilige Doop worden bediend aan José Menzo en Lia Westerneng. Petra Tjalsma en Arie Westerneng

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van Floor Elizabeth Eggink

Liturgie voor de doopdienst van Floor Elizabeth Eggink Liturgie voor de doopdienst van Floor Elizabeth Eggink 18 oktober 2015 Voorganger: ds. Ebi Wassenaar Organist: Marco t Hart Locatie: Dorpskerk te Oostvoorne Thema : Wees niet bang, 1 ik zal je helpen.

Nadere informatie

Handelingen 2:1-16 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een

Handelingen 2:1-16 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een Handelingen 2:1-16 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

PINKSTERDIENST op 20 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE TAAL VAN DE LIEFDE

PINKSTERDIENST op 20 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE TAAL VAN DE LIEFDE PINKSTERDIENST op 20 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE TAAL VAN DE LIEFDE voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor Cantorij Gaanderen/Slangenburg o.l.v. Theo Rougoor en Cantorij

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Heet u en jou van harte welkom!

Heet u en jou van harte welkom! Heet u en jou van harte welkom! 1 Feestelijke Pinksterdienst 15 mei 2016 Thema: De Geest spreekt alle talen 2 Voorganger: Ds. Wim van der Wel Muzikale medewerking: Bert Slijkhuis Orgel & De Nu je Onderwegband

Nadere informatie

E.G. White (The Story of Redemption, hoofdstuk 32, blz. 242)

E.G. White (The Story of Redemption, hoofdstuk 32, blz. 242) Les 2 voor 14 juli 2018 1. Handelingen 2: 1-3. De vroege regen. 2. Handelingen 2: 4-13. De gave van tongen. 3. Handelingen 2: 14-32. De eerste preek. 4. Handelingen 2: 33-36. De verheerlijking van Jezus.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Eredienst 25 november 2018 16:30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 89 : 4, 6 Gebed Schriftlezing: Numeri 12 Gezang 8 : 1, 2, 3 >> Regenboog Tekst: Numeri 12 : 15 Preek Psalm

Nadere informatie

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Zondag 14 oktober 2018 Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Liederen in deze dienst: Psalm 33 : 2 en 8 Lied 8b Lied 316 : 1 en 4 Lied 20 Lied 564 : 1, 2 en 3 (Hemelhoog) Lied 416 Lied 912

Nadere informatie

Zondag 18 november Doopdienst

Zondag 18 november Doopdienst Zondag 18 november 2018 Doopdienst 1 Meditatieve muziek Inleidend woord Het licht wordt ontstoken door de zondagskinderen Kort moment van stilte NLB Psalm 98: 1 en 2 Votum, bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 15 mei 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Pinksteren! 15 mei 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Jan Bezuijen Welkom Afkondigingen door ouderling Ton Versteeg Voor

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan Orde van dienst voor de eredienst van 14 januari 2018 binnen de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk In deze dienst zal Jaap de Jong het teken van de Heilige Doop ontvangen Voorganger: ds. Corine van Eck

Nadere informatie

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy 20 mei 2018 PINKSTEREN 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy Orde van dienst: Welkom. Opw 766 De wind steekt op Farsi lied: Koning van mijn hart - https://youtu.be/byh_rlti7wg

Nadere informatie

Keuzeteksten. Onderwijzing. 1. De belofte van het verbond

Keuzeteksten. Onderwijzing. 1. De belofte van het verbond Keuzeteksten Onderwijzing 1. De belofte van het verbond Om heel de aarde te tonen wie Hij is, heeft God zich een volk verkoren in Abraham, Isaak en Jakob en hun nageslacht. Met dit volk sloot God een altijddurend

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant: Lector: Organist: Gastvrouw: Kinderkerk: Jeugdkerk:

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst die wordt gehouden voorafgaande aan de begrafenis van. Maasje van de Bunt. Maas

Liturgie voor de afscheidsdienst die wordt gehouden voorafgaande aan de begrafenis van. Maasje van de Bunt. Maas Liturgie voor de afscheidsdienst die wordt gehouden voorafgaande aan de begrafenis van Maasje van de Bunt Maas * Ede, 22 april 1935 - Lunteren, 19 december 2018 Op maandag 24 december 2018 om 11.30 uur

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind DE DIENST VAN 25 FEBRUARI 2018 IN DE HOEKSTEEN LEEK Voorganger: ds. Ernst van Gulik Organist: Niek Schuringa De Heilige doop wordt bediend aan: Mason Jurre Geert Voorintholt - Voor de dienst zingen, lied

Nadere informatie

Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde

Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde Voorganger: Ds. Doddy van Leeuwen Organist: Cor van Kooten Welkom door de ambstdrager van dienst psalm 98: 1 en 2 allen

Nadere informatie

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8)

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8) - Identiteit - Hogeschool Viaa heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt!

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Over dopen Aan dat verlangen geven we als gemeente ook vandaag graag

Nadere informatie

beschrijving kerkdienst voor onze gasten

beschrijving kerkdienst voor onze gasten beschrijving kerkdienst voor onze gasten Gereformeerde Gemeente te Zeist Rehobothkerk, Joubertlaan 5 Predikant: J.J. van Eckeveld Vooraf: Je kunt van ons een Bijbel krijgen. Op de twee wandborden zie je

Nadere informatie

De Heilige Geest. Je ziet het: boze geesten bestaan wel! Wie zouden er met die boze geesten bedoeld worden?

De Heilige Geest. Je ziet het: boze geesten bestaan wel! Wie zouden er met die boze geesten bedoeld worden? Pinksteren Groep 5 t/m 8 De Heilige Geest Het wordt al donker. In het oerwoud loopt een jongen. Darius heet hij. In zijn ogen schittert angst. Vlug loopt hij door. Plotseling verstijft hij van schrik.

Nadere informatie

Pinksteren. zondag 9 juni In deze dienst zal Joke Teding van Berkhout-Fabius worden bevestigd als kerkelijk werker

Pinksteren. zondag 9 juni In deze dienst zal Joke Teding van Berkhout-Fabius worden bevestigd als kerkelijk werker Pinksteren zondag 9 juni 2019 In deze dienst zal Joke Teding van Berkhout-Fabius worden bevestigd als kerkelijk werker Protestantse Gemeente Tubbergen Voorganger: ds. Esther Scheer-Weijenberg Ouderling

Nadere informatie

Thema: Hatelijk of hartelijk?

Thema: Hatelijk of hartelijk? Liturgie voor de doopdienst op zondag 12 november 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. In deze dienst zal de Heilige Doop bediend worden aan: Chayla Wonder Cristina Vreijsen geboren

Nadere informatie

Geloven in Scholen met de Bijbel

Geloven in Scholen met de Bijbel Geloven in Scholen met de Bijbel Inleiding Wij willen in onze scholen samenwerken met Gereformeerde Scholen zijn opgericht door ouders vanuit christenen die, net als wij, willen leven naar de Gereformeerde

Nadere informatie

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel Pinksteren 9 juni 2019 Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink Orgelspel Welkom Gemeente zingt Komt, laat ons deze dag Vul aan wat ons ontbreekt, want stukwerk is ons pogen.

Nadere informatie

zondag 30 november 2014

zondag 30 november 2014 Orgelspel zondag 30 november 2014 Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 461: 1 Stilte 1 Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en introductie Keller LEERDIENSTEN 4. Hij Zelf 4.1. Drie en toch een HC 8a

Nadere informatie

WEES NIET BANG. m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen en Regina van Leeuwen

WEES NIET BANG. m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen en Regina van Leeuwen WEES NIET BANG Welkom in de Oude Jeroenskerk voor het feest van Pinksteren op zondag 15 mei 2016 in de Protestantse Gemeente te Noordwijk m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem 2a Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem EEN LIEDBOEK IS OOK NODIG klokgelui Ontvangst in de kerk. * DIENST VAN HET SAMENKOMEN * muziek voor de dienst De dienstdoende diakenen,

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni 2017. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Reiny van Rikxoort Jan Braakman Woord van welkom Lied: Psalm 132: 3 en 9 3. Efrata heeft

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Voorganger: Ds. Werner Gugler

Voorganger: Ds. Werner Gugler Voorganger: Ds. Werner Gugler Ouderling: Kees Koetsier Pianist: Lydia van den Broek Koster: Arjan & M. van den Bor Votum & Groet (Sela) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer Hij die alles

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie